Ποια ήταν η φιλανθρωπική οργάνωση του Ρώσου παιδεραστή παπά, που κατασκήνωσε στην Κω;

[Νέα ερωτήματα για την χωρίς έλεγχο ιερή φιλανθρωπία σε ορφανά]

russian_pede_priest

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ενώ ο λαλίστατος ηθικολόγος μητροπολίτης Πειραιά, αλλά και όλοι οι αρμόδιοι, εξακολουθούν να μην δίνουν εξηγήσεις για τον ιερέα, που φέρεται πως κατέδωσε τουλάχιστον ένα κακοποιημένο παιδάκι, που του είχε εξομολογηθεί το μαρτύριό του, στον Οικοτρόφο Θεολόγο παιδεραστή (40 χρόνια φυλάκιση) του Πειραιά, που το κακοποιούσε («Εξομολόγος κατέδωσε κακοποιημένο παιδάκι σε παιδεραστή. Θα μείνει ατιμώρητος;»), ήλθε στην επικαιρότητα μια άλλη υπόθεση ιερών παιδεραστιών με αφορμή την καταδίκη Ρώσου παπά. Ένα μέρος αυτής της ιστορίας συνέβη στη χώρα μας, χωρίς να δοθούν εξηγήσεις.

Η είδηση δημοσιεύτηκε και στην Ελλάδα: «Ρώσος ιερέας κακοποίησε σεξουαλικά τρία ανήλικα κορίτσια»…». «Σε  14 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας Ρώσος ιερέας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών σε καλοκαιρινές χριστιανικές κατασκηνώσεις στη Ρωσία και την Ελλάδα…» («Πρώτο Θέμα», 17/01/2018). «Ο ίδιος πάντως, πατέρας 4 παιδιών, αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως τα περιστατικά δε συνέβησαν ποτέ. ‘Κατανοώ την απόφαση και θα ασκήσω έφεση’. ….Αποκάλυψε ακόμη ότι όσο βρίσκεται στη φυλακή θα γράψει ένα βιβλίο. ‘Ο Θεός βοηθά αυτούς τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες’…». ιερέας ήταν στενά συνδεδεμένος με τη ρωσική ποδοσφαιρική ομάδα Zenit   (“Zenit-Linked Priest Wanted for Suspected Child Sex Abuse…”), έπαιζε και ο ίδιος ποδόσφαιρο (φωτ.1) και αποτελεί ένα από τα μέλη του Ρωσορθόδοξου ιερατείου του Ορθόδοξου «θεού της russian_priest_3Αγάπης», που έχουν έντονα «αντρικές» ασχολίες, με την έννοια που δίνουν στον ανδρισμό οι ακροδεξιοί.

Είναι πάρα πολύ οι Ρώσοι ρασοφόροι που ασκούνται στα όπλα («Do military chaplains ever carry weapons?»), περισσότεροι αυτοί που τα ευλογούν («…Orthodox bishop blesses Russian missiles for airstrikes in Syria»), άλλοι που ασκούνται στο Bodybuilding («Priest  Pastukhov became the winner»), o ίδιος ο πρώην πατριάρχης επιδιδόταν σε λαθρεμπόριο και υπηρετούσε ως πράκτορας το σοβιετικό καθεστώς («Μόσχας Αλέξιος, πράκτωρ ‘τσίχλα’, μεγαλέμπορος τσιγάρων»), άγιοι ηγούμενοι έχουν σχέσεις με τη Μαφία και δολοφονούνται για οικονομικές διαφωνίες («Russia Mafia Questioned As Church Mourns Murdered Abbot»), άλλοι οπλοφορούν συνεργαζόμενοι με ναζιστικές ομάδες («‘Priest with swastikas’: reported work with Russian neo-Nazi group») ή με ακροδεξιούς νοσταλγούς του τσάρου, αντισημίτες και συνωμοσιολόγους («The Extreme Nationalist Threat in Russia»), άλλοι σχετίζονται με τους μηχανόβιους εθνικιστές «Λύκους της Νύχτας» («Russia’s Coolest Christian»), που επισκέφτηκαν το 2017 και τον Άθωνα, άλλοι υπηρέτησαν πιστά τον σκληρό και ύποπτο για δολοφονίες αντιπάλων αυταρχισμό του ευσεβή γυναικά Προέδρου Πούτιν, πριν πέσουν σε δυσμένεια («In Russia, An Outspoken Priest Falls From Grace») , έχοντας χαρακτηρίσει ιερό τον πόλεμο στη Συρία («Russian Orthodox church sacks ultra-conservative senior priest», … «Father Vsevolod Chaplin, who recently referred to Russian intervention in Syria as a holy war, relieved of his duties..»), άλλοι αρνούνται να κηδέψουν άτυχο βρέφος, χαρακτηρίζοντάς το ως σχισματικών πεποιθήσεων! («Moscow-led church in Ukraine refuses to bury boy from Kiev branch»).

image

Αυτήν την περίεργη εικόνα συμπληρώνουν ιερείς εργαζόμενοι ως προαγωγοί σε πορνεία («Priest arrested for working as a part-time PIMP after cops foundhim…»), ενώ άλλοι, εργαζόμενοι ως Γυμνασιάρχες, κατηγορούνται για παιδοφιλία («Ex Director of the Orthodox gymnasium in Yakutia suspected of pedophilia»). Κακοποιήσεις παιδιών συμβαίνουν ακόμη και σε γυναικεία μοναστήρια («Russian Orthodox Church carries out reshuffle after child abuse at convent». Vladimir…»). Έναν επίσκοπο, τον ιερό Νίκωνα της Αικατερινουπόλεως, υποχρεώθηκαν να τον απομακρύνουν για φονταμενταλισμό, καύση βιβλίων, σεξουαλική παραβατικότητα («Russian Priests Accuse a Bishop»). Αυτή η ιστορία μου θύμισε την παλιότερη υπόθεση ενός άλλου Ρώσου Επισκόπου, που δεν τιμωρήθηκε ποτέ, βασανιστή και βιαστή παιδιών («Alleged Sexand Threatened Violence: Doctor Russel, Bishop Vladimir»).

Για να επανέλθω στον αιδεσιμότατο Γκλεμπ Γροσόβσκι, θύτη και θύμα ενός νοσηρού εκκλησιαστικού συστήματος, που καταδικάστηκε από τη ρωσική Δικαιοσύνη μετά από φυγοδικία στο Ισραήλ το οποίο τον παρέδωσε στην πατρίδα του, η επίμαχη «χριστιανική οργάνωση» είχε έλθει για διακοπές στην Κω τον Ιούνιο του 2013 ΡΩΣΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»…«Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνεται ο ιερέας αφορούν τις επιθέσεις σε βάρος των δύο παιδιών σε μια παιδική κατασκήνωση μιας ορθόδοξης οργάνωσης στην Κω. … Ο Γκροζόφσκι συνεργαζόταν με μια οργάνωση για την προστασία των ορφανών παιδιών,..»).

Η Κως έχει από το 2009 μητροπολίτη τον Ναθαναήλ Β΄, που έχει υπηρετήσει ως έφεδρος Ἀνθυπολοχαγός Πεζικού, ο οποίος «Κατά τή διάρκεια τῶν μαθητικῶν τοῦ χρόνων γνώρισε τὸν Μητροπολίτη Κώου κυρό Ναθαναὴλ ἐντυπωσιάστηκε ἀπό τήν προσωπικότητά του καὶ συνδέθηκε μαζί του μὲ δεσμοὺς ἀγάπης καὶ θαυμασμοῦ» (Ι.Μ.Κώου και Νισύρου: «Βιογραφικό Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου…»). Ο Ναθαναήλ Α΄, ήταν στρατιωτικός ιερέας και Σχολάρχης του αγιορείτικου σχολείου ρασοφορούντων εφήβων («Αθωνιάδος»), που εκλέχτηκε δεσπότης ένα μήνα μετά την εγκαθίδρυση της Δικτατορίας (5.1967). Ο Ναθαναήλ Β΄ επαγρυπνεί εθνικώς και έχει καταγγείλει τηλεοπτικές συνωμοσίες ξένων σε βάρος της πατρίδος μας, με μοχλό πρόσφυγες (υποθέτω Μουσουλμάνους): «Μητροπολίτης Κω: Ξένα κανάλια πληρώνουν πρόσφυγες για να κάνουν τους «πεθαμένους»» (17.2.2016). Νομίζω πως ο ζήλος του, δεν πρέπει να σταματά σε καταγγελίες δημοσιογραφικών τρυκ, τα οποία (αν όντως έγιναν έτσι), δεν αλλοίωσαν πάντως την τραγική πραγματικότητα των προσφύγων στο νησί του και στην Ελλάδα γενικά. Δημιουργεί μάλιστα και ένα ερώτημα η ευκολία του να καταγγείλει αυτό, όταν δεν υπάρχει (εγώ δεν μπόρεσα να βρω) ούτε μια καταγγελία του δεσπότη για τη βία Ρωμιών Ναζιστών σε βάρος μεταναστών στο νησί του: «Η Διεθνής Αμνηστία, σε δελτίο Τύπου της, διαπιστώνει συνθήκες «κόλασης» για πρόσφυγες και μετανάστες στην Κω, ενώ καταγγέλλει και επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και ακτιβιστών (in.gr, 04 Σεπ. 2015-09:30). Οφείλει τουλάχιστον τώρα που καταδικάστηκε ο Ρώσος παπάς, να ενημερώσει την κοινή γνώμη για το ποια ήταν αυτή η (ξένη, πιθανότατα ρωσική) Ορθόδοξη οργάνωση προστασίας ορφανών, σε ποιο περιβάλλον και κάτω από ποιες συνθήκες έλαβε χώρα το κακούργημα, αφού αυτό διαπράχτηκε στην εκκλησιαστική επαρχία του, σε ορθόδοξη κατασκήνωση, από Ορθόδοξο κληρικό κι αν η οργάνωση βρισκόταν σε επικοινωνία με τη δική του Μητρόπολη. Προσωπικά με ενοχλεί πολύ που κανείς δεν ρωτάει και έτσι η Ορθόδοξη οργάνωση, στο χώρο ευθύνης της οποίας συνέβησαν οι δυο κακοποιήσεις, παραμένει ανώνυμη, άγνωστη και κυρίως σιωπηλή,  αν και αυτό που συνέβη στους κόλπους της πήρε διεθνείς διαστάσεις, με αναφορά και στην Ελλάδα («Israel ‘extradites’ priest accused of child abuse to Russia»-BBC News, 7 September 2016. «…he was accused of abusing the two girls while on a summer camp on the Greek island of Kos in 2013..»).

Αυτού του είδους οι σιωπές, πρέπει να βρίσκουν αντιμέτωπους τους καλούς ανθρώπους. «Παιδιά Κακοποιούνται Μέσα κι Έξω από Ιδρύματα..Ξέρετε ποιο είναι το αμέσως χειρότερο πράγμα αυτού που συνέβη στο οικοτροφείο του Πειραιά; Η συγκάλυψη..» (Άννα Νίνη, vice/com-aug.25.2017). Κάθε περιστατικό που βλέπει το φως, παρά τις τεράστιες δυσκολίες των παιδιών να μιλήσουν και να ακουστούν, πρέπει να φωτίζεται σε βάθος γιατί συχνά υπάρχει και η κρυμμένη μεριά του παγόβουνου, η οποία χωρίς τη «δημοσίευση», που «είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης», δεν έρχεται ποτέ στο φως.

 

Advertisement
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι. Bookmark the permalink.

20 Responses to Ποια ήταν η φιλανθρωπική οργάνωση του Ρώσου παιδεραστή παπά, που κατασκήνωσε στην Κω;

 1. Ο/Η Θεολόγος λέει:


  Ο ηγούμενος της μονής Voznesenskaya Γερμανός (Vyacheslav Khapugin), που δολοφονήθηκε από τη ρωσική Μαφία μετά από βασανιστήρια. $200,000 δολλάρια κλάπηκαν από το χρηματοκιβώτιό του ενώ 5,000 δολλάρια ακόμη βρέθηκαν στο λιτό γραφείο του. Οι καλόγεροι άργησαν πάνω 2 ώρες να καλέσουν την αστυνομία μετά την ανακάλυψη του πτώματος. Ο ηγούμενος ζούσε διπλή ζωή ως δραστήριος και πλούσιος επιχειρηματίας συνδεδεμένος με την Μαφία. Είχε στρώσει το μοναστήρι με μάρμαρα και όπως δήλωσε ένας δημοσιογράφος τα λεφτά δεν τα βρήκε από γριές δωρήτριες. Ο πατήρ Βζέβολοντ Chaplin εκπρόσωπος του πατριάρχη δήλωσε πως 20 ιερείς έχουν δολοφονηθεί τα τελευταία 15 χρόνια.

  https://wwrn.org/articles/18079/
  Mafia secret of murdered abbot
  by Jeremy Page («The Times,» July 29, 2005)

  It now transpires that Khapugin, 40, led an extraordinary double life as a businessman with close ties to the Russian mafia. “He was a very active businessman and quite rich,” Dimitri Urushev, a journalist specialising in religious affairs, said. “He organised a great reconstruction of the monastery with marble floors and everything. It was not from money old ladies give when they come to church.”

  http://www.bosnewslife.com/905-russia-mafia-questioned-as-church-mourns
  Russia Mafia Questioned As Church Mourns Murdered Abbot
  July 31, 2005

  Church, a day after a funeral was held for the murdered abbot of an Orthodox monastery. Police investigators said the body of Archimandrite Herman, who served at the Voznesenskaya Davydova Pustyn monastery in the Chekhov region about 80 kilometers (50 miles) south of Moscow, «showed signs of torture.»

  His hands were tied behind his back with electric cable; his head had been smashed in with a heavy blow and his safe had been broken open, investigators said. The abbot’s murderers took $200,000 in cash from a safe box in his room and apparently missed an additional $5,000 which detectives found later.

  For reasons yet to be determined it took fellow monks two hours to notify the authorities after they found his body Tuesday, July 26, Russian media reported. Initial reports said police had arrested a cook and a handyman at the Voznesenskaya Davydova Pustyn monastery.

  CONTROVERSIAL DONATIONS

  MosNews.Com described it as one of «the richest Orthodox church institutions in the Moscow eparchate,» because of donations it receives from controversial private sponsors.

  Its cemetery hosts several underground figures, including the grave of Anton Malevsky, an infamous Russian mobster who died in 2001 in South Africa after his parachute folded at an altitude of 100 meters (33 feet) above ground, several news sources said.

  Another grave at the same cemetery apparently contains the remains of Gennady Nedoseka, who used to head the Chekhov district mafia, until his death in a road accident in November 2004, at the age of 39.

  MAFIA AND CLERIC

  Media have raised questions about the ties between the Russian mafia and the cleric, whose original name was Vyacheslav Khapugin. The 40-year old Khapugin led an extraordinary double life as a businessman with close ties to the Russian mafia, an expert said.

  «He was a very active businessman and quite rich,» Dimitri Urushev, a journalist specializing in religious affairs, told UK based Times Online. “He organized a great reconstruction of the monastery with marble floors and everything. It was not from money old ladies give when they come to church.»

  The murder is the latest scandal to engulf the Russian Orthodox Church, which has been accused of using its special status to launder money, dodge taxes and trade oil, metals, diamonds and cigarettes. Last year the Governing Council in Iraq claimed the Russian Orthodox Church of receiving quotas from Saddam Hussein to trade Iraqi oil, Times Online reported. It has denied any wrongdoing.

  «MORAL DEGRADATION»

  In a published statement the spokesman for the Moscow Patriarchate, Vladimir Vigilyansky, suggested it was time to look beyond the controversies and described the killing as a «bestial murder… an example of a totally dissolute society and its moral degradation».

  Khapugin was born in 1965 and became a monk at the age of 22 after serving in the Soviet army. He was appointed abbot of the monastery in 1995 just a few years after the collapse of the Soviet Union. In the post Communist turmoil some 20 Orthodox priests have been killed over the past 15 years, church sources reportedly said. (With BosNewsLife News Center and reports from Moscow)

 2. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  και λίγα γράψατε
  Ο πρωτοπρεσβύτερος Mikhail Grigoriev, με τις λίρες στο χρηματοκιβώτιο, τις βίλες, τα διαμερίσματα, τα τζιπ, την αδυναμία στην ιταλική μόδα.
  Ο Ρώσος πατριάρχης με το ρολόι των £30,000

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/8790457/Russian-Orthodox-Church-embroiled-in-corruption-scandal.html

  Russian Orthodox Church embroiled in corruption scandal

  A Russian Orthodox provincial priest was revealed to have amassed a collection of luxury cars and to keep hundreds of thousands of pounds of cash in his safe.

  Andrew Osborn By Andrew Osborn, Moscow 9:33PM BST 26 Sep 2011

  An undercover investigation on Russian TV into Archpriest Mikhail Grigoriev of Kazan has raised wider questions about the propriety of the country’s clerics and their relationship with wealthy donors who contribute to restoration work.

  In the case of Father Grigoriev, he was shown to own a BMW jeep, a Mercedes jeep, and a Mercedes saloon as well as three flats and a country house. To add insult to injury, a secret camera filmed the priest bragging about his £60,000 Swiss watch, his £12,000 phone, while talking about his love of Italian designer clothes and fine dining. In an indication of how much wealth the priest had amassed, he complained of recently being robbed of the equivalent of £300,000 from his safe.

  The undercover investigation into Father Grigoriev has prompted church elders to banish him to a small rural church in the same region as punishment. Yet it seems church elders are concerned by his attitude rather than how he came into such wealth.

  «The problem is not wealth,» Archpriest Alexander Pavlov, a senior cleric in the area, was quoted as saying. «The problem is the priest’s attitude to it. Now we have given him a chance to toil not for his own enrichment but for the church’s benefit.»

  It is not the first time Russian priests have been accused of graft. Patriarch Kirill, the head of the Orthodox Church, has been photographed wearing a Swiss watch worth £30,000. Clerics batted away that criticism, saying the watch was a gift from a wealthy parishioner.

  Το διαμέρισμα του πατριάρχη
  και
  «Σε μια πιο ανησυχητική κλίμακα, υπάρχει η ιστορία μιας διαμάχης γης στη νότια Μόσχα, η οποία έχει δυσκολέψει εκατοντάδες παιδιά με σοβαρή εγκεφαλική παράλυση που υποβάλλονται σε θεραπεία σε ένα τοπικό κέντρο.

  https://www.ft.com/content/8da92478-8573-11e1-a75a-00144feab49a

  Unorthodox behaviour rattles Russian church

  Courtney Weaver in Moscow

  APRIL 13, 2012

  Lidiya Leonova, a laywoman, claims that dust from renovation work in Mr Shevchenko’s Moscow flat wreaked Rbs26m ($900,000) worth of damage to her own flat upstairs. While Ms Leonova is registered in the flat and initiated the suit, the flat belongs to Kirill I, the patriarch of the Russian Orthodox Church.

  The scandal is one of several to envelop the Russian Orthodox Church, as the institution faces increasingly serious allegations of corruption and criticism for its role in Russian politics.

  (….)

  On a more troubling scale, there is the history of Mr Shevchenko’s flat, as well as a land dispute in southern Moscow that has disadvantaged hundreds of children with severe cerebral palsy who are being treated at a local centre.

  The church argues that all the allegations are part of a smear campaign ahead of the Russian Orthodox Easter, which is celebrated this Sunday.

 3. Ο/Η 'Ενας λέει:
  https://02varvara.wordpress.com/2014/09/25/cops-nick-st-sava-seminary-student-for-child-solicitation-in-il/
  Thursday, 25 September 2014
  Cops Nick St Sava Seminary Student for Child Solicitation in IL


  The Lake County Sheriff’s Office said that they charged a 22-year-old student at a theological college in Lake County with indecent solicitation of a child. According to a sheriff’s press release issued today, on Friday, Dario Spasić contacted someone whom he thought was a 14-year-old boy through a mobile social networking app, and arranged for a meeting at 22.00 the same day. Authorities said that Spasić actually communicated with a detective from the sheriff’s cybercrimes unit posing as an underage boy. When Spasić arrived for the meeting, the cops arrested him. The sheriff’s office confirmed that Spasić is a student at St Sava School of Theology in Libertyville IL, and the address the department provided for him is the same block as the school’s location. According to the school’s website, St Sava provides religious education and trains students for the Serbian Orthodox priesthood. A man who answered the phone at the campus in Libertyville, identifying himself as the property manager, confirmed that there’s a student there by the same name, but deferred further questions to another priest, who we couldn’t immediately reach. According to a sheriff’s press release, the arrested man “requested to meet with (someone) who he believed was the 14-year-old boy” with the intent to engage in sexual activities. Spasić remains at Lake County Jail, with bond set at 100,000 USD (3.84 million Roubles. 614,000 Renminbi. 6.1 million INR. 111,000 CAD. 113,500 AUD. 79,000 Euros. 62,000 UK Pounds). He’s set to appear in court on Wednesday.

 4. Ο/Η Boλταίρος λέει:

  Τείχη απομόνωσης και σκοταδισμού υψώνονται γύρω από τη χώρα

  Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ
  μεγάλα κ’ υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.

  Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ.
  Άλλο δεν σκέπτομαι: τον νουν μου τρώγει αυτή η τύχη·

  διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον.
  A όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω.

  Aλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
  Aνεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμον έξω. 5. Ο/Η Boλταίρος λέει:

  http://politis.com.cy/article/iereas-tis-kolaseos–viase-tin-kori-tou-aderfou-tou

  Ιερέας της κολάσεως- Βίασε την κόρη του αδερφού του

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΕΑΡΧΟΥ, 07.10.2016 1 Comment
  Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε ποινή φυλάκισης δέκα ετών. σε ιερέα χωριού της επαρχίας Λευκωσίας για βιασμό της κόρης του αδερφού του.

  Η αξιοπιστία της 26χρονης παραπονούμενης αλλά και ο εντοπισμός σπέρματος σε σεντόνι, το οποίο ταυτοποιήθηκε μαζί του, δεν άφηναν περιθώρια ανατροπής της καταδίκης ιερέα χωριού της επαρχίας Λευκωσίας, ο οποίος βίασε την κόρη του αδελφού του.

  Το ειδεχθές έγκλημα διαπράχθηκε τον Μάιο του 2013 και η υπόθεση εκδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας το οποίο, αφού έκρινε ένοχο τον ρασοφόρο κατηγορούμενο, του επέβαλε ποινή φυλάκισης δέκα ετών.

  Με σχέδιο

  Η παραπονούμενη διέμενε στη Λευκωσία και μετακόμισε στο χωριό όταν ο ιερέας της τηλεφώνησε και την παρακάλεσε να μεταβεί στην κοινότητα για να βοηθήσει τον πατέρα της στην επιχείρηση που είχε, επειδή ήταν άρρωστος. Η νεαρή ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του θείου της, ο οποίος της παραχώρησε ένα καραβάνι που είχε για να διαμένει προσωρινά.

  Σύμφωνα με τα γεγονότα, όπως αυτά παρατίθενται στην απόφαση του Εφετείου, «ένα βράδυ, περί τα τέλη Μαΐου 2013, που η παραπονούμενη πήγε στο καραβάνι για να κοιμηθεί αισθανόμενη μεγάλη σωματική και ψυχολογική κούραση, ήρθε στο δωμάτιό της ο ιερέας, κάθισε στο κρεβάτι της και άρχισε να της μιλά. Στην πορεία άρχισε να της κάνει μασάζ στην πλάτη ενώ αυτή φορούσε τα ρούχα της, με αποτέλεσμα να αποκοιμηθεί. Σε εκείνο το στάδιο η παραπονούμενη άρχισε να διερωτάται κατά πόσο ο θείος της δεν την έβλεπε ως κόρη του -όπως η ίδια πίστευε- και αν προσπαθούσε στην πραγματικότητα να την προσεγγίσει ως άντρας. Το μεσημέρι της επόμενης μέρας η παραπονούμενη πήγε στο καραβάνι για να κάνει ντους, σκοπεύοντας στη συνέχεια να επιστρέψει στη δουλειά της. Βγαίνοντας από το ντους και φορώντας μπουρνούζι, είδε τον ιερέα θείο της μπροστά της, στο σαλόνι. Αμέσως επέστρεψε στο δωμάτιό της. Μόλις φόρεσε το νυχτικό της, ο ιερέας εισήλθε στο δωμάτιο, φορώντας μποξεράκι και ένα πουκάμισο μισάνοιχτο. Κάθισε δίπλα της στο κρεβάτι και άρχισε να της μιλά για γυναίκες και φιλενάδες που είχε και γενικώς να της λέει κουβέντες σεξουαλικού περιεχομένου. Προτού προλάβει να αντιδράσει η παραπονούμενη, την έπιασε από τα χέρια, την έριξε στο κρεβάτι ανάσκελα και πέφτοντας ολόκληρος πάνω της άρχισε να τη φιλά στα χείλη και να την αγγίζει με τα χέρια του στο στήθος, στα οπίσθια και σε ολόκληρο το σώμα της. Η παραπονούμενη, αντιδρώντας, τον έσπρωχνε, λέγοντάς του να φύγει. Αυτός εξακολουθούσε να είναι από πάνω της, να τη χαϊδεύει και να τη φιλά στο πρόσωπο και στο λαιμό με λυσσαλέο τρόπο». Ακολούθησε ο κτηνώδης βιασμός της από τον ιερέα θείο της.

  Άφησε τα ίχνη του

  Η καταγγελία στην Αστυνομία έγινε μερικές ημέρες μετά και προς τούτο δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις. Στο πλαίσιο της καταγγελίας, η 26χρονη παρέδωσε και ένα σεντόνι. Σε αυτό εντοπίστηκε το σπέρμα του ιερέα.
  Επί του προκειμένου, στην απόφαση του Εφετείου σημειώνεται ότι «υπό το όλο πρίσμα των γεγονότων, η κρίσιμη μαρτυρία στο συγκεκριμένο ζήτημα αφορούσε το γενετικό υλικό και μόνο, ήτοι, τα σπερματικά κύτταρα του καταδικασθέντος. Ήταν, από τη φύση της, μαρτυρία ανεξάρτητη και ενίσχυε, με βάση τα γεγονότα που καλύπτουν την παρούσα περίπτωση, την εκδοχή του θύματος για διάπραξη του αδικήματος και βεβαίως συνέδεε άρρηκτα τον ιερέα με την εγκληματική συμπεριφορά. Υπό τις συνθήκες αυτές, συνιστούσε ενισχυτική μαρτυρία αυτής της παραπονούμενης, αναφορικά με τη σεξουαλική επαφή και την ταυτότητα του δράστη».
  Το Εφετείο απέρριψε ομόφωνα όλους τους λόγους έφεσης και επικύρωση την καταδικαστική απόφαση του Κακουργιοδικείου.
  Αρχικά ο ιερέας άσκησε έφεση και εναντίον της 10ετούς φυλάκισης που του επιβλήθηκε θεωρώντας πως ήταν έκδηλα υπερβολική αλλά στην πορεία την απέσυρε.

 6. Ο/Η SF λέει:

  [η αδυναμία διάκρισης είναι η καρδιά της παρακμής·

  Παράδειγμα: Μέρες δόξας για την άθλια κατάσταση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα
  για τα οποία δεν έγινε κανένα συλλαλητήριο, εδώ (φωτό) η σημερινή κατάσταση του Πολυτεχνείου….

 7. Ο/Η Τζανής Λαγκαδινός Σταύρος λέει:

  1966

  http://www.mixanitouxronou.gr/o-papas-pou-paraviase-to-ou-fonefsis-gia-na-prostatepsi-ta-sparta-tou/

  Ο παπάς, που σκότωσε τον συγχωριανό του και πήγε για ύπνο
  26/11/2013

  Τον Ιούνιο του 1966, ένα άγριο έγκλημα αναστάτωσε το χωριό, Ξηροπόταμο Λαγκαδά. Δεν ήταν μόνο η σκληρή δολοφονία, που σόκαρε τους κατοίκους, αλλά και το γεγονός ότι ο φονιάς ήταν ο παπάς του χωριού.

  Ο παπά – Θανάσης Θεοχαρίδης, ήθελε να τιμωρήσει τον βοσκόν που έβοσκε τα πρόβατά του στο χωράφι του και του κατέστρεφε τα σπαρτά. Ένα βράδυ, κρύφτηκε πίσω από μια πέτρα και παραφύλαξε, για να πιάσει επ’ αυτοφώρω τον δράστη. Όταν άκουσε τον ήχο από τα κουδούνια των προβάτων, κατάλαβε ότι είχε έρθει η ώρα της εκδίκησης. Ξερίζωσε έναν μυτερό πάσαλο από τη γη, πλησίασε τον βοσκό και άρχισε να τον χτυπά με μανία στο πρόσωπο και το σώμα. Μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, ο παπάς αιφνιδίασε το θύμα, που δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Όταν επιτέλους σταμάτησε την επίθεση, κάρφωσε το φονικό όπλο στη γη και απομακρύνθηκε. Συγχωριανός του ο βοσκός Το θύμα ήταν ο συγχωριανός του, Γιάννης Τεκίδης, 53 ετών. Εκείνο το βράδυ, ο Τεκίδης άργησε να επιστρέψει στο σπίτι του και η οικογένεια του άρχισε να ανησυχεί. Σε λίγο άρχισαν να τον αναζητούν. Ο αδελφός του ήταν εκείνος, που λίγη ώρα μετά, βρήκε το κατακρεουργημένο σώμα του. Το αποτρόπαιο θέαμα τον σόκαρε. Αμέσως άρχισε να θρηνεί. Τα νέα διαδόθηκαν γρήγορα και σε λίγο, όλο το χωριό ήταν στο πόδι. Τραγική φιγούρα, η σύζυγος του Τεκίδη, που έμεινε χήρα για δεύτερη φορά και θα έπρεπε να μεγαλώσει μόνη της εφτά παιδιά. Μάταια προσπαθούσαν συγγενείς και φίλοι να την παρηγορήσουν.


  Ο Γιάννης Τεκίδης, το θύμα.

  Η σχέση του παπά με τους συγχωριανούς του

  -Δεν ήτανε παπάς, ήτανε δράκος, έλεγαν οι κάτοικοι του χωριού, που δεν είχαν ποτέ καλές σχέσεις με τον ιερέα. Σημείο τριβής, ήταν το πενηνταράκι που έπρεπε να του καταβάλει ανά έτος η κάθε οικογένεια, σαν ετήσια συνδρομή. Οι νέοι που παντρεύονταν και δημιουργούσαν οικογένειες, αρνούνταν να τον πληρώσουν, επειδή έμεναν στο ίδιο σπίτι με τους γονείς τους και υπολόγιζαν μία οικογένεια. Εκείνος τους έλεγε ότι κάνουν λάθος και συχνά λογομαχούσαν. Ο παπάς ένιωθε αδικημένος και οι κάτοικοι πίστευαν ότι τους εκμεταλλεύεται. Η δολοφονία, ήταν η αφορμή που περίμεναν οι χωριανοί, για να απαλλαγούν από τον παπά.


  Οι κάτοικοι του χωριού, μαζεμένοι έξω από το σπίτι του θύματος.

  Η απάθεια του φονιά

  Ο φονιάς, εν τω μεταξύ, είχε βρει καταφύγιο στο σπίτι ενός άλλου ιερέα, σε ένα κοντινό χωριό. Σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, ο παπά Θανάσης χτύπησε μέσα στη νύχτα την πόρτα του παπά Λουκά και ισχυριζόμενος ότι επέστρεφε από κάποιες δουλειές, βρήκε καταφύγιο. Έφαγε, ήπιε, άλλαξε ρούχα και έπεσε για ύπνο. Το πρωί ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και έφυγε. Στη στάση του λεωφορείου όμως, συνάντησε ένα χωροφύλακα. Η ταυτότητα του δράστη είχε γίνει γνωστή. Ο πάσαλος που άφησε ο παπάς στο χωράφι, σε μικρή απόσταση από το πτώμα, ήταν αδιάσειστο αποδεικτικό στοιχείο. Ο χωροφύλακας πλησίασε τον παπά και τον ρώτησε:

  -Πώς το έκανες αυτό γέροντα; Πως εσύ, άνθρωπος του Θεού, σκότωσες άλλον άνθρωπο;
  – Α, ώστε πέθανε το γομάρι… απάντησε ο φονιάς, αφήνοντας άναυδο τον χωροφύλακα, με την απάθειά του.

  Ο παπάς συνελήφθη και προφυλακίστηκε. Ο μόνος του καημός ήταν, ότι δεν είχαν ενδιαφερθεί για εκείνον τα παιδιά του. Έξι στο σύνολο και σε μεγάλη ηλικία, είχαν μεγαλώσει χωρίς τη μητέρα τους. Όταν η αγαπημένη του κόρη, Πετρούλα, του έστειλε στη φυλακή ένα πακέτο τσιγάρα, που πάνω έγραφε «Πατέρα μου, μη στεναχωριέσαι», εκείνος ηρέμησε.

  Το συγκινητικό γράμμα στη χήρα

  Η Πετρούλα ήταν η μικρότερη από τα παιδιά του και η πιο ευαίσθητη. Τρεις μέρες μετά τον θάνατο του Τεκίδη, έστειλε ένα ανθρώπινο γράμμα στη χήρα του, για να της ζητήσει συγνώμη εκ μέρους του πατέρα της και να την παρηγορήσει.


  Η κόρη του φονιά, γράφει γράμμα στη χήρα του θύματος.

  «Ποτέ δεν περίμενα κάτι τέτοιο από τον πατέρα μου, που ήταν ο άνθρωπος που με ζούσε και με φρόντιζε. Εσείς χάσατε το στήριγμά σας, τον προστάτη σας και αισθάνομαι τον πόνο σας. Ίσως και γι’ αυτόν έκλαψα περισσότερο. Τώρα δε γίνεται τίποτα. Ας ζητήσουμε τη βοήθεια του Θεού και τη συμπαράστασή του και δε θα μας αφήσει» έγραφε μεταξύ άλλων η μικρή.


  Η χήρα Τεκίδου, σπαράζει διαβάζοντας το γράμμα.

  Η γυναίκα διάβασε το γράμμα, με δάκρυα στα μάτια. Λίγο μετά ψέλλισε: Τι μου φταίει το κορίτσι; Τι φταίει αυτό; Δεν έχω εγώ τίποτα μαζί του……

 8. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  Ο Μητροπολίτης Αγίας Πετρουπόλεως και Λαδόγκας Βαρσανούφιος, με πανάκριβον ωρολόγιον χειρός επισκεπτόμενος το Άγιο Όρος το 2016.
  Εις το αυτό ατόπημα έχει συλληφθεί περιπίπτων και ο Ρώσος πατριάρχης

  https://globalvoices.org/2016/10/28/yet-another-scandal-for-russias-orthodox-church-as-clergyman-is-spotted-wearing-40k-rolex/

  Yet Another Scandal for Russia’s Orthodox Church as Clergyman Is Spotted Wearing $40K Rolex
  Posted 28 October 2016 20:03 GMT

  The Russian Orthodox Church has another scandal on its hands, or rather on the wrist of one of its top clergyman in St. Petersburg, where the archdiocese recently published photographs taken on Metropolit Varsonofiya’s travels to Greece. In one of the happy images, journalists spotted what appears to be a Rolex Daytona 116509 — a wristwatch that retails for roughly 2.5 million rubles ($40,000).

  Varsonofiya went to Mt. Athos on Oct. 23, where he met with the new abbot at a monastery operating within the jurisdiction of the Russian Orthodox Church.

  According to Varsonofiya’s own account, he congratulated the abbot on being selected to his new position, and gifted him a holy cross. To mark the occasion, the church released several photographs of the meeting, including one picture revealing part of what appears to be Varsonofiya’s very expensive wristwatch.

  Rolex introduced its Cosmograph Daytona series in 1963, designed specially to “meet the demands of professional racers.” A watchmaker in St. Petersburg reportedly told the Fontanka news agency that a Rolex Daytona 116509 could likely be purchased on Russia’s black market for about 25,000 euros.

  The press office for St. Petersburg’s archdiocese says Varsonofiya is still in Greece, telling reporters that clarification about his wristwatch will have to wait until he’s back in Russia.

  There was a similar controversy four years ago, when Internet users noticed that the Russian Orthodox Church edited photos of Patriarch Kirill to conceal his $30,000 Breguet wristwatch. Sadly for the church, its photo editors forgot to remove the watch’s reflection on a tabletop.

  The church first denied the story, but later blamed an “inexperienced staff member.

  Outside Russia’s clergy, Vladimir Putin’s longtime official spokesman, Dmitry Peskov, landed in the center of a political scandal in August 2015, when anti-corruption activists spotted a $620,000 Richard Mille RM 52-01 wristwatch in his wedding day photos. Peskov claimed the watch was a gift from his bride, and insisted that it was worth just $3,500, but this wasn’t the first time he was pictured wearing the timepiece.

  The story was one of the first and biggest revelations made by activist Alexey Navalny about the vast personal wealth of individuals in Vladimir Putin’s inner circle. Navalny has continued to publish similar investigations for the past year.

 9. https://luben.tv/stream/73512

  Επαγγελματίας Χριστιανός λέει ότι οι πρόσφυγες πληρώνονται για να κάνουν τους πνιγμένους
  2500 πνιγμένοι πρόσφυγες διαφωνούν με τον Μητροπολίτη Ναθαναήλ

  17 Φεβρουαρίου 2016

  Ακούγοντας κανείς την συνέντευξη που έδωσε ο Μητροπολίτης της Κω και Νισύρου στον Alpha 98,4 συμπεραίνει ότι ζούμε σε μια μεγάλη πλάνη και στην πραγματικότητα δεν πνίγονται πρόσφυγες αλλά τους πληρώνουν κανάλια για να κάνουν για λίγο τους πνιγμένους.

  Ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ είπε ότι η εικόνα που παρουσιάζεται στα Μέσα για την Κω είναι εντελώς ψεύτικη και ότι ξένα κανάλια έδιναν εικοσάευρα στους πρόσφυγες για να παριστάνουν πνιγμένα πτώματα.

  Ανέφερε πως οι κάτοικοι της Κω είναι οι μόνοι που βοηθούν τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες και μετανάστες και έκανε λόγο για οργανωμένη παραποίηση της αλήθειας και της πραγματικότητας που κρύβει σκοπιμότητες. Συγκεκριμένα δήλωσε:

  «μπροστά στα μάτια μου ξένα κανάλια έδιναν 20 ευρώ σε ανθρώπους για να κάνουν τους πνιγμένους και να τους τραβήξουν με τις κάμερες για τα δελτία τους».

  Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, μόνο τον Ιανουάριο του 2016 έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι τους πρώτους οκτώ μήνες του 2015.

  Συγκεκριμένα, τις πρώτες 28 ημέρες του 2016 έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο 218 άνθρωποι. Ενώ μέσα στο 2015 πέθαναν 2000 άνθρωποι στην Μεσόγειο προσπαθώντας να περάσουν στην Ευρώπη. Οπότε αν παίρναμε στα σοβαρά την θεωρία του Μητροπολίτη Ναθαναήλ μιλάμε για πάρα πολλά 20άευρα για να βγει η είδηση.

 10. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://www.dimokratiki.gr/22-04-2016/ekviazoun-ke-apiloun-ton-mitropoliti-koou/

  Εκβιάζουν και απειλούν τον μητροπολίτη Κώου!

  22 Απριλίου 2016 8:52 πμ | news room

  [@@@%%%%%%%%&88$$$$$$$$$$$$$$$####################&&&&%%%%$$##@]

  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩ

  Ο δήμαρχος Κω κ.Γιώργος Κυρίτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
  «Η αήθης επίθεση ανώνυμων κουκουλοφόρων εναντίον του Μητροπολίτη Κω και Νισύρου, αποτελεί πρόκληση.
  Ανώνυμοι κουκουλοφόροι του διαδικτύου και μη, υβρίζουν, συκοφαντούν και σπιλώνουν ανθρώπους καλυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία τους.
  Δυστυχώς στην Κω ανθεί αυτό το εμπόριο της χυδαιότητας.
  Είναι ευθύνη όλων μας να μην επιτρέψουμε να συνεχιστούν αυτές οι αθλιότητες.
  Ο Μητροπολίτης Κώου-Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ δεν χρειάζεται υπερασπιστές γιατί υπάρχει το έργο του, υπάρχει η φυσική του παρουσία.
  Είναι ένας από εμάς.
  Με τον ίδιο τρόπο επιχείρησαν κάποιοι να τον “τρομοκρατήσουν” για το μεταναστευτικό, όταν όλοι γνωρίζουν ότι η Μητρόπολη προσέφερε ανθρωπιστική βοήθεια σε όλους αυτούς τους ανθρώπους.
  Είναι καιρός να μπει ένα τέλος στη χυδαιότητα και στην αθλιότητα».

 11. http://www.tovima.gr/society/article/?aid=807062

  Μποζανίνου Τάνια
  Κως: Το νησί των «αγανακτισμένων»
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/06/2016 23:55 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11/06/2016 05:00

  Αρνητική στη συνεργασία για τον χειρισμό των προσφύγων και μεταναστών παραμένει η Κως, παρά το γεγονός ότι είναι το πιο «ευνοημένο» νησί του Ανατολικού Αιγαίου μετά τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας. Από τις 20 Μαρτίου και μετά οι ροές προς Κω έχουν σχεδόν μηδενιστεί, το νησί φιλοξενεί ως και επτά φορές λιγότερους πρόσφυγες και μετανάστες από όσους άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ωστόσο ο δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης είναι από τους πιο αρνητικούς στο Προσφυγικό ενώ πολλοί από τους επιχειρηματίες της Κω κατηγορούν τους πρόσφυγες για την όποια μείωση στον τουρισμό, αν και η δομή όπου φιλοξενούνται βρίσκεται μακριά από οποιαδήποτε τουριστική υποδομή του νησιού.

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://roides.wordpress.com/2017/04/29/29-4-17/

  Το 2008 γράφαμε: Ευσεβείς λαθρέμποροι καπνού-Ιερές μαφιόζικες ιστορίες


  …………………………………..
  «Είναι δύσκολο….στη …Ρωσία να βρεις αξιωματούχο θρησκευόμενο. Αυτοί που ‘πιστεύουν’ είναι κυρίως οι φτωχοί. Ο Πούτιν όμως επιστρατεύει τους συμβολισμούς των τσάρων….» («Ελευθεροτυπία», 11.9.’05). Το νέο καθεστώς προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τόσο τον μικρό σκληρό πυρήνα όσο και την περιφερειακή μάζα των πιστών που πλησιάζει το μισό πληθυσμό. Όπως μετέδωσαν ξένα πρακτορεία η ασφάλεια ενημέρωσε τον υπουργό Εσωτερικών πως οι πιστοί που συμμετείχαν στην πασχαλινή λειτουργία ήταν περίπου 4,9 εκατομμύρια, δηλαδή μόλις ο ένας στους 30 (Paul Globe, United Press Inernational-2.5.’05). Οι Ρώσοι ενήλικες όμως που δηλώνουν ορθόδοξοι αγγίζουν το 43% του πληθυσμού (Ιούνιος 1996-Κέντρο Κοινωνιολογικής Έρευνας Πανεπιστημίου Λομονόσωφ-Μόσχα), αλλά αυτοί που συμμετέχουν στη ζωή της Εκκλησίας είναι ελάχιστοι και περιορίζονται κυρίως σε ηλικιωμένες χωρικές με μαντήλες και γενειοφόρους άντρες που λες και έχουν δραπετεύσει από έργο του Ντοστογιέφσκι. Ο Αρχιεπίσκοπος μάλιστα της Αικατερινουπόλεως Βικέντιος, που διαδέχτηκε τον έκπτωτο σοδομιστή όσιο Νίκωνα, κάλεσε τις πιστές να φορούν τη μαντήλα και εκτός του ναού όπως κάνουν οι μουσουλμάνες (7/2/2008-Interfax, βλ και «Archbishop Vikenty of Yekaterinburg asks Orthodox Women to Emulate Muslim Women in Wearing Headcoverings in Public»)

  Η μετακομμουνιστική ρωσική Εκκλησία, ευλογεί το Χρηματιστήριο, διασυνδέεται με την Μαφία και δραστηριοποιείται σε ύποπτες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Γράφει η «Αυγή» (17-11-’96). “Από το 1991, όταν απέκτησε τον τίτλο του νομικού προσώπου, η Ορθόδοξη Εκκλησία ασχολείται ενεργά με το εμπόριο. Όπως μάλιστα αποδέχονται ανοιχτά οι εκπρόσωποί της, η πώληση εκκλησιαστικών ειδών…που κατασκευάζει η εταιρεία Σοφρίνσκι, αντιπροσωπεύει το 30% του προϋπολογισμού της. Υπάρχουν όμως και δραστηριότητες τις οποίες παραδέχεται με πολύ λιγότερη ευκολία, όπως τις ξενοδοχειακές για παράδειγμα….στο μοναστήρι Ντανίλοφ…όπου διαμένει ο πατριάρχης Αλέξιος, στεγάζεται ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο των πέντε αστέρων..”. Η ίδια εφημερίδα αποκαλύπτει πως ο βουλευτής και πρώην ορθόδοξος ιερέας Γιακούνιν αποκάλυψε πως η Εκκλησία προσπάθησε να χαρακτηρισθούν «ανθρωπιστικό φορτίο», 200 τόνοι κοτόπουλα, που μια ιδιωτική εταιρεία θα παρέδιδε στο πατριαρχείο, ώστε να ρυθμιστούν οι τελωνειακές διαδικασίες. Αργότερα ο Τύπος έγραψε ότι η οικονομική υπηρεσία του πατριαρχείου ήταν ο βασικός ιδρυτής της διεθνούς εταιρείας οικονομικής συνεργασίας, του κύριου εισαγωγέα πετρελαίου. Έκπληκτοι επίσης οι αναγνώστες των εφημερίδων, έμαθαν πως το πατριαρχείο είχε εισάγει από το εξωτερικό 10 τόνους καπνού, πληρώνοντας στο τελωνείο 21.000.000 δολλάρια, χωρίς όμως να καταβάλει Φ.Π.Α. αφού είχε φροντίσει να χαρακτηριστούν τα τσιγάρα, ανθρωπιστικό φορτίο. Μεγάλες επιχειρήσεις πώλησης τσιγάρων, όπως η «Νόβα», αποδίδουν μέρος των εισπράξεών τους στην Εκκλησία. Τα «Νέα της Μόσχας», υπολογίζουν πως 300.000.000 πακέτα τσιγάρα, έχουν φτάσει στην Ρωσία μ’αυτόν τον τρόπο. Το περιοδικό «Νέοι Καιροί», δημοσιεύει κολάζ ενός Αγίου καπνιστή. Η έγκυρη αγγλική εφημερίδα «Guardian», σε ανταπόκριση της συνεργάτιδός της Ε. Σμιθ από την Αθήνα, με αφορμή δολοφονία του Κύπριου αρχιμανδρίτη οσίου Άνθιμου Ελευθεριάδη από την ανισόρροπη έγγαμη ερωμένη του (ενορίτισσα), η οποία τον χρηματοδοτούσε, ισχυρίζεται πως οι Ορθόδοξες Εκκλησίες της Ρωσίας και της Πολωνίας είναι γνωστές για τις στενές σχέσεις τους με τη Μαφία» («Αυγή», 2-8-’97). Ο θρησκευόμενος κ.Ν.Θέμελης, επίτιμος πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποκαλεί: «ζάπλουτο…(ακόμη και από σκοτεινές δραστηριότητες)…» τον πατριάρχη Μόσχας («Καθημερινή», 17-9-2000). Ο Ρώσος πατριάρχης, «προσελήφθη από τη Λουκόϊλ, τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια της διαφημιστική καμπάνια» (Χ.Μιχαηλίδης, «Ελευθεροτυπία», 21-11-2001).
  ………………………

 13. Ο/Η Xριστιανικέ κατασκοινόσοις λέει:

  https://inkomotini.news/%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CF%84%CE%BF-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%84/

  Ο Στρατός ζητά πίσω το φυλάκιο “Ακρίτας” αλλά η Νικοπούλου αρνείται!
  19/09/2017

  http://fonirodopis.gr/press/66092

  Η «ΧΑΡΑ» ΤΩΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΩΝ

  Κατάθεση – σοκ 5χρονου: Ο Γέροντας με φιλούσε στο στόμα και μου βαζε δάχτυλο!!!
  19 Μαΐου 2016

  Αρχιμανδρίτης που καταγγέλλεται για παιδεραστία έχει στενότατες σχέσεις με ίδρυμα της Κομοτηνής, στο οποίο φιλοξενούνται και δραστηριοποιούνται δεκάδες ανήλικα παιδιά!
  Ανατριχίλα και αποτροπιασμό προκαλεί το έγγραφο της κατάθεσης ανηλίκου, ηλικίας 5 ετών, σε Πταισματοδίκη το οποίο φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η ΦΩΝΗ.

  Η καταγγελία είναι τρομακτική και αφορά Αρχιμανδρίτη της Βορείου Ελλάδος ο οποίος καταγγέλλεται ότι μαζί με έναν ακόμη άντρα παρενόχλησε σεξουαλικά έναν 5χρονο μέσα στο μοναστήρι του!!! Το αν η καταγγελία ευσταθεί ή όχι είναι έργο της Δικαιοσύνης, η οποία ωστόσο τους τελευταίους 18 μήνες κινείται με ρυθμούς χελώνας, και γι’ αυτό το λόγο δεν δημοσιοποιούμε τα ονόματα των εμπλεκόμενων.

  Θα πρέπει να σημειώσουμε επίσης ότι η καταγγελία δεν έγινε στις δικαστικές Αρχές Κομοτηνής αλλά άλλης πόλης της Β. Ελλάδος, όμως θεωρούμε σκόπιμο να τη δημοσιεύσουμε καθώς ο Αρχιμανδρίτης που καταγγέλλεται έχει στενότατες σχέσεις με ίδρυμα της Κομοτηνής, στο οποίο φιλοξενούνται και δραστηριοποιούνται δεκάδες ανήλικα παιδιά και ως εκ τούτου η υπόθεση αποκτά σημαντικές προεκτάσεις και στην περιοχή μας.
  …………………

  Η συστατική επιστολή του Αρεοπαγίτη

  Ένας πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου -ο γιος του οποίου μάλιστα είναι ο νομικός παραστάτης του Αρχιμανδρίτη-, δύο Μητροπολίτες, ένας Αρχιμανδρίτης, ένας Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ένας ιεροδιάκονος, ένας διάκονος, ένας ιερομόναχος, μία μοναχή και ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός βεβαιώνουν και -κάποιοι εξ αυτών- καταθέτουν ότι οι καταγγελίες κατά του Αρχιμανδρίτη είναι ψευδείς και συκοφαντικές, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα καταπέσουν. Μάλιστα, ο πρώην Αρεοπαγίτης με συστατική του επιστολή διαβεβαίωνε για το ήθος του Αρχιμανδρίτη, τονίζοντας σε αυτήν ότι ο καταγγελλόμενος ήταν επί πολλά έτη πνευματικός τόσο του ιδίου όσο και των παιδιών του, τον φιλοξενούσε σπίτι του και ποτέ δεν υπέπεσε στην αντίληψη του κάτι το μεμπτό.

  Αξίζει να σημειωθεί επιπλέον ότι μετά τις βεβαιώσεις των παραπάνω προσώπων, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο (!!!) καθώς φαίνεται να «εξαφανίστηκαν» από τον φάκελο της δικογραφίας σημαντικά έγγραφα όπως αυτό που παρουσιάζει σήμερα η ΦΩΝΗ αλλά και βεβαιώσεις παιδοψυχολόγων.

  Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του πατέρα του ανήλικου ο οποίος προσέφυγε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με αποτέλεσμα να δοθεί εκ νέου εντολή προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.

  Τέλος, να σημειώσουμε ότι αρμόδια για να κρίνει την αλήθεια είναι η Δικαιοσύνη και μόνο, τα αντανακλαστικά όμως της οποίας θα πρέπει να είναι ταχύτερα σε τέτοιου είδους περιπτώσεων. Ο φάκελος με όλα τα έγγραφα και τις καταγγελίες που έχει συλλέξει η ΦΩΝΗ παραμένουν στη διάθεση των δικαστικών Αρχών.
  ……………..

  http://fonirodopis.gr/press/73337

  «Παραπέμπουν σε… στρατόπεδο»

  «Παρά φύσιν» τα χωριά τύπου «Κιβωτός Δόμνας Βιζβίζη», δηλώνει ο Σγουρίδης
  10 Νοεμβρίου 2017
  ……………

 14. Ο/Η Nikolaos λέει:

  βάλτε ήχο όταν δείτε το βίντεο

 15. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  https://noo.gr/exypno-spiti-gia-ton-patriarchi-moschas-me-mpiliardo-kai-pisina-sta-4-3-ekat-dollaria-to-kostos/

  «Έξυπνο σπίτι» για τον Πατριάρχη Μόσχας με μπιλιάρδο και πισίνα – Στα 4.3 εκατ. δολλάρια το κόστος

  Το ποσό των 43,3 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή 2,8 δισ. ρούβλια, διαθέτει το τμήμα διαχείρισης ακινήτων του Κρεμλίνου για την την ανακαίνιση της οικίας του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου, η οποία βρίσκεται σε μια έκταση 6.1 στρεμμάτων νότια της Αγίας Πετρούπολης.

  Η σύμβαση για τα 2,8 δισεκατομμύρια ρούβλια προορίζεται μόνο για την αποκατάσταση της οικίας, ενώ η όλη εσωτερική διακόσμηση – έπιπλα, υδραυλικά, διακοσμητικά αντικείμενα και τα υπόλοιπα – θα αγοραστούν χωριστά. Ένα κόστος, το οποίο λέγεται ότι μπορεί να συγκριθεί με εκείνο της αποκατάστασης ή ακόμα και να το υπερβεί.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της «The Bell» πρόκειται για μία πρώην κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας της Ρωσίας, η οποία θα παραχωρηθεί στον Πατριάρχη, καταλαμβάνει σχεδόν 2,5 εκτάρια, ενώ χαρακτηρίστηκε ως εκκλησιαστική ιδιοκτησία το 1994.

  Το δημοσίευμα επισημαίνει, μάλιστα, ότι η νέα Πατριαρχική Κατοικία θα είναι εξοπλισμένη με έξυπνη οικιακή τεχνολογία και θα περιλαμβάνει ιδιωτική εκκλησία, βιβλιοθήκη, αίθουσα μπιλιάρδου και πισίνα, ενώ οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το Δεκέμβριο του 2021.

 16. Παράθεμα: Φιλάνθρωπος Ορθόδοξος παπάς κατηγορείται για βιασμό 8 παιδιών | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 17. Ο/Η Kάποιος λέει:

  https://www.iefimerida.gr/news/12501/%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%C2%AB%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CF%85%CE%B5%C2%BB-%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE

  ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
  Ορφανοτροφείο «προμήθευε» ανήλικα αγόρια σε παιδεραστή

  15|07|2011 | 13:18
  NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

  Οι αρχές στην πόλη Εκατερίνεμπουργκ της Ρωσίας ανακοίνωσαν τη σύλληψη ενός άντρα που θεωρείται ύποπτος για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον δέκα αγοριών μικρότερων των 14 ετών, ορισμένα από τα οποία προέρχονταν από ορφανοτροφείο της πόλης.

  «Ο πολίτης Τ. προσέλκυε ανήλικα αγόρια χάρη στον υιοθετημένο γιο του (. . .) που καλούσε τα παιδιά στο σπίτι του», διευκρίνισαν οι αρχές.
  Σε ορισμένες από τις περιπτώσεις αυτές, ο εγκληματίας ερχόταν σε συμφωνία με τη διεύθυνση του ορφανοτροφείου που του «προμήθευε» παιδιά στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

  Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, ο αριθμός των σεξουαλικών εγκλημάτων εναντίον παιδιών στη Ρωσία έχει 30πλασιαστεί από το 2003.

 18. Παράθεμα: Καθολικός διανοούμενος διαμαρτύρεται για τη συγκάλυψη της ιερής παιδεραστίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.