Θέλετε να μιλήσουμε για την Κράινα; Να μιλήσουμε!

[Απάντηση στο ‘άρθρο’ του Πριν, που αναδημοσιεύτηκε με μεγάλη άγρια εκδικητική χαρά από την Iskra και τον ΑρηKhaybar Khaybar, ya yahud, Jaish Muhammad, sa yahudΧατζηστεφάνου και το WAR on Info του, και δεκάδες άλλους απολογητές του σερβικού εθνικισμού και ουσιαστικά αρνητές της σφαγής της Σρεμπρένιτσα…]

…ήταν λίγο σοκαριστικό να βλέπει κανείς ότι έτσι, ο άλλος λέει ‘14.000’ για να στηρίξει το πλαστογράφημά του, χωρίς πηγή, χωρίς διασταύρωση, χωρίς έλεγχο, και τρέχουν από κάτω όλοι οι απολογητές να το διακινήσουν και να το θαυμάσουν, πόσο καλό είναι και πόσο ωραία τα λέει.

Μια απάντηση από τον φίλο σχολιαστή και ιστολόγο Κλέων Ι.

Μόνο 14.000; Γιατί δε βάζετε 140.000; Ή 1.400.000; Δωρεάν είναι τα μηδενικά, δεν πληρώνει κανείς τίποτα. Ας είναι παντού γνωστό, σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο ότι οι νεκροί άμαχοι Σέρβοι της επιχείρησης των Κροατών στην Κράινα τον Αύγουστο 1995 ήταν από 650-1.200. Το ίδιο το Κροατικό Helsinki Watch δίνει 677.

Οι Κροάτες εθνικιστές δίνουν αριθμό 214, οι Σέρβοι εθνικιστές δίνουν 1.192-1.205

Ούτε τη Wikipedia δεν κοίταξαν;

– Serb civilian deaths: 214 (Croatian claim) – 1,192 (Serbian claim)

Μα πόσο ηλίθιους πρέπει να μας θεωρούν όταν όλα υπάρχουν στο ίντερνετ; Υπάρχουν όλα τα ντοκουμέντα εδώ, μαζί με τις καταδίκες κ.λπ. Κροατών από το ΔΠΔΧΓ.

Και φυσικά στα ελληνικά, με πλήρη τεκμηρίωση, για όποιον δεν βολεύεται με απατεωνιές και θέλει να δει το πλήρες context της ιστορίας, πως και για ποιους λόγους φτάσαμε στην Επιχείρηση Storm, χωρίς να κρύβεται τίποτα. Εδώ:

– Η Κράινα, η πρόβα τζενεράλε του Μλάντιτς, η παράνομη κατοχή (κατά τον ΟΗΕ) και η εκδίωξη των Σέρβων – Η τελευταία πράξη του δράματος.

Και φυσικά, μπορεί οι 97.000 Βόσνιοι νεκροί των πρώτων πολέμων να προσπερνιούνται και να μην σημαίνει τίποτα το νούμερο αυτό, μπορεί και οι περίπου 20.000 νεκρών Κροατών από την σερβική επιθετικότητα να μην σημαίνουν τίποτα κι αυτοί, αλλά υπάρχει, λέει, και μια δεύτερη ‘πραγματική εθνοκάθαρση’ -μετά τους Σέρβους στην Κράινα-, εκείνη του 1999, στο Κόσοβο. Δεν είναι βέβαια, οι περίπου 10.000 Αλβανοί θύματα των Μιλόσεβιτς και του αντιπροέδρου του ναζιστή και φίλου της ΧΑ Σέσελι, αλίμονο, χειραφέτηση Αλβανών και Βοσνίων μουσουλμάνων, που το είδατε εσείς αυτό να είναι στόχος της ελληνικής ‘αντιιμπεριαλιστικής’ ψευτοαριστεράς;

Είναι, λέει η ‘εθνοκάθαρση’ εναντίον των Σέρβων του Κοσόβου!

Αφού ‘κατοχύρωσε’ το πλαστό νούμερο 14.000 για τους υποτιθέμενους νεκρούς Σέρβους της Κράινα, λέει μετά:
«Διότι αν νοείται ανεκτή (από τη «διεθνή κοινότητα) εθνοκάθαρση, βουτηγμένη στο αίμα 14.000 ανθρώπων σε περίοδο πολέμου, γιατί να μην γινόταν και μια κατοπινή, (μεταπολεμική και για αυτό λιγότερο ηχηρή) εθνοκάθαρση, υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ και της περιβόητης «KFOR», σε βάρος του σερβικού πληθυσμού του Κοσσυφοπεδίου;»

Κι άλλη εθνοκάθαρση ΚΑΤΑ των Σέρβων!

Με λίγα λόγια, πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας. Οχι μόνο τυπικό δείγμα ‘Whataboutism’ με ψεύτικα, μάλιστα, στοιχεία, αλλά και κυριολεκτικά ο θύτης γίνεται θύμα για τον αρθρογράφο!

Είναι κυριολεκτικά σοκαριστικό.
Δεν πρόκειται για θέμα ‘άποψης’ εδώ, η για κάτι ιδεολογικό ή πολιτικό, που θα μπορούσε να συζητηθεί καλόπιστα.
Μπορώ να καταλάβω κάποιον που λέει ‘What about Κράινα’, ας πούμε κάποιον που ίσως θέλει να δείξει τυχόν υποκρισία άλλων, που ξεχνάνε να αναφερθούν στα κροατικά εγκλήματα (όχι εμείς, φυσικά).
Δεν θα συμφωνήσω, βέβαια, μαζί του διότι άλλο η βία του γενοκτόνου επιτιθέμενου θύτη, κι άλλο η βία του ακρωτηριασμένου θύματος που βρίσκεται σε αυτοάμυνα.

Αλλά, ας πούμε, κατανοητό, αν κάποιος θέλει να υποστηρίξει σφαγείς και να αρνηθεί τα εγκλήματα τους, και να προσβάλλει τα θύματα βάζοντας στη ζυγαριά και εστιάζοντας μόνο στα θύματα που είχε ο θύτης και τρομοκράτης που κάνει εθνοκάθαρση, ας πούμε εντάξει. Εχει δικαίωμα να υποστηρίξει και σφαγείς ακόμα, αφού οι σφαγείς στάθηκαν (νομίζει) ‘απέναντι στον ιμπεριαλισμό’.

Μπορώ ακόμη να καταλάβω κάποιον που θέλει να ελαχιστοποιήσει τα θύματα των άλλων και να υπερβάλλει ‘στα δικά του’, για ‘ιδεολογικούς’ λόγους. τρύπια ιδεολογία θα έχει, αλλά έστω.

Αλλά δεν μπορώ -και δεν πρόκειται- να καταλάβω κάποιον που λέει συνειδητά ψέματα.

Εδώ υπάρχει κόκκινη γραμμή.

Εδώ τίθεται θέμα (ΑΝ)εντιμότητας.

Με αυτήν την δήθεν ‘αριστερά’ δεν θέλω να έχω καμία σχέση, ούτε να μου απευθύνει κανείς το λόγο και να με λέει ‘σύντροφο’.
Δεν είμαι σύντροφος κανενός ψεύτη και κανενός τσαρλατάνου.

Κατάντησαν την αριστερά μια σέχτα τσαρλατάνων.

Που πιστεύει σε απρόσωπες μαγικές συνωμοτικές δυνάμεις ‘του ιμπεριαλισμού’ όπως οι Ναζί πίστευαν στην παγκόσμια εβραϊκή κυριαρχία και στα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών.

Εχει καταντήσει σχεδόν το ίδιο πράγμα, και λίγο με ενδιαφέρει αν ο ψεύτης και πλαστογράφος απέναντί μου αυτοαποκαλείται ‘αριστερός’ ή οτιδήποτε.
Οσο λέει ψέματα μες στα μούτρα μας και μας θεωρεί ηλίθιους και θέλει να πιστεύουμε σε μεταφυσικά σχεδόν δόγματα, στα τσακίδια.

Ντροπή:
Ντροπή, διότι το αίμα των αγοριών της Σρεμπρένιτσα είναι και ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ τα χέρια, που βοηθήσαμε με όλους τους τρόπους, ενώ το αίμα των νεκρών της Κράινα είναι μόνο στα χέρια της κλίκας του ολοκληρωτικού εθνικιστικού καθεστώτος των Μιλόσεβιτς-Κάρατζιτς-Μλάντιτς-Σέσελι-συζύγου Μιλόσεβιτς, και κάποιοι εξακολουθούν να τους αθωώνουν και να λένε ακόμα, μετά από τόση βιβλιογραφία και τόσες αποδείξεις και έρευνες, ότι δήθεν «η κακιά δύση επιτέθηκε στους καλούς και αμυνόμενους Σέρβους και διέλυσε τη Γιουγκοσλαβία» κ.ο.κ., τη γνωστή ιστορική πλαστογραφία και προπαγανδιστικό μύθο, που όμοιός του μάλλον δεν υπήρξε άλλος στο τέλος του 20ού αιώνα. Εξακολουθούν, δηλαδή, με την άρνησή τους να συγκαλυφθεί η σφαγή, το δέκατο και τελευταίο στάδιο κάθε γενοκτονίας. Εύγε.

Αυτό το πράγμα πρέπει να κατεδαφιστεί εκ θεμελίων, αν θέλουμε να έχουμε μια ελπίδα.

_______

Αραγε από ε δ ώ το είδε το 14.000;

Ο,τι διαβάζετε στο ίντερνετε, να το πιστεύετε ρε, πάντα είναι αλήθεια, ειδικά όταν δεν έχει πηγές.

Το Urban Dictionary είναι ιστοσελίδα παρωδία ρε ανεγκέφαλοι, σαν το slang.gr και το ΚομπΛεξικό, γραμμένο από χρήστες, κάνει πλάκες. Ανόητοι, που το θεωρήσατε κανονική πηγή

Πέρα απ’ τη βλακεία, το θέμα της ανεντιμότητας είναι εξαιρετικό σοβαρό.
Κάτι τέτοιοι σαν κι εσάς κατάντησαν την αριστερά μια σέχτα τσαρλατάνων με ‘αριστερούς’ Κλεομένηδες και θεωρίες συνωμοσίας.
Απατεώνες.

14,000 Serb civilians being killed

***

©xyzcontagion  [Eυχαριστούμε]

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

16 Responses to Θέλετε να μιλήσουμε για την Κράινα; Να μιλήσουμε!

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  To εύλογο και ευγενικό σχόλιο του αναγνώστη της Iskra, ακόμη περιμένει απάντηση

  http://www.iskra.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%81%CE%AC%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%82/

  Για την Κράινα θα μιλήσει κανείς;
  26/11/20171
  Ο Ράτκο Μλάντιτς και οι δυο θερινές σφαγές του ’95 που «έγιναν» μία…

  Κι όμως, η σφαγή στην Κράινα έχει σχεδόν… εξαφανιστεί! Είδατε ή ακούσατε κανέναν «θεσμικό παράγοντα» να αναφέρεται σε αυτήν; Να διερωτάται αν πλήρωσαν ή αν θα πληρώσουν οι υπεύθυνοι; Τίποτα… Οι 14.000 ψυχές που χάθηκαν στην Κράινα χάθηκαν και από τα κιτάπια, ….
  …….
  Οι 14.000 ψυχές που χάθηκαν στην Κράινα κλήθηκαν να γίνουν στο πεδίο των ιστορικών καταγραφών πρόωρες «παράπλευρες απώλειες».
  …………………………………..

  1 ΣΧΟΛΙΟ

  Πέτρος Διβέρης 28/11/2017 at 01:46
  Χωρίς καμία πρόθεση αμφισβήτησης έχετε παρακαλώ κάποιες πηγές να κοιτάξω για τη σφαγή αυτή? Ευχαριστώ προκαταβολικά

  • Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

   και στου Χατζηστεφάνου σιωπή. Μόνο που ο δεύτερος από τους 3 σχολιαστές ο Φώτης, αποκαλεί φασίστα τον πρώτο που διαψεύδει το άρθρο του Πριν, και ζητάει να το σβήσουν, ενώ ο τρίτος παραπέμπει στο xyz contagion

   https://info-war.gr/gia-tin-kraina-tha-milisi-kanis/

   Για την Κράϊνα θα μιλήσει κανείς;
   27/11/2017

   Διονύσης Ελευθεράτος
   Εφημερίδα Πριν – 26/11/2017

   […………….]
   3 Responses

   30/11/2017
   Λιμπυ Τατα Αρσελ
   Το 2011 καταδικαστηκαν απο το Δικαστηριο για τα εγληματα πολεμου στην πρωην Γιουγκοσλαυια οι Κροατες στρατηγοι Ante Gotovina kai Mladen Markac για τα εγκληματα τους ειδκα στην Κραινα με την επιχειρηση STORM .Επομενως αυτην εποχη “μιλουσαν ” πολλοι για την Κραινα . Το αρθρο ειναι προπαγανδιστικο /πρωτη φορα διαβαζω τον αριθμο 14.000 θυματα στην Κραινα .Ο μεγαλος αριθμος ηταν οι εκδιωξεις γαι την εθνικη καθαρση και η καταδικη των δυο παραπανω στρατηγων περιελαμβανε και τους θανατους. Αυτες τις καταδικες τις αποσιωπει ο κ. Ελευθερατος. Εξαλλου ειναι πια μια ιστορικη αληθεια οτι οι Σερβοι αρχισαν τον πολεμο. Διαβαστε οποιαδηποτε ιστορικη πηγη που θελετε . Οι Σερβοι ειχαν τον μεγαλυτερο στρατο και την Αστυνομια και οι Βοσνιοι Σερβοι και οι αταχτες ομαδες διεπραξαν τα πιο στυγερα εγκληματα στον πολεμο της Βοσνιας .Η συμπαθεια που τρεφουν οι Ελληνες για την Σερβια δεν πρεπει να τους κανει τυφλους στην αληθεια.

   27/11/2017
   Φώτης
   Πολύ δυνατό άρθρο.Και αν γίνεται ας σβήνονται τα γκεμπελίστικα σχόλια από φασίστες κάτω από τα βίντεο.Ευχαριστώ.

   27/11/2017
   Κυριακος Πατουχεας
   Τελικα τι ισχυει;;;
   https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1711810188837579&id=1052366074781997

   • Ο/Η Po λέει:

    θα πάρουν κι αυτοί απάντηση, όπως δίνουν στην… Ίσκρα.

   • Ο/Η Κλέων Ι. λέει:

    Νομίζω, μάλλον ανάποδα τα λες. Αν κοιτάξουμε στις ημερομηνίες των σχολίων (δυστυχώς δεν έχουν ώρα) ο δεύτερος (Φώτης) που καλεί να σβηστούν τα ‘γκεμπελίστικα σχόλια από φασίστες κάτω από τα βίντεο’ αναφέρεται στον πρώτο (Κυριακος Πατουχεας) με το λινκ προς XYZ Contagion που ρωτάει.

    Καταλάβατε ποιοι είναι οι γκεμπελίσκοι και οι φασίστες. Οχι όσοι λένε αδίστακτα ψέματα και εξαπατούν τον κόσμο ξεδιάντροπα. Αλλά εκείνοι που αποκαθιστούν την ιστορική αλήθεια, με ντοκουμέντα και επιχειρήματα και με θεμελίωση.

    Ετσι πιστεύει, δεν μπορείς να του ξεριζώσεις τα σκουπίδια απ’ το μυαλό του. Είναι πιστοί όλοι αυτοί, γι’ αυτό είναι αδύνατο να δεχτούν οποιαδήποτε πληροφορία θα ραγίσει αυτήν την πίστη ή θα κλονίσει αυτή τη βεβαιότητα. Φυσικά, ποτέ δεν δίνουν την παραμικρή απάντηση. Μόνο επίθετα και χαρακτηρισμοί σε όσους τους τρίβουν στα άσχημα ανορθολογικά τους μούτρα την αλήθεια, «γκεμπελίστικα σχόλια από φασίστες» σου λέει.

    Οπως έχουμε πει, ‘μια σέχτα τσαρλατάνων’, κατάντησαν την αριστερά μια σέχτα τσαρλατάνων με ‘αριστερούς’ Κλεομένηδες και θεωρίες συνωμοσίας.

    Τέλος πάντων. Το XYZ Contagion έχει πει τη γνώμη του, έχει δώσει την πραγματική εικόνα, θεμελιωμένη καλά και χωρίς δυνατότητες διάψευσης, κι από κει και πέρα, όποιος θέλει μπορεί να διαβάζει και να κρίνει. Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι όλοι σοβαροί άνθρωποι.

    – Οι ‘αριστεροί αντιιμπεριαλιστές’ συνήγοροι των Σέρβων, οι ακροδεξιοί δωσίλογοι τσέτνικ και η σερβική ‘Μεγάλη Ιδέα’ (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #03)
    https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/04/03/yugo-03/

    Δυστυχώς, οι συμπατριώτες μας ‘ειδικοί’ επί των γιουγκοσλαβικών θεμάτων θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι το καθεστώς εκείνο δεν είχε καμία απολύτως σχέση, ούτε με τον σοσιαλισμό, ούτε με την αριστερά, ούτε με τον ουμανισμό και τις ανθρωπιστικές ιδέες […]
    Λυπόμαστε που θα τους πληροφορήσουμε σήμερα, δηλαδή μόνο έπειτα από 20 ή 25 χρόνια, αλλά η αλήθεια είναι ότι ήταν ένα καθεστώς που αναβίωσε τον σερβικό εθνικιστικό σωβινισμό των τσέτνικ και της ιδεολογία τους: Μια σκληρή ρατσιστική βίαιη ‘ιδεολογία’, υπέρ της μοναρχίας, υπέρ του καπιταλισμού, άκρως καιροσκοπική και αγρίως αντικομμουνιστική. Οι τσέτνικ, θυμίζουμε, ήταν η δωσιλογική οργάνωση του Ντράζα Μιχαήλοβιτς, και εκείνοι που ενώ ξεκίνησαν σαν αντιστασιακό κίνημα κατά της γερμανικής κατοχής, πολύ γρήγορα έστρεψαν τα πυρά τους μόνο ενάντια στους παρτιζάνους του Τίτο, κάτι ανάμεσα στους ΠΑΟτζήδες και στα Τάγματα Ασφαλείας, στα καθ’ ημάς. Εσφαξαν ολόκληρα σερβικά χωριά αν τυχόν ήταν με τους αντάρτες, οδήγησαν στο θάνατο δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνους και Κροάτες λόγω της καταγωγής τους ή λόγω της ένταξής τους στην Αντίσταση και στην Επανάσταση, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζονταν με τους φασίστες Ουστάσι και με τα σερβικά Τάγματα Ασφαλείας της οργάνωσης ‘Zbor’ του Dimitrije Ljotic και του κουίσλιγκ Milan Nedic, αλλά και με τους Ναζί, με στόχο την ‘Μεγάλη Σερβία’. Οι τοπικοί αρχηγοί των τσέτνικ ονομάζονταν ‘βοϊβόδες’. ‘Τσέτνικ Βοϊβόδας’ ήταν ο Βόγιτσλαβ Σέσελι, aka ‘Ο χασάπης’ αλλά και ο Σερβοβόσνιος διοικητής των Ελλήνων εθελοντών της ΕΕΦ Ζβόνκο Μπάγιαγκιτς.
    […]
    Ιδέα δεν είχαν οι διαμορφωτές της αριστερής κοινής γνώμης ότι ο Κάρατζιτς ήταν ένας σκληρός ακροδεξιός μοναρχικός αντικομμουνιστής και συνεχιστής των φασιστών δωσιλόγων τσέτνικ και ο Μιλόσεβιτς ένας καιροσκόπος και εξουσιοφρενής ρατσιστής, και πως και οι δυο τους, όπως και ο σωβινιστής Μλάντιτς, στέκονταν πολύ μακριά από ‘ιδεολογίες’, ‘δίκαιο’ και ‘ηθική’. Για ποιο λόγο, άραγε, η ΧΑ συντασσόταν κι έδειχνε τόση αλληλεγγύη στο καθεστώς Μιλόσεβιτς, σε σημείο να στέλνει στελέχη της εκεί να πολεμήσουν -έχει αναρωτηθεί κανείς από τους φιλοσέρβους ‘αριστερούς’; Διότι Μλάντιτς και Κάρατζιτς έκαναν όλα όσα η ΧΑ θα ήθελε να κάνει και εδώ, αν μπορούσε: Απαρτχάιντ και ρατσιστικές διακρίσεις, αντικομμουνισμός και αποκατάσταση των συνεργατών των ναζί, βίαιη εκκαθάριση αλλόθρησκων και αλλόφυλων και μειονοτήτων, πογκρόμ και μαζικοί τάφοι για τους εχθρούς, εισβολή σε ξένα εδάφη δήθεν για προστασία των ‘δικών μας μειονοτήτων’ αλλά στην πραγματικότητα για κατάκτηση ‘ζωτικού χώρου’, παραβίαση όλων των Συνθηκών της Γενεύης, μαζικές εκτελέσεις αμάχων ‘υπανθρώπων’, δηλαδή τα αιώνια όνειρα κάθε ναζιστή. Αυτά ήταν τα (διακομματικά) χάλια μας και γι’ αυτά αγωνίζονταν ολόκληρος ο ελληνικός βούρκος σε πλήρη Ωμοψυχία όπως ξέρουμε.

    – Η ανύπαρκτη και εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη ‘ελληνοσερβική φιλία’
    https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/04/02/yugo-02/

    Μια μέρα στις αρχές της δεκαετίας του 1990, οι Ελληνες ξύπνησαν και έμαθαν ότι υπήρχε, λέει, μια ‘ελληνοσερβική φιλία’, και μάλιστα «πατροπαράδοτη και από τα βάθη των αιώνων». Μπορεί κανείς πριν το 1990 να μην είχε ακούσει τίποτα σχετικό -άλλωστε μέχρι τότε ονομαζόταν Γιουγκοσλαβία και ουδέποτε γράφτηκε η φράση ‘ελληνογιουγκοσλαβική φιλία’, αφού σκοτωνόμασταν 50 χρόνια για τη Μακεδονία-, όμως η ανύπαρκτη και φανταστική ‘ελληνοσερβική φιλία’ έγινε μια εικονική πραγματικότητα που όμως ήταν βασισμένη σε μια μαζική παράκρουση. Το είχε πει η τηλεόραση. Η φιλία μας κρατούσε από τα αρχαία χρόνια, λέγαν όλοι. Μέσα σε λίγους μήνες, γέμισε η χώρα και σε κάθε δήμο δημιουργήθηκε κι από ένας […]
    Στην πραγματικότητα, ήταν το πατροπαράδοτο μίσος των Ελλήνων για τους Τούρκους που μας ‘ένωσε’ με τους αδελφούς Σέρβους εκεί γύρω στο 1990. Κάποιο ρόλο σίγουρα έπαιξε και η κρυφή ελπίδα των Ελλήνων πως οι Σέρβοι, αφού θα καθαρίσουν με τους δικούς τους Τούρκους εκεί, θα βάλουν ένα χεράκι για να καθαρίσουμε κι εμείς με τους δικούς μας ‘Τούρκους’ εδώ -ή έστω θα φρονηματίσουν εκείνους τους άξεστους γυφτοσκοπιανούς, και τι καλύτερο από το να μοιράσουμε τη χώρα τους. Δεν είχε καθόλου άδικο ο Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης όταν το 1995 έγραφε πως η ελληνική κοινωνία, σχεδόν στο σύνολό της, συμπεριφέρθηκε απέναντι στην εισβολή της βαρβαρότητας όχι μόνο με πλήρη άγνοια των πραγματικών στοιχείων της γιουγκοσλαβικής τραγωδίας, αλλά και με πρωτοφανή μεσαιωνικό φανατισμό. Εφτανε η ταύτιση με την Ορθοδοξία -συν η δήθεν αντιιμπεριαλιστική εναντίωση στη Δύση- για να δικαιολογηθεί και να υποστηριχτεί το έγκλημα και η βαρβαρότητα. […]

    Από τότε, λοιπόν, οι Ελληνες έκλεισαν πεισματικά τα μάτια, και απαγόρευαν στον εαυτό τους να δει το πραγματικό πρόσωπο του σερβικού μεγαλοϊδεατικού σωβινιστικού φασισμού. Ταυτόχρονα, γράφτηκε μία από τις πιο μαύρες και χυδαίες σελίδες της ελληνικής δημοσιογραφίας. Το γεγονός πως ακόμη και σήμερα, 20-25 χρόνια μετά, ο μέσος Ελληνας ακόμα πιστεύει ότι η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε από τους δυτικούς, ότι οι κακοί Κροάτες Ουστάσι και οι διαβολικοί Βόσνιοι τζιχαντιστές μαζί με τη Γερμανία, το Βατικανό, τις ΗΠΑ με την Αλ-Κάιντα και την Σαουδική Αραβία, και τον ‘Σιωνισμό’ (αργότερα προστέθηκαν και οι μουσουλμάνοι Αλβανοί τρομοκράτες) επιτέθηκαν στους καλούς ορθόδοξους και αμυνόμενους Σέρβους, ότι ο Μιλόσεβιτς ήταν σοσιαλιστής και αντιιμπεριαλιστής που μαχόταν για να μην διαλυθεί η χώρα του και ότι στη Σρεμπρένιτσα δεν έγινε καμία ανθρωποσφαγή αμάχων, όλα αυτά -και πολλά ακόμη-, οφείλονται στην στάση που κράτησαν σχεδόν σύσσωμα τα ελληνικά ΜΜΕ …

    – Η εσωτερική αντιεθνικιστική αντίσταση στη βαρβαρότητα και στο φασισμό και ο Μιλόσεβιτς, ο νεκροθάφτης του σοσιαλισμού
    https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/04/05/yugo-05/

    Ενα άλλο παραμύθι που ακόμη πιστεύουν οι Ελληνες αριστεροί είναι πως δήθεν «η Δύση ήθελε να καταστρέψει τη Γιουγκοσλαβία επειδή ήταν η τελευταία σοσιαλιστική χώρα». Λάθος. Η Γιουγκοσλαβία υπό τον Μιλόσεβιτς ήταν μια χώρα της ‘ελεύθερης αγοράς’, και ο καιροσκόπος Νονός των ολιγαρχών την έθαψε ολοκληρωτικά […] Πολύ πριν τις αλλαγές στην Ουγγαρία, στην Πολωνία, και πολύ πριν την πτώση του Τείχους ήταν υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας στους φίλους του ολιγάρχες. Οταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση βγήκε στην τηλεόραση υποστηρίζοντας τις δήθεν ‘μεταρρυθμίσεις’ του και κάλεσε τους πολίτες «να εγκαταλείψουν τον πρωτόγονο φόβο τους για εκμετάλλευση από το ξένο και το ιδιωτικό κεφάλαιο». Δίπλα του βρίσκονταν οι ‘σύμβουλοι’ του ΔΝΤ και της World Bank. Το πρώτο χρηματιστήριο σε ανατολική χώρα φτιάχτηκε από τον Μιλόσεβιτς. Εν μέσω του πολέμου στην Κροατία ξεπούλησε σε ξένα κεφάλαια τον μισό κρατικό οικονομικό τομέα και λίγο μετά ανακήρυξε τη χώρα ‘free economic zone’ για ξένους κεφαλαιούχους, μεταξύ των οποίων και οι ελληνικότατες εταιρείες Δέλτα, Βιοχάλκο, Panafon, Εθνική Τράπεζα, Ιντρακόμ και ΟΤΕ, Mytilinaios AG κά. […] Εδωσε όλα τα duty free shops στον γιο του Μάρκο, μια σειρά από επιχειρήσεις στη σύζυγό του και φρόντισε ώστε όλοι οι φίλοι του να αποκτήσουν κι αυτοί περιουσιακά στοιχεία δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Μόνο οι καταθέσεις του σε ελληνικές και κυπριακές τράπεζες ήταν 3,8 δις δολάρια. Η υπόθεση στο κυπριακό της σκέλος έγινε ευρέως γνωστή από μια … τσιγκουνιά (;) της Λαϊκής Τράπεζας. Οι υπάλληλοι που μετρούσαν τα λεφτά κάθε βράδυ ζήτησαν …

    – Οταν ο θύτης παριστάνει το θύμα
    https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/04/01/yugo-01/

    «Οποιος μιλάει για τα γεγονότα στην πρώην Γιουγκοσλαβία και ‘ξεχνάει’ να αναφέρει τη λέξη ‘Μεγάλη Σερβία’, όποιος αποφεύγει να μιλήσει για το οργανωμένο σχέδιο εθνοκαθάρσεων, όποιος επιδεικτικά αγνοεί το μνημόνιο (‘μεμοράντουμ’) του 1986 της Σερβικής Ακαδημίας, το RAM Plan, τη γραμμή ‘Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica’, τους ‘έξι στρατηγικούς στόχους του σερβικού έθνους’, το έγγραφο με τον τίτλο ‘Variants A and B’, -και ειδικά για το θέμα Βοσνία και Σρεμπρένιτσα-, το τελεσίγραφο της 17 Απριλίου 1992, τη ‘ντιρεκτίβα 7’ και τη ‘ντιρεκτίβα 7.1’, και φυσικά όποιος ‘ξεχνάει’ να μιλήσει για τη ‘Velika Srbija’, τότε είτε δεν ξέρει τα γεγονότα, είτε είναι συνειδητός παραχαράκτης που προσπαθεί να κρύψει το επεκτατικό σχέδιο της σερβικής ηγεσίας να διαλύσει τη χώρα και να καταλάβει τα καλύτερα κομμάτια για τον εαυτό της, αφού πρώτα προβεί στα χειρότερα -ναζιστικού τύπου- εγκλήματα: Επεκτατική επιθετικότητα, με μέσο τον εξοντωτικό ρατσισμό, στη χειρότερη μορφή τους.

 2. Ο/Η Psycho λέει:


  ΕΠΑΝΩ: Βλασένιτσα, αρχές του 1995: Χρυσαυγίτες Ελληνες εθελοντές της ΕΕΦ, Μπέλμπας Απόστολος, Μαυρογιαννάκης Μιχάλης, Σωκράτης Κουσουμβρής, Κώστας και άλλοι. ΚΑΤΩ: Η ηγεσία της τοπικής οργάνωσης Τρίπολης της Χρυσής Αυγής. Ο γραμματέας της ΤΟ Τρίπολης της Χρυσής Αυγής, Μπέλμπας Απόστολος, δεύτερος από αριστερά.

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/08/gousetis-eglimaties-kathimerini/


  Καθημερινή, Απόψεις, 08/07/2015.

  http://jungle-report.blogspot.gr/2010/07/blog-post.html
  Το καζάνι των Βαλκανίων: η Σρεμπρένιτσα των Ελλήνων
  τάδε έφη SLY 13 Ιουλ 2010 , 2:08 π.μ.

  Η συγγνώμη των αθώων – Μια άρνηση και μια μήνυση – Η συμμετοχή των Ελλήνων παραστρατιωτικών στη Βοσνία – Αποκλειστικό: τα ντοκουμέντα της ντροπής – Η αποθήκη της Κράβιτσα – Πως σκοτώνουμε 300 μουσουλμάνους μέσα σε 13 λεπτά – Οι συμπληρωματικές μαρτυρίες των Ελλήνων παραστρατιωτικών της ΕΕΦ – Η ανείπωτη φρίκη του πολέμου μέσα από ένα σκληρό βίντεο
  (…..)
  Να υπενθυμίσουμε πως σε συνέντευξή του στην ακροδεξιά φυλλάδα Ελεύθερη Ώρα, τον ίδιο μήνα που άσκησε τη μήνυση εναντίον του Μίχα, δηλώνει απερίφραστα πως «μπήκα στη γραμμή της μάχης ένοπλος και ένστολος». Δια του λόγου το αληθές, το δημοσίευμα κοσμεί μια φωτογραφία του Σ. Βιτάλη με τη σερβοβοσνιακή στολή

  Στη συνέχεια του δελτίου τύπου, ο Σταύρος Βιτάλης προβαίνει σε μια πρωτοφανή παραδοχή:

  Ήμουν ο άνθρωπος εκείνος, που βοήθησε στην συγκρότηση και την οργάνωση των Ελλήνων εθελοντών. Με δική μου μάλιστα συνεννόηση με το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Σερβικής Δημοκρατίας, όλοι οι Έλληνες εθελοντές που κατέφθαναν στη Σερβική Δημοκρατία, εντάσσονταν στις δυνάμεις του τακτικού στρατού, με κύριο κορμό και βάση το Σώμα της Ρωμανίας. Παράλληλα, οι Σέρβοι διοικητές τους είχαν σαφή εντολή την οποία και τήρησαν κατά γράμμα, να μην συμμετέχουν οι Έλληνες εθελοντές, σε καμία επιθετική επιχείρηση. Μιας πραγματικότητας της οποία ήμουν από το 1993 έως το 1996 αψευδής αυτόπτης μάρτυς, με τον βαθμό μάλιστα του Ταγματάρχη κατ? απονομή του Σερβικού Στρατού της Voiska Republika Srpska.
  Στην υπόθεση της ανακατάληψης της πόλης Σρεμπρενίτσα από τους Σέρβους, ήμουν παρών σε όλες τις επιχειρήσεις, μαζί με κλιμάκιο Σέρβων ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών. Κανείς από τους Έλληνες εθελοντές, δεν συμμετείχε στις μάχες μέσα ή γύρω από την πόλη αυτή. Αντιθέτως, οι Έλληνες εθελοντές, συνέχισαν να κρατούν το προκεχωρημένο φυλάκιό τους, ανατολικά της πόλης Βλασένιτσα.

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/19/kanellis-enstaseis-nea-poios-thymatai-th-sremprenitsa/  Βλασένιτσα Βοσνίας, Φεβρουάριος 1995, προφανώς στη βάση του στρατοπέδου της ΕΕΦ ή ίσως σε κάποιο από τα κατασχεμένα μουσουλμανικά οικήματα που είχαν παραχωρηθεί στους Ελληνες, κατόπιν διαταγής του Μλάντιτς. Διακρίνονται οι Μήτκος Αντώνιος (διοικητής της ΕΕΦ), Βασιλειάδης Τρύφων (υποδιοικητής της ΕΕΦ), Μουρατίδης Γιώργος, Καθάριος Κυριάκος, Κώστας (αγνώστων λοιπόν στοιχείων, ίσως να πρόκειται για τον καταγεγραμμένο εθελοντή Κώστα Λαμπρόπουλο), Λάτσιος Αγγελος του 10ου Αποσπάσματος Σαμποτάζ, Νικολαΐδης Νίκος και το μέλος της Χρυσής Αυγής ΜΜ. Επιδεικνύουν -υποθέτουμε- τον βαρύ οπλισμό τους.
  Βλασένιτσα Βοσνίας, 1995, άνδρες της ΕΕΦ με τον Σερβοβόσνιο διοικητή τους. Διακρίνονται τα μέλη της Χρυσής Αυγής ΜΜ, Μπέλμπας Απόστολος και Κουσουμβρής Σωκράτης και οι Σπουργίτης Ελευθέριος, Κώστας, Λάτσιος Αγγελος του 10ου Αποσπάσματος Σαμποτάζ, Ζαβιτσάνος Δημήτριος (αρχιλοχίας της ΕΕΦ), Δημητρίου Χρήστος και άλλοι.
  Βλασένιτσα Βοσνίας, 1995, άνδρες της ΕΕΦ με τον Σερβοβόσνιο διοικητή τους. Διακρίνονται τα μέλη της Χρυσής Αυγής ΜΜ, Μπέλμπας Απόστολος και Κουσουμβρής Σωκράτης και οι Σπουργίτης Ελευθέριος, Κώστας, Λάτσιος Αγγελος του 10ου Αποσπάσματος Σαμποτάζ, Ζαβιτσάνος Δημήτριος (αρχιλοχίας της ΕΕΦ), Δημητρίου Χρήστος και άλλοι.

  https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-1/

  Βλασένιτσα Βοσνίας, 1995, άνδρες της ΕΕΦ με τον Σερβοβόσνιο διοικητή τους. Διακρίνονται τα μέλη της Χρυσής Αυγής Κουσουμβρής Σωκράτης, Μπέλμπας Απόστολος, και ΜΜ, και οι Ζαβιτσάνος Δημήτριος (αρχιλοχίας της ΕΕΦ), Μήτκος Αντώνιος (διοικητής της ΕΕΦ), Φλορίν Αννα (Ελληνορουμάνος), Βασιλειάδης Τρύφων (υποδιοικητής της ΕΕΦ), Δημητρίου Χρήστος, Λάτσιος Αγγελος του 10ου Αποσπάσματος Σαμποτάζ, Σπουργίτης Ελευθέριος και άλλοι.

  https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-1/


  Φωτογραφία από ‘Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας’ από την Ρόδο, Νοέμβριος 1995. Ενας εθελοντής και ο γνωστός πολιτευτής της Ρόδου Κώστας-Ντίνος Μαντικός.

  ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ του XYZ Contagion: Vlasenica Βοσνίας, 12 Ιουλίου 1995, μια μέρα μετά την κατάληψη της Σρεμπρένιτσα. Ο στρατηγός Milenko Zivanovic, διοικητής του Σώματος Στρατού Ντρίνα, λέει ιστορίες για το πως «καθάρισαν και τελείωσαν το τζαμί των Τούρκων στη Σρεμπρένιτσα» και όλοι χειροκροτούν εκστασιασμένοι όταν ο στρατηγός αναλύει το θέμα: «Αφού καθαρίσαμε χτες βράδυ τη Σρεμπρένιτσα και εξαφανίσαμε κάθε ίχνος μουσουλμανικής ζωής, πρέπει να κάνουμε το ίδιο στη συνέχεια και στις άλλες μουσουλμανικές περιοχές».
  Παρόντες στο επινίκιο γεύμα ήταν και Ελληνες εθελοντές, μεταξύ των οποίων οι Μήτκος Αντώνιος και Καλτσούνης Κωνσταντίνος. Μαζί τους στο τραπέζι οι Ζβόνκο Μπάγιαγκιτς, ο παιδόφιλος Μητροπολίτης Zvornik-Tuzla Vasilije Kacavenda και άλλοι πολλοί.
  Μάλιστα, από το γεύμα αυτό υπάρχουν και κάποιες σκηνές ακόμα, από διαφορετικό βίντεο, με τις προπόσεις-κολακείες του Μητροπολίτη προς τους παριστάμενους Ελληνες της ΕΕΦ, πως «αφού ελευθερώσαμε τη Σρεμπρένιτσα τώρα, να δώσει ο Θεός κάποτε να ελευθερώσουμε και την Κωνσταντινούπολη».

 3. Ο/Η Ρωμιός μισθοφόρος λέει:

  Επαγγελματίας μισθοφόρος, Έλληνας με τους «Λύκους» του Σβόρνικ, τους «Πάνθηρες» της Μπιέλινα, και τους παραστρατιωτικούς Σέρβους Τσέτνικ, μετά στο πλευρό του Αφρικανού δικτάτορα Μομπούτο, δίνει συνέντευξη στον Τζίμα της Καθημερινής. .Τον στρατολόγησε κάποιος παπά-Γιάννης από τη Θεσσαλονίκη

  http://www.kathimerini.gr/308339/article/epikairothta/politikh/aggelos-o-filos-toy-strathgoy-mlantits


  23.12.2007
  Αγγελος, ο φίλος του στρατηγού Μλάντιτς

  Του Σταυρου Τζιμα

  – Πες μας πού κρύβεται ο στρατηγός γιατί αλλιώς θα σαπίσεις στη φυλακή.

  – Δεν έχω ιδέα, αλλά και να ήξερα δεν θα σας το έλεγα.

  – Θα σε καθαρίσουμε, θα σου βάλουμε εκατό χρόνια φυλακή.

  – Βάλτε μου διακόσια, δεν με νοιάζει…

  Σ’ ένα υγρό και σκοτεινό μπουντρούμι των φυλακών της Σρέμσκα Μιτρόβιτσα στη Βοϊβοντίνα, κατασκευασμένων από τη Μαρία Θηρεσία την περίοδο της Αυστροουγγαρίας, Σέρβοι αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών, ανακρίνουν έναν Ελληνα. Υποπτεύονται ότι είναι δραστήριο μέλος του δικτύου που κρύβει τον καταζητούμενο για εγκλήματα πολέμου Ράτκο Μλάντιτς και προσπαθούν με όλα τα μέσα να τον κάνουν να σπάσει. Πέφτουν, όμως, πάνω σε σκληρό καρύδι. Μολονότι τον έχουν εννιά ολόκληρους μήνες «κάτω από τη γη», χωρίς εντάλματα και άλλα τέτοια, δεν του παίρνουν κουβέντα.

  Δεν γνωρίζει πραγματικά ή δεν μιλάει; Οι ανακριτές του εμφανίζονται βέβαιοι για τις στενές σχέσεις του με τον στρατηγό. Ο «δικός μας» πολέμησε στον γιουγκοσλαβικό εμφύλιο, υπό τις άμεσες διαταγές του καταζητούμενου πολέμαρχου, ως επίλεκτο στέλεχος των ειδικών δυνάμεων των Σερβοβόσνιων αλλά και στο Ζαΐρ ως μισθοφόρος, «δούλεψε» για τον διαβόητο Αρκάν και τον καπετάν Ντράγκαν στη σερβοκροατική συγκρουση και μετά τον πόλεμο και για πολύ καιρό έπινε -σχεδόν καθημερινά- καφέ με τον Μλάντιτς, στο κέντρο του Βελιγραδίου.

  Τα γνωρίζουν όλα αυτά οι σερβικές αρχές. Του λένε ότι έχουν και φωτογραφίες που τον εμφανίζουν σε καφετέριες της γιουγκοσλαβικής τότε πρωτεύουσας, παρέα με τον στρατηγό και άλλους συμπολεμιστές του. Τίποτα αυτός. «Ε, ωραία, και τι έγινε, έχω χρόνια να τον δω, δεν γνωρίζω τι απέγινε», απαντά.

  Ο σκληροτράχηλος Αγγελος από τη Θεσσαλονίκη ή Αντζέλκο Τοντόροβιτς, όπως αναγράφεται στην ταυτότητα με την οποία τον είχε εφοδιάσει ο φίλος του στρατηγός όταν τον ενέταξε στις επίλεκτες δυνάμεις του στη Βοσνία, δεν είναι εύκολη -για τους διώκτες του Μλάντιτς- περίπτωση. Θαυμάζει τον στρατηγό, τον οποίο θεωρεί «πολύ καλό άνθρωπο, νοικοκύρη και ικανότατο αξιωματικό», πολέμησε υπό τις διαταγές του «για το καλό του σερβικού λαού» και δεν θα μπορούσε να τον προδώσει «ακόμα και αν ήξερε».

  Επί πέντε χρόνια σέρνουν στα κρατητήρια της ασφάλειας του Βελιγραδίου και στις φυλακές τον «τρελό Ελληνα», όπως τον αποκαλούσαν οι Σέρβοι συμπολεμιστές του λόγω των παράτολμων ενεργειών του στις μάχες, και την τελευταία φορά έμεινε μέσα εννιά μήνες, τους περισσότερους από τους οποίους στην απομόνωση. Είδαν και απόειδαν οι Σέρβοι, τον αποφυλάκισαν στις 13 Νοεμβρίου και η αστυνομία τους τον μετέφερε «σηκωτό» στα σύνορα με τα Σκόπια, απ’ όπου τον έδιωξε στην Ελλάδα.

  «Ηταν φορές μέσα στη φυλακή που έλεγα στο εαυτό μου: γι’ αυτούς τους ανθρώπους πολέμησες ρε;», λέει στην «Κ» αφηγούμενος την περιπέτειά του.

  Κράτησε το στόμα του κλειστό ή πράγματι έχασε και αυτά τα ίχνη του ινδάλματός του, από τότε που άρχισε το ανελέητο κυνηγητό της Κάρλα Ντελ Πόντε για το «κεφάλι» του υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενου από το δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου στη Γιουγκοσλαβία; Μόνο ο ίδιος μπορεί να το απαντήσει, όταν «ησυχάσουν» τα πράγματα και το «θέμα Μλάντιτς» κλείσει.

  Ενας Γκρέκο πολεμάει στο όνομα της Σερβίας

  Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: τον Αύγουστο του 1993 φεύγει από τη Θεσσαλονίκη για την εμπόλεμη Γιουγκολαβία μια αποστολή της εκκλησίας με τρόφιμα, φάρμακα και είδη ρουχισμού, της οποίας ηγείται ένας ιερέας, ο παπα – Γιάννης. Προορισμός της η αποσχισθείσα από την Κροατία Κράινα, όπου όμως μαίνονταν οι συγκρούσεις Σέρβων και Κροατών. Ανάμεσα στα μέλη της και ένας 28χρονος τον οποίο κάλεσε ο ιερέας για να βοηθήσει «σε περίπτωση που συμβεί κάτι». Γεροδεμένος και ευκίνητος καθώς ήταν, θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος σε κάποια δύσκολη στιγμή.

  Οταν η ανθρωπιστική βοήθεια έφτασε στο Κνιν και παραδόθηκε στους Σέρβους, ο νεαρός δήλωσε στον ιερέα ότι αποφάσισε να μείνει για λίγο καιρό για να «γνωρίσει την κατάσταση» και του ζήτησε «ευλογία», την οποία και έλαβε.

  «Μια μέρα ήρθε ένας Σέρβος και μου λέει: Γκρέκο τι κάνεις εδώ, θες να πολεμήσεις; Δεν ήξερα από πόλεμο, ούτε ήμουν ειδικά εκπαιδευμένος, μια και στο στρατό είχα υπηρετήσει ως απλό μέλος πληρώματος σε άρμα. Ομως μέσα μου ήθελα να συμμετέχω σε αυτήν την διαδικασία. Είχα επηρεαστεί και από τις περιπέτειες των ράμπο που βλέπαμε στην τηλεόραση, τους πολέμους του Βιετνάμ, συμπαθούσα τους Σέρβους, μιλούσα και αγγλικά και έτσι είπα το ναι». Εντάχθηκε αμέσως στους παραστρατιωτικούς «κόκκινους μπερέδες» του Ντράγκαν Βασίλεβιτς, γνωστού ως «καπετάν Ντράγκαν», που εκτίει ποινή φυλάκισης για εγκλήματα πολέμου στη Χάγη, αλλά μόλις έκανε την εμφάνισή του ο διαβόητος Αρκάν με τους «Τίγρεις» του μετακόμισε στις επίλεκτες δυνάμεις του. Ηθελε πραγματική δράση.

  «Με τον Αρκάν κάναμε πολλές αποστολές εναντίον των Κροατών, έχοντας και την υποστήριξη του γιουγκοσλαβικού στρατού. Γρήγορα όμως είδα πράγματα που δεν μου άρεσαν καθόλου. Πολλοί από τους άντρες του ήταν κλέφτες και λωποδύτες. Αλλοι πάλι, από τις ομάδες υποστήριξης, επιδίδονταν σε πλιάτσικο. Εμείς, οι «καθαρόαιμοι», πολεμούσαμε μπροστά, και αυτοί πίσω έκλεβαν και βίαζαν. Αυτό δεν το ανεχόμουν και μαζί με άλλους τέσσερις Σέρβους εγκαταλείψαμε τους «Τίγρεις» και φύγαμε για Βοσνία».

  Υστερα από σύντομη περιπλάνηση στους «Λύκους» του Σβόρνικ, τους «Πάνθηρες» της Μπιέλινα, έφτασε στο Σεράγεβο, όπου εντάχθηκε στους παραστρατιωτικούς Σέρβους Τσέτνικ.

  «Τρελάθηκα όταν τους είδα. Ηταν βρώμικοι και τρισάθλιοι, μονίμως μεθυσμένοι, σε αντίθεση μ’ εμάς που είμασταν κουρεμένοι με καθαρές στολές και ξυρισμένοι. Παρόλα αυτά, πολέμησα τέσσερις μήνες μαζί τους, δεν τους άντεξα άλλο και πέρασα στους «Ασπρους Λύκους» του Σεράγεβο».

  Η φήμη του ως δεινού πολεμιστή, διέτρεξε γρήγορα τα χαρακώματα των Σερβοβόσνιων και έφτασε στ’ αυτιά του στρατηγού Μλάντιτς που ένα πρωί έστειλε έμπιστούς του να του φέρουν τον «τρελό Ελληνα» στο Πάλε. ««Τι κάνεις εσύ εδώ πέρα;» με ρώτησε και του απάντησα ότι πολεμάω στο όνομα της Σερβίας».

  Οπως λέει, ο Μλάντιτς του ανέθεσε τον ρόλο του εκπαιδευτή στην υπό συγκρότηση ομάδα καταδρομών του σερβοβοσνιακού στρατού από την οποία προέκυψε η «μοίρα ειδικών αποστολών» υπό την άμεση διοίκηση του στρατηγού.

  Ο αιματηρός πόλεμος έχει εισέλθει στην τελική του φάση, στο παρασκήνιο προετοιμάζεται το Ντέιτον και οι αντίπαλοι εντείνουν τις προσπάθειες στα πεδία των μαχών για την κατάληψη και εκκαθάριση περισσότερων εδαφών ώστε να διαπραγματευτούν από πλεονεκτικότερες θέσεις.

  Ο «τρελός Ελληνας» βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή. Πεπεισμένος για τα δίκαια των Σέρβων και διψώντας για δράση παίρνει μέρος με τους κομάντος του Μλάντιτς σε φονικότατες μάχες στην Τούζλα, το Γκόραζντε, την Μπάνια Λούκα, την Σρεμπρένιτσα, όπου υποστηρίζει ότι -μαζί με την ομάδα του- ήταν οι πρώτοι που μπήκαν μετά την πτώση της, ενώ άλλοι Ελληνες «εισήλθαν αργότερα για επίδειξη», στο Μπίχατς, τη Ζέπα, την Κράινα τον Αύγουστο του ’95 κατά την επιχείρηση «Καταιγίδα», και σε πολλά άλλα σημεία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

  Βελιγράδι και μετά Ζαΐρ

  Ο πόλεμος όμως τέλειωσε και ο «καθαρόαιμος μαχητής» επιστρέφει στο Βελιγράδι όπου τριγυρίζει άφραγκος αφού, όπως υποστηρίζει, ο μισθός του στο στρατό ήταν εκατόν εβδομήντα δηνάρια τον μήνα και μισούσε το πλιάτσικο και τις λεηλασίες που αποτελούν συνήθη πρακτική σε πολέμους σαν και αυτόν της Γιουγκοσλαβίας.

  Περιφέρεται για λίγο καιρό στα στέκια των απόμαχων και των αναπήρων του εμφυλίου και τον Δεκέμβριο του 1996, ανοίγεται γι’ αυτόν ένα «καλό παράθυρο» στην τύχη: τον στρατολογούν ένας Γάλλος και ένας Ζαϊρινός αξιωματικός για να πολεμήσει ως μισθοφόρος στο πλευρό του Σεσέκο Μπμπούτου στο Κογκό. Δέχεται τη δελεαστική πρόταση χωρίς δεύτερη κουβέντα και φεύγει μαζί με άλλους 130 εμπειροπόλεμους Σέρβους για τα βάθη της Αφρικής.

  «Εκεί πήγα για τα λεφτά, μισθοφόρος κανονικός. Στη Βοσνία όμως πήγα εθελοντής υπέρ του σερβικού λαού, για 170 δηνάρια».

  Πολεμάει στις ζούγκλες επί τέσσερις μήνες, κερδίζει «μερικές χιλιάδες δολάρια» και επιστρέφοντας στο Βελιγράδι καταφεύγει στον παλιό του φίλο Αρκάν για δουλειά.

  Είναι η εποχή κατά την οποία ο Ζέλικο Ραζνιάτοβιτς, δαφνοστεφανωμένος από τα «κατορθώματά του» στα πεδία των μαχών -δεν είχαν γίνει ευρέως γνωστά ακόμη τα εγκλήματά του- και το φιλανθρωπικό του έργο υπέρ των φτωχών και των άνεργων πρώην πολεμιστών, κυριαρχεί στον υπόκοσμο του Βελιγραδίου.

  Η σύγκρουσή του με το σύστημα Μιλόσεβιτς δεν είχε αρχίσει, ούτε είχε εμφανιστεί η Ντελ Πόντε και έτσι ο «αγέρωχος πολέμαρχος», έβγαζε λόγους στο κοινοβούλιο όπου ηγείτο νόμιμου πολιτικού κόμματος και έκοβε βόλτες άνετα στην κεντρική λεωφόρο Κρέσνα Μιχαΐλοφσκα. Ο φιλεύσπλαχνος Αρκάν δεν ξέχασε τον «Γκρέκο» και του εξασφαλίζει μια θέση πορτιέρη στην «Κόλαση», ένα από τα αναρίθμητα νυχτερινά του κέντρα, στο κέντρο του Βελιγραδίου.

  Η ζωή του Αντζέλκο Τοντόροβιτς έδειχνε να παίρνει φυσιολογικό ρυθμό, παντρεύτηκε κιόλας και απέκτησε παιδί. Με τους παλιούς συμπολεμιστές του όμως και πάνω απ’ όλα με τον άνθρωπο που είχε ως στρατιωτικό ίνδαλμα και «πρότυπο νοικοκύρη» δεν ξέκοψε. Βλέπονταν συχνά, προτού αρχίσει το κυνηγητό. Διατήρησαν την «καλή φιλία» που είχε αναπτυχθεί μεταξύ τους στον πόλεμο, έπιναν τα πρωινά καφέ στο ξενοδοχείο «Ματζέστικ», συζητούσαν για τα περασμένα.

  Από το 2000 και μετά, όμως, τα φίδια άρχισαν να ζώνουν τον Μλάντιτς, που αισθανόταν να σχηματίζεται γύρω του κλοιός. Ο Μιλόσεβιτς, με τον οποίο δεν είχαν ποτέ καλές σχέσεις, τον είχε εγκαταλείψει πλήρως, οι αποκαλύψεις για τα όσα φοβερά και τρομερά έγιναν στον πόλεμο διαδέχονταν η μια την άλλη και ακουμπούσαν και τον ίδιο, οι φήμες ότι οσονούπω οι συμπατριώτες του θα τον συλλάβουν για να τον δώσουν στη Χάγη κυκλοφορούσαν παντού και ο στρατηγός άρχισε να αραιώνει τις δημόσιες εμφανίσεις του.

  «Είχε δώσει εντολή στους δικούς του να μην έρχονται σε επαφή μαζί του γιατί φοβόταν ότι μπορεί κάποιος από αυτούς να τον δολοφονήσει. Τον φρουρούσαν εμπειροπόλεμοι άντρες των ειδικών δυνάμεων των Σερβοβοσνίων, ορκισμένοι σ’ αυτόν, και δεν πήγαινε πουθενά χωρίς αυτούς».

  Αρχίζουν οι ανακρίσεις

  Με την εξαφάνιση του Μλάντιτς και τις ασφυκτικές πιέσεις των Δυτικών για τη σύλληψή του, οι επίσημες σερβικές αρχές άρχισαν να ανακρίνουν τους πιστούς του φίλους, μεταξύ των οποίων και ο δικός μας Αγγελος ή ο δικός τους Αντζέλκο Τοντόροβιτς. Τον Μάρτιο του 2002 τον οδήγησαν για «φιλική συζήτηση» στην ασφάλεια του Βελιγραδίου και ακολούθησαν και άλλες προσαγωγές. Το μοτίβο πάντα το ίδιο: πού κρύβεται ο στρατηγός, ποιους έχει δίπλα του, κ.λπ.

  Στην αρχή πίστεψε ότι ήταν μια απλή ταλαιπωρία που θα περάσει και έτσι φάνηκε. Δύο χρόνια μετά, όμως, τα πράγματα αγρίεψαν. Η σερβική αστυνομία εγκατέλειψε τις «διακριτικές» οχλήσεις και μεταχειρίστηκε τον «Γκρέκο» ωσάν να ήταν κρίκος στην αλυσίδα που θα την οδηγούσε στη σύλληψη του Μλάντιτς. Αντρες της με πολιτικά έκαναν «ντου» μια μέρα στο καφέ Τσάπλιν του Βελιγραδίου και χωρίς δεύτερη κουβέντα τον έσυραν στην ασφάλεια, όπου άρχισε η σκληρή ανάκριση, αλλά και πάλι τον άφησαν ύστερα από ένα μήνα βάζοντάς του ποινή φυλάκισης ενός χρόνου, την οποία θα εξέτιε στο σπίτι του με τον όρο να παρουσιάζεται συχνά στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

  Και ενώ πίστευε ότι τα βάσανά του είχαν τελειώσει, την 1η Δεκεμβρίου του 2006 τον συνέλαβαν και πάλι και αυτή τη φορά τον έστειλαν στα κρατητήρια των φοβερών φυλακών της Μιτρόβιτσα στη Βοϊβοντίνα.

  «Επαθα πλάκα. Ηταν υγρά και σκοτεινά. Επί ένα μήνα η γυναίκα μου δεν ήξερε πού ήμουν ούτε μου επέτρεπαν να επικοινωνήσω μαζί της. Το ίδιο βιολί. Φοβέρες, εκβιασμοί και καλοπιάσματα του τύπου ότι αν μας δώσεις πληροφορίες θα πάρεις τόσα χρήματα και θα ζήσεις πλούσιος. Δεν έγινε τίποτα. Τελικά, στις 13 Νοεμβρίου του 2007, μ’ έβγαλαν και με έστειλαν πίσω πακέτο».

  «Κάπου κρυμμένος και να περιμένει το τέλος του»

  Ο Αγγελος είχε λίγες μόνο μέρες που βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη όταν συναντηθήκαμε και μου διηγήθηκε την περιπέτειά του. Εδειχνε ειλικρινής, αλλά ένας άνθρωπος που δοκιμάστηκε σε τόσο δύσκολες συνθήκες μπορεί πολύ εύκολα να κρύψει τα συναισθήματά του και βεβαίως την αλήθεια.

  – Λες ότι δεν ξέρεις πού βρίσκεται ο στρατηγός. Δεν αναρωτήθηκες τι μπορεί να απέγινε;

  – Πολλές φορές. Κυκλοφορούν διάφορα σενάρια όπως ξέρεις. Το βέβαιο είναι ότι ο Μλάντιτς είναι σοβαρά άρρωστος. Είχε σάκχαρο, έπινε πάρα πολύ, τελευταία είχε αδυνατίσει, είχε αφήσει γένεια και μακριά μαλλιά. Ηταν χάλια.

  – Πώς το ξέρεις αυτό;

  – Τον είχα δει το 2001. Είχε γίνει τότε μεγάλο μπέρδεμα. Ηθελε να πάει στο μνήμα της κόρης του, αλλά το είχαν κυκλώσει ασφαλίτες. Του την είχαν στήσει. Εμείς κάναμε έναν κύκλο γύρω από αυτούς. Τελικά, πήγε τρεις μέρες μετά και κατέθεσε λουλούδια, εμείς καθαρίσαμε το μνήμα. Απο τότε έχω να τον δω. Είχε το μαύρο του το χάλι. Αλλα σενάρια λένε ότι αυτοκτόνησε, άλλα ότι βρίσκεται στη Ρωσία και κάποιο ότι κρύβεται στο Βελιγράδι.

  – Θα μπορούσε να συμβαίνει το τελευταίο;

  – Ναι, να είναι κάπου κρυμμένος και να περιμένει το τέλος του. Στο κέντρο της πόλης, πάντως, σίγουρα όχι.

  – Και ποιοι μπορεί να τον προστατεύουν;

  – Παλιοί συνάδελφοί του αξιωματικοί και συμπολεμιστές. Εκείνοι που υπηρέτησαν τότε μαζί του στο όνομα του σερβικού λαού. Τον κρύβει σήμερα ο ένας εδώ, αύριο του δίνει κρησφύγετο κάποιος άλλος αλλού, τον βοηθάνε οικονομικά πολύ οι Σέρβοι του εξωτερικού. Οι Σέρβοι της διασποράς βοηθούν όλους τους καταζητούμενους από τη Χάγη.

  • Ο/Η Κλέων Ι. λέει:

   Εμείς μπορέσαμε και αποκρυπτογραφήσαμε την ταυτότητά του. Πρόκειται για τον Αγγελο Λάτσιο, μέλος στο αιμοσταγές και διαβόητο 10ο Απόσπασμα Σαμποτάζ, με το όνομα Andjelko Todorovic, και υπάρχει σε αμέτρητες φωτογραφίες (και εδώ πιο πάνω, εκείνος με το κόκκινο μπερέ που κρατάει το τεράστιο όπλο με τη δεσμίδα πυροβόλου)

   Στο υποκεφάλαιο:
   Flashback #1 – «Ελληνες ύποπτοι» στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία και Ελληνες μισθοφόροι στο πιο αιμοσταγές Απόσπασμα Θανάτου του πολέμου στη Βοσνία
   https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-1/

   Είναι ο δεύτερος από αριστερά στην επάνω σειρά με τον κόκκινο μπερέ και το τεράστιο όπλο με την ταινία πολυβόλου που κρέμεται. Το όνομά του ήταν γνωστό στην Ελλάδα από τα ρεπορτάζ των εφημερίδων του 1995, έγινε, όμως, ευρύτερα γνωστό και στην πρώην Γιουγκοσλαβία το 2009, σε ένα συνέδριο 70 ιστορικών, ερευνητών και ακαδημαϊκών, που συμβολικά έλαβε χώρα στο Potocari, στο ίδιο κτίριο που είχε τη βάση του η δύναμη των Ολλανδών Κυανόκρανων που απέτυχαν να προστατέψουν τον άμαχο πλυθυσμό της Σρεμπρένιτσα. Οργανωτής του συνεδρίου ήταν το διεθνώς αναγνωρισμένο Institute for Research of Crimes against Humanity and International Law και το θέμα του ήταν ‘Genocide in Bosnia and Herzegovina, The consequences of the judgment of the International Court of Justice’. Στο συνέδριο αυτό παρουσιάστηκε μια εισήγηση με αντικείμενο το συγκεκριμένο αιμοσταγές μισθοφορικό Απόσπασμα Θανάτου, το διαβόητο 10ο Απόσπασμα Σαμποτάζ. Παρουσιάστηκε το ιστορικό αυτής της militia και ο πλήρης κατάλογος μελών της.

   Ο τίτλος της σχετικής εισήγησης ήταν το άλλο όνομα που συνηθίζεται στα αγγλικά κείμενα για το 10ο Απόσπασμα Σαμποτάζ, δηλαδή ‘Tenth Reconnaissance Squad: Executors of Bosniaks’ (’10ο Απόσπασμα Σαμποτάζ: Εκτελεστές Βοσνίων’), και πριν τον κατάλογο των ονομάτων, διαβάζουμε:

   «Besides these criminals who, as members of the 10th Reconnaissance Squad executed thousands of Bosniaks from Srebrenica, were mentioned and the following members of the ‘death squads’:
   Vlasenicani […] Greek Angelos Latsios […]»
   («Pored nabrojanih zlocinaca koji su kao pripadnici Desetog diverzantskog odreda strijeljali hiljade srebrenickih Bosnjaka, spominju se i sljedeci pripadnici ovog ‘odreda smrti’: Vlasenicani […] Grk Angelos Latsios», όπου ‘odreda smrti’ σημαίνει ‘αποσπάσματα θανάτου’, ‘death squads’ και όπου ‘Vlasenicani’ μεταφράζεται ελεύθερα ‘Βλασενιτσιώτες’).

   Οπως μπορείτε να δείτε στο τμήμα που είναι ‘μαρκαρισμένο’,
   https://archive.is/ltpO5#selection-637.148-666.66

   το όνομα ‘Grk Angelos Latsios’ υπάρχει δύο φορές. Την δεύτερη παρεμβάλλεται το όνομα ‘Panagiotis’. Δεν γνωρίζουμε αν είναι το ψευδώνυμο ή αν είναι το πατρώνυμο· λογικά πρέπει να είναι το δεύτερο.

   Εχουμε βρει τα σχετικά έγγραφα, στα σερβικά και μεταφρασμένα στα αγγλικά. Οπως μπορείτε να δείτε εδώ στο οργανόγραμμα με την δομή του 10ου Αποσπάσματος Σαμποτάζ, κάτω δεξιά στη δεύτερη διμοιρία που διοικούσε ο στυγερός δολοφόνος Franc Kos, το όνομα ‘Αγγελος Λάτσιος’ φιγουράρει 14ο από την αρχή ενώ 6ο από το τέλος βρίσκεται το όνομα του Stanko Kojic. Σημειώστε πως το αστεράκι δίπλα στο όνομα του Λάτσιου σημαίνει πως ήταν επιβεβαιωμένα μέλος της συμμορίας-διμοιρίας.

   [ΦΩΤΟ [Humanitarian Law Center] – Dossier The 10th Sabotage Detachment [2011]-ΣΕΛ-42 + [Fond za Humanitarno Pravo] – Dosije 10. Diverzantski Odred [2011]-ΣΕΛ-36 – Οργανόγραμμα 10ο Απόσπασμα Σαμποτάζ.jpg
   Σελίδα 42 της αγγλικής έκδοσης ή σελίδα 36 της σερβικής έκδοσης. Από την έκθεση του Humanitarian Law Center με τίτλο ‘Dossier The 10th Sabotage Detachment of the Main Staff of the Army of Republika Srpska’, έκδοση Humanitarian Law Center, Αύγουστος 2011, στα αγγλικά ή Fond za Humanitarno Pravo, ‘Dosije 10. Diverzantski Odred Glavnog staba vojske Republike Srpske’, 2011, στα σερβικά. Το οργανόγραμμα της ‘επαγγελματικής’ μισθοφορικής αδίστακτης militia. Ο συμπατριώτης μας φαίνεται είχε μεγάλους στόχους, να γίνει κανονικός μισθοφόρος και να πληρώνεται με το κεφάλι.
   Το όνομά του, ‘Latias Angelos’, ‘Λάτσιος Αγγελος’ φιγουράρει 14ο από την αρχή στο κάτω δεξιά κουτάκι με όλα τα ονόματα της δεύτερης συμμορίας-διμοιρίας, ενώ 6ο από το τέλος βρίσκεται το όνομα του Stanko Kojic. Βλέπουμε, επίσης, στις υψηλότερες θέσεις όλη την ιεραρχία, Μλάντιτς, Tolimir, Salapura, Beara, Pelemis, Franc Kos κ.ο.κ. Σημειώστε πως το αστεράκι δίπλα στο όνομα του Λάτσιου σημαίνει πως ήταν επιβεβαιωμένα μέλος της συμμορίας-διμοιρίας.

   Αναλυτικά για τον Λάτσιο-Todorovic:

   1.
   – Η φωτογραφία που αποδεικνύει ότι ο Ράτκο Μλάντιτς συναντήθηκε με τον Σερβοβόσνιο διοικητή της ΕΕΦ Zβόνκο Μπάγιαγκιτς και τους Ελληνες συνοδούς του ΜΕΣΑ στη Σρεμπρένιτσα στις 13 Ιουλίου 1995, ενώ ήταν παρών και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του στρατού της Σερβοβοσνιακής Δημοκρατίας συνταγματάρχης Petar Salapura ο οποίος διέταξε τους άνδρες από το 10ο Απόσπασμα Σαμποτάζ να εκτελέσουν τους αιχμάλωτους στο γήπεδο της Nova Kasaba
   https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/07/02/srebrenica-more-evid-02/

   2.
   – Νέα βίντεο από ειδησεογραφικά πρακτορεία με τους εθελοντές της ΕΕΦ τις ημέρες των επιχειρήσεων, να φυλάνε σκοπιά και να μεταφέρουν εξοπλισμό
   https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/07/06/srebrenica-more-evid-06/

   3.
   Ντοκουμέντο #07: Η επιβεβαίωση: Τα μέλη του 10ου Αποσπάσματος Σαμποτάζ προμηθεύτηκαν πλαστές ταυτότητες από τον πρώην υφυπουργό Εσωτερικών του Μιλόσεβιτς για να διαφύγουν και να κρυφτούν στη Σερβία μετά το έγκλημα πολέμου στην Σρεμπρένιτσα (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)
   https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/07/07/srebrenica-more-evid-07/

   Από όπου:

   ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ του XYZ Contagion: Δύο σκηνές ακόμη, τις οποίες βρήκαμε στα αρχεία των τεκμηρίων του ICTY. Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν κι άλλα βίντεο με το αιμοσταγές 10ο Απόσπασμα Σαμποτάζ, εκτός από όσα είχε φέρει στο φως το XYZ Contagion το καλοκαίρι του 2015 (δείτε το βίντεο ‘Στρατόπεδο Vlasenica, Τελετή Ζβόνκο Μπάγιαγκιτς, ΕΕΦ, στρατηγός Krstic και 10ο Απόσπασμα Σαμποτάζ’).

   Αυτή η τελετή είχε λάβει χώρα στο στρατόπεδο στο οποίο συστεγάζονταν και συνεκπαιδεύονταν η ΕΕΦ και το 10ο Απόσπασμα Σαμποτάζ, στη Vlasenica, στις 14 Οκτωβρίου 1995, λίγο μετά τη Σρεμπρένιτσα, στην επέτειο του ενός έτους από τη δημιουργία της μονάδας. Ο στρατηγός Radislav Krstic (καταδικασμένος σε 46 χρόνια φυλάκιση) παραδίδει τελετουργικά τη σημαία -και καινούργια όπλα- στο 10ο Απόσπασμα Σαμποτάζ των ψυχρών εκτελεστών Milorad ‘Miso’ Pelemis, Franc Kos και Stanko Kojic. Οι οκτώ που συμμετείχαν στη μαζική σφαγή στο Branjevo, και ανάμεσά τους και οι Franc Kos, Stanko Kojic, Brano Gojkovic, Aleksandar Cvetkovic και Drazen Erdemovic πήραν όλοι έκτακτη προαγωγή και μετάλλια και διακρίσεις ενώ και ολόκληρη η μονάδα τιμήθηκε με αριστείο για την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των αποστολών που της ανατέθηκαν. Διακρίνονται επίσης να παρακολουθούν σαν θεατές, ακουμπισμένοι σε ένα όχημα, ο Ζβόνκο Μπάγιαγκιτς και άλλοι δύο που θα μπορούσαν να είναι από την ΕΕΦ. Διόλου απίθανο ανάμεσα στους τιμώμενους σφαγείς να βρίσκεται και το μέλος της ΕΕΦ Αγγελος Λάτσιος, το μοναδικό Ελληνόπουλο που το όνομά του φιγουράρει στις λίστες με τα ονόματα των μελών του πιο αιμοσταγούς μισθοφορικού Αποσπάσματος Θανάτου του σερβοβοσνιακού στρατού (πέντε μάρκα το κεφάλι) των πιο απάνθρωπων εκτελεστών και εγκληματιών πολέμου σε ολόκληρο τον γιουγκοσλαβικό πόλεμο της δεκαετίας του 1990.

   4.
   Παραθέτουμε το σχετικό ερώτημα για τις πλαστές ταυτότητες μετά την Σρεμπρένιτσα (ο Λάτσιος είχε μία και πριν) που είχαμε θέσει στο υποκεφάλαιο ‘Ερωτήματα (όχι μόνο για τη συνείδησή μας)’ στο Β’ Μέρος
   https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-2/

   «## Θα έλθουν οι ελληνικές αρχές σε επαφή με τις αρχές της Βοσνίας ή/και της Republika Srpska ή/και με τον δικηγόρο και συγγραφέα Aziz Tafro για να διερευνηθεί αν αληθεύουν οι πληροφορίες που θέλουν κάποιους εθελοντές να έχουν παραμείνει στην Σερβοβοσνιακή Δημοκρατία, να έχουν πάρει την υπηκοότητα της χώρας και να απολαμβάνουν συντάξεις και επιδόματα;;; Ενα απόρρητο έγγραφο που ήρθε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης του 10ου Αποσπάσματος Σαμποτάζ, αποδεικνύει ότι πολύ νωρίς, ήδη από τα τέλη 1995 ή αρχές 1996, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του στρατού της Σερβοβοσνιακής Δημοκρατίας Petar Salapura ζητούσε επιτακτικά από τον υπουργό Εσωτερικών (MUP) της Republika Srpska να μεριμνήσει ώστε να εκδοθούν πλαστές ταυτότητες για τους αλλοεθνείς που ήταν μέλη του 10ου Αποσπάσματος Σαμποτάζ ή για όσους καταζητούνταν, ώστε να φυγαδευτούν στην Σερβία.

   Request to issue falsified personal identification documents to eight members of the 10th Sabotage Detachment
   On 16 January 1996 Petar Salapura sent a telegram to the Ministry of the Interior (MUP) of Republika Srpska directly asking them to issue personal identification documents to eight members of the 10th Sabotage Detachment so that they could escape to Serbia:
   «Considering that we have a group of members in the 10 Sabotage Detachment who are foreign citizens or are on the list of individuals who have been indicted by the Hague Tribunal, we ask that you order the Bijeljina MUP to issue personal IDs with Serbian first and last names to these individuals, or with different first and last names for Serbian nationals. There are 8 (eight) such individuals».

   Οι αλλοεθνείς που υπηρετούσαν στο Απόσπασμα δεν ήταν και τόσοι πολλοί. Εύκολα μπορεί κανείς να βρει όλα τα ονόματά τους.

   Η διαφυγή των καθαρμάτων του 10ου Αποσπάσματος Σαμποτάζ μέσω πλαστών ταυτοτήτων με την ευγενική χορηγία των σερβικών μυστικών υπηρεσιών ήταν κοινός τόπος για όσους είχαν ασχοληθεί με την μετέπειτα πορεία ατιμωρησίας των ανθρώπων που σκότωναν για 5 μάρκα το κεφάλι, 1.200 εκτελέσεις σε 5 ώρες. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε πρόσφατα, στις 13/11/2015, στη δίκη του Μλάντιτς, με τον χαρακτηριστικότερο τρόπο, και από τον πιο αρμόδιο άνθρωπο: Καταθέτοντας για την υπεράσπιση του σφαγέα στρατηγού, ο επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών της Republika Srpska και αργότερα Υπουργός Δημόσιας Τάξης του Κάρατζιτς Dragan Kijac δήλωσε πως το 1996, έπειτα από αίτημα του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του στρατού της Σερβοβοσνιακής Δημοκρατίας Petar Salapura, που είδαμε προηγουμένως,
   https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/07/02/srebrenica-more-evid-02/

   είχε προμηθεύσει με πλαστές ταυτότητες τον Drazen Erdemovic και άλλα επτά μέλη του 10ου Αποσπάσματος Σαμποτάζ, με σκοπό να διαφύγουν στη Σερβία. [Σ.Σ.: Αναφέρεται με το δεύτερο αγγλικό όνομά του, ‘Tenth Reconnaissance Unit’, και εννοεί φυσικά το 10ο Απόσπασμα Σαμποτάζ].

   Μένει να διευκρινιστεί αν στο κύκλωμα αυτό υπήρχε συμμετοχή και του Λάτσιου. Κάποιος που είχε πλαστή ταυτότητα από το 1994 ή 1995, είναι απολύτως απίθανο να κυκλοφορεί μετά τη Σρεμπρένιτσα με το πραγματικό του όνομα, το οποίο φαινόταν ασφαλώς από χιλιόμετρα μακριά ότι δεν είναι γιουγκοσλαβικό. Ο υφυπουργός υπεύθυνος για τις μυστικές υπηρεσίες το επιβεβαίωσε μόλις πριν λίγες εβδομάδες. Μένει να δούμε πόσα θα θελήσει να μάθει για την υπόθεση αυτή η Ελληνική Δικαιοσύνη.

   Κάναμε τόση δουλειά, και κανείς δεν ασχολείται. Δουλειά που δεν ήταν δική μας … δουλειά και δική μας αρμοδιότητα, άλλοι έπρεπε να την κάνουν, αλλά τέλος πάντων. Ακόμη κι έτσι. Εδώ ο άλλος βγαίνει και παινεύεται ότι σκότωνε μαζικά για χρήματα, και όλοι είναι στην καρακοσμάρα τους.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    H δουλειά που κάνατε σε οποιαδήποτε σοβαρή δημοκρατική χώρα, θα είχε αποσπάσει βραβείο Δημοσιογραφίας.
    Εδώ απόλυτη σιωπή και οι ένοχοι και οι συνένοχοι γαβριούν, ασχημονούν και παραπλανούν.
    Δυστυχώς και η αδέκαστη ελληνική Δικαιοσύνη ουκ εβουλήθη συνιέναι και ου βουληθήσεται, παρά το έτοιμο τεράστιο υλικό.
    Αναρωτιέμαι αν έχει κληθεί έστω και ένας από τους συγγενείς των θυμάτων να καταθέσει ή να αναγνωρίσει ή αν έχει μεταβεί ο ανακριτής στην περιοχή των εγκλημάτων ή αν έχει ζητηθεί δικαστική αρωγή από τη Χάγη, που διαθέτει πλούσιο αποδεικτικό υλικό για διασταύρωση.

   • Ο/Η Ρωμιός μισθοφόρος λέει:

    http://www.efsyn.gr/arthro/oi-anthropoi-apo-tin-ellada
    Οι άνθρωποι από την Ελλάδα

    Ο ΙΟΣ

    Οι άνθρωποι από την Ελλάδα Ιούλιος 1995. Ελληνες εθελοντές, ο ένας τουλάχιστον απ’ αυτούς χρυσαυγίτης (αριστερά), ποζάρουν ως εθνικόφρονες «Ράμπο» στην κατειλημμένη Σρεμπρένιτσα

    14.06.2015,

    Συντάκτης: Τάσος Κωστόπουλος, Αντα Ψαρρά, Δημήτρης Ψαρράς
    Ηταν το μαζικότερο έγκλημα που διαπράχθηκε μεταπολεμικά στην Ευρώπη: η ομαδική εκτέλεση περίπου 7.000 Βόσνιων μουσουλμάνων από τον σερβοβοσνιακό στρατό μέσα στο πρώτο δεκαήμερο από την άλωση της πολιορκημένης Σρεμπρένιτσα (11 Ιουλίου 1995).


    Eκταφή πτωμάτων -δεμένων πισθάγκωνα- στο γήπεδο της Νόβα Κασάμπα, εκεί όπου οι Ελληνες εθελοντές εβγαζαν τις «επιλήψιμες» φωτογραφίες

    Οταν ο σημερινός διευθυντής της «Εφ.Συν.», Νικόλας Βουλέλης, έγραψε στην «Ελευθεροτυπία» πως η «έπαρση της ελληνικής σημαίας από μερικούς μισθοφόρους» στην κατειλημμένη πόλη συνιστά «προσβολή για το εθνικό μας σύμβολο» (16.7.1995), οι επικεφαλής της Φρουράς εξέδωσαν «μήνυμα προς τον ελληνικό λαό», απειλώντας ότι, «την επόμενη φορά που κάποιος δημοσιογράφος θα προσπαθήσει να κηλιδώσει το όνομα των Ελλήνων Εθελοντών-Μαχητών», θα προβούν σε «δικαστικά μέτρα χωρίς προειδοποίηση».

    Τελικά, βέβαια, τα μόνα δικαστικά μέτρα που πάρθηκαν σε σχέση με την ΕΕΦ αφορούσαν τις ποινικές δραστηριότητες διαφόρων μελών της (παράνομη διακίνηση αναβολικών, διακεκριμένη οπλοκατοχή και συναφή αδικήματα). Ακόμη και ο διοικητής της, Αντώνης Μήτκος, σεκιουριτάς πλέον σε μεγάλο εφοπλιστή, συνελήφθη το 2003 για την παραλαβή λαθραίου φορτίου όπλων από το Βελιγράδι («Espresso», 9.12.03), σε συνεργασία μ’ έναν Σέρβο που θεωρούνταν σύνδεσμος του διαβόητου Αρκάν με τον Ελληνα μαφιόζο Καλαποθαράκο («Βήμα» 11.12.03).

    Τουλάχιστον πέντε απ’ αυτούς ήταν αποδεδειγμένα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης (Σπύρος Τζανόπουλος, Απόστολος Μπέλμπας, Σωκράτης Κουσουμβρής, Μιχάλης Μαυρογιαννάκης, Χρήστος Κιτρινιάρης), ακόμη δύο ποζάρουν σήμερα ως οπαδοί της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Βασίλης Σχιζάς, Κων/νος Καλτσούνης), ενώ κάποιοι άλλοι μετείχαν σε εκδηλώσεις της (Λευτέρης Σπουργίτης) ή εξέφρασαν δημόσια την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι αυτή «οικειοποιήθηκε την προσπάθειά τους» (Τρύφων Βασιλειάδης και Δημήτρης Ζαβιτσάνος, υποδιοικητής και αρχιλοχίας της ΕΕΦ, αντίστοιχα).

    Φυσικά η ίδια η Χ.Α. πρόβαλε όσο μπορούσε αυτή τη διαπλοκή, με δημοσιεύματα των εντύπων της και δημόσιες διακηρύξεις «βετεράνων» στα φιλόξενα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

    Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι, ακόμη και στα facebook μελών της ΕΕΦ που αποφεύγουν να ταυτιστούν με τη Χ.Α., η ανάρτηση φωτογραφιών τους από τη Βοσνία και τη Σρεμπρένιτσα έγινε κατά κανόνα μετά την είσοδο της τελευταίας στη Βουλή και πριν από τη δίωξή της ως εγκληματικής συμμορίας.

 4. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  Το whataboutism είναι συνήθης πρακτική τής Αριστεράς (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Whataboutism), οπότε, τί εννοείτε κατάντησαν την Αριστερά; Τί προσέγγιση είν’ αυτή, για την Αριστερά, ουσιοκρατικής αντίληψης;
  Μην προσπαθείτε να διασώσετε την πεποίθηση σας χρησιμοποιώντας το «ουδείς αληθής Σκώτος».
  Τα γεγονότα καθορίζουν τη σκέψη, κι όχι το αντίστροφο…– αλλιώς θα υποπίπτετε στη πλάνη τής γνωστικής ασυμφωνίας.

  Ευχαριστώ για το χρόνο σας

  • Ο/Η Po λέει:

   Αγαπητέ Λεωνίδα…
   συμφωνούμε απολύτως, έχω κι εγώ όπως κι εσείς καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα.
   Δεν «κατάντησε» κανείς την Αριστερά, πάντα έτσι μάλλον ήταν και δεν το είχαμε καταλάβει.
   Κάλλιο αργά (προσωπικά μιλώ) παρά ποτέ.

   Εμείς ευχαριστούμε.

  • Ο/Η Κλέων Ι. λέει:

   Δεν ξέρεις τίποτα για μένα.

 5. Παράθεμα: Λαφαζανική Iskra: Ρωμηοσύνη-Μλάντιτς-Ορθοδοξία | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 6. Παράθεμα: Η Δικαιοcύνη είναι τυφλή αλλά και ευσεβήc | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 7. Ο/Η Γρηγόρης λέει:

  Γεια τον εμφύλιο τον κατσαπλιαδον κουμουνιστον τους βιασμούς παιδομάζωμα παραστρατιωτικα δεν μιλάει ένασ. Ήταν καλοί αυτοί.οι μουσουλμάνοι πόσους χριστιανούς εκτέλεσαν? Ήταν καλοί αυτοί

  • Ο/Η Zωζώ Σαπουνάκη, X.O. (Ελληνίς) λέει:

   Άμα είναι μουσουλμανάκια να σκοτώνονται.
   Τόσους Χροιστοιανεί έχουν δωλοφωνεισι αι Μουσουλλλμάνι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.