Τσίπρας/Μακεδονικό: Πρώτα ενημερώνουμε Εκκλησία για Το Τίποτα των διαπραγματεύσεων

[Αυτό Το Τίποτα που του έγινε γνωστό μετά τις προτάσεις Νίμιτς, πριν ακόμα πάρει τηλέφωνο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  και τους αρχηγούς των κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έσπευσε να συναντήσει τον Τζερόνυμο, τον πνευματικό πατέρα των απανταχού πολιτισμένων Απάτσι]

Ο σύνδροφος Τσίπρας, αφού τήρησε όλες τις υποσχέσεις του σχίζοντας τα μνημόνια με ένα νόμο, επανέφερε τον μισθό στα €75ι και οι συντάξεις αυξήθηκαν σε δυσθεώρητα ύψη, και αφού τέλειωσε και με την λιτότητα κι έφερε την ανάπτυξη καθώς μειώθηκαν δραστικά όλοι οι φορολογικοί συντελεστές… Δημιούργησε νέες προσδοκίες, άνοιξε νέους δρόμους υποσχόμενος λύση του μακεδονικού ζητήματος με τη γείτονα χώρα.

Για μια ακόμη φορά τα νταούλια χτυπούν εκκωφαντικά, ανέλαβε και πάλι ο ταλαίπωρος Νίμιτς κι άρχισαν οι… συζητήσεις.

Αποτέλεσμα: Τ Ι Π Ο Τ Α

Αυτό Το Τίποτα που του έγινε γνωστό μετά τις προτάσεις Νίμιτς, πριν ακόμα πάρει τηλέφωνο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  και τους αρχηγούς των κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έσπευσε να συναντήσει τον Τζερόνυμο, τον πνευματικό πατέρα των απανταχού πολιτισμένων Απάτσι, για να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα Του Τίποτα.

Η πρόοδος φαίνεται άλλωστε από την ανακοίνωση κυβερνητικού ΑΠΕ:

«Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία». δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, κατά τη συνάντησή του στην Αρχιεπισκοπή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ο πρωθυπουργός, που επανέλαβε τον σεβασμό του στις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ζήτησε από τον προκαθήμενο της ελλαδικής Εκκλησίας να συμβάλει, ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις».

[…]«σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, κατά τη συνάντηση τους, ο κ. Τσίπρας άκουσε με μεγάλη προσοχή τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του όλου ζητήματος, που αφορά στην ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων[…]ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τον σεβασμό του στις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα τον κρατάει ενήμερο για την πορεία των διαπραγματεύσεων[…]Επιπλέον, του ζήτησε να συμβάλει, όπως τονίζεται, ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις. Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διατύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους, εκ του Συντάγματος, καθ’ ύλην αρμόδιους να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης».

Ανεπανάληπτο Τ σ ί ρ κ ο!

Advertisements
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

11 Responses to Τσίπρας/Μακεδονικό: Πρώτα ενημερώνουμε Εκκλησία για Το Τίποτα των διαπραγματεύσεων

 1. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

  Tι κόπανος καλέ είναι’ τούτος;

  Ω τι χαρά τι χαρά

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Το μεγάλο ερώτημα Ζωζώκα μας είναι πόσο θα πληρώσουμε, με τι κρατικές οικονομικές παραχωρήσεις στο παπαδαριό, την μη επίσημη συμμετοχή της Εκκλησίας στο συλλαλητήριο του στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη και των συμπαρομαρτούντων.

   Λέω μη επίσημη γιατί ο παπάς ομιλητής, Ανδρέας Κεφαλογιάννης θα υπάρχει

   Ο Ιερώνυμος θα κινηθεί προς ώρας, σε πιο απαλούς τόνους

   με Σάκη Ρουβά


   με Γαϊτάνο

   και μετά βλέπουμε

 2. Ο/Η Ιερομόναχος Εφραίμ Σαββίδης λέει:

  http://kourdistoportocali.com/news-desk/orgi-poutin-gia-tsipra-ieronymo-eno-ipa/

  Οργή Πούτιν για Τσίπρα-Ιερώνυμο ενώ οι ΗΠΑ «δίνουν» πολιτικούς της ΝΔ!
  Eτοιμάζει μεγάλες διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

  19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

  Eνα συγκλονιστικό γεωπολιτικό παιγνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη με την Ελλάδα και τα Σκόπια στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης ΗΠΑ-Ευρώπης-Ρωσίας η οποία αποτελεί συνέχεια του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας.

  Η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ στερεί από την Ρωσία ένα εν δυνάμει ελεγχόμενο κράτος. Ετσι η οργή του Πούτιν για την απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα να τα δώσει όλα για μια τσάτρα-πάτρα λύση του ζητήματος ώστε να Σκόπια να προσχωρήσουν στο ΝΑΤΟ εξοργίζει τον Πούτιν. Ετσι με αιχμή του δόρατος τους Ιβαν Σαββίδη και τον Μητροπολίτη Ανθιμο ο Πούτιν ετοιμάζει μεγάλες διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη-στην πραγματικότητα κατά της κυβέρνησης αλλά και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου που πήρε ανοιχτά το μέρος του Τσίπρα.

  Οι ΗΠΑ με τη σειρά τους θέλουν το ταχύτερο την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και για να το επιτύχουν αυτό δίνουν στεγνά στον Τσίπρα στοιχεία για πασίγνωστους Ελληνες πολιτικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ των οποίων έχουν εντοπισθεί λογαριασμοί με μίζες ανά την υφήλιο!

  Οι Γερμανοί με την σειρά τους θέλουν να έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στις εξελίξεις κι αυτό κάνει ακόμη πιο εκρηκτική την κατάσταση. Ακολουθεί το Χρονικό διαμελισμού και επεμβάσεων στην πρώην Γιουγκοσλαβία όπως το κατέγραψε ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ και το ρεπορτάζ του Κουρδιστού Πορτοκαλιού για τα στοιχεία που δίνουν οι ΗΠΑ στην Αθήνα ώστε να καμφθούν οι αντιστάσεις (;) και να εξασφαλισθεί το ταχύτερο η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

  Οι Αμερικανοί στέλνουν 3 πασίγνωστους Ελληνες πολιτικούς στη φυλακή;

  Για βόμβες που θα εκραγούν, από στιγμή σε στιγμή, κάνουν λόγο μερακλήδικοι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν οι οξυδερκείς, δύο πασίγνωστα ονόματα του χώρου της Νέας Δημοκρατίας εμπλέκονται σε σκάνδαλο που συγκλόνισε την Ελλάδα στο χώρο της Υγείας.

  Εκτός από τους 2 νεοδημοκράτες είναι δεμένο και το όνομα Πασόκου.

  Την ίδια στιγμή τουλάχιστο 6 εκατ. ευρώ εντοπίσθηκαν σε λογαριασμό προσώπου που εμπλέκεται σε μια άλλη σκοτεινή υπόθεση που άφησε άναυδη την κοινή γνώμη και τις γηραιές κυρίες της Φιλοθέης όταν έσκασε για πρώτη φορά.

  Από το Μαξίμου ισχυρίζονται ότι οι Αμερικανοί έστειλαν τα στοιχεία και για τις δύο υποθέσεις που αφορούν τα δύο ηχηρά ονόματα (πασίγνωστα) του χώρου της ΝΔ και το έτερο όνομα του μερακλή Πασόκου.

  Οσο αφορά τα εκαταμμύρια που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό προσώπου που εμπλέκεται σε σκοτεινή υπόθεση κι εδώ οι εξελίξεις θα είναι συναρπαστικές διαμηνύουν από το Μαξίμου και την ίδια στιγμή ανοίγουν σαμπάνιες στην υγειά του Ντόναλντ Τραμπ και της Μοσάντ.

  Κι αν ως εδώ έχει λόγους να το γλεντάει το Μαξίμου, η συνέχεια θα είναι μάλλον δυσάρεστη για υπουργό της κυβέρνησης ο οποίος διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με επιχειρηματία των κατασκευών και όχι μόνο ο οποίος βρίσκεται πλέον στο έλεος της Δικαιοσύνης.

  Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ήταν στα πάνω του και επί διακυβέρνησης Καραμανλή και μοίραζε βίλες αφειδώς στο “ευρύτερο περιβάλλον” της εποχής. Αυτά σύφωνα με πληροφορίες που εμπλουτίζονται διαρκώς τις τελευταίες ώρες.

  Τα καλύτερα έρχονται…

 3. Ο/Η Psycho λέει:

  https://agrimologos.com/2018/01/19/19-1-18/

  BREAKING: Ενημερώθηκε
  19/01/2018


  Geronimo (1829-1909) was a prominent leader and medicine man from the Bedonkohe band of the Chiricahua Apache tribe.

 4. Σύμπτωμα
  του Γιάννη Πρετεντέρη http://www.tanea.gr/opinions/all-opinions/article/5506762/symptwma/

  Απορώ με όσους απορούν για τον Ζουράρι. Δηλαδή σε μια κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου, Πολάκη, Κουρουμπλή, Κοτζιά και Θεανώς Φωτίου ποιος περιμένατε να είναι υφυπουργός Παιδείας;
  Ο Παπανούτσος, ο Γληνός ή ο Κωνσταντίνος Τσάτσος;

  Είναι ζήτημα απλής λογικής. Αν πας στο τσίρκο, θα δεις κλόουν. Δεν θα δεις τη Μέριλ Στριπ ούτε τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις.
  Κι εμείς, καλώς ή κακώς, έχουμε ανοίξει νταραβέρια με τσίρκο.

  Μια χαρά λοιπόν είναι ο Ζουράρις. Οσο ανεπάγγελτος και οι άλλοι
  , όσο μπαρούφας και οι άλλοι, όσο προσβλητικός και οι άλλοι, όσο φιγουρατζής και οι άλλοι.
  Απλώς είναι ενίοτε και λίγο πιο χαριτωμένος.

  Υποθέτω, ας πούμε, ότι ο Ζουράρις αποκλείεται να εκφωνούσε ποτέ τη χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού με τα χιλοειπωμένα κλισέ, τις κορόνες και τις τετριμμένες επιθέσεις.
  Κάτι πιο γουστόζικο θα έβρισκε να πει – να γελάσουμε κι εμείς που είχαμε Blue Monday.

  Διότι το πραγματικό πρόβλημα με τον Ζουράρι είναι πως δεν είναι πρόβλημα
  . Είναι απλώς το σύμπτωμα ενός προβλήματος: ότι μας κυβερνά το χειρότερο πολιτικό προσωπικό της Μεταπολίτευσης.
  Και μεταξύ τους ο Ζουράρις – στον οποίο ουδείς είχε διανοηθεί ποτέ να αναθέσει το παραμικρό έως τα 77 χρόνια του. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, ούτε στον Φλαμπουράρη ή τον Μπαλτά κι ας είναι κάπως νεότεροι.

  Απόδειξη ότι η κατανομή του πολιτικού προσωπικού δεν υπακούει σε καμία εσωτερική λογική, σταδιοδρομία, εξειδίκευση, δεξιότητα ή γνώση.

  Ο Βούτσης, ας πούμε, είναι Πρόεδρος της Βουλής με τις ίδιες προδιαγραφές που θα μπορούσε να είναι υφυπουργός Ανέμων και Υδάτων.
  Την ίδια στιγμή που ο Φλαμπουράρης ή ο Γαβρόγλου θα μπορούσαν να είναι Πρόεδροι της Βουλής – ειδικά στην περίπτωση του δεύτερου θα έκανε και λιγότερη ζημιά στην Παιδεία…
  Η εικόνα αυτή δεν είναι τυχαία. Το χειρότερο πολιτικό προσωπικό της Μεταπολίτευσης προέκυψε επειδή η Μεταπολίτευση ουδέποτε τους εμπιστεύτηκε νωρίτερα ως πολιτικό προσωπικό.
  Κι έτσι η κρίση τούς έφερε στην επιφάνεια ως άφθαρτους ή αναμάρτητους ενώ ήταν απλώς αχρησιμοποίητοι. Για απολύτως κατανοητούς λόγους αν κρίνω από το αποτέλεσμα.

  Σε ποια άλλη κυβέρνηση οιουδήποτε κόμματος θα ήταν ο Καμμένος υπουργός Αμύνης;
  Ακόμη και στη ΝΔ του Καραμανλή (που δεν ξεχείλιζε κι από ταλέντα…) έφτασε μέχρι υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής για εννέα μήνες και ύστερα από δεκαέξι χρόνια κοινοβουλευτικού βίου. Δεν το λες και σουξέ!

  Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, ο Ζουράρις ήταν στο στοιχείο του.
  Δεν έκανε τίποτα αλλά ούτε οι άλλοι κάνουν. Ενώ έλεγε και καμία μπιπ να περνάει η ώρα.

 5. Ο/Η Ένας λέει:

  https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2018/01/16/1-487/

  16/01/2018: Καταγγελίες συνεχών ξυλοδαρμών μεταναστών στην Πάτρα από λιμενικούς και οδηγούς φορτηγών

  Καταγγελίες συνεχών ρατσιστικών ξυλοδαρμών μεταναστών στην Πάτρα από λιμενικούς (εκ μέρους οργάνωσης που τους μετέφερε στο νοσοκομείο και των ίδιων των θυμάτων) αλλά και από οδηγούς φορτηγών, με ρατσιστική και αρχικά “περήφανη” παραδοχή του προέδρου των μεταφορέων Δυτικής Ελλάδας, Θανάση Κάκκου, σε τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας.

  Ακολουθεί σχετικό άρθρο από τις 16 Ιανουαρίου 2018:
  Η Εφημερίδα των Συντακτών
  Και οι ξυλοδαρμοί καλά κρατούν

  https://archive.is/8oCLc

 6. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

 7. Ο/Η Ένας λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/389883/rosos-iereas-enohos-gia-sexoyaliki-kakopoiisi-3-anilikon-koritsion-se-rosia-kai-ellada
  Ρώσος ιερέας καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών σε Ελλάδα και Ρωσία

 8. Ο/Η Ακοσμος Αιτωλος λέει:

  Τετοιο ελειμα σοβαροτητας, πιστευω οτι κανενας δεν περιμενε να ομολογειται απο πρωθυπουργο να ζηταει την επομενη φορα να στειλουν το λιαπη να διαπραγματευθει……..

 9. Ο/Η Ακοσμος Αιτωλος λέει:

  Αν ο λιαπης ειναι απασχολημενος με τα αποστολικα του η σιβειτανιδια καθηκοντα ας στειλουν τον λενη, τωρα που τελειωσε τη διαδηλωση στο αιγιο…….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.