Εργοδότες προς εργαζομένους, να επιστρέψουν το Δώρο και μέρος μισθού, για να μην απολυθούν!

[Έμελλε να το δούμε κι αυτό με αριστερή κυβέρνηση: Πρόκειται για αισχρή πρακτική που κάνει θρύψαλα το κυβερνητικό success story και την προβαλλόμενη «επιστροφή στην κανονικότητα»]

Εντάξει, δεν περιμέναμε ότι θα επανέφεραν στον κατώτατο μισθό στα 750 ευρώ, όπως ρητά είχε υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας τότε που «δεν έλεγε ψέματα» (κατά την, επίσης ρητή, διαβεβαίωση της συζύγου του), αλλά είχε «αυταπάτες».

Toυ ©Γιώργου Καρελιά στο protagon

…Διότι οι νοήμονες άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι, σε μια ημι-πτωχευμένη χώρα, κανένας (αριστερός) θεός δεν μπορεί να διατάξει την αύξηση των εισοδημάτων. Αντιλαμβάνονται, επίσης, ότι αυτό που μπορεί να κάνει ένας Πρωθυπουργός είναι να φροντίζει στοιχειωδώς, ώστε οι υπουργοί του να κάνουν τις ενέργειες που πρέπει, για  να διατηρούνται τα υπάρχοντα  εισοδήματα και να ανοίγουν νέες δουλειές, έτσι ώστε κάποια στιγμή να δημιουργηθεί η προοπτική να αυξηθούν και ο κατώτατος και οι άλλοι μισθοί. Αντιλαμβάνονται, τέλος, οι νοήμονες άνθρωποι ότι ειδικά οι υπουργοί Εργασίας οφείλουν να προστατεύουν στοιχειωδώς τα βασικά εργασιακά δικαιώματα, μέσα στην αναπόφευκτη εργασιακή ζούγκλα, που θα έρθει μαζί με την πτώχευση σε μια χώρα.

Το εγχείρημα δεν είναι καθόλου εύκολο, πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Αλλά γι’ αυτό υπάρχει το υπουργείο Εργασίας. Μάλιστα, από αυτό το υπουργείο στην περίοδο μιας αριστερής κυβέρνησης υπάρχει η απαίτηση αυτά τα στοιχειώδη δικαιώματα να προστατεύονται πάση θυσία, αλλιώς οι έννοιες χάνουν κάθε αξία.

Τώρα, λοιπόν, που τα πανηγύρια για «έξοδο» από τα Μνημόνια συνεχίζονται και τα success story  προβάλλονται μέρα παρά μέρα, έρχεται η πιο σκληρή πραγματικότητα να τα κάνει θρύψαλα. Και να υπενθυμίσει ότι πίσω από την προβαλλόμενη «μείωση της ανεργίας» κρύβεται η φτώχεια των νέων εργαζομένων (εδώ).

Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο. Εχουμε φτάσει στο σημείο εργοδότες (λίγοι, πολλοί; Άγνωστο) καταβάλλουν μεν το λεγόμενο Δώρο σε εργαζομένους τους, επειδή η μη καταβολή του είναι ποινικό αδίκημα, αλλά απαιτούν να τους το επιστρέψουν υπό την απειλή της απόλυσης! Και όπως φαίνεται το γεγονός αυτό δεν είναι και τόσο μεμονωμένο, όπως μπορούσε να υποθέσει κανείς μετά την αποκάλυψη στη Λάρισα. Τώρα, μάλιστα, καταγγέλλεται κάτι πιο εξωφρενικό. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο μόνο με τα «Δώρα», αλλά και με τους  μισθούς (εδώ).

Οι αποκαλύψεις δεν είναι σημερινές, μετράνε σχεδόν ένα χρόνο ζωής και έχουν γίνει από φιλοκυβερνητικές εφημερίδες (εδώ). Επομένως, δεν υπάρχει η δικαιολογία της άγνοιας. Το υπουργείο Εργασίας ήξερε από καιρό. Και το γεγονός ότι η παράνομη-και πάνω απ’ όλα αισχρή-  αυτή πρακτική συνεχίζεται σημαίνει ότι δεν έκανε τίποτα- ή όσα έπρεπε- για να την αποτρέψει. Όπως πάμε, σε λίγο κάποιοι εργοδότες θα ζητούν από τους εργαζομένους τους να τους… πληρώνουν αυτοί (οι εργαζόμενοι!), για να μην τους απολύσουν!

Πέρα απ’ όλα τ’ άλλα, η σκληρή αυτή πραγματικότητα επιβάλλει στον κ. Τσίπρα και στους συν αυτώ να ξανασκεφθούν  το παραμύθι του success story και οπωσδήποτε να σταματήσουν τα πανηγύρια για το «τέλος των Μνημονίων» και την «επιστροφή της κανονικότητας». Διότι πρόκειται για την ίδια-και χειρότερη- εξαπάτηση με εκείνη της «κατάργησης» των μέτρων «με ένα νόμο και ένα άρθρο».

Τώρα πλέον, τρία χρόνια μετά, οι πρόθυμοι να εξαπατηθούν έχουν λιγοστέψει πολύ. Διότι και να θέλουν δεν τους αφήνει αυτό που ζουν.

 

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to Εργοδότες προς εργαζομένους, να επιστρέψουν το Δώρο και μέρος μισθού, για να μην απολυθούν!

 1. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  Πίσω από τους δυο πανευτυχείς κύριο και κυρία της φωτογραφιας, ο Δημήτρης Καμμένος.
  Φαίνεται και εδώ

 2. Ο/Η Left and Liberal λέει:


  Το σκίτσο του Αρκά για την συνέντευξη της Μπαζιάνα
  Ο σκιτσογράφος σχολιάζει την συνέντευξη της συντρόφου του πρωθυπουργού Μπέτυς Μπαζιάνα και πιο συγκεκριμένη την φράση της ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά δεν πήρε την εξουσία».

 3. Ο/Η pollice verso λέει:

  Όσο για την τελευταία φραση του άρθρου σας,παιδιά,μην τους δίνετε ιδέες!!!
  Ικανοί είναι και γι’αυτο!

  Βέβαια,οι χιλιάδες βαουτσεραδες,μια λέξη του συρμού,κάπως έτσι αντιμετωπίζονται:ως ωφελούμενοι,και αποδέκτες μεγάλης ευεργεσίας….

 4. Ο/Η Red λέει:

  O κόσμος υποφέρει οικονομικά αλλά η κυβέρνηση επιτρέπει στο αφορολόγητο παπαδαριό να προκαλεί και να χώνει τη μυταρόνα του παντού

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/01/blog-post_64.html

  Η Ελληνική Εκκλησία πουλάει φτηνό εθνικισμό
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 | 8:27 μ.μ.

  Γράφει ο mitsos175.

  Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

  «Εξ αφορμής της έντονης διπλωματικής κινητικότητας που υπάρχει για το θέμα των Σκοπίων, και εν συνεχεία της από 15.12.2017 Ανακοίνωσής Της περί της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων η Δ.Ι.Σ. συμμεριζόμενη την αγωνία των Ιεραρχών που διαποιμαίνουν τις Ιερές Μητροπόλεις στην περιοχή της Μακεδονίας, αλλά και του λαού, με Απόφασή Της υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου Κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της ‘Μακεδονίας’. Αναμένει δε από την υπεύθυνη Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία διαχειρίζεται το θέμα, να κατανοήσει την ανησυχία Της, που είναι και ανησυχία του οικουμενικού ελληνισμού».

  Ιερώνυμος: Η Εκκλησία δεν μπορεί να αδιαφορήσει για το θέμα.

  Μα φυσικά δεν θα αδιαφορήσετε για το θέμα. Τι είναι για να κάνετε την πάπια; Άστεγος που χάνει το σπίτι του, ή φτωχός που δεν έχει να πληρώσει; Αγάπη μόνο. Εκτός αν είσαι αλλόθρησκος, άθεος, κομμουνιστής, ομοφυλόφιλος, και βεβαία Σκοπιανός. Γιατί μπορεί οι περισσότεροι στη FYROM να είναι χριστιανοί και μάλιστα ορθόδοξοι, αλλά είναι «σχισματικοί».

  Δηλαδή δεν πιστεύουν στον ίδιο Θεό με μας; Για την Ελληνική Εκκλησία μάλλον όχι. Γιατί ο δικός μας Θεός είναι Έλληνας. Καλέ μόνο Έλληνας; Εθνικόφρων! Μ’ ελληνική σημαία στο ένα χέρι και μακεδονικό χαλβά στο άλλο. Σε λίγο θα μας ζητάν και τους ακανέδες (παραδοσιακό γλύκισμα των Σερρών) οι γείτονες.

  Αχ παππούλη μου. Μ’ αρέσει όπως λέτε τα παραμύθια. Ειδικά αυτό που μαρτυρήσατε από αρχαιοτάτων χρόνων. Αμέ! Από τον Τρωικό πόλεμο, μη σου πω πιο πριν. Οι Νότιοι πήγαν στην Τροία, εσείς πολεμούσατε τους Σκοπιανούς! Προ Χριστού αυτά, αλλά μαρτύρησαν λίγο νωρίτερα, για να προλάβουν. «Λογικό». Και χριστιανικό επίσης.

  Πάντως τα λένε πολύ ωραία. Γιατί το νόημα είναι: Εμείς κυβερνάμε, κι όποιος πάει να μας πάρει τα προνόμια, θρήσκος ή όχι, θα τον φάει η μαρμάγκα. Είναι επίσης οι καλύτεροι έμποροι. Τα πουλάει σήμερα; Το όνομα. «Έλα ποίμνιο, πάρε φτηνό εθνικισμό. Άναψε και κάνα κερί, ευλογημένε, βάλε το χεράκι στην τσέπη να ρίξεις στο δίσκο. Άντε! Σε πατριώτες τ’ ακουμπάς».

  Άραγε τι να λένε οι παπάδες στη FYROM; Ότι λένε οι δικοί μας στους Έλληνες, τα λεν οι αυτοί στους δικούς τους. «Ο Θεός είναι με το μέρος μας». Ευτυχώς που ο Θεός δεν υπάρχει, αλλιώς την είχε βαμμένη. Θα έπρεπε να διαλέξει. Κάτι σαν το μήλον της Έριδος.
  Κι ο Δίας σύμφωνα με το μύθο, τρόμαξε. Σου λέει, που να μπλέκω, τραβάτε βρείτε τον Πάρη, (Αλέξανδρο) να σας λύσει τη διαφορά. Κι είδαμε τι έγινε. Λαδώθηκε, αποφάσισε, και στο τέλος την πλήρωσαν όλοι.

  Ειρήνη, ρε κουφάλες. Γιατί που να βρούμε τώρα το Μεγαλέξανδρο και τη Γοργόνα να μας πούνε τι ήταν. Θυμάμαι στα συλλαλητήρια το 1992 ο μητροπολίτης Παντελεήμων να λέει σε καθαρεύουσα «η Μακεδονία ήτο, είναι και θα παραμείνει Ελληνική». Εκτός αν πωληθεί μαζί με την υπόλοιπη χώρα στους ξένους τοκογλύφους.
  Οι φόροι είναι κι αυτοί Ελληνικοί; Ρωτάω για να νιώσουμε περισσότερη υπερηφάνεια…

 5. Ο/Η Περιστέρα Βλαχάρα λέει:

  http://www.eleftherostypos.gr/politiki/165343-potami-fouska-i-lotaria-apodeixeon-kataggelies-pos-kerdisan-ta-idia-prosopa-treis-fores/

  Ποτάμι: «Φούσκα» η λοταρία αποδείξεων; Καταγγελίες πως κέρδισαν τα ίδια πρόσωπα τρεις φορές!

 6. Ο/Η Λαϊκή γκόμενα λέει:

 7. [χαχαχα!…] απεργία τη Δευτέρα σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μέτρο, και τραμ, και καλούν τους πολίτες να κατέβουν στις πορείες διαμαρτυρίας [Ναι θα τους μεταφέρουν με τα φτερά τους εθελοντές Άγγελοι!]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.