Ιησούς: «Μάθημα υποκρισίας η προσευχή στα σχολεία»

[Με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς]

Henrik Olrik «Η επί του Όρους Ομιλία».

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ο Χριστός, όπως εμφανίζεται στα Ευαγγέλια, υπήρξε κατά κανόνα εξαιρετικά σαφής σε ότι έλεγε και συνεπής μέσα σε ένα σταθερό πλαίσιο αρχών. Η Ορθόδοξη Εκκλησία φοβόταν πάντα το Ευαγγέλιο, γι’αυτό και το έκρυβε από το κοπάδι των πιστών της απαγορεύοντας αυστηρά τη μετάφρασή του με διάφορα προσχήματα και τιμωρώντας με σκληρό τρόπο όποιον το αποτολμούσε, χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτό, αν χρειαζόταν, και την κοσμική εξουσία. Αποτέλεσμα αυτής της παραδοσιακής πολεμικής, είναι η κατάσταση του μέσου Ελληνορθόδοξου πιστού, που σε αντίθεση με τα μέλη άλλων χριστιανικών κοινοτήτων, δεν μελετά το Ευαγγέλιο και κατά κανόνα έχει προσλάβει τα μηνύματά του μέσα από τις διαστροφικές παρερμηνείες ρασοφόρων, είτε μέσω της λεγόμενης Ιερής παράδοσης, η οποία αποτελεί το βλάσφημο αποκορύφωμα των ιερατικών αντιευαγγελικών λαθροχειριών, είτε μέσω της καθημερινής αντιχριστιανικής πρακτικής της κρατικής Εκκλησίας. Μια σειρά θεατρικών τελετουργιών κάθε λογής, από «λειτουργίες» μέχρι «εξορκισμούς», έρχονται για να καλύψουν την ουσία του ευαγγελικού λόγου κάτω από ένα βαρύ στρώμα μυστικισμού, διαστρέφοντας το ρόλο του ιερέα από Απόστολο των Εθνών σε Μάγο της Φυλής. Θα αρκούσε να δούμε τον εθνικισμό, το φυλετισμό τον εξουσιασμό, τα «ηθικά σκάνδαλα» που φτάνουν μέχρι την απροκάλυπτη προστασία παιδεραστών θεολόγων και κληρικών, τον αποκρυφισμό, την αγιεμπορία, τη θαυματολογία και την πολυπλόκαμη φιλοχρηματία, το μίσος προς τους «ξένους», στοιχεία τα οποία έχουν δηλητηριάσει την κρατική μας Εκκλησία, αλλά και την εγκληματική συνεργασία με τη Δικτατορία, σε συνδυασμό με την τωρινή προκλητική ανοχή ή και συμπροσευχή με τους Εωσφοριστές Ναζί της εγκληματικής συμμορίας της «σποράς των νικημένων του ‘45», για να αντιληφθούμε πως η σχέση της με το Ευαγγέλιο είναι ολότελα εχθρική.

Μια σύντομη εξιστόρηση των περιπετειών του Ευαγγελίου στα χέρια των Ορθόδοξων κληρικών μπορείτε να βρείτε σε παλιότερο δημοσίευμά μας: («Eίναι η Ορθοδοξία χριστιανική;»): «…Η φοβία της Ορθοδοξίας προς τον καθαρό χριστιανικό λόγο, εκδηλώθηκε με την αγχώδη προσπάθεια να εμποδίσει την μετάφραση του Ευαγγελίου. ..Στις αρχές του 18ου αιώνα ο διάκος Σεραφείμ Στέφανος Πωγωνάτος, μετέφρασε με την οικονομική βοήθεια του Αγγλικανού αρχιεπισκόπου την Κ. Διαθήκη, κατηγορώντας τους Επισκόπους πως ήθελαν τον λαό αμαθή για να μπορούν να συμπεριφέρονται αναίσχυντα. ..Το 1704 ο πατριάρχης Γαβριήλ Γ΄ απαγόρευσε την κυκλοφορία της «ανωφελούς» μετάφρασης. …. Το 1714 ο Σεραφείμ δέχτηκε την βάρβαρη επίθεση του Αλέξανδρου Ελλάδιου, που με το βιβλίο του ‘Η σημερινή κατάστασις της Ελληνικής Εκκλησίας’, υποστήριξε πως ο ελληνικός λαός … κατανοούσε το αρχαίο κείμενο των Γραφών, άρα η μετάφραση περίττευε, ..Ο Σεραφείμ που ήταν και στέλεχος της «Απελευθερωτικής Εταιρείας», προδρόμου της Φιλικής, περιήλθε την Ευρώπη για τους σκοπούς της Επανάστασης και εξελίχθηκε σε καθηγητή της Ρωσικής Βασιλικής Ακαδημίας. Μετά τον θάνατο όμως του προστάτη του μεταρρυθμιστή τσάρου Μ. Πέτρου συνελήφθη και ανακρίθηκε στην μονή Νιέφσκι, όπου υπήρχε αντίτυπο του βιβλίου του Ελλαδίου….πέθανε εξόριστος στην Σιβηρία το 1735 στα μπουντρούμια του Οχότσκ (Στυλιανού Σ. Μπαϊρακτάρη, ‘Οι Μεταφράσεις της Αγίας Γραφής στην Απλοελληνική κατά τους Χρόνους της Τουρκοκρατίας’-1995)…». Μια απλή προσπάθεια της καλής βασίλισσας Όλγας (1898) να μεταφραστεί το Ευαγγέλιο στη δημοτική, είχε τραγική κατάληξη (‘Ριζοσπάστης’: ‘1901: Ξεσπούν στην Αθήνα τα «Ευαγγελικά»’).

Ο Ευαγγελιστής Ματθαίος μεταφέροντας τα λόγια του Χριστού πάνω στο ζήτημα της δημόσιας προσευχής στην περίφημη «Επί του Όρους Ομιλία» του (6.5-6), δεν αφήνει νομίζω  περιθώριο αμφισβήτησης: «Και όταν προσεύχη, ουκ έση ώσπερ οι υποκριταί, ότι φιλούσιν εν ταις συναγωγαίς και εν ταις γωνίαις των πλατειών εστώτες προσεύχεσθε, όπως αν φανώσι τοις ανθρώποις». …συ δε όταν προσεύχη είσελθε εις το ταμιείον σου και κλείσας την θύραν σου προσεύξαι τω πατρί σου τω εν τω κρυπτώ …». «Όταν προσεύχεσαι να μην είσαι σαν τους υποκριτές, που τους αρέσει να στέκονται και να προσεύχονται στις συναγωγές και στα πολυσύχναστα σταυροδρόμια, για να επιδειχθούν στους ανθρώπους…Όταν προσεύχεσαι, πήγαινε στο πιο απόμερο δωμάτιό σου, κι αφού κλείσεις την πόρτα σου προσευχήσου στον πατέρα σου κρυφά ..».

Αυτή είναι η γενική αρχή που έθεσε ο Χριστός και που σαφέστατα αφορά κάθε προσευχή που γίνεται έξω από το ναό, πολύ δε περισσότερο μια ετερόκλητη συγκέντρωση ανήλικων πιστών και μη πιστών, κάτω από την προτροπή και επίβλεψη λαϊκών κρατικών υπαλλήλων. Εδώ έχουμε μια σαφή αντιχριστιανική προσπάθεια προσηλυτισμού τους στον υποκριτικό κόσμο των ενηλίκων, ένα μάθημα φαρισαϊσμού που παραδίδεται από την κρατική εξουσία και τα πρόθυμα όργανά της (η τριτοκοσμική συντεχνία της ΟΛΜΕ σιωπά αιδημόνως) εξ απαλών ονύχων. Νομιμοποιείται στα παιδικά μυαλά ο εμπαιγμός των Θείων, η προσποίηση και μια νοοτροπία ότι μπορεί κανείς να έχει μια πολύ χαλαρή στάση απέναντι σε πολύ σοβαρά ζητήματα αρχών.

«…πάντα δε τα έργα αυτών ποιούσι προς το θεαθήναι τοις ανθρώποις» (Ματθ. 23,3 & 23,5).

Είναι μια τελετουργία υποκριτικής επίδειξης. Κανείς δεν πηγαίνει να παρακαλέσει κάποιον για κάτι χρησιμοποιώντας μεγάφωνα. Κανείς δεν συζητά με κάποιον που αγαπά, εις επήκοον όλων. Πέρα από αυτά υπάρχει και το αυτονόητο ζήτημα, πως ο κάθε πιστός επικοινωνεί με το θεό του, όποτε και όπως αυτός θέλει και όχι με εξαναγκασμό, έχοντας τα δικά του αιτήματα, συναισθήματα και σκέψεις να εκφράσει και όχι εν μέσω μιας πανσπερμίας ανθρώπων που δεν έχουν απέναντι στο θεό του τα ίδια αισθήματα με αυτόν. Η επικοινωνία καθενός με το θεό του, είναι μια πράξη που αφορά τα μύχια της συνείδησής του και με κανένα τρόπο δεν επιτρέπεται να εκτίθεται στο δημόσιο χώρο. Άλλο ένα σοβαρό ζήτημα είναι το γεγονός πως ένα μέρος των μαθητών είναι άθρησκοι, άθεοι ή ανήκουν σε άλλο δόγμα ή και σε άλλη θρησκεία και αυτή η υποχρεωτική πρωινή συγκέντρωση, προσβάλει το λαϊκό Κράτος, την ανεξιθρησκεία, την ίση αντιμετώπιση των πολιτών, τα ατομικά δικαιώματα παιδιών, ακόμη και επειδή τα αναγκάζει αναλόγως, να κρύβουν υποκρινόμενα ή να αποκαλύπτουν την ιδιαιτερότητά τους, ακόμη και με το νέο Π.Δ. για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά (τα Γυμνάσια θα περιμένουν;), που προβλέπει βελτιωτικά πως «Η συμμετοχή των μαθητών άλλου δόγματος στην κοινή προσευχή δεν είναι υποχρεωτική». Αναγκάζονται ακόμη και τα πιστά παιδιά σε δημόσια ομολογία πίστης, την οποία δεν είναι υποχρεωμένα να δίνουν όποτε, όπου και από όποιον τους ζητηθεί. Οι περισσότεροι βέβαια μαθητές είναι απλά αδιάφοροι, κάνουν φασαρία την ώρα της προσευχής ή στην καλύτερη περίπτωση σταυροκοπιούνται με κωμικό τρόπο μηχανικά, όπως κάνουν οι ενήλικες υποκριτές, χωρίς κατά κανόνα οι θεολόγοι και οι παιδαγωγοί τους να ενοχλούνται. Είναι παράλογο να δεχθούμε πως την ώρα της σχολικής προσευχής, έστω και ελάχιστοι αφοσιώνονται σε αυτήν, μέσα σε ένα κλίμα γενικού «χαβαλέ».

Η πρωινή προσευχή, είναι κρινόμενη με το αυτονόητο ευαγγελικό μέτρο της ελεύθερης επιλογής, μια βλάσφημη καισαρική επίδειξη της κοσμικής δύναμης της κρατικής Εκκλησίας, μια προσβλητική της επέλαση στο δημόσιο χώρο, σήμερα με τη συνενοχή του αγοραίου αριστεροακροδεξιού πολιτικαντισμού, ο οποίος εκπορεύεται από έναν διαπλεκόμενο με την ηγεσία της ψοφοδεή πρωθυπουργό, που δεν δίνει δεκάρα αν είναι απόλυτα ανακόλουθος με την υποτιθέμενη ιδεολογία του και αν εκθέτει τη χώρα στα μάτια του πολιτισμένου κόσμου, σαν ένα δυτικό Ιράν και μια μεσογειακή Σαουδαραβία.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
Α. «Στο εδώλιο του Στρασβούργου – α» (‘Ιός’-‘Ελευθεροτυπία’, 19/10/1997). . «…Η πρώτη ατομική προσφυγή κατά της Ελλάδας φτάνει στο Δικαστήριο του Στρασβούργου το 1991 (η υπόθεση της καταδίκης για «προσηλυτισμό» στην Κρήτη του Μάρτυρα του Ιεχωβά ..) και έκτοτε έως σήμερα, .. στις υπόλοιπες 18 υποθέσεις (σημ.: μόνο μέχρι το 1997) καταδικάστηκε η Ελλάδα -η οποία είναι και το πρώτο κράτος μέλος του ΣτΕ το οποίο καταδικάζεται για ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας…..Στις 26.9. 96 η Ελλάδα καταδικάστηκε γιατί δεν επέτρεψε στους Μάρτυρες του Ιεχωβά … Η κυβέρνηση αποζημιώσε τους προσφεύγοντες … με 4 εκατομμύρια, … Τον Μάιο του 1997 … η Ελληνική κυβέρνηση πλήρωσε περίπου 10 εκατομμύρια …Το ίδιο έγινε και με την προσφυγή … Στην υπόθεση της αποβολής από το σχολείο της μαθήτριας .. επειδή δεν συμμετείχε στην παρέλαση, η χώρα μας πλήρωσε 600.000 δρχ … Με τον ίδιο τρόπο το Δικαστήριο δικαίωσε και τη μαθήτρια …Στην υπόθεση ..9.6.97… η κυβέρνηση θέλοντας να αποφύγει μια ακόμα καταδίκη, αξιοποίησε τη λύση του φιλικού διακανονισμού. …το Συμβούλιο της Ευρώπης προσπαθεί, ..να επαναφέρει την ελληνική Δικαιοσύνη στην (ελληνική) συνταγματική τάξη!..»

Β. Εδώ δεν είναι Σχολή Χιλλ: Ο Μητροπολίτης Μεντζελόπουλος εξακολουθεί να μην δίνει εξηγήσεις για τον πανάθλιο ιερέα του, που κατέδιδε στον βασανιστή του κολαστηρίου τις εξομολογήσεις-καταγγελίες τους. Θα βρεθεί κάποιος δικηγόρος να βοηθήσει τα παιδιά να καταφύγουν στο Στρασβούργο ζητώντας αποζημίωση από τη Μητρόπολη Πειραιά (και όχι μόνο από αυτήν);

«To Eλληνικό spotlight: 50 χρόνια βιαστής ανηλίκων στον Πειραιά» (Ρ. Ξύδα-«Πρώτο Θέμα», 4.9.2017):

«…Υπάρχουν ρεπορτάζ που όσα κι αν έχεις δει και ακούσει, όσες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες κι αν έχεις καταγράψει σε μνήμες φρίκης, όσα κι αν είναι τα χρόνια σου στην πιάτσα της δημοσιογραφίας και όσα χιλιόμετρα κι αν έχεις διανύσει στα μονοπάτια της, γεννιούνται για να σε σοκάρουν….Το ημερολόγιο γράφει 1958 όταν ο 27χρονος τότε Κωνσταντίνος Λαλαούνης, απόφοιτος Θεολογίας, διορίζεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης επιμελητής ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Πειραιώς…… Στο ερώτημα των ανακριτικών αρχών γιατί δεν μιλούσαν εκείνα απαντούσαν με δάκρυα στα μάτια: «Από τη στιγμή που ερχόταν στο ίδρυμα παπάς για να μας εξομολογήσει και την εξομολόγησή μας την έλεγε χαρτί και καλαμάρι στον Λαλαούνη και μας έβαζε τιμωρία μετά, σε ποιον να μιλήσουμε και τι να του πούμε;…».

 

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

12 Responses to Ιησούς: «Μάθημα υποκρισίας η προσευχή στα σχολεία»

 1. Ο/Η Lawyer λέει:

  Η Ελλάδα συλλέγει… καταδίκες! | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
  http://www.topontiki.gr/article/48334/I-Ellada-sullegei-katadikes
  5 Φεβ 2013 – «Συλλογή» καταδικαστικών αποφάσεων κάνει η Ελλάδα στο … καταδίκες! … παλαιότερα των υποδημάτων της τις απόψεις του Στρασβούργου, …
  Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων | Lawspot
  https://www.lawspot.gr/taxonomy/term/977/all?page=4
  … Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) στο Στρασβούργο. … Νέες καταδίκες της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις συνθήκες …

  http://www.sfedona.gr/content/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%83-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%83-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%83

  September 27, 2014
  ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

  Καταδίκη του ελληνικού σωφρονιστικού συστήματος από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

  Κόλαφος για το ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα ήταν για ακόμα μία φορά η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, με την οποία καταδικάστηκε η χώρα μας για απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνθήκες κράτησης, αυτή τη φορά στις φυλακές Ναυπλίου όπως αναφέραμε από χθες.

  Στους προσφεύγοντες κρατούμενους μάλιστα επιδικάστηκαν και αποζημιώσεις από 5.000 έως 15.000 ευρώ, ανάλογα με τον χρόνο κράτησής τους, ενώ η χώρα μας καλείται να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα, που φτάνουν τα 2.000 ευρώ.
  (….)
  Η Ελλάδα έχει μακρά ιστορία με καταδίκες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις απάνθρωπες συνθήκες στις ελληνικές φυλακές. Τα τελευταία πέντε χρόνια η χώρα έχει καταδικαστεί και για τις συνθήκες που επικρατούν στον Κορυδαλλό, στην Κομοτηνή, στη Θεσσαλονίκη και την Τρίπολη, ενώ μόνο για τις φυλακές των Ιωαννίνων υπάρχουν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις.

  (…..)

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500136733
  Ευρωπαϊκό χαστούκι
  Καταδίκη της Ελλάδας από το ΕΔΑΔ για την ντροπή της Μανωλάδας

  Ευρωπαϊκό χαστούκι δέχτηκε η Ελλάδα για την υπόθεση της Μανωλάδας, μετά την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στο Στρασβούργο.

  (….)
  Έκρινε, ότι η κατάσταση των προσφευγόντων αποκάλυπτε εμπορία ανθρώπων και καταναγκαστική εργασία, με δεδομένο ότι η εκμετάλλευση μέσω της εργασίας αποτελεί «μια πτυχή εμπορίας».

  Το Δικαστήριο έκρινε επίσης, ότι το κράτος παρέβη τις υποχρεώσεις του προκειμένου να αποτρέψει την εμπορία ανθρώπων, να προστατέψει τα θύματα, να διερευνήσει αποτελεσματικά τα διαπραχθέντα αδικήματα και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους.

  Στους προσφεύγοντες επιδικάστηκε αποζημίωση 16.000 ευρώ για καθέναν που συμμετείχε στη διαδικασία ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου και 12.000 ευρώ για τους υπολοίπους προσφεύγοντες για το σύνολο των βλαβών που τους προκλήθηκαν. Επίσης, το Δικαστήριο τους αναγνώρισε 4.363,64 ευρώ συνολικά για τα δικαστικά έξοδα.
  (…..)

  Υπόθεση Chowdury 21884/15: η καταδίκη της Ελλάδας από το ΕΔΔΑ …
  https://powerpolitics.eu/υπόθεση-chowdury-2188415-η-καταδίκη-της-ελλάδας-από/
  7 Ιουν 2017 – Υπόθεση Chowdury 21884/15: η καταδίκη της Ελλάδας από το …. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο.
  Καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωδικαστήριο Ανθρωπίνων … – Lifo
  http://www.lifo.gr/now/greece/139027
  30 Μαρ 2017 – To Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στο Στρασβούργο εξέδωσε σήμερα καταδικαστική απόφαση για την Ελλάδα, για …
  «Καταδίκη» της Ελλάδος για απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στις …
  http://www.xronos.gr/…/katadiki-tis-ellados-gia-apanthropes-synthikes-kratisis-stis-fylakes-...
  8 Οκτ 2016 – Με δύο αποφάσεις του, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, καταδίκασε την Ελλάδα για απάνθρωπες συνθήκες …
  Στρασβούργο: Άλλες δυο καταδίκες για την Ελλάδα (5.6.2008) | Ροΐδη …
  https://roides.wordpress.com/2008/06/07/katadikes_2/
  7 Ιουν 2008 – Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος Κύριε Ροΐδη, Φοβάμαι πως οι αλλεπάλληλες ευρωκαταδίκες της Ελλάδας (θυμίζω την …

  Μάρτυρες του Ιεχωβά στην Ελλάδα – Βικιπαίδεια
  https://el.wikipedia.org/wiki/Μάρτυρες_του_Ιεχωβά_στην_Ελλάδα
  Εξαιτίας της τεράστιας επιρροής που ασκεί ο κλήρος στην Ελλάδα, οι Μάρτυρες ….. μετά την πέμπτη καταδίκη της Ελλάδας από το Δικαστήριο του Στρασβούργου …

  .
  https://www.ksm.gr/ευρωπαικο-δικαστηριο-καταδίκη-της-ελ/
  ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Καταδίκη της Ελλάδας για βιασμό Τούρκου από … του Στρασβούργου καταδίκασε, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012, την Ελλάδα, για την

  Ευρω-καταδίκη για την «κόλαση» των φυλακών στη Χίο
  http://www.zougla.gr/greece/article/evro-katadiki-gia-tin-kolasi-ton-filakon-sti-xio
  9 Φεβ 2017 – Ακόμη μία καταδίκη για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές εισέπραξε σήμερα η Ελλάδα… Χίος κόλαση … Ανταπόκριση από Στρασβούργο: Νίκος Ρούσσης. Ακόμη μία καταδίκη για τις …
  Νέα καταδίκη της Ελλάδας – Translatum
  https://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=11031.0
  25 Ιουν 2007 – 3 δημοσιεύσεις – ‎3 συντάκτες
  … καθιστά ιδιαίτερα επίκαιρη και αναγκαία την καταδίκη της Ελλάδας από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου.

  Ένδεκα καταδίκες διασύρουν τη χώρα μας στην Ευρώπη – Ελλάδα …
  http://www.tanea.gr/news/greece/article/4129480/?iid=2
  23 Μαΐ 2000 – ΈΝΔΕΚΑ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ … Ανθρώπου στο Στρασβούργο και μάλιστα έχει καταδικαστεί, ιδιαίτερα για …

  Καταδίκη της Ελλάδας για την απόλυση εργαζόμενης με HIV – 10percent
  http://www.10percent.gr › Επικαιρότητα › Ειδήσεις
  4 Οκτ 2013 – Καταδίκη της Ελλάδας για την απόλυση εργαζόμενης με HIV … Μάλιστα το Στρασβούργο επιδίκασε και αποζημίωση για την εργαζομένη, η οποία …
  [PDF]Συμβούλιο της Ευρώπης – Συμβάσεις και Πρωτόκολλα
  https://eclass.uoa.gr/…/ΕΕΔΑ_CONVENTIONS%20ON%20HUMAN%20RIGHTS.pdf
  23 Μαρ 1976 – Ελλάδα, διατίθεται σύνδεσμος προς τον κυρωτικό νόμο (ΦΕΚ – …… Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τη μεταφορά των καταδίκων, Στρασβούργο, 15.
  Το ΕΔΔΑ καταργεί την συκοφαντική δυσφήμιση κατά δημοσιογράφων …
  http://www.koutipandoras.gr/…/edda-katargei-tin-sykofantiki-dysfimisi-kata-dimosiografon...
  27 Μαρ 2015 – Τη δημοσιογραφία σε ομηρία επιμένουν να κρατούν στην Ελλάδα τα ελληνικά … καταδίκης σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στην Ελλάδα και … Στην απόφαση του Στρασβούργου Κανελλοπούλου κατά Ελλάδας της …
  Καταδίκη της Ελλάδας για παραβίαση κοινοτικής οδηγίας – ΕΡΤ
  http://www.ert.gr/…/evropaiko-dikastirio-katadiki-tis-elladas-gia-paraviasi-kinotikis-odigias/
  2 Μαρ 2017 – Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι η Ελλάδα παραβιάζει την κοινοτική οδηγία 2010/31/ΕΕ «περί ενεργειακής αποδόσεως των κτιρίων».

 2. Ο/Η Lawyer λέει:

  Η κ. Γιαννάκου απαγόρευσε τις εξομολογήσεις στα σχολεία – Esos
  https://www.esos.gr/…/ypoyrgos-i-k-giannakoy-apagoreyse-tis-exomologiseis-sta-shol…
  4 Απρ 2016 – Γιαννάκου απαγόρευσε τις εξομολογήσεις στα σχολεία. -Λέτε να τις απαγόρευσε παραβιάζοντας το Σύνταγμα που λέει για επικρατούσα θρησκεία;.

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=761218
  Με επιστολή στη Μ.Γιαννάκου
  Να επανέλθει η εξομολόγηση στα σχολεία θα ζητήσουν οι ιεράρχες
  Δημοσίευση: 07 Δεκ. 2006,

  http://www.tanea.gr/news/greece/article/4377601/?iid=2
  ΔHΛΩΣH ΣTA «NEA»

  KΟΥΛΟΥΣΟΥΣΑΣ: BΓΑΖΩ ΤΑ ΡΑΣΑ

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2005

  ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ επανέρχεται ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Κουλουσούσας ένα από τα πολυσυζητημένα πρόσωπα των τελευταίων ημερών για τον οποίο
  προχθές η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ζήτησε να διεξαχθούν ανακρίσεις για το αν έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στην Καρδίτσα.
  Ο κ. Σεραφείμ, ο οποίος μένει στο σπίτι των γονέων του στα Λιόσια, μιλώντας χθες στα «NEA» υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα ακούγονται για το πρόσωπό του. Όπως τόνισε, «δεν θα παραμείνω στην Εκκλησία. Βγάζω τα ράσα και αυτό δεν είναι απερισκεψία». Για το επίμαχο θέμα της απόπειρας αυτοκτονίας ο κ. Σεραφείμ τόνισε: «Όλα αυτά είναι φήμες και δεν ξέρω για ποιον λόγο ακούγονται. Όμως επειδή πάσχω από ημικρανίες τις οποίες κληρονόμησα από τον πατέρα μου – και ο πατέρας μου είχε ημικρανίες – και από υπερβολική δόση φαρμάκων για να ηρεμήσει ο πονοκέφαλος έτυχε να γίνει σύμπτωμα και να πάω στο νοσοκομείο, πρέπει αυτό να ερμηνευτεί δηλαδή ως απόπειρα αυτοκτονίας;».
  Ο κ. Κουλουσούσας δεν αρνήθηκε ότι ήταν κοντά στον Χριστόδουλο και τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος, ενώ διέψευσε ότι μετά την παραίτησή του έφυγε στο εξωτερικό.

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=170942
  ΤΟ ΒΗΜΑ
  Αντωνιάδου Μαρία

  * Παρά τις δεσμεύσεις, όλες οι καταγγελίες κατά ιεραρχών έχουν «παραγραφεί»
  Ο κ. Χριστόδουλος έβαλε την αυτοκάθαρση στο αρχείο
  Μόνο στην περίπτωση του κ. Παντελεήμονος αναμένονται εξελίξεις
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/01/2006 00:00

  * Ο Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητος, ο οποίος παραιτήθηκε υπό το βάρος της αποκάλυψης ότι δάνεισε – όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε – 5.000 ευρώ στην ανακρίτρια κυρία Αντωνία Ηλία σχεδόν την ίδια περίοδο που βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τους ιερωνυμικούς μητροπολίτες πρώην Θεσσαλιώτιδος κ. Κωνσταντίνο Σακελλαρόπουλο και πρώην Αττικής κ. Νικόδημο Μπεζενίτη, έλαβε πριν από 15 ημέρες τον τίτλο του Τιτουλάριου – χωρίς ποίμνιο – Μητροπολίτη Βρεσθένης και διαδέχθηκε τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο. H υπόθεσή του ετέθη στο αρχείο καθώς, όπως δήλωσε η Ιερά Σύνοδος, από τις ανακρίσεις που διεξήχθησαν διαψεύστηκαν οι καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Θεόκλητος συνελήφθη σε μπαρ της Θεσσαλίας μαζί με τον τότε Αρχιμανδρίτη κ. Σεραφείμ Κουλουσούσα. Υπέρ του κ. Θεοκλήτου κατέθεσαν 24 μάρτυρες και εναντίον του οκτώ, οι οποίοι όμως δεν παρουσίασαν αποδείξεις.

  Σήμερα ο κ. Θεόκλητος ζει στον Βόλο και αναμένει την ώρα που θα εκλεγεί από την Ιεραρχία ποιμενάρχης μιας περιοχής. Ο Αρχιμανδρίτης κ. Σεραφείμ Κουλουσούσας παραιτήθηκε και υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό. Ανεξάρτητα από την παραίτηση που υπέβαλε, η Σύνοδος τον καθαίρεσε.

  * H υπόθεση του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Παντελεήμονος μπήκε ουσιαστικά στο αρχείο. H Σύνοδος, σεβόμενη, όπως δήλωσε, το γεγονός ότι ο Ιεράρχης είναι 86 χρόνων, θα αναμένει τις αποφάσεις του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου ενώπιον του οποίου θα δικαστεί κατηγορούμενος για υπεξαίρεση 100 εκατ. δρχ. από τη Μητρόπολή του. Ακόμη εις βάρος του εκκρεμούν κατηγορίες για κακοδιαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων της Μονής Αγίου Γεωργίου Φενεού.

  Σήμερα ο Μητροπολίτης νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας αφού αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου αναβλήθηκε.

  * Στο αρχείο ετέθησαν και οι καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Νικηφόρου. Εναντίον του κ. Νικηφόρου κατέθεσε μόνο ένας μάρτυρας ενώ ο δεύτερος που εκλήθη δεν προσήλθε ποτέ. Αντίθετα, υποστηρίχθηκε από 537 μάρτυρες που προσήλθαν αυτοβούλως και άλλους 47 που κάλεσε η Σύνοδος.

  * Στο αρχείο ετέθησαν και οι κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης ιεροψάλτη από τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Καλλίνικο αφού, σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο, οι καταγγελίες δεν αποδείχθηκαν. Αυτή η υπόθεση θα απασχολήσει και την τακτική δικαιοσύνη, όπου υποβλήθηκαν μηνύσεις και από τις δύο πλευρές.

  * Στο αρχείο ετέθη και η υπόθεση του Μητροπολίτη Τριφυλίας κ. Στεφάνου. Ο 91 χρόνων ιεράρχης φαινόταν γυμνός σε φωτογραφία που δημοσίευσε εφημερίδα και υπέβαλε μήνυση. Το δικαστήριο, όπως ανακοίνωσε η Σύνοδος, δέχθηκε τη δήλωση του δικηγόρου της εφημερίδας ότι «μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε πως το περιεχόμενο του δημοσιεύματος δεν ανταποκρίνεται στα πράγματα και είναι προϊόν εσφαλμένης παραπληροφόρησης, οφειλομένης σε άλλους σκοπούς».

  * Στο αρχείο ετέθη και η υπόθεση του Αρχιμανδρίτη κ. Επιφάνιου Οικονόμου, ο οποίος πριν από έναν χρόνο και ως εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου κ. Χριστόδουλου προσπάθησε να αγοράσει κασέτες που ενοχοποιούσαν τον Μητροπολίτη Ζακύνθου. Το ζήτημα διερευνήθηκε από την Αρχιεπισκοπή και ετέθη στο αρχείο. Ο Αρχιμανδρίτης έχασε τη θέση του εκπροσώπου Τύπου αλλά πριν από δύο μήνες διορίστηκε γενικός διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 3. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=98269

  Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

  ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ:
  «Αποκαθηλώστε από τα σχολεία τα θρησκευτικά σύμβολα»
  Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

  Στα σύγχρονα ευρωπαϊκά σχολεία δεν έχουν καμία θέση ο σταυρός και άλλα θρησκευτικά σύμβολα ή τελετές. Απόφαση-σταθμός του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανοίγει τον δρόμο για την αποκαθήλωση των θρησκευτικών συμβόλων από τις σχολικές αίθουσες όλων των ευρωπαϊκών χωρών, στο όνομα της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους και του σεβασμού του πλουραλισμού στην εκπαίδευση.

  Πρόκειται για υπόθεση που αφορά μεν τη γειτονική Καθολική Ιταλία, ωστόσο η νομολογιακή ισχύς της έχει υπερνομοθετική πανευρωπαϊκή εφαρμογή. Η Ελλάδα δεν υποχρεούται μεν άμεσα να την εφαρμόσει, δεν μπορεί όμως να την παρακάμψει. Οφείλει μάλιστα να τη λάβει σοβαρά υπόψη της από δω και πέρα, εάν δεν επιθυμεί καταδίκη της χώρας για παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας.

  (….)

  Στο Στρασβούργο προσέφυγε η Soile Lautsi, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, μαθητών στο δημόσιο σχολείο της Abano Terme, αφού τα ιταλικά δικαστήρια έκριναν εαυτούς αναρμόδια! Στην προσφυγή της επικαλέστηκε απόφαση του ιταλικού Αρείου Πάγου, που απαγόρευε την ανάρτηση θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία όταν αυτά χρησιμοποιούνται ως εκλογικά κέντρα. Ο Ιταλός υπουργός Παιδείας στην προηγούμενη κυβέρνηση Μπερλουσκόνι αντέκρουσε τα επιχειρήματά της, επικαλούμενος βασιλικά διατάγματα από την εποχή του δικτάτορα Μουσολίνι!

  Ομως το Ευρωδικαστήριο καταδίκασε την Ιταλία για παραβίαση του άρθρου 2 του πρόσθετου πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (δικαίωμα εκπαίδευσης σύμφωνα με τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις των γονέων) σε συνδυασμό με το άρθρο 9 της ΕΣΔΑ (θρησκευτική ελευθερία). *

  http://www.tanea.gr/news/world/article/4544359/?iid=2

  «ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ»

  Θύελλα στην Ιταλία μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

  ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Περικλής Δημητρολόπουλος | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/11/2009 07:00 |

  Η ανάρτηση των σταυρών στις σχολικές αίθουσες «αποτελεί παραβίαση της ελευθερίας των γονέων να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους, καθώς και της ελευθερίας της θρησκευτικής επιλογής για τους μαθητές». Αυτό αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκαλώντας αναστάτωση στην καθολική Ιταλία αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

  Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσέφυγε το 2002 η Σόιλε Λάουτσι, Ιταλίδα πολίτις φινλανδικής καταγωγής. Τη χρονιά εκείνη είχε ζητήσει από τη διεύθυνση του σχολείου «Βιτορίνο ντα Φέλτρε» στην Πάντοβα, όπου φοιτούσαν τα δύο παιδιά της, να κατεβάσει τον σταυρό από τον τοίχο της τάξης. Η διεύθυνση αρνήθηκε και η Σόιλε Λάουτσι κατέφυγε στην ιταλική Δικαιοσύνη αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Πέρασαν επτά χρόνια για να δικαιωθεί από το Δικαστήριο του Στρασβούργου, το οποίο καλεί το ιταλικό κράτος να την αποζημιώσει με 5.000 ευρώ για ηθική βλάβη. Στο σκεπτικό της απόφασής τους, της πρώτης για την παρουσία θρησκευτικών συμβόλων στις σχολικές αίθουσες, οι επτά δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναφέρουν ότι οι μαθητές κάθε ηλικίας ενδέχεται να προσλάβουν τον σταυρό ως «θρησκευτικό σύμβολο», γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους. Αν όμως για τους καθολικούς μαθητές αυτό μπορεί να θεωρηθεί ενθάρρυνση, για τους μαθητές άλλων δογμάτων ή άθεους μπορεί να εκληφθεί ως ενόχληση.

  Η απόφαση του Δικαστηρίου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Κεντροδεξιά και τους κύκλους των καθολικών, ενώ δεν βρίσκει σύμφωνη ούτε την Κεντροαριστερά. Η υπουργός Παιδείας Μαριαστέλα Τζελμίνι υποστήριξε ότι «ο σταυρός στις σχολικές αίθουσες δεν αποτελεί κατήχηση στον καθολικισμό αλλά σύμβολο της παράδοσής μας». Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και άλλοι υπουργοί, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής Τζιανφράνκο Φίνι υποστήριξε ότι «ο κοσμικός χαρακτήρας των θεσμών έχει διαφορετική αξία από την άρνηση του ρόλου που έχει ο Χριστιανισμός στην ιταλική κοινωνία και ταυτότητα». Προσεκτική ήταν πάντως και η αντίδραση του νεοεκλεγέντος ηγέτη του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι. «Μια παλιά παράδοση δεν μπορεί να αποτελεί προσβολή για κανέναν. Νομίζω ότι σε ευαίσθητα ζητήματα όπως αυτό, μερικές φορές η κοινή λογική πέφτει θύμα του δικαίου», ήταν το σχόλιό του. Αντίθετα, την πλήρη ικανοποίησή του εξέφρασε ο ηγέτης της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Πάολο Φερέρο. Όπως υποστήριξε, «ένα λαϊκό κράτος πρέπει να σέβεται τις διάφορες θρησκείες, αλλά να μην ταυτίζεται με καμία».

  Δημιουργείται δικαστικό προηγούμενο

  Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ γύρος της χρόνιας διαμάχης για τα θρησκευτικά σύμβολα είχε απασχολήσει την Ιταλία τον περασμένο Φεβρουάριο όταν το Συνταγματικό Δικαστήριο είχε αθωώσει δικαστή, ο οποίος είχε αρνηθεί να δικάζει όσο υπήρχε ο Εσταυρωμένος στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ωστόσο η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ξεπερνά τα σύνορα της Ιταλίας, καθώς δημιουργεί δικαστικό προηγούμενο και ανοίγει τον δρόμο σε πολίτες των λοιπών κρατών που έχουν κυρώσει με νόμο την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου να ασκήσουν ανάλογες προσφυγές. Η ιταλική κυβέρνηση πάντως προτίθεται να ασκήσει έφεση. Σε περίπτωση κατά την οποία το Δικαστήριο του Στρασβούργου δεν αναγνωρίσει αυτό το δικαίωμα, η απόφαση θα καταστεί οριστικά τελεσίδικη σε τρεις μήνες.

  http://www.pare-dose.net/4334

  Οδηγίες για προσευχή με κομποσχοίνι

  18/09/2011 | 2.674 εμφανίσεις | 18 σχόλια

  Αγαπητοί μας αδελφοί.

  Σαλπίζουμε εγερτήριο σάλπισμα.

  Οι εχθροί μας δαίμονες δεν κοιμούνται και εργάζονται ακατάπαυστα να μας ρίξουν στις αμαρτίες και εξαιτίας αυτών και των παθών μας στα βάθη της κόλασης. Με άλλο τρόπο δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε παρά μόνο με την προσευχή. Η ανάγνωση πνευματικών βιβλίων είναι καλή και ωφέλιμη˙ η ανάγνωση ή παρακολούθηση των ακολουθιών της Εκκλησίας μας βοηθούν όσους έχουν τη δυνατότητα να τα κάνουν.

  Για τους πολλούς όμως ένας τρόπος που μπορεί να αντικαταστήσει τους άλλους τρόπους προσευχής είναι με το κομποσχοίνι. Σε κάθε κόμπο επικαλείσαι το όνομα του Κυρίου Ιησού λέγοντας τη σύντομη ευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησον με» ή απλώς «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με». Θα αρχίσεις με το: Δι’ ευχών των αγίων πατέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ, ο Θεός ημών, ελέησον ημάς. Αμήν. Δόξα σοι ο Θεός, Βασιλεύ ουράνιε, Τρισάγιον, Παναγία Τριάς, Πάτερ ημών. Τον Ν΄ ψαλμόν. Μια σύντομη αυτοσχέδια προσευχή μια φορά την ημέρα με σύντομη δοξολογία, ευχαριστία, εξομολόγηση, αίτηση αφέσεως των αμαρτιών σου, ενισχύσεως σου και των εν Χριστώ αδελφών σου στον αγώνα τον καλό, και προσευχή με κομποσχοίνι όπως παρακάτω:

  Α΄. Ο Εσπερινός με κομποσχοίνι ή με το ρολόι χωρίς κομποσχοίνι ( κομποσχοίνι των 300 κόμπων=τριακοσάρι, κομποσχοίνι των 100 κόμπων=εκαστοστάρι).
  Τρία τρακοσάρια του Χριστού ή 15 λεπτά με το ρολόι.
  Ένα τρακοσάρικο της Παναγίας ή 5 λεπτά με το ρολόι.
  Ένα εκατοστάρι του Αγίου της ημέρας ή 5 λεπτά με το ρολόι.
  Ένα εκατοστάρι του Αγίου της ενορίας ή 2 λεπτά με το ρολόι.
  Ένα εκατοστάρι του Αγίου της εβδομάδος ή 2 λεπτά με το ρολόι.

  (…..)

 4. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://gnomiartas.gr/afierwmata/item/10393-papa-giannis

  Τετάρτη, 04 Μαΐου 2016 20:05
  Αν δεν το βλέπαμε με τα μάτια μας…
  Γράφτηκε από τον Κώστας Γκέτσης

  O παπά Γιάννης, στον Άγιο Γεώργιο Περάματος, έχει ένα μοναδικό χάρισμα. Διαβάζοντας μια ευχή και απομακρύνει τη γλωσσοφαγιά, τις κακές δυνάμεις που κυριεύουν τον άνθρωπο και κάνει εξορκισμούς!

  (…..)

  Ο εξορκισμός τελείωσε με επιτυχία, όχι όμως και οι υποχρεώσεις του παπά Γιάννη! Δεκάδες πιστοί τον περιμένουν, να τους διαβάσει την ευχή και να τους πει δυό λόγια… Πέντε δέκα λεπτά γονατιστός μπροστά στην ωραία πύλη, γονατιστός ο πιστός και ο παπάς με μια μεταφυσική, θα την έλεγες, ικανότητα του αναφέρει τι του έχει συμβεί ή τι προσπάθησαν να το κάνουν…

  «Δεν ήξερα τι μου έφταιγε… Όλα μου πήγαιναν απ’ το κακό στο χειρότερο και ήμουν στο στάδιο της ολοκληρωτικής απογοήτευσης», μας λέει η 30χρονη Δ. και συνεχίζει: «όταν ήρθα στον παπά Γιάννης, μου βρήκε τα πάντα. Μου είπε ότι βλέπει πολύ βάρος πάνω μου».

  ΚΙ άλλος διάλογος, με σοβαρή, καλοντυμένη και αξιοπρεπέστατη κυρία: «Εγώ έρχομαι εδώ και έξι χρόνια στον ναό. Έχω βοηθηθεί. Όλα μου πήγαιναν στραβά για αυτό ήρθα. Όταν με έβαλε κάτω από το πετραχήλι του για να με διαβάσει μου είπε πως έβλεπε μεγάλο βάρος πάνω μου, αλλά δεν μου είπε κάτι περισσότερο. Απλά, μου ζήτησε να τον επισκεφτώ ξανά. Τον τελευταίο καιρό είμαι καλύτερα, αλλά σήμερα μου είπε πάλι πως κάτι βλέπει. Τι να πω;», κατέληξε και έφυγε από την εκκλησία απογοητευμένη.

  http://choratouaxoritou.gr/?p=51023
  22 Ιουν 2017 – «Ο παπά Γιάννης, κάνει συνέχεια εξορκισμούς… Έχει σώσει πολύ κόσμο, χωρίς να ζητάει το παραμικρό»

  Αρχιμανδρίτης Σάββας Αχιλλέως

  Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2016

  Εκοιμήθη σήμερα, Τετάρτη 3 Αυγούστου σε νοσοκομείο του Πύργου όπου και νοσηλευόταν ο Αρχιμανδρίτης Σάββας Αχιλλέως.

  Η κηδεία και η ταφή του μακαριστού π. Σάββα, θα τελεστεί στον Iερό Nαό του Αγίου Γεωργίου στον Καρέα, όπου είχε διακoνήσει για πολλά χρόνια.

  Στην εξόδιο ακολουθία και στην ταφή θα προστεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, την Παρασκευή 5 Αυγούστου και ώρα 12.00.

  ΘΑΥΜΑ !!! Νεκρική ευκαμψία στο Ιερό Σκήνωμα του Πατρός Σάββα Αχιλλέως
  122.201 προβολές

  Δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγ 2016

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ευλαβείς Αριστεροί Υπουργοί Παιδείας και Εκκλησίας και στοργικοί σύζυγοι


  Ακαταμάχητος στην επιχειρηματολογία του στο Orthodoxia info

  Από Ανδρέας Λουδάρος – 10/09/2015 * 12:11

  http://www.iefimerida.gr/news/361426/apisteytes-kataggelies-gia-ti-syzygo-toy-ar-mpalta-dioristike-kai-pire-ayxisi-me

  ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  Απίστευτες καταγγελίες για τη σύζυγο του Αρ. Μπαλτά: Διορίστηκε και πήρε αύξηση με παράνομο τρόπο

  11|09|2017

  Απίστευτες καταγγελίες για τον επαγγελματικό βίο της συζύγου του Αριστείδη Μπαλτά, πρώην υπουργού Παιδείας, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα του Κωνσταντίνου Ζούλα, στην «Καθημερινή», η σύζυγος του Αριστείδη Μπαλτά (που κατονομάζεται ως «Ευαγγελία Π.») διορίστηκε σε πολιτιστικό οργανισμό του δήμου Χανίων, από τον οποίο πήρε απόσπαση σε άσχετου αντικείμενου υπηρεσία, στην Αθήνα. Αν και με πτυχίο πολιτικών επιστημών, αποσπάστηκε στην ΔΕΠΑΝΟΜ, μια από τις εταιρείες του Δημοσίου που ήταν υπεύθυνη για την κατασκευή νοσοκομείων.

  Με εντολή της τρόικας, η ΔΕΠΑΝΟΜ έπρεπε να κλείσει και να συγχωνευθεί με τον ΟΣΚ και την Θέμις Κατασκευαστική (τη δημόσια εταιρεία για την κατασκευή φυλακών), σε μια ενιαία επιχείρηση που ονομάστηκε «Κτιριακές Υποδομές» (ΚΤΥΠ). Παρόλα αυτά, η σύζυγος του πρώην υπουργού Παιδείας, που… έγραψε ιστορία με όσα δήλωνε περί αριστείας, «έκανε ασφαλιστικά μέτρα και απέσπασε μια αμετάκλητη –μάλιστα– απόφαση, καθώς για λόγους «ανεξήγητους» η νέα διοίκηση της ΚΤΥΠ (που είχε στο μεσοδιάστημα διορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν προσέβαλε –ως όφειλε– την προσωρινή της δικαίωση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της Καθημερινής

  Αντί μάλιστα η νέα διοίκηση του οργανισμού να προσβάλει την δικαστική απόφαση περί πρόσληψής της, την έχρισε διευθύντρια Ακίνητης Περιουσίας της εταιρείας, υπεύθυνη δηλαδή για την αξιοποίηση των περίπου 2.200 ακινήτων της σε όλη τη χώρα.

  Πριν από περίπου ένα μήνα, η σύζυγος Μπαλτά διεκδίκησε και πέτυχε την αύξηση του μισθού της, αφού, προφανώς παράλληλα με την εργασία της κατόρθωσε να γίνει κάτοχος μεταπτυχιακού και μάλιστα από το Πολυτεχνείο. Αν και το μεταπτυχιακό στην «Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας» από το ΕΜΠ, είναι εντελώς άσχετο με τη διευθυντική της θέση και άρα δεν εδικαιούτο αύξηση, εν τούτοις, με σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΚΤΥΠ «διαπιστώνεται συνάφεια του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών “Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας” με το αντικείμενο της απασχόλησής της ως προϊσταμένης της Διεύθυνσης Ακίνητης Περιουσίας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, και έτσι κατατάσσεται σε νέο μισθολογικό κλιμάκιο και μάλιστα από 1/1/16, που σημαίνει ότι θα πάρει και αναδρομικά.

  Το αποκορύφωμα; Διδάσκων στο μεταπτυχιακό αυτό του ΕΜΠ που κατόρθωσε και πήρε η εργαζόμενη σύζυγος Μπαλτά είναι ο ίδιος ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε να μας πείσει πως «η αριστεία είναι ρετσινιά».

 6. Ο/Η Ένας λέει:

  Funny Orthodox Priest Throwing Holy Water
  63.483 προβολές

  Aστείος Ορθόδοξος παπάς πετώντας νερό

 7. Ο/Η Po λέει:

  Ιερέας καλεί σε αντίσταση και επανάσταση
  😀
  Όλοι οι άθεοι παίρνουνε συντάξεις

 8. Ο/Η Φούλη Καπότα λέει:

  http://www.lifo.gr/articles/mikropragmata/159467

  Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ

  Πήγε στη Μητρόπολη για να καταθέσει τα χαρτιά του διαζυγίου. Όταν της ζήτησαν λεφτά, έγινε ο εξής διάλογος… Ούτε να χωρίσεις δε μπορείς πια! 11.9.2017

  Διαβάζοντας γι’ αυτό το θέμα, έμαθα από δικηγόρο πως κανονικά το Ληξιαρχείο δεν θα έπρεπε να απαιτεί βεβαίωση της Μητρόπολης για το διαζύγιο (βεβαίωση χρειάζεται μόνο για να μπορέσεις κάποτε να ξαναπαντρευτείς με θρησκευτικό γάμο). Όμως η ηρωϊδα μας, παρότι δεν θέλει να ξανακάνει θρησκευτικό γάμο, υποχρεώθηκε να πάει στη Μητρόπολη. Εκεί της ζήτησαν λεφτά «κάτω απ’ το τραπέζι» – όπως κάνει η Εκκλησία πάντα, εδώ και αιώνες. Κατέγραψε το διάλογό αλλά και την εμπειρία της… Στη Μητρόπολη χθες… «Πάω να καταθέσω τα χαρτιά του διαζυγίου (ναι είχα παντρευτεί με θρησκευτικό πριν εκατομμύρια χρόνια) και μου ζήτησαν ένα παράβολο χαρτοσήμου από την εφορία των 15 ευρωπουλων – και 30 ευρωπουλα ζεστά και μετρητά.

  Ακολουθεί η συζήτηση.

  -Παρακαλώ μου λέτε τι είναι τα 30ευρω;

  -Ναι είναι για την εκκλησία.

  -Η εκκλησία χορηγεί απόδειξη για τα 30 ευρώ;
  -Οχι
  -Και για ποιο λόγο τα ζητάτε αυτά τα 30 ευρώ;
  -Να ξέρετε έχουν αυξηθεί τα έξοδα
  -Μπαρντον;; -Έχουμε πολύ ΕΝΦΙΑ να πληρώσουμε (Γυρνάει το μάτι μου) Ακολουθεί περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους Περιττό να σας πω ότι μ άκουσαν μέχρι τα παράλια της Τουρκίας.

  Και αφού άκουσε τα πανιά που τον τυλιγανε μου είπε ότι τελικά δε χρειάζεται να πληρώσω τίποτα! Εκεί ακολούθησε κι άλλο ακατάλληλο για ανηλίκους περιεχόμενο. Προς ενημέρωση όσων ετοιμάζονται για κάτι τέτοιο για να είστε προετοιμασμενοι.» ***

  «Εμένα η μητρόπολη του Άνθιμου μου ζήτησε 40 και πήρε «τρία»», πρόσθεσε μια κοπέλα στα σχόλια του FB.

  «H Εκκλησία ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΦΙΑ, για τους λατρευτικούς χώρους» έγραψε κάποιος άλλος, προσθέτοντας: «Ο νόμος είναι ξεκάθαρος: Δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για τα κτήρια τα «νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες των γνωστών θρησκειών και δογμάτων κατά την παρ. 2 του άρθρου 13 του Συντάγματος και ιδιοχρησιμοποιούνται για την εκπλήρωση του λατρευτικού, θρησκευτικού και κοινωφελούς έργου τους, καθώς και οι υποκείμενες στο ειδικό συνταγματικό καθεστώς Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, κείμενα εντός ή εκτός αυτού».»

  «Προφανώς η ενορία του έχει και μερικά ακόμα κτήρια που ίσως τα νοικιάζει κιόλας και δεν ξέρω και αν σε κάποια από αυτά μένει και ο γλυκός παππούλης, τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του χαρατσιού», πρόσθεσε τρίτος.»

 9. Ο/Η Καρανίκας λέει:

  http://voiceofmacedonia.blogspot.gr/2017/09/eldorado.html
  Φωνή της Μακεδονίας

  Ο Αρχιεπίσκοπος και τα χρυσά δώρα της Eldorado
  την Σεπτεμβρίου 11, 2017

  Για όσους δεν γνωρίζουν τους χαμογελαστούς κυρίους που ποζάρουν μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, είναι, από αριστερά προς τα δεξιά: Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Πωλ Ράιτ, Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold και Εντουάρντο Μούρα, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Ελλάδας της Eldorado Gold.

  Σύσσωμη η ηγεσία της Καναδικής πολυεθνικής επισκέφθηκε χθες τον Αρχιεπίσκοπο και όπως μας ενημερώνει το romfea.gr «ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο για την κατάσταση της υγείας των μεταλλωρύχων οι οποίοι βρίσκονται εδώ και 20 μέρες στις στοές». Δηλαδή ο CEO της εταιρείας που αμοίβεται με 18 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο ή 75.000 κάθε εργάσιμη μέρα, ήρθε από το μακρινό Βανκούβερ από ανησυχία για την υγεία των μεταλλωρύχων που ο ίδιος έβγαλε στο δρόμο μη τηρώντας τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Τι γλυκό… Ο Αρχιεπίσκοπος «εξέφρασε την ανησυχία του για τους μεταλλωρύχους, τονίζοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό τους και στηρίζει τον αγώνα τους». Και τέλος, πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν οτι «η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, εξέφρασε την επιθυμία να στηρίξει το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας».
  H γλώσσα της υποκρισίας ήτανε πάντα το δυνατό χαρτί της Εκκλησίας. Των Πολυεθνικών επίσης.
  Η Καναδική πολυεθνική λοιπόν εξαγοράζει συμμάχους και πηγαίνει κατευθείαν στον πιο ισχυρό. Και μόνο η εικόνα προκαλεί αηδία. Ο Αρχιεπίσκοπος θα πάρει τα αργύρια από την προδοσία της Χαλκιδικής χωρίς δεύτερες σκέψεις και χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς, με αντάλλαγμα τη σιωπή της Εκκλησίας για το έγκλημα. Ίσως και την – όχι και τόσο καλυμένη – στήριξή του, όπως κάνει η τοπική Μητρόπολη Ιερισσού, Αδραμερίου και Αγίου Όρους που έχει εδώ και πολλά χρόνια ως «μέγα χορηγό» την εκάστοτε ιδιοκτήτρια εταιρεία των μεταλλείων.
  Υπενθυμίζουμε ότι και η Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους ενέδωσε τελικά στις «χάρες» της Eldorado και συμφώνησε στην μακροχρόνια μίσθωση των 925 στρεμμάτων του δάσους «Νταμπίζ» στις Σκουριές, που η εταιρεία θα το χρησιμοποιήσει σαν χωματερή τοξικών αποβλήτων. Οι «Άγιοι Πατέρες» εισέπραξαν προκαταβολή 1.400.000 ευρώ τα οποία δόθηκαν ως «δωρεά» από τους ευλαβείς επενδυτές, προφανώς συνοδευόμενα από μια αντίστοιχη ρητορική περί «στήριξης του κοινωνικού έργου της Μονής».

 10. Ο/Η Ιερέας Χ. λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s