ΧούλιγκανοΜολότοφ / Στέλιου Παππά ‘είμαι η καλύτερη λύση’ κ.α. ρουτίνας

[το τραγούδι συνεχίζεται]

Στόχος επιθέσεων από ομάδα χουλιγκάνων έγινε για μία ακόμη νύχτα διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια. Τα γνωστά «παιδιά» εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρισκόταν στη συμβολή της οδού Πατησίων με την Τοσίτσα.

Ανακοίνωση «βάλε την να ξεμπερδεύουμε» ρουτίνας: «Από τις επιθέσεις δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν έγιναν προσαγωγές, ενώ η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών» (play it again Sam).

Βεβαίως, οι κουτόφραγκοι, εκείνοι που «όταν έτρωγαν στα δέντρα βελανίδια εμείς χτίζαμε παρθενώνες» θα κρατούσαν στη φυλακή τους χουλιγκάνους έως ότου πληρώσουν τις όποιες ζημιές ενδεχομένως προκάλεσαν, και μόνο τότε, θα τους άφηναν να πάνε στο καλό. Εμείς είμαστε γαλαντόμοι κι επιτρέπουμε τον φορολογούμενο να κεράσει ευχαρίστως τη λυπητερή. Πάντα αγενείς οι κουτόφραγκοι. Γνωστό αυτό.

Και ο χουλιγκανισμός απρόσκοπτα συνεχίζεται.
Αυτή τη φορά με λίγο παραπάνω αδιακρισία και θράσος είναι αλήθεια αλλά χωρίς βία και μολότοφ. Πολιτισμένα.

Όπως ας πούμε ο Στέλιος -δεν είναι χουλιγκάνος- Παππάς που δήλωσε ταπεινά δίχως έπαρση ή σύμπλεγμα ανωτερότητος: «Ήμουν η καλύτερη επιλογή για τον ΟΑΣΘ»

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιλογή του και όχι ενός τεχνοκράτη για τη θέση του προέδρου είπε: «Αυτή τη στιγμή για την ιστορία του ΟΑΣΘ υπάρχουν δύο στελέχη. Είναι ένας πρώην πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ο κ. Σπίρτζης και ένας πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο υποφαινόμενος».

«Ήταν πολύ καλή επιλογή και με εχέγγυα… » τόνισε με ταπεινότητα. Το υπογραμμίζω διότι όπως μας διευκρίνισε: «είμαι η καλύτερη επιλογή, διότι είμαι γιος του πατέρα μου, και όχι πατέρας του γιού μου, έχει μεγάλη σημασία αυτό«

Το «αυτό» έχει μεγάλη σημασία και οι πολλοί δεν τα καταλαβαίνουν αυτά.

ΥΓ(αυτό είναι νεοελληνικός πολιτισμός):
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων πάντως, που τάσσεται κατά της επένδυσης, με πρόσχημα τις αρχαιότητες  (τις οποίες ακόμα,  ουδείς γνωρίζει ωστόσο) έχει κηρύξει εκτάκτως στάση εργασίας από τις 11.30πμ έως τη λήξη της βάρδιας. Ζητώντας, ανάμεσα στα άλλα, να μην εισαχθεί το θέμα στο Συμβούλιο. Το ΚΑΣ θα συζητήσει το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.) και  της Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά».

ΥΓ2:
Αλέκος Φλαμπουράρης, ο ειλικρινής: «Δεν αξιοποιήσαμε το πακέτο Γιούνκερ γιατί έχει μια τρομακτική διαδικασία: δεν αρκεί να πεις τι θες να κάνεις, αλλά πρέπει να παρουσιάσεις και το πώς θα το κάνεις – να καταθέσεις business plan»

Όταν τα συζητήσει το ΚΑΣ θα μάθουμε τι συζήτησε και θα το συζητήσουμε και τότε θα αρχίσει η συζήτηση για την… επένδυση του αμαζόνιου δάσους του Ελληνικού που το έχει παρακάνει παρέα με τους επάρατους νεοφιλελέδες.

ΥΓ3: Αμήν.

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

7 Responses to ΧούλιγκανοΜολότοφ / Στέλιου Παππά ‘είμαι η καλύτερη λύση’ κ.α. ρουτίνας

 1. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Μωρ’ τι ‘ν τούτοι δω;

  • Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

   Είναι Ελληνάρες, η αφρόκρεμα της πανένδοξης πλην πάντα γελοίας Ελλαδάρας. Είναι ο καθρέφτης μιας απίθανης κοινωνίας που εθίστηκε συστηματικά στον αδιάντροπο παρασιτισμό και στους μεγαλομανείς μύθους. Είναι θεοσεβείς Αριστεροί, που φιλούν περιπαθώς τα βρωμόχερα αισχρών παπάδων, για να μη χάσουν τις καρέκλες. Είναι οι αγαπημένοι και εκλεκτοί του «λαού», αυτοί που εκφράζουν καλύτερα τα πιστεύω του, τα όνειρά του, τις φιλοδοξίες του και τις υπερφίαλες, ανερμάτιστες απόψεις του για τη θέση του στον κόσμο. Είναι ο βρωμιάρης, χοντροκέφαλος Καραγκιόζης ντυμένος με δανεικό φράγκικο κοστούμι – πάντα κομπιναδόρος και με πολύ μακρύ χέρι.

   Είναι – το ξέραμε άλλωστε – εμείς.

 2. Ο/Η Ένας λέει:

  Η Αριστερά ολόγυμνη και άσχημη αμαρτωλή γριά.

 3. Ο/Η SF λέει:

  Σουργεαλισμός

  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Πολιτισμού για την επένδυση στο Ελληνικό

  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, η επιτροπή αγώνα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αττικής, μέλη της ΛΑΕ, περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής και η επιτροπή αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, με αίτημα να κηρυχθεί το Ελληνικό αρχαιολογικός χώρος.

  Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε λίγη ώρα πριν από την έναρξη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, στην ημερήσια διάταξη του οποίου έχει περιληφθεί η έγκριση ή μη του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Ανάπτυξη Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού- Αγίου Κοσμά».

  Την ίδια ώρα, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων κήρυξε στάση εργασίας από τις 11.30 πμ ως τη λήξη του ωραρίου.

  Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο συνεδριάσεων του ΚΑΣ, όπου ανάρτησαν και σχετικό πανό. Επίσης, κατέθεσαν γραπτό αίτημα για την αναβολή εξέτασης του θέματος στο ΚΑΣ, προκειμένου να συζητηθεί πρώτα η πρόταση της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων, που εκκρεμεί από το 2012, για κήρυξη ή προσωρινή οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου στην περιοχή του Ελληνικού, όπως προβλέπεται από τον αρχαιολογικό νόμο.

  Η συζήτηση του θέματος στο ΚΑΣ έχει οριστεί για τις 6.30 μμ, οπότε και θα αποφασιστεί εάν θα αναβληθεί ή θα εξεταστεί κανονικά το θέμα.

  Η Δέσποινα Κουτσούμπα, ταμίας του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, τόνισε ότι «η διαδικασία που έχει επιλεγεί, αντιβαίνει στον αρχαιολογικό νόμο». Όπως περιέγραψε, στην περιοχή του Ελληνικού «γνωρίζουμε από ανασκαφές ότι θα εντοπιστούν αρχαιότητες» και «αντί να γίνει κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου, ώστε να είμαστε και εμείς καλυμμένοι από άποψη αρχαιολογικού νόμου και ο επενδυτής να γνωρίζει πού πηγαίνει, μπήκε φρένο στην κήρυξη και έρχεται στο ΚΑΣ η έγκριση της επένδυσης χωρίς κήρυξη».

  Εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού, η καθηγήτρια του ΕΜΠ, Ελένη Πορτάλιου, ανέφερε ότι το μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας που έχει υπογραφεί για το Ελληνικό μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού και της Ελληνικό ΑΕ «δεν ευσταθεί από πλευράς νομιμότητας, διότι πρέπει να κηρυχθεί η περιοχή αρχαιολογικός χώρος, ώστε να μπορούν να γίνουν τα δέοντα για την προστασία του».

  Η ίδια πρόσθεσε, ότι «τα αρχαία πρέπει να ανασκάπτονται παρουσία της αρχαιολογικής υπηρεσίας, να προστατεύονται και να αναδεικνύονται και τέλος να μην κακοποιούνται. Εδώ βλέπουμε ότι παραβιάζονται αυτοί οι κανόνες, ότι στραγγαλίζεται ο ενάλιος οικισμός και ότι τα κτίρια εκεί που θα οικοδομηθούν, θα καταστρέψουν την ανάδειξη και την προστασία των αρχαίων».

  Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε λόγο για «απαράδεκτη πρακτική παράκαμψης και του αρχαιολογικού νόμου και των αρμόδιων αρχαιολογικών υπηρεσιών» και συμπλήρωσε:

  «Αγωνιζόμαστε όμως και για τον μεγαλύτερο στόχο, να αποτραπεί το ξεπούλημα του Ελληνικού σε οικονομικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα. Είναι ένα πολύ μεγάλο εθνικό, κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο και αποτελεί και ένα πολιτιστικό σκάνδαλο σε βάρος της κληρονομιάς μας».
  in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ
  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500160438

  Σούργελα, μετανοείτε.

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Έγκαιρα είχαμε καταγγείλει την οικογενειοκρατία και τον διορισμό του Παππά πατρός, από το ευσεβή γιό του στο Ευρωκοινοβούλιο.
  Τότε ο Λαφαζάνης της Σρεμπρένιτσα και το τσούρμο του σώπαιναν

  https://roides.wordpress.com/2015/06/17/17june15/
  O πρωθυπουργικός φίλος Νικόλαος Παππάς
  17/06/2015
  [Ο ευσεβής, ο φιλοπάτωρ, ο φιλόνομος]

  Όσο πιο πρωτόγονη, αμαθής και τυχοδιωκτική είναι η Εξουσία, τόσο πιο πολύ αντιλαμβάνεται ως δικαίωμά της και ως ανάγκη της, την τοποθέτηση φίλων και συγγενών σε θέσεις κλειδιά.
  …………………

  Β) Φιλοπάτωρ που τιμά τη θεϊκή εντολή: «Τίμα τον πατέρα σου κλπ», διεκδικώντας και μια πρωτοτυπία στα Άπαντα των ρουσφετιών του νεοελληνικού παλαιοκομματισμού, αφού συνήθως στο Ψωροκωσταινιστάν ο πατέρας διορίζει το γιό: «Ο μπαμπάς του Νίκου Παππά συντονιστής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ!!!
  ……………………..

  Τώρα η αδιάντροπη Iskra, ανακάλυψε την οικογενειοκρατία

  http://www.iskra.gr/%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%80%CF%80%CE%AC%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%80/

  Ο Στέλιος Παππάς, πατέρας του Νίκου Παππά, πρόεδρος του ΟΑΣΘ
  Από Κ. Γ. – 10/08/20170

  Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην πολιτική ζωή ο διορισμός του Στέλιου Παππά, πατέρα του Νίκου Παππά, στη θέση του Προέδρου του ΟΑΣΘ.

  Δεν θα αποπειραθούμε να κρίνουμε αυτή καθαυτή την τοποθέτηση, αυτό, όμως, που θέλουμε να τονίσουμε είναι αυτό που λέει συχνά ο λαός μας: ” Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια.”

  Ο Στέλιος Παππάς, όπως λένε κύκλοι που τον γνωρίζουν, ενδεχομένως να έχει τις ικανότητες γι’ αυτή τη θέση αλλά η τοποθέτησή του δεν παύει εξ αντικειμένου να συνδέεται από την κοινή γνώμη με το νοσηρό φαινόμενο της οικογενειοκρατίας που ενδημεί στην ελληνική πολιτική ζωή, πρώτα απ’ όλα των κατεστημένων αστικών κομμάτων.

  Άλλωστε, τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ (ΔΗΣΥ) βρίσκονται στην ηγεσία τους γόνοι πολιτικών οικογενειών, που δεν θα μπορούσαν να αναδειχθούν, ίσως, στα αξιώματα τους αν δεν είχαν το συγκεκριμένο επώνυμο.

  Πέραν αυτού, κύκλοι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, τόνιζαν στην Iskra ότι οι αναξιοκρατία και οι επιλογές με κομματικά κριτήρια κυριαρχούν στα συμβούλια του ΟΑΣΘ και των εμπλεκόμενων εταιρειών.

  Χαρακτηριστικό, μας ανέφεραν, είναι το παράδειγμα του Ντίνου Δημόπουλου ως στελέχους, όπως λένε, των ΑΝΕΛ.

  Ο ΟΑΣΘ δεν ξεκινάει με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς.

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Απίστευτο σκάνδαλο για μια οργάνωση που κρατάει πάντα με αξιοσημείωτη συνέπεια αποστάσεις από τις κυβερνήσεις.
  Ο διορισμός στη Δ.Α. του άνεργου ευσεβή πρώην πρωθυπουργικού φίλου και υπουργού μιας κυβέρνησης που δεν σεβόταν (και δεν σέβεται) τα ανθρώπινα δικαιώματα, εν είδει επαγγελματικής αποκατάστασης. Νομίζω πως είναι παγκόσμια πρωτοφανές.

  • Ο/Η Η δουλειά δεν είναι ντροπή λέει:

   Έγινε διαγωνισμός καλέ

   http://www.legalnews24.gr/2016/02/blog-post_92.html

   Θέση εργασίας για Επικεφαλής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας
   Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24, 2016

   Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας αναζητά Επικεφαλής. Πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία για όποιον/α διαθέτει σημαντικές ηγετικές ικανότητες, που έχει πάθος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι έτοιμος/η για μία νέα δημιουργική πρόκληση.
   Ο πρωταρχικός στόχος αυτής της θέσης είναι (σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο) να διασφαλίσει την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας. Η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης λήγει στις 29 Φεβρουαρίου 2016 (*νέα ημερομηνία), χρησιμοποιώντας αποκλειστικά το έντυπο
   αίτησης το οποίο διατίθεται εδώ. Παρακαλούμε αποστείλετε την αίτηση στα αγγλικά στο hr@amnesty.org.gr με θέμα Head of Office AI Greece
   Βιογραφικά σημειώματα δεν θα γίνουν αποδεκτά
   Στο έντυπο της αίτησης, παρακαλείστε να δείτε την Πλήρη Περιγραφή των Καθηκόντων και τις Απαιτούμενες Προδιαγραφές.
   Περισσότερα εδώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s