Χρηματοδότηση Ευρ. Ένωσης: Ανάπλαση Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης

[Προϋπολογισμός: €22.031.921]

Ανάπλαση τμήματος της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, που εκτείνεται από το Βασιλικό Θέατρο έως τον όρμο Σαλαμίνας και από το κρηπίδωμα έως τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και καταλαμβάνει επιφάνεια 80.000τμ. Περιλαμβάνονται η διαμόρφωση 49.700τμ επιφανειών πεζοδρόμων, 30.000τμ πρασίνου και 190τμ νερού, εργοτάξια πρασίνου και καθαριότητας, αναψυκτήρια, γήπεδα αθλοπαιδιών, υπαίθριο αμφιθέατρο εκδηλώσεων, κατασκευές για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου, η δημιουργία δενδροστοιχίας σε μήκος 1.103 μέτρων του παραλιακού πεζοδρόμου καθώς και η κατασκευή ποδηλατόδρομου.

Οφέλη: Ενίσχυση του υπερτοπικού χαρακτήρα της περιοχής και της λειτουργίας της ως πόλου έλξης των πολιτών και των επισκεπτών. Ένταξη της ζώνης της Νέας Παραλίας στον συνολικό πολεοδομικό ιστό, που διατηρεί και αναδεικνύει τον οικολογικό χαρακτήρα της περιοχής, τονώνοντας τη λειτουργία της ως πνεύμονα πρασίνου.

ΕΣΠΑ. Η λογική είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βάζει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων (συνήθως πάνω από 80%) και χρηματοδοτούνται έτσι τα προγράμματα αυτά (έργα, καινούριες επιχειρήσεις, σεμινάρια, κλπ).
Το υπόλοιπο καλύπτεται από το κράτος-μέλος. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν απαιτείται ίδια συμμετοχή (δηλαδή παρέχεται το 100% των χρημάτων από το ΕΣΠΑ και το κράτος δεν πληρώνει τίποτα).

espa

Διαβάστε όλες τις δημοσιεύσεις μας για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Advertisements
This entry was posted in EU. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.