Ορθοδοξία και Ναζισμός

[Ο Ματθαίος Χέιμπακ παρέλασε στο Σάρλοτσβιλ με την ομάδα «TradeWorkers» («Εργάτες της Παράδοσης»), κυματίζοντας πανό στα οποία ήταν γραμμένο το σύνθημα “Ορθοδοξία ή Θάνατος”]

Mπλογκ Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές
Έχουμε άπειρες φορές καταγγείλει τη στενή συνεργασία της Χρυσής Αυγής με την κρατική Ορθόδοξη Εκκλησία. Αποκορύφωμά της υπήρξε η πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Λιάπη προς το βουλευτικό ζεύγος Φύρερ, δηλαδή τον υπόδικο ποιητή του Εωσφόρου Μιχαλολιάκο και την ιδιοκτήτρια του πορνο-Hotel New Dream Ζαρούλια, στον Οίκο της Αγίας Φιλοθέης, παρουσία των υπουργών των αριστεροακροδεξιών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Γαβρόγλου και Ζουράρι, που δεν διαμαρτυρήθηκαν. Όπως έχουμε επισημάνει η ‘Αυγή’, ο ‘Ριζοσπάστης’ και η Iskra της ΛΑΕ, όχι μόνο δεν κατήγγειλαν την πρόκληση, αλλά λογόκριναν και έκρυψαν από το κοινό τους την ενοχλητική, για τη σκανδαλώδη φιλοεκκλησιαστική πολιτική των κομμάτων τους, είδηση. Αναδημοσιεύουμε παρακάτω από μια εξαιρετική Ορθόδοξη αμερικανική ιστοσελίδα, μια καταγγελία κατά των Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ, που παρουσιάζουν κι αυτοί το μοναδικό στον χριστιανικό κόσμο φαινόμενο, να είναι χωρισμένοι, όπως και στην Ευρώπη, σε εθνικές Εκκλησίες, γοητεύοντας έτσι κάποιους από τους ανισόρροπους Αμερικανούς Ναζιστές. Μικρή εξαίρεση στα καταγγελλόμενα είναι μια χλιαρή αντίδραση της εκεί Aρχιεπισκοπής του πατριαρχείου Αντιοχείας, η οποία στεγάζει όλους τους Άραβες και Παλαιστίνιους Ορθοδόξους των ΗΠΑ. Οι τελευταίοι όμως, όπως έχουμε επίσης επανειλημμένα καταγγείλει, είναι σύμφωνα με την εν τοις πράγμασι θέση της κρατικής μας Εκκλησίας αλλά ακόμη και της ελληνικής Αριστεράς, κατώτεροι άνθρωποι που δεν δικαιούνται να αυτοδιοικούνται στο πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το οποίο το έχει καταλάβει μπαμπέσικα η ανώτερη «ελληνική φυλή» με τις πλάτες του Σουλτάνου και του πατριάρχη της Ιστανμπούλ από το 1534. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, καταπατώντας προκλητικά τη χριστιανική εκκλησιολογία και βυθισμένη σε τρομερά και απίστευτα σκάνδαλα, σφετερίζεται τα προσκυνήματα και καθοδηγεί με αντιχριστιανικών ρατσιστικών αντιλήψεων μετανάστες και πολύ χαμηλής ποιότητας Έλληνες κληρικούς, την κατώτερη φυλή των συμπατριωτών του Χριστού Παλαιστινίων Ορθοδόξων, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Αντιγράφουμε τώρα χωρίς σχόλια το άρθρο που αναφέραμε, στην ελληνική του εκδοχή, από τον πολύ σοβαρό πανεπιστημιακό αμερικανικό Ορθόδοξο χριστιανικό ιστότοπο του ερευνητικού Καθολικού «Fordham University» της Ν.Υόρκης, ενός από τα τρία παλαιότερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πόλης (ιδρύθηκε το 1841), «Public Orthodoxy«. Νομίζουμε πως λαμβανομένου υπ’όψιν ότι αυτά στην Ελλάδα λογοκρίνονται και θάβονται από τα εκκλησιαστικά μέσα ενημέρωσης, δίνουμε έτσι στο μέτρο των πολύ μικρών μας δυνατοτήτων την ευκαιρία σε Έλληνες πιστούς, να έλθουν σε επαφή με την θεολογική πολιτική σκέψη της μερίδας των φωτισμένων Αμερικανών Ορθοδόξων. Ας ακούσουν οι καλοπροαίρετοι Έλληνες Ορθόδοξοι πιστοί τη φωνή των έντιμων Αμερικανών αδελφών τους, γιατί «Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω» και «Γνώσεσθε την αλήθειαν, και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»

ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΉ ΣΙΩΠΉ

Ίνγκα Λεονόβα  |  English  |  ру́сский

Πριν από τρία χρόνια ξέσπασε ένα σκάνδαλο. Το Σάββατο του Λαζάρου, ένας υποστηρικτής της υπεροχής της λευκής φυλής[1], ονομαζόμενος Ματθαίος Χαϊμπακ (Matthew Heimbach) έγινε μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Λίγες μέρες αργότερα, τη Δευτέρα της Διακαινησίμου, ο Χαϊμπακ και οι συνεργάτες του στο «Κύκλωμα Παραδοσioκρατικής Νεολαίας»[2] (Ένας όμιλος λευκών εξτρεμιστών που συνδέουν τους εαυτούς τους με την Ορθοδοξία) ξυλοκόπησαν έναν διαδηλωτή σε ένα συλλαλητήριο μίσους. Τον έδειραν με έναν Ορθόδοξο ξύλινο σταυρό.

Η ιστορία σάρωσε το διαδίκτυο. Υπήρξαν πολυάριθμα αιτήματα που σταλθήκαν στην Συνέλευση των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (Assembly of Canonical Orthodox Bishops of the United States of America) ζητώντας τους να ανακηρύξουν ρητά την στάση τους ενάντια  στη λευκή υπεροχή, και τον ισχυρισμό των ρατσιστών ότι η φυλετική ανωτερότητα είναι ένα “οντολογικό” μέρος της Ορθοδοξίας.

Από τα γραπτά του Χάϊμπακ:

Ως ορθόδοξος Χριστιανός πιστεύω στον διαχωρισμό των φυλών σε εθνοκεντρικές Εκκλησίες. Γι’ αυτό ακόμη και μέσα στην Ορθοδοξία υπάρχουν, για παράδειγμα, Ελληνικές, Ρωσικές, Ρουμάνικες, Σέρβικες κλπ. Ορθόδοξες Εκκλησίες. Η τοπική και φυλετική ταυτότητα είναι μια θεμελιώδης αρχή του χριστιανισμού, όσο απογοητευτικό κι αν είναι αυτό για τους αριστερούς. Πιστεύω ότι οι μαύροι Χριστιανοί πρέπει να είναι στις μαύρες Εκκλησίες τους, με μαύρους ιερείς, να γεννούν μαύρα παιδιά, να πηγαίνουν σε μαύρα Χριστιανικά σχολεία, κλπ.”

Αντί αυτού, η Αρχιεπισκοπή Αντιοχείας αντιμετώπισε το θέμα αθόρυβα, αφορίζοντας τον Χαϊμπακ και του μέντορά του Ματτ Παροτ[3] (άλλον έναν χρισμένο Ορθόδοξο, και αρχηγό του πολιτικού κόμματος λευκών ρατσιστών «Παραδοσιοκρατικοι Εργαζόμενοι»[4]), και δημοσιεύοντας μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της πρώην ενορίας τους. Μέχρι σήμερα κανένας επίσκοπος, ούτε από την αρχιεπισκοπή ούτε από την Συνέλευση, έχει εκδώσει δημόσια δήλωση περί του θέματος.Μέσα σ ένα χρόνο, ο Χαϊμπακ βρήκε πνευματική εστία με μια ομάδα δήθεν Ορθοδόξων στη Ρουμάνια, και σήμερα το δίκτυό του συνεχίζει ισχυρό και ευτυχισμένο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις 11 Αυγούστου 2017, ένας όχλος κρατώντας πυρσούς και φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα προέλασε στο πανεπιστημιακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια στο Σάρλοτσβιλ (Charlottsville). Αυτός ο όχλος προπορεύτηκε την μεγαλύτερη συγκέντρωση λευκών ρατσιστών στην ιστορία των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες. Την επόμενη μέρα, στις 12 Αυγούστου, η συνάθροιση αυτή οδήγησε σε συγκρούσεις με αντιδιαδηλωτές, και τελικά σε μια πράξη εγχώριας τρομοκρατίας όταν ένα αυτοκίνητο οδηγούμενο από τον λευκό ρατσιστή Τζειμς Φιλντς (James Fields) έπεσε πάνω σε ομάδα πεζών αντιδιαδηλωτων, σκοτώνοντας μια γυναίκα και τραυματίζοντας αλλά δεκαεννέα άτομα.

Ο Ματθαίος Χέϊiμπακ παρέλασε στο Σάρλοτσβιλ με την ομάδα «Παραδοεργαζομενοι» (TradWorkers), κυματίζοντας πανό στα οποία ήταν γραμμένο το σύνθημα “Ορθοδοξία ή Θάνατος”. Την επόμενη μέρα, 14 Αυγούστου, σταθηκε μπροστά στο δικαστήριο του Σάρλοτσβιλ, το οποίο είχε μόλις αρνηθεί εγγύηση στον Φιλντς, και υποσχέθηκε ότι το Σάρλοτσβιλ ήταν “μόνο η αρχή” και ότι οι νεοναζιστές θα είναι από δω και πέρα “πιο δραστήριοι από πριν”. Το ίδιο σαββατοκύριακο οι υπέρμαχοι της λευκής υπεροχής οργάνωσαν πορεία στο Σιάτλ[5], ενώ έχουν ανακοινωθεί διαδηλώσεις στη Βοστώνη, στο Νασιοναλ Μολ[6] της Ουάσιγκτον ΠΚ, και σε άλλα μέρη.

Στις εβδομάδες πριν από την διαδήλωση του «Ενώστε το Δεξί» (“Unite the Right”), ακροδεξιοί Ορθόδοξοι – οι περισσότεροι από τους οποίους σχετίζονται με διάφορες κανονικές ενορίες στις νότιες πολιτείες – οργανώθηκαν χρησιμοποιώντας μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να υποστηρίξουν ή να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση. Ομάδες παρακολούθησης επικοινωνήσαν με κληρικούς και επισκόπους, δίνοντας αναφορά περί της ανάπτυξης της ρατσιστικής και αντισημιτικής ρητορικής στα «συντηρητικά» Ορθόδοξα κοινωνικά μέσα, και τις σχέσεις μεταξύ των μελών αυτών των ομάδων και της οργάνωσης Χαϊμπακ/Παροτ.

Ούτε μια δημόσια δήλωση δεν έχει εκδοθεί από τις Αμερικανικές Ορθόδοξες Μητροπόλεις. Ούτε σε σχέση με αυτά τα ανησυχητικά γεγονότα, ούτε με την ανάπτυξη του εθνικιστικού, ρατσιστικού, ισλαμοφοβικού και αντισημιτικού στοιχείου εντός της Αμερικανικής Ορθοδοξίας.

Γνωρίζουμε ότι η Αμερικανική Ορθόδοξη Επισκοπή είναι πλήρως ικανή να μιλήσει με ενιαία φωνή όταν θέλει. Οι επίσκοποί μας δεν έχουν κανένα πρόβλημα να διατυπώνουν τις πεποιθήσεις τους όταν πρόκειται για ζητήματα κοσμικού δικαίου και πολιτικών δικαιωμάτων. Το έχουν κάνει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο μέχρι σήμερα, έχουν παραλείψει να δηλώσουν ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία που αναπτύσσεται ανάμεσα μας, στις ενορίες μας, και από κει ξεχύνεται στο δημόσιο χώρο. Η μόνη περίπτωση στην ιστορία οπού ένας Αμερικάνος Ορθόδοξος επίσκοπος συμμετείχε στον αγώνα κατά του ρατσισμού είναι η πορεία του Αρχιεπισκόπου Ιάκωβου με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ τον νεότερο – το οποίο συνέβη το 1965, και για τον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος είχε κακολογηθεί. Αυτή είναι η μόνη μαρτυρία που μπορεί να προσφέρει η Εκκλησία μας στην Αμερική; Είμαστε η Εκκλησία η οποία, στην Αμερική, αποτελείται κατά ένα μεγάλο μέρος από μετανάστες, που έχουν βιώσει ξενοφοβία και φυλετική διάκριση σε πολλές μορφές. Ωστόσο, αρνούμαστε να αναγνωρίσουμε την ανάπτυξη αυτού του καρκίνου ανάμεσά μας, Αυτού του καρκίνου που διεκδικεί την εκκλησιαστική μας κληρονομιά ως καύσιμο, μπροστά στην εκκωφαντική σιωπή εκείνων των οποίων το καθήκον, όπως υπενθυμιζόμαστε σε κάθε Λειτουργία, είναι να ανακηρύσσουν τα λόγια της αλήθειας του Χριστού.

Sign the petition Υπογράψτε την έκκληση καλώντας την Σύνοδο των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ να καταδικάσουν τον ρατσισμό και τη βία στο Charlottesville.

Η Inga Leonova είναι εκδότρια του ‘Τροχού’, ενός τριμηνιαίου περιοδικού της Ορθοδοξίας και του Πολιτισμού.
*Μεταφρασμένο από τα Αγγλικά, από την Katherine Chaffee.
[1] Λευκός ρατσιστής
[2] Traditionalist Youth Network
[3] Matt Parrott
[4] Traditionalist Workers Party
[5] Η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας Ουάσιγκτον.
[6] National Mall. Η ιστορική πλατεία στο κέντρο της Ουάσιγκτον. Ένα πάρκο ενάμισι χιλιομέτρου που στη μια άκρη καταλήγει στο Καπιτώλιο και στην άλλη στο Μνημείο του Ουάσιγκτον.

ΥΓ
Παρεμφερές άρθρο που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, από μια Ελληνοαμερικανίδα συγγραφέα και ιστορικό («White Supremacy and Orthodox Christianity: A Dangerous Connection rares its head in CharlotteshvilleBY KATHERINE KELAIDIS  AUGUST 18, 2017)»-«Λευκή ανωτερότητα και Ορθόδοξος Χριστιανισμός: Μια επικίνδυνη επικοινωνία ξεπροβάλλει στο Charlottesville»), δημοσιεύτηκε στο «RELIGION DISPATCHES» και αναδημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα  “Pokrov: A Welcome to Survivors of Abuse” («Η Σκέπη της Θεοτόκου», «Ένα καλωσόρισμα στους επιζήσαντες της σεξουαλικής κακοποίησης»), η οποία συστηματικά μάχεται το θεσμό της ιερής παιδεραστίας και γενικά τη διαφθορά των Ηθών που επικρατεί στους κόλπους των Ορθοδόξων και των Βυζαντινόρρυθμων Καθολικών κληρικών. Στην ηθικά χρεοκοπημένη Ελλάδα, πάρα πολλοί κρατικοί Ορθόδοξοι κληρικοί κυριολεκτικά «κλείουν την βασιλείαν των ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπων» και ασχημονούν με τον αισχρότερο τρόπο ευλογώντας τα γραφεία των Ταγμάτων Εφόδου των Σατανιστών της «σποράς των νικημένων του ‘45», με την ανοχή και με τη συνενοχή της Αριστεράς, χωρίς να υπάρχει αντίλογος. Στις «καπιταλιστικές» και «ιμπεριαλιστικές» (sic) ΗΠΑ όμως, υπάρχουν Χριστιανοί, ακόμη και στην σπαρασσόμενη τους δυο τελευταίους αιώνες από τη φοβερή αίρεση του φυλετισμού Ορθοδοξία, που πιστεύουν στον ευαγγελικό Λόγο και πολεμούν αυτήν την βλάσφημη για τα ευαγγελικά μέτρα πρόκληση. Στην ιστοσελίδα «Religion Dispatches, θα βρουν οι αναγνώστες μας, πατώντας τον παραπάνω σύνδεσμο του ονόματος της Κατερίνας Κελαϊδή και το πολύ ενδιαφέρον παλιότερο (30.11.2016) άρθρο της «Πως η Ορθοδοξία έγινε το πνευματικό σπίτι του λευκού Εθνικισμού. Μικρή υπάρχει αμφιβολία, ως προς το γιατί η Ορθοδοξία φαίνεται ελκυστική σε ένα λευκό εθνικιστικό κίνημα» («HOW ORTHODOX CHRISTIANITY BECAME THE SPIRITUAL HOME OF WHITE NATIONALISM. There is little doubt as to why Orthodoxy seems appealing to a white nationalist movement»). Προσφέρεται και για προβληματισμό πάνω στην πρακτική των βαλκανικών Ορθόδοξων Εκκλησιών και της ρωσικής, που λειτουργούν ως συγκαλυμμένες κρατικές οντότητες και της εθνικής και απροκάλυπτα κρατικής Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία αποτελεί ένα τεράστιο και πάρα πολύ επικίνδυνο εθνικιστικό αλλά και φονταμενταλιστικό σκάνδαλο σκοτεινού ακροδεξιού Αποκρυφισμού, θεμελιωδώς εχθρικού προς τον πυρήνα της χριστιανικής διδασκαλίας, που δηλητηριάζει τα μυαλά των χαμηλού μορφωτικού επιπέδου τάξεων, το οποίο διογκώθηκε αναπάντεχα επί της αριστεροακροδεξιάς διακυβέρνησης.

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

33 Responses to Ορθοδοξία και Ναζισμός

 1. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Η νύχτα του Πατριαρχείου

  Του ΘΑΝΑΣΗ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
  Δρα Θεολογίας, αρχισυντάκτη του περιοδικού «Σύναξη»

  Στη σκοτεινιά της εκκλησιαστικής κρίσης και μέσα στην κλαγγή των αντιμαχομένων περί του «ποιος έκανε τι», «ποιος έστειλε ποιον», «ποιος εισέπραξε πόσα», φαίνεται πως υπάρχει μια κραυγή που κάνει όλες τις πλευρές να μαρμαρώνουν και να ομονοούν: «Να μη χάσουμε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων»!

  Λένε πως όταν ανακαλύφθηκε τι είναι το νερό φάνηκε να ξεμπερδεύουμε με ένα ερώτημα, όμως στην πραγματικότητα βρεθήκαμε μπροστά στη γέννηση δύο ερωτημάτων: «τι είναι το οξυγόνο» και «τι είναι το υδρογόνο». Κατά παρόμοιο τρόπο, η κραυγή που προαναφέρθηκε γεννά δύο ερωτήματα: «ποιο είναι το χάσιμο» και «ποιοι είναι αυτοί που το φοβούνται».

  Τι νόημα μπορεί να έχουν αυτά τα ερωτήματα τη στιγμή που παγίως και ομοφώνως το Πατριαρχείο (στην πραγματικότητα όχι μόνο των Ιεροσολύμων) χαρακτηρίζεται από εκκλησιαστικά, πολιτικά, καθηγητικά χείλη ως προκεχωρημένο φυλάκιο του Ελληνισμού; Τα «δικαιώματα του γένους μας στην Αγία Γη» εμφανίζονται να είναι ο συναγερμός που εγείρει άπαντες: δεξιούς κι αριστερούς, αρχιεπισκοπικούς και αντιαρχιεπισκοπικούς…

  Οσο όμως αντιδημοφιλή κι αν είναι στη σημερινή συγκυρία τα ερωτήματα αυτά, η αποσιώπησή τους δείχνει το μέγεθος της κρίσης της εκκλησιαστικής συνείδησης, κρίσης πολύ βαθύτερης και πολύ διαρκέστερης από αυτήν που σκιαγραφείται ως ανεπάρκεια ή αναξιότητα προσώπων. Το Πατριαρχείο όντως περισφίγγεται από δαγκάνες. Αλλά πρόκειται για τις δαγκάνες του εθνικισμού και του φυλετισμού.

  Με ποια θεολογική λογική θεωρείται ένα Πατριαρχείο… προίκα ενός κράτους, ενός έθνους ή μιας φυλής; Πώς είναι δυνατόν εκκλησιαστικοί άνδρες να προσδιορίζουν ατιμώρητα ως κύριο προσόν ενός Πατριάρχη το ελληνικό DNA; Πόσο εκκλησιαστικός είναι ο αποκλειστικός των Παλαιστινίων κληρικών από το βαθμό του επισκόπου, ώστε να διασφαλίζεται ότι αποκλείεται η εκλογή Αραβα Πατριάρχη; Είναι άραγε τυχαίο ότι άνθρωποι που εμφανίζουν τον εθνικισμό τους ως πατριωτική αντίσταση στην παγκοσμιοποίηση, είναι στην πραγματικότητα άθλιοι παγκοσμιοποιητές που δεν αφήνουν το πλήρωμα μιας τοπικής Εκκλησίας ακηδεμόνευτο;

  Οεθνικισμός και ο φυλετισμός, όσο γλυκερά και να μεταμφιεστούν, είναι καρκίνος στα σπλάχνα της Ορθοδοξίας, με εκτεταμένες μάλιστα μεταστάσεις κατά τους τελευταίους καιρούς. Ο Χριστός -έλεγε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος- σταυρώθηκε έξω από τα τείχη της Ιερουσαλήμ, ώστε έτσι να φανερώσει ότι η θυσία του προσφέρθηκε σε όλη την ανθρωπότητα και ότι δεν είναι μονοπώλιο ενός έθνους.

  Ο εθνικισμός και ο φυλετισμός, αντιθέτως, σύρουν τον σταυρωμένο μέσα στην πόλη, μπασταρδεύουν το έργο Του, φαρμακώνουν την Εκλλησία με μια λογική προχριστιανική και αντιχριστιανική. Κίνδυνος απώλειας φυσικά και υπάρχει. Είναι η απώλεια των ορθόδοξων κριτηρίων.

  Και οι δρόμοι αυτής της απώλειας είναι πολλοί, όπως, π.χ. να αποσιωπάται η θεμελιώδης θεολογική αλήθεια ότι μετά τον Χριστό δεν υπάρχουν ούτε ιεροί τόποι ούτε ιερές φλόγες που διαθέτουν τάχα εγγενώς αγιοσύνη.

  Το θέμα δεν είναι να μείνουν οι (ορθόδοξοι) Ελληνες για να μην έρθουν οι (ορθόδοξοι) Ρώσοι ή να φύγουν οι (ορθόδοξοι) Ελληνες για να μείνουν οι (ορθόδοξοι) Αραβες, αλλά να φύγουν ο εθνικισμός και ο φυλετισμός από όλους τους κλάδους των ορθοδόξων. Ουδείς εθνικιστής είναι καλύτερος άλλου.

  Προσωπικά, όμως, ελάχιστη αισιοδοξία έχω πως η νύχτα αυτού του πανάθλιου ανταγωνισμού θα ξεψυχήσει στο ορατό μέλλον. Η ικεσία για έναν πανορθόδοξο αναθεματισμό της εθνικιστικής αίρεσης δεν είναι παρά ψίθυρος.

 2. Ο/Η K.L. λέει:

  http://archive.is/eQKav#selection-1389.1-1395.19

  THE NEW NEO-NAZIS: HOW MATTHEW HEIMBACH IS BUILDING A RACIST NETWORK ACROSS THE US

  September 13, 2015

  http://projects.aljazeera.com/2015/07/hate-groups/

  The Little Führer
  A day in the life of the newest leader of white nationalists

  ‘Blue-collar white workers and white poor people don’t have anyone to speak for them, and right now they are being screwed by the system.’
  —Matthew Heimbach,
  Traditionalist Youth Network founder

  http://www.davidjdunn.com/2014/05/02/were-broken-first-thoughts-on-orthodox-racism/

  David J Dunn
  Theological troublemaker. Orthodox Christian.

  We’re Broken: First Thoughts on Orthodox Racism

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Aν η κρατική Εκκλησία έχει χάσει κάθε αίσθημα ντροπής, το ίδιο ισχύει και για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

  https://roides.wordpress.com/2017/05/25/25may17/
  Η Χ.Α. υιοθετεί τον αφορολόγητο και επινοημένο σκελετό Εφραίμ

  Για τον Εφραίμ δεν υπάρχει απολύτως κανένα ντοκουμέντο, καταγεγραμμένη παράδοση ή ίχνος ιστορικής μαρτυρίας. Είναι εφεύρημα της αγράμματης καλόγριας Μαργαρίτας Δεσύπρη (Μακαρίας), που υποτίθεται ότι οδηγημένη από άγνωστη φωνή (δεν ήταν διαγνωσμένη σχιζοφρενής) βρήκε κάπου στα 1950, έναν σκελετό τον οποίο μετά είδε στον ύπνο της και της αποκάλυψε τη ζωή του. Ακολούθησε μετά και δεύτερη αυθαιρεσία, η προσθήκη πολύ περισσότερων μυθιστορηματικών στοιχείων, που τα παραθέτει παρακάτω και η εγκληματική χιτλερική οργάνωση Χ.Α., τα οποία παρουσιάζουν τον ανύπαρκτο Εφραίμ και ως Εθνομάρτυρα.
  …………………….
  «Η Χ. Α. τίμησε την μνήμη του Εθνομάρτυρα Αγ. Εφραίμ –5 Μαΐου 2017 – 18:29.
  Παρουσία αντιπροσωπείας της Χ.Α. εορτάστηκε σήμερα η μνήμη του Εθνομάρτυρα (sic) Αγ.Εφραίμ στην Ι.Μ. Αγ.Εφραίμ στην Ν. Μάκρη.

  https://roides.wordpress.com/2016/10/10/10oct16/
  ΚΚΕ και ΛΑΕ ανακαλύπτουν τον κ.Ιερώνυμο

  [Τώρα που τους έθιξε σπάνε την Ομερτά]

  Tο ένα θέμα είναι η συμπεριφορά του Αρχιεπισκόπου προς τον εκπρόσωπο μιας υπόδικης (και με τουλάχιστον 21 καταδίκες μελών μέχρι στιγμής) χιτλερικής σατανιστικής οργάνωσης και η απόλυτη σιωπή όλης της Αριστεράς γι’αυτήν την φωτογραφία, που πάρθηκε στην τελετή υποδοχής των οστών των νεκρών του Νοράτλας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τατοϊου. Το άλλο είναι η συνήθης δολοφονία της Ιστορίας. Οι 31 Έλληνες στρατιώτες του Νοράτλας, στις 22 Ιουλίου 1974, σκοτώθηκαν κατά λάθος από πυρά της χουντικής κυπριακής Εθνοφρουράς, απεσταλμένοι χωρίς ενημέρωσή της, πρόχειρα, από την πανικόβλητη Χούντα της Αθήνας, που με το προδοτικό της πραξικόπημα είχε προκαλέσει την τουρκική εισβολή. Στην υποδοχή των οστών αυτών των θυμάτων της Χούντας, παραβρίσκεται και ο πολιτικός κληρονόμος της Δικτατορίας στην πιο ακραία ναζιστική εκδοχή της. Τον χαιρετά ο Ιερώνυμος Β΄ της Εκκλησίας του Ιερώνυμου Α΄, η οποία συνεργάστηκε απόλυτα και με τρόπο εξευτελιστικό με τη Χούντα και που μόλις προχτές, επωφελούμενη από το καθεστώς λήθης που έχει επιβάλλει-δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού-η παρέα του ΣΥΡΙΖΑ, τόλμησε να διεκδικήσει και αντιστασιακές δάφνες.


  Ο Παναγιώταρος υπερασπίζεται τον ανδρισμό του Ιησού Χριστού στο Χυτήριο
  http://www.inewsgr.com/88/panagiotarosmalakes-ithopoioi-tou-kolou-poutanaki-erchetai-i-ora-sou-gamimenes-alvanikes-kolotrypides.htm
  Παναγιωταρος: μαλακες ηθοποιοι του κωλου-πουτανακι ερχεται η ωρα σου-γαμημενες αλβανικες κωλοτρυπιδες…


  Ο Μεντζελόπουλος και ο θαυμαστής του Μουσολίνι, των Βόσνιων μουσουλμάνων Ναζί και του χιτλερικού παιδεραστή Στράιχερ Παππάς, υπερασπίζονται αυτόκλητοι τον ανδρισμό του Χριστού με τη βοήθεια του δικαστή και του χωροφύλακα
  Ο Μεντζελόπουλος που παραδέχτηκε πως η Χ.Α. είναι Τάγμα Σατανιστών, με τον Κασιδιάρη και με επίσκοπο του πατριαρχείου σε λιτανεία


  Ο Παναγιώταρος στην υποδοχή του αφορολόγητου ασημένιου σκιάχτρου της Αγ.Ελένης

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://roides.wordpress.com/2016/05/14/14may16/

  Το ολοκαύτωμα των Ρομά και των Εβραίων της Ρουμανίας (1941)
  [Ο ρόλος της αμετανόητης Ορθόδοξης Εκκλησίας]


  Σπάνια φωτογραφία του Ρουμάνου Πατριάρχη Νικόδημου (1939-1948), που δίνει την ευλογία του στον στυγνό εγκληματία φασίστα πρωθυπουργό στρατηγό Ίον Αντονέσκου παρουσία του βασιλιά Μιχαήλ Ι και του Horia Sima, αναπληρωτή προέδρου της παρακρατικής φασιστικής συμμορίας «Σιδηρά Φρουρά» (8.2.1941).
  …………….
  Το 2004, ο πρόεδρος Ιλιέσκου παραδέχτηκε την συμμετοχή της πατρίδας του στο Ολοκαύτωμα, τερματίζοντας την μέχρι τότε άρνηση παραδοχής του. Toν Ιούλιο του 2015 ο Ρουμάνος Πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις (προερχόμενος από τη γερμανική μειονότητα) υπέγραψε τον Νόμο που προβλέπει ποινή φυλάκισης τριών ετών για την άρνηση του Ολοκαυτώματος που συνέβη στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ απαγορεύει την εγκωμιαστική προβολή του φασιστικού εθνικιστικού Κινήματος των ‘Λεγεωνάριων του Αρχάγγελου Μιχαήλ’ (από το 1938 ‘Σιδηρά Φρουρά’), που συμμετείχε στην κυβέρνηση της Ρουμανίας το 1940 και που είναι το κυρίως υπεύθυνο μαζί με την πάντα πρόθυμη σε αυτά Εκκλησία για την έξαρση του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και του φασισμού στη χώρα αυτή τα κρίσιμα χρόνια που προηγήθηκαν του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και μετά. «Η Ρουμανία έχει μερικές δεξιές περιθωριακές ομάδες, όπως η Noua Dreapta, (Νέα Δεξιά), που θα μπορούσαν να επηρεαστεί από το νέο νόμο. Οι οπαδοί της Noua Dreapta είναι αντι – γκέι, κρατούν στενές σχέσεις με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας και υποστηρίζουν τον (αρχηγό των Λεγεωνάριων) Κορνήλιο Κοντρεάνου, …» (‘Times of Israel’, July 22, 2015).
  Περίπου 280.000 Εβραίοι και Ρομά εκτελέστηκαν στη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από το φασιστικό καθεστώς του Ιον Αντονέσκου. Υπολογίζεται ότι 420.000 από τα holoc2750.000 μέλη της εβραϊκής κοινότητας της Ρουμανίας χάθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου ενώ περίπου 100.000 Εβραίοι απελάθηκαν στο Άουσβιτς από την Τρανσυλβανία, που τότε ήταν τμήμα της Ουγγαρίας, συμμάχου της ναζιστικής Γερμανίας. Ο Αντονέσκου, μετέφερε και τους Ρομά στην παγωμένη Υπερδνειστερία. Εκεί, τουλάχιστον 11.000 Ρομά πέθαναν από το ψύχος, τον τύφο και την πείνα. Ήταν πραγματική γενοκτονία, οι αριθμοί αυτοί είναι οι επιεικέστεροι, πολλοί τους υπολογίζουν μεγαλύτερους.
  ………………..

  Στην επίσημη μακροσκελέστατη και εμπεριστατωμένη αναφορά της αρμόδιας «Διεθνούς Επιτροπής για το Ολοκαύτωμα στη Ρουμανία», που παρουσιάστηκε στις 11.11.2004 στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας («Final Report of the International Commission on the Holocaust in Romania. Presented to Romanian President Ion Iliescu. November 11, 2004 Bucharest, Romania»), αναφέρονται και τα εξής: «H επιρροή του Crainic για την παραγωγή του Αντισημιτισμού ήταν σημαντική, καθώς ήταν σε θέση να αξιοποιήσει την ατμόσφαιρα του μυστικισμού και του εθνικισμού της ρουμανικής Ορθοδοξίας και να την χρησιμοποιήσει για να επηρεάσει τους διανοούμενους, τους φοιτητές και τους απλούς Χριστιανούς πολίτες στο να είναι φιλικοί προς τα ρατσιστικά, αντισημιτικά κινήματα, που τα έβλεπε ως απαραίτητα για την εξασφάλιση της ύπαρξης της Ρουμανίας και του Έθνους. Η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία είχε ισχυρές αντισημιτικές τάσεις, τόσο στην ανώτερη Ιεραρχία αλλά και μεταξύ των τοπικών κληρικών. Ο Πατριάρχης Miron Cristea δεν μιλούσε εναντίον του αντισημιτισμού. Αντιθέτως δαιμονοποιούσε τους Εβραίους και ζήτησε την αναχώρησή τους από τη Ρουμανία: ‘Πρέπει να θλιβόμαστε για τους φτωχούς Ρουμάνους, των οποίων το μεδούλι ρουφιέται από τους Εβραίους. Το να μην αντιδρούμε ενάντια στους Εβραίους σημαίνει ότι πάμε με ανοιχτά μάτια στην καταστροφή μας …. Το να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας είναι ένα εθνικό και πατριωτικό καθήκον…’…». Αποτεινόμενος στους Εβραίους τους καλούσε να φύγουν και να βρουν άλλη πατρίδα! Ήταν ένα παρανοϊκο παραλήρημα ενός διεστραμμένου κληρικού, που δεν είχε ντραπεί να καταπατήσει τους Ιερούς Κανόνες ασκώντας κοσμική εξουσία και μάλιστα δικτατορική, που διακινούσε αδίστακτα θρησκευτικό και φυλετικό μίσος, ξέροντας πως αυτό θα μεταφραστεί στην πιο σκληρή και βάρβαρη βία. Ήταν ένας νέος ανθρωποκυνηγός όσιος Νίκων της Σπάρτης ή ένας νέος άγιος Κοσμάς Αιτωλός, που πυροδοτούσε συνειδητά με συκοφαντίες εγκληματικές ενέργειες σε βάρος των Ιουδαίων.
  …………………………..

  Ακόμη και σήμερα σε καθεστώς «Δημοκρατίας», η φωνή αυτής της Εκκλησίας ακούγεται δυνατά και προκλητικά στους τομείς του Εθνικισμού, στις επιθέσεις κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στον απόηχο των σκανδάλων (ο ίδιος ο πατριάρχης Θεόκτιστος κατηγορήθηκε από τον ρουμανικό Τύπο ως πράκτορας της Σεκουριτάτε, ως ομοφυλόφιλος, και ως μέλος νεοναζιστικής ομάδας που κατέστρεψε συναγωγή του Βουκουρεστίου). Το 2000 διοργανώθηκε συνάντηση της νεοναζιστικής ρουμανικής νεολαίας στη Μονή του Μπρανκοβεάνου, στους πρόποδες των βουνών του Φαγκαράς. Το Νοέμβρη του 2ο13 ο Ρώσος Ναζιστής Ντούγκιν, συνομιλητής της Χ.Α, επισκέφθηκε έναν ορθόδοξο ναό στη Ρουμανία στα πλαίσια της προσπάθειας διεύρυνσης της ρωσικής επιρροής στο εξωτερικό μέσω ναζιστικών οργανώσεων και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία στη Ρουμανία εμφανίζεται ως θύμα του καθεστώτος, αποσιωπώντας πως οι ναοί που γκρέμισε ο Τσαουσέσκου κατεδαφίστηκαν με τη σύμφωνη γνώμη της εκβιάσιμης για συνεργασία με τους Ναζιστές εκκλησιαστικής ηγεσίας και πως το κομμουνιστικό καθεστώς τη χρηματοδοτούσε (Lavinia Stan and Lucian Turcescu, «Religion and Politics in Post-communist Romania», Oxford University Press, 2007).
  ………………………

  Το 2005 ένας νεαρός αρχιμανδρίτης ο Δανιήλ Corogeanu βασάνισε, φίμωσε και σταύρωσε σε συνεργασία με την ηγουμένη και με τις καλόγριες μιας μονής, μια νεαρή σχιζοφρενή καλόγρια για να της βγάλει τα δαιμόνια που είχε μέσα της.

  http://religiondispatches.org/how-orthodox-christianity-became-the-spiritual-home-of-white-nationalism/

  BY KATHERINE KELAIDIS NOVEMBER 30, 2016
  HOW ORTHODOX CHRISTIANITY BECAME THE SPIRITUAL HOME OF WHITE NATIONALISM
  ……………..

  This is not, by the way, an unusual interpretation of Orthodoxy’s system. As modern racial and nationalist ideology took root in traditionally Orthodox lands throughout the 18th and 19th centuries, plenty of nationalists saw Orthodoxy’s national division as an endorsement of their views. This lead to the condemnation of such ideas by a pan-Orthodox synod at Istanbul in 1872. There the gathered bishops declared, “We renounce, censure and condemn racism, that is racial discrimination, ethnic feuds, hatreds and dissensions within the Church of Christ, as contrary to the teaching of the Gospel and the holy canons of our blessed fathers…”
  ……………..
  _____________________________

  Aπό την ιστοσελίδα των Αμερικανών Ναζί:
  Ο Matthew Heimbach επικαλείται τη ρουμανική ναζιστική Ορθοδοξία, τις Μαύρες Εκατονταρχίες της, τον ιερό Κοντρεάνου, την Λεγεώνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ
  http://www.tradyouth.org/2015/01/orthodox-nationalism-a-basis-in-scripture-and-sacred-tradition/

  Orthodox Nationalism: A Basis in Scripture and Sacred Tradition

  Loving one’s nation and family has been an integral part of the Orthodox Church since the earliest days of the Faith.


  Faith, family and folk.


  Priests, icons and crosses leading a march of the Black Hundreds
  _____________________
 5. Ο/Η Antifa2 λέει:

  https://www.efsyn.gr/arthro/exagogi-nazismoy-stis-ipa-apo-ti-hrysi-aygi

  Εξαγωγή ναζισμού στις ΗΠΑ από τη Χρυσή Αυγή

  19.08.2017
  Συντάκτης: Δημήτρης Ψαρράς


  Ο Χάιμπαχ αποκαλύπτει στο αμερικανικό VICE News, HBO, ότι στο Σάρλοτσβιλ μιμήθηκαν τη Χρυσή Αυγή

  Η αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» ότι ο Μάθιου Χάιμπαχ, ένας από τους ηγέτες του νεοναζιστικού κινήματος στις ΗΠΑ που οργάνωσαν τις αιματηρές επιθέσεις στο Σάρλοτσβιλ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών πολιτών και τη δολοφονία της 32χρονης αντιφασίστριας Χέδερ Χέγερ, διατηρεί στενές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή επιβεβαιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από τους ίδιους τους φανατικούς ναζιστές.

  Ο εκπρόσωπος της ναζιστικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης αποφεύγει μεν να κατονομάσει τον Χάιμπαχ, αλλά δηλώνει με νόημα ότι «η Χρυσή Αυγή στηρίζει όλους τους πατριώτες που αγωνίζονται στα πλαίσια της νομιμότητας ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και τη λαθρομετανάστευση» (Κεντρικό Δελτίο τηλεόρασης του «Alpha», 14.8.2017).

  Αλλά και ο ίδιος ο Χάιμπαχ, σε δηλώσεις του σε αμερικανικό κανάλι, ομολογεί ότι οργάνωσε τη νεοναζιστική συγκέντρωση με μοντέλο τον τρόπο δράσης της Χρυσής Αυγής!

  Η αποκάλυψη περιέχεται σε ένα σημαντικό ντοκιμαντέρ, το οποίο είναι προσβάσιμο στο διαδίκτυο και περιλαμβάνει πολλές σκηνές από το μακελειό του Σάρλοτσβιλ («Charlottesville: Race and Terror», VICE News, HBO, 14.8.2017, https://youtu.be/P54sP0Nlngg).

  Το επίμαχο τμήμα της ομολογίας του Χάιμπαχ έχει αναρτηθεί στο efsyn.gr. Ο Χάιμπαχ λέει στην αρχή ότι «η Αριστερά δεν ήταν σε θέση να μας νικήσει» και ότι «γι’ αυτό [η Αριστερά] απευθύνθηκε στο κράτος», και έτσι «αποδείχτηκε ότι η ριζοσπαστική Αριστερά, οι μεγάλες εταιρείες και το κράτος βρίσκονται στην ίδια εβραϊκή πλευρά».

  Στην ερώτηση της δημοσιογράφου για τον τρόπο οργάνωσης του ακροδεξιού κινήματος, ο Χάιμπαχ είναι εξίσου αποκαλυπτικός: «Κυρίως ακολουθούμε το ευρωπαϊκό παράδειγμα της Χρυσής Αυγής και του βορειοευρωπαϊκού κινήματος αντίστασης (Nordic resistance movement) που βρίσκονται στην πρωτοπορία της εθνικιστικής οργάνωσης παγκοσμίως».

  Σφυρίζει αδιάφορα


  Μετά το μακελειό, η Χρυσή Αυγή αποφεύγει να αναφερθεί στον Χάιμπαχ, ακολουθώντας τη συνήθη τακτική της ύστερα από εγκληματικές ενέργειες στελεχών της ή ατόμων που συνδέονται μ’ αυτήν. Ομως είναι πλέον αδύνατον να αποστασιοποιηθεί από τον Αμερικανό νεοναζί.

  Η εφημερίδα της Χρυσής Αυγής είχε προαναγγείλει τα γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ με συνέντευξη του Χάιμπαχ (εφ. «Εμπρός», 5.8.2017) Η εφημερίδα της Χρυσής Αυγής είχε προαναγγείλει τα γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ με συνέντευξη του Χάιμπαχ (εφ. «Εμπρός», 5.8.2017) |
  Οχι μόνο επειδή υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη διασύνδεση (ανάμεσά τους φωτογραφίες του Χάιμπαχ με τον Μιχαλολιάκο, τον Παππά, τον Επιτήδειο, κ.ά.), αλλά και επειδή μόλις πριν από λίγες μέρες, στις 5.8, το δημοσιογραφικό όργανο της Χρυσής Αυγής «Εμπρός» φιλοξενούσε εκτενή συνέντευξη του Χάιμπαχ, με την οποία προαναγγελλόταν η αιματηρή ναζιστική φιέστα του Σάρλοτσβιλ!

  Το φύλλο της εφημερίδας φέρει τον τίτλο «Ψηλά οι σημαίες». Οι μυημένοι αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για μετάφραση του γερμανικού συνθήματος «Die Fahne hoch», το οποίο αποτελεί τον πρώτο στίχο και τον τίτλο του ύμνου του χιτλερικού κόμματος (NSDAP), γνωστού ως Horst Wessel Lied. Η Χρυσή Αυγή έχει υιοθετήσει τον ναζιστικό ύμνο, αλλάζοντας μόνο τους στίχους, και μεταφράζοντας τον πρώτο στίχο σε «Ορθό το λάβαρο».

  Στο ίδιο πρωτοσέλιδο προβάλλεται και η συνέντευξη του Μάθιου Χάιμπαχ, με τίτλο «Ο αμερικανικός Νότος αντιστέκεται ακόμη». Τη συνέντευξη έχει πάρει η Ειρήνη Δημοπούλου, σύζυγος του «υπαρχηγού» Χρήστου Παππά και εκδότρια της ναζιστικής εφημερίδας, η οποία μάλιστα ποζάρει σε φωτογραφία αγκαλιά με τον Αμερικανό νεοναζί.


  Η εκδότρια του χρυσαυγίτικου «Εμπρός» Ειρήνη Δημοπούλου, σύζυγος του Χρήστου Παππά, αγκαλιά με τον Χάιμπαχ

  Ο Χάιμπαχ, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στη συγκέντρωση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί λίγες μέρες αργότερα:

  «Η συγκέντρωση στην Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια αποτελεί διαμαρτυρία για τη μετονομασία του πάρκου Ρόμπερτ Ε. Λη και την αφαίρεση αρκετών μνημείων της Συνομοσπονδίας από την πόλη. Κάτω από τη σημαία “Ενώστε τη Δεξιά”, πολλές οργανώσεις στέκονται ενωμένες στον εθνικιστικό σκοπό. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη εθνικιστική συγκέντρωση στην Αμερική τα τελευταία 15 χρόνια».

  Ο Χάιμπαχ εξηγεί μέσω Χρυσής Αυγής τον στόχο των νεοναζί στις ΗΠΑ: «Επί μακρόν, οι εθνικιστές στην Αμερική ήσαν χωρισμένοι σε διάφορες ομάδες. Ενας από τους στόχους και τα κίνητρά μας για αυτήν τη συγκέντρωση είναι ένα σάλπισμα προς όλες τις εθνικιστικές ομάδες να έρθουν στο όνομα των προγόνων μας και της κοινής μας ταυτότητας.

  »Θέλουμε να εργαστούμε για να ενσταλάξουμε στους Νοτίους μια δυνατή αίσθηση της ταυτότητάς τους ώστε να εξακολουθήσουν τον αγώνα για να προστατεύσουμε τα μνημεία μας, τις σημαίες μας, αλλά επίσης να πολεμήσουμε για το μέλλον των παιδιών μας».

  Το ρατσιστικό πνεύμα της κίνησης είναι απολύτως ξεκάθαρο: «Η μόνη μας ελπίδα ως Αμερικανών είναι να οικοδομήσουμε ένα κίνημα Ανεξαρτησίας για τους Λευκούς Αμερικανούς».

  Και πώς μπορεί να γίνει αυτό; Το μέλλον είναι… στα Βαλκάνια: «Πρέπει να εκβαλκανίσουμε την Αμερική. Είναι η μοναδική ελπίδα για τους Λευκούς Αμερικανούς, και περιοχές όπως ο Νότος, οι οποίες έχουν μια καθαρή εθνοτική και πολιτισμική ταυτότητα, είναι οι πιο πιθανές να γίνουν αυτές όπου αυτό θα πραγματοποιηθεί».

  Οι εχθροί είναι οι γνωστοί:

  «Τα συμφέροντα των παγκοσμιοποιητών προσπαθούν να κάνουν τα έθνη πολυπολιτισμικά και πολυφυλετικά. Ενώ ταυτόχρονα προωθούν την ομοφυλοφιλία, την άμβλωση, τον φεμινισμό, και άλλες πολιτικές οι οποίες υποσκάπτουν την οικογένεια και το έθνος»

  Ο Χάιμπαχ δεν κρύβει και τον ιδιαίτερο ρόλο της Χρυσής Αυγής, ως πηγής έμπνευσης των νεοναζί όλου του κόσμου, ειδικά στον τομέα… της τεχνικής:

  «Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη, έμαθα πιο αποτελεσματικές τεχνικές στην οργάνωση, την προπαγάνδα, και τη στρατηγική, για το πώς να καλλιεργήσουμε τον εθνικισμό για τον λαό μας. Οι εμπειρίες που είχα, από το να συμμετέχω σε πορείες με άλλους εθνικιστές, ως το να συναντήσω ηγέτες με μεγάλη επιρροή, όπως ο ηρωικός Νικόλαος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής, με ενέπνευσαν στο να εργαστώ για να αναπτύξω ένα πιο αποτελεσματικό, επαγγελματικό και οργανωμένο εθνικιστικό κίνημα εδώ, στην Αμερική».

  Το ποιες ακριβώς είναι αυτές οι «τεχνικές» που έμαθαν από τη Χρυσή Αυγή οι Αμερικανοί νεοναζί, το είδαμε πριν από λίγες μέρες στο Σάρλοτσβιλ.

 6. Ο/Η Antifa2 λέει:

  https://www.efsyn.gr/arthro/enas-kalos-filos-tis-hrysis-aygis-piso-apo-makeleio-0

  Ενας καλός φίλος της Χρυσής Αυγής πίσω από το μακελειό


  Οι «πολιτοφυλακές» των νεοναζί ξεχύθηκαν πάνοπλες στους δρόμους

  14.08.2017
  Συντάκτης: Δημήτρης Ψαρράς

  Με μεγάλο αφιέρωμα στην ιστοσελίδα της παρουσίασε χτες η Χρυσή Αυγή την αιματηρή επίδειξη των ομοϊδεατών της στις ΗΠΑ.

  Φρόντισε βέβαια να αποδώσει τη βία στους αντιφασίστες, αλλά δεν έκρυψε την περηφάνια της που «οι ομάδες περιφρούρησης της εθνικιστικής πορείας έτρεψαν σε φυγή τους antifa, ενώ στους δρόμους της Βιρτζίνια έκαναν την εμφάνισή τους μέλη των τοπικών ομάδων πολιτοφυλακής (militia) εξοπλισμένα με πολεμικά τυφέκια».

  Το μόνο που φρόντισε κατά το συνήθειό της να κρύψει επιμελώς η Χρυσή Αυγή ήταν το γεγονός ότι κεντρικό ρόλο στην οργάνωση της διαδήλωσης των ακροδεξιών και στα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν έπαιξε ένας παλιός της γνώριμος, τον οποίο μάλιστα ο Μιχαλολιάκος έχει υποδεχτεί με κάθε επισημότητα στο γραφείο του στην ελληνική Βουλή.


  Ο Μάθιου Χάιμπαχ με τον Παππά Ο Μάθιου Χάιμπαχ με τον Παππά

  Πρόκειται για τον 26χρονο νεοναζί Μάθιου Χάιμπαχ, ο οποίος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Ιντιανάπολις Σταρ», ήταν εκείνος που οργάνωσε τη συγκέντρωση και προσήλθε με πολεμικό κράνος και σωματοφύλακες, έδωσε μάλιστα την εντολή της επίθεσης.

  Ηταν επικεφαλής μιας ομάδας νεοναζί της οργάνωσής του (Traditionalist Worker party) και ήταν εκείνος που διέταξε να επιτεθεί η οργάνωσή του στους φραγμούς που είχε στήσει η αστυνομία για να διαχωριστούν οι ακροδεξιοί από τους αντιφασίστες.

  Μετά τον θάνατο ενός διαδηλωτή από αυτοκίνητο που έπεσε πάνω στους συγκεντρωμένους αντιφασίστες, τόσο ο Χάιμπαχ όσο και ο Τζεφ Σεπ της οργάνωσης National Socialist Movement δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν τον οδηγό και χαρακτήρισαν «ατυχές» το συμβάν. Την ίδια διατύπωση χρησιμοποιεί και η Χρυσή Αυγή.

  Στενές σχέσεις


  Ο Μάθιου Χάιμπαχ, επικεφαλής Τάγματος Εφόδου της οργάνωσής του στο Σάρλοτσβιλ, δεξιά: Ο Μάθιου Χάιμπαχ στη Βουλή με τον Μιχαλολιάκο

  Γεγονός είναι ότι ο Χάιμπαχ διατηρεί στενές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή («Εφ.Συν.», 12.8.2016). Οταν βέβαια αποκαλύφθηκε από ρεπορτάζ του Αλέξανδου Κόντη στη «Real News» η συνάντησή του με τον Μιχαλολιάκο, η ναζιστική οργάνωση έσπευσε να δηλώσει ότι πρόκειται για «έναν υπερδραστήριο εθνικιστή στην Αμερική που μάχεται για την Πατρίδα και τη φυλή του. Εχει υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό και είναι συνεπής οικογενειάρχης».


  Ο Αμερικανός νεοναζί με τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γεώργιο Επιτήδειο σε εκδήλωση της ελληνικής οργάνωσης στη Νέα Υόρκη

  Η αλήθεια είναι ότι ο Χάιμπαχ είναι γνωστός νεοναζί και φιλοδοξεί να μετατραπεί σε έναν νέο Ντέιβιντ Ντιουκ. Ειρωνεύεται δημόσια τους αριστερούς που δεν χρησιμοποιούν βία, ενώ πολύ πρόσφατα δικάστηκε για άσκηση βίας εναντίον μιας γυναίκας που διαδήλωνε ειρηνικά κατά του ρατσισμού.

  Και βέβαια ο ίδιος στην ιστοσελίδα του ( http://www.tradyouth.org )
  περηφανεύεται που το «κόμμα» του έχει στενούς δεσμούς με την ελληνική οργάνωση.

 7. Ο/Η anarquismο λέει:

  http://www.iskra.gr/%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AD%CF%82/

  Σκανδαλώδης τροπολογία για τις Μονές του Αγίου Όρους: Γιατί το ΚΚΕ ψήφισε παρών;
  Από Iskra – 05/08/2017

  Άκρα του τάφου σιωπή στο διαδίκτυο, στις συστημικές ιστοσελίδες, για το μεγάλο φιλοδώρημα διαγραφής φόρων επί των ακινήτων προς τις Μονές του Αγίου Όρους με την τροπολογία σκάνδαλο που ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ και Χρυσή Αυγή!

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αυταπάτες, ανομολόγητα όνειρα. Ελλάδα επαρχία της μεσαιωνικής Ρωσίας του Πούτιν, Ελλάδα της δραχμής, της ρωσικής Μαφίας, μακριά από τη Δύση, στην αυταρχική βυζαντινή Ανατολή.

  http://www.athensvoice.gr/politiki/vasi-stin-kriti-zitoyse-i-rosia-gia-na-stirixei
  Βάση στην Κρήτη ζητούσε η Ρωσία για να στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ
  Ο Τσίπρας «ψαχνόταν» και με Βενεζουέλα, Κίνα

  04.08.2017 – 13:59

  Μυστικές συναντήσεις του κ. Τσίπρα, καθώς και στελεχών του κόμματος του, με εκπροσώπους της Βενεζουέλας, της Ρωσία ς και της Κίνας ήδη από το 2013, με σκοπό της στήριξη της Ελλάδας με πετρέλαιο ι όχι μόνο, όταν η μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θ΄ αποχωρούσε από το ευρώ, αποκάλυψε η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

  Λεπτομερέστερα, πρώην υπουργός της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, που συμμετείχε ενεργά στις συζητήσεις εκείνης της περιόδου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Βενεζουέλας, υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας πριν ακόμη γίνουν οι εκλογές φέρεται να «μιλούσε για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη» ως επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, προσδοκώντας «στήριξη από τη Βενεζουέλα, τη Ρωσία και την Κίνα».
  Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φέρεται να είχε ζητήσει μάλιστα από τον Νικολάς Μαδούρο να μεσολαβήσει ο ίδιος στην Ρωσία, καθώς του ζητούσε απίστευτα ανταλλάγματα για να τον στηρίξει. «Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι μου ζητούν τρελά πράγματα για να με στηρίξουν. Σκεφτείτε ότι οι Ρώσοι μου ζήτησαν να τους παραχωρήσουμε μια αεροπορική βάση στην Κρήτη!», φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας.


  Russian Neo-Nazis chant «sieg heil» in Moscow during a demonstration to celebrate Hitlerís birthday. Russia is experiencing a surge of extremism, sometimes resulting in violent attacks on foreigners. © Justin Jin

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2057649/Nazi-saluting-nationalists-Take-Russia-march-Moscow-Muslim-migrants.html

  Nazi-saluting nationalists march through Moscow in ‘Take back Russia’ protest over Muslim migrants

  anned: Dmitry Demushkin, former leader of the Slavic Union, an outlawed neo-Nazi group, speaks into a walkie-talkie during the march

  http://www.slate.com/articles/news_and_politics/foreigners/2014/11/russia_orthodox_church_will_vladimir_putin_eradicate_all_boundaries_between.html

  Russia Gets Religion
  Is Vladimir Putin trying to build a new Orthodox empire?
  By Joshua Keating
  Putin is a regular churchgoer, and his personal faith has long been an important part of his public persona—the real reason for his tendency to pose shirtless, a common joke explains, is to show off the cross he wears around his neck in addition to his formidable pecs. He’s also expressed admiration for Nicolas I, the Crimean War-era czar whose ideological doctrine has been summed up as “Orthodoxy, Autocracy, and Nationality.” But it’s only in Putin’s second term that Russian politics has taken on a more overtly religious character.

  Alexander Kravetsky, a professor of Church Slavonic and a commentator on religious affairs, agrees that the state isn’t necessarily pulling the strings, saying it’s more that “the church reflects what’s happening in society. So the church is dominated by conservative patriotic ideas at the moment.”
  Russian Orthodox Church spokesman Vsevolod Chaplin attends a rally to support the Russian Orthodox Church in Moscow on April 21, 2012.

  Λύκοι της Νύχτας
  Ρώσοι Ορθόδοξοι Εθνικιστές του Πούτιν
  στο Άγιο Όρος

  στην Κόρινθο

  στο Μεσολλόγι

  ο Εφραίμ στη Ρωσία

  http://www.protothema.gr/politics/article/450091/strofi-180-moiron-apo-kotzia-paradehetai-tin-prosklisi-ston-roso-fasista-dougin/

  Συνέντευξη στο Spiegel
  «Στροφή 180 μοιρών» από Κοτζιά: Παραδέχεται την πρόσκληση στον Ρώσο εθνικιστή Ντούγκιν
  09/02/2015

  http://www.iefimerida.gr/news/326530/o-papaggelopoylos-yperaspizetai-tsipra-kai-karamanli-gia-vatopedi
  O Παπαγγελόπουλος υπερασπίζεται Τσίπρα και Καραμανλή για το Βατοπέδι

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/dilwsi-ekpliksi-papaggelopoulou-o-tsipras-einai-o-neos-ethnarxis
  Επική δήλωση Παπαγγελόπουλου: Ο Τσίπρας είναι ο νέος Εθνάρχης  http://rodopinews.gr/43978
  Εμπλέκουν Σύριζα, Καμμένο και Χρυσή Αυγή με ακροδεξιά ρωσικά συμφέροντα και Πούτιν
  February 8th, 2015 | by rodopinews


  Η Ρωσία τορπιλίζει την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης

  • Ο/Η του κώλου λέει:

   Θέλει ο βαψομαλλιάς να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει

   http://www.iskra.gr/%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-pga-%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9/

   Έρευνα της PGA: Οι Έλληνες εμπιστεύονται Ρωσία και Putin. Γιατί;
   Από Iskra – 19/08/20170

   Οι λόγοι της θετικής στάσης του ελληνικού λαού απέναντι στη Ρωσία και τον Putin πιστεύουμε ότι έχουν και μια σημαντική επίκαιρη πολιτική σημασία.

   Ο ελληνικός λαός βλέπει θετικά τη Ρωσία και τον Putin, γιατί θεωρεί ότι μια στενότερη σχέση της Ελλάδας με τη σημερινή Ρωσία του Putin θα μπορούσε να υποβοηθήσει την προσπάθεια να αποκτήσει η χώρα μας μια στοιχειωδώς ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και πολιτική διεθνών οικονομικών σχέσεων και ταυτόχρονα να βοηθήσει στην απεμπλοκή της χώρας μας από την μνημονιακή κατοχή και την θηλιά της ευρωζώνης και της ΕΕ.

   http://www.protothema.gr/world/article/455531/oles-oi-anexihniastes-dolofonies-adipalon-tou-poutin/

   Ο Νεμτσόφ δεν ήταν ο μόνος αντίπαλος του Πούτιν που δολοφονείται μυστηριωδώς
   Ολες οι «ανεξιχνίαστες» δολοφονίες αντιπάλων του Πούτιν
   28/02/201522:5733

 9. Ο/Η G.B.-2017 λέει:


  MATT PARROTT-ORTHODOX ETHNONATIONALIST


  Matt Parrott

  https://praiseoffolly.wordpress.com/unorthodox-matt-parrott-orthodoxy-and-ethno-nationalism/

  UNORTHODOX: MATT PARROTT, ORTHODOXY, AND ETHNO-NATIONALISM
  By Todd Lewis

  https://ryanphunter.wordpress.com/2015/06/25/response-to-matt-parrott-matthew-heimbachs-supporter-who-responded-to-my-open-letter-to-archbishop-demetrios/

  Response to Matt Parrott, Matthew Heimbach’s father-in-law, who responded to my Open Letter to Archbishop Demetrios
  Posted on June 25, 2015

  “Do you consider yourself a racist?”

  “Sure! So what?”

  – Matthew Heimbach to an interviewer in the video clip here.

  A man that is an heretic after the first and second admonition reject.

  -Titus 3:10

  Matt Parrott, Matthew Heimbach‘s father-in-law and supporter, and an active blogger at their curiously named “Traditionalist Youth Network”, has responded here to my open letter to His Eminence Archbishop Demetrios. Orthodox Christian observers will note right away the outrageous comparison Parrott makes with an illustrated Simpsons caption, equating Heimbach’s fight for “white pride” and “white separatism” to St Athanasius’ fight against the Arian heresy of the fourth century. (Athanasius contra mundum — “Athanasius against the world”, is here altered to read “Heimbach contra mundum). This, and the deliberately fascist-like sign or logo of three yellow arrows pointing upwards, should immediately raise concern for any Orthodox Christian.

  Here are my critiques of Parrott’s essay.

  http://www.radioaryan.com/2016/09/the-orthodox-nationalist-christian.html

  06/09/2016

  The Orthodox Nationalist: Christian Anarcho-Nationalism in the USSR

 10. Ο/Η G.B.-2017 λέει:

  https://www.pokrov.org/white-supremacy-orthodox-christianity-dangerous-connection-rears-head-charlottesville/

  White Supremacy and Orthodox Christianity: A Dangerous Connection Rears Its Head in Charlottesville

  Author: Katherine Kelaidis
  Date Published: 08/18/2017
  Publication: Religion Dispatches


  Matthew Heimbach in Charlottesville last week.

  When I first wrote about the growing popularity of Eastern Orthodox Christianity among those on the far-right for Religion Dispatches in November of last year, I was regularly told that Matthew Heimbach’s excommunication from the Orthodox Church was the end of the problem. They told me that in making connections between the so-called alt-right and Orthodoxy I was overreacting.

  But last week, there was Heimbach, at the center of those organizing the “Unite the Right” march in Charlottesville—and marching, as Inga Leonova writes at Fordham’s Public Orthodoxy, while “waving ‘Orthodoxy or Death’ banners.”

  The events of the past week make it shockingly clear that with reference to the growing threat of white nationalist groups, overreacting may not be the problem. I feel this especially because I spent the week before the events in Charlottesville researching the converts whom Orthodox Christianity and white supremacy share.

  My guide into this world was Tim (who asked that I not use his real name). Tim inquired on Facebook if I had written the article referenced above and I said yes, expecting the same apologia I had received before. Instead, I was introduced to dossier of evidence that suggests that the “nationalist problem” is far from contained and presents a serious, ongoing challenge for American Orthodoxy.

  While the Neo-Nazis and Neo-Confederates may be relatively few in number, there is increasing evidence that Orthodoxy has become an integral part of the ideological and recruitment apparatus within some segments of the white supremacist movement. Importantly, these ideas and the converts to them are being tolerated, and frequently exploited, by much more powerful voices. This growing attachment to Eastern Orthodox Christianity among a segment of white nationalists has serious implications for more mainstream currents in contemporary Orthodox life.

  From the minute he first spoke, I couldn’t help but think that Tim sounds like a lot of guys I grew up with, if slightly more earnest. This makes sense as we both come from the suburbs of Denver, Colorado. In fact, Tim became Orthodox at the Assumption of the Theotokos Greek Orthodox Cathedral in Glendale, Colorado. That’s the church my family has attended since my grandparents arrived in Denver in 1959. And while Tim and I never knew each other, we knew a lot of the same people at“the Cathedral.”

  Tim told me that he came of age in the “anti-racist skinhead movement” and spent a few minutes regaling me with his tales of street fights against various infamous Denver-area Neo-Nazis. It was from this background, which undoubtedly leads to a sensitivity for finding fascists everywhere, that Tim started to notice that something was going on amidst in the world of the Orthodox internet.

  While Orthodoxy tends to draw a pretty conservative crowd (especially among its converts), Tim began to see Facebook posts and websites that crossed the line between very conservative and dangerous nationalism. So, Tim did what people do in the 21st century when they discover something that angers or frightens them—he started a Facebook group. He made the group secret and carefully selected who he invited to it. It became a sort of Scooby squad looking for white supremacists of various stripes hiding in plain sight within Orthodox parishes across America, using the Orthodox Church to add legitimacy to their message.

  When Tim invited me into the group (as an observer for this article—not as a participant), two situations had taken center stage. First, one of the people that the group had been tracking had threatened to sue. Tim and a few other group members sent me some of the posts that had first drawn the group’s attention and a screenshot showing that this man counted Matthew Heimbach among his Facebook friends. He also attends another mainstream canonical Orthodox Church in America (OCA) in Ohio. This parish had an active prison ministry and Tim feared that that this was a fertile recruiting ground for a white nationalist.

  There was also a small upheaval about a Russian Orthodox Church Outside of Russia (ROCOR) parish in Lenoir, Tennessee. Members in the anti-fascist Orthodox Facebook group believed that known white nationalists, neo-Confederates and neo-Nazis were in the parish. The group members had left negative Facebook and Google reviews and now the priest’s son was trying to contact them.

  I reached out to the priest’s son as well. His reply read,

  There was a massive misunderstanding about our parish on the internet spread by people who have never been to it. I reached out to these people to correct that issue, not to talk about any conspiracies within Orthodoxy in general. Our parish is not Neo-Nazi or Neo-Confederate.

  And despite some very questionable things posted by parishioners, I think he is basically right. The parish isn’t “Neo-Nazi or Neo-Confederate.” But there is much to suggest that the parish is perhaps a bit too tolerant of those who are.

  And that extreme tolerance for some dangerous (and by the Church’s own standard heretical) views, may very well be the real problem.

  One name that Tim mentioned early on was one that I had heard again and again: Matthew Raphael Johnson. Johnson was also present in Virginia this last weekend. He has a Ph.D. from the University of Nebraska and is, for what it is worth, the intellectual powerhouse of Orthodox nationalism in America.

  Johnson’s podcast is on the TradYouth website, the cyber arm of the Traditionalist Workers Party (the political party founded by Matthew Heimbach and his political collaborator and father-in-law Matthew Parrott). For years, Johnson was a priest in a breakaway Orthodox group called the Old Calendarist Greek Orthodox Autonomous Orthodox Metropolia before being defrocked for phyletism (essentially for being a racist).

  And yet, even from these far-off margins of the Orthodox world Johnson has managed to have an impact on the mainstream. His books are Slavophilic revisions of Eastern European history and completely marginalized in academic circles. His first book The Third Rome: Holy Russia, Tsarism and Orthodoxy, however, enjoyed enough mainstream acceptance within Orthodoxy that it first came out it was sold at the canonical Orthodox Church in America (OCA) parish I attended in college.

  Johnson’s books and podcast, The Orthodox Nationalist, push the same brand of nationalism that adherents refer to as “traditionalism.” This ideology, which attempts to distance itself from more recognizable white supremacy, blends nationalism with an anti-globalist agrarianism that in many ways does not sound dissimilar to the rhetoric coming out of the White House.

  Yet among the traditionalists, one finds a whole host of other, far more rare, beliefs—many of which find more than a passing precedent in more conservative, but still decidedly mainstream, strains of Eastern Christian thought. There are, for example, monarchists, calling for a restoration of Imperial Russia or even a new Byzantine Empire.

  While this may seem extreme, a strain of pro-monarchism runs through a great deal of even modern Orthodox thought, particularly within the Russian tradition where Tsar Nicholas II and his family are venerated as “passion-bearers.”

  So how do teenagers in Appalachia end up advocating for a re-imaged medieval Eastern Christian empire? And why have these people been allowed to remain in ordinary Orthodox parishes around the country?

  The best answer I can posit: anti-Semitism and homophobia. These are the shared beliefs that allow extremists to lurk in plain sight, co-opting whole parishes to their mission. This is, of course, not to say that all Orthodox Christians are anti-Semitic and/or homophobic. The vast majority are not. But the simple fact is that the institutional Church has been casual in challenging the most egregious public statements made by some of its more visible adherents, clergy and laity alike.

  When high-profile, decidedly mainstream Orthodox converts like Rod Dreher promote the idea that modern society has become so corrupt that Christians should separate themselves from society completely and cites gay marriage as his “case-in-point,” what message does it send to other, less-refined discontents? What about when a respected theologians questions about the anti-Semitic nature of the Holy Week prayers becomes an internet firestorm of abuse?

  There is no evidence that the institutional Orthodox churches in America, its clergy, and the vast majority of its laity has anything but disdain for these extremists co-opting Eastern Christianity. The episcopal hierarchy of American Orthodoxy has been slow to respond to the events in Charlottesville but there has, a week later, finally come a statement from the Assembly of Canonical Orthodox Bishops of the United States of America—a response that while delayed was unusually strongly worded for the Assembly

  Before this, only one major jurisdiction released a statement: The Orthodox Church in America. It is worth noting that this statement makes, if not explicit, clear reference to those within the white supremacist movement who have attached themselves to Orthodoxy. The statement reads, in part:

  At the same time, we exhort our clergy and faithful to reject any attempts by individuals or groups to claim for themselves the name of “Orthodox Christian” in order to promote racism, hatred, white supremacy, white nationalism or neo-Nazism.

  If nothing else, this single sentence is the most clear and public official acknowledgement made by the official Orthodox hierarchy that there is a problem with nationalists within the church.

  If this statement will manifest into any real action remains to be seen. But what cannot be ignored is that when you are tolerant of some kinds of extreme hatred, it opens the door for other less socially acceptable forms of hatred. It sets the Church up to be a mouthpiece of white supremacy and extreme nationalism.

  It is obvious why American Orthodox Christians want to minimize the problem as much as possible. It touches too closes to so many self-inflicted wounds. But if something is not done, there is a real danger that American Orthodoxy will be further implicated within the white nationalist movement. And ignorance, especially willful ignorance, is no defense.

  http://tweetiz.com/katiekelaidis/

 11. Ο/Η Ένας λέει:

  http://www.athensvoice.gr/politiki/sarlotsvil-ntonalnt-tramp-kai-ta-oria-tis-politikis

  Σάρλοτσβιλ, Ντόναλντ Τραμπ και τα όρια της πολιτικής ελευθερίας

  Οι ΗΠΑ απομακρύνονται από τον πολιτισμένο κόσμο
  ΣΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
  17.08.2017 – 13:49

  Το 1977, το αμερικανικό Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα προγραμμάτισε πολιτική συγκέντρωση κοντά στα γραφεία του στο Νότιο Σικάγο. Ποιος ήταν ο στόχος και τα αιτήματά τους δεν μάθαμε· επρόκειτο, προφανώς, η υπογράμμιση της παρουσίας τους, η επίδειξη μιας δύναμης που στην πραγματικότητα δεν είχε (και δεν έχει). Οι αρχές του Σικάγου έθεσαν κάποιους όρους-η συγκέντρωση να πλαισιώνεται από αλυσίδα αστυνομικών-και στη συνέχεια την απαγόρευσαν. Τότε οι ναζιστές αποφάσισαν να μετακινηθούν στο Σκόκι, ένα δυτικό προάστιο-πλην όμως, ούτε εκεί οι αρχές επέτρεψαν τη συγκέντρωση. Το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα απευθύνθηκε, στη συνέχεια, στην Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών η οποία επενέβη υπέρ του στη διένεξη με τις δικαστικές αρχές του Σκόκι: ωστόσο, οι τοπικοί δικαστές επέμειναν ότι η σβάστικα και τα υπόλοιπα ναζιστικά εμβλήματα θα προσέβαλλαν τους κατοίκους, αν και βεβαίως δεν μπορούσε να προβλεφθεί το αν θα παρότρυναν σε βίαιες και εγκληματικές πράξεις. Τελικά, η ετυμηγορία ήταν υπέρ της συγκέντρωσης στη βάση της πρώτης τροπολογίας του Συντάγματος, αλλά, στο μεταξύ, ο δήμος του Σικάγου μετάνιωσε, επέτρεψε τη συγκέντρωση και οι ναζιστές προτίμησαν να την πραγματοποιήσουν στο Μαρκέτ Παρκ του Σικάγου. Στην πορεία πήραν μέρος 4.000 άνθρωποι.

  Η υπόθεση «Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα εναντίον Σκόκι» αποτελεί προηγούμενο για την εφαρμογή της πρώτης τροπολογίας («Το Κογκρέσο δεν θα εγκρίνει νόμο που να υποστηρίζει την εγκαθίδρυση επίσημης θρησκείας, που να απαγορεύει τη θρησκευτική λατρεία, που να περιορίζει την ελευθερία του λόγου και του Τύπου ή το δικαίωμα του λαού να συνέρχεται ειρηνικά και να απευθύνεται στην Κυβέρνηση για την ικανοποίηση αιτημάτων του»), αλλά η ύπαρξη και η λειτουργία των εξτρεμιστικών, ρατσιστικών οργανώσεων στις ΗΠΑ είναι ένα ζήτημα που σκοντάφτει σε άλλες τροπολογίες του Συντάγματος. Η τροπολογία περί ανεξιθρησκίας και ελευθερίας της έκφρασης εντάσσεται σε μια σειρά από άρθρα που καθιστούν, εν τέλει, αντισυνταγματική τόσο τη νομιμότητα, όσο και την ηθική νομιμοποίηση αυτών των οργανώσεων.

  Όλοι οι Αμερικανοί έχουν την υποχρέωση να υπακούουν στο Σύνταγμα. Το Σύνταγμα ορίζει το πολίτευμα ως «δημοκρατικό» (η απόπειρα βίαιης ανατροπή του είναι πράξη εσχάτης προδοσίας), απαγορεύει τη δουλεία (άρα, οι φονταμενταλιστές που νοσταλγούν τη δόξα του Νότου πριν από τον πόλεμο της Απόσχισης προσβάλλουν το Σύνταγμα) και εξασφαλίζει την ισότητα ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας και φύλου. Παραλλήλως, οι νόμοι 241 και 371 απαγορεύουν τη συνωμοσία τόσο εναντίον των ΗΠΑ, όσο και οποιουδήποτε προσώπου και των δικαιωμάτων του. Κοντολογίς, μολονότι το πρόβλημα της πολιτικής ελευθερίας και γενικότερα της ελευθερίας της έκφρασης παραμένει ρευστό και περίπλοκο, υπάρχουν αρχές και νόμοι που διευκολύνουν την άσκηση της πολιτικής. Εξυπακούεται ότι δεν έχουμε βρει και δοκιμάσει τη μαγική συνταγή που παραχωρεί πλήρη ελευθερία και τέλεια δικαιοσύνη.

  Τα πρόσφατα γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ θα μπορούσαν, πιθανώς, να προληφθούν αν εφαρμόζονταν οι νόμοι. Αν δηλαδή δεν επιτρεπόταν οποιαδήποτε εκδήλωση που έχει στόχο την αφαίρεση της ελευθερίας των «άλλων» και την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος. Επιπροσθέτως, αυτά τα γεγονότα φανερώνουν, εκτός από τη διστακτικότητα και τη στενότητα της εκτελεστικής εξουσίας, μερικά άλλα προβλήματα που υποβόσκουν. Το πρώτο είναι το απύθμενο χάσμα μεταξύ των απλών ανθρώπων της πολιτείας της Βιρτζίνια (και όλων των πολιτειών) και του πανεπιστημιακού περιβάλλοντος που αποτελεί έναν ουτοπικό μικρόκοσμο: το πανεπιστήμιο ψηφίζει Δημοκρατικούς, ανεξάρτητους, «αντιφασίστες»· το Σάρλοτσβιλ εμπνέεται από τους Δημοκρατικούς του Νότου-δηλαδή από τους απογόνους των εχθρών του Λίνκολν. Αυτοί οι Δημοκρατικοί συνενώνονται με όλους τους υπερπατριώτες στη «συντήρηση» της ιστορικής αφήγησης. Η σχετικά πρόσφατη αναθεώρηση της Ιστορίας, κατά την οποία η δουλεία ορίζεται ως μαζικό έγκλημα και οι στρατιωτικοί του Νότου σαν τον Ρόμπερτ Ε. Λη (παρεμπιπτόντως, γιος της Βιρτζίνια όπως και ο Τόμας Τζέφερσον) δεν αναδεικνύονται ήρωες της Συνομοσπονδίας αλλά ως εγκληματίες πολέμου, έχει σοκάρει την παλιά γενιά. Πριν από τη δεκαετία του 1970-80 η Ιστορία διδασκόταν και παρουσιαζόταν στα ΜΜΕ ανάποδα. Η προσπάθεια ηθικοποίησης της ιστορικής αφήγησης έχει εντείνει την παλιά καχυποψία: οι απλοί πολίτες πιστεύουν ότι η ακαδημαϊκή ελίτ επιβάλλει τις ιδέες της στην πόλη, στην πολιτεία και στη χώρα.

  Το δημοτικό συμβούλιο του Σάρλοτσβιλ ψήφισε, ακολουθώντας το ρεύμα σε ολόκληρη τη χώρα, την απομάκρυνση του αγάλματος του Ρόμπερτ Ε. Λη που βρίσκεται στο Πάρκο Κατάργησης της Δουλείας (Emancipation Park: κάποτε ονομαζόταν, προσφυώς, Πάρκο Ρόμπερτ Ε. Λη). Η απόφαση υπογραμμίζει το προαναφερθέν χάσμα και δείχνει άγνοια για το πώς σκέφτονται και αισθάνονται οι άνθρωποι στον αμερικανικό Νότο. Από το σημείο που βλέπω τα πράγματα, νομίζω ότι μια επιχείρηση αφαίρεσης μνημείων του στρατού των Νοτίων (περίπου χίλια σε ολόκληρη τη χώρα) θα προκαλούσε διχασμό και περιττές αναταράξεις. Εξάλλου, αν αρχίσουμε να αποκαθηλώνουμε σφαγείς της Ιστορίας, θα χρειαστεί να ξεφορτωθούμε σχεδόν όλα τα αγάλματα και να μετονομάσουμε τους περισσότερους δρόμους. Το θεωρώ στενοκεφαλιά που περνιέται για ανοιχτό μυαλό. Και θυμίζει, δυσάρεστα, το ΠΑΣΟΚ.

  Το δεύτερο πρόβλημα που γίνεται όλο και πιο πιεστικό με την πολιτική-μη πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ είναι ότι ο πρόεδρος νομιμοποιεί και ενθαρρύνει την ιδεολογία και την πρακτική της λευκής υπεροχής. Γι’ αυτό εξελέγη: αν συμπεριφερθεί διαφορετικά θα απογοητεύσει τους ψηφοφόρους του. Έτσι, στις δηλώσεις του, φαίνεται να του διαφεύγει εντελώς ότι οι εξτρεμιστές-ζόμπι της Κου Κλουξ Κλαν που επέστρεψαν στον κόσμο των ζωντανών-είναι φορείς μίσους και υποκινητές σε βία. Μολονότι οι λεγόμενοι Anti-fa ρέπουν στη βία και τρέφονται από το να γίνονται θύματά της, στην περίπτωση τoυ Σάρλοτσβιλ η ίση απόσταση έναντι των δύο πλευρών είναι φασισμός και βλακεία. Μπορεί πράγματι να προσθέσει κανείς, για να είμαστε δίκαιοι, ότι η στρατηγική των Anti-fa, σταθερά ηθικολογική και δυναστευτική, δίνει επιχειρήματα στους ναζιστές οι οποίοι παρουσιάζονται σαν θύματα μαύρης λίστας, διακρίσεων και λογοκρισίας. Νομίζω πως, κατά κάποιον τρόπο, είναι: η φυσική τους ασχήμια και η αντιπαθητική τους συμπεριφορά τους απομονώνει· οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν θέλουν τέτοια άτομα ούτε στις επιχειρήσεις τους, ούτε στη γειτονιά τους.

  Το τρίτο πρόβλημα, που συνδέεται με τα παραπάνω, είναι η όλο και πιο αυταρχική πόλωση της αμερικανικής κοινωνίας, η οποία επεκτείνεται εκτός συνόρων. Καθώς τα λαϊκά ένστικτα συμπίπτουν με το ήθος της προεδρίας-ή την έλλειψή του-οι ΗΠΑ απομακρύνονται από τον πολιτισμένο κόσμο: χρησιμοποιούν χειριστικά το Σύνταγμα και τους νόμους τους, αποτυγχάνουν να διδάξουν την Ιστορία με ειλικρινή και συμφιλιωτικό τρόπο, ενώ αρνούνται να καλύψουν, έστω εν μέρει, την απόσταση ανάμεσα στις ελίτ και τους πολίτες. Ο αντιαμερικανισμός είναι μια παθολογία που τροφοδοτούν και η οποία επιστρέφει εναντίον τους. Το εσωτερικό μίσος διαχέεται από το Σκόκι, από τo Σάρλοτσβιλ, στον υπόλοιπο κόσμο.

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.lifo.gr/now/world/157101

  Γερμανία: Σύροι πρόσφυγες ονόμασαν την κόρη τους Άγγελα Μέρκελ Μουχάμεντ
  Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς την καγκελάριο για την πολιτική ανοιχτών συνόρων

  21.8.2017

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341448743-44341448743

  Ενας είναι ο εχθρός, ο ορθολογισμός!

  Τα Θρησκευτικά της Β’ Λυκείου τα βάζουν με τον ορθολογισμό του Διαφωτισμού, τον Μάρξ, τον Φρόιντ και τον Νίτσε. Ας διαβάσει πρώτα αυτό το κεφάλαιο ο υπουργός και μετά ας τολμήσει να κάνει επίδειξη προοδευτικού πνεύματος απέναντι στην Εκκλησία

  Κώστας Γιαννακίδης

  21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017,
  ………………………

  ……………………….

 14. http://www.iefimerida.gr/news/357193/texas-apomakrynoyn-agalmata-stratiotikon-apo-panepistimio-os-symvola-neonazismoy-eikones

  Τέξας: Απομακρύνουν αγάλματα στρατιωτικών από Πανεπιστήμιο -Ως σύμβολα νεοναζισμού [εικόνες]


  21|08|2017 10:27

  Το πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν θα απομακρύνει τα αγάλματα τεσσάρων προσωπικοτήτων που συνδέονται με τη Συνομοσπονδία, όπως ανακοίνωσε ο πρύτανης χθες Κυριακή επισημαίνοντας ότι έχουν γίνει σύμβολα της υποστηρικτών της ανωτερότητας της λευκής φυλής.

  Ακροδεξιοί και μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων συγκρούστηκαν στις 12 Αυγούστου στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια και μία γυναίκα σκοτώθηκε όταν ένας εθνικιστής έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε διαδηλωτές.

  «Την προηγούμενη εβδομάδα οι φρικτές εκδηλώσεις μίσους στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια και το Σάρλοτσβιλ σόκαραν και έθλιψαν το έθνος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρύτανης Γκρεγκ Φένβις.

 15. Ο/Η Αδέσποτος Διάκος λέει:

  Σχετικώς με την νόσο (πανούκλα) του φυλετισμού του εν Ιεροσολύμοις πατριαρχείου.
  Όταν οι Άραβες πιστοί (Αραβόφωνοι κατά τους Έλληνες Εθνικιστάς),αποφασίζουν να διεκδικήσουν το δίκιο τους, τότε:

  Η λύση που δόθηκε ήταν να σταλεί στην Ιερουσαλήμ μία αποστολή προσκυνητών προς ενίσχυση του Πατριάρχη και της Αγιοταφικής Αδελφότητας. Ο Επίσκοπος Ιάκωβος επιβεβαίωσε ότι θα σταλεί ικανοποιητικός αριθμός προσκυνητών οι οποίοι θα είχαν συνείδηση της σπουδαιότητας της αποστολής τους και θα συνόδευαν τον Πατριάρχη και την Αγιοταφική Αδελφότητα στην τέλεση της πανηγυρικής λειτουργίας την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Μέσα σε ένα 24ωρο συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός των προσκυνητών, οι οποίοι προέρχονταν κυρίως από τους πολεμιστές του Μακεδονικού Αγώνα και εξασφαλίσθηκε το κόστος του ταξιδιού από τη Θρησκευτική Αδελφότητα
  «Ευσέβεια». Αρχηγός των τριακοσίων προσκυνητών που αναχώρησαν με το ατμόπλοιο «ΑΖΟΦ» ή «ΑΖΩΦ» ρωσικών συμφερόντων, το πρωί της Καθαράς Δευτέρας με τελικό προορισμό την Ιερουσαλήμ, ήταν ο Δημήτριος Κοτζαμάνης

  https://ikee.lib.auth.gr/record/286525/files/Oikonomopoulos.pdf

  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ-ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ
  Πέτρος-Εμμανουήλ Κλ. Οικονομόπουλος
  Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ Ο ΑΠΟ
  ΔΥΡΡΑΧΙΟΥ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΑΡΧΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ.
  (Διδακτορική Διατριβή

  [……………………….]

  σελ. 53

  Με την ανακήρυξη του Συντάγματος στην Τουρκία το 1908 και τη διακήρυξη
  των εννοιών της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ισοπολιτείας που πρέσβευαν οι
  Νεότουρκοι, οι αραβόφωνοι εξεγέρθηκαν θέλοντας να αποκτήσουν δικαιώματα επί
  των προνομίων του Πατριαρχείου στον Πανάγιο Τάφο και στα Ιερά
  Προσκυνήματα [204]
  Το Ιεροσολυμιτικό ζήτημα των ετών 1908-1909 προκλήθηκε από μία διένεξη
  μεταξύ του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Δαμιανού με την Αγιοταφική Αδελφότητα,
  απειλώντας τον ελληνικό χαρακτήρα του Πατριαρχείου και τα δικαιώματά του επί
  του Παναγίου Τάφου και των προσκυνημάτων. Συγκεκριμένα, ο τότε Πατριάρχης
  Δαμιανός «…εἶχεν ἀποκηρυχθῆ ὑπό τῆς Ἱ. Συνόδου τῆς Ἱεροσολυμιτικῆς Ἐκκλησίας
  ———————-
  204
  Α. Αθηνογένης, «Η συμβολή της Σμύρνης υπέρ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων», Μικρασιατικά
  Χρονικά, τόμ. Δ΄, Αθήνα (1948), σ. 20.

  σελ. 54

  καί ὅτι εἰς τὴν πράξιν ταύτην τῆς Ἱ. Συνόδου εἶχε προσχωρήσει ἡ μεγάλη πλειονότης
  τῶν μελῶν τῆς Ἁγιοταφικῆς Ἀδελφότητος»205
  .
  Με αφορμή αυτή τη διένεξη σχεδιάστηκε πραξικόπημα από τους
  αραβόφωνους ορθόδοξους κατά του Πατριαρχείου. Σκοπός ήταν ανήμερα της
  Κυριακής της Ορθοδοξίας να παρεμποδίσουν την τέλεση της λειτουργίας από τον
  Πατριάρχη και τους Αγιοταφίτες Πατέρες. Υποκινητές της εξέγερσης αυτής δεν ήταν
  μόνο το νεοτουρκικό κομιτάτο αλλά και η Παλαιστίνειος Εταιρεία υπό τη ρωσική
  διοίκηση, όπου σκοπός τους ήταν η κατάργηση των αιώνιων προνομίων που έχαιρε
  το ελληνορθόδοξο γένος στον Πανάγιο Τάφο και στα Ιερά Προσκυνήματα206
  .
  Η ελληνική κυβέρνηση «…προβλέπουσα τὰ μεγάλα τῇ Ἐκκλησίᾳ καὶ τῷ Γένει
  συμβησόμενα δεινά, ἂν ἐξηκολούθει ἐν Ἱερουσαλήμ ἡ μεταξὺ τῆς ἀποκηρυξάσης τὸν
  Πατριάρχην πλειονότητος τῆς Ἀδελφότητος καὶ τοῦ σθεναρῶς ἀνθισταμένου καί ὑπὲρ
  τῶν δικαίων Αὐτοῦ ἀμυνομένου καὶ ὑπὸ τῶν Ἀραβοφώνων ἐγχωρίων καὶ ὑπὸ τῆς
  Ρωσίας ὑποστηριζομένου Πατριάρχου, ἐπήνεγκεν ἢ μᾶλλον ἐπέβαλε τὴν εἰρήνην…»207
  .
  Στις 23 Ιανουαρίου του 1909 κατέφθασαν στη Μητρόπολη Σμύρνης οι δύο
  εξόριστοι Αγιοταφίτες, ο αρχιμανδρίτης Μελέτιος Μεταξάκης και ο αρχιμανδρίτης
  Χρυσόστομος Παπαδόπουλος208. Εξαιτίας της ασθένειας του Μητροπολίτη Σμύρνης
  Βασιλείου, ο Επίσκοπος Ιάκωβος ανέλαβε την ακρόαση των δύο Αγιοταφιτών και
  συγκάλεσε απευθείας τα δύο ανώτατα διοικητικά σώματα της Σμύρνης, τη
  Δημογεροντία και την Κεντρική Επιτροπή, σε έκτακτη σύσκεψη ώστε να αναζητηθεί
  λύση που θα απέτρεπε την εκδήλωση του πραξικοπήματος. Το βασικό πρόβλημα,
  σύμφωνα με τους Αγιοταφίτες πατέρες, ήταν ότι «…ὁ Ἑλληνορθόδοξος κλῆρος,
  γεγυμνωμένος παντὸς Ἑλληνορθοδόξου ποιμνίου, θὰ ἠδύνατο ν’ἀποτρέψῃ τὸ πλῆγμα,
  τὸ ὁποῖον παρασκεύαζεν ὁ ἀραβόφωνος πληθυσμός»209
  ————————
  205
  Π. Καρολίδης, ό.π., σ. 159.
  206
  Ν. Βικέτος, «Πως σώθηκε η Αγιοταφική Αδελφότητα πριν 96 χρόνια…», ό.π., σσ. 8-9.
  207
  Π. Καρολίδης, ό.π., σ. 162.
  208
  Η κυβέρνηση των Νεότουρκων ύστερα από απαίτηση των αραβόφωνων ορθοδόξων απαίτησε την
  απέλαση αυτών των δύο εκκλησιαστικών προσωπικοτήτων. Επισημαίνεται ότι πριν φθάσουν στη
  Σμύρνη οι Αγιοταφίτες, είχαν επισκεφτεί στην Αθήνα τον υπουργό των Εξωτερικών Γ. Μπαλτατζή,
  αλλά η ελληνική κυβέρνηση φοβούμενη τις αντιδράσεις των Νεότουρκων δεν ήθελε να επέμβει. Ο
  Μπαλτατζής τους υπέδειξε να επισκεφτούν τη Σμύρνη και να συναντήσουν τον Επίσκοπο
  Χριστουπόλεως. Βλ. Ι. Στρατηγάκης, ό.π., σσ. 60-62. Ο Χρυσόστομος το 1923 εκλέχτηκε
  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Βλ. Ιω. Κωνσταντινίδης, «Χρυσόστομος ο Α΄ ο
  Παπαδόπουλος», Θ.Η.Ε., τόμ. 12ος
  , Αθήναι 1968, στ. 417-420.
  209
  Α. Αθηνογένης, ό.π., σ. 23.

  σελ. 55
  Ο Επίσκοπος Ιάκωβος αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης
  έδρασε ταχύτατα210
  . Η λύση που δόθηκε ήταν να σταλεί στην Ιερουσαλήμ μία
  αποστολή προσκυνητών προς ενίσχυση του Πατριάρχη και της Αγιοταφικής
  Αδελφότητας211. Ο Επίσκοπος Ιάκωβος επιβεβαίωσε ότι θα σταλεί ικανοποιητικός
  αριθμός προσκυνητών οι οποίοι θα είχαν συνείδηση της σπουδαιότητας της
  αποστολής τους και θα συνόδευαν τον Πατριάρχη και την Αγιοταφική Αδελφότητα
  στην τέλεση της πανηγυρικής λειτουργίας την Κυριακή της Ορθοδοξίας212. Μέσα σε
  ένα 24ωρο συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός των προσκυνητών, οι οποίοι
  προέρχονταν κυρίως από τους πολεμιστές του Μακεδονικού Αγώνα213 και
  εξασφαλίσθηκε το κόστος του ταξιδιού από τη Θρησκευτική Αδελφότητα
  «Ευσέβεια»214. Αρχηγός των τριακοσίων προσκυνητών που αναχώρησαν με το
  ατμόπλοιο «ΑΖΟΦ» ή «ΑΖΩΦ» ρωσικών συμφερόντων, το πρωί της Καθαράς
  Δευτέρας με τελικό προορισμό την Ιερουσαλήμ, ήταν ο Δημήτριος Κοτζαμάνης215
  .
  Με την είδηση του ερχομού των προσκυνητών δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ
  του Πατριάρχη Δαμιανού και της Αγιοταφικής Αδελφότητας ως προς τον τρόπο
  αντιμετώπισης του επικειμένου πραξικοπήματος, αλλά και ως προς τον τρόπο
  διαχείρισης των προσκυνητών216. Ύστερα από ταξίδι τεσσάρων ημερών οι
  προσκυνητές κατέφθασαν στα Ιεροσόλυμα και κατάφεραν με κατάνυξη και ησυχία να
  παρακολουθήσουν την πανηγυρική Θεία Λειτουργία την Κυριακή της Ορθοδοξίας, η
  οποία τελέστηκε υπό απόλυτη τάξη και δίχως έκτροπα217. Οι αραβόφωνοι κάτοικοι,
  εξαιτίας του φόβου των ενδεχόμενων αντιδράσεων των Σμυρναίων προσκυνητών,
  παρέμειναν στα σπίτια τους χωρίς καν να ανοίξουν τα καταστήματά τους. Η
  σμυρναϊκή αποστολή παρέμεινε επτά εβδομάδες στα Ιεροσόλυμα και αναχώρησε
  ύστερα από εντολή της Μητροπόλεως Σμύρνης εφόσον η τελευταία έλαβε τη
  διαβεβαίωση ότι ο κίνδυνος είχε περάσει. Οι προσκυνητές απέπλευσαν από τα
  ———————-
  210
  Ι. Στρατηγάκης, ό.π., σ. 61.
  211
  Α. Αθηνογένης, ό.π., σ. 24.
  212
  Ι. Στρατηγάκης, ό.π., σσ. 61-62.
  213
  «Εἰς τὴν κίνησιν ταύτην διαρκέσασαν ἐπὶ μίαν περίπου ὀκταετίαν ἀπὸ τοῦ 1900 μετέσχεν εὐρύτατα
  καὶ ὁ ὁμογενὴς πληθυσμὸς τῆς Ἀνατολῆς∙ ἐπελθούσης ἤδη τῆς διαλύσεως τῶν σωμάτων, οἱ μετασχόντες
  ἐπέστρεψαν εἰς τάς ἑστίας των, ἡ δὲ Σμύρνη κατὰ τὰς ἡμέρας ἐκείνας ἐφιλοξένει πολλοὺς ἐκ τῶν εἰς τὰς
  ἐν Μικρασίᾳ κατοικίας των ἐπανακαμπτόντων. Οὗτοι ἔσπευσαν πρῶτοι νὰ δηλώσωσι συμμετοχὴν εἰς τὸ .25
  προσκύνημα, καὶ δικαίως τὸ αἴτημά των ἐγένετο δεκτὸν κατὰ προτεραιότητα», βλ. Α. Αθηνογένης, ό.π., σ. 25

  214
  Ν. Βικέτος, «Πως σώθηκε η Αγιοταφική Αδελφότητα πριν 96 χρόνια…», ό.π., σ. 9.
  215
  Ό.π., σ. 9. Ο Δημήτριος Κοτζαμάνης ήταν γνωστός γλύπτης της εποχής με καταγωγή από την
  Άνδρο.
  216
  Α. Αθηνογένης, ό.π., σ. 26 κ.ε.
  217
  ό.π., σσ. 26-27.

  σελ. 56

  Ιεροσόλυμα για την πατρίδα τους με το αιγυπτιακών συμφερόντων ατμόπλοιο
  «ΑΣΟΥΑΝ», όπου τους υποδέχτηκαν θερμά οι συντοπίτες τους218
  .
  Η νεοτουρκική κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το απαραβίαστο του καθεστώτος
  του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων, ανακήρυξε: «Μετὰ μακρὰν καὶ ἀξιομνημόνευτον
  πάλην, ἡ Τουρκικὴ Κυβέρνησις παραδεξαμένη τὸ ὀρθὸν τῶν ἡμετέρων θεωριῶν,
  ἀπέκρουσε καὶ ἀπέρριψε πάσας τὰς ἀξιώσεις τῶν ἐγχωρίων διὰ δευτέρας
  ἐπεξηγηματικωτέρας ἀποφάσεως τοῦ Ὑπουργικοῦ Συμβουλίου, τροποποιήσασα
  συνάμα τὰς γενομένας πρότερον παραχωρήσεις καὶ σαφῶς καθορίσασα ὅτι τὸ ἀρχαῖον
  καθεστὼς ἐν τε τῇ διοικήσει τῆς Ἐκκλησίας τῶν Παναγίων προσκυνημάτων καὶ ἐν τῇ
  διακυβερνήσει τῆς περιουσίας τοῦ Παναγίου Τάφου μένει ἀναλλοίωτον, συνῳδὰ τοῖς
  ἀνέκαθεν βερατίοις καὶ φιρμανίοις, ὅτι δὲ τοῦ Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων μηδένα
  τοπικόν, ἀλλὰ γενικὸν χαρακτῆρα ἔχοντος, οἱ ἐγχώριοι οὐδαμῶς δύνανται ἀναμιχθῆναι
  ἐν τοῖς Προσκυνήμασι, τοῖς ἄλλοις ἱεροῖς τόποις καί τῇ περιουσίᾳ τοῦ Παναγίου Τάφου,
  διατελοῦσι κατὰ τὰ ἀνέκαθεν ὠρισμένα ὑπὸ τὴν κυριότητα τοῦ Πατριάρχου καὶ τῆς
  Ἀδελφότητος ὡς ἀντιπροσώπων τῶν Ρωμαίων, ὅτι ἐπίσης οὐκ ἔξεστιν ὑπάρχειν ἑτέρους
  Μουτεβελῆδες, ἅτε δὴ τοῦ Πατριάρχου ὄντος μοναδικοῦ Μουτεβέλη219, αὐτοῦ δὲ μόνον
  δικαιουμένου κυβερνᾷν καὶ σχολὰς καὶ φιλανθρωπικά καταστήματα ἱδρυθέντα
  δαπάναις τοῦ Ἱεροῦ Κοινοῦ τοῦ Παναγίου Τάφου καὶ διορίζειν τοὺς διδασκάλους κατὰ
  τὴν ἀρχαίαν τάξιν. Οὕτω τοίνυν μετὰ μακρὸν ἐπίμοχθον ἀγῶνα καὶ ἐν δυσχερεστάταις
  πολιτικαῖς περιστάσεσιν ἐπετεύχθη ἡ ἐκ νέου περιφρούρησις καὶ ἐξασφάλισις ἐν τῇ Ἁγίᾳ
  Γῇ τῶν Ἐθνικῶν δικαίων»220
  ——————-
  218
  ό.π., σσ. 27-28.
  219
  Μουτεβελής στην εκκλησιαστική γλώσσα είναι ο εκκλησιαστικός ταμίας.
  220
  Α. Αθηνογένης, ό.π., σσ. 35-36.

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/oi-faioi-theioi-apo-sikago

  Οι φαιοί θείοι από το Σικάγο

  28.08.2017,
  Δημήτρης Ψαρράς

  Ευρωπαίοι και Αμερικανοί νεοναζί και ο ρόλος της Χρυσής Αυγής Το πάρε-δώσε Ευρωπαίων και Αμερικανών και η Χρυσή Αυγή. Σκηνή από τη συγκέντρωση στο Σάρλοτσβιλ (12.8.2017)
  28.08.2017, 15:34 | Ετικέτες: Χρυσή Αυγή, Ναζί, ΗΠΑ, ακροδεξιά
  Συντάκτης: Δημήτρης Ψαρράς
  Η αποκάλυψη των ίδιων των νεοναζί οργανωτών του μακελειού στο Σάρλοτσβιλ ότι εμπνέονται και αντιγράφουν την τακτική της Χρυσής Αυγής σχολιάστηκε από όλους, εκτός από την ίδια την ελληνική ναζιστική οργάνωση.

  Τα έντυπα και η ιστοσελίδα του «Φίρερ» Μιχαλολιάκου αναφέρονται βέβαια στα γεγονότα, αλλά αποσιωπούν επιμελώς τη δράση και τις δηλώσεις του Μάθιου Χάιμπαχ, ενός από τους προβεβλημένους οργανωτές της ρατσιστικής συγκέντρωσης, ο οποίος περηφανεύεται για τη στενή του σχέση με τη Χρυσή Αυγή και επιδεικνύει τις φωτογραφίες του με τον Μιχαλολιάκο, το ζεύγος Παππά και τον ευρωβουλευτή Επιτήδειο, για να πιστοποιήσει τη στενή του σχέση με τους Ελληνες ναζί.


  Η National Alliance χαιρετίζει την άνοδο της Χρυσής Αυγής

  Ως συνεκτικός κρίκος των Αμερικανών και των Ελλήνων ναζί εμφανίζεται μια διεστραμμένη εκδοχή της Ορθοδοξίας. Μάλιστα, η σημαία της οργάνωσης του Χάιμπαχ που προβλήθηκε στο Σάρλοτσβιλ φέρει (εκτός από τις απαραίτητες νεκροκεφαλές) το σύνθημα «Ορθοδοξία ή Θάνατος» στα ελληνικά και τα ρώσικα. Η προσπάθεια προσεταιρισμού μερίδας του ρωσικού θρησκευτικού φονταμενταλισμού είναι ολοφάνερη.

  Και από ό,τι φαίνεται, σε κάποιο βαθμό αποδίδει, παρά το γεγονός ότι η επίσημη ρωσική Εκκλησία αποδοκιμάζει το σύνθημα «Ορθοδοξία ή θάνατος» και τα ρωσικά δικαστήρια το έχουν κατατάξει στην κατηγορία των «εξτρεμιστικών» θέσεων και το έχουν θέσει υπό απαγόρευση.


  Η σημαία της οργάνωσης του Χάιμπαχ στο Σάρλοτσβιλ

  Πίσω από τον Χάιμπαχ

  Ομως δεν είναι μόνο ο Χάιμπαχ, ο οποίος παραμένει ακόμα ασήμαντος, όσο κι αν ο ίδιος φιλοδοξεί να διαδεχθεί τον πάλαι ποτέ αρχηγό της Κου Κλουξ Κλαν Ντέιβιντ Ντιουκ. Στους θαυμαστές της Χρυσής Αυγής περιλαμβάνονται και άλλες ομάδες που έδρασαν στο Σάρλοτσβιλ, όπως η Λίγκα του Νότου (League of the South, LOS), μια ακραία ρατσιστική και αντισημιτική οργάνωση, η οποία υποστηρίζει την απόσχιση του Νότου από τις ΗΠΑ, στηρίζοντας φυσικά την παράδοση του Στρατού της Συνομοσπονδίας.

  Είναι γεγονός ότι ο Χάιμπαχ είχε διαγραφεί από τη Λίγκα τον Οκτώβριο του 2013 ως… φιλο-ναζί, με δήλωση του αρχηγού της Μάικλ Χιλ (Michael Hill): «Ο Μάθιου Χάιμπαχ», έγραφε στη σελίδα του στο facebook ο Χιλ, «είναι πρώην μέλος της Λίγκας του Νότου, ο οποίος προφανώς αποφάσισε να αναζητήσει την τύχη του με τους ναζί και άλλους που δεν εκπροσωπούν τον παραδοσιακό Νότο, το εθνικιστικό κίνημα του Νότου, τη Λίγκα του Νότου». Μάλιστα ο Χιλ δήλωνε ότι ο Χάιμπαχ είναι ανεπιθύμητος στις εκδηλώσεις της Λίγκας. Ηταν η περίοδος της άσκησης των πρώτων διώξεων κατά της Χρυσής Αυγής και οι Αμερικανοί «συναγωνιστές» έσπευδαν να βγάλουν την ουρά τους απ’ έξω.

  Τώρα όλα αυτά έχουν αλλάξει. Στο Σάρλοτσβιλ η Λίγκα συνεργάστηκε με τον Χάιμπαχ, ενώ Χιλ και Χάιμπαχ ήταν ομιλητές στην ίδια εκδήλωση. Η στροφή της Λίγκας σημειώνεται από το 2014, με άλλη δήλωση του ηγέτη της, πάλι μέσω facebook, ότι «θα αποκαταστήσουμε επαφή με τη Χρυσή Αυγή πολύ σύντομα».

  Η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που πήρε δημοσιότητα στον διεθνή Τύπο η διαφαινόμενη άνοδος της Χρυσής Αυγής στις αρχές του 2012, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον γι’ αυτήν από ορισμένα γνωστά στελέχη του ακροδεξιού και ρατσιστικού κινήματος στις ΗΠΑ. Oπως αποκαλύπτει η επίσημη ιστοσελίδα της National Alliance, τον Μάρτιο του 2012 επισκέφτηκαν την Ελλάδα για επαφή με τη Χρυσή Αυγή δύο στελέχη της αμερικανικής νεοναζιστικής οργάνωσης, ο Μ. P. και ο T. H. (http://archive.li/1yC8u).

  Η οργάνωση πιστοποιεί ότι έχει «κοινή κοσμοθεωρία» με τη Χρυσή Αυγή, αλλά παρατηρεί ότι υπάρχει «διαφορά στην τακτική», διότι οι συνθήκες στην Ελλάδα είναι πολύ πιο ευνοϊκές για την ανάπτυξη του «κινήματος» από ό,τι στις ΗΠΑ. Oπως φάνηκε στο Σάρλοτσβιλ, μετά την εκλογή του Τραμπ θεωρήθηκε ότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκότερες, οπότε οι οργανωτές της ρατσιστικής συγκέντρωσης, όπως δήλωσε ο Χάιμπαχ, επέλεξαν να αντιγράψουν την τακτική της Χρυσής Αυγής.

  Την ίδια περίοδο (άνοιξη του 2012), η Κάρολιν Γέγκερ (Carolyn Yeager) που ειδικεύεται στην αντισημιτική προπαγάνδα στις ΗΠΑ άνοιξε τις διαδικτυακές εκπομπές και το ιστολόγιό της σε «ανταποκρίσεις» από την Ελλάδα απεσταλμένων ομοϊδεατών της, οι οποίοι περιγράφουν τη Χρυσή Αυγή «από τα μέσα», τις τελευταίες μέρες της προεκλογικής περιόδου (https://goo.gl/2B4RLK). Πέρα από την ομολογημένη προσπάθεια διασύνδεσης, οι περιγραφές των Αμερικανών νεοναζί έχουν το ενδιαφέρον ότι αποκαλύπτουν όσα η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να κρύψει.

  Ειδικά η σκηνή με την είσοδο του «Αρχηγού» στα γραφεία, την κραυγή «εγέρθητω» και τον ναζιστικό χαιρετισμό είναι απολύτως αποκαλυπτική. Βέβαια οι ανταποκρίσεις μιλούν για «ρωμαϊκό χαιρετισμό», αλλά όλοι καταλαβαίνουν τι ακριβώς υπονοείται (https://goo.gl/JHb8rE).

  Η ξενάγηση των Αμερικανών από κάποιον «θεωρητικό» της Χρυσής Αυγής ονόματι Γιώργο (κατά πάσα πιθανότητα τον υπάλληλο της Βουλής Μάστορα-Μισιάκα) περιλάμβανε βόλτα στο Θησείο, όπου σύμφωνα με τον ξεναγό ζουν μόνο «μετανάστες, ομοφυλόφιλοι και πρεζόνια» και κατάληξη στην εβραϊκή συναγωγή, η οποία «θα μετατραπεί σε ένα καλό δημόσιο αποχωρητήριο μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Χρυσή Αυγή» (https://goo.gl/MfSUwZ).

  Το μίσος μάς ενώνει

  Μπορεί σήμερα ο Μιχαλολιάκος και η Χρυσή Αυγή να αισθάνονται αρκετά ισχυροί ώστε να εξάγουν ναζισμό ακόμα και στις ΗΠΑ, αλλά μέχρι πριν από λίγα χρόνια η διασύνδεση ήταν αντίστροφη. Η Χρυσή Αυγή και άλλοι Ευρωπαίοι ομοϊδεάτες της προσπαθούσαν να αντλήσουν οφέλη από τη «λάμψη» των Αμερικανών νεοναζί, οι οποίοι βέβαια είχαν διεθνή προβολή. Ηδη το 1991 η Χρυσή Αυγή είχε φροντίσει να εκδώσει ένα βιβλιαράκι του Τζορτζ Λίνκολν Ρόκγουελ (George Lincoln Rockwell, 1918-1967), ο οποίος είχε ιδρύσει το Αμερικανικό Ναζιστικό Κόμμα.

  Ο Ρόκγουελ διακήρυττε ότι οι Αφροαμερικανοί πρέπει να απελαθούν στην Αφρική, οι Εβραίοι να στερηθούν τις περιουσίες τους και να στειρωθούν, ενώ οι Αμερικανοί pρόεδροι Τρούμαν και Αϊζενχάουερ άξιζε να κρεμαστούν ως προδότες.

  Την Παρασκευή έκλεισαν πενήντα χρόνια από τη δολοφονία του Ρόκγουελ. Για τη δολοφονία συνελήφθη και καταδικάστηκε ο Ελληνοαμερικανός Τζον Πάτλερ (John Patler, αρχικό επίθετο Patsalos), στέλεχος του Ναζιστικού Κόμματος, από το οποίο είχε διαγραφεί τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου. Η Χρυσή Αυγή εξέδωσε το βιβλίο του Ρόκγουελ με τον αγκυλωτό σταυρό στο εξώφυλλο και τίτλο «Εν τούτω νίκα». Στην εφημερίδα της οργάνωσης η Ε. Παππά θα πλέξει το εγκώμιο του Αμερικανού ναζιστή (2.3.2001).


  Ο ηγέτης της αμερικανικής National Alliance Ουίλιαμ Πιρς, δίπλα στον τότε χρυσαυγίτη Στέφανο Γκέκα στη μυστική διεθνή συνάντηση νεοναζί που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η Χρυσή Αυγή (24.10.1998).

  Στα φυλλάδια και τα έντυπα της Χρυσής Αυγής βρίσκονται πολλά στοιχεία για την προϊστορία της «ευρωατλαντικής» ναζιστικής διασύνδεσης. Oμως το πιο χαρακτηριστικό περιστατικό που αποδεικνύει τη βαθιά διασύνδεση Ευρωπαίων και Αμερικανών νεοναζί συνέβη το φθινόπωρο του 1998 στη Θεσσαλονίκη.

  Η Χρυσή Αυγή βρισκόταν σε στιγμές μεγάλης αναστάτωσης, διότι το καλοκαίρι εκείνο είχε αποκαλυφθεί η δολοφονική απόπειρα του δεκαμελούς Τάγματος Εφόδου της οργάνωσης εναντίον των Κουσουρή, Καραμπατσώλη και Φωτιάδη.

  Ο επικεφαλής του Τάγματος Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος ήταν άφαντος και οι αρχές θα τον… αναζητούσαν τα επόμενα επτά χρόνια. Η οργάνωση έκανε λόγο όπως συνήθως για «σκευωρία», και φρόντισε να κλείσει τα γραφεία της και να αναστείλει την έκδοση της εφημερίδας της.

  Αλλά την ίδια στιγμή προετοίμαζε ένα μυστικό «Πανευρωπαϊκό Συνέδριο των Εθνικιστικών και Κοινωνικών Δυνάμεων», το οποίο τελικά πραγματοποιήθηκε σε ένα εξοχικό κέντρο έξω από τη Θεσσαλονίκη στις 24.10.1998. Το «συνέδριο» αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» στις 28.10.1998 και προκλήθηκε σάλος, με τα κόμματα να διαμαρτύρονται για τη ναζιστική πρόκληση και την εισαγγελία να διατάσσει σχετική έρευνα.


  Ο Τζο Ρος της National Alliance επιδεικνύει τη σύζευξη της Κου Κλουξ Κλαν με τον ναζισμό

  Η εφημερίδα της οργάνωσης παραδέχτηκε το συμβάν μόνο μετά την αποκάλυψή του. Και τότε αποδείχτηκε ότι βασικός ομιλητής στο μυστικό «συνέδριο» ήταν ο Ουίλιαμ Πιρς (William Luther Pierce, 1933-2002), ιδρυτής και πρώτος αρχηγός της National Alliance, ενώ παρόντες ήταν εκπρόσωποι νεοναζιστικών οργανώσεων από όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με τα έντυπα της οργάνωσης, ο Πιρς «προχώρησε σε μια εκτεταμένη αναφορά των μέσων, με τα οποία πρέπει ο Λευκός άνθρωπος να αντικρύσει τη νέα χιλιετία» και υπενθύμισε ότι «σκοπός μας είναι να φθάσουμε στο φυλετικό πρότυπο του Νίτσε, τον Λευκό Υπεράνθρωπο» (εφ. «Χρυσή Αυγή», 6.11.1998).

  Βέβαια η Χρυσή Αυγή αποφεύγει να αποκαλύψει το γεγονός ότι ο ρατσισμός του Αμερικανού φίλου της στρέφεται και εναντίον των «γενετικά ανάμεικτων» Ελλήνων. Μόλις επέστρεψε στις ΗΠΑ από την ευρωπαϊκή του περιοδεία, ο Πιρς κατέγραψε τις εντυπώσεις του: «Παρά την ισχυρή αίσθηση της εθνικής συνείδησης, η Ελλάδα είναι γενετικά περισσότερο ανάμεικτη από τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

  Οι άνθρωποι που είδα στη Θεσσαλονίκη κυμαίνονταν από ψηλοί, ξανθοί και γαλανομάτες έως ανθρώπους που ήταν τόσο σκούροι ώστε δεν ήμουν σίγουρος αν ήταν Ελληνες ή Τσιγγάνοι – μέχρι που είδα κάποιους πραγματικούς Τσιγγάνους και μπόρεσα να διακρίνω τις σαφείς διαφορές.

  Πεντακόσια χρόνια Τουρκοκρατίας έχουν φυλετικές συνέπειες» (https://goo.gl/YRSBFq). Πάντως ο Πιρς πρόλαβε να διαπιστώσει ότι υπάρχει «μεγαλύτερο ποσοστό ελκυστικών γυναικών στη Θεσσαλονίκη από ό,τι σε οποιοδήποτε μέρος των ΗΠΑ», προσθέτοντας ότι «δεν είδα ούτε μια χοντρή γυναίκα στη Θεσσαλονίκη».

  Μιχαλολιάκος, όπως Πιρς

  Αλλά η επίδραση του διαβόητου Αμερικανού νεοναζί και «θεωρητικού» της λευκής υπεροχής στην Ελλάδα δεν περιορίζεται σ’ εκείνη τη μυστική συνάντηση. Ο Πιρς είναι αυτός που έχει γράψει το βιβλίο, το οποίο θεωρείται η βίβλος των ρατσιστών στις ΗΠΑ, τα διαβόητα «Ημερολόγια Τέρνερ». Φυσικά τα έγραψε με ψευδώνυμο (Aντριου Μακ Ντόναλντ).

  Το κείμενο των «Ημερολογίων» τοποθετείται στο 2099 και περιγράφει μια αιματηρή επανάσταση στις ΗΠΑ, η οποία οδηγεί στην πτώση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, σε πυρηνικό πόλεμο και τελικά σε έναν φυλετικό πόλεμο, με αποτέλεσμα την εξόντωση των Εβραίων, των μη λευκών και των ομοφυλοφίλων.

  Το βιβλίο είναι αυτό που ενέπνευσε τον Τίμοθι Μακβί (Timothy McVeigh) για να σχεδιάσει τη δολοφονική ανατίναξη του ομοσπονδιακού κτιρίου στο Οκλαχόμα Σίτι το 1995, με θύματα 168 νεκρούς και 500 τραυματίες. Η Χρυσή Αυγή ύμνησε την «ηρωική στάση του» (εφ. «Χρυσή Αυγή», 16.2.2001).


  Ο Σον Γουόκερ, στα κεντρικά γραφεία της National Alliance στη Δυτική Βιρτζίνια τον Νοέμβριο του 2005. Αμέσως μετά επισκέφτηκε στην Αθήνα τη Χρυσή Αυγή

  Τα «Ημερολόγια Τέρνερ» θεωρούνται πηγή έμπνευσης και για πολλές άλλες ρατσιστικές εγκληματικές ενέργειες, ενώ δημιουργήθηκε και ρατσιστική τρομοκρατική οργάνωση στο πρότυπο και με το όνομα εκείνης που περιγράφει ο Πιρς (The Order), η οποία έδρασε το 1983-84, με ληστείες και δολοφονίες, και στόχο να προκαλέσει την πτώση της «σιωνιστικής κυβέρνησης των ΗΠΑ». Δέκα από τα μέλη της οργάνωσης καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές για την εγκληματική δράση τους.

  Η Χρυσή Αυγή φρόντισε να εκδώσει στα ελληνικά τα «Ημερολόγια Τέρνερ» το 2002 και τα διαφημίζει από τότε διαρκώς, ενώ και ο Ουίλιαμ Πιρς προβάλλεται με κάθε ευκαιρία από τα έντυπά της. Ακόμα και την εγκληματική δράση της οργάνωσης The Order προβάλλει η Χρυσή Αυγή με δισέλιδο αφιέρωμα στο περιοδικό της («Αντεπίθεση», τχ. 4, Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2001).

  Eπειτα από χρόνια, μάλιστα, η Χρυσή Αυγή ανέλαβε δράση και για την… απελευθέρωση των φυλακισμένων τρομοκρατών της οργάνωσης The Order, τους οποίους θεωρεί συναγωνιστές της: «Για περισσότερα από είκοσι χρόνια τα εν ζωή μέλη της ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης The Order κρατούνται φυλακισμένα πίσω από τα κάγκελα της ZOG (σ.σ. Zionist Occupation Government, Σιωνιστική Κατοχική Κυβέρνηση, δηλαδή η κυβέρνηση των ΗΠΑ στην αργκό των νεοναζί).

  Οι άντρες της του Τάγματος θυσίασαν τις ζωές τους πολεμώντας για τις ιδέες μας, για την ίδια την ύπαρξη των Λαών μας και το μέλλον της Λευκής Νεολαίας. Υπογράψτε στο βιβλίο συμπαράστασης στους φυλακισμένους συναγωνιστές μας» («Αντεπίθεση», τχ. 28, Μάιος-Ιούνιος 2007).

  Ο Μιχαλολιάκος φρόντισε μάλιστα να μιμηθεί τον Πιρς, εκδίδοντας κι αυτός με ψευδώνυμο μια ελληνική παραλλαγή των «Ημερολογίων Τέρνερ» (Νικόλαος Εξαρχος, «Ομάδα Κρούσεως Λόγχη», εκδ. Ασκαλών, Αθήνα 2001). Στο βιβλίο αυτό αποκαλύπτεται το κρυφό πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής (η οποία εμφανίζεται ως Ομάδα Κρούσεως Λόγχη) και συνδέονται οι σημερινές εγκληματικές ενέργειες με τη μελλοντική νίκη των παράνομων εθνικιστών και την εκτέλεση όλων των αντιπάλων τους (https://goo.gl/gjJoUS και https://goo.gl/vRuZLg).

  Η οργάνωση του Πιρς δεν είχε πάντως τη συνέχεια που έλπιζε ο ίδιος και οι φίλοι του στη Χρυσή Αυγή. Μετά τον θάνατό του το 2002 ανέλαβε την αρχηγία στη National Alliance o Εριχ Γκλιμπ (Erich Gliebe) και για ένα μικρό διάστημα ο Σον Γουόκερ (Shaun Walker), ο οποίος συνελήφθη το 2006 για τη ρατσιστική του δράση.

  Είχε βέβαια προλάβει να επισκεφτεί στην Αθήνα την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Τελικά, το 2013 η National Alliance, προκειμένου να αποφύγει τις διώξεις, ανακοίνωσε ότι σταματά να στρατολογεί μέλη και θα έχει πλέον μόνο υποστηρικτές. Κατά διαβολική σύμπτωση, την ίδια περίοδο ανακοίνωνε ακριβώς το ίδιο και η Χρυσή Αυγή.

 17. Ο/Η Antifa2 λέει:

  http://www.alfavita.gr/arthra/%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AF#ixzz4s9fzkRtk

  Είναι τελικά τυχαίο που η εκκλησία στηρίζει τους Ναζί?
  17 Οκτώβριος, 2012

  Σημαντική είναι η σύνδεση των Ναζιστών με τμήματα της Εκκλησίας και συγκεκριμένα στελέχη της Ιεραρχίας. Ανθρώπους που συχνά προκαλούν με τις ακραίες τοποθετήσεις και αναλαμβάνουν να υπερασπιστούν τις ιδέες και το έργο των φασιστικών ορδών, ξεκαβαλικεύοντας από το ΛΑΟΣ και επιλέγοντας Χρυσή Αυγή. Μεταξύ αυτών ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.
  Ο μητροπολίτης Άνθιμος με τις γνωστές δηλώσεις και ακροδεξιά μεσαιωνικά κυρήγματα,ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος,ο μεγάλος τροβαδούρος ψάλτης Πέτρος Γαϊτάνος είναι μερικές απο τις εξέχουσες πρόσωπικότητες της ορθόδοξης εκκλησίας της «Αγάπης».
  Για να μην μιλήσουμε για τους Γερμανούς και την κατοχή,τα τάγματα ασφαλείας και άλλα πολλά.

  1)Σεβάσμιος Γέροντας Νο1.Το όνομα αυτού Αμβρόσιος (μητροπολίτης Καλαβρύτων)

  Ο Αμβρόσιος έχει τελέσει ταγματάρχης της Χωροφυλακής, ενώ χρίστηκε Μητροπολίτης επί Χούντας. Τον περασμένο Αύγουστο, μάλιστα, είχε επισκεφθεί τον Νίκο Ντερτιλή, τελευταίο κρατούμενο εκ των πρωταιτίων της Xούντας, στις φυλακές Κορυδαλλού για να τον συγχαρεί, διότι παραμένει πιστός στις αρχές του.Ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Εφετείο Πατρών η εκδίκαση της μηνύσεως του Παν. Σημάτη κατά του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου.
  Ο Μητροπολίτης κατηγορείται για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση και απειλή, μετά τη μήνυση που έχει καταθέσει από το 2006 σε βάρος του ο Αιγιώτης καθηγητής Θεολογίας. Όλα ξεκίνησαν, με αφορμή το αίτημα αλλοδαπών, ρουμανικής υπηκοότητας, να τους παραχωρηθεί ένας Ναός ή μία αίθουσα προκειμένου να ασκούν τις λατρευτικές τους ανάγκες.

  2)Σεβάσμιος γέροντας Νο2 Το όνομα αυτού Σεραφείμ,(μητροπολίτης πειραιώς)

  Ξεκινάμε με την πρόσφατη μύνηση του μητροπολίτη Σεραφείμ κατά του Corpus Christi με στήριξη της Χρυσής Αυγής.
  Άλλα όμορφα είναι η άρνηση της παροχής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς που την δικαιούνται,το άρθρο ότι η πεολειχία προκαλεί ανίατες ασθένειες φυσικά μία ανάρτηση πάλι στο όλα είναι δρόμος http://olaeinedromos.blogspot.gr/2012/07/blog-post_529.html και άλλα πολλά.

  3)Σεβάσμιος Γέροντας Νο3 Άνθιμος (Θεσ/νίκης)

  H Νυφίτσα του θερμαϊκού όλο χαρά προσφέρει το ψαλίδι στον ομοϊδεάτη του φασίστα πιόνι των Αμερικάνων
  Είναι γνωστές οι δηλώσεις του για το ότι μαύρισε το μάτι του στην Ερμού όταν την είχε επισκεφτεί,τα ακροδεξιά κυρήγματα του στην εκκλησία και οι δηλώσεις του κατά καιρούς.

  4)Σεβάσμιος Γέροντας Νο4 Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

  1η μαρτίου 1969 Ο δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος σε πανηγυρική τελετή στη Μητρόπολη παραδίδει στον εκλεκτό του ,αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, το νέο Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, το νόμο 126/69, ο οποίος επισημοποιεί τον απόλυτο έλεγχο της Εκκλησίας από το κράτος.
  Η χουντοποίηση της εκκλησιαστικής ιεραρχίας έχει ολοκληρωθεί.Ο ανερχόμενος, μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης κατέχει την αξιοζήλευτη θέση του αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου. Είναι στα μέσα και στα έξω. Ποζάρει μόνος του, πίσω από τον «αντιβασιλέα» Γ. Ζωιτάκη και μεταξύ της «πολιτικής» (Παπαδόπουλος, Παττακός, Μακαρέζος κ.λπ.) και στρατιωτικής (Αγγελής, κ.λπ.) ηγεσίας του τόπου.

  Την επόμενη μέρα (2/3/1969), Κυριακή της Ορθοδοξίας, ο νεαρός αρχιγραμματέας θα ακούσει τον προϊστάμενό του, αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο -κατά τη διάρκεια προγεύματος που παρέθεσε ο «αντιβασιλεύς» προς τιμήν της ιεραρχίας- να ευχαριστεί την «εθνικήν κυβέρνησιν»: «Συγκινούμεθα ιδιαιτέρως, διότι εφέτος ο πανηγυρισμός της Ορθοδοξίας συμπίπτει μετά μιας ειρηνικής κατακτήσεως της Εκκλησίας, εν τη χώρα μας, η οποία οφείλεται εις την Επανάστασιν της 21ης Απριλίου. Εννοώ την δια του νέου Καταστατικού Χάρτου αποδέσμευσιν της Εκκλησίας από των περισσοτέρων εμποδίων, τα οποία ετίθεντο εις την δράσιν της υπό των πολιτειακών περιορισμών και την παροχήν εις αυτήν της δυνατότητος, όπως χρησιμοποιήση όλας αυτής τας δυνάμεις εις το σωτήριον έργον της».

  5)Ο τροβαδούρος της εκκλησίας Πέτρος Γαϊτάνος

  Σημερινές δηλώσεις του εν λόγω ανθρώπου,»μου αρέσει ο τσαμπουκάς της χρυσής αυγής»,»θα έσπαγα τα cd στο κεφάλι των μαύρων που τα πουλάνε»,»το ομολογώ δεν μπορώ άλλο την ευγένεια των πολιτικών που μας έφεραν εδώ»…Τέτοια αγάπη βρε παιδί μου για τους αλλήλους…

  Οι θρησκείες σπέρνουν το μίσος και την διχόνοια στους ανθρώπους καθώς τους κατηγοριοποιούν σε καλύτερους και χειρότερους,σε ανώτερους και κατώτερους.Έχετε ακούσει κάποιον να λέει ο χριστιανισμός είναι ισάξιος του μωαμεθανισμού?
  Όχι βέβαια…Ο χριστιανός (όπως και ο μωαμεθανός) πιστεύει ότι αυτός είναι ο εκλεκτός και ότι οι όλοι οι αλλόθρησκοι είναι εχθροί του ή στην καλύτερη περίπτωση κατώτεροι του.
  Αντιδραστικές ιδεολογίες οι οποίες δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων και τους απομακρύνουν απο τα πραγματικά τους προβλήματα.
  Τους απομακρύνουν απο την επαναστατική ιδεολογία,της πραγματικής αγάπης,της πραγματικής ανθρωπιάς,εκείνης που θέλει να καταργήσει την εκμετάλλευση και την ταξική διαίρεση,εκείνης που λέει ότι ο άνθρωπος είναι στο κέντρο και όχι κάποιος «Θεός» που θα σου λύσει τα προβλήματα αν τα αναθέσεις σε εκείνον.Όχι,ο χριστιανισμός και η κάθε θρησκεία δεν είναι «ουτοπίες» είναι ιδεολογικά εργαλεία καταπίεσης και ύπνωσης του λαού.

  (Προφανώς είναι και πολλοί άλλοι τους οποίους δεν έχει νόημα να αναφέρω.Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό,είναι καθαρά πολιτικό και έχει να κάνει με τον ρόλο-ιδεολογία-πολιτική της εκκλησίας με το κράτος-παρακράτος-ακροδεξιά και το κεφάλαιο. )

  olaeinedromos.blogspot

 18. Παράθεμα: Στον Ίστρο της Μαρδακίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 19. Ο/Η J.B.A. λέει:

  http://www.pappaspost.com/orthodox-christian-hierarchs-white-supremacists-neo-nazis-racists-fascists-betray-core-human-values/

  Orthodox Christian Hierarchs: White Supremacists, Neo-Nazis, Racists and Fascists “Betray Core Human Values”

  written by Gregory Pappas August 18, 2017


  The Assembly of Canonical Orthodox Bishops of the United States of America, which is a body of all Orthodox Christian Churches, chaired by the Greek Orthodox Archbishop of America, Demetrios, has issued a response to what they directly identified as “racist violence in Charlottesville, VA.”

  The response from the Orthodox Christian bishops was pushed through the national network of hierarchs representing the various denominations of Orthodox Christianity in America with an urgent email from a representative of Archbishop Demetrios of America.

  The email, shared with The Pappas Post, called for the bishops’ “urgent review” and noted that “the current state of affairs in our country – and a strong call from the faithful” has necessitated a quicker than usual response time from the bishops.

  Earlier this week, an online petition was started by a man in Georgia asking for an official response by the Orthodox Church. Many faithful amongst the Orthodox Christian community posted comments on the Assembly’s Facebook page asking for a an official condemnation, which were deleted by administrators.

  Prior to this official response, the Orthodox Church of America (OCA) was the only Orthodox Christian denomination to condemn the violence in an official encyclical on August 16, 2017.

  The official statement of the The Assembly of Canonical Orthodox Bishops of the United States follows:

  The Assembly of Canonical Orthodox Bishops of the United States of America stands with all people of good will in condemning the hateful violence and lamenting the loss of life that resulted from the shameful efforts to promote racial bigotry and white supremacist ideology in Charlottesville, Virginia.

  The Orthodox Church emphatically declares that it does not promote, protect or sanction participation in such reprehensible acts of hatred, racism, and discrimination, and proclaims that such beliefs and behaviors have no place in any community based in respect for the law and faith in a loving God.

  The essence of the Christian Gospel and the spirit of the Orthodox Tradition are entirely and self-evidently incompatible with ideologies that declare the superiority of any race over another. Our God shows no partiality or favoritism (Deuteronomy 10:17, Romans 2:11). Our Lord Jesus Christ broke down the dividing wall of hostility that had separated God from humans and humans from each other (Ephesians 2:14). In Christ Jesus, the Church proclaims, there can be neither Jew nor Greek, slave nor free, male or female, but all are one (Galatians 3:28). Furthermore, we call on one another to have no fellowship with the unfruitful works of darkness, but rather to expose them (Ephesians 5:11). And what is darkness if not hatred? The one who hates his brother is in the darkness and walks in the darkness (1 John 2:11)!

  Furthermore, in 1872, Hierarchs from around the world assembled in Constantinople and denounced all forms of xenophobia and chauvinism (phyletism). They agreed that the promotion of racial or national supremacy and ethnic bias or dissension in the Church of Christ is to be censured as contrary to the sacred teachings of the Christian Gospel and the holy canons of the Church. It is formally condemned as heresy, the strongest category of false teaching.

  Finally, such actions as we have witnessed in recent days, by self-proclaimed white supremacists, neo-Nazis, and various racists and fascists, betray the core human values of love and solidarity. In this, we pray wholeheartedly for the families of those who lost their lives or suffered in these tragic events.

  In like manner, we cannot condone any form of revenge or retaliation by any group or individual. Therefore, we fervently appeal to every person of good will, and especially the leaders of our great nation, to consider and adopt ways of reconciling differences in order to rise above any and all discrimination in our history, our present, and our future.

  Photo from: The Assembly of Canonical Orthodox Bishops of the United States of America

  Also

  http://neaproini.us/2017/08/20/orthodox-churches-of-america-racism-betrays-the-core-human-values-of-love-and-solidarity/

  Statement of the Holy Synod of Bishops of the Orthodox Church in America

  August 16, 2017

  For by Him all things were created that are in heaven and that are on earth, visible and invisible, whether thrones or dominions or principalities or powers. All things were created through Him and for Him. And He is before all things, and in Him all things consist. And He is the head of the body, the church, Who is the beginning, the firstborn from the dead, that in all things He may have the preeminence.
  — Colossians 1:16-18

  August 16, 2017

  To the Clergy, Monastics and Faithful of the Orthodox Church in America,

  Recent tragic events in Charlottesville, Virginia, have highlighted the presence of un-Christian rhetoric and violent actions within our communities. At the same time, the response to these events by our civil leadership has unleashed a nationwide debate which has created a certain moral ambiguity, which in turn is fostering further division. Such a climate requires a clear response from the Church.

  The Holy Synod of Bishops of the Orthodox Church in America joins people of faith and good will across the United States, Canada and Mexico in unequivocally, unreservedly and unambiguously rejecting words and actions which perpetrate, support or encourage hatred, violence, racism, white supremacy, white nationalism or neo-Nazism. As Orthodox Christians, we believe that every human being is a child of God, created in His image and likeness, and therefore we are all brothers and sisters whatever our race, nationality or creed.

  At the same time, we also reject the climate of condemnation of the individuals carrying out these heinous activities. Indeed, Jesus rebuked his disciples when they suggested that he violently retaliate against his enemies. “You do not know what manner of spirit you are of. For the Son of Man did not come to destroy men’s lives but to save them.” (Luke 9:55-56). The Church offers to all—without exception—not condemnation but a path to forgiveness and peace in Christ.

  As the Orthodox prayer of confession says: “O Lord God, the Salvation of Thy servants, gracious, bountiful and long-suffering, who forgives us concerning our evil deeds, and desires not the death of a sinner, but rather that he should turn from his way and live: Show Thy mercy upon Thy servants and grant unto them an image of repentance, forgiveness of sins, and deliverance, pardoning their every transgression, whether voluntary or involuntary…”

  We reject hatred and violence, and as Orthodox Christians we are also committed to the ministry of reconciliation. We encourage our clergy and faithful to hold fast to the Christian message of healing, salvation and love offered by Christ, who is the Way, the Truth and the Life. At the same time, we exhort our clergy and faithful to reject any attempts by individuals or groups to claim for themselves the name of “Orthodox Christian” in order to promote racism, hatred, white supremacy, white nationalism or neo-Nazism. This is in keeping with the Holy Gospels, the decisions of the Holy Councils and the experience of the Saints.

  We remind the faithful that the Orthodox Church in America does not restrict membership to those of a particular race or nationality and has historically welcomed all, going back to the Alaskan Mission which embraced the indigenous peoples of that land and continuing to this day in the multicultural and multi-ethnic context of North America.

  Brothers and sisters, Saint Justin Martyr, writing at a time when Christians were persecuted in the second century, said, “We used to hate and destroy one another and refused to associate with people of another race or country. Now, because of Christ, we live together with such people and pray for our enemies.” May that same spirit be ours today as well.

  With our paternal love and blessings,

  The Most Blessed TIKHON, Archbishop of Washington, Metropolitan of All America and Canada

  The Most Reverend NATHANIEL, Archbishop of Detroit and the Romanian Episcopate

  The Most Reverend NIKON, Archbishop of Boston, New England and the Albanian Archdiocese

  The Most Reverend BENJAMIN, Archbishop of San Francisco, and the Diocese of the West

  The Most Reverend ALEJO, Archbishop of Mexico City and the Diocese of Mexico

  The Most Reverend MELCHISEDEK, Archbishop of Pittsburgh and the Diocese of Western Pennsylvania

  The Most Reverend MARK, Archbishop of Philadelphia and the Diocese of Eastern Pennsylvania

  The Most Reverend IRÉNÉE, Archbishop of Ottawa and the Archdiocese of Canada

  The Most Reverend MICHAEL, Archbishop of New York and the Diocese of New York and New Jersey

  The Most Reverend ALEXANDER, Archbishop of Toledo, Dallas, the South and the Bulgarian Diocese

  The Right Reverend DAVID, Bishop of Sitka and Alaska

  The Right Reverend PAUL, Bishop of Chicago and the Midwest

 20. Ο/Η Antifa2 λέει:

  xryshaygh.com/enimerosi/view/ellas-serbia-orthodojia-sthn-thessalonikh-mhnuma-antistashs-apo-chrush-augh#ixzz56LdPlEmp

  “Ελλάς-Σερβία-Ορθοδοξία” στην Θεσσαλονίκη! Μήνυμα Αντίστασης από Χρυσή Αυγή και Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα – Φωτορεπορτάζ, Βίντεο
  16 Νοεμβρίου 2017

  Με το σύνθημα “Ελλάς-Σερβία-Ορθοδοξία” πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση αδερφοποίησης της Χρυσής Αυγής με το Ριζοσπαστικό Κόμμα του Σέρβου Εθνικιστή ηγέτη, Βόισλαβ Σέσελι στην Θεσσαλονίκη.


  Μία εικόνα του Αγίου Γεωργίου από τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νικόλαο Μιχαλολιάκο προσφέρθηκε στον κ. Σέσελι μέσω του βουλευτή του σερβικού κοινοβουλίου Μίλιαν Νταμιάνοβιτς.

  Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο τ. Διοικητής του Αγίου Όρους και Καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, συναγωνιστής Νικόλαος Παπαδημητρίου.

  Ο Σέρβος βουλευτής έκλεισε την ομιλία του με τα συνθήματα: “Ζήτω η Ελλάς” και «Η Κύπρος είναι Ελληνική” με τον συναγωνιστή Ηλία Κασιδιάρη να απαντά στα σερβικά “Ζήτω η Σερβία” και “Το Κοσσυφοπέδιο είναι Σερβικό”.

 21. Ο/Η laskaratos λέει:


  Ο κύριος δεξιά χειροτονήθηκε σήμερα επίσκοπος της ανύπαρκτης επισκοπής Θεσπιών, παραβιάζοντας τους Ι.Κανόνες και το Σύνταγμα που απαιτεί να τους σέβεται η κρατική Εκκλησία

  Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018
  Χειροτονία Επισκόπου Θεσπιών Συμεών

  να σημειωθεί ότι παρέστησαν ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Τέρενς Κουίκ

 22. Ο/Η Ένας λέει:

  http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/proklitiki-apologia-gia-to-maxairwma-to-mathiti-imoun-anwrimos-thelw-na-ginw-iereas
  29 Μαΐ. 14

  Προκλητική απολογία για το μαχαίρωμα του μαθητή: «Ημουν ανώριμος, θέλω να γίνω ιερέας»
  Σωρεία αντιφάσεων από τον 23χρονο κατηγορούμενο για το μαχαίρωμα μαθητή στο Π. Φάληρο. Τι είπε για τα ναζιστικά και χουντικά σύμβολα που βρέθηκαν στο δωμάτιό του.

  * Για το αυτοκόλλητο με το πουλί της χούντας που βρέθηκε στο δωμάτιό του: «Ταυτίζεται με θεολογική περίοδο με την οποία είμαι αντίθετος. Δεν συμφωνώ με απολυταρχικά καθεστώτα γιατί είναι αντίθετα με την θρησκεία μου που είναι οικουμενική»

  Για τα ναζιστικά σύμβολα: «Τα χρησιμοποιούσα στην εργασία μου για τους πολιτισμούς»

  http://www.efsyn.gr/arthro/exi-hronia-kai-exi-mines-sto-hrysaygiti-giorgo-apostolopoylo
  Έξι χρόνια και έξι μήνες στο χρυσαυγίτη Γιώργο Αποστολόπουλο
  25.06.2015

  Υπενθυμίζεται πως ο Αποστολόπουλος κατηγορείται επίσης για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, στη μεγάλη υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

 23. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η Daily mail για τον φονιά και ενεργό μέλος της Ελληνορθόδοξης ενορίας του
  O πατέρας του θιασώτης του NRA, οργάνωσης για το δικαίωμα της οπλοφορίας

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-5746859/Texas-shooters-father-Greek-immigrant-NRA-enthusiast.html

  Revealed: Santa Fe shooter used a shotgun and a revolver that his Greek immigrant and NRA enthusiast dad legally owned, as photos reveal seemingly happy family life of 17-year-old mass murderer
  Dimitrios ‘Dimitri’ Pagourtzis, 17, was named as student gunman who killed ten
  Shotgun and revolver used were owned by his father Antonios Pagourtzis, 63
  Elder Pagourtzis was born in Greece and liked NRA’s Dana Loesch on Facebook
  ………


  Antonios Pagourtzis’ Facebook page (above) showed he liked NRA spokeswoman Dana Loesch as well as Fox News

  Family also appears to be involved in Greek dancing through Orthodox church
  It is unclear whether the father had any idea that Dimitrios had taken his guns

 24. Παράθεμα: Ο δεσπότης Σπάρτης ως ποιμήν των θαυμαστών του Σταυρωτή Μεγαλέξανδρου | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη

 25. Παράθεμα: Ο δεσπότης Σπάρτης ως ποιμήν των θαυμαστών του Σταυρωτή Μεγαλέξανδρου

 26. Παράθεμα: Ο δεσπότης Σπάρτης ως ποιμήν των θαυμαστών του Σταυρωτή Μεγαλέξανδρου | Ώρα Κοινής Ανησυχίας

 27. Παράθεμα: Μεγάλο Σχίσμα εν όψει, στην Ορθόδοξη Εκκλησία | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 28. Ο/Η Anti-Nazi Orthodox λέει:

  https://www.iefimerida.gr/news/488081/ipa-o-amerikanos-neonazi-tis-sarlotsvil-omologise-tin-enohi-toy-gia-na-glitosei-ti

  ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΟ 2017
  ΗΠΑ: Ο αμερικανός νεοναζί της Σάρλοτσβιλ ομολόγησε την ενοχή του για να γλιτώσει τη θανατική ποινή

  28|03|2019

  Ο νεαρός αμερικανός συμπαθών των νεοναζί, ο οποίος σκότωσε τη διαδηλώτρια Χέδερ Χάιερ και τραυμάτισε δεκάδες άλλους ανθρώπους, ρίχνοντας από πρόθεση το αυτοκίνητο στο τιμόνι του οποίου βρισκόταν πάνω σε πλήθος αντιρατσιστών διαδηλωτών στην πόλη Σάρλοτσβιλ το 2017, ομολόγησε την ενοχή του για «εγκλήματα μίσους» για τα οποία του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από τις αρχές.

  Σε βάρος του Τζέιμς Φιλντς, 21 ετών, ασκήθηκε δίωξη από τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2018 , σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο της 32χρονης Χάιερ και τους τραυματισμούς άλλων 35 διαδηλωτών, αρκετοί εκ των οποίων ήταν σοβαροί.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Φιλντς ομολόγησε την ενοχή του σε 29 κατηγορίες για τη διάπραξη «εγκλημάτων μίσους». Καθεμιά από τις κατηγορίες σε βάρος του επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

  Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας The Washington Post, ο Φιλντς ομολόγησε κατόπιν συμφωνίας με τους εισαγγελείς, οι οποίοι σε αντάλλαγμα υποσχέθηκαν να μη ζητήσουν να του επιβληθεί η θανατική ποινή.

  Η ομολογία σηματοδοτεί την πλήρη αντιστροφή της στάσης του κατηγορούμενου, που ως τώρα διατεινόταν ότι η επίθεση που διέπραξε στη Σάρλοτσβιλ ήταν απλά δυστύχημα.

  Τα βίαια επεισόδια του Αυγούστου του 2017 στη Σάρλοτσβιλ, κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης εθνικιστικών και ρατσιστικών οργανώσεων, που βαφτίστηκε «Unite the Right», προκάλεσαν σοκ στις ΗΠΑ. Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αρχικά φάνηκε να διστάζει να καταδικάσει ρητά τους ακροδεξιούς που συμμετείχαν στα επεισόδια, κάτι που ενέτεινε την πολεμική στη χώρα -ιδίως ο ισχυρισμός του ότι υπήρχαν «καλοί άνθρωποι και στις δύο πλευρές» στα επεισόδια.

  Ήδη, σε άλλη δίκη του για την υπόθεση, στην οποία τον ενήγαγε η Πολιτεία της Βιρτζίνιας, ο Φιλντς κρίθηκε ένοχος για τον φόνο της Χέδερ Χάιερ και καταδικάστηκε να εκτίσει ισόβια κάθειρξη.

  Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Φιλντς είχε εκφράσει σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης την υποστήριξή του στη θεωρία περί «ανωτερότητας» της λευκής φυλής και στο Τρίτο Ράιχ, στη βία εναντίον των Αφροαμερικανών και των Εβραίων.

  https://publicorthodoxy.org/2017/08/16/deafening-silence/

  On August 11, 2017, a crowd bearing torches and shouting racist slogans marched on the campus of University of Virginia in Charlottesville ahead of the largest white supremacist gathering in the US history in decades. The next day, August 12, the rally led to clashes with counter-protesters and ultimately an act of domestic terrorism, when a car driven by a white supremacist James Fields mowed down a group of counter-protesters, killing one woman and injuring nineteen people.

  Matthew Heimbach has marched in Charlottesville with the TradWorkers group, waving the “Orthodoxy or Death” banners. On August 14, he stood in front of the courthouse in Charlottesville where Fields had just been denied bail, and promised that Charlottesville was “just the beginning,” and that the neo-Nazis will be “more active than before.” White supremacists marched in Seattle on the same weekend, and there are rallies being announced in Boston, on the National Mall in Washington, DC, and in other places.

 29. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  VALERIAN TRIFA, AN ARCHBISHOP WITH A FASCIST PAST, DIES AT 72
  By ARI L. GOLDMANJAN. 29, 1987

  This is a digitized version of an article from The Times’s print archive, before the start of online publication in 1996. To preserve these articles as they originally appeared, The Times does not alter, edit or update them.

  Occasionally the digitization process introduces transcription errors or other problems. Please send reports of such problems to archive_feedback@nytimes.com.

  The article as it originally appeared.
  VIEW PAGE IN TIMESMACHINE
  January 29, 1987, Page 00006Buy Reprints
  The New York Times Archives

  Archbishop Valerian Trifa , who was deported from the United States in 1984 after being accused of being a Nazi supporter who incited attacks on Jews and other civilians in World War II, died yesterday in a hospital in Cascais, Portugal. He was 72 years old and recently suffered a heart attack.

  Until his deportation, the Archbishop was the spiritual leader of 35,000 members of the Rumanian Orthodox Episcopate, based in Grass Lake, Mich.

  He was ordered to leave the United States in 1982, but spent two years trying to find a country that would give him refuge. Portugal admitted him in 1984 and he settled in Estoril, east of Cascais.

  The case against the church leader was pursued for more than a decade by survivors of the Nazi years, Jewish organizations, journalists and the Justice Department. The effort helped focus public attention on Nazi war criminals who were living in the United States. Under False Pretenses

  The core of the Justice Department’s case against Archbishop Trifa was that he had entered the United States under false pretenses in 1950. It charged that he concealed a past that included membership in a group called the Iron Guard, a fascist movement that was the Rumanian parallel of the Nazi storm troopers in Germany.

  Continue reading the main story
  Federal officials said a speech in Bucharest by Archbishop Trifa on Jan. 20, 1941, touched off four days of attacks in which 300 Jews and others were killed.

  Archbishop Trifa repeatedly denied that he directed an attack against Jews. But he acknowledged, when faced with evidence, including a picture of him in the uniform of the Iron Guard, that he was a member of the group. He also admitted to editing an anti-Jewish newspaper and giving pro-Nazi speeches.

  He remained unrepentant. »I am not ashamed of my past at all,» he said to an interviewer in 1973. »For those circumstances in that time I think that I didn’t have any other alternative but to do what I thought to be right for the interests of the Rumanian people.» Calls Speeches Standard

  When shown texts of speeches bearing his name, the Archbishop said they were standard oratory for student leaders all over Rumania. »I didn’t write my own speeches,» he said.

  On entering the United States after the war, he claimed that he was a displaced person who had been in a concentration camp in Germany. In its case against him, the Government charged that, in fact, he lived in Germany with special privileges.

  Born in Transylvania in 1914, he was ordained as a priest of the Rumanian church soon after his arrival in the United States. He rose quickly to the rank of bishop and archbishop and lived in comfort in a 25-room farmhouse on a 200-acre estate maintained by his church.

  Before his past was disclosed, he was an honored prelate. In 1955, Archbishop Trifa gave the opening prayer before the United States Senate. He was also appointed to the governing board of the National Council of Churches, although he was later removed.

  The case against the Archbishop had many twists, but the Justice Department, which began its efforts in 1975, pursued the case until the Archbishop left the country. Surrenders His Citizenship

  In 1980, Archbishop Trifa voluntarily surrendered his citizenship, hoping that that would put an end to the Government’s efforts. Those efforts, however, continued and in 1982, in the midst of a trial before an immigration judge in Detroit, the Archbishop voluntarily agreed to his deportation. He did so, he said, because of the financial burden the trial was putting on his church.

  In 1983, the Justice Department’s Office of Special Investigations negotiated with the Israeli Government about admitting the Archbishop. The effort failed, apparently because the Israelis did not feel they could build a sufficient war crimes case against him.

  In an interview in 1984, soon before he left the United States, the Archbishop warned that the preoccupation about the Holocaust among Jews would »backfire.»

  »I am a man who happened to get put in a moment of history when some people wanted to make a point,» he said. »The point was to revive the Holocaust. But all this talk by the Jews about the Holocaust is going to backfire.»

 30. Ο/Η Kάσυ Διάρη λέει:

  https://www.lifo.gr/now/world/242797/sarlotsvil-isovia-ston-neonazi-poy-paresyre-diadilotes-kai-skotose-mia-gynaika

  Σάρλοτσβιλ:

  Σε ισόβια φυλάκιση καταδικάστηκε ο Τζέιμς Φιλντς που επιτέθηκε σε διαδηλωτές στο Σάρλοτσβιλ το 2017 σκοτώνοντας μiα γυναίκα

  https://jailgoldendawn.com/2017/08/26/%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CF%82-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89/

  Ένας καλός φίλος της Χρυσής Αυγής πίσω από το μακελειό στη Σάρλοτσβιλ
  jailgoldendawn / 26/08/2017

  Πρόκειται για τον 26χρονο νεοναζί Μάθιου Χάιμπαχ, ο οποίος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Ιντιανάπολις Σταρ», ήταν εκείνος που οργάνωσε τη συγκέντρωση και προσήλθε με πολεμικό κράνος και σωματοφύλακες, έδωσε μάλιστα την εντολή της επίθεσης.

  Ηταν επικεφαλής μιας ομάδας νεοναζί της οργάνωσής του (Traditionalist Worker party) και ήταν εκείνος που διέταξε να επιτεθεί η οργάνωσή του στους φραγμούς που είχε στήσει η αστυνομία για να διαχωριστούν οι ακροδεξιοί από τους αντιφασίστες.

  Μετά τον θάνατο ενός διαδηλωτή από αυτοκίνητο που έπεσε πάνω στους συγκεντρωμένους αντιφασίστες, τόσο ο Χάιμπαχ όσο και ο Τζεφ Σεπ της οργάνωσης National Socialist Movement δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν τον οδηγό και χαρακτήρισαν «ατυχές» το συμβάν. Την ίδια διατύπωση χρησιμοποιεί και η Χρυσή Αυγή.

  https://www.efsyn.gr/kosmos/boreia-ameriki/120678_apothrasynsi-para-tin-katadiki
  16.08.2017, 06:31
  Αποθράσυνση, παρά την… καταδίκη
  Βίκυ Καπετανοπούλου


  Ο Μάθιου Χάιμπαχ εμφανίστηκε τη Δευτέρα και στο δικαστήριο του Σάρλοτσβιλ για να συμπαρασταθεί στον 20χρονο Τζέιμς Αλεξ Φιλντς, που κατηγορείται ότι σκότωσε με αυτοκίνητο την 32χρονη διαδηλώτρια Χέδερ Χέγερ
  AP PHOTO / STEVE HELBER

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.