Τηλεφωνικές συνομιλίες των Combat 18 δείχνουν διασύνδεση με Χρυσή Αυγή

[Στον ανακριτή τα μέλη των νεοναζιστικών μορφωμάτων]

Αυτός είναι ο δικηγόρος που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική

Τηλεφωνικές συνομιλίες δείχνουν διασύνδεση με τη Χρυσή Αυγή

Σύμφωνα με τις αρχές, φαίνεται πως ετοίμαζαν χτύπημα με βόμβα ANFO, όπως προκύπτει από τα 50 κιλά νιτρικής αμμωνίας που κατασχέθηκαν σε 12 σπίτια σε Αθήνα και επαρχία.
Τα ονόματα των κατηγορουμένων για κακουργήματα είναι Δημητρίου Γεώργιος, διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης, χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Τσαμπανίκας Αλέξανδρος (τα μέλη τον ήξεραν ως «τσαμπ» ή «άλλος»). Μπαλάσκας Χρήστος είχε το ρόλο της πραγματοποίησης ενεργειών. Ο δικηγόρος Γιώργος Μακρής είχε τον επικοινωνιακό ρόλο. Μεταλληνός Σπύρος, στέλεχος της τοπικής Πειραιά της Χρυσής Αυγής. Αβραμίδης Παναγιώτης στο σπίτι του οποίου (Μενίδι) εντοπίστηκαν τα περισσότερα ευρήματα. Αμανατίδης Σάββας, Αλεπίδης Αθανάσιος. Για πλημμελήματα Σόλος Σπυρίδων και Γεώργιος Παπαδόπουλος. Στους συλληφθέντες υπάρχει κι ένας ανήλικος.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και αρχηγικά στελέχη της «Combat 18 Hellas» αλλά και της οργάνωσης «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές» (ΑΜΕ), που φαίνεται πως λειτουργούσαν ως «συγκοινωνούντα δοχεία». Υπενθυμίζεται ότι αρχηγικό στέλεχος στους ΑΜΕ εμφανίζεται να είναι ο Αντ. Ανδρουτσόπουλος, γνωστός ως «Περίανδρος», πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, επικεφαλής τάγματος εφόδου της οργάνωσης το 1998 και αμετάκλητα καταδικασμένος για τη δολοφονική επίθεση στον τότε φοιτητή Δ. Κουσουρή.

Οπως προκύπτει από την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων φαίνεται διασύνδεση των ΑΜΕ με τη Χρυσή Αυγή και κάποιον «Λύκο». Σε συνομιλία που φέρεται να έγινε στις 20 Γενάρη μεταξύ του δικηγόρου από τον Πειραιά που έχει συλληφθεί και άλλου μέλους της οργάνωσης, αναφέρουν συγκεκριμένα ότι «έχουν έναν άνθρωπο που τους στηρίζει πολιτικά», χωρίς αυτός να κατονομάζεται. Επιπλέον, από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες των αρχών προκύπτουν αναφορές μελών της οργάνωσης ότι σχεδιάζουν να χτυπούν μαζί με την Χρυσή Αυγή.

Ο αρχηγός της «Combat 18 Hellas» συντόνιζε τη δράση της ναζιστικής οργάνωσης από τα Γιάννενα όπου ζει, πόλη στην οποία φαίνεται να κατοικεί και άλλο ένα μέλος της. Ο δικηγόρος από τον Πειραιά εμφανίζεται από συνομιλίες που καταγράφηκαν να είχε ρόλο ιδεολογικού καθοδηγητή, νομικού υπερασπιστή σε υποθέσεις όπου εμπλέκονταν μέλη της ναζιστικής οργάνωσης, αλλά και να του είχε ανατεθεί η αποστολή να δημιουργήσει σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ήταν στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος του γνωστού ακροδεξιού πρώην στελέχους της ΝΔ, Φαήλου Κρανιδιώτη, «Νέα Δεξιά», και στη συνέχεια εντάχθηκε σε μόρφωμα του γνωστού φασίστα Κωνσταντίνου Πλεύρη.

Επίσης, υπάρχει επικοινωνία μεταξύ δύο κατηγορουμένων που μιλούν για την κατόπτευση χώρου, συζητούν αν θα χρησιμοποιήσουν μηχανάκι ή αυτοκίνητο για τη δράση τους και αποφασίζουν να πάνε με μηχανάκι γιατί θα πάρουν μαζί τους και ένα δεκάλιτρο μπιτόνι. Αναφέρονται μάλιστα σε συνομιλία στις 13/12/17 σε αρχηγό, ο οποίος τους είπε ότι καλά έκαναν και έφυγαν από έναν χώρο για να μην εντοπιστούν. Επιπρόσθετα, από κείμενα που έχουν δημοσιεύσει στο διαδίκτυο δηλώνουν μεταξύ άλλων ότι επιχειρούν σαν στρατιωτικό σώμα όλο το 24ωρο. Σύμφωνα επίσης με το «Βήμα», φέρεται να είχαν επαφή με μια μυστηριώδη «παραστρατιωτική» οργάνωση με το όνομα «νέο ΜΑΒΗ» που παραπέμπει στο «Μέτωπο Απελευθερώσεως Βορείου Ηπείρου» που εμφανίστηκε την περίοδο 1991 – 1994.

Δολοφονικές επιθέσεις
Υπενθυμίζεται ότι ένας εκ των συλληφθέντων στο Μενίδι επιχείρησε να σπάσει, κατά τη σύλληψή του, έναν σκληρό δίσκο για να μην πέσει στα χέρια των αστυνομικών, ενώ ο συλληφθείς στα Ιωάννινα θεωρείται ο κύριος συντάκτης των περισσότερων κειμένων αναλήψεως ευθύνης. Κάποιοι επίσης σύμφωνα με τις πληροφορίες είχαν συμμετοχή και στις επιθέσεις εναντίον Ρομά και σε εμπρησμούς κατοικιών τους στο Μενίδι. Ανάμεσα στα ευρήματα, τα περισσότερα από τα οποία εντοπίστηκαν στο σπίτι ενός από τους κατηγορούμενους στο Μενίδι ήταν η ύπαρξη 50 κιλών νιτρικής αμμωνίας. Βρέθηκαν επίσης έτοιμες βόμβες μολότοφ, πλήθος κροτίδων, βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου, σύμβολα (σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού), ψηφιακά πειστήρια, μαχαίρια, σπαθί και σουγιάδες, αντιασφυξιογόνος μάσκα, ρόπαλα και σιδερογροθιές, κυνηγετικά όπλα, φιαλίδια βουτανίου και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Επειτα από κάθε δράση, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες, στέλνεται βίντεο σε κάποιον που ονομάζουν «άλλο» ο οποίος φαίνεται υψηλόβαθμος στις τάξεις της ομάδας. Τα μέλη της οργάνωσης σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά πιθανότατα δεν γνώριζαν το όνομα του αρχηγού πλην του ψευδώνυμου «Τσαμπ». Στην προανακριτική του απολογία ο «Τσαμπ» φέρεται να αποδέχθηκε την ένταξή του στην οργάνωση πριν το 2010.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι συλληφθέντες πραγματοποίησαν περισσότερες από 30 επιθέσεις, οι 20 απ’ αυτές φέρονται να έχουν ταυτοποιηθεί. Η νεοναζιστική οργάνωση «Combat 18 Hellas» έχει αναλάβει την ευθύνη για σειρά επιθέσεων σε αυτοδιαχειριζόμενα στέκια αλλά και για τη βεβήλωση του μνημείου του Παύλου Φύσσα, ενώ έχει δημοσιεύσεις σε ιστοσελίδα με σχετικά βίντεο από αυτές. Ανάμεσά τους οι επιθέσεις στα στέκια «Στρούγκα», «Δίστομο», «Αγρός», «Αντίπνοια» κ.ά. Τον Οκτώβρη του 2015, η οργάνωση προχώρησε σε ανάληψη ευθύνης για τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου της Νίκαιας.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι διώξεις αφορούν κατά περίπτωση, διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων, εμπρησμό, έκρηξη, διακεκριμένη κατοχή εκρηκτικών και οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα 4 κακουργήματα αφορούν 7 συλληφθέντες, ενώ τα πλημμελήματα τους υπόλοιπους 4, μεταξύ των οποίων και έναν ανήλικο. Οι συλληφθέντες είναι συνολικά 11.

Ριζοσπάστης

Advertisements
This entry was posted in φασισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

9 Responses to Τηλεφωνικές συνομιλίες των Combat 18 δείχνουν διασύνδεση με Χρυσή Αυγή

 1. Ο/Η Γιάννης λέει:

  «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές», «Νέα Δεξιά», «Περίανδρος» και τα τοιαύτα. Τελικά, ένας λαός που έχει λησμονήσει να σκέφτεται λογικά, μπορεί πολύ εύκολα να γίνει θύμα του κάθε επηρμένου ηλίθιου..

 2. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  http://www.iellada.gr/ellada/aytos-einai-o-dikigoros-poy-synelifthi-apo-tin-antitromokratiki

  Αυτός είναι ο δικηγόρος που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική
  Ελλάδα
  07/03/2018 – 16:04

  Σαν βόμβα έσκασε στα δικηγορικά γραφεία η είδηση ότι μεταξύ των συλληφθέντων χθες το πρωί, είναι γνωστός δικηγόρος του Πειραιά. Ο γνωστός δικηγόρος, απόφοιτος του LLM University of Kent δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Μακρή συνιδρυτή του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών και Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Νέας Δεξιάς, ο οποίος μας έχει χαρίσει κατά καιρούς δεκάδες «ανατριχιαστικά» άρθρα στο διαδίκτυο. Δείτε ένα χαρακτηριστικό πιο κάτω…

  Δημοσίευση άρθρου: Πέμπτη, 17 Νοε ’16

  Η κομμουνιστική εξέγερση του Πολυτεχνείου

  ο «πολυτεχνείο» δεν είναι μύθος. Το «πολυτεχνείο» πράγματι έγινε. Δεν είναι μύθος ότι κάποιοι αλητάμπουρες, αντικοινωνικά στοιχεία που μισούσαν το αστικό Κράτος και ποθούσαν την εξαφάνιση του μέσα στις φλόγες, οχυρώθηκαν μέσα στα κάγκελα του πολυτάλανου ιδρύματος και γρύλιζαν για εξέγερση και ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας. Ναι, νόμιμη νομιμότατη, μη με κοιτάτε απορημένα και ας ειπωθεί επιτέλους το αυτονόητο. Όπως σταθερά και απαρασάλευτα δέχεται η συνταγματική και πολιτειακή θεωρία, η Επανάσταση που επικρατεί δημιουργεί Δίκαιο. Το στρατιωτικό κίνημα της 21ης Απριλίου 1967 δεν ξεκίνησε βέβαια από τον «λαό», αν ως λαό θεωρήσουμε ανοργάνωτους άοπλους πολίτες που αυτοσχεδιάζουν χωρίς καθοδήγηση.

  Η 21η Απριλίου εκπορεύθηκε από τον ένοπλα συντεταγμένο Λαό, τις δοξασμένες ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, τον πολεμικό ανθό του Γένους, το υγιέστερο και πιο ρωμαλέο τμήμα του Έθνους. Τους προμάχους της Πατρίδας που είχαν αναπτύξει απόλυτη ανοσία απέναντι στην κομμουνιστική πανώλη∙ τα πιο γερά αντισώματα απέναντι στην προπαγάνδα των εαμοσλάβων χασάπηδων. Δεν ήταν ελίτ του Κολωνακίου οι στρατιώτες και αξιωματικοί που έκαναν τον Απρίλη, λαϊκά επαρχιωτόπαιδα και παιδιά μικροαστών ήταν που σιχάθηκαν τη σαπίλα της ψευτοδημοκρατίας.

  Το κίνημα του Απρίλη επικράτησε άμεσα και χωρίς καμία αντίσταση σε ολόκληρη τη χώρα. Ορκίστηκε ως εθνική κυβέρνηση από τον Βασιλέα των Ελλήνων με πρώτο πρωθυπουργό τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Κόλλια. Η ζωή συνέχισε να κυλάει όπως ακριβώς και πριν, με τη μόνη διαφορά ότι οι πολιτικοί πήγαν σπίτι τους να απολαύσουν τα φαγητά τους, τα κρασιά τους και τα βιβλία τους. Τα δικαστήρια και η δημόσια διοίκηση συνέχισαν κανονικά να λειτουργούν και να εφαρμόζουν τους νόμους και τα διατάγματα της εθνικής κυβέρνησης, πολλά από τα οποία είναι ακόμα σε ισχύ. Η Εκκλησία, ο Στρατός, η πνευματική ηγεσία του Τόπου, όλοι οι φορείς κύρους που έχουν χρέος να παιδαγωγούν και να οδηγούν τους Έλληνες, συνεργάστηκαν με το καθεστώς για το καλό του συνόλου.

  Στο εξωτερικό, όλα τα κράτη και οι διεθνείς οργανισμοί αναγνώρισαν την 21η Απριλίου. Κανένα δεν διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις του με την Ελλάδα, ούτε φυσικά οι αιμοσταγείς κόκκινες δικτατορίες της Σοβιετικής Ευρώπης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόσφεραν τη στήριξη τους. Μπορεί κανείς να διαφωνεί με τις πολιτικές επιλογές της δικτατορίας, όπως την κατάργηση του Θρόνου, όμως το γεγονός της καθολικής αποδοχής της, σε εξωτερικό και εσωτερικό, είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση.

  Δεν υπήρχε καν το «τυραννικό» καθεστώς της 21ης Απριλίου όταν έγιναν τα κομμουνιστικά έκτροπα του Πολυτεχνείου. Η εξουσία είχε παραδοθεί από τις 8 Οκτωβρίου στην πολιτική κυβέρνηση του Σπυρίδωνα Μαρκεζίνη, που με τη σπάνια ικανότητα του θα οδηγούσε τη χώρα σε ένα νέο δημοκρατικό καθεστώς, γνήσια φιλελεύθερο και χωρίς τις δουλείες του παρελθόντος. Οι εκλογές είχαν προγραμματιστεί για τις αρχές Φεβρουαρίου 1974. Ήταν η τελευταία ευκαιρία για να δράσουν όσοι επιβουλεύονταν το αστικό καθεστώς, μετά δεν θα είχαν κανένα πρόσχημα. Και το έκαναν. Και παρέσυραν δυστυχώς στη φωτιά της εξέγερσης τους μικρά τμήματα του λαού μας, που πάντα εντυπωσιάζεται από το θέαμα της αυτοπυρπόλησης του. Οι δυνάμεις της Τάξης συνέτριψαν την κομμουνιστική εξέγερση όπως είχαν καθήκον. Ο Στρατός και οι μονάδες αρμάτων λειτούργησαν επαγγελματικά και ψύχραιμα, παλεύοντας να μη χύσουν έστω μια σταγόνα αίματος από τους κουφιοκέφαλους που είχαν ταμπουρωθεί και ονειρεύονταν τον Τέταρτο Γύρο. Δυστυχώς κάποιοι ένστολοι δεν διέθεταν το ατσάλινο νεύρο του Έλληνα οπλίτη. Υπήρξαν κάπου 20 θύματα στη γύρω περιοχή της ανταρσίας, κανείς όμως φοιτητής δεν θανατώθηκε μέσα στο ίδρυμα.

  Ακολούθησε η χούντα του Νοέμβρη, η χούντα Ιωαννίδη, που τα σκάτωσε προσπαθώντας να ρίξει τον κομμουνιστή παπά της Κύπρου και έφερε τους μογγόλους στο αβύθιστο αεροπλανοφόρο του Ελληνισμού. Την καταστροφή την συνέχισαν και την έκαναν πιο μεγάλη και ανεπανόρθωτη οι δημοκράτες πολιτικοί που διαδέχτηκαν τον Ιωαννίδη, ιδίως ο χωριάτης με τα χοντρά φρύδια που μας έμαθε ότι «η Κύπρος κείται μακράν».

  Η συνέχεια είναι γνωστή. Η λοίμωξη της «μαιταπωλήτεφσυς» προσέβαλε σχεδόν κάθε υγιές κύτταρο του Έθνους. Μια εθνική εορτή μίσους καθιερώθηκε, εορτή κομμουνιστική που εορτάζει την εμφύλια σύγκρουση με σκοπό την κατάργηση του αστικού Κράτους που παρά τις αδυναμίες του ανέβαζε κάθε μέρα το βιοτικό επίπεδο των πολιτών του και κρατούσε γερά την Ελλάδα έξω από το Σιδερένιο Πέτασμα. Οι άρπαγες, οι ύαινες, τα τρωκτικά, όλοι αυτοί που μας οδήγησαν στην χρεωκοπία ονομάστηκαν «δημοκρατία». Όμως κανένας δεν ξεφεύγει από τους ατσάλινους τροχούς της ιστορίας. Η μέρα που το καμουφλαρισμένο μίσος των ψευτοδημοκρατών και η διχόνοια τους θα πεταχτεί στα σκουπίδια της Ιστορίας, πλησιάζει. Τα σημάδια φτάνουν από παντού, προσδεθείτε γερά.

  http://www.ereportaz.gr/aytos-einai-o-dikigoros-poy-empleketai-me-tin-akrodexia/

  07 Μαρτίου 2018
  Αυτός είναι ο γνωστός δικηγορος που εμπλέκεται με την ακροδεξιά οργάνωση

  Μέλη εγκληματικής οργάνωσης έκρινε η δικαιοσύνη τους 7 απο τους 11 συλληφθέντες για την υπόθεση των επιθέσεων σε χώρους αντιεξουσιαστών και μεταναστών
  Ανήλικος ο ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων που κατηγορούνται για πλημμέλημα
  Αστυνομικοί με καλυμμένα τα πρόσωπά τους οδήγησαν στα δικαστήρια, προκειμένου η εισαγγελέας να τους απαγγείλει κατηγορίες σύμφωνα με το διαβιβαστικό που συνέταξε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία
  Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται 30χρονος δικηγόρος από τον Πειραιά, Γιώργος Μακρής, ο οποίος με βαση τα όσα συνέλεξε η αστυνομία από συνομιλίες που καταγράφηκαν, εμφανίζεται να είχε ρόλο ιδεολογικού καθοδηγητή. Η απάντηση που έδωσε ο ίδιος στην εισαγγελέα ήταν μία κατηγορηματική διάψευση, όλων των αστυνομικών αναφορών και όσων του αποδίδονται, ωστόσο διαβάστε την περιγραφή που υπάρχει γύρω από την ένταξή του και τη δράση του:

  https://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2018/03/bomba-photos.html
  Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018
  BOMBA: Αυτός είναι ο δικηγόρος που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική [photos]

  Όταν η χιτλερική οργάνωση «Combat 18 Hellas» καλούσε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (video)

  http://www.documentonews.gr/article/h-domh-ths-combat-18-poioi-oi-roloi-ti-eipan-stis-apologies-toys-oi-syllhfthentes
  Η δομή της Combat 18: Ποιοι οι ρόλοι – Τι είπαν στις απολογίες τους οι συλληφθέντες
  7.03.2018 | 20:34

  Η οργάνωση είναι ιεραρχικά δομημένη και με διαρκή δράση και λειτουργούσε ως εξής:

  Διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης είναι ο Δημητρίου Γεώργιος που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Τσαμπανίκας Αλέξανδρος και έχει αυτό τον ρόλο τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2017. Ο Διευθυντής καθόριζε τους τρόπους δράσης, έδινε τις εντολές μέσω διαδικτύου (facebook, messenger), ανέθετε ρόλους, παρείχε ασφάλεια προστασίας στα μέλη, όπως νομική προστασία, υπεύθυνος για τις αναρτήσεις στις ιστοσελίδες που διατηρούσε ή διατηρεί στο διαδίκτυο η διοργάνωση. Συνέλλεγε φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, ενώ τα μέλη τον αναγνωρίζουν ως αρχηγό. Ο Δημητρίου στρατολόγησε τουλάχιστον δύο μέλη, τους Μπαλάσκα και Γιώργο Μακρή. Τα μέλη δεν ήξεραν το όνομά του διευθυντή παρά με το ψευδώνυμο και τον ανέφεραν ως «ΤΣΑΜΠ» ή «άλλος».

  Οι ρόλοι που ανέθετε ο αρχηγός

  Στον Μπαλάσκα είχε αναθέσει τον ρόλο της πραγματοποίησης ενεργειών και τους έδινε τις εντολές για τους στόχους και τον τρόπο δράσης όπως την τοποθέτηση και ενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού στην κατάληψη «Σινιάλο» και στο στέκι «Άνω-Κάτω» Πατησίων, το κάψιμο της τούρκικης σημαίας, αναγραφή συνθημάτων για τη Μακεδονία κλπ.

  Στον Γιώργο Μακρή είχε αναθέσει επικοινωνιακό ρόλο. Την προώθηση των συμφερόντων της οργάνωσης μέσω της δραστηριοποίησης του σε πολιτικούς φορείς. Ο Μακρής παρείχε στα μέλη νομική βοήθεια, έδινε συνεντεύξεις και δημιουργούσε σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα.

  Ο Γιώργος Δημητρίου είναι υπεύθυνος για τις αναρτήσεις της οργάνωσης στις διάφορες ιστοσελίδες. Ο Μπαλάσκας που έκανε τις ενέργειες του έστελνε το υλικό, φωτογραφικό και βιντεοληπτικό και κείμενα. Ο Δημητρίου έδινε τις εντολές στα μέλη, τι να κάνουν για να είναι ασφαλή. Πάγια εντολή του σε περίπτωση που υπάρχει άσχετο άτομο στο σημείο της κάθε δράσης, ήταν το μέλος να απομακρύνεται και να μην κάνει τίποτα.

  Ο Μεταλληνός Σπύρος έχει ενταχθεί τουλάχιστον από τον Δεκέμβρη του 2017, έπαιρνε εντολές από τον Μπαλάσκα και συνέλεγε πληροφορίες για πιθανούς στόχους, και έκανε και δράσεις όπως τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών (κατάληψη «Σινιάλο»)

  Τι είπαν στις πρώτες προανακριτικές απολογίες

  Ο Γεώργιος Δημητρίου παραδέχθηκε την ένταξή του στην οργάνωση πριν από το 2010 με ρόλο συντονιστή. Δήλωσε ότι η οργάνωση είναι ακέφαλη χωρίς αρχηγό.

  Ο Χρήστος Μπαλάσκας αποδέχθηκε τη συμμετοχή του στις ενέργειες. Δήλωσε ότι επιθυμούσε να απεμπλακεί αλλά τον απειλούσε ο φερόμενος ως αρχηγός,

  Ο Σπύρος Μεταλληνός αποδέχθηκε τη συμμετοχή του στις ενέργειες, όπου είχε τον ρόλο του ατόμου που βιντεοσκοπούσε τις ενέργειες.

  Ο Αλεπίδης Αθανάσιος αποδέχθηκε ότι συμμετείχε σε περίπου 4 επιθέσεις της οργάνωσης, όπως στην κατάληψη Βανκούβερ, είτε έχοντας τοποθετήσει γκαζάκια, είτε βιντεοσκοπώντας την ενέργεια. Δήλωσε ότι δεν έχει συμμετάσχει τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια.

  Οι Σάββας Αμανατίδης, Παναγιώτη Αβραμίδης, Σπυρίδων Σόλος και Γεώργιος Παπαδόπουλος, δήλωσαν ότι θα απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή, ενώ ο Μακρής Γεώργιος αρνήθηκε τις κατηγορίες.

 3. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500204473

  in.gr
  Δημοσίευση: 07 Μαρ. 2018,23:46

  Προκύπτει δράση τους πριν το 2010

  Στο «Λύκο» της Χρυσής Αυγής αναφέρονταν μέλη της Combat 18

 4. Ο/Η Φύρερ Μιχαλολιάκος λέει:

  https://www.reader.gr/news/koinonia/combat-18-nostalgos-tis-aprilianis-diktatorias-o-35hronos-dikigoros-poy-synelifthi

  Combat 18: Νοσταλγός της Απριλιανής δικτατορίας ο 35χρονος δικηγόρος που συνελήφθη (pics)

  ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  Τετ, 07/03/2018

  Ένας 35χρονος δικηγόρος, θαυμαστής και νοσταλγός της Απριλιανής δικτατορίας, είναι από τα πρόσωπα – κλειδιά που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική στο πλαίσιο εξάρθρωσης της ακροδεξιάς οργάνωσης «Combat 18».

  Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δικηγόρος υποσχόταν νομική κάλυψη στα μέλη της οργάνωσης που πρωτοστατούσαν στις εξτρεμιστικές δράσεις τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές από τις επιθέσεις της «Combat 18» βιντεοσκοπούνταν και «ανέβαιναν» στο διαδίκτυο, ώστε οι υπόλοιπες οργανώσεις του ακροδεξιού χώρου να… παραδειγματίζονται και να… εμπνέονται. Όσον αφορά τον 35χρονο επιχείρησε πριν λίγα χρόνια να εισέλθει στην πολιτική ζωή της χώρας, ως στέλεχος της «σκληρής» δεξιάς, ωστόσο, οι ακραίες δημόσιες θέσεις του τον οδήγησαν γρήγορα εκτός.

  Όσον αφορά την οργάνωση Combat 18, εκτιμάται ότι ξεκίνησε τη δράση της το 2015 και φέρεται να ευθύνεται για τουλάχιστον 20-25 επιθέσεις σε στέκια και καταλήψεις αναρχικών, βανδαλισμούς εβραϊκών μνημείων και επιθέσεις κατά Ρομά στο Μενίδι (μετά τη δολοφονία από «αδέσποτη» σφαίρα 11χρονου παιδιού το 2017).

  «Απόγονοι» του Αδόλφου Χίτλερ

  Η οργάνωση αντλεί έμπνευση από την «Combat 18», τη ναζιστική οργάνωση που δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στην Αγγλία. Ο αριθμός 18 παραπέμπει στα αρχικά γράμματα του ονόματος του Αδόλφου Χίτλερ (Adolf Hitler), ενώ άρχισε σταδιακά να επεκτείνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης με σύνθημα το «υπονόμευσε, τρομοκράτησε, κατάστρεψε».

  Πρώην ηγετικό μέλος της οργάνωσης περιέγραψε την «Combat 18» ως «κατ’ ουσίαν νεοναζιστική» και οι αρχές της να βασίζονται στον φασισμό, ενώ το 1992 κυκλοφόρησε το περιοδικό «Redwatch», το οποίο περιλαμβάνει ονόματα, φωτογραφίες και διευθύνσεις των πολιτικών της αντιπάλων.

  http://www.koutipandoras.gr/article/otan-o-makrhs-ths-combat-18-miloyse-gia-to-dhmopshfisma-sthn-ekpomph-ths-stefanidoy-video

  09 Μαρτίου 2018 14:58

  Καλεσμένος στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Star ήταν τον Ιούλιο του 2015 ο συλληφθείς για συμμετοχή του στις εγκληματικές δράσεις της ναζιστικής οργάνωσης Combat 18 Hellas, Γιώργος Μακρής.

 5. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  9 Μαρτίου 2018

  «Combat 18»: Ελεύθεροι μετά την απολογία τους οι τέσσερις από τους έντεκα συλληφθέντες
  combat18
  ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

  Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους τέσσερα άτομα ανάμεσά τους και ένας ανήλικος,που συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών της ακροξεδιάς οργάνωσης «Combat 18», η οποία φέρεται να ευθύνεται για τουλάχιστον 30 επιθέσεις σε χώρους αντιεξουσιαστών.

  Οσοι απολογήθηκαν ήδη αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, που αφορούν σε παραβάσεις του νόμου περι όπλων και ναρκωτικών. Αν και δε κατηγορούνται για συμμετοχή στην ακροδεξιά οργάνωση, ρωτήθηκαν – σύμφωνα με πληροφορίες- από την ανακρίτρια και αρνήθηκαν πως έχουν οποιαδήποτε σχέση με αυτή την οργάνωση.

  Κατά την έξοδό τους από το ανακριτικό γραφείο αποδοκιμάστηκαν έντονα από αντιεξουσιαστές που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια για άλλη υπόθεση και τελικώς φυγαδεύτηκαν.

  Οι υπόλοιποι επτά από τους συλληφθέντες για δράσεις της ακροδεξιάς οργάνωσης, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απολογούνται αύριο ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας

  http://www.kathimerini.gr/952922/article/epikairothta/ellada/combat-18-eley8eroi-meta-thn-apologia-toys-oi-tesseris-apo-toys-enteka-syllhf8entes

  ΥΓ Όταν ήμουν παιδί παρακολουθουσα την τηλεοπτική σειρά Combat. με τις περιπέτειες ενός αποσπάσματος του Αμερικανικού πεζικού κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Γαλλία.

  Όπως γράφει η βικιπαιδεια:
  «…Η σειρά εστιάζει στην ανάλυση των χαρακτήρων μερικών ανδρών, που αγωνίζονται να διατηρήσουν τον ανθρωπισμό τους μέσα σε συνθήκες απόλυτης αγριότητας, καθώς ο πόλεμος μαίνεται[7].

  Παρά την ωμή συχνά απεικόνιση των συνθηκών μάχης, περιείχε πολλά αντιπολεμικά μηνύματα, δοσμένα πότε με έμμεσο και πότε με άμεσο τρόπο[εκκρεμεί παραπομπή]. Οι σεναριογράφοι απέφευγαν ακόμη, την «παγίδα» να εμφανίζουν μονίμως σαν «καλούς» τους πρωταγωνιστές Αμερικανούς στρατιώτες, τη στιγμή που δεν λησμονούσαν να παρουσιάζουν και τα τρωτά τους σημεία, όπως και τα θετικά στη συμπεριφορά των Γερμανών αντιπάλων τους…»

  .Αυτοι (η «Combat 18») γιατί ακολούθησαν διαφορετικό δρόμο ;

 6. Ο/Η Oυρανία η χοντρή λέει:

  https://www.efsyn.gr/arthro/lysoysan-na-kapsoyn-metanastes-zontanoys

  Λυσσούσαν να κάψουν μετανάστες ζωντανούς

  09.03.2018

  Δ.Ψ.

  Ως ιδιαίτερα επικίνδυνοι, με εμπρηστικό λόγο και διάθεση, εμφανίζονται τα μέλη των τρομοκρατικών ομάδων Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές και Combat 18, στη δικογραφία που σχηματίστηκε από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.

  https://www.efsyn.gr/arthro/kai-hrysaygitis-kai-maiandrios

  Και χρυσαυγίτης και μαιάνδριος!

  Ο Σπύρος Μεταλληνός Ο Σπύρος Μεταλληνός, στέλεχος της Χ.Α. Πειραιά, ανάμεσα στους συλληφθέντες ναζιστές
  09.03.2018

  Γιάννης Μπασκάκης

  Λέξη δεν είπε η Χρυσή Αυγή για τις συλλήψεις των μελών της ναζιστικής ομάδας που δρούσε με τα ονόματα Combat 18 Hellas και Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές (ΑΜΕ) από την Αντιτρομοκρατική. Και δεν είπε γιατί, όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ένας πολύ δικός της άνθρωπος. Ο λόγος για τον Σπύρο Μεταλληνό, γνωστό από τη δράση του ως βασικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής στο τάγμα εφόδου του Πειραιά.

  Η σύλληψη λοιπόν του Μεταλληνού, ο οποίος φέρεται να έχει παραδεχτεί τη συμμετοχή του στις εγκληματικές ενέργειες των ΑΜΕ/C18, επιβεβαιώνει τη διασύνδεση της μητρικής οργάνωσης, δηλαδή της Χρυσής Αυγής, με τις μικρές περιθωριακές ναζιστικές ομάδες που δρουν αποκλειστικά στην παρανομία, αντιγράφοντας τη δική της δράση και συγκρότηση.

  Σήμερα φέρνουμε στο φως πλήθος ντοκουμέντων που αποδεικνύουν τη σχέση του Μεταλληνού με τη Χρυσή Αυγή και με την Τοπική Οργάνωσή της στον Πειραιά.

  Αλήθεια, μετά απ’ όλα αυτά τι θα πει ο Φίρερ Μιχαλολιάκος; Ο,τι είπε και για τον Ρουπακιά; Περαστικός κι αυτός από τα γραφεία τους;

  http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/combat-18-sokaroun-oi-apokaluptikoi-dialogoi-twn-akrodeksiwn

  Combat 18: Σοκάρουν οι αποκαλυπτικοί διάλογοι των ακροδεξιών
  Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία και οι διάλογοι που έρχονται στη δημοσιότητα, από τα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης Combat 18. Η χαρά μετά το χτύπημα στη «Φαβέλα».

  09 Μαρ. 18

  Παρακολουθήσεις καταλήψεων αντιεξουσιαστών με οχήματα, αποστολή βιντεοληπτικού υλικού και συμβουλές να «αδειάσουν» τα σπίτια τους από αποδεικτικό υλικό συμπεριλαμβάνονται στους διαλόγους των μελών της COMBAT 18, όπως προκύπτει από το μέρος της δικογραφίας που δημοσιεύει σήμερα Παρασκευή ο «Ελεύθερος Τύπος».

  Στις 30 Δεκεμβρίου ένα από τα βασικά μέλη της οργάνωσης ενημερώνει τηλεφωνικά τον δικηγόρο πως πήγε δύο μέρες νωρίτερα μαζί με άλλα άτομα σε μία κατάληψη στο Αιγάλεω, όπου- όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά- «έγιναν ιστορία». Στην ίδια συνομιλία το ένα μέλος ενημερώνει πως απέστειλε υλικό με το περιστατικό.

  Από ακόμη μία συνομιλία των ναζιστών, στις 11 Ιανουαρίου του 2018, προκύπτει ο φόβος των μελών της οργάνωσης, μετά τις συλλήψεις που έκανε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία των μελών της ΑΠΕΛΛΑ- εξίσου ακροδεξιάς οργάνωσης- που κατηγορήθηκαν πως είχαν τοποθετήσει γκαζάκια στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλλα».

  Οι δράστες με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο, μετά το κάψιμο της Τουρκικής σημαίας, απειλούσαν το ελληνικό κράτος πως αν δεν δώσει «μαχητική απάντηση» θα αναλάβουν οι ίδιοι δράση.Σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 26 Φεβρουαρίου δημοσιεύτηκε σε ένα από τα μπλογκ των εθνικιστών ένα άρθρο με τίτλο «Αυτονομες Ελληνικές Ζώνες: Η εκτίμησή μας για τους Τούρκους». Οι συντάκτες του κειμένου ανέφεραν πως «συναγωνιστές» τους παρέδωσαν στην…εθνικιστική φωτιά την τουρκική σημαία, τονίζοντας πως «αν το κράτος δεν δώσει μία μαχητική απάντηση στους Τούρκους εισβολείς, τότε δεν θα μείνει καμία τουρκική επιχείρηση στην Ελλάδα» καθώς επίσης και ότι «μπορεί να συμβεί κάποιο άτύχημα όπως αυτό που συνέβη με το Ελληνικό πλοίο έξω από τα Ίμια». Στη συγκεκριμένη φωτογραφία μάλιστα απεικονίζονταν δύο άτομα που κρατούσαν μία φλεγόμενη σημαία, κόκκινου χρώματος, και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, με κουκούλα full face.

  Η εμπλοκή δικηγόρου με κόμματα

  Σε ακόμη ένα σημείο της δικογραφίας αναφέρεται χαρακτηριστικά πως- βάσει των συνομιλιών δύο μελών της οργάνωσης στις 20 Φεβρουαρίου- ο δικηγόρος ο οποίος έχει συλληφθεί για την υπόθεση είχε εμπλοκή με πολιτικά κόμματα και πως «τον έβαλαν άλλοι. «Ο… ανέφερε πως ο…. (δικηγόρος) δεν κάνει για πολιτικά κόμματα αλλά στηρίζει μόνο επειδή του το είχε πει ο…., διαφορετικά θα το είχε παρατήσει. Ακριβώς μετά από αυτή την αναφορά στον δικηγόρο τα μέλη της οργάνωσης προετοιμάζονταν για μία επίθεση στα Πατήσια. Στις συνομιλίες ήταν ολοφάνεροι οι φόβοι του ενός από τα μέλη. «Ο…. ανέφερε πως είτε είναι εύκολο είτε δύσκολο πρέπει να το κάνει σήμερα γιατί το είχε ακυρώσει στον ‘’άλλον’’ πολλές φορές και δεν γίνεται να το ακυρώσουν ξανά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία που δημοσιεύει ο «Ε.Τ.».

  Οι παρακολουθήσεις της ΕΛ.ΑΣ. που ήξερε για τις επιθέσεις…

  Τους δράστες που έκαναν την εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη «ΣΙΝΙΑΛΟ» στο Αιγάλεω, παρακολουθούσαν οι άνδρες της ΕΛΑΣ καθώς είχαν πληροφορηθεί πως επρόκειτο να χτυπήσουν οι δράστες, τα ξημερώματα της 13ης του Δεκέμβρη του 2017. Οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα όχημα να κινείται ύποπτα και κατάφεραν να το ταυτοποιήσουν. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να εντοπίσουν τα σπίτια τους. Οι δράστες πριν από την επίθεση έκαναν στάση για φαγητό και γύρισαν πίσω στην κατάληψη. Οι αστυνομικοί που τους είχαν θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση κατάφεραν να τους αναγνωρίσουν και τελικά να τους προσαγάγουν στις 6 Μαρτίου, βάσει των διευθύνσεων που είχαν εντοπίσει μετά την παρακολούθηση της επίθεση στο ΣΙΝΙΑΛΟ.

  Απροκάλυπτα μιλούσαν μεταξύ τους για τις ενέργειές τους

  Στους διαλόγους καταγράφονται οι λεπτομέρειες αλλά και οι συνεννοήσεις πριν ή μετά από επιθέσεις, όπως όμως και οι διασυνδέσεις με άλλες φασιστικές οργανώσεις, όπως η Χρυσή Αυγή.

  Τα μέλη της ομάδας «Combat 18», που τοποθετούν τους εμπρηστικούς μηχανισμούς φαίνεται να παίρνουν απευθείας οδηγίες από άτομο που έχει το γενικό πρόσταγμα της επιχείρησης. Σε άλλη συνομιλία, κι ενώ η οργάνωση είναι στο στάδιο της προετοιμασίας χτυπήματος, νεότερο μέλος ρωτά τα παλιότερα για το πως ακριβώς έπρεπε να είναι τα μπουκάλια με τις μολότοφ.

  Ιδιαίτερης σημασίας είναι η συνομιλία που έχει καταγραφεί με τα μέλη της οργάνωσης να λένε στις αρχές του τρέχοντος έτους ότι πρέπει να «παγώσουν» προσωρινά τις δράσεις τους, ενώ σε άλλη συνομιλία αναφέρεται πως χρειάζεται, «να σταματήσουν να χτυπούν τα «παιδάκια» και να ασχοληθούν με το Δημόσιο». Αναφέρεται για μια επίθεση:

  «Του περιέγραψα πώς να το κάνει και συγκεκριμένα να περιλούσει την πόρτα με βενζίνη και να βάλει φωτιά. Ακόμα, του είπα να τραβήξει με βίντεο την ενέργεια και να μου τη στείλει για να την ανεβάσω στις σελίδες της οργάνωσης», λέει στην κατάθεση – ομολογία του ο φερόμενος ως επικεφαλής της «Combat 18/ΑΜΕ».


  «Κοριός» της ΕΛΑΣ: Στη Φαβέλα τους τσάκισαν και γούσταρα

  Ο «κοριός» της Αστυνομίας κατέγραψε επακριβώς τους διαλόγους μετά την επίθεση στη «Φαβέλα» και τον τραυματισμό της δικηγόρου της οικογένειας Φύσσα.

  Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» ο κοριός κατέγραψε την εξής συνομιλία:

  A: Στη «Φαβέλα» τους τσακίσανε στο ξύλο ε;
  B: Ναι, ρε, αυτοί πρέπει να ήταν του Πειραιά ε;
  Α: Το πήρε πάνω του ο άλλος. Αυτό βλέπω από τις αναρτήσεις του. Αφού, ρε, οι άλλοι το αρνούνται και επίσημα με τον Μιχαλολιάκο.
  B: Ναι, εντάξει, ωραία πάντως, τους τσακίσανε, γούσταρα που τσακίσανε μία κ… (χυδαία έκφραση) δικηγόρο.

  Α: Του Φύσσα ναι.

  Α: Χρυσαυγίτες στη Φαβέλα, παντού, παντού.

  Β: Ε ναι, ποιος άλλος έχει τόσο κόσμο να πάει εκεί, ρε;

  Σε συνομιλία που καταγράφηκε στις 20/2/2018, μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης συνομιλεί με τον υπάλληλο του υπουργείου Εξωτερικών, που είχε αποπειραθεί να ταξιδέψει στα Ίμια λίγο πριν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα.

  Υπάλληλος ΥΠΕΞ: Λοιπόν, έχει γίνει της… Ο υπουργός Εξωτερικών με πηγαίνει για ΕΔΕ και για απόλυση. Εντάξει;

  Β: Ξέρω, κάτι έχω ακούσει.

  Α: Δικηγόρο για την ΕΔΕ ξέρεις ποιον θα έχεις. Μην τα λέμε από το τηλέφωνο.

  Σημειώνεται ότι ο φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας και τα δύο άτομα, που τους τελευταίους μήνες συγκροτούσαν τον εκτελεστικό βραχίονα της Combat 18, ομολόγησαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

  Ο συγκεκριμένος ο οποίος είναι υπάλληλος βενζινάδικου στα Γιάννενα ομολόγησε ότι εντάχθηκε στους «Ανένταχτους Μαίανδρους Εθνικιστές – ΑΜΕ» πριν το 2010, όπως επίσης και ότι είναι διαχειριστής τεσσάρων προφίλ στο Facebook και δύο ιστοσελίδων, όπου δημοσιεύονταν φωτογραφίες από «δράσεις» της ομάδας και τα κείμενα ανάληψης ευθύνης ύστερα από κάθε επίθεση.

  Η κατάθεση του αρχηγού των «ΑΜΕ»
  «Με τον… επικοινώνησα μέσω Facebook πρώτη φορά πριν από το συλαλλητήριο που διοργάνωσε ο ίδιος στο Σύνταγμα στις 22 Οκτωβρίου του 2017, προκειμένου να του πω πως εάν χρειάζεται βοήθεια, να του τη δώσω. Η βοήθεια που του είπα πως μπορώ να του δώσω ήταν να πω σε κάποια άτομα να συμμετάσχουν στη συγκέντρωσή του. Αφού του εξήγησα ποια οργάνωση εκπροσωπώ, εκείνος μου ζήτησε να συμμετέχει πιο ενεργά και μου ζήτησε συμβουλές για το τι θα μπορούσε να κάνει. Εγώ τον συμβούλευσα να κάνει σπρέι και του πρότεινα να πάει στο στέκι «Ιστός», στο Χαιδάρι, που ήταν ήσυχα και όταν το κάνει να βγάλει μια φωτογραφία για να την ανεβάσω στο maiandrioi.blogspot.com.»

  Στη συνέχεια αναφέρει πως ο συγκεκριμένος είχε προσαχθεί, είχε πάλι επικοινωνία μαζί του.

  «…επειδή ήταν καλός του πρότεινα να πάει να κάνει κάποια ενέργεια σε στέκι, όπως στο Κουκάκι και στο στέκι «Άνω Κάτω πατησίων».

  Η Ουρανία Μιχαλολιάκου και ο πορνοστάρ
  Η φωτογραφία της Ουρανίας Μιχαλολιάκου με φίλο της πορνοστάρ στα social media δεν πέρασε ασχολίαστη από τους ναζιστές της ουργάνωσης:

  Β: Τι λέει;

  Α: Είδα δύο φωτογραφίες με πορνοστάρ.

  Β: Η Ουρανία. Ναι, το είδα. Το έχει βάλει ο τέτοιος από το «Μακελειό».

  Α: Εντάξει, αυτοί το έχουν κάψει. Τώρα φταίω εγώ να μπω και να αρχίσω τα μπινελίκια, ότι στον εθνικοσοσιαλισμό δεν επιτρέπονται οι τσόντες και οι μ…».

  Οι σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή
  Στέλεχος της Χρυσής Αυγής, γνωστός από τη δράση του στο τάγμα εφόδου της ΧΑ στον Πειραιά, συγκαταλέγεται μεταξύ των συλληφθέντων της νεοναζιστικής οργάνωσης.

  Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται πρωτοκλασάτο στέλεχος της Χρυσής Αυγής το οποίο μάλιστα φέρεται να έχει παραδεχτεί τη συμμετοχή του σε ενέργειες τόσο της Combat 18 όσο και στους Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές.

  Τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής
  Νεοναζιστικές σημαίες, κάλυκες, πλήθος από γκαζάκια και ξίφη είναι ορισμένα από τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στα σπίτια των ακροδεξιών νεοναζιστών μελών της Combat 18, που συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες.

  Είναι χαρακτηριστικό, όπως διαφαίνεται και στις φωτογραφίες που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. πως οι δράστες ήταν πλήρως εξοπλισμένοι για επιθέσεις σε αντιεξουσιαστικά στέκια και μετανάστες. Σημειωτέον δε ότι στο σπίτι ενός από τους φερόμενους ως αρχηγούς της εγκληματικής οργάνωσης στο Μενίδι εντοπίστηκαν 50 κιλά νιτρικής αμμωνίας, χωρίς ο κατηγορούμενος να έχει…γεωργικές εκτάσεις για να μπορεί να δικαιολογήσει την κατοχή τους.

 7. Ο/Η Κωστάκης από Ραφήνα λέει:

  2004

  http://tvxs.gr/news/ellada/apo-ti-dap-ndfk-sti-neonazistiki-combat18
  Από τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στη νεοναζιστική Combat18

  09 Μαρ. 2018

  Στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου υπήρξε ο ναζιστής δικηγόρος που συνελήφθη ως μέλος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης COMBAT 18 που πραγματοποιούσε τρομοκρατικές ενέργειες.

  Πρόκειται για τον Γιώργο Μακρή ο οποίος ήταν φοιτητής στη Μυτιλήνη από το 2004 και δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις σπουδές του καθώς τις εγκατέλειψε για να σπουδάσει δικηγόρος σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Ο Μακρής υπήρξε ενεργό στέλεχος της ΔΑΠ και καθοδηγητής στελεχών της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας στα Πανεπιστήμια, που βρίσκονται σήμερα στην ΟΝΝΕΔ.

  Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Εμπρός της Μυτιλήνης, ο Μακρής εκθείαζε από φοιτητής τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, ενώ όπως μαρτυρά η φωτογραφία τόσο εκείνος όσο και άλλο στέλεχος της ΔΑΠ την περίοδο που βρισκόταν στη Λέσβο δεν έκρυβαν την νοσταλγία τους για τον Χίτλερ και την συμπάθεια τους στους Ναζί που αιματοκύλισαν την πατρίδα μας. Στη φωτογραφία, που δημοσίευσε αρχικά η εφημερίδα Εμπρός (χωρίς να εμφανίζονται πρόσωπα), εικονίζεται ο Μακρής μαζί με άλλο στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης να χαιρετούν ναζιστικά.

  (….)

 8. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.gazzetta.gr/plus/koinwnia/article/1206970/mitera-katigoroymenoy-gia-tin-combat-18-paidi-moy-einai-toy-katihitikoy-vid

  Μητέρα κατηγορούμενου για την Combat 18: «Το παιδί μου είναι του κατηχητικού» (vid)

  Από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων όπου μεταφέρθηκαν οι 11 συλληφθέντες, μίλησε η μητέρα ενός εκ των κατηγορούμενων.

  http://www.zarpanews.gr/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CF%89-%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CF%89-%CF%80%CE%B1/

  «Δεν είμαι χρυσαυγίτης, θέλω να γίνω παπάς»
  29 Μαΐου 2014

  Μετανιωμένος για τις πράξεις του – «ουδείς αναμάρτητος» όπως χαρακτηριστικά μάλιστα είπε ο ίδιος – δήλωσε ενώπιον δικαστών και ο ενόρκων, σύμφωνα με το protothema.gr ο φοιτητής Θεολογίας Γ.Α, ο οποίος κατηγορείται για την επίθεση σε 16χρονο μαθητή πριν από περίπου ένα χρόνο, έξω από το σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο.

  Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος μαζί με ένα φίλο του χτύπησαν το μαθητή με μαχαίρι στο πρόσωπο και του έκοψαν τη μύτη (η οποία επανήλθε στη θέση της μετά από εγχείρηση) και στη συνέχεια του κατάφεραν χτύπημα λίγα χιλιοστά αριστερά της καρωτίδας. Ο 16χρονος δέχθηκε την επίθεση των δυο νεαρών – που φέρονται ως υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, επειδή είχε εκφράσει τα αντιφασιστικά του πιστεύω στην ερωτική φίλη τού Γ. Αποστολόπουλου και συμμαθήτριά του.

 9. Ο/Η Left λέει:

  http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/ki-omos-i-combat-18-den-dioketai-os-tromokratiki-organosi

  Κι όμως, η Combat 18 δεν διώκεται ως τρομοκρατική οργάνωση!

  10 Μαρ. 2018

  Γιάννης Σιδηρόπουλος

  Την αρχική ικανοποίηση για την εξάρθρωση της νεοναζιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Combat 18 διαδέχεται η δυσάρεστη διαπίστωση της επιεικούς ποινικής τ​η​ς μεταχείρισης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

  Οι νεοναζί που έχουν παραδεχθεί ​30 τρομοκρατικές επιθέσεις και συνδέονται με τη Χ.Α. παραπέμπονται ως εγκληματική οργάνωση, με άρθρο 187 ΠΚ, και όχι ως τρομοκρατική, παρότι η δράση τους είναι ο ορισμός του «τρομονόμου». Μάλιστα καθώς αποκαλύπτεται ότι σχεδίαζαν προβοκάτσια στα Ίμια που θα έβλαπτε ​τα συμφέροντα και τη διεθνή τη​ς​ χώρα​ς ανεπανόρθωτα​, είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις που εκπληρώνουν απόλυτα ​τις προϋποθέσεις του άρθρο​υ​ 187 Α του ποινικού κώδικα.

  Την ίδια ώρα η Δικαιοσύνη δικάζει τους ληστές του Βελβεντού ως «τρομοκράτες» με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ίδιου άρθρου, παρότι έχουν απαλλαγεί για ένταξη στους «Πυρήνες της Φωτιάς». Σε εκείνη την περίπτωση οι αρχές έχουν δεχθεί κριτική ότι θεωρούν τους αναρχικούς, εν δυνάμει «ατομικούς τρομοκράτες».

  Στη μία περίπτωση οι φωτογραφίες με τα ονόματα των κατηγορουμένων δίνονται σε χρόνο ρεκόρ στη δημοσιότητα, ακόμη και με τα ίχνη από τις «ανακριτικές» μεθόδους. Στην περίπτωση της Combat 18 όμως συνεχίζεται η προστασία των προσωπικών τους δεδομένων. Ίσως επειδή είναι από οικογένειες «νοικοκυραίων», ίσως επειδή δεν έχουν περάσει από το «αντρο της τρομοκρατίας Βαρκελώνη» όπως οι αναρχικοί.

  Οι διωκτικές αρχές μοιάζουν να παραπέμπουν τους νεοναζί τρομοκράτες «με βαριά καρδιά» και να επιφυλάσσουν διαφορετική μεταχείριση των ίδιων εγκλημάτων ανάλογα με την ιδεολογική τους φόρτιση. Σαν να βάλθηκαν να δικαιώσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη που υποστηρίζει ότι τρομοκρατία νοείται μόνο αριστερή.

  Παρότι ο «τρομονόμος» είναι μια άκρως τιμωρητική διάταξη που εισήχθη στον Ποινικό Κώδικα με ιδιαίτερη πολιτική στόχευση σε συγκεκριμένο χρόνο, είναι σε ισχύ. Και το κράτος δικαίου δεν μπορεί να εφαρμόζει τις ποινικές διατάξεις με ιδεολογικούς και ταξικούς διαχωρισμούς. Άλλως αυτοαναιρείται.

  ΣΧΟΛΙΑ

  Nikos Mposinas
  Αν είναι όμως για την Ηριάννα εξαντλούν όλοι τους την αυστηρότητα.
  Έφαγε 13 χρόνια γιατί συζούσε με κάποιον που είχε πιαστεί σαν
  μέλος των πυρήνων της φωτιάς, ο οποίος αθωώθηκε πανηγυρικά.
  Ζήτησε να να μην είναι προφυλακισμένη μέχρι να δικαστεί σε
  δεύτερο βαθμό αλλά το εισαγγελέας το αρνήθηκε.Είναι μια κοπέλα 29
  χρόνων υποψήφια διδάκτωρ.Ο εισαγγελέας είναι αυτός που άφησε ελεύθερους τους
  χρυσαυγίτες ως μη επικίνδυνοι διάπραξης νέων αξιόποινων πράξεων,
  Κασιδιάρης Μιχαλολιάκος, Παππάς κ,λ,π. όλα τα λουλούδια της δημοκρατίας
  και ευνομίας.Ενώ η Ηριάνα ήταν επικίνδυνη και ας κινητοποιήθηκε όλος
  ο κόσμος.Αντε με τέτοιους δικαστικούς να πας μπροστά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.