Χρηματοδότηση Ευρ. Ένωσης: Επέκταση Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου

[Προϋπολογισμός: €2.258.356,19]

Επέκταση Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου

Κτιριακή επέκταση του υπάρχοντος κτιρίου του Ε.ΤΕ.Π.Η., προμήθεια του αντίστοιχου εξοπλισμού καθώς και κατασκευή υπογείου χώρου. Πιο συγκεκριμένα δημιουργήθηκε ισόγειος χώρος 906,03τμ στον οποίο πρόκειται να στεγαστούν θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων. Στις θερμοκοιτίδες θα φιλοξενηθούν μικρές αλλά δυναμικά ανερχόμενες επιχειρήσεις με σκοπό την προώθηση της καινοτομίας σε συνεργασία µε ερευνητικά ιδρύματα για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Ο χώρος δίνει τη δυνατότητα φιλοξενίας 11 έως 16 επιχειρήσεων, με 37 σταθερές θέσεις εργασίας πλήρως εξοπλισμένες με συμβατικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Οφέλη: Δημιουργία νέων επιχειρήσεων έντασης γνώσεων στις οποίες πιθανώς να απασχολούνται και απόφοιτοι ή ερευνητές του Πανεπιστημίου, αξιοποίηση των εξειδικευμένων γνώσεων που παράγονται στο Πανεπιστήμιο με τη δημιουργία νέων τεχνολογικά προηγμένων επιχειρήσεων, αύξηση της απασχόλησης ιδίως νέων εξειδικευμένων επιστημόνων και τεχνικών και τόνωση της περιφερειακής ανάπτυξης.

ΕΣΠΑ. Η λογική είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βάζει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων (συνήθως πάνω από 80%) και χρηματοδοτούνται έτσι τα προγράμματα αυτά (έργα, καινούριες επιχειρήσεις, σεμινάρια, κλπ).
Το υπόλοιπο καλύπτεται από το κράτος-μέλος. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν απαιτείται ίδια συμμετοχή (δηλαδή παρέχεται το 100% των χρημάτων από το ΕΣΠΑ και το κράτος δεν πληρώνει τίποτα).

espa

Διαβάστε όλες τις δημοσιεύσεις μας για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Advertisements
This entry was posted in EU. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s