Ο Νίκος Παππάς και η ‘Αυγή’, δεν κρατούν κανένα πρόσχημα;

[Άρθρο του πρωθυπουργικού φίλου σε φιλοχουντικό (και όχι μόνο) έντυπο]

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Το τι ακριβώς εκπροσωπεί η εφημερίδα «δημοκρατία» (“Η φωνή της χούντας στη «Δημοκρατία» | Η Εφημερίδα των Συντακτών”, 14.1.2016), το δείχνουν οι τίτλοι της, ειδικά οι εχθρικοί προς τους πρόσφυγες και τα ένθετα έντυπα και cd  που προσφέρει, είτε είναι τα ατελείωτα θαύματα και τα μαντέματα μίσους του αγράμματου Παστίτσιου, είτε οι λόγοι του δικτάτορα Παπαδόπουλου, είτε η «βίβλος των εγκλημάτων του ΕΑΜ» ή τα αφιερώματα της Τετάρτης στο Κυνήγι.

Μετά τη μεταπολίτευση οι πολιτικοί της Αριστεράς και του Κέντρου όχι μόνο δεν διανοούνταν να αρθρογραφήσουν, αλλά δεν έδιναν ούτε συνεντεύξεις σε ακροδεξιά έντυπα και δημοσιογράφους, με κάποιες σποραδικές εξαιρέσεις, όπως η συνέντευξη που δόθηκε στην αποκρυφιστική, αντισημιτική και ακροδεξιά φυλλάδα του ευσεβή χουντικού εκβιαστή Γρ.Μιχαλόπουλου, που εκδόθηκε ταπεινωτικά και σε βιβλίο («ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ, ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ»), γεγονός που θα μπορούσε να ερμηνευτεί και κάτω από το πρίσμα των υπόγειων σχέσεων του ΚΚΕ με κύκλους της κρατικής Εκκλησίας και του ίδιου του Γ.Γ., που δεν δίστασε να υμνήσει τον αρχιεπίσκοπο της Χούντας Σεραφείμ, τύραννο των τυφλών του Οίκου της Καλλιθέας.

Την κακή αρχή με την «δημοκρατία» έκανε (ποιος άλλος;) ο φιλοτύραννος ευσεβής άθεος Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ), Μακεδονομάχος και Τουρκοφάγος, υμνητής του Ενβέρ Χότζα, συνήγορος των δωσίλογων μητροπολιτών της Κατοχής και υπερασπιστής της δικαστικής ασυλίας της ναζιστικής προδοτικής συμμορίας («Δια πυρός και σιδήρου το ‘ναι’ ΣΥΡΙΖΑ για άρση ασυλίας της ΧΑ», «Αντίθετοι Κωνσταντοπούλου, Γλέζος, Μητρόπουλος») και της κρατικής χρηματοδότησης των εγκλημάτων της Χ.Α., («Συντριπτικό ναι της Βουλής σε αναστολή χρηματοδότησης Χρυσής Αυγής». «‘Όχι’ από τον Μ. Γλέζο–Απούσα η Ζωή Κωνσταντοπούλου»), που έκρινε πως από τις στήλες της έπρεπε να καταγγείλει πτυχές της στάσης της Αριστεράς έναντι των μεταναστών. Το πρωτοσέλιδο αποτέλεσμα κάτω από μια απωθητική φωτογραφία του, ήταν αυτό που του άξιζε: «Τα αποβράσματα των μεταναστών τα κάνουν όλα» (16.5.2011). Η ακροδεξιά συνωμοσιολογική Olympia του Καμμένου, αναδημοσίευσε μετ’ επαίνων την επομένη, ως ένα προφητικό προανάκρουσμα της συνεργασίας των ορδών των Τσίπρα-Λαφαζάνη με τους ΑΝΕΞΕΛ και του διορισμού του μπλόγκερ ως συμβασιούχου συμβούλου στο Υπ.Εθ.Α. («Η συνέντευξη – κόλαφος του Μανώλη Γλέζου: ‘Η Αριστερά δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της απέναντι στα αποβράσματα των μεταναστών’, Posted by olympiada στο Μαΐου 17, 2011…»).

Τώρα ήλθε η σειρά του γιού του αξιοκρατικά επιλεγμένου διοικητή του ΟΑΣΘ, που δημοσίευσε άρθρο του στην «δημοκρατία», προς μεγάλη χαρά της «Αυγής», η οποία όχι μόνο δεν βρήκε μια λέξη για να τον κριτικάρει, αλλά αναδημοσίευσε πανηγυρικά: «Ν. Παππάς: Από τη διαπλοκή στην κανονικότητα»… «άρθρο του στην εφημερίδα “Δημοκρατία”» (‘Αυγή’, 05/09/2017)». Πέντε η μέρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου του υιού Παππά, η εφημερίδα ξαναχτύπησε: «Η μαύρη βίβλος των εγκλημάτων του ΕΑΜ », ενώ στην αρχή της χρονιάς είχε επισημάνει: «Εφημερίδα ‘Δημοκρατία’: Μόνο η Χ.Α. έκανε συγκέντρωση για τα Ίμια – Ντροπή στα υπόλοιπα κόμματα» (30/01/2017). Το 2014 είχε καταλήξει στην ίδια διαπίστωση με τον Βούτση (πατέρα): «Εφημερίδα “Δημοκρατία”: Δεν υπάρχουν αποδείξεις για εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής» (x.a.com-«Τρίτη, 27 Μαΐου 2014 – 20:34»).

Η πολιτιστική προσφορά της «δοιμωκρατοίας» περιλαμβάνει συχνά εκτός από τις φρέσκες καταστροφολογικές παραισθήσεις που αποδίδονται στον Παστίτσιο και τα cd ενός ευσεβή φιλοχρυσαυγίτη «καλλιτέχνη» («Πέτρος Γαϊτάνος: «Σιγά μη μετανιώσω που υποστήριξα την Χρυσή Αυγή»,  x.a.com, «Σάββατο, 30 Απριλίου 2016-19:07»), πολύ αυστηρών ηθών («Ο ΓΑΪΤΑΝΟΣ, OI GAY ΚΑΙ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗ ΑΜΑΡΤΙΑ»): «Επανακυκλοφορούν ύμνοι για τον Άγιο Παΐσιο με τον Πέτρο Γαϊτάνο», προσφορά της «δημοκρατίας (2.7.2016). Τα χριστιανικά αισθήματα της ευλαβικής εφημερίδας για τα θαλασσοπνιγμένα προσφυγόπουλα είναι παρόμοια με αυτά γνωστών μητροπολιτών: «Εμετικό πρωτοσέλιδο εφημερίδας: Απίστευτος ρατσισμός για τα νεκρά παιδιά μεταναστών» (3.9.2015). Οι προφητολογίες της επεκτείνονται («Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας: «Ετοιμαστείτε, έρχονται … – Δημοκρατία..», 15.6.2016) με τις μαντεψιές ενός αγράμματου φονταμενταλιστή (“The Concept of “Validation” in Geronda Ephraim’s Monasteries”) Αγιορείτη (“Parents of Suicide Monk Might Sue Monastery and Archdiocese…”) ηγούμενου, που ζει στις ΗΠΑ, φερόμενου από έγκριτο Θεολόγο, φιλόλογο και τ. ιεροκήρυκα  ως μορφινομανή: «(Σιαμάκης Κωνσταντίνος Γ. Παρθενοσυλλέκτες Δόναξ-2007,… -60. «…ό γέροντας .. θαυματουργεί στο άλλο ημισφαίριο τής γης. … έχει τώρα εκεί 17 (δεκαεφτά) γυναικεία μοναστήρια …ό υποτακτικός, λαϊκός ακόμη, κουβαλούσε τακτικά σ’ αυτόν τον παρθενοσυλλέκτη μορφίνες, μιά φορά, ..τον τράκαρε ένας από πίσω, του τσαλάκωσε το πόρτ – μπαγκάζ, και τά ζουμιά τών μορφινών έτρεχαν στην άσφαλτο, βλέπει ή τροχαία τις μορφίνες και τον συλλαμβάνει (ήταν το 1968). Τόσο πολλές μορφίνες; αυτές είναι γιά άρρωστους ενός νοσοκομείου γιά ένα έτος! .. του επέτρεψαν νά τηλεφωνήση σέ κάποιον, ..κι ό ανώτατος αξιωματικός διέταξε τήν τροχαία νά τον αφήσουν ελεύθερο, τον άφησαν ελεύθερο μέ τήν εξοργισμένη παρατήρησι: Θά σέ παρακολουθούμε αν ξανασυμβή αυτό, θά σέ συλλάβουμε, και θά πας φυλακή, δέν θά τήν ξαναγλυτώσης….». Βιβλία του συγγραφέα, μεταξύ τους και αυτό με τις μορφίνες του Εφραίμ, υπάρχουν στη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων («Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων» «..16 τίτλοι βρέθηκαν με: Σιαμάκης, Κωνσταντίνος Γ..»)

Χολωμένη η εφημερίδα για τη μεταγραφή, είχε ξεφωνίσει τον ευλαβικό άθεο Αλέκσι, για μια πολύ περίεργη βουλευτική υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ, παλιού συνεργάτη του Χουντόδουλου και μετά του Ιερώνυμου, που την είχαν καταπιεί σιωπηλά όλοι οι επαναστάτες: «Ατόπημα λόγω… μεγαλομανίας! | δημοκρατία» (10.9.2015) «Ο Γ. Βασιλείου (προϊστάμενος του γραφείου τύπου της Ι. Συνόδου) κατεβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ αφού πρώτα παρακάλεσε Ν.Δ. και Χ.Α.». Περασμένα ξεχασμένα. Ο Ν.Παππάς συγχώρησε τη «δημοκρατία» για το εκδικητικό ξεφωνητό του συνυποψηφίου του, με τη γνωστή του από παλιότερα χριστιανική εγκαρτέρηση (Periodista.gr – «Ισχυρή εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ με το Νίκο Παππά στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ»-3.11.2014).

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραβιάζει συνεχώς τις κλασσικές κόκκινες γραμμές της Αριστεράς, χωρίς ίχνος διαμαρτυρίας για την τιμή των όπλων από κανένα στέλεχός του. Παραφράζοντας τον Βάνεγκεμ, θα λέγαμε πως για το κόμμα του Αλέξη Παππά, «τίποτα δεν είναι ιερό», όλα μπορεί να τα κάνει [«Ο ναζί της «Δημοκρατίας» | Η Εφημερίδα των Συντακτών, «Μας έχει συνηθίσει η εφημερίδα «Δημοκρατία» (το πολιτικό αδελφάκι της «Espresso») να μοιράζει κάθε βδομάδα στρατευμένα ακροδεξιά βιβλία..» (Δ.Ψαρράς, 6.6.2017)] και απομένουν ένα-δυο μικρά βήματα δεξιότερα, για να δούμε και άρθρο του ευσεβή Παππά («Δεκτή η τροπολογία για φορολογικές απαλλαγές στο Άγιο Όρος», «Έχει ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής»), στον ευλαβή ναζιστικό «Στόχο», τον οποίο έχουμε κι εμείς κάπως ενοχλήσει, τόσο που να μας παρουσιάζει ως κατακόκκινους φίλους του ροζ μπαρμπα Φανούρη-Φώτη («ΛΥΣΣΑΞΑΝ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΤΟΥ ‘ΡΟΪΔΗ’..», 23.4.2017. «..Μεταφέρουμε χωρίς να αλλάξουμε λέξη, από το μπολσεβίκικο Ιστολόγιο ‘Ροΐδη και Λασκαράτου εμμονές’ που πρόσκειται στην ΔΗΜ.ΑΡ..»).

Τελικά, η μόνη προεκλογική εξαγγελία του Αλέκσι που υλοποιήθηκε ήταν «Θα συμμαχήσουμε και με τον διάβολο…» (29.1.2013).

 

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

16 Responses to Ο Νίκος Παππάς και η ‘Αυγή’, δεν κρατούν κανένα πρόσχημα;

 1. Ο/Η Po λέει:

  Εφτηχώσ

 2. Ο/Η Po λέει:

  ΖάβαραΚατρανέμια!

  Π. Κουρουμπλής: Δεν αργήσαμε – Δεν μου είπε κανείς ότι η πετρελαιοκηλίδα θα φτάσει στον Πειραιά

  Κανείς δεν με είχε ενημερώσει ότι υπάρχει άλλη διαρροή από το δεξαμενόπλοιο, δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον realfm 97.8.(χοχοχο!) 😀

  ο σύνδροφος είναι… υπουργός!

 3. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  Eδώ δίνει συνέντευξη ο Γλέζος και αρθρογραφεί ο Ν.Παππάς

  http://www.fimes.gr/2015/09/efimerida-dimokratia-metanastes/#axzz4sZ4BTW7I

  Εμετικό πρωτοσέλιδο εφημερίδας: Απίστευτος ρατσισμός για τα νεκρά παιδιά μεταναστών

  Σεπ 3, 2015

  Ποιο το ανατριχιαστικό εξώφυλλο της εφημερίδας Δημοκρατία για τους μετανάστες που προκάλεσε σάλο;

  Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Δημοκρατία έκανε πολλούς να ανατριχιάσουν.

  Όχι γιατί δημοσιεύει την φωτογραφία του μικρού παιδιού από τη Συρία, που πνίγηκε καθώς οι μετανάστες γονείς του προσπαθούσαν να μπουν στην Ευρώπη.

  Την ίδια φωτογραφία δημοσιεύουν σήμερα οι σοβαρότερες εφημερίδες του κόσμου.

  Ούτε διότι χαρακτηρίζει «λαθραίους» τα θύματα ενός πολέμου που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους, για να επιβιώσουν. Έτσι τους χαρακτηρίζει πάντα. Λαθραίους.

  Αλλά πάνω από το νεκρό σώμα ενός παιδιού, ακόμα και ο ειδεχθέστερος άνθρωπος ξεχνά την πολιτική του ατζέντα. Θυμάται την ανθρώπινη υπόστασή του.

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Όταν ο Φλωράκης έκανε το έγκλημα και το λάθος να συνομιλεί με τον ακροδεξιό υπόκοσμο που κινείται γύρω από την Εκκλησία

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=436410
  Δημοσίευση: 07 Φεβ. 2003, 20:41
  Ευθεία αναφορά
  Εκβιασμό από τον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο καταγγέλλει ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος

  «Εγώ δεν μασάω τα λόγια μου» δηλώνει ο Ζακύνθου Χρυσόστομος

  http://www.efsyn.gr/arthro/aima-timi-ekviasmoi
  Αίμα – Τιμή – Εκβιασμοί!
  27.02.2016
  Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης, Δημήτρης Ψαρράς
  ……………………..

  Ο πρώτος διδάξας

  Η τιμή αυτή ανήκει στον μακαρίτη Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, εκδότη και ιδιοκτήτη τηλεοπτικών σταθμών, ο οποίος ανακάλυπτε συνέχεια ποικίλες μεθόδους προσέγγισης των πολύ ισχυρών επιχειρηματιών του τόπου. Στο τέλος φυσικά και τα μεγάλα ψάρια πιάνονται. Στις 13.4.2005 καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα εκβίασης εις βάρος της οικογένειας του Γ. Λάτση και του Θ. Αγγελόπουλου.

  ………….
  Η ποινή του Μιχαλόπουλου μειώθηκε σε 9 χρόνια στο εφετείο στις 14.7.2006. Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου ο Μιχαλόπουλος αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας. Πέθανε το 2013, ενώ ήδη από το 1998 είχε τιμηθεί από το Ιδρυμα Μπότση με «ηθική τιμητική διάκριση για την έντονη παρουσία του στο χώρο του Τύπου».

  Ο Γρ. Μιχαλόπουλος, όπως και ο Καρατζαφέρης και βέβαια ο μαθητής τους Μαυρίκος, φρόντισε κάποια στιγμή να δημιουργήσει το δικό του πολιτικό κόμμα, την «Εθνική Συμμαχία», προσπαθώντας να συσπειρώσει νοσταλγούς της δικτατορίας και της μοναρχίας, αλλά είχε και την τηλεοπτική του συχνότητα ανοιχτή στη Χρυσή Αυγή, παρέχοντας εκπομπή στον Νίκο Μιχαλολιάκο.

  Αλλωστε ο συνήγορός του δεν ήταν άλλος από τον Τάκη Μιχαλόλια, μεγάλο αδελφό και διαχρονικό προστάτη του «Φίρερ» της Χρυσής Αυγής. Ο Μιχαλολιάκος θυμάται με ευγνωμοσύνη την προσφορά του Μιχαλόπουλου και η εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» είναι γεμάτη επαινετικά σχόλια για τον εκδότη-συγγραφέα. Απ’ την πλευρά του ο Μιχαλόπουλος παρουσιάζει στην εκπομπή του τον Μιχαλολιάκο ως «οικογενειακό φίλο» και έναν «πραγματικό μύθο»!

  Ενδιαφέρον έχει ότι το καλοκαίρι του 2002 η Χρυσή Αυγή υιοθετεί όλες τις απόψεις του Μιχαλόπουλου για τη 17Ν, αφήνοντας περίεργα υπονοούμενα για μεγάλους επιχειρηματίες που αναμειγνύονται στην υπόθεση. Και όταν προφυλακίστηκε ο Μιχαλόπουλος, ήταν η Χρυσή Αυγή που διαμαρτυρήθηκε για «πλήγμα στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών» (3.7.2003) και κατήγγειλε τις αρχές που δεν τον αποφυλακίζουν για λόγους υγείας (11.9.2003), ενώ υποστήριζε ότι η δίωξη για εκβιασμό έγινε μόνο στη βάση της θέσης ενός εισαγγελέα (5.2.2004).

  Η μέθοδος των κουίζ

  …………………
  ________________________________

  Ο Μιχαλόπουλος εκφωνεί επικήδειο στην κηδεία του δικτάτορα
  37:01

  Ο Μιχαλόπουλος επί το έργον
  «Κίναιδοι» μητροπολίτες

  https://roides.wordpress.com/2012/03/03/3mar12/

  Το σάπιο ιερό βασίλειο της Δανιμαρκίας [2]

  Γρηγόρη Μιχαλόπουλου (Ομολογητή), άνθη ευλαβείας.

  …………………………….
  «Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του σχετικά με την υπόθεση της εκβίασης με θύματα Μητροπολίτες μελετά ο εισαγγελέας ….. αναζητά – όπως όλα δείχνουν – στοιχεία από το περιβάλλον των κληρικών που να στοιχειοθετούν τις καταγγελίες, φαίνεται πως ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα ….. μεταβεί ο ίδιος στον δικό τους χώρο, ώστε να τους προστατεύσει από τη δημοσιότητα.» («Νέα», 23.1.’05). Απολογούμενος στη δίκη του ο Μιχαλόπουλος, επιτέθηκε στον μοναδικό μητροπολίτη που κατέθεσε εναντίον του τον Ζακύνθου: «…του είπα πρώτος για τους φαντάρους, τους Αλβανούς και τους οικοδόμους…» («Ελευθεροτυπία», 8.4.’05). Η εισαγγελέας στην δίκη Μιχαλόπουλου είπε: «Ο κατηγορούμενος είχε σχέσεις με την Εκκλησία και γνώριζε ότι η αχίλλειος πτέρνα των κληρικών είναι τα σκάνδαλα που αφορούν την ηθική τους υπόσταση…» («Ελευθεροτυπία», 13.4.’05).
  ……………….

  ο κ. Χρυσόστομος, …..μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε, μεταξύ των άλλων, ότι ‘από τους 80 Μητροπολίτες έχουν εκβιαστεί οι 180 και πως αν δεν μιλήσουν θεωρούνται ύποπτοι’. Ακόμη ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι όλοι οι Πατριάρχες έχουν εκβιαστεί….. Αναφερόμενος στον κ. Μιχαλόπουλο υποστήριξε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους: ‘Ποιος από σας δεν ξέρει ότι τη μια μέρα έγραφε ελεεινολογήματα και την άλλη υπέρ’ («Νέα», 5.2.’03).
  ……………………..

  Με αφορμή τις καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν κατά τουΜιχαλόπουλου για εκβιασμό επιχειρηματιών, ο «Αδ.Τύπος» Ρίζου (23-1-2003) ισχυριζόταν πως εκβιαζόντουσαν 20 μητροπολίτες και η «Ελευθεροτυπία», αποκαλύπτει: «Χρυσός Σταυρός πατριαρχείου Αλεξανδρείας, μεγαλόσταυρος πατριαρχείου Ιεροσολύμων, μέγας λογοθέτης τσεχικής και σλοβακικής εκκλησίας…πρόεδρος του τάγματος Αγίου ……Κι όμως Πολλά πρωτοσέλιδα…είχαν για πρωταγωνιστές ομοφυλόφιλους ιεράρχες» (Φ.Παπούλιας, 19-1-2003). Η εφημερίδα αγνοούσε πως το πατριαρχείο Ιεροσολύμων έχει τιμήσει τον εκδότη και με την «ανώτατη διάκριση του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου» (‘Νέοι Άνθρωποι’, 16-5-’03).
  …………………….

 5. Ο/Η Κάσυ Διάρη, δοιαβάζο Νοίκο Παπά λέει:

  ww.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-efhmerida-dhmokratia-diakwmwdei-tous-skeuwrous-opla-pou-lerwnoun-alla-den

  Η εφημερίδα “Δημοκρατία” διακωμωδεί τους σκευωρούς: Όπλα που λερώνουν, αλλά δεν σκοτώνουν!
  Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014 – 18:00 47
  Η σημερινή εφημερίδα «Δημοκρατία» φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ, όπου καταρρίπτονται τα μυθεύματα περί οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής.

 6. Ο/Η Psycho λέει:

  http://www.periodista.gr/politiki/article/14459/ischuri-ekprosopisi-tou-syriza-me-to-niko-pappa-stin-enthronisi-tou-mitropoliti-neas-ionias-gabriil

  Ισχυρή εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ με το Νίκο Παππά στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ


  Θετικά τα σχόλια για την παρουσία του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα

  Δευτέρα, 03 Νοέμβριος 2014 16:17

  Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ἰωνίας τελέσθηκε το Σάββατο η ενθρόνιση του 35χρονου νέου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

  Εντύπωση και θετικά σχόλια από το πλήθος προκάλεσε η διακριτική παρουσία του κ. Νίκου Παππά διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

  Μάλιστα στον λόγο του εντός της εκκλησίας ο νέος μητροπολίτης τον ευχαρίστησε προσωπικά και ονομαστικά φέρνοντας σε σχετική αμηχανία το μισό υπουργικό συμβούλιο και τον πρωθυπουργό που ήταν παρόντες.

  http://www.blog.gr/index.php?p=article&article_id=96426

  ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

  Όπως ανέφερε ο κ. Παππάς, η εκκλησία έχει το πλεονέκτημα ότι δεν μαζεύει λεφτά για τον εαυτό της αλλά για κοινωφελείς σκοπούς. «Η Εκκλησία έχει παράλληλο μήνυμα με την Αριστερά» εξήγησε.


  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/06/blog-post_821.html?m=0
  Περιμένοντας μια διάψευση από τον υπουργό Νίκο Παππά.
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015 | 4:10 π.μ.

  Γράφει ο μπλοκάκιας

  Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε αλλά οι πηγές μας από έγκυρους κυβερνητικούς κύκλους περιορίζουν ασφυκτικά τα περιθώρια αμφισβήτησης.
  Αναφερόμαστε στην είδηση ότι ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τη διαφάνεια, Παναγιώτης Νικολούδης διέταξε δικαστική έρευνα με αφορμή ότι στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ εντοπίστηκε μεγαλοδημοσιογράφος του ΔΟΛ να έχει βγάλει στο εξωτερικό πάνω από δυο εκατομμύρια ευρώ, «μαύρο χρήμα» που δεν μπορεί να δικαιολογήσει την ύπαρξη του.

  Και όμως ο συνάδελφος του υπουργός Νίκος Παππάς –και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού- .. μετατρεπόμενος σε Πάπα έδωσε … «άφεση αμαρτιών» στον μεγαλοδημοσιογράφο του ΔΟΛ κάνοντας παρασκηνιακή παρέμβαση ώστε να μπει φρένο στην εξέλιξη αυτής της δικαστικής έρευνας.

  http://www.periodista.gr/parapolitika/article/21660/sto-maximou-o-baggelis-marinakis-sunantithike-me-ton-niko-pappa-ti-suzitisan

  Στο Μαξίμου ο Βαγγέλης Μαρινάκης, συναντήθηκε με τον Νίκο Παππά – Τι συζήτησαν
  Πέμπτη, 19 Μάιος 2016 17:51

 7. Ο/Η του κώλου λέει:

  Η Αγία Ζώνη η θαυματουργή

  13.09.2017
  Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΕΝ
  Μυρίζει μαζούτ ο Πειραιάς – Στη Φρεαττύδα η πετρελαιοκηλίδα του «Αγία Ζώνη 2»
  ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΚΗ

 8. Ο/Η Όλοι φίλοι είμαστνε λέει:

  Το άρθρο αναπαράγεται υπερήφανα στο επαναστατικό left.gr

  https://left.gr/news/nikos-pappas-apo-ti-diaploki-stin-kanonikotita

 9. Ο/Η Παλιός λέει:

  Το κάθαρμα ο Μαδούρο προτείνει μαζική εκτροφή κουνελιών για διατροφή του πληθυσμού και λήψη πρωτεϊνών, επειδή πολλαπλασιάζονται με ταχύτατα.
  http://www.bbc.com/news/world-latin-america-41265474

 10. Ο/Η του κώλου λέει:

 11. Ο/Η ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΨΟΦΗΣΕ λέει:

  Εκτάκτως το Σάββατο με την δημοκρατία: «Αρης Βελουχιώτης …
  http://www.dimokratianews.gr/content/…/ektaktos-savvato-me-tin-dimokratia-aris-veloyhiot...
  28 Οκτ 2016 – Εκτάκτως το Σάββατο (29.10) η δημοκρατία παρουσιάζει το βιβλίο: «Αρης Βελουχιώτης»

  Η Πηγάδα του Μελιγαλά και ο Αρης Βελουχιώτης («κυριακάτικη δημοκρατία» 11/9/16)

  http://www.dimokratianews.gr/content/21278/%C2%AB%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%AD%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%8A%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%AF%CF%83%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85%C2%BB

  «Οι επισκέψεις του γέροντος Παϊσίου συνεχίσθηκαν και μετά την κοίμησή του»

  21.12.2013


  Εμβληματικές μορφές παλαιών Κουτλουμουσιανών πατέρων μάς παρουσιάζει ο Καθηγούμενος κ. Χριστόδουλος, αναφερόμενος διεξοδικώς στις αρετές που τους κατακοσμούσαν.

 12. Ο/Η Νοοr 69 λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/oi-efthynes-tou-ypourgeiou-naftilias-gia-ton-sarwniko-44341476372

  Εξι ερωτήματα για τον Κουρουμπλή

  Το γεγονός παραμένει ότι κανένα σωστά επιθεωρημένο καράβι που πληροί τους διεθνείς και εθνικούς κανονισμούς δεν βυθίζεται σε συνθήκες νηνεμίας στο αγκυροβόλιο. Πώς έγινε και βυθίστηκε ένα αγκυροβολημένο πλοίο που έχει κριθεί «αξιόπλοο» και είχε 2.570 τόνους καυσίμων; O ιδιοκτήτης τού ηλικίας 45 ετών καραβιού επιμένει ότι ήταν συντηρημένο. Σύμφωνα με το marinetraffic.com (εδώ) το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» ήταν παροπλισμένο. Σύμφωνα δε με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 417/2002 (άρθρο 4, παρ. 1, εδώ), ένα πετρελαιοφόρο του 1972 πρέπει να έχει οδηγηθεί σε διάλυση. Πώς «αναστήθηκε» αυτό το πλοίο; Και, τέλος πάντων, -ακόμα και αν το συγκεκριμένο είναι μικρό και εμπίπτει στην εθνική δικαιοδοσία- τι διάολο πλοία κυκλοφορούν στις θάλασσές μας;

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  Έτσι εξηγείται το άρθρο Παππά στη «δημοκρατία»

  http://www.parapolitika.gr/article/ta-media-kammenou-stin-ipiresia-tou-siriza
  Τα media Καμμένου στην «υπηρεσία» του ΣΥΡΙΖΑ
  19.09.2017 18:40

  Γιάννης Κουρτάκης

  Προκλητική στήριξη στην κυβέρνηση και πονηρές επιθέσεις σε Μητσοτάκη

  Πολλά έχουν ακουστεί, κι’ ακόμη περισσότερα έχουν γραφτεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, για την σχέση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Άμυνας και συνομιλιτή του ισοβότη Γιαννουσάκη, Πάνο Καμμένο. Πριν από δέκα μέρες, ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου, παρείχε απόλυτη στήριξη στον κυβερνητικό του, εταίρο, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα, ως κεντροδεξιό πολιτικό. Είναι προφανές ότι αν διέθετε την πολυτέλεια, να συγκροτήσει κυβέρνηση, με άλλον πολιτικό φορέα, πλην των ΑΝΕΛ, ότι θα έλεγε εντελώς διαφορετικά πράγματα, αφού γνωρίζει και την ζημιά, αλλά και τον προβληματισμό που υπάρχει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, για τον κ. Καμμένο. Σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα, ο υπουργός Άμυνας, έχει κάθε λόγο να παρέχει γη και ύδωρ στον πρωθυπουργό, αφού γνωρίζει ότι στη περίπτωση που θα έφευγε από την κυβέρνηση, θα δίνονταν τέλος και στην πολιτική του καριέρα.

  Στο πλαίσιο των πολιτικών παροχών, προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί κοινή παραδοχή, ότι έχει παραχωρήσει στις υπηρεσίες της κυβέρνησης, και μια σειρά από μίντια, συμβατικά και μη, στα οποία έχει άριστη πρόσβαση. Ως προμετοπίδα έχει τεθεί το site Olympia.gr του στενού φίλου και συνεργάτη του, Πάνου Καμμένου, Ανδρέα Παπακυριακόπουλου, το οποίο εκτός από τα αποθεωτικά δημοσιεύματα για τον υπουργό Άμυνας και τον Αλέξη Τσίπρα, έχει τουλάχιστον δυο με τρεις αναφορές την ημέρα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

  Το δεύτερο Μέσο, που έχει φέρει κοντά στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, είναι η εφημερίδα «Δημοκρατία» του Γιάννη Φιλιππάκη. Όπως, αναφέρουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο συνδετικός κρίκος, ανάμεσα στο Olympia.gr και την «Δημοκρατία», είναι ο κ. Παπακυριακόπουλος. Το τρίτο και βασικότερο δώρο που έχει κάνει ο Πάνος Καμμένος στο Μέγαρο Μαξίμου, και το οποίο σχετίζεται με τα media, έχει αναφορά στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη. Ο αστικός μύθος θέλει τον υπουργό Άμυνας, να έχει μεσολαβήσει πριν από χρόνια, προκειμένου να υπάρξει προσέγγιση, ανάμεσα στον τότε υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον ομογενή επιχειρηματία. Επί της ουσίας πρωτίστως ο κ. Καμμένος και δευτερεύοντος ο πρώην γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, άνοιξαν τον βασικό δίαυλο επικοινωνίας του κ. Σαββίδη με τον Μαξίμου και προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι περισσότερες από τις παρασκηνιακές επαφές έγιναν παρουσία των κυρίων Παππά και Καμμένου.

  Ανεξάρτητα, όμως, από τα παραπάνω, παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον και το γεγονός ότι στο σύνολό τους, τα Media, που έχει εκχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καμμένος, εκτός από την στήριξη στην κυβέρνηση, τα αποθεωτικά δημοσιεύματα στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, πρωτοστατούν και στον πόλεμο λάσπης εναντίον του αρχηγού της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα περισσότερα από τα δημοσιεύματα έχουν ως στόχο να καλλιεργήσουν κλίμα εσωστρέφειας στο εσωτερικό της Φιλελεύθερης Παράταξης, ενώ δεν είναι λίγα εκείνα που «στοχεύουν» μέχρι και συγγενικά πρόσωπα του αρχηγού της Ν.Δ. Η αλήθεια είναι ότι στο Μοσχάτο έχουν εντοπίσει τους ενορχηστρωτές, όπως και το ρόλο που διαδραματίζουν πρόσωπα που συνδέονται στενά με το περιβάλλον του κ. Καμμένου. Για παράδειγμα αποτελεί κοινό μυστικό στο περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι ο βασικός ρόλο διαδραματίζει εν ενεργεία υπουργός, ο οποίος μέσω του στενού συνεργάτη του υπουργού Άμυνας και διαχειριστή του Olympia.gr, Ανδρέα Παπακυριακόπουλου, κατάφερε να ανοίξει ένα εξαιρετικό κανάλι επικοινωνίας, εκτός των άλλων, και με τον εκδότη της «Δημοκρατίας» Γιάννη Φιλιππάκη.

  Κατά κοινή παραδοχή η εφημερίδα «Δημοκρατία», είναι ένα Μέσο Ενημέρωσης, που αν και φαινομενικά κινείται στον χώρο της κεντροδεξιάς, επί της ουσίας, σε καθημερινή βάση, αναδεικνύει τα εσωτερικά προβλήματα της Ν.Δ., επιδιώκει με μεθοδικότητα να καλλιεργήσει κλίμα επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού στην ηγεσία της ελληνικής κεντροδεξιάς και τέλος δείχνει εμμονή απέναντι στους βουλευτές του κόμματος Μάκη Βορίδη και Άδωνη Γεωργιάδη.

  ΑΞΙΖΕΙ.: Εσχάτως στην υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Καμμένος έχει θέσει και τον έγκριτο δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

 14. Ο/Η Liberal λέει:

  http://www.protagon.gr/epikairotita/44341606376-44341606376

  ΝΔ: «Δούρειος Ιππος» του ΣΥΡΙΖΑ η εφημερίδα «Δημοκρατία»

  Τον ρόλο της εφημερίδας που συστήνεται στους αναγνώστες της ως «δεξιά» αλλά στην ουσία προωθεί τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατά της αντιπολίτευσης, επιχειρεί να αναδείξει η Πειραιώς. Αφορμή το πρωτοσέλιδο για τη Μαρία Σπυράκη

  Protagon Team

  21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

  Εδώ και καιρό η εφημερίδα «Δημοκρατία» έκανε αντάρτικο στη Νέα Δημοκρατία, μολονότι δήλωνε έντυπο «δεξιών» αποχρώσεων και τυπικά τασσόταν κατά της Αριστεράς. Δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε σπεύσει να αναδείξει εσωκομματικές έριδες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προωθώντας ουσιαστικά την μικροπολιτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σταθερά φρόντιζε να φιλοξενεί ρεπορτάζ για την υπόθεση Novartis.

  Φαίνεται όμως ότι αυτή τη φορά, με το πρωτοσέλιδο του Σαββάτου κατά της εκπροσώπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη, πέρασε τα όρια. Και προκάλεσε την οργισμένη ανακοίνωση της Πειραιώς, η οποία έσπευσε να γνωστοποιήσει στους δεξιούς αναγνώστες τον κατ΄αυτήν ρόλο της συγκεκριμένης εφημερίδας ως μέσο προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ.

  Το επίμαχο πρωτοσέλιδο εμφάνιζε την κυρία Σπυράκη να εναγκαλίζεται τον Ακη Τσοχατζόπουλο ανακαλώντας μια εικόνα από το δημοσιογραφικό παρελθόν της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ. Ηταν η «απάντηση» της εφημερίδας στα όσα είχε σχολιάσει η κυρία Σπυράκη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Παρασκευή για το προηγούμενο φύλλο του εντύπου, που χαρακτήρισε «απέραντο φρενοκομείο τη ΝΔ».

  «Η συγκεκριμένη εφημερίδα, που διατείνεται ότι υποστηρίζει την παράταξη, δεν είναι τίποτε άλλο από τον Δούρειο Ίππο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκδότες της τρώνε τα βράδια με υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες, που στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία, πρέπει να γνωρίζουν τον ρόλο της συγκεκριμένης εφημερίδας, που δεν αποτυπώνει τίποτε άλλο από τις επιθυμίες της κυβέρνησης στο πρωτοσέλιδό της», είχε σχολιάσει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s