Το ναζιστικό καταστατικό που πνίγει τη Χρυσή Αυγή

Δημήτρης Ψαρράς για την εμπειρία της κατάθεσής του στη δίκη των ναζιστών]

Σελίδες από το γνήσιο καταστατικό της Χρυσής Αυγής που θέλει τώρα να κρύψει η ναζιστική οργάνωση

Εμπειρία από μια κατάθεση στη δίκη των ναζιστών

Την προηγούμενη βδομάδα κατέθετα επί τρεις μέρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Οσα είπα θα αξιολογηθούν μαζί με τις άλλες μαρτυρίες και τα ντοκουμέντα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία από το ίδιο το δικαστήριο, όταν ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία. Αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να αναφερθώ στην αδυναμία της Χρυσής Αυγής να αμφισβητήσει τη γνησιότητα του καταστατικού που είχα καταθέσει κατά την προανάκριση το φθινόπωρο του 2012.

Το καταστατικό αυτό επιβεβαιώνει τον ναζιστικό χαρακτήρα της οργάνωσης, περιγράφει την «επιχειρησιακή» δομή των πυρήνων και, κυρίως, περιλαμβάνει ειδικό κεφάλαιο για την «Αρχή του Αρχηγού», σύμφωνα με την οποία για όλα αποφασίζει ο Αρχηγός, ο οποίος είναι «απαραβίαστος» και δεν εκπροσωπεί την οργάνωση αλλά τον λαό και το έθνος.

Αυτό το κεφάλαιο ενοχοποιεί φυσικά τον ισόβιο αρχηγό της Χρυσής Αυγής και είναι μετάφραση του γερμανικού Führerprinzip, το οποίο ίσχυε για τον Χίτλερ.

Ο επίσημος ισχυρισμός της Χρυσής Αυγής είναι ότι το πρώτο και μοναδικό καταστατικό της οργάνωσης είναι εκείνο που αποφασίστηκε στις 22.8.2012 και κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο τέλος Αυγούστου, δυο μήνες δηλαδή μετά την είσοδο της οργάνωσης στη Βουλή και ενώ δεν υπήρχε καμιά σχετική υποχρέωση. Φως φανάρι ότι επρόκειτο για τον θεσμικό φερετζέ των ναζιστών, με καταφανή πρόθεση να συγκαλυφθεί η «Αρχή του Αρχηγού» και τα άλλα επιβαρυντικά στοιχεία του αρχικού καταστατικού.

Γεγονός είναι ότι στο δικαστήριο εισφέρθηκαν όλα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την ύπαρξη και το περιεχόμενο αυτού του καταστατικού:

1. Πώς ήρθε στα χέρια μου αυτό το ντοκουμέντο; Απεστάλη μαζί με άλλα έντυπα της Χρυσής Αυγής από την ίδια την οργάνωση (επισήμως, με σφραγίδες…) προς το περιοδικό «Σχολιαστής» την περίοδο που δεν τα έκρυβε όλα αυτά η οργάνωση, επειδή δεν είχε ακόμα ξεκινήσει τις επιθέσεις στον δρόμο (αρχές 1988). Το επιβεβαιώνει δημοσίευμα του «Σχολιαστή» (τχ. 60, 5.2.1988), στο οποίο αναφερόταν η αποστολή του υλικού αλλά και δημοσίευμα του ίδιου του περιοδικού της οργάνωσης, το οποίο παραδέχεται την αποστολή και καταγγέλλει ότι εμείς δεν καταλαβαίνουμε από εθνικοσοσιαλισμό: «η μόνη γλώσσα που σέβονται [σ.σ. οι αντιφασίστες] είναι η γλώσσα της γροθιάς» (περ. «Χρυσή Αυγή», τχ. 34, Μάρτιος 1988).

2. Το καταστατικό αυτό ταυτίζεται με το οργανόγραμμα που βρέθηκε στο σπίτι του Χρήστου Παππά στα Γιάννενα, το μόνο σπίτι που δεν πρόλαβε να αδειάσει η οργάνωση μετά την άσκηση των διώξεων (εφ. «Εθνος», 6.10.2013).

3. Μεγάλα αποσπάσματα του καταστατικού είχαν δημοσιευτεί στη στήλη «Ιός» της «Ελευθεροτυπίας» ήδη στις 28.10.1990 και στις 2.7.1998. Μάλιστα το πρώτο δημοσίευμα συνοδευόταν από εικονογράφηση με το πιο πάνω οργανόγραμμα. Ουδέποτε αυτά αμφισβητήθηκαν, όπως δεν αμφισβητήθηκαν και τον Οκτώβριο του 2012, όταν κυκλοφόρησε το «Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής», με άλλα αποσπάσματα του ίδιου γνήσιου καταστατικού. Στο ίδιο καταστατικό αναφέρεται και το βιβλίο του Νίκου Χασαπόπουλου «Χρυσή Αυγή, η ιστορία, τα πρόσωπα, η αλήθεια» (σ. 38).

4. Παρά το γεγονός ότι όλα αυτά τα γνώριζαν πολύ καλά οι χρυσαυγίτες, μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ευκολόπιστος ότι τα αγνοούσαν οι υπερασπιστές τους, γι’ αυτό αιφνιδιάστηκαν και έδειχναν να τα έχουν χαμένα. Εκείνο όμως που δεν μπορεί να αγνοούσαν ήταν το γεγονός ότι η εφημερίδα τους έχει πάμπολλες αναφορές σε «καταστατικό», πολύ πριν εφευρεθεί το δήθεν «πρώτο και μοναδικό» του Αυγούστου 2012. Ενδεικτικά αναφέρω: φ. 110 (2.6.1995) και 480 (17.7.2003).

5. Υπάρχουν μάλιστα και ειδικά άρθρα στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» στα οποία επιβεβαιώνονται τμήματα του καταστατικού και ειδικά οι «πυρήνες υποδοχής νέων μελών» και τα «δόκιμα μέλη» που εκπαιδεύονται με τους τρόπους που όλοι πλέον γνωρίζουμε (βλ. ενδεικτικά άρθρα του Ηλία Κασιδιάρη στις 13.1.2005 και Γιώργου Μάστορα-Μισιάκα στις 20.1.2005). Αυτά αναφέρονται στο αρχικό καταστατικό και φυσικά είναι άφαντα στο κατασκευασμένο καταστατικό του 2012. Το ίδιο συμβαίνει και με την «Κεντρική Διοίκηση» που αναφέρεται συνεχώς στα έντυπα της οργάνωσης και δεν υπάρχει παρά μόνο στο αρχικό καταστατικό.

6. Το χειρότερο για όσα υποστηρίζει σήμερα η Χρυσή Αυγή είναι το γεγονός ότι στην εφημερίδα τους υπάρχει τακτική αναφορά σ’ αυτήν την ενοχοποιητική «Αρχή του Αρχηγού». Μάλιστα σε ένα άρθρο αναφέρεται ακόμα και με το γερμανικό της όνομα (Führerprinzip), για να μη μένει καμιά αμφιβολία (εφ. «Χρυσή Αυγή», τχ. 325, 5.5.2000).

7. Από τη χρονική στιγμή που η οργάνωση αποφάσισε να κρύβει τη βαθιά ναζιστική της προσήλωση πίσω από ένα «εθνικιστικό» προσωπείο, δημοσιεύεται κάθε τόσο στην εφημερίδα ένα πανομοιότυπο ολοσέλιδο μανιφέστο, το οποίο αποτελεί περίληψη του καταστατικού και έχει ειδική μνεία στην «Αρχή του Αρχηγού». Ενδεικτικά: φ. 49 (14.1.1994), 345 (29.10.2000), 375 (25.5.2001), 400 (14.12.2001).

Απέναντι σ’ αυτά τα συντριπτικά στοιχεία οι υπερασπιστές μού υπέβαλαν ερωτήσεις του τύπου αν κράτησα από το 1988 τον φάκελο αποστολής των χρυσαυγίτικων ντοκουμέντων και αν η αποστολή ήταν απλή ή συστημένη…

Μάλιστα ένας από τους συνηγόρους, ο οποίος όπως και άλλοι είναι διορισμένοι «επιστημονικοί συνεργάτες» των ναζιστών στη Βουλή, προτίμησε να μην υποβάλει καμιά ερώτηση, διότι με θεωρεί «συνειδητό διώκτη της Χρυσής Αυγής», λες και ο αντιναζισμός είναι τεκμήριο αναξιοπιστίας.

Είναι ο ίδιος που πριν από λίγα χρόνια έγραφε στον «Ελεύθερο Κόσμο» τα ακόλουθα: «Εχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί οι καιροί που εμείς, τα παιδιά με τα κοντοκουρεμένα κεφάλια και τις αρβύλες, βοηθούσαμε τα ΜΑΤ να καθαρίσουν την Αθήνα, όπως κάναμε σε επεισόδια στο παρελθόν». Και καλούσε την αστυνομία να ακολουθήσει τον δρόμο του Μάλλιου, του Μπάμπαλη και… του Μελίστα. Των βασανιστών δηλαδή της χούντας και του δολοφόνου ενός 15χρονου παιδιού. Τι άραγε θα είχε να ρωτήσει;

Στη δίκη να κληθεί ο Περίανδρος!

Αυτός που λείπει από τη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι ο πρώην υπαρχηγός της, Αντώνιος Ανδρουτσόπουλος (Περίανδρος).

Οπως έχει αποκαλυφθεί (εφ. «Εθνος», 1.11.2014), στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνομιλίες του ίδιου, στις οποίες κατονομάζει τον Παναγιώταρο ως φυσικό αυτουργό και τον Μιχαλολιάκο ως ηθικό αυτουργό για την επίθεση δεκαμελούς ομάδας χρυσαυγιτών κατά των Κουσουρή, Καραμπατσόλη και Φωτιάδη τον Ιούνιο του 1998.

«Αν πω λοιπόν την αλήθεια ότι ένας από αυτούς ήταν ο Παναγιώταρος και ότι εμένα με έβαλε ο Μιχαλολιάκος να το κάνω, ειδικά αυτήν την περίοδο, τώρα που καίγεται ο κώλος τους, τελειώνουν αυτοί» ήταν τα λόγια του.

Είναι προφανές ότι τα στοιχεία αυτά επαρκούν για να ξανανοίξει η υπόθεση, εφόσον η σχετική αμετάκλητη απόφαση μιλά για δεκαμελή ομάδα δραστών που δεν εντοπίστηκαν.

Κατά την κατάθεσή μου στη δίκη της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκα στο γεγονός ότι ο Περίανδρος θεωρεί ότι τον πούλησε η ηγεσία Μιχαλολιάκου.

«Μήπως τον πούλησε γιατί δεν δέχτηκε τις πράξεις του;» ακούστηκε τότε να λέει ο επικεφαλής των συνηγόρων υπεράσπισης Τάκης Μιχαλόλιας.

Αλλά ο κ. Μιχαλόλιας -μεγάλος αδελφός του Ν. Μιχαλολιάκου- ήταν βασικός συνήγορος και του Περίανδρου μέχρι και το Εφετείο του 2009 (μαζί με τους Ι. Ηρειώτη και Αθ. Μαντά).

Ξεπερνώντας την έκπληξη που προκαλεί μια παρόμοια δήλωση από έναν δικηγόρο για τον εντολέα του, ο οποίος μέχρι τέλους αρνούνταν την ενοχή του, θυμίζω ότι η Χρυσή Αυγή και κυρίως ο Αρχηγός της μιλούσε για σκευωρία, ενώ ισχυριζόταν ότι επρόκειτο για σύγκρουση ΚΚΕ – αναρχικών! Είχε δηλαδή και τότε ακολουθηθεί το σημερινό μοντέλο συγκάλυψης (για δολοφονία Φύσσα, επίθεση σε ΠΑΜΕ κ.λπ.).

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση του 1998 έχει ήδη ανοίξει και πάλι. Στη Δικαιοσύνη εναπόκειται να διαλευκάνει μέχρι τέλους τη δολοφονική εκείνη απόπειρα. Και μάλιστα αυτό πρέπει να γίνει μέχρι τον προσεχή Ιούνιο, προτού δηλαδή συμπληρωθεί η εικοσαετία και παραγραφεί το κακούργημα.

©Δημήτρης Ψαρράς στην Εφημ. τ. Συντακτών

Advertisements
This entry was posted in φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

11 Responses to Το ναζιστικό καταστατικό που πνίγει τη Χρυσή Αυγή

 1. Ο/Η Κάσυ Διάρη, ιμε αθόα λέει:

  https://jailgoldendawn.com/2017/11/10/%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81/

  Βαριά καμπάνα για την επίθεση στο κουρείο: τελεσίδικη η καταδίκη Κοντομού
  jailgoldendawn / 19 hours ago
  (Κείμενο: Δημήτρης Αγγελίδης, ΕφΣυν, 10/11/2017)
  http://www.efsyn.gr/arthro/varia-kampana-gia-tin-epithesi-sto-koyreio

  Στη φυλακή οδηγείται για την επίθεση στο κουρείο που ανήκε σε Πακιστανό υπήκοο και για σειρά άλλες δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου εναντίον Πακιστανών στην περιοχή της Μεταμόρφωσης τον Σεπτέμβριο του 2012 ο Κωνσταντίνος Κοντομούς, μετά την τελεσίδικη καταδίκη του χτες από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας σε κάθειρξη 13 χρόνων και 4 μηνών.

  Το Δικαστήριο ουσιαστικά διατήρησε την πρωτόδικη απόφαση, που τον είχε καταδικάσει στην ίδια ποινή για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, συναυτουργία σε ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εμπρησμό κ.λπ.

  (…..)

  Στις 10 Σεπτεμβρίου 2012, δύο άτομα μπήκαν στο κουρείο του Πακιστανού μετανάστη, ξυλοκόπησαν Πακιστανό εργαζόμενο και έβαλαν φωτιά στο κουρείο, ενώ βρισκόταν μέσα ο εργαζόμενος. Δώδεκα μέρες μετά, ομάδα τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων πραγματοποίησε τρεις διαδοχικές επιθέσεις σε Πακιστανούς, τους οποίους λήστεψαν και μαχαίρωσαν.

  «Είμαστε η Χρυσή Αυγή»
  (….)

  https://jailgoldendawn.com/

  Όλα λειτουργούσαν βάσει ιεραρχίας [10/11/2017]

  Πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής κατέθεσε για την κάθετη ιεραρχία της οργάνωσης | ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ. (Κείμενο: Γιώτα Τέσση, ΕφΣυν, 11/11/2017) Με την εξέταση της προστατευόμενης μάρτυρα με τον κωδικό Β από την υπεράσπιση ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η προχθεσινή 198η συνεδρίαση στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης. Απαντώντας σε ερωτήσεις του Τ. Μιχαλόλια -συνηγόρου και…

  “Ρουπακιάς και Κασιδιάρης εκπαιδευτές”, καταθέτει πρώην χρυσαυγίτης (195η μέρα)

  (Κείμενο: Αφροδίτη Φράγκου, Εργατική Αλληλεγγύη, 8/11/2017) Ο Ρουπακιάς και ο Κασιδιάρης εκπαιδευτές σε στρατιωτικού τύπου εκπαιδεύσεις χρυσαυγιτών, είναι η χαρακτηριστικότερη εικόνα που έφερε ο προστατευόμενος μάρτυρας Α, πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, κατά την πρώτη μέρα της κατάθεσής του στις 3/11 (195η δικάσιμος). Η διαδικασία της εξέτασης ανώνυμων μαρτύρων με τηλεδιάσκεψη μεταξύ της αίθουσας του…

  Βιντεοχρονολόγιο: Η Δίκη της Χρυσής Αυγής – 86η Εβδομάδα (10/11/2017)

  Σε ανοιχτή γραμμή με τις πρωτοβουλίες Goldendawnwatch και Jailgoldendawn θα συλλέγουμε πληροφορίες, μαρτυρίες από τους παρατηρητές, τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής και δημοσιογράφους που παρακολουθούν τις διαδικασίες, έτσι ώστε κάθε εβδομάδα να σας παρέχουμε συμπυκνωμένη αναφορά για όσα διαδραματίζονται. Για ερωτήσεις, σχόλια, ή αν έχετε πληροφορίες που μπορεί να είναι χρήσιμες για το θέμα μπορείτε…

  Ο Νίκος Μίχος αποχώρησε και από το κόμμα του Βελόπουλου – «Πόλεμος» ανακοινώσεων

  (Κείμενο: eviazoom.gr, 10/11/2017) Σε «φιάσκο» εξελίχθηκε η προσχώρηση του Νίκου Μίχου στο κόμμα «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου – Διαβάστε και τις δύο ανακοινώσεις. Ο Ευβοιώτης Βουλευτής, ο οποίος αποχώρησε από την Χρυσή Αυγή με «καρφιά» κατά του αρχηγού, Νίκου Μιχαλολιάκου, στις 2 Νοεμβρίου εντάχθηκε στην «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου. 8 ημέρες μετά όμως,…

  Το Δικαστήριο καταδίκασε τους χρυσαυγίτες… αλλά και τα θύματα της επίθεσης

  Τα ρόπαλα και το κλομπ των χρυσαυγιτών που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση. (Κείμενο: 902.gr, 10/11/2017) Τη λογική των δύο άκρων υιοθέτησαν δικαστής και εισαγγελέας, στη διάρκεια της δίκης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την δολοφονική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής, στις 7 Νοέμβρη του 2012, σε βάρος μελών της ΚΝΕ που…

  Προστατευόμενος μάρτυρας Β: «Κλοτσούσαν τα κεφάλια λες και βαράγανε πέναλτι» [9/11/2017]

  (Κείμενο: Μαρία Δήμα, ΕφΣυν, 10/11/2017) «Μας λέγανε να χτυπάμε Πακιστανούς, ήταν το χόμπι τους, δεν τους βλέπανε για ανθρώπους». H αλλοιωμένη φωνή που ακούστηκε χθες μέσω ηχητικής τηλεδιάσκεψης από χώρο της ΓΑΔΑ στη δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού ανήκε σε γυναίκα που κατέθεσε τη μαρτυρία της, την οποία αποκόμισε μετά από ενάμιση…

 2. Ο/Η ουρανοία μειχαλωκάφρου λέει:

  Ιδού ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας

  http://www.efsyn.gr/arthro/dikazetai-sto-efeteio-o-parashakis

  12.11.2017

  Συντάκτης: Δημήτρης Αγγελίδης
  Δικάζεται στο Εφετείο ο Παρασχάκης

  Στο Γ’ Τριμελές Εφετείο στη Λουκάρεως ξεκινά αύριο (Δευτέρα) η δίκη σε δεύτερο βαθμό του ψυχίατρου Κωνσταντίνου Παρασχάκη, ο οποίος κατηγορείται ότι από τη θέση του ψυχιάτρου του ΨΝΑ, στο οποίο διετέλεσε και διευθυντής μονάδας, έδινε ψευδή πιστοποιητικά σε στελέχη της Χ.Α. για να βγάλουν άδεια οπλοφορίας.

  Σε πρώτο βαθμό ο Παρασχάκης καταδικάστηκε σε 15 μήνες, καθώς το δικαστήριο εξέφρασε αμφιβολίες αν πράγματι προσήλθαν στο νοσοκομείο για να εξεταστούν ή να παραλάβουν τα πιστοποιητικά οι Η. Παναγιώταρος, Ι. Βουλδής, Ευ. Μπούκουρας, Π. Ζησιμόπουλος και Απ. Γκλέτσος. Μάλιστα αρχικά ο Παρασχάκης αρνούνταν ότι έδωσε πιστοποιητικά στους Μπούκουρα και Ζησιμόπουλο, αλλά στη συνέχεια ομολόγησε.

  Με την υπόθεση ασχολήθηκε πρόσφατα και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, που επέβαλε στις 27 Ιουνίου ποινή στέρησης μισθού ενός μήνα.

  Το αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του είχε επιβάλει ποινή προσωρινής παύσης τριών μηνών, αλλά το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο αντικατέστησε σε δεύτερο βαθμό τις ποινές με απλή γραπτή επίπληξη.

  Ο Παρασχάκης ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τον συνδυασμό Μιχαλολιάκου το 2010 και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο Λασίθι το 2012.

  Αυτός χορήγησε και το πιστοποιητικό που παρουσίασε η πρώην υποψήφια της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη, με βάση το οποίο πέτυχε μία από τις πολλές αναβολές της δίκης της για το μαχαίρωμα Αφγανού το 2011 στον Αγιο Παντελεήμονα, για το οποίο καταδικάστηκε μετά από έξι χρόνια.

  Ο Παρασχάκης έχει καταγραφεί σε βίντεο να χαιρετά ναζιστικά ακολουθώντας στη συνέχεια τη γνωστή τακτική των χρυσαυγιτών να μιλούν για «αρχαίο δωρικό χαιρετισμό», ενώ δεν δίστασε να προκαλέσει δημοσίως με τις δηλώσεις του σε εκπομπή του Στέφανου Χίου στο Kontra Channel τον Οκτώβριο του 2011, όπου καλούσε τους «ενεργούς στρατιωτικούς της πατρίδος μας […] να πάρουν πραγματικά τα όπλα», επιχειρώντας στη συνέχεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

  Σήμερα ο Παρασχάκης είναι υπεύθυνος του τομέα Υγείας της Λαϊκής Ελληνικής Πατριωτικής Ενωσης (ΛΕΠΕΝ), η οποία προέκυψε από διάσπαση της Χρυσής Αυγής μετά την έναρξη της δίκης για την εγκληματική οργάνωση.

  Στο δικαστήριο στον πρώτο βαθμό είχε μάλιστα παραστεί ο τωρινός αρχηγός του, ο Χρήστος Ρήγας, μαζί με άλλα στελέχη.

 3. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  http://www.biblionet.gr/book/185814/%CE%A7%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE_%CE%91%CF%85%CE%B3%CE%AE_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%95%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1

  Χρυσή Αυγή και Εκκλησία

  Σταύρος Ζουμπουλάκης

  Πόλις, 2013

  Το πρώτο από τα κείμενα του μικρού αυτού βιβλίου γράφτηκε τον Μάιο του 2012, την επαύριο της πρώτης μεγάλης εκλογικής επιτυχίας της Χρυσής Αυγής. Το δεύτερο σχετίζεται με τη βίαιη δημόσια εμφάνισή της προς υπεράσπιση της Ορθοδοξίας, με αφορμή τη θεατρική παράσταση του «Corpus Christi» στην Αθήνα. Η οπτική του κειμένου αυτού, που έχει ως θέμα του τη βλασφημία, ορίζει την οπτική και των άλλων τεσσάρων κειμένων που ακολουθούν: η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, η παγανιστική, αντισημιτική, αντιισλαμική και ό,τι άλλο κακό βάλει ο νους του ανθρώπου, είναι ταυτόχρονα και μια αντιχριστιανική οργάνωση. Την οργάνωση αυτή έχει ως εκ τούτου υποχρέωση, αρχικώς και κυρίως, να την καταγγείλει ρητά και να την αποδοκιμάσει η ίδια η Εκκλησία. Παράλληλα εξηγούνται και οι λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεται να το κάνει.

  Στα έξι αυτά κείμενα πρόσθεσα δύο παλαιότερα για τον Ορθόδοξο αντισημιτισμό και φονταμενταλισμό, γιατί έκρινα ότι το πνευματικό κλίμα που περιγράφουν φωτίζει τους λόγους οι οποίοι εμποδίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία να αποδοκιμάσει δίχως περιφράσεις τη Χρυσή Αυγή.

  Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης και τον κοινωνικό πόνο της ανεργίας, πολλοί είναι εκείνοι που υποτιμούν σήμερα τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής. Κάνουν λάθος. Όταν η νεοναζιστική μπόρα περάσει, ας μη θεωρήσουν πάντως ότι είχαν δίκιο που δεν ανησυχούσαν. Η μπόρα τούτη θα περάσει, επειδή ορισμένοι άλλοι, μέσα στην ίδια αυτή δίνη, δεν την υποτίμησαν μα την αντιπάλεψαν.

 4. Ο/Η Frixos λέει:

  Ο Δημητρης Ψαρας υπηρξε ενα απο τα ελαχιστα μελη της Επιτροπης Καταληψης του Πολυτεχνειου το 1973 που δεν εξαργυρωσαν, πολιτικα ή με αλλο τροπο, την αντιστασιακη τους δραση.

  Επισης ειναι ο ανθρωπος που εδω και δεκαετιες, δηλαδη απο τοτε που η ΧΑ ηταν μια περιθωριακη συμμορια, ξεσκεπασει διαρκως, με συνεπεια και επιμονη, τη δραση της φασιστικης Χρυσης Αυγης με αδιασειστα στοιχεια.
  Η συμβολη του τοσο στην προανακριτικη διαδικασια, οσο και στην τακτικη δικη υποηρξε πολυτιμη, εχει δε γραψει και δυο βιβλια για το θεμα.

  Τι μπορει να πει ομως, αυτος ο εγκριτος δημοσιογραφος που εχει βαλει το κεφαλι του στο στομα του λυκου, για τις δηλωσεις και γενικωτερα τη σταση των παλιων (;) συντροφων και φιλων του, Βουτση (απευθυνομενος στην κυβερνηση Σαμαρά: «Δεν εχετε στοιχεια κατα της ΧΑ»), Ρουπακιωτη («Μας πιεσαν οι Αμερικανοι, οι Ευρωπαιοι και οι Ισραηλινοι να τους φυλακισουμε);
  Για να μην πουμε και για πολλους αλλους Συριζαιους.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην Ακροδεξιά και στη ΧΑ ήταν και είναι ανεύθυνα και ύποπτα εγκληματική, στη βάση του σκεπτικού ότι η συμμορία είναι χρήσιμη γιατί κόβει ψήφους από τη Ν.Δ.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ευχαριστούμε πολύ.
   Πολύ ενδιαφέρον:
   http://e-homoreligiosus.blogspot.gr/2013/05/find-differences-which-of-golden-age.html

   Thursday, May 2, 2013
   Βρείτε τις διαφορές:
   Ποια θέση της που υπάρχει στα Αγγλικά
   αποκρύπτει η Χρυσή Αυγή
   στην ελληνική έκδοση
   του πολιτικού της προγράμματος /

   Find the differences:
   Which of the Golden Age
   positions in English
   is hidden in the Greek version
   of her political program

   Η πάντα διπρόσωπη εγκληματική οργάνωση έχει κρύψει το κομμάτι που είναι χρωματισμένο κίτρινο.
   Εκεί υπάρχει ο σχεδιασμός μιας καθαρά εθνικής (εθνικιστικής=ναζιστικής, καλύτερα) κρατικής Εκκλησίας και για τους σημερινούς Έλληνες μητροπολίτες και κληρικούς φίλους της μια σαφής απειλή.
   Η Εκκλησία θα μείνει μεν κρατική αλλά θα αποκατασταθεί το κύρος της και απομακρυνθούν όλοι οι «παρακμιακοί» (ομοφυλόφιλοι;) και «διεθνιστές» (οικουμενικοί;) μέλη του κλήρου.
   Και βέβαια ακολουθεί η διαβεβαίωση πως θρησκείες που αντιμάχονται την παράδοση και αδυνατίζουν τη δύναμη του Έθνους (Εβραίοι, Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά, Καθολικοί;) θα τεθούν εκτός Νόμου. Η Ελληνική Ορθοδοξία (!) θα είναι πρωτοπόρα στους αγώνες του Έθνους.

 5. Ο/Η Antifa2 λέει:

  https://jailgoldendawn.com/page/12/

  Εκρηκτικοί μηχανισμοί τύπου ISIS στα γραφεία της Χρυσής Αυγής: Ο εξοπλισμός του «νόμιμου κοινοβουλευτικού κόμματος» (βίντεο+φώτο)

  Αναδημοσιεύουμε κείμενο του OmniaTv με φωτογραφίες και βίντεο-ντοκουμέντο από το κινητό του Ι. Καζαντζόγλου, κατηγορούμενου για άμεση συνέργεια στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση. Θυμίζουμε ότι ο μάρτυρας που κλήτευσε η υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής Χρυσάφης Γουγουσάκης, μετακλητός υπάλληλος της ναζιστικής οργάνωσης στα κεντρικά γραφεία της, επιβεβαίωσε ότι οι Καζαντζόγλου και…

  12 mins ago in Δίκη Χρυσής Αυγής, Δολοφονία Παύλου Φύσσα, Μιχαλολιάκος, ΜΜΕ, Οπλοστάσια.
  «Η Χρυσή Αυγή τρομοκρατούσε με την κάλυψη αστυνομικών» [15/12/2017]
  Η Χ.Α. είναι ναζιστική οργάνωση, η πολιτική δράση της οποίας είναι η βία των ομάδων κρούσης, κατέθεσε ο Πέτρος Κωνσταντίνου | ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ. (Κείμενο: Γιώτα Τέσση, ΕφΣυν, 16/12/2017) Ακόμη μία κατάθεση που εισέφερε ενώπιον του δικαστηρίου που διερευνά την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης σημαντικά στοιχεία για τις επιθέσεις κατά μεταναστών ήταν η…

  2 hours ago in Αιγύπτιοι αλιεργάτες, Αντιφασιστικό κίνημα, Δίκη Χρυσής Αυγής, ΕΛΑΣ-ΧΑ, Μετανάστες/Πρόσφυγες, ΜΜΕ, Σκορδέλη, Τάγματα εφόδου.
  Βιντεοχρονολόγιο: Η Δίκη της Χρυσής Αυγής – 91η Εβδομάδα (15/12/2017)
  Σε ανοιχτή γραμμή με τις πρωτοβουλίες Goldendawnwatch και Jailgoldendawn θα συλλέγουμε πληροφορίες, μαρτυρίες από τους παρατηρητές, τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής και δημοσιογράφους που παρακολουθούν τις διαδικασίες, έτσι ώστε κάθε εβδομάδα να σας παρέχουμε συμπυκνωμένη αναφορά για όσα διαδραματίζονται. Για ερωτήσεις, σχόλια, ή αν έχετε πληροφορίες που μπορεί να είναι χρήσιμες για το θέμα μπορείτε…

  21 hours ago in Βιντεοχρονολόγιο, Δίκη Χρυσής Αυγής.
  Δημήτρης Κουσουρής: «Ζω από θαύμα» [15/12/2017]
  Πηγή Φωτό: SOOC. (Κείμενο: Γιώτα Τέσση, ΕφΣυν, 15/12/2017) Μια κατάθεση με ιδιαίτερη βαρύτητα και συμβολισμό ήταν η σημερινή του Δημήτρη Κουσουρή, θύματος δολοφονικής επίθεσης έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων τον Ιούνιο του 1998 από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Αντώνιο Ανδρουτσόπουλο («Περίανδρο»), τότε Νο2 της ναζιστικής οργάνωσης που έχει καταδικαστεί αμετάκλητα…

  2 days ago in Δίκη Χρυσής Αυγής, Μιχαλολιάκος, ΜΜΕ, Περίανδρος, Φασιστικές επιθέσεις.
  Στο κενό τα εμπόδια της υπεράσπισης για Κουσουρή – Καταθέτει Παρασκευή 15/12, 9πμ, στον Κορυδαλλό
  Ο Κουσουρής έδωσε χτες όρκο αλήθειας και ξεκινά την κατάθεση του την Παρασκευή 15/12, στον Κορυδαλλό. (Κείμενο: Γιάννης Μπασκάκης, ΕφΣυν, 14/12/2017) Κατέρρευσε χθες η προσπάθεια των υπερασπιστών της Χρυσής Αυγής να εμποδίσουν την κατάθεση του Δημήτρη Κουσουρή και του συνόλου των μαρτύρων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης. Το δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις…

  3 days ago in Δίκη Χρυσής Αυγής, Περίανδρος, Πολιτική Αγωγή, Φασιστικές επιθέσεις.
  Αποκαλυπτικό βίντεο: οι χρυσαυγίτες ομολογούν γιατί χτύπησαν τους κομμουνιστές συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ
  (Κείμενο: 902.gr, 11/12/2017) Το γεγονός ότι η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή είναι το μαντρόσκυλο του συστήματος και τσιράκια των αφεντικών ομολογούν οι ίδιοι οι Χρυσαυγίτες. Στο αποκαλυπτικό βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε αποσπάσματα από δηλώσεις του Χρήστου Κυριτσόπουλου, υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου με τη ΧΑ στον Πειραιά και «προέδρου» του «σωματείου» που έχουν στήσει τα φασιστοειδή στη…

  3 days ago in Δίκη Χρυσής Αυγής, ΚΚΕ, ΠΑΜΕ, Σωματεία – Σύλλογοι.
  Στο Πειθαρχικό της Βουλής προς απόλυση ο χρυσαυγίτης χούλιγκαν Ανδρόνικος Σίμος – Φωτογραφίες και στο Προεδρικό Μέγαρο (+ΦΕΚ)
  Ο χρυσαυγίτης χούλιγκαν Ανδρόνικος Σίμος εξέρχεται του Προεδρικού Μεγάρου τον Μάιο του 2012, με τα στελέχη της δικαζόμενης εγκληματικής οργάνωσης Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και Ηλιόπουλο. (Κείμενο: Κατερίνα Κανάκη, Στο Κόκκινο, 11/12/2017) Με το ερώτημα της απόλυσης παραπέμπεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Υπαλλήλων της Βουλής ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, εν ενεργεία μετακλητός…

  6 days ago in Ηλιόπουλος, Κασιδιάρης, Μιχαλολιάκος, Συμμορίτες βουλευτές.
  Άστεγη έμεινε η Χρυσή Αυγή στην Πάτρα – Έκλεισαν τα γραφεία στη Μαιζώνος
  Κλειστόν μέχρι νεοτέρας. (Κείμενο: Tempo24, 6/10/2017) Χωρίς στέγη βρίσκεται η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, το τελευταίο διάστημα ανεστάλη η λειτουργία των γραφείων της, που στεγάζονταν σε κτήριο στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Κανάρη. Οι υπεύθυνοι της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα, βρίσκονται σε αναζήτηση νέου χώρου για τη…

  25/10/2017 in Αντιφασιστικό κίνημα, ΜΜΕ, Τάγματα εφόδου, Τοπικές.
  Αθώος ο δάσκαλος Σεραφείμ Ρίζος που διωκόταν με χρυσαυγίτικη μήνυση
  (Κείμενο: Αγώνας της Κρήτης, 24/10/2017) Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων ο εκπαιδευτικός και πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Σεραφείμ Ρίζος. Σύμφωνα με το δικαστήριο δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να εμπλέκει τον Σεραφείμ Ρίζο σε όσα του προσάπτουν τα μέλη της “Χρυσής Αυγής” για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη…

  24/10/2017 in Αντιφασιστικό κίνημα, Δίκες αντιφασιστών, ΜΜΕ.
  Το δικαστήριο απέρριψε αίτημα υπεράσπισης και πρόταση εισαγγελέα – Υπό καθεστώς προστασίας οι 5 μάρτυρες
  Ενημέρωση από τη σημερινή δικάσιμο της 24/10/2017: Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης – και την πρόταση της Εισαγγελέως – για υποχρεωτική αποκάλυψη των στοιχείων των προστατευόμενων μαρτύρων, με το αιτιολογικό του πιθανού εκφοβισμού και αντεκδίκησης που μπορεί αυτοί να υποστούν. Κατόπιν τούτου οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα εξεταστούν ανώνυμα, χωρίς φυσική παρουσία στο ακροατήριο,…

  …………………………………………….

 6. Ο/Η Antifa2 λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/ntokoymento-i-katara-toy-firer

  Ντοκουμέντο: Η κατάρα του «Φίρερ»


  Πρώτος από αριστερά, ο ανθυπαστυνόμος Βασίλειος «Χάρος» Αθανασόπουλος

  18.12.2017

  Γιάννης Μπασκάκης

  Η ασυλία που επί δεκαετίες έχαιρε η Χρυσή Αυγή από μερίδα της αστυνομίας είναι γνωστή. Οπως είναι γνωστές και οι σχέσεις της με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

  Προ μηνών η «Εφ.Συν.» είχε αποκαλύψει τη σκανδαλώδη περίπτωση του, αμετάκλητα καταδικασμένου για τον άγριο τραυματισμό αντιφασίστριας διαδηλώτριας, Βασίλειου Αθανασόπουλου ή «Χάρου», ο οποίος είναι ταυτόχρονα εν ενεργεία αστυνομικός και ηγετικό στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης.

  Σήμερα φέρνουμε στο φως ένα νέο ντοκουμέντο που είναι αποκαλυπτικό για τη δράση θυλάκων της Χρυσής Αυγής μέσα στο αστυνομικό σώμα.

  Το ντοκουμέντο αυτό, ανάμεσα σε άλλα, επιβεβαιώνει και εκ των έσω τη χρυσαυγίτικη ταυτότητα ενός άλλου αστυνομικού, του Ιωάννη Αδρασκέλα, καταδικασμένου για δύο επιθέσεις της οργάνωσης.

  Πρόκειται για τις τηλεφωνικές συνομιλίες δύο χρυσαυγιτών μερικές μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, συγκεκριμένα στις 25/9/2013.

  Την ημέρα δηλαδή του μεγάλου αντιφασιστικού συλλαλητηρίου που διοργάνωσαν στο Σύνταγμα η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς ενάντια στην εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης και κατά το οποίο πραγματοποιήθηκε πορεία προς τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων.

  Το γνωστό πρωτοπαλίκαρο


  O Σωτήρης Δεβελέκος και πίσω του το κάδρο του Φίρερ Μιχαλολιάκου

  Στη μία άκρη της τηλεφωνικής γραμμής βρίσκεται λοιπόν -ποιος άλλος;- ο Σωτήρης Δεβελέκος. Στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής και «σωματοφύλακας» του Αρχηγού Μιχαλολιάκου, ο οποίος έχει αναγνωριστεί και ως επικεφαλής της πρόσφατης επίθεσης (1/11/2017) σε βάρος της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη και άλλων γυναικών έξω από το Εφετείο, αλλά δεν προσήχθη ποτέ από την αστυνομία.

  Στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται αστυνομικός που αναφέρεται ως «Μάνος» και ο οποίος, όπως προκύπτει από τον διάλογο, είναι οργανωμένος χρυσαυγίτης.

  Ο «Μάνος» μετέχει στις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν παραταχθεί στην περιοχή του συλλαλητηρίου και παράλληλα λειτουργεί στα κρυφά ως πληροφοριοδότης του Δεβελέκου.

  Φροντίζει να τον κρατάει ενήμερο για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και για την εξέλιξη και το μέγεθος της συγκέντρωσης, με τους δύο χρυσαυγίτες να έχουν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το συλλαλητήριο.

  Στις 15.47 ο «Μάνος» παίρνει τον Δεβελέκο: «Ελα ρε, ήμουνα κάτω και δεν ήθελα να φανώ ότι μιλάω, κατάλαβες; Για αυτό και στο ’κλεισα» λέει και τον ενημερώνει ότι «σε κάνα δυο ώρες θα ’χει συμμετοχή μεγάλη. Και είναι όλοι, είναι τα τεμάχια (sic), είναι η ΔΗΜΑΡ, είναι ο Συνασπισμός, είναι το ΠΑΣΟΚ, είναι η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, θα ’χει πολύ κόσμο. Τώρα την εξέλιξη, φίλε, δεν την ξέρει κανένας έτσι; Ντάξει’ ο σχεδιασμός είναι άμα τα τεμάχια προχωρήσουν προς τα πάνω (σ.σ. προς τη Μεσογείων) να τους κόψουμε».

  Κλείνοντας ο Δεβελέκος τού ζητάει: «Θα μ’ έχεις ενήμερο ό,τι χρειάζεται; Να μείνω ήσυχος; Να ’μαστε σε επικοινωνία;» και ο αστυνομικός απαντάει: «Ναι ρε, σε σημείο που μπορώ να μιλήσω, ξέρεις μην καρφωθώ, εννοείται, όπως πάντα».


  Στιγμιότυπο από την επίθεση χρυσαυγιτών σε αντιφασιστική συγκέντρωση στον Πειραιά, τον Απρίλιο του 2016. Σε πρώτο πλάνο ο Δεβελέκος

  Στις 18.12, κι ενώ η συγκέντρωση βρίσκεται σε εξέλιξη, ο αστυνομικός παίρνει πάλι τον Δεβελέκο, όπως του υποσχέθηκε:

  ● Αστυνομικός: Σαν τις κατσαρίδες βγαίνουνε, βγαίνουνε, βγαίνουνε. Μπενάκη γύρισα βγαίνουνε. Πέντε, τρεις, δύο, έξι, δύο γκόμενες, τρεις -πού στο διάολο!- και πάνε όλοι στα Προπύλαια. Πάνω από χίλια άτομα.

  ■ Δεβελέκος: Ανέστησες τον πεθαμένο (σ.σ. το αντιφασιστικό κίνημα, δολοφονώντας τον Παύλο Φύσσα).

  ● Αστυνομικός: Αυτό, ρε μαλάκα. Μαλάκα, τώρα άμα είχα κάμερα είναι πέντε, έξι, δύο, ένας. Αυτό, ανέστησες τον πεθαμένο. Είχαν πεθάνει ρε μαλάκα. […]

  Στη συνέχεια ο Δεβελέκος λέει στον αστυνομικό ότι την προηγούμενη μέρα είχαν γίνει προσαγωγές χρυσαυγιτών (ανάμεσα στους οποίους και ο ίδιος) στον Πειραιά, όπου όπως λέει ήταν «με το Boss», δηλαδή τον Αρχηγό του:

  ■ Δεβελέκος: Ξέρεις τι τους είπε ο Μεγάλος (Μιχαλολιάκος); (σ.σ. στους αστυνομικούς που έκαναν τις προσαγωγές)

  ● Αστυνομικός: Για πες.

  ■ Δεβελέκος: Μεταξύ μας, μη φύγει παραέξω. Και μαζευτήκανε και κωλώσανε.

  ● Αστυνομικός: Για πες.

  ■ Δεβελέκος: Αν πάθω, λέει, εγώ τίποτα ή κάποιος από μας, το αίμα μου και το αίμα μας στα παιδιά σας θα το βρείτε.

  ● Αστυνομικός: Ω μαλάκα. Μπράβο, ρε Νίκο, αν μου επιτρέπεις να τον πω Νίκο, μπράβο ρε Νίκο!

  ■ Δεβελέκος: Και το πήρανε το μήνυμα. Το μήνυμα της κατάρας το πήρανε.

  ● Αστυνομικός: Ξέρουν αλλά το ακούσανε και από τα χείλη…

  ■ Δεβελέκος:… τα επίσημα.

  Και βέβαια το μήνυμα του Φίρερ είναι σαφές και παραπέμπει στις πρακτικές της μαφίας. Κι έπειτα ο «Μάνος» λέει ότι «ο Χάρος (σ.σ. ο χρυσαυγίτης ανθυπαστυνόμος Βασίλειος Αθανασόπουλος) είναι λίγο, ξέρεις, έχει μαυρίσει. Λέει μάλλον θα μας γαμήσουνε, αλλά ο Μεγάλος (Μιχαλολιάκος) είναι όντως πολύ πιο αισιόδοξος».


  Πίσω από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής το πρωτοπαλίκαρό του, Σωτ. Δεβελέκος

  Αναλυτική ενημέρωση

  Στις 19.11 ο αστυνομικός ξαναπαίρνει τον Δεβελέκο για να τον ενημερώσει ότι οι διαδηλωτές «τραβάνε για πάνω, ξεκινήσανε, ανεβαίνουνε (προς τη Μεσογείων)», ότι «έχει πολύ κόσμο. Πάνω από 5 χιλιάρικα» και ότι οι διμοιρίες των ΜΑΤ «είναι στο σημείο που πρέπει».

  Την επόμενη μέρα (26.9.2013, 11.53) οι δύο χρυσαυγίτες ξαναμιλούν και αφού ο αστυνομικός λέει για την… «αερόβια» γυμναστική που έκανε κατά τη διάρκεια της πορείας, ο Δεβελέκος τον ρωτάει: «Με τον Γιάννη τι γίνεται; Πώς το βλέπεις;»

  ● Αστυνομικός: Μ’ αρέσει η ερώτησή σου, φίλε.

  ■ Δεβελέκος: Ρε φίλε, όλη την αστυνομία θα διώξουν; Δεν μπορούν.

  Οι δύο συνομιλητές αναφέρονται φυσικά στην έρευνα που πραγματοποιούσε εκείνες τις μέρες, με εντολή τού τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την ύπαρξη θυλάκων της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία.

  Και βέβαια ο «Γιάννης» δεν είναι άλλος από τον αστυνομικό Ιωάννη Αδρασκέλα, αμετάκλητα καταδικασμένο για δύο επιθέσεις της Χρυσής Αυγής. Για την επίθεση στο «Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο» (17/6/2000) και για την επίθεση σε μέλη της ΟΣΕ στην πλατεία Κυψέλης (30/6/2000).


  Ο Αρχηγός και οι «σωματοφύλακές» του. Πρώτος από δεξιά ο Δεβελέκος

  Ο χρυσαυγίτης Αδρασκέλας

  Κάπου εκεί ο «Μάνος» επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο Αδρασκέλας είναι χρυσαυγίτης και ότι συμμετείχε, όπως άλλωστε και ο ίδιος, σε φιέστα της οργάνωσης για τα Ιμια: «Κάθισα σπίτι και είδα στο Μέγκα κατά τις 12 το βράδυ το αφιέρωμα “Eρευνα” του Τσίμα. Και ρε φίλε, κάποια στιγμή δείχνει, όχι απ’ τα πρώτα, από τα δεύτερα Iμια, τον κόσμο. Είναι η κάμερα μέσα μας, περνάει περνάει κι όπως δείχνει το αριστερό, φίλε, βλέπω έναν, τον πλησιάζει η κάμερα και τον φέρνει στην οθόνη έτσι. Κι είναι ο Αδρασκέλας, φίλε. Κρατάει σημαία, έχει ένα σκουφάκι κι έρχεται φάτσα στην κάμερα. Φάτσα!

  ■ Δεβελέκος: Τίποτα δεν θα κάνουν, θα διώξουν όλη την αστυνομία; Ο,τι κάνανε κάνανε.

  ● Αστυνομικός: Hδη έχει δημιουργηθεί πρόβλημα μεγάλο. Ο Φλεβάρης της Εύβοιας ήτανε γαμώ τα παιδιά. Είναι, εξακολουθεί να είναι, τι πάει να πει; Και ο Γάτος, ο διευθυντής Ασφαλείας, είναι γαμώ τα παιδιά, γαμώ τους αξιωματικούς!

  Και εδώ ο «Μάνος» αναφέρεται βέβαια στον Ευάγγελο Φλεβάρη, αστυνομικό διευθυντή Εύβοιας, και στον Παρασκευά Γάτο, διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά την πλημμελή στάση της αστυνομίας απέναντι στη Χρυσή Αυγή στις 20/9/2013 στη Χαλκίδα.

  Οταν, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικού συλλαλητηρίου, χρυσαυγίτες οπλισμένοι με ρόπαλα αφέθηκαν από τις τοπικές αστυνομικές αρχές να δρουν ανενόχλητοι και τελικά χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικού σώματος από την Αθήνα για να πραγματοποιηθεί έρευνα στα γραφεία της οργάνωσης και συλλήψεις.

  Αλλά το καλύτερο είναι ότι ο διάδοχος του Ευάγγ. Φλεβάρη στη θέση του αστυνομικού διευθυντή Εύβοιας ήταν ο Λάμπρος Χουλιαράς, σήμερα εν αποστρατεία και δεδηλωμένος χρυσαυγίτης. Είναι αυτός τον οποίο ο Μιχαλολιάκος προωθεί ως υποψήφιο βουλευτή της οργάνωσης στην Εύβοια, γεγονός το οποίο συνδέεται με την πρόσφατη αποχώρηση του πρώην περιφερειάρχη Εύβοιας Νίκου Μίχου από τη Χρυσή Αυγή.


  O πρώην αστυνομικός διευθυντής Λάμπρος Χουλιαράς, ανάμεσα στον Μιχαλολιάκο και τον Μίχο Jailgoldendawn

  Οσο για τον καταδικασμένο Αδρασκέλα, τελικά δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ στα πενιχρά αποτελέσματα της έρευνας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία βρήκε όλες κι όλες μόνο 10 περιπτώσεις διασύνδεσης αστυνομικών με την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης. Αριθμός που φαινόταν ελάχιστος ακόμη και μπροστά στα δημοσιευμένα στοιχεία στον Τύπο της εποχής.

 7. Ο/Η laskaratos λέει:


  Αδαμάντιος Ανδρουτσόπουλος, πρωθυπουργός της Χούντας. Ο θείος


  Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος, ο ανιψιός


  Ο νονός του μικρού Περίανδρου (Αντωνάκη), ο Μπουένος Άιρες Γεννάδιος, μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη για το μαχαίρωμα του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή
  http://www.sylaristotelis.com/news/vathia-systimikos-o-charaktiras-toy-fasismoy-synenteyxi-toy-d-koysoyri-poy-eiche-dechtei-dolofoniki-epithesi-apo-chrysaygites-to-1998-sti-machi-sta-exetastika/

  https://left.gr/news/itan-egklimaties-poly-prin-ti-dolofonia-toy-fyssa

  http://www.iospress.gr/ios2006/ios20061008.htm
  Ελευθεροτυπία, 8/10/2006

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ
  Ο Περίανδρος που έγινε Αντωνάκης

  Με καθυστέρηση οχτώ χρόνων ο Περίανδρος καταδικάστηκε για την επίθεση δολοφονίας του Δημ. Κουσουρή και των δύο συντρόφων του. Οι συνεργοί του παραμένουν ατιμώρητοι, όμως το δικαστήριο κατέληξε ότι πρόκειται για την ομάδα κρούσης της ναζιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή.
  ……………………..

  Περίανδρος ή Αντωνάκης;

  Παρά τη βαριά καταδίκη του, ο κ. Ανδρουτσόπουλος δεν μπορεί να έχει παράπονα από την ελληνική δικαιοσύνη. Η δίκη διεξήχθη με τους όρους που εκείνος επέλεξε. Φρόντισε, λοιπόν, ο κ. Ανδρουτσόπουλος από Περίανδρος να μεταβληθεί σε Αντωνάκη για τις ανάγκες της δίκης. Μοναδικοί μάρτυρες που επελέγησαν για την υπεράσπισή του ήταν δύο ηλικιωμένοι οικογενειακοί φίλοι, ο γιατρός των γονιών του και ο μητροπολίτης Νοτίου Αμερικής που τον είχε βαφτίσει στη Βενεζουέλα πριν από τέσσερις δεκαετίες.

  Ούτε ένα στέλεχος της Χρυσής Αυγής δεν εμφανίστηκε για να τον υπερασπίσει. Μάλιστα, τις δύο πρώτες μέρες απέφυγαν να εμφανιστούν και στο δικαστήριο οι συναγωνιστές του, επιτρέποντας έτσι σε καθένα να υποθέσει ότι οι ισχυρισμοί της Χρυσής Αυγής περί «αναστολής της δράσης της» είναι ειλικρινείς.

  Αυτή η επιλογή αποδείχτηκε μπούμερανγκ για τον Περίανδρο. Το δικαστήριο δεν ήταν τόσο αφελές για να αποδεχτεί τη χοντροκομμένη μεταμόρφωση του φαλαγγάρχη σε φιλήσυχο καλόπαιδο. Οσο για τους δύο μάρτυρες υπεράσπισης, άθελά τους, αποκάλυψαν όσα έπρεπε να κρύψουν. Μιλούσαν κι οι δύο για «αντιπαράθεση» ομάδων και για συγκρούσεις, επιβεβαιώνοντας έμμεσα τη συμμετοχή του κατηγορούμενου. «Είναι θλιβερό να γίνονται συμπλοκές αντιφρονούντων», θα πει ο οικογενειακός γιατρός.

  Και θα προσθέσει ότι δεν είναι σε θέση να επιλέξει «υπέρ της μιας ή της άλλης μερίδος». Οσο για τον μητροπολίτη, αυτός θεώρησε ότι πρόκειται για ένα «λάθος» και επέμενε ότι «σε μια σύγκρουση είναι αμφοτεροβαρείς οι συνθήκες. Ξέρετε ότι σε μια σύγκρουση δεν φταίει μόνο ο ένας».

  Υποχρεώθηκε τότε να παρέμβει ένας δικαστής:

  Δικαστής: «Εχετε υπόψη σας στη συγκεκριμένη σύγκρουση τι συνέβη;»

  Μητροπολίτης: «Εχω ακούσει…»

  Δικαστής: «Η μια ομάδα κρατούσε ξύλα και ρόπαλα και η άλλη έπινε καφέ. Δεν είναι αμφοτεροβαρής σύγκρουση».

  Μητροπολίτης: [επιμένει στα δικά του] «Εγώ νομίζω ότι υπήρχε μία ομάδα νέων -τέτοια εικόνα έχω- και μια άλλη ομάδα, με διαφορετικές αντιλήψεις και συγκρουστήκανε».

  Αυτά του είπανε του ανθρώπου, αυτά κατέθετε. Αλλά ενδιαφέρον είχε και η περιγραφή της παιδικής ηλικίας του Περίανδρου από τον ρασοφόρο νονό του: «Ο Αντωνάκης ήταν ένα παιδί που το καμαρώναμε, όπως και τον αδελφό του. Ηταν μια μεγάλη οικογένεια, η οποία ήταν στην εκκλησία μέσα. Καμαρώναμε τον Αντώνη με τον αδελφό του το Νίκο. Θυμάμαι που είχε πέσει ο Νίκος και έβγαινε λίγο αίμα. Του λέω, μην κλαις. Κι αυτός απαντάει, δεν κλαίω θείε μου γιατί χτύπησα το γόνατο, κλαίω γιατί χάνεται ελληνικό αίμα».

  Προφανώς, το αίμα του Κουσουρή και των συντρόφων του δεν ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία. Αλλά ο μητροπολίτης εξέθεσε κι άλλους ενδιαφέροντες συλλογισμούς:

  Μητροπολίτης: «Με εκπλήττει το γεγονός. Πώς είναι δυνατόν, εκ της οικογενείας αυτής, ένα παιδί με τέτοια προαγωγή πνευματική και μυϊκή, πώς μπλέχτηκε και βρέθηκε σε μια τέτοια σύγκρουση».

  Πρόεδρος: «Μυϊκή; Γιατί το λέτε;»

  Μητροπολίτης: «Ηταν πάντοτε δυνατό παιδί. Επαιζε, γυμναζόταν και λοιπά. Ηταν ένα παιδί με δύναμη».
  …………………………………

  https://www.efsyn.gr/arthro/syllipseis-akrodexion-gia-tin-epithesi-sti-favela

  Η «Απέλλα» πίσω από την επίθεση στη «Φαβέλα» UPD

  11.01.2018
  Συντάκτης:
  efsyn.gr

  Με την ακροδεξιά ομάδα που αυτοαποκαλείται «Απέλλα» φέρεται από την Αστυνομία ότι συνδέονται οι τέσσερις ακροδεξιοί που συνελήφθησαν το πρωί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τη βομβιστική επίθεση με εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό που έγινε στις 29 Αυγούστου 2017 στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά.

  Εις βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης μετά τα στοιχεία που προέκυψαν κατά την προανάκριση και το υλικό από κάμερες που είχαν στη διάθεσή τους οι αρχές.

  Πρόκειται για έναν 26χρονο, γνωστό στον ακροδεξιό χώρο που φέρεται να είναι ο «αρχηγός» των τεσσάρων, ενώ άλλοι τρεις νεαροί είναι δύο 19χρονοι και 21χρονος, ενώ σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ο ένας από τους οποίους υπηρετεί τη στρατιωτική θητεία του.

  Επίσης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη και ανήλικος για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τα όπλα και τα εκρηκτικά, σύμφωνα με την αστυνομία.

  Κατασχέθηκε υλικό της Χ.Α.
  Σε εξέλιξη είναι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για ενδεχόμενη σύνδεση των συλληφθέντων και με άλλες ακροδεξιές οργανώσεις. Για την ακρίβεια, ερευνάται η σύνδεσή τους με μπαράζ εμπρησμών που σημειώθηκαν τον τελευταίο καιρό -και μέσα στις γιορτές- στον Πειραιά και την Αθήνα.

  Παράλληλα, σε σπίτια των συλληφθέντων και άλλων ατόμων μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί υλικά που μπορεί να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή μολότοφ, σβάστικες, σημαία της 21ης Απριλίου, τρικάκια της Χρυσής Αυγής και της «Απέλλα», έντυπο υλικό και βιβλία ακροδεξιού περιεχομένου, γκαζάκια, πλήθος μαχαιριών και σουγιάδων.

  Ακόμη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. κατασχέθηκαν όπλα τύπου «airsoft», δύο φυσίγγια, πολεμικού τυφεκίου και των 9 mm αντίστοιχα, κάλυκες πολεμικού τυφεκίου, δύο φιαλίδια βουτανίου των 500 γραμμαρίων και ψηφιακά πειστήρια, όπως κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM.

  Προηγούμενες επιθέσεις

  Η «Φαβέλα» είχε αποτελέσει και στο παρελθόν στόχο ναζιστικών ομάδων καθώς, λίγο καιρό αφότου άνοιξε τον περασμένο Μάρτιο, άγνωστοι είχαν γράψει ναζιστικά συνθήματα στους τοίχους, ενώ την ευθύνη για τη συγκεκριμένη ενέργεια είχαν αναλάβει οι Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές.

  Θυμίζουμε ότι η επίθεση του Αυγούστου -για την οποία δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης- σημειώθηκε κατά το διάστημα που προετοιμάζονταν αντιφασιστικές εκδηλώσεις εν όψει της συμπλήρωσης τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

  Τότε οι δράστες είχαν τοποθετήσει δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς αποτελούμενους από πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό και κροτίδες, από την έκρηξη των οποίων προκλήθηκαν ζημιές εξωτερικά, επειδή πρόλαβαν οι γείτονες, που ξύπνησαν από τις εκρήξεις, και έσβησαν έγκαιρα τις φωτιές.

  Ποια είναι η «Απέλλα»

  Οι ίδιοι συστήνονται στο Διαδίκτυο ως εθνικοσοσιαλιστές και χαρακτηρίζουν τον Περίανδρο «αρωγό, ηθικό και πνευματικό καθοδηγητή τους».

  Έχουν κεντρικά γραφεία στην Αθήνα και υποστηρίζουν ότι το όνομά τους είναι χαρακτηριστικό, «όχι μόνο λόγο της ιδεολογικής δωρικής προελεύσεως, αλλά και του τρόπου λειτουργίας και λήψεως αποφάσεων μεταξύ των μελών».

  Στην ιστοσελίδα τους εξυμνούν τους ναζί, χαρακτηρίζουν απολύτως δικαιολογημένη την εισβολή τους στην Ελλάδα το 1941 και ισχυρίζονται ότι οι δυνάμεις κατοχής προσπάθησαν πολλές φορές να βοηθήσουν τη χώρα μας(!)

  Δεν λείπουν αναφορές περί φυλετικής άριας ανωτερότητας, κοινωνικού δαρβινισμού, αντισημιτισμού και φυσικά αντικομμουνισμού.

  https://hellenicns.gr/2017/07/02/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%81-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81/

  Επίσκεψη του Πατρός Κλεομένη στα κεντρικά γραφεία της Απέλλας!
  2 Ιουλίου 2017 HellenicNS απελλα

  http://hellenicns.gr/2016/12/17/%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD/

  Hellenic NS
  Η επίσημη ιστοσελίδα των Ελλήνων Εθνικοσοσιαλιστών

  19 Δεκεμβρίου 2016 HellenicNS απελλα

  Η κίνηση μας μπορεί να έγινε γνωστή,στο ευρύ κοινό, να «ιδρύθηκε» επίσημα με την πρώτη μας δράση στο κέντρο των Αθηνών, πριν από δυο μήνες, δεν είναι όμως μια προσπάθεια που ξεκίνησε τότε. Η αρχή είχε γίνει πολύ πιο πριν, τον Μάρτιο του 2015, μετά ακριβώς από την ομιλία του Περίανδρου Ανδρουτσόπουλου στη Λάρισα. Εκείνη η ομιλία ήταν που μας ενέπνευσε και αποτέλεσε το έναυσμα για την δημιουργία του αρχικού πυρήνα. Τρεις άνθρωποι τότε ξεκίνησαν το δύσκολο έργο της ευρέσεως νέων, αλλά και παλαιών εθνικιστών/εθνικοσοσιαλιστών με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου, πραγματικού όμως αυτή τη φορά, ελληνικού Εθνικού Σοσιαλιστικού Κινήματος.

  Η πρώτη δράση αυτής της νεότευκτης, τότε, προσπάθειας, ήταν η συγκέντρωση Τιμής και Μνήμης στο Νέο Ηράκλειο, ανήμερα της επετείου του άδικου χαμού του Γιώργου και του Μάνου, στις 31 Οκτωβρίου του 2015. Εκεί, θελήσαμε να τιμήσουμε τους αδικοχαμένους Συντρόφους, αγωνιστές της Ιδέας, και με αυτό να κλείσουμε έναν κύκλο, αλλά και να δείξουμε ξεκάθαρα ποιος είναι ο κυριότερος εχθρός μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.