Η Αγία Ζώνη-2, η Πετρελεούσα

[Τρεις Τίμιες Ζώνες εκσφενδόνισε στον Θωμά η Μαρία;]

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Για την ονομασία Αγία Ζώνη-2, του πετρελαιοφόρου του ευσεβούς εφοπλιστή Θεόδωρου Κουντούρη της ευλαβικής εταιρείας “Αγία Ζώνη Ναυτιλιακή Εταιρεία”, η οποία

Από τουρνέ, με μεγάλο σουξέ, της αφορολόγητης Ελληνορθόδοξης Αγίας Ζώνης-1, του Εφραίμ Βατοπεδινού

είχε ερευνηθεί το 2012 και το 2013 για υπόθεση λαθρεμπορίου καυσίμων και είχε τελικώς απαλλαγεί (δόξα τω Θεώ) με βούλευμα, μερικοί  κακοήθεις θα πουν πως εκείνος ο δείκτης 2 είναι συνέχεια του αριθμού 1 του Noor-1. Θα κάμνουν τεράστιο λάθος και θα το αποδείξω παρακάτω. Η Παναγία είχε τουλάχιστον τρεις ζώνες και αυτό ακριβώς υποδεικνύει η αρίθμηση του πλοίου, που πήρε το όνομά του από τη δεύτερη Αγία Ζώνη. Η ευσέβεια των εφοπλιστών είναι γνωστή, δια τούτο και οι εφοπλιστέ δεν πληρώνουν φόρους όπως και το Άγιον Όρος. Ο κ. Μαρινάκης της Μητροπόλεως Πειραιώς και ο κ. Μαρτίνης της βίλας των επίσημων διακοπών Τσίπρα, δεν είναι οι μόνοι ευσεβείς πλοιοκτήτε.  Ενδεικτικώς μνημονεύω τον Πανάγο Διαμαντή Πατέρα, μετέπειτα μοναχό Ξενοφώντα, την εφοπλίστρια οσία ηγουμένη Κατίγκω Μυρτιδιώτισσα και τον κ. Σπυρίδωνα Λάτση, Άρχοντα Ακτουάριον του σεπτού πατριαρχικού Θρόνου. Τώρα έλαμψε και η ευσέβεια του λιγότερου γνωστού κ.Κουντούρη, μέσα από την αγία ονομασία του τιμίου πλοίου του.

Ο κάθε εφοπλιστής δεν είναι ειδικός εμπειρογνώμων για να γνωρίζει την ακριβή κατάσταση του Στόλου του. Προσωπικώς δεν νομίζω πως φταίει αυτός, αν τα κρατικά όργανα δεν προκάνουν να ελέγξουν ότι πρέπει να ελέγχεται σε αυτήν την χώρα, λόγω του γνωστού φόρτου εργασίας. Σκοτεινές δυνάμεις του δυτικού Ιμπεριαλισμού, είχαν στοχοποιήσει την αθώα Ελλάδα και τους ευσεβείς εφοπλιστές της πριν ακόμη κυβερνήσει η ριζοσπαστική Αριστερά: «Έκθεση του ΔΝΤ ‘καρφώνει’ Βαρδινογιάννη και Λάτση για καρτέλ..». «…Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής αγοράς καυσίμων είναι το λαθρεμπόριο, η νοθεία και η εξαπάτηση, που …επιβαρύνουν τους καταναλωτές και τις νόμιμες εταιρείες». Είναι φανερό ότι σήμερα ο «Εθνάρχης» (κατά τον κ.Παπαγγελόπουλο) Τσίπρας δέχεται συκοφαντικές επιθέσεις: «ΝΔ: H Κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει … ψηφισμένους νόμους για το λαθρεμπόριο καυσίμων» (23 Αυγούστου 2017). Όμως ο Εντιμότατος κ. πρωθυπουργός  διέταξε τώρα ελέγχους, εκ των υστέρων φυσικά, σύμφωνα με την παλαιά παράδοση. Αυτό είναι πολύ καλό και να μην φωνάζει παρακαλώ ο Επαναστάτης κ. Λαφαζάνης των αγιορείτικων φοροαπαλλαγών του 2014 («Να συλληφθεί ο εφοπλιστής και να παραιτηθεί ο Κουρουμπλής»), γιατί για το Noor-1 δεν έχει πει ούτε λέξη και όχι μόνο για το Noor-1, και Noor-100 αν υπήρχε, δεν θα του αποσπούσες μισή κουβέντα. Τώρα το γιατί το σαπιοκάραβο που οι επιθεωρήσεις  το είχαν κρίνει πιο υγιές και από το «Πόθεν Έσχες του κ. Μαρινάκη της επικής διαδικασίας τηλεοπτικών αδειοδοτήσεων του Εντιμότατου κ. Ν. Παππά, το είπαν Αγία Ζώνη, αυτό είναι παλαιόν έθιμο και ο ποιητής έχει πει για «την Αμαρτία που την είπανε Αρετή μέσα στις εκκλησίες και την ευλόγησαν». Γνωστά αυτά κι όποιος πέφτει από τα σύννεφα μας δουλεύει άγρια.

Ως τεκμήριον της νεοελληνικής εφοπλιστικής αγνότητος υπενθυμίζω στους επιλήσμονες,  πως τα πλοία μας προ της πρωθυπουργίας (1988) της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου, μετέφεραν το αφορολόγητο Άγιον Φως, που «ξεκινούσε από τα Ιεροσόλυμα το μεσημέρι του Μ.Σαββάτου έμπαινε σε ένα καράβι στο λιμάνι της Χάιφα και έφτανε στον Πειραιά …» («Το Άγιο Φως και η Ιδέα ενός Τουριστικού Πράκτορα» – VICE). Επιτρέψτε μου επίσης να σημειώσω εδώ, πως η Ιερά Παράδοσις της Ανατολικής Σικελίας αναφέρει πως όσα πλοία μεταφέρουν ναρκωτικά, αν διαθέτουν ευσεβή περίγυρο, όταν η υπόθεσις φτάσει εις την Δικαιοσύνην του Ανατολικού Παλέρμο, συμβαίνει θαύμα και αυτή αδυνατεί να εντοπίσει τον αρχηγό της σπείρας. Αν ο μη γένοιτο επίσης, υπάρξει διαρροή πετρελαίου από πλοίο της εταιρείας Σάντα Κρουζ με έδρα τις Ανατολικές Αντίλλες, η υπόθεσις θα τακτοποιηθεί στο Εφετείο, μετά από βαριές πρωτόδικες καταδίκες με αναστολή, που θα προκύψουν ύστερα από επίπονες διαδικασίες, όπως αυτή της εποχής της δικαστικής περιόδου της πρώτη φορά Αριστεράς στην Ελλάδα («Βόμβα με ξυραφάκια σε σπίτι δικαστικού που συμμετέχει στην δίκη» , 28/07/2016), χωρίς να διαταραχθεί η Νιρβάνα της κοινωνίας.

Να εξηγήσω τώρα αναλυτικώς τον αριθμοδείκτη 2 του πλοίου Αγία Ζώνη, που υποδηλώνει πως ο πλοιοκτήτης, λόγω του πολλαπλασιασμού της μίας Ζώνης σε τρεις, το μεσαίον ζωνάρι εξελέξατο, το πιθανότατα επιμηκέστερον. Ως προς το ιστορικόν σκέλος της υποθέσεως, δυστυχώς οι  περιπέτειες της Ζώνης δεν έχουν καταγραφεί στις Πράξεις των Αποστόλων ή στο Ευαγγέλιο (προφανώς από αμέλεια), αλλά καταγράφονται λεπτομερώς από την (αλάνθαστον) Ιεράν Παράδοσιν (I. Δαμασκηνός κλπ). Ευλαβώς αντιγράφω από το «η ενορια μας – Αγία Ζώνη», την κοινή εκδοχή της Ελληνορθόδοξης, της Συρορθόδοξης και της Δυτικής Εκκλησίας: «Ὁ Ἀπόστολος Θωμὰς ἦταν ὁ μόνος ἀπὸ τοὺς Ἀποστόλους ποὺ εἶδε τὴ θαυμαστὴ Μετάσταση τῆς Θεοτόκου. Δὲν εἶχε μπορέσει νὰ παρευρεθεῖ στὴν κηδεία τῆς εὐρισκόμενος στὶς Ἰνδίες. Ἐκεῖ, μετὰ ἀπὸ τρεῖς ἡμέρες, καὶ ἐνῷ τελοῦσε τὴ Θεία Λειτουργία, βρέθηκε στὴ Γεθσημανὴ μὲ θαυμαστὸ τρόπο καὶ εἶδε ὅλα ὅσα συνέβησαν. Τότε παρακάλεσε τὴν Παναγία νὰ τοῦ δώσει γιὰ εὐλογία τὴ Ζώνη της. Καὶ ἐκείνη, καθὼς ἀνέβαινε στοὺς οὐρανούς, τοῦ ἔριξε τὸ Ἱερὸ κειμήλιο …» κατακούτελα. Θέλω να σημειώσω πως θεωρώ ανάρμοστο μια ηλικιωμένη κυρία γύρω στα 60, να λύνει το ζωνάρι της και να το πετάει σε έναν νεαρό που ζούσε στις Ινδίες και φρονώ πως οι σεναριογράφοι των θαυμάτων οφείλουν να λανσάρουν το συντομότερο μια ευπρεπέστερη παραλλαγή του μύθου, που δεν πρέπει να θυμίζει την φιλική σχέση της βασίλισσας Βικτώριας με τον Ινδό υπηρέτη τηςΗ απαγορευμένη σχέση της Βικτόριας των Ινδιών με τον Αμπντούλ»).

Από εκεί και πέρα αυτή η σουρεαλιστική κοινή παράδοση εισέρχεται στην εκκλησιαστική «Ιστορία», με τρεις διαφορετικές παραλλαγές, σύμφωνες με τα «καλά και συμφέροντα» των ψυχών των κατά τόπους πιστών των τριών Εκκλησιών.

Ο Επίσκοπος Γκαστόνε του Πράτο με την Ρωμαιοκαθολική Αγία Ζώνη-1

Η ρωμέικη Ζώνη-1, έφτασε στο Βατοπέδι μετά από πολλές περιπέτειες με δωρεά του πολεμιστή Σέρβου ηγεμόνα Λάζαρου(1371-1389), συνοδευόμενη και από ένα μεγάλο κομμάτι του «Τίμιου» Σταυρού. Δυστυχώς τα ιερά κειμήλια δεν μπόρεσαν να σώσουν τον δωρητή τους ο οποίος μετά την άτυχη μάχη στο Κοσσυφοπέδιο δολοφονήθηκε από κάποιον συμπατριώτη του. Νομίζω πως ο Εφραίμ Βατοπεδινός (της καραμανλικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ και της γνωστής λιμνοθάλασσας), είναι ο πλέον ζωηρός ατζέντης της Ζώνης, που την έχει εξοντώσει σε αφορολόγητες τουρνέ, ακόμη και μέχρι την Αγία και ολίγον μαφιόζικη και ελαφρώς φιλοναζιστική Ορθόδοξη Ρωσία «Τα «χρυσά δεσμά» Εφραίμ-Πούτιν και… «Αγίας» Ζώνης»).

Υπάρχουν όμως και άλλοι, λιγότερο επιδέξιοι, διαχειριστές των Ζωνών. Σύμφωνα με την παράδοση της πόλης Πράτο της Τοσκάνης, γύρω στον 13ο αιώνα η Ζώνη-2 παραδόθηκε από έναν ιερέα της Ιερουσαλήμ σαν γαμήλιο δώρο σε κάποιον Μικέλε, προσκυνητή από το Πράτο που παντρεύτηκε την κόρη του.  Ο ενάρετος ιερέας τους χάρισε ως δώρο γάμου αντί για πανωσέντονα ή σώβρακα, τη Ζώνη-2. Γυρίζοντας στο Πράτο ο Μικέλε κράτησε την Ζώνη χωρίς ο παμπόνηρος να το πει σε κανέναν και λίγο πριν πεθάνει (1171) την δώρισε στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου («The Holy Belt | Città di Prato»). Για την παπική εκκλησία το ζωνάρι αυτό θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο κειμήλιο της μετά το ιερό σεντόνι που βρίσκεται στο Τορίνο. Δυστυχώς το Βατικανό έκανε το στρατηγικό λάθος εκόν άκον να δεχτεί ραδιοχρονολόγηση στο σεντόνι στη δύσκολη δεκαετία των αμφισβητήσεων του 1980 και έτσι αποδείχθηκε πως ή ο Χριστός σταυρώθηκε 14 αιώνες μετά ή το σεντόνι είναι «φέικ», που θα έλεγε και ο Αλέκσις. Πάντως η Αγία Ζώνη του Πράτο είναι η σεμνοτέρα όλων, δεν βγαίνει έξω από την έδρα της, δεν προκαλεί και γενικώς είναι πολύ χαμηλών τόνων, διότι το δυτικό περιβάλλον δεν ευνοεί πολλά θαυματουργικά πανηγύρια. Ακόμη και η παπική Ιταλία δεν είναι Ελλάδα, Ρωσία, Συρία ή Ινδία.

Σχετικά με τη Ζώνη-3, προλαβαίνω την εύλογη απορία από πού κι ως που αυτή κατέληξε κατά το ένα μέρος της, πετσοκομμένο σε 15 κομματάκια, στη χώρα των Βραχμάνων, με ταξιδιάρικο ζήλο ανάλογο με των χίπις της δεκαετίας του ’60.  Υπενθυμίζω λοιπόν πως ο αρχικός αποδέκτης της Ζώνης Απόστολος Θωμάς ήταν ο Απόστολος των Ινδιών.

Ο Μαρ Μαλάθεος Βαρνάβας, Επίσκοπος Χόμς και Χάμα, με την Συρορθόδοξη Αγία Ζώνη-3

Το μέγιστο κομμάτι της Ζώνης-3 που γεννοβολάει και άλλα, βρίσκεται σήμερα στην Παναγία της Αγίας Ζώνης στη Χόμς της Συρίας («The Belt of Holy Theotokos restored back to the historical Um az  -Zinnar Church in Homs»). Εκεί βρισκόταν για 1500 χρόνια, αλλά απομακρύνθηκε για λόγους ασφαλείας το 2011 και επανεγκατεστάθηκε με τιμές το 2014, από τον αγιότατο Συροϊακωβίτη πατριάρχη της Αντιόχειας και όλης της Ανατολής Μαρ Ιγνάτιο Εφραίμ τον Β΄, παρουσία του Ελληνορθόδοξου  Άραβα πατριάρχη της Αντιόχειας και πάσης Ανατολής Ιωάννη 10ου Γιαζίκγι («Holy belt of Virgin Mary returned to Um az-Zinnar Church in Homs»), ο οποίος φαίνεται ότι προδίδει το Βατοπαίδι και αναγνωρίζει αυτή τη Ζώνη ως αυθεντική. Για όσους απορήσουν με την ύπαρξη δυο πατριαρχών Αντιοχείας, να τους πω πως υπάρχουν και άλλοι τρεις με τον ίδιο τίτλο, ο Συροκαθολικός, ο Μελχίτης (Ελληνοκαθολικός) και ο Μαρωνίτης.

Όπως συνηθίζεται στις Ορθόδοξες Εκκλησίες με όλα σχεδόν τα ιερά πτώματα και κειμήλια, με τους Τίμιους Σταυρούς, με «Το Εσώβρακον του Αγίου Γρύφωνος», με τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας και του Ιωάννη του Χρυσόστομου («Πόσα κεφάλια είχε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος;») κλπ, έτσι και η Ζώνη-3 κόπηκε σε τουλάχιστον 16 ακόμη πολύ μικρά κομματάκια. Τα 15 από αυτά στάλθηκαν σε Επισκοπές και ναούς του Ορθόδοξου Καθολικάτου (πατριαρχείου) της Μαλανκάρα των Ινδιών, στο πρώην κομμουνιστικό κρατίδιο της Κεράλα, που υπάγεται στο Συροϊακωβίτικο πατριαρχείο της Αντιόχειας [«Draft Proposal for a Protocol between the Syriac Orthodox Church of   Antioch and All East (SOCA) and the Malankara Orthodox Church (MOC)»]. Το 16ο κομματάκι στις 30.10.2016 πέρασε τον Ατλαντικό (όχι πάνω στα φτερά Αγγέλων αλλά με αεροπλάνο), μαζί με τον πατριάρχη Εφραίμ Β΄,  (τι σύμπτωση κι αυτή η σημαδιακή συνωνυμία!), που το χάρισε στον Συριακό ναό της Παναγίας του Ricao Fondo στη Βραζιλία, μια πρεμιέρα της Ζώνης στο Νέο Κόσμο, που θα εγκαινιάσει σίγουρα μεγάλα πνευματικά (και οικονομικά) γεγονόταConsecration of the Lady of the Belt (Zunoro) Church in Ricao Fondo»]. Για όποιον εκ των ευλαβών αναγνωστών μας θέλει να προσκυνήσει όλα τα κομματάκια των Ινδιών, δίδουμε ευγενώς στον κάτωθι σύνδεσμο 15 διευθύνσεις τους εις την αγγλικήν, με εισαγωγή στην ελληνική γλώσσα:

Holy Girdle… And Malankara Church…”. “Η Αγία Ζώνη, γνωστή και ως Ζώνη του Θωμά, Aγία Ζώνη της Μαρίας, Άγιο Σωνόρο (ζωνάρι) …, είναι ένα λείψανο της Παναγίας που λατρεύτηκε από πολλές εκκλησίες στην Ανατολική Ορθόδοξη Κοινότητα. Η λέξη «Soonoro» μεταφράζεται επίσης ως «ζώνη», … Πρόκειται για το ανατολίτικο Ορθόδοξο ισοδύναμο της ζώνης του Θωμά στη Δυτική εκκλησία, και της Ζώνης της Θεοτόκου στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, που τώρα βρίσκεται στο Άγιο Όρος……Τα ιερά Προσκυνήματα της Ζώνης και η Διοίκησή τους:

1.Manarcad Church – Jacobite Syrian Church, Universal Marian Pilgrim Center,Enshrined on 26 February 1982 by H.H Moran Mor Ignatius Zakka I.

……………

 1. St Mary’s Jacobite Syrian Valiyapally, Thuruthiply, Angamaly Diocese (Perumbavoor Region).
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

14 Responses to Η Αγία Ζώνη-2, η Πετρελεούσα

 1. Ο/Η Ένας λέει:

  http://xronika05.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html

  Η «Αγία ζώνη» του Βατοπεδίου θεραπεύει τον καρκίνο!! Το σκάνδαλο διαλευκάνθηκε; Το θεράπευσε κι αυτό;

  Πέρασαν τα χρόνια αλλά είναι δυνατόν να ξεχάσουμε τον σταρ της μονής Βατοπεδίου; Είναι δυνατόν να ξεχάσουμε τον ηγούμενο Εφραίμ που μπλέχτηκε στο περιβόητο σκάνδαλο Βατοπεδίου την κατάληξη του οποίου προσωπικά αγνοώ.
  Όμως, μεταξύ των δραστηριοτήτων της μονής και του Εφραίμ είναι η εξαγωγή της πίστης στο λαό με… τις περιοδείες των κειμηλίων της Μονής ώστε οι πιστοί να καταθέτουν τον οβολόν τους και να προσηλυτίζονται και νέοι που είναι απαραίτητοι ώστε να συντηρηθεί το σύστημα.
  Ένα από τα πιο πιασιάρικα κειμήλια είναι η περιβόητη «Αγία ζώνη» που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει. Η «Αγία ζώνη» περιφέρεται ανά την Ελλάδα, επισκέπτεται και σπίτια επιφανών όπως του μακαρίτη Ανδρέα που του την πήγε Δήμητρα για να αποφύγει το μοιραίο.

  Δείτε πόσο θαυματουργή είναι και πόσα πράγματα μπορεί να κάνει. Θεραπεύει την στειρότητα των άτεκνων ζευγιαριών, εξαφανίζει τον κακρκίνο κλπ

  Και εγώ ο αφελής αναρωτιέμαι γιατί ακόμα δεν έδωσαν το Νόμπελ στον Εφραίμ και γιατί σκίζονται οι ερευνητές να βρουν φάρμακαι και θεραπείες για τις ανίατες ασθένειες. Βέβαια, θα πρέπει να θεράπευσε το σκάνδαλο της Μονής που διέλυσε την κυβέρνηση Καραμανλή. Ο Εφραίμ όμως; Ζει και βασιλεύει…

  Διαβάστε και δείτε σε τί μεσαίωνα ζούμε…

  Η ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

  Η κορδέλα αυτή είναι ευλογημένη με την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, που φυλάσσεται από τον 14ο αι. στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, ως δωρεά του βυζαντινού αυτοκράτορα Ιωάννου του Καντακουζηνού…. Υπάρχει μια αρχαία παράδοση να δίνονται στους ευλαβείς προσκυνητές αυτές οι κορδέλες, και με την χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην οποία είναι αφιερωμένη η Μονή, γίνονται πολλά θαύματα. Με την ευλογία της Αγίας Ζώνης της Μητέρας του Κυρίου λύεται κυρίως η στείρωση και πολλά άτεκνα ζευγάρια αποκτούν παιδιά, επίσης καρκινοπαθείς και άλλοι ασθενείς θεραπεύονται από ανίατες αρρώστιες.
  Οι πιστοί ζώνονται με την κορδέλα για κάποιο χρονικό διάστημα, ζώντας με μετάνοια, εξομολόγηση, προσευχή και συμμετοχή στη Θεία Ευχαριστία. Με τον ίδιο τρόπο ζουν και οι άτεκνοι σύζυγοι, εφαρμόζοντας επιπλέον νηστεία και συζυγική εγκράτεια, κατά δύναμη και εκ συμφώνου. Η ειλικρινής πνευματική ζωή με την συνεχή μετάνοια και την συμμετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας πρέπει, βέβαια, να τηρείται σε όλη μας τη ζωή, εφόσον αποτελεί τον μοναδικό τρόπο κοινωνίας και ενωσής μας με τον Θεό και στον παρόντα και στον μέλλοντα αιώνα

 2. Ο/Η atheofobos λέει:

  Για τις 3 ζώνες της Παναγίας έχω γράψει πριν 6 χρόνια:
  ΜΗΠΩΣ Η ΒΡΑΚΟΖΩΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ;
  http://atheofobos2.blogspot.gr/2011/12/blog-post_06.html
  ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ!
  http://atheofobos2.blogspot.gr/2011/12/blog-post_13.html

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Aγαπητέ Αθεόφοβε,
   με συνέλαβες αδιάβαστο.
   Ομολογώ πως δεν γνώριζα αυτό που γράφεις εδώ:

   @»Όμως ο γενναιόδωρος Πατριάρχης Mor Zakka I έχει δώσει και ένα κομμάτι και σε εκκλησία των ΗΠΑ, για να μην μένουν και αυτοί παραπονεμένοι, στην Church of our Lady of the Zunoro, Jacksonville, Florida.

   Ζητώ συγνώμη από την Αυτού Αγιότητα

 3. Ο/Η του κώλου λέει:

  Aπό την κίνηση της ελληνικής Αγίας Ζώνης Α.Ε.

  http://xronikagr.blogspot.gr/2014/06/blog-post_25.html

  Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014
  Ο Εφραίμ του Βατοπεδίου στη Βέροια με την «Αγία Ζώνη» / Σκηνές απείρου κάλλους βγαλμένες από την …Ανατολία

  Χτες στη Βέροια έφτασε η «Αγία Ζώνη» από το Βατοπέδι. Την έφερε, όπως πάντα, ο ιδιοκτήτης της, ο Εφραίμ. Ο γνωστός Εφραίμ που η εμπλοκή του με την πολιτική άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και οδήγησε στην πολιτική σύνταξη τον Βουλγαράκη και στο τεράστιο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Αλήθεια, τι γίνεται με το… σκάνδαλο αυτό; Δικάστηκε κανείς;


  Όμως, το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι για ακόμα μια φορά η έξοδος αυτού του «ιερού κειμηλίου» μάζεψε πολύ κόσμο και ασφαλώς και πολλά λεφτά. Αλήθεια, τα ευρώ αυτά φορολογούνται ή επειδή είναι «ιερά» εξαιρούνται της φορολογίας;

  Πλημμύρισε το κέντρο της Βέροιας λοιπόν από κόσμο για να υποδεχτεί την «Αγία Ζώνη». Εκεί ήταν η δήμαρχος Χ. Ουσουλτζόγλου, ο αντιπεριφερειάχης Καραπαναγιωτίδης, ο νέος δήμαρχος Βέροιας Βοργιαζίδης και ίσως κι άλλοι που δεν εντόπισα στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το επίσημο σάιτ της Μητρόπολης.

  Εκεί ήταν και ο στρατός. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί στις θρησκευτικές γιορτές κουβαλάνε τα στρατά και μάλιστα με την επίσημη στολή τους και οπλισμένα λες και πάνε για πόλεμο. Από τι άραγε φυλάνε τους παπάδες και τις εικόνες; Έχουν εχθρούς και δεν το ξέρουμε;

  Εκεί ήταν και οι νεαρές με παραδοσιακές στολές. Δεν κατάλαβα από ποιον σύλλογο ήταν αλλά στην φωτογραφία φαίνονται ότι χαίρονται που είναι εκεί. Θα έχουν να το λένε στα παιδιά τους ότι ήταν και αυτές εκεί. Όπως διηγούνται οι παλαίμαχοι της αντίστασης κατά των Γερμανών σα να λέμε….

  Έφτασε το αυτοκίνητο του Εφραίμ στο κέντρο της Βέροιας, έξω από το δημαρχείο και η αστυνομία είχε αποκλείσει το κέντρο από τα ΙΧ. Κανείς δεν κυκλοφορούσε. Σταμάτησε η ζωή της πόλης γιατί οι παπάδες έκαναν το δικό τους σόου. Έστρωσαν και ένα χαλί, θα σας γελάσω αλλά δεν το κόβω για μεταξένιο, έβαλαν το τραπέζι πάνω του και άρχισαν τις ψαλμωδίες. Όπως ίσως ξέρετε, το τραπέζι αυτό είναι «ιερό» και δεν κάνει τα ποδαρικά του να ακουμπάνε στο δρόμο.

  Ο δρόμος πλημμύρισε με καλόγριες που εμφανίστηκαν σε παράταξη. Ντυμένες με τα μαύρα ράσα τους και κρατώντας κεριά θυμίζουν τους άλλους …μαύρους. Μόνο που εκείνοι είναι ξυρισμένοι. Μια εικόνα βγαλμένη από τα θεοκρατικά καθεστώτα της Ανατολής στην Ελλάδα που θέλει ντε και καλά να παραμείνει στην ευρωζώνη και στην ΕΕ. Τρομάρα της.

  Η «Αγία Ζώνη» θα παραμείνει ως το τέλος του μήνα στη Βέροια. Όσοι θέλετε να ενισχύσετε την οικονομία του Βατοπεδίου και της Μητρόπολης Βέροιας προσέλθετε για προσκύνημα.

 4. Ο/Η Παφίτης λέει:

  Ζήτω η ελληνική και Ορθόδοξη Τιμία Κύπρος

  http://www.lifo.gr/now/world/160486

  Αποκάλυψη Guardian: H Κύπρος πουλά ευρωπαϊκές υπηκοότητες σε ρώσους και ουκρανούς μεγιστάνες

  Το σύστημα της Κύπρου που εξασφαλίζει χρυσές βίζες σε πλούσιους με αντάλλαγμα επενδύσεις εκατομμυρίων

  17.9.

  ΣΧΟΛΙΑ 4


  Ο δισεκατομμυριούχος συλλέκτης έργων τέχνης Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ

  Δισεκατομμυριούχοι ρώσοι ολιγάρχες και μέλη της ουκρανικής ελίτ που κατηγορούνται για διαφθορά συγκαταλέγονται μεταξύ εκατοντάδων ανθρώπων που έχουν αποκτήσει διαβατήρια της ΕΕ με αμφιλεγόμενες «χρυσές βίζες», αποκαλύπτει ο Guardian. Η κυβέρνηση της Κύπρου έχει κερδίσει περισσότερα από 4 δισ. ευρώ από το 2013, παρέχοντας την υπηκοότητα στους σούπερ-πλούσιους και μαζί το δικαίωμα να ζουν και να εργάζονται σε όλη την Ευρώπη. Το αντάλλαγμα είναι επενδύσεις ενώ περισσότερα από 400 διαβατήρια θεωρείται ότι έχουν εκδοθεί μέσω αυτού του προγράμματος μόνο πέρυσι, αναφέρει το ρεπορτάζ. Π

  […]

  Οι ευρωπαίοι πολιτικοί παρακολουθούν την ανάπτυξη του τομέα με ανησυχία, με ορισμένους να ισχυρίζονται ότι οι ρυθμίσεις υπονομεύουν την έννοια της υπηκοότητας. Η Ana Gomes, βουλευτής στην Πορτογαλία, χαρακτήρισε τις «χρυσές θεωρήσεις» ως «απολύτως ανήθικες και διεστραμμένες» και κατηγορεί την Κύπρο για την μυστικοπάθεια γύρω από τη λίστα. Αργότερα φέτος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συζητήσει μια τροπολογία που υπέβαλε η Gomes απαιτώντας από τις χώρες να διεξάγουν εμπεριστατωμένους ελέγχους ασφαλείας στους αιτούντες «χρυσές βίζες». Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέταξε πρόσφατα έρευνά για το κατά πόσον οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σωστά.

  Το 2013 η σημερινή κυβέρνηση της Κύπρου άρχισε να εφαρμόζει την πρακτική η οποία απαιτεί από τους αιτούντες να επενδύσουν 2 εκατ. ευρώ σε ακίνητα ή 2,5 εκατ. ευρώ σε εταιρείες ή κρατικά ομόλογα. Δεν υπάρχει απαίτηση γλώσσας ή κατοικίας, εκτός από μια επίσκεψη μία φορά κάθε επτά χρόνια. Ο Ράμι Μακλούφ, ο ξαδέλφος του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ της Συρίας τέθηκε για πρώτη φορά υπό αμερικανικές κυρώσεις το 2008 για διαφθορά. Η Κύπρος του έδωσε την υπηκοότητα το 2010 χωρίς να είναι σαφής ο τρόπος και αν ο έλεγχος ήταν πλήρης. Πολλοί άλλοι αγοραστές είναι εξέχοντες Ρώσοι επιχειρηματίες ή πολιτικοί και σύμφωνα με τον Guardian υπάρχουν πολλά αμφιλεγόμενα πολιτικά πρόσωπα. Ο δισεκατομμυριούχος συλλέκτης έργων τέχνης Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ βρέθηκε στο κέντρο της διεθνούς προσοχής πέρυσι για επαφές με τον πρόεδρο Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Το 2005, ο Τραμπ πλήρωσε 41 εκατομμύρια δολάρια για το 515 N County Road, ένα αρχοντικό στο Palm Beach της Φλόριντα. Μετά την ανακαίνισή του, το πούλησε στον Ρώσο μεγιστάνα τρία χρόνια αργότερα για 95 εκ. δολάρια. Ένας εκπρόσωπος του Ριμπολόβλεφ ο οποίος απέκτησε την κυπριακή υπηκοότητα το 2012 δήλωσε ότι ήταν «φυσικό [για αυτόν] να πάρει την υπηκοότητα όταν έγινε επενδυτής στην Τράπεζα Κύπρου».

  Η ομάδα καταπολέμησης της διαφθοράς Global Witness ζήτησε αυστηρότερους ελέγχους σε απάντηση στα ευρήματα. Το Υπουργείο Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι το πρόγραμμα προοριζόταν για «γνήσιους επενδυτές που εγκαθιστούν επιχειρηματική βάση και αποκτούν μόνιμη κατοικία στην Κύπρο». Ανέφεραν ότι έγιναν αυστηροί έλεγχοι σε κάθε υπηκοότητα και οι έλεγχοι που απαιτούνται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Παρατήρησαν επίσης ότι η Κύπρος δεν ήταν η μόνη χώρα της ΕΕ που χορήγησε την υπηκοότητα σε ρώσους υψηλού καθαρού πλούτου.

 5. Ο/Η Αλέκςισ λέει:

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=11564

  Χατζίδης, Κώστας

  Η Αγία Ζώνη, ο Κάρολος της Αγγλίας και τα «ιερά» οικόπεδα

  Προνομιακή σχέση είχε ο Εφραίμ και με την κυρία Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου – η μεταφορά της Αγίας Ζώνης στην κλίνη του ασθενούντος Ανδρέα Παπανδρέου είχε αποτελέσει αντικείμενο εκτεταμένης συζήτησης-, η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να διαπραγματευθεί από θέση ισχύος με τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης.

  Τα χρόνια πέρασαν. Στη θέση των επώνυμων προσκυνητών της Μονής Βατοπαιδίου βρέθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης, με προεξάρχοντα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Θ. Ρουσόπουλο, αλλά και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ. Οι συνεχείς διεκδικήσεις του πολυπράγμονος ηγουμένου έπιασαν τόπο. Κάτω από άκρα μυστικότητα το 2005 η κυβέρνηση συμφώνησε να ανταλλάξει διεκδικούμενη έκταση 25.000 στρεμμάτων στη λίμνη Βιστωνίδα με άλλες προνομιούχες εκτάσεις της Χαλκιδικής, της Καβάλας και της Αττικής, συνολικής αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

  Τις σχετικές συμβολαιογραφικές πράξεις από πλευράς Βατοπαιδίου υπέγραψε η σύζυγος του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κυρία Αικατερίνη Πελέκη-Βουλγαράκη, ενώ νομικός εκπρόσωπος της Μονής ήταν ο αδελφός της κ. Δ. Πελέκης. Στο πλαίσιο αυτών των… ανταλλαγών μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Μονής Βατοπαιδίου, όπως έγινε προσφάτως γνωστό, περιήλθε στην κυριότητα της εν λόγω μονής κτίριο του Ολυμπιακού Χωριού στους Θρακομακεδόνες, το οποίο εν συνεχεία πουλήθηκε σε ιδιωτική εταιρεία έναντι συνολικού τιμήματος 40 εκατ. ευρώ.

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  ww.xryshaygh.com/enimerosi/view/athwwthhke-o-hgoumenos-efraim-stenos-sunergaths-tou-proedrou-poutin-gia-thn#ixzz4t2WPSwCI

  Αθωώθηκε ο ηγούμενος Εφραίμ, στενός συνεργάτης του Προέδρου Πούτιν, για την υπόθεση του Βατοπαιδίου
  Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 – 14:27


  Κατέρρευσε η στημένη υπόθεση των καναλαρχών που θέλησαν να πλήξουν το Άγιον Όρος, την Ορθοδοξία και την ελληνορωσική προσέγγιση.

  http://www.efsyn.gr/arthro/apokalyptiko-vinteo-i-kyniki-omologia-ton-naziston-tis-ha

  Αποκαλυπτικό βίντεο: Η κυνική ομολογία των ναζιστών της Χ.Α.

  18.09.2017,

  Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης, Δημήτρης Ψαρράς

  Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνει με τα δικά της λόγια όσα περιγράφει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που την παρέπεμψε να δικαστεί ως εγκληματική οργάνωση.

  Το βίντεο που ανεβάσαμε σήμερα στο efsyn.gr περιλαμβάνει μόνο δηλώσεις του Ν. Μιχαλολιάκου και των συνεργατών του, όπου ομολογούν πλήρως την ενοχή τους σε όσα τους καταλογίζονται.

  Ομολογούν ότι η Χρυσή Αυγή έχει παραστρατιωτική δομή, κάθετη ιεραρχία και λειτουργεί με απόλυτη πειθαρχία. Ομολογούν την εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου και το γεγονός ότι η μοναδική «πολιτική» τους είναι η βία, καθώς επίσης και το κίνητρο των εγκλημάτων τους που δεν είναι άλλο από τη ναζιστική ιδεολογία τους.

  Ομολογούν τέλος και την απέχθειά τους για το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία, αλλά και τη στρατηγική τους να διαλύσουν το Κοινοβούλιο και να εγκαθιδρύσουν και στην Ελλάδα το καθεστώς που «ακολούθησε μετά τη Βαϊμάρη», δηλαδή το εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς του Χίτλερ.

  Τα ψέματα για τους ναζιστές έχουν τελειώσει.

  Σκηνή 1η: Τι θα κάνουμε στη Βουλή

  Μιχαλολιάκος: Δεν μας καίγεται καρφί για το αν θα μπούμε στη Βουλή ή όχι. Δεν μας καίγεται καρφί, εμείς θα δώσουμε τον αγώνα να μπούμε στη Βουλή αλλά αυτοί εκεί έξω οι οποίοι ονομάζονται ελληνικός λαός είναι ένας όχλος, μια μάζα, που του ‘χουν κάνει πλύση εγκεφάλου και δεν ξέρει τι του γίνεται.

  Μιχαλολιάκος: Να τους χαστουκίσουμε, να τους χλευάσουμε, να τους υβρίσουμε! Αυτό δε θα μπορέσουν να το κρύψουν.

  Μιχαλολιάκος: Θα μπούμε στη Βουλή για να τη διαλύσουμε αν θέλει ο Θεός. Αυτός είναι ο σκοπός μας δηλαδή και σας το λέω ευθέως.

  Μιχαλολιάκος: Ακόμα και αν δεν πάρουμε 7% θα έχουμε πάρει 3% και ένα ψήφο. Θα έχουμε βουλευτές και οι δρόμοι θα είναι δικοί μας! και οι πλατείες! και το πεζοδρόμιο θα το κερδίσουμε και τότε θα δουν τι εστί Χρυσή Αυγή!

  Μιχαλολιάκος: Ο λύκος την καθαρίζει τη φωλιά του! Κι αυτή η φωλιά θα μείνει καθαρή! Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν Ναι! Με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν! Αλλά όχι με προδότες και διπρόσωπους!

  Σκηνή 2η: Τώρα που μπήκαμε στη Βουλή

  Κασιδιάρης: Άσε το βουλευτής και τα βουλευτιλίκια γιατί αυτά τα πράγματα όπως ξέρεις εδώ και χρόνια δεν τα γουστάρουμε, δεν τα θέλουμε καθόλου. Εκμεταλλευόμαστε βεβαίως ορισμένα προνόμια αυτής της ιδιότητας, έχουμε πάρει και την οπλοφορία πλέον με άδεια, δεν έχει και αυτόφωρο άμα γίνει κάνα επεισόδιο και είμαστε λίγο πιο άνετοι στις κινήσεις μας.

  Σκηνή 3η: Και βέβαια είμαστε ναζί

  Μιχαλολιάκος: Αν υπήρχαν σήμερα οι ναζί ίσως να ήμασταν και μαζί αλλά δεν υπάρχουνε ναζί, πώς θα το κάνουμε;

  Μιχαλολιάκος: Ναι φασίστες είμαστε. Τι άλλο κακό χειρότερο θα σας συμβεί;

  (άλλος φωνάζει: «εθνικοσοσιαλισμός!»)

  Μιχαλολιάκος: Τι καταλάβατε με τους δημοκράτες;

  Περικλής Μουλιανάκης (Πυρηνάρχης Περάματος): Είμαστε Έλληνες εθνικιστές, Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές και μη σας τρομάζουν αυτές οι λέξεις. Και μ’ αυτήν την ιδεολογία πορευόμαστε.

  Πολύβιος Ζησιμόπουλος (πρώην βουλευτής Χ.Α.): Ναι είμαστε φασίστες, ναι είμαστε ναζί, ναι είμαστε ό,τι θέλετε, αλλά δεν είμαστε κλέφτες. Είτε σας αρέσει είτε όχι.

  Μιχαλολιάκος: Μία φράση, η οποία θα είναι και ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδος μας αυτής της εβδομάδος: «Μας πολεμάνε όλοι άρα πάμε καλά». Δεν θα τη βάλω σε εισαγωγικά, έτσι για να δουλέψει η φαντασία.

  (άλλος φωνάζει: Ο Γκέμπελς το είχε πει αυτό!)

  Ζαρούλια: χεχεχε, μαρτυριάρη!

  Σκηνή 4η: Δεν είμαστε κόμμα αλλά στρατός

  Χρήστος Παππάς: Στη Χρυσή Αυγή υπάρχει ιεραρχία και αυτή η ιεραρχία είναι που ακολουθούμε και όχι η κοινοβουλευτική ιεραρχία.

  Μιχαλολιάκος: Απέναντι σε όλους αυτούς είναι η Χρυσή Αυγή που θέλει να φτιάξει ένα κίνημα εθνικιστικό, ένα κόμμα με γερές δομές στρατιωτικές. Ναι δε μας φοβίζει ο όρος στρατιωτικές! Γιατί να μας φοβίζει δηλαδή;

  Παναγιώταρος: Να είστε απόλυτα πειθαρχημένοι στις αποφάσεις της Κεντρικής Διοικήσεως γιατί αυτή η Κεντρική Διοίκηση είναι που μας έχει φέρει σε τόσο μεγάλες επιτυχίες κι ο Αρχηγός μας. Κάποιες αποφάσεις μπορεί να σας φαίνονται παράξενες. Να μην αναρωτιέστε, να μην απορείτε. Όλα έχουν το λόγο τους.

  Κουκούτσης: Όσον αφορά τη φάλαγγα, η στρατιωτική δομή του κόμματός μας είναι αυτή. Και δε μιλάω για σας, σε όποιον αρέσει, σε όποιον δεν αρέσει. Είναι στρατιωτική η δομή του κόμματός μας.

  Λαγός: Η Χρυσή Αυγή είναι ένας στρατός. Ορίζονται αρμοδιότητες, καθορίζουμε πράγματα και λειτουργούμε.

  Κασιδιάρης: Κι επειδή οι συγκεντρώσεις και οι εκδηλώσεις μας δεν είναι συγκεντρώσεις πολιτικού κόμματος. Σε καμία περίπτωση δεν το βλέπουμε έτσι ή ότι εμείς είμαστε πολιτικοί. Πιο πολύ θυμίζουν οι συγκεντρώσεις αυτές κάτι από στρατιωτική μονάδα.

  Σκηνή 5η: Όχι στο Σύνταγμα και τη δημοκρατία

  Μιχαλολιάκος: Αν πιστεύαμε στην καθολική ψηφοφορία και στο δίκαιο της καθολικής ψηφοφορίας, παρόλο που είμαστε αναγκασμένοι να συμμετάσχουμε, τότε δεν θα ήμασταν χρυσαυγίτες, θα ήμασταν κάτι άλλο.

  Μιχαλολιάκος: Στην ορκωμοσία στο δημοτικό συμβούλιο που παλάμιζα το ευαγγέλιο ήταν ο Καμίνης που έλεγε τον λόγο κι έλεγε «ορκίζομαι στο Σύνταγμα και στους νόμους». Εγώ μούγκα! Δεν την είπα αυτή τη φράση. Γιατί δεν το πιστεύω αυτό το Σύνταγμα.

  Μιχαλολιάκος: Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι μόνο η αρχή. Θα είναι μία μάχη που πιστεύω ότι θα την κερδίσουμε. Δεν είναι ο πόλεμος. Ο πόλεμος είναι η οριστική νίκη, δηλαδή ο πόλεμος είναι η κατάργηση αυτού του αμαρτωλού πολιτεύματος.

  Μιχαλολιάκος: Εμείς πιστεύουμε στην πατρίδα και όχι στη δημοκρατία, για να είμαστε ειλικρινείς. Αν είναι να σωθεί η πατρίδα ας πάει στο διάολο κι η Δημοκρατία.

  Μιχαλολιάκος: Άμα γίνουν τώρα εκλογές θα έχουμε Βουλή της Βαϊμάρης. Μετά τη Βαϊμάρη ξέρετε τι ακολούθησε. Ε λοιπόν για κάτι τέτοιο αγωνιζόμαστε κι εμείς στην Ελλάδα! Δεν το κρύβω και είμαι περήφανος γι’ αυτό.

  Σκηνή 6η: Πολιτική μας είναι η βία

  Μιχαλολιάκος: Πράγματι έτσι είναι, το έχουμε πει. Τα ακραία προβλήματα απαιτούν ακραίες λύσεις.

  Κασιδιάρης: Έχουνε πέσει κατά καιρούς και κάποιες ψιλές, έχετε σηκώσει και το χέρι, ενίοτε το σηκώνετε και το χέρι, δεν έχουμε πρόβλημα να το πούμε.

  Κασιδιάρης: Το ξέρουν ότι το σηκώνουμε το χέρι. Μην τους αφήσουμε όμως να το εκμεταλλευτούν. Πρώτο και κύριο μέλημά μας να διαφυλάξουμε τη νομική υπόσταση του κόμματος.

  Μιχαλολιάκος: Είχε γίνει ένα επεισόδιο και κάποιοι δικοί μας είχαν κοπανήσει κάποιους Συριζαίους. Περνούσανε κάτι αλλοδαποί εκεί, ε, ως συνήθως, δεν περνούσαν περπατώντας όποτε περνούσαν κοντά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τι να κάνουμε, ή τρέχανε ή δεν προλαβαίνανε να τρέξουν.

  Σκηνή 7η: Τα τάγματα εφόδου είναι δικά μας

  Κασιδιάρης: Όλα αυτά τα προβλήματα λύνονται σε μία ημέρα. Ή μάλλον για να το πούμε και σε καθαρεύουσα εν μία νυκτί. Διότι όλες οι καλές δουλειές νύχτα γίνονται και όχι μέρα.

  Μίχος: Και κανένας Έλληνας να μην έχει άδεια δε μας ενδιαφέρει οι Έλληνες θα δουλέψουνε. Για τους αλλοδαπούς μιλάμε.

  Γ. Ορφανάκος (πρώην πυρηνάρχης Σπάρτης): Η σημερινή δράση έδειξε ότι κουμάντο στην πόλη της Σπάρτης δεν κάνει ούτε ο γύφτος, ούτε ο Αλβανός, ούτε ο άπλυτος. Κουμάντο στη Σπάρτη και σε όλη την Ελλάδα κάνει ο χρυσαυγίτης!

  Γ. Πατέλης (πυρηνάρχης Νίκαιας): Προεκλογική πορεία μηχανοκίνητη. Τρομοκρατία από δεκάδες μηχανές στον Αγ. Νικόλαο. Τότε που ξεσηκώσαμε όλον τον Αγ. Νικόλαο ήταν και ο περίφημος ο Πακιστανός που είχε βγει στα κανάλια κι έλεγε «ήρτε εντό το φίλο και είπε κλείσει μαγαζί». (γελάνε)

  Μιχαλολιάκος: Εμείς είμαστε οι μαχητές που θα ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στο πεζοδρόμιο! Να ελευθερώσουμε τις πατρίδες μας από τον Εβραίο που έχει καθίσει στο σβέρκο ολόκληρου του κόσμου!

  Μιχαλολιάκος: Αν φτάσει ο καιρός όπου οι λόγχες θα ακονίζονται στα πεζοδρόμια! Τότε θα δούνε ποιοι είναι οι χρυσαυγίτες!

 7. Ο/Η Psycho λέει:

  Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017

  Μεγαλοπρεπής υποδοχή της Αγίας Ζώνης στην Νέα Ιωνία (ΦΩΤΟ)

  Εκατοντάδες πιστοί υποδέχθηκαν πριν από λίγο στη συμβολή των οδών Λ. Ηρακλείου και Βάρναλη την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

  Την Τιμία Ζώνη μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και την υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ,
  συνοδεία αγήματος του Πολεμικού Ναυτικού όπου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

  Να σημειωθεί ότι στην υποδοχή της Αγίας Ζώνης παρέστη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

 8. Ο/Η του Εφραίμ λέει:

  Πανευτυχής Εφραίμ της Ζώνης, με απελπισμένους ανθρώπους

 9. Παράθεμα: Τα «θαύματα» της ‘Παναγίας’, ως εργαλείο πολιτικής απάτης | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 10. Παράθεμα: Από τις ροζ ποινικές περιπέτειες του κλήρου της «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ινδίας» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 11. Παράθεμα: Ο Μητροπολίτης που καταδίκασε την εμπορία της «Αγίας» Ζώνης | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 12. Ο/Η Iερέας Χ λέει:


  Η ζώνη της Παναγίας στο Μάαστριχτ (Ολλανδία).

  Υπάρχει και τέταρτη «Ζώνη της Παναγίας» στο Μάαστριχτ. Η επιχείρηση της «Ζώνης» ήταν διαχρονική, επικερδής και «θαυματοποιός».
  Άγιο Γάλα της Παρθένου, μαλλιά του Χριστού, κ.ο.κ.
  Η συλλογή, έκθεσις και εμπορία λειψάνων είναι μια ατελεύτητη βλασφημία

  https://leipsanothiki.blogspot.com/2015/01/390.html

  Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015

  390 – Ιερά Λείψανα της Γεννήσεως του Χριστού στη βυζαντινή Κωνσταντινούπολη

  Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου του 2001, δημοσιεύτηκε στο ένθετο της εφ. Καθημερινής «Επτά ημέρες» (σσ. 6-7), άρθρο του Δρος Michele Bacci, Βυζαντινολόγου, Scuola Normale Superiore, Pisa, με τίτλο «Ιερά Λείψανα της Γεννήσεως στην Κωνσταντινούπολη». Η λειψανοθήκη είχε ασχοληθεί ξανά με άλλο κείμενο του Michele Bacci στην ανάρτηση 111 – Τα ιερά κειμήλια της Θεοτόκου του Φάρου στη βυζαντινή Κωνσταντινούπολη και επειδή τα κείμενα του γνωστού βυζαντινολόγου και ειδικού στη διάδοση των ιερών λειψάνων στο Βυζάντιο είναι πολύ ενδιαφέροντα, αναδημοσιεύεται και εδώ αυτό το άρθρο με εικονογράφηση επιλεγμένη από το αρχείο της λειψανοθήκης.

  Ιερά Λείψανα της Γεννήσεως στην Κωνσταντινούπολη

  Το ενδιαφέρον των Βυζαντινών για το προσκύνημα των Αγίων Τόπων δεν μειώθηκε ποτέ, μετά όμως την κατάληψη της Παλαιστίνης από τους Άραβες και την άφιξη των Σταυροφόρων, τα σημαντικότερα λείψανα μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη. Σημάδι αυτής της ιστορικής πορείας είναι η αφιέρωση μιας μονής της Πόλης στην «Αγία Βηθλεέμ», όπως μαθαίνουμε από τη συλλογή των κειμένων, που είναι γνωστά ως τα «Πάτρια Κωνσταντινουπόλεως» (10ος αι.). Επίσης από τον 9ο μέχρι το 12ο αιώνα οι αυτοκράτορες και οι στρατηγοί τους, επιστρέφοντας από τις εκστρατείες τους στις ανατολικές επαρχίες, μετέφεραν από τους τόπους εκείνους ιερά λείψανα του Χριστού και της Παναγίας. Στην κατηγορία αυτή ανήκαν κυρίως τα αντικείμενα που σχετίζονταν με τα θαύματα και τα πάθη του Χριστού, ενώ πιο περιορισμένος ήταν ο αριθμός των λειψάνων που μπορούσε κανείς να συνδέσει με τη Γέννηση. Παρ΄ όλα αυτά κάποια λείψανα της Γεννήσεως αναφέρονται σε ναούς της Κωνσταντινούπολης.

  Διαβάστε περισσότερα παρακάτω:

  Ιερά Λείψανα της Γεννήσεως του Χριστού στη βυζαντινή Κωνσταντινούπολη


  Τμήμα της Αγίας Φάτνης του Χριστού (Sacra Culla). Basilica di Santa Maria Maggiore, Ρώμη, Ιταλία.
  Διαβάστε περισσότερα: 384 – Η Αγία Φάτνη του Χριστού.

  Το πιο σημαντικό λείψανο της Γεννήσεως ήταν, όπως ήδη αναφέραμε, η φάτνη, την κατοχή της οποίας όμως διεκδικούσε η Δυτική Εκκλησία. Αλλά ο ηγούμενος Νικόλαος της Thyngeirar, που το 1156/57 ταξίδεψε από τη μονή Munkathvera της Ισλανδίας μέχρι τη Ρώμη, την Κωνσταντινούπολη και τους Αγίους Τόπους μνημονεύει τη «φάτνη όπου τέθηκε ο Κύριος» μεταξύ των ιερών αξιοθέατων της βυζαντινής πρωτεύουσας. Αν και πρόκειται για τη μοναδική αναφορά αυτού του κειμηλίου, δεν αποκλείεται να φιλοξενούνταν σε μια από τις ιερές συλλογές λειψάνων της Κωνσταντινούπολης, όπως ήταν τα αυτοκρατορικά παρεκκλήσια της Παναγίας του Φάρου και της Χαλκής, καθώς και το σκευοφυλάκιο των Βλαχερνών ή η ίδια η Αγία Σοφία.

  Οι βυζαντινές πηγές αναφέρουν ότι στον ναό του Φάρου υπήρχαν οστά των Αγίων Αθώων Παίδων μαζί με κάποια τρίχα του νεογέννητου Ιησού και τα σπάργανά Του. Τα τελευταία, σύμφωνα με τον χρονικογράφο Rigordus, ήταν από λευκό λινό ρούχο και παραχωρήθηκαν το 1205 στον Γάλλο βασιλιά Φίλιππο, που τα μετέφερε στο Παρίσι. Πηγές της περιόδου της λατινικής κυριαρχίας (1204-1261) μνημονεύουν ότι στον ναό του Μεγάλου Παλατιού φυλάσσονταν επίσης κάποιες σταγόνες από το γάλα της Παναγίας, τις οποίες αγόρασε μαζί με τα λείψανα τους Πάθους του Χριστού, ο βασιλιάς Λουδοβίκος Θ΄ για το σκευοφυλάκιο της Sainte-Chapelle. Οι λειτουργικοί ύμνοι για την εορτή της μεταφοράς των λειψάνων στο Παρίσι, που εορταζόταν στις 30 Σεπτεμβρίου, κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στο κειμήλιο αυτό. Παρ΄ όλα αυτά, ο Ρώσος προσκυνητής Ζώσιμος (δεύτερο μισό του 14ου αιώνα) αναφέρει ότι το γάλα της Παναγίας υπήρχε στο σκευοφυλάκιο του ναού του Προδρόμου της Πέτρας στην Κωνσταντινούπολη.


  Λειψανοθήκη με λείψανο (πόδι) αναιρεθέντος νηπίου της Βηθλεέμ.
  Διαβάστε περισσότερα: 199 – Λειψανοθήκη αναιρεθέντος νηπίου της Βηθλεέμ.

  Ιhttps://3.bp.blogspot.com/-LRdiMXpcoHA/VKmONEbPMII/AAAAAAAAY0M/83KE0nJ0mKw/s1600/04.jpg
  Το εξωτερικό μέρος διάχωρου της βυζαντινής λειψανοθήκης του Limbourg που περιέχει τεμάχιο
  από τα σπάργανα του Ιησού. Επιγραφή: ΤΑ ΣΠΑΡΓΑΝΑ Ι(ΗΣΟ)Υ Χ(ΡΙΣΤΟ)Υ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ Θ(ΕΟ)Υ.
  Διαβάστε περισσότερα: 205 – Νέες φωτογραφίες από τη βυζαντινή σταυροθήκη του Limbourg.


  Σπάργανα του Χριστού σε βυζαντινό χρυσεπάργυρο ξύλινο κουτί.
  Επιγραφή: ΑΠΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΠΑΡΓΑΝΩΝ. Διαβάστε περισσότερα:
  343 – Από τα ιερά βυζαντινά κειμήλια του Αγίου Μάρκου Βενετίας (1).


  Το φάτνωμα με τον αριθμό 1 της Σταυροθήκης Τιμίου Ξύλου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους φέρει, σύμφωνα με την επιγραφή, και λείψανο από τα Μαλλιά και τα Σπάργανα του Χριστού.
  Διαβάστε περισσότερα: 338 – Τίμιο Ξύλο από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους (1).


  Ανάπτυγμα των σπαργάνων του Χριστού. Καθεδρικός Ναός του Άαχεν Γερμανίας.
  Διαβάστε περισσότερα: 358 – Η λειψανοθήκη της Παναγίας του Άαχεν.


  Το φόρεμα που φορούσε η Παναγία κατά τη γέννηση του Ιησού. Καθεδρικός Ναός του Άαχεν Γερμανίας.
  Διαβάστε περισσότερα: 358 – Η λειψανοθήκη της Παναγίας του Άαχεν.

  Η ζώνη της Παναγίας στο Μάαστριχτ (Ολλανδία). Πιστευόταν για αιώνες ότι ήταν τμήμα της ζώνης
  που φορούσε η Παναγία κατά τη διάρκεια της γέννησης του Χριστού. Διαβάστε περισσότερα:
  317 – Η ζώνη που φορούσε η Παναγία όταν γεννούσε τον Χριστό.


  Λειψανοθήκη του Hugo d’ Oignies που περιέχει Άγιο Γάλα της Παρθένου.
  Διαβάστε περισσότερα: 54 – Το Άγιο Γάλα της Παρθένου.

  Στον ναό της Αγίας Σοφίας

  Tα σημαντικότερα λείψανα της Γεννήσεως υπήρχαν στη Μεγάλη Εκκλησία, πριν από την καταστροφή της στη διάρκεια της Άλωσης της Πόλης από τους Σταυροφόρους το 1204. Μια λατινική Έκφραση της βυζαντινής πρωτεύουσας του 11ου αιώνα αρχίζει τον κατάλογο των αξιοθέατων με τα σπάργανα του Χριστού-βρέφους και «το χρυσάφι το οποίο έφεραν οι Μάγοι». Αυτό ήταν άξιο ιδιαίτερης προσοχής, γιατί «όταν το πλησιάζει κανείς στο αυτί του», σημειώνει ο ανώνυμος συντάκτης της Εκφράσεως, «ηχεί πάντα κάτι σαν κουδούνισμα και παράλληλα ακούγεται ένα μουρμουρητό». Όπως μας πληροφορεί ο Ρώσος περιηγητής Αντώνιος του Νόβγκοροντ, που επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη γύρω στο 1200, αυτό το αντικείμενο είχε τη μορφή αγγείου. Πρόκειται λοιπόν για ένα από τα λίγα λείψανα που είχαν συσχετιστεί με θαυματουργά γεγονότα, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε με τις περίφημες εικόνες της Πόλης. Ίσως η παράδοση της Μονής Αγίου Παύλου στο Άγιον Όρος διατηρεί την ανάμνηση του κειμηλίου της Αγίας Σοφίας. Στο σκευοφυλάκιο του Καθολικού φυλάσσονται μέχρι σήμερα τα τρία δώρα των Μάγων (χρυσάφι, λιβάνι και σμύρνα), τα οποία προσέφερε, σύμφωνα με την παράδοση, η Μάρα, κόρη του Σέρβου ηγεμόνα Γεωργίου (Τζούρατς) Μπράνκοβιτς, η οποία είχε παντρευτεί τον σουλτάνο Μουράτ τον Β΄. Επομένως αυτά θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος της συλλογής των χριστιανικών κειμηλίων, τα οποία ο Μωάμεθ ο Πορθητής, πρόγονος του συζύγου της Μάρας, είχε τοποθετήσει στο Σεράι μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453.

  Εξάλλου, ο σουλτάνος υπερηφανευόταν για το ότι είχε στην κατοχή του και άλλα λέιψανα της Γεννήσεως του Χριστού, παρ΄ όλο που, δυστυχώς, δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε από ποιες εκκλησίες προέρχονταν. Όταν, το 1489, ένας διαμεσολαβητής του Βαγιαζήτ Β΄ πρότεινε στον Κάρολο Θ΄της Γαλλίας να αγοράσει τη συλλογή λειψάνων του Μωάμεθ Β΄, ο κατάλογος άρχιζε με «την πέτρα πάνω στην οποία γεννήθηκε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός», για την οποία οι Ενετοί είχαν ήδη προσφέρει 30.000 δουκάτα, παρ΄ όλο που άξιζε τουλάχιστον 100.000. Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι επρόκειτο για την ίδια φάτνη, την οποία μνημόνευε το 1157 ο Ισλανδός ηγούμενος Νικόλαος της Munkathvera; Μια σχετική με το ίδιο επεισόδιο γαλλική μάρτυρία προσθέτει ότι η προσφορά συμπεριλάμβανε και «το μικρό ύφασμα, το οποίο η Παναγία φορούσε στο κεφάλι, όταν γέννησε τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό». Ίσως να μπορούμε στην περίπτωση αυτή να υποθέσουμε πως αυτό ήταν «το μετωπιαίο ύφασμα», το οποίο ο Αντώνιος του Νόβγκοροντ είδε το 1200 στο αυτοκρατορικό παρεκκλήσι της Παναγίας του Φάρου.


  Τμήμα από τα Δώρα των Μάγων. Διαβάστε περισσότερα:
  147 – Φωτογραφίες από τα Τίμια Δώρα των Μάγων (Ιερά Μονή Αγίου Παύλου Αγίου Όρους).


  Τμήμα από τα Δώρα των Μάγων. Διαβάστε περισσότερα:
  386 – Υπόμνημα περί των Τιμίων Δώρων των Μάγων του Κοσμά μοναχού.

  Ο εορτασμός των Χριστουγέννων

  Τα πιο σημαντικά από τα λείψανα που βρίσκονταν στην Αγία Σοφία και συνδέονταν με τη Γέννηση του Χριστού ήταν τα άγια σπάργανα, που σύμφωνα με ένα λατινικό κείμενο του 12ου αιώνα, αποτελούνταν από διάφορα υφάσματα, δηλαδή λινά κομμάτια, κάποια γεννοφάσκια, ένα μαντίλι, μια πετσέτα (την οποία πιθανόν να χρησιμοποίησε η Σαλώμη για να σκουπίσει το Βρέφος μετά το λουτρό). Αυτά τα κειμήλια οπωσδήποτε συνέβαλλαν στο συμβολικό ρόλο που η Αγία Σοφία πάντα έπαιζε στην αντίληψη των Βυζαντινών.

  Για τον ναό της Αγίας Σοφίας ο εορτασμός των Χριστουγέννων είχε ιδιαίτερη σημασία, από τη στιγμή που γινόταν αμέσως μετά την ετήσια μνημόνευση των δεύτερων εγκαινίων του ναού, τα οποία από τον 6ο αιώνα είχαν ορισθεί στις 23 Δεκεμβρίου. Από την άποψη της λειτουργίας, οι δύο εορτασμοί σχετίζονταν στενά, από τη στιγμή που τα τροπάρια των Χριστουγέννων άρχιζαν να ψέλνονται από τον εσπερινό της 22ας Δεκεμβρίου, όταν η εκκλησία επικαλούνταν την Παναγία για την προστασία της Κωνσταντινούπολης.

  Οι τελετές των Χριστουγέννων στην Αγία Σοφία διέφεραν από τις κανονικές, λόγω του επίσημου τόνου τους. Αποτελούνταν από μια μεγάλη σειρά όρθρων, εσπερινών και παννυχίδων, και συμπεριλάμβαναν και κάτι ασυνήθιστο: με αυτήν την ευκαιρία ψέλνονταν μερικοί ειδικοί ύμνοι, όπως το τροπάριο της Αγγελίας στους ποιμένες στον όρθρο στις 24 ή το μεγαλυνάριον της Παναγίας στις 25 και, στη λειτουργία της Παραμονής, υπήρχε και μια προανάγνωση από το βιβλίο του Ησαΐα, που αποτελούσε έθιμο της παλαιοχριστιανικής εκκλησίας και είχε πλέον εξαφανιστεί από την καθημερινή ακολουθία. Μια άλλη ιδιαιτερότητα αποτελούσε το γεγονός ότι ο Πατριάρχης δεν μπορούσε τότε να καθίσει στον θρόνο του στην αψίδα, γιατί σε αυτόν είχε τοποθετηθεί το Άγιο Ευαγγέλιο.

  Επίσημος εορτασμός

  Η λειτουργία των Χριστουγέννων στην Αγία Σοφία αποκτούσε έναν ακόμη πιο επίσημο χαρακτήρα, λόγω της συμμετοχής του αυτοκράτορα, πράγμα που επέβαλε την τήρηση αυστηρού βασιλικού πρωτοκόλλου. Όπως συνέβαινε κατά τον εορτασμό και άλλων ετήσιων εορτών (για παράδειγμα το Πάσχα και κατά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού), τα Χριστούγεννα προσέφεραν στη βυζαντινή αυλή την ευκαιρία για μεγαλοπρεπείς τελετές. Οι διάφοροι αξιωματούχοι φορούσαν ειδικά ενδύματα, τα οποία έβγαζαν μόνο μετά την εορτή των Θεοφανίων, στις 6 Ιανουαρίου, ενώ ο αυτοκράτορας εμφανιζόταν σε πλήρη μεγαλοπρέπεια, με χλαμύδα και στέμμα, και ακολουθούσε μια καθορισμένη διαδρομή μέσα στο Μεγάλο Παλάτι.

  Βυζαντινοί αυτοκράτορες και κτήτορες της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους.
  Τοιχογραφία του 1774 στον υαλόφρακτο νάρθηκα του Καθολικού.
  Διαβάστε περισσότερα: 266 – Οι αυτοκράτορες της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους.

  Πιθανή αναπαράσταση της πλατείας Αυγουσταίου τον 7ο αιώνα. Στο βάθος η Αγία Σοφία.
  Διαβάστε περισσότερα: 221 – Βυζαντινό πάθος.

  Πηγή:

  Ένθετο της εφ. Καθημερινής «Επτά ημέρες» της 23 Δεκεμβρίου του 2001
  https://drive.google.com/file/d/0BzwKLGPokb06U0g3cVNnM2JQLXc/view

 13. Ο/Η laskaratos λέει:


  Πρόσχωμεν!
  Θαύμα της Αγίας Ζώνης!


  25 Νοεμβρίου 2011
  Προσκύνημα Γενναδίου Ζουγκάνοφ, Γενικού Γραμματέως του Κ.Κ.Αγίας Ρωσίας στην Αγία Ζώνη του επιχειρηματία Εφραίμ Βατοπεδινού (αθωώθηκε πρωθυπουργεύοντος Αλεξίου Τσίπρα και Υπουργεύοντος κατά της Διαφθοράς Δημητρίου Παπαγγελοπούλου) στον Καθεδρικό του Σωτήρος Χριστού, που είχαν ανατινάξει οι Μπολσεβίκοι.

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=328846

  Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011
  ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΡΩΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΗΛΙΟ * ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ

  Αγία Ζώνη πολιτικής
  Του ΘΑΝΑΣΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ

  Πρωτοφανής και ανεπανάληπτη χαρακτηρίζεται η μαζική προσέλευση Ρώσων προσκυνητών στο κειμήλιο της Τίμιας Ζώνης, που μεταφέρθηκε στη Μόσχα στις 20 Οκτωβρίου από τη Μονή Βατοπεδίου, όπου και επιστρέφει σήμερα έπειτα από την περιφορά της σε 14 ρωσικές πόλεις.

  Την Τίμια Ζώνη προσκύνησε και ο ηγέτης των Ρώσων κομμουνιστών Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, ζητώντας, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΚΚ, «τη βοήθεια της Παναγίας και προστάτιδας της Ρωσίας για να σώσει τη χώρα από τον 20ετή κύκλο της ματαιότητας» μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, πράξη που προκάλεσε πληθώρα διαδικτυακών σχολίων για τον ιδρυτή της Σ.Ενωσης Β.Ι. Λένιν, «ο οποίος σίγουρα θα στριφογυρίζει στο Μαυσωλείο του» στην Κόκκινη Πλατεία….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.