Η καταδίκη της Ελλάδας από το ΕΔΑΔ και ο σ.Παπαγγελόπουλος

[Θα απολυθεί ο Υπουργός κατά της Διαφθοράς από τον «Εθνάρχη» (!) Τσίπρα;]

Ο πρώτος και καλύτερος από τ’ αριστερά

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Παραμονή του «Πολυτεχνείου», έσκασε η βόμβα, όπως την αντιγράφω από το φιλοκυβερνητικό ‘Documento’: «Ευρωπαϊκή «καμπάνα» για την «αυτοκτονία» Τσαλικίδη» «… το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα, θεωρώντας ότι οι αρχές της χώρας απέτυχαν να ερευνήσουν επαρκώς τον θάνατό του και επιδικάζοντας το ποσό των 50.000 ευρώ στους οικείους του…..και 4.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.. Όσο κι αν οι δικοί του «διαρρήγνυαν τα ιμάτια» τους πως αποκλείεται ο Κώστας τους να αυτοκτόνησε, οι αρχές δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα. Η εξ αρχής τοποθέτηση της οικογένειας ήταν ότι ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη ήταν σκηνοθετημένη αυτοκτονία και πως συνδεόταν άρρηκτα με μια υπόθεση στην οποία ενεργοποιούνται κολοσσιαία κρατικά, οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα….Ο καθηγητής Καρς συνέταξε μια έκθεση πραγματογνωμοσύνης, η οποία φαίνεται να ακυρώνει τις εκτιμήσεις των Ελλήνων ιατροδικαστών…Το δικαστήριο συμπέρανε ότι οι ελληνικές αρχές απέτυχαν να διεξαγάγουν μια επαρκή και αποτελεσματική έρευνα για τον θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη. Συγκεκριμένα συμπέρανε ότι οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν την συμπληρωματική έρευνα απλά παραθέτοντας όλα τα βήματα που ακολουθήθηκαν και κάνοντας αναφορές σε νέες εκθέσεις, χωρίς να διερευνηθούν οι ανακρίβειες που εντοπίστηκαν, όπως η έλλειψη των τραυματισμών που συνήθως συνδέονται με το κρέμασμα και τις αντιφάσεις στο σημάδι που άφησε το σχοινί στο λαιμό του θύματος. Δεν διερευνήθηκαν και άλλες ανακρίβειες, όπως η χτυπητή αντίθεση στα συμπεράσματα ανάμεσα στην ιατροδικαστική έκθεση στην προκαταρκτική και τη συμπληρωματική έρευνα, η έλλειψη κίνητρου για αυτοκτονία και το σπασμένο οζώδες οστό, εύρημα που παραπέμπει σε στραγγαλισμό. Δεν είναι ξεκάθαρο με βάση ποια λογική ο Εισαγγελέας δεν άσκησε δίωξη ούτε ζήτησε περεταίρω έρευνα καθώς και την απόφασή του να κλείσει την έρευνα….». Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα ξεχνάει να αναφέρει το όνομα ενός Εισαγγελέα, που είχε σχέση με τις έρευνες. Είναι ο υπουργός («κατά της Διαφθοράς») της σημερινής κυβέρνησης Τσίπρα-Καραμανλη-Καμμένου (και υφυπουργός Δικαιοσύνης της προηγούμενης συγκυβέρνησης Λαφαζάνη-Κωνσταντοπούλου) κ.Παπαγγελόπουλος, πρώην ανώτατος δικαστικός και διοικητής της καραμανλικής ΕΥΠ, που φέρεται από σειρά δημοσιευμάτων ως υπεύθυνος αρμόδιος δικαστικός ερευνητής της υπόθεσης του σκανδάλου των υποκλοπών. Το όνομα του όμως είχε αναφερθεί («πήρε μόνο 13 καταθέσεις σε διάστημα ενός χρόνου», «δεν θέλησε να συνδέσει τον θάνατο Τσαλικίδη με τις υποκλοπές», κλπ) από το ‘Hot Doc’-τ.12, Β΄Οκτωβρίου 2012.

“…Ένα Έγκλημα περιμένει την Τιμωρία!” (Rizopoulospost- 12.3. 2015)

Με τον κ.Παπαγγελόπουλο, ένα ακόμη σκεύος αιφνιδιαστικής επιλογής του κ.Τσίπρα (που έχει χαρακτηρίσει τον μικρό Αλέξη «Εθνάρχη» χωρίς να σχισθεί το καταπέτασμα της Μητρόπολης), είχαμε ασχοληθεί πολύ νωρίς, με σειρά άρθρων μας, όπως αυτό: «Γιατί απολύθηκε ο κ.Νικολούδης;» (26.10.2015), όταν αυτοί που όφειλαν να μιλήσουν σιωπούσαν. Τον κ.Παπαγγελόπουλο τον έχει καταγγείλει η οικογένεια Τσαλικίδη και τον συνόδευε μια πολύ βαριά ατμόσφαιρα: «Υιοθέτησαν «ολόκληρο» τον Παπαγγελόπουλο» (Βαθύ Κόκκινο, 2.4.2016):  «Το θέαμα θα ήταν κωμικό, αν δεν ήταν πολιτικά αποτρόπαιο. Ο πρώην εισαγγελέας-επόπτης της Αντιτρομοκρατικής και πρώην διοικητής της ΕΥΠ/ΚΥΠ, ο περιβόητος Δ. Παπαγγελόπουλος έλεγε στη Βουλή πως δεν έχει πολύ χρόνο να τα πει όλα και πρέπει να βιαστεί, και από κάτω οι Μπαλαούρας, Μπάρκας και Φάμελλος του φώναζαν… πες τα όλα υπουργέ…. Η σιγουριά του για την κάλυψή του από τους Τσιπραίους (είχε πάρει διαβεβαιώσεις προφανώς) φάνηκε από το ότι η ομιλία του ήταν γραπτή και τη διάβαζε χωρίς να σηκώνει τα μάτια από τα χαρτιά….Είναι 19 Σεπτέμβρη του 2013. Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που έχει την αρμοδιότητα για τη στελέχωση του ΕΣΡ, κατατίθεται πρόταση για την τοποθέτηση του Δ. Παπαγγελόπουλου στην προεδρία του ΕΣΡ. Την πρόταση τύποις καταθέτουν οι ΑΝΕΛ…..Ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης ξεσηκώνει τον κόσμο, κατηγορώντας τον Παπαγγελόπουλο ως αρχιτέκτονα της συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών. Το κομπρεμί χαλάει, καθώς οι τρεις παρόντες εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ αναγκάζονται, μετά την παρέμβαση Κακλαμάνη, να ψηφίσουν «παρών». Οι ψήφοι της-ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ δεν έφταναν για να συγκεντρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων, οπότε η πρόταση αποσύρθηκε για να επανέλθει εν ευθέτω χρόνω. Πέντε μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του συμβάντος και καθώς οι παρασκηνιακές διαδικασίες για το διορισμό Παπαγγελόπουλου συνεχίζονται, η οικογένεια Τσαλικίδη δίνει στον Τύπο την εξής ανακοίνωση: «Η Οικογένεια του Κώστα Τσαλικίδη, του νεκρού στελέχους της Vodafone το 2005, εκφράζει τον αποτροπιασμό της απέναντι στην είδηση ότι ο εισαγγελέας Παπαγγελόπουλος που επί ένα χρόνο ερευνούσε την υπόθεση των υποκλοπών, χωρίς να ειδοποιήσει την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή για το γεγονός (ΑΔΑΕ), πράγμα που συνέβαλε στο να χαθεί πολύτιμος χρόνος ώστε να μην αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα η αιτία του θανάτου του Κώστα, αυτός ο ίδιος άνθρωπος προτείνεται σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, ως πρόεδρος μια άλλης ανεξάρτητης αρχής, του ΕΣΡ…..Θορυβημένοι οι συριζαίοι, προσπαθούν να βγάλουν την ουρά τους απέξω. …Ο Ν. Βούτσης απολογήθηκε ως εξής στον γνωστό Παπαχρήστου των «Νέων»: …. Οταν ο Παπαχρήστος του υπενθύμισε το παρελθόν του Παπαγγελόπουλου …. ο Βούτσης δε δίστασε ν’ απαντήσει κυνικά: «Το γνωρίζουμε (σ.σ. το παρελθόν του Παπαγγελόπουλου), αλλά σας είπα ήρθε μια συναινετική πρόταση και την ψηφίσαμε»!

Τον κ.Παπαγγελόπουλο είχαν επισημάνει από παλιά και άλλοι: «Τον φοβούνται ακόμα και νεκρό» (Ιός-Ελευθεροτυπία, 7/2/2010): «Η κυβέρνηση διστάζει να προχωρήσει σε Εξεταστική Επιτροπή για το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο της μεταπολιτευτικής περιόδου. Κι ας είναι το μόνο που έχει σημαδευτεί από το θάνατο ενός νέου ανθρώπου.…Η Επιτροπή της Βουλής έχει και ένα πρώτο ντοκουμέντο, πάνω στο οποίο μπορεί να στηρίξει την «αναψηλάφηση» της υπόθεσης. Πρόκειται για την ερώτηση 15 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που είχε κατατεθεί στις 7 Σεπτεμβρίου, την τελευταία μέρα δηλαδή πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές. Με την ερώτηση αυτή, που έμεινε βέβαια αναπάντητη, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τέσσερις από τους οποίους κατέχουν ήδη κυβερνητική θέση (Πεταλωτής, Καρχιμάκης, Μπόλαρης, Τζάκρη), σχολιάζουν την τοποθέτηση ως Διοικητή της ΕΥΠ του κ. Παπαγγελόπουλου, τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για τη συγκάλυψη της υπόθεσης και θέτουν τα ακόλουθα ερωτήματα:…».

Ο κ.Παπαγγελόπουλος ήταν πολύ γνωστή περίπτωση, καταγεγραμμένη σε ανύποπτο χρόνο, όταν όμως υπουργοποιήθηκε αυθαίρετα από τους Παππά-Τσίπρα, ούτε ένας (αριθμ.1) από τους Επαναστάτες και επίδοξους ανατροπείς και Διαφωτιστές της καθυστερημένης Δύσης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν διαμαρτυρήθηκε. Ενδεικτικά παραθέτω 3 δημοσιεύματα του «αστικού Τύπου», επειδή τα επαναστατικά έντυπα, έχουν κάνει το κορόιδο: «Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο»  (‘Ελευθεροτυπία’, 14 Ιουλίου 2009): «ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΠ Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ….ερεύνησε την περίφημη υπόθεση ΜΑΥΟ, σχετικά με παράνομες χρηματοδοτήσεις του κόμματος της Ν.Δ. Η δικογραφία αρχειοθετήθηκε ελλείψει στοιχείων. Την ίδια τύχη είχαν και οι καταγγελίες για το σπίτι που έκτισε στο Πόρτο Γερμενό ο μετέπειτα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς…. έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον χειρισμό (βλέπε απραξία) της έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών. ….Λίγο πριν λήξει η διετής θητεία του, το 2005, η κυβέρνηση έσπευσε με φωτογραφική διάταξη να παρατείνει διά νόμου, για ένα χρόνο, τη θητεία όλων των προϊσταμένων στις μεγάλες εισαγγελίες της χώρας! …. ενεπλάκη μάλιστα, άλλη μία φορά στη θητεία του, με την ΕΥΠ: στην υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών. …Χρειάστηκε να πάρει δημοσιότητα το θέμα στο BBC, για να βγει η υπόθεση από τη ναφθαλίνη. … Η δικογραφία είναι από το 2006 στην ανάκριση και παραπαίει, οδεύοντας οριστικά στο αρχείο. Το αξιοπερίεργο είναι ότι κάποιοι από τους κατηγορούμενους είναι τώρα υφιστάμενοι του κ. Παπαγγελόπουλου στην ΕΥΠ….».

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ»  (ΤΟ ΒΗΜΑ, Μπρούσαλη, Δ. 12/02/2006)  «Ο εισαγγελέας με το «χόμπι» των προκαταρκτικών εξετάσεων…Είναι γιος αστυνομικού…. Χειρίστηκε σημαντικές δικογραφίες, με σημαντικότερη αυτή που σχετιζόταν με εκβιασμούς εις βάρος επιχειρηματιών με κατηγορούμενο τον εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλο. …Οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ενημερώνεται κατά κύριο λόγο από συγκεκριμένο έντυπο και με γνώμονα τα δημοσιεύματά του αποφασίζει για τις παρεμβάσεις του. ….Μερικές από τις πιο γνωστές υποθέσεις για τις οποίες ο κ. Παπαγγελόπουλος παρήγγειλε τη διεξαγωγή έρευνας είναι αυτή των Κώστα Κεντέρη, Κατερίνας Θάνου και Χρήστου Τζέκου για το «τροχαίο ατύχημα» τις παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, καθώς και η περίπτωση του Απόστολου Βαβύλη. Ερευνες για το τίποτα Επιλεκτική αντιμετώπιση. Ξεχωριστό κεφάλαιο στη θητεία του κ. Παπαγγελόπουλου ως προϊσταμένου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αποτελούν οι εντολές του για τη διενέργεια έρευνας για τη νομιμότητα των συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας…H ευαισθησία που έδειξε ο κ. Παπαγγελόπουλος, λίγες μόλις ημέρες μετά την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση, για την υπόθεση της νομιμότητας των συμβάσεων των εξοπλιστικών προγραμμάτων επί κυβερνήσεων ΠαΣοΚ δεν φάνηκε και στην περίπτωση των συνεχών δημοσιευμάτων του αντιπολιτευτικού Τύπου που κατήγγειλαν ζημιογόνες συμβάσεις οι οποίες υπεγράφησαν από τον σημερινό υπουργό Εθνικής Αμυνας…όλο και περισσότεροι συνδέουν την παράταση της θητείας του κ. Παπαγγελόπουλου με την υπόθεση των «ψηφιακών κοριών»…

«Οι υπόγειες διαδρομές Παπαγγελόπουλου» (Κρουστάλλη Δ.  ΤΟ ΒΗΜΑ 03/04/2016)…..Αυτά που είπε έκαναν αίσθηση αλλά όχι τόση όση το ύφος του, ένα μείγμα αλαζονείας και δικαιικής περιφρόνησης, αταίριαστο για έναν πρώην εισαγγελικό λειτουργό. Ο κ. Παπαγγελόπουλος όμως δεν έκανε σταδιοδρομία στηριζόμενος στη νομική αυθεντία του αλλά στις πολιτικές σχέσεις που καλλιέργησε. Την περίοδο της πρωθυπουργίας Καραμανλή είχε δεχθεί δημόσιες καταγγελίες, ακόμη και στη Βουλή, από το ΠαΣοΚ….Ο οποίος θεωρεί ότι «καλώς ή κακώς, τρεις είναι οι εθνάρχες στην Ελλάδα: του Κέντρου ο Ελευθέριος Βενιζέλος, της Δεξιάς ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και της Αριστεράς ο Αλέξης Τσίπρας». Και ο οποίος πιστεύει ότι τα τρία πρόσωπα που εγγυώνται τη λειτουργία της δημοκρατίας στην Ελλάδα της κρίσης είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής….».

ΥΓ

«Ποιο ακριβώς είναι το έργο του κ.Παπαγγελόπουλου;»

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

54 Responses to Η καταδίκη της Ελλάδας από το ΕΔΑΔ και ο σ.Παπαγγελόπουλος 1. http://www.documentonews.gr/article/eyrwpaikh-kampana-gia-thn-aytoktonia-tsalikidh
  Αμφισβητεί τους χειρισμούς των ελληνικών αρχών
  Ευρωπαϊκή «καμπάνα» για την «αυτοκτονία» Τσαλικίδη

  Μάλιστα η οικογένεια του Κώστα Τσαλικίδη όταν βγήκε στη δημοσιότητα η υπόθεση των υποκλοπών σιγουρεύτηκε πως είχε σχέση με τον χαμό του δικού τους ανθρώπου και έστειλαν φωτογραφίες που είχε τραβήξει ο αδελφός του όταν τον βρήκε απαγχονισμένο στον καθηγητή ιατροδικαστικής του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου, Στέφεν Καρς κι αφού πρωτύτερα ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντιλέρνια είχε αποφανθεί πως πρόκειται για αυτοκτονία, χωρίς καν να πάει για αυτοψία στο σπίτι, όπως ορίζει ο νόμος, γιατί «δεν υπήρχε λόγος».

  Ο καθηγητής Καρς συνέταξε μια έκθεση πραγματογνωμοσύνης, η οποία φαίνεται να ακυρώνει τις εκτιμήσεις των Ελλήνων ιατροδικαστών καθώς έγραψε πως: «Δεν συνεκτιμήθηκαν τα κρίσιμα δεδομένα του ύψους και του βάρους του θανόντος και της θερμοκρασίας του πτώματος και του δωματίου, ούτε έγινε προσπάθεια καθορισμού της ακριβούς ώρας θανάτου». Η κατακλείδα της έκθεσης του Στέφεν Καρς ήταν πως ο Κώστας Τσαλικίδης είτε ναρκώθηκε ή /και δηλητηριάστηκε και κρεμάστηκε μετά θάνατον.

  Ο λόγος για αυτή την «αυτοκτονία» ήταν το σκάνδαλο των υποκλοπών, που έκαναν γνωστό σε συνέντευξη Τύπου στις 2 Φεβρουαρίου 2006 οι τρεις κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή, Θ. Ρουσόπουλος, Γ. Βουλγαράκης και Αν. Παπαληγούρας.

  2011: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πριν γίνει Πρόεδρος της Βουλής
  http://www.koutipandoras.gr/article/o-kostas-tsalikidis-den-aytoktonise
  07 Σεπτεμβρίου 2011 17:29

  «Ο Κώστας Τσαλικίδης δεν αυτοκτόνησε»

  Συνέντευξη Τύπου έδωσαν σήμερα το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ οι δικηγόροι και συγγενείς του αποθανόντος Κώστα Τσαλικίδη.

  «Στην μέχρι σήμερα διαδρομή της έρευνας δεν συνδέθηκαν και δεν αξιοποιήθηκαν τα στοιχεία του φακέλου “Θάνατος Τσαλικίδη”, μίας υπόθεσης στην οποία, σύμφωνα με τον τότε εισαγγελέα Διώτη, υπάρχει αιτιώδης συνάφεια θανάτου και υποκλοπών» είπε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στο ξεκίνημα της συνέντευξης τύπου ξεκαθαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο πως η οικογένεια του υψηλόβαθμου στελέχους της Vodafone δεν σταμάτησε ποτέ να ερευνά την υπόθεση και ζητάει ακόμα δικαίωση καθώς υποστηρίζουν πως ο θάνατος του προσφιλούς τους προσώπου δεν ήταν αυτοκτονία αλλά αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.

  «Η οικογένεια Τσαλικίδη έχει την αίσθηση και την πικρία ότι κάποιοι δεν θέλησαν αυτή τη συσχέτιση, κάποιοι φοβήθηκαν να ερευνήσουν και να αποκαλύψουν την αλήθεια, κάποιοι προτίμησαν να κρατήσουν ενταφιασμένη την υπόθεση Τσαλικίδη ως ένοχο μυστικό. Η εγκληματική ενέργεια θανάτωσης του Κώστα Τσαλικίδη να μην συνοδευτεί με το επιπρόσθετο έγκλημα της σιωπής και της συγκάλυψης. Να συσχετιστεί επιτέλους η υπόθεση θανάτου Τσαλικίδη με την δίωξη για το έγκλημα των υποκλοπών. Ο θάνατος Τσαλικίδη να μην παραμείνει ένοχο μυστικό» υπογράμμισε ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Κωνσταντόπουλος ο οποίος συνέχισε εξηγώντας πως δεν θα σταματήσουν τις προσπάθειες να ξανανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης ακόμα και αν δεν καταφέρουν να την συσχετίσουν με την τωρινή υπόθεση των υποκλοπών.

  Ο κ. Κωνσταντόπουλος έδειξε μάλιστα και το πειστήριο του εγκλήματος, το σκοινί με το οποίο κρεμάστηκε ο Κώστας Τσαλικίδης: «Για να σας δώσω ένα χειροπιαστό δείγμα του ότι δεν έγιναν στοιχειώδεις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν για την διερεύνηση της αλήθειας αυτής της κρίσιμης υπόθεσης, σας δείχνω ότι ακόμα και το σκοινί, το πειστήριο του εγκλήματος, βρίσκεται στα χέρια της οικογένειας και όχι όπως θα έπρεπε στο φάκελο της δικογραφίας προκειμένου να διερευνάται συστηματικά από την πρώτη στιγμή» καθώς πρόσθεσε πως όλα τα πειστήρια του εγκλήματος, δείγμα δακτυλικών αποτυπωμάτων και DNA διερευνήθηκαν από τους δικηγόρους και όχι την Ελληνική αστυνομία όπως θα έπρεπε να έχει γίνει.

  Από την πλευρά της η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκαθάρισε πως επρόκειτο για μία υπόθεση σκηνοθετημένου θανάτου και τόνισε πως ο αγώνας της οικογένειας απέδειξε πως μιλάμε για δολοφονία και όχι για αυτοκτονία: «Ο θάνατος Τσαλικίδη συμπίπτει χρονικά απόλυτα με την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών. Η επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους της Vodafone στις κρατικές αρχές αλλά και στην κυβέρνηση και την δικαιοσύνη γίνεται αφού έχει αφενός καταστραφεί το αποδεικτικό υλικό με απόφαση της Vodafone και αφετέρου εξουδετερωθεί ο μάρτυρας, ο άνθρωπος δηλαδή ο οποίος λίγες μέρες πριν τον θάνατο του δήλωνε και έχει καταγραφεί στη δικογραφία ότι είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου να φύγει από τη Vodafone» και συμπλήρωσε «η οικογένεια έχει κάνει έναν τεράστιο αγώνα σε πείσμα μίας πρωτοφανούς αρνήσεως εκ μέρους της Δικαιοσύνης και της πολιτείας. Έχει κάνει ένα αγώνα να συγκεντρώσει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία πιστοποιούν ότι ο Κώστας Τσαλικίδης δεν αυτοκτόνησε, ότι η αυτοκτονία του είναι σκηνοθετημένη. Έχουμε ήδη στα χέρια μας και πρόκειται μέσα στις επόμενες μέρες να καταθέσουμε στην Δικαιοσύνη επίσημες ιατροδικαστικές γνωματεύσεις από ιατροδικαστές της Ελλάδος και του εξωτερικού σύμφωνα με τις οποίες πιστοποιείται ότι τα στοιχεία της δικογραφίας έτσι όπως συγκεντρώθηκαν και βρίσκονται αυτή τη στιγμής το αρχείο της εισαγγελίας, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δημιουργήσουν πεποίθηση περί αυτοκτονίας του Κώστα Τσαλικίδη αλλά αντίθετα εισφέρουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι ο θάνατος του είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας»

  Στη συνέντευξη τύπου μίλησε όμως και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Απόστολος Κακλαμάνης ο οποίος αναφέρθηκε στην εντολή που δέχθηκε ο κ. Κορωνιάς για την καταστροφή του παράνομου μηχανισμού και εξήγησε πως από εκείνη τη στιγμή και μετά κατέστη τεχνικώς αδύνατο να εντοπιστεί ο αυτουργός της αξιόποινης πράξης. «Όπως λέει και ο κ. Δασούλας, έχουμε μία υπόθεση απόπειρας κατασκοπίας, διότι δεν υπήρξε υλικό πρόσφορο για την πραγμάτωση του σκοπού της συγκέντρωσης πληροφοριών για την ολοκλήρωση του εγκλήματος της κατασκοπίας. Αυτό θα μπορούσε να υπάρξει αν ο κ. Κορωνιάς δεν είχε λάβει την εντολή -ομιλώ μετά λόγου γνώσεως- πριν εμφανιστεί στο ραντεβού που ζήτησε με τον κ. Καραμανλή, να εξαφανίσει οτιδήποτε θα μπορούσε να μας οδηγήσει κάπου». Ο Πρώην Πρόεδρος της Βουλής τόνισε μάλιστα πως υπήρχε η δυνατότητα να παρακολουθούν 4000-6000 τηλέφωνα και πως σύμφωνα με την ΑΔΑΕ ο αριθμός των 106 κινητών τηλεφώνων ήταν για τα μάτια του κόσμου.

  Τέλος ο αδερφός του Κώστα Τσαλικίδη, Παναγιώτης Τσαλικίδης είπε «θέλω απλώς να υπογραμμίσω την αίτηση επιτέλους της σύνδεσης των φακέλων ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση του θανάτου Τσαλικίδη»

  http://www.tanea.gr/news/greece/article/4428887/?iid=2

  Eπτά μήνες η Aστυνομία αγνοούσε την οικογένεια

  Eίχαν ζητήσει άρση του απορρήτου του e-mail του K. Tσαλικίδη

  ΜΙΝΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑ | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2006 |

  Επτά μήνες πριν από την αποκάλυψη της υπόθεσης των τηλεφωνικών υποκλοπών η οικογένεια του Κώστα Τσαλικίδη είχε ζητήσει επισήμως από την Αστυνομία, που ερευνούσε την υπόθεση της αυτοκτονίας του, την άρση του απορρήτου της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του.

  Ο αδελφός τού Κώστα Τσαλικίδη (δεξιά) και οι γονείς του, όπως δήλωσε χθες ο δικηγόρος τους Θέμις Σοφός (αριστερά στη φωτογραφία), από τις 30 Ιουνίου 2005 είχαν εγγράφως υποβάλει αίτημα για την άρση του απορρήτου της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του
  Δεν έλαβαν όμως ποτέ απάντηση ούτε ενημερώθηκαν για την τύχη του αιτήματός τους.

  http://www.spirospero.gr/index.php/koinonia/75406-oikogeneia-tsalikidi-kata-tis-epilogis-papaggelopoulou-gia-to-esr

  Οικογένεια Τσαλικίδη κατά της επιλογής Παπαγγελόπουλου για το ΕΣΡ
  24 Σεπτεμβρίου 2013

  «Η Οικογένεια του Κώστα Τσαλικίδη του νεκρού στελέχους της Vodafone το 2005 εκφράζει τον αποτροπιασμό της απέναντι στην είδηση ότι ο εισαγγελέας Παπαγγελόπουλος που επί ένα χρόνο ερευνούσε την υπόθεση των υποκλοπών, χωρίς να ειδοποιήσει την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή για το γεγονός,(ΑΔΑΕ) πράγμα που συνέβαλε στο να χαθεί πολύτιμος χρόνος ώστε να μην αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα η αιτία του θανάτου του Κώστα, αυτός ο ίδιος άνθρωπος προτείνεται σήμερα οκτώ χρόνια μετά ως πρόεδρος μια άλλης ανεξάρτητης αρχής της ΕΣΡ. Mέχρι σήμερα δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο Κώστας αυτοκτόνησε, αν και αυτοί που το ερεύνησαν τότε το πίστευαν θα είχαν αποκαλύψει τι έγινε το 2005 σε σχέση με τις υποκλοπές ενώ ακόμη εκκρεμεί η έρευνα του θανάτου του.
  Πώς είναι δυνατόν στελέχη προοδευτικών δυνάμεων του πολιτικού κόσμου της χώρας να ξεχνούν τόσο σύντομα ότι ένας νέος άνθρωπος πέθανε για λόγους συσχετιζόμενους με την υπόθεση των υποκλοπών που δεν έχουν φωτιστεί μέχρι σήμερα και επιβραβεύουν τον κύριο υπεύθυνο της συσκότισης της υπόθεσης των υποκλοπών με θέση προέδρου ανεξάρτητης αρχής με συγκεκριμένο θεσμικό ρόλο, ιδιαίτερης βαρύτητας για την λειτουργία της δημοκρατίας;».

 2. Ο/Η Psycho λέει:

  Έξω από την ΕΕ
  Εθνική Ανεξαρτησία
  Κάτω το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
  Να πάψουν οι ξένες επεμβάσεις στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη
  Ελλάς-Ρωσία-Σερβία-Ορθοδοξία
  Τα χρυσά τάματα της Παναγίας της Τήνου, θα σώσουν το Έθνος

  https://www.thepressproject.gr/article/119830/Katadiki-tis-Elladas-gia-koukouloma-tis-upothesis-Tsalikidi

  Καταδίκη της Ελλάδας για «κουκούλωμα» της υπόθεσης Τσαλικίδη

  Ο Τσαλικίδης βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του, στις 9 Μαρτίου του 2005 και ο θάνατος του αποδόθηκε από τις ελληνικές αρχές (βιαστικά, όπως φαίνεται) σε αυτοκτονία. Ωστόσο, σχετικές εκθέσεις εμπειρογνωμόνων έδειξαν ότι αφενός ο δεν υπήρχε αυτοκτονικό κίνητρο, αφετέρου στο σώμα του δεν υπήρχαν τα συνήθη τραύματα που παρατηρούνται σε περιπτώσεις απαγχωνισμού (π.χ. σημάδια από το σκοινί στο λαιμό του θύματος). Το ΕΔΑΔ εντόπισε ασυνέπειες μεταξύ των ερευνεών για τα αίτια θανάτου του, που πραγματοποιήθηκαν το 2005 (η πρώτη) και το 2012-2014 δεύτερη, ενώ κατακρίνει την Ελλάδα για το γεγονός ότι δεν παρενέβη εισαγγελές και νέα διερεύνηση της υπόθεσης.

  Όπως αναφέρεται στην απόφαση:

  Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε ομόφωνα την καταδίκη της Ελλάδας για την ανεπαρκή διερεύνηση των αιτιών του θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη, του στελέχους της Vodafone που «αυτοκτόνησε» το 2005, μια ημέρα πριν η τότε κυβέρνηση Καραμανλή ενημερωθεί για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

  «Δεν διερευνήθηκαν και άλλες ανακρίβειες, όπως η χτυπητή αντίθεση στα συμπεράσματα ανάμεσα στην ιατροδικαστική έκθεση στην προκαταρκτική και τη συμπληρωματική έρευνα, η έλλειψη κίνητρου για αυτοκτονία και το σπασμένο οζώδες οστό, εύρημα που παραπέμπει σε στραγγαλισμό. Δεν είναι ξεκάθαρο με βάση ποια λογική ο Εισαγγελέας δεν άσκησε δίωξη ούτε ζήτησε περεταίρω έρευνα καθώς και την απόφασή του να κλείσει την έρευνα.

  Για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα, το δικαστήριο έλαβε κυρίως υπόψη ότι ο εισαγγελέας, κατά την αρχική έρευνα, είχε αναφέρει ότι ο θάνατος είχε συνδεθεί αιτιωδώς με την υπόθεση των υποκλοπών. Για το λόγο αυτό ήταν πολύ σημαντικό να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διερευνηθεί ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη»

  Comments

  human pride • 6 ώρες πριν
  «Δεν είναι ξεκάθαρο με βάση ποια λογική ο Εισαγγελέας δεν άσκησε δίωξη
  ούτε ζήτησε περεταίρω έρευνα καθώς και την απόφασή του να κλείσει την
  έρευνα»
  με την ίδια λογική που ο εισαγγελέας έκλεισε την υπόθεση Κατερίνας Γκουλιώνη, δεχόμενος ότι ο θάνατός της επήλθε από «υπερβολική δόση» ναρκωτικών, ενώ η Κατερίνα ήταν σιδεροδέσμια και κάτω από την επιτήρηση 10 μπάτσων.

  Με την ίδια γαμημένη λογική με την οποία δεν φταίει κανείς για το φαλιμέντο μιας χώρας 10 εκατομμυρίων κατοίκων. Με αυτή τη λογική, αγαπητό ΕΔΑΔ

 3. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://www.antifonies.gr/%CF%85%CF%86%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1/

  Υφυπουργός Δικαιοσύνης ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Αντιδράσεις

  Μαΐ. 06 Δικαιώματα, Ιχνηλασίες, Κριτική, Πολιτικά

  ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΥΠ, ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ, ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΜΑΥΟ

  Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΜΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ… ΑΡΧΕΙΟ… ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ…

  ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ; ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ;

  Νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης, με αρμοδιότητες που σχετίζονται με την ενίσχυση της διαφάνειας στον χώρο της Δικαιοσύνης, τοποθετείται ο πρώην εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

  Αντιδράσεις λόγω υποκλοπών, απαγωγών, ΕΥΠ, Kαραμανλή για Παπαγγελόπουλο

  Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

  Aντιδράσεις εντός και εκτός δικαιοσύνης, προκαλεί η επιλογή της κυβέρνησης να διορισθεί νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης ο πρώην εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

  Ο κ. Παπαγγελόπουλος που ορκίζεται το απόγευμα της Τετάρτης, διορίζεται στη θέση με απόφαση του πρωθυπουργού και αναλαμβάνει αρμοδιότητες που σχετίζονται με την ενίσχυση της διαφάνειας στον χώρο της Δικαιοσύνης, που αποτελεί προτεραιότητα της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου.

  Η διατύπωση της κυβερνητικής ανακοίνωσης αφήνει χώρο για διάφορες ερμηνείες. Πρώτον ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος που κινείται στον ευρύτερο πολιτικό χώρο της δεξιάς και έχει άριστες σχέσεις με το καραμανλικό περιβάλλον αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Τσίπρα. Και δεύτερον ότι δεν τυγχάνει της απόλυτης αποδοχής της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

  Όπως και νάχει όμως, η πραγματικότητα λέει ότι το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε για μια νευραλγική θέση στο χώρο της Δικαιοσύνης, έναν εισαγγελικό λειτουργό που εισέπραξε στο παρελθόν δριμεία κριτική από το τύπο και την αντιπολίτευση για συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις του, οι οποίες είχαν καθοριστική σημασία για την εξέλιξη πολύ σοβαρών υποθέσεων.

  (….)

  Αλλά και ο Υπουργός του, ΜΑΛΑΜΑ:


  http://www.iefimerida.gr/news/306639/vomva-paraskeyopoyloy-na-protimisoyme-ti-sygklisi-me-ti-hrysi-aygi-ohi-ti-rixi
  11|12|2016 23:11

  ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ
  Βόμβα Παρασκευόπουλου: Να προτιμήσουμε τη σύγκλιση με τη Χρυσή Αυγή, όχι τη ρήξη

 4. Ο/Η Παλιός λέει:

  Όξω από την Ευρώπη, όξω το ΕΔΑΔ

  ΕΔΑΔ: Καταδίκη της Ελλάδας για την υπόθεση της Μανωλάδας …
  http://www.athina984.gr/2017/03/…/edad-katadiki-tis-elladas-gia-tin-ypothesi-tis-manoladas...
  30 Μαρ 2017 – Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε, … Οι εργάτες ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες, σε πρόχειρα παραπήγματα, χωρίς …

  Καταδίκη της Ελλάδας από ΕΔΑΔ για την υπόθεση Τσαλικίδη …
  news.in.gr › Ειδήσεις › Ελλάδα
  Πριν από 10 ώρες – Καταδίκη της Ελλάδας από ΕΔΑΔ για την υπόθεση Τσαλικίδη … Σε αυτές προστίθενται και άλλες ασυνέπειες όπως η έλλειψη αυτοκτονικού …

  Υπόθεση Chowdury 21884/15: η καταδίκη της Ελλάδας από το ΕΔΔΑ …
  https://powerpolitics.eu/υπόθεση-chowdury-2188415-η-καταδίκη-της-ελλάδας-από/
  7 Ιουν 2017 – Στην εν λόγω κατάσταση συνηγορεί η πρόσφατη καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (εφεξής …

  E-Lawyer: Καταδίκη Ελλάδας επειδή Λιμενικός βίασε μετανάστη
  elawyer.blogspot.com/2012/01/blog-post_17.html
  17 Ιαν 2012 – Καταδίκη Ελλάδας επειδή Λιμενικός βίασε μετανάστη … Πρόκειται για την υπόθεση Zontul κατά Ελλάδας (βλ. εδώ δελτίο τύπου του ΕΔΔΑ).

  Καταδίκη της Ελλάδας στο ΕΔΑΔ για υπόθεση εμπορίας ανθρώπων | Η …
  http://www.efsyn.gr/arthro/katadiki-tis-elladas-sto-edad-gia-ypothesi-emporias-anthropon
  21 Ιαν 2016 – Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα διότι καθυστέρησε να προστατεύσει θύμα δικτύου εμπορίας …

  ΕΔΑΔ: Καταδίκη της Ελλάδας για τις «ματωμένες» φράουλες της …
  http://www.cnn.gr/…/ellada/…/edad-katadiki-tis-elladas-gia-tis-matomenes-fraoyles-tis-mano...
  30 Μαρ 2017 – Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στο Στρασβούργο εξέδωσε σήμερα, Πέμπτη, καταδικαστική απόφαση για την …

  Καταδίκη της Ελλάδας από ΕΔΑΔ για την υπόθεση Τσαλικίδη | BEST …
  best-tv.gr/καταδίκη-της-ελλάδας-από-εδαδ-για-την-υ/
  Πριν από 9 ώρες – Με απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) καταδίκασε, την Πέμπτη, ομόφωνα την Ελλάδα για την …

  Καταδίκη Ελλάδας από ΕΔΑΔ – Πολίτης
  politis.com.cy/article/katadiki-elladas-apo-edad
  5 Φεβ 2016 – Καταδικαστική απόφαση για εξευτελιστική μεταχείριση μετανάστη από την Αφρική εξέδωσε την Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων …

  Ακόμα μια καταδίκη της Ελλάδας για τους αντιρρησίες συνείδησης …
  http://www.kathimerini.gr/…/ellada/akoma-mia-katadikh-ths-elladas-gia-toys-antirrhsies-syn...
  28 Σεπ 2016 – … συνείδησης και θρησκείας καταδίκασε για ακόμη μια φορά την Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ).

  Καταδίκη της Ελλάδας από ΕΔΑΔ για εμπορία ανθρώπων | News
  http://www.sigmalive.com/news/greece/418025
  30 Μαρ 2017 – Το Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, καταδίκασε σήμερα την Ελλάδα για εμπορία ανθρώπων και εξαναγκαστική …

  Καταδίκη της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη ΛΑΡΚΟ …
  http://www.tanea.gr/…/greece/…/katadikh-ths-elladas-sto-eyrwpaiko-dikasthrio-gia-th-larko/
  9 Νοε 2017 – Για άλλη μια φορά η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο … αρχές προχωρούσαν σε άμεση κήρυξη σε πτώχευση της ΛΑΡΚΟ, θα καθίστατο αδύνατη η … ΕΔΑΔ:

  Καταδίκη της Ελλάδας για την υπόθεση Τσαλικίδη.
  Παραιτήθηκε ο «αριστερός» υπουργός Παπαγγελόπουλος; ΕΔΑΔ …
  http://www.oxafies.com/2017/11/blog-post_339.html
  Πριν από 16 ώρες – … ; ΕΔΑΔ: Καταδίκασε την Ελλάδα για … σε νέες εκθέσεις, χωρίς να υπεισέλθουν σε σημαντικές λεπτομέρειες.

  Γιατί τέτοια «μούγκα», με την καταδίκη της Ελλάδος για Τσαλικίδη
  http://www.reporter.gr › Απόψεις › Ανεμοδείκτης
  Πριν από 14 ώρες – … ΕΔΑΔ:
  Καταδίκασε την Ελλάδα για «κουκούλωμα» στην υπόθεση «αυτοκτονίας» …

  Καταδίκη της Ελλάδας για τις συνθήκες στις φυλακές της Λάρισας …
  http://www.thetoc.gr/koinwnia/…/katadiki-tis-elladas-gia-tis-sunthikes-stis-fulakes-tis-larisas
  10 Απρ 2016 – Και νέα καταδίκη της Ελλάδας για άθλιες συνθήκες κράτησης, αυτή τη φορά στις φυλακές της Λάρισας. … κρατηθεί στις φυλακές Λάρισας σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. … Το Ευρωπαικό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) …

  ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ: Παραιτήθηκε ο «αριστερός» υπουργός …
  attikanea.blogspot.com/2017/11/blog-post_396.html
  Πριν από 15 ώρες – … υπουργός Παπαγγελόπουλος; ΕΔΑΔ: Καταδίκασε την Ελλάδα για … Όπως η έλλειψη ενδείξεων τραυματισμού που συνήθως υπάρχουν σε …

  ΔΙΚΑΣΤΗΣ: ΕΔΔΑ: ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΚΑΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Όχι διοικητική …
  dikastis.blogspot.com/2015/05/blog-post_91.html
  18 Μαΐ 2015 – Στην υπόθεση Καπετάνιος κ.α. κατά Ελλάδας (30.4.2015), Πρώτο Τμήμα … ΣτΕ 1741/2015 Διπλές κυρώσεις – χρηματικό πρόστιμο και ποινική καταδίκη – για το λαθρεμπόριο καυσίμων … Πάντως με αυτή την απόφαση όσοι εμπλέκονται σε εικονικά .

  Η «Θετική Φωνή» των οροθετικών | Athens Voice
  http://www.athensvoice.gr › Ελλάδα
  4 Οκτ 2013 – Κάλεσμα για ενημέρωση μετά την καταδίκη της Ελλάδας από το ΕΔΑΔ. … που ζουν με τον HIV, καθώς και με ενέργειες ενημέρωσης σε μαθητές, …

  Καταδίκη της Ελλάδος από το ΕΔΔΑ για παραβίαση του δικαιώματος …
  https://www.lawspot.gr/node/52203
  20 Ιαν 2016 – Μετά από 90 χρόνια αποφάσεων για απαλλοτριώσεις και προσφυγών σε διοικητικά δικαστήρια, το ΕΔΔΑ καταδίκασε την Ελλάδα για προσβολή …

  Υπάρχει κι’ αυτή η καταδίκη της Ελλάδος από το ΕΔΑΔ, για την ψήφο …
  http://www.reporter.gr › Απόψεις › Από θέσεως… › Νίκος Ρούσσης
  23 Οκτ 2017 – Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον αρχηγό της ΝΔ, η παράταξη του οποίου κυβερνούσε ή συγκυβερνούσε την ταλαίπωρη αυτή χώρα μέχρι το …

 5. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/strasboyrgo-kampana-sthn-ellada-gia-thn-ypooesh-tsalikidh
  Στρασβούργο: «Καμπάνα» στην Ελλάδα για την υπόθεση Τσαλικίδη
  26 Comments
  Το Κουτί της Πανδώρας

  marina k • 10 ώρες πριν
  Γιατί άραγε να υπήρξαν παραλείψεις για την υπόθεση «αυτοκτονίας» στελέχους μεγάλης εταιρίας Κινητής τηλεφωνίας……….Πέφτω από τα σύννεφα
  2
  Tasos Nukou marina k • 10 ώρες πριν
  Και ποιος εισαγγελέας τότε έθαψε την υπόθεση και έκλεισε τον φάκελο;;; οοεεεο;

  Σημερινός υπουργός της κυβέρνησης Συριζανελ ;; Δεξιά πτέρυγα του Συριζα; ;
  3
  tsiproid Tasos Nukou • 8 ώρες πριν
  Μηπως το ονομα του αρχιζει απο Δημητρης και το επιθετο του απο Παπαγγελοπουλος;..
  1
  Tasos Nukou tsiproid • 8 ώρες πριν
  Στην Ελλάδα προαγονται οι εισαγγελείς που θάβουν τις υποθέσεις όχι αυτοί που τις στέλνουν στην έδρα να συζητηθούν

  marina k Tasos Nukou • 10 ώρες πριν
  Dioti θυμάμαι
  1
  Tasos Nukou marina k • 9 ώρες πριν
  Πάρε την γνώμη του κοινού
  2
  marina k Tasos Nukou • 9 ώρες πριν
  Έφτασε…………
  1
  Takoda marina k • 9 ώρες πριν
  http://www.enet.gr/?i=news….
  ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΠ
  Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο

  Το 2003 εξελέγη από τους συναδέλφους του (όταν ίσχυε ακόμη ο
  θεσμός της αυτοδιοίκησης) προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών
  Αθηνών. Εκεί έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον χειρισμό (βλέπε απραξία) της
  έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Επί 11 μήνες ο κ. Παπαγγελόπουλος
  διενεργούσε προσωπικά, για λόγους εθνικής ασφάλειας, προκαταρκτική
  εξέταση για το σοβαρό αυτό ζήτημα. Κάθε 4 μήνες ζητούσε τυπικά από τον
  τότε προϊστάμενό του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δ. Λινό, παράταση της
  μυστικής έρευνας. Επί της ουσίας όμως δεν ήταν εκείνος που τη
  διενεργούσε. Ολα ήταν στα χέρια της ΕΥΠ. Η ελληνική κοινωνία δεν έμαθε
  όμως ποτέ τα πορίσματά της. Χρειάστηκε να αναλάβει έργο η ΑΔΑΕ για να
  αποκαλυφθούν οι διαστάσεις του σκανδάλου.

  Και μια σημαντική λεπτομέρεια: η αυτοκτονία Τσαλικίδη είχε
  αξιολογηθεί τότε ως μια κοινή υπόθεση, όταν όλοι γνώριζαν ότι σχετιζόταν
  άμεσα με τις υποκλοπές.

 6. Ο/Η Red λέει:

  Eλλαδάρα
  Η Δικαιοσύνη θα αθωώσει και τον Αμβρόσιο

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/11/h_17.html

  «H χάρις του θεού» προστάτευσε τον δεσπότη Αμβρόσιο από τον «αρχέκακον όφιν, τον Διάβολον», θα τον αφήσει εκτεθειμένο σε μια μήνυση πολιτών;
  Από giorgis , Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 | 4:31 π.μ.

  Του Γ. Γ.

  Εχουμε αναφερθεί αρκετές φορές από το μπλοκ μας για τον χουντομητροπολίτη, και γνωστό φιλοχρυσαυγίτη δεσπότη Καλαβρύτων Αμβρόσιος για τα μισανθρωπικά εμετικά τροπάρια που μας ψάλει του από τον άμβωνα του ιστότοπου του.

  Μέχρι τώρα ο θαυμαστή του δολοφόνου Ντερντιλή και των ναζιστών της Χ.Α έμεινε στο απυρόβλητο για όλα τα «θεόπνευστα» κηρύγματα του και αυτό γιατί εκτός των άλλων έχει και την απόλυτη κάλυψη του αρχιεπισκόπου. (Να θυμίσουμε ότι ο «άγιος» Καλαβρύτων στο πρόσωπο του Ιερώνυμου βρήκε ένα ένθερμο υποστηρικτή. «Ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος δεν κάνει λάθος», στις απόψεις που εκφράζει, μας είχε πει σε συνέντευξη του στον Α. Παπαχελά, ο Ιερώνυμος, και στο μόνο που διατύπωσε ενστάσεις είναι ο τρόπος που λέει τους σκοταδιστικούς ψαλμούς του).

  Τώρα, όμως, προέκυψε για τον Αμβρόσιο μια αναπάντεχη δυσάρεστη κατάσταση. Όπως διαβάζουμε σε ιστοσελίδα εννιά πολίτες κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του όχι μόνο για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους με βάση το άρθρο 1 του νόμου 4285/2014 για την καταπολέμηση του ρατσισμού (ο λεγόμενος αντιρατσιστικός νόμος) αλλά και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα.
  Κι αυτό γιατί τον Δεκέμβρη του 2015 ο Αμβρόσιος έγραφε έναν οχετό μίσους και προτροπής σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων στο προσωπικό του ιστολόγιο βάζοντας στο στόχαστρο του όσους/ες «τόλμησαν» να υποστηρίξουν το σύμφωνο συμβίωσης και τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

  Πάρτε μια γεύση από το χριστιανικό κήρυγμα που έκανε τότε:

  Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας! …

  Δυστυχώς, αδελφοί μου, σήμερα την Ελλάδα διοικούν και μερικά τέτοια ανθρωπάρια! Ασφαλώς αποτελούν μια μικρή μειοψηφία στο σύνολο των Μελών της Βουλής των Ελλήνων! Υπάρχουν όμως! Είναι μερικά αποβράσματα της Κοινωνίας, περιθωριακοί άνθρωποι, ελαττωματίες, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους οι οποίοι τώρα πιά με την ευκαιρία της υπεροχής της αριστερής πτέρυγας σήκωσαν πια κεφάλι!…

  Σας συμβουλεύω: Μη τους πλησιάζετε! Μη τους ακούτε! Μη τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της Κοινωνίας! .. Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιό επικίνδυνοι από κάποιους, που ζούν στα τρελλοκομεία! Μή διστάζετε, λοιπόν! Όταν καί όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι!

  Η μήνυση, λοιπόν, που κατατέθηκε σε βάρος του αρχιρασοφόρου επικαλείται άρθρο του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο «θρησκευτικός λειτουργός ο οποίος κατά την ενάσκηση των έργων του ή δημόσια και με την ιδιότητά του προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά της πολιτειακής εξουσίας ή άλλων πολιτών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».
  Το ενδιαφέρον της υπόθεση είναι ότι ο εισαγγελέας έκανε δεκτή τη μήνυση και έτσι ο δεσπότης θα καθίσει στο σκαμνί του κατηγορουμένου για να δικαστεί στις 15 Μάρτη 2018 στο Αίγιο.

  Προφανώς και γνωρίζοντας ότι «η χάρις του θεού» προστατεύει τον δεσπότη ακόμα και από τον «αρχέκακον όφιν, τον Διάβολον», όπως διαπιστώνουμε και από αυτό το «θαύμα» που έζησε και μας εξιστορεί ο ίδιος, δεν νομίζουμε ότι τώρα ο μεγαλοδύναμος θα επιτρέψει να συμβεί κάτι αρνητικό για τον «εκπρόσωπο του επί της γης».

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια και θα ξεσήκωναν τους «αδικημένους» όλης της Ν.Ευρώπης:

  Ο κ.Παπαγγελόπουλος έχει και συνηγόρους.
  Όπως την «δημοκρατία»,
  (“Η φωνή της χούντας στη «Δημοκρατία» | Η Εφημερίδα των Συντακτών”, 14.1.2016),
  http://www.efsyn.gr/arthro/i-foni-tis-hoyntas-sti-dimokratia
  στην οποία έχει συνεντευξιαστεί ο Γλέζος με τρόπο καθόλου τιμητικό γι’αυτόν (κατήγγειλε την Αριστερά για τη στάση της απέναντι στα εγκληματικά στοιχεία που υπάρχουν μεταξύ των μεταναστών)

  και έχει αρθρογαφήσει και ο υπουργός Νίκος Παππάς [«Ν. Παππάς: Από τη διαπλοκή στην κανονικότητα»… «άρθρο του στην εφημερίδα “Δημοκρατία”» (‘Αυγή’, 05/09/2017)»].


  http://www.dimokratianews.gr/content/60763/ekleise-stomata-o-papaggelopoylos


  01.04.2016
  Εκλεισε στόματα ο Παπαγγελόπουλος

  Ξεκαθάρισμα

  Από τη μεριά του, ο Δ. Παπαγγελόπουλος όχι μόνο καθάρισε το όνομά του από «γκρίζες υποθέσεις», αφού έγινε σαφές ότι δεν είχε εμπλακεί ούτε στη διερεύνηση της αυτοκτονίας (;) του Τσαλικίδη ούτε στο θέμα των υποκλοπών, αλλά και πέρασε στην αντεπίθεση, αποκαλύπτοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση για να προωθήσει συγκεκριμένο δικαστικό «καθάρισε» 11 συναδέλφους του στις κρίσεις!

  Χαρακτηριστικός ήταν και ο διάλογός του με τον κ. Βενιζέλο, όταν του είπε ότι διαβάζει την «Εφημερίδα των Συντακτών», για να του απαντήσει ο κ. Παπαγγελόπουλος ότι διαβάζει κυρίως τη «δημοκρατία», τον μόνιμο πονοκέφαλο του τέως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ με τις αποκαλύψεις που έχει κάνει για εκείνον.
  ………….
  __________________

  Όμως:
  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=63315

  Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

  ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΠ
  Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο
  Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

  Το 2003 εξελέγη από τους συναδέλφους του (όταν ίσχυε ακόμη ο θεσμός της αυτοδιοίκησης) προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Εκεί έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον χειρισμό (βλέπε απραξία) της έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Επί 11 μήνες ο κ. Παπαγγελόπουλος διενεργούσε προσωπικά, για λόγους εθνικής ασφάλειας, προκαταρκτική εξέταση για το σοβαρό αυτό ζήτημα. Κάθε 4 μήνες ζητούσε τυπικά από τον τότε προϊστάμενό του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δ. Λινό, παράταση της μυστικής έρευνας. Επί της ουσίας όμως δεν ήταν εκείνος που τη διενεργούσε. Ολα ήταν στα χέρια της ΕΥΠ. Η ελληνική κοινωνία δεν έμαθε όμως ποτέ τα πορίσματά της. Χρειάστηκε να αναλάβει έργο η ΑΔΑΕ για να αποκαλυφθούν οι διαστάσεις του σκανδάλου.

  Και μια σημαντική λεπτομέρεια: η αυτοκτονία Τσαλικίδη είχε αξιολογηθεί τότε ως μια κοινή υπόθεση, όταν όλοι γνώριζαν ότι σχετιζόταν άμεσα με τις υποκλοπές.

  Λίγο πριν λήξει η διετής θητεία του, το 2005, η κυβέρνηση έσπευσε με φωτογραφική διάταξη να παρατείνει διά νόμου, για ένα χρόνο, τη θητεία όλων των προϊσταμένων στις μεγάλες εισαγγελίες της χώρας! Προφανής σκοπός της φωτογραφικής διάταξης, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ήταν να μη φύγει η υπόθεση των υποκλοπών από τα χέρια του συγκεκριμένου εισαγγελέα.

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=307811

  Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr, 19:00 Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

  Η οικογένειά του ζητεί να βγει από το αρχείο η υπόθεση
  «Δεν αυτοκτόνησε ο Κώστας Τσαλικίδης»

  Ο Νικ. Κωνταντόπουλος σημείωσε πως ενώ σύμφωνα με τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών Ι. Διώτη, ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη «συνδέεται αιτιωδώς με την αποκαλυφθείσα υπόθεση της παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνημάτων της Vodafone, δεν ερευνήθηκε ποτέ σε τι συνίσταται ο αιτιώδης αυτός σύνδεσμος».

  «Έχουμε καθαρή υπόθεση κατασκοπείας και όχι απόπειρα κατασκοπείας», δήλωσε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, επίσης δικηγόρος της οικογένειας Τσαλικίδη.

  Παρών στη συνέντευξη τύπου ήταν και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος γνωστοποίησε ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έχει λάβει απόφαση να κληθεί στην αμέσως προσεχή συνεδρίασή της η Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

  Τάχθηκε υπέρ της εις βάθος διερεύνησης της υπόθεσης, ακόμη και μέσω της σύστασης εξεταστικής επιτροπής και έκανε λόγο για πολιτικές ευθύνες στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και ευθύνες εισαγγελικών λειτουργών.

  Μεταξύ άλλων, κατήγγειλε την ΕΥΠ, ότι αρνείτο να στείλει τα στοιχεία που είχε στην ΑΔΑΕ και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όταν ερευνούσαν το σκάνδαλο των υποκλοπών.

  Εκτίμησε ότι αφετηρία της υπόθεσης ήταν οι πιέσεις προς την Ελλάδα για να αγοράσει το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, C4I

  http://www.protothema.gr/politics/article/473636/xafnika-ufupourgos-dikaiosunis-o-dimitris-papaggelopoulos/
  Ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο
  Αιφνιδιαστικά υφυπουργός Δικαιοσύνης ο Παπαγγελόπουλος
  06/05/2015

  Πρώην διοικητής της ΕΥΠ της τελευταίας κυβέρνησης Καραμανλή διορίστηκε γγ στο υπουργείο Δικαιοσύνης στις 18 Μαρτίου και σήμερα αναβαθμίστηκε στη θέση του υφυπουργού – Άγνοια δήλωνε αρχικώς το γραφείο του Νίκου Παρασκευόπουλου – Τώρα λένε ότι είναι αρμοδιότητα του Μαξίμου

 9. Ο/Η Left λέει:

  To ΠΑΣΟΚ είχε άχτι τον Παπαγγελόπουλο γιαυτό και μίλησε

  http://www.eksegersi.gr/issue/821/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/23857.%CE%A4%CE%B9-%C2%AB%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%B1%C2%BB-%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9

  Ο Δ. Παπαγγελόπουλος υφυπουργός Δικαιοσύνης! Τι «γραμμάτια» ξεπληρώνονται;

  […..]

  Η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε στις 24 Σεπτέμβρη του 2013 από την οικογένεια Τσαλικίδη, που διαμαρτυρήθηκε για τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτηση του Δ. Παπαγγελόπουλου στην κεφαλή του ΕΣΡ. Την πρόταση στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής έκανε το κόμμα του Καμμένου, όμως είχε γίνει φανερό πως προηγήθηκε παρασκηνιακή συμφωνία μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ. Οι εκπρόσωποι όλων αυτών των κομμάτων τάχθηκαν υπέρ της τοποθέτησης του Παπαγγελόπουλου στο ΕΣΡ, πλην του Περισσού και των νεοναζί που ψήφισαν λευκό. Η συμφωνία δεν προχώρησε, γιατί ξεσήκωσε τον κόσμο ο Απ. Κακλαμάνης, αναγκάζοντας τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν «παρών». Επειδή, οι ψήφοι των υπόλοιπων δεν συγκέντρωναν την απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5, ενώ ο Κακλαμάνης «απειλούσε θεούς και δαίμονες», η πρόταση αποσύρθηκε.

  Είκοσι μήνες μετά, ο Παπαγγελόπουλος παίρνει τη ρεβάνς, επανακάμπτοντας όχι ως διοικητής κάποιου κρατικού οργανισμού, ούτε ως γενικός γραμματέας υπουργείου (όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί), αλλά ως υφυπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα διαφάνειας της Δικαιοσύνης. Η απόφαση Τσίπρα ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης και ελάχιστες ώρες αργότερα γινόταν η ορκωμοσία του νέου υφυπουργού, χωρίς να προλάβει κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει «κιχ». Ο Παπαγγελόπουλος υφυπουργός για θέματα διαφάνειας! Μόνο ως κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να ειπωθεί, όμως είναι πραγματικότητα. Κι αυτή τη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι ψήφισε «κατ’ ανοχήν και κατ’ οικονομίαν», κρίνοντας ότι «δε θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερη πρόταση», όπως έλεγε ο Ν. Βούτσης το 2013 (στην πραγματικότητα, είχαν κάνει παζάρι να διοριστούν στο ΕΣΡ δύο δεξιοί και ένας δικός τους, ο Λ. Βάσσης) ή ότι συναίνεσε κατ’ ανάγκη «προκειμένου να διασφαλιστεί η νόμιμη λειτουργία του ΕΣΡ». Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ολόκληρη την πολιτική ευθύνη να κάνει υφυπουργό το συγκεκριμένο πρόσωπο.

  Τι εστί Παπαγγελόπουλος; Καραδεξιός, ειδικός στις συγκαλύψεις σκανδάλων, με θητεία στα άντρα των μυστικών υπηρεσιών (εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής αρχικά, διοικητής της ΚΥΠ/ΕΥΠ στη συνέχεια). Πριν ανέβει στην ιεραρχία των δυνάμεων καταστολής, είχε δώσει στη Δεξιά διαπιστευτήρια των ικανοτήτων του. Χειρίστηκε «αποτελεσματικά» το σκάνδαλο της MAYO (το περιβόητο μαύρο ταμείο της ΝΔ επί Μητσοτάκη), την καταγγελία για το «φτωχικό» του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά στο Πόρτο Γερμενό, ενώ παράλληλα πρωταγωνίστησε στο σχηματισμό σκανδαλο-δικογραφιών σε βάρος «πράσινων» στελεχών. Γι’ αυτό έπνεε μένεα εναντίον του το «παλιό» ΠΑΣΟΚ, που επάξια αντιπροσώπευσε ο Απ. Κακλαμάνης, φράζοντας για μία και μοναδική φορά το δρόμο του τέως εισαγγελέα προς ένα κρατικό πόστο. Στη συνέχεια, ο Παπαγγελόπουλος χειρίστηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών (γι’ αυτό και η οργή της οικογένειας του αδικοχαμένου Κώστα Τσαλικίδη) και το σκάνδαλο της απαγωγής των Πακιστανών, από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και της ΚΥΠ, που δρούσαν σε συνεργασία με αμερικάνικες και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

  [….]

 10. Ο/Η Kάποιος λέει:

  Υπερβολές από πολύ δεξιά

  http://attikanea.blogspot.gr/2017/11/blog-post_396.html

  Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017

  Παραιτήθηκε ο «αριστερός» υπουργός Παπαγγελόπουλος; ΕΔΑΔ: Καταδίκασε την Ελλάδα για «κουκούλωμα» στην υπόθεση «αυτοκτονίας» Τσαλικίδη!

 11. Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

  http://www.reporter.gr/Apopseis/Anemodeikths/338145-Giati-tetoia-%C2%ABmoygka%C2%BB,-me-thn-katadikh-ths-Ellados-gia-Tsalikidh

  Γιατί τέτοια «μούγκα», με την καταδίκη της Ελλάδος για Τσαλικίδη
  19:18 | 16 Νοε 2017 Πολιτική

  Πηγή: reporter.gr

  Θα περίμενε κανείς ότι, μετά την καταδικαστική, για την Ελλάδα, απόφαση του ΕΔΑΔ, για την πολύκροτη υπόθεση Τσαλικίδη, που έφερε στο φως on time ο Reporter.gr, η είδηση θα είχε κάνει τον γύρο των ηλεκτρονικών σελίδων όλων των εφημερίδων αλλά και των ιντερνετικών δημοσιογραφικών σάϊτ.

  Θα περίμενε, κανείς, τέλος δηλώσεις του στυλ «το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο», εισαγγελικές παρεμβάσεις για το εκ νέου άνοιγμα του σχετικού φακέλου και απαξιωτικές εκφράσεις προς την αντιπολίτευση, ότι «εσείς δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε» διότι, επί των ημερών σας, έγιναν αυτά τα αίσχη, σε μία υπόθεση που αφορούσε τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων όλων των μελών της κυβέρνησης, από αμερικανούς πράκτορες στην Ελλάδα.

  Η επικρατούσα «μούγκα», όμως, μιας και τίποτα απ’ αυτά δεν έγινε μέχρι στιγμής, προκαλεί υπόνοιες ότι αυτή είναι απόρροια μιας άτυπης ομερτάς, μεταξύ των εκπροσώπων της παρούσας κυβέρνησης και της καραμανλικής συνιστώσας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Η εξήγηση ίσως να βρίσκεται στο ότι, ο Εισαγγελέας που είχε τότε αποφασίσει να θέσει «ως ασήμαντη» την υπόθεση αυτοκτονίας Τσαλικίδη στο αρχείο, ήταν ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ επί Καραμανλή και σήμερα Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

  Κάποιος, όμως, από τους μη εμπλεκόμενους, δεν θα πρέπει να τον ρωτήσει…

  Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

 12. Ο/Η Red λέει:

  http://www.presspublica.gr/antidraseis-papaggelopoulo-ypoklopvn-apagogon-eyp-karamanli/

  Αντιδράσεις λόγω υποκλοπών, απαγωγών, ΕΥΠ για Παπαγγελόπουλο
  Από Χρήστος Ζέρβας – Μάιος 6, 2015
  Κοινοποίηση στο Facebook Κάντε Tweet στο Twitter

  Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

  Aντιδράσεις εντός και εκτός δικαιοσύνης, προκαλεί η επιλογή της κυβέρνησης να διορισθεί νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης ο πρώην εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

  Ο κ. Παπαγγελόπουλος που ορκίζεται το απόγευμα της Τετάρτης, διορίζεται στη θέση με απόφαση του πρωθυπουργού και αναλαμβάνει αρμοδιότητες που σχετίζονται με την ενίσχυση της διαφάνειας στον χώρο της Δικαιοσύνης, που αποτελεί προτεραιότητα της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου.

  Η διατύπωση της κυβερνητικής ανακοίνωσης αφήνει χώρο για διάφορες ερμηνείες. Πρώτον ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος που κινείται στον ευρύτερο πολιτικό χώρο της δεξιάς και έχει άριστες σχέσεις με το καραμανλικό περιβάλλον αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Τσίπρα. Και δεύτερον ότι δεν τυγχάνει της απόλυτης αποδοχής της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

  Όπως και νάχει όμως, η πραγματικότητα λέει ότι το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε για μια νευραλγική θέση στο χώρο της Δικαιοσύνης, έναν εισαγγελικό λειτουργό που εισέπραξε στο παρελθόν δριμεία κριτική από το τύπο και την αντιπολίτευση για συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις του, οι οποίες είχαν καθοριστική σημασία για την εξέλιξη πολύ σοβαρών υποθέσεων.

  Ο κ. Παπαγγελόπουλος ως προιστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας το 2005, παρέλαβε κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας την καυτή δικογραφία των υποκλοπών σε βάρος του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και άλλων πολιτικών προσώπων και πολιτών και διενήργησε με απόλυτη μυστικότητα προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, χωρίς στην ουσία να προβεί σε καμία ενέργεια επί ένα ολόκληρο χρόνο! Για την αδράνεια αυτή, η οποία αποκαλύφθηκε μετά την κοινή συνέντευξη των 4 υπουργών της κυβέρνησης, ο κ. Παπαγγελόπουλος δέχθηκε τότε σκληρή κριτική.

  Ο κ. Παπαγγελόπουλος, δέχθηκε επίσης κριτική και για μια άλλη αδράνεια. Αυτή αφορούσε την μήνυση που είχαν καταθέσει εκπρόσωποι της Πακιστανικής κοινότητας στη χώρα, για μαζικές απαγωγές και μυστικές ανακρίσεις πακιστανών στην Αθήνα, πιθανότατα σε συνεργασία με αγγλικές μυστικές υπηρεσίες, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 2005.

  Τότε η μήνυση είχε κατατεθεί τον Αύγουστο αλλά μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου που οι πακιστανοί δημοσιοποίησαν με συνέντευξη την υπόθεση, ουδείς είχε ασχοληθεί με την διερεύνηση υπόθεση.

  Το 2006 με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, τοποθετήθηκε εποπτεύων εισαγγελέας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας – ΔΑΕΕΒ – Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας).

  Η πορεία του είναι πάντως ταυτισμένη πλήρως με την κυβέρνηση Καραμανλή, καθώς τον Ιούλιο του 2009 ανέλαβε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, θέση στην οποία έμεινε έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

 13. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/11/blog-post_892.html?m=1
  Διώτης και Παπαγγελόπουλος

  Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017
  Διώτης και Παπαγγελόπουλος «κουκούλωσαν» την δολοφονία Τσαλικίδη. Θα αναζητηθούν ευθύνες;

  Η ταφόπλακα που προσπάθησε να βάλει σ’ αυτή την υπόθεση δολοφονίας ο Ι. Διώτης δεν στέριωσε. Η οικογένεια Τσαλικίδη επιμένει ότι ο θάνατος του Κώστα οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Ξεκινάει δεύτερη έρευνα μεταξύ 2012 και 2014 την οποία αναλαμβάνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης ο Δ. Παπαγγελόπουλος, πρώην εισαγγελέας-επόπτης της Αντιτρομοκρατικής και πρώην διοικητής της ΕΥΠ/ΚΥΠ,
  Κι αυτουνού η έρευνα λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα με αυτά που ισχυριζόταν το πόρισμα Διώτη, επιμένοντας δηλαδή ότι ο θάνατος του Κ. Τσαλικίδη οφειλόταν σε δολοφονία.

 14. Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/ypoklopes-la-ellinoamerikanika

  Υποκλοπές α λα ελληνοαμερικανικά
  Τα αρχεία του Σνόουντεν επιβεβαιώνουν την εμπλοκή της ελληνικής ΕΥΠ στο «σκάνδαλο Vodafone» του 2004
  30.09.2015,

  Συντάκτης: Δημήτρης Ψαρράς

  Νέα ντοκουμέντα από το αρχείο Σνόουντεν που ήρθαν χτες στη δημοσιότητα αναθερμαίνουν το ενδιαφέρον για τη σκοτεινή υπόθεση των υποκλοπών της εταιρείας Vodafone. Σύμφωνα με αυτά τα ντοκουμέντα που παρουσίασαν ο Αγγελος Πετρόπουλος στην «Καθημερινή» και ο James Bamford στο «The Intercept», ενισχύεται η πεποίθηση ότι όλα ξεκίνησαν τις παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, με τη στενή συνεργασία των ελληνικών και των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών (ΕΥΠ και NSA-CIA).

  Τα νέα αυτά ντοκουμέντα αναφέρονται μόνο έμμεσα στο ζήτημα των υποκλοπών, αλλά τεκμηριώνουν αυτή τη συνεργασία ήδη από το 2002 και έτσι ανατρέπουν την εύκολη ερμηνεία ότι όλα έγιναν εν αγνοία των ελληνικών αρχών. Με αυτό τον τρόπο δίνεται και μια έμμεση απάντηση στον τρόπο που χειρίστηκαν μέχρι σήμερα την υπόθεση οι διαδοχικές κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

  Κατά τα άλλα, τα εν λόγω ρεπορτάζ επαναλαμβάνουν τα ήδη γνωστά στοιχεία και δίνουν βάρος στον ρόλο του Ελληνοαμερικανού πράκτορα της CIA William Basil, για τον οποίο έχει ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον περασμένο Φεβρουάριο. Σύμφωνα με σειρά στοιχείων που έχουμε κατά καιρούς φέρει στη δημοσιότητα από τις σελίδες του «Ιού», το χρονικό της υπόθεσης έχει ως εξής:

  ► Τις παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, όπως όλα τα έργα, έτσι και η ασφάλεια των Αγώνων ήταν ακόμα στον αέρα. Την κυβέρνηση Καραμανλή απασχολούσε ιδιαίτερα το ζήτημα του ελέγχου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων «υπόπτων» προσώπων.

  Αυτό επιβεβαιώνεται από τηλεγράφημα του Associated Press με ημερομηνία 25.6.2004: «Ξεκίνησε η άσκηση οκτώ κρατών προκειμένου να ελεγχθεί η ασφάλεια των Αγώνων της Αθήνας και η κυβέρνηση επιθυμεί να επεκτείνει τις αρμοδιότητες επιτήρησης στον έλεγχο των τηλεφωνικών κλήσεων». Στο ίδιο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι «η Αθήνα ξοδεύει περισσότερο από 1,2 δισ. δολάρια για την ασφάλεια των Αγώνων.

  Η κυβέρνηση επιθυμεί να ελέγχει καλύτερα τις κλήσεις των κινητών και των σταθερών τηλεφώνων».

  ► Την ίδια περίοδο διαπιστώθηκε ότι το πολυδιαφημισμένο και χρυσοπληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου C4I δεν μπορούσε να καλύψει το ζήτημα της ασφάλειας.

  ► Ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης κάλεσε τους εκπροσώπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας σε σύσκεψη και τους ζήτησε να προετοιμάσουν συστήματα «νομίμων συνακροάσεων» για τα δίκτυά τους. Η σύσκεψη αυτή δεν κατέληξε πουθενά, επειδή, σύμφωνα με τον κ. Βουλγαράκη, οι εταιρείες δεν ήταν διατεθειμένες να αναλάβουν το υπέρογκο κόστος εγκατάστασης λογισμικού συνακροάσεων, ενώ, κατά τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone Γ. Κορωνιά, αυτό δεν έγινε, επειδή δεν υπήρχε τότε ακόμα το νομικό πλαίσιο που θα το επέτρεπε.

  ► Ειδικά στη Vodafone υπήρχε το σύστημα συνακροάσεων εγκατεστημένο από την Ericsson, αλλά δεν ήταν ενεργοποιημένο. Τον Ιούνιο τέθηκαν σε λειτουργία τα «τηλέφωνα σκιές» και, μέσω «παρείσακτου λογισμικού», ενεργοποιήθηκε αυτό το σύστημα. Είναι σαφές ότι αυτά όλα έγιναν επειδή δεν υπήρχε χρόνος (και χρήμα) για να ακολουθηθούν νόμιμες διαδικασίες.

  Υποκλοπές α λα ελληνοαμερικανικά Για τις υποκλοπές είχαν διαφανεί από τότε οι ευθύνες της πρεσβείας όπως φαίνεται και στον χάρτη |
  Οι εξεταστικές επιτροπές και οι ανακρίσεις δεν έχουν καταλήξει αν και ποιοι γνώριζαν αυτή την παράκαμψη. Ωστόσο, δεν είναι πειστικός ο επίσημος ισχυρισμός του εκπροσώπου της Vodafone ότι η εταιρεία του δεν γνώριζε καν τη δυνατότητα του ήδη εγκατεστημένου λογισμικού της Ericsson να πραγματοποιεί συνακροάσεις εφόσον ενεργοποιηθεί.

  ► Η ύπαρξη του «παρείσακτου λογισμικού» αποκαλύφθηκε από υπαλλήλους της εταιρείας σε έναν έλεγχο ρουτίνας στις 4.3.2005. Στις 8.3.2005 διαγράφτηκε το λογισμικό αυτό, σβήνοντας έτσι και τα ίχνη όσων το είχαν εγκαταστήσει. Στις 9.3.2005 βρέθηκε απαγχονισμένος κάτω από παράξενες συνθήκες ο υπάλληλος της εταιρείας Κώστας Τσαλικίδης. Την αμέσως επόμενη ημέρα, ο κ. Κορωνιάς έσπευσε να ενημερώσει για την υπόθεση τον κ. Βουλγαράκη και τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γ. Αγγέλου. Την ίδια μέρα, εκδόθηκε το Π.Δ. 47 που επιτρέπει τις νόμιμες συνακροάσεις.

  Αόρατο το πόρισμα

  Ακόμα και σήμερα παραμένει επτασφράγιστο μυστικό το πόρισμα της ΕΥΠ για την υπόθεση των υποκλοπών, το οποίο παραδόθηκε στον κ. Βουλγαράκη στις 20.7.2005. Το πόρισμα αυτό δεν επιτράπηκε να το δει ούτε η ειδική επιτροπή της Βουλής ούτε και η αρμόδια ανεξάρτητη αρχή (ΑΔΑΕ). Ο Β. Πολύδωρας ήταν εκείνος που ως υπουργός Δημόσιας Τάξης αρνήθηκε να παραδώσει το πόρισμα με τη δικαιολογία ότι «για μένα το θέμα των υποκλοπών από πλευράς ΕΥΠ δεν έχει βάθος, δεν έχει ουσία, δεν έχει βαρύτητα». Να λοιπόν που σήμερα δημοσιοποιούνται νέα στοιχεία για την ευθύνη-συνενοχή της ΕΥΠ στο ζήτημα των υποκλοπών.

  Οσο για τις αμερικανικές εταιρείες και ειδικά την NSA, η οποία φέρεται να συνεργάζεται με την ΕΥΠ στο στήσιμο των υποκλοπών, βρέθηκε κι εκείνη εκτεθειμένη, λίγους μήνες μετά την κορύφωση του ελληνικού σκανδάλου. Τον Δεκέμβριο του 2005 αποκαλύφθηκε ότι η NSA είχε εγκαταστήσει πρόγραμμα παράνομης παρακολούθησης τηλεφώνων Αμερικανών πολιτών.

  Στην υπόθεση υπάρχει και μια παραπολιτική ουρά που αφορά τη σύνθεση της σημερινής κυβέρνησης, εφόσον για το ζήτημα των υποκλοπών δύο από τους σημερινούς υπουργούς έχουν στο παρελθόν καταφερθεί εναντίον τρίτου με σκληρές εκφράσεις και υπονοούμενα.

  Στις 7.9.2009 ο Μάρκος Μπόλαρης και η Θεοδώρα Τζάκρη, μαζί με άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είχαν καταθέσει ερώτηση στην κυβέρνηση Καραμανλή για την τοποθέτηση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ως διοικητή της ΕΥΠ, κατηγορώντας τον εισαγγελέα για «προκλητική αρχειοθέτηση της υπόθεσης των υποκλοπών», και θεωρώντας ότι η τοποθέτηση αυτού του «εμπίστου» και «εκλεκτού» της κυβέρνησης «σήμανε την οριστική συγκάλυψη της υπόθεσης». Στην ερώτηση περιλαμβάνονταν και σειρά κρίσιμων ερωτημάτων σχετικά με τον θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη, τα οποία κατά τους ερωτώντες δεν φρόντισε να διερευνήσει ο εισαγγελέας και ήδη αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για Θέματα Διαφθοράς.

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το δεξιό antinews για τον Παπαγγελόπουλο, είναι πάρα πολύ αποκαλυπτικό:

  «…..Ανέλαβε το 2003 την πιο σημαντική υπόθεση στη μεταπολίτευση, τις τηλεφωνικές υποκλοπές, μαζί και την αυτοκτονία του Τσαλικίδη. Για πάνω από ένα χρόνο αυτός ως υπεύθυνος των ερευνών τι έκανε; Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Γιατί η υπόθεση πήγε στο αρχείο και δεν μάθαμε ποτέ κάτι; Γιατί είχε αποσυνδέσει την υπόθεση Τσαλικίδη από το όλο θέμα αν και όλοι ξέρουν πλέον ότι «αυτοκτονία» και υποκλοπές σχετίζονται;…………».

  http://www.antinews.gr/action.read/politiki/karamanlis-tsipras-paulopoulos-eis-sarka-mian-/2.103788

  13/12/2015 17:38 22 ΣΧΟΛΙΑ
  Καραμανλής – Τσίπρας – Παυλόπουλος, εις σάρκα μίαν…


  ……………………………….

  Έρχεται λοιπόν ο Παπαγγελόπουλος, ένας ακόμη Καραμανλικός αδέσποτος που βρήκε στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ να «αγιοποιήσει» τον Τσίπρα; Να τον κάνει Εθνάρχη; Μα λίγη ντροπή δεν υπάρχει στο καραμανλικό στρατόπεδο να επιτρέπουν να γίνονται τέτοια εγκλήματα και να θέλουν να «ανακαταλάβουν» το κόμμα;

  Έτσι για να θυμίσουμε ποιος είναι ο υπουργός που θα καταπολεμήσει τη διαφθορά να σας πούμε ότι ο Παπαγγελόπουλος θεωρείται ο δικαστικός που έβαλε τις πιο πολλές σοβαρές υποθέσεις… στο αρχείο. Ερεύνησε την υπόθεση της ΜΑΥΟ με τις παράνομες χρηματοδοτήσεις στον Κ. Μητσοτάκη. Η υπόθεση πήγε στο αρχείο.

  Ανέλαβε το 2003 την πιο σημαντική υπόθεση στη μεταπολίτευση, τις τηλεφωνικές υποκλοπές, μαζί και την αυτοκτονία του Τσαλικίδη. Για πάνω από ένα χρόνο αυτός ως υπεύθυνος των ερευνών τι έκανε; Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Γιατί η υπόθεση πήγε στο αρχείο και δεν μάθαμε ποτέ κάτι; Γιατί είχε αποσυνδέσει την υπόθεση Τσαλικίδη από το όλο θέμα αν και όλοι ξέρουν πλέον ότι «αυτοκτονία» και υποκλοπές σχετίζονται;

  Στην πιάτσα των δικαστηρίων λένε επίσης ότι το 2005 πέρασε η τότε κυβέρνηση φωτογραφική διάταξη για να παραμείνει προϊστάμενος της εισαγγελίας. Αν έφευγε τότε ο Παπαγγελόπουλος θα έπαιρνε την υπόθεση των υποκλοπών άλλος εισαγγελέας και θα ήταν πιθανότατα κι άλλη η εξέλιξη.

  Ο καραμανλικός εισαγγελέας όταν έληξε η θητεία του επιβραβεύτηκε αφού πήρε τη νέα τότε θέση του εισαγγελέα, αρμόδιου για το οργανωμένο έγκλημα. Όταν πλησίαζε να λήξει και εκεί η θητεία του, επελέγη ως αντικαταστάτης του Δημ. Ασπρογέρακα, στη θέση του εποπτεύοντος την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

  Και το 2009 ανέλαβε την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Και τώρα, επί ΣΥΡΙΖΑ τι θέλει ένας ακραιφνής καραμανλικός με τους… αριστερούς; Ποιος τον έχει επιβάλει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και γιατί;

  Οι λόγοι προφανείς. Αν διαβάσει ξανά κανείς τις δηλώσεις του για τον Τσίπρα τον εθνάρχη, τον Καραμανλή τον εγγυητή της Δημοκρατίας και τον Παυλόπουλο που εγγυάται κι αυτός την ομαλότητα, καταλαβαίνει τι συμβαίνει σ’ αυτόν τον τόπο.

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.matrix24.gr/2017/11/epithesi-kidiso-se-papaggelopoulo-gia-tsalikidi/

  Επίθεση ΚΙΔΗΣΟ σε Παπαγγελόπουλο για Τσαλικίδη

  17/11/2017@22:06

  Από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

  «Έχουμε επανειλημμένως θέσει ζήτημα Παπαγγελόπουλου, όπως και αυτό της υπόγειας διαδρομής μεταξύ Τσίπρα και Καραμανλή, κάτι που τεκμαίρεται τόσο από την επιλογή προσώπων στην κυβέρνηση, τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και την επιλογή Παυλόπουλου για την ύψιστη πολιτειακή θέση του ΠτΔ, όσο και την επίμονη υπεράσπιση των ευθυνών Καραμανλή για την παρολίγον χρεοκοπία της χώρας με ψεύδη και σενάρια συνωμοσιολογίας, τα οποία, όχι μόνον ασπάστηκε ο κ. Τσίπρας, αλλά συνεχίζουν να αποτελούν, τη δικαιολογητική βάση των επιλογών του, παρά την ομολογημένη αυταπάτη.

  Οι επιλογές αυτές, ειδικά μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, για το θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη για τη μη διερεύνηση της υπόθεσης από τον αρμόδιο τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, κ. Δ.
  Παπαγγελόπουλο, εκθέτουν διεθνώς τη χώρα και αποτελούν ύβρι για τους Έλληνες και τις θυσίες τους.

  Σε κάθε ευνομούμενη χώρα, κάθε πολίτης θα μπορούσε ευλόγως να αναρωτηθεί – και να ρωτήσει τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, αν ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης συνεχίζει να χαίρει της εμπιστοσύνης του.

  Σε αυτό το πάρε – δώσε, πολιτικό σύστημα όμως, κανείς δυστυχώς, δεν δικαιούται να είναι ονειροπόλος.

  Ο κ. Τσίπρας, είτε κρατήσει στην κυβέρνησή του τον κ. Παπαγγελόπουλο, είτε τον διώξει, οραματιζόμενος να συγκροτήσει με άλλους «διαθέσιμους» παράγοντες, δικό του δίκτυο ελέγχου της δικαιοσύνης, θα παραμένει συνυπεύθυνος για τη συνεχιζόμενη λειτουργία του πελατειακού συστήματος εξουσίας, με τις εγκληματικές επιπτώσεις του για τους Έλληνες και τη χώρα.

  Με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τουλάχιστον, όλοι μπορούν πλέον να γνωρίζουν, ότι οι υποκλοπές, αλλά και η μη διερεύνηση της υπόθεσης, έχουν ονοματεπώνυμο.

 17. Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

  http://kourdistoportocali.com/news-desk/o-tsalikidis-sto-choma-ke-o-papangelopoulos-ypourgos/

  ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

  O Tσαλικίδης στο χώμα και ο Παπαγγελόπουλος υπουργός

  Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί κυκλοφορούν ελεύθεροι

  17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 16:11

  o Κουρδιστό Πορτοκάλι, όπως και η συγχωρεμένη Αριστέα Μπουγάτσου έχει ασχοληθεί κατ΄επανάληψη με την δολοφονία του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη. Χρησιμοποιώντας μαρτυρίες αποκαλύψαμε συγκλονιστικά στοιχεία για την τελευταία νύχτα της ζωής του.

  Και να που τώρα χάρη στο κουράγιο των δικών του ανθρώπων έρχεται το Ευρωπαικό Δικαστήριο να παραδεχθεί ουσιαστικά ότι πρόκειται για δολοφονία που κάποιοι συγκάλυψαν. Εκείνη την περίοδο ο κ. Παπαγγελόπουλος, πρώην ανώτατος δικαστικός και διοικητής της καραμανλικής ΕΥΠ ήταν αρμόδιος δικαστικός ερευνητής της υπόθεσης του σκανδάλου των υποκλοπών.

  Σήμερα ο Κώστας Τσαλικίδης είναι στο χώρα και ο Παπαγγελόπουλος υπουργός. Οσο για τους δολοφόνους και τους εντολείς τους απολαμβάνουν την γλυκιά ζωή στην Κολομβία της Ευρώπης και γύρευε που αλλού.

  Το ρεπορτάζ του Κουρδιστού Πορτοκαλιού για την Τελευταία Νύχτα του Κώστα Τσαλικίδη

  (…..)

  Δείτε τώρα την πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση του ιστότοπου Ροίδη Εμμονές

  http://www.athensvoice.gr/politics/403476_kataggelletai-o-ypoyrgos-papaggelopoylos-gia-eythynes-stin-ypothesi-tsalikidi

  17.11.2017 | 09:39
  Καταγγέλλεται ο υπουργός Παπαγγελόπουλος για ευθύνες στην υπόθεση Τσαλικίδη

  Μετά την καταδίκη της Ελλάδας στο ΕΔΑΔ

  Μετά τη χτεσινή καταδίκη της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), επειδή δεν έπραξε όσα όφειλε στη διερεύνηση της υπόθεσης του περίεργου θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη (το 2006), πολιτική ιστοσελίδα ισχυρίζεται ότι ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, υπό την τοτινή ιδιότητα σου ως εισαγγελέα, φέρει ευθύνες για την ίδια υπόθεση.

  Λεπτομερέστερα, οι ισχυρισμοί της ιστοσελίδας Ροϊδη εμμονές έχουν ως εξής:

 18. Ο/Η Περαστικός λέει:

  http://www.protothema.gr/greece/article/732581/sto-efeteio-i-dikografia-gia-tis-sunthikes-thanatou-tou-tsalikidi/

  Θα κριθεί αν πρέπει να γίνει περαιτέρω έρευνα
  Στο Εφετείο η δικογραφία για τις συνθήκες θανάτου του Τσαλικίδη

  17/11/2017

  Λίγες ώρες μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που έκρινε ότι οι ελληνικές Αρχές δεν διεξήγαγαν αποτελεσματική ερεύνα για τις συνθήκες θανάτου του

 19. Ο/Η Barbie λέει:

  http://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF/#

  Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ …Μέσα σε όλα ο Παπαγγελόπουλος
  Δημοσιεύθηκε 19 Νοεμβρίου 2017 10:13 στην κατηγορία ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

  Ως κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση πως καταγγέλλεται ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα) διότι δεν έπραξε όσα όφειλε ως εισαγγελέας στην διερεύνηση της περίεργης υποθέσεως του Κώστα Τσαλικίδη το 2006! Μετά την καταδίκη της Ελλάδος την Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ)!

  Τότε, πολλοί είχαν επισημάνει ότι: “Τον Τσαλικίδη τον φοβούνται ακόμη και νεκρό”!

  Χαρακτηριστικότατα, ο “Ιός” της Ελευθεροτυπίας είχε γράψει στις 7 Φεβρουαρίου 2010: «Η κυβέρνηση διστάζει να προχωρήσει σε Εξεταστική Επιτροπή για το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο της μεταπολιτευτικής περιόδου. Κι ας είναι το μόνο που έχει σημαδευτεί από το θάνατο ενός νέου ανθρώπου… Η Επιτροπή της Βουλής έχει και ένα πρώτο ντοκουμέντο, πάνω στο οποίο μπορεί να στηρίξει την “αναψηλάφηση” της υποθέσεως. Πρόκειται για την ερώτηση 15 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που είχε κατατεθεί στις 7 Σεπτεμβρίου, την τελευταία μέρα, δηλαδή πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές. Με την ερώτηση αυτή, που έμεινε βέβαια αναπάντητη, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τέσσερεις από τους οποίους κατέχουν κυβερνητική θέση (Πεταλωτής, Καρχιμάκης, Μπόλαρης, Τζάκρη), σχολιάζουν την τοποθέτηση ως Διοικητή της ΕΥΠ του κ. Παπαγγελόπουλου, τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για τη συγκάλυψη της υπόθεσης και θέτουν τα ακόλουθα ερωτήματα….»!

  Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε εμείς, ότι σήμερα, ο Μπόλαρης και η Τζάκρη είναι κολλητοί του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ο Πεταλωτής και ο Καρχιμάκης είναι κολλητοί του Γιώργου Παπανδρέου!

  Έτσι, θα περιμένουμε να δούμε αν η κυβέρνηση, μετά και την ευρωπαϊκή καταδίκη, θα ζητήσει την αναψηλάφηση της δίκης! Της αναψηλάφησης του κ. Παπαγγελόπουλου που από Εισαγγελέας ποινών, έγινε Διοικητής της ΕΥΠ, Υπουργός Δικαιοσύνης και σήμερα Αναπληρωτής!

  Εκτός, αν στον πολλά βαρύ κ. Παπαγγελόπουλο, δεν πρέπει να πειραχτεί ούτε μια τρίχα από τα μαλλιά της κεφαλής του! Ο οποίος χειρίστηκε ως Εισαγγελέας τεράστιες υποθέσεις και τις οποίες περιέργως πως, τις έθεσε στο αρχείο (των υποκλοπών, των Πακιστανών, της MAYO [παράνομες χρηματοδοτήσεις της ΝΔ] και άλλες)!

  Ελλάς, το Μεγαλείο σου…

 20. Ο/Η laskaratos λέει:

  2012: Όταν το Hot Doc (τ.12, Β΄Οκτωβρίου 2012) αναφερόταν ευθέως και στον σημερινό Υπουργό κατά της Διαφθοράς κ.Δ.Παπαγγελλόπουλο

  https://www.scribd.com/document/134398870/%CE%A5%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%A4%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%B4%CE%B7-%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%9A%CE%9B%CE%9F%CE%A0%CE%95%CE%A3-%CE%9A%CE%A1%CE%95%CE%9C%CE%91%CE%A3%CE%91%CE%9D-%CE%A4%CE%97%CE%9D-%CE%91%CE%9B%CE%97%CE%98%CE%95%CE%99%CE%91-H%CE%9F%CE%A4-DOC-%CF%84-12-18-10-2012


  Προκλητικό πόρισμα ΕΥΠ με στοιχεία παραπλάνησης…, «…o τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας και μετέπειτα Διοικητής της ΕΥΠ κ.Δ.Παπαγγελόπουλος, σε διάστημα 1 χρόνου πήρε μόλις 13 καταθέσεις»
  …………………………….

  Επανάληψη και εδώ: «Η αρχική ανάληψη της έρευνας από τον κ.Δ.Παπαγγελόπουλο, οδήγησε σε 13 μόλις καταθέσεις»
  ………………………….

  «Τόσο ο Παπαγγελλόπουλος όσο και η ΕΥΠ δεν θέλησαν να συνδέσουν τον θάνατο Τσαλικίδη με τις υποκλοπές»
  …………………………………

  Σε κάθε περίπτωση αξίζει να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα
  https://www.scribd.com/document/134398870/%CE%A5%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%A4%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%B4%CE%B7-%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%9A%CE%9B%CE%9F%CE%A0%CE%95%CE%A3-%CE%9A%CE%A1%CE%95%CE%9C%CE%91%CE%A3%CE%91%CE%9D-%CE%A4%CE%97%CE%9D-%CE%91%CE%9B%CE%97%CE%98%CE%95%CE%99%CE%91-H%CE%9F%CE%A4-DOC-%CF%84-12-18-10-2012

 21. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η Ομερτά που έχει επιβάλει το καθεστώς Καραμανλή-Τσίπρα-Καμμένου συνεχίζεται με ελάχιστες εξαιρέσεις.
  Χαρακτηριστική είναι και η σιωπή του καθεστωτικού ΚΚΕ και της ξεφτιλισμένης ΛΑΕ.

  http://to10.gr/ten-files/stories/34858/i-ypothesi-tsalikidi-i-ypoklopes-ke-alles-xechasmenes-istories-sygkalypsis-tou-dimitri-papangelopoulou/

  Η υπόθεση Τσαλικίδη, οι υποκλοπές και άλλες ξεχασμένες ιστορίες συγκάλυψης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

  Η είδηση ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε ομόφωνα την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επειδή δεν διενέργησε επαρκή έρευνα για την υπόθεση του θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη, ήρθε να θυμίσει όχι μόνο μια συνταρακτική υπόθεση, αλλά και τις σοβαρότατες του ευθύνες του τότε εισαγγελικού λειτουργού και νυν αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

  Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος – 20/11/2017 17:26

  Υπενθυμίζουμε ότι ο Κώστας Τσαλικίδης, μηχανικός του ΕΜΠ και στέλεχος της εταιρείας Vodafone βρέθηκε νεκρός στις 9 Μαρτίου 2005, κρεμασμένος μέσα στο σπίτι του. Οι επίσημες ελληνικές αρχές θα υποστηρίξουν ότι επρόκειτο για αυτοκτονία, ενώ όλοι οι άνθρωποι του οικογενειακού και φιλικού του περιβάλλοντος θα υποστηρίξουν δεν υπήρχε τίποτα στη ζωή του και στα σχέδια που έκανε για το μέλλον που να παραπέμπει σε αυτό. Αυτό θα οδηγήσει σε σαφείς υπόνοιες ότι επρόκειτο για δολοφονία.

  Η υπόθεση των υποκλοπών

  Τα κομμάτια του παζλ που στην πραγματικότητα ακυρώνουν την εκδοχή της αυτοκτονίας και παραπέμπουν στην εκδοχή της δολοφονίας θα αρχίζουν να συγκεντρώνονται 11 μήνες μετά, όταν ξεσπά το σκάνδαλο των υποκλοπών. Το Φεβρουάριο του 2006 ο τότε υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσσόπουλος, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Παπαληγούρας ανακοινώνουν σε συνέντευξη τύπου ότι υπάρχει θέμα υποκλοπών, το οποίο εδώ και 11 μήνες ερευνάται εν κρυπτώ.

  Στη συνέντευξη δεν αποκαλύπτουν κάτι το ιδιαίτερο πέραν του ότι ένας μεγάλος αριθμός τηλεφωνικών αριθμών, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που χρησιμοποιούσε ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής παρακολουθούνταν με χρήση ειδικού λογισμού που κατέληγε σε έναν αριθμό από «τηλέφωνα-σκιές» που λειτουργούσαν σε μια περιοχή που εξυπηρετείται από τις κεραίες «Λυκαβητός», «πλατεία Μαβίλη», «πύργος Αθηνών» και «Λευκός Σταυρός», δηλαδή τις κεραίες που εξυπηρετούσαν την αμερικανική πρεσβεία.

  Στη συνέντευξη αποκαλύπτεται ότι είχε βρεθεί παράνομο λογισμικό το οποίο είχε αφαιρέσει με πρωτοβουλία του 11 μήνες πριν ο τότε επικεφαλής της Vodafone Hellas Γ. Κορωνιάς. Παρότι οι υπουργοί εξυμνούν τη στάση του, στην πραγματικότητα ήταν μια επιλογή συγκάλυψης της υπόθεσης αφού έτσι αφαιρέθηκαν κρίσιμα ίχνη. Επίσης, όλοι οι ειδικοί εκτιμούν στην πραγματικότητα το λογισμικό παρακολούθησης με τον έναν ή τον άλλο τρόπο παρέμεινε ενεργό.

  Η αποκάλυψη αυτή αμέσως οδηγεί την οικογένεια του Τσαλικίδη, που ποτέ δεν πίστεψε την εκδοχή της αυτοκτονίας, να συσχετίσει τις υποθέσεις και να θεωρήσει ότι ο θάνατός του έχει σχέση με την υπόθεση την υποκλοπών. Η υπόθεση Τσαλικίδη έρχεται στη δημοσιότητα.

  Σήμερα, ύστερα από σημαντικές έρευνες που έγιναν, με βάση και τις αποκαλύψεις του τέως πράκτορα της αμερικανικής υπηρεσίας NSA Έντουαρντ Σνόουντεν, έχουμε μια πολύ πιο πλήρη εικόνα της υπόθεσης. Γνωρίζουμε, δηλαδή, με βάση συγκεκριμένα έγγραφα, ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες επεδίωκαν σε όσο το δυνατόν περισσότερα τηλεφωνικά συστήματα να εγκαθιστούν λογισμικό που να επιτρέπει να ενεργοποιείται ο μηχανισμός των νομίμων συνακροάσεων. Τεχνικά η δυνατότητα τέτοιων συνακροάσεων υπήρχε μέσα στα σύγχρονα τηλεφωνικά δίκτυα και τα δίκτυα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας για να εξυπηρετούνται οι νόμιμες διωκτικές αρχές κάθε χώρας. Όμως, οι Αμερικανοί ήθελαν πάντοτε να έχουν άμεση πληροφόρηση από πρώτο χέρι και για τηλέφωνα για τα οποία οι αρχές της χώρας μάλλον δεν θα έδιναν νόμιμη άδεια. Αυτό που έκαναν –και το έχουν κάνει σε πολλές χώρες– ήταν να εγκαθιστούν παράνομο λογισμικό μέσα στα συστήματα αυτά και να αποκτούν πρόσβαση στο μηχανισμό συνακροάσεων.

  Η Αθήνα ήταν ένας κρίσιμος στόχος των αμερικανικών υπηρεσιών, ενώ η προοπτική των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 επιτάχυνε την πίεση προς την ελληνική πλευρά για την ανάγκη πρόσβασης στα δίκτυα. Αντιμέτωποι με διάφορες καθυστερήσεις και προβλήματα οι Αμερικανοί επιλέγουν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

  Στις 4 Αυγούστου του 2004, μία σειρά εντολών έκτασης 6.500 γραμμών προστίθενται στον πηγαίο κώδικα του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιούσε η Vodafone στο δίκτυό της. Κατασκευαστής του λειτουργικού συστήματος είναι η σουηδική εταιρία Ericsson. Με την προσθήκη του παράνομου λογισμικού ενεργοποιείται ένα από τα υποσυστήματα του λειτουργικού, το επονομαζόμενο Lawful Interception (Νόμιμη Συνακρόαση). Το συγκεκριμένο υποσύστημα βρισκόταν στο δίκτυο της Vodafone αλλά ήταν κλειδωμένο και καθώς δεν είχε αγοραστεί η χρήση του από την Ericsson. Η ενεργοποίηση ανοίγει μία γραμμή παρακολούθησης σειράς συνδρομητών της εταιρίας, κρύβοντας όμως σχεδόν κάθε ίχνος αυτής της ενέργειας. Οι υποκλαπείσες συνομιλίες προωθούνται σε 14 κινητά τηλέφωνα-σκιές και πιθανότατα σε ηλεκτρονικούς καταγραφείς δεδομένων.

  Μεταγενέστερα δημοσιεύματα που θα επικαλεστούν πηγές των αμερικανικών υπηρεσιών θα υποστηρίξουν ότι αυτή η ενέργεια ήταν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εν γνώσει των ελληνικών αρχών, με την έννοια ότι στο πλαίσιο της «αντιτρομοκρατικής συνεργασίας» είχε δοθεί στην NSA «πράσινο φως» από την ελληνική πλευρά για εκμετάλλευση των δυνατοτήτων παρακολούθησης των δικτύων. Φυσικά οι Αμερικανοί δεν εξήγησαν ότι δεν είχαν σκοπό να παρακολουθούν μόνο «υπόπτους για τρομοκρατία». Πολυπληθές κλιμάκιο της NSA θα έρθει και τελικά θα εγκαταστήσει το λογισμικό.

  Πλέον, και ύστερα από μεταγενέστερες έρευνες γνωρίζουμε ότι πρόσωπο κλειδί στο συντονισμό της όλης επιχείρησης θα είναι και ένας ελληνοαμερικανός πράκτορας της CIA o William Basil, η σύζυγος του οποίου θα είναι αυτή που θα αγοράσει ορισμένα από τα κινητά τηλέφωνα-σκιές.

  Η αποκάλυψη του παράνομου λογισμικού θα ξεκινήσει όταν στις 24 Ιανουαρίου κάποιος προσπάθησε να περάσει επιπλέον παράνομο λογισμικό στα σύστημα της Vodafone. Αυτό προκαλεί πρόβλημα στο σύστημα και οι τεχνικοί προσπαθούν να το λύσουν, με τη βοήθεια των τεχνικών της Ericsson. Τότε είναι που ο Τσαλικίδης είναι ιδιαίτερα ανήσυχος και λέει ότι πρέπει να παραιτηθεί από την εταιρία. Στην εταιρεία, που αρχίζει και συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί και ποιες ευθύνες μπορεί να της αναλογούν επικρατεί μεγάλη ένταση. Τελικά, στις 4 Μαρτίου του 2005 εντοπίζονται τα ίχνη του παράνομου λογισμικού από τους τεχνικούς της Ericsson και στις 7 Μαρτίου απομονώνεται ο κώδικας. Η ένταση στην εταιρία είναι ακόμη μεγαλύτερη. Στις 8 Μαρτίου ο Κορωνιάς δίνει εντολή να σβηστεί ο κώδικας, κίνηση που στην πραγματικότητα ακυρώνει τι δυνατότητες πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης. Την επόμενη μέρα στις 9 Μαρτίου έχουμε το θάνατο του Τσαλικίδη, χωρίς τίποτα να δείχνει ότι σκεφτόταν την αυτοκτονία. Στις 10 Μαρτίου ο Κορωνιάς ενημερώνει την ελληνική κυβέρνηση.

  Ωστόσο, την ημέρα που μαθαίνει η ελληνική κυβέρνηση για το παράνομο λογισμικό συνακροάσεων εκδίδεται και το Προεδρικό Διάταγμα που πλέον επέτρεπε τις νόμιμες συνακροάσεις μέσω των δικτύων τηλεφωνίας. Πλέον τα τυπικά προβλήματα έχουν λυθεί.

  Η ελληνική κυβέρνηση αναθέτει στον τότε προϊστάμενο της εισαγγελίας και σημερινό αναπληρωτή δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο τη διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών σε συνεργασία με την ΕΥΠ. Η υπόθεση Τσαλικίδη αφήνεται στην ΕΛΑΣ και καμιά συσχέτιση των υποθέσεων δεν γίνεται. Για κάποιο λόγο που ποτέ δεν εξηγήθηκε, η ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών) δεν καλείται να συνδράμει, αν και ήταν η μόνη δημόσια υπηρεσία με τεχνική δυνατότητα να χειριστεί την υπόθεση.

  Ο Παπαγγελόπουλος για 11 μήνες διεξάγει έρευνα με απόλυτη μυστικότητα. Δεν συσχετίζει την υπόθεση με την υπόθεση Τσαλικίδη. Δεν ασκεί καμία δίωξη. Στην πραγματικότητα για 11 μήνες αφήνει την υπόθεση στην ΕΥΠ, με αποτέλεσμα να χαθεί κρίσιμος χρόνος και ουσιαστικά η υπόθεση να συγκαλυφθεί. Ακόμη και σήμερα, εκκρεμεί η συσχέτιση των υποθέσεων. Ίσως, γιατί ήταν πολύ δύσκολο για τις ελληνικές αρχές να παραδεχτούν ότι οι μυστικές υπηρεσίες της μεγάλης «συμμάχου» είναι υπεύθυνες για το θάνατο ενός Έλληνα πολίτη.

  Η υπόθεση των απαγωγών

  Όμως, αυτή δεν ήταν η μόνη υπόθεση στην απόπειρα συγκάλυψης της οποία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμπλέκεται ο Παπαγγελόπουλος. Την υπόθεση των απαγωγών Πακιστανών που ζούσαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο των διαβόητων ανακρίσεων των αμερικανικών και βρετανικών μυστικών υπηρεσιών για την τρομοκρατία. Ο Παπαγγελόπουλος έβαλε τη μήνυση στο σωρό για τουλάχιστον 5 μήνες και χρειάστηκε να πάρει διεθνή δημοσιότητα το θέμα ώστε η μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της Πακιστανικής κοινότητας για απαγωγές και ανακρίσεις 25 ομοεθνών του να καταλήξει στην άσκηση δίωξης σε βάρος στελεχών της ΕΥΠ.

  Ωστόσο, η ικανότητα του Παπαγγελόπουλου να χειρίζεται υποθέσεις που… δεν κατέληγαν σε διαλεύκανση, όπως και η διάθεσή του να μην φέρει σε δύσκολη θέση τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και των άλλων «συμμαχικών δυνάμεων», εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα βρέθηκε αρχικά το 2006 στη θέση του Εισαγγελέα που επόπτευε την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και το 2009 για λίγους μήνες στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ. Περιττό να υπογραμμίσουμε ότι η τελευταία θέση σπανίως έχει δοθεί τις τελευταίες δεκαετίες σε πρόσωπο που να μην έχει και την ουσιαστική έγκριση των ΗΠΑ.

  Ένα καραμανλικό «δώρο» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η καρατόμηση Νικολούδη

  Ο Παπαγγελόπουλος εμφανίζεται ξανά ως ένα «καραμανλικό» δώρο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που τον τοποθετεί αρχικά στη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Άνθρωποι με γνώση των πραγμάτων του δικαστικού χώρου εκτιμούσαν τότε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα που μόλις είχε αναλάβει καθήκοντα αναζητούσε με κάθε τρόπο δυνατότητα πρόσβασης στο χώρο της δικαιοσύνης, φοβούμενη τα ισχυρά ερείσματα που είχαν στο χώρο τα κόμματα της αντιπολίτευσης και πρώτα και κύρια η ΝΔ. Ο Παπαγγελόπουλος φάνταζε ιδιαίτερα χρήσιμος έτσι όπως και αργότερα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

  Όμως, η κρίσιμη αναβάθμιση του Παπαγγελόπουλου γίνεται το καλοκαίρι του 2015. Μέχρι τότε υποτίθεται η αιχμή του δόρατος της κυβέρνησης για το ζήτημα της διαφθοράς ήταν ο υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης. Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου μέχρι την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων και επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, που είχε αποκαλύψει τα στοιχεία 85.000 φυσικών και νομικών προσώπων που είχαν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό από το 2010 και μετά, φάνταζε ιδανική επιλογή. Παρότι στη θητεία του δεν θα έχει μεγάλο έργο, όπως άλλωστε και η υπόλοιπη πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα, θα προετοιμάσει δύο νομοσχέδια, ένα για το λαθρεμπόριο καπνού και ένα για το λαθρεμπόριο καυσίμων, που ποτέ δεν έφτασαν στη Βουλή.

  Όμως, φαίνεται ότι για την κυβέρνηση ο έμπειρος δικαστικός δεν βόλευε και έτσι προς έκπληξη όλων, λόγω των επαίνων που είχαν συνοδεύσει την επιλογή του, δεν περιλήφθηκε στο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 2015. Το χαρτοφυλάκιο της καταπολέμησης της διαφθοράς μεταφέρθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης και το ανέλαβε, ως αναπληρωτής υπουργός, ο Παπαγγελόπουλος, που ήδη από τον ανασχηματισμό του καλοκαιριού του 2015 (που έγινε μετά τη συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο και την εσωτερική ρήξη στο ΣΥΡΙΖΑ) είχε πάρει τη θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης.

  Ούτως ή άλλως, ήδη από το καλοκαίρι του 2015 το Μαξίμου προσπαθούσε να ελέγξει το έργο του Νικολούδη, με αποκορύφωμα τη συγκρότηση τον Ιούλιο Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Στη συγκεκριμένη επιτροπή συμμετείχαν, πέραν των αρμόδιων Π. Νικολούδη που προήδρευε (προφανώς εθιμοτυπικά, όπως έδειξαν οι εξελίξεις) και Γ. Βασιλειάδη, τότε γενικού γραμματέα καταπολέμησης της διαφθοράς, κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον, όπως ο Τρύφων Αλεξιάδης (τότε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών), ο Παύλος Πολάκης (τότε υφυπουργός Εσωτερικών), ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Επίσης συμμετείχε ο δικηγόρος Μιχάλης Καλογήρου (τότε ειδικός συνεργάτης του υπουργού Επικράτειας Ν. Παππά) που μετεκλογικά προήχθη σε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης (στη θέση του Σπύρου Σαγιά). Έπειτα από απαίτηση του Π. Κομμένου στις συνεδριάσεις της επιτροπής παρίστατο και ο Τέρενς Κουίκ προκειμένου να έχουν οι ΑΝΕΛ άμεση πρόσβαση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη επιτροπή «φυτεύτηκε» δίπλα στον Π. Νικολούδη ώστε το Μαξίμου να έχει τον απόλυτο έλεγχο των σημαντικών υποθέσεων διαφθοράς και κατ’ επέκταση του χειρισμού τους.

  Την ίδια στιγμή, διάχυτες ήταν οι πληροφορίες ότι πέραν της διάθεσης του Μαξίμου να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο στα ζητήματα της «καταπολέμησης της διαφθοράς», άλλωστε είναι η εποχή που διαμορφώνεται η γραμμή «ενάντια στην παλιά διαπλοκή να φτιάξουμε τη νέα διαπλοκή», βασικό ρόλο στην απομάκρυνση Νικολούδη έπαιξε και ο Πάνος Καμμένος, καθώς οι ΑΝΕΛ έδειξαν με διάφορους τρόπους την δυσαρέσκειά τους για τον Νικολούδη, σε αντίθεση με τον Παπαγγελόπουλο.

  Ο υπουργός που δεν είδε σκευωρία στην υπόθεση Noor-1

  Ο ίδιος ο Παπαγγελόπουλος θα «ανταποδώσει» τη στήριξη που θα του δώσουν οι ΑΝΕΛ στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση των συνομιλιών Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη και τον αξιωματικό του Λιμενικού Π. Χριστοφορίδη σχετικά με την υπόθεση Noor-1. Θα είναι αυτός που κατεξοχήν θα υπερασπιστεί όλους τους χειρισμούς Καμμένου, θα επιμείνει ότι δεν υπήρξε απόπειρα επηρεασμού και θα επιμείνει στη διαβόητη θέση ότι «αφού δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός, πώς μπορεί να υπάρξει ηθικός αυτουργός;». Και αυτό όταν όλη η ελληνική κοινωνία από το καλοκαίρι απαιτεί να χυθεί άπλετο φως στις αποκαλύψεις ότι ένας υπουργός προσπαθούσε να πείσει έναν ισοβίτη να δώσει τη σωστή «κατάθεση» και ένας αξιωματικός του λιμενικού μετέφερε στον ισοβίτη την εκτίμηση ότι επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα ήθελαν να δουν τον Μαρινάκη στη φυλακή για να χτυπηθεί η οικογένεια Μητσοτάκη.

  Για άλλη μια φορά, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε αυτό που μάλλον ξέρει καλύτερα να κάνει, δηλαδή να εξασφαλίζει ότι μια υπόθεση τελικά δεν θα διερευνηθεί σε βάθος.

  • Ο/Η Τυφλή Δικαιοσύνη λέει:

   https://twitter.com/hashtag/%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82

   http://www.eksegersi.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/25769.%CE%A5%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%A3%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CF%8C%CF%81%CE%B2%CE%BF%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82

   Υπόθεση Παπαγγελόπουλου: Στο βόρβορο της αστικής Δικαιοσύνης και πολιτικής

   «Ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι σαφές ότι έχει την απόλυτη στήριξη από όλους μας και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ο κόσμος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του αν δει ποιος ακριβώς του επιτίθεται και με ποιον τρόπο». Ας κρατήσουμε τη δήλωση που έκανε ο Νο 2 της κυβέρνησης Νίκος Παππάς. Δήλωση που δείχνει ότι ο Παπαγγελόπουλος (με το καραδεξιό πολιτικό προφίλ και τη θητεία στα άντρα των μυστικών υπηρεσιών) δεν αποτελεί επιλογή του Καμμένου (τύπου Δ. Καμμένου ή Σγουρίδη), στο πλαίσιο των κυβερνητικών θέσεων που έχουν εκχωρηθεί στους ΑΝΕΛ, αλλά κεντρική επιλογή της ηγετικής ομάδας του μεγάρου Μαξίμου, των και Τσιπραίων αποκαλούμενων.

   Πρόκειται για μια προκλητική δήλωση, αποκαλυπτική του αυτοκρατορικού συνδρόμου από το οποίο «πάσχουν» οι Τσιπραίοι. Ο Παπαγγελόπουλος παραδέχτηκε ότι συναντήθηκε με την εισαγγελέα Τσατάνη και ότι είχε και τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της, που αφορούσε το χειρισμό εκ μέρους της εισαγγελέα εκκρεμούσας ποινικής υπόθεσης. Δε χρειάζεται να ανατρέξει κανείς στο ακριβές περιεχόμενο της επικοινωνίας Παπαγγελόπουλου-Τσατάνη (άλλωστε η κάθε πλευρά δίνει διαφορετική εκδοχή). Αρκεί και μόνο το γεγονός των επαφών. Οι Τσιπραίοι, που βομβάρδιζαν τον ελληνικό λαό με σλόγκαν όπως «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», καλύπτουν πλήρως έναν υπουργό ο οποίος προσπαθούσε να κατευθύνει μια εισαγγελέα στο χειρισμό μιας ποινικής υπόθεσης. Αυτός ο άνθρωπος θα έπρεπε να είχε τεθεί εκτός κυβέρνησης, σύμφωνα με τα ηθικοπολιτικά δόγματα που επικαλείται η αστική πολιτική και στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν ως άτεγκτος.
   Βόρβορος

   Η Τσατάνη λέει πως ο Παπαγγελόπουλος της ζήτησε -στην αρχή συμβουλευτικά και στη συνέχεια απειλητικά- να παραδώσει το φάκελο με την υπόθεση Βγενόπουλου στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, από την οποία τον είχε πάρει. Ομως, από τη στιγμή που παραδέχεται ότι επισκέφτηκε μόνη της τον Παπαγγελόπουλο, δεν είναι καθόλου πειστική η εξήγηση ότι το έκανε επειδή εκτοξεύονταν διάφορα σε βάρος της, τα οποία είχαν φτάσει μέχρι τη Βουλή. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται, οπότε τι λόγο είχε αυτή -η άτεγκτη εισαγγελέας, όπως παρουσιάζεται- να πάει στον υπουργό για να ζητήσει βοήθεια;

   Ο Παπαγγελόπουλος λέει ότι τη δέχτηκε… πατρικά, σαν παλιός εισαγγελέας που συμβουλεύει νεότερους συναδέλφους του και όχι με την ιδιότητα του υπουργού. Και ότι απλά της είπε τη… νομική του γνώμη, χωρίς να παρέμβει ως υπουργός υποδεικνύοντας τι να κάνει. Γιατί, όμως, αφού της είπε… πατρικά τη νομική του γνώμη, καθώς εκείνη έκλαιγε (κατά την εκδοχή Παπαγγελόπουλου), μετά από μερικές μέρες της τηλεφώνησε -δυο φορές μάλιστα- για να δει τι απέκανε τελικά; Από… πατρικό ενδιαφέρον;

   Η υπόθεση είναι βορβορώδης (και από τις δυο πλευρές). Σύζυγος και κόρη της Τσατάνη υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ. Η ίδια στην παράταξη Ντογιάκου. Ο Παπαγγελόπουλος, ο άνθρωπος των Τσιπραίων για να κάνει τη δουλειά που δεν μπορούσε να κάνει ο Παρασκευόπουλος. Στη μέση φάκελοι στελεχών της ΝΔ, που -όπως λέει ο Παπαγγελόπουλος- χειρίστηκε η Τσατάνη, ενώ δεν έπρεπε. Και κερασάκι στην τούρτα ο Βγενόπουλος, τον οποίο αφορούσε η συγκεκριμένη ποινική υπόθεση. Ο Βγενόπουλος που έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση για να εκθειάσει την Τσατάνη (που έβαλε την ποινική του υπόθεση στο αρχείο) και να καταγγείλει τον Παπαγγελόπουλο, ότι «μαζί με όλον τον φιλικό του Τύπο εμφανίζεται να υιοθετεί τις αιτιάσεις των Κυπριακών αρχών», υποστηρίζοντας «τερατώδη ψέματα». Και υποστηρίζει ότι «ο κ. Παπαγγελόπουλος κάποια στιγμή πρέπει να δικαιολογήσει την στενή του συνεργασία με τους Κυπρίους και τις επεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους, την ίδια στιγμή που η Κυπριακή ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με την έγκριση της “φίλης» Κυπριακής Κυβέρνησης διεκδικεί από την Ελληνική Δημοκρατία 4 δισ. ευρώ!»…

   Αυτή είναι η αστική πολιτική. Αυτή είναι η αστική Δικαιοσύνη. Εν προκειμένω δεν έχουμε μια υπόθεση καταστολής σε βάρος αγωνιζόμενων εργατών, αγροτών, νεολαίων, επαναστατικών οργανώσεων, για τις οποίες δεν έχουμε ποτέ συγκρούσεις ανάμεσα σε δικαστικά και πολιτικά κέντρα. Εχουμε μια υπόθεση που αφορά από τη μια επιχειρηματικά συμφέροντα και από την άλλη πολιτικά συμφέροντα. Η δεξιά Τσατάνη εμφανίζεται να στηρίζει τον Βγενόπουλο στη διαμάχη του με τη δεξιά κυπριακή κυβέρνηση, η οποία συνεργάζεται με την «αριστερή» ελληνική κυβέρνηση, μακρύ χέρι της οποίας είναι ένας δεξιός τέως εισαγγελέας και διοικητής της ΕΥΠ/ΚΥΠ.

   Το συμπέρασμα είναι πως σ’ αυτές τις υποθέσεις δεν υπάρχει ιδεολογικό υπόστρωμα. Υπάρχει ο άγριος πόλεμος ανάμεσα σε επιχειρηματικά συμφέροντα, η διαπλοκή αυτών των συμφερόντων με την αστική πολιτική και ο ανελέητος πόλεμος των αστικών κομμάτων να ελέγξουν την πυραμίδα του δικαστικού μηχανισμού, δημιουργώντας θυλάκους μέσω των δυνατοτήτων που τους δίνει η διαχείριση της κυβερνητικής εξουσίας.
   Μετεγγραφή εκ δεξιών

   Η ΝΔ παραδοσιακά είχε ενεργούς θυλάκους στο δικαστικό μηχανισμό. Ας θυμηθούμε μόνο τον περιβόητο Κόκκινο και τον απροκάλυπτο τρόπο με τον οποίο ενεργούσε. Το ΠΑΣΟΚ, μετά από τόσα χρόνια στην κυβερνητική εξουσία, έφτιαξε τους δικούς του θυλάκους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε τέτοιο μηχανισμό. Μπορεί να είχε συμπαθούντες δικαστικούς, όμως αυτοί είτε ανήκαν στις κατώτερες βαθμίδες είτε δεν ήταν συγκροτημένοι σε θύλακο ικανό να επηρεάσει κρίσιμες αποφάσεις. Ο Ν. Παρασκευόπουλος, που ορίστηκε υπουργός Δικαιοσύνης, είναι ένας άχρωμος πανεπιστημιακός, απ’ αυτούς που οι δικαστικοί δε χωνεύουν καθόλου (ρόλο έπαιζαν και οι φιλελεύθερες νομικές απόψεις που ως πανεπιστημιακός υποστήριζε ο Παρασκευόπουλος). Επρεπε να βρεθεί άλλος, κατάλληλος γι’ αυτή τη δουλειά.

   Στην αρχή, τοποθετήθηκε ως αναπληρωτής υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, δίπλα στον Φλαμπουράρη για να υπάρχει ο απαραίτητος έλεγχος, ο τέως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Π. Νικολούδης, ο οποίος είχε διακριθεί ως πολέμιος της… τρομοκρατίας, μπλοκάροντας λογαριασμούς με μερικές εκατοντάδες ευρώ καταδικασμένων για την υπόθεση της 17Ν, οι οποίοι είχαν ήδη εκτίσει την ποινή τους (ακόμα και το λογαριασμό που έμπαινε το επίδομα ανεργίας ενός απ’ αυτούς μπλοκάρισε). Και ξαφνικά, εμφανίστηκε «από το πουθενά» ο Παπαγγελόπουλος, που άρχισε ν’ ανεβαίνει τρέχοντας τα σκαλιά της κυβερνητικής ιεραρχίας: γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, υφυπουργός, αναπληρωτής υπουργός.

   «Ο Παπαγγελόπουλος υφυπουργός για θέματα διαφάνειας! Μόνο ως κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να ειπωθεί, όμως είναι πραγματικότητα», σχολιάζαμε τότε. Γιατί δεν επρόκειτο για κάποιο τυχαίο πρόσωπο. Καραδεξιός, ειδικός στις συγκαλύψεις σκανδάλων, με θητεία στα άντρα των μυστικών υπηρεσιών (εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής αρχικά, διοικητής της ΚΥΠ/ΕΥΠ στη συνέχεια). Πριν ανέβει στην ιεραρχία των δυνάμεων καταστολής, είχε δώσει στη Δεξιά διαπιστευτήρια των ικανοτήτων του. Χειρίστηκε «αποτελεσματικά» το σκάνδαλο της MAYO (το περιβόητο μαύρο ταμείο της ΝΔ επί Μητσοτάκη), την καταγγελία για το «φτωχικό» του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά στο Πόρτο Γερμενό, ενώ παράλληλα πρωταγωνίστησε στο σχηματισμό σκανδαλο-δικογραφιών σε βάρος «πράσινων» στελεχών. Γι’ αυτό έπνεε μένεα εναντίον του το «παλιό» ΠΑΣΟΚ, που επάξια αντιπροσώπευσε ο Απ. Κακλαμάνης, φράζοντας για μία και μοναδική φορά το δρόμο του τέως εισαγγελέα προς ένα κρατικό πόστο (όταν -με συμφωνία και του ΣΥΡΙΖΑ- ο Σαμαράς προσπάθησε να τον βάλει στο ΕΣΡ). Στη συνέχεια, ο Παπαγγελόπουλος χειρίστηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών (γι’ αυτό και είχαμε δημόσια δήλωση οργής της οικογένειας του αδικοχαμένου Κώστα Τσαλικίδη) και το σκάνδαλο της απαγωγής των Πακιστανών, από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και της ΚΥΠ, που δρούσαν σε συνεργασία με αμερικάνικες και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

   Οταν το 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλθηκε επειδή ψήφισε υπέρ της τοποθέτησης Παπαγγελόπουλου στο ΕΣΡ, ο Ν. Βούτσης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «κατ’ ανοχήν και κατ’ οικονομίαν», κρίνοντας ότι «δε θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερη πρόταση». Κρατούσε κάτι αποστάσεις νααα (με το συμπάθειο). Σήμερα, υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια τον Παπαγγελόπουλο κι ας αποκαλύπτονται «σημεία και τέρατα». Τότε ο Παπαγγελόπουλος ήταν ένας άνθρωπος του Σαμαρά. Σήμερα ο Παπαγγελόπουλος είναι ένας άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και τον υπερασπίζεται προσωπικά ο Τσίπρας, μέσω του alter ego του Ν. Παππά.

   ΚΟΝΤΡΑ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 11 ΜΑΡΤΗ
   Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

   http://ixnos.blogspot.gr/2017/11/blog-post_42.html
   Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

   Παπαγγελόπουλος: Ο άρχοντας της….αρχειοθέτησης.

   Ανοίγει και πάλι από την ελληνική Δικαιοσύνη ο φάκελος της υπόθεσης του πρώην στελέχους εταιρείας κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, ο οποίος είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο σπίτι του στον Κολωνό το 2005, την περίοδο που ξεσπούσε το σκάνδαλο των υποκλοπών της…
   κυβέρνησης και τότε Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή, 12 χρόνια μετά, έπαιξε ρόλο η χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το ΕΔΑΔ επιδίκασε αποζημίωση για ηθική βλάβη, ύψους 54.000 ευρώ μαζί με τα δικαστικά έξοδα, στην οικογένεια του Τσαλικίδη, καθώς έκρινε πως οι ελληνικές αρχές παρέλειψαν να διενεργήσουν επαρκή έρευνα για τον θάνατό του.
   Να θυμίσουμε πως ο Κώστας Τσαλικίδης, ο οποίος ήταν ο σχεδιαστής δικτύου και διευθυντής τεχνολογίας της εταιρείας, είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στον Κολωνό στις 9 Μαρτίου 2005, λίγους μήνες πριν ξεσπάσει το «σκάνδαλο των υποκλοπών». Τότε, μετά από το ξέσπασμα του σκανδάλου, είχε διενεργηθεί έρευνα η οποία απέδωσε τον θάνατό του σε αυτοκτονία, παρότι η οικογένειά του το αμφισβητούσε.
   Η πορεία του Δημ. Παπαγγελόπουλου από τα υπόγεια της Ευελπίδων, όπου υπηρέτησε επί χρόνια ως εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών, μέχρι τον 15ο όροφο της οδού Κατεχάκη, στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, πέρασε από πολλούς σταθμούς και από μεγάλα κύματα…

 22. Ο/Η Lawyer λέει:

  http://www.documentonews.gr/article/panagiwths-tsalikidhs-na-brethei-enas-dikasths-na-kanei-th-doyleia-toy
  Κατερίνα Κατή
  29.11.2017
  Παναγιώτης Τσαλικίδης: «Να βρεθεί ένας δικαστής να κάνει τη δουλειά του»

 23. Ο/Η Αλέκsισ Καραμανλίς λέει:


  Μάνος Βουλαρίνος

  Με αφορμή τη διαγραφή του πιο σημαντικού κύκλου του Κωνσταντίνου του Εργατικού, εξαιτίας κάποιων φλογερών αναρτήσεων στα μέσα της κοινωνικής της δικτύωσης, έκανα ένα μικρό περίπατο στους λογαριασμούς του Ευάγγελου του Αντώναρου. Και δεν σας κρύβω ότι γοητεύτηκα από την προσωπικότητα του οσιομάρτυρα του Νεοκαραμανλισμού. Και είμαι σίγουρος πως, αν οι αντιαδωνικές αναρτήσεις ήταν ένας καλός λόγος να τεθεί εκτός Νέας Δημοκρατίας, αυτές εδώ είναι ένας καλός λόγος να μείνει για πάντα.

  Γιατί οι αναρτήσεις αυτές αποκαλύπτουν και έναν πολυταξιδεμένο μπον βιβέρ.

  http://www.athensvoice.gr/politics/418279_oi-pio-spoydaies-anartiseis-toy-eyaggeloy-antonaroy

  Οι πιο σπουδαίες αναρτήσεις του Ευάγγελου Αντώναρου

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Μερικοί ανακάλυψαν επιτέλους το σκάνδαλο που λέγεται Παπαγγελόπουλος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ-Λαφαζάνη-Κωνσταντοπούλου

   http://www.lifo.gr/articles/titivismata_blogs/180063/apokleistiko-mexri-kai-oi-mpoyxares-sto-grafeio-toy-samara-einai-agorasmenes-apo-ti-novartis

   aNameToCome 12.2.2017
   ……………………………
   Οι άνθρωποι είναι αριστερή κυβέρνηση και έχουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης τον αρχηγό της ΕΥΠ του Καραμανλή, τι να λέμε τώρα;
   ……………..

   Το σκάνδαλο Novartis λοιπόν είναι υπαρκτό. Σε αυτό το υπαρκτό σκάνδαλο ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει πλέον όλα του τα λεφτά. Και τι κάνει; Μα πολύ απλά, το χρησιμοποιεί για να λασπώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Όλους; Όχι βέβαια, όλους εκτός του περιβάλλοντος Καραμανλή.
   …………………….

 24. Ο/Η Αλέκσισ Αντώναρος λέει:

  https://kourdistoportocali.com/news-desk/video-6-ores-kategistiki-drasi-novartis-ypoklopes-pythia-ke-boliki-praktores/

  [VIDEO] 6 ώρες καταιγιστική δράση, NOVARTIS, ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ, ΠΥΘΙΑ και μπόλικοι πράκτορες
  Η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα έφθασε στα 5,1 δισ. το 2009!

  13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 06:02

  Πάνω από 6 ώρες καταιγιστική δράση με μαγνητοφωνημένο αλλά και βιντεοσκοπημένο υλικό, από κινητά τηλέφωνα, τουλάχιστον 20 συναντήσεων υψηλόβαθμων στελεχών της Novartis που μιλούν για χρηματισμούς Ελλήνων πολιτικών, έχουν στα χέρια τους οι αμερικανικές αρχές-δηλαδή το FBI.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», συνολικά 12 μάρτυρες, εκ των οποίων τρεις βρίσκονται σε καθεστώς ειδικής προστασίας, αναφέρονται σε παράνομες ενέργειες της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας. Σημειώνεται πως στη Novartis υπήρχαν ειδικοί δεσμευτικοί και απαγορευτικοί κανονισμοί για αποφυγή «διαρροής πληροφοριών για την εταιρεία ακόμη και στις οικογένειες των υπαλλήλων της».

  Τα στοιχεία για το διεθνές σκάνδαλο Novartis, με συνταρακτικές προεκτάσεις στην Ελλάδα λόγω της εμπλοκής τουλάχιστον δέκα ανώτατων πολιτικών προσώπων (δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ), έχουν συγκεντρωθεί από τις μυστικές έρευνες τεσσάρων ετών των αμερικανών πρακτόρων, των στελεχών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και ελλήνων νομικών, ενώ στο τέλος προστέθηκαν και οι εισαγγελείς Διαφθοράς.

  Οι έρευνες δεν περιορίζονται στην Ελλάδα, αλλά η χώρα μας αποτελούσε κομβικό σημείο για τη Novartis καθώς τη χρησιμοποιούσε ως «χώρα αναφοράς» στην Ευρώπη για τη διαμόρφωση των τιμών των φαρμάκων.

  Το περίεργο της όλης ιστορίας είναι το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής βγαίνει εντελώς εκτός κάδρου παρότι επί ημερών του οι σπατάλες για την Υγεία δεν είχαν ταβάνι. Ούτε καν τον ουρανό.

  Ρε μπας και οι Αμερικανοί που είχαν στήσει την υπόθεση των Υποκλοπών-σε συνεργασία με το εγχώριο παρακράτος- η οποία στοίχισε την ζωή στο νεαρό στέλεχος της Vodafone είπαν να απαλλάξουν τον πρώην πρωθυπουργό από τις όποιες ευθύνες του; Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το καραΣχέδιο Πυθία Ρώσοι πράκτορες κατάφεραν να διασώσουν τον Καραμανλή από πράκτορες της CIA που ήθελαν να τον δολοφονήσουν! Με απλά λόγια οργιάζουν οι μυστικές υπηρεσίες και το παρακράτος γύρω από το τοτέμ Καραμανλής.

  Για την υπόθεση NOVARTIS αναδημοσιεύουμε δύο πολύ χαρακτηριστικά άρθρα. Το πολυδιαβασμένο άρθρο του Γιώργου Παπαδόπουλου Τετράδη με τα 10 Ερωτήματα για την υπόθεση και ένα πρόσφατο άρθρο του Μανώλη Καψή στο Capital.gr με πολύ ενδιαφέροντες αριθμούς.

  (΄΄΄)

  Πάνω στο σκάνδαλο Novartis υπάρχει ένα μεγαλύτερο. Ότι η κυβέρνηση με τις καραμπινάτες ανακρίβειες που υιοθετεί και με τις φανερές υπόγειες διαδρομές της στη υπόθεση, γελοιοποιεί στη συνείδηση του λαού το σκάνδαλο, θολώνει τα νερά, «σώζοντας» τους πραγματικούς ένοχους, θάβει τις πραγματικές δωροδοκίες από τη Novartis και άλλες φαρμακευτικές και οδηγεί το σκάνδαλο σε κουκούλωμα. Αθωώνοντας με φανερό και ύποπτο τρόπο τον Κ Καραμανλή!

  (….)

  Υπάρχει όμως σίγουρα ένα σκάνδαλο πίσω από το “σκάνδαλο” Novartis και επ’ αυτού ακόμα ο Νίκος Παππάς δεν έχει αποφανθεί. Ίσως περιμένει τον Αντώναρο. Αλλά κι αυτός τι να προλάβει; Το βράδυ βλέπει στο you tube νεανικές ομιλίες του Τσίπρα, το πρωί “τουιτάρει” κατά του Άδωνι. Πότε να προλάβει; Δυο χέρια είναι αυτά. Έλεος.

  (….)

  Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι η φαρμακευτική δαπάνη αυξήθηκε 36,5% μόνο στο διάστημα 2006-2007. Μάλιστα. Και ποιος ήταν πρωθυπουργός το διάστημα 2006-2007; Ποιος ήταν πρωθυπουργός το 2009, όταν η φαρμακευτική δαπάνη έκανε peak στα 5,1 δισ. ευρώ. Ο Κώστας Καραμανλής; Bingo. Σωστά το μαντέψατε. Ο οποίος φυσικά σύμφωνα με την φίλη μου την “Αικατερίνη” προφανώς παρασύρθηκε, αφού βρισκόταν σε άγνοια. Προφανώς.

  Και πότε η φαρμακευτική δαπάνη αρχίζει και μειώνεται; Ήδη από το 2010 που πιάνουν δουλειά οι θλιβεροί μνημονιακοί. Και πότε πιάνει πάτο; Το 2014, όταν από το “τερατώδες” 5,1 δισ., πέφτει στα 2,01 δισ. ευρώ. Και ποιος ήταν πρωθυπουργός το 2014; Ο Α. Σαμαράς. Ποιος ήταν υπουργός Οικονομικών; Ο Γ. Στουρνάρας. Και ποιος ήταν υπουργός Υγείας; Ο Άδωνις Γεωργιάδης.

  Κάτι δεν πάει καλά με το σενάριο Novartis. Ή όχι; Αυτοί οι τύποι λάδωναν για να πέφτει δραστικά η φαρμακευτική δαπάνη; Λάδωναν αυτούς που μείωναν δραστικά τους τζίρους τους και τα κέρδη τους; Περίεργο. Δηλαδή αυτούς που τους εκτόξευσαν στα ύψη, τι τους έκαναν; Μούτρα; (Αυτά ούτε ο Αντώναρος…)

  Υπάρχει ομως και μια άλλη στατιστική που μου έστειλε η φίλη μου η “Αικατερίνη”. Είναι τα στοιχεία για τα κέρδη της Novartis τα χρόνια, που όπως απεφάνθη ο Πρωθυπουργός, γινόταν πάρτυ. Πάρτυ προς τα κάτω όμως…
  (….)

 25. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/i-upothesi-tis-novartis-kai-i-periergi-stasi-tou-karamanli

  Η υπόθεση της Novartis και η… περίεργη στάση του Καραμανλή
  Ερωτήματα από την στάση Καραμανλή στην υπόθεση της Novartis.

  Ο Έλληνας Επίτροπος στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες αναφέρθηκε εφτά συνολικά φορές ονομαστικά στον πρώην πρωθυπουργό, τονίζοντας με έμφαση ότι όλες οι αποφάσεις τόσο για τα εμβόλια όσο και τον μοριακό έλεγχο ελήφθησαν με την σύμφωνη γνώμη του Κώστα Καραμανλή. Η διπλωματική αυτή τακτική του Δημήτρη Αβραμόπουλου έφερε σε δύσκολη θέση τον πρώην πρωθυπουργό ο οποίος έπρεπε να βγει να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα της κυβέρνηση του, όπως και έπραξε.

  http://www.iefimerida.gr/news/395227/ti-itan-o-karamanlis-kanena-paidaki-poy-den-katalavaine-o-avramopoylos-vazei-sto-kadro

  ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
  «Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε;» -Ο Αβραμόπουλος βάζει στο κάδρο της Novartis τον πρώην πρωθυπουργό [βίντεο]

 26. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/400544/dioristike-o-gios-papaggelopoyloy-sta-elpe-me-mistho-56000-eyro-etisios

  Διορίστηκε ο γιος Παπαγγελόπουλου στα ΕΛΠΕ, με μισθό 56.000 ευρώ ετησίως
  05|03|2018

  O Πάρις Παπαγγελόπουλος, γιος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προσελήφθη στα Ελληνικά Πετρέλαια (στη Νομική Υπηρεσία) με μεικτές ετήσιες απολαβές 56.000 ευρώ.

  Κι αυτό παρότι ο ισολογισμός των ΕΛΠΕ του 2016 εμφάνιζε τον ιλιγγιώδη δανεισμό του 1,78 δις ευρώ.

  Η αποκάλυψη έγινε στο Βήμα της Κυριακής, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά:

  «O γιός Παπαγγελόπουλου, Πάρις, προσελήφθη πριν από έναν χρόνο στη Νομική Υπηρεσία των ΕΛΠΕ με μεικτές ετήσιες απολαβές 56.000 ευρώ.
  Ο συνηθισμένος μισθός σε αντίστοιχες θέσεις των ΕΛΠΕ κυμαίνεται μεταξύ 33.000 και 35.000 ευρώ.
  Η κόρη του κ. Παπαγγελόπουλου είναι υπάλληλος της βουλής από το 2009, έτος κατά το οποίο ο πρώην αντιεισαγγελέας Εφετών παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα προκειμένου να αναλάβει επικεφαλής της ΕΥΠ».

  «Στην ίδια υπηρεσία των ΕΛΠΕ εργάζεται και ο Μάνος Χουρμούζης, γαμπρός του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, όπως επίσης η Χριστίνα Χαλανούλη, πρώην υποψήφια βουλευτής Α’ Αθηνών με τη ΝΔ και τώρα στέλεχος των ΑΝΕΛ.

  Πρόσληψη μέσω εργολάβου έγινε για την Κατερίνα Τσαρουχά, κόρη της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία το 2012 μεταπήδησε από τη ΝΔ στους Ανεξάρτητους Ελληνες», προσθέτει το Βήμα της Κυριακής, το οποίο παραθέτει κατάλογο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που διορίστηκαν στα ΕΛΠΕ.
  ___________________________

  Μόνο γενικότητες. Ούτε λέξη η «απάντηση» των ΕΛΠΕ για τον γιο Παπαγγελόπουλου:

  http://www.lifo.gr/now/greece/183086/i-apantisi-ton-elpe-me-aformi-tin-proslipsi-toy-gioy-toy-papaggelopoyloy

 27. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  https://www.protothema.gr/greece/article/798909/poioi-autoktonisan-ton-kosta-tsalikidi/
  Ποιοι «αυτοκτόνησαν» τον Κώστα Τσαλικίδη

  Διονύσης Θανάσουλας
  22/06/2018, 06:18


  (….)
  Ο Bill από την Κάρπαθο, τα τηλέφωνα σκιές και η στρατολόγηση

  Δώδεκα χρόνια μετά τα αποκαλυπτήρια του σκανδάλου των υποκλοπών, ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν ποιο ήταν το στέλεχος της Vodafone που στρατολογήθηκε από την CIA για να οδηγήσει το κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης στα 14 καρτοκινητά-σκιές.

  Ο Κώστας Τσαλικίδης είναι πολύ λογικό λόγω της ειδικότητας και της θέσης του να «έπεσε» μετά από έρευνα πάνω σε αυτό τον υπάλληλο της Vodafone, κάτι που πιθανότατα πλήρωσε με την ζωή του το βράδυ που τον δολοφόνησαν. Ό,τι και αν γνώριζε ο άτυχος νέος το πήρε μαζί του, όμως σύμφωνα με ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών που έζησαν την υπόθεση, θεωρείται βέβαιο ότι τουλάχιστον άλλος ένας άνθρωπος γνωρίζει τον υπάλληλο που χειρίστηκε το κακόβουλο λογισμικό για λογαριασμό της CIA.

  Κάποιοι τον θυμούνται ως William B.B., άλλοι ως William Basil, ορισμένοι ως Βασίλη Βασιλειάδη και πάρα πολλοί ως «ο Bill από την Κάρπαθο».
  Πρόκειται για τον 66χρονο σήμερα πρώην ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA στην Αθήνα, ο οποίος έστησε το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.
  Όπως τόνιζε χαρακτηριστικά παλιός του συνάδελφος από τα κεντρικά της υπηρεσίας στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια όταν το όνομά του έγινε γνωστό, «Ο Bill ήταν ένας από τους κορυφαίους στρατολόγους που είχαμε στον σταθμό της Αθήνας και άσσος στις τηλεφωνικές υποκλοπές».
  Δύο ικανότητες που τον βοήθησαν πολύ στην συγκεκριμένη επιχείρηση, για την οποία υπάρχει ένταλμα σύλληψής του, το οποίο δεν θα εφαρμοστεί ποτέ.
  Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συναινούσαν επ’ ουδενί στο να καταθέσει ο συγκεκριμένος επιχειρησιακός για μια υπόθεση που «τσαλάκωσε» αρκετά τις σχέσεις των δύο χωρών, μετά τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές.

  Μια αυτοκτονία που ήταν δολοφονία

  Η κακουργηματική ποινική δίωξη που άσκησε χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση στην υπόθεση του Κώστα Τσαλικίδη είναι μια μικρή έστω δικαίωση στην τραγωδία που ζουν και ξαναζούν όλα αυτά τα χρόνια.

  Η απάντηση στο ερώτημα ποιος σκότωσε τον άνθρωπό τους, ένα νέο παιδί που λίγες ώρες πριν το θάνατό του αγόραζε γλυκά και κανόνιζε ταξίδι με την σύντροφό του-κάτι που δεν συνηθίζουν οι αυτόχειρες-μόνο εύκολη δεν είναι.

  Το πιθανότερο σύμφωνα με εκτιμήσεις και εικασίες πρώην επιχειρησιακών πρακτόρων της CIA και της ΕΥΠ είναι ότι ο Κώστας Τσαλικίδης, δολοφονήθηκε για να μην μιλήσει, όταν διαπιστώθηκε ότι αυτός ήταν ο «αδύναμος» κρίκος που θα μπορούσε να σπάσει κάποιους κρίκους στην αλυσίδα του σκανδάλου.

  Το αν αυτό συνέβη από κάποια μυστική υπηρεσία ή δύο τουλάχιστον εκτελεστές και με ποια μέθοδο, είναι κάτι που μπορεί να παραμείνει ένα ανεξιχνίαστο μυστήριο.
  Η μητέρα του τον βρήκε νεκρό στις 7.35 το πρωί της 9ης μαρτιού του 2005, κρεμασμένο στον διάδρομο πλάτους εβδομήντα εκατοστών με ένα σχοινί που ξεκινούσε από έναν σωλήνα του παταριού.

  Ο αδερφός του Παναγιώτης είχε την τεράστια ψυχραιμία να αποτυπώσει σε κάμερα υψηλής ευκρίνειας το γαλήνιο πρόσωπο του αδερφού του, που αφού έστειλε κάποια e-mail μάλλον κοιμήθηκε από την κούραση.

  Κι’ αυτό μάλλον του στοίχησε την ζωή…

  • Ο/Η Κάποιος λέει:

   για λόγους σεβασμού στη μνήμη του νεκρού – όπως ειπώθηκε αρμοδίως – ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Γ. Παπαγγελόπουλος

   http://www.tanea.gr/news/greece/article/4427452/?iid=2
   TA NEA.gr
   H αυτοκτονία έσβησε το μυστικό
   Kαι ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone την ανέφερε στους δικαστές
   ΣΙΛΑ ΑΛΕΞΙΟΥ | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/02/2006

   (….)

   Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κορωνιάς δεν επιχείρησε να ερμηνεύσει την αυτοκτονία του συνεργάτη του, ούτε κατέθεσε εγγράφως το γεγονός. Το έθεσε όμως υπόψιν των αρχών προκειμένου να το διερευνήσουν, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της διασύνδεσης του ενός ζητήματος με το άλλο. Παρά ταύτα, για λόγους σεβασμού στη μνήμη του νεκρού – όπως ειπώθηκε αρμοδίως – ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Γ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δ. Λινού, δεν προχώρησε σε περαιτέρω έρευνα. H δικογραφία που είχε σχηματιστεί στην Ασφάλεια όταν διαπιστώθηκε η αυτοκτονία, παρέμεινε εκεί επί μήνες, αφού ουδείς την είχε ζητήσει για να διερευνήσει την υπόθεση.
   (….)


   Γ. Παπαγγελόπουλος. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση για την αυτοκτονία, δεν προχώρησε σε περαιτέρω έρευνα. H δικογραφία είχε μείνει για μήνες στην Ασφάλεια

   (….)

   Στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας που διενήργησε με απόλυτη μυστικότητα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, εξετάσθηκαν συνολικά δεκαπέντε μάρτυρες για την υπόθεση των υποκλοπών. Επιστήμονες-ειδικοί στα θέματα τηλεπικοινωνιών, υπάλληλοι της ΕΥΠ, στελέχη της Vodafone και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιώργος Κορωνιάς.

   (….)

 28. Παράθεμα: Επιτέλους!!! Δικάζεται η ηγεσία του Αρείου Πάγου λόγω ευνοϊκής απόφασης υπέρ του ΥΠΕΞ Ν Κοτζιά! | Ο Άτακτος

 29. Παράθεμα: Επιτέλους!!! Δικάζεται η ηγεσία του Αρείου Πάγου λόγω ευνοϊκής απόφασης υπέρ του ΥΠΕΞ Ν Κοτζιά! | Ο Άτακτος

 30. Παράθεμα: Η «ΣΤΑΖΙ» ζει στην Ελλάδα σήμερα; | ΒΗΜΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

 31. Ο/Η Κατερίνα Παπαδώστα λέει:

 32. Παράθεμα: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: η επιλογή του Τσίπρα στο υπ.Δικαιοσύνης για τη Διαφάνεια και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – PressPolitics

 33. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:
  • Ο/Η Παπα-Άγγελος Ρασπούτιν λέει:

   http://15minutes.gr/%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF/
   22/03/2017

   «Οι δηλώσεις Παπαγγελόπουλου τα λένε όλα. Πιο επίσημα αποκαλυπτήρια της Φιλικής Εταιρείας Τσίπρα – Καμμένου με την καραμανλική πτέρυγα της δεξιάς δεν μπορούσαν να υπάρξουν».

   Τα παραπάνω αναφέρει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην οποία, με αφορμή την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση Βατοπεδίου, δήλωσε: «Τους λαοπρόβλητους ηγέτες τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να τα εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο. Αυτό συνέβη με τον Κώστα Καραμανλή, αυτό συμβαίνει και σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα»

   «Πώς αισθάνεται, μετά την κυνική αποκάλυψη, ο προοδευτικός κόσμος που εμπιστεύθηκε τον κ. Τσίπρα, αποτυπώνεται με εύγλωττο και ηχηρό τρόπο στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει αποστάσεις με ανακοινώσεις και πρωτοσέλιδα. Το πώς αισθάνεται ο κ Μητσοτάκης το ξέρει μόνο ο ίδιος», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

   https://www.protagon.gr/epikairotita/i-raikou-kataggellei-enan-raspoutin-gia-wmes-paremvaseis-sto-ergo-tis-44341710927

   Ποιος είναι ο «Ρασπούτιν» που καταγγέλλει για παρεμβάσεις η Ράικου;

   Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε αποκαλύψεις, αναφέρει μάλιστα, πως «η ώρα των αποκαλύψεων έφθασε»

   Protagon Team 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, 19:33

   – Για παρεμβάσεις στο έργο της «που ξεπερνούν τη φαντασία του μέσου ανθρώπου» και με βολές κατά κυβερνητικού παράγοντα τον οποίο φωτογραφίζει για αντιθεσμικές πρακτικές, μιλούν από το περιβάλλον της επί χρόνια Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Οι καταγγελίες της κυρίας Ράικου σχετίζονται με δημοσίευμα της «Documento» που την φέρει εμπλεκόμενη με την «υπόθεση Novartis». Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν από το περιβάλλον της πρώην Εισαγγελέως Διαφθοράς τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στη Novartis και εμπλέκουν συγγενικό της πρόσωπο, είναι παντελώς ανυπόστατα και κατασκευασμένα με στόχο να την πλήξουν ηθικά και όπως επισημαίνεται θα λάβουν με νομικές μεθόδους απάντηση, όπως και άλλα προηγούμενων ημερών. Η κυρία Ράικου, με δήλωση από το περιβάλλον της, κάνει λόγο για παρεμβάσεις στο έργο της από συγκεκριμένο κυβερνητικό παράγοντα στον οποίο αποδίδει πρακτικές, που όπως αναφέρει, «είτε στόχευαν στο να ασκηθούν διώξεις κατά προσώπων χωρίς στοιχεία, είτε για εξυπηρέτηση άλλων να μπουν υποθέσεις στο αρχείο». Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η κυρία Ράικου δεν μπορεί παρά να αναφέρεται στον αν. υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Πηγή: Protagon.gr

   http://www.bankingnews.gr/index.php?id=389820

   Γιατί «θυμήθηκε» τώρα η Ράικου τον «Ρασπούτιν» Παπαγγελόπουλο; – Είναι αξιόπιστες οι καταγγελίες της;

   21/10/2018 – 16:02 Τελευταία τροποποίηση στις 21/10/2018 – 16:06

   Για να έχει αξιοπιστία ένας δικαστής θα πρέπει να είναι συνεπής με τον νόμο που υπηρετεί και όχι να θυμάται ότι ο νταβατζής Ρασπούτιν υπονοώντας τον Παπαγγελόπουλο την πίεζε όταν ήταν Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς.
   Οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί της Ελένης Ράικου ως εισαγγελέας εφετών – στις 20 Οκτωβρίου 2018 – κατά του «Ρασπούτιν» Παπαγγελόπουλου του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στηρίζονται κάπου ή απλά αποτελούν συκοφαντίες;

   https://www.lykavito?s.gr/rouketes-raikou-kata-maksimou-apeile/
   «Ρουκέτες» Ράικου κατά Μαξίμου: Απειλεί με αποκαλύψεις – Ποιος άραγε να είναι ο Ρασπούτιν;
   Οκτώβριος 20, 2018

   http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF/koy%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%9C%CE%9F%CE%94%CE%9F%CE%A3-%CE%A0%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%93%CE%93%CE%95%CE%9B%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A3-%CE%9C%CE%91%CE%96%CE%95%CE%A5%CE%9F%CE%9D%CE%A4/

   ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΝ ΡΑΪΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΟΥΝ.Τ…….Ο «ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ» …..ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ

   και είναι τρείς φορές χειρότερη από ότι ήταν την περίοδο Σαμαρά-Αθανασίου-

   Ως εισαγγελέας είχε αναλάβει σημαντικές υποθέσεις όπως τη διερεύνηση των φερόμενων ως παράνομων χρηματοδοτήσεων προς τη Νέα Δημοκρατία (υπόθεση MAYO, μπήκε στο αρχείο το 2002), τη διερεύνηση του τροχαίου ατυχήματος των Κεντέρη – Θάνου( αθωώθηκαν όλοι λόγω αμφιβολιών σε μια αστεία δικογραφία που συνέταξε ο Παπαγγελόπουλος χωρίς να ψάξει την υπόθεση σε βάθος και ουσιαστικά να συγκαλύψει την υπόθεση), την υπόθεση των υποκλοπών, την υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών και άλλες. Για τον χειρισμό του σε αυτές τις υποθέσεις έχει επικριθεί από μερίδα του τύπου για απραξία και θάψιμο των ενόχων. Ως προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών είχε δεχτεί σφοδρή κριτική από το ΠΑΣΟΚ για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία ενώ κριτική έχει δεχτεί και από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη. Ύποπτος θεωρείται και ο ρόλος του στις διώξεις Κόκκαλη, για τις οποίες ο επιχειρηματίας αθώωθηκε πανηγυρικά.

   Κομματόσκυλο της καραμανλικής Νέας Δημοκρατίας και κολλητός αλλά και πολιτικός ρουφιάνος του τεμπέλη και αχαίρευτου της Ραφήνας.

   https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82

   Ως εισαγγελέας είχε αναλάβει[2] σημαντικές υποθέσεις όπως τη διερεύνηση των φερόμενων ως παράνομων χρηματοδοτήσεων προς τη Νέα Δημοκρατία (υπόθεση MAYO, μπήκε στο αρχείο το 2002), τη διερεύνηση του τροχαίου ατυχήματος των Κεντέρη – Θάνου, την υπόθεση των υποκλοπών, την υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών και άλλες. Για τον χειρισμό του σε αυτές τις υποθέσεις έχει επικριθεί[2] από μερίδα του τύπου για απραξία. Ως προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών είχε δεχτεί[3] σφοδρή κριτική από το ΠΑΣΟΚ για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία ενώ κριτική έχει δεχτεί[4] και από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

   Τον Μάρτιο του 2015 ανέλαβε γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης. Τον Μάιο του 2015 διορίστηκε[5] υφυπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα για να αναλάβει[6] στη συνέχεια υπουργός Δικαιοσύνης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Θάνου. Τον Σεπτέμβριο του 2015 διορίστηκε[7] αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα διαφθοράς στην κυβέρνηση Τσίπρα.

 34. Παράθεμα: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: η επιλογή του Τσίπρα στο Δικαιοσύνης για τη Διαφάνεια και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – PressPolitics

 35. https://www.sofokleousin.gr/etoimoi-oi-karamanlikoi-gia-to-neo-komma?fbclid=IwAR1cIx5xouqi7iVkjWpZmPiljeKNVW8oPQe349Ymyc8FOFLFADsSPNI4LIY

  Οι Καραμανλικοί κινούνται για νέο κεντροδεξιό κόμμα – Σφήνα μεταξύ ΝΔ/ΚΙΝ.ΑΛ Εντείνονται οι διεργασίες. Τη δημιουργία πολιτικής κίνησης προανήγγειλε ο Ευ. Αντώναρος

  06:55, 09 Νοεμβρίου 2018

  Στην τελική φάση βρίσκονται οι διεργασίες για τη συγκρότηση νέου πολιτικού σχηματισμού στον χώρο της κεντροδεξιάς, με προεξάρχοντα στελέχη της καραμανλικής πτέρυγας, που εκτιμούν υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά και του Κυριάκου Μητσοτάκη η ΝΔ έχει κάνει δεξιά στροφή και δεν εκφράζει πλέον την κοινωνική της βάση.

  Ο νέος φορέας θα έχει σαφές πολιτικο-ιδεολογικό στίγμα, φιλοδοξώντας να καλύψει τον χώρο της «κοινωνικής δεξιάς», της κεντροδεξιάς και «φιλελεύθερου δημοκρατικού κέντρου».

 36. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.aftodioikisi.gr/politiki/poios-einai-telika-o-raspoytin-poion-quot-fotografise-quot-o-k-mitsotakis/
  Ποιος είναι τελικά ο «Ρασπούτιν» -Ποιον «φωτογράφισε» ο Κ. Μητσοτάκης
  13 Ιουνίου 2019

  Τον χαρακτηρισμό «πολιτική σκευωρία» χρησιμοποίησε εκ νέου ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπόθεση της Νοvartis και με αφορμή το δριμύ κατηγορώ του αντεισαγγελέα Αγγελή, τόνισε πως εφόσον εμπλέκονται δυο υπουργοί, ο φάκελος πλέον θα ερευνηθεί από τη Βουλή. Η σκευωρία της κυβέρνησης αποκαλύπτεται, δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του Open.

  Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν, το ξέρει και ο κ. Τσίπρας. Δύο υπουργοί που έχουν σχέση με τη Δικαιοσύνη υπάρχουν στην κυβέρνησή του. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.»

  Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης φωτογράφησε του κ.κ. Καλογήρου και Παπαγγελόπουλο.

 37. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κανείς δεν θα τον ακουμπήσει και ιδιαίτερα η ΝΔ. Πίσω του βρίσκεται κάποιος πρώην πρωθυπουργός, εκ των εντιμοτέρων, ευφυεστέρων και εργατικότερων που είχε ο τόπος.
  https://www.lykavitos.gr/giati-anisyxei-o-papaggelopoulos/

 38. Ο/Η Ρόζα Λουξεμπουργκ λέει:

 39. Ο/Η Τσιπροκαραμανλιστάν λέει:

  Όλα τα αφύσικα έχουν ένα τέλος

  https://rodopinews.gr/57914

  ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΩΣ ΑΠΕΚΡΥΠΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
  Ιούλιος 16th, 2019 | by rodopinews

  Οργή στα κορυφαία κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να δημοσιοποιήσει τώρα τις απόρρητες επιστολές που είχε στείλει ο Κ. Καραμανλής στον Αμερικανό Πρόεδρο και τους Ευρωπαίους ηγέτες με τις οποίες αποδέχονταν τη διπλή ονομασία των Σκοπίων.

  Η λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση τον κατηγορεί ευθέως ότι για να ξεπλύνει τον Καραμανλή απέκρυψε τα ντοκουμέντα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βαλλόταν από παντού για την προδοτική, όπως τη χαρακτήριζε η Νέα Δημοκρατία, Συμφωνία των Πρεσπών.

  Η στάση του Αλέξη Τσίπρα άλλαξε ριζικά από την ημέρα που ο Καραμανλής εμφανίστηκε σε συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη για να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 40. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αυτό που κάνει πως δεν ξέρει ο Καμπουράκης, είναι πως ο Ρασπούτιν ήταν άνθρωπος του Καραμανλή, σε βαθμό που η ΝΔ δεν μπορεί να τον αγγίξει. Θα τον στριμώξει για λίγο επιλεκτικά η ΝΔ για να τον εκθέσει, αλλά όπως πάντα δεν θα πάθει απολύτως τίποτα. Άλλωστε ξέρει πάρα πολλά μυστικά

  https://www.liberal.gr/apopsi/katakaimene-raspoutin-ti-se-perimenei/266779

  Κατακαημένε Ρασπούτιν τι σε περιμένει

  Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019
  Του Δημήτρη Καμπουράκη

  Όποιος ξέρει να διαβάζει πίσω από τις λέξεις, η δήλωση του Κυριάκου ότι δεν θα μετατρέψει την Βουλή σε βιομηχανία εξεταστικών σημαίνει ένα πράγμα: Δεν πρόκειται να παραπέμψει τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα για την ιστορία της Novartis. Αν και στο Μαξίμου έχουν ισχυρή πεποίθηση ότι η σκευωρία στήθηκε με τις ευλογίες Τσίπρα, κανένας λογικός άνθρωπος εκεί μέσα δεν σκέφτεται να κάτσει τον πρώην πρωθυπουργό στο σκαμνί.

  Το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να κάνει ένα τόσο πολύτιμο πολιτικό δώρο στον Αλέξη. Μια παραπομπή του θα συσπειρώσει το κόμμα και τους οπαδούς του στην υπεράσπιση του αρχηγού τους, θα επαναφέρει (για τους παλιότερους) μνήμες του «βρώμικου ’89» με τις αναπόφευκτες ταυτίσεις Αλέξη-Ανδρέα, θα γεμίσει τοξικότητα το πολιτικό κλίμα της χώρας, θα δώσει χώρο στους πιο απερίσκεπτα ακραίους εντός της ΝΔ και θα φτιάξει ένα ωραίο πακετάκι «πολιτικών διώξεων της αριστεράς από μια ρεβανσιστική Δεξιά» που θα είναι λουκούμι για τον Σύριζα. Ο Κυριάκος δεν έχει καμιά διάθεση να δώσει αυτό το φιλί της ζωής στον Αλέξη.

  Ο Παπαγγελόπουλος όμως είναι άλλη ιστορία. Αυτός είναι ακάλυπτος από εκατό μεριές, ενώ αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένας που δείχνει διάθεση να τον υπερασπιστεί. Η πεποίθηση που υπάρχει στην ΝΔ (ενισχυμένη από στοιχεία
  που συλλέγονται καθημερινά τώρα που τα στόματα ανοίγουν) είναι ότι δεν έδρασε απλώς βάσει κάποιου πολιτικού σχεδίου για τον ηθικό εκμηδενισμό της αντίπαλης παράταξης, αλλά ότι λειτούργησε με ακατανόητη προσωπική εμπάθεια εναντίον μιας παράταξης που τον είχε τιμήσει με μια εξαιρετικά εμπιστευτική θέση.

  Και αν ο Κυριάκος μπορεί να πείσει όσους έχουν θιγεί προσωπικά (Σαμαράς, Άδωνις, Πικραμένος, Αβραμόπουλος) ότι μια παραπομπή Τσίπρα είναι λάθος πολιτική κίνηση, δεν έχει καμιά δυνατότητα ούτε διάθεση να κάνει το ίδιο και για τον Παπαγγελόπουλο. Αυτόν θα τον ρημάξουν όλοι μαζί. Και δεν θα το ρημάξουν απλώς, αλλά θα επιδιώξουν να βάλουν έναν ολόκληρο Σύριζα με τον αρχηγό του να τον υπερασπίζονται. Κι επειδή το πιθανότερο είναι η Κουμουνδούρου να κάνει την πάπια (στο κάτω-κάτω Καραμανλικός είναι, όχι δικός τους), ο Ρασπούτιν την έχει άσχημα. Μην σας πω ότι ήδη στον Σύριζα υπάρχει υπόγεια συζήτηση πως ο Παπαγγελόπουλος με τις διαβεβαιώσεις του παγίδευσε τον Τσίπρα να προχωρήσει στην παραπομπή των δέκα.

  Όλα θα εξαρτηθούν βέβαια από στοιχεία και αποκαλύψεις που αναμένονται, όμως οι περίφημοι κρυφοί μάρτυρες (εκ του προτέρου βίου τους) δεν διακρίνονται ούτε για την σταθερότητα των απόψεων τους, ούτε για την αντοχή τους σε ανακρίσεις. Η υπόθεση έχει πολύ ψωμί και τελικά θα επιβεβαιώσει ένα παλιό ιστορικό αξίωμα: Οι προσήλυτοι όχι μόνο είναι φανατικότεροι από τους προσηλυτιστές τους, αλλά είναι και οι πρώτοι που την πληρώνουν καθώς συνήθως δηλώνουν εθελοντές για την πρώτη γραμμή και για να κάνουν την βρώμικη δουλειά.

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   » Το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να κάνει ένα τόσο πολύτιμο πολιτικό δώρο στον Αλέξη. Μια παραπομπή του θα συσπειρώσει το κόμμα και τους οπαδούς του στην υπεράσπιση του αρχηγού τους, θα επαναφέρει (για τους παλιότερους) μνήμες του «βρώμικου ’89» με τις αναπόφευκτες ταυτίσεις Αλέξη-Ανδρέα, θα γεμίσει τοξικότητα το πολιτικό κλίμα της χώρας, θα δώσει χώρο στους πιο απερίσκεπτα ακραίους εντός της ΝΔ και θα φτιάξει ένα ωραίο πακετάκι «πολιτικών διώξεων της αριστεράς από μια ρεβανσιστική Δεξιά» που θα είναι λουκούμι για τον Σύριζα. Ο Κυριάκος δεν έχει καμιά διάθεση να δώσει αυτό το φιλί της ζωής στον Αλέξη.»
   Είναι ένα άρθρο, που χαρακτηρίζει την «σύγχρονη» πολιτική σκέψη που διακατέχει τον μέσο νεοέλληνα.
   Η δικαιοσύνη δεν αντιμετωπίζεται σαν ένα μέσον που συμβάλλει στην υγιή και φυσιολογική λειτουργία της πολιτείας, που κάνει τα μέλη της να νιώθουν εμπιστοσύνη για την δομή της κοινωνίας τους, αλλά σαν μια συνδιαλλαγή του τι συμφέρει στο εκάστοτε κυβερνών κόμμα. Η δικαιοσύνη, σαν υπηρέτης κομματικών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων, και ενός πωρωμένου λαού που αγνοεί τι σημαίνει δικαιοσύνη, η οποία απουσιάζει από ιδρύσεως του κράτους. Και όλο αυτό στο όνομα του κομματικού φανατισμού και μιας νοοτροπίας κοτσαμπασισμού, που επιβιώνει όχι μόνο στους πολιτικούς, αλλά και στους ψηφοφόρους.
   Συμφέρει πολιτικά στην ΝΔ η παραπομπή του Τσίπρα για σκευωρία; Θα την κάνει. Δεν συμφέρει πολιτικά; Δεν θα την κάνει..
   Μάλιστα, επιχειρείται να δοθεί κατεύθυνση στους άμεσα θιγόμενους να δείξουν κατανόηση και να μη ζητήσουν την παραπομπή του.
   Το κομματικό συμφέρον, πάνω από την εύνομη λειτουργία της κοινωνίας.
   Ή αλλιώς, μια συνδιαλλαγή μεταξύ των κομμάτων που λέγεται και » κομματική ομερτά».
   Και αυτό ονομάζεται τέχνη του κυβερνάν.
   Παρακμή, τοξικότητα, διαφθορά και σαπίλα, ότι παράγει αυτός ο τόπος.

 41. Ο/Η Lawyer λέει:

 42. Ο/Η Καραμάν Αλής λέει:

  https://www.athensvoice.gr/politics/580198_akatadiokto-gia-toys-prothypoyrgoys-m-ena-nomo-ki-ena-arthro

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ…ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ
  19.09.2019 | 11:18
  Ακαταδίωκτο για τους πρωθυπουργούς μ’ ένα νόμο κι ένα άρθρο

  Κάνει καλά ο Μητσοτάκης που δεν προσπαθεί να οδηγήσει τον Αλέκση στο δικαστήριο;
  Μάνος Βουλαρίνος

  Τελικά «οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας»;
  Για αρχή να πω πως νομίζω ότι ο Μητσοτάκης κάνει καλά που δεν προσπαθεί να οδηγήσει τον Αλέκση στο δικαστήριο. Όχι γιατί πιστεύω ότι δεν του αξίζει, αλλά γιατί δεν αξίζει σε εμάς αυτός ο αδίστακτος άνθρωπος που έχει παραστήσει τον αντισυστημικό, τον έντιμο, τον ειλικρινή, τον ικανό να παραστήσει και τον ήρωα. Kαι αυτό ακριβώς θα κάνει αν οι ενδείξεις της εμπλοκής του στη σκευωρία της Novartis δεν συνοδεύονται από μαρτυρίες και αποδείξεις. Μπορεί η λογική να λέει πως αποκλείεται να μην ήξερε και αποκλείεται να μη ζήτησε, αλλά η λογική από μόνη της χωρίς στοιχεία δεν αρκεί (και ορθώς) προκειμένου να καταδικαστεί κάποιος. Ζήσαμε την καταστροφή του Τσίπρα θριαμβευτή των εκλογών και την καταστροφή του Τσίπρα θριαμβευτή του δημοψηφίσματος, ας μη ζήσουμε και την καταστροφή του Τσίπρα θριαμβευτή του ειδικού δικαστηρίου. Στο κάτω-κάτω νωρίς είναι ακόμα και τίποτα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι μαρτυρίες και οι αποδείξεις να εμφανιστούν στην πορεία και ο Αλέκσης να κάτσει εκεί που πρέπει.

  Όλα τα παραπάνω, όμως, δεν αλλάζουν την έκπληξη που μου προκάλεσε μια φράση που το ρεπορτάζ αποδίδει στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με την οποία «οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας».

  Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε να πω είναι «βρε τους κωλόφαρδους τους πρωθυπουργούς» και αμέσως μετά ήρθε το δεύτερο που ήταν ένα κάπως πιο φωναχτό από το συνηθισμένο: ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ;

  Δηλαδή, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, ο ίδιος και όσοι φτάσουν στο αξίωμα του έχουν το ακαταδίωκτο; Δηλαδή ό,τι και να κάνει ένας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του κρίνεται μόνο στις εκλογές και στα βιβλία της Ιστορίας και ποτέ σε δικαστήρια; Δηλαδή το μόνο που πρέπει να υφίσταται ένας πρωθυπουργός για τον οποίο π.χ. υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις (ή και αποδείξεις) κατάχρησης μερικών εκατομμυρίων είναι μια εκλογική ήττα, η απαξίωση στις συνειδήσεις των πολιτών και μια μειωτική αναφορά στα ιστορικά βιβλία; Δηλαδή εκεί που πάει να ξεκινήσει η συζήτηση για την κατάργηση του εξευτελισμού της ισονομίας που ονομάζεται βουλευτική ασυλία, λέμε ότι για έναν πρωθυπουργό ακόμα και η ασυλία είναι λίγη και πρέπει να απολαμβάνει το ακαταδίωκτο;

  Αντιλαμβάνομαι ότι το να παρανομείς απομοκομίζοντας τεράστια ωφέλη (ή ακόμα και μικρά, αν και οι πρωθυπουργοί μάλλον δεν θα είναι ολιγαρκείς στην παρανομία τους) και οι μόνες συνέπειες θα είναι το να κάτσεις στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μια μελανιά στην υστεροφημία σου, είναι πολύ βολικό για κάθε πρωθυπουργό. Ακόμα κι αν δεν έχεις καμία διάθεση να παρανομήσεις, είναι, όπως και να το κάνουμε, πολύ ευχάριστο να ξέρεις πως αν το κάνεις (από αμέλεια βρε αδερφέ) δεν θα χρειαστεί ποτέ να απολογηθείς σε κανένα δικαστήριο. Είναι βολικό να ξέρεις πως Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ δεν θα βρεθείς ποτέ στην ίδια θέση με έναν τύπο που έκλεψε ένα αμάξι που του γυάλισε ή μια καθαρίστρια που πλαστογράφησε ένα απολυτήριο (για να προλάβω τους πονηρούς αναγνώστες, φυσικά και πρέπει να δικαστούν και ο μεν και η δε).

  Βολικό, αλλά κάπως άδικο.

  Θέλω να πω πως κανείς μπορεί να αναρωτηθεί: γιατί να περιοριστεί το ακαταδίωκτο στον πρωθυπουργό και να μην πάει στους υπουργούς; Γιατί να μην μπορούν οι υπερασπιστές του Άκη του Τσοχατζόπουλου να πουν «οι υπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας»; Στο κάτω-κάτω και οι υπουργοί του λαού υπηρέτες είναι. Όπως και οι βουλευτές για τους οποίους είναι άδικο η ασυλία τους να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιας ποινικής περιπέτειας. Αν κάνουν κανά εγκληματάκι αρκεί για τιμωρία να μην τους ψηφίσουν στις εκλογές.

  Αλλά γιατί να μην ισχύσει το ακαταδίωκτο και στους δημοσιογράφους; Γιατί και αυτοί να μην κρίνονται από τις μετρήσεις θεαματικότητας και ακροαματικότητας ή από την αναγνωσιμότητα των άρθρων και των ρεπορτάζ τους; Γιατί κι αυτοί να μην κρίνονται στη συνείδηση των θεατών-ακροατών-αναγνωστών τους; Και γιατί να μην κάνουμε το ίδιο με τους εμπόρους; Ας τους κρίνει η πελατεία τους. Αν είναι εγκληματίες ας μην πατάει άνθρωπος στο μαγαζί. Αν πατάει, τι να κάνουμε; Αυτά έχει η ζωή.

  Φυσικά όλα τα παραπάνω τα γράφω από ζήλια. Ομολογώ πως κι εγώ θα ήθελα να είμαι υπεράνω του νόμου και ίσως γι αυτό να βγάζω λίγη πίκρα. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θέλω να παρακαλέσω τον πρωθυπουργό είναι αν πραγματικά πιστεύει ότι «οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας» να παρουσιάσει ένα σχετικό νομοσχέδιο. Να φέρει προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο που θα καθιερώνει το ακαταδίωκτο των πρωθυπουργών ανεξαρτήτως εγκλήματος. Ή το ακαταδίωκτο με εξαιρέσεις. Να υπάρχει ένας κατάλογος εγκλημάτων για τα οποία θα μπορούν να δικαστούν και για όλα τα άλλα η μόνη συνέπεια που θα έχουν οι πρωθυπουργοί θα είναι να γίνονται αντιπολίτευση και να λένε γι αυτούς παλιοκουβέντες στα καφέ. Τουλάχιστον να ξέρουμε τι μας γίνεται. Και μπράβο μας.

 43. Ο/Η Ροδοπιανός λέει:

  Από το μπλογκ πoυ είχε καταγγείλει μια φερόμενη ως υπόθεση ιερής παιδεραστίας την οποία η Δικαιοσύνη επί SYRIZA θεώρησε ως ανύπαρκτη

  http://rodopinews.gr/57664

  ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ: ΑΛΛΟ ΠΟΥΤΙΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ

  Ιούνιος 16th, 2019 | by rodopinews

  ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ: ΑΛΛΟ ΠΟΥΤΙΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΡΑΣΠΟΥΤΙΝΞΕΝΤΥ-TORIAL (ΓΥΜΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ)

  Ηλπιζα να μην χρειαζόταν ποτέ να γράψω κάτι τέτοιο όμως δυστυχώς συνέβη. Τώρα λοιπόν που η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καραμανλή φτάνει στο τέλος της, είναι πλέον ξεκάθαρο πως τα στόματα ανοίγουν. Τα στόματα των αδικημένων και των προδομένων. Ολων αυτών που παίζουν σε στημένο ματς και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε έστω καν να ακούσει, πριν κάποιος άλλος προλάβει και τους «ερμηνεύσει».

  Τώρα λοιπόν Αλέξη, που βγήκε στην δημοσιότητα (πριν λίγες εβδομάδες) το κρυφό έγγραφο της ΕΥΠ το οποίο αποκαλύπτει πως το δήθεν σχέδιο εναντίον του πρώην πρωθυπουργού ήταν ένα (ακριβοπληρωμένο και κυπατζίδικο) παραμύθι. Και άρα, ο πρώην πρωθυπουργός δεν παραιτήθηκε δήθεν από τον φόβο του υποτιθέμενου σχεδίου εναντίον του αλλά για κάτι άλλο, σημαντικότερο γι αυτόν. Το οποίο αν το μαθαίναμε όλοι, θα ήταν σίγουρα σημαντικότερο και για εμάς. Και μετά (λίγες εβδομάδες αργότερα) να οδεύουμε για πρόωρες εκλογές καθώς η διαφορά στις ευρωεκλογές που κάποιοι περίμεναν να είναι το πολύ στο 2,5%, εντελώς απρόοπτα μας προέκυψε γύρω στο 10% ώστε εσύ, λίγες ώρες αργότερα να λάβεις το «μήνυμα» και να προκηρύξεις αμέσως εθνικές εκλογές, στην ουσία να δηλώσεις «παραίτηση», όπως ακριβώς και ο συγκεκριμένος πρώην πρωθυπουργός, τον διοικητή της ΕΥΠ του οποίου παρέλαβες ως «προίκα» αλλά σε άλλη θέση. Γιατί τόση βιασύνη, μάλιστα με την ίδια αιτιολογία, όπως και εκείνος κατά την δική του «παραίτηση»;

  Οποια κυβέρνηση και εάν προκύψει στις 7 Ιουλίου 2019 με όποιον πρωθυπουργό, είναι σχεδόν σίγουρο πως το πρώτο που θα σχεδιάσει θα είναι δραματικές αλλαγές στην ίδια την δομή του κράτους.

  Κυβερνώντας ένα κράτος αποφασίζεις και διοικείς για την Οικονομία, για τα Εσωτερικά, για την Εργασία, την Ναυτιλία, τα Εξωτερικά. Μα εσύ ο ίδιος στην ουσία διοικείσαι από την Δικαιοσύνη.

  Καταλαβαίνεις τώρα Αλέξη τι έκανες;

  Στον εαυτό σου πρώτα και έπειτα σε εμάς.

  ……………………………..

 44. Παράθεμα: Παπαγγελόπουλος: Aβδούλ Χαμίτ και όχι Ρασπούτιν | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.