Νικόλ, σε εκλογές Μητροπολιτών — Ποιά είναι η …Νικόλ;

[Άρθρον εκκλησιαστικού ανδρός: «από πού αντλεί τη δύναμη αυτή η Νικόλ και έχει πρόσβαση στα υψηλά δώματα της Ιεραρχίας, ώστε να μπορεί να επηρεάζει με ευκολία, άνεση..».]

Μπορεί η Εκκλησία μας να είναι» ο χώρος του αχώρητου που τα πάντα χωρεί», αλλά το να έχουν εισχωρήσει στα υψηλά δώματα της Ιεραρχίας, άτομα αμφιβόλου ηθικής, με διαταραγμένη προσωπικότητα και.. φύλο και να καθορίζουν αποφασιστικά τις εξελίξεις στις εκλογές Αρχιερέων,είναι ένα γεγονός ασύλληπτο και απαράδεκτο που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει ούτε κατά διάνοια !

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τις αναρτήσεις και τα δημοσιεύματα που προκαλέσαμε αρχές του έτους όταν το ίδιο αυτό μοιραίο πρόσωπο η ..Νικόλ, είχε βαλθεί να τακτοποιήσει φίλο του σχολιάζοντα εξωκλιματικό Μητροπολίτη, διχοτομώντας τη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.
Μάλιστα η υπόθεση αυτή, αν δεν φέρναμε εμείς το θέμα στη δημοσιότητα. θα περνούσε με συνοπτικές διαδικασίες από την ΔΙΣ και η ιστορική αυτή Μητρόπολη του Θεσσαλικού κάμπου θα είχε διχοτομηθεί.
Στόχος της κίνησης αυτής δεν ήταν η σωστότερη εξυπηρέτηση του χριστεπώνυμου πληρώματος αλλά η φωτογραφική τακτοποίηση ημέτερου Ιεράρχη. Οι πληροφορίες μας μάλιστα λένε οτι όλα αυτά δεν γίνονταν με το αζημίωτο του εμπλεκόμενου προσώπου– της Νικόλ η οποία και στο παρελθόν έχει πράξει κάτι ανάλογο, απ´το οποίο απεκόμισε ολόκληρο διαμέρισμα το οποίο ανήκε σε κεκοιμημένο σήμερα Ιεράρχη της Βορείου Ελλάδος.
Η όλη μεθόδευση δεν είναι απλώς ανήθικη και παράνομη αλλά αντίκειται και στους θείους και ιερούς κανόνες αφού όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες πράξεις είναι σα να διαπράττουν σιμωνία η οποία τιμωρείται με καθαίρεση.
Έτσι μετά την αποτυχία της η περιβόητη Νικόλ να αποκαταστήσει τον αγαθό εξωκλιματικό Ιεράρχη, έβαλε πλώρη να βοηθήσει στην προαγωγή κληρικού περασμένης ηλικίας ( άγει το 65 έτος της ηλικίας του), από την παρουσία του οποίου θέλει να απαλλαγεί ο Μητροπολίτης του, ( ειναι το λεγόμενο εκκλησιαστικό «στρίβειν» δια του αρραβώνος, δηλ. δια της προαγωγής σε Επίσκοπο). Για καλή του τύχη ο προς προαγωγή σιτεμένος κληρικός έχει έναν υποτακτικό ονόματι Σεραφείμ, ο οποίος κατάγεται από τα Τρίκαλα γενέθλιο τόπο της … Νικόλ.
Οπότε το συνοικέσιο για να αναμιχθεί η Νικόλ και να πείσει τα υψηλά δώματα της Ιεραρχίας έγινε από τον Τρικαλινό Σεραφείμ.
Στο μεταξύ μόλις δημοσιεύτηκε η είδηση χθες για δόλια ανάμιξη και ανήθικη μεθόδευση της Νικόλ πίσω από την πλάτη της Ιεραρχίας, δημιουργήθηκε μέγας σάλος και θόρυβος!
Μάλιστα όλοι οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας ,μας ζητούν να προχωρήσουμε στα «αποκαλυπτήρια» αυτής της Νικόλ και να δώσουμε στη δημοσιότητα όνομα επάγγελμα, φωτογραφία και όλα τα σχετικά!
Τα έχουμε όλα στη διάθεσή μας καθώς και το βιντεάκι στο οποίο εμφανίζεται να παίρνει τρόφιμα και οίνο από ναούς της Αρχιεπισκοπής και να τα στέλνει στους συγγενείς του στα Τρίκαλα.
Επίσης πολλοί Ιεράρχες που συνομίλησαν μαζί μας, μας ζητούν να καταθέσουμε, αν το γνωρίζουμε αυτό, το από πού αντλεί τη δύναμη αυτή η Νικόλ και έχει πρόσβαση στα υψηλά δώματα της Ιεραρχίας, ώστε να μπορεί να επηρεάζει με ευκολία, άνεση και… εξουσία ,την πορεία των Εκκλησιαστικών μας πραγμάτων.

Δεσμευόμαστε προσωπικά, ότι αν δεν δούμε να συμβαίνει κάτι τι το θεαματικό στο θέμα- πληγή που έχει προκύψει για την Μητρόπολη Γρεβενών και αν δεν αποσυρθεί από την υποψηφιότητα ο εκλεκτός της… Νικόλ , τότε θα προβούμε σε σειρά αποκαλύψεων που θα κάνουμε πολλούς οχι απλά και μόνο να ντρέπονται, αλλά και να παραιτηθούν από τις επίζηλες θέσεις που κατέχουν, για να πάψουν να δανείζουν την δύναμή τους στην κάθε ερμαφρόδιτη Νικόλ ή Νικολάκι!
Και έπεται συνέχεια……!

ιερόν λίνκιον>>>

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία. Bookmark the permalink.

11 Responses to Νικόλ, σε εκλογές Μητροπολιτών — Ποιά είναι η …Νικόλ;

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  O ιερός ιστότοπος Εξάψαλμος

  δημοσιεύει ιερά κουτσομπολιά και άρθρα του ευλαβέστατου επικοινωνιολόγου του Χριστόδουλου κ.Σωτηρίου Τζούμα, συγγραφέως

  του ιερού βίου του Μακαριστού

  Κατά συνέπεια ο πόλεμος αποκαλύψεων κατά του περιβάλλοντος του κ.Ιερωνύμου, έχει κάποια βαρύτητα, αφού προέρχεται από άνδρα γνώστη των εκκλησιαστικών διακριθέντα για την αρετή του.
  Από αυτόν γνωρίζουμε πως ο Μέγας Χριστόδουλος δολοφονήθηκε

  http://www.nafpaktianews.gr/%CE%A3%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD/

  Ο στενός συνεργάτης του Μακαριστού Χριστοδούλου, επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας αλλά και ο ποινικολόγος, Κωνσταντίνος Πλεύρης, επίσης φίλος του Χριστόδουλου, ήταν κατηγορηματικοί: «Τον αρχιεπίσκοπο τον δολοφόνησαν».
  ___________________

  αν και περί αυτού υπάρχουν και άλλε απόψεις

  http://www.greatlie.com/xristianismos/orthodoksa-skandala/199-xristodoule-pou-tin-kollises-tin-ipatitida-c-arage.html
  Χριστόδουλε, πού την κόλλησες την Ηπατίτιδα C άραγε;
  __________________________________

  Ο κ.Τζούμας αντιμετωπίζει μια δίκη για το β παραδικαστικό, που θα γίνει σε τρία τέρμινα (μετά την παραγραφή της)

  http://www.zougla.gr/greece/article/i-katigoroumeni-gia-to-paradikastiko-no-2

  Οι κατηγορούμενοι για το «Παραδικαστικό Νο 2»
  Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016,

  ______________

  Στο μεταξύ συγγράφει νεκρολογίες, όπου αποκαλύπτει με τεράστιο θράσος την πολύ περίεργη αντίληψή του για το τι είναι ηθικός επίσκοπος:

  http://www.exapsalmos.gr/2014/07/03/%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/
  Το άδοξο και τραγικό τέλος του Αττικής Παντελεήμονα, ηχηρό ράπισμα στην υποκρισία της κοινωνίας και της Εκκλησίας μας
  Δημοσιεύτηκε στις 3 Ιουλίου 2014 από K. T.

  ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

  Θέλω να κάνω εξ αρχής μία ξεκάθαρη και απολύτως συνειδητοποιημένη δήλωση: θεωρώ τον Μακαριστό πλέον, τελευταίο Μητροπολίτη της ενιαίας Μητρόπολης Αττικής Παντελεήμονα, σπουδαίο Ιεράρχη.
  Παρά τις όποιες ανθρώπινες αδυναμίες που είχε– και για τις οποίες θα δώσει ο ίδιος λόγο στον Κύριο ,που τον εκάλεσε ήδη κοντά Του, έστω και με αυτό τον άδοξο και τραγικό τρόπο–ήταν Ιεράρχης με μόρφωση, με ικανότητες και με ξεχωριστή αξία.
  …………………………
  Η κακή χημεία που είχε με τις Μοναχές της πολύ ισχυρής Μονής κ του Οσίου Εφραίμ ήταν αυτό που σηματοδότησε την αντίστροφη μέτρηση και παραμονή του Παντελεήμονος στο θρόνο της Αττικής!
  —Ενα αναθεματισμένο καμπαναριό και το πόσο κόστισε,θα γίνει η αιτία να χάσεις το θρόνο σου!! Πήγαινε βρες τα με τις Μοναχές και ησύχασε ! Έχουν δυνατούς προστάτες!
  Αυτά του βροντοφώναξε μία φορά μπροστά μου ο Γέρων Κορίνθου Παντελεήμων Καρανικόλας που έννοιωθε υπεύθυνος τρόπον τινά, για την πορεία του.
  Κι όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι και τον κυνηγούσαν όλοι και ήθελαν την κεφαλή του επί πίνακι ήλθε σαν γδαρμένο και κυνηγημένο σκυλί στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ο οποίος τον αγαπούσε και ηθελε να τον βοηθήσει και ζήτησε γονυπετής και φοβισμένος την βοήθειά του! Και ο Μεγάλος Χριστόδουλος του έδωσε το καλύτερο διέξοδο τότε για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να τον στηρίξει με τους άλλους Ιεράρχες. Του συνέστησε να δώσει το επίμαχο χρηματικό ποσό στη Μονή για το οποίο εκατηγορείτο οτι το καταχράστηκε!
  — Δεσπότη μου εσύ ο ίδιος ομολογήσες οτι εχεις τα χρήματα για τα οποία σε κατηγορούν και τα έχεις για μία ώρα ανάγκης για γεράματα! Ορίσετε η ώρα αυτή παρουσιάσθηκε τώρα! Δώσε τα αυτά τα χρήματα για να αποσύρουν τις είς βάρος σου κατηγορίες και μετά με διευκολύνεις και μένα να βγώ μπροστά και να σε βοηθήσω!
  Δυστυχώς η φιλαργυρία του δεν τον άφησε να σκεφθεί ώριμα και συνετά!
  — Μα γιατί να τους τα δώσω ,αφού δεν τα πήρα.. Τους τα χρεωστώ; Είπε τότε αφήνοντας τον Χριστόδουλο με ανοιχτό το στόμα !
  — Για να σταματήσει η εναντίον σου δίωξη Δεσπότη μου! Δεν το καταλαβαίνεις;
  Και εκ των γεγονότων που ακολούθησαν αποδεικνύεται οτι δεν το κατάλαβε! Δυστυχώς!
  …………………..
  _________________________________

  και βεβαίως και τα σφηνάκια του που «Τζού-ζουν», όπου αποκαλύπτεται ο αγγελικός χώρος της Εκκλησίας

  http://www.exapsalmos.gr/2017/03/13/sfinakia-pou-tzou-zoun-20174/

  Σφηνάκια που Τζού-ζουν -2017/4
  Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαρτίου 2017 από K. T.

  …………………….
  ••• Ποιός Αρχιμανδρίτης- Ιεροκήρυξ Μητροπόλεως της Πελοποννήσου και υπεύθυνος βρεφονηπιακού σταθμού της Μητρόπολης–ένα από τα λίγα έργα του Μητροπολίτη του– έχοντας στη διάθεσή του τις φωτοτυπίες των υπαλλήλων για την μισθοδοσία τους τις εκμεταλλεύονταν για να ικανοποιήσει μία αρρωστημένη συνήθειά του ;; Τις χρησιμοποιούσε και έβγαζε κάρτες sim για καρτοκινητά στα στοιχεία των υπαλλήλων για να μπαίνει εκ του ασφαλούς σε γκει τσατ γνωριμιών, χωρίς να αφήνει δικά του ίχνη;; Τέτοιο δαιμόνιο μυαλό!!! Ούτε ο ίδιος ο διάβολος δεν θα μπορούσε να το σκεφτεί αυτό…
  ••• Είναι το ίδιο καλόπαιδο για το οποίο έφθασαν επιστολές από διαμαρτυρόμενους συνομιλητές του ( και όχι μόνο),προς τον Μητροπολίτη, με στοιχεία και αποδείξεις για τις δραστηριότητές του και αυτός εξάντλησε την αυστηρότητά του στο να τον επιπλήξει και να του πεί να σταματήσει να ασχολείται εμφανώς με αυτή την…ανώμαλη δραστηριότητα!! Μέχρι εκεί… Ενώ σε άλλες περιπτώσεις κάνει τον αυστηρό κριτή και τον θεματοφύλακα της τάξεως και της ηθικής στην Εκκλησία μας! Κατά τα άλλα οι…βρομιές μας ας μπούν κάτω από το χαλί,για να μην της δούν και μας κράξουν! Όμως για όλα επέρχεται η θεία νέμεσις!!
  •••Δύο κληρικοί μεγάλης πόλης της Πελοποννήσου συναναστρέφονται εσχάτως με μία κυρία εισαγγελέα που υπηρετεί στην περιοχή και πίνουν τα κρασάκια και τα ουζάκια τους!………
  •••Πήγαν και ταξιδάκι στον Βόσπορο! Παρά θιν αλός! Θέλω να πιώ όλο τον Βόσπορο τραγουδούσε ωσάν νεράιδα βγαλμένη από τα παραμύθια! Μέχρι και ο τούρκος βαρκάρης συγκινήθηκε και προς στιγμήν δεν ήξερε αν άκουγε τη Χούλια Κότσιγκιτ ή την Τουρκιάν Σοράγια! Όχι ο Λάζαρος,ο ένστολος φίλος δεν ήταν μαζί αυτή τη φορά…
  ……
  •••Κάτι περίεργα σούρτα-φέρτα παρατηρούνται εκεί σε κάτι μπαρ στην πλατεία Αμερικής και προς τους γύρω και κάτω δρόμους ! Οι πληροφορίες μας είναι ακριβείς – ακριβέστατες και κάνουν λόγο για θαμώνες κληρικούς, ελαφρολαϊκά ντυμένους και με εμφάνιση παραλλαγής! Επειδή ο άνθρωπος που μας έδωσε την πληροφορία μας είπε ότι έχουν τοποθετηθεί κάμερες στην ευρύτερη περιοχή και στις εισόδους των μπάρ, για λόγους ασφαλείας, καλό είναι να προσέχουν οι απρόσεκτοι θαμώνες γιατί θα βρεθούν προ εκπλήξεων!! Και αν τώρα, αυτή τη στιγμή, προκύψει ένα νέο τσουνάμι δεν θα μας σώσει τίποτα! Θα πάμε άκλαυτοι!
  •••Και μαθαίνω ότι οι θαμώνες είναι από παντού.. Αθήνα και περίχωρα.. Επαρχία… Και μάλιστα και από Δωδεκάνησο!! Παιδιά– αγόρια και κορίτσια — για προσέξτε!Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή!
  ••• Εξακολουθεί να προκαλεί και να παρενοχλεί σπουδαστές που λάμπουν από μακριά, ο ξεδοντιασμένος ανερχόμενος, που θάπρεπε να έχει καθαιρεθεί από καιρό για όλες τις απρέπειες που έκανε . Μία ακόμη αφορμή να μας δώσει, η οποία θα είναι καρατσεκαριαμένη και θα δημοσιεύσω όσα SMS έχω μαζέψει! Και θα ζητήσω από τον εισαγγελέα να άρει το απόρρητο των συνομιλιών! Και τότε θα δούμε ποιός μπλοφάρει αθεόφοβε! Άντε γιατί η θρασύτητά πρέπει να έχει κάποια όρια!! Αφού δε σε μαζεύει ο …»κούκλος» που έχεις δίπλα σου,θα σε μαζέψουμε εμείς!
  •••Επίσης ένας ακόμη ανερχόμενος αστέρας πολλών μεγατόνων ,που παριστάνει τον πνευματικό αλλά το έχει ρίξει στο φαγητό, λόγω κατάθλιψης( γιατί βλέπει όλους τους άλλους να φεύγουν ως Αρχιερείς και αυτός μένει με τη μεσούρα για τα μέτρα του αρχιερατικού σάκκου στο χέρι) δεν είναι τόσο καλό και… ενάρετο παιδί όσο θέλει να δείχνει! Αυτά που λέει ο «Τάσος» για την περίπτωσή του, με άφησαν αινεό!! Τελικώς για τίποτα δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι! Και προσοχή στους…. ηθικολογούντες! Έχει καεί η Εκκλησία από δαύτους!
  …………………..

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Όλα τα ιερά σφηνάκια

  http://www.exapsalmos.gr/category/sfinakia/  Κατηγορία: Σφηνάκια

  Σημερινά Σφηνάκια που Τζού-ζουν! Μάιος 2017/6
  Δημοσιεύτηκε στις 5 Μαΐου 2017 από K. T.
  •• 1.Όπως σας υποσχέθηκα προχθές επανήλθα δριμύτερος! Και όπως βλέπετε συνεχίζω ακάθεκτος το έργο της ενημέρ…
  Διαβάστε περισσότερα

  Σφηνάκια που Τζού-ζουν! Απρίλιος 2017/5
  Δημοσιεύτηκε στις 30 Απριλίου 2017 από K. T.
  ••1. Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά και καλά!!Μακάρι να έχουμε το κουράγιο να αγωνιζόμαστε στη ζωή μας με σταυρώ…
  Διαβάστε περισσότερα

  Σφηνάκια που Τζού-ζουν -2017/4
  Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαρτίου 2017 από K. T.
  ••• Ποτέ και κανένα σχόλιο από όσα έχουν γραφεί μέχρι τώρα, σε αυτή τη σελίδα, δεν δέχθηκε τόσα παράπονα( κα�…
  Διαβάστε περισσότερα

  Σφηνάκια που Τζού-ζουν- 2017/3
  Δημοσιεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2017 από K. T.
  •••Κατ´αρχή να σας πώ καλή και ευλογημένη Τεσσαρακοστή!!Καλή δύναμη σε όλους! Να αφήσουμε πίσω μας τις κακίε…
  Διαβάστε περισσότερα

  Σφηνάκια που Τζού-ζουν!!2017/2
  Δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2017 από K. T.
  ••• Ευχαριστώ για την υποδοχή που επιφυλάξατε στα περασμένα σφηνάκια! Ευχαριστώ για τα σχόλια και τα μηνύμα…
  Διαβάστε περισσότερα

  Σφηνάκια που τζού-ζουν!!2017/1
  Δημοσιεύτηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2017 από K. T.
  ••• Όπως βλέπετε κρατάω το λόγο μου και σας κάνω παρέα με νέα σφηνάκια! Τα πρώτα σφηνάκια για τη νέα χρονιά! Κ…
  Διαβάστε περισσότερα

  Σφηνάκια που …τζού-ζουν/ 2016-5
  Δημοσιεύτηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2016 από K. T.
  •••• Πολύ θόρυβο και ταραχή προκάλεσαν τα προηγούμενα σφηνάκια… Τα ερωτήματα και οι απορίες σας πολλές…
  Διαβάστε περισσότερα

  Σφηνάκια 2016/4
  Δημοσιεύτηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2016 από K. T.
  •••Παρακολουθώ με το ανάλογο ενδιαφέρον και την δέουσα προσοχή τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο να περιοδ�…
  Διαβάστε περισσότερα

  Σφηνάκια 2016/3
  Δημοσιεύτηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2016 από K. T.
  •• Όσο και αν φαίνεται περίεργο έχουμε να να τα πούμε από το Μάρτιο,μέσα από αυτή τη στήλη. Από τη μιά ,η Αγία …
  Διαβάστε περισσότερα

  Σφηνάκια 2016/2
  Δημοσιεύτηκε στις 4 Μαρτίου 2016 από K. T.
  ••••Ξέρω οτι δεν είμαι συνεπής στην υπόσχεση που σας έδωσα οτι θα έχετε «σφηνάκια» σχεδόν κάθε εβδομάδα. Όχ…
  Διαβάστε περισσότερα
  1 of 2 Επόμενη »

  Σφηνάκια 2016/1
  Δημοσιεύτηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2016 από K. T.
  ••• Καλή χρονιά φίλες και φίλοι! Καλή δύναμη στα έργα του πνεύματος και των χειρών μας! Εχω απουσιάσει για κα…
  Διαβάστε περισσότερα

  Σφηνάκια που….. τζούζουν 1
  Δημοσιεύτηκε στις 7 Οκτωβρίου 2015 από K. T.
  ***Πάει καιρός από τότε που για τελευταία φορά αναρτήσαμε σφηνάκια! Οχι γιατί δεν είχαμε θέματα αλλά γιατί …
  Διαβάστε περισσότερα

  Σφηνάκια που… Τζούζουν!! No2
  Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου 2014 από K. T.
  ….. Πριν συνεχίσω με το υπόλοιπο υλικό που έχουμε θέλω να δώσω δύο εξηγήσεις εξ αφορμής δύο σχολίων που υπήρ…
  Διαβάστε περισσότερα

  Σφηνάκια που…. τζούζουν
  Δημοσιεύτηκε στις 7 Νοεμβρίου 2014 από K. T.
  •••••• Ο,τι και να πείτε έχετε δίκαιο! Σας έχω παραμελήσει! Γιαυτό θα προσπαθήσω, αυτή τη μεγάλη σοδειά από …
  Διαβάστε περισσότερα

  Χορτάσαμε υποκρισία …! Δεν αντέχεστε πια……
  Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουνίου 2014 από K. T.
  ΧΧΧ. Μου λένε πολλοί με τα μηνύματά τους ότι στη νέα γεννιά από σφηνάκια που σας σερβίρω, δεν έχω την επιθετικό…
  Διαβάστε περισσότερα

  ΣΦΗΝΑΚΙΑ
  Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαρτίου 2014 από K. T.
  ΧΧΧ. Της Σταυροπροσκυνήσεως, Γ ´ Κυριακής των νηστειών σήμερα, που γράφονται οι γραμμές αυτές! Οι Εκκλησίες τη…
  Διαβάστε περισσότερα

  ΣΦΗΝΑΚΙΑ
  Δημοσιεύτηκε στις 4 Μαρτίου 2014 από K. T.
  >>> Καλή κι ευλογημένη Τεσσαρακοστή.. Με καρτερία, δύναμη και υπομονή να περάσουμε αυτές τις ημέρες και να …
  Διαβάστε περισσότερα

 3. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Για τον κύριο Ραγκούση
  Χρήσιμο υλικό προς τη Σύνοδο «που δεν ξέρει»….

  http://www.exapsalmos.gr/2016/12/14/sfinakia-20164/
  Σφηνάκια 2016/4
  Δημοσιεύτηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2016

  (….)
  Ευρίσκομαι τακτικά για συναντήσεις στο καφέ του ξενοδοχείου Τιτάνια.. Έχω γνωριστεί ως εκ τούτου με τα γκαρσόνια και λοιπούς παρατρεχάμενους.. Σε μία επίσκεψή μου εκεί βλέπω χωρίς να με δεί αρχιμανδρίτη της δυτικής Πελοποννήσου .. Είναι Κυριακή 2 Οκτωβρίου … Τον είδα χωρίς να με δεί … Πληροφορούμαι από κοινό γνωστό οτι ήρθε για να κανονίσει τα του διδακτορικού που ετοιμάζεται να ξεκινήσει… Παράλληλα όμως, μου λέγει και η πηγή μου στο ξενοδοχείο οτι συναντά και το Λάζαρο τον στρατιωτικό ,από την Καισαριανή για να κουβεντιάσουν στρατιωτικά θέματα και να λύσουν το …Κυπριακό; Προφανώς βρήκε το διδακτορικό ως αφορμή για να ανεβαίνει κάθε τρείς και λίγο στην Αθήνα και να ζεί με τον Λαζαράκο αυτά που δεν μπορεί να ζήσει στα όρια της επαρχίας που ζεί . Ότι θα έκαναν μεταπτυχιακά και διδακτορικά αρχιμανδρίτες και ιερείς για να έρχονται στην Αθήνα και ξεδίνουν,ειλικρινά αυτό δεν το είχαμε σκεφτεί. Και ο μητροπολίτης του κοιμάται ήσυχος … Είναι μαθημένοι κάποιοι αρχιμανδρίτες στα ψεμματάκια και να το παίζουν σε διπλό ταμπλό,ανάλογα που πάνε τα συμφέροντά τους…θα τα βρούνε όμως μπροστά τους,γιατί τα μικρά παιδιά λένε : όποιος λέει την αλήθεια έχει Τον Θεό βοήθεια και όποιος λέει ψέμματα πέφτει μές στα …σκατά και μές´τα αίματα. Για την ιστορία: είναι ο ίδιος αρχιμανδρίτης που έστελνε ερωτικές επιστολές στον έγκλειστο Αλέξανδρο στις φυλακές Κορυδαλλού. Έχουμε μια τέτοια επιστολή του…, Θα την παρουσιάσουμε ,όμως, όταν και όπου πρέπει. Τους χαιρετισμούς του Αλέξανδρου σας μεταφέρουμε Πανοσιολογιώτατε…

  •••Ένας Γέρων Ιεράρχης της Πελοποννήσου που αλλάζει τους σκοπούς και τους όρους των διαθηκών που πέφτουν στα χέρια του και διαθέτει τα χρήματα και τα ακίνητα όπου και όπως βούλεται, γνωρίζει ότι γι’αυτό απαιτείται αίτηση στο Εφετείο Αθηνών και ανάλογη απόφαση; συγκεκριμένη καταγγελία έχει έρθει στον «Εξάψαλμο» και σύντομα θα αναδειχθεί το ζήτημα. Γιατί όταν ξέσε στη γκλίτσα του τσοπάνη,πολλά αηδόνια κελαηδούν. Είναι εύκολο να κατηγορείς τον αθώο άνθρωπο ως πλαστογράφο για να του πάρεις τη διαθήκη,βάζοντας μάλιστα τους κληρικούς σου να καταθέτουν ψέμματα( μαθημένος να κάνει τέτοιες θεάρεστες πράξεις ) και να βρίσκονται τώρα κατηγορούμενοι!! Τώρα, όμως που θα πληρώσει την αποζημίωση είναι τα δύσκολα.

  (…)

 4. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο

  http://www.protothema.gr/politics/article/720377/giannis-ragousis-i-ekklisia-mou-askise-idiaitero-bouling/

  Ραγκούσης για gay ιερείς: Δεν ζητώ συγγνώμη, στρουθοκαμηλισμός να λένε ότι δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην Εκκλησία
  09/10/2017

 5. Ο/Η Γνώστης λέει:

  Όμορφος κόσμος, ηθικός αγγελικά πλασμένος
  Τα κουτσομπολιά οι απειλές, τα υπονοούμενα και οι αλληλοκατηγορίες, δίνουν και παίρνουν.
  Iερός πόλεμος μεταξύ Ιερωνυμικών και του χριστοδουλικού Τζούμα, με εκατέρωθεν προειδοποιήσεις και βαριές κουβέντες.
  Το ύφος αποδίδει και την ποιότητα των αντιμαχομένων.

  http://www.ksipnistere.com/2016/09/blog-post_2598.html
  Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016
  Αυτό το λαμόγιο Σωτήρης Τζούμας χτυπά τον Κίτρους & Κατερίνης Γεώργιο ! ! !

  Μάθε γιατί το λαμόγιο Σωτήρης Τζούμας χτυπά τον Κίτρους & Πλαταμώνος Γεώργιο !

  Ο Σύμβουλος επικοινωνίας της Τράπεζα Πειραιώς ,Manager στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Πρώην Σύμβουλος Επικοινωνίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,
  Δντης επικοινωνίας της Interamerican, Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος επικοινωνίας στον Alpha TV, Πρώην Δημοσιογράφος στη Βουλή των Ελλήνων, επικοινωνιολόγος του ευσεβούς και εθνικόφρονος Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» (αποσκίρτησε τότε από

  τους ΑΝΕΛ), αποτυχών υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., στις εκλογές του 2007, τ.μέλος του Δ.Σ. της «Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Ιεράς Συνόδου» και διευθυντής στρατηγικής επικοινωνίας της διαβόητης ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», που έχει φεσώσει το Δημόσιο…… (μην ανησυχείτε, θα τα πληρώσουν οι ασθενείς των Νοσοκομείων) …….και μπλα μπλα μπλα …μπλα μπλα μπλα…..δηλαδή γενικώς , τα αρπάζω απο όπου μπορώ, με όποιον τρόπο μπορώ, Σωτήρης Τζούμας παρουσιάζεται στο κοινό παρακάτω :

  Εδώ και χρόνια συστηματικά αυτό το λαμόγιο εκθέτει διάφορους ιεράρχες με μοναδικό σκοπό να τους εκβιάσει έμμεσα ή άμεσα, με σκοπό να αποκόμιση οικονομικά οφέλη.

  Στην ιστοσελίδα, που τη λέει «Εξάψαλμος», βγάζει συνεχώς μικρά και μεγάλα «ιερά άπλυτα » αντιπάλων στη φόρα και βρίθει σκανδαλιστικών δημοσιευμάτων, προειδοποιητικών, υπαινικτικών εξυπνάδων κλπ, που τις περισσότερες φορές απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα, όπως στην προκειμένη περίπτωση με τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος Γεώργιο !

  Τα σχετικά σχόλια, που φέρνουν στην επιφάνεια έναν πραγματικό υπόκοσμο, τιτλοφορούνται με τον κακόγουστο τίτλο «Σφηνάκια «.

  Γνωρίζει πολύ καλά ο κ.Τζούμας τα διαδραματιζόμενα στην εκκλησία και χτυπάει συστηματικά σε διαδικτυακό ανταρτοπόλεμο με προειδοποιητικές βολές και περιγράφει καταστάσεις ανύπαρκτες τις περισσότερες φορές και παραπλανητικές κάποιες άλλες, που εξοργίζουν ακόμη και έναν άθρησκο , ….. μιλάμε για κανονικό Μαφιόζο !

  Μου θυμίζει τα κουτσομπολίστικα δημοσιεύματα-ερωτήματα προς την Ιεραρχία του Γρηγόριου Μιχαλόπουλου, ακροδεξιού εκδότη της «Ελεύθερης Ώρας», με μόνη διαφορά ότι ο κ.Τζούμας δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ για «ιερούς» εκβιασμούς ! ! !
  Οι μόνες κατηγορίες οι οποίες έχουν απευθυνθεί κατά του ευλαβούς τούτου ανδρός, σε μερικούς ενημερωτικούς ιστότοπους, είναι για δήθεν συμμετοχή στο παραδικαστικό, οι οποίες θεωρώ ότι οφείλονται σε παρεξήγηση…….ε Σωτήρη μου ; ; ;

  Του λέμε λοιπόν εμείς δημοσία και ευθέως !

  Άσε μαλακά Τζούμα τον Μητροπολίτη Κίτρους στην ησυχία του και μην παριστάνεις ότι δήθεν κόπτεσαι για τα της εκκλησίας .
  Ξέρει όλοι η Ελλάδα ότι κόπτεσαι μόνον για την τσέπη σου ….. Πάψε να ασχολείσαι γενικός με την εκκλησία .
  Έχεις τον λόγο μας ότι εμείς θα ασχοληθούμε μαζί σου και με όλους τους εκβιασμούς που έκανες και κάνεις έμμεσους και άμεσους, όπως και με το παοαδικαστικό κύκλωμα στο οποίο είσαι μπλεγμένος .
  Δεν θα μείνει τίποτα που δεν θα βγει στη φόρα να τελειώνει ο κλήρος και ο λαός πια με κάτι σκουπίδια σαν εσένα !

  Ας κάνουμε τώρα ένα παιχνιδάκι σαν αυτά που κάνεις εσύ στον «εξάψαλμο «εκθέτοντας ιεράρχες .

  Ερωτήσεις:

  1. Έστελνες ανυπόγραφα κείμενα εναντίον του Αρχιεπισκόπου και άλλων ιεραρχών και όταν σε ρώτησε ο Αρχιεπίσκοπος του είπες ότι τα γράφει ο Ντασκας ;

  2. Είχες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον αρχιμανδρίτη Γιοσάκη του παραδικαστικού ; Του είπες «τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να «αθωωθεί τελείως» ο Σύρου Δωρόθεος»;

  3. Προειδοποίησες – Απείλησες με συνέντευξή σου όσους προσπάθησαν να σε μπλέξουν στο παραδικαστικό κύκλωμα λέγοντας πως «θα κλάψουν πικρά» (Χ.Ζέρβας, «Ελευθεροτυπία», 14.11.2005).

  Συνεχίζεται ….

  Ο Ζάχος Πανούλης (ιερωνυμικός κατά τον Τζούμα) κατά Τζούμα από τη zougla του Μάκη

  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=457487&cid=122

  ΤΖΟΥΜΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ Ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε & ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012, 17:42
  6.1K

  Ο επικίνδυνος αυτός τύπος, ο γνωστός επί εποχής του αλήστου μνήμης Χριστοδούλου και από τις Εφημερίδες PRESS – TIME, Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, και Το ΠΑΡΟΝ και σε άλλα έντυπα, ο μετέπειτα τηλεαστέρας του KONTRA της εκπομπής ΠΡΩΪΝΟΣ ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ. Αυτός ο αποτυχημένος επιχειρηματίας του Κολωνακίου, τώρα τελευταία έχει πιάσει στασίδι σε κάποια Ιστοσελίδα, που από εκεί μέσα κάθε εβδομάδα με άρθρο του, μας θυμίζει πόσο απέχει ο ΗΛΙΘΙΟΣ από τον Δημοσιογράφο. Απορούμε όμως πως τον ανέχεται ο Διαχειριστής του site κ. Ζαφειρίου.

  Μας θύμισε εχθές ο Σωτήρης στο άρθρο του το εκκλησιαστικό τσουνάμι 2004 – 2005, λέγοντάς μας πως αβασάνιστα προσπάθησαν να αποκαθηλώσουν τον Χριστόδουλο και πως αδίκως, έριχναν λάσπη τα Μ.Μ.Ε. κατά συγκεκριμένων προσώπων. Που ήταν όμως ο Σωτήρης, αυτός ο «δίκαιος άνθρωπος» την εποχή που το ίδιο το περιβάλλον του Χριστόδουλου, έριχνε τόνους λάσπη στον τότε Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερώνυμο, λίγες μέρες πριν την εκλογή του 1998, με τις ψευδείς πληροφορίες τους προς τα Μ.Μ.Ε. περί δήθεν απάτης του κ. Ιερωνύμου 4 δις. για να επιτύχει ο προστάτης τους Χριστόδουλος το ποθούμενο;

  Αλήθεια μήπως μπορεί να μας θυμίσει ο Σωτήρης τους αυλοκόλακες του Χριστόδουλου και το σαθρό περιβάλλον του; Μήπως μπορεί να μας θυμίσει ποία τα αίτια της Εκθρονήσεως κακήν κακώς του Κουμαριανού από την Θεσσαλιώτιδα ή του Καρούσου από τον Πειραιά ή τον αποσχηματισμό του Κουλουσούσα, για να μην πάμε παρακάτω… Θυμήθηκε ξαφνικά ο άθλιος, τον πρώην Αττικής (σημερινό καλόγερο) Παντελεήμονα Μπεζενίτη, γι’ αυτόν που σήμερα ο Τζούμας άκουσον – άκουσον μελαγχολεί για το τραγικό φινάλε του και μας λέει ότι αυτός είναι πιο «Άγιος» από κάποιους άλλους και ποιος τα λέει αυτά ο Τζούμας, που επί εποχής Χριστοδούλου πέρασε ζωή χαρισάμενη, αλλά αυτά σκέφτεται ο αρρωστημένος εγκέφαλός του και αυτά γράφει.

  Διερωτώμαι όμως όπως και πολλοί άλλοι, είναι τόσο πανηλίθιος ο Τζούμας που πιστεύει ότι η Δικαιοσύνη και η Εκκλησία τον ξήλωσαν για τα κλεμμένα του Μοναστηριού; Δεν έχει ακούσει τις κασέτες, όπου εκεί μέσα ομιλούσε ο «δύσμοιρος» κατά τον Τζούμα πάντα Μπεζενίτης με τους επιβήτορές του για τα ταξιδάκια αναψυχής στην Καραβαϊκή και για μπιντέδες; Το μόνο καλό που θα μπορούσε να προσφέρει σήμερα ο Τζούμας, στην μνήμη του προστάτου του Χριστοδούλου είναι να σωπάσει και να ξεχάσει διότι διαβάζοντας τα κείμενά του γελάνε μαζί του και αναθεματίζουν τον προστάτη του.

  Άγραφα 22/1/2012

  ΖΑΧΟΣ ΠΑΝΟΥΛΗΣ
  Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012, 17:42

  Ο Τζούμας κατά του Ζάχου Πανούλη

  http://www.exapsalmos.gr/2015/03/02/11469/

  Σφηνάκια που …. τζούζουν 1
  Δημοσιεύτηκε στις 2 Μαρτίου 2015 από K. T.

  (….)

  Θυμάμαι στα χρόνια Αρχιεπισκοπείας του Μακαριστού Χριστοδούλου!
  Από την πρώτη στιγμή, άρχισαν να διακινούνται οι λίβελλοι εναντίον του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου μας και των ανθρώπων του περιβάλλοντός του, σε εβδομαδιαία βάση!
  Τί «οι φρουροί της Ορθοδοξίας», τί » Ο Ιερέας ορεινής επαρχίας», τί ο «Ζάχος Πανούλης»,που εξακολουθεί να γράφει μέχρι σήμερα σε γνωστό blog —και δεν είναι άλλος από γνωστό εκβιαστή –δημοσιογράφο, ειδικευμένο μάλιστα στους εκβιασμούς και ο οποίος λέει οτι ανήκει στο …Αρχιεπισκοπικό περιβάλλον! Φεύ!

  (….)

 6. Ο/Η Γνώστης Χιώτης λέει:

  O «σπουδαίος Ιεράρχης» του Τζούμα, είχε σουφρώσει κειμήλια κατά τον Τζούμα

  http://www.politischios.gr/koinonia/tha-ta-diekdikisoyn

  Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

  Θα τα διεκδικήσουν;

  Ιστορικά ιερατικά κειμήλια με χιώτικη προέλευση βρέθηκαν στην οικία του αποθανόντα μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα Μπεζενίτη

  Πολύτιμα ιερατικά κειμήλια, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό πως βρέθηκαν στην κατοχή του εντοπίστηκαν στην οικία του αποθανόντα Μητροπολίτη πρωήν Αττικής Παντελεήμονα Μπεζενίτη.

  Πρόκειται για το εγκόλπιο του Αγίου Νεκταρίου κτήμα του μακαριστού Μητροπολίτη Χίου Παντελεήμονος Φωστίνη καθώς και για το επιγονάτιο του Αγίου Ανθίμου με το ανάγλυφο το δισκοπότηρο, έργο των πρώτων μοναχών της Παναγίας Βοήθειας.

  Σύμφωνα με τον επικοινωνιολόγο Σωτήρη Τζούμα το εγκόλπιο του Αγίου Νεκταρίου το είχε αφήσει εντός του Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Βικτώρων ο Μητροπολίτης Χίου Παντελεήμων Φωστίνης και άγνωστο με πως βρέθηκε στην κατοχή του πρώην Αττικής Παντελεήμονος ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το επιγονάτιο.

  «Ανήκουν στη Χίο»

  Ήδη ο κ. Τζούμας έχει ξεκινήσει προσπάθειες για την επιστροφή των συγκεκριμένων κειμηλίων στη Χίο και γι’ αυτό το λόγο έχει έρθει σε επαφή με τις δύο μοναχές της Ιεράς Μονής Παναγίας Βοήθειας που έχουν ήδη επικοινωνήσει προφορικά με συγγενικά πρόσωπα του αποθανόντα Μητροπολίτη πρώην Αττικής.

  «Αυτά τα κειμήλια πρέπει πάραυτα να επιστραφούν στο νησί. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι δεν πρόκειται για αρχιερατικά άμφια που ήταν στην κτήση του πρώην Αττικής Παντελεήμονος αλλά για κειμήλια που ανήκουν στη Μητρόπολη Χίου και την Μονή της Παναγίας Βοήθειας. Θεωρώ ότι η τοπική εκκλησία θα πρέπει να αξιώσει την επιστροφή τους εκεί όπου πραγματικά ανήκουν. Όταν συντάχθηκε η διαθήκη υπογράφτηκε ως Μοναχός Παντελεήμων. Η καθαίρεση ηρίχθη μόνο για να ταφείς ως Αρχιερέας. Αυτό σημαίνει ότι αν η Μητρόπολη Χίου είχε σωστή νομική κατεύθυνση θα μπορούσε να τα διεκδικήσει άμεσα. Διότι οι μοναχοί δεν δικαιούνται να έχουν περιουσία και να υπογράφουν διαθήκες. Ότι έχουν ανήκουν στη Μονή της Μετανοίας τους δηλαδή στη Μονή Μυρσινιδίου εν προκειμένω αφού ο αποθανών ήταν εγγεγραμμένος ως μοναχός εκεί», σημείωσε ο κ. Τζούμας.

  Στάση αναμονής

  Ερωτώμενος για το συγκεκριμένο ζήτημα ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος ζήτησε σύνεση ενώ έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση να εξεταστούν όλες οι πτυχές της κατοχής των συγκεκριμένων αντικειμένων από τον κυρό Παντελεήμονα.

  Σύμφωνα πάντως με την κείμενη νομοθεσία οτιδήποτε δεν εγγράφεται μέσα στη διαθήκη του εκάστοτε Μητροπολίτη μεταφέρεται αυτοδίκαια στην οικεία Μητρόπολη.

  Υπό αυτή την έννοια αν αποδειχθεί ότι τα συγκεκριμένα ιερατικά κειμήλια περιήλθαν με ορθό τρόπο στην κατοχή του συγκεκριμένου Ιεράρχη θα ανήκουν είτε σε συγγενικά πρόσωπα σε περίπτωση διαθήκης, είτε στη Μητρόπολη Αττικής σε περίπτωση μη ύπαρξης αυτής.

 7. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  Αγιότης-Αγνότης-Ιερότης

  (σημείωση: τελικά ο Δωρόθεος είναι αθώος. Η δικαιοσύνη δεν τον παρέπεμψε)

  http://directnews.gr/greece/6411–2.html
  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

  Τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, εμπλέκει ο διαβόητος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2!

  Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την «έκθεση ανάλυσης» των χιλιάδων τηλεφωνικών συνομιλιών που έχει καταγράψει ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ, προκειμένου να εντοπίσει μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες που λυμαινόταν το χώρο της Δικαιοσύνης.

  Η έκθεση αυτή υπογράφεται από δυο αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου, που διερευνά την υπόθεση.

  Τον Μητροπολίτη Σύρου “ανακατεύει” σε συνομιλίες που είχε με το Γιοσάκη ο γνωστός επικοινωνιολόγος και από τους στενούς συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Χριστόδουλου, Σωτήρης Τζούμας.

  Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με την «έκθεση ανάλυσης» – η οποία βρίσκεται στη διάθεση του directnews.gr – στο διάστημα 27 Απριλίου 2010 έως 14 Ιουνίου 2010, Γιοσάκης και Τζούμας είχαν διάφορες τηλεφωνικές συνομιλίες για μια δίκη που θα γινόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας.

  Κατηγορούμενοι, ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος του Μητροπολιτικού ναού Μυκόνου και ένας ιερομόναχος ονόματι «Χάρης» οι οποίοι είχαν γνωριμίες με celebrities στο νησί της Μυκόνου και υπεξαιρούσαν εικόνες μεγάλης αξίας για να τις πουλήσουν. στη Λαμία, όπου και συνελήφθησαν.

  Λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης από το Δικαστήριο, ο Γιοσάκης λέει στο Τζούμα ότι αναλαμβάνει να τους “καθαρίσει” αλλά χρειάζονταν 100.000 ευρώ για να δοθούν στους δικαστές της έδρας!!!

  «Είναι το alter ego του Δεσπότη»

  Ειδικότερα, στην τηλεφωνική επικοινωνία της 27-4-2010 ο Τζούμας, ζητά από το Γιοσάκη να του πει για την υπόθεση που ενδιαφέρει τον «Σύρου», τον οποίο πιθανόν να δει την επόμενη ημέρα και τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να «αθωωθεί τελείως».

  Ο Γιοσάκης αναφέρει πως ο Δεσπότης δεν τον έχει θέσει σε αργία μέχρι τώρα, παρότι η αρχαιοκαπηλία ιερής εικόνας είναι αδίκημα ιδιαίτερης απαξίας.

  Προσθέτει μάλιστα πως αν καταδικαστεί ο ιερέας, ο Δεσπότης θα πληγεί βάναυσα, αφού, προφανώς ο κατηγορούμενος είναι χειροτονία του, είναι το άλτερ έγκο (ALTER EGO) του.

  Σε ερώτηση του Τζούμα, ο Γιοσάκης απαντά πως ο κατηγορούμενος στη δίκη της Λαμίας, λέγεται ΜΑΡΑΓΚΟΣ.

  Για την ίδια υπόθεση, ο επικοινωνιολόγος με τον αρχιμανδρίτη συνεχίζουν να μιλάνε και άλλες φορές το επόμενο χρονικό διάστημα.

  Μια από αυτές ήταν στις 10 Ιουνίου 2010, όπου ο Τζούμας στις 9 το βράδυ καλεί με το 697644**** κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε, τον αρχιμανδρίτη Γιοσάκη, στο 697734**** κινητό τηλέφωνο.

  Σε κάποια στιγμή της μεταξύ τους συνομιλίας, ο Τζούμας αναφέρει «Α! σου είπα, με πήρε ο Σύρου. Και μου είπε αδελφέ μου σου είπανε πολλά, κάνει ο άνθρωπος, κάνει ότι μπορεί να τα μαζέψει. Αλλά μέχρι τώρα έχει μαζέψει μόνο σαράντα, πενήντα. Από οικονομίες του και τα λοιπά, να του δώσω και εγώ κάτι, είναι πάρα πολλά μου λέει».

  Ο Τζούμας στην ίδια συνομιλία συνεχίζει λέγοντας «Σήμερα με πήρε, τώρα, δεν είναι πολύ ώρα. Και του λέω, δικό σας θέμα, όπως λένε στην Αμερική».


  -Γιοσάκης: Ναι. Κοίταξε, του είπες τι κάνω;

  -Τζούμας: Θέλετε του λέω να καθαρίσετε; Αυτό είναι το θέμα του λέω, εξαρτάται σε ποιες περιπτώσεις, όταν είναι θέμα ζωής, πουλάς και τον εαυτό σου για να τα καταφέρεις. Εδώ του λέω είναι θέμα μην το «κάτσουνε» μέσα. Και μην αμαυρωθείς και εσύ. Από κει και πέρα ότι θέλετε κάνετε του λέω, δικό μου θέμα είναι; Το έπαιξα και εγώ αδιάφορος.

  Αμέσως μετά στη συνομιλία, ο Γιοσάκης επαινεί τον Τζούμα, για το χειρισμό του θέματος και τον ρωτάει: «Όχι του είπες και του είχες πει και το άλλο ότι εκατό…».

  Ο Τζούμας απάντησε θετικά…

  Οφείλει απαντήσεις

  Το directnews.gr θεωρεί ότι είναι πλέον καιρός ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, να λύσει τη σιωπή του και να απαντήσει για όλα όσα του καταμαρτυρούν ο φίλος του επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας και ο Ιάκωβος Γιοσάκης.

  Γνωρίζει τον ιερέα ΜΑΡΑΓΚΟ με τις κλεμμένες εικόνες;

  Τον έχει θέσει σε αργία και αν όχι, γιατί;

  Είναι αλήθεια, ότι ο ΜΑΡΑΓΚΟΣ έδινε εκκλησιαστικές εικόνες ανεκτίμητης αξίας, στις οικογένειες Αγγελόπουλου και Εμφιετζόγλου, όπως υποστηρίζει ο Γιοσάκης σε άλλες τηλεφωνικές του συνομιλίες που έχουν υποκλαπεί από την ΕΥΠ;

  Είναι κρίμα εάν δεν γνωρίζει τίποτε για τη «στημένη δίκη» να διασύρει το όνομά του ο κάθε Τζούμας και Γιοσάκης, αλλά είναι επίσης απαράδεκτο, εάν αληθεύουν έστω και κατ’ ελάχιστο τα όσα υποστηρίζουν στις συνομιλίες τους τα δυο αυτά πρόσωπα, να διατηρεί τη θέση του…

  Το τεκμήριο αθωότητας φυσικά ισχύει για όλους, μέχρις ότου αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

  Ωστόσο, τα δημόσια πρόσωπα όπως και οι θρησκευτικοί ταγοί υποχρεούνται να μιλούν δημόσια και να ξεκαθαρίζουν τη θέση τους.

  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-9-2011 από directNEWS.gr

 8. Ο/Η του κώλου λέει:

  https://www.paraskhnio.gr/o-karamanlis-i-anna-kai-o-epikoinoniol/

  Ο Καραμανλής, η Άννα και ο επικοινωνιολόγος…
  11/11/2013

  Ιδιαίτερα διαχυτικός ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον επικοινωνιολόγο Σωτήρη Τζούμα στο περιστύλιο της Βουλής χθες κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής.

  Ο κ. Καραμανλής αφού ψήφισε, είδε τον κ. Τζούμα να συνομιλεί με την ωραιοτάτη και χαμογελαστή, πάντα, βουλευτή της ΝΔ Άννα Καραμανλή στο περιστύλιο. Αμέσως άφησε την παρέα του και κατευθύνθηκε προς το μέρος τους. «Βλέπω, Σωτήρη, την έχεις από… κοντά την Άννα» τον πείραξε.

  «Φυσικά, πρόεδρε μου, είναι βλέπετε το όνομα…» απάντησε με ετοιμότητα και ευφυία ο Σωτήρης Τζούμας, με τον Καραμανλή να πιάνει το υποννοούμενο και να χαμογελά… αυτάρεσκα!

  http://www.skai.gr/news/politics/article/57376/%CE%9F%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%9D%CE%94-%CF%83%CE%B5-56-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82/#ixzz4v1bFLJwB

  21/08/2007

  Οι υποψήφιοι της ΝΔ σε 56 περιφέρειες

  Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ 8 ΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

  ΤΖΟΥΜΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ

 9. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

  Κύριοι κύριοι Ροΐδη Λασκαράτε,

  Η γυναίκα μου και ο γράφων δεν ευχαριστιόματε το ούζο μακριά από θάλασσα (γι’ αυτό και δεν το πίνουμε στην Αθήνα). Σήμερα, πήγαμε κάπου (δεν έχει σημασία που) παραθαλάσσια, με ένα φιλικό μας ζευγάρι, και (αφού ήταν παραθαλάσσια) ήπιαμε ούζο. Πίνοντας ούζο, λοιπόν, είχα «φωτεινό διάλειμμα» και κατάλαβα γιατί η πιο μαζική (και συνάμα και πιο προνομιούχα) εκκλησία τής Ελλάδος αντιτίθεται στο νομοσχέδιο για ταυτότητα φύλου. Γνωρίζω, πολύ καλά (δεν έχει σημασία, τώρα, πως), ότι η πιο μαζική (και συνάμα και πιο προνομιούχα) εκκλησία τής Ελλάδος είναι «στα μαχαίρια» με τους αθωνίτες· όμως, τυγχάνει να έχουν και πάμπολλα κοινά συμφέροντα.

  Είναι προφανές: οι αθωνίτες δεν θέλουν γυναίκες στον Άθω. Αλλά, υπάρχουν και μαζοχίστριες χριστιανές (ok κάθε γυναίκα είναι μαζοχίστρια εάν είναι θρήσκα) που έχουν «διακαή πόθο» να επισκεφθούν τον Άθω. Κάνοντας χρήση τού Νόμου (που παρέχει την ευχέρεια πολλάπλών δηλώσεων ταυτότητος φύλου), όλες αυτές οι «θεούσες» θα μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται άνδρες ώστε να παίρνουν το λεγόμενο «διαμονητήριο» και να επισκέπτονται τον Άθω¹· στη συνέχεια, όλες αυτές οι «θεούσες» (αφού θα έχουν δει τα τού Άθω) θα ξανα-αυτοπροσδιορίζονται γυναίκες. Και, βέβαια, επειδή οι Αθωνίτες δεν θέλουν γυναίκες (ο νοών νοείτω) έχουν ξεσηκωθεί και η πιο μαζική (και συνάμα και πιο προνομιούχα) εκκλησία τής Ελλάδος («μαζί τα τρώνε») συνηγορεί.

  ¹ σοβαρά και δεν σάς κάνω πλάκα: αν και τα κτήρια τού Άθω παρουσιάζουν ιστορικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, ουδέποτε πήγα και ούτε θέλω ποτέ να πάω (για λόγους ιδεολογικούς)

  • Ο/Η Κ.Δ. λέει:

   Γιαυτό ο Κυριάκος αντιπρότεινε δυνατότητα αλλαγής φύλου μόνο μία φορά, για να προλάβει τις καιροσκόπες θεούσες προσκυνήτριες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.