Αφορολόγητη Λειτουργία Κυριακής: Μαζικό προσκύνημα Λειψάνου Αγ. Μάμα

[Με ιδιαίτερη (αφορολόγητη) λαμπρότητα και με κάθε μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε, Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017, η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μάμαντος, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκηνυματικό Ναό του στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής]

photo ©romfea.gr

Ένα προσκύνημα (αφορολόγητο) μαζικό για τον Άγιο που μαρτύρησε για την πίστη του στον Χριστό, για την Ιερή και θαυματουργή του Εικόνα που βρέθηκε κατά θαυμαστό τρόπο μέσα στη θάλασσα αλλά και για το τεμάχιο του Ιερού του Λειψάνου που φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός από την τοπική Ενορία του Αγίου Μάμα. Παράλληλα δε, ο κόσμος επισκέφτηκε και τη μεγάλη ετήσια Εμποροπανήγυρη που λειτουργεί από τις 29 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου, με πάνω από 500 εκθέτες και εμπόρους, και η οποία είναι η μεγαλύτερη της Βόρειας Ελλάδας αλλά και η παλαιότερη.

Στο βίο και στο μαρτύριο του Αγίου Μάμαντος που συγκινεί και «ραγίζει καρδιές» αναφέρθηκε ο Ποιμενάρχης του Θερμαϊκού κ. Νικόδημος τονίζοντας ότι ο Μεγαλομάρτυρας δεν κλονίστηκε από τους βασανισμούς και τις κακουχίες και έμεινε «δεμένος» και ακλόνητος στην πέτρα της πίστεως αλλά και δεν εγκαταλείφθηκε από τον Κύριο, από Τον οποίο ενδυναμώθηκε για να βγει νικητής και στεφανώμενος υπό των Αγγέλων.

«Είμαστε (αφορολόγητοι) στρατιώτες του Χριστού και καθημερινά διεξάγουμε έναν πνευματικό αγώνα εναντίον του Διαβόλου, του υλικού φρονήματος και του κόσμου της διαφθοράς και της αμαρτίας. Δεν πρέπει να δειλιάζουμε και να φοβόμαστε γιατί δεν είμαστε μόνοι. Ο Άγιος Μάμας με το μαρτύριο του μας εμπνέει…μας δείχνει το δρόμο της πίστεως, της άσκησης» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος και συμπλήρωσε ότι οι άνθρωποι είναι πλασμένοι για τον ουρανό και για τον παράδεισο, για τον οποίο πρέπει να αγωνίζονται όλοι.

Στη Θεία Λειτουργία εκτός των άλλων συμμετείχε αντιπροσωπεία του Δήμου Ν. Προποντίδας με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Εμμανουήλ Καρρά και αντιπροσωπεία Αστυνομικών.

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Λειτουργία Κυριακής, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

4 Responses to Αφορολόγητη Λειτουργία Κυριακής: Μαζικό προσκύνημα Λειψάνου Αγ. Μάμα

 1. Ο/Η Καλάνδρα - Ποσείδι λέει:

  Ένας άλλος Νικόδημος, λίγο δεξιότερα της Κασσανδρείας όπως κοιτάς το χάρτη, ο πρώην Ιερισσού, γνωστός ως τακουνάκιας

  Η Romfea για τον τακουνάκια
  http://www.romfea.gr/afieromata/1792-pansebastos-mnimi-aoidimou-ierissou-nikodimou


  Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015
  Πανσέβαστος μνήμη, αοιδίμου Ιερισσού Νικοδήμου
  το έργο του μνημειώδες και ανεπανάληπτο.

  O BHMAτοδότηs

  http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=259511
  BHMAτοδότηs
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2009 07:12

  «Τακουνάκιας» είναι το παρατσούκλι του Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Νικόδημου, ο οποίος μού λένε ότι πρωτοστάτησε ώστε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να ψηφίσει υπέρ της «αθώωσης» του Μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονος . Ο Μητροπολίτης δεν είναι αρκετά ψηλός. Καθώς το έλλειμμα ύψους αναπληρώθηκε με περίσσευμα εφευρετικότητας, εστράφη στα ψηλά τακούνια. Δεν εννοώ τακούνια δωδεκάποντα. Πρόκειται για ειδικά παπούτσια, σαν εκείνα που προτιμά ο Νικολά Σαρκοζί. Ο κ. Νικόδημος λοιπόν είναι ο «Σαρκοζί της Ιεραρχίας». Η μοναδική διαφορά είναι ότι δεν υπάρχει Κάρλα…

  http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=259711
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/03/2009 07:12

  Σπάει το μέτωπο υπέρ της εκκλησιαστικής αθώωσης του πρώην Αττικής Παντελεήμονος που είχε συγκροτήσει ο «τακουνάκιας» Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Νικόδημος. Ο Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, όπως θα διαβάσετε στη σελίδα Α13, έστειλε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο παραδεχόμενος το λάθος του να συμμετάσχει στην «ομάδα των επτά» της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που «αθώωσαν» τον κ. Μπεζενίτη. Εκείνο που έχει τη σημασία του είναι ότι φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι ουδέποτε τον συνέδεε «οποιαδήποτε σχέσις» με τον Παντελεήμονα. Κάτι που δύσκολα μπορούν να ισχυριστούν οι υπόλοιποι…

  Δεν ξέρω τίποτε για τις σχέσεις του κ. Παντελεήμονος. Εκείνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι η «στενή» δεν έχει μειώσει το ενδιαφέρον του για την Εκκλησία. Μου λένε ότι ο πρώην Αττικής έχει ζητήσει από τους υπευθύνους του Κορυδαλλού σύνδεση Νova. Πράγματι, είναι απαραίτητη για τη δουλειά του. Οφείλει να ενημερώνεται για τα νέα τεχνάσματα του Σατανά, όπως αυτά προβάλλονται κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες, και να προπονείται εντατικά έτσι ώστε να τα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όταν αποφυλακιστεί.

 2. Ο/Η Mimi metallurgico λέει:

  http://frikipaideia.wikia.com/wiki/%CE%86%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%9C%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CF%82

  Άγιος Μάμας
  Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία


  Θαυματουργή εικόνα του Αγίου Μάμα από το Άγιον όρος.

  Άγιος της Χριστιανικής Εκκλησίας, μαθητής του Κοσμά του Αετού που συνεχίζει μέχρι και σήμερα με επιτυχία το έργο του δασκάλου του.

  Βιογραφία

  Ο Άγιος Μάμας γεννήθηκε στη Ρώμη, άγνωστο πότε, από Έλληνες γονείς, το Μίμη και την Τούλα Μπουλόπουλο. Οι γονείς του ήταν μετανάστες από την Πελοπόννησο και έτσι είχε από μικρός ταχθεί στο στρατόπεδο της Εκκλησίας. Είχε βαπτιστεί με το όνομα Χαράλαμπος. Ωστόσο μιλούσε περισσότερο την ιταλικήν και φώναζε τη μητέρα του «μάμα». Έτσι του κόλλησε η ρετσινιά το παρατσούκλι. Στα 15 του εξορίστηκαν οικογενειακώς στην Καππαδοκία επειδή ήταν χριστιανοί. Εκεί συνελήφθη από ειδωλολάτρες, που τον υπέβαλαν σε τρομερά βασανιστήρια. Τελικά του έβαλαν τσιμέντο στα πόδια και τον έριξαν στο νερό να πάει να πνιγεί. Κατά θαυματουργό τρόπο ο Άγιος επέζησε αλλά πιάστηκε ξανά από τους βασανιστές του και ρίχτηκε σε αναμμένη φωτιά. Και αυτήν τη φορά κατάφερε να βγει ζωντανός. Όταν τον έριξαν στο λιοντάρι, αυτό όχι μόνο δεν τον κατασπάραξε αλλά ούτε και τον πείραξε. Τελικά, ο Θεός έριξε ένα δόρυ και μια ασπίδα.
  Saint Mamme
  Ο Άγιος Μάμας με τον Ευσέβιο.
  Τότε ο Μάμας μαζί με το λιοντάρι τους σκότωσε όλους. Διέφυγε και πάλι με το λιοντάρι (το οποίο ονόμασε Ευσέβιο) και βρήκε προστασία στη μονή όπου βρισκόταν και ο Κοσμάς ο Αετός. Αυτός του έμαθε τα πάντα για το Θεό και την καταπολέμηση του κακού. Μαζί προσεύχονταν τη μέρα και μάχονταν το έγκλημα τη νύχτα. Έγιναν γνωστοί με την κωδική ονομασία Α.Μ.Ε., που σημαίνει «Αετός-Μάμας-Ευσέβιος».
  Θάνατος και αγιοποίηση [επεξεργασία]

  Ο Άγιος Μάμας δεν έχει πέθανει ακόμα. Η Εκκλησία τον αγιοποίησε το 2010, τιμώντας έτσι την προσφορά του. Ο Άγιος Μάμας είναι προστάτης των λιονταριών και του χωριού του, της Κάτω Προβατίτσας. Τιμάται κάθε χρόνο στις 32 Μαρτίου που είναι και εθνική αργία.

 3. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://aoratimelani.blogspot.gr/2009/05/blog-post_04.html

  Δευτέρα, 4 Μαΐου 2009

  ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑΝΤΟΣ

  Διάβασα πρόσφατα το βιβλίο «La isla inaudita» του Eduardo Mendoza. Σε κάποιο σημείο ένας ιερέας διηγείται στον κεντρικό ήρωα ένα θαύμα του Άγιου Μάμα (ή Μάμαντος, όπως προτιμάτε). Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα (η μετάφραση δική μου):

  «Ο νεαρός ιερέας έκανε άλλη μία εφετζίδικη παύση και ο Φάβρεγας την εκμεταλεύτηκε για να ρωτήσει:
  – Κι εσείς τις πιστεύετε στ’ αλήθεια όλες αυτές τις μπούρδες;
  Ο νεαρός ιερέας, που ως εκείνη τη στιγμή πίστευε πως είχε γοητεύσει τον ακροατή του, του έριξε μια απορημένη ματιά κι έξυσε τους αστραγάλους του.
  – Τέλος πάντων – είπε μετά από λίγο – δεν χρειάζεται να πιστέψουμε τυφλά όλες τις λεπτομέρειες της αφήγησης… Ξέρουμε ότι η λαϊκή φαντασία, με την πάροδο των χρόνων, εμπλουτίζει και διευρύνει αυθόρμητα κάθε τι που της τραβά την προσοχή και ότι υπάρχει η τάση, κατανοητή άλλωστε, να συγχέεται το υπερφυσικό με το αξιοθαύμαστο και το γραφικό… αλλά στην ουσία, δεν βλέπω τίποτα το αναληθοφανές σε όσα μόλις σας ανέφερα: τα θαύματα συνιστούν ουσιώδες κομμάτι της θρησκείας κι εγώ είμαι ένας άνθρωπος της θρησκείας. Ενώ εσείς, απ’ ό,τι βλέπω, μάλλον είστε αγνωστικιστής.
  – Μπα – απάντησε ο Φάβρεγας – ούτε που ξέρω τι θα πει αυτό. Εγώ είμαι απλως ένας ενήλικας με σώας τας φρένας που αρνείται να δεχτεί την κοροϊδία.»
  (η υπογράμμιση δική μου).

  Εγώ, τι να πω; Τα είπε όλα ο Φάβρεγας.

  Αφιερωμένο σε όλους όσους τρώγονται με την διάκριση αγνωστικισμού από αθεΐα από ορθολογισμό από σκεπτικισμό από κοσμικισμό και δεν συμμαζεύεται, καθώς και σε όλους όσους κολλάνε την ταμπέλα του αντίχριστου σε όποιον δεν θέλει να χάψει τα παραμύθια των θρησκειών – από τις δακρύζουσες εικόνες, τα άγια φώτα και τις ως διά μαγείας θεραπείες, μέχρι τις αθάνατες ψυχές, τις αναστάσεις και τις αναλήψεις εν χορδαίς και οργάνοις.

  https://antexoume.wordpress.com/2013/09/02/%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%84%CF%85%CF%82-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BF-%CE%B8%CE%B1%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82/

  Αντέχουμε…
  για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα μας!
  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2, 2013 ΑΠΟ ΤΟΝ/ΤΗΝ MOMYOF6
  Ο παιδομάρτυς άγιος Μάμας: ο θαυμαστός βίος του

  (το κείμενο είναι κατάλληλο και για παιδιά)

  Μία εὐσεβὴς γυναίκα, ἡ Ἀμμία Ματρώνα ὁδηγημένη ἀπὸ ἕνα ἄγγελο πηγαίνει στὴ φυλακή. Παίρνει τὰ λείψανα τῶν μαρτύρων γονιῶν καὶ τὰ ἐνταφιάζει μὲ σεβασμό. Ὕστερα παίρνει στὸ σπίτι καὶ τὸ παιδὶ κι ἀναλαμβάνει μὲ προθυμία καὶ στοργὴ τὴν ἀνατροφή του. Ἀπὸ τὰ πρῶτα ψελλίσματά του «μάμα-μάμα» τοῦ ἔδωκε τὸ ὄνομα Μάμας.

 4. Ο/Η ΑΧΙΛΛΕΑΣ λέει:

  Διάβασα την παρακάτω ανάρτηση και έμεινα κάγκελο…!!! Δηλαδή αυτός ο άνθρωπος είναι εν ενεργεία Εισαγγελικός Λειτουργός στην Ελλάδα του 2017…;;; Και κρίνει, δικάζει και καταδικάζει ανθρώπους…;;; Είναι δυνατόν να έχει κρίση αντικειμενική ένας τέτοιος άνθρωπος με τέτοια μυαλά…;;; Γι αυτό η Ελλάδα μας πάει κατά Διαόλου…!!! Και για εξηγείστε μου σας παρακαλώ αυτό που λέει εδώ ο κύριος αυτός: «Ακόμη, μπορεί να αναφερθεί ότι οι θρησκευτικοί και δικαστικοί λειτουργοί «θητεύουν εις θρησκείαν» όπως έχει ειπωθεί εύστοχα, και είναι αφιερωμένοι στην υπηρεσία, οι μεν του θείου, οι δε του ανθρωπίνου νόμου.»… Τι θέλει να πει ο ποιητής…;;; Τι εννοεί…;;; Μήπως ξέρετε εσείς…;;;

  http://neaproini.us/2017/09/02/agios-nektarios-ena-vivlio-ekplixi-gia-ton-laofili-agio/#comment-215

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.