Δηλαδή ο Ανδρέας δεν ήταν αρχηγός της 17Ν;

[…και ο χαρακτηρισμός «Ολανδρεού» ήταν επαινετικός;]

Για γέλια ή για κλάματα;

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Κατά τον Υπουργό Στρατού του Τσίπρα, ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αρχηγός της 17Ν. Δεν πρόκειται για απλό φραστικό ολίσθημα, το έγραψε ή του το έγραψαν («Γεωργαλάς: «Σου έγραψα βιβλίο και δε με πλήρωσες»), στο γνωστό πατσαβουρογράφημα «Τρομοκρατία, θεωρία και πράξη», για το οποίο δεν ζήτησε ποτέ τη συγνώμη, που στοιχειωδώς θα ζητούσε ο διακινητής μιας τόσο αισχρής συκοφαντίας. Ακόμη χειρότερα δεν του ζητήθηκε ποτέ από τον πρωθυπουργό του, «θαυμαστή» τάχα του Ανδρέα, να το κάνει. Ο νεαρός δημοσιογράφος Κ. Μπογδάνος, που ψέλλισε κάποια πράγματα, όχι υποχρεωτικά ανακριβή, για τη στάση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς την τρομοκρατία, έχασε τη δουλειά του, μέσω της γνωστής πίεσης που μπορεί να ασκήσει ο πρωθυπουργός της Μπανανίας στους εντιμότατους εφοπλιστές εκδότες, όταν τα ΜΜΕ που ελέγχουν ξεπεράσουν κάποιες κόκκινες γραμμές. Ο Υπουργός όμως δεν έχει απολογηθεί ποτέ ούτε για τις κακοήθειες ακόμη και κατά υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν διέθεταν την αξιοπρέπεια να αρνηθούν να είναι μέλη του ίδιου υπουργικού συμβουλίου και του ίδιου συνονθυλεύματος εξουσίας με τον αμετανόητο συκοφάντη, τον δικό τους ή των συζύγων τους και των γονιών τους: Όταν ο Πάνος Καμμένος «έβλεπε» τρομοκράτες στην Αριστερά» – Liberal, 8.7.2017: “..Οι τρομοκράτες δρουν πρωτίστως αν όχι αποκλειστικά, στο χώρο της Αριστεράς”, αναφερόμενος µάλιστα ονοµαστικώς σε πρόσωπα, τα οποία είναι είτε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Μανιός και η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, είτε κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόµµατος, όπως ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, η Λίνα Αλεξίου (πρώην σύζυγος του κ. Κωνσταντόπουλου), η «Μαργαρίτα Γιαρουλή» (το ορθό είναι «Γιαραλή» και είναι σύζυγος του Ν. Μανιού), ο Περικλής Κοροβέσης (πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) και ο Φώτης Κουβέλης (επανεντάχθηκε στο κυβερνών κόµµα κατά το τελευταίο συνέδριο)..»]. Όσο για το ποιος είναι πράγματι ο συγγραφέας, των παραπάνω και ποιος τον έκλεψε, νομίζω πως μπορούμε κάπως να κρίνουμε: «Ο κ. Καμμένος επιχείρησε να αποκρούσει τον ισχυρισμό, αλλά είναι γεγονός ότι πολλά κομμάτια του βιβλίου αυτού είναι αυτούσια αποσπάσματα προγενέστερων βιβλίων του Γεωργαλά» («Εργα και ημέρες του θεωρητικού του ‘γύψου’» | Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δ.Ψαρράς-29.12.2016).

Μόλις γύρισα από τις διακοπές

Τώρα με τρόπο μικροπρεπέστατο, μέσω άρθρου που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα ως δικό του, ο πρωθυπουργός του Καμμένου, του Παπαγγελόπουλου και του Καραμανλή που καραδοκεί, διεκδικεί μερίδιο της πολιτικής κληρονομιάς του Ανδρέα, υποθέτω με βάση το γεγονός πως έχει υποστηριχτεί κι αυτός από την ίδια έντυπη πατσαβούρα του λαϊκισμού, που στήριξε με αγοραίο τρόπο τον Παπανδρέου την ώρα της ηθικής του παρακμής και πως διαθέτει όλα τα μεγάλα ελαττώματα του μακαρίτη, στην αθλιότερη και γελοιωδέστερη εκδοχή τους. Η τζαμπατζίδικη Ελούντα του ανδρεοπαπανδρεϊσμού, για παράδειγμα, έχει αναβαθμιστεί από το παιδί του λαού φέτος σε μυστικό λημέρι διακοπών που δεν δικαιούται να το γνωρίζει το πόπολο, που θα πληρώσει το λογαριασμό του. Ξεχνά όμως πως δεν διαθέτει ούτε πολλοστημόριο της κοινωνικής αγωγής, της Παιδείας, της ευφυϊας, του κοσμοπολιτισμού, της πείρας, της λαϊκής αποδοχής, του διεθνούς εκτοπίσματος του παλιού καθηγητή και πρωθυπουργού και δεν έχει να επιδείξει ούτε κλάσμα των μεγάλων θεσμικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που ο αντιφατικός ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ επέφερε στην ελληνική κοινωνία στην πρώτη τετραετία της διακυβέρνησής του, πριν η ψυχική του ασθένεια και ο εγωκεντρικός του χαρακτήρας τον γελοιοποιήσουν («Η μανιοκατάθλιψη του Αντρέα Παπανδρέου» – Tvxs).

Ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός μιας εξουσιαστικής παρέας ετερόκλητων τυχοδιωκτών, ως αρχηγός ενός χωρίς μέλη και αρχές κόμματος, που τα παραδοσιακά του στελέχη, η τ.Πρόεδρος της Βουλής και μερικοί προσωπικοί του φίλοι, έφυγαν σε κλίμα μίσους και αλληλοκατηγοριών μαζί του, ως ένας άπειρος νεαρός που δεν γνωρίζει ούτε μια ξένη γλώσσα, ούτε τα στοιχειώδη της επιστήμης την οποία υποτίθεται πως σπούδασε («Τα προσχώματα του κ.Τσίπρα» ), ένας ανασφαλής αμαθής που παθαίνει γλωσσοδέτη ή παραλήρημα μπροστά στον Κλίντον και στον Ομπάμα, στην ουσία αυτοχειριάζεται όταν αποτολμά τη σύγκριση με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και δεύτερο της πολιτικής δυναστείας των Παπανδρέου. Είναι ο ζητιάνος που προσπαθεί να αρπάξει τα ψίχουλα που έπεσαν από το τραπέζι ή ο σφετεριστής της εξουσίας, που προσπαθεί να κλέψει από το κύρος ενός αμφιλεγόμενου προκατόχου του. Ο πολιτικάντης και οι διαφημιστές του, έχουν επενδύσει στην κοινωνική απογοήτευση, αδράνεια και νωθρότητα και μετέρχονται μεθόδους πολιτικού μάρκετινγκ εξαιρετικά ευτελείς.

Στο ερώτημα αν ο Ανδρέας ήταν ψεύτης, η απάντηση είναι ΝΑΙ, όσο κι αν η κα Φώφη θέλει να το ξεχάσουμε. Οι μακιαβέληδες σύμβουλοι του Τσίπρα δεν ενδιαφέρονται να αποκαταστήσουν τη μνήμη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Ενδιαφέρονται να αποενοχοποιήσουν τις αμαρτωλές πρακτικές του με δυο στόχους: Την αποενοχοποίηση της συνείδησης των παλιών οπαδών του, που τώρα κάτω από το βάρος της χρεοκοπίας έχουν αντιληφθεί αυτοκριτικά και τις δικές τους ευθύνες και την επανανομιμοποίηση των συμπεριφορών του Ανδρέα στο πρόσωπο του Τσίπρα, στον οποίο με ευγνωμοσύνη θα δώσουν την λυτρωτική και των δικών τους τύψεων ψήφο τους.  Στην πραγματικότητα ο Τσίπρας, χάριν της προσωπικής του προσωρινής διάσωσης, θέλει να ολοκληρώσει τη διάβρωση των συνειδήσεων των πολιτών, που είχε επιτύχει ο Ανδρέας. Μόνο που αυτά τα πράγματα δεν γίνονται μόνο με τη γκεμπελική Ψυχανάλυση, χωρίς και το απαραίτητο χρήμα και ο Τσίπρας απλά αγοράζει όπως-όπως χρόνο παράτασης μιας πολύ επικίνδυνης πολιτικής νοσηρότητας, για να μπορέσει να επωφεληθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό ο ίδιος, με όποιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος για τη χώρα αυτό συνεπάγεται.

Άλλωστε το ποια πραγματικά είναι η γνώμη του για τον Ανδρέα, το έδειξε όταν αποκάλεσε ειρωνικά το Μάη του 2012, με τόσο πρόστυχη αναίδεια, κωμική αυταρέσκεια και υποτιμητική διάθεση, αυτός ένα κοινό μειράκιο των μαθητικών καταλήψεων τον νεοεκλεγμένο ως εκπρόσωπο της προοδευτικότερης μερίδας της Γαλλίας (πριν μόλις 15 ημέρες με 51,64%, εκτοπίζοντας τον Σαρκοζύ) Γάλλο Πρόεδρο, «Ολανδρεού» μέσα στην ίδια του τη χώρα, την πατρίδα της γαλατικής ευγένειας και της Βαρώνης Σταφφ, δείχνοντας πόσο ανάγωγος είναι και εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την Ελλάδα, το κόμμα του και τους γονείς του.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Επίδειξη αγοραίας αγένειας και εθνικής ψευτομαγκιάς στους Κουτόφραγκους, μια επιλογή που συνεχίζεται μέχρι την τελική πτώση, για να αγρεύει ψήφους χαϊδεύοντας τα παραδοσιακά συμπλέγματα κατωτερότητας της ελληνικής κοινωνίας:

 

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to Δηλαδή ο Ανδρέας δεν ήταν αρχηγός της 17Ν;

 1. Ο/Η Psycho λέει:

  «Να βγει τώρα να το πάρει πίσω!»: Ο Π. Τατσόπουλος για Καμμένο, Γεωργαλά κλπ στον ΒΗΜΑ FM (6/9/17)

  Να βγει τώρα να το πάρει πίσω!»: Ο Πέτρος Τατσόπουλος για Καμμένο, Γεωργαλά κλπ με αφορμή το άρθρο του Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Αρκά και άλλα στον ΒΗΜΑ FM, με τον Μάκη Προβατά (6/9/17)

 2. Ο/Η Psycho λέει:

  http://www.parapolitika.gr/article/kammenos-tromokrates-vouleftes-tou-siriza

  Κοντά στην «17 Νοέμβρη» θεωρούσε Τασία και Μανιό ο Καμμένος
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 09.07.2017 23:45 |

  Δημήτρης Γιαννακόπουλος

  Ο Πάνος Καµµένος κατονοµάζει στελέχη του Συνασπισµού για εµπλοκή τους σε εξτρεµιστικές οργανώσεις, σε βιβλίο που κυκλοφόρησε πριν από 25 χρόνια

  Στο γήπεδο της τροµοκρατίας προσπαθεί πλέον να πετάξει την µπάλα ο Αλέξης Τσίπρας, προκειµένου να κρατήσει «ζωντανό» τον Πάνο Καµµένο από την ευθεία εµπλοκή του στο «Noor 1». Ο πρωθυπουργός επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επιχειρώντας να τον εµφανίσει ότι συνδέει τον ΣΥΡΙΖΑ µε τους τροµοκράτες. Παραλείπει ωστόσο να κοιτάξει… δίπλα του.
  Πρώτος ο εταίρος του το 1992 είχε χαρακτηρίσει τη «Νέα Αριστερά» µήτρα του εξτρεµισµού. «Οι τροµοκράτες δρουν πρωτίστως, αν όχι αποκλειστικά, στον χώρο της Αριστεράς», έγραφε τότε ο φέρελπις Καµµένος στο πολυσέλιδο βιβλίο του: «Τροµοκρατία, Θεωρία και Πράξη» (Εκδόσεις Ελληνική Ευρωεκδοτική), αναφερόµενος µάλιστα ονοµαστικώς σε πρόσωπα, τα οποία είναι είτε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Μανιός και η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, είτε κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόµµατος, όπως ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, η Λίνα Αλεξίου (πρώην σύζυγος του κ. Κωνσταντόπουλου), η «Μαργαρίτα Γιαρουλή» (το ορθό είναι «Γιαραλή» και είναι σύζυγος του Ν. Μανιού), ο Περικλής Κοροβέσης (πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) και ο Φώτης Κουβέλης (επανεντάχθηκε στο κυβερνών κόµµα κατά το τελευταίο συνέδριο).

  ΤΑ ΜΕΛΗ. Κατά τον συγγραφέα, ως µήτρα θεωρείται (σελ. 336-337) «η Νέα Ελλαδική Αριστερά», την οποία συγκρότησαν «διάφορες µικρές οµάδες εγχώριων σπουδαστών και διανοούµενων του εξωτερικού» από τα τέλη της δεκαετίας του 1960. Μία εξ αυτών, το «Κίνηµα της 20ής Οκτώβρη», µε ιδρυτικό µέλος τον Ν. Μανιό. Τα κοινά χαρακτηριστικά όλων αυτών των οργανώσεων ήταν, µεταξύ άλλων, «η άποψη πως πρέπει να χρησιµοποιηθούν αµέσως βίαια ένοπλα µέσα» και η «κοινωνική ανατροπή», µε στόχο «την άµεση, όχι απώτερη, επιβολή ενός αυτόνοµου, αντιγραφειοκρατικού σοσιαλιστικού καθεστώτος». Για τον Περικλή Κοροβέση (σελ. 338) αναφέρει: «Συγγραφέας του βιβλίου “Ανθρωποφύλακες”, για την τακτική των αναρχικών. Στη διακήρυξη της “17Ν” (σ.σ.: ∆εν λέει συγκεκριµένα σε ποια) υπάρχουν πολλές φράσεις πανοµοιότυπες µε του βιβλίου του».
  Για τη Μ. Γιαραλή: «Σύζυγος Νικολάου Μανιού. Εγραψε απειλητική επιστολή στον Μάλλιο (δολοφονηθείς από τη “17Ν”) τον Μάιο του 1975 σε ελεύθερο στίχο που χρησιµοποιεί ο σύζυγός της». Σε άλλο κεφάλαιο, καµιά 60αριά σελίδες παρακάτω (σελ. 398), τονίζει: «Στις 22 Οκτωβρίου 1971 ανακοινώθηκε ότι κλιµάκιο της Ασφάλειας, µε επικεφαλής τον Μάλλιο, συνέλαβε τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης “20 Οκτώβρη” Ν. Μανιό…».

  ΟΙ ΤΡΟΜΟΛΑΤΡΕΣ. Στην 5η ενότητα του βιβλίου χαρακτηρίζει «τροµολάτρες, συµπαθούντες» την νυν πρόεδρο της Επιτροπής Θεσµών και ∆ιαφάνειας της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, τη Λίνα Αλεξίου και τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, σηµειώνοντας: «Οι συµπαθούντες προσπαθούν … να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώµη, διότι µιλούν για ένοπλη λαϊκή βία, αλλά δεν είναι καθόλου λαϊκή. Μιλούν για “συντρόφους”, κάνουν διάλογο µαζί τους, µιλούν για “επαναστατικό αγώνα”, ενώ δεν πρόκειται για επαναστατικό, αλλά για δολοφονικό αγώνα».
  Το χειρότερο είναι ότι τους ταυτίζει ευθέως µε τους εξτρεµιστές: «Οι τροµολάγνοι (συµπαθούντες) είναι οι άνθρωποι που έχουν την ίδια ψυχοσύνθεση µε του τροµοκράτη, αλλά δεν έχουν τη δική του τόλµη. Γι’ αυτό µένουν στο περιθώριο, παίζοντας τον ρόλο ασπίδας των τροµοκρατών και συνδετικών κρίκων, µηχανισµών που µεταφέρουν προς τα έξω τη συνηγορία υπέρ του τροµοκράτη. Αυτός ο ευρύτερος κύκλος των συµπαθούντων παρέχει στους τροµοκράτες πληροφορίες, κάλυψη, προβολή». Παρά το γεγονός ότι η λίστα του περιλαµβάνει πολλά ονόµατα και εξειδικεύει την -κατά την άποψή τουδράση ορισµένων, εντούτοις γενικεύει την κριτική του εναντίον όλων όσους µνηµονεύει. Οι εκτιµήσεις αυτές, πάντως, για το ζεύγος Κωνσταντόπουλου Αλεξίου δεν τον εµπόδισαν «να συνεργαστεί άψογα» µε τη θυγατέρα τους, πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την πρώτη κυβερνητική περίοδο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Κόκκινο χαλί τής είχε στρώσει για να την υποδεχθεί στο Πεντάγωνο τον Μάρτιο του 2015.

  Η «17Ν», ο ΣΥΝ και η διαφωνία µε τη ∆Η.ΑΝΑ.

  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ έχει το απόσπασµα του έργου του για τον πολιτικό ρόλο της «17Ν», καθώς «είναι µια οργάνωση πολιτικοποιηµένη, που θέλει να συµµετέχει, να παρεµβαίνει, να επηρεάζει τις εξελίξεις». Ο κ. Καµµένος συµπεραίνει (σελ. 394) πως «η διάθεσή της για πολιτική παρέµβαση εκδηλώθηκε στις εκλογές (1990) µε την υπόδειξη υπέρ του λευκού και την πρόσκληση προς τους Οικολόγους να στηρίξουν µια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ Συνασπισµού Οικολόγων». Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, ο σηµερινός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας ένα σύντοµο βιογραφικό του, σηµειώνει πως αποχώρησε από τη ∆ηµοκρατική Ανανέωση του Κωστή Στεφανόπουλου τον Σεπτέµβριο του 1990, διαφωνώντας µε την επιλογή του να υποστηρίξει στις δηµοτικές εκλογές εκείνης της χρονιάς κοινούς υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.
  Προφανώς επειδή πίστευε ότι τέτοιου είδους συνεργασίες υποστηρίζονται και από τροµοκράτες, εποµένως κάτι τέτοιο τον έβρισκε κάθετα αντίθετο. Επανήλθε, λοιπόν, στη Ν.∆. και τέθηκε επικεφαλής της κρατικοποιηµένης τότε ΕΛΙΝΤΑ ΑΒΕ (ΙΖΟΛΑ, ΕΣΚΙΜΟ κ.τ.λ.), για την οποία υπερηφάνως αναφέρει στην προσωπογραφία του ότι ιδιωτικοποίησε επιτυχώς. Ωστόσο, ελάχιστοι θυµούνται ότι επτά χρόνια αργότερα η ιστορική εταιρεία πτώχευσε οριστικώς.
  Υπονοούµενα για Κουβέλη και οι σύντροφοι του συνεδρίου
  ΓΙΑ ΤΟΝ Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ, µε τον οποίο ο κ. Καµµένος αντάµωσε στα… γουναράδικα του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο του 2016, υποστηρίζει (σελ. 553) ότι «ο νυν επικεφαλής της ΕΑΡ (σ.σ. πρώην ΚΚΕ Εσωτερικού) κατεφέρθη µε δριµύτητα εναντίον των ορθών µέτρων του Πέτσου για την τροµοκρατία… Και θα έπρεπε να κληθεί να εξηγήσει γιατί αντιτίθεται στον τεχνικό εξοπλισµό της αστυνοµίας. Ή γιατί καταδικάζει την ίδρυση ειδικής αντιτροµοκρατικής υπηρεσίας… Θα πρέπει να αφήσουµε την τεχνική υπεροχή στους τροµοκράτες και στους εγκληµατίες; Και γιατί είναι κακή η συνεργασία µε τις άλλες χώρες; Είναι κακή η ανταλλαγή πληροφοριών πάνω σε αυτό το θέµα;». Αφορµή για τη δριµεία κριτική εναντίον του Φ. Κουβέλη είχε αποτελέσει η άρνηση του τότε προέδρου της Ανανεωτικής Αριστεράς να υιοθετήσει τα µέτρα που είχε προτείνει το 1989 ο τότε υπουργός ∆ηµόσιας Τάξης και µετέπειτα θύµα της «17Ν», Γιώργος Πέτσος.

  ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.

  Κι ενώ όταν κυκλοφόρησε το πόνηµα του νεαρού πολιτικού έγινε ανάρπαστο, σήµερα κανείς δεν θα το βρει στις προθήκες έστω κάποιου ξεχασµένου βιβλιοπωλείου. Πλέον των άλλων, ο παλαιός υπουργός της χούντας Γ. Γεωργαλάς έχει καταγγείλει τον… συγκυβερνήτη ότι έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του κάτω από ένα βιβλίο που είχε γράψει άλλος και δεν τον έχει εξοφλήσει. Εν προκειµένω, ο καταγγέλλων. Παρά την απήχηση τότε, η Ν.∆. διαφοροποιήθηκε επισήµως από το περιεχόµενό του, αφού ούτως ή άλλως ο αείµνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις µε τους ηγέτες της Αριστεράς και τα ανερχόµενα στελέχη της. Οποιοι τυχεροί πάντως το εντοπίσουν και το διαβάσουν κάνοντας παραλληλισµούς µε την τωρινή στάση του υπουργού Αµυνας θα καταλάβουν γιατί, ενώ το 1992 θεωρούσε τη λέξη «σύντροφος» συνωµοτικό χαρακτηρισµό µεταξύ τροµοκρατών, το 2016 ανεβαίνοντας στο βήµα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ φώναζε περιχαρής: «Συντρόφισσες και σύντροφοι».

  Για τους ταραχοποιούς του Πολυτεχνείου

  (….)

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/protofanis-apofasi-ekdosis

  Πρωτοφανής απόφαση έκδοσης

  07.09.2017

  Συντάκτης: 
  Κώστας Ζαφειρόπουλος

  Από πότε το ελληνικό κράτος εκδίδει στην Τουρκία αριστερούς πολιτικούς αγωνιστές, τους οποίους ζητά η γείτονα χώρα με την απίστευτη κατηγορία ότι «υποκινούσαν σε διαδήλωση» άλλους συμπατριώτες τους πριν από 7 χρόνια; Από πότε η Ελληνική Δικαιοσύνη θεωρεί, σε αντίθεση με όσα λέει το Σύνταγμα, πως αποτελεί αξιόποινη πράξη η υποκίνηση διαδήλωσης;

  Ανάλογα εύλογα ερωτήματα προκαλεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Β. Αιγαίου, το οποίο τη Δευτέρα στη Μυτιλήνη ικανοποίησε το αίτημα έκδοσης στην Τουρκία του 30χρονου Κούρδου, πεμπτοετή φοιτητή Ιατρικής Feyyaz Bayram, γνωστού αγωνιστή και στελέχους του κεντρικού συμβουλίου της νεολαίας του HDP. Γεννημένος στην πόλη Λίτσε, η οποία ισοπεδώθηκε το 1993 από τον τουρκικό στρατό, ο Feyyaz αναγκάστηκε για 7 χρόνια να ζήσει ως πρόσφυγας στο Ντιγιάρμπακιρ.
  Το 2006 ως αριστούχος περνά στην Ιατρική Σχολή Κωνσταντινούπολης, όπου παράλληλα δραστηριοποιείται ως συνδικαλιστής φοιτητικών και κουρδικών οργανώσεων.
  Τον Νοέμβριο του 2010 συλλαμβάνεται για υποκίνηση διαδήλωσης, φυλακίζεται σε κελί τύπου F και βασανίζεται για 45 μέρες μέχρι να αφεθεί ελεύθερος. Την άνοιξη του 2014 καταδικάζεται σε 9 χρόνια φυλακή για την ίδια υπόθεση και αποφασίζει να περάσει στην παρανομία.
  Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, αντιλαμβάνεται ότι απειλείται άμεσα η ζωή του. Επιβιβάζεται στις 9 Οκτωβρίου 2016 στη Σμύρνη σε δουλεμπορικό σκάφος μαζί με άλλους περίπου 120 μετανάστες και πρόσφυγες (Σύροι, Αφγανοί και Ιρακινοί), με σκοπό να περάσει από την Τουρκία προς την Ιταλία.
  Για κακή τύχη των επιβαινόντων, στο καράβι προέκυψε σοβαρό μηχανικό πρόβλημα στα ανοιχτά της Μήλου, το οποίο έθεσε σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους.
  Ολοι όσοι ήταν πάνω στο σκάφος διασώθηκαν από το Λιμενικό Σώμα, το οποίο πληροφορήθηκε για το περιστατικό από τηλεφώνημα που έκανε ο ίδιος ο Κούρδος.
  Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και πριν παρουσιαστεί η βλάβη ο Feyyaz, όντας ο μοναδικός στο πλοίο που γνώριζε αγγλικά, κουρδικά και κυρίως τουρκικά, δέχθηκε τηλεφωνικές κλήσεις από τον Τούρκο διακινητή, ο οποίος ζητούσε πληροφορίες από τους Μολδαβούς ναυτικούς, που δεν μιλούσαν τουρκικά, για την πορεία του πλοίου.

  Η κρίσιμη δίκη

  ………………………………….

 4. Ο/Η Παλιός λέει:

  Όχι όσο εσύ

 5. Ο/Η Antifa2 λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/mporei-na-tis-edosa-kai-dyo-mpoynies

  «Μπορεί να της έδωσα και δυο μπουνιές»

  08.09.2017
  Συντάκτης:
  efsyn.gr

  Για τη δολοφονία της Φαίης Μπάχλα απολογήθηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ο Βαγγέλης Στεφανάκης σημειώνοντας πως σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τη σύντροφό του, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια στη Νέα Μάκρη.

  «Δεν είμαι δολοφόνος. Με παρουσιάζουν σαν έναν άνθρωπο που δεν ξέρω καν. Ένας απερίσκεπτος ήμουν χωρίς μυαλό, άμυαλος. Αυτόν τον άνθρωπο που παρουσιάζουν τον δολοφόνο, τον φονιά, εγώ δεν το ξέρω .Την κοπέλα τη χτύπησα πάνω στα νεύρα μου, ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα κάνω τέτοια ζημιά. Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι μπορούσα σηκώνοντας τα χέρια μου να κάνω τέτοια ζημιά σε άνθρωπο. Εκείνο το βράδυ τσακωνόμασταν,δεν σκέφτηκα τίποτα…», ισχυρίστηκε ο 29χρονος κατηγορούμενος.

  Έκανε λόγο για μια σχέση στην οποία κυριαρχούσαν το πάθος και η ζήλια και υποστήριξε ότι, χωρίς να το θέλει, έγινε το μήλον της έριδος ανάμεσα στις δύο αδελφές, οι οποίες τον διεκδικούσαν.

  «Με τη Μαριαλένα έγινε για χαζομάρα», είπε ο κατηγορούμενος αναφερόμενος στο βράδυ πάθους που έζησε με την αδελφή της συντρόφου του και αποτέλεσε την αρχή μιας θυελλώδους περιόδου για το ζευγάρι.

  Πρόεδρος: Μήπως τη χτυπήσατε και με τα πόδια;

  Κατηγορούμενος: Μπορεί να της έδωσα και δυο μπουνιές.

  Πρόεδρος: Δεν μιλάμε για μπουνιές αλλά για κλωτσιές.

  Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι, πάνω στα νεύρα μου.

  Πρόεδρος: Τα χτυπήματα, ακόμη και με τα χέρια, ήταν σοβαρά χτυπήματα.

  Κατηγορούμενος: Δεν σκέφτηκα ότι θα γινόταν τέτοια ζημιά.

  Πρόεδρος: Τη χτυπήσατε με χαστούκια στο κεφάλι;

  Κατηγορούμενος: Ναι. Σφαλιάρες μόνο. Έπεσε κάτω και χτύπησε στο αυτοκίνητο… Της είπα «κοριτσάκι μου σήκω». Την πήρα αγκαλιά, έτρεμα, έβαλα τα κλάματα. Είχε χάσει τις αισθήσεις της, μόνο ανέπνεε.

  Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος περιέγραψε την προσπάθειά του να μεταφέρει την άτυχη κοπέλα στο νοσοκομείο υποστηρίζοντας πως δεν είχε αντιληφθεί τη σοβαρότητα των χτυπημάτων που έφερε καθώς το κορίτσι κατέληξε μετά από λίγες ημέρες.

  «Πανικοβλήθηκα. Ήταν το μυαλό μου πάνω από το κεφάλι μου. Ζήτησα βοήθεια από τον φίλο μου για να μεταφέρουμε τη Φαίη στο νοσοκομείο. Είπα εκεί όταν με ρώτησαν ότι είναι η κοπέλα μου και τσακωθήκαμε. Μου είπε ένας κύριος «ρε συ το έχεις χτυπήσει το κορίτσι» και εγώ έβαλα τα κλάματα».

  Θυμίζουμε ότι στις 8 Ιουνίου 2017 ο Βαγγέλης Στεφανάκης καταδικάστηκε ερήμην με ποινή φυλάκισης 37 μηνών για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία για την επίθεση χρυσαυγιτών με σιδερογροθιά στο προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής στις 12/6/2012.

  • Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με την αγόρευση της εισαγγελέως.

 6. Παράθεμα: Δηλαδή ο Ανδρέας δεν ήταν αρχηγός της 17Ν; « Προδρομικός

 7. Ο/Η του κώλου λέει:

  ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ: Όταν ο Άγιος Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης συνάντησε τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου
  Δημοσιεύτηκε στις 28 Νοεμβρίου 2017

  Όταν ο Άγιος Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης συνάντησε τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών »Γ. Γεννηματάς», τον Σεπτέμβριο του 1990.
  Ο Πατήρ Αρσένιος περιγράφει ένα συγκλονιστικό περιστατικό, έτσι όπως του το μετέφερε ο ίδιος ο Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης. Το περιστατικό αυτό συνέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών »Γ. Γεννηματάς» τον Σεπτέμβριο του 1990.

 8. Παράθεμα: Δηλαδή ο Ανδρέας δεν ήταν αρχηγός της 17Ν; […και ο χαρακτηρισμός «Ολανδρεού» ήταν επαινετικός;] | My CMS

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s