Ο Δήμαρχος της Σπάρτης είναι μπόγιας;

[Ζητά θανάτωση αδέσποτων σκύλων]

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Τι είδους άνθρωποι βρίσκονται στο τιμόνι της Σπάρτης; Για τον μητροπολίτη που εκθειάζει τον αντισημιτισμό του οσίου Νίκωνα και αποφεύγει να απαντήσει ξεκάθαρα στους επαίνους του Φύρερ, έχουμε γράψει αναλυτικά πολλές φορές («Ο αντισημιτισμός της Μητρόπολης Σπάρτης και η σχέση της με τους Νεοναζί»).

Ο δήμαρχος αποτελεί την αντιστροφή της γνωστής ρήσης του Αντόρνο: «Η πιθανότητα για ένα πογκρόμ ξεκινά κάθε φορά που το βλέμμα ενός θανάσιμα πληγωμένου ζώου πέφτει πάνω σε κάποιον κι αυτός με περιφρόνηση λέει, ‘είναι απλά ένα ζώο». Για τη Λακωνία ισχύει πως θα έχουμε και πογκρόμ κατά σκύλων, εκεί που εγκωμιάζονται τα πογκρόμ κατά των Εβραίων και γίνονται πογκρόμ κατά Πακιστανών: «Σκάλα: Απεργία και Διαδήλωση των μεταναστών εργατών γηςΆρθρο της εφημερίδας των Συντακτών για την κατάσταση των Πακιστανών στη Σκάλα Λακωνίας» και «ΣΠΑΡΤΗ: Δεν είμαστε Γύφτοι. Είμαστε Έλληνες ΡΟΜΑ!», «Οι τραμπουκισμοί της Χρυσής Αυγής στη Λακωνία»(«…Με την κατάθεση του Ιωάννη Γρυπιώτη, δημάρχου του Δήμου Ευρώτα στη Σκάλα Λακωνίας, ο οποίος το 2013 είχε δεχθεί τα πυρά των χρυσαυγιτών, για το ανθρώπινο πρόσωπο που επιδείκνυε απέναντι στους Ρομά και τους μετανάστες, συνεχίστηκε σήμερα στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής..». (Εφ.τ.Συντακτών-26.05.2017).

Ταυτόχρονα υπάρχει απόλυτη σιωπή για μια δημόσια ομολογημένη αθλιότητα, που φαίνεται να έχει κουκουλωθεί   «Χρυσή Αυγή Σπάρτης και ο γραμματέας της Γ. Ορφανάκος: βιασμοί καταχρήσεις χρημάτων, πογκρόμ» (jailgoldendawn / 05/10/2014). «..Οι σημερινές αποκαλύψεις του Έθνους περιλαμβάνουν και την ομολογία του Λαγού ότι ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Σπάρτης συγκάλυψε βιασμό ανήλικου κοριτσιού από μέλος της Χρυσής Αυγής στα γραφεία της Σπάρτης..».

Σε αυτό το κλίμα λοιπόν: «Εξαγωγή ή θανάτωση αδέσποτων που δεν υιοθετούνται ζητάει και ο Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης» (3.12.2017)  Την επιτακτική ανάγκη να αλλάξει ο νόμος, που προστατεύει τα αδέσποτα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σπάρτης, ο οποίος ζήτησε ξεκάθαρα νομοθετική αλλαγή ώστε ουσιαστικά να επιτρέπεται η θανάτωση των ζώων που δεν υιοθετούνται….Οι ομιλητές κατά βάσιν κατηγόρησαν τους φιλόζωους και όχι αυτούς που κακοποιούν, εγκαταλείπουν, δεν στειρώνουν τα ζώα τους …».

Η συμπεριφορά του πρώτου πολίτη της Σπάρτης (κάποτε εκλεγμένου δημάρχου Οινούντος ως συνεργαζόμενου με το ΚΚΕ) και του Δημ. Συμβουλίου  που φαίνεται πως υπερθεμάτισε, έρχεται να προστεθεί σε πρόσφατο κρούσμα στη Λακωνία:  «Άγριο έγκλημα σε σκύλο στην Πλύτρα» – Notos PRESS (18-11-2017) «Έκκληση του Φιλοζωικού Συλλόγου Μονεμβασίας για να βρεθεί ο δράστης-δίνεται αμοιβή ”. «Μια γυναίκα στην Πλύτρα του Δήμου Μονεμβασίας βρήκε το σκυλάκι της μέσα σε μια λίμνη αίματος το πρωί της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου. Πρόκειται για την κ. Χρυσούλα Παράσχου η οποία φρόντιζε το σκυλί που πριν από ένα χρόνο είχε πέσει θύμα βασανισμού από το αφεντικό του. Το σκυλί έφερε βαθύ τραύμα από τσεκούρι στο κρανίο, ανάμεσα στα μάτια. Η γυναίκα το πήγε στον κτηνίατρο σοκαρισμένη και ενημέρωσε το Φιλοζωικό Σύλλογο Μονεμβασίας….».

Νομίζω πως το Υπουργείο οφείλει να επισημάνει στους δημάρχους της αγνής μας υπαίθρου που ένα μέρος της ζει στον περασμένο αιώνα, πως τα δικαιώματα των ζώων είναι κριτήριο πολιτισμού αδιαπραγμάτευτο, επιτακτικά αναγκαίο και απόλυτα σεβαστό. Η πρόληψη (στείρωση) μπορεί (με τη βοήθεια και της Ε.Ε.) και πρέπει να πάρει τη θέση της καταστολής (θανάτωση).  Υπάρχει μπόλικη βαρβαρότητα στην κοινωνία μας, που επιδεινώνεται από την οικονομική κρίση, η οποία αναδεικνύει τη φοβική πλευρά των ανθρώπων και φέρνει στην επιφάνεια τον κακό τους εαυτό. Aυτή η βαρβαρότητα, μπορεί να ξεκινάει από τους θρασύδειλους σε βάρος των πιο αδύναμων, αλλά  κινδυνεύει να νομιμοποιηθεί στις συνειδήσεις των περισσοτέρων, απλώνεται σαν πανούκλα παντού και απειλεί πάρα πολλούς. «Αυτός που είναι κακός στη συμπεριφορά του στα  ζώα γίνεται σκληρός στη συναναστροφή με τους ανθρώπους. Μπορούμε να κρίνουμε την καρδιά ενός ανθρώπου από τη συμπεριφορά του στα ζώα» (Immanuel Kant «Lectures on Ethics». Cambridge University Press, 1997). Oι μπόγιες των σκύλων και των μεταναστών θα γίνουν και μπόγιες του εφησυχασμένου  Έλληνα πολίτη, που θα ξυπνήσει φυλακισμένος σε δικό του γκέτο: «A όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω,/Aλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον/Aνεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμον έξω…».

*

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Προς ενημέρωση αρειμανίων δημάρχων:«Νομική Προστασία Δικαιωμάτων των Ζώων»: Σεμινάριο στη Νομική  (Lawspot.gr, 9/3/2017) «H προστασία των ζώων στην Ενωσιακή έννομη τάξη, η Συνταγματική προστασία των ζώων και άλλες ενδιαφέρουσες θεματικές…».

Advertisements
This entry was posted in φασισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Πολιτισμός-Τέχνες, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

17 Responses to Ο Δήμαρχος της Σπάρτης είναι μπόγιας;

 1. Ο/Η Νίκων ο αμετανόητος λέει:

  Το 1460 ο Μυστράς κατελήφθη από τους Οθωμανούς…
  Ο Δήμαρχος όμως είναι και ανιστόρητος

  @@@Μπορεί να λένε ότι είμαστε κάστρο της Δεξιάς, αλλά εδώ στη Λακωνία μόνο το κάστρο του Μυστρά είναι απόρθητο.

  http://www.lifo.gr/team/gnomes/49383

  Ο πρώτος αριστερός δήμαρχος στην ιστορία της Σπάρτης μιλάει στo LiFO.gr
  «Tι πάει να πει κάστρο της Δεξιάς; Στη Σπάρτη το μόνο απόρθητο κάστρο είναι ο Μυστράς» 16.6.2014

  O Βαγγέλης Βαλιώτης από την Κυριακή 25 Μαΐου είναι ο πρώτος αριστερός δήμαρχος που έχει αναδείξει στην ιστορία της η Σπάρτη. Την ίδια Κυριακή ο νομός Λακωνίας έδωσε το μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά στη Χρυσή Αυγή (15%) και στη Νέα Δημοκρατία. Ο Δημήτρης Κυριαζής τον συνάντησε λίγες μέρες μετά την εκλογή του και μας παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη. Βεβαίως και έχω συνειδητοποιήσει την ιστορικότητα της εκλογής μου. Καταρχάς είναι μεγάλη τιμή να είσαι δήμαρχος της Σπάρτης όπως και να ‘χει. Οι Σπαρτιάτες είναι λαός περήφανος, λαός που κρίνει και αποφασίζει. Μπορεί να λένε ότι είμαστε κάστρο της Δεξιάς, αλλά εδώ στη Λακωνία μόνο το κάστρο του Μυστρά είναι απόρθητο. Όλα τα άλλα αλλάζουν. Και έτσι πρέπει να γίνεται κατά τη γνώμη μου, σε δημοκρατία ζούμε.

  Ξέρω τι ακούγεται στην Αθήνα για τη Χρυσή Αυγή και τη σύνδεση με τον τόπο μας, αλλά νομίζω ότι αυτά αφορούν περισσότερο τη Μάνη. Δεν το λέω αφοριστικά, η Μάνη είναι ένας ιστορικός τόπος και προσβλέπω σε άριστη συνεργασία με το δήμαρχο της περιοχής για το καλό του νομού μας. Δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με αυτό το φαινόμενο που αμαυρώνει την ιστορία της πόλης και του τόπου μας. Η Σπάρτη είχε πολλά θύματα από τις θηριωδίες των Ναζί. Λίγο πριν μπείτε στην πόλη θα δείτε ένα μνημείο με τα ονόματα 118 αθώων Σπαρτιατών που εκτέλεσαν ως αντίποινα οι Ναζί στην Κατοχή. Δεν πρέπει να ταυτίζεται η πόλη και ο νομός μας με αυτό το φαινόμενο. Πρέπει να παλέψουμε για να τους απομονώσουμε, να τους απομονώσει η ίδια η κοινωνία. Ως αριστερός με ενοχλεί που υπάρχει αυτή η διασύνδεση στο μυαλό πολλών. Ο δικός μας συνδυασμός από τη διακήρυξή του έχει ξεκαθαρίσει ότι θα παλέψει το φασισμό, το ρατσισμό και όλους τους κοινωνικούς αποκλεισμούς.

  Ήμουν στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ μέχρι το 1982 περίπου. Από τότε εξακολουθώ να είμαι με το ΚΚΕ, αλλά όχι οργανωμένος. Είχα πάντα τη στήριξη του ΚΚΕ, αλλά όλοι οι συνδυασμοί μου, και εκείνοι στον Δήμο Οινούντος αλλά και ο τωρινός, απαρτίζονταν από ευρύτερες δημοκρατικές δυνάμεις. Σε αυτές τις εκλογές ειδικά, κατέβηκα ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Το ΚΚΕ κατέβηκε με δικό του ψηφοδέλτιο – έκανε τη δική του επιλογή, απολύτως σεβαστή από μένα. Εμείς θέλαμε να δώσουμε ένα διαφορετικό στίγμα μέσα από αυτές τις συνεργασίες και να διεκδικήσουμε τον δήμο. Αποδείχτηκε από το αποτέλεσμα ότι πολλές φορές η κοινωνία προπορεύεται των κομματικών επιλογών. Ίσως είναι καιρός τα κόμματα να μελετήσουν τέτοιου είδους αποτελέσματα συνεργασιών.

 2. Ο/Η Ρόζα Λουξεμπουργκ λέει:

  https://www.zoosos.gr/anarronei-o-skulos-pou-brethike-me-kommena-ta-autia-na-argopethainei-apo-tin-thilia-sto-laimo-tou/#axzz50fMNbUAq

  7 Νοε 2015 –

  Αναρρώνει ο σκύλος που εντοπίστηκε στις 5 Νοεμβρίου 2015 εξαθλιωμένος σ’ ένα χωράφι στους Μολάους Λακωνίας με κομμένα τα αυτιά και ένα σχοινί γύρω από τον λαιμό του να του προκαλεί ασφυξία ενώ από την τεράστια πληγή, που είχε προκαλέσει ο βρόχος, κινδύνευε από την μόλυνση.

 3. Ο/Η Εβραιοπακιστανός Ρομά Λακωνίας λέει:

  Έκκληση για την σωτηρία του σκελετωμένου σκύλου που βρίσκεται στην Σπάρτη

  https://www.zoosos.gr/ekklisi-gia-tin-sotiria-tou-skeletomenou-skulou-pou-brisketai-stin-sparti/#axzz50fMNbUAq

  4 Μαρ 2016

  http://lakonikos.gr/epikairothta/item/131348-apotropaia-praksi-stin-plytra-travmatisan-skylo-me-tsekoyri-sto-kefali

  Αποτρόπαια πράξη στην Πλύτρα: Τραυμάτισαν σκύλο με τσεκούρι στο κεφάλι!

 4. Ο/Η Μητροπολίτης Μιχαλολιάκος λέει:

  http://www.mybestfriend.gr/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%83%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%BA%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1/

  Συγκινητική αφοσίωση! Σκύλος αρνείται να φύγει από το πλευρό νεκρού ηλικιωμένου που πνίγηκε στην Λακωνία

  Δεύτερη μέρα μετά την θεομηνία της Τρίτης που χτύπησε τα χωριά της Λακωνίας και ένα – ένα τα προβλήματα και οι καταστροφές που άφησαν πίσω τους τα φουσκωμένα νερά του Ευρώτα βγαίνουν στην επιφάνεια. Μία ιστορία που εκτυλίχθηκε στην νότια πλευρά του νομού συγκλονίζει.

  Ένας 77 χρόνος άνδρας έχασε τη ζωή του, στη Νότια Λακωνία την Τρίτη όταν βγήκε από το σπίτι του στο χωριό Βλαχιώτης για να σώσει τον σκύλο του που ήταν δεμένος σε δέντρο της αυλής. Το ρέμα της Λάκκας, που βρίσκεται κοντά στο χωριό είχε μετατραπεί σε χείμαρρο και σάρωνε τα πάντα στο περασμά του.

  Ο άνδρας παρασύρθηκε από ορμητικά νερά σε απόσταση 200 μέτρων και ο σκύλος του τον ακολούθησε μέχρι το σημείο που ξεψύχησε. Η γυναίκα του 77 χρόνου άνδρα δεν πρόλαβε να πλησιάσει το σημείο, αν και προσπάθησε να τους βοηθήσει, καθώς εγκλωβίστηκε και αυτή. Ευτυχώς κατάφερε να κρατηθεί από ένα χτίσμα της αυλής και εκεί την βρήκαν οι διασώστες και την μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

  Ο σκύλος του σπιτιού παρέμεινε πιστός δίπλα στο άψυχο σώμα του ηλικιωμένου και υπέδειξε το σημείο που βρισκόταν. Όταν τα συνεργεία προσπάθησαν να ανασύρουν τη σορό του, ο σκύλος δεν επέτρεπε στους διασώστες να πλησιάσουν και δυσχέραινε το έργο τους. Μόνο όταν τον πλησίασε ένας γείτονας που τον γνώριζε καλά, άφησε το σημείο και οι άνδρες του συνεργείου κατάφεραν να απομακρύνουν το πτώμα του ηλικιωμένου άνδρα.

 5. Ο/Η Ευγενία Καλ. λέει:

 6. Παράθεμα: Ο Δήμαρχος της Σπάρτης είναι μπόγιας; | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/174787/%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%BB%CE%AD%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B3%CE%AE%CE%BA%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%AD%CF%88%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%B4%CE%AD%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-

  ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ
  Κάτοικοι του Βόλου έδειραν τον μπόγια του Αχιλλέα Μπέου -Βγήκε να μαζέψει τα αδέσποτα και τον πήραν στο κυνήγι

  Δεν πρόλαβε να περάσει λίγη ώρα και η παραλία μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, μόλις οι κάτοικοι είδαν τον νέο δήμαρχο να φτάνει στο σημείο μαζί με ιδιοκτήτη επιχείρησης κατοικίδιων και εκπαιδευτή σκύλων.

  Αρχικά οι πολίτες είχαν λεκτική αντιπαράθεση με τον Αχιλλέα Μπέο και στελέχη της δημοτικής αρχής, οι οποίοι το μόνο που έλεγαν ήταν: «Ετσι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο. Αν θέλετε, να τα πάρετε στα σπίτια σας». Αποτέλεσμα ήταν να ανάψουν τα αίματα και μόλις ο «μπόγιας» έκανε το λάθος να χτυπήσει ένα σκυλί η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Πιάστηκε στα χέρια με πολίτη και οι μπουνιές έπεσαν βροχή.

  Τελικά, η επιχείρηση περισυλλογής αδέσποτων αναβλήθηκε για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, με τον «μπόγια» να αποχωρεί βρίζοντας και τον δήμαρχο να κάθεται σε παραλιακό καφέ.

  https://magnesianews.gr/volos/%CE%B1%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%BB%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%82.html

  «Αχιλλέας Μπέος: Δήμαρχος και μπόγιας!»

  Όπως καταγγέλλει το Τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ
  Δημοσιεύθηκε 29/10/2014
  ………………….

  Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους φιλόζωους του Βόλου και καλούμε κάθε αρμόδια αρχή να ερευνήσει τις καταγγελίες για την παράνομη διαχείριση των αδέσποτων ζώων της πόλης. Παράλληλα προτρέπουμε όλους τους Δήμους της χώρας να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στα αδέσποτα, όπως ορίζει η νομοθεσία που τους καθιστά υπεύθυνους για την περίθαλψη και την ευζωία τους».

 8. Ο/Η Psycho λέει:

  http://www.anixneuseis.gr/?p=82941


  Υλική και εκλογική στήριξη από Μητροπολίτες ομολογεί σε νέο βίντεο ο Μιχαλολιάκος
  13/12/13 | 1 σχόλια

  ΟΙ «ΛΕΒΕΝΤΕΣ» ΚΑΙ ΤΑ «ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ»

  Εύσημα και φιλοφρονήσεις προς αρεστούς ιεράρχες και ύβρεις προς όσους δεν τυγχάνουν της αποδοχής του – ανάμεσά τους και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος- απονέμει κατά προκλητικό τρόπο ο Νίκος Μιχαλολιάκος σύμφωνα με νέο βίντεο που έχει περιέλθει στην κατοχή των ανακριτικών αρχών. Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο Πειραιώς Σεραφείμ, ο Κονίτσης Ανδρέας και ο Μονεμβασιάς και Σπάρτης Ευστάθιος ανήκουν στις προτιμήσεις του κρατούμενου στον Κορυδαλλό αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

  Επίτιμο μέλος του ΚΑΠΗ Δ. Σπάρτης ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος
  04/10/2017

  Χαιρετισμούς απηύθυναν η αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα, ο δήμαρχος κ. Βαλιώτης, ——
  Στην ομιλία του ο δήμαρχος σημείωσε πως ο νέος χώρος του ΚΑΠΗ αποσκοπεί στη φροντίδα, δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία των ηλικιωμένων, ——

 9. Παράθεμα: Ο Δήμαρχος της Σπάρτης είναι μπόγιας;

 10. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

  Βλαχοδήμαρχοι της Κωλοπετεινίτσας

 11. Ο/Η τεο λέει:

  Ποιος άθλιος τύπος γράφει???

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  Eτοιμάζουν εκτελέσεις αδέσποτων

  http://m.tvxs.gr/mo/i/248891/f/news/ellada/polemos-me-tis-allages-ston-nomo-gia-ta-zoa-syntrofias.html
  «Πόλεμος» με τις αλλαγές στον νόμο για τα ζώα συντροφιάς

  02 Ιαν. 2018

  Στο στόχαστρο των φιλοζωικών φορέων της χώρας βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και μέλος του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Τσιρώνης, καθώς προχωρά σε εκτεταμένη τροποποίηση του νόμου 4039/12, που αφορά την προστασία των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς από κάθε είδους εκμετάλλευση και κακομεταχείριση.
  ……………………

  «Φοβούμαστε και έχουμε αρκετές ενδείξεις γι’ αυτό ότι στο ΥΠΑΑΤ ετοιμάζουν αλλαγές –και μάλιστα αντιευρωπαϊκές– στην κείμενη νομοθεσία, όπως τις συνοπτικές και μη ηθικές ευθανασίες, θεωρώντας ότι έτσι θα λύσουν το θέμα των εκατομμυρίων αδέσποτων στη χώρα μας. Αλλαγές που θα μας γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω. Αλλά και τα άτομα που συμμετέχουν στην επιτροπή του ΥΠΑΑΤ δεν έχουν καμιά ιδεολογική σχέση με την κυβερνώσα Αριστερά και τις προγραμματικές διακηρύξεις της για τα ζώα. Διακηρύξεις που συνετέλεσαν σε μεγάλο βαθμό στην ανοιχτή και δημόσια υποστήριξη, από το μεγαλύτερο μέρος της πολυπληθούς φιλοζωικής κοινότητας, του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015», αναφέρουν.

  Η ένταση που προκλήθηκε δυναμιτίστηκε ακόμη περισσότερο όταν δημοσιεύθηκαν τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής (22/6/2017).

  Αιτία, η τοποθέτηση σε αυτήν του κτηνιάτρου Τάσου Κανούρη, επικεφαλής της κτηνιατρικής ομάδας του Φιλοζωικού Κτηνιατρικού Κέντρου και εκπροσώπου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου: «Το θέμα της ευθανασίας (…) πρέπει να το αποφασίζουν οι κτηνίατροι και πρέπει, λοιπόν, το θέμα κατευθείαν να πηγαίνει στην τριμελή επιστημονική επιτροπή, αν σε ένα άρρωστο ζώο πρέπει να του χαρίζεται η ευθανασία, διότι στην ουσία αυτό το πράγμα γίνεται με την ευθανασία και όχι η θανάτωσή του».
  …………………………………

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://m.tvxs.gr/mo/i/276713/f/news/animals/skines-frikis-se-kynokomeio-tis-spartis-binteo-prosoxi-sklires-eikones.html

  Σκηνές φρίκης σε κυνοκομείο της Σπάρτης [Βίντεο – ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες]

  01 Νοε. 2018

  Κρανία και οστά σκύλων, πεταμένα νεκρά ζώα σε αποσύνθεση, τόνοι εντοσθίων για τροφή, είναι οι «σκηνές μεσαίωνα στο κυνοκομείο Σπάρτης», όπως περιγράφονται σε επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας προς τον πρωθυπουργό, τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές, τα κόμματα και τα ΜΜΕ.

  Εικόνες φρίκης αποτυπώνονται στα στοιχεία που ακτιβιστές τράβηξαν μέσα από το κυνοκομείο Σπάρτης και εστάλησαν στον τοπικό φιλοζωικό σύλλογο και στην Ομοσπονδία. «Διάσπαρτα κρανία σκύλων και άλλα οστά αυτού του είδους, πεταμένα νεκρά ζώα, νεκρά ζώα σε αποσύνθεση δίπλα σε υγιή, τόνοι βρόμικων εντοσθίων αντί της κατάλληλης τροφής, ζώα άρρωστα και σκελετωμένα, βρώμα και δυσωδία παντού. Μια υγειονομική βόμβα ελέω Δημοτικής Αρχής, έγκλειστα για μια ζωή δύστυχα ζώα κατά παράβαση της νομοθεσίας».

  «Μια δημοτική Αρχή που απαγορεύει στα εκλεγμένα μέλη της 5μελούς επιτροπής να μπουν στο κυνοκομείο, ένας Αντιδήμαρχος που αποφασίζει και διατάζει, εικόνες ντροπής μιας χώρας που στα λόγια προσδιορίζεται ως ευρωπαϊκή.

  »Καλούμε όλες τις Αρχές, Εισαγγελικές, Αστυνομικές, Υγειονομικές, τα αρμόδια Υπουργεία , τον Πρωθυπουργό, την Ελληνική Βουλή, να χειριστούν το θέμα όπως αρμόζει σε μια τέτοια εφιαλτική κατάσταση και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι για κατά συρροή βασανισμό και θανάτωση ζώων και για την πλήρη καταστρατήγηση της ελληνικής νομοθεσίας».

  Η Ομοσπονδία προσθέτει ότι το 2015, με «επιστολές στη Δημοτική Αρχή αλλά και στις άλλες εμπλεκόμενες Αρχές είχε αναφερθεί στις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στο κυνοκομειο αυτό αλλά οι πάντες αδιαφόρησαν για να φτάσουμε με δική τους αποκλειστική ευθύνη στις εικόνες Μεσαίωνα που αντικρίζουμε τώρα».

  Μεταξύ άλλων ζητά «να κλείσουν όλα τα κυνοκομεία της ντροπής που είναι δυστυχώς εκατοντάδες σε όλη τη χώρα, ζητάμε να παρθούν μέτρα από τα αρμόδια υπουργεία για να σταματήσει επιτέλους η αθλιότητα αυτή των εκατομμυρίων εξαθλιωμένων πολλές φορές αδέσποτων, μέτρα που θα λύσουν και δεν θα διαιωνίζουν το πρόβλημα.

  »Ζητάμε την εφαρμογή της κείμενης για τα ζώα νομοθεσίας, ζητάμε να τιμωρούνται όλοι εκείνοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, που κουρελιάζουν τους νόμους και κάνουν ό,τι θέλουν απέναντι στα ζώα με την επικίνδυνη ανοχή πολλές φορές των διαφόρων αρχών.

  »Ζητάμε το σεβασμό απέναντι σε κάθε μορφή ζωής το λιγότερο.

  »Ζητάμε να σταματήσει τώρα η ντροπή αυτή της Ελλάδας.

  »Αναμένουμε τη δραστική επιτέλους παρέμβαση των αρμοδίων για τα δύο κυνοκομεία Σπάρτης, όπου στοιβάζονται σαν άψυχα αντικείμενα εκατοντάδες ψυχές.

  Σώστε ΤΩΡΑ τα ζώα.»

  Περισσότερες φωτογραφίες
  ΕΔΩ

  https://pfpo.gr/dimotiko-kynokomeio-spartis-ora-miden/


  ……………….

  ………………….

  ………………………..
  Η επιστολή συνοδεύεται από βίντεο της Zoosos.gr:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.