Το Βατερλώ της τροπολογίας για την τουρκική Ένωση Ξάνθης…

[…μια ακόμη ήττα της λογικής και της δικαιοσύνης, αλλά και του πατριωτισμού]

Μπλογκ Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές
Όποιος θέλει να δει πως αλλοιώνεται έντεχνα η αλήθεια και η πραγματικότητα, κυρίως με αποσιωπήσεις, ας διαβάσει το ρεπορτάζ της iefimerida (που βεβαίως δεν είναι και το χειρότερο), η οποία ενώ είναι ένα πράγματι καλό ενημερωτικό βήμα, δίνει εν προκειμένω ένα μάθημα κακής δημοσιογραφίας («Απέσυραν άρον-άρον την τροπολογία για την Τουρκική Ενωση Ξάνθης μετά την κατακραυγή»).  Δυστυχώς, προκειμένου περί των λεγόμενων «εθνικών θεμάτων» η αλήθεια αλλοιώνεται και ακρωτηριάζεται εν ψυχρώ στο βωμό του ευτελούς και αντεθνικού εθνολαϊκισμού.

Η τουρκική ένωση Ξάνθης πρέπει να νομιμοποιηθεί για πολλούς λόγους.

Α. Διότι αποτελεί απαράβατο δικαίωμα σύμφωνα και με τον κεκτημένο ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό: («Έκθεση για ανθρώπινα δικαιώματα μειονοτήτων» … – ELawyer, 28 Φεβ 2009): «…Το γεγονός ότι με 4 αποφάσεις εντός των τελευταίων δέκα ετών του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων η Ελλάδα καταδικάστηκε επειδή τα δικαστήριά της δεν σεβάστηκαν το δικαίωμα Ελλήνων πολιτών να ιδρύουν σωματεία και ενώσεις αποτελεί ένα σοβαρό νομικό ζήτημα…».

Β. Διότι η Ελλάδα δυσφημείται στην Ευρώπη και διεθνώς ως χώρα που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε όλη την έκτασή τους, όπως την έχει κατακτήσει η Ευρώπη.

Γ. Διότι οι Έλληνες πολίτες καταβάλουν πρόστιμα μετά από τις καταδίκες της χώρας στο Στρασβούργο, χωρίς να φταίνε όλοι. Πληρώνουν και αυτοί, οι έστω λίγοι, που διαφωνούν με αυτήν την πρακτική, με δεδομένο πως οι ακραιφνείς πατριώτες της Χ.Α. των ΑΝΕΛ του κόμματος Λεβέντη, των λαϊκών (και όχι μόνο) πτερύγων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πιθανότατα και του ΚΚΕ («Απάντηση στον κομμουνιστή-«πατριώτη» Ν.Μπογιόπουλο» ) και βεβαίως και οι Εθνομπολσεβίκοι της ΛΑΕ του Λαφαζάνη της Σρεμπρένιτσα («Η μειονότητα της Θράκης στη μέγγενη των εθνικισμών»), που υπερθεματίζουν σε επικίνδυνη επίδειξη «πατριωτισμού», δεν προσφέρονται να πληρώσουν οι ίδιοι τα πρόστιμα.

Δ. Διότι είναι αυτονόητο πως οι τουρκικής προέλευσης Έλληνες πολίτες δικαιούνται να απολαμβάνουν όσα δικαιούνται και οι Έλληνες πολίτες άλλων χωρών όπου γης.

Ε. Διότι η καταπίεση της μειονότητας της Θράκης, έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην ελληνική μειονότητα της Τουρκίας.

Στ. Διότι κάθε άδικη επιβάρυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και κάθε ρήγμα στη φιλία των δυο λαών έχει πολύ δυσάρεστες επιπτώσεις στο ειρηνικό κλίμα.

Είναι απορίας άξιο πως αυτοί που θεωρούν επέλαση του καθεστώτος Ερντογάν στην ελληνική Θράκη τον σεβασμό του ελληνικού Κράτους στα αυτονόητα, δεν έχουν εκφράσει ούτε ίχνος δυσαρέσκειας όταν το καθεστώς Τσίπρα, παραδίδει παράνομα και τόσο ανίερα Τούρκους φυγάδες στον τύραννο και προκαλεί κι από πάνω Οταν ο Κοτζιάς απειλεί τον Συνήγορο του Πολίτη»). Είναι θλιβερό επίσης το γεγονός πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κρατούν επαμφοτερίζουσα στάση, αρνούνται να πάρουν επίσημη και σαφή θέση κρύβονται πίσω από τον «πατριωτικό» θίασο των ΑΝΕΛ («Δημήτρης Καμμένος: Να αποσυρθεί η εθνικά επιζήμια τροπολογία») και δεν ψηφίζουν ένα νομοθέτημα, που γνωρίζουν πως δεν το καταθέτουν τα προβληματικά ανθρωπιστικά και δημοκρατικά αισθήματα των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η βέβαιη απειλή της ευρωπαϊκής πολιτικής, ηθικής και οικονομικής καταδίκης. Πράγματι η παρά φύσιν συνεργασία ενός «αριστερού» κόμματος με την ακροδεξιά, διχάζει την τυχοδιωκτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία όταν έρχονται νομοσχέδια με περιεχόμενο σχετικό με τα ανθρώπινα δικαιώματα και με τις δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών. Όμως τότε το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και η κεντροδεξιά τουλάχιστον πτέρυγα της ΝΔ οφείλουν να υπερψηφίζουν, καταγγέλλοντας βεβαίως εμφαντικά την τυχάρπαστη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν συμφωνεί σε τίποτα με αυτούς που επέλεξε να συγκυβερνά, εκτός από το «αδειανό» αντιμνημονιακό «πουκάμισο» και την κοινή πρωτόγονη και αδίστακτη βουλιμία για εξουσία και ατομικό ευδαιμονισμό.

Δεν παραγνωρίζουμε ούτε αγνοούμε την απειλή  του τουρκικού εθνικισμού και του μεγαλοϊδεατικού νεοοθωμανικού Ισλαμισμού για την πατρίδα μας, ούτε τις τοπικές ιστορικές και γεωπολιτικές ιδιαιτερότητες. Όμως αυτοί οι κίνδυνοι ακριβώς διογκώνονται όταν η Ελλάδα αυτογελοιοποιείται στα μάτια της Ευρώπης και κάθε πολιτισμένου ανθρώπου και η μειονότητα της Θράκης αδικείται τόσο κατάφωρα και προκλητικά, με τόσο απάνθρωπες, ταπεινές και άθλιες μεθοδεύσεις, ειδικά κατά των κοριτσιών και των γυναικών της μειονότητας («Ελλάδα: Η μόνη χώρα στην Ευρώπη που αποδέχεται τον ιερό νόμο του Ισλάμ») και έτσι χαρίζεται σε αυτούς ακριβώς που απειλούν τη χώρα μας και εμφανίζονται ως προστάτες των δικαιωμάτων της.

Η Ελλάδα δεν έχει απολύτως τίποτα να φοβηθεί όταν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και όσο μένει προσκολλημένη  στο δυτικό κόσμο, στις αξίες και στις συμμαχίες του, που μπορεί να μην είναι όπως εμείς σε αυτό το μπλογκ τον θέλουμε, αλλά είναι το μόνο κομμάτι του πλανήτη, μαζί με τους φίλους του σε όλη τη Γη, που σέβεται στοιχειωδώς κάποιες πανανθρώπινες αξίες και είναι ανοιχτός σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα αυτοκαταστράφηκε από το λαϊκισμό και αποτελεί πραγματικά εθνική προδοσία η συνέχιση αυτής της ντροπιαστικής κατάστασης.

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

21 Responses to Το Βατερλώ της τροπολογίας για την τουρκική Ένωση Ξάνθης…

 1. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Ποιος να ακούσει τη φωνή του ορθολογισμού στη χώρα όπου βροντούν οι «προφητείες» του Παΐσιου και κάθε άλλου τσαρλατάνου;; Η αυτογελοιοποίηση και η αυτοκαταστροφή είναι εδώ και πολλούς αιώνες η ειδικότητα των κατοίκων της «ένδοξης» Ελλαδάρας – και, όπως φαίνεται, θα συνεχίσει να είναι.

 2. Ο/Η Αλήθεια είναι ότι συμφέρει το λαό ή το Έθνος (αναλόγως) λέει:

  http://elawyer.blogspot.gr/2009/02/e.html

  Σάββατο, Φεβρουαρίου 28, 2009
  Eυρωπαίος Επίτροπος Δικαιωμάτων: Έκθεση για ανθρώπινα δικαιώματα μειονοτήτων στην Ελλάδα
  Εδώ και δέκα μέρες περίπου, στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και μάλιστα στην πρώτη σελίδα, και σε κεντρικό σημείο υπήρχε αναρτημένη η Έκθεση του Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Ελλάδα.

  Έκθεση Hammarberg (στα αγγλικά)

  Δεν είδα αναφορά στην Έκθεση αυτή σε κανένα ελληνικό μέσο ενημέρωσης, ενώ είναι σαφές ότι υπάρχει εξαιρετικό ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, καθώς αξιολογείται η επίδοση της Χώρας μας σε ένα άκρως ευαίσθητο ζήτημα που αφορά κάθε άνθρωπο: την τήρηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων εκείνων που δεν ανήκουν σε πλειοψηφίες. Εκεί κρίνεται αν υπάρχει κράτος δικαίου, δημοκρατία, δικαιοσύνη: όχι στο αν οι ισχυροί και οι πλειοψηφικοί προστατεύονται (που και σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν πολλά προβλήματα), αλλά στο αν οι ανίσχυροι και οι μειονοτικοί έχουν αναγνωρισμένα (νομικώς) δικαιώματα και αν αυτά είναι σεβαστά στην πράξη.

  Το e-lawyer δεν είναι ένα πολιτικό ιστολόγιο: ενδιαφέρει μόνο το νομικό σκέλος του ζητήματος. Το αν το 2006 επιτράπηκε στην Ελλάδα ο γάμος με ένα 11χρονο κοριτσάκι, επειδή σύμφωνα με έναν νόμο του 1991 στην Θράκη ακολουθείται ένας μουσουλμανικός νόμος αποτελεί ένα σοβαρό νομικό ζήτημα διεθνούς και συνταγματικού δικαίου. Το γεγονός ότι με 4 αποφάσεις εντός των τελευταίων δέκα ετών του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων η Ελλάδα καταδικάστηκε επειδή τα δικαστήριά της δεν σεβάστηκαν το δικαίωμα Ελλήνων πολιτών να ιδρύουν σωματεία και ενώσεις αποτελεί ένα σοβαρό νομικό ζήτημα.

  Παραθέτω λοιπόν σε μετάφραση μου στα ελληνικά την Έκθεση του Επιτρόπου για το θέμα των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

  Παραθέτω επίσης σε μετάφραση και τις απαντήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης (παράρτημα της Έκθεσης του Επιτρόπου), όπου πέρα από την άρνηση της αναγνώρισης της μακεδονικής μειονότητας (με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει τέτοια υποχρέωση της Χώρας), υπάρχει το θετικό στοιχείο ότι η Ελλάδα σκέφτεται να καταργήσει την διάταξη της εφαρμογής του Νόμου της Σαρία.

  (……)

 3. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/kai-karmiris-kai-thrasys-44341479346

  Και καρμίρης και θρασύς!

  Ο υπουργός Αμυνας ευρωπαϊκής χώρας πιάστηκε να ψωνίζει με υπηρεσιακό πολυτελές αυτοκίνητο. Και μετά άρχισε να ψελλίζει δικαιολογίες. Συνάδελφοί του σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για ανάλογα παραπτώματα, παραιτήθηκαν

  Γιώργος Καρελιάς 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017, 12:33

  Σε μια ευρωπαϊκή χώρα παραιτήθηκε η υποδιοικήτρια της κεντρικής τράπεζας λόγω «σύγκρουσης συμφερόντων». Ο αδελφός της ήταν στέλεχος ιδιωτικής τράπεζας (εδώ).
  Σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα παραιτήθηκε μια υπουργός επειδή αποκαλύφθηκε ότι απασχολούσε συνεργάτες ευρωβουλευτών σε κομματικές θέσεις (εδώ).
  Σε μια τρίτη ευρωπαϊκή χώρα παραιτήθηκε υπουργός επειδή -άκουσον άκουσον!- πιάστηκε σε έλεγχο της Τροχαίας να οδηγεί οριακά υπό την επήρεια αλκοόλ (εδώ).
  Θυμήθηκα τα τρία περιστατικά μόλις διάβασα αυτόν τον αποκαλυπτικό διάλογο στη Βουλή μιας τέταρτης ευρωπαϊκής χώρας. Το ζουμί είναι ότι ο υπουργός Αμυνας πιάστηκε να ψωνίζει σε κατάστημα ευρωπαϊκής πρωτεύουσας με υπηρεσιακό πολυτελές αυτοκίνητο.
  Δεν θα έδινα καμιά σημασία στο περιστατικό. Σιγά που θα έσταζε η ουρά του γαϊδάρου. Στην ευρωπαϊκή χώρα που ζούμε όχι μόνον οι υπουργοί, αλλά και κατώτεροι αξιωματούχοι χρησιμοποιούν τα κρατικά αυτοκίνητα για ιδιωτικές δουλειές, τους αστυνομικούς φρουρούς για ορντινάτσες και πάει λέγοντας.
  Επειδή, λοιπόν, δεν είμαστε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, ούτε φυσικά Ιαπωνία, το περιστατικό είναι ασήμαντο. Υπάρχει, όμως, μια πτυχή του που δεν σε αφήνει να το προσπεράσεις. Το θράσος του δικού μας υπουργού. Αντί να παραδεχτεί το λάθος του (δεν μπόρεσε να διαψεύσει το περιστατικό διότι υπάρχουν φωτογραφίες) και να ζητήσει συγγνώμη, άρχισε να ψελλίζει δικαιολογίες. Μεταξύ άλλων ότι πήγε να πάρει δώρα για τα παιδιά του και χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο μόλις για μια ώρα! Και σαν να μην έφτανε αυτό, επιχείρησε να συμψηφίσει την δική του «παράβαση» με παρόμοιες «παραβάσεις» των προηγούμενων (και του ερωτώντος βουλευτή). Το γνωστό «κι εσείς τα ίδια κάνατε».

  (….)

  text
  • Eπιδιώκουμε, λέει, συνάντηση του Αλέξη με τον Τραμπ. Δεν το ξανασκεφτόμαστε; Ας παραμείνει ο Κιμ ο μοναδικός στόχος…

 4. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:


  Αριστερή ριζοσπαστική φεμινίστρια, καθειγείτροια Παναιποιστοιμοίου σύζυγος Αιβροπέου προθηπουργού

  http://www.efsyn.gr/arthro/saria-enas-mesaionas-me-ellinika-hromata

  Σαρία: ένας μεσαίωνας με ελληνικά χρώματα


  Μουσουλμάνοι της Θράκης- φωτογραφία αρχείου Φωτογραφίες αρχείου | ΑΠΕ/ΜΠΕ

  19.03.2017
  Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης, Αντα Ψαρρά
  Πόσο γνωστό είναι άραγε ότι ένα μέρος του πληθυσμού της Ελλάδας δεν προστατεύεται από τον νόμο;

  Οτι πολλοί πολίτες δεν θεωρούνται ίσοι απέναντι στον νόμο;

  Οτι ανήλικα κορίτσια 14 χρόνων υποχρεώνονται να συνάψουν γάμο ανεξάρτητα από τη βούλησή τους, ότι οι οικογενειακές και οι κληρονομικές διαφορές των πολιτών αυτών δεν ρυθμίζονται με βάση τους κανόνες Δικαίου, αλλά με θρησκευτικούς κανόνες, και δεν εκδικάζονται από δικαστή, αλλά από έναν θρησκευτικό ηγέτη;

  Γνωρίζουμε άραγε ότι το ελληνικό Σύνταγμα δεν προστατεύει όλους τους πολίτες της χώρας το ίδιο και ότι ένας αναχρονιστικός και αυταρχικός νόμος που ισχύει μόνο στην Ελλάδα απ’ όλη την Ευρώπη απαγορεύει την ισότητα των δύο φύλων;

  Κι όμως αυτό συμβαίνει εδώ και δεκάδες χρόνια, σχεδόν έναν αιώνα, σε μία και μόνο περιοχή της Ελλάδας, της οποίας ο πληθυσμός υποτίθεται ότι προστατεύεται από διεθνείς συμβάσεις ως αναγνωρισμένη θρησκευτική μειονότητα.

  Μπορεί όμως να προστατεύεται η μειονότητα ως σύνολο, αλλά κατάφωρα καταπατούνται τα ατομικά ανθρώπινα δικαιώματα, είτε από τις αδιέξοδες πολιτικές της κεντρικής εξουσίας είτε από τους προύχοντες και τους θρησκευτικούς παράγοντες της περιοχής.

  Με τον τρόπο αυτό η Θράκη ζει και αναπτύσσεται σε ένα κακοφορμισμένο κοινωνικό περιβάλλον που παράγει περισσότερη φτώχεια, περισσότερη ανισότητα και κατά συνέπεια περισσότερα προβλήματα για έναν κόσμο που εξακολουθεί να αισθάνεται απόβλητος και που σε κάποιο ποσοστό ενδεχομένως να αναζητά σε έναν άδικο νόμο την περιφρούρηση της ταυτότητάς του.

  Με αφορμή λοιπόν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, πολύ ζωντανή και πλούσια σε απόψεις και αναλυτικές περιγραφές, που διοργάνωσε τη Δευτέρα 13/3 στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ιδρυμα Θ. και Δ. Τσάτσου, θα προσπαθήσουμε για άλλη μια φορά να φωτίσουμε τον «περίφημο» νόμο της Σαρίας, τον ισλαμικό νόμο δηλαδή, που ισχύει για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και που, όπως προκύπτει, υπερισχύει όχι μόνο των κοινών ελληνικών κανόνων Δικαίου αλλά και των διεθνών συμβάσεων για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  Η αρχή


  Από δεξιά: Γ. Κτιστάκις, Μ. Μουσταφά, Χ. Ροζάκης, Γ. Καλαντζής, Κ. Γούναρης, Ιλ. Αχμέτ Από δεξιά: Γ. Κτιστάκις, Μ. Μουσταφά, Χ. Ροζάκης, Γ. Καλαντζής, Κ. Γούναρης, Ιλ. Αχμέτ

  Η ελληνική Σαρία εφαρμόζεται μέχρι σήμερα με βάση τον νόμο 1920/1991, ο οποίος αντικατέστησε τον πολύ παλαιότερο νόμο του 1920 (που είχε σκοπό την προστασία των παραδόσεων της μουσουλμανικής μειονότητας) και ο οποίος αναθέτει στους μουφτήδες Ξάνθης, Κομοτηνής και Διδυμότειχου την εκδίκαση όλων των οικογενειακών και κληρονομικών διαφορών των Ελλήνων μουσουλμάνων, δημιουργώντας έτσι την πρωτοτυπία της μετατροπής ενός θρησκευτικού ηγέτη, του μουφτή, σε ιεροδίκη.

  Οπως εξηγεί ο Γιάννης Κτιστάκις, επίκ. καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο μουφτής δεν είναι νομικός, επιλέγεται από τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων «με βάση το ήθος, τη θεολογική κατάρτιση και την εν γένει θρησκευτική δράση του» και διορίζεται για δεκαετή θητεία, ανανεώσιμη, ως δημόσιος υπάλληλος σε θέση γενικού διευθυντή.

  (….)

  Ας δούμε μερικές αναχρονιστικές εφαρμογές της Σαρίας που έχουν άμεσες επιπτώσεις στη ζωή των μουσουλμάνων γυναικών και των παιδιών τους.

  Ο μουφτής-ιεροδίκης επικυρώνει την απόφαση των γονέων να παντρέψουν τα ανήλικα κορίτσια τους χωρίς να διερευνήσει την πραγματική βούληση των 14χρονων ή 15χρονων παιδιών.

  Επίσης, με απόφαση μουφτή, οι σύζυγοι χωρίζουν τις συζύγους τους μονομερώς και αναιτιολόγητα, ενώ δεν επιδικάζεται ποτέ διατροφή για τη διαζευγμένη σύζυγο, πέραν του τριμήνου από το διαζύγιο. Οσον αφορά την επιμέλεια των παιδιών, τα αγόρια μέχρι την ηλικία των επτά ετών και τα κορίτσια μέχρι τα εννέα μένουν με τη μητέρα τους κι έπειτα αυτομάτως η επιμέλειά τους μεταβιβάζεται στον πατέρα.

  Ας σημειωθεί ότι ούτε στην Τουρκία δεν επιτρέπεται η υποκατάσταση του κοσμικού δικαίου από Ιερούς Κανόνες – και βέβαια οι θρησκευτικοί ηγέτες της δεν είναι δικαστές.

  (….)

  Το κληρονομικό… άδικο

  (…..)

  «Το ‘90 ο πατέρας μου, ο οποίος δεν ήταν ούτε μαρξιστής ούτε λενινιστής, συνέταξε μια δημόσια διαθήκη. Αισθάνομαι υποχρεωμένος, μπροστά σ’ αυτό το ανοσιούργημα που έγινε για τη μη δυνατότητα σύναψης δημόσιας διαθήκης, να υπερασπιστώ την επιλογή του πατέρα μου», αναφέρει ο Μουσταφά Μουσταφά, γιατρός και σήμερα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξηγεί ότι η κατάργηση των δικαστικών αρμοδιοτήτων του μουφτή είναι πάγια θέση της Αριστεράς από τη μεταπολίτευση και εκφράζεται στο πλαίσιο των αιτημάτων για διαχωρισμό κράτους και θρησκείας, για εκσυγχρονισμό του τρόπου ζωής της μειονότητας και βέβαια για τη βελτίωση της θέσης της γυναίκας.

  (…..)
  Και να σκεφτεί κανείς ότι το Πανεπιστήμιο έχει χτιστεί πάνω στις λεγόμενες «μουσουλμανικές γαίες», την περίοδο που η αντιμετώπιση της μειονότητας προέβλεπε και τον «εκχριστιανισμό» της ακίνητης ιδιοκτησίας. («Ιός», 16/7/2006)

  http://www.iospress.gr/ios2006/ios20060716.htm

 5. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνόγλου λέει:

  http://hania.news/2016/06/23/%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%B1/

  Κοσμοσυρροή στην προβολή της τουρκικής ταινίας που γυρίστηκε και στα Χανιά (εικόνες)
  23 Ιουνίου 2016 Ομάδα Σύνταξης

  Πολύ μικρός αποδείχθηκε ο δημοτικός κινηματογράφος «Κήπος», που γέμισε ασφυκτικά χθες το βράδυ, στην προβολή της ταινίας «Οι άνθρωποι του παππού μου» , του Τούρκου σκηνοθέτη Τσαγάν Ιρμάκ , ο οποίος παρουσιάζει, ουσιαστικά, την ιστορία του παππού του, που έφυγε από την Κρήτη το 1923 με την ανταλλαγή των πληθυσμών.

  Παρόντες στην προβολή ήταν ο Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα, Κερίμ Ουράς , ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας , ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης , ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Χανίων Μανώλης Γιαννούλης , η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη , δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και πλήθος κόσμου.

  Ο κ. Ουράς, στον σύντομο χαιρετισμό του, μίλησε για την ταινία, σημειώνοντας ότι «είναι ένα πολύ συναισθηματικό έργο και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον σας γι’ αυτήν την ταινία. Υπάρχει μια ιστορία εκατοντάδων χρόνων, που δημιουργεί ανάμεσά μας ένα μεγάλο δέσιμο. Η τέχνη έχει την ιδιότητα να ενώνει τους ανθρώπους και τους πολιτισμούς. Εύχομαι αυτή η ταινία να είναι μια γέφυρα φιλίας για τις δύο χώρες μας» , κατέληξε ο κ. Ουράς.

  […..]

  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

  Ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «οι χώρες μας, Ελλάδα και Τουρκία, ενώνονται με κοινούς δεσμούς, καθώς ζήσαμε για αιώνες δίπλα – δίπλα. Μας ενώνουν, λοιπόν, πάρα πολλά, ενώ οι λαοί μας σέβονται και εκτιμούν ο ένας τον άλλο. Κατά τη διάρκεια του κοινού μας παρελθόντος οι ελληνο-τουρκικές σχέσεις πέρασαν από πολλές φάσεις και διακυμάνσεις, από περιόδους σύγκρουσης, έντασης, ύφεσης, αλλά και συνεργασίας. Από την πλευρά μας, στηρίζουμε την ελληνοτουρκική προσέγγιση, προκειμένου όλοι μαζί να πορευτούμε σε ένα δρόμο ανάπτυξης, προκοπής και ευημερίας, με έμφαση στην αρμονική συνύπαρξη των λαών μας».

  O Οζάν ένα δεκάχρονο αγόρι που κατοικεί με την οικογένειά του σε μια όμορφη μικρή πόλη σταπ αράλια της Τουρκίας, θα γνωρίσει την ιστορία των προγόνων του μέσα από τις νοσταλγικές αφηγήσεις του παππού του, Μεχμέτ. Ο παππούς του μικρού Οζάν που κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών ήρθε στην Τουρκία, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Ο παππούς Μεχμέτ με τα μπουκάλια που αφήνει στα γαλανά νερά του Αιγαίου «ταξιδεύει» το μικρό εγγονό του Οζάν στα μέρη που γεννήθηκε.

  [….]

 6. Ο/Η Κάσυ Διάρη Ναζιάρα λέει:

  https://www.buzzfeed.com/ryanhatesthis/antifascists-used-twitter-to-find-a-neo-nazi-walking-around?utm_term=.yid1gJ07pk#.klmPVojOn5
  posted on September 18, 2017, at 4:48 p.m.

  Anti-Fascists Used Twitter To Find A Neo-Nazi Walking Around Seattle And Beat Him Up

  • Ο/Η doulosofos λέει:

   Η βία χαρακτηρίζει προβληματικούς χαρακτήρες και άτομα με μεγάλα ψυχολογικά προβλήματα.
   Εκτός των περιπτώσεων που ασκείται από άτομα με προοδευτικό προσανατολισμό, αριστερούς, αναρχικούς ή κομουνιστές.

 7. Ο/Η Psycho λέει:

  Αποσύρθηκε τελικά η «κρυφή» τροπολογία
  Κυβερνητικές αναταράξεις: Αναγκάστηκαν να πάρουν πίσω την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»
  20/09/2017

  Νίνα Κασιμάτη: Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζει την τροπολογία για την «Τουρκική Ενωση Ξάνθης»

  Για «εθνικά επικίνδυνη» πρωτοβουλία μιλούν οι ΑΝΕΛ – ΝΔ, ΔΗΣΥ ξεκαθάρισαν πως νομοσχέδια που δεν εξασφαλίζουν την δεδηλωμένη δεν θα λαμβάνουν τη δική τους στήριξη

  ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Καμμένος είχε δηλώσει μετά το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» πως «αναμένω την απόσυρση αυτής της Εθνικά Επικίνδυνης «πρωτοβουλίας»… Θυμίζω ότι υπάρχει αρνητική εισήγηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»! Ελπίζω οι υπεύθυνοι εισηγητές να ανακαλέσουν. Να αποσύρουν αυτή την Εθνικά επιζήμια τροπολογία».

  Σαν να μην έφτανε αυτό, οι κλυδωνισμοί φαίνεται πως πέρασαν και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ορισμένοι βουλευτές, όπως η κυρία Νίνα Κασιμάτη, εξέφραζαν δυσφορία για την προωθούμενη ρύθμιση και απροθυμία να την στηρίξουν.

  Η κυρία Κασιμάτη σε εκδρομή εθνικής αποστολής

  Στέλεχος ΠΑΣΟΚ για Νίνα Κασιμάτη: Από το Viva Fidel ως τον Κασιδιάρη, μια τζούρα δρόμος [εικόνα]

  05|12|2016

  Ενα αιχμηρό σχόλιο για την εμφάνιση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασιμάτη (προερχόμενης από το ΠΑΣΟΚ) στο Καστελόριζο, δίπλα στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, έκανε ο Υπεύθυνος γραφείου Τύπου της Φώφης Γεννηματά, Νίκος Βοσδογάνης.

  • Ο/Η Αυτοκαθορισμός λέει:

   Σ’ αυτόν τον τόπο, πάρχει μία θανάσιμη παρεκτροπή, από τον ορθό πολιτικό λόγο που μας επέφερε πολλά δεινά.
   Η εθνική πολιτική δεν γίνεται με βάση το εθνικό συμφέρον, αλλά αυτό των κομμάτων,και δη της κυβέρνησης, αλλά και άλλων εξουσιαστικών κέντρων. Είναι κάτι που χαρακτηρίζει διαχρονικά, αυτό το κράτος. Στην παρούσα φάση, η κυβέρνηση στερείται προγράμματος και στοιχειώδων κυβερνητικών ικανοτήτων. Αυτό σε συνδυασμό ότι δεν πήρε αυτονομία στις εκλογές, προκάλεσε «αναγκαστικά» στην συνεργασία της με τους ΑΝΝΕΛ, καθιστώντας την υποχείριο του Καμμένου.
   Ακόμη και οι πλάγιες ματιές της προς την ΧΑ, στοχεύουν στην εξασφάλιση όσο το δυνατόν σιωπηρής στίριξης της, απ’ αυτήν.
   Ετσι, οι προτάσεις της κυβέρνησης ουδόλως στοχεύον στο εθνικό συμφέρον, αλλά στην εξασφάλιση ισσοροπιών με τις «ημέτερες δυνάμεις» για την παραμονή της στην εξουσία. Μία από τις παρενέργειες αυτού του πολιτικού συρφερτού, είναι το ναυάγιο της τροπολογίας για την «Τουρκική Ενωση Ξάνθης».
   Η επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει πάση θυσία αλλά και η θλιβερή μετριότητα των πολιτικών στελεχών του, τον οδήγησε σε δέσμευση απέναντι σε φανερούς και κρυφούς συνεργάτες και στην ικανοποίηση των απαιτήσεων τους θέλοντας και μη.
   Είναι αυτό που λέει η παροιμία: Ηταν στραβό το κλίμα το ‘φαγε και ο γαίδαρος..
   ΥΓ
   Εξυπακούεται πως κατά την προσωπική μου άποψη, η «Τουρκική Ενωση Ξάνθης» μπορεί να αυτοκαθορίζεται όπως της αρέσει. Το ίδιο ισχύε για οποινδήποτε. όπου γης.
   Αλλωστε στην δική μου συνείδηση, τα μόνα σύνορα που αναγνωρίζω είναι αυτά των άλλών ανθρώπων. Κάθε άνθρωπος, είναι και ένα πνευματικό σύνορο που με ωθεί να αυτοκαθορίζομαι.
   Και πατρίδα, το μέλλον.

 8. Ο/Η Red λέει:

  http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/09/blog-post_715.html

  Στην Ελλάδα υπάρχει μουσουλμανική ή Τούρκικη μειονότητα;
  Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017
  (Με αφορμή την σημερινή συζήτηση στην βουλή)

  Του Γ. Γ.

  Εγώ θα εστιαστώ σε μια κάθετη διαφωνία μου που έχω με το ΚΚΕ το οποίο ισχυρίζεται ότι «η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα και όχι τουρκική». («Ριζοσπάστης» 24/4/1014), άποψη που υποστήριξε και εκλαΐκευσε ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος με κείμενο του στην ιστοσελίδα enikos και στο οποίο υποστήριζε: «στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα. Δεν υπάρχει καμία «τουρκική» μειονότητα. Τελεία. Και παύλα!».

  Να κάνουμε μια σημείωση εδώ. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η Τουρκία μέχρι τον Μάρτη του 1924 ήταν επισήμως όχι «εθνικό» (τουρκικό) αλλά «θρησκευτικό» (μουσουλμανικό) κράτος.

  Αρχικά ας θυμηθούμε κάποια γεγονότα που δεν δέχονται αμφισβήτησης.

  Ηταν Ιούλης τους 1999 όταν τότε τρεις βουλευτές (Γκαλίπ Γκαλίπ –ΠΑΣΟΚ-, Μπιρόλ Ακίφογλου –ΝΔ- και, Μουσταφά Μουσταφά –ΣΥΝ-) υπέγραφαν και έδιναν στην δημοσιότητα το παρακάτω κείμενο:
  «Χαιρετίζουμε την αυριανή συμπλήρωση 25 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Επιθυμούμε όμως να επισημάνουμε ότι παρά τις αναμφισβήτητες βελτιώσεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά την τελευταία 25ετία, η Ελληνική Δημοκρατία έχει μια σοβαρή αδυναμία: Δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη εθνικών μειονοτήτων στο έδαφός της, παρ’ όλο που πολλοί Ελληνες πολίτες αυτοπροσδιορίζονται εθνικά ως Τούρκοι ή Μακεδόνες. Ζητούμε από την κυβέρνηση να προβεί στα παρακάτω: Να αναγνωρίσει την ύπαρξη μακεδονικής και τουρκικής μειονότητας…».

  Αντίδραση απ’ τα κόμματά τους δεν υπήρξε καμιά. Ούτε φυσικά σκέψη να απομακρυνθούν απ’ τις κοινοβουλευτικές του ομάδες αφού έθεταν ευθέως ζήτημα ύπαρξης στην Ελλάδα Τουρκικής και Μακεδονικής μειονότητας, κάτι που δεν αναγνωρίζει το ελληνικό κράτος.

  To βασικό είναι ότι το κείμενο το υπογράφει ο κομμουνιστής γιατρός Μουσταφά Μουσταφά. Είναι ένας επιστήμονας με κύρος στην περιοχή του ενώυπήρξε υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στις εκλογές του 1981 και αναπληρωματικό μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ. (Μετά την διάσπαση πέρασε στον ΣΥΝ και εκλέχτηκε δυο φορές βουλευτής του).
  Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε μια συνεδρίαση της Κ.Ε, του ΚΚΕ που συζητούνταν το σχετικό ζήτημα, ο ίδιος έθεσε την ηγεσία του Περισσού το εξής ερώτημα: Εγώ είμαι κομμουνιστής και άθεος. Πώς εσείς με βαφτίζετε μουσουλμάνο;

  Φυσικά απάντηση δεν πήρε.

  Τι απάντηση θα μπορούσε να πάρει άλλωστε αφού είναι όμως εντελώς ανιστόρητη που δεν έχει την παραμικρή σχέση με το μαρξισμό-λενινισμό και την τοποθέτησή του για το εθνικό ζήτημα, η θέση που εκφράζει το ΚΚΕ γι’ αυτό το ζήτημα;

  Εκανα μια αναζήτηση στον «Ριζοσπάστη» μήπως βρω το σκεπτικό που τεκμηριώνει αυτή την αντίληψη. Δεν βρήκα κάτι σχετικό παρά μόνο αναφορές στην συνθήκη της Λοζάνης, η οποία, για να μην ξεχνάμε, ήταν μια ιμπεριαλιστική συνθήκη που υπογράφτηκε τον Ιούλη του 1923, με την οποία οι «μεγάλες δυνάμεις» καθόρισαν τα σύνορα στα Βαλκάνια, μετά τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο και τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Υπήρξαν μαζικοί ξεριζωμοί πληθυσμών, εθνικές καταπιέσεις …

  Στην ίδια κατεύθυνση με τις θέσεις του ΚΚΕ και η άποψη του Ν. Μπογιόπουλου: «Η δε Συνθήκη της Λοζάνης αποτελεί αυτό που θα λέγαμε «ακρογωνιαίο λίθο» στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου για την απόκρουση από την Ελλάδα αιτιάσεων που εγείρονται από τρίτους. Όποιος επιχειρεί να ξηλώσει κάποιον «πόντο» από τη Συνθήκη της Λοζάνης επαπειλείται το ξήλωμα όλης της «κάλτσας». Συνεπώς με την Συνθήκη της Λοζάνης δεν «παίζουμε». Ούτε επιτρέπουμε σε άλλους να «παίζουν». Τελεία. Και παύλα!».
  (Απάντηση στο άρθρο του Ν.Μ. έδωσε ο Πέτρος Γιώτης μέσα από τις στήλες της εφημερίδας «ΚΟΝΤΡΑ»

  Μάλιστα. Λεπτομέρεια, προφανώς για τον φίλτατο Ν.Μ ότι αυτή η ιμπεριαλιστική συνθήκη έγινε «εργαλείο» στα χέρια των αστικών κυβερνήσεων να καταπιέζουν μειονότητες. (Διαβάστε το άρθρο του Τζεμαλή Μηλιαζήμ, υποψήφιου ευρωβουλευτή με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Αυτή την συνθήκη που υπερασπίζονται ΚΚΕ και Ν. Μπογιόπουλος επικαλείται και σήμερα η Τουρκία ισχυριζόμενη ότι δεν υπάρχει μειονότητα Κούρδων στο έδαφός της, παρά μόνο «Τούρκοι, κουρδικής καταγωγής» και εξαπολύει διωγμούς σε Κούρδους που παλεύουν για στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

  Κατά την άποψη μου ένα Κομμουνιστικό Κόμμα δεν θα έπρεπε να έχει το παραμικρό πρόβλημα να αναγνωρίσει ότι στην Ελλάδα υπάρχει Τούρκικη και Σλαβομακεδονική μειονότητα. Είναι αστειότητα να κατατάσσεις ένα πληθυσμό με βάση το θρήσκευμα του.
  Εδώ υπήρξαν αστοί πολιτικοί που για συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες αναγνώρισαν ξεκάθαρα ότι υπάρχει Τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα. Πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα ο λεγόμενος «εθνάρχης» Κ. Καραμανλής στη συνάντηση που είχε σαν πρωθυπουργός της Ελλάδας με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ στο Μοντρέ της Ελβετίας, στις 10-11 Μάρτη του 1978, και αναφέρθηκε ρητά στην ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας», στην Ελλάδα.

  Θα ολοκληρώσουμε με ένα πολύ χαρακτηριστικό απόσπασμα –μέσα από τις δόσεις αυτοσαρκασμού και σκωπτικής διάθεσης βγαίνουν μεγάλες αλήθειες- από ομιλία του κομμουνιστή Μουσταφά Μουσταφά, που αναφέραμε προηγουμένως, στην ημερίδα για τη μειονότητα της Θράκης που οργάνωσε στις 8/6/2006 στην Αθήνα το Κέντρο Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων και η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

  Μετά τη σύσσωμη καταδίκη μου από όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας, μετά το αϊσιχτίρ του κ. Παπαθεμελή -έτσι είχε πει- μετά από τα κεραυνοβολήματα του κ. Καψή, μετά από την ανακοίνωση ανθρώπων υπευθύνων για το πογκρόμ της 28ης του Γενάρη 1990 στην Κομοτηνή, μετά από τις αναλύσεις σοβαρών δημοσιογράφων για το υποκινούμενο της υπογραφής μου, και τις τοποθετήσεις της συντρόφισσας Παπαρήγα -είχε πει τότε ότι εμείς είμαστε με τις μειονότητες αλλά αυτοί άλλα πράγματα θέλουν, διαμελισμούς και τέτοια, και εξυπηρέτηση αμερικάνικων συμφερόντων- και μετά το πιπέρι που μου έβαλε το κόμμα μου, αισθάνομαι την ανάγκη για το μέλλον το δικό μου, της γυναίκας και των παιδιών μου, να γράψω τα ακόλουθα για αποφυγή παρεξηγήσεων, τουλάχιστον προς τους ανθρώπους που με γνώρισαν, τους συντρόφους μου ανά την Ελλάδα και παγκοσμίως.

  Μετά την 25η επέτειο της Δημοκρατίας στη χώρα μου επέρχονται σημαντικές αλλαγές στη ζωή μου, μετά τη σύσσωμη βάφτισή μου -συμπεριλαμβανομένου και του κόμματός μου- από τον πολιτικό κόσμο της χώρας ως μουσουλμάνου βουλευτή.

  Προσέλαβα ιεροδιδάσκαλο, απόφοιτο ιερατικής σχολής Σαουδικής Αραβίας, για να μου διδάξει τη μουσουλμανική θρησκεία, την πεντάκις ημερησίως προσευχή, τη νηστεία, τις προσευχές, την τελετουργία, και όλα τα συναφή, διότι αν και 45 ετών μουσουλμάνος δεν τα εγνώριζα.

  Ενεγράφην στη λίστα των χατζήδων για την επόμενη περίοδο, για να επισκεφτώ τους ιερούς τόπους του Ισλάμ και να γίνω χατζής, και από δω και πέρα να λέγομαι Χατζή-Μουσταφά Μουσταφά.

  Παρήγγειλα σαρίκι με το οποίο θα κυκλοφορώ από δω και πέρα, και δεν θα το αποχωρίζομαι ούτε στη βουλή.

  Η νυν σύζυγός μου και οι κόρες μου, ως μειωμένης πίστης και αριστερές δεν αποδέχονται το φερετζέ.
  Υπόσχομαι οι επόμενες τρεις γυναίκες που θα παντρευτώ σαν πιστός μουσουλμάνος θα φορούν το φερετζέ και τα εξ αυτών τέκνα μου -καλή μου ώρα- θα είναι μουσουλμάνοι ή μουσουλμάνες με όλη τη σημασία της λέξης.

  Θα συμμαχήσω με αγαπητούς συναδέλφους βουλευτές για την τοποθέτηση της εικόνας του Ιησού στη Βουλή -γινόταν τότε συζήτηση για την τοποθέτηση της εικόνας- και την τοποθέτηση ενός μουσουλμανικού αραβουργήματος σε αναλογία ένα προς εκατό κάτω από την εικόνα του Χριστού.

  Ζήτησα, τέλος, ήδη από τη Διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ροδόπης να μου αλλάξουν το απολυτήριο Δημοτικού που αναιδώς και ανιστορήτως γράφει ότι απεφοίτησα εν έτει 1967 από το Τουρκικό Δημοτικό Σχολείο του Μεγάλου Δουκάτου Ροδόπης.

  Διαβάστε επίσης το άρθρο του «Ιου»: Η ακατονόμαστη μειονότητα
  http://tsak-giorgis.blogspot.gr

 9. Ο/Η Red λέει:

  https://enosy.blogspot.gr/2017/09/blog-post_20.html

  ΤΕΤΆΡΤΗ, 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2017
  Όταν η Αριστερά και το «βαθύ κράτος» συμπλέουν…

  Μετά την Πολιτική ήττα υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή καθώς ο υπ. Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αναγκάστηκε να αποσύρει την τροπολογία για την Τουρκική Ενωση Ξάνθης, το θέμα απασχόλησε τα ΜΜΕ, φιλοκυβερνητικά (Τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης διχάζει την κυβέρνηση) και αντικυβερνητικά.(Απέσυραν μετά την κατακραυγή την τροπολογία για την Τουρκική Ενωση Ξάνθης).

  Σε παρόμοια ζητήματα παρουσίαζε ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πως εμπλέκεται το “βαθύ κράτος” στην επίλυσή τους και ποιούς μηχανισμούς κινητοποιεί. Αυτή η πλευρά είναι σαφώς υποτιμημένη στον δημόσιο λόγο και απουσιάζει από το πως παρουσιάζουν το ζήτημα τα ΜΜΕ. Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο διάχυτος πατριωτισμός/εθνικισμός ξεκινάει από τους απλούς «αγανακτισμένους» με την κατάντια του πολιτικού συστήματος φτάνει ως στο «βαθύ κράτος», που έχει και αυτό τους λόγους του για να αγανακτεί.

  Όταν “ακουμπάς” το κράτος, φροντίζει και αυτό να σε ακουμπήσει. Προεκλογικά σημειώθηκε ένα τέτοιο άγγιγμα από το «βαθύ κράτος» προς τον ΣΥΡΙΖΑ, στην υπόθεση Σαμπιχά. Αυτά τα “αγγίγματα” συνεχίστηκαν μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και με άλλα πιο “θερμά” επεισόδια, αλλά αυτό είναι θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε σε άλλα κείμενά μας. Το μόνο που κρατάμε εδώ ως συμπέρασμα, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πριν παραδοθεί πλήρως στα επιτελεία της ΕΕ και της τρόικας με το τρίτο μνημόνιο, παραδόθηκε πρώτα στο “βαθύ κράτος”, το οποίο «συγκυβερνά» από θεσμικές και μη θεσμικές θέσεις, με ανάλογο τρόπο με αυτόν που συμμετέχει στον καθορισμό της κυβερνητικής πολιτικής και η τρόικα…

  Όμως εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι στην κυβέρνηση, και ένα κομμάτι της “πατριωτικής αριστεράς” που είναι στην αντιπολίτευση συμπλέει και συμπορεύεται με το “βαθύ κράτος” και τους μηχανισμούς του. Ας δούμε κάποια παραδείγματα:

  Την πρωταπριλιά του 17 δημοσιεύεται στο iskra.gr το άρθρο του Χρήστου Καπούτση «Τι συμβαίνει στη Θράκη;» το οποίο εκφράζει και τις επίσημες θέσεις του Π. Λαφαζάνη και της ΛΑΕ γιαυτό το θέμα. Την άλλη μέρα δημοσιεύεται επίσης ένα κείμενο κριτικής σε αυτό το άρθρο («Η μειονότητα της Θράκης: στη μέγγενη των εθνικισμών») από μέλος της ΛΑΕ Ροδόπης, τον δημοσιογράφο – μεταφραστή Μουσταφά Τσολάκ. Μια υποσημείωση της διεύθυνσης του iskra.gr που το συνοδεύει, προσπαθεί να κρατήσει κάποιες ισορροπίες και τα προσχήματα εντός της ΛΑΕ…

  Ποίος είναι ο Χρήστος Καπούτσης;

  Το βιογραφικό του, όπως ο ίδιος το παρουσιάζει:
  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

  Κάποιοι άλλοι προσθέτουν και μερικά στοιχεία που ο ίδιος δεν αναφέρει:
  Θήτευσε μεταξύ άλλων και δίπλα στον ΥΕΘΑ κ. Άκη Τσοχατζόπουλο ως στρ/κός συντάκτης, με πετυχημένη θητεία. Στην εν λόγω θέση ήταν διπλοθεσίτης δηλαδή, μέχρι 31/12/2003, σύμφωνα με την κατάσταση της ΕΣΗΕΑ, που 1040 από δαύτους έτρωγαν το υστέρημα μας
  πηγές:
  1.Αυτή είναι η λίστα των δημοσιογράφων που δούλευαν σε κρατικά μέσα και υπουργεία μέχρι το 2003
  2.ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ Ο ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΟΣ

  Ο Χρήστος Καπούτσης, επίσης συνεχίζει αυτή την δουλειά, δηλαδή να δημοσιογραφεί για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου εξωτερικών και να υποστηρίζει τον εκάστοτε υπουργό, όπως εδώ:
  Αποδοκιμάστηκε στη Λευκωσία ο Κοτζιάς

  Το άρθρο του Χρήστου Καπούτση, στο iskra.gr γίνεται σημείο αναφοράς για διάφορους λογής εθνικιστές. Αναδημοσιεύεται ολόκληρο ή παρουσιάζονται πτυχές από τις “αποκαλύψεις” που περιέχει:

  Με χρήμα ή ξυλοδαρμούς οι πράκτορες της Άγκυρας τουρκεύουν τους Έλληνες Μουσουλμάνους

  ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ;

  Τι συμβαίνει στη Θράκη;

  Όμως, το παράδειγμα του Χρήστου Καπούτση δεν είναι η μοναδικό που καταγράφει αυτήν την σύμπλευση…
  Σημαντικό άρθρο του Ν. Μπογιόπουλου για τη Θράκη

 10. Ο/Η Red λέει:

  http://paratiritis-news.gr/article/190142/I-meionotita-tis-Thrakis-sti-meggeni-ton-ethnikismon

  Η μειονότητα της Θράκης στη μέγγενη των εθνικισμών

  05.04.2017 10:10

  Του Μουσταφά Τσολάκ
  Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

  (…)

  Και έχουμε συνηθίσει τη τελευταία 7ετία –τουλάχιστον– κάθε φορά που οι κυβερνήσεις μας ετοιμάζουν καινούργια «θανατηφόρα» μέτρα και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της χώρας μας, να μας σερβίρουν το «ξαναζεσταμένο» πιάτο με την «πατρίδα που χάνεται», με την «Θράκη (ή το Αιγαίο ή τη «Μακεδονία») που κινδυνεύει» κλπ.

  Και η Αριστερά –δυστυχώς– μπαίνει συνέχεια σ’ αυτό το «βρώμικο» παιχνίδι, μάλιστα, τώρα τελευταία, με επιχειρήματα και θέσεις που θυμίζουν αυτές της ΧΑ και του ΛαΟΣ και λοιπόν εθνικιστικών/ναζιστικών μορφωμάτων.

  «Φρίξαμε» όταν διαβάσαμε το κείμενο του Χ. Καπούτση στην Ίσκρα, με τίτλο «Τι συμβαίνει στη Θράκη;».
  http://www.iskra.gr/%CF%84%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7/

  Και η «φρίκη» αυτή δεν ήταν επειδή ο συγγραφέας έλεγε πράγματα που θα ζήλευαν και οι χρυσαυγίτες, αλλά επειδή αυτό το κείμενο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ΑΡ, δηλαδή της μεγαλύτερης συνιστώσας της ΛαΕ.

  Η λασπολογία

  Ο Καπούτσης, λοιπόν, στο κείμενο του, επαναλαμβάνει τις γνωστές λασπολογίες που έχουμε συνηθίσει να τα διαβάζουμε στον «Στόχο» και στην «Ελεύθερη Ώρα», όπως τα 500ευρα που μοιράζονται στους φοιτητές που διαλέγουν να σπουδάσουν στην Τουρκία, για τα χιλιάρικα που δίνονται στα ανήλικα κοριτσάκια που φοράνε μαντίλα, για την Ζιραάτ Μπανκ που δίνει άτοκα δάνεια στους μειονοτικούς για να αγοράσουν γη απ’ τους χριστιανούς και άλλα τέτοια «παρανοϊκά».

  Με λίγα λόγια, όχι μόνο λασπολογεί τους μειονοτικούς ότι «ξεπουλιούνται» για τα «φράγκα», αλλά τους κολλάει τη ρετσινιά ότι λειτουργούν ως πράκτορες που θέλουν να αποσχίσουν τη Θράκη απ’ τη χώρα μας, αγοράζοντας τη γη των συνανθρώπων τους που ζουν ειρηνικά και συναρμονικά μαζί τόσα χρόνια.

  Αυτή είναι μια τρισάθλια λασπολογία, που ο Καπούτσης, αν δεν μπορεί να αποδείξει τις κατηγορίες του, οφείλει να ζητήσει συγγνώμη απ’ όλους τους μειονοτικούς.
  Περί «αλυτρωτισμού» και Πομάκων

  Μια άλλη κατηγορία του Καπούτση, έχει να κάνει με το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας – DEB.

  Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε το «συνήγορο του διαβόλου», μπορεί να μας αποδείξει ο Καπούτσης, που στ’ αλήθεια oı εκπρόσωποι αυτού του κόμματος μίλησαν για «αλυτρωτισμό»;

  Η ηγεσία του κόμματος αυτού, είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων όσων αφορά τις προτάσεις για τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μειονότητα. Γι’ αυτό και το μόνο που ποντάρουν για να συσπειρώσουν μειονοτικούς –ώστε να έχουν λόγο ύπαρξης– είναι το ζήτημα του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού. Γι’ αυτό και δεν λένε τίποτα –μα τίποτα– πέρα απ’ το «Είμαστε Τούρκοι και θέλουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα».

  Και το μόνο που καταφέρνουν να κάνουν είναι να ξεσηκώσουν τους Έλληνες εθνικιστές εις βάρος της μειονότητας.

  Γιατί, η «τουρκοφοβία» και η «τουρκοφαγία» είναι ένα καλό χαρτί που «χαϊδεύει τ’ αυτιά» μιας μεγάλης μερίδας της κοινωνίας. Και κυρίως αν βάλεις λίγη “σος” Πομάκων που καταπιέζονται, τραμπουκίζονται απ’ τους «κακούς» Τούρκους πράκτορες του Ερντογάν.

  Και ρωτάμε σ’ αυτό το σημείο τον Καπούτση: Μπορεί να μας δείξει έστω και μια περίπτωση ξυλοδαρμού ενός Πομάκου, από έναν αυτοπροσδιοριζόμενο Τούρκο –όπως ισχυρίζεται; Ή θα ζητήσει συγγνώμη και γι’ αυτή τη λάσπη;

  Επίσης, ο Καπούτσης υποστηρίζει πως τα πομακόπουλα αναγκάζονται στο σχολείο να μαθαίνουν την τουρκική γλώσσα, ενώ δεν έχουν καμιά σχέση με τον τουρκικό πολιτισμό και την κουλτούρα. Ας συμφωνήσουμε μαζί του. Αλλά, ρωτάμε, γιατί τότε δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία που δεν υπάρχει υποχρεωτικό μάθημα τουρκικών και τα στέλνουν στα μειονοτικά; Μήπως οι ίδιοι προσβάλλονται όταν τους λες ότι δεν έχουν σχέση με τον τουρκικό πολιτισμό;

  Γιατί και η πολιτική επιβολής πομακικής ταυτότητας στους μειονοτικούς που κατοικούν στην ορεινή περιοχή (με κρατικές χρηματοδοτήσεις μέσω ζάμπλουτων επιχειρηματιών, δημιουργία συλλόγων, εκδόσεις βιβλίων με τη πομακική αλφάβητο κλπ) έχει γυρίσει σαν μπούμερανγκ. Γι’ αυτό στις περιοχές που ζουν οι –κατά των Καπούτση– καταπιεσμένοι απ’ τους Τούρκους Πομάκοι, το DEB παίρνει «σταλινικά» ποσοστά.
  Μας αρέσει, δε μας αρέσει… υπάρχει τουρκική μειονότητα

  Μετά την μεγάλη εισήγηση, ο συγγραφέας, καταλήγει να υπερασπίζεται φανατικά την επίσημη θέση του ελληνικού κράτους, αυτή δηλαδή που λέει ότι υπάρχει θρησκευτική/μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και όχι εθνική/τουρκική.

  Αλλά λίγο παραπάνω, μας ενημερώνει πως απ’ τους 120 χιλιάδες μειονοτικούς οι 20 χιλιάδες είναι Ρομά, οι 40 χιλιάδες Πομάκοι και οι 60 χιλιάδες «τουρκογενείς».

  Δε ξέρουμε αν ο Καπούτσης πήρε αυτά τα νούμερα απ’ τον «Στόχο» ή απ’ τον ΥπΕξ Νίκο Κοτζιά, αλλά εν πάση περιπτώσει βεβαιώνει –άθελά του– ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα. (Βέβαια, εφόσον οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να δηλώνουν Τούρκοι, δεν έχουμε το δικαίωμα ούτε εμείς, ούτε ο Καπούτσης, ούτε άλλος να τους επιβάλλει το αντίστροφο.)

  Γι’ αυτό και ενοχλείται που η Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN) καλεί τη χώρα μας να σέβεται το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού της τουρκικής μειονότητας.

  Και καταλήγει πως όλα αυτά είναι μια άθλια προπαγάνδα των «κακών» ξένων και πως «τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, απολαμβάνουν καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας και τα ατομικά τους δικαιώματα είναι πλήρως κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα της χώρας μας. Οι μουσουλμάνοι της Θράκης απολαμβάνουν ελευθερίες και προνόμια, αδιανόητα για τους τούρκους πολίτες, που στενάζουν κάτω από αυταρχικά καθεστώτα, είτε είναι χουντικά (Εβρέν), είτε είναι ισλαμικά (Ερντογάν)».
  Στη μέγγενη των εθνικισμών

  Μα αυτό που δεν θέλει να καταλάβει ο συγγραφέας, είναι ότι ο λόγος όλης της συζήτησης είναι ακριβώς αυτός: ότι η μειονότητα όχι μόνο δεν απολαμβάνει το καθεστώς της ισονομίας-ισοπολιτείας, αλλά της στερούνται ακόμα και τα πιο μικρά δικαιώματα, όπως τα εκπαιδευτικά, τα ζητήματα ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων και η θρησκευτική ελευθερία. (Δε θα σχολιάσουμε το «φασιστικό» τρόπο που μας υπονοεί «Βούλωσε το, διότι στη ‘μητέρα πατρίδα’ δε θα ‘χες ούτε αυτά»).

  Και είναι λογικό, αυτό να οδηγεί τη μειονότητα στον «δικό της» εθνικισμό. Διότι, όσοι έχουμε διαβάσει λίγο Μαρξ, ξέρουμε πως όταν σπρώχνεις τη γάτα στη γωνιά, είναι λογικό εκείνη να σε γρατσουνίσει ως αντίδραση.

  Ακριβώς πάνω σ’ αυτό το επίπεδο δομήθηκε και ο «τουρκικός εθνικισμός» μέσα στη μειονότητα που εκπροσωπείται από μια μικρή μερίδα «παράσιτων» αλλά βρίσκει ανταπόκριση και απ’ τη μεγάλη μερίδα της μειονότητας.

  Αν το πούμε πιο ανοιχτά: η στέρηση δικαιωμάτων (όπως ο συλλογικός αυτοπροσδιορισμός, δικαίωμα ποιοτικής εκπαίδευσης, διαχείριση περιουσίας/βακουφίων κλπ), οι παρεμβάσεις του κράτους στα τζαμιά (μέσω του περίφημου νόμου «240 ιεροδιδασκάλων», διορισμός μουφτή κα), η καθημερινή τρομοκρατία τις με πλάτες του κράτους (όπως οι «εκστρατείες» της ΧΑ στα μειονοτικά χωριά με ελληνικές σημαίες, πρωτοσέλιδα και αναρτήσεις ακροδεξιών/φασιστικών εφημερίδων και ιστοσελίδων, ξυλοδαρμοί και τραμπουκισμοί μειονοτικών), παιχνίδια επιβολής της πομακικής ταυτότητας στους μειονοτικούς που κατοικούν στην ορεινή περιοχή… είναι οι λόγοι που σπρώχνουν τη μειονότητα στην αγκαλιά των Χουσεΐν Μεμέτ Ουστά (που καταγγέλλει ο συγγραφέας, επειδή κάνει το σήμα των γκρίζων λύκων) και παρομοίων του.

  Και έτσι, οι απλοί μειονοτικοί πολίτες, μένουν στη μέγγενη των δύο εθνικισμών και πληρώνουν τη νύφη. Απ’ τη μια έχουν να αντιμετωπίσουν τους τύπους που εκμεταλλεύονται την καταπάτηση των δικαιωμάτων αυτών και ποντάρουν στον τουρκικό εθνικισμό… και απ’ την άλλη, τους Έλληνες εθνικιστές απ’ τα δεξιά και απ’ τα «αριστερά».
  (….)

  * Ο Μουσταφά Τσολάκ (δημοσιογράφος-μεταφραστής) είναι μέλος ΛαΕ Ροδόπης.

  • Ο/Η Ένωση Αριστερών Πατριωτών λέει:

   http://www.iskra.gr/author/xristos-kapoutsis/

   Χρήστος Καπούτσης

   36 ΑΡΘΡΑ 0 ΣΧΟΛΙΑ

   Τα «μπουκαλάκια» του ΝΑΤΟ που δικαιολόγησαν τον Πόλεμο κατά του Ιράκ…
   Χρήστος Καπούτσης – 15/09/2017 0
   νατο
   Παραχωρούμε τη βάση της Σούδας και δίνουμε 3 δισεκ. δολάρια για…
   Χρήστος Καπούτσης – 04/09/2017 0
   νατο
   Εκρηκτική ηρεμία στα Βαλκάνια. Αλλαγή συνόρων προβλέπουν οι ΗΠΑ!
   Χρήστος Καπούτσης – 26/08/2017 0
   νατο
   Η αλήθεια για τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και οι ανεύθυνες κυβερνήσεις
   Χρήστος Καπούτσης – 17/08/2017 1
   νατο
   Διεθνής ταραξίας η Τουρκία
   Χρήστος Καπούτσης – 12/08/2017 0
   νατο
   Η ασυμβίβαστη Αριστερά και οι ευθύνες της στον πόλεμο με…
   Χρήστος Καπούτσης – 31/07/2017 0
   νατο
   20 Ιουλίου 1974: Η Τουρκία εισβάλει στην Κύπρο
   Χρήστος Καπούτσης – 20/07/2017 0
   νατο
   Συμπεράσματα από το «ναυάγιο» για το Κυπριακό στο «Crans – Montana»
   Χρήστος Καπούτσης – 08/07/2017 0
   νατο
   «Απουσιάζει» η ελληνική μειονότητα από τις εκλογές στην Αλβανία
   Χρήστος Καπούτσης – 24/06/2017 0
   νατο
   Η κρίση στον Περσικό Κόλπο και η ελληνική ανάμειξη

   1 2 3 4 >

   http://christoskapoutsis.blogspot.gr/p/blog-page.html

   Χρήστος Καπούτσης
   Δημοσιογράφος-Μαθηματικός

   ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ Α.ΚΑΠΟΥΤΣΗ

   (…..)

   Τα πρώτα άρθρα μου δημοσιεύονται στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ» και στο περιοδικό «Πολιτικά Θέματα». Από το 1992 μέχρι το 2001 συνεργάστηκα με την εφημερίδα «Το Παρόν»(στρατιωτικός συντάκτης) και με το περιοδικό «ΑΡΔΗΝ».
   Από το 1994 μέχρι το 2004 ήμουν στην βασική συντακτική ομάδα του περιοδικού «Θητεία». (Έκδοση του ΥΠ.ΕΘ.Α.).

   Από το 1995 μέχρι και το 2001 στο περιοδικό «Η ΘΗΤΕΙΑ» και στην εφημερίδα «Το Παρόν», δημοσιεύονται ρεπορτάζ από την παρουσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα Βαλκάνια, καθώς και ραδιοφωνικές ανταποκρίσεις μου για τον Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 984. Ήμουν εκεί σε αυτή την πολύ ταραγμένη περίοδο για τα Βαλκάνια και κατέγραψα, ως δημοσιογράφος – στρατιωτικός ανταποκριτής, την ελληνική στρατιωτική παρουσία, στα Τίρανα, στoν Αυλώνα, στο Ελμπασάν, στο Κούκες (Αλβανία), στο Σεράγεβο και στο Βίσοκο (Βοσνία – Ερζεγοβίνη), στην Πρίστινα και στην Μιτροβίτσα (Κόσοβο) και Σκόπια, Τέτοβο και Κουμάνοβο (FYROM).
   Κάλυψα δημοσιογραφικά τα αιματηρά γεγονότα στην Αλβανία το 1997, τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία (1999) «βίωσα» εκεί, με την φυσική μου παρουσία τους φονικούς βομβαρδισμούς στο Βελιγράδι και στην πολη Νις από τα νατοικά μαχητικά αεροσκάφη, τις συγκρούσεις Αλβανών και Σλαβομακεδόνων στην FYROM το 2000-1 (Σκόπια, Τέτοβο, Κουμάνοβο), καθώς επίσης και τις Ισραηλινο-Παλαιστινιακές συγκρούσεις (Ιντιφάντα) τον Απρίλιο του 2002 (Επιθέσεις αυτοκτοκτονίας στην Ιερουσαλήμ και ένοπλες συγκρούσεις στην Βηθλεέμ).

   Κάλυψα, με εκτενή ρεπορτάζ, για τον Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 984, τις μεγάλες πυρκαγιές σε Ηλεία, Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία Αύγουστο- Σεπτέμβριο του 2007. Πυρκαγιές που προκάλεσαν τον θάνατο περισσότερων από 50 ανθρώπων την καταστροφή ολόκληρων χωριών(Αρτέμιδα) και τεράστιες ζημιές στον δασικό και γενικά τον φυσικό πλούτο των περιοχών αυτών.
   Από το 1998 είμαι ο στρατιωτικός συντάκτης – αναλυτής του δημοτικού Ρ/Σ « ΑΘΗΝΑ 9,84».
   Απο το 2011 εργάζομαι στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ».
   Συνεργάστηκα με τις εφημερίδες «ΑΠΟΦΑΣΗ» και «ΧΩΡΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ», ως διπλωματικός και στρατιωτικός συντάκτης. Εργάστηκα στην εφημερίδα «Η ΣΦΗΝΑ» μέχρι που έκλεισε, ενώ συνεργάζομαι με το τηλεοπτικό κανάλι «B.S.», συμμετέχοντας στο ενημερωτικό του πρόγραμμα, απο το 2004.

   http://christoskapoutsis.blogspot.gr/2015/06/o.html
   Χρήστος Καπούτσης
   Δημοσιογράφος-Μαθηματικός

   Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015
   O ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΕ ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΠΟΥΤΣΗ

   Ποικίλες αντιδράσεις για τη συνέντευξη του Π.Λαφαζάνη στο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
   Δημοσιεύθηκε στις 21/06/2015 18:41 στην Κατηγορία: Παρασκηνιακά

   Τι λέει ο υπουργός
   «Άτυπη συζήτηση» που είχε με τον δημοσιογράφο Χρήστο Καπούτση χαρακτηρίζει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας Π. Λαφαζάνης τη συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.
   Με δήλωσή του δεν αρνείται τα όσα είπε στον δημοσιογράφο («παρ ότι ορισμένες απόψεις μου δεν είναι αντιπροσωπευτικές όσων ατύπως του εξέθεσα»), στον οποίο και αποδίδει «εντιμότητα και καλές προθέσεις».
   Δήλωσε συγκεκριμένα: «Η προσπάθεια του Χρ. Καπούτση να αποδώσει μια άτυπη συζήτηση που είχαμε, σε συνέντευξη στην εφημερίδα “Παρασκήνιο” (20/6), χωρίς τη συγκατάθεσή μου, ήταν ατυχής σε ορισμένα σημεία της. Δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις και την εντιμότητα της προσπάθειας του φίλου δημοσιογράφου, αλλά θεωρώ ότι ορισμένες απόψεις σε λεπτά θέματα που μου αποδίδει, δεν είναι αντιπροσωπευτικές όσων ατύπως του εξέθεσα».
   Απάντηση Χρ. Καπούτση
   Από την πλευρά του ο Χρ. Καπούτσης είπε:
   « Κατανοώ πλήρως τον φίλο υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη , που με δήλωσή του χαρακτηρίζει «άτυπη συζήτηση» όσα επί δυόμιση ώρες μου είπε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο γραφείο του και δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ. Την συζήτηση αυτή μεταξύ δημοσιογράφου και υπουργού χαρακτήρισα συνέντευξη και έτσι δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, η οποία έκρινε-και ορθώς- ότι τα όσα έλεγε ο κ. Λαφαζάνης ήταν ιδιαιτέρως σημαντικά και έπρεπε να ενημερωθεί γι αυτά η κοινή γνώμη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα όσα είπε ο κ. Λαφαζάνης έτυχαν ευρείας δημοσιότητας και μεταδόθηκαν από το σύνολο των ΜΜΕ , προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.
   Χαίρομαι που ο υπουργός αναγνωρίζει τις καλές προθέσεις, δικές μου και της εφημερίδας και την εντιμότητά μου. Ανταποδίδω και διαβεβαιώνω τον φίλο κ. Λαφαζάνη ότι με τις ίδιες καλές προθέσεις και η εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ δημοσίευσε τα όσα είπαμε στην «άτυπη» εκείνη συζήτησή μας (συνέντευξη) το βράδυ της περασμένης Τετάρτης».
   Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη:
   «Δεν θα αυτο-εξευτελιστούμε»

   Δημοσιεύθηκε στις 21/06/2015

   (….)

   Η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε ισχυρό διαμετακομιστικό ενεργειακό κέντρο. Θεωρώ πολύ σημαντική τη συμφωνία που υπογράψαμε με τη Ρωσία, να περάσει από ελληνικό έδαφος ο αγωγός μεταφοράς του ρωσικού φυσικού αέριου. Ουσιαστικά, επεκτείνεται ο αγωγός που διέρχεται από την Τουρκία. Μάλιστα, συμφωνήσαμε να αλλάξει ο αρχικός σχεδιασμός και ο αγωγός αυτός με το ρωσικό φυσικό αέριο, μέσω Αδριατικής, να φθάσει στην Ιταλία, αντί να περάσει από τη FYROM και τη Σερβία, λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης της κατάστασης στα κεντροδυτικά Βαλκάνια. Οι Αμερικανοί ασκούν επιρροή στο Κόσοβο και στην πΓΔΜ και δεν θα επέτρεπαν ποτέ να περάσει αγωγός μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου από το έδαφός της. Εμείς προχωράμε, παρά τις αμερικανικές αντιδράσεις, στην υλοποίηση της συμφωνίας με τη Ρωσία. Συγκροτήσαμε κρατική εταιρεία που θα μετέχει σε ποσοστό 50% , μαζί με τη ρωσική Gazprom, στην κατασκευή του ελληνικού τμήματος του αγωγού και στα μελλοντικά κέρδη. Συμφωνήσαμε να μειωθεί και άλλο η τιμή του φυσικού αέριου στην Ελλάδα, όταν θα λειτουργήσει ο αγωγός.

   (….)

 11. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  Ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού μίλησε με σύνεση και λογική, αλλά iefimerida βλέπει ότι θέλει

  http://www.iefimerida.gr/news/363763/prokalei-o-ilhan-katigorei-ton-kontoni-epeidi-apesyre-tin-tropologia-gia-tin-toyrkiki

  «ΡΙΞΑΤΕ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ»
  Προκαλεί ο Ιλχάν: Κατηγορεί τον Κοντονή επειδή απέσυρε την τροπολογία για την «Τουρκική Ενωση Ξάνθης»

  Λίγες ώρες μετά την απόσυρση της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, που σχετίζεται με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Αχμέτ Ιλχάν επέκρινε με δριμύτητα τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

  Υποστήριξε, πως ο υπουργός Δικαιοσύνης «κατέθεσε στη Βουλή μια τροπολογία με τον κίνδυνο να καταψηφιστεί και να ρεζιλευτεί η χώρα διεθνώς».

  «Εμείς εξ αρχής ταχθήκαμε υπέρ της ουσίας της τροπολογίας στη λογική της υπεράσπισης των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων και της αυτονόητης ανάγκης για την ευθυγράμμιση της χώρας με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», είπε ο Αχμέτ Ιλχάν.

  Ο βουλευτής κατηγόρησε τον Σταύρο Κοντονή για πολιτικό ατόπημα διότι ανέλαβε τον κίνδυνο να φέρει στη Βουλή μια τροπολογία με κίνδυνο να καταψηφιστεί «και σήμερα να έχει γίνει ρεζίλι η χώρα στην ΕΕ αν η ελληνική Βουλή είχε καταψηφίσει μια τροπολογία που αναφερόταν σε θεμελιώδη δικαιώματα και στην προσαρμογή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

  «Αναλάβατε τον κίνδυνο να καταψηφιστεί η τροπολογία αν και δεν είχατε διασφαλισμένη τη δεδηλωμένη από τους ΑΝΕΛ», είπε ο Αχμέτ Ιλχαν και κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης για τη χθεσινοβραδινή ομιλία του στη Βουλή, εκτιμώντας πως ο κ. Κοντονής διατύπωσε θέση σύμφωνα με την οποία τα ελληνικά δικαστήρια δεν είναι υποχρεωμένα, μετά από νέα προσφυγή, να εναρμονίσουν την απόφασή τους με την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

  «Φέρατε, δηλαδή, στη Βουλή μια τροπολογία προσχηματική για να ρίξετε στάχτη στα μάτια των ευρωπαϊκών θεσμών», είπε ο βουλευτής και υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξουν εγγυήσεις πως θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 12. Ο/Η Viva Gazprom λέει:

  Στο 1:50 η υπερήφανη αριστερή πατριωτική Υπόκλιση

  Αχ καλέ είναι ψέματον
  Δεν υπάρχειν υπόκλισιν
  Λυσάξανεν

  http://archive.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=20359:lionis-montaziera&catid=54:anpolitiki&Itemid=284
  H ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑ ΚΑΙ »Η ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟΝ MILLER»
  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ (Σαβ. 25/4/15 – 14:55)

  Του ΠΕΤΡΟΥ ΛΙΟΝΗ

  Έχει λυσσάξει κυριολεκτικά ο εσμός των εγχώριων και ξένων κατεστημένων κύκλων με την προσέγγιση Ελλάδας- Ρωσίας και ειδικότερα με τις συζητήσεις, που βρίσκονται στο τελικό στάδιο, σχετικά με μια συμφωνία για τη διέλευση από τη χώρα μας του αγωγού φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

  Αυτοί οι κύκλοι έχουν ανοίξει κυριολεκτικά ένα πόλεμο κατά του εν λόγω αγωγού, εξαπολύοντας μια αδίστακτη επιχείρηση συκοφαντιών, παραπληροφόρησης, ψεύδους και διαστρέβλωσης για τις σχετικές εξελίξεις.

  Οι ίδιοι κύκλοι, ατλαντικοί, υπερατλαντικοί και εγχώρια σκληρά συμφέροντα, έχουν ως στόχο να βάλουν ταφόπλακα στον ‘’ρωσικό’’ αγωγό και στις συζητήσεις, που βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, για να ανοίξει ο δρόμος στην κατασκευή του αγωγού στην Ελλάδα.

  Χαρακτηριστικό δείγμα της χυδαιότητας αυτών των κύκλων είναι η δήθεν φωτογραφία με τη βαθιά υπόκλιση του Λαφαζάνη προς τον Miller, του επικεφαλής της Gazprom, που έκανε μεθοδευμένα το γύρο του διαδικτύου.

  Φυσικά υπόκλιση και μάλιστα βαθιά, του Λαφαζάνη προς τον Miller δεν υπήρξε.

  Υπήρξε, όμως, η γνωστή ‘’μονταζιέρα’’.

  Πήραν οι κατασκευαστές από την τηλεόραση της Russia Today το video της υποδοχής του Miller από τον Λαφαζάνη και απέκοψαν φωτογραφικά μόνο μια σκηνή από τη διαδρομή της υποδοχής, προκειμένου με την αποκομμένη και παραποιημένη εικόνα να προκαλέσουν παραμορφωμένες εντυπώσεις.

  Κλασσική λαθροχειρία και αθλιότητα!

  Αθλιότητα των προσκυνημένων που θέλουν να εμφανίσουν ως όμοιους τους όσους επιδιώκουν για την πολύπαθη χώρα μας να τεθεί σε μια νεα τροχιά ανοίγοντας τα φτερά μια νέα ανεξάρτητη και πολυδιάστατη ενεργειακή, οικονομική και εξωτερική πολιτική.

  Θαυμάστε τις μεθόδους τους!

  Σάββατο 25 Απριλίου 2015

 13. Ο/Η Κακός Εβραίος λέει:

  Από την Iskra
  O Βυζαντινολόγος γράφει σε σπάνια ελληνικά.
  Σχολιαστής: Τον απέλυσαν οι Εβραίοι

  http://www.iskra.gr/%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CE%BA%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%81/

  Βόμβα! Απέλυσαν τον σκιτσογράφο και αρθρογράφο Στάθη Σταυρόπουλο
  Από Κ. Τ. – 04/09/2017

  [………..]

  Άλλωστε μια απόλυση για πολιτικούς λόγους και ως αποτέλεσμα πολιτικών πιέσεων δεν μπορεί να αποκλειστεί, αφού είναι στους πάντες, ιδιαίτερα στους/στις φίλους/-ες της Iskra, η οποία αναδημοσίευε καθημερινά τα κείμενα και τα σκίτσα του, γνωστή όχι μόνο η μοναδική εξαίρετη γραφή με σπάνια Ελληνικά, που δυστυχώς χάνονται, του Στάθη Σταυρόπουλου, αλλά και το βαθύ επίκαιρο διεισδυτικό ριζοσπαστικό περιεχόμενο των κειμένων και σκίτσων του.

  […..]

  ΤΑΣΟΣ Σ……. 07/09/2017 at 09:30
  Ο Στάθης δεν θα χαθεί σε καμμία περίπτωση.

  Οι , συνεργασίες με εξωτερικούς συνεργάτες , βλέπε Στάθης , ”διακόπτονται ” όταν αυτοί οι συνεργάτες γίνονται ιδιαίτερα ενοχλητικοί στην Αγία Οικογένεια Ρότσιλντ και ακόμη περισσότερο στο Σιωνιστικό τους κατασκεύασμα που λέγεται Ισραήλ .

  Υπάρχει η δεν υπάρχει ανακοίνωση , του ΚΙΣ ( Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο ) ενάντια στο σ.Στάθη και τα ”ενοχλητικά” του , υπέροχα κείμενα ??? ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ και προηγήθηκε της ”διακοπής ”

  Ετσι για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και όχι μισόλογα .!!!!

  Συντροφικά και με Εκτίμηση
  Τάσος Σ…..

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  To Ποτάμι για μια ακόμη φορά κρατά σοβαρή στάση

  https://vouliwatch.gr/news/article/antidraseis-gia-tin-apofasi-n-d-kai-di-sy-na-min-psifizoyn-rythmiseis-otan-diafonoyn-oi-an-el

  Αντιδράσεις για την απόφαση Ν.Δ και ΔΗ.ΣΥ να μην ψηφίζουν ρυθμίσεις όταν διαφωνούν οι ΑΝ.ΕΛ.
  Θα ψηφίζει όταν συμφωνεί δηλώνει το Ποτάμι

  Διαφορετική πάντως θέση θα κρατήσει το Ποτάμι. Σε ανακοίνωση του κόμματος σημειώνεται πως “τα δικαιώματα για μας δεν μπαίνουν σε μικροκομματική ζυγαριά. Θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε την υποκρισία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά παράλληλα δεν θα αφήσουμε να διαιωνίζονται στη χώρα μας ανισότητες και διακρίσεις”.

 15. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  https://archive.is/kKHqU#selection-1873.1-1883.18

  Τελικά, είναι μύθος το «αίμα της ράτσας» και το «DNA της ελληνικής φυλής»;

  Με αφορμή την έκδοση του συλλογικού τόμου «Φυλετικές Θεωρίες στην Ελλάδα», μία συζήτηση με την Έφη Αβδελά, εκ των επιστημονικών επιμελητών και συγγραφέων, για τον εγχώριο εθνικισμό και τον φυλετικό λόγο
  15.9.2017 | 14:00

 16. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.protothema.gr/politics/article/716835/nai-stin-allagi-fulou-me-mia-dilosi-apo-tous-anel-stirizoun-kai-tin-tourkiki-enosi-xanthis/

  Αδιασάλευτη η κυβερνητική σύμπλευση
  «Ναι» στην αλλαγή φύλου με μια δήλωση από τους ΑΝΕΛ – Στηρίζουν και την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»
  Xρήστος Μπόκας
  26/09/201705:53132

  Η απόφαση αυτή ερμηνεύεται ως «αντάλλαγμα» για τη στήριξη Τσίπρα σε Καμμένο στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σε βάρος του υπ. Εθνικής Άμυνας

  Την ανανέωση του όρκου κοινής και αδιασάλευτης κυβερνητικής σύμπλευσης σηματοδότησε η παρουσία των κ.κ. Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Βουλής τη Δευτέρα για την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας που ζητούσε την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση των συνομιλιών του υπουργού Εθνικής Αμυνας με τον κ. Μάκη Γιαννουσάκη, ισοβίτη για εμπόριο ναρκωτικών.

 17. Ο/Η Από το Καζίνο λέει:

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

  26.09.2017
  Αναδίπλωση ΑΝΕΛ: «Ναι» στην αλλαγή φύλου και την «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.