Η Αριστερά των κυνηγών

[Η ‘Οικολογία’ της καραμπίνας]

Κοσίγκιν, Κρούτσεφ, Τίτο, σε κυνήγι. Aπό τη φωτογραφία απουσιάζει ο μαιτρ του σπορ Μπρέζνιεφ. Νομίζω πως με εξαίρεση τον πρώτο, έναν σαφέστατα ιστορικά καταγραμμένο ως ασυνήθιστα για σοβιετικό ηγετικό παράγοντα εκλεπτυσμένο άνθρωπο, που ακολουθούσε υποχρεωτικά, πράγμα που φαίνεται, οι φυσιογνωμίες και η στάση του σώματος των δυο άλλων σε αυτή τη φωτογραφία, αρκούν για να εξηγήσουν την κατάληξη των καθεστώτων τους. Η αλήθεια είναι μπροστά μας, αλλά αρνούμαστε να την παραδεχτούμε, ειδικά αν οι ένοχοι μας μοιάζουν.

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ο αντικαπιταλιστής δουλοπρεπής φίλος της ρωσικής καπιταλιστικής Gazprom («Greenpeace campaigners arrested before hanging anti-Gazprom banner») Λαφαζάνης («Η υπόκλιση του Λαφαζάνη στον Μίλερ») και κόλακας των Ελλήνων κυνηγών ψηφοφόρων (“Παναγιώτη Λαφαζάνη ψυχαγωγία και κοινωνική συναναστροφή το κυνήγι;), ένας πολύ συντηρητικός πολιτευτής που νομίζω προσωποποιεί το μεγαλύτερο αριθμό αντιφάσεων και ανακολουθιών από οποιονδήποτε άλλον, μπορεί να έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το βαλκάνιο τσούρμο του, αλλά ο σπόρος που έριξε βλάστησε. Ομολογώ πως αγνοούσα την ύπαρξη Υπουργού Φαμέλου, αλλά τον ανακάλυψα τώρα: «Οικολόγοι κατά Φάμελλου για το κυνήγι» (25.8.2017) ‘Με τη δική μας στήριξη έγινες υπουργός».. «… ο κ. Φάμελλος με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι «το κυνήγι είναι μια δραστηριότητα που συμβάλλει στην αειφορική διαχείριση των θηρευσίμων ειδών, αποτελεί δηλαδή μέτρο περιβαλλοντικής διαχείρισης και ως τέτοιο εντάσσεται στον γενικότερο περιβαλλοντικό σχεδιασμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας…». Έχουμε λοιπόν για πολλοστή φορά το σύμπτωμα της φραστικής αντιστροφής της πραγματικότητας, άλλον έναν βιασμό της λογικής, από Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόκληση Φαμέλου αντέδρασε (3 Σεπ. 2017) προς τιμήν του το φίλιο tvxs («Πυρ κατά βούληση»): «Όταν η ετήσια ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι εκδίδεται από μια αριστερή κυβέρνηση και προκαλεί την απόλυτη ικανοποίηση των κυνηγών και την πλήρη απογοήτευση των Οικολόγων τότε κάτι έχει πάει λάθος… Η νέα ρυθμιστική του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου αγνοεί τις δεσμεύσεις της χώρας και τις επιστημονικές προτάσεις για την προστασία της βιοποικιλότητας καθώς και το πόρισμα της ομάδας εργασίας που συστήθηκε για αυτό το λόγο. Αντιθέτως, οι οργανώσεις των κυνηγών ευχαριστούν τον υπουργό (!) που δεν περιόρισε ούτε τη διάρκεια της θήρας αλλά ούτε τα είδη, ακόμη και αν  βρίσκονται στον «κόκκινο» κατάλογο των απειλούμενων.…Ο μειωμένος κρατικός έλεγχος στη θήρα, η υποβάθμιση των αρμόδιων επιστημονικών φορέων και η ταύτιση με τις απόψεις των κυνηγών αθετούν σοβαρές δεσμεύσεις. Για ένα αριστερό κόμμα, που αναδείχτηκε και χάρη στους αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος και συναντήθηκε στα κινήματα με τους πολίτες και την πολιτική οικολογία. Όταν μάλιστα υπουργοί από το κόμμα των Οικολόγων συμμετέχουν στη κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζεται και από το κόμμα των Πρασίνων στην Ευρωβουλή. Ακόμη μεγαλύτερο λάθος θα ήταν να οφείλονται οι ανακολουθίες στο κακώς εννοούμενο πολιτικό κόστος καθώς Αριστερά και κυνήγι δεν συναντιόνται πουθενά. Αρκεί κανείς να ανατρέξει στο ύφος των ανακοινώσεων των κυνηγών και θα καταλάβει».

Δεν νομίζω πως δικαιολογείται η έκπληξη του αριστερού ιστότοπου. Ο Τσίπρας και οι περί αυτόν είχαν έγκαιρα εκπέμψει το σήμα του τυχοδιωκτισμού, της ασυνέπειας, της καταπάτησης των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών κανόνων και αξιών. Η ίδια η συνολική Αριστερά δεν φημίζεται δυστυχώς-αν δεν θέλουμε να κοροϊδευόμαστε, για το σεβασμό της προς τα ζώα, οι ηγέτες του «υπαρκτού σοσιαλισμού» διέπρεψαν στο κυνήγι χωρίς να διαμαρτυρηθεί από όσο ξέρω ποτέ κανένα κόμμα αυτοπροσδιοριζόμενο ως Κομμουνιστικό ή κάποιος επώνυμος που δήλωνε Κομμουνιστής και οι Λαφαζάνης και Τσίπρας δεν αποτελούν την εξαίρεση αλλά τον κανόνα. Είναι βεβαίως άλλης τάξης ζήτημα αν αυτά που τα αριστερά κόμματα εμφανίζουν ως πεδίο αξιών τους (προεκλογικά πάντα) συμβαδίζουν με την πρακτική τους ως εξουσίας αλλά και με τις ατομικές συμπεριφορές ηγετικών τους παραγόντων ή και πολλών οπαδών τους, όπως είναι γεγονός πως στους κόλπους της Αριστεράς έχουν στρατευτεί πολλοί ειλικρινείς, κάποιοι και με θεωρητικό εξοπλισμό, φιλόζωοι. Σχετικά με τη στάση ζωής της διεθνούς και της ιθαγενούς Αριστεράς απέναντι στα δικαιώματα των ζώων, τα είχαμε έγκαιρα επισημάνει αυτά (11.6.2013, «Τι κάνει η Αριστερά για τα ζώα;»), ένα δημοσίευμα το οποίο νομίζω πως διαψεύδει τον αυθαίρετο ισχυρισμό (ευσεβή πόθο) του tvxs πως «Αριστερά  και κυνήγι δεν συναντιόνται πουθενά»: «…Μάλιστα οι Μαρξ και Ένγκελς στη δική τους αλληλογραφία …Δυστυχώς μέσα στις παραδοχές που είχε κάνει η συνείδηση των δυο Επαναστατών, φαίνεται πως ήταν και το δικαίωμα του ανθρώπου να εκτελεί ζώα μόνο για την ψυχαγωγία του! Σε γράμμα του, ο δεύτερος περιγράφει στον πρώτο το 1857 πως το πολύωρο κυνήγι της αλεπούς τον κρατάει σε «διαβολική διέγερση» και του δίνει «τη μεγαλύτερη φυσική ευχαρίστηση που ξέρει» («The Frock-Coated Communist: The Revolutionary Life of Friedrich Engels»-Tristram Hunt-The Penguin Press). Είναι απόλυτα αντιφατικό ο γιός του εργοστασιάρχη που αγωνίστηκε με τόση πίστη για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης να καταδέχεται να κυνηγάει καβάλα στο άλογό του μια τρομοκρατημένη αλεπουδίτσα…» (Bλ και εδώ: «Engels, the Red who rode to hounds»-Tristram Hunt, ‘Telegraph, 02 May 2009).

Ο λευκός άνθρωπος ως θήραμα των «κατώτερών» του (από ταινία του 1965). Οι ρόλοι μπορεί πάντα να αντιστραφούν, εδώ ή άλλοτε ή κάπου αλλού, αλλά αυτό ούτε που περνάει από το μυαλό των πολλών ανθρώπων.

Είχαμε εντοπίσει επίσης, πολύ πριν ο λαϊκιστής κυνηγός ψήφων Λαφαζάνης,  υποδυθεί τον Νεμρώδ, την περίπτωση του συμπαθητικού βουλευτή Καστοριάς Βαγγέλη Διαμαντόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ), ενός «λαϊκού παιδιού» που πρόβαλε τη «λαϊκότητά» του, τεχνικού τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και ενεργού οπαδού του Άρη Θεσσαλονίκης, που δήλωνε «αναρχικός», αλλά έκανε, ως βουλευτής, θρησκευτικό γάμο (όπως και η Κωνσταντοπούλου και ο Μπάρκας της Πρέβεζας) και η πρώτη του κίνηση όταν εξελέγη ήταν να επισκεφθεί τον τοπικό μητροπολίτη, ενώ λίγο μετά ανακάλυψε και τη «Βόρειο Ήπειρο». Ταυτόχρονα ο αντισημιτισμός του εκδηλωνόταν με τη συμμετοχή του στο «καράβι της Γάζας», χωρίς να έχει βρει μισή λέξη για να καταδικάσει τον πραγματικό δυνάστη των Παλαιστινίων, την Χαμάς. Οι υποτιθέμενες όμως ελευθεριακές ιδέες του («Μαοϊσμός και Αναρχισμός στο ΣΥΡΙΖΑ»-7.12.2013) σταματούσαν και στην είσοδο των κολαστηρίων των μινκ του τοπικού γουνεμπορίου («Τα γουναράδικα του ΣΥΡΙΖΑ», 1.8.2013). Αξίζει να διαβάσουμε (κριτικά γιατί είναι υπερβολικά αυστηρό, μπορεί να γίνεται και λίγο άδικο) και ένα άρθρο του Στέφανου Κασιμάτη, για να δούμε με πόση ευκολία ο «αναρχικός» πολιτευτής, μετατρέπεται (όχι χωρίς επιχειρήματα) σε θιασώτη κάποιων προνομίων της εξουσίας («Ο βουλευτής Διαμαντόπουλος και η γοητεία του Ντε Μεστρ») ή κατ’ επέκτασιν,  πως η σημαία ευκαιρίας που λέγεται φιλοζωία, μπορεί να γίνει από την ώρα της κατάληψης της εξουσίας μεγάλη πολυτέλεια, για μια Αριστερά που στην πίσω μεριά του μυαλού της, αντιλαμβανόταν την πολιτική και ως ευκαιρία προσωπικού και οικογενειακού βολέματος. Η περίπτωση Διαμαντόπουλου, ο οποίος-τώρα που τον βλέπω από κάποια απόσταση- σε καμία περίπτωση δεν εντάσσεται στους χειρότερους αριστερούς αυτής της χώρας, νομίζω πως προσφέρεται για την άντληση χρήσιμων συμπερασμάτων για το μακρύ δρόμο που έχει να διανύσει η κοινωνία μας, για να κατακτήσει την ωρίμανσή της και κάποια στέρεη στήριξη σε θεμελιώδεις αρχές.

Αν μας δίδαξε νομίζω κάτι η τραγελαφική εποχή της Αριστεροακροδεξιάς διακυβέρνησης, είναι πως οι ιδέες, οι αξίες και αυτοί που δηλώνουν φορείς τους, πρέπει να κρίνονται πάντα στο πεδίο της αμείλικτης πραγματικότητας και πως το αποτέλεσμα συνήθως αυτής της δοκιμασίας και αποτίμησης είναι απογοητευτικό.

 

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

19 Responses to Η Αριστερά των κυνηγών

 1. Ο/Η Αναρχία à la Καστοριά λέει:


  Οικολογικές φυλακές μινκ των ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ


  http://www.odos-kastoria.gr/2013/04/blog-post_1406.html

  27/4/13
  ΟΔΟΣ: Η εικόνα του κ. Διαμαντόπουλου

  ΟΔΟΣ 24.1.2013 | 676

  ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ, εντελώς πρωτότυπο και προσωπικό τρόπο να εισβάλλει και να επιβάλλεται σε τακτική πια βάση στην πανελλήνια επικαιρότητα, έχει ανακαλύψει καθώς φαίνεται, ο βουλευτής Καστοριάς κ. Βαγγέλης Διαμαντόπουλος (ΣυΡιζΑ-ΕΚΜ)

  ΠΟΤΕ με τις διαδηλώσεις στην Χαλκιδική, πότε με την εκστρατεία στην… Γάζα, πότε με τους χορούς και τις φιγούρες του με την βουλευτή Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου στα καρναβάλια, ή τις παρεμβάσεις του στο κοινοβούλιο, από τα έδρανα του οποίου ανέλυσε τα της άμεσης δημοκρατίας και της αναρχίας πριν αρκετές ημέρες, προκαλώντας σάλο.

  ΚΑΙ ΤΩΡΑ με τις ακόμη πιο προχωρημένες δηλώσεις του που θεωρήθηκαν (και επικρίθηκαν) από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και ιδιαίτερα του υπουργού δημόσιας τάξης κ. Ν. Δένδια ως περίεργες στην καλύτερη περίπτωση. Εξ αιτίας των αναφορών του στο εμπορικό κέντρο Mall και στα όπλα, ούτε λίγο ούτε πολύ από την πλευρά της κυβέρνησης έστρεψαν τα βέλη σε βάρος του ίδιου και του ΣυΡιζΑ.

  ΠΡΟΦΑΝΩΣ ο βουλευτής Καστοριάς δεν διαθέτει ούτε εμπειρία, ούτε καθοδηγείται από συμβούλους και image makers. Η μέχρι τώρα εικόνα του, αποδεικνύει ότι βιάζεται περισσότερο απ’ όσο μπορεί να δικαιολογήσει η εκλογή του στο αξίωμα του βουλευτή. Και οπωσδήποτε ότι ομιλεί πολύ περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται.

  ΜΑΛΙΣΤΑ αν εξαιρεθούν κάποιες γενικόλογες αναφορές στα προβλήματα της εκλογικής του περιφέρειας -της Καστοριάς- προφανές είναι ότι ο απολογισμός του σε σχέση με αυτά, δεν είναι ο καλύτερος. Μακάρι να αλλάξει.

  Ο ΙΔΙΟΣ χρειάζεται περισσότερο χρόνο για το κοστούμι του βουλευτή ενός ακριτικού, υπερσυντηρητικού νομού και μάλιστα από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Μαθαίνει, αλλά είναι άγνωστο πόσο θα αργήσει να εξισορροπήσει τα ρεαλιστικά στοιχεία της ιδιότητάς του, με την πεποίθησή του, ότι όταν προβαίνει σε δηλώσεις και βρίσκεται μπροστά σε κάμερες και μικρόφωνα, «γράφει».

  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ακριβώς είναι το πρόβλημά του, διότι θα έπρεπε να ομιλεί, και όχι να «γράφει». Όχι να συμπεριφέρεται σαν σταρ. Καθ’ ότι αποξενώνεται από τους πολίτες του νομού Καστοριάς, αλλά και από στελέχη του χώρου του.

  ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ για τον ίδιο είναι ότι κατόρθωσε να συνασπίσει εναντίον του, σχεδόν όλους. Απ’ αυτή την συμπαθή, αλλά ανέξοδη κατάσταση, δεν είναι πια καθόλου βέβαιο αν θα μπορέσει ποτέ να απαγκιστρωθεί και να γλυτώσει. Ίσως μάλιστα να έχουν προκληθεί οριστικές ρήξεις, σε βάρος του από τα κάθε λογής κατεστημένα. Ακόμη κι’ αν αυτά βρίσκονται στον πολιτικό του χώρο.

  ΕΝΑΣ νέος άνθρωπος, που με τις ίδιες συνθήκες ξαφνικά εκλέγεται βουλευτής, θα μπορούσε να είναι το σενάριο μιας κινηματογραφικής ταινίας. Με πλοκή, που εξελίσσεται μεταξύ του ίδιου προσώπου, που αμέσως μετά την νίκη του πηγαίνει πρώτα στον Μητροπολίτη για να του υποβάλλει τα δέοντα, αλλά ταυτόχρονα δηλώνει, επαναστάτης και αναρχικός!

  ΠΑΝΤΟΥ, εκτός από την στιγμή που πληρώνεται την βουλευτική αποζημίωσή του βεβαίως, ή τις ώρες που εκστασιασμένος στα καρναβάλια του Άργους, ζούσε τον δικό του μύθο.

  ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ απ’ αυτό το σημείο και από τις απλοϊκές, μάλλον αθώες φραστικές γκάφες, ενός ανέτοιμου -για τον συνήθως σοβαροφανή ρόλο του- νεαρού συμπολίτη, μέχρι την πλήρη στοχοποίησή του από την κυβέρνηση -η οποία έχει με τη σειρά της τα δίκια της να θορυβείται από την έξαρση των τρομοκρατικών επεισοδίων, υπάρχει μεγάλη, τεράστια ίσως διαφορά. Διότι με τις γκάφες ή και τις απόψεις του βουλευτή Καστοριάς, μπορεί κάποιος να μειδιάσει, να οργιστεί, να συμφωνήσει ή και να διαφωνήσει.

  ΑΛΛΑ με τους Σέρλοκ Χόλμς της κυβέρνησης, που νομίζουν ότι έλυσαν το πρόβλημα της τρομοκρατίας με το να βάζουν διαρκώς στο στόχαστρό τους τον βουλευτή Καστοριάς, μάλλον πρέπει να τρομοκρατούνται οι πολίτες. Αντί για πράκτορες 007, μάλλον ένα σκέτο 0 κερδίζουν έως στιγμής οι ντετέκτιβ.

  Ο κ. ΒΑΓΓΕΛΗΣ Διαμαντόπουλος, θύμα του εαυτού του έως τώρα και της εικόνας του που ο ίδιος ενθάρρυνε, αποδεικνύει -δυστυχώς για τον ίδιο και το πολιτικό του μέλλον- ότι πήγαινε γάντι το σκίτσο και ο τίτλος του Δον Κιχώτη στο πρωτοσέλιδο της ΟΔΟΥ του φύλλου 663 της 25ης Οκτωβρίου 2012 που σχολίαζε την κρουαζιέρα στο Ισραήλ.

  ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ πλήρως και την επιλογή του ως αδιαφιλονίκητου πρώτου προσώπου του 2012 από τους αναγνώστες και φίλους της ΟΔΟΥ, η οποία πλειοδοτώντας, πρόσθεσε ότι για την Καστοριά, είναι το πρόσωπο «ίσως και της δεκαετίας». Στον ίδιο απομένει να αποδείξει στο συντομότερο χρονικό διάστημα, αν κι’ από πάνω πήγαινε γυρεύοντας.

  ΑΡΚΕΙ, την επόμενη φορά που θα βρεθεί μπροστά σε κάμερες και μικρόφωνα, να μην εξομολογηθεί εκ βαθέων, ότι το αγαπημένο του τραγούδι ήταν πάντοτε το «Απόψε κάνεις μπαμ!».

  Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 24 Ιανουαρίου 2013, αρ. φύλλου 676

  http://www.odos-kastoria.gr/2013/03/2012-1.html

  12/3/13
  Πρόσωπα 2012 [1] Ευάγγελος Διαμαντόπουλος

  ΟΔΟΣ 3.1.2013 | 673

  To αδιαμφισβήτητο πρόσωπο του 2012

  Η εκλογή του με τον ΣυΡιζΑ ως βουλευτής Καστοριάς, αποτελεί την έκπληξη, όχι μόνο του 2012 αλλά ίσως και της δεκαετίας ολόκληρης.

  Μπορεί σε άλλες εκλογικές περιφέρειες η εναλλαγή των κομμάτων στα τοπικά βουλευτικά πράγματα να μην είναι κάτι ασυνήθιστο, αλλά στην αρκετά μετριοπαθή Καστοριά, η συγκεκριμένη εκλογή ισοδυναμεί με σοκ.

  Όχι μόνο επειδή είναι νέος στην ηλικία και διαδέχεται τον κ. Φ. Πετσάλνικο -είχε υποστεί τέτοια φθορά, που η μέθοδος της κατάρρευσης ήταν απλά θέμα συγκυρίας.

  Ούτε απλώς επειδή προέρχεται από ένα κομματικό σχηματισμό όπως τον ΣυΡιζΑ-ΕΚΜ ο οποίος στην Καστοριά αποτελούσε πάντοτε μια ισχνή μειοψηφία- και αυτό διότι όπως είναι γνωστό, η αύξηση των ποσοστών του οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι «οι πατριώτες» και «προεδρικοί» του Πα ΣοΚ καθώς και εξημμένος συνδικαλιστικός του τομέας, ψήφισαν «δαγκωτό» Συνασπισμό. Όχι μόνο για να διατηρήσουν τα προ του 2009 κεκτημένα τους, ούτε για να επανακρατικοποιηθεί η Ολυμπιακή, το Λιμάνι του Πειραιά και η… «Δωδώνη», αλλά προπαντός για να εκδικηθούν το ΠαΣοΚ των εκσυγχρονιστών.

  Αλλά πρωτίστως επειδή ο ίδιος, εμπνέει κάτι αντικομφορμιστικό, ενσαρκώνει τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας και επιπλέον έφερε ένα αέρα δημοκρατικής εξισορρόπησης στην Καστοριά. Η οποία κυριαρχήθηκε αποκλειστικά από τα δυο μεγάλα κόμματα σε βαθμό πλήρους και ολοκληρωτικής σύγχυσης.

  Με τις αποφάσεις του να συμμετέχει σε διαδηλώσεις στην θερινές εξορμήσεις στην Χαλκιδική. και προπαντός στα μέσα του Φθινοπώρου να αγνοήσει τις διαδηλώσεις της Καστοριάς για την τιμή των καυσίμων θέρμανσης, και να προτιμήσει να υποδυθεί τον Δον Κιχώτη σε ένα πλοίο που δεν έφθασε ποτέ στην Γάζα της Παλαιστίνης (αλλά στο ίδιο το Ισραήλ) φορώντας ο ίδιος, χειμωνιάτικες μπότες, αμπέχονα και μαντήλια παλαιστινιακά, πλαισιωμένα με γυαλιά ηλίου μέσα στο αεροδρόμιο -την στιγμή που οι συνταξιδιώτες του ήταν με κοντομάνικα και βερμούδες, είναι εικόνα που προκάλεσε και δικαιολογημένα συζητήθηκε αλλά και επικρίθηκε. Παρά το γεγονός ότι η εκλογή του, ανέτρεψε επιτέλους μια κατάσταση άρρωστη και παρωχημένη.

  Είναι πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα στην νέα γενιά των ψηφοφόρων και ειδικά στους αυριανούς να ενθαρρυνθούν πρότυπα πολιτικών που εκλογικεύουν την πολιτική και κάνουν τους πολιτικούς πιο ανθρώπινους και προσιτούς.

  Για όλους αυτούς τους προφανείς λόγους, οι αναγνώστες και φίλοι της ΟΔΟΥ τον επέλεξαν σαν το αδιαμφισβήτητο πρόσωπο του 2012. Άγνωστο είναι βέβαια, αν υπάρχει κάποιος από τους αναγνώστες που επέλεξε στα πρόσωπα της χρονιάς τον επαναστάτη αυτό τύπο για την κάπως από τα παλιά κίνησή του, αμέσως μετά την εκλογή του, να επισκεφτεί πρώτος και καλύτερος τον Μητροπολίτη Καστοριάς.

  Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 3 Ιανουαρίου 2013, αρ. φύλλου 673

  49 σχόλια:

  Ανώνυμος12/3/13
  ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 1
  ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ-ΟΙ-ΟΙ-ΟΙ !!!!!!!

  https://fouit.gr/2013/11/02/%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD/

  Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος στην Αλβανία (βίντεο)
  2 Νοεμβρίου 2013 09:17

  Σε όλες αυτές της εκδηλώσεις έλαβαν μέρος:
  Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ Ιωάννης Πεδιώτης, ο οποίος οργάνωσε τα πάντα και τον οποίο των ευχαριστούμε, ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κκ Ιωάννης, ο Βουλευτής Κοζάνης, με την ΝΔ ο κ. Γεώργιος Κασαπίδης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κ Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ και αντιπρόεδρος της Αλβανικής Βουλής κ Ευάγγελος Ντούλε, Ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Βασίλειος Μπολάνο, ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ περιφέρειας Κορυτσάς κ Γρηγόρης Καραμέλος, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης στην Αλβανία, κ Γεώργιος Χρονόπουλος, η Σφέβα ΠΑΣΥΒΑ με τον πρόεδρο Φιλόθεος Κεμετσετζή και άλλα μέλη, ο Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας κ Γεώργιος Παπαδόπουλος, η Παγκόσμια Βλάχικη Αμφικτυονία με εκπρόσωπο της τον κ Πότση, το ΑΧΕΠΑΝΣ, ο πρόεδρος των ΡΩΜ Κορυτσάς κ Αρμπέν Κοστούρη, αλλά και άλλοι φορείς ντόπιοι ή από την Ελλάδα.

  Χριστό και Πατρίδα είχαν στην καρδιά τους και κατάφεραν το αδύνατο και το αδιανόητο, γιατί ο άνθρωπος μεγαλουργεί μόνο όταν έχει τα σωστά ιδανικά και σίγουρα αντιμετωπίζει την ζωή με νηφαλιότητα και θάρρος όταν έχει Χριστό στην καρδιά του γιατί μόνο με Αυτόν ξέρει τη θέλει και πώς να το πετύχει.

  ΖΉΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ – ΖΉΤΩ Η ΕΛΛΆΔΑ- ΖΉΤΩ Η ΜΑΡΤΥΡΙΚΉ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ

 2. Ο/Η Psycho λέει:


  Fidel Castro on a hunting trip in Romania in this May 1972 file photograph from Reuters.

  Πολιτιστική κληρονομιά

 3. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  μέσα στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος και οι ευρωπαϊκές οδηγίες»;;;

  http://www.tanea.gr/news/politics/article/5197884/tsipras-pseydh-ta-dhmosieymata-oti-o-syriza-tha-katarghsei-to-kynhgi/

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/01/2015 17:39

  «Ψευδή και προβοκατόρικα» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δημοσιεύματα και ανυπόγραφες αφίσες, σύμφωνα με τις οποίες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως κυβέρνηση, προτίθεται να καταργήσει το κυνήγι.

  Σχετικές διαβεβαιώσεις έδωσε ο κ. Τσίπρας στους εκπροσώπους της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Αναγνωρίζουμε τους κυνηγητικούς συλλόγους και την προσφορά τους και θέλουμε να υπερασπιστούμε την κυνηγητική δραστηριότητα, μέσα στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος και οι ευρωπαϊκές οδηγίες».

  «Δεσμευόμαστε ότι σε συνεργασία με τους κυνηγετικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες τους θα επιδιώξουμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές παρεμβάσεις, με στόχο τόσο τη συνέχιση της κυνηγετικής δραστηριότητας όσο και της προστασίας της βιοποικιλότητας της πατρίδας μας» πρόσθεσε.

  http://www.knf.gr/efropaiki-paremvasi-gia-to-kinigi-tis-arsenikis-bekatsas/

  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΑΡΣΕΝΙΚΗΣ ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ
  31 ΜΑΪΟΣ, 2015

  Η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υποχρεωμένη να τηρεί τους Κανονισμούς της Ε.Ε. και να εναρμονίζει την εθνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή, η οποία παίρνει την μορφή Οδηγιών και Αποφάσεων. Όσο αφορά τη θήρα, κομβικό σημείο για την εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή αποτέλεσε η Κ.Υ.Α. 414985/1985 (ΦΕΚ Β′ 757) «Μέτρα διαχείρισης της άγριας ορνιθοπανίδας» με την οποία ενσωματώθηκε η Οδηγία για τα Πτηνά της ΕΕ στη σχετική με το κυνήγι εθνική νομοθεσία.

  https://www.efsyn.gr/arthro/oi-kynigoi-eyharistoyn-idiaitera-ton-k-ypoyrgo

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  «Οι κυνηγοί ευχαριστούν ιδιαίτερα τον κ. υπουργό»


  Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελος

  29.08.2017, 19:11

  Συντάκτης: Τάσος Σαραντής

  Την πλήρη ικανοποίηση των κυνηγών ανά την επικράτεια, αλλά και την ολική απογοήτευση των οικολόγων προκάλεσε η φετινή ρυθμιστική απόφαση για την άσκηση του κυνηγιού που ξεκίνησε στις 20 Αυγούστου και εκδόθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

  Η νέα υπουργική απόφαση δεν διαφοροποιείται ουσιαστικά σε τίποτα από την περσινή, αγνοώντας παντελώς τεκμηριωμένες επιστημονικές προτάσεις σχεδόν του συνόλου των φορέων που ασχολούνται με την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας στη χώρα μας και που κατατέθηκαν πρόσφατα στο πλαίσιο του Εθνικού Διάλογου για το κυνήγι που είχε πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του ίδιου του ΥΠΕΝ.

  Το κλίμα ευφορίας που επικράτησε στους κυνηγούς ολόκληρης της χώρας είναι εμφανές στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας (ΚΣΕ):

  «Η υπογραφείσα από τον υπουργό αναπληρωτή κ. Φάμελλο ρυθμιστική απόφαση για την περίοδο 2017-2018 με την οποία επαναλαμβάνεται η ρυθμιστική της προηγούμενης περιόδου, πέρα από ορισμένες ειδικές ρυθμίσεις για τον αγριόχοιρο, αποδεικνύει κατά τρόπο σαφή ότι ο κ. Φάμελλος δεν υιοθέτησε ουδεμία περικοπή από το πλήθος των παντελώς ατεκμηρίωτων περικοπών και περιορισμών της θήρας που ζητούν σε κάθε ευκαιρία οι αντικυνηγετικές ΜΚΟ, πράγμα για το οποίο οι κυνηγοί ευχαριστούν ιδιαίτερα τον κ. υπουργό».

  Η ικανοποίηση των κυνηγών και οι ευχαριστίες προς τον κ. Φάμελλο πήραν κι έδωσαν από ανάλογες ανακοινώσεις των κατά τόπους κυνηγετικών ομοσπονδιών και εκφράστηκαν ακόμη και σε τίτλους επαρχιακών εφημερίδων σε περιοχές όπου το κυνήγι ανθεί. «Πυρ κατά βούληση…», ήταν ο τίτλος της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, ενώ η ασχολούμενη με αγροτικά θέματα «Υπαιθρος Χώρα» είχε τίτλο σε σχετικό ρεπορτάζ «Στο πλευρό Φάμελλου η κυνηγετική Θεσσαλίας».

  Τα «δώρα» προς τους κυνηγούς δεν αφορούσαν μόνο το γεγονός ότι δεν έγινε καμία περικοπή τόσο στον αριθμό των ειδών που θηρεύονται όσο και στη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου.

  Στη δημόσια θέα απλωμένα μερικά από τα θηράματα των κυνηγών Ετοιμοι για νέα κατορθώματα… |
  Για πρώτη φορά ύστερα από αρκετά χρόνια υπογράφτηκε τόσο νωρίς η ρυθμιστική διάταξη θήρας, γεγονός που γλίτωσε χιλιάδες κυνηγούς από απίστευτη ταλαιπωρία.

  Επιπλέον, η διάρκεια της θήρας του αγριογούρουνου παρατείνεται για μία ημέρα, την 21η Ιανουαρίου 2018, ώστε να μη χαθεί για τους κυνηγούς η… παραδοσιακή κυνηγετική ημέρα της Κυριακής.

  Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι η απόφαση του κ. Φάμελλου αγνόησε παντελώς και στην ουσία πέταξε στα σκουπίδια τη διαδικασία του Εθνικού Διαλόγου για το κυνήγι, καθώς και το πόρισμα της ομάδας εργασίας που συστάθηκε με αντικείμενο την αξιολόγηση των απόψεων που κατατέθηκαν σε αυτόν.

 4. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.ihunt.gr/content/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B8%CE%B7%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82

  Απαγορευση θηρας στους ιερεις
  23/08/2013

  Αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν την αγαπημένη τους ενασχόληση -το κυνήγι – είναι οι κληρικοί κυνηγοί.

  Από φέτος τίθεται σε ισχύ παλαιότερη απόφαση της Ιεράς Συνόδου σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται οι κληρικοί να οπλοφορούν ακόμα και για το κυνήγι.

  Έτσι αρκετοί κληρικοί που προσήλθαν φέτος για να ανανεώσουν την άδεια θήρας τους βρέθηκαν προ εκπλήξεως αφού ενημερώθηκαν ότι πρέπει να…παρατήσουν το κυνήγι.

  Όλα άρχισαν το 2006 μετά την εμπλοκή ενός κληρικού σε κυνηγετικό ατύχημα.

  Τότε η Ιερά Σύνοδος μετά από σχετικό ερώτημα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής είχε καταλήξει στην απόφαση «της πλήρους απαγορεύσεως της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας στους κληρικούς, μηδέ της θήρας εξαιρουμένης, αφ’ ενός μεν διότι δεν συνάδει η οπλοφορία προς το ιερατικό σχήμα, αφ’ ετέρου δε για την προστασία και των ιδίων για να μην καταστούν υπαίτιοι φόνου και εκπέσουν της ιεροσύνης τους».

  Ωστόσο η απόφαση αυτή στην πράξη δεν είχε εφαρμοστεί.

  Πέρυσι όμως ένα νέο κυνηγετικό ατύχημα στο οποίο είχε εμπλακεί ξανά ιερωμένος οδήγησε της αστυνομικές αρχές να ενεργοποιήσουν την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

  Βέβαια αυτό έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις κληρικών οι οποίοι επί σειρά ετών κυνηγούν τηρώντας πιστά όπως λένε, όλους τους κανόνες που διέπουν τη συγκεκριμένη ενασχόληση.

  Ωστόσο πρόκειται για θέμα που αφορά την ίδια την Ιερά Σύνοδο με αποτέλεσμα οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι να είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν την απόφαση.

  http://www.top-news.gr/kriti-viral-iereas-pou-ksespa-gia-katasxesi-karabinas/
  Κρήτη: Viral ο ιερέας που ξεσπά για την κατάσχεση της καραμπίνας του
  Από Newsroom – 30/08/2017 | 18:00

  Viral έχει γίνει μέσα σε λίγες ώρες ο παπά Δημήτρης, ο οποίος μέσω ενός κειμένου καταγγέλλει όλους και όλα για την κατάσχεση της κυνηγετικής του καραμπίνας, που όπως ισχυρίζεται κατείχε νόμιμα.

  Η φωτογραφία και το κείμενό του έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου και στα social media υπάρχουν πολλοί που τάσσονται στο πλευρό του και άλλοι που στρέφονται εναντίον του.

  Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο του:

  «Σήμερα 28/8/17 οί Δυνάμεις Καταστολῆς, μέ ἐντολή τών Νεοταξιτών Ἐπισκόπων τής Ἱεράς Συνόδου τής Ἐκκλησίας τής Ἑλλάδος, καί τής Ἱεράς Συνόδου τής Ἐκκλησίας τής Κρήτης, μοῦ κατέσχεσαν τήν κυνηγετική καραμπῖνα πού κατεῖχα νόμιμα, χωρίς λόγο, καί χωρίς νά ἔχω παραβεῖ τήν νομοθεσία περί ὅπλων καί έκρηκτικών. Σύμφωνα μέ τούς αὐτούς, δέν συνάδει ή ἰδιότητα τού κληρικοῦ, μέ τήν όπλοκατοχή, τήν όπλοχρησία, καί τό κυνήγι.

  http://www.dimokratianews.gr/content/77121/paros-iereas-frontizei-dekades-adespotes-gates
  Πάρος: Ιερέας φροντίζει δεκάδες αδέσποτες γάτες


  31.07.2017
  Ο π. Στυλιανός Μπιζάς, εφημέριος στην Παναγία Εκατονταπυλιανή, μεριμνά εδώ και χρόνια για τα χαριτωμένα τετράποδα του νησιού και μιλάει για την ιδιαίτερη σχέση που έχουν οι άνθρωποι με τα ζώα

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Όταν οι κυνηγοί γίνονται θηράματα

  http://www.imdb.com/title/tt0060736/plotsummary?ref_=tt_ov_pl
  The Naked Prey (1965)

  Το γυμνό θήραμα

  Μια ομάδα ανδρών είναι σε σαφάρι στην Αφρική. Ένας από την ομάδα αρνείται να δώσει ένα δώρο σε μια φυλή που συναντούν. Η φυλή προσβεβλημένη, παγιδεύει τους κυνηγούς, και έναν-έναν τους σκοτώνει όλους εκτός από έναν, με διάφορους εφευρετικούς και τρομακτικούς τρόπους. Στο τελευταίο μέλος που επιβιώνει δίνεται «η πιθανότητα του λιονταριού» από τον φύλαρχο, πράγμα που σημαίνει που θα κυνηγηθεί σαν ζώο από ένα απόσπασμα πολεμιστών της φυλής. Γυμνός και χωρίς όπλα, αφήνεται να τρέξει ξεκινώντας έτσι ένα κυνήγι ζωής ή θανάτου μέσα από την άγρια Αφρική.

 6. Ο/Η Ε.Γ. λέει:

  Την είδαμε και την σύγχρονη πολιτισμένη Δύση

  https://www.facebook.com/xyzcontagion/?hc_ref=ARQE8wdK7n0NQgiTpYpQ8_R6QJJFLGAHwNF6Wxvju3E06Jl_Zs8F3wWwZ8PXS_KhPE8&fref=nf

  XYZ Contagion
  16 ώρες ·
  Τι λέτε εδώ, «να αφαιρέσουν χειρουργικά τις φωνητικές χορδές των ζώων επειδή ενοχλούσαν με το γάβγισμά τους»;
  – Απόφαση-σοκ: «Κόψτε τους τις φωνητικές χορδές» – The Washington Post
  Τα σκυλιά του γείτονα ενοχλούν με το γάβγισμά τους; Το Εφετείο του Όρεγκον έδωσε τη λύση με μια σοκαριστική απόφαση, κατόπιν καταγγελιών των κατοίκων, διατάσσοντας την αφαίρεση των φωνητικών χορδών των σκύλων ώστε να μην ενοχλούν.
  Οι αρχές, όπως γράφει η Washington Post, επέβαλαν σε ένα ζευγάρι εκτροφέων θιβετιανών μαστίφ, να αφαιρέσουν χειρουργικά τις φωνητικές χορδές των ζώων επειδή ενοχλούσαν με το γάβγισμά τους.
  Η απόφαση είναι η τελευταία εξέλιξη μιας πολυετούς δικαστικής διαμάχης που άρχισε το 2002 όταν η Κάρεν και ο Τζον Απντιγκαφ άρχισαν να εκτρέφουν μεγαλόσωμους μαλλιαρούς σκύλους για να προστατεύουν τα πρόβατα, στο Ρουζ Ρίβερ, στο Όρεγκον. Ποιμενικούς δηλαδή.
  Τα ζώα όμως αφέθηκαν για μεγάλες περιόδους μόνα και κατά συνέπεια ανεξέλεγκτα, εξ αιτίας των μακρινών ταξιδιών των ιδιοκτητών τους. Το ζευγάρι τότε είχε αντιτείνει ότι εφόσον η κατοικία τους ξεπερνά τα 10 στρέμματα και εντάσσεται στην κατηγορία της φάρμας, οι κανόνες της κομητείας στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύουν.
  Τον Απρίλιο του 2015, όμως, καταδικάστηκαν να πληρώσουν ως αποζημίωση στους ενοχλημένους γείτονες 238 χιλιάδες δολάρια. Η απόφαση του Εφετείου ορίστηκε απ’ τη στιγμή που οι δυο εκτροφείς αρνήθηκαν να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές ακίνδυνες μεθόδους όπως το ηλεκτρικό κολάρο που με εκκενώσεις ρεύματος, αποτρέπει τα σκυλιά από το να γαβγίζουν.
  Οι διαμαρτυρίες των φιλόζωων είναι ασφαλώς αναπόφευκτες. Η χειρουργική επέμβαση συνίσταται στην μερική ή την ολική αφαίρεση των φωνητικών χορδών. Στην πρώτη περίπτωση μειώνεται η ένταση του γαβγίσματος και στη δεύτερη επέρχεται η απόλυτη σιωπή.
  Αμαρτίες ιδιοκτητών παιδεύουσι σκύλους. ‘Η μάλλον βασανίζουν.
  Αντίγραφο:
  https://archive.is/6LDTx
  Φωτό: Μα πώς τους πάει η καρδιά; Πηγή: Shutterstock

  https://www.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp/2017/08/31/oregon-court-couple-must-debark-dogs-cutting-their-vocal-cords-after-neighbors-complain/?utm_campaign=e51df71dcb-EMAIL_CAMPAIGN_2017_09_05&utm_medium=email&utm_source=Protagon.gr&utm_term=.5908811d54ff

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Υπάρχει πάρα πολλή βαρβαρότητα και στη Δύση, ιδίως στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα τώρα με τον Τραμπ, λιγότερη όμως από αλλού.
   Καταδικάζουμε την άδικη βία κατά αθώων, από οποιονδήποτε οπουδήποτε.

   Η αλήθεια πρέπει να λέγεται.

   Εγκύκλιος του Ειρηναίου Αρχιεπισκόπου Κρήτης για την προστασία των ζώων
   2 Σεπτεμβρίου 2017

   http://rethemnosnews.gr/2017/09/%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%B3/

   Ο Κρήτης Ειρηναίος για τη βία και την εγκατάλειψη των ζώων


   Η Αρχιεπισκοπή Κρήτης με εγκύκλιό της που εκδόθηκε στις 12 Ιουνίου του 2017, ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος αναφέρεται ξεκάθαρα στο πόσο μεγάλο κοινωνικό φαινόμενο και πρόβλημα είναι στην Κρήτη η κακοποίηση και η εγκατάλειψη των ζώων συντροφιάς.

   Ο Αρχιεπίσκοπος ευθέως ζητάει από τους ιερείς να συνδράμουν με οποιονδήποτε τρόπο για να καλλιεργηθεί ο σεβασμός προς τα ζώα, ενώ επισημαίνει ότι πρέπει οι εφημέριοι να συμβάλλουν στην αξιοπρεπή διαβίωσή τους και στην ευαισθητοποίηση των ενοριτών.

   Κάθε πράξη βίας και κακοποίησης των ζώων καταδικάζεται από την Εκκλησία, η οποία διακηρύσσει την ανάγκη ουσιαστικής αποκατάστασης της σχέσεως των ανθρώπων με τον Θεό.

 7. Ο/Η Left λέει:

  Ο Κοσύγκιν ήταν πράγματι αλλιώτικος από τους άλλους

  https://en.wikipedia.org/wiki/Alexei_Kosygin

  Personality
  Compared to other Soviet officials, Kosygin stood out as a pragmatic and relatively independent leader. In a description given by an anonymous high-ranking GRU official, Kosygin is described as «a lonely and somewhat tragic figure» who «understood our faults and shortcomings of our situation in general and those in our Middle East policy in particular, but, being a highly restrained man, he preferred to be cautious.» An anonymous old co-worker of Kosygin said «He always had an opinion of his own, and defended it. He was a very alert man, and performed brilliantly during negotiations. He was able to cope quickly with the material that was totally new to him. I have never seen people of that calibre afterwards.

  Aυτόματη μετάφραση Γκουγκλ

  Προσωπικότητα
  Σε σύγκριση με άλλους σοβιετικούς αξιωματούχους, ο Κοσγιγιν ανέδειξε ως ρεαλιστικός και σχετικά ανεξάρτητος ηγέτης. Σε μια περιγραφή που δόθηκε από έναν ανώνυμο υψηλόβαθμο αξιωματούχο της GRU, ο Kosygin χαρακτηρίζεται ως «μια μοναχική και κάπως τραγική φιγούρα» που «κατανοούσε τα λάθη και τις αδυναμίες της κατάστασής μας γενικότερα και εκείνων της πολιτικής μας για τη Μέση Ανατολή, ένα πολύ συγκρατημένο άτομο, προτίμησε να είναι προσεκτικός. » Ένας ανώνυμος παλιός συνεργάτης του Kosygin δήλωσε: «Είχε πάντα μια δική του άποψη και υπερασπίστηκε τον. Ήταν ένας πολύ επιφυλακτικός άνθρωπος και έπαιξε έξοχα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει γρήγορα το υλικό που ήταν εντελώς νέο για Δεν έχω δει ποτέ άτομα αυτού του διαμετρήματος στη συνέχεια.

 8. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Κύριε Λασκαράτε ευχαριστώ για την επίκαιρη, εύστοχη και τόσο αναγκαία ανάρτησή σας. Η υπόθεση «κυνήγι» είναι ακόμα ένα μεγάλο όνειδος της Ελλαδάρας.

  Οι εκατοντάδες χιλιάδες καραμπινοφόροι «ρυθμιστές οικολογικών ισορροπιών» που με τις διαχρονικές ευλογίες των κυβερνήσεων της Ελλαδάρας εξοντώνουν ανεξέλεγκτα ό,τι βρεθεί μπροστά τους και δεν τηρούν απολύτως κανένα νόμο και διάταξη που αφορά το ευγενές αυτό «λαϊκό σπορ», είναι κι αυτοί εκφραστές του πνεύματος βλακείας και αυτοκαταστροφής που διαπνέει αυτή τη χώρα με το σοφότερο «λαό» του κόσμου.

  Άνθρωποι με σοβαρά διαταραγμένες ψυχολογικές ισορροπίες και συμπλέγματα στην πλειονότητά τους, αισθάνονται αρρωστημένη χαρά πυροβολώντας και βασανίζοντας ζώα για να «διασκεδάσουν» και να «λατρέψουν τη Φύση». Όταν το ζώο καμια φορά ξεφεύγει αναφωνούν «Α! Το πούστικο!» επιδεικνύοντας τη δίκαια αγανάκτησή τους που δεν κάθησε αδιαμαρτύρητα να το εκτελέσουν.

  Με την ανοχή και την κάλυψη των τοπικών Αρχών παρανομούν και ασχημονούν συστηματικότατα, πολλές φορές μαζί με τους αιρετούς φίλους τους, οι οποίοι δεν χάνουν την ευκαιρία να επιδεικνύουν έμπρακτα την υποστήριξή τους σε αυτή την πολυπληθή ομάδα ανεγκέφαλων ημιαγρίων που αποτελούν πιστούς ψηφοφόρους-σκύλους εκείνων που τους κάνουν τα χατήρια.

  Η Θηροφυλακή και οι Διευθύνσεις Δασών είναι μέσα στο «κόλπο», με επίορκους υπαλλήλους να αποκομίζουν σημαντικά κέρδη «κοιτώντας αλλού» όταν γίνονται παρανομίες και καταστροφές.

  Λαγοκυνηγοί βάζουν φωτιά σε περιοχές με χαμηλή θαμνώδη βλάστηση «για να φαίνονται οι λαγοί» στα καμμένα. Όλη νύχτα ακούς τουφεκιές στα μέρη όπου υπάρχουν λαγοί. Το απριλιάτικο τρυγόνι τουφεκίζεται ανελέητα στη Ζάκυνθο και δεν ιδρώνει κανενός το αυτί (οι «λεβέντες» ζακυνθινοί κυνηγοί έκαναν πριν τρία χρόνια διαδήλωση και πέταξαν κλιμάκιο της Θηροφυλακής στη θάλασσα για να μην ενοχληθούν τον Απρίλιο).

  Η μαφία του «κυνηγιού» στην Ελλαδάρα είναι πολύ ισχυρή, όπως και άλλες μαφίες που κανονίζουν τις εξελίξεις στη χώρα του παράλογου, του ανήθικου και του αυτοκαταστροφικού. Οι (ελάχιστοι) νομοταγείς κυνηγοί που διαμαρτύρονται για όσα βλέπουν απομονώνονται ή δέχονται απειλές για να το βουλώσουν, επειδή χαλάνε την πιάτσα.

  Οι «λάτρεις της Φύσης» με τις καραμπίνες δεν χάνουν καμία ευκαιρία να βρωμίσουν το δάσος, να κάνουν ζημιές σε περιουσίες, να κλέψουν καρπούς από τα δέντρα και τα μποστάνια, να ενοχλούν και να πυροβολούν δίπλα σε κατοικίες και τουριστικές εγκαταστάσεις, να βρίζουν και να απειλούν τους ενοχλούμενους από την ευγενή δραστηριότητά τους και να ασχημονούν με κάθε δυνατό τρόπο, επειδή έχουν στα χέρια τους ένα όπλο το οποίο δεν είναι σε θέση να τιμήσουν.

  Το αποκρουστικό αυτό συρφετό των «κυνηγών» και το λαφαζανάρεστον έργο τους είναι ακόμα μια απόδειξη ότι η χώρα αυτή έχει πάρει διαζύγιο από τη λογική, την ευθυκρισία και προπάντων από τη Δικαιοσύνη.

 9. Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

  http://www.lifo.gr/now/world/158942

  ΗΠΑ: Αστυνομικοί αποχαιρετούν τον σκύλο- συνεργάτη τους λίγο πριν την ευθανασία Συγκινητικές στιγμές σε αστυνομικό τμήμα στο Middletown 6.9.2017

  «Αναπαύσου εν ειρήνη Hunter» φώναξαν όλοι μαζί οι αστυνομικοί ενός τμήματος στις ΗΠΑ λέγοντας το τελευταίο αντίο στον σκύλο- συνάδελφό τους που διαγνώστηκε με καρκίνο του ήπατος. Το «αφεντικό» του Hunter, Michael D’Aresta, και οι αστυνομικοί στο Middletown αναγκάστηκαν να αποχωριστούν τον γενναίο συνεργάτη τους, αφού η μορφή καρκίνου του ήταν πολύ επιθετική και συμφώνησαν να γίνει ευθανασία.

  «Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ο αποχαιρετισμός ήταν εξαιρετικά δύσκολος για τον ιδιοκτήτη του Hunter και την οικογένειά του». Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι που βρέθηκαν μαζί με τους αστυνομικούς για να αποχαιρετήσουν σε κλίμα συγκίνησης και με τιμές αξιωματικού τον άτυχο σκύλο.

 10. Ο/Η Ραχήλ Λαφαζάνη Μπούκουρα λέει:

  https://jailgoldendawn.com/2017/09/05/%CE%B1%CE%BB-%CF%80%CE%BD%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B8%CE%BF%CF%85-%CE%B7-%CF%87/

  Αλ. Πνευματικός (δήμαρχος Κορίνθου): “Η Χρυσή Αυγή είχε στρατιωτική δομή, με ένστολους, κοντοστύλιαρα και επικεφαλής τον Μπούκουρα” (18 βίντεο)

  jailgoldendawn / 19 hours ago


  O Μπούκουρας επικεφαλής του τάγματος της Νίκαιας έξω από το στρατόπεδο της Κορίνθου: δίπλα του ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία Φύσσα πυρηνάρχης της Νίκαιας Πατέλης.

  Στην πρώτη μερα της δίκης της Χρυσής Αυγής μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, κατέθεσαν σήμερα ο Θεόδωρος Πισιμίσης, εργαζόμενος στον δήμο Χαλανδρίου και θύμα τραμπουκισμού των Χρυσαυγιτών τον Φεβρουάριο του 2014, και ο Αλέξανδρος Πνευματικός, δήμαρχος Κορίνθου.


  Παραγγέλματα Μπούκουρα σε τάγμα Χρυσής Αυγής Κορίνθου

  Στην κατάθεσή του ο δήμαρχος Κορίνθου περιέγραψε τη Χρυσή Αυγή ως μια οργάνωση με στρατιωτική δομή, ένστολους (παντελόνια παραλλαγής, μαύρες μπλούζες με διακριτικά οργάνωσης και άρβυλα), παράταξη, κοντοστύλιαρα και επικεφαλής. Στην Κόρινθο, επικεφαλής των “διμοιριών” ή “στρατιωτικών αγημάτων” της Χρυσής Αυγής ήταν ο βουλευτής και κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ευσταθιος Μπούκουρας. Ο Πνευματικός ξεκαθάρισε ότι οι ομάδες αυτες δεν ήταν “τοπική ιδιομορφία” της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο, αλλά πανελλαδικό φαινόμενο.

  Ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε μια σειρά γεγονότα που έχουν αποτυπωθεί σε βίντεο, κάποια από τα οποία υπάρχουν αναρτημένα στο youtube.

  1. Τα επεισόδια στα Δερβενάκια (Ιούλιος 2012)

  2. Παραγγέλματα Μπούκουρα (“μεταβολή”) στο μνημείο του Νικηταρά

  3. “Παραταχθείτε! Στη Χρυσή Αυγή είστε ρε!” έξω από το στρατόπεδο της Κορίνθου

  4. Ο Πνευματικός για τη Χρυσή Αυγη και το Μπούκουρα μετά τα Δερβενάκια

  5. Έργα και ημέρες Μπούκουρα στη Χρυσή Αυγή

  6. Ο Μπούκουρας καλύπτει τους χρυσαυγίτες Δράκο και Χαϊδά για την παράνομη οπλοφορία

  7. Ο Π. Μανάβης περιγράφει πώς οι Χρυσαυγίτες πετάξανε τους μετανάστες στη θάλασσα

  8. Ο δήμαρχος Νεμέας Ανδριανάκος για Μπούκουρα και Χρυσή Αυγή

  Άλλα βίντεο που αφορούν τη δράση του Μπούκουρα

  1. Μπούκουρας: “Νομιμότητα ναι, αλλά και κανάς τραμπουκισμός σε κανά στενάκι”

  2. Μπούκουρας: “Αιμοδοσία μόνο για Έλληνες”

  3. Μπούκουρας: “Από το 2009 εντάχτηκα στη ΧΑ, ο Μιχαλολιάκος μου ανέθεσε τον πυρήνα”

  4. Μπούκουρας: Περίπολα της Χρυσής Αυγής στις Αρχαίες Κλεωνές

  5. Επεισόδια Χρυσής Αυγής στο Λουτράκι – κατάθεση στεφάνων

  6. Ο Μπούκουρας θα πάρει και την Κωνσταντινούπολη

  7. Μπούκουρας: Τι χρειάζεται για να γίνεις μέλος της Χρυσής Αυγής

  Μετά την ποινική δίωξη

  1. Κουκούτσης: “Είναι πολλά τα λεφτά Άρη” (για Αλεξόπουλο-Μπούκουρα)

  2. Μπούκουρας: “Δεν εχω πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα”

  3. Μπούκουρας για δίκη ΧΑ: “Εγκλήματα γίνανε, εγώ δεν τα γνώριζα”

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Οι ναζί της Χρυσής Αυγής φτιάχνουν «καταφύγιο» για τ’ αδέσποτα για να παραστήσουν τους φιλόζωους

  https://www.zoosos.gr/oi-nazi-tis-chrysis-avgis-ftiachnoun-katafygio-gia-t-adespota-gia-na-deiksoun-poso-filefsplachnoi-einai/#axzz4rvcacPw3

  https://www.zoosos.gr/e-philozoe-ha-uper-tou-akroteriasmou-ton-skulion/#axzz4rsAUh7hF
  Η «φιλόζωη» Χ.Α. υπέρ του ακρωτηριασμού των σκυλιών! (Βίντεο)

 12. Ο/Η Mimi metallurgico λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/360393/lamia-papadia-ekane-minysi-se-papadia-gia-kakopoiisi-zooy

  ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ
  Λαμία: Παπαδιά έκανε μήνυση σε… παπαδιά! -Για κακοποίηση ζώου

  05|09|2017

  Στα δικαστήρια φαίνεται πως θα λύσουν τις διαφορές τους δύο παπαδιές στη Λαμία.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας lamiareport η μήνυση κατατέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας για κακοποίηση ζώου από έναν παπά με την παπαδιά του για την οποία πράξη κατηγορείται μια άλλη παπαδιά που διαμένει στην ίδια γειτονιά με εκείνους.

  Η τελευταία φέρεται να έχει χτυπήσει με ξύλο μια γάτα, γεγονός που έφερε εκτός εαυτού το ζευγάρι που έσπευσε να υποβάλλει μήνυση εναντίον της. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μάρτυρες στο περιστικό ήταν κι άλλοι πολίτες οι οποίοι κατέθεσαν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συγκεκριμένη παπαδιά προβαίνει σε τέτοιες πράξεις, καθώς φέρεται να το έχει επαναλάβει πολλάκις.

  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση έφτασε στα χέρια του Εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε κτηνιατρική εκτίμηση. Ετσι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εξέτασης αυτής το ζώο παρουσιάζει αστάθεια και άλγος στο σημείο που δέχθηκε το χτύπημα, ωστόσο δεν τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του.

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  Τι από αυτά εφαρμόστηκε;

  https://dasarxeio.com/2015/01/15/631-6/

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ
  15/01/2015 b

  Συνέντευξη του δασολόγου και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Αποστόλου, στο ένθετο «Κυνήγι» της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ – 14.1.2015

  1. Ποια είναι η θέση του αρμόδιου τμήματος για το περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ για το κυνήγι;

  – Η παραπληροφόρηση που γίνεται για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενόψει των εκλογών, σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Κυκλοφορούν αφίσες, με τις οποίες διαστρεβλώνονται οι θέσεις του, φτάνοντας μέχρι του σημείου να τον κατηγορούν ότι θα καταργήσει το κυνήγι τις πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησής του».

  Σας παραθέτω αυτούσια τη σχετική παράγραφο από το πρόγραμμά μας:

  «Αυστηρή εφαρμογή κείμενης νομοθεσίας περί κυνηγετικών αδειών.
  Περαιτέρω περιορισμός της κυνηγετικής δραστηριότητας, χρονικά/χωρικά.
  Δημιουργία νέων/επέκταση υφιστάμενων πάρκων προστατευόμενης άγριας ζωής.
  Ουσιαστική πάταξη λαθροθηρίας με αυτόφωρες διαδικασίες/αύξηση προστίμων/αποτελεσματικότερη φύλαξη.
  Τακτικοί έλεγχοι για εξακρίβωση προϊόντων λαθροθηρίας σε καταστήματα εστίασης/πώλησης κρέατος και υπαίθριες αγορές/ αυστηροποίηση ποινών.
  Αναβάθμιση της θηροφυλακής, μη εξαρτώμενης από το κυνηγετικό λόμπι.
  Κατάργηση διατάξεων με τις οποίες παραχωρούνται δημόσιες εξουσίες σε ιδιωτικούς φορείς στον τομέα της δασοφυλακής-θηροφυλακής.»
  …………………

 14. Ο/Η Mimi metallurgico λέει:

  https://athens.indymedia.org/post/337407/

  Φθιώτιδα: 20.000 πουλιά ΝΕΚΡΑ απ’ τους κυνηγούς
  από kokkinos

  07/03/2005 8:20 μμ.

  Τουλάχιστον 20.000 πουλιά, κυρίως τσίχλες, κοτσύφια, γερακότσιχλες, καλημάνες σκοτώθηκαν απ’ τους κυνηγούς που εκτελούσαν πεινασμένα, ξεπαγιασμένα απ’ το κρύο πουλιά κι αυτό το έγκλημα το θεωρούν κυνήγι, «χόμπυ» και σπορ! biozo@in.gr

  Κραυγή αγωνίας από τη Φθιώτιδα

  Ντροπή πρέπει να νοιώθουμε οι κάτοικοι της Φθιώτιδας για το έγκλημα που έγινε τούτες τις μέρες κι εμείς δεν κάναμε τίποτα για να το σταματήσουμε.

  Τουλάχιστον 20.000 πουλιά, κυρίως τσίχλες, κοτσύφια, γερακότσιχλες, καλημάνες κ.α. υπολογίζουν απ’ το Δασαρχείο ότι σκοτώθηκαν απ’ τους κυνηγούς αυτές τις μέρες που το χιόνι κάλυψε τη Φθιώτιδα.

  Δίπλα στα σπίτια μας, στα πάρκα, στις ελιές, στα τριφύλλια, στους δρόμους, παντού όπου προσπαθούσαν να βρουν λίγη τροφή και καταφύγιο τα δύστυχα πουλιά, έβρισκαν μπροστά τους οπλισμένους καραμπινοφόρους που τα εκτελούσαν εν ψυχρώ.

  Τα καταστήματα ξεπούλησαν για πρώτη φορά όλα τα αποθέματα φυσιγγιών που διέθεταν, γέμισαν οι ελιές άδεια κουτιά και κάλυκες, γέμισε ο τόπος μας τόνους μολύβι για να δηλητηριάζει το χώμα μας και τα νερά για εκατοντάδες χρόνια.

  Ντροπή στους κυνηγούς που εκτελούσαν πεινασμένα, ξεπαγιασμένα απ’ το κρύο πουλιά κι αυτό το έγκλημα το θεωρούν κυνήγι, «χόμπυ» και σπορ!

  Ντροπή στην πολιτεία και σ’ όσους είχαν τη δυνατότητα να αποτρέψουν αυτό το έγκλημα και δεν το έκαναν, γιατί υπήρχε τέτοια δυνατότητα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Με απόφαση του Περιφερειάρχη μπορούσε να απαγορευτεί το κυνήγι για κάποιες μέρες.

  Ντροπή στα Μ.Μ.Ε. που αποσιώπησαν το έγκλημα ενώ τους έγιναν καταγγελίες. Φαίνεται τα δολοφονημένα κοτσύφια και τσίχλες, έστω και χιλιάδες, δεν «πουλάνε», δεν ανεβάζουν τηλεθέαση όπως τα παπαδοσκάνδαλα!

  Ο Συνασπισμός
  από Σπερχειός 07/03/2005 10:42 μμ.

  της Αριστεράς και της Οικολογίας, τι λέει γι’αυτά; Από το ΚΚΕ δεν περιμένω τίποτα.

 15. Ο/Η Po λέει:

  η μ α ζ ι κ ό τ ε ρ η πορεία στην ιστορία της ΛαφαζάΛΑΕ ήταν η χτεσινή κατά Μακρόν. Chapeau! Μπγαβώ!

  περισσότεροι αστυνομικοί και δημοσιογράφοι!

  • Ο/Η Zωζώ ντε Σαπουνάκ λέει:

   Mοντιέ τι κίνημά…τγομεγό
   σε τερίμπλ

   και που να έτγεχαν μαζί και ε δυνάμεις Ζoe Κωνσταντωπουλού
   Τγέμε Γαλλία

 16. Ο/Η Λαφαζανιά λέει:

  http://www.presspublica.gr/dikeosyni-gia-tin-argyro-ti-fokia-tis-samou-pou-vrethike-dolofonimeni/

  Δικαιοσύνη για την Αργυρώ, τη φώκια της Σάμου που βρέθηκε δολοφονημένη
  Από Pressroom – Σεπτέμβριος 9, 2017

  Σελίδα δημιουργήθηκε στο facebook με τίτλο Δικαιοσύνη για την Αργυρώ, την φιλική, φώκια της Σάμου, που δολοφονήθηκε άγρια από ανθρώπινο χέρι.

  Η Αργυρώ εμφανίστηκε στην Σάμο το 2014.*(for eng press more)
  Ορφανή από μητέρα, δέθηκε πάρα πολύ με το νησί και τους ανθρώπους.

  Για 3 χρόνια κολυμπούσε στο Αιγαίο, έκανε ηλιοθεραπεία στις ξαπλώστρες και έπαιρνε τον υπνάκο της στις βάρκες ψαράδων.

  Στα τέλη του Μάη του 2017, η Αργυρώ βρέθηκε άγρια δολοφονημένη στην νοτιοδυτική Σάμο, έχοντας μαχαιρωθεί και πυροβοληθεί επανειλημμένα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s