Ο Σύρου Δωρόθεος Β΄ ομιλεί στο συλλαλητήριο

[Ακούσατε Ορθοδόξου ανδρός, γενναίου, πατριώτου & εναρέτου]

Μπλογκ Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές
Η Δόξα στέφει πάλιν, την της Παλλάδος τιμιωτάτην πασών πόλιν. Ενθουσιάστηκε ο ευσεβής νέος εκκλησιαστικός δημοσιογράφος,  που κινείται «από τις πίστες στο Ιερό κι από το Ιερό στις πίστες» (‘Alldaynews’, 1-7-2016) και ανέκραξε θριαμβικώς: «Ομιλήτης στο συλλαλητήριο ο Σύρου Δωρόθεος! ΑΞΙΟΣ!-Romfea». Το γεγονός επικρότησαν και τοπικά ειδησεογραφικά μίνδια: «Ομιλητής στο εθνικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ο Μητροπολίτης Σύρου» (29.1.2018)…«Πάντως, δεν αποτελεί έκπληξη η ενεργή συμμετοχή του κ. Δωρόθεου στο επικείμενο εθνικό συλλαλητήριο, καθώς είναι γνωστό ότι διέπεται από πατριωτικό αίσθημα το οποίο ουδέποτε δίστασε να εκφράσει ανοιχτά και δημόσια». Τούτο αληθώς ελέχθη και προς επίρρωσιν θυμίζω το μνημόσυνο το οποίο διέπραξεν η Ιερότης του εις διαβόητην μνήμην Στυλιανού Κορνάρου, εξομολόγου και βασανιστού της Μακρονήσου και διαστροφικού εραστού πολλών ευσεβών εγγάμων γυναικών της Πρεβέζης («Η Μητρόπολη Σύρου τιμά τον ιεροεξεταστή της Μακρονήσου»).

«..Αλέξανδρος ευθύς προσδραμών τω Βουκεφάλα και παραλαβών την ηνίαν, επέστρεψε προς τον ήλιον..» (της Βεργίνας).

Θεωρούμε ότι ο Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου-Μυκόνου κλπ, είναι ο πλέον ενδεδειγμένος να εκπροσωπήσει την Ι.Σύνοδο σε μια τόσο ιστορική στιγμή, όπου η Ελλάς απειλείται από τον αλυτρωτισμό (το βεβαιώνουν και ΚΚΕ-ΛΑΕ-Κωνσταντοπούλου) της οπλισμένης σαν αστακός Μακεδονίας των Σκοπίων, η οποία αδημονεί να καταλάβει τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν Αρχιερέα εκπροσωπούντα εν τιμή και παρρησία και τους υπολοίπους,  βράχο ακλόνητο αρετής, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι έχει επισύρει εναντίον του μια σειρά δημοσιευμάτων, τα οποία οφείλονται σε παρεξηγήσεις, που χαλκεύτηκαν από  αυτούς που φθονούν την αρετή του. Πρώτος που του επετέθη ήτο ο κ.Σάκις Μαυρέλης, εκδότης του εφημεριδίου “Times in Kolonaki”, τον οποίον η Σεβασμιότης του έφερε στο εδώλιο της αδέκαστης ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία και τον κατεδίκασεν. Όμως η Αγιότης του δεν καταδέχεται πλέον να απαντήσει ή να στραφεί δικαστικά εναντίον των νέων επικριτών του, διότι μετά την δικαστική συντριβή των πανίσχυρων TIMES, δεν συγκρούεται με αδύναμους εκδότες (Βαξεβάνης κλπ), αρκούμενος εις τον συμβολισμόν της καταδίκης του πρώτου και ισχυροτέρου των υβριστών του και εις ευγενείς πατρικάς νουθετήσεις των υπολοίπων εντοπίων («Ξάνεμο: Ιερά «απειλητική επιστολή» η οποία «…φέρνει περισσότερο σε «απειλητική επιστολή» μπράβου της νύχτας παρά σε εκκλησιαστική ανακοίνωση»).

Παραθέτουμε ένα μικρό δείγμα των επιθέσεων κατά του Σεβασμιοτάτου, ώστε να γίνει αντιληπτόν και το μέγεθος της ανεξικακίας του, αφού επέλεξε την σιωπή ως απάντησιν προς τους συκοφάντας «Με νηστεία και προσευχή απαντά ο Μητροπολίτης Σύρου». Μόνο ένας Άγιος (ή ένας ένοχος) θα το έκαμνε αυτό και η Πανιερότης του είναι όντως ένας Άγιος.

‘Διαβολάς φοβού’, ώ αναγνώστα, αλλά η αγιοτάτη Σύνοδος των ομοίων τω Δωροθέω κατά την αρετήν, δεν επτοήθη, έγνωκε τας ηθικάς αντιστάσεις της κοινωνίας, η οποία κλείνει τα ώτα της εις τα ψεύδη:

«Σήμερα η δίκη στη Λαμία του «κοσμικού» καλόγερου από τη Μύκονο» (16 Ιουνίου 2010).
«Εμπλέκουν τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο στο παραδικαστικό» (28-9-2011).
«Ο Λιακουνάκος, ο Δωρόθεος, τα 150.000 ευρώ και η γνωστή…» (6.5.2017).

«Αυτός ο Βαξεβάνης θέλει γαμ…, θέλει ξύλο» (30.10.2017).

«Αγία τριάδα χρυσοδάκτυλων για τα τάματα της Τήνου» (5.11.2017). «τρελή, καλιαρντή, ψεύτρα. Είναι μεγάλη καλιαρντήδεν υπάρχει.…δεν την έχω ξανασυναντήσει στη ζωή μου. Δηλαδή εμείς μπροστά του είμαστε άγιοι, πραγματικά…».
«Τελικά τι είναι ο δεσπότης Σύρου Δωρόθεος; «Νταβατζής» ή «τρελή «μεγάλη καλιαρντή», και «ψεύτρα»; (6.11.2017).
«Documento: «Εκβιασμοί, ναρκωτικά, χρυσός..» (5.11.2017).
«Στο ‘Πυρ το Εξώτερον’ ο Μητροπολίτης Σύρου» (31.12.2017).

Σήμερον, Κυριακής του Ασώτου, Δοσιθέας βασιλίσσης Ρωσίας, Αβραμίου Επισκόπου Αρβήλ της Περσίας, Ευαγρίου και Σίου εκ Γεωργίας, όρθρου βαθέος εγερθέντες, θα είμεθα όλοι εκεί! Να ακούσωμεν δυο μορφών του εθνικού στίβου: Δωροθέου Βου του Πολεμάρχου («Δωρόθεος Β’: «Ούτε Μακεδονία, ούτε παράγωγό της») και της εριτίμου promoter αγώνων μαχητικών σπορ εντός κλωβών («Η Μοναδική Γυναίκα Διοργανώτρια Αγώνων «Ξύλου» στον Κόσμο»), «Γεωργία Μπιτάκου: Σε θέση μάχης για το Μακεδονικό | Espresso».

 

 

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

25 Responses to Ο Σύρου Δωρόθεος Β΄ ομιλεί στο συλλαλητήριο

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Τώρα και Μακεδονομάχος

  https://roides.wordpress.com/2017/11/08/8nov17/

  Ο Δωρόθεος Β΄διαθέτει πολύ γερές πλάτες σε τρεις διαφορετικές εξουσίες και δεν καταδέχεται ούτε να απαντήσει στις έξι σοδειές από κασέτες (σχεδόν όλες ή και όλες, επίσημες της ΕΥΠ), που τον ενοχοποιούν από το 2005 (‘Ελευθεροτυπία’ 5.2, ‘City Press’ της προηγουμένης, ΒΗΜΑ-6.2: «το περιεχόμενο των κασετών «έχει να κάνει με δικαστικές παρεμβάσεις»), μέχρι και σήμερα (2011, 2014, 2017-το Μάρτη και τώρα) και οι οποίες γεννούν τεράστια ερωτηματικά («Η Θεία Πρόνοια επεμβαίνει στις δικογραφίες;»), με συνομιλίες τρίτων που τον αναφέρουν με αφορμή τάματα χρυσού, (παρα)δικαστικές υποθέσεις ιερής αρχαιοκαπηλίας κλπ, χωρίς να υπάρχει ούτε μια δική του συνομιλία στις αποκαλυπτικές δικογραφίες.
  ____________________

  http://www.documentonews.gr/article/nd-gate-einai-mono-o-aygenakhs-h-yparxei-mhtsotakhs
  Κώστας Βαξεβάνης

  Δημοσίευση
  28.10.2017 | 12:13

  Ανανέωση
  29.10.2017 | 09:44
  ……………

  Αλλά η διαπλοκή με το έγκλημα δεν τελειώνει εδώ. Η ίδια εγκληματική ομάδα, έχει επαφές με τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, με τον οποίο φαίνεται να κάνουν συναλλαγές αγοραπωλησίας του χρυσού από την Παναγία της Τήνου και να απειλούν . Είναι η εποχή (Νοέμβριος 2015) που το HOT DOC έχει κάνει θέμα τη δραστηριότητα αυτής της ομάδας με το χρυσάφι της Τήνου και ο κοριός τους καταγράφει να λένε μεταξύ τους πως θα με σκοτώσουν, θα μου δείξουν εμένα και άλλα πολλά.

  Περιέργως όμως, ενώ οι εγκληματίες αναφέρονται στις τηλεφωνικές επαφές τους με τον Δωρόθεο που φαίνεται και εντολέας τους, οι συνομιλίες του Μητροπολίτη δεν υπάρχουν στη δικογραφία. Κάποιος με λίγα λόγια έχει αφαιρέσει αυτές τις συνομιλίες. Περιέργως επίσης, ενώ έχουν καταγραφεί οι απειλές για το πρόσωπό μου, οι Υπηρεσίες που χειρίστηκαν την υπόθεση, δεν ένοιωσαν υποχρεωμένες να με ενημερώσουν. Είναι η δεύτερη φορά που ο κοριός καταγράφει εγκληματίες να περιγράφουν πώς θα με εξοντώσουν (την πρώτη φορά μιλούσαν και για τον συνάδελφο Μάκη Νοδάρο) , αλλά το επίσημο κράτος κάνει πως δεν ακούει και σε κάθε περίπτωση δεν με ενημερώνει

  Αυτή η ωραία ατμόσφαιρα που αποδεικνύει πως το κράτος και παράγοντές του, αλλά κυρίως πολιτικοί και πρόσωπα της δημόσιας σφαίρας, συνθέτουν το ίδιο το έγκλημα είναι ανατριχιαστική. Το έγκλημα δεν θα υπήρχε όπως υπάρχει, αν δεν υπήρχαν αυτοί οι αφανείς στυλοβάτες και επώνυμοι συνεργάτες του.
  …………………….
  __________________________

  Από το 2005
  «Ελευθεροτυπία» (5.2.2005-«City Press» (4.2. ): «.. νέες κασέτες εμπλέκουν τους μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεο, Σερρών Θεολόγο και Κοζάνης Παύλο…το περιεχόμενο των κασετών έχει να κάνει με δικαστικές παρεμβάσεις, ‘ροζ’ υποθέσεις και αμφιλεγόμενη διαχείριση σημαντικών ποσών».

  ΤΟ ΒΗΜΑ:
  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=164034

  Δύο ακόμη ιεράρχες από τη Βόρεια Ελλάδα και ένας από τη νησιωτική αναμένεται ότι θα εμπλακούν σε σκάνδαλα
  Οι «Ιφιγένειες» της Εκκλησίας
  …………………
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/02/2005 00:00
  ………………..
  Ολοι οι στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου φοβούνται ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα βγουν νέα στοιχεία τα οποία θα εμπλέκουν και άλλους ιεράρχες σε υποθέσεις σκανδάλων. Δύο μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος και ένας της νησιωτικής χώρας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
  ………………………
  ________________________

  Ποιόν τίμησε ο Δωρόθεος, με επίσημο μνημόσυνο:

  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82_%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82

  Στυλιανός Κορνάρος
  Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


  …………….
  Μετά τις σπουδές του διορίσθηκε στην Μακρόνησο, τόπο κράτησης αριστερών πολιτικών κρατουμένων, ως στρατιωτικός ιερέας. Εκεί αναφέρεται ότι μαζί με τον επόμενο δικτάτορα Δημήτριο Ιωαννίδη βιαιοπράγησε εναντίον κρατουμένων, πράγμα ασύμβατο με τα ιερατικά του καθήκοντα, αλλά και αποκάλυψε στοιχεία εξομολογήσεων κρατουμένων στην ΕΣΑ. Αργότερα εξελέγη Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης και η δημόσια δράση του ήταν πολλαπλή χάρις στις καλές του προσωπικές σχέσεις με ηγετικά στελέχη της Στρατιωτικής Δικτατορίας[3].[1].
  …………………………
  Ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης έρχεται στην Πρέβεζα, παίρνει συνεντεύξεις από την «ιππαστί» γυναίκα η οποία τελικά ομολόγησε ότι είναι αυτή (όνομα γνωστό, είναι εν ζωή) και από Πρεβεζάνους πολίτες και εκδίδει βιβλίο με τίτλο «Ο Αγιος Πρεβέζης».[5]. Η ανάκριση απέδειξε ότι ο σύζυγος της «ιππαστί» γυναίκας είναι ο προσωπικός οδηγός του Στυλιανού και προσωπικός φωτογράφος του. Οι τοπικές πληροφορίες και συνεντεύξεις στον Σπύρο Καρατζαφέρη λένε ότι ο «άτακτος» Μητροπολίτης «δεν άφηνε γάτα θηλυκιά» ασκώντας εξουσία στις γυναίκες, αφ ενός βάσει της θέσης του στην θρησκευτική ιεραρχία και αφ ετέρου μέσω υποσχέσεων διορισμών στο Δημόσιο. Ο σκηνοθέτης Δημήτριος Κολλάτος παρουσιάζει επί μήνες εμπορικά πετυχημένο θεατρικό έργο με τίτλο «Ο Άγιος Πρεβέζης» (1980) και στη συνέχεια γυρίζει κινηματογραφική ταινία με τίτλο «Ο Αγιος Πρεβέζης» (1981).[6].[1]
  ………………
  Ήδη, στην Άρτα είχε ξεσπάσει το «σκάνδαλο με ιερέα του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος έκλεβε λεφτά από το παγκάρι, για να καλύψει δαπάνες παροχής αφροδισιακών υπηρεσιών από μπαργούμαν της Άρτας, και ο οποίος μετατέθηκε σε ναό του Κολωνού Αθηνών» [7]. Ο Στυλιανός Κορνάρος τελικά απολογείται στην Ιερά Σύνοδο, όπου απειλεί ότι «αν αποσχηματισθεί θα δώσει στη δημοσιότητα τους φακέλους με τις φωτογραφίες ομοφυλοφιλικών σχέσεων οκτώ μελών της Ιεράς Συνόδου», τους οποίους είχε αποκτήσει από την τότε Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ), μέσω του διευθυντή της Δημήτριου Ρουφογάλη [9]. Ο μητροπολίτης Στυλιανός Κορνάρος τελικά δεν αποσχηματίστηκε, απώλεσε απλώς τη θέση του στη Μητρόπολη Πρέβεζας και στη συνέχεια διέμενε στην Αθήνα
  ______________________
  Ο Στυλιανός Κορνάρος σε τελετή »εθνικής διαπαιδαγώγησης» στη Μακρόνησο. Δίπλα του, ο διοικητής του στρατοπέδου Σκαλούμπακας. (Φωτό «Το Ποντίκι»).

  https://tinosemagazine.wordpress.com/2012/12/16/%CE%B7-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BF-%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF/

  «Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ, Ο ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ & ΠΡΕΒΕΖΗΣ κυρού ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ, του Τηνίου»
  Δεκέμβριος 16, 2012
  ………………
  Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του, είπε τα εξής:
  ……………..
  Ο αοίδιμος Στυλιανός διηκόνησε την Εκκλησία και επί εικοσαετία σήκωσε ένα βαρύ Σταυρό, με υπομονη και εκκλησιαστικό ήθος και απεβίωσε στις 18 Δεκεμβρίου 1999 την ώρα της αιμοκαθάρσεως, ψάλλων το “Xριστός Ανέστη” και είναι βέβαιο ότι ήδη έβλεπε τη δόξα της αναστάσεως του Κυρίου.
  ………………………… 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://directnews.gr/greece/6411–2.html

  Τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, εμπλέκει ο διαβόητος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2!

  Τον Μητροπολίτη Σύρου “ανακατεύει” σε συνομιλίες που είχε με το Γιοσάκη ο γνωστός επικοινωνιολόγος και από τους στενούς συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Χριστόδουλου, Σωτήρης Τζούμας.
  Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με την «έκθεση ανάλυσης» – η οποία βρίσκεται στη διάθεση του directnews.gr – στο διάστημα 27 Απριλίου 2010 έως 14 Ιουνίου 2010, Γιοσάκης και Τζούμας είχαν διάφορες τηλεφωνικές συνομιλίες για μια δίκη που θα γινόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας.

  Κατηγορούμενοι, ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος του Μητροπολιτικού ναού Μυκόνου και ένας ιερομόναχος ονόματι «Χάρης» οι οποίοι είχαν γνωριμίες με celebrities στο νησί της Μυκόνου και υπεξαιρούσαν εικόνες μεγάλης αξίας για να τις πουλήσουν. στη Λαμία, όπου και συνελήφθησαν.

  Λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης από το Δικαστήριο, ο Γιοσάκης λέει στο Τζούμα ότι αναλαμβάνει να τους “καθαρίσει” αλλά χρειάζονταν 100.000 ευρώ για να δοθούν στους δικαστές της έδρας!!!

  http://www.zougla.gr/greece/article/i-katigoroumeni-gia-to-paradikastiko-no-2
  Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016, 10:30

  ….Δικηγόροι, δικαστές, ένας πολιτικός μηχανικός, ένας ιερέας, ένας γνωστός τηλε-δικηγόρος, επιχειρηματίες, γνωστοί φοροτεχνικοί, γνωστοί συνδικαλιστές αλλά και πρόσωπα υπεράνω υποψίας, όπως η κόρη επιχειρηματία που ασχολείται με τα media και ένας πασίγνωστος επικοινωνιολόγος, ξακουστός για τις σχέσεις του με την εκκλησία, συνθέτουν το κάδρο των κατηγορουμένων,……

  Το zougla.gr παρουσιάζει για πρώτη φορά όλα τα ονόματα των κατηγορουμένων για την υπόθεση που θα οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες βάσει του βουλεύματος:

  Ιάκωβος-Παύλος Γιοσάκης
  ……………………….
  Σωτήριος Τζούμας
  ______________________________
  Τώρα:
  Μπλογκ Exapsalmos Σωτήρη Τζούμα

  http://www.exapsalmos.gr/2018/01/30/megali-anatropi-o-antiproedros-tis-dis-sev-syrou-dorotheos-tha-cheretisi-syllalitirio-tis-kyriakis/

  Μεγάλη ανατροπή: Ο Αντιπρόεδρος της ΔΙΣ , Σεβ. Σύρου Δωρόθεος ,θα χαιρετήσει το συλλαλητήριο της Κυριακής.

  Πάντως, δεν αποτελεί έκπληξη η ενεργή συμμετοχή του κ. Δωρόθεου στο επικείμενο εθνικό συλλαλητήριο, καθώς είναι γνωστό ότι διέπεται από πατριωτικό αίσθημα το οποίο ουδέποτε δίστασε να εκφράσει ανοιχτά και δημόσια.
  ________________

  και η μοναδική ένσταση για τον Δωρόθεο, από τον «εθνικό» Ιφικράτη Αμυρά

  http://www.iphicratisamyras.com/2018/02/blog-post_95.html

  Ο Μητροπολίτης Δωρόθεος, εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο, ομιλητής στο συλλαλητήριο

  Άλλη μία «επιτυχημένη» επιλογή των διοργανωτών του συλλαλητηρίου.

  Μετά από τόσες «επιτυχημένες» επιλογές ομιλητών, έχουμε κάθε δικαίωμα να θεωρούμε ότι δεν πρόκειται για ατυχή λάθη, ούτε για συμπτώσεις, αλλά για εσκεμμένη και κακόβουλη στρατηγική.

  Όσοι συνεχίζουν να αδιαφορούν για τα συγκεκριμένα σκάνδαλα, και επικαλούνται το κουτοπόνηρο «πάω για την Μακεδονία, όχι για τους παπάδες», θα χρεωθούν πλήρως τα εγκλήματα των παπάδων.

  Οι κουτοπόνηρες δικαιολογίες δεν αρκούν για να ξεπλύνουν την ντροπή τους.

  …………….

  • Ο/Η Θεολόγος λέει:

   και η «Κατάνυξις» ενοχλήθηκε
   http://www.katanixis.gr/2018/01/blog-post_980.html
   Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018
   Γιουχάρισμα κατά συνείδηση

   Πῶς ἀλλάζουν ὅμως οἱ ἐποχές! Πόσο ἀναγκαία εἶναι τὰ γιουχαρίσματα στὶς μέρες μας; Τὴν Κυριακὴ στὸ συλλαλητήριο στὴν Ἀθήνα γιὰ τὸ θέμα τῆς Μακεδονίας μας, ἔβαλε ὁ διάβολος τὴν οὐρά του καὶ ἕνας ἀπὸ τοὺς Ὁμιλιτὲς θὰ εἶναι ὁ μητροπολίτης Σύρου.

   “Φτου”, ἔγραψε ἕνας στὸ διαδίκτυο διαβάζοντας τὴν εἴδηση. Λέτε νὰ βρῆκε ἡ Διαρκὴς Ἱερὰ Σύνοδος ἕναν τρόπο νὰ μαγαρίσει τὸ συλλαλητήριο ποὺ δὲν τὸ ἤθελε καθόλου;

   Λέτε νὰ κάνουν ὅπως στὴ Θεσσαλονίκη ποὺ τελευταία ὥρα ἐκμεταλλευόμενοι τὸν ὄγκο τοῦ πλήθους, ὀκτὼ μητροπολίτες μὲ μπροστάρη τὸν κ.Ἄνθιμο, ποὺ ὡς τὴν προηγούμενη μέρα ἀπέτρεπε τὸ λαὸ νὰ διαδηλώσει, ἀνέβηκαν στὴν ἐξέδρα γιὰ νὰ δείξουν καὶ καλὰ τὴν συμπαράσταση καὶ νὰ εἰσπράξουν τὰ χειροκροτήματα; Μαζὶ μὲ αὐτὰ βέβαια ἀρκετὰ γιουχαρίσματα καὶ συνθήματα κατὰ τῆς προδοσίας τῆς Πίστης ἀκούστηκαν στὴ Θεσσαλονίκη τὴν ὥρα ποὺ ὁμιλοῦσε ὁ κ. Ἄνθιμος. Κανεὶς ὅμως δὲν εἶπε τὸ “δὲ θέλω ΟΥ”…

 3. Ο/Η Antifa2 λέει:  http://m.lifo.gr/articles/almanac/179101/i-glossa-moy-ta-makedonika

  Η γλώσσα μου, τα Μακεδονικά

  Οι μνήμες του Πέτρου Γ. Βότση από τα παιδικά του χρόνια στη Σέτινα (νυν Σκοπό)


  Γιορτή στο χωριό Νίκη (πρώην Negochani) της Δυτικής Μακεδονίας το 1917. Φωτ. Егејскиот дел на Македонија – Aegean part of Macedonia

  Η μνήμη ανασταίνει τη γνώση

  κι εξυψώνει το είναι μας

  Οι πρώτες μου μνήμες με φέρνουν στο χωριό μου, τη Σέτινα (μετονομάστηκε σε Σκοπό), ένα ορεινό χωριό της Φλώρινας στα ριζά του Καϊμακτσαλάν, όπου όλοι μας συνεννοούμασταν σε μία γλώσσα, τη «δική μας», όπως τη λέγαμε μεταξύ μας, ενώ για τους άλλους ήταν τα μακεδονικά. Μέχρι τον Εμφύλιο νόμιζα πως δεν υπάρχει άλλη γλώσσα, κι όταν πρωτάκουσα τα ελληνικά, φαντάστηκα πως δεν ήταν γλώσσα, αλλά ένα παιχνίδι των μεγάλων γλωσσικό, αν ήθελαν να μιλήσουν, χωρίς να λένε τίποτε.

  Με τις εκκαθαρίσεις του Παπάγου και τις μετακινήσεις μας προς τα αστικά κέντρα ή σε μέρη ελεγχόμενα από τον Εθνικό Στρατό, κατάλαβα πως και τα ελληνικά ήταν μια γλώσσα σαν τη δική μας και πως έπρεπε να τη μάθω για να καταλαβαίνω αυτά που μου ‘λεγε η δασκάλα μου.

  Δεν θα ξεχάσω βέβαια πως την πρώτη μέρα στο σχολείο (Νηπιαγωγείο Μελίτης Φλώρινας) όπου είχαμε μετακινηθεί έμαθα τα πρώτα και μοναδικά εκείνη τη στιγμή ελληνικά μου: «εμένα με λένε Πέτρο». Σαν βγήκαμε στην αυλή του σχολείου, αρχίσαμε να μιλάμε τα «δικά μας». Τότε μας πλησίασε ένας βλοσυρός δάσκαλος κι άρχισε να μας μιλάει ελληνικά, σε τόνο αυστηρό και, κάνοντας αρχή από τους άλλους, ζητούσε να ανοίξουμε την παλάμη μας για να μας χτυπήσει δυνατά με μια χοντρή βέργα. Όταν ήρθε η σειρά μου του είπα τα μοναδικά ελληνικά που ήξερα, «εμένα με λένε Πέτρο», αλλά η γνώση αυτή δεν μ’ έσωσε. Τότε κατάλαβα πως ήταν κακό να μιλάω τα «δικά μας», γιατί στο σπίτι μου ‘λεγαν πως ο δάσκαλος δέρνει όταν δεν ξέρεις το μάθημά σου ή όταν κάνεις κάτι κακό. Έλα όμως που δεν ήξερα τα ελληνικά! Μέχρι να τα μάθω πέρασα ένα στάδιο αλαλίας, γιατί και φοβόμουν μη φάω ξύλο και πίστευα ότι ο τρόπος που θα μιλούσα θα ‘φερνε το γέλιο. Αυτή ήταν η πρώτη μου διαφορετικότητα που ένιωσα. Δεν ήμουν λοιπόν σαν τον δάσκαλο, τον χωροφύλακα και μερικούς άλλους. Είχα μόνιμα όμως στο μυαλό μου την απορία: γιατί αυτοί που ήταν τόσο λίγοι να μη μάθουν τα «δικά μας» κι έπρεπε εμείς να μάθουμε ελληνικά; Οι δικοί μου έλεγαν πως «έτσι πρέπει». Τι ήμουν όμως, αφού δεν ήμουν σαν τους άλλους; Πάντα όταν έβλεπα κάποιον να με πλησιάζει, μικρός ή μεγάλος, έκανα αμέσως τη σκέψη αν ήταν δικός μας ή από τους άλλους. Η κάθοδός μας στη Σαλονίκη επιτάχυνε τη μάθηση της ελληνικής γλώσσας κι εμπλούτισε τις γνώσεις μου γύρω από τις γλώσσες, αφού ανακάλυψα τα γαλλικά, μια και ο πατέρας μου δούλευε στο Καλαμαρί (Γαλλικό Σχολείο). Άρχισα τότε να ρωτώ αν υπάρχουν κι άλλες γλώσσες και ο πατέρας μου είπε πως υπήρχαν χιλιάδες. Θα έπρεπε άραγε να τις μάθω όλες; Ακολούθησε η άνοδός μου πάλι στο χωριό, όπου και ανακάλυψα πως υπήρχαν τα αρβανίτικα και τα βλάχικα. Τελείωσα το Δημοτικό Σχολείο στο χωριό, πάντα κάτω από την απειλή του δασκάλου μου να μη μιλάω αυτά τα ακαταλαβίστικα, γιατί με μπλέκουν, δεν θα μάθω ποτέ ελληνικά και πώς θα σπουδάσω! Αν παραβίαζα τις εντολές του, με χειροτονούσε με τη βέργα.

 4. Ο/Η Ελληναράς και λιάπης λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/emplekomenos-se-mizes-kai-skandala-me-xryso-o-eklektos-ths-ekklhsias-gia-to-syllalhthrio

  Εμπλεκόμενος σε μίζες και σκάνδαλα με χρυσό ο «εκλεκτός» της Εκκλησίας για το συλλαλητήριο
  Ομιλητής στο συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα για το «Μακεδονικό» από πλευράς Εκκλησίας θα είναι μητροπολίτης εμπλεκόμενος σε υπόθεση μιζών και στο σκάνδαλο με τον χρυσό της Τήνου. Ο λόγος για τον μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεο.

  Πριν λίγες ημέρες, η Εκκλησία της Ελλάδος, δια στόματος μάλιστα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου κατά τη συνάντηση που είχε με τους διοργανωτές του συλλαλητήριου, ανακοίνωσε την επιλογή ως «επικεφαλής της τριμελούς αντιπροσωπείας των Ιεραρχών που θα εκπροσωπήσουν την Εκκλησία της Ελλάδος», τον μητροπολίτη Σύρου και αντιπρόεδρο της Δ.Ι.Σ, Δωρόθεο. Δίπλα του θα σταθούν ο μητροπολίτης Δράμας, Παύλος και Χίου, Μάρκος.

  Ο Δωρόθεος, όπως έχει προγραμματιστεί, θα διαβάσει σχετική ανακοίνωση της ΔΙΣ για το θέμα του ονόματος της πΓΔΜ. Ποιος είναι όμως πραγματικά ο μητροπολίτης Σύρου;

  Οι αποκαλύψεις του Hot Doc και του Documento για την εμπλοκή Πολυκανδριώτη Δωρόθεου Σταύρου του Χρήστου, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, στο πολύκροτο σκάνδαλο με το χρυσό της Παναγιάς της Τήνου είναι «καυτές». Η επιλογή του ως ομιλητή και εκπρόσωπο της Εκκλησίας στο συλλαλητήριο της Κυριακής είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα όπως ακριβώς είναι και η ανακοίνωσή του ονόματός του από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

  Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

  Το «καυτό» πρωτοσέλιδο του Hot Doc

  Τον Νοέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε το τεύχος 88 του περιοδικού Hot Doc με πρωτοσέλιδο «Λαθρεμπόριο χρυσού και εκβιασμοί, η εμπλοκή Εκκλησίας και ΣΔΟΕ. Ποιους δεν άγγιξε η έρευνα παρά τα στοιχεία».

  Το δημοσίευμα αποκάλυπτε λαθρεμπόριο χρυσού και εκβιασμούς με εμπλοκή της Εκκλησίας και στελεχών του ΣΔΟΕ καθώς και το ότι η μέχρι τότε ανακριτική διαδικασία δεν είχε αγγίξει το θέμα της Εκκλησίας, η οποία εμφανιζόταν ως πυρήνας λαθρεμπορίου. Επίσης το δημοσίευμα ζητούσε να ερευνηθεί τυχόν συγγενική σχέση του Γιάννη Στασινόπουλου με τον τότε ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο.

  Την ίδια περίοδο ο κοριός της ΕΥΠ κατέγραφε τις συνομιλίες των εμπλεκομένων στη συγκεκριμένη υπόθεση. Οι απομαγνητοφωνημένες πλέον συνομιλίες επιβεβαιώνουν τα όσα ανέφερε το περιοδικό Hot Doc. Αυτό που προκύπτει από τις παρακάτω συνομιλίες είναι η εμπλοκή του μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου.

  «Αυτός ο Βαξεβάνης θέλει γαμ…, θέλει ξύλο»

  Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με όσα αναφέρει ο εμπλεκόμενος στο κύκλωμα Πάνος Μπαμπάμτσης στον Γιάννη Στασινόπουλο, ο μητροπολίτης Σύρου φέρεται να του τηλεφώνησε αμέσως μετά το δημοσίευμα του περιοδικού, ενώ όπως υποστηρίζει ο Μπαμπάμτσης τους «χαλάει τη δουλειά με την Εκκλησία» και γενικότερα τις «δουλειές». Το εντυπωσιακό βέβαια εδώ είναι ότι ενώ ο μητροπολίτης Σύρου φέρεται να μιλά με τον Μπαμπάμτση, εντούτοις στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που καταγράφει ο κοριός της ΕΥΠ δεν υπάρχει καμία τέτοια συνομιλία.

  Οι εμπλεκόμενοι εμφανίζονται επίσης αναστατωμένοι με το δημοσίευμα και απειλητικοί απέναντι στον εκδότη του Hot Doc και της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη. Χρησιμοποιούν χυδαίους χαρακτηρισμούς εναντίον του και επαναλαμβάνουν διαρκώς ότι θα τον «γαμ…» επειδή τους χαλάει τις σχέσεις με την Εκκλησία.

  Διαβάστε τους διαλόγους εδώ: «Αυτός ο Βαξεβάνης θέλει γαμ…, θέλει ξύλο»

  Αγία τριάδα χρυσοδάκτυλων για τα τάματα της Τήνου

  Τον Νοέμβριο του 2017, η εφημερίδα Documento αποκάλυπτε σε ρεπορτάζ της, τις μίζες και τις μπίζνες από Μπαμπάμτση, Παπουτσάκη, Στασινόπουλο με τις ευλογίες του μητροπολίτη Δωρόθεου.

  Η ομάδα του Πάνου Μπαμπάμτση είναι αυτή που διαχειρίζεται τα πολύτιμα μέταλλα από τα τάματα στην Παναγία της Τήνου.

  Ο Μπαμπάμτσης, καταδικασμένος σε οκτώ χρόνια φυλάκιση για εκβιασμό, μαζί με τον καταδικασμένο για εμπόριο ναρκωτικών Μανώλη Παπουτσάκη που συνελήφθη την Πέμπτη και τον συνέταιρό τους Γιάννη Στασινόπουλο έχουν αναλάβει να παραλαμβάνουν τα τιμαλφή από το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας της Τήνου, να τα μεταφέρουν στην Τουρκία όπου τα λιώνουν και να επιστρέφουν στο ίδρυμα ράβδους χρυσού. Το σκανδαλώδες δεν είναι μόνο πως αυτή η διαδικασία έχει ανατεθεί σε ποινικούς με ευθύνη και του μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου, αλλά ότι είναι διαβλητή και, όπως αναφέρει το πόρισμα του ΣΔΟΕ, περιλαμβάνει μίζες και στημένους διαγωνισμούς, κατά παραδοχή των τριών.

  Η ανάθεση της διαχείρισης των πολύτιμων μετάλλων της Παναγίας της Τήνου γίνεται θεωρητικά με πλειοδοτικό διαγωνισμό. Όπως παραδέχεται όμως ο ίδιος ο Μ. Παπουτσάκης σε κατάθεσή του στην εισαγγελέα στις 29 Μαρτίου 2017, «ο κ. Μπαμπάμτσης ισχυρίστηκε σε μένα ότι είχε τη δυνατότητα να μεσολαβήσει στο Πανελλήνιο Ιδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου για να αναλάβω ως επιχειρηματίας την επεξεργασία χρυσού και ευγενών μετάλλων που βρίσκονται στην κατοχή του Ιδρύματος… χωρίς καν τη διενέργεια διαγωνισμού». Ο Παπουτσάκης στη συνέχεια υποστηρίζει ότι τελικώς πήρε τη δουλειά με διαγωνισμό, αλλά έχει σημασία τι προκύπτει από τις συνομιλίες μεταξύ της… αγίας τριάδας, των Μπαμπάμτση, Παπουτσάκη και Στασινόπουλου.

  Όλο το καυτό ρεπορτάζ εδώ

  «Μάνα, ο παπάς ο μεγάλος θέλει μίζα»

  Στις συνομιλίες μεταξύ τους οι τρεις συνέταιροι περιγράφουν τον μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο ως αυτόν στον οποίο δίνουν μίζα. Στις 5 Σεπτεμβρίου 2015 ο Μανώλης Παπουτσάκης τηλεφωνεί στη μητέρα του και την ενημερώνει ότι στην ιστορία του χρυσού έχει ο ίδιος το πάνω χέρι: «Εγώ είμαι, μάνα. Εγώ, ο Σχοιναράκης που έχει βάλει τα λεφτά βέβαια, αλλά εγώ έχω το πάνω χέρι με τον Πάνο (Μπαμπάμτση) και τον Γιάννη τον Στασινόπουλο… Ο Πάνος κανονίζει με τους παπάδες, μάνα, και αυτά που θέλουμε ότι θέλουμε να κάνουμε. Ο παπάς ο μεγάλος προχθές μας ζήτησε 10 χιλιάρικα μίζα». Ο Στασινόπουλος προσδιορίζει τον ρόλο του: «Εγώ είμαι υπεύθυνος απέναντι στο ίδρυμα», με το οποίο μάλιστα φέρεται να έχει υπογράψει εμπιστευτικό δεσμευτικό έγγραφο.

  Στις 2 Οκτωβρίου 2015 συνομιλεί ο Π. Μπαμπάμτσης με τον Μ. Παπουτσάκη για τη μίζα του «Δωρό», που σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ είναι ο μητροπολίτης Δωρόθεος.

  Νηστεία και προσευχή αντί απαντήσεων
  Αντί να απαντήσει επί της ουσίας για την εμπλοκή του στην πολύκροτη υπόθεση, ο μητροπολίτης Δωρόθεος αποφάσισε να προσφύγει σε… νηστείες και προσευχές.

  Ειδικότερα, χρησιμοποίησε το Ιερό Βήμα του ναού των Ταξιαρχών της Σύρου για να αποφύγει να απαντήσει στο ρεπορτάζ του Documento.

  Ο Δωρόθεος απέδωσε όλο το ρεπορτάζ –χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στην εφημερίδα Documento – σε δόλο και κακούς ανθρώπους που σε αντίθεση με τον ίδιο που θέλει το καλό του κόσμου, εκείνοι προσπαθούν να δηλητηριάσουν τις ανθρώπινες συνειδήσεις.

  Ο Μητροπολίτης Σύρου διαψεύδει τα πάντα διά της σιγής και παράλληλα αρνείται οποιαδήποτε δικαστική συνδρομή, μήνυση, αγωγή ή αποζημίωση.

  Η απάντηση θα είναι μόνον διά της προσευχής, όπως ο ίδιος λέει, προφανώς για να σώσει τις ψυχές των «κατηγόρων» του:

 5. Ο/Η Psycho λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/emplekomenos-se-mizes-kai-skandala-me-xryso-o-eklektos-ths-ekklhsias-gia-to-syllalhthrio

  Εμπλεκόμενος σε μίζες και σκάνδαλα με χρυσό ο «εκλεκτός» της Εκκλησίας για το συλλαλητήριο

  21 Σχόλια
  Το Κουτί της Πανδώρας

  ΓΑΤΟΣΚΥΛΟ • 2 μέρες πριν
  Αγιογδύτης μπατροιότεις!

  HALF LED TRIO ΓΑΤΟΣΚΥΛΟ • μία μέρα πριν
  ΠΕΣ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ .
  ΔΕΝ.ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
  ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  ΛΑΜΠΡΟΣ • 2 μέρες πριν
  Θεομπαίχτες και ναζιστικά σκουπίδια που πλουτίζουν πουλώντας σωτηρία ψυχών στο απέκεινα και εθνικοφροσύνη με μπόλικη πατριδοκαπηλεία στα φασιστικά καρναβάλια ..
  Τα ίδια καθάρματα που σήμερα οργανώνουν τις φασιστοσυνάξεις,στην ναζιστική κατοχή έστελναν ευχητήρια τηλεγραφήματα στον Χίτλερ και στην χούντα στον Παπαδόπουλο..

  HALF LED TRIO ΛΑΜΠΡΟΣ • μία μέρα πριν
  ΠΟΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΣΚΟΠΙΑΝΟΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΑ Μ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΣΚΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
  ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΞΕΣΚΙΣΜΑ.
  ΤΟ ΠΑΛΟΥΚΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ

  PRISOF TARKNES • 2 μέρες πριν
  Ο συγκεκριμένος «άγιος» τί υποκοριστικό είπαμε ότι έχει? Κούλα, Σούλα ή Τούλα?

  ΛΑΜΠΡΟΣ PRISOF TARKNES • 2 μέρες πριν
  Ντόροθυ….

  HALF LED TRIO ΛΑΜΠΡΟΣ • μία μέρα πριν
  ΤΟ ΤΙΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΠΑΡΩΣΕΙ Ο ΑΛΕΞΑΚΟΣ.
  ΤΗΕRE
  IS
  NO
  ALTERNATIVE
  ETΣΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Η ΤΙΝΑ ΠΡΩΗΝ ΑΛΕΞΗΣ ΤΖΙΦΡΑ;

  Φούφουτος ΛΑΜΠΡΟΣ • μία μέρα πριν
  Η «Σουλτάνα του Αιγαίου» ποιός ήτανε ρε παιδιά;

  τασος PRISOF TARKNES • 2 μέρες πριν
  δούλα..

  Blinded • 2 μέρες πριν
  Αλα καρτ πατριωτισμός από τον άγιο…

  Αντώνης Σ. • 2 μέρες πριν
  Τι λέτε τώρα. Είναι δυνατόν, άνθρωπος του θεού, πατριώτης, μακεδονομάχος, διοργανωτής-ομιλητής την κυριακή να είναι ανακατωμένος σε απάτες, αρπαχτές, μίζες, μπροστάντζες, παράνομη διακίνηση χρυσού κ.λ.π., κ.λ.π. Είστε κιτρινιστές, πρασινιστές και τουλάχιστον κοκκινιστές.

  Politics… • μία μέρα πριν
  Λες να πιστευει αυτός ότι υπάρχει θεός ;;;;;;

  Virus • 2 μέρες πριν
  Στα παπαρια μας να τον πιασουν και να τον χωσουν μεσα

  The Hulk • 2 μέρες πριν
  Αντε πάλι η επιχείρηση λάσπη από το φερέφωνο τον Μπαξεβανη

  stray The Hulk • 2 μέρες πριν
  Μόνο πoυ,στη λάσπη βρίσκεις τα καθαρότερα διαμάντια(ευρήματα)!..
  Στην προκειμένη περίπτωση,η ύπαρξη μιας νέας εκκλησιαστικής «σκανδαλάρας»,δεν αμφισβητείται από καμία πλευρά!Ούτε καν αυτής των άμεσα εμπλεκομένων!Αυτοί απλά,επαναπαύονται,λόγω του άγραφου νόμου,στα πλαίσια του οποίου,καμία οικονομική συναλλαγή των «πατέρων»,δεν μπορεί να είναι παρά νόμιμη και…ευλογημένη!

  Aristophanes • 2 μέρες πριν
  Το «ταμείο» της Παναγίας της Τήνου για πολλά χρόνια το διαχειριζόταν η οικογένεια Αλαβάνου. Ο Αλαβάνος πρότεινε και στήριξε τον Τσίπρα για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά χώρισαν οι δρόμοι τους…

  Politics… Aristophanes • μία μέρα πριν
  Ξέχασες τον πατέρα του Τσίπρα που έκανε δουλιές για την χούντα :-))

  Σβηστό ξανά oxiallokarvouno • 2 μέρες πριν
  κατι τέτοια άρθρα στις σωστές στιγμές πρέπει να μας θυμίζουν τις συζητήσεις για διαπλεκόμενα μμε….

  PAO • 10 ώρες πριν
  Πολυ λογικο μου φαινεται με τετοιο ονομα…

  Kostas Trombas • 18 ώρες πριν
  Μπαξμπανυ, η κορη σου γαμιεται για 20 ευρω ααπο τα 10 της χρονια

  Αχταρμας • 19 ώρες πριν
  Εκει στο ΚτΠ εχει ανοιξει η κανουλα και ρεει αυθονο το χρημα ε? καλες κονομες ρ αλανια!
  μην ξεχασω να πω οτι εμεις που θα παμε στο συλλαλητήριο δεν θα παμε για κανεναν ομιλητη θα παμε για ΟΛΑ αυτα που μας εχουν κανει και που πανε να μας κανουν οι εργοδοτες σας

 6. Ο/Η Φαήλος Μπαλτάκος λέει:

  http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%80-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CE%BC/

  4|02|2018 14:45
  ΛΕΙΠΕΙ Ο ΜΑΗΣ ΑΠ’ ΤΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ; Και ο Σαμαράς στο Σύνταγμα

  http://www.iospress.gr/ios2009/ios20091213.htm
  ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

  Οι μαύρες σακούλες του 1992

  Δεν είναι μόνο ιδεολογικές οι διαφορές των δύο βασικών ανταγωνιστών για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Τους χωρίζουν και μερικά δις δρχ. που χάθηκαν στη μαύρη τρύπα των μυστικών κονδυλίων στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

  Οι εσωκομματικές διαμάχες που σημάδεψαν τη μάχη της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία επανέφεραν στη δημόσια συζήτηση την πολιτική και προσωπική σύγκρουση μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Μητσοτάκη τον Απρίλιο του 1992, όταν ο τότε Υπουργός Εξωτερικών υποχρεώθηκε να παραιτηθεί και αντικαταστάθηκε στο πόστο του από τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό. Για το πλαίσιο εκείνης της πολιτικής διαφωνίας ακούστηκαν και γράφηκαν πολλά τον τελευταίο καιρό. Το σίγουρο είναι ότι μια από τις πτυχές της εξακολουθεί μέχρι σήμερα να παραμένει σκοτεινή, παρά το γεγονός ότι με την εξιχνίασή της ασχολήθηκε η κυβέρνηση, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η ΕΣΗΕΑ (βλ. παρακάτω). Πρόκειται για τα περιβόητα «μυστικά κονδύλια» του Υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία εκτινάχτηκαν την περίοδο της υπουργίας Σαμαρά και για τα οποία άνοιξε μεγάλη συζήτηση στα μέσα ενημέρωσης, εφόσον υπήρξαν καταγγελίες ότι μεγάλο μέρος απ’ αυτά πήγε σε τσέπες Ελλήνων δημοσιογράφων και εκδοτών.

  Ορισμένες από αυτές τις καταγγελίες προέρχονταν από την πλευρά Μητσοτάκη, η οποία απέδιδε στον κ. Σαμαρά την ιδιοτελή χρήση αυτών των κονδυλίων, με σκοπό την προσωπική προβολή του φιλόδοξου νέου πολιτικού και την ανάπτυξη καλών δημόσιων σχέσεων με μερίδα των μέσων ενημέρωσης. Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς κατηγορούσε τον πρώην αρχηγό του για εκστρατεία λάσπης και υποστήριζε ότι είχε διαχειριστεί τα κονδύλια με απολύτως νόμιμο και εθνωφελή τρόπο. Το μόνο που αποδέχονταν και οι δύο πλευρές είναι ότι ο τρόπος που ελέγχονταν τα κονδύλια αυτά ήταν απολύτως συγκεντρωτικός επί Σαμαρά, ενώ η ευθύνη αυτή ανατέθηκε σε πολυπρόσωπο σχήμα από τον κ. Μητσοτάκη.

  Και οι δύο πλευρές μπορούν να επιμένουν στη θέση τους, εφόσον, πριν αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης το Υπουργείο, στις 13.4.1992, είχαν καταστραφεί τα παραστατικά των δαπανών αυτών. Τα τελευταία παραστατικά για δαπάνες 603 εκατ. δρχ. είχαν καταστραφεί, σύμφωνα με δήλωση του κ. Σαμαρά, στις 17.3.1992. Το μόνο που έμενε για να διερευνηθεί η υπόθεση ήταν οι συνολικές δαπάνες και οι μαρτυρίες των ανθρώπων που είχαν χειριστεί τη χρηματοδότηση αυτή. Όμως αυτοί οι άνθρωποι ήταν οι έμπιστοι κάθε πλευράς. Ο Μανώλης Καλαμίδας του κ. Σαμαρά και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος του κ. Μητσοτάκη.

  Η υπόθεση ήρθε στο φως με τη μορφή σκανδάλου μετά την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπαιξε τότε κάποιο ρόλο, εφόσον ήταν ο πρώτος Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου 1993. Ο κ. Παπούλιας ανέθεσε τη διενέργεια ΕΔΕ σε σύμβουλό του, πρώην δικαστικό, η οποία δεν κατέληξε σε συγκεκριμένο καταλογισμό ευθυνών. Πάντως αυτή η πρώτη έρευνα εντόπισε την αύξηση των ετήσιων απορρήτων δαπανών: «Το έτος 1989, με αρχική πίστωση 2.200.000.000 δρχ. δαπανήθηκε ποσό 3.278.376.500. Το έτος 1990, με αρχική πίστωση 2.000.000.000 δρχ. δαπανήθηκε ποσό 2.047.761.404. Το έτος 1991, με αρχική πίστωση 2.500.000.000 δαπανήθηκε ποσό 5.047.837.085. Το έτος 1992, με αρχική πίστωση 4.100.000.000 δαπανήθηκε ποσό 7.459.447.649. Το έτος 1993, με αρχική πίστωση 4.340.000.000, μέχρι τις 10.10.1993 [δηλ. την ημέρα των εκλογών] δαπανήθηκε ποσό 6.231.881.799».

  (……)

  Ο φάκελος ξανανοίγει

  (…….)

  Μια έρευνα χωρίς τέλος

  Αμέσως μετά τις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου του 1993 υπήρξαν δημοσιεύματα σε μεγάλο μέρος του Τύπου για την ύπαρξη καταλόγου δημοσιογράφων και εντύπων που είχαν γίνει αποδέκτες σημαντικών ποσών από τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών. Τα δημοσιεύματα αυτά προκάλεσαν ειδικές έρευνες από την κυβέρνηση, τη δικαιοσύνη και τα όργανα της ΕΣΗΕΑ.

  (….)

  – Στο πόρισμα του Βενάρδου που παραδόθηκε στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στις 15.12.1993 επισημαίνεται το γεγονός ότι «δεν υπάρχουν στο ΥΠΕΞ άλλες καταστάσεις μυστικών κονδυλίων εκτός από αυτήν που επισυνάπτεται για το διάστημα 1.2.1993 έως 24.9.1993». Ο λόγος είναι ότι τα σχετικά παραστατικά από την περίοδο Σαμαρά είχαν καταστραφεί: «Συνέπεια της διαδικασίας που υπερασπίζεται ο Α. Σαμαράς είναι να μην υπάρχει σήμερα κανένα αποδεικτικό στοιχείο σχετικό με τη διαχείριση των κονδυλίων επί των ημερών του και προγενέστερα γιατί τα σχετικά παραστατικά καταστρέφονταν σχεδόν αμέσως από επιτροπή, τη σύνθεση της οποίας αποφάσιζε αποκλειστικά ο υπουργός».

  – Στις 19.10.1994 ολοκληρώθηκε το πόρισμα του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα «να θέσει τυπικά την υπόθεση στο αρχείο, αλλά να παραμείνει ως θέμα ανοιχτό για προβληματισμό, διότι είναι υπαρκτό έστω και σε μικρή έκταση». Το πόρισμα αποδίδει την αδυναμία να βρεθεί οποιοδήποτε ενοχοποιητικό στοιχείο, με εξαίρεση την κατάσταση που αναφερόταν και στο πόρισμα Βενάρδου, στο γεγονός ότι «επί υπουργίας του ο Α. Σαμαράς άλλαξε τον τρόπο διαχείρισης των μυστικών κονδυλίων». Μάλιστα ο Α. Σαμαράς υπεραμύνθηκε του συστήματος που καθιέρωσε (για την καταστροφή των παραστατικών των μυστικών δαπανών με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργού), επικρίνοντας την πολυπρόσωπη διαδικασία που επανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης, η οποία κατά τον Σαμαρά «είναι δυσκίνητη και μπορεί να αχρηστεύσει χρήσιμες για την εθνική ασφάλεια πηγές».

  – Στις 4.11.1994 ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Σιούλας ανέθεσε στον Εισαγγελέα Εφετών Γεώργιο Κουβέλη προκαταρκτική εξέταση για τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών. Στα μέσα Ιουνίου 1995 ο κ. Κουβέλης έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, κρίνοντας ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τον κ. Σαμαρά από τη διαχείριση των απορρήτων δαπανών του Υπουργείου Εξωτερικών. Την αύξηση των μυστικών κονδυλίων για εθνικές ανάγκες το 1991 και το 1992 τις αποδίδει στις ανακατατάξεις που έγιναν στο χώρο των Βαλκανίων εκείνη την περίοδο. Απαντώντας σε σχετικό αίτημα της ΕΣΗΕΑ, ο Εισαγγελέας αρνήθηκε να της παραδώσει το σχετικό φάκελο, διότι «δεν προέκυψε καμία ένδειξη ότι διεπράχθη οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη κατά τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων».

  – Στις 27.7.1995 το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απευθύνθηκε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ζήτησε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του φακέλου, επειδή στον Τύπο είχαν διαρρεύσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες είχαν εντοπιστεί 15 ονόματα δημοσιογράφων «που είχαν κάποια σχέση με τα μυστικά κονδύλια έστω και με τρόπο μη αξιόποινο, δημιουργώντας όμως την εντύπωση στην κοινή γνώμη και στον δημοσιογραφικό κόσμο ότι κάτι υπάρχει που δεν αποκαλύπτεται». Η απάντηση του Αρείου Πάγου στο αίτημα αυτό ήταν αρνητική. Ο φάκελος «μυστικά κονδύλια» παρέμεινε απόρρητος.

 7. Ο/Η Μίκυ Μάους λέει:

  «Εχει ραντεβού με την ιστορία» δήλωσαν άτομα του περιβάλλοντός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη ενώ ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης κάλεσε τον κόσμο να μην φοβηθεί, να μην πτοηθεί και να προσέλθει με μεγαλύτερη ορμή.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ο πρώην Υπουργός της ΝΔ και προπαγανδιστής του Καραμανλή το 1974 με την εκβιαστική απειλή: «Καραμανλής ή τανκς», ήταν πάντα ο ίδιος. Απλώς πολλοί έκαναν πως δεν το καταλάβαιναν:

   https://roides.wordpress.com/2011/03/04/4mar11/
   Η Σπίθα του Μίκη θα κάψει τους Ανθέλληνες
   04/03/2011

   http://www.oakke.gr/na467/theod467.htm

   ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ Η ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ

   Το ελληνικό αντισημιτικό καθεστώς τον καλύπτει

   Από το 1997 και μετά η αυστριακή βουλή τιμάει κάθε 5 Μάη σε ειδική εκδήλωση τα θύματα του ναζισμού. Η ημέρα έχει επιλεγεί γιατί είναι η επέτειος της απελευθέρωσης του αυστριακού στρατοπέδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν. Φέτος οι Αυστριακοί ματαίωσαν την προγραμματισμένη παρουσίαση του ομώνυμου έργου του Μ. Θεοδωράκη με μία οξύτατη καταγγελία εναντίον του για αντισημιτισμό. Μετά από τη δυσαρέσκεια που έκφρασε η ελληνική κυβέρνηση, οι αυστριακοί ελάφρωσαν κάπως στη συνέχεια τον Θεοδωράκη. Αλλά το σκάνδαλο έγινε και το απόστημα έσπασε. Επιτέλους, ο αντισημιτισμός του ελληνικού κράτους αρχίζει να ξεσκεπάζεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και μάλιστα από μια χώρα που υπήρξε από τα λίκνα του γενοκτονικού αντισημιτισμού.

   Προς τιμή της η αυστριακή βουλή αποκάλυψε ότι ο συνθέτης του αντιναζιστικού έργου «Μαουτχάουζεν» έχει μετατραπεί σήμερα σε ανοιχτό και ενθουσιώδη αντισημίτη. Έτσι η πρόεδρος της Βουλής Μπάρμπαρα Πράμερ ματαίωσε την παρουσίαση του «Μαουτχάουζεν» που ήταν ένα έργο βαθύτατα δημοκρατικό και αντι-αντισημιτικό και το αντικατέστησε με άλλα μουσικά έργα. Αιτιολόγησε χωρίς προφάσεις την απόφαση αυτή κάνοντας αναφορά στις «επανειλημμένες αντισημιτικές δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη τα προηγούμενα χρόνια, με τις οποίες ο ίδιος άφησε άσχημες εντυπώσεις».

   Κι επειδή αμέσως σύσσωμο το πολιτικό καθεστώς στην Ελλάδα έσπευσε να λιθοβολήσει τους αυστριακούς, να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας τις δύο ακραία αντισημιτικές δηλώσεις του Μ. Θεοδωράκη με πιο χαρακτηριστική την τελευταία του Φλεβάρη του 2011:

   Δήλωση Νοέμβρη 2003 σε εκδήλωση: «…θα πω μια κουβέντα του Προέδρου μας Σαρτζετάκη, ότι είμαστε λαός ανάδελφος. Είμαστε μόνοι μας. Αλλά χωρίς αυτό το φανατισμό, την αυτογνωσία και τον φανατισμό που έχουν οι εβραίοι. Είμαστε δύο λαοί ανάδελφοι στον κόσμο, εμείς και εβραίοι, αυτοί όμως έχουν τον φανατισμό και καταφέρνουν να επιβάλλονται… Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι αυτός ο μικρός λαός είναι στη ρίζα του κακού, όχι του καλού».

   Δήλωση Φλεβάρη 2011 σε συνέντευξη στον Γ. Καραμπελιά που μεταδόθηκε από το κανάλι High: «Να διευκρινίσω ένα πράγμα: ότι είμαι αντισημίτης». Στη δήλωση αυτή ο Καραμπελιάς αντιδρά με αμηχανία και «διορθώνει» τον πολιτικό αρχηγό του και αρχηγό της «Σπίθας» με το «πολιτικά ορθό»: (Καραμπελιάς) «εε… αντισιωνιστής». Ο Θεοδωράκης όμως παρασύρεται από το φανατισμό του: «Ναι, είμαι αντισημίτης και αντισιωνιστής. Αγαπώ τον εβραϊκό λαό και έχω ζήσει μαζί του, αλλά οι Αμερικανοεβραίοι κρύβονται πίσω από τα πάντα, τις επιθέσεις στο Ιράκ, τις οικονομικές επιθέσεις στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Ασία, οι Εβραιοαμερικάνοι βρίσκονται πίσω από τον Μπους, τον Κλίντον και πίσω από τις τράπεζες».

   Πρόκειται για τον κλασσικό ορισμό του αντισημίτη. Να σημειώσουμε εδώ ότι μετά τον Χίτλερ όλοι οι αντισημίτες που θέλουν να ακολουθήσουν το δρόμο του, καλλιεργώντας το νέο μίσος της εξόντωσης, φροντίζουν να δηλώνουν πόσο αγαπάνε τον εβραϊκό λαό ακριβώς για να μην κατηγορηθούν σαν χιτλερικοί. Βέβαια μία τέτοια δήλωση ύστερα από τη φράση «είμαι αντισημίτης» φαντάζει τουλάχιστον γελοία…

   http://www.iospress.gr/texts_2011/20110125.htm
   Η πολιτική δραστηριοποίηση Μίκη Θεοδωράκη και Βασιλείου Μαρκεζίνη

   του ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΡΡΑ

   Μιλώντας για τη μειονότητα στη Θράκη θα ξεπεράσει ακόμα και τον πιο ακραίο εθνικιστή: «Πολλοί λένε ότι πρέπει να σεβόμαστε τη θέληση των ανθρώπων για την καταγωγή τους. Εγώ θα έλεγα: θες να είσαι Τούρκος; Πήγαινε στην Τουρκία». Τη φράση του σκέπασε το χειροκρότημα των παρισταμένων. Και συνέχισε γελώντας: «Τι κάθεσαι και υποφέρεις;» Στο ίδιο μήκος κύματος και ορισμένα κείμενα που προβάλλει η επίσημη ιστοσελίδα της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών. Ανάμεσά τους και η θέση ότι «καλός ως αρχή ο φράκτης των 12,5 χλμ., θα χρειαστεί όμως να επεκταθεί σε όλο το μήκος των συνόρων στον Εβρο».

   http://newpost.gr/parapolitika/221236/mikhs-theodwrakhs-se-repoysh-den-agapas-thn-patrida-phgaine-sth-nighria

   Mίκης Θεοδωράκης σε Ρεπούση: Δεν αγαπάς την πατρίδα; Πήγαινε στη Νιγηρία

   https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/02/08/mikis-theodorakis-eimai-antisimitis/

   Μίκης Θεοδωράκης: Να διευκρινίσω ένα πράγμα, ότι είμαι αντισημίτης.
   Posted by Βασιλική Μετατρούλου στο 2011/02/08

   http://www.tanea.gr/news/politics/article/5508112/doyreios-ippos-gia-th-makedonia-toy-aigaioy/

   Επιστολή Μίκη Θεοδωράκη: Δούρειος ίππος του Τίτο τα Σκόπια
   Μίκης Θεοδωράκης | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/01/2018

   http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/858062/syllalitirio-athina-mikis-theodorakis-eimai-iremos-kai-etoimos#ixzz567Ikw1sI
   03 Φεβρουαρίου 2018 17:38 ΕΛΛΑΔΑ Newsbomb
   Συλλαλητήριο Αθήνα – Μίκης Θεοδωράκης: Είμαι ήρεμος και έτοιμος

 8. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.protothema.gr/greece/article/433063/o-mitropolitis-surou-fugadeutike-apo-tin-tino-upo-tis-iahes-anaxios/

  Έφυγε με σκάφος του Λιμενικού

  Ο μητροπολίτης Σύρου φυγαδεύτηκε από την Τήνο υπό τις ιαχές «ανάξιος»
  Μάριος Καλογερόπουλος 09/12/2014

  δεν έλειψαν κι εκείνοι που κατέβρεξαν τον κ. Δωρόθεο.

 9. Ο/Η Kαλοί Χριστιανοί λέει:

  Μίσος για τους άλλους

 10. Ο/Η Παλιός λέει:

  Νίκος Δήμου

  http://doncat.blogspot.gr/2018/02/blog-post.html?spref=tw
  Sunday, February 04, 2018
  Παλίμψηστο πατρίδων

  Ο πατέρας μου καταγόταν από την Ήπειρο. Η μάνα του από την Πελοπόννησο. Υπηρέτησε στο στρατό τα χρόνια του Μικρασιατικού. Ήταν λοχίας. Ποτέ δεν μίλαγε γι αυτόν τον πόλεμο. Ήταν εθνικόφρων και βασιλόφρων. Από αντίδραση, στην εφηβεία μου, διάβαζα Μαρξ και Πλεχάνωφ. Αργότερα, στην δεκαετία του 50, έζησα τον υπαρκτό σοσιαλισμό στην Ανατολική Γερμανία και άλλαξα γνώμη.

  Ο πεθερός μου ήταν Σεφαραδίτης Εβραίος από την Θεσσαλονίκη. Από αυτούς που εγκαταστάθηκαν την πόλη, όταν το 1492 τους έδιωξαν οι Ισπανοί. Γλύτωσε το Άουσβιτς πηδώντας από ένα παράθυρο δευτέρου ορόφου. Όλη του η οικογένεια χάθηκε εκεί. Αργότερα, για να νυμφευθεί, βαφτίστηκε Χριστιανός. Θεωρούσε τον εαυτό του Έλληνα Μακεδόνα. «Όταν το 1911 ο Ελληνικός στρατός κατέλαβε την Θεσσαλονίκη» μου έλεγε, «μόνο το 11% των κατοίκων ήταν Ελληνόφωνοι».

  Η οικογένεια της μητέρας μου ήταν από την Γένοβα. Πριν πεντακόσια χρόνια, μαζί με άλλους Γενοβέζους ευγενείς, εγκαταστάθηκαν στην Χίο. Έγιναν ορθόδοξοι και Ρωμιοί. Αργότερα ένας προπάππος μου έγινε Δήμαρχος Χίου και πολλοί δρόμοι στην πόλη πήραν ονόματα προγόνων. Το 1822, με την καταστροφή της Χίου, όσοι επέζησαν, σκόρπισαν σε όλη την υφήλιο. Ένας πουλήθηκε στο σκλαβοπάζαρο της Σμύρνης σε αμερικανό πλοίαρχο και θεμελίωσε μεγάλο σόι Αμερικανών ναυάρχων. Άλλος έγινε μουσικολόγος στη Γαλλία (συνεργάτης του Ραβέλ) και άλλος ιστορικός στην Αγγλία. Ο κλάδος της μητέρας μου ήταν από τους ιδρυτές της Ερμούπολης.

  Ο Παπαρρηγόπουλος γράφει πως, στην επανάσταση του 21, όταν ο Μαυροκορδάτος θέλησε να βγάλει λόγο στα πληρώματα του ελληνικού στόλου, μίλαγε αρκετή ώρα και στο τέλος ζητωκραύγασε – χωρίς καμία αντίδραση από το ακροατήριο. Όταν όμως ο Κουντουριώτης τα ξαναείπε στα αλβανικά, επικράτησε μεγάλος ενθουσιασμός.

  Όσοι χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο στα Σπάτα, γνωρίζουν άραγε τον μεγάλο Αλβανό πολέμαρχο, τον Μπούα Σπάτα, που έφτασε να γίνει αρχιστράτηγος στην Βενετία; Δική του ήταν όλη η έκταση μέχρι και την Παιανία, που την είχε δωρίσει στον γαμπρό του τον Λιόπεση. (Έτσι αποκαλούσαν την περιοχή όταν ήμουν νέος. Όλη η Αττική είχε τότε αρβανίτικα τοπωνύμια: Κριεκούκι, Μπογιάτι, Κιούρκα… Στα χρόνια της Επανάστασης κυριαρχούσαν εκεί οι Αρβανίτες). Κι έξω από την Αττική τα περισσότερα τοπωνύμια ήτανε σλάβικα. (Αυτό παραπλάνησε τον Φαλμεράγιερ και μας έβγαλε όλους Σλάβους).

  Όμως, μία είναι η Ελλάδα. Τόσο ο ηπειρώτης όσο κι ο φράγκος πρόγονός μου, τόσο η αρβανίτισα προ-γιαγιά, όσο και ο Εβραίος πεθερός μου, ήταν Έλληνες. Γιατί; Διότι ένιωθαν Έλληνες. Αυτός είναι ο σύγχρονος ορισμός της εθνικής ταυτότητας, όπως τον καθορίζει το σύμφωνο της Δ.Α.Σ. Ε. (Διάσκεψη για Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη – Ελσίνκι 1972). Το έχουμε συνυπογράψει κι εμείς.

  Είσαι αυτό που νιώθεις. Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σου το αμφισβητήσει. Τούρκος υπήκοος στην Πόλη, που νιώθει Έλληνας – είναι Έλληνας. Και αντίστοιχα ο Έλληνας υπήκοος στη Θράκη, που νιώθει Τούρκος.

  Αλλιώς; Αλλιώς πάμε στους στίχους του Ελύτη:

  «Κι η πατρίδα / μία τοιχογραφία μ’ επιστρώσεις διαδοχικές φράγκικες ή σλαβικές / που αν τύχει και βαλθείς για να την αποκαταστήσεις πας αμέσως φυλακή / και δίνεις λόγο»

  Το κείμενο αυτό αφιερώνεται εξαιρετικά σε όσους κατέβουν σήμερα στους δρόμους, να διαδηλώσουν γι αυτό που νιώθουν. Ας τους θυμίσουμε πως, τουλάχιστον σύμφωνα με την ταυτότητά τους, θα έπρεπε να νιώθουν πρώτα Έλληνες.

 11. http://www.ereportaz.gr/o-mitropolitis-dorotheos-eblekomenos-se-skandalo-dorolipsies-omilitis-sto-syllalitirio/

  Ο Μητροπολίτης Δωρόθεος, εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο, ομιλητής στο συλλαλητήριο

  Δεν έχουν περάσει περισσότεροι από δέκα μήνες από τις αποκαλύψεις του Ereportaz για τις ιερές μπίζες και τα τάματα της Παναγίας της Τήνου, στο «όνομα» του Μητροπολίτη Δωρόθεου και παρ’ολα αυτά θα είναι από τους βασικούς ομιλητές στο συλλαλητήριο της Αθήνας για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

  Ο Μητροπολίτης Σύρου θα κάνει την ομιλία του προς τον κόσμο που θα μαζευτεί στο Σύνταγμα, για το τι είναι δίκαιο και πως θα πρέπει να ονομάζονται τα Σκόπια, θα ξεσηκώσει τον κόσμο στο όνομα του «καλού» για την χώρα μας. Την ίδια ώρα που ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από τις δικογραφίες.

  Θυμίζουμε ότι στις συνομιλίες που αποκάλυψε το ereportaz τόσο ο Π.Μ. όσο και οι συνεργάτες του σε αυτήν την «επιχείρηση» με τις «ιερές μπίζνες» εμπλέκουν τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο σε περίεργες δοσοληψίες. Λένε ότι του δίνουν λεφτά για να ανανεώνουν την σύμβαση της εταιρείας με το Ίδρυμα της Εκκλησίας.

  Στις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από τον κοριό της ΕΥΠ και αποτελούν μέρος της δικογραφίας εμφανίζουν τον Μητροπολίτη Σύρου να ζητεί «μίζα» μέχρι και 10.000 ευρώ. Επιπλέον εμπλέκουν σε δωροδοκία και έναν λαϊκό, στενό συνεργάτη του Μητροπολίτη.

  Από την έρευνα του ereportaz προκύπτει ότι πράγματι το Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας της Παναγίας της Τήνου, εκείνη την περίοδο είχε υπογράψει σύμβαση με την εταιρεία “Goldworth”. Το αντικείμενο της σύμβασης είναι η παράδοση ράβδων χρυσού συνολικού βάρους 13,9 κιλών. Η κάθε ράβδος θα έπρεπε να έχει βάρος ένα κιλό. Πράγματι στην σύμβαση εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της εταιρείας ο Κ.Μ.

  Ωστόσο, από τους διαλόγους προκύπτει ότι τα νήματα κινούν άλλοι. Μάλιστα αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το Ίδρυμα και η Goldworth συνεργάζονταν. Στις 13 Αυγούστου 2015 είχαν υπογράψει και άλλη σύμβαση που αφορούσε στην παράδοση 21 κιλών καθαρού χρυσού! (Θυμηθείτε εδώ το θέμα)

  Το ereportaz επικοινώνησε με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών το οποίο είναι σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη με τον χρυσό της εκκλησίας. Όπως χαρακτηριστικά είπε το «μπλόκο» στο Τελωνείο έγινε επειδή διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία με την οποία είχε συμβληθεί το Ίδρυμα της Παναγίας της Τήνου δεν είχε την απαραίτητη άδεια. Ως εκ τούτου, όπως εξηγεί, δεσμεύθηκαν οι πλάκες χρυσού.

  Μάλιστα επιβεβαιώνει ότι ο Μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος, επικοινώνησε μαζί τους παρακαλώντας για την αποδέσμευση των πλακών. Η αποδέσμευση έγινε τελικά με την καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ έως ότου προσκομιστεί η άδεια. Από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν κλιμάκια του Τελωνείου στην συγκεκριμένη εταιρεία διαπιστώθηκε ότι και στο παρελθόν είχε εισάγει χρυσό χωρίς άδεια κάτι που πιστοποιείται και από τους διαλόγους.

  Η ανώτερη «πηγή» του ΥΠΟΙΚ δηλώνει άγνοια για την ύπαρξη του φερόμενου ως διευθυντικού στελέχους που εμφανίζεται να παίρνει χρήματα από τα μέλη της οργάνωσης. (Θυμηθείτε εδώ το θέμα)

  http://www.ereportaz.gr/o-liakounakos-o-dorotheos-ta-150-000-evro-ke-gnosti-dikigoriki-eteria/

  Ο Λιακουνάκος, ο Δωρόθεος, τα 150.000 ευρώ και η γνωστή δικηγορική εταιρεία

  Ύβρεις για τον Δωρόθεο

  Σε επόμενη συνομιλία των δύο αντρών, καταγράφονται απίστευτοι χαρακτηρισμοί για τον Μητροπολίτη.

  «Και καλά δεν ήξερε αν θα πάει, αν θα αυτό…. Τρελή (ο Δωρόθεος), καλιαρντή, ψεύτρα. Είναι μεγάλη καλιαρντή, δεν υπάρχει.»…. « Τέτοια δεν την έχω ξανασυναντήσει στην ζωή μου, δηλαδή εμείς μπροστά του είμαστε άγιοι, πραγματικά». Τον κατηγορούν επίσης, στην ίδια συνομιλία ότι λέει «πολλά ψέματα», χαρακτηρίζοντας τον ως γελοίο.

  Σε άλλη συνομιλία που πραγματοποιείται ο Π.Μ. τηλεφωνεί σε συνεργάτη του και του ζητά να εμποδίσει τον «Πατριάρχη» (σ.σ. αναφέρει τον Μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεο) και να μην πάρει ακόμα άδεια να δει τον Λιακουνάκο. Όμως για «κακή» του τύχη όπως τον ενημερώνει, ο Δωρόθεος έχει ήδη προλάβει να τον επισκεφτεί και να μιλήσουν.

  Σε άλλες συνομιλίες περιγράφουν και το πώς κατάφερε ο «Πατριάρχης» (δηλ ο Δωρόθεος) να έρθει σε επαφή με τον φυλακισμένο, Λιακουνάκο. Σύμφωνα με τους ίδιους ρόλο μεσολαβητή έπαιξε γνωστό δικηγορικό γραφείο των Αθηνών στο οποίο βασικός μέτοχος είναι συγγενής πολύ γνωστού πολιτικού προσώπου.

  Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Π.Μ. τον Θωμά Λιακουνάκο «αρμέγουν» οι νομικοί του συμπαραστάτες οι οποίοι τον έφεραν και σε επαφή με τον Δωρόθεο.

  150.000 ευρώ στον Δωρόθεο

  Οι δύο στενοί φίλοι, κάνουν λόγο για το ποσό των 150.000 ευρώ που φέρεται να έχει ήδη πάρει ο Μητροπολίτης από τον Λιακουνάκο. «Μου χεις πάρει 150 χιλιάδες λέει μπροστά για πέντε χρόνια. Ο Π.Μ. τότε προτείνει να του πάρουν άλλα 30 για αν βγάλουν και εκείνοι το χαρτζιλίκι τους.

  Μάλιστα ο «Πρόεδρος» αναφέρεται και σε υποτιθέμενη συνάντηση του Μητροοπολίτη Σύρου, Δωρόθεου, με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο. Αντικείμενο της συνάντησης; Η μεταφορά του Θωμά Λιακουνάκου στο ψυιχατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

  « Θα πάει πάνω ο ΣΥΡΟΥ και θα ζητήσει να τον μεταφέρει στον…. Και από εκεί στο ψυχιατρείο…. Και θα τον έχουνε με ένα τάλιρο τον μήνα φίλε…», είναι η ακριβής συνομιλία όπως καταγράφηκε από την ΕΥΠ.

 12. Ο/Η του κώλου λέει:

  Bοήθεια καλέ.
  Τρέχα λαέ
  Προσπάθησαν να φιμώσουν την πατριωτική φωνή της Μπιτάκου

  ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ! ΝΤΡΟΠΗ για τη συντονιστική επιτροπή! ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ να σταματήσουν την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΦΩΝΗ της Μπιτάκου! Δεν τα παράτησε όμως!


  Σύλλογος Μακεδονομάχων παλαιστών που παλεύουν μέσα σε κλουβιά

  http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CF%80/

  Ο/Η Μανιατης 04|02|2018 στις 23:51
  Ντροπή στην Μπιτακου που έβαλε τους μπραβους να της δώσουν με τσαμπουκά το μικρόφωνο. Γιατί να μιλήσει; ποιά είναι; δημοσιογράφος; που έχει δουλέψει κ σε ποια Ένωση είναι; παραλίγο να χαλάσει το συλλαλητήριο εξαιτίας της… Με τι προσόντα κ τι γνώσεις θα μιλήσει η… Οριανα Φαλατσι του κικ μποξινγκ μπροστά σε 1.500.000 κόσμο; ήταν απρεπεια αυτό που έκανε κ παραλίγο να γελοιοποιηθει όλη αυτή η προσπάθεια. Να μιλήσεις εσύ Στέφανε, Ναι. Αυτή γιατί; για τους στημένους αγώνες κικ μποξινγκ ή για το πως τρυπωσε αρχικά εκεί; έσκασε κ στο συλλαλητήριο με 12ποντη γόβα κ γέλαγε ο κόσμος με το νούμερο. Άλλη φορά να παίρνουμε από 10 μπραβους ο καθένας κ να παίρνουμε τα μικρόφωνα… (για να μη πω ότι αυτά που είπε ήταν ηλιθιότητες κ άσχετα με το θέμα).

  Απάντηση
  Ο/Η Οδοιπορος 04|02|2018 στις 22:22
  ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΧΙΛΛΙΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣΣΣΣ………!!!!!!!!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΛΗΤΑΡΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΧΡΕΙΩΝ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΑΧΗΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Α’ ΚΑΙ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΑΛΙ ΞΑΝΑ ΑΕΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣΣΣΣΣ…………

  Απάντηση
  Ο/Η ΛΟ 04|02|2018 στις 20:32
  οι αλητες διοργανωτες ειχανε ετοιμα δικα τους συνθηματα , τα βαζανε συνεχεια και δεν αφηναν τον κοσμο να εκφραστει να πει τα δικα του συνθηματα.
  π.χ. φωναζαν καποιοι εκει στη εξεδρα συνεχεια αναμεσα στα τραγουδια και τις ομιλιες «η μακεδονια ειναι ελληνικη» συνεχεια για να μην συνεχισει ο κοσμος»αλητες προδοτες πολιτικοι. κυριως για να μην ακουγονται τα συνθηματα της χρυσαγης η οποια εξουδετερωθηκε ετσι.
  βεβαια μετα 2-3χιλιαδες χρυσαυγιτες και αλλοι εθνικιστες επιτεθηκαν διεσπασαν τον αστυνομικο κλοιο και επιτεθηκαν στους 1.000 παρακρατικους αναρχοκομουνιστες φονιαδες προδοτες οι οποιοι την κοπανησαν τρεχοντας και τους πηγαν γαμιωντας ως το πολυτεχνειο
  μπραβο στους ακροδεξιους!

  Απάντηση
  Ο/Η Αδερφε δεν θελαν να κομματισουν το συλλατιριο 04|02|2018 στις 21:12
  Φιλε δεν θελαμε να φωναξουμε κατα των πολιτικων ! Για να μην δωσουμε δικαιωματα σε φερεφονα… Αν ειμαστε Πατριωτες την επομενη φορα , πρεπει να μπουμε μεσα στην ΒΟΥΛΗ και να τους παρουμε τα κεφαλια.Τι φωνες και μαλακιες τους καθαριζουμε και τελος . Το καλο ειναι οτι ο κοσμος ξυπναει σιγα σιγα…

  Απάντηση
  Ο/Η Ανώνυμος 04|02|2018 στις 21:57
  Αδελφέ
  Θα συμφωνήσω μαζι σου. Κι εγω λεω, τι συλλαλητήρια και μπαρούφες. Εδω που φθάσαμε αυτα δεν βοηθανε πια. Ετςι κι αλλιως θα μας γράψουν εκει που ολοι ξερουμε, οπως εκαναν και με το δημοψήφισμα. Οι …ανθρωποι…αυτοι, πρεπει να τιμωρηθούν για εσχάτη προδοςια.

  Ο/Η Ανώνυμος 04|02|2018 στις 23:25
  Μπάμπη ή προβοκάτωρας είσαι ή βλαμμένος για να λες ότι η κοπέλα αυτή θα κυβερνήσει. Αν κάνει και κατέβει στις εκλογές μονη της (χωρίς να πάει στην ΧΑ), την άλλη μέρα, το σύστημα και τα ΜΜΕ την ΄»έχουν φάει λάχανο». Εδώ τόσα χρόνια που καίγεται ο τόπος και τύποι σαν και σένα (προφανώς), αντί να βλέπουν την χώρα που καίγεται από τους προδότες, βλέπουν «ολογράμματα» των ναζί/φασιστών κλπ να παρελαύνουν στους δρόμους, που οι ίδιοι οι προδότες τους έχουν βάλει στην «κασέτα» και τους τα παίζουν για να σας αποκοιμίζουν.
  Απόι αυτά που λες δεν περιμένω να καταλάβεις. Άλλωστε «ο μέσος» Έλληνας παρότι έχει αυξημένη αλαζονία, έχει χαμηλό δείκτη νουμοσύνης και είναι εύκολα χειραγωγούμενος. Και όσοι έχουν υψηλότερο IQ (όπως πχ οι νεοταξίτες που έχουν ενορχηστρώσει όλα αυτά διαμέσου των μαρονετών τους) γνωρίζουν πολύ καλά ότι «΄πιο εύκολα κροϊδεύεις κάποιον, παρά έπειτα εκ των υστέρων να (έρθει κάποιος άλλος να) τον πείσεις ότι τον κοροϊδέψανε».

  Απάντηση
  Ο/Η geia sas 04|02|2018 στις 18:32
  καλησπέρα σας η σουηδική τηλεόραση ειπε το λιγότερο 1 εκ. κόσμος

  Απάντηση
  Ο/Η Πινοσετ 04|02|2018 στις 18:21
  Τα νεοδημοκρατικα πουστρακια-δουλοι της αριστερας, μισουν ο,τι ειναι πραγματικα πατριωτικο .Θελουν να καπελωσουν το εθνικιστικο συναισθημα του Ελληνικου λαου ωστε να το ελεγξουν και να το σμικρυνουν.Η σιγχαμερη εθνομεδενιστικη αριστερα δεν θα ειχε καταφερει τιποτα χωρις την ανοχη και την βοηθεια των παπατζηδων της Νου δου.

 13. Ο/Η Εσφιγμένη Θεοδωράκη, αλυτρωμένη λέει:

  20 χρόνια καταδίκη στη φυλακή αλλά οι ξευτίλες του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνουν την Αστυνομία να τον συλλάβει

  http://www.athensvoice.gr/greece/338587_20-hronia-fylakisi-se-igoymeno-kai-monaho-tis-monis-esfigmenoy
  28.01.2017 | 13:20
  20 χρόνια φυλάκιση σε ηγούμενο και μοναχό της Μονής Εσφιγμένου

  https://www.pentapostagma.gr/2018/02/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CF%83%CF%86%CE%B9.html

  Πενταπόσταγμα
  Συγκλόνισε ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου: «Απαιτούμε την Αγιά Σοφιά, τον Πόντο, τη Γευγελή, το Μοναστήριο, τη Μικρά Ασία»

  Δημοσίευση: 4 Φεβρουαρίου 2018, 8:44 μμ

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  Από την Ιδιωτική οδό:
  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2018/02/blog-post_45.html
  «Ο Μίκης Θεοδωράκης, μετά την ομιλία του στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το Μακεδονικό, έγινε αντικείμενο …λατρείας από κάποιους ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι βρίσκονταν στην εξέδρα. Ξεχωρίζουμε τον ασπασμό του Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ και το χειροφίλημα του Γλυφάδας Παύλου. Ναι, ο Γλυφάδας φίλησε το χέρι του Μίκη!»,
  με τη δική μου προσθήκη πως ο Γλυφάδας, μεταξύ των πολλών ταλέντων που τον κοσμούν (του αρέσει να παίζει με κούκλες) , διαθέτει και αυτό του φιλοχρυσαυγιτισμού:

  http://www.tanea.gr/PrintArticle/?article=4333666&iid=2
  ΠΑΝΟΣ ΜΠΑΙΛΗΣ ΤΑ ΝΕΑ 27/04/2004 |
  ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΣΤΟΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: «Εσύ παίξε με τις κούκλες σου»!

  http://www.protothema.gr/greece/article/316645/mitropolitis-glufadas-gia-ha-evalan-sti-fulaki-ta-thumata-adi-na-valoun-tous-thutes/
  Αμετανόητος ο κ. Παύλος
  Μητροπολίτης Γλυφάδας για ΧΑ: Έβαλαν στη φυλακή τα θύματα αντί να βάλουν τους θύτες
  04/10/2013

  Μάλιστα δε δίστασε να επιτεθεί στους μετανάστες λέγοντας πως ήταν «λάθος της πολιτείας που το 90 άφησε τα σύνορα ανοιχτά. Λάθος και ο νόμος με τον οποίο δίνεται πιο εύκολα η ελληνική ιθαγένεια. Να έρθουν από όλες τις χώρες, αλλά σαν τουρίστες και κατόπιν να επιστρέψουν στις χώρες τους. Δεν είμαι, φυσικά, ρατσιστής. Έχω πάει στην Αφρική 48 φορές για ιεραποστολή».
  Την ίδια στιγμή η Χρυσή Αυγή στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα χαιρέτησε τις δηλώσεις του Μητροπολίτη.

 15. Ο/Η ΚΔ λέει:

  Η δικαστική ασυλία των λαθρέμπορων τους αποθράσυνε
  Επιτίθενται στην κυβέρνηση που τους καλύπτει, επειδή δεν τους αφήνει να συνεχίσουν

  http://www.tanea.gr/news/politics/article/5521479/entonh-antidrash-gabrogloy-sthn-epistolh-ierwnymoy/

  Αλυσιδωτές αντιδράσεις για το Ιδρυμα Ευαγγελιστρίας

  Πολιτικά ρήγματα και κόντρα Γαβρόγλου – Ιερώνυμου προκαλεί η Παναγία… της Τήνου

  Πολιτικά ρήγματα και κόντρα Γαβρόγλου – Ιερώνυμου προκαλεί η Παναγία… της ΤήνουΑλυσιδωτές αντιδράσεις με νέα κόντρα ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και την Ιεραρχία της Εκκλησίας, αλλά και ρήγμα στην κυβέρνηση καθώς και στη συνεργασία ΔΗΣΥ, Ποταμιού προκάλεσε η τροπολογία για το Πανελλήνιο Ιδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου.

  Αλυσιδωτές αντιδράσεις με νέα κόντρα ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και την Ιεραρχία της Εκκλησίας, αλλά και ρήγμα στην κυβέρνηση καθώς και στη συνεργασία ΔΗΣΥ, Ποταμιού προκάλεσε η τροπολογία που υπερψηφίστηκε τελικώς στη Βουλή για το Πανελλήνιο Ιδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου.

  Η τροπολογία, που ρύθμιζε θέματα για το Ιδρυμα της Τήνου, ήρθε στη Βουλή από κοινού από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη αλλά και των βουλευτών των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου και Κώστα Ζουράρι, προκαλώντας την σκληρή αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και της Ιεράς Συνόδου.

  Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε επιστολή στον υπουργό Παιδείας – εκ μέρους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου – με την οποία του ζητούσε να καταψηφιστεί η τροπολογία, κάνοντας λόγο για ωμή παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας και της αρχής της αυτοδιοίκησης της Εκκλησίας

  Αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο υπουργός Παιδείας απάντησε με έντονο ύφος από το βήμα της Βουλής στην επιστολή Ιερώνυμου, συστήνοντας στην Ιερά Σύνοδο να είναι πιο μετρημένη στα λόγια της.

  «Η Ιερά Σύνοδος θα πρέπει να είναι πιο μετρημένη στα λόγια της»

  Αφού τόνισε ότι η επιστολή «έχει βάλει σε σοβαρές σκέψεις» τον ίδιο και την κυβέρνηση, πρόσθεσε: «Εμείς διεκδικούμε την παράδοση, γιατί υπογραμμίζει μία ειρηνική συνύπαρξη χρόνων. Θα παρακαλούσα, με κάθε σεβασμό, να πω στην Ιερά Σύνοδο ότι θα πρέπει να είναι πιο μετρημένη στα λόγια της. Οταν μιλάμε για Δημοκρατία, η Δημοκρατία είναι για όλους και όχι για κάποιους μόνο».

  Οι παρενέργειες της τροπολογίας, ωστόσο, δεν σταμάτησαν εδώ, αφού κατά την υπερψήφισή της στη Βουλή, αργά το βράδυ της Δευτέρας, ενέσκηψαν διαφοροποιήσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αλλά και στο κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και Το Ποτάμι.

  Κατ’ αρχήν, οι ΑΝΕΛ, καθότι η ψηφοφορία δεν ήταν ονομαστική, τάχθηκαν επισήμως κατά της τροπολογίας, προκαλώντας ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό.

  Κατά ψήφισαν και τα υπόλοιπα κόμματα («παρών» το ΚΚΕ), πλην ΣΥΡΙΖΑ και Ποταμιού.

  Ετσι, ανετράπη και η τακτική που ακολουθούσαν Ποτάμι και ΔΗΣΥ, να μην στηρίζουν πρωτοβουλίες που δεν υποστηρίζονται και από τους δυο κυβερνητικούς εταίρους.

 16. Ο/Η Φραγκοσυριανή λέει: 17. Ο/Η Παφίτης λέει:

  Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

  Σύρου για αναδοχή παιδιών: »Ό,τι σπείρουμε θα θερίσουμε»

 18. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το Συμβούλιο της Επικρατείας μεγαλούργησε για μια ακόμη φορά.
  Όταν η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί κάνουν το κορόιδο και κανείς δεν ασχολείται με τις δημόσιες καταγγελίες εναντίον του σεπτού μητροπολίτου, αυτές οι αποφάσεις είναι αναμενόμενες

  http://www.ereportaz.gr/einai-polla-ta-tamata-gia-na-ta-chasei-o-dorotheos/

  04 Ιουλίου 2018
  Είναι πολλά τα τάματα για να τα χάσει ο Δωρόθεος

  Πανηγυρίζει ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, καθώς η Διοικούσα Επιτροπή του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελίστριας Τήνου δικαιώθηκε κι έτσι δεν τίθεται εν ισχύ η τροπολογία που ψηφίσθηκε στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία έληγε η θητεία της στις 30 Ιουνίου 2018. Το Α’ Τμήμα Διακοπών του Συμβουλίου της Επικρατείας διέταξε, για λόγους δημοσίου συμφέροντος καθώς βρισκόμαστε σε τουριστική περίοδο, να συνεχίσει η σημερινή διοίκηση να ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι να εκδοθεί η απόφαση περί της εκκρεμούς αιτήσεως αναστολής. Να θυμίζουμε εδώ τις αποκαλύψεις του eReportaz για τις δραστηριότητες του Μητροπολίτη Δωρόθεου σε μία υπόθεση που βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο…

  Κατά του νόμου στράφηκαν ο Μητροπολίτης Σύρου και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελίστριας Τήνου κ. Δωρόθεος και ακόμη τέσσερα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, οι οποίοι κατέθεσαν αίτηση στο ΣτΕ για την αναστολή εκτέλεσης, χορήγηση προσωρινής διαταγής και τη λήψη των κατάλληλων ασφαλιστικών μέτρων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αιτούντες υποστήριξαν ότι η προσβαλλόμενη πράξη, δηλαδή η παύση των καθηκόντων τους που επέβαλλε η συγκεκριμένη τροπολογία, προκαλούσε ανεπανόρθωτη βλάβη τόσο στους ίδιους όσο και στη λειτουργία του Ιερού Ιδρύματος.

  Οι αιτούντες υποστήριξαν στο σκεπτικό τους ότι η συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση είναι αντισυνταγματική, καθώς αντίκειται στο ατομικό δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας, με το οποίο συνδέεται άρρηκτα ο θρησκευτικός χαρακτήρας του Ιδρύματος, αλλά και όσον αφορά τις συνταγματικές αρχές της συνέχειας των δημοσίων υπηρεσιών. Αν επιτρεπόταν στην κρατική εξουσία να παύει οποιαδήποτε μη αρεστή διοίκηση χωρίς να συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος, αυτό θα οδηγούσε στην κατάλυση της προστασίας από αυθαίρετες κρατικές παρεμβάσεις, επεσήμαναν χαρακτηριστικά.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίμαχη τροπολογία προωθήθηκε από τους βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ με συνοδοιπόρο τους τον βουλευτή Ποταμιού κ. Σπ. Δανέλλη, σε μη σχετικό νομοσχέδιο που τελικώς ψηφίσθηκε.

  Ακόμη οι αιτούντες υποστήριξαν ότι η ξαφνική και πρόωρη λήξη της (τριετούς) θητείας τους – σε λιγότερο από ένα χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων τους – θα δημιουργούσε την πεπλανημένη εντύπωση στην τοπική κοινή γνώμη ότι υπέπεσαν σε σφάλματα που οδήγησαν στον “αποκεφαλισμό” τους. Σύμφωνα μάλιστα με την τροπολογία, η νέα Διοίκηση θα αναλάμβανε τα καθήκοντά της στις 30 Οκτωβρίου 2018.

  Οι εισηγητές “αμέλησαν” ότι το Ιερό Ίδρυμα δεν μπορεί να μείνει “ακέφαλο” επί τέσσερις μήνες και ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο, όταν καλείται να λάβει σημαντικές αποφάσεις για να υποδεχθεί χιλιάδες προσκυνητές στην Τήνο για την εορτή του Οράματος της Οσίας Πελαγίας (23 Ιουλίου) και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15 Αυγούστου).

  Πάντως το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής όσον αφορά τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη της νέας Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος, κάτι που σημαίνει ότι οι αρχαιρεσίες θα γίνουν κανονικά στις 22 Ιουλίου 2018.

  • Ο/Η Λαθρέμπορος ταμάτων λέει:

   Μερικοί ελπίζανε

   http://xanemo.blogspot.com/2018/07/blog-post.html
   Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018

   Εκλογές ΠΙΙΕΤ: Προκηρύχθηκαν και…επειγόντως «επικηρύχθηκαν»
   Άρθρο ειδικού συνεργάτη από το tinos-vista.gr

   Ολοκληρώθηκε κατά νόμον, χθες-Σάββατο, η θητεία τής Διοικούσας Επιτροπής τού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου (ΠΙΙΕΤ) η οποία είχε αναδειχθεί στις εκλογές τού περασμένου Δεκεμβρίου. Οι κάλπες για τη νέα διοίκηση θα στηθούν στις 22 Ιουλίου, σύμφωνα με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου που ανακοινώθηκε προ δεκαπενθημέρου.

   (….)

   Ενδιαφέρον αποκτά το αν το Συμβούλιο της Επικρατείας θα επιδείξει -για την κρίση τής προσφυγής των πέντε τού ΠΙΙΕΤ- τη σπουδή την οποία δεν επιδεικνύει επί τρία χρόνια, αναβάλλοντας διαρκώς την κρίση του για την προσφυγή φορέων και πολιτών εναντίον τής εγκατάστασης ανεμογεννητριών στις Κυκλάδες…

   Ενδιαφέρον έχει επίσης το πότε θα λάβουν θέση δημοσίως και ποιά – όσοι και όσες έχουν ή θεσμική ή δέουσα υποχρέωση να διατυπώνουν δημόσιο λόγο στην Τήνο, τουλάχιστον για θέματα τα οποία οι ίδιοι και οι ίδιες υποδεικνύουν στους πολίτες ως «σημαντικά»…

 19. Παράθεμα: Είχε δυο σώματα ο «μυροβλήτης» (με σωλήνες) Άγιος Δημήτρης; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 20. Ο/Η Ντόροθυ Σνοτ λέει:

  https://nomadicuniversality.com/2018/09/17/%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CF%87%CE%BF%CE%B9/

  Είναι πούστηδες οι μακεδονομάχοι;
  του Άκη Γαβριηλίδη

  Εδώ και χρόνια, αναλύοντας το μόρφωμα του νεοποντιο-μακεδονισμού που έχει αναπτυχθεί και εδραιωθεί τις τελευταίες δυο-τρεις δεκαετίες με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, είχα επισημάνει ότι οι επιτελέσεις του χαρακτηρίζονται από μία πολύ σαφή ομοσεξουαλικότητα/ ομοκοινωνικότητα, συνδυασμένη με μία έκδηλη ή λανθάνουσα διάσταση παρωδίας, μια ηθελημένη ή ακούσια κωμικότητα. Και είχα επιχειρήσει να αναλύσω αυτή τη διάσταση με επίκεντρο δύο εμβληματικές φιγούρες Ποντιομακεδονιστών, τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον Χάρρυ Κλυνν.

  Η σουρεαλιστική εμφάνιση ενός άνδρα αγνώστων στοιχείων και προθέσεων ο οποίος, συμμετέχοντας στο αντι-μακεδονικό συλλαλητήριο της 8ης Σεπτεμβρίου, επέδειξε με υπερηφάνεια γυμνό το κάτω ήμισυ του σώματός του, ανεβάζει σε νέα επίπεδα τη διάσταση αυτή και θέτει ένα ενδιαφέρον ζήτημα –ή ίσως περισσότερα- για την κοινωνική σκέψη.

  Εξ όσων γνωρίζω, δεν φαίνεται να ενδιαφέρθηκε κανείς να αναζητήσει τον άνθρωπο αυτόν και να τον ρωτήσει γιατί προέβη σε αυτή την πράξη, τι ακριβώς νόμιζε ότι πετυχαίνει έτσι. Έτσι, δεν έχουμε τη δική του εκδοχή –σε αντίθεση, π.χ., με τον καλοντυμένο κύριο που είχε εμφανιστεί προ ολίγων ετών με ένα κοκτέιλ στο χέρι σε μία άλλη δημόσια διαδήλωση και η φωτογραφία του είχε επίσης αναπαραχθεί και σχολιαστεί ευρύτατα (συνήθως ειρωνικά).

  Σε χειριστές κοινωνικών μέσων που διάκεινται φιλικά προς το σκοπό του αντι-μακεδονικού συλλαλητηρίου, η εμφάνιση του επιδειξία –ορθότερα, της φωτογραφίας του- προκάλεσε στην αρχή μάλλον αμηχανία. Για αρκετή ώρα, κάποιοι αμφισβήτησαν τη γνησιότητα της φωτογραφίας, μη θέλοντας να δεχθούν ότι κάτι τέτοιο πράγματι συνέβη. Όταν έγινε σαφές ότι είναι γνήσια, σε μία πρώτη αντίδραση κάποιοι ζήτησαν «να μην δημιουργούνται εντυπώσεις εις βάρος της εκδήλωσης από τις ενέργειες ενός εμφανώς διαταραγμένου ατόμου». Σύντομα μετά, εμφανίστηκαν και κάποιοι που επιχείρησαν να υπερασπιστούν την γυμνική αυτή επιτέλεση, παραλληλίζοντάς την με ανάλογες επιτελέσεις που αποδίδονται στον Καραϊσκάκη κατά τις μάχες με τον οθωμανικό στρατό στον ελληνικό πόλεμο της ανεξαρτησίας.

  Σχετικές αφηγήσεις πράγματι κυκλοφορούν στη σφαίρα της δημόσιας και της ημι-δημόσιας ιστορίας, και επαναλαμβάνονται –με ένα μείγμα σκανδαλισμού, θαυμασμού και θυμηδίας· ακριβώς με ένα πνεύμα πολιτισμικής οικειότητας, που λέει και ο Χέρτσφελντ- ιδίως σε διάφορα σάιτ που αρέσκονται να καταγγέλλουν τη «νέα τουρκοκρατία/ κατοχή» στην οποία υποτίθεται ότι βρίσκεται η χώρα μας. Από εκεί δεν αποκλείω να είχαν εισέλθει στο φαντασιακό του συγκεκριμένου ανθρώπου και να συνέβαλαν στην πράξη του. Ωστόσο, μία τέτοια γενεαλογία δεν μου φαίνεται να μπορεί να διεκδικήσει την αποκλειστικότητα. Και αυτό διότι, πέρα από την αφήγηση ενός γεγονότος που φέρεται ότι συνέβη πριν από σχεδόν δύο αιώνες, στον δημόσιο χώρο (μεταξύ άλλων και) της Θεσσαλονίκης, υπάρχει τα τελευταία χρόνια ένα συμβάν πολύ πιο παρόν και ορατό: αυτό είναι τα gay pride, ή τα σκέτα pride.

  Κατά την πρόσφατη, προ μηνών, δολοφονική επίθεση των Ποντίων Γομαριστών κατά του Γιάννη Μπουτάρη, μία από τις βασικές δικαιολογίες που διακίνησαν εκ των υστέρων οι απολογητές της επίθεσης ήταν ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης «είχε δώσει άδεια» να γίνει gay pride (κατ’ άλλους μάλιστα, το είχε ο ίδιος οργανώσει) την ίδια μέρα με την «τελετή μνήμης για την ποντιακή γενοκτονία», πράγμα που αποτελούσε απαράδεκτη ασέβεια προς την δεύτερη.
  Παράλληλα, κάθε φορά πριν και μετά την πραγματοποίηση του πραγματικού pride, οι εκπρόσωποι του ίδιου πάνω-κάτω ιδεολογικού χώρου ξεσαλώνουν στα κοινωνικά μέσα για τους «ξεβράκωτους» που παρελαύνουν ξεδιάντροπα και βγάζουν σε δημόσια θέα αυτά που θα έπρεπε να παραμείνουν εν οίκω και να μην «προκαλούν», με αποτέλεσμα να «χάνουν το δίκιο τους» το οποίο οι επικριτές –τουλάχιστον οι πιο ανεκτικοί απ’ αυτούς- δηλώνουν ότι δεν θα είχαν κατά τα λοιπά καμία αντίρρηση να αναγνωρίσουν.

  Η εμφάνιση ενός μακεδονομάχου ξεβράκωτου, τώρα, νομίζω ότι σίγουρα μπορεί να ειδωθεί ως ένα φαινόμενο «μόλυνσης», μετάδοσης μεταξύ διαφορετικών έως και αντίπαλων τύπων διαμαρτυρίας. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να τείνουμε να μιμηθούμε ό,τι μισούμε. Αφού οι γκέι εμφανίζονται «άσεμνα» στο δημόσιο χώρο για να βρουν το δίκιο που δεν τους αναγνωρίζεται αλλιώς, δεν είναι απίθανο ένας Θεσσαλονικιός εθνικιστής/ τοπικιστής να σκεφτεί ότι και για τον ίδιο αυτή μόνο η αντίδραση απομένει όταν νιώθει ότι του τρώνε το δίκιο και δεν μπορεί αλλιώς να ακουστεί και να γνωστοποιήσει την αγανάκτησή του (ας σκεφτούμε και την έκφραση «βγαίνω απ’ τα ρούχα μου» που σημαίνει, ακριβώς, εξοργίζομαι, θεωρώ κάτι απαράδεκτο).

  Οι υποθέσεις αυτές δεν εξαντλούν το θέμα, και εξακολουθώ να θεωρώ ότι θα ήταν χρήσιμο να αναζητηθεί ο άνθρωπος αυτός και να μας έλεγε πώς το σκέφτεται ο ίδιος. Το σίγουρο πάντως είναι ότι πλέον, με αυτόν τον τρόπο, το μαύρο μέτωπο της Θεσσαλονίκης, το στρατόπεδο του «σκοτεινού Βαρδάρη», έχασε πλέον το χαρτί του σκανδαλισμού και της ηθικής αγανάκτησης απέναντι στα κινήματα της έμφυλης ισότητας και τις παρελάσεις τους. Θα μπορούσαμε μάλιστα να προσκαλέσουμε όσους δηλώνουν θαυμαστές του Καραϊσκάκη ως επίτιμους διοργανωτές στο επόμενο πράιντ, ώστε να έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν περισσότερο σε ανάλογες πατροπαράδοτες επιδείξεις λαϊκής-εθνικής υπερηφάνειας και ποιητικής του ανδρισμού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.