O Νίκος ο Παππάς: «δημιουργήθηκαν 320.000 νέες θέσεις εργασίας, έγινε αύξηση αμοιβών κλπ.» (w h a t ?)

[Νίκος Παππάς: «δημιουργήθηκαν 320.000 θέσεις εργασίας, και είχαμε αύξηση αμοιβών 9% το 2016 και 3,5% το 2017»]

Μετά τις ανωτέρω(θρασύτατες!) δηλώσεις, φυσικό είναι ο Γιώργος Παπαχρήστος (και όλοι οι νοήμονες) στα Νέα 9.1.18 να τις χλευάσει, κι αυτό ενόχλησε «ευγενικά» τον Νίκο μας τον Παππά που αντέδρασε στέλνοντας τη παρακάτω επιστολή      (Τα Νέα 10.1.18):

«Κύριε Παπαχρήστο, αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω την εφημερίδα σας για το σκίτσο που συνόδευε το – άστοχο ως προς το πεδίο της κριτικής του – σχόλιό σας. Το έργο της εξαιρετικής κυρίας Ξένου προστέθηκε ήδη στο μεγάλο αρχείο σκίτσων που τηρώ και περιλαμβάνει έργα που μου έχει αφιερώσει η εφημερίδα σας. Στη στήλη σας αναφέρατε ότι τα στοιχεία που παρέθεσα σε τηλεοπτική μου συνέντευξη για την αύξηση της απασχόλησης και των αμοιβών δεν ευσταθούν. Επειδή βεβαίως αυτά τα στοιχεία προέρχονται από επίσημες πηγές, σας παραθέτω τα εξής» – και μου στέλνει την έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ για τις Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα και δυο τεύχη της Εργάνης. Η έκθεση «αποδεικνύει» κατά τον επιστολογράφο μου την αύξηση της απασχόλησης στην Ελλάδα και τα δυο τεύχη την αύξηση των αμοιβών, για να μου αποδείξει του λόγου (του) το αληθές…»

(Σχόλιο Γ. Παπαχρήστου) Οπως είναι φυσικό, λόγω του προκεχωρημένου της ώρας που παρέλαβα την επιστολή, επιφυλάσσομαι για μια συνολική απάντηση στο αυριανό φύλλο, διότι, όπως είναι γνωστό, «όταν ευημερούν οι αριθμοί, δυστυχούν οι άνθρωποι»…

Χτες (11.1.18): Διαβάζουμε με ενδιαφέρον την απάντηση, με στοιχεία, του κ. Παπαχρήστου:

«Υποσχέθηκα» χτες στον υπουργό Παππά να απαντήσω σήμερα στην ευπρεπή ε[πιστολή που μου απέστειλε, συνοδευόμενη από εκθέσεις ΕΛΣΤΑΤ και της Εργάνης, οι οποίες υποτίθεται ότι τεκμηριώνουν τον (προπαγανδιστικό) ισχυρισμό του ότι αυξήθηκαν κατά 320.000 οι νέες θέσεις εργασίας και πως στη διετία 2016-17 είχαμε και αύξηση αμοιβών κατά 12,5% αθροιστικά. Ζήτησα πίστωση χρόνου για να τεκμηριώσω τη δική μου απάντηση. Ιδού λοιπόν, σύμφωνα με στοιχεία τοιυ ΕΦΚΑ, τι συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα, όπου επαίρεται ο υπουργός ότι αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας επί διακυβέρνησής τους:

 • 041 εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, σύμφωνα με στοιχεία των ίδιων των επιχειρήσεων, αμείβονται με μεικτές αποδοχές €407 μηνιαίως!!!
 • Το 60% των νέων προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα είναι με ευέλικτες μορφές απασχόλησης, πρόκειται για τους λεγόμενους mini jobs εργαζομένους – εφεύρεση αποκλειστικά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
 • 000 εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας αμείβονται με μεικτό μηνιαίο μισθό έως και €100!!!
 • Την περίοδο της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, 2015-2017, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα υπέστησαν μείωση αποδοχών κατά μέσο όρο 18,9%

Και τελειώνει ο κ. Παπαχρήστος με τα εξής:

«Ανέφερα χθες, θα το επαναλάβω και σήμερα, όχι λόγω επιτυχίας αλλά επειδή αυτά είναι και η αλήθεια, τη γνωστή ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου, του «Γέρου της Δημοκρατίας»: «Όταν οι αριθμοί ευημερούν οι άνθρωποι δυστυχούν». θα επιχειρήσω μια ιερόσυλη προσθήκη: «Όταν οι υπουργοί πανηγυρίζουν διότι οι αριθμοί ευημερούν, οι άνθρωποι δυστυχούν πολλαπλά». Άσε δε που νιώθουν κιόλας ότι τους κοροϊδεύουν…

 

 

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

17 Responses to O Νίκος ο Παππάς: «δημιουργήθηκαν 320.000 νέες θέσεις εργασίας, έγινε αύξηση αμοιβών κλπ.» (w h a t ?)

 1. Ο/Η Αλ Καπόνε λέει:


  Στο Μαξίμου ο Βαγγέλης Μαρινάκης, συναντήθηκε με τον Νίκο Παππά – Τι συζήτησαν
  Συνάντηση του εφοπλιστή με τον υπουργό Επικρατείας
  Πέμπτη, 19 Μάιος 2016

  Όταν ο Αλέξης Τσίπρας έκανε επισκέψεις στο Πρώτο θέμα

  Χαμόγελα. Μίλησαν και για μπάλα.
  17.09.2015,
  Συντάκτης: Δημήτρης Κανελλόπουλος
  «Ο Τσίπρας στο Θέμα χωρίς αναστολές» έγραφε τότε η καλή εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της. Να και τα χαμόγελα μεταξύ των δύο πλευρών, να και οι φιλοφρονήσεις, από δίπλα και ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Παππάς. Κουστωδία.

  Μανώλης Πετσίτης: Ο σερβιτόρος που έγινε δεξί χέρι του Νίκου Παππά
  STORIES, 04.12.2017


  Οι φήμες τον θέλουν να περιτριγυρίζει σημαντικούς παράγοντες της χώρας, από τον Δημήτρη Κοντομηνά και τον Χρήστο Καλογρίτσα έως τον Ιβάν Σαββίδη και τον Φίλιππο Βρυώνη.

  Στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας ο Νίκος Παππάς

 2. Το «Soviet Story» του Ρουβίκωνα

  Του Ανδρέα Ζαμπούκα

  Το ντοκιμαντέρ «Soviet Story» του Edvins Snore είναι το πρώτο μεγάλο κινηματογραφικό αφήγημα που δείχνει τον κοινό ολοκληρωτισμό των ναζί και των κομμουνιστών. Η στενή συνεργασία των καθεστώτων δεν προέκυψε τον Αύγουστο του 1939 (Molotov–Ribbentrop). Οι σοβιετικές υπηρεσίες ασφαλείας δίδαξαν πολλά κόλπα στους συναδέλφους τους και η σοβιετική μηχανή του τρόμου λειτουργούσε ήδη είκοσι χρόνια πριν οι ναζί αρχίσουν τα δικά τους εγκλήματα. Ο πρώην πράκτορας των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών, Viktor Suvorov, αποκάλυψε ότι «αντιπροσωπεία της Γκεστάπο και των SS επισκέφθηκε τη Ρωσία για να μάθει τεχνικές χτισίματος των στρατοπέδων συγκέντρωσης».

  Αυτά και άλλα πολλά συνέβησαν στο ντοκιμαντέρ που πρόβαλε η ΕΡΤ το 2010 και το ΚΚΕ έσπευσε να της ζητήσει δημόσια την απολογία της…

  Μεταξύ της θηριωδίας των κοινών εθνοκαθάρσεων, μπορεί κανείς να διαπιστώσει και τα προπαγανδιστικά κόλπα που χρησιμοποιούν οι παρακρατικές οργανώσεις, όταν θέλουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τους υπαίτιους των γεγονότων.

  Η χθεσινή επίθεση του Ρουβίκωνα σε συμβολαιογράφο είναι ενδεικτική της φιλοσοφίας με την οποία λειτουργεί ο σύγχρονος «σκιώδης ακτιβισμός» του παράλληλου κράτους της Αριστεράς. Θα μου πεις, είναι ο Ρουβίκωνας παρακρατική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ; Που να ξέρω αν είναι; Και πόση σημασία έχει, από τη στιγμή που το πολιτικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο;

  Αυτό που συμβαίνει τελικά είναι η στοχοποίηση των συμβολαιογράφων και η αθώωση της κυβέρνησης. Η μέση και η «κατώτερη» αντίληψη με τις οποίες φλερτάρει πάντα η Αριστερά καταγράφουν ως δαίμονες των πλειστηριασμών τους συμβολαιογράφους και απαλλάσσουν σε μεγάλο βαθμό αυτούς που παίρνουν τις πολιτικές αποφάσεις.

  Στην πραγματικότητα, το έγκλημα των πλειστηριασμών μοιράζεται μεταξύ δανειστών, τραπεζιτών και συμβολαιογράφων ενώ ταυτόχρονα αθωώνεται υποσυνείδητα η πολιτική εξουσία. Όταν μάλιστα ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του δεν χάνουν την ευκαιρία να διατυμπανίζουν παντού ότι «έχουν μεν την κυβέρνηση αλλά δεν έχουν την εξουσία»…

  Ο ρόλος του Ρουβίκωνα – εκτός από βίαιος και αντιδημοκρατικός- δημιουργεί, εκ των πραγμάτων, υποψίες για στοχευμένη παρακρατική δράση η οποία δεν είναι και τόσο αθώα όσο θέλει το αριστερό ένστικτο ηθικής να το παρουσιάζει. Αναρωτιέται μάλιστα κανείς, πόση διαφορά θα είχαν οι «ακτιβιστικές» εξορμήσεις της Χρυσής Αυγής, σε περίπτωση που δε είχε συμβεί η δολοφονία του Φύσσα και συνέχιζαν μέχρι σήμερα τις «εκκαθαρίσεις» τους…

  Οι συμβολαιογράφοι βέβαια, είναι «εκτελεστικά» όργανα της απεχθούς αστικής δημοκρατίας, επομένως τους αξίζει κάθε είδος βίας. Από την άλλη, όμως, πόσο αφελής μπορεί να είσαι όταν νομίζεις ότι μ’ αυτό τον τρόπο θα σταματήσεις τους πλειστηριασμούς που θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά;

  Γιατί το κάνεις; Γιατί πιθανότατα, βρίσκεσαι σε εντεταλμένη υπηρεσία ή αναζητείς ρόλο και θέση στον κόσμο του επαγγελματία επαναστάτη. Προσπαθώντας να ανταγωνιστείς τον Λαφαζάνη, το ΠΑΜΕ και άλλες «ειδικότητες» που σιτίζονται διαχρονικά- άμεσα ή έμμεσα- από το σύστημα για να παίζουν τον μπαμπούλα της εξουσίας.

  Αν έχετε χρόνο, αναζητήστε το «Soviet Story». Θα βρείτε πολλές ιστορίες σοβιετικής ηθικής παράνοιας που επαναλαμβάνονται – τηρουμένων των αναλογιών- και σήμερα…

 3. Κοτζιάς κατηγορεί Καμμένο για συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή;

  Εκτός αν οι «πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών» ακολουθούν τη συριζαϊκή παράδοση…

  Μάνος Βουλαρίνος

  Με περιέργεια περιμένω τις εξελίξεις μετά την επίθεση του υπουργού Εξωτερικών στον συνέταιρο του Αλέκση. Δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να ακολουθήσει τις κατηγορίες «πηγών του Υπουργείου Εξωτερικών», σύμφωνα με τις οποίες ο Πάνος ο Καμμένος συμπορεύεται με τη Χρυσή την Αυγή, αλλά είμαι βέβαιος πως ο γενναίος Καμμένος Πάνος, ο πολιτικός που δεν σηκώνει ελέφαντα στο σπαθί του, θα αντιδράσει και μάλιστα δυναμικά. Στο κάτω-κάτω ακόμα και γι’ αυτόν η κατηγορία ότι «συμπορεύεται με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής» είναι πολύ βαριά.

  Επειδή καταλαβαίνω πως ίσως αισθάνεστε μπερδεμένοι και προσπαθείτε να θυμηθείτε πότε οι «πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών» επιτέθηκαν στον Πάνο τον Καμμένο, να σας πω πως ευθέως δεν το έκαναν ποτέ. Η ανακοίνωση για συμπόρευση με τη Χρυσή την Αυγή αφορούσε την Ιερή τη Σύνοδο και την ανακοίνωσή της. Μόνο που η ανακοίνωση της Ιερής της Συνόδου λέει ακριβώς ό,τι λέει και ο Καμμένος ο Πάνος. Και η Εκκλησία της Ελλάδας, όπως και ο Καμμένος Υπουργός Άμυνας, δεν θέλουν καθόλου τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγά του στη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔ της Μακεδονίας.

  Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι «πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών» δεν έχουν την πνευματική δυνατότητα να καταλάβουν ότι η κατηγορία για συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή, όταν εκτοξεύεται για απόψεις που είναι ίδιες με αυτές του Καμμένου Πάνου, δεν μπορεί παρά να αγγίξουν και τον Καμμένο Πάνο. Δεν μπορώ, δηλαδή, να πιστέψω ότι οι πηγές του υπουργείου του οποίου ηγείται ο πανσυριζαϊκής φήμης καθηγητής Κοτζιάς, είναι άνθρωποι τόσο ηλίθιοι. Αναπόφευκτα, λοιπόν, οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι εμμέσως, αλλά με ξεχωριστή σαφήνεια, το Υπουργείο Εξωτερικών, κατηγορεί και τον συνέταιρο του Αλέκση.

  Εκτός αν οι «πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών» ακολουθούν τη συριζαϊκή παράδοση, σύμφωνα με την οποία ένας κυβερνητικός μπορεί να κάνει ελεύθερα αυτά για τα οποία οι άλλοι πρέπει να ντρέπονται. Μπορεί στο Υπουργείο Εξωτερικών να θεωρούν ότι η συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή είναι θεμιτή για τα στελέχη της κυβέρνησης. Μπορεί να συνειδητοποιούν οτι ο κοινός τους αγώνας την περίοδο του ηρωϊκού «ΟΧΙ», ο πόλεμός τους εναντίον των «βοθροκάναλων» και η απάνθρωπη αντιμετώπιση των μετανταστών τούς κατατάσσουν στους συνοδοιπόρους της οργάνωσης του Μιχαλολιάκου, και δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτό. Και ούτε για πλάκα δεν μπορώ να τους πω μπράβο τους.

  http://www.athensvoice.gr/politics/412161_kotzias-katigorei-kammeno-gia-symporeysi-me-ti-hrysi-aygi?platform=hootsuite

 4. Ο/Η του κώλου λέει:

 5. Ο/Η Avir λέει:

  Σωστά, αλλά αυτό το αριστερό, περί ευημερίας των αριθμών, το έλεγε και επί Σαμαρά ο αρθρογράφος; Ρε μαστόρια του https://roides.wordpress.com πόσο υποκριτές πια

  ΥΓ. Η θέση Λαφαζάνη για τη FYROM που διάβασα σήμερα, είναι η πιο ξεκάθαρη και κατά τη γνώμη μου η πιο σωστή -αν μας ενδιαφέρει η ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών (που τελικά όπως φαίνεται είναι το μόνο που δεν απασχολεί τον πολιτικό κόσμο)
  Ξυδάκι

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Τι είπε χτες ο Λαφαζάνης, παρόντος του κ.Τσοβόλα (της υπόθεσης Κοσκωτά, 2,5 χρόνια εξαγοράσιμη φυλάκιση με αφαίρεση των πολιτικών δικαιωμάτων για τρία χρόνια) : «Με αφορμή την παρουσία του Δ. Τσοβόλα, ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε την επιθυμία του «αυτή η συνάντηση τους με αφορμή το βιβλίο, να έχει και πολιτικές προεκτάσεις»):

   https://www.efsyn.gr/arthro/pan-lafazanis-kentriko-zitima-i-thesmiki-akyrosi-toy-alytrotismoy
   Παν. Λαφαζάνης: «Κεντρικό ζήτημα η θεσμική ακύρωση του αλυτρωτισμού»
   …………………………….
   «Το κεντρικό πρόβλημα με τη FYROM, στο οποίο πρέπει να δοθεί προτεραιότητα, είναι ο αλυτρωτισμός της γείτονος, ο οποίος θεσμοποιείται στο νομικό καθεστώς της, στο σύνταγμα της και στις εκπαιδευτικές διαδικασίες. Αυτά είναι τα πρώτα και κύρια που πρέπει να ακυρωθούν για να διαμορφωθεί ένα νέο πλαίσιο σχέσεων. Και βεβαίως δεν είναι το κεντρικό θέμα, αποκλειστικά και μόνο, το όνομα» είπε.
   ______________________

   Τι ακριβώς ενοχλεί στο Σύνταγμα τον κ.Λαφαζάνη;
   Δεν οφείλει να μας το πει για να δούμε αν έχει δίκιο ή όχι;
   Γιατί τόση περιφρόνηση της ΛΑΕ προς τους πολίτες;
   Θεωρεί πως δεν μπορούμε να κρίνουμε και πως δεν πρέπει να ξέρουμε;

 6. Ο/Η Avir λέει:

  1) http://www.efsyn.gr/arthro/kyrie-mitsotaki-na-poia-parataxi-katestrepse-tin-oikonomia-kai-tin-koinonia

  2) ο Λαφαζάνης δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο τις εξελίξεις. Από αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, ζήτησες να σου εξηγήσουν λεπτομερώς τη θέση τους ή δεν σε ενοχλεί που σε περιφρονούν;
  Διότι η επίσημη θέση http://www.mfa.gr/to-zitima-tou-onomatos-tis-pgdm/ είναι ότι η FYROM δεν σεβάστηκε την ενδιάμεση συμφωνία και προφανώς, λέω εγώ, η ονοματολογία δεν προσφέρει καμιά εγγύηση για την ακύρωση του αλυτρωτισμού.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Το ότι ο Λαφαζάνης θα πάρει πιθανότατα 1% στις επόμενες εκλογές, εκτός κι αν συνεργαστεί με τον υπερπατριώτη Καζάκη, οπότε μπορεί να πάρει και 2%, δεν του δίνει το δικαίωμα να συκοφαντεί το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας, ούτε τον θέτει υπεράνω κριτικής (για λόγους λύπησης;). Έχει απειλήσει τον εξωτερικό προσανατολισμό της χώρας, την Οικονομία της και τις δημοκρατικές της ελευθερίες. Ενδεικτικά σας προκαλώ να μου εντοπίσετε μισή φράση του Λαφαζάνη κατά της Χ.Α. ή κατά της συνηγόρου της και τ.συμμάχου του, Ζ.Κωνσταντοπούλου.

   Στα σχετικά δυο ποστ μου («Στον Ίστρο της Μαρδακίας» και στο «Ο Λαφαζάνης τώρα και Μακεδονομάχος;»), επισημαίνω και τις ευθύνες των δυο μεγάλων κομμάτων.
   Διάβασα την επίσημη θέση του Υπ.Εξ της Ελλάδας στην οποία με παραπέμπετε
   http://www.mfa.gr/to-zitima-tou-onomatos-tis-pgdm/
   και πουθενά δεν καταλογίζει, ανάμεσα στα άλλα που της καταλογίζει, στην ΠΓΔΜ, αλυτρωτισμό στο Σύνταγμα, όπως ψευδέστατα συνεχίζει να υποστηρίζει η Iskra, επαναφέροντας το ποστ, το οποίο όταν την καταγγείλαμε,
   https://roides.wordpress.com/2018/01/08/8jan18/
   αρχικά το έκρυψε.
   ΥΓ
   Επειδή εδώ δεν είναι τσαντίρι της ΛΑΕ, θα παρακαλούσα να μου απευθύνεστε στον πληθυντικό.

   Ιδού το ψέμα της Ίσκρα:
   http://www.iskra.gr/%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B7-%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9-%CF%8C%CE%BB/

   Πολιτικοί και νομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι από την κυβερνητική θέση ….λείπει παντελώς κάθε απαίτηση για ακύρωση του …. συνταγματικού αλυτρωτισμού στη γείτονα,

   • Ο/Η Avir λέει:

    δηλαδή το λινκ του Υπ.Εξ το έδωσα για να δικαιολογήσω αυτά που λέει ο Λαφαζάνης. Αυτό κατάλαβες εσύ και άρα πρέπει να απολογηθώ γι αυτά που λέει. Αυτό είναι το πρόβλημα σου.
    Εγώ που είμαι δραχμιστής δεν ασχολούμαι με τον Λαφαζάνη. Τον θεωρώ αναξιόπιστο. Δεν υπερασπίζομαι τον Λαφαζάνη, απλά έχουμε κοινές θέσεις στα περισσότερα ζητήματα. Εσύ, απ’ ότι βλέπω, έχεις χάσει τον ύπνο σου. Σε κάθε άρθρο μπαίνει κι ο Λαφαζάνης σε μια γωνιά. Εφιάλτης σου έγινε.
    Πληθυντικό δεν χρησιμοποιώ όχι από έλλειψη σεβασμού προς το παλάτι σου αλλά γιατί είμαι λαϊκός άνθρωπος. Θα κάνω μια εξαίρεση όμως: Ξιδάκια

   • Ο/Η Po λέει:

    Avir…
    Κανείς δεν χάνει τον ύπνο του με γραφικότητες.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Ακούστε κύριε.
    Το θέμα του ποστ μου

    https://roides.wordpress.com/2018/01/08/8jan18/

    ήταν πως το επίσημο όργανο της ΛΑΕ Iskra, σε άρθρο που υπογράφει η ίδια η σύνταξη, συκοφαντεί το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ ως δήθεν αλυτρωτικό. Η Iskra έκρυψε αρχικά το άρθρο και μετά το επανέφερε, ίσως γιατί φοβήθηκε πως θα την ξεφωνίζαμε για την απόκρυψη αντί της ομολογίας του λάθους (;), ίσως για άλλους λόγους που αγνοώ.
    Εσείς σαφώς υποστηρίξατε στα σχόλιά σας τη ΛΑΕ με δόση μάλιστα καχυποψίας σε βάρος μας:
    https://roides.wordpress.com/2018/01/08/8jan18/#comment-102669
    «τόση λάσπη συχνά πυκνά για την παραδοσιακή αριστερά που δεν είναι καν στη Βουλή! Περίεργο δεν είναι;»
    __________

    Μετά τις απαντήσεις μου επανήλθατε υποστηρικτικά σε άλλο ποστ (αυτό εδώ), με σχόλιο:
    https://roides.wordpress.com/2018/01/12/12jan18/#comment-102836
    «2) ο Λαφαζάνης δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο τις εξελίξεις. Από αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, ζήτησες να σου εξηγήσουν λεπτομερώς τη θέση τους ή δεν σε ενοχλεί που σε περιφρονούν;
    Διότι η επίσημη θέση http://www.mfa.gr/to-zitima-tou-onomatos-tis-pgdm/ «, είναι ότι η FYROM δεν σεβάστηκε την ενδιάμεση συμφωνία και προφανώς, λέω εγώ, η ονοματολογία δεν προσφέρει καμιά εγγύηση για την ακύρωση του αλυτρωτισμού».
    ________

    Aπό το παραπάνω λινκ όμως του ΥΠΕΞ, δυστυχώς για εσάς, προκύπτει ότι έχω δίκιο και πως το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ δεν περιέχει πλέον τον αλυτρωτισμό όπως το συκοφαντεί η Iskra.
    Επανήλθατε και με αυτό:
    https://roides.wordpress.com/2018/01/12/12jan18/#comment-102822
    «ΥΓ. Η θέση Λαφαζάνη για τη FYROM που διάβασα σήμερα, είναι η πιο ξεκάθαρη και κατά τη γνώμη μου η πιο σωστή.
    ______________
    Έλα όμως που η θέση που επικαλείστε και που διατυπώθηκε μετά το συκοφαντικό ποστ της Iskra, συνεχίζει να ψεύδεται μιλώντας προκλητικά για συνταγματικό αλυτρωτισμό:
    https://www.efsyn.gr/arthro/pan-lafazanis-kentriko-zitima-i-thesmiki-akyrosi-toy-alytrotismoy
    «Το κεντρικό πρόβλημα με τη FYROM, στο οποίο πρέπει να δοθεί προτεραιότητα, είναι ο αλυτρωτισμός της γείτονος, ο οποίος θεσμοποιείται …στο σύνταγμα της..».

    Aγαπητέ κύριε,
    διανθίσατε τις αντιφατικές σας απαντήσεις (δεν υποστηρίζετε τον Λαφαζάνη, αλλά τον υποστηρίζετε επίμονα) με εκφράσεις όπως «ξιδάκι» και με ενικό.
    Τίποτα από αυτά δεν ανήκουν στη δική μου κουλτούρα. Όσον αφορά στο πρώτο, δικαίωμά σας. Όμως ο ενικός μεταξύ αγνώστων, σε σχόλια αρνητικά, δεν είναι πράγμα ευγενικό.

 7. Ο/Η Avir λέει:

  και τι είναι δηλαδή για σένα ευγένεια; Να μη σέβεσαι την αντίθετη άποψη; Είπες δεν δικαιούμαστε γερμανικές αποζημιώσεις. Εγώ λέω δικαιούμαστε. Σεβαστή η διαφωνία. Όταν διεκδικήσουμε δικαστικά, θα δικαιωθείς ή θα δικαιωθώ. Και αν είχες δίκιο θα σου το αναγνωρίσω. Γιατί με βάζεις στο κάδρο με τη χρυσή αυγή; Τι σημαίνει αυτή η πάγια πρακτική σου; Είναι υποστηρικτική των θέσεων σου; Δεν αρκούν τα επιχειρήματα σου να πείσεις και βάζεις και χρυσαυγίτες μέσα για να μειώσεις την αντίθετη άποψη ή και προσωπικότητα; Και θέλεις να γίνει σεβαστός ο γκαιμπελισμός;
  Όσο για τον Λαφαζάνη, δεν μπορώ να ερμηνεύσω τη θέση του. Μπορώ να πω την άποψη μου μόνο. Συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να υπάρξει θεσμική ακύρωση του αλυτρωτισμού. Ελληνικές μειονότητες υπάρχουν σε όλα τα γειτονικά μας κράτη. Έχουμε κανένα άρθρο στο Σύνταγμα μας που να μας επιτρέπει να πουλάμε νταβατζιλίκι όπως το Σύνταγμα της FYROM;
  Θα πρέπει λοιπόν αν θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας και ειρήνη, να ακυρωθεί θεσμικά κάθε αλυτρωτισμός και σε αυτό δεν βοηθάει τους δύο λαούς η πολιτική των μειονοτήτων. Αυτή η πολιτική βοηθά μόνο τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που επιθυμούν εστίες αστάθειας σε όλη τη γη για να ελέγχουν τις κυβερνήσεις των κρατών. Τώρα παρασύρθηκα και γράφω επί της ουσίας και με έπιασαν τα γέλια όταν φευγαλέα θυμήθηκα σε ποιους απευθύνομαι. Δεν έχει νόημα..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.