Όσο πιο παράνομος είσαι, τόσο λιγότερες οι επιπτώσεις (ή «δυστυχώς δεν έχτισα αυθαίρετο»)

[Κείμενο που ξεχωρίσαμε]

Μ’ ένα μπάφο καθαρίζεις και με το αυθαίρετο

Όλους τους παράνομους έχει βάλει στο μάτι η κυβέρνηση για να καρπωθεί τα ψηφαλάκια τους. Μετά την παράνομη … φτωχολογιά που χαϊδεύει με τα πρόστιμα του νέου ΚΟΚ και τη νομιμοποίηση του μπάφου για λόγους ψυχαγωγίας, όπως δήλωσε ο υπουργός κ Τσιρώνης, σειρά έχουν οι αυθεντικοί αυθαίρετοι στα κτίσματα.

Το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα που ήρθε χτες στη Βουλή είναι σαφές: Όσο πιο πολλά εισοδήματα μπορείς να κρύψεις τόσο χαμηλότερα θα είναι τα πρόστιμα. Επιπλέον, υπό συγκεκριμένες συνθήκες εμφανούς φτώχειας, ο αυθαίρετος θα μπορεί να νομιμοποιεί το ακίνητό του ακόμα και αν υπάρχει περί του αντιθέτου αμετάκλητη απόφαση δικαστηρίου! Δηλαδή παρανομία καραμπινάτη!

Επιπλέον, ορισμένες κατηγορίες αυθαιρέτων θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση αν η αυθαιρεσία τους είναι κάτω από… 500 τετραγωνικά! Για την προστασία των λαϊκών στρωμάτων…

Δεν είναι η πρώτη κυβέρνηση που προσπαθεί, όχι να βάλει τάξη στο τοπίο των αυθαιρέτων και στη νοοτροπία της αυθαιρεσίας, αλλά να «τακτοποιήσει» περιπτώσεις και υποπεριπτώσεις, μέχρι σημείου να φαίνεται ότι, χωρίς κτηματολόγιο, έχει καταγράψει και το τελευταίο αυθαίρετο! Τρίχες. Η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες δεν βλέπει αυθαίρετα. Ψήφους βλέπει και λεφτά και τα βάζει κατά κατηγορίες!

Τα αυθαίρετα στη χώρα είναι εκατομμύρια. Ένα χάος με φαβέλες και βίλες χτισμένα παντού. Ένα σωρό βουλευτές έχουν την τιμή να έχουν αυθαίρετα. Το χτεσινό νομοσχέδιο είναι τόσο προκλητικό σε φαινομενική εύνοια για περιοχές και ανθρώπους, που το μόνο βέβαιο είναι ότι θα βοηθήσει στην παραπέρα εξάπλωση του φαινομένου.

Φαινομενική, γιατί ο σκοπός του, όπως και όλων των προηγούμενων ήταν να πάρουν ό,τι μπορούν και από τον πιο φτωχό Έλληνα. Χρυσώνοντάς του το χάπι ότι θα πληρώσει λιγότερα από τους άλλους και σε δόσεις!
Άλλο ένα φορομπηχτικό νομοσχέδιο με το μανδύα της τάχα επιβολής τάξης στα ακίνητα. Το οποίο δεν ασχολείται σχεδόν καθόλου με τη λύση του προβλήματος στη δόμηση. Ασχολείται με το να χαϊδεύει το περιθώριο της κοινωνίας. Όχι το αδικημένο περιθώριο. Το περιθώριο των λοβιτουρατζήδων, των λαμόγιων, των αυθαίρετων. Το λούμπεν περιθώριο. Αυτό που έχουν δημιουργήσει οι ίδιες οι κυβερνήσεις. Που με τη νοοτροπία του κυβερνιέται η χώρα.

Και δεν είναι τυχαίο που ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται και φλερτάρει διαρκώς μ αυτό το περιθώριο. Σε όλα σχεδόν τα δήθεν αριστερά νομοσχέδια. Μ αυτό ταυτίζεται. Ποτέ δεν έκφραζε την πλειοψηφία. Περιθώριο ήταν. Αλλά, των κατατρεγμένων και των μορφωμένων. Υποτίθεται. Όχι των πιο χυδαίων ενστίκτων του λαού, όπως αποδεικνύεται στην πράξη. Σε σημείο που να χρειάζεσαι ένα ψυχαγωγικό τρίφυλλο την ημέρα για να ζεις νηφάλιος στο κράτος του.

©Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης  στο liberal.gr

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

10 Responses to Όσο πιο παράνομος είσαι, τόσο λιγότερες οι επιπτώσεις (ή «δυστυχώς δεν έχτισα αυθαίρετο»)

 1. Ο/Η Ένας λέει:

  https://thecaller.gr/parapolitika/ta-aftaireta-grafeia-twn-anel/

  Τα αυθαίρετα γραφεία των ΑΝΕΛ και η άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου

  ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 25 Νοεμβρίου 2015 13:29

  Σύμφωνα με τον «Μικροπολιτικό» και τα ΝΕΑ, πριν αρκετούς μήνες, το τμήμα αυθαιρέτων της οικείας πολεοδομίας στην Καλλιθέα όπου βρίσκονται τα γραφεία των ΑΝΕΛ, επί της οδού Χαροκόπου 2, διαπίστωσε αυθαίρετες και παράνομες κατασκευές.

  http://www.parapolitika.gr/article/pethera-tou-kammenou-se-nomikes-peripeties-gia-ti-vila-stin-ikaria

  Η πεθερά του Καμμένου σε νομικές περιπέτειες για τη βίλα στην Ικαρία
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 21.01.2017 08:30 |

  Η Δέσποινα Τζούλη καλείται να επιστρέψει τις επιδοτήσεις 177.429,15 ευρώ

  Την επιστροφή του συνόλου της επιδότησης των 177.429,15 ευρώ από τη ∆έσποινα Τζούλη, πεθερά του Πάνου Καµµένου και ιδιοκτήτρια πολυτελούς κατοικίας στο Γιαλισκάρι Ικαρίας, έχει εισηγηθεί εδώ και 2,5 χρόνια το Νοµικό Συµβούλιο του Κράτους, αναφέροντας ότι η βίλα κατασκευάστηκε µε κοινοτικούς πόρους ως «τουριστική έπαυλη», αλλά ουδέποτε αξιοποιήθηκε αναλόγως όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.
  Προφανώς γιατί κατοικήθηκε από την κ. Τζούλη και την οικογένεια του γαµπρού της, προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., Πάνου Καµµένου. Σύµφωνα µε την οµόφωνη γνωµοδότηση του ∆’ Τµήµατος του ανώτατου συµβουλευτικού οργάνου (αρ. 254/2014), η… τύχη της οποίας έκτοτε αγνοείται, κρίθηκε ότι η ιδιοκτήτρια «µετέβαλε τη χρήση της ενισχυθείσας επένδυσης», εκµισθώνοντάς τη για µεγάλα χρονικά διαστήµατα, κατά παράβαση της νοµοθεσίας, ενώ εµφανίζεται να ενοικιάζει δωµάτια, διαιρώντας το οίκηµα, έκτασης 2,2 στρεµµάτων, παρότι για την εξασφάλιση της άδειας απαιτούνταν η ενιαία εκµίσθωσή του.

 2. Ο/Η giorgos λέει:

  http://katotokerdos.blogspot.gr/2010/12/2.html Ερολαβίες καί Σύνταγμα…

 3. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

  Κύριοι κύριοι Ροΐδη Λασκαράτε,

  Στην Ελλάδα, ο νομοταγής τιμωρείται και ο παράνομος επιβραβεύεται. Κλασσικό παράδειγμα οι, κατά καιρούς χαριστικές ρυθμίσεις για τους οφειλέτες φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.
  Ένα από τα πρόσφατα φαινόμενα αδικίας είναι η μη διενέργεια πλειστηριασμών! Πχ: α΄ ο Α και ο Β έχουν ίδιες αποδοχές και στερούνται ιδιόκτητης κατοικίας. Ο Α αποφασίζει να πάρει στεγαστικό δάνειο και να αγοράσει διαμέρισμα· ο Β δεν θέλει να ρισκάρει. Έρχεται η κρίση: ο Α έχει σταματήσει να πληρώνει (για το δάνειο) και κατοικεί, τόσα χρόνια, τζάμπα· ο Β εξακολουθεί να καταβάλει το μηνιαίο μίσθωμα στον εκμισθωτή του διότι ξέρει ότι θα τού κάνει έξωση. Ο Β είναι το «κορόϊδο»! β΄ κύριος αυτοτελούς διηρημένης ιδιοκτησίας, με το έτσι θέλω, δεν πληρώνει κοινόχρηστα. Η διαχείριση τής πολυκατοικίας, αν και έχει τελεσίδικες Δικαστικές Αποφάσεις, δεν μπορεί να τού κάνει τίποτα και αποσυντονίζεται όλη η εύρυθμη λειτουργία τής πολυκατοικίας (είναι κατανοητό ότι και άλλοι «έξυπνοι» θα τον μιμηθούν)! γ΄ επιχειρηματίας έχει «φεσώσει» όλη την αγορά. Κανείς από όσους είχαν την ατυχία να συναλλαγούν μαζί του, αν και έχει τελεσίδικες Δικαστικές Αποφάσεις, δεν μπορεί να ικανοποιηθεί! Να μη ξεχνάμε και κάτι βασικό που αφορά όλους μας: Εξ αιτίας τής μη διενέργειας πλειστηριασμών, δεν μπορούμε να προσφύγουμε και να ανφισβητήσουμε τις «αντικειμενικές» αξίες βάσει τών οποίων πληρώνουμε τον ΕνΦΙΑ. Ο Δικαστής γνωρίζει ότι οι «αντικειμενικές» αξίες είναι κατώτερες τών εμπορικών [κυρίως στην Αθήνα, πλην ελαχίστων περιοχών (στο Σύνταγμα πχ οι «αντικειμενικές» είναι ακόμη ανώτερες τών εμπορικών), και στα μεγάλα αστικά κέντρα – στην επαρχία, κατά συντριπτική πλειονότητα, οι «αντικειμενικές» παραμένουν ανώτερες τών εμπορικών]· όμως, ουδένα συγκριτικό στοιχείο έχει για να στηριχθεί. Με τη διενέργεια πλειστηριασμών, θα μπορούμε να βρίσκουμε συγκριτικά στοιχεία για να προσφύγουμε κατά τού Ελληνικού δημοσίου.
  Κλασσικό παράδειγμα αποτελούν τα αυθαίρετα. Όποιοι κτίζουν αυθαίρετο δεικνύουν πρωτοφανή αδιαφορία, θρασύτητα και περιφρόνηση στην κοινωνία και στη φύση. Στη συνέχεια, αφού τα αυθαίρετα «νομιμοποιηθούν», ξεκινά ένα «χαμός» για να επαναχαραχθούν οι δρόμοι και να γίνουν έργα υποδομής. Γνωρίζω περιπτώσεις που απαλλοτριώθησαν οικόπεδα νομοταγών (οι οποίοι, «κορόϊδα» όντες, δεν ήθελαν να παρανομήσουν και να κτίσουν αυθαίρετο) για να δημιουργηθούν πλατείες, χώροι πράσινου, κλπ, λόγω τής πυκνής δομήσεως που είχε δημιουργηθεί από τα «νόμιμα» αυθαίρετα!
  Και ένα παράδειγμα επιβραβεύσεως παρανόμων. Ως γνωστόν, ο Γεώργιος Παπανδρέου (ο κανονικός) αύξησε τις άδειες ταξί. Ένα από τα κριτήρια που τέθηκε για απόκτηση αδείας ταξί ήταν και η αμετάκλητη καταδίκη για «πειρατεία»· δηλ. ένας παράνομος που οδηγούσε «πειρατικό» και είχε συλληφθεί και καταδικασθεί, είχε πλεονέκτημα έναντι κάποιου νομοταγούς!

  Επίκαιρη είναι και η δήλωση Σπίρτζη για τα πρόστιμα ΚΟΚ.
  Σύμφωνα με το άρθρο 4 § 5 Συντάγματος: «Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους» (πρόκειται για τη λεγόμενη «φοροδοτική ικανότητα»). Πουθενά δεν υπάρχει «συνταγματική επιταγή» και για τα ποινικά, όπως τα πρόστιμα ΚΟΚ (με την ίδια «λογική» θα μπορούσε και η μετατροπή ποινών να γίνεται με … βάση το εισόδημα τών καταδικασθέντων!).
  Παρατηρείται και μία αντίφαση: Γιατί (σύμφωνα, πάντα, με το Σύνταγμα) να μη λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα τών φορολογουμένων και για τον ΕνΦΙΑ, τον φόρο μεταβιβάσεως, τον φόρο κληρονομίας, τα τέλη κυκλοφορίας, τα διόδια, τον ΦΠΑ, τα δημοτικά τέλη, τους δημοτικούς φόρους, την εισφορά για την ΕΡΤ, το τέλος επιτηδεύματος, καθώς και για όλους τους έμμεσους φόρους;

  Ζούμε σε μία παράνοια!

  • Ο/Η Po λέει:

   (Ζούμε σε μία παράνοια!)
   και τη ζούμε ανάμεσά τους.
   Ευχαριστούμε για το περιεκτικό σας σχόλιο.

 4. Ο/Η Χαράλαμπος Γκούβας λέει:

  Τι σημαίνει «μπάφος»; Δεν υπάρχει στα λεξικά! Δρ. Χαρ. Γκούβας

  • Ο/Η πατήρ Λιβάνιος λέει:

   Ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις που κάνει χρήση. Εφ΄όσον δεν αποτελεί κίνδυνο η πρόβλημα για το κοινωνικό σύνολο τότε ο καθένας θα πρέπει να έχει το δικαίωμα στην χρήση οποιασδήποτε ουσίας. Πλήρης αποποινικοποίηση των πάντων.
   Παράλληλα όμως αγωγή κι ενημέρωση. Κανείς δεν θα πρέπει να μπορεί να πει «δεν ήξερα».
   Ουτοπικές σκέψεις μάλλον αφού ζούμε σε μια χώρα που ούτε η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση έχει μπει στην εκπαιδευση. Οι θρησκοληψία, οι δεισιδαιμονίες, ο σκοταδισμός και η θεοκρατία χαρακτησιστικά αυτού του τόπου και των ιθαγενών.
   Ας ξεκινήσουμε από τον πλήρη διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους κι ίσως στο μέλλον υπάρξει κι αλλού κάποια πρόοδος…..

   http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/2754559/choros-ekatommirion-me-ti-nomimopiisi-tis-farmakeftikis-kannavis-stin-ellada

   «Χορός» εκατομμυρίων με τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα
   Ανοίγει ο δρόμος για την καλλιέργειά της

   Ένα νέο πεδίο επιχειρηματικότητας, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων παγκοσμίως, εγκαινιάζεται και στη χώρα μας πλέον μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ, Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης, για την εισαγωγή εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων και προϊόντων κάνναβης.

   Παρά τις αντιδράσεις, τα συγκεκριμένα σκευάσματα ενδείκνυνται για περιπτώσεις που έχουν αποδεδειγμένο κλινικό όφελος σε μια σειρά από νόσους, όπως ο χρόνιος πόνος, ο νευροπαθητικός πόνος, η ναυτία και έμετοι λόγω χημειοθεραπείας, η καχεξία, ανορεξία κα.
   Μάλιστα, για την εφαρμογή του μέτρου όπως επισημαίνει και το υπουργείο Υγείας, απαιτείται μια σειρά επιπλέον διοικητικών διαδικασιών, οι οποίες θα προχωρήσουν άμεσα, προκειμένου οι ασθενείς να αποκτήσουν πρόσβαση στα φάρμακα το ταχύτερο δυνατόν.

   Στα 250 δισ. η αγορά

   Στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει ένα ενιαίο πλαίσιο για την κάνναβη, είτε για την ιατρική είτε για την ευφορική χρήση. Περίπου 14 χώρες έχουν αποποινικοποιήσει ή νομιμοποιήσει την κάνναβη κυρίως για ιατρική χρήση, ενώ άλλες δείχνουν ανεκτικότητα κι άλλες έχουν ανακοινώσει σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες για το αμέσως επόμενο διάστημα.

   Σύμφωνα με την καταγραφή που έκανε το 2016 το Δίκτυο για την Κοινωνική και Πολιτική Οικολογία Ηλιόσποροι 250 εκατομμύρια πολίτες στην Ευρώπη και 500 εκατομμύρια διεθνώς έχουν νόμιμη πρόσβαση στην ιατρική χρήση της κάνναβης.

   Στην Ιταλία, η καλλιέργεια ινδικής κάνναβης έχει ξεκινήσει από το 2015, με ευθύνη του στρατού, προκειμένου να μειωθούν οι δαπάνες εισαγωγών φαρμάκων από κάνναβη και το Ισραήλ όπου από το 2007 γίνεται παραγωγή κάνναβης από πολλές εταιρείες, οι οποίες διαθέτουν ειδική άδεια από το κράτος, και μέρος της παραγωγής εξάγεται σε διάφορα κράτη, όπως π.χ. στις ΗΠΑ.

   Πρότυπο θεωρείται και το μοντέλο της Γερμανίας, παρέχοντας τη δυνατότητα πρόσβασης σε ελαιώδη εκχυλίσματα και αποξηραμένα λουλούδια κάνναβης που συνταγογραφούνται, όπως όλα τα άλλα φάρμακα.

 5. Ο/Η Mαντάμ Σουσού λέει:

  «Φέραμε την ανάπτυξη»
  Κουντουρά: Πετύχαμε να μην υπάρχουν άνθρωποι που τρώνε από τα σκουπίδια

  Για επιτυχία της κυβέρνησης που δεν υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που τρώνε από τα σκουπίδια όπως το 2014, έκανε λόγο η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, μιλώντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή.

  Η κ. Κουντουρά μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι ο κόσμος δίνει συγχαρητήρια στην κυβέρνηση διότι «το 2014 υπήρχαν άνθρωποι που υπέφεραν για να έχουν ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι τους. Είναι επιτυχία που ο κόσμος δεν τρώει από τα σκουπίδια, πια. Τουλάχιστον οι Έλληνες ζουν τώρα αξιοπρεπώς. Φέραμε την ανάπτυξη», είπε.

  Η υπουργός Τουρισμού συμπλήρωσε ωστόσο ότι «έχουμε μπροστά μας 10 δύσκολους μήνες για να βγει η χώρα, τον Αύγουστο, από το πρόγραμμα», ενώ αναφερόμενη στον Τουρισμό μίλησε για πρωτοφανή επιτυχία αφού και φέτος υπήρξε 90% πληρότητα.

 6. Ο/Η του κώλου λέει:

 7. Ο/Η Καλέ άντες λέει:

  http://www.kathimerini.gr/931719/article/epikairothta/politikh/salos-me-ta-anadromika-prwhn-voyleytwn—nd-ektos-kommatos-osoi-prosfygoyn

  Κύκλοι του υπ. Οικονομικών διαμηνύουν παράλληλα ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η ικανοποίηση του αιτήματος βουλευτών για λήψη αναδρομικών.Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ψηφίσει ήδη τη σχετική διάταξη για την επιστροφή αυτών των αναδρομικών στο άρθρο 23 παράγραφος 4β και 4γ του νόμου Κατρούγκαλου.

 8. Ο/Η Po λέει:

  O Μεγάλος έρωτας της δικαιοσύνης με την Θεία Α ν α σ τ ο λ ή

  Σκληρές οι ποινές με αναστολή… τιμωρίες!

  Για τη λίστα Λαγκάρντ
  Ποινή φυλάκισης 10 ετών με αναστολή στον Διώτη

  Ποινή φυλάκισης 10 ετών με αναστολή επιβλήθηκε στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

  Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε τον κ. Διώτη ένοχο, καθώς έκρινε πως δεν αξιοποίησε τα στοιχεία που περιλαμβάνονταν στη λίστα των ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC.

  Επίσης το Εφετείο Κακουργημάτων αναγνώρισε πως οι ενέργειές του έγιναν έτσι ώστε τα 2.059 πρόσωπα της λίστας να ωφεληθούν, δηλαδή για να μην ελεγχθούν.
  Η εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είχε ζητήσει την απαλλαγή του κ. Διώτη, υποστηρίζοντας πως η παράδοση του επίμαχου αρχείου με τα ονόματα στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, αναιρεί οποιονδήποτε δόλο για τον κατηγορούμενο.

  Παράλληλα, είχε η εισαγγελέας είχε υποστηρίξει πως οι χειρισμοί Διώτη δεν προκάλεσαν ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο, ώστε να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της απιστίας η οποία τον βαραίνει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.