Γιατί ο «ταβερνιάρης»* Βούτσης (πατήρ) παριστάνει τον Βολταίρο;

[Αποκρατικοποίηση της Εκκλησίας και φορολόγησή της -Ιδού η Ρόδος!]

Από το μέτωπο των αριστερών αγώνων για αποκρατικοποίηση της «Εκκλησία Α.Ε

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίωκε τη δημοκρατική Μεταρρύθμιση της κοινωνίας, θα συνεργαζόταν με το ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι και όχι με την ακροδεξιά των ΑΝΕΞΕΛ.  Οι δηλώσεις του Βούτση του πρεσβύτερου σχετικά με την Ορθοδοξία είναι ανάξιες μνείας από τη στιγμή που είναι πρόδηλα ανειλικρινείς και προσχηματικές. Αυτός ο γοητευτικός και αξιοπρεπής άνδρας («Βούτσης: Η γυναίκα μου είναι 22 χρόνια νεότερή μου», 7.8.2016), ανακάλυψε ξαφνικά την Αμερική: «Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα ‘Ελλάς Ελλήνων χριστιανών’ ούτε ‘Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια’. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος, όχι ‘Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας’».

Πρώτα από όλα και μόνο ο αγιασμός της Βουλής δείχνει πως ο Βούτσης ψεύδεται συνειδητά λέγοντας πως είμαστε σύγχρονο κράτος. Ο Βούτσης ξέρει ότι ο Αρχιεπίσκοπος απέλυσε τον υπουργό Παιδείας, πως στα σχολεία ασκείται προσηλυτισμός σε ανήλικους, πως τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα κουκουλώνονται με την κυβερνητική ανοχή (ή συνδρομή;), πως η Δικαιοσύνη διαπλέκεται σκανδαλωδώς με τον κλήρο [«Ο Ματθίας για τη διαπλοκή Δικαιοσύνης και Εκκλησίας»  (8.12.2008). «…Ο πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Στέφανος Ματθίας, υπήρξε ένας από τους πλέον διακεκριμένους δικαστές των τελευταίων δεκαετιών… ο κ Ματθίας είπε ότι οι Έλληνες δικαστές διαπλέκονται με την Εκκλησία από θρησκοληψία ή από ωφελιμισμό..»], πως ο επιδεικτικά (αν)ευλαβής ακροδεξιός κυβερνητικός εταίρος τους δηλώνει πως περιμένει ένα νεύμα του Ιερώνυμου (του Β΄) για να ρίξει την κυβέρνηση και πολλά ακόμη ων ουκ έστιν αριθμός. Ο διάδοχος της Κωνσταντοπούλου έχει αποδείξει τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό του, ακόμη και με τις εξαιρετικά εξευτελιστικές για τον ίδιο κατά καιρούς φιλικές του κινήσεις προς τη Χ.Α., μερικές από τις οποίες θα ζήλευε ακόμη και η διαπρέψασα στο πεδίο αυτό προκάτοχός του. Η ξεδιάντροπη, πρωτοπόρα και συνένοχη στην προστασία της Χ.Α. ΛΑΕ, τώρα που ξέπεσε, «ανακάλυψε» ακόμη κι αυτή κάτι σχετικό («Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τσάκισε τη Χρυσή Αυγή;» – iskra, 1.4.2017), αφού συνηθίζεται στις λυκοσυμμαχίες να βγάζουν οι πρώην συνέταιροι τα άπλυτα του άλλου στη φόρα.

Τα όσα είπε εν αιθρία για την Ορθοδοξία, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα προπέτασμα καπνού για την προκλητική νομοθέτηση από τους Χ.Α.-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ με μοναδικό ΟΧΙ αυτό του Ποταμιού, των νέων προκλητικών φοροαπαλλαγών του Αμαρτωλού Όρους, τις οποίες θα πληρώσει η «λαϊκή οικογένεια» του συνένοχου ΚΚΕ (ψήφισε «παρών»). Ένα δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό για τα διαδοχικά πονηρά στάδια αυτής της διαχρονικής αθλιότητας («Ου… φορολογηθείς»-11.08.2017, Χάρης Ιωάννου).

Ο Βούτσης έδωσε με την στοχευμένη προβοκατόρικη παρέμβασή του την ευκαιρία, στο μεν κόμμα του και στον ίδιο, να περιβληθούν με το δημιουργικά ασαφές νεφέλωμα ανύπαρκτων μεταρρυθμιστικών προθέσεων, στους τρυφηλούς μιτροφόρους Μήδους, να παραστήσουν με τρόπο κωμικό τον «Παπαφλέσσα» των πιο τολμηρών ονειρώξεών τους, στον παρά φύσιν σύμμαχο Υπουργό του φαλλοφόρου λαιμοδέτη να «αγανακτήσει» και στη ΝΔ να ψαρέψει στα θολά νερά της  Ακροδεξιάς, να θυμηθεί τον πιο δεξιό, ψηφοθηρικό  και υποκριτικό εαυτό της και να υποδυθεί το ρόλο του υπασπιστή μιας Εκκλησίας, η ντουλάπα της οποίας είναι γεμάτη από σκελετούς στοιχειωμένους με δεκάδες ερωτηματικά προς όλες τις κατευθύνσεις. Ενδεικτικά:

Α. «Εκκλησιαστικά γλέντια με τα οικόπεδα της Βουλιαγμένης» (Το Ποντίκι, 22.8.2010). «..Στις 15 Ιουνίου του 2009 η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών πούλησε τα 4 στρέμματα σε ιδιώτη έναντι 14 εκατ. ευρώ χωρίς δημόσιο διαγωνισμό….Μέσα σε πέντε λεπτά από την αγορά, ο ιδιώτης, ένας απλός οδοκαθαριστής του δήμου, και η μητέρα του μεταπωλούν την έκταση σε τρεις οff shore εταιρίες με έδρα την Κύπρο έναντι περίπου 16 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, ο ιδιώτης καταπατητής όχι μόνο πήρε την έκταση, αλλά μεταπωλώντας την έβγαλε μέσα σε λίγα λεπτά 2.186.000 ευρώ…». Έκτοτε δεν ακούστηκε τίποτα…

Β. «Σε δίκη παραπέμπονται 104 για το «παραδικαστικό Νo 2» . Υπόθεση παμπάλαιη, με παραπεμπόμενους αρχιμανδρίτη και «γνωστό επικοινωνιολόγο της Εκκλησίας», που εκκρεμεί δικαστικά από τις 5.7.2016, οπότε και η αδέκαστη Δικαιοσύνη εδέησε να ασκήσει δίωξη. Έκτοτε, ουδέν νεότερο…

Γ. «Σε δίκη παραπέμπονται τέσσερα μέλη της ΜΚΟ ‘Αλληλεγγύη’» – Έθνος. Υπόθεση παμπάλαιη με πρωταγωνιστή τον αρχιμανδρίτη Φουρλεμάδη, που πάει για παραγραφή και που εκκρεμεί δικαστικά από τις 19.5.2016 του δημοσιεύματος, οπότε η αδέκαστη Δικαιοσύνη των κ.κ.Παπαγγελόπουλου και Παρρασκεβώπουλλου (στελέχους της επιστημονικής επιτροπής κατανόησης της Χ.Α.), πρόκανε να ασκήσει δίωξη. Έκτοτε σιγή…

Δ. «Σκάνδαλο στη Σιβιτανίδειο»  (MEGA TV, 16.8.2010)  «Φέσι πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ έβαλε στα ταμεία των Δημοσίου η διοίκηση της Σιβιτανίδειου Σχολής, στην οποία -βάσει νομοθεσίας- πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος..». Έκτοτε σιωπή…

Ε. (‘Ελευθεροτυπία’, Άρης Χατζηγεωργίου-4/10/2008): «Ιερός επενδυτής και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος! Ως μητροπολίτης Θηβών όχι μόνο θεώρησε δεδομένη την ιδιοκτησία της Εκκλησίας σε εκτάσεις τουλάχιστον 80.000 στρεμμάτων στον Παρνασσό και άλλα βοιωτικά βουνά και κάμπους, αλλά παραχώρησε κάποιες για εκμετάλλευση σε επιχείρηση της οικογένειάς του Πρόκειται για επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν ο αδελφός του … ο ανιψιός του .. μαζί με τη σύζυγό του και οι σύζυγοι άλλων δύο ανιψιών του…. Πρόκειται για τον κτηνοτρόφο Ζαχαρία Καρούζο, … Ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος ποτέ δεν αναγνώρισε την κυριότητα της μονής και είχε το θάρρος να κινηθεί δικαστικά εναντίον της οικογένειας Λιάπη .. ‘Ο Λιάπης ήθελε να περιφράξει ακόμη και την ποτίστρα που είχε φτιάξει η κοινότητα. Ήρθε, είπε ότι θα με διώξει, θα με λιώσει. Μαλώσαμε. Ήρθε μετά ο δεσπότης, είπε ότι θα τα κανονίσουμε. Έπειτα από 10 μέρες, ήρθαν και με τρέχανε στον Εισαγγελέα’… Τον ρωτούμε αν είναι ο μόνος κτηνοτρόφος που θίγεται. ‘Υπάρχουν και άλλοι. Αλλά δεν μιλάνε. Περιμένουν από τον δεσπότη να τους διορίσει τα παιδιά. Φοβούνται’….». τοπικός ΣΥΡΙΖΑ που είχε αρχικά αντιδράσει, (29/9/2008) πήρε εντολή από τον νεοεκλεγέντα αρχηγό Τσίπρα να το βουλώσει και το βούλωσε, χωρίς να αντιδράσει το επαναστατικό τσούρμο Λαφαζάνη, που θα αφύπνιζε τη Νότια Ευρώπη. Εδώ μπορείτε να δείτε την πρώτη αυθόρμητη αντίδραση και στα σχόλια το αποκαλυπτικότατο ρεπορτάζ της «αστικής» ‘Ελευθεροτυπίας’: «Θεσπιακά Blog: Εκκλησιαστικές διεκδικήσεις δημόσιας γης στην Βοιωτία» (30.9.20098). Εννοείται πως ο Ριζοσπάστης και η Αυγή, δεν άκουσαν ποτέ τίποτα. Το «Ποντίκι» όμως (16.10.2008), δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ, που έμμεσα εξηγεί τη σιωπηλή συνέχεια, αφού όπως όλα έδειξαν, κάποιος από τους δυο νομείς της μισοθεοκρατικής Δημοκρατίας μας, ο νεότερος, δεν άντεξε την αρχική «Ψύχρα μεταξύ Ιερώνυμου – Τσίπρα», με αφορμή «τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας (και σούρνονταν μήνες τώρα στα διάφορα δημοσιογραφικά στέκια), που προέρχονταν από ανθρώπους του Συνασπισμού».

Υπάρχει λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν, αν ο Βούτσης ενδιαφερόταν, ως πολίτης, ως Πρόεδρος της Βουλής και ως Αριστερός πολιτικός να ρωτήσει δημόσια, όπως υποχρεούται, πως εξελίσσονται αυτές οι χρονοτριβούσες ή θαμμένες υποθέσεις (και άλλες 100 ορθάνοιχτες). Αν δεν κορόιδευε ο κορδακιζόμενος (Ιωάννινα, 21.2.2017) σε πατριωτική παρέλαση πλάι σε (μουσολινικούς θαυμαστές του Ναζιστή παιδεραστή Στράιχερ) Χρυσαυγίτες και στον ενάρετο μητροπολίτη ζάπλουτης Μητρόπολης («Η ιστορία των εθνικών κληροδοτημάτων που παρακρατά η Εκκλησία»-‘Ημερόδρομος’, 30.6.2014) κ.Πρόεδρος, μπορούσε να τα έλεγε αυτά από το 2008, όταν το αφεντικό του έδειχνε θρασύτατα στο σοφό λαό ποιος πραγματικά ήταν ο επίδοξος μνημονιοσχίστης, αλλά ο αθώος λαός (έκανε πως) δεν το καταλάβαινε («Η ανήθικη σχέση του κ.Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο», (28.11.2012).

Αντί λοιπόν του οφειλόμενου συνταγματικά θεσμικού έλεγχου προς τους ολιγωρούντες κρατικούς θεσμούς, επιλέγεται η εύκολη οδός της συνθηματολογικού επιπέδου εκτόξευσης ανέξοδων φράσεων, που θα δώσουν την ευκαιρία στους εκ δεξιών αντιπάλους «να παίξουν μπάλα», όπως θα έλεγε και ο ρήτωρ Αλέκσις στη Βουλή, επ’ωφελεία αμφοτέρων. Οι καυγάδες λοιπόν του Βούτση με τους γνωστούς επαγγελματίες Υπερασπιστές της μόνης ορθής πίστης (ΝΔ-ΑΝΕΛ-Χ.Α.), εξασφαλίζουν στο πάντα ανόητο και συμφεροντολογικό ευρύτερο εκλογικό κοινό της Αριστεράς, μια αποενοχοποιητική δικαιολογία της ψήφου του: «Τα ‘παιδιά’ (της κυβέρνησης) θέλουν, προσπαθούν αλλά δεν τα αφήνουν οι κακοί». Το ίδιο παραμύθι με τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ που νίκησαν το καλό παλληκάρι που έδωσε τη μάχη (των αυταπατών ή της βλακείας ή της πολιτικής υποκρισίας του) στα μαρμαρένια αλώνια της Επανάστασης της Ν.Ευρώπης και έχασε.

Τα πολλά λόγια όμως του Βούτση είναι εκ του πονηρού. Οι κυβερνήσεις κρίνονται από τα έργα τους. Τα θέματα είναι συγκεκριμένα. Ο χωρισμός Εκκλησίας και Κράτους, ο οικονομικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ και η δίκαιη φορολόγηση της πρώτης, που είναι δημοσκοπικά καταγεγραμμένες πολύ υψηλής πλειοψηφίας απαιτήσεις των πολιτών: «7 στους 10 θέλουν χωρισμό Εκκλησίας – Κράτους» – Romfea ( 20 Απριλίου 2015), «…το 74,5% της κοινής γνώμης τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού Κράτους Εκκλησίας, με μόνο ένα ποσοστό 19,7% να διαφωνεί….Ταυτόχρονα ένα ποσοστό 63,9% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τη δραστηριότητα της Εκκλησίας,…Παράλληλα το 73% των ερωτηθέντων στην έρευνα τάσσεται υπέρ της καύσης των νεκρών, την οποία η Εκκλησία εξακολουθεί να απορρίπτει…Επίσης το 78,4% τάσσεται υπέρ της άποψης ότι οι κληρικοί θα πρέπει στο εξής να μισθοδοτούνται από την Εκκλησία και όχι από το Ελληνικό Δημόσιο, όπως ισχύει σήμερα….»

Στον ΣΥΡΙΖΑ υποκρίνονται συλλογικά πως δεν έχουν διαβάσει τις πολυάριθμες δημοσκοπήσεις.Με πλειοψηφία 84% οι πολίτες εμφανίζονται υπέρ της περαιτέρω φορολόγησης της Εκκλησίας έναντι ποσοστού 15,1% που δήλωνε αντίθετο, στη δημοσκόπηση της MRB που είχε δημοσιεύσει η συντηρητική εφημερίδα ‘REAL NEWS’ στις 6.4.2010. Υπάρχουν πολλές έρευνες της κοινής γνώμης,που το επιβεβαίωναν πριν την άνοδο στην εξουσία της αδίστακτης μαχητικής αριστερής άθεης θεοκρατίας και το λέω χωρίς καθόλου να θεωρώ απαραίτητο πως για ζητήματα Δημοκρατίας, πολιτικών ελευθεριών, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αυτό, απαιτείται συνταγματικά, πολιτικά ή ηθικά δημοψήφισμα, για να ληφθεί η γνώμη της κυρά-Κατίνας, του Κασιδιάρη ή του παιδεραστή παπά της γειτονικής ενορίας.

Σκοτεινές δυνάμεις απειλούν τον χορηγό (με ξένα κόλλυβα) του Άθωνα, αλλά ο Ορθόδοξος τσάρος τον προστατεύει.

Αυτό που κρατάει τη χώρα καθηλωμένη επίσημα με τον αποκρουστικό βυζαντινό Μεσαίωνα, δεν είναι η θέληση των πολλών, όπως διαδίδεται εκ του πονηρού. Είναι η πολιτική αγυρτεία των κ.κ.Τσίπρα και Παππά και η πολιτική δειλία και εξαχρείωση των αργόμισθων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνω πως αυτά τα σταθερά υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά, πριν ενσκήψει η αριστεροακροδεξιά θεομπαιχτική λαίλαπα, προέκυπταν παρά το γεγονός πως ένα ευρύτατο πολιτικό φάσμα από τη Χ.Α. έως και το ΚΚΕ δεν επιθυμούσαν τον χωρισμό και τον υπονόμευαν συστηματικά, λόγω των υπόγειων ή και φανερών αμοιβαίου συμφέροντος σχέσεων που έχουν αναπτύξει με τον κλήρο. Υπενθυμίζω την ευλαβέστατη (τότε μόνο δημοσιογράφο και εκτός ΚΚΕ) Λιάνη Κανέλλη, γλυκομίλητη και ιδιαίτερα ανυποψίαστη συνομιλήτρια κάποιου μαφιόζου και μαστροπού πατριάρχη, που έδωσε  (από το Φιλόπτωχο;) τον οβολό του (από τα έσοδα εκδιδόμενων Ρουμάνων καλογραιών;) υπέρ των βρεγμένων αρχείων του, υπεράνω ελέγχων του ΣΔΟΕ, ΚΚΕ («H Λιάνα Κανέλλη συνομιλεί φιλικά με Μαφιόζο φυλετιστή πατριάρχη»), το οποίο μέχρι τέλους «αγνοούσε» το ποιόν του, αν και  ήταν απροκάλυπτα ρατσιστής (σε βάρος των Παλαιστινίων φίλων του ΚΚΕ) και δεσπότευε σε περιοχή που ενδιέφερε τρομερά τη φίλη του κόμματος ΕΣΣΔ.

Όπως έχουμε γράψει από πολύ νωρίς (2012), στη μεταπολίτευση η ηγεσία της Αριστεράς, ήταν κι αυτό αποδείχτηκε τώρα, η γραμμή Μαζινό της διεφθαρμένης και αντιευαγγελικής κρατικής Εκκλησίας. Στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως το θέατρο της ευσεβούς αθεϊας, όπως το έπαιξαν και το παίζουν με απόλυτα προκλητικό για τον κοινό νου τρόπο, οι Τσίπρας, Παππάς, Γλέζος, Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνης, Βούτσης, με αιχμή του δόρατος αυτής της ερμαφρόδιτης πολιτικής τον πρώην λαφαζανικό δάσκαλο κάποιου Δημοτικού της Καλαμαριάς («Ο αεροσυνοδός του Αγ.Φωτός κ.Αμανατίδης»), ο οποίος προσπαθεί να παίξει τον παλιό ρόλο του άφθαστου Στέλιου Παπαθεμελή, είναι ένα επικερδές πολιτικό παιχνίδι που μειώνει τις αναπόφευκτες εκλογικές ζημιές αυτής της ανώμαλης σχέσης, επιτρέποντας στο αριστερό τους ακροατήριο, να υποκρίνεται πως πιστεύει ότι έχουν μεταρρυθμιστικές προθέσεις (για το αόρατο μέλλον) και να μην ντρέπεται να ομολογεί πως τους ψηφίζει, ενώ παράλληλα η κομματική ηγεσία εξασφαλίζει προσωπικά, όλα τα (πνευματικά) οφέλη που προκύπτουν για αυτήν από την συνεργασία με το παπαδαριό.

Όσο οι πολίτες ανέχονται αυτήν την δημόσια προκλητική υποκρισία, τόσο θα καλούνται να πληρώνουν τους λογαριασμούς και της ντόλτσε βίτα των ρασοφόρων (και των ανιψιών τους με τις πισίνες) και της πολιτισμικής καθυστέρησης η οποία έχει επιπτώσεις και στην Οικονομία. Αν τους αρέσει να κοροϊδεύουν εαυτούς και αλλήλους πως φταίει η Μέρκελ και όχι ο Χατζηαβάτης εαυτός τους, τόσοι το χειρότερο γι’αυτούς και για τα παιδιά τους και δυστυχώς και για την πατρίδα μας, που αποκτά με το θρησκευτικό φαρισαϊσμό, με τη θεομπαιξία και με τα υποπροϊόντα τους, σχέση ναρκωτικής εξάρτησης. Να μην διαμαρτύρονται τα διάφορα συνδικάτα εργατών, συνταξιούχων υπαλλήλων, δανειοληπτών, επαναστατών, μικροεμπόρων κλπ, που έχουν το θράσος να απαιτούν να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι τη δική τους καλοπέραση και τα δικά τους χρέη, όταν κάνουν το κορόιδο στην προκλητική ιθαγενή διαφθορά, που είναι δίπλα τους και καμώνονται πως δεν την ξέρουν.

Αν έκανε κάτι χρήσιμο ο διπρόσωπος Φίλης στο σύντομο και άγονο πέρασμά του από το Υπουργείο του Ιερώνυμου, είναι πως του ξέφυγε σε στιγμές ζωντανής τηλεοπτικής παρουσίας μια μεγάλη αλήθεια, ολότελα ασύμβατη βεβαίως με την υπουργική πολιτική πρακτική του: «Φίλης: Η εκκλησία έχει συμβάλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας»…..«διερωτώμενος με «ποιο μέρος ήταν η εκκλησία και που ήταν στη Χούντα και στην Κατοχή». Η απάντηση της Εκκλησίας ήταν βεβαίως χωροφυλακίστικη αλλά φρονίμως ποιούσα δεν τόλμησε να τραβήξει το σχοινί: «Με αφορμή τις δηλώσεις Φίλη η αρχιεπισκοπή ζήτησε την κασέτα της εκπομπής με σκοπό να διαπιστώσει αν εγείρονται νομικά θέματα από τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας..» (huffingtonpost/gr, 21/09/2016). Σώπαινε κυρά Δέσποινα, ξέρεις πολύ καλά πως και πολύ λίγα είπε…

*Ραχήλ Μακρή: «Ταβερνιάρης ο Βούτσης» (15.10.2015)

 

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

16 Responses to Γιατί ο «ταβερνιάρης»* Βούτσης (πατήρ) παριστάνει τον Βολταίρο;

 1. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  https://www.efsyn.gr/arthro/oy-forologitheis

  «Ου… φορολογηθείς»

  Αγιον Ορος: Πώς καταλήγουν τα «ιερά» ρουσφέτια να γίνονται εν μιά νυκτί νόμος του κράτους και μάλιστα με διακομματική ανοχή, αν όχι «ομερτά» Τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα |

  11.08.2017
  Χάρης Ιωάννου

  Το μείζον ζήτημα με τις προκλητικές φοροαπαλλαγές στις ιερές μονές του Αγίου Ορους, που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή, εξακολουθεί να μη βρίσκει πειστικές εξηγήσεις, παρά τις αμήχανες προσπάθειες, π.χ. του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρολιάκου. Πώς καταλήγουν όμως τα «ιερά» ρουσφέτια να γίνονται εν μιά νυκτί νόμος του κράτους και μάλιστα με διακομματική ανοχή, αν όχι «ομερτά»;

  Το κόλπο είναι σχετικά απλό. Ενας ή περισσότεροι βουλευτές καταθέτουν στη Βουλή μια βουλευτική τροπολογία, κατά προτίμηση την τελευταία στιγμή. Η διαφορά της με την υπουργική τροπολογία είναι ότι αποφεύγει τη «βάσανο» του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με απλά λόγια γλιτώνει την κοστολόγηση των συνεπειών της.

  Η διατύπωση είναι πάντοτε νομικά αριστοτεχνική και με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δύσκολο με μια πρώτη ανάγνωση να γίνει πλήρως αντιληπτή. Αφού έχει ήδη γίνει η παρασκηνιακή συνεννόηση με την κυβέρνηση, ξαφνικά στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός, το νομοσχέδιο του οποίου συζητείται, λέει –συνήθως σε αδιάφορο τόνο– ότι γίνεται δεκτή η τροπολογία με τον αριθμό τάδε, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

  Στην ψηφοφορία αρκεί ένα απλό «ναι» από τον εισηγητή ή τους εισηγητές της πλειοψηφίας και το «κόλπο» ολοκληρώνεται νομότυπα και αθόρυβα.

  Ακολουθούν τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις με το Αγιον Ορος την τελευταία τριετία.

  ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017

  Ρουσφέτι με τη… δεύτερη

  Η πιο πρόσφατη ρουσφετολογική τροπολογία (1220/14) ήταν μόλις την περασμένη Παρασκευή, στο τελευταίο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν από τη θερινή διακοπή των εργασιών της Βουλής και αποτελεί πλέον το άρθρο 57 στον νόμο Παππά για την πλατφόρμα διαφημιστικού χρόνου.

  Η ρύθμιση κατατέθηκε από τρεις βουλευτές (Πάνος Σκουρολιάκος από τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Λαζαρίδης από τους ΑΝ.ΕΛΛ., Γιάννης Σαρίδης από την Ενωση Κεντρώων) και προβλέπει την αναδρομική απαλλαγή των μονών του Αγίου Ορους από οφειλές σε ΕΤΑΚ και ΦΜΑΠ την περίοδο 2008-2013 ακόμη και για τα εκτός Αγίου Ορους ακίνητα.

  Η τροπολογία πέρασε με τη… δεύτερη, καθώς είχε κατατεθεί χωρίς επιτυχία και σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προ δύο εβδομάδων. ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΑΝ.ΕΛΛ., Χρυσή Αυγή υπερψήφισαν, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ενωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών», ενώ μόνο το Ποτάμι καταψήφισε.

  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

  Ανεξέλεγκτοι λόγω… Μικρασιατικής Καταστροφής

  Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε προηγηθεί ακόμη ένα ρουσφέτι, πάλι πριν από το κλείσιμο της Βουλής για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Την τροπολογία (884/112), που σήμερα αποτελεί το άρθρο 52 του νόμου 4447/2016, κατέθεσαν στη Βουλή πέντε βουλευτές, εκ των οποίων οι τρεις είναι οι ίδιοι με αυτούς της τελευταίας τροπολογίας του 2017: Σκουρολιάκος, Λαζαρίδης, Σαρίδης μαζί με τους Ανδρέα Λοβέρδο (ΔΗΣΥ) και Θανάση Μπούρα (Ν.Δ.).

  Η προκλητική ρύθμιση, που αναιρούσε πρόσφατο νόμο του 2013 επί κυβέρνησης Σαμαρά, προέβλεπε ότι

  ❶ Πλέον οι μονές του Αγίου Ορους δεν υποχρεούνται να υποβάλλουν απολογισμό της οικονομικής τους δραστηριότητας στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

  ➋ Οριζε -και μάλιστα αναδρομικά από τις αρχές του 2016- ότι το ποσό της κρατικής επιχορήγησης του Αγίου Ορους θα είναι ακατάσχετο και

  ❸ Απάλλασσε τις μονές από την υποβολή Ε9 για προγενέστερα έτη, όπως απαλλάσσονται και από τον ΕΝΦΙΑ.

  Ειδικά για το θέμα του απολογισμού, ο Γ. Λαζαρίδης είπε ως επιχείρημα στην Ολομέλεια ότι οι μονές του Αγίου Ορους παραχώρησαν το 1932 για την προσφυγική κρίση μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή αρκετές εκτάσεις στη Χαλκιδική και από τότε το κράτος τούς έδινε κάθε χρόνο ένα αντίτιμο.

  «Είναι αδικία για τα μοναστήρια που έχουν προσφέρει τόσα», είπε χαρακτηριστικά και ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης που την έκανε δεκτή στο χωροταξικό νομοσχέδιο.

  Η τροπολογία ψηφίστηκε με διακομματική συναίνεση από ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ανεξάρτητους Ελληνες, Ενωση Κεντρώων. Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» και το Ποτάμι απουσίαζε.

  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014

  Απαλλαγές και επισκέψεις

  Τον Σεπτέμβριο του 2014, πάλι σε θερινό τμήμα της Βουλής και έπειτα από μια πολύωρη συνεδρίαση 7,5 ωρών είχε περάσει άλλο ένα ρουσφέτι στο Αγιον Ορος, το οποίο αποτελεί πλέον το άρθρο 22 του νόμου 4283/2014.

  Σημειωτέον ότι τον Αύγουστο του ίδιου έτους ο τότε επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί το Αγιον Ορος, ενώ τον Φεβρουάριο είχε προηγηθεί ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

  Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και με υπουργό τον Ανδρέα Λοβέρδο, 16 βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσαν μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής, για την οποία δεν έγινε καν συζήτηση!

  Προέβλεπε μεταξύ άλλων:

  ❶ Απαλλαγή των μονών του Αγίου Ορους ως εργοδοτών από την υποχρέωση παρακράτησης και απόδοσης του φόρου μισθωτών υπηρεσιών, αλλά και από το τέλος χαρτοσήμου στα ακίνητα που νοικιάζουν, με τις σχετικές υποχρεώσεις να βαραίνουν τους αντισυμβαλλόμενους (υπαλλήλους και ενοικιαστές).

  ➋ Αφορολόγητο 9.500 ευρώ για συνταξιούχους μοναχούς, χωρίς προσκόμιση αποδείξεων και χωρίς υποχρεωτική υποβολή φορολογικής δήλωσης.

  ❸ Απαλλαγή από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης ακινήτων Ε9 λόγω… απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ.

  Την τροπολογία υπέγραφαν οι βουλευτές: Ευθ. Καρανάσιος, Γ. Ιωαννίδης, Γ. Πασχαλίδης, Δ. Σταμενίτης, Σ. Αναστασιάδης, Δ. Χριστογιάννης, Κ. Γκιουλέκας, Θ. Καράογλου, Εμμ. Κόνσολας, Μ. Αντωνίου, Στ. Κωνσταντινίδης, Τ. Κοψαχείλης, Δ. Κυριαζίδης, Στ. Καλαφάτης, Γ. Κωνσταντόπουλος.

  Η τότε συμπολίτευση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε, όπως και οι αντιπολιτευόμενοι Ανεξάρτητοι Ελληνες. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ψήφισαν «παρών», η Χρυσή Αυγή απουσίαζε και η ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε να πάρει θέση φωνάζοντας «κατά πλειοψηφία».

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  H ΛΑΕ, αφού οι βουλευτές της είχαν κι αυτή ψηφίσει το Σεπτέμβρη του 2014 «παρών», μαζί με σύσσωμο τον τότε ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των αγιορείτικων φοροαπαλλαγών, τώρα αφού δηλώσει συνεχώς και επίμονα τον σεβασμό της στο «Αγιο Όρος», όπως εδώ,

  http://www.iskra.gr/%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%80%CF%80/
  Από Iskra – 04/08/2017

  ……..
  Όλοι σεβόμαστε και τιμούμε το Άγιο όρος,
  ……………….

  http://www.iskra.gr/%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/

  Από Iskra – 08/08/2017

  …………..
  Όλοι σεβόμαστε τον Άγιον Όρος
  ……………………..

  ________________________________________________

  έχοντας πάρει απόφαση πως το ΚΚΕ δεν πρόκειται να της δώσει το εκλογικό χέρι βοήθειας που του ζητούσε, αποφάσισε να ξεμπροστιάσει τις σιγανοπαπαδιές του Κουτσούμπα και το κάνει επίμονα και συνεχώς, ξεχνώντας να ζητήσει συγνώμη για την πανομοιότυπη στάση της το 2014!
  Στο μεταξύ δεν έχει ακούσει τίποτα για τις σχέσεις Εκκλησίας-Χ.Α.

  http://www.iskra.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CE%B9%CF%89%CF%80%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%86/

  Γιατί το ΚΚΕ συνεχίζει να σιωπά για φορολογικό δώρο στις Μονές του Αγίου Όρους;
  Από Iskra – 10/08/2017

  Με αθλιότητες, παραπληροφόρηση και ψεύδη προσπάθησε να δικαιολογηθεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος για το σκάνδαλο, με το οποίο στη ”ζούλα” και με παράνομες διαδικασίες, ψηφίστηκε από κυβέρνηση, ΝΔ και Χρυσή Αυγή και την ”ανοχή” των άλλων κομμάτων ένα μεγάλο δώρο προς τις Μονές του Αγίου Όρους απαλλαγής τους από τους φόρους επί της ακίνητης περιουσίας τους εντός και εκτός του Όρους.

  Στον Σκουρολιάκο και στην πραγματικότητα στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε αποστομοτική απάντηση η ΛΑ.Ε (βλ. εδώ).

  Το ερώτημα που ξαναανακύπτει, όμως, είναι άλλο και για το οποίο υπάρχει έντονη απορία:

  Γιατί το ΚΚΕ ψήφισε ”παρών” στην συγκεκριμένη σκανδαλώδη και παράνομη τροπολογία;

  Γιατί συνεχίζει να μην αιτιολογεί αυτήν την ψήφο του;

  Και καλά συνεχίζει να μην απαντά, γιατί, όμως, τηρεί σιωπή απέναντι στις αστήρικτες δικαιολογίες των ανακοινώσεων Σκουρολιάκου, κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ;

  Δεν έχει να πει τίποτα για να τις αποδοκιμάσει;

  Περιμένουμε.

  • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

  • Ο/Η Παλιός λέει:

   Ώστε Λαφαζάναρε «όλοι σεβόμααστε και τιμούμε το άγιο όρος»;
   Πουλάκι μου υπήρχαν κάτι Κομμουνισταράδες που δεν είχαν τη δική σου παλιανθρωπιά

   http://www.sarantakos.com/kibwtos/mazi/kornaros_agioi1.html

   ημοσιεύω εδώ ένα απόσπασμα, τον Πρόλογο και τα δύο πρώτα κεφάλαια, από το εξαντλημένο έργο του Θέμου Κορνάρου «Οι άγιοι χωρίς μάσκα». Ο πρόλογος αναφέρεται και στο άλλο έργο του, τη «Σπιναλόγκα».

   Εκσυγχρόνισα την ορθογραφία στα σημερινά.

   Πολλές ευχαριστίες στον Νίκο Λ. για την πληκτρολόγηση.

   ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΠΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

   Σπιναλόγκα -Άγιον Όρος: Όταν θα γνωρίσεις τα δυο αυτά μέρη δεν μπορείς να θυμηθείς το ένα χωρίς να ξεπηδήσει στη μνήμη σου και τ’ άλλο.

   Και τα δυο αυτά μέρη τα επισκέφθηκα. Στο ένα -που είναι μια πελώρια σιδερόπετρα στη μέση του πελάγου- λιώνουνε σιγά-σιγά 300 άνθρωποι, σακατεμένοι, κομματιασμένοι από τη λέπρα του κορμιού.

   Στο άλλο -που είναι το πιο πλούσιο και το πιο όμορφο τμήμα του τόπου μας- 4 χιλιάδες ρασοφόροι σπουδάζουνε σ’ όλη τους τη ζωή, να δένουνε, να προσαρμόζουνε στο ανθρώπινο σύνολο την πιο βρώμικη λέπρα: τη λέπρα της ψυχής.

   Στη Σπιναλόγκα μπαίνοντας, πρέπει να φράξεις τη μύτη σου. Στο Άγιον Όρος μπαίνοντας, πρέπει να φράξεις και μύτη κι αφτιά και να σκεπάσεις τα μάτια. Μα προ πάντων πρέπει να δέσεις τα νεύρα, για να μη σου φύγουνε

   http://www.sarantakos.com/kibwtos/mazi/kornaros_agioi5.html

   Τιμή στο γέροντα που δεν τρομάζει, όταν θα στέκεται ο υποταχτικός του μπροστά στον πνεματικό που κρατά ανοιχτές αυτές τις σελίδες. Φαινόμενο, θάμα, είναι ο υποψήφιος διάκος που δε θα τρέμουνε τα ποδάρια του, όταν ακούει να διαβάζεται η σχετική περικοπή: «Ο υποψήφιος διάκονος πρέπει να ερωτηθεί παρά του πνευματικού εάν η ανθρωπίνη φύσις τριβήν εποιήσατο περί την οπισθίαν οπήν, ή εάν εισήλθεν εν αυτή και συνάμα ροήν εποιήσατο. Και εν μεν τη πρώτη περιπτώσει επιβάλλεται…κ.λ.π.».
   Λοιπόν, του διάκου που χειροτονείται σήμερα δεν τρεμουλιάσανε τα γόνατά του την ώρα της εξομολόγησης.
   Ο γέροντάς του έχει πεθάνει από χρόνια πολλά, δέκα μόνο μέρες ζήσανε μαζί. Μήτε «τριβές» μήτε «ροές» μήτε λυγίσματα και τρεμουλιάσματα τρομάρας εμποδίζανε τη χειροτονία.
   Πως πέθανε ο γέροντάς του νωρίς δε θα πει τίποτε. Εδώ πιστεύουνε και στην επέμβαση του νεκρού….όπως πιστεύουνε και στην άσπορη σύλληψη της Παναγιάς. Κι ο μακαρίτης, είναι γνωστό, πως δε σηκώθηκε από το μνήμα του.
   Τ’ άλλα καλογεροπαίδια με ζήλεια παρακολουθούνε το μυστήριο της χειροτονίας του καινούριου διάκου. Ποτέ δε θα μπορέσουνε αυτά να γίνουνε διάκοι. Κι αυτό που λένε συναμεταξύ τους κρυφά σιγανά, πως: «Έπρεπε να ρωτούνε το γιατρό πριν της χειροτονίας» το λένε από ζήλεια ασφαλώς και ποτέ δε θα θέλανε το γιατρό για δικό τους λογαριασμό.

 3. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Μιλάμε για τεράστιους αγώνες του Φίλη

  http://www.iefimerida.gr/news/297543/o-filis-epsale-mazi-me-ton-adoni-ton-akathisto-ymno-vinteo
  28|10|2016
  ΣΤΗΝ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ
  O Φίλης έψαλε μαζί με τον Αδωνι τον Ακάθιστο Υμνο [βίντεο]

 4. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  ΕΔΩ ΚΙ ΑΝ ΕΠΕΣΕ ΣΙΩΠΗ

  http://tablet.ethnos.gr/article.asp?catid=24134&subid=2&pubid=63746913

  http://www.lamiareport.gr/index.php/topika15/38-2010-04-22-20-27-04/64619-ta-qxrusa-rasaq-sto-stoxastro-tou-sdoe-10-mhtropolites-me-paxulous-logariasmous

  Τα «Χρυσά Ράσα» – Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ 10 Μητροπολίτες με παχυλούς λογαριασμούς

  02 Δεκεμβρίου 2012

  Το ΣΔΟΕ «εξομολογεί» δέκα ιεράρχες, σύμφωνα το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής»….

  Νέες αποκαλύψεις για «μαύρο χρήμα» αναμένεται να συγκλονίσουν τον χώρο της Εκκλησίας καθώς, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, δέκα μητροπολίτες ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για την εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση αφού στους λογαριασμούς τους βρέθηκαν ποσά καταθέσεων που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.

  Μέχρι πρόσφατα τα οικονομικά των Μητροπόλεων και των επικεφαλής τους ήταν άβατο αλλά αυτό φαίνεται να αλλάζει. Αυτό βέβαια δεν αφορά όλες τις Μητροπόλεις γιατί στην εποχή μας η γενίκευση είναι το πιο εύκολο πράγμα.

  Μία από τις περιπτώσεις που αποκαλύπτει σήμερα το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής», είναι αυτή του Μητροπολίτη Νικαίας, ο οποίος ελέγχεται με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη για να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες που τον φέρουν να είναι υπεύθυνος για ατασθαλίες στα οικονομικά της Μητρόπολης του.

  – Το ΣΔΟΕ ελέγχει τον Μητροπολίτη Νίκαιας για καταθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
  – Φέρεται ιδιοκτήτης 5 ακινήτων στις πιο ακριβές περιοχές του Πειραιά
  – Εχει διορίσει 5 συγγενείς του σε νευραλγικές θέσεις στην Μητρόπολη
  – Ο αρχιλογιστής και αδερφός του φέρεται ιδιοκτήτης 2 επαύλεων και πολλών ακριβών αυτοκινήτων
  – Ο ανηψιός του έχει 2 επαύλεις στον Διόνυσο

  Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής το ΣΔΟΕ έχει στην κατοχή του έγγραφα για το Μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιο (Γεράσιμο Βρυώνη) και ήδη ελέγχεται αφού είναι στην λίστα των εκατομμυριούχων ιεραρχών.

  Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, οι ελεγκτές εξετάζουν αν ο Μητροπολιτης Αλέξιος και μέλη της οικογένειάς του απέκτησαν και με ποιόν τρόπο ακριβά ακίνητα, αν παραβιάστηκαν οι διαδικασίες με προσλήψεις σε έμμισθες θέσεις της Μητρόπολης ατόμων του στενού του συγγενικού περιβάλλοντος αλλά και αν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών της Μητρόπολης.

  Υπάρχουν καταγγελίες για καταθέσεις του Μητροπολίτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό!

  Θα ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί ακόμα και προσώπων του στενού του συγγενικού περιβάλλοντος. Η οικογένεια φέρεται να έχει τουλάχιστον 8 ακινητα και μενει να διαπιστωθεί εαν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.

  Εκτός από τα ακίνητα των συγγενών ο ίδιος ο Μητροπολίτης φέρεται να κατέχει:
  – ένα ακίνητο στην λεωφόρο Λαμπράκη στον Πειραιά
  – τρία ακίνητα στην ακτή Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή
  – ένα ακίνητο στην Ηρώων Πολυτεχνείου στον Πειραιά

  Ο Μητροπολίτης έχει ως κύρια κατοικία ένα ακίνητο στην Ακτή Θεμιστοκλέους πάνω από τα Μακρά Τείχη στην Πειραϊκή με θέα στο πέλαγος.

  Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, ο αδελφός του Δημήτρης, ο οποίος τυγχάνει να είναι ο αρχιλογιστής της Μητρόπολης, φέρεται να έχει:

  – έπαυλη με πισίνα στην θέση Τζότζικας στην Γραβιά Φωκίδας
  – έπαυλη στην Άνοιξη Αττικής
  – πολλά ακριβά αυτοκίνητα

  Και η λίστα δεν τελειώνει εδώ.

  Ο ανηψιός του Μητροπολίτη και γιος του αρχιλογιστή, ο Αλέξης, φέρεται να έχει:

  – δυο επαύλεις στον Διόνυσο

  Όπως έχει καταγγελθεί στο ΣΔΟΕ ο ανηψιός είναι ο ελεγκτής των βιβλίων στους 40 ενοριακούς ναούς της Μητρόπολης (Νίκαια, Κορυδαλλός, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα, Κερατσίνι και Πέραμα).
  Από εκεί κατακρατεί γύρω στις 4.000 ευρώ το μήνα χωρις αποδείξεις για έξοδα ελέγχων!

  Το πιο εντυπωσιακό είναι επίσης ότι εκτός από τους δυο αυτούς συγγενείς του, στην Μητρόπολη έχουν προσληφθεί και άλλοι τρεις – και οι 5 μέσω ΑΣΕΠ – και κάποιοι σχολιάζοντά το μιλούν για θαύμα!

  Στην Μητρόπολη εκτος από τον αρχιλογιστή και τον αρχιελεγκτή έχουν προσληφθεί: η ανηψιά του ως γραμματέας της Μητρόπολης, η άλλη ανηψιά του στο γραφείο Πρόνοιας της Μητρόπολης και άλλος ένας ανηψιός του ως οδηγός.

  Εθνος – newsit


  Ο Περιστερίου με τον Βίτσα σε αντιμνημονιακή συνάντηση

  http://www.iefimerida.gr/news/78420/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-35-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B5%CF%82

  ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΜΗΤΗ
  Ποιός είναι ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος που έχει εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες

  Στα 80 του τον έπιασαν με εκατομμύρια ευρώ αδήλωτα στην τράπεζα και δεν μπήκε στον κόπο ούτε να κάνει διάψευση. Κι αυτό γιατί πιστεύει ότι κανείς δεν πρόκειται να ερευνήσει τα εισοδήματά του και κανείς δεν πρόκειται να του επιβάλλει κάποια τιμωρία. Είναι η δεύτερη φορά που ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος (κατά κόσμον Γεράσιμος Ζαφείρης) ελέγχεται για λογαριασμούς εκατομμυρίων και μέτρα δεν έχουν ληφθεί εναντίον του.

  Δις εξαμαρτείν

  Η πρώτη φορά ήταν την άνοιξη του 2005 όταν στην Ελλάδα έγινε η ίδια συζήτηση για τον Περιστερίου Χρυσόστομο. Μάλιστα συνεκλήθη η Ιερά Σύνοδος και ο μακαριστός Χριστόδουλος έκανε δήθεν «συστάσεις» στον Μητροπολίτη. Από τότε καμία έρευνα του ΣΔΟΕ δεν έχει διαπιστωθεί και καμία ποινή ή πρόστιμο δεν του έχουν επιβληθεί.

  Το δελτίο τύπου της Ιεράς Συνόδου του 2005 έλεγε:

  Συστάσεις τῆς Ι.Συνόδου πρός τόν Σ. Μητροπολίτη Περιστερίου.

  Ἐν Ἀθήναις τῇ 13ῃ Μαΐου 2005

  Συνῆλθε σήμερα, Παρασκευή 13 Μαΐου 2005, ἡ Διαρκής Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος τῆς 148ης Συνοδικῆς Περιόδου ὑπό τήν Προεδρία τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί Πάσης Ἑλλάδος κ. Χριστοδούλου στήν τρίτη Συνεδρίασή της γιά τό μῆνα Μάιο.

  Κατ’ ἀρχάς ἡ Δ.Ι.Σ. ἔλαβε γνώση τῶν γραπτῶν ἐξηγήσεων πού ἀπέστειλε πρός Αὐτήν, διά τοῦ ὑπ’ ἀριθμ. 61/11.5.2005 ἐγγράφου του, ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, ἐπί τῶν εἰς βάρος του καταγγελιῶν. Ἡ Δ.Ι.Σ. ἀπεφάσισε, ὅσον ἀφορᾶ στά καταγγελθέντα περί οἰκονομικῶν ἀτασθαλιῶν νά ἀναμείνει τό πόρισμα τοῦ Σ.Δ.Ο.Ε., τό ὁποῖο διενεργεῖ οἰκονομικό ἔλεγχο στήν Μητρόπολη Περιστερίου. Ὅσον ἀφορᾶ ὅμως στίς καταγγελίες γιά τήν ὑπηρεσιακή σχέση τοῦ Σεβ. κ. Χρυσοστόμου μέ τούς Κληρικούς του, σέ συνάρτηση μέ παρεχόμενες ἀπό αὐτούς χειρωνακτικές καί ἄλλες ἐργασίες καί δραστηριότητες, μή σχετιζόμενες μέ τά καθαρῶς Ἐφημεριακά καί πνευματικά τους καθήκοντα, ὡς καί μέ ἄλλες ἐνέργειες πού ἐπιβαρύνουν τούς Κληρικούς τῆς Ἱερᾶς αὐτῆς Μητροπόλεως, ἀπεφάσισε νά ἀποστείλει σέ αὐτόν ἔγγραφο μέ αὐστηρές συστάσεις, ὥστε νά ἰσχύσουν στήν Ἱερά Μητρόπολη Περιστερίου, ἀναφορικά μέ τά παραπάνω θέματα, ὅσα ἰσχύουν καί σέ ὅλες τίς ἄλλες Μητροπόλεις, σύμφωνα μέ τίς ἰσχύουσες Ἐκκλησιαστικές διατάξεις καί τούς Νόμους τοῦ Κράτους…»

  Ανακαλύψαμε το 2012 το ίδιο αδίκημα

  Στο χθεσινό της φύλλο η εφημερίδα το Εθνος ανακάλυψε ότι το ΣΔΟΕ έβαλε στο στόχαστρο δύο Μητροπολίτες καθώς διαθέτουν καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων. Πρόκειται για τους μητροπολίτες Περιστερίου Χρυσόστομο, και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλο.

  Οι δύο τους, σύμφωνα με την εφημερίδα, φαίνεται να διατηρούν λογαριασμούς εκατομμυρίων που δεν συνάδουν με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν μεταβιβάσει ποσά σε λογαριασμούς τρίτων ώστε να αποφύγουν τον έλεγχο.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί, ενώ οι δύο μητροπολίτες θα κληθούν εντός των ημερών από την Εφορία ώστε να αποδείξουν ότι τα χρήματά τους δικαιολογούνται από τα εισοδήματα, αλλά και την περιουσία τους.

  Οι έλεγχοι ξεκίνησαν ύστερα από καταγγελίες για εικονικές δωρεές και χορηγίες, αδήλωτα έσοδα από αγοραπωλησίες και ενοικιάσεις ακινήτων που ανήκουν στην εκκλησία κ.α.

  Ιερέας με 3 εκατ. ευρώ

  Στο δημοσίευμα αναφέρεται τέλος ότι ιερέας στον Άγιο Αντώνιο Περιστερίου βρέθηκε με λογαριασμό 3 εκατ. ευρώ, ενώ δήλωνε μόλις 20.000 ευρώ ετησίως. Μάλιστα, όταν εκλήθη από την Εφορία να πληρώσει πρόστιμα ύψους 1 εκ. ευρώ το έκανε άμεσα και με ευκολία.

  Ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος δεν μπήκε στον κόπο να διαψεύσει το δημοσίευμα, αντίθετα με τον συνάδελφό του Κύριλλο.

  http://www.siriosfm.gr/?p=39693

  Στο στόχαστρο δημοσιευμάτων η «βίλα» του Ιερώνυμου- τι απαντά η Αχιεπισκοπή

  Ιανουάριος 20, 2013

  Η εξοχική κατοικία δεν ανήκει στον Αρχιεπίσκοπο αλλά στον ανιψιό του, απάντησε, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής του γραφείου τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης, σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά».
  Στην επιστολή του κ. Κονιδάρη αναφέρονται τα κάτωθι:

  Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας σας «Παραπολιτικά», με τίτλο «Ησυχαστήριο με πισίνα – τρούλο …», που υπογράφει ο συντάκτης σας κ. Γιώργος Νικολάου, σας διευκρινίζω, προς αποκατάσταση της αλήθειας η οποία πλήττεται βάναυσα, τα ακόλουθα:

  «Ο συντάκτης σας, στην καλύτερη περίπτωση, διακρίνεται για την … αχαλίνωτη φαντασία του, καθώς εμφανίζει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ως ιδιοκτήτη «εντυπωσιακής θερινής εξοχικής κατοικίας με πισίνα σε σχήμα τρούλου…».

  Ο Αρχιεπίσκοπος ουδεμία εξοχική κατοικία διαθέτει, εκτός αν θεωρείται… μεμπτό ότι το ακίνητο, στο οποίο γίνεται αναφορά, είναι κυριότητας του κ. Αναστασίου Α. Λιάπη, επιχειρηματία στο χώρο των γαλακτοκομικών προϊόντων, ο οποίος τυγχάνει ανιψιός του. Όταν ο Αρχιεπίσκοπος επισκέπτεται την περιοχή της Ζάλτσας διαμένει στην Ι. Μονή Αγίων Θεοδώρων, η οποία φυσικά δεν αποτελεί κατά την έκφραση του ευφάνταστου κ. Νικολάου «μοναστηριακό συγκρότημα», το οποίο μάλιστα διαθέτει και «ελικοδρόμιο». Όλα, ακόμη και η προσπάθεια δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων, έχουν και ένα όριο.

  Για όποιον στοιχειωδώς ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες του Αρχιεπισκόπου, είναι εύκολο να γνωρίζει – εκτός αν ηθελημένα επιδιώκει να το αγνοεί – ότι ο Αρχιεπίσκοπος ουδέποτε χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ελικόπτερο στις επίσημες ή ανεπίσημες επισκέψεις του ανά τη χώρα. Πολλώ δε μάλλον κατά τις μεταβάσεις του στην Ι. Μονή Αγίων Θεοδώρων, όπου η προσέγγιση ελικοπτέρου, πέραν της ανυπαρξίας ελικοδρομίου, είναι και τεχνικά αδύνατη.

  Τέλος, καλόν είναι, όποιος θεωρεί εαυτόν ταγμένο στην ενημέρωση της κοινής γνώμης, να τηρεί στοιχειώδεις κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, παρά να «απολαμβάνει τις βουτιές του» στη θάλασσα των ανακριβειών ή άλλων σκοπιμοτήτων».

  Το δημοσίευμα της εφημερίδας

  Σε ένα μικρό, παραθαλάσσιο οικισμό της Βοιωτία περνά τα καλοκαίρια του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος απολαμβάνοντας μεταξύ άλλων την ηρεμία της εξοχικής του κατοικίας την εντυπωσιακή πισίνα του σε σχήμα τρούλου και με θέα τη θάλασσα.

  Το σπίτι είναι διώροφο, διαθέτει τεράστιο σαλόνι με τζάκι, τρία υπνοδωμάτια, μεγάλη κουζίνα, μπάνιο και αυλή με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Κορινθιακού.

  Αρχιεπίσκοπος συχνά φτάνει στην περιοχή με ελικόπτερο, το οποίο προσγειώνεται στο μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων, όπου έχει κατασκευαστεί ελικοδρόμιο.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η εντυπωσιακή αυτή κατοικία είναι κυριολεκτικά χτισμένη μία ανάσα από την παραλία της Σάλτσας. Πρόκειται για ένα οίκημα που εύκολα θα χαρακτήριζαν κάποιοι ως βίλα, αφού διαθέτει τεράστιο κήπο, ξενώνες και τη μεγάλη πισίνα όπου απολαμβάνει το μπάνιο του ο Αρχιεπίσκοπος.

  Το σπίτι, σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, χτίστηκε από την εποχή που ο κ. Ιερώνυμος ήταν μητροπολίτης Θηβών. Όταν είχε πρωτοεπισκεφθεί την περιοχή, είχε δείξει ιδιαίτερο θαυμασμό για το συγκεκριμένο μέρος, το οποίο είναι αρκετά απομονωμένο.

  Όπως λέγεται, τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει κατά καιρούς από εκεί ισχυροί επιχειρηματίες που διατηρούν στενές σχέσεις με την Εκκλησία, ανάμεσά τους και ο κύριος Λαυρεντιάδης. Στην εξοχική κατοικία ο Αρχιεπίσκοπος έχει φιλοξενήσει και ιεράρχες οι οποίοι τον επισκέπτονται τους καλοκαιρινούς μήνες.

  από realnews.gr

  http://archive.is/ZHIQk

  Το Web site της Ελευθεροτυπίας και της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας άλλαξε και βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.enet.gr.

  Στο παρόν site βρίσκεται μόνο το αρχείο των εκδόσεων από τις αρχές του 2001 ως και τις 30 Μαρτίου 2009.

  Σκάνδαλο …Βοιωτοπεδίου

  Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Φωτ.:ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

  Ιερός επενδυτής και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος! Ως μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, όχι μόνο θεώρησε δεδομένη την ιδιοκτησία της Εκκλησίας σε εκτάσεις τουλάχιστον 80.000 στρεμμάτων στον Παρνασσό και άλλα βοιωτικά βουνά και κάμπους, αλλά παραχώρησε κάποιες για εκμετάλλευση σε επιχείρηση της οικογένειάς του.

  «Δεν φταίω που το μοναστήρι έχει ιδιοκτησία… Πρέπει να είστε ευγνώμονες, γιατί έχετε τα χωράφια του μοναστηριού και ζείτε»
  Πρόκειται για επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν ο αδελφός του Αλέξανδρος Λιάπης, ο ανιψιός του Αναστάσιος μαζί με τη σύζυγό του και οι σύζυγοι άλλων δύο ανιψιών του. Ο Ιερώνυμος πάσχισε επί χρόνια να κατοχυρώσει εκτάσεις που θεωρεί μοναστηριακές σε ολόκληρη την ανατολική πλευρά του Παρνασσού έως την Αράχοβα, στο όρος των Μουσών Ελικώνα και άλλες περιοχές προς τη Δαύλεια, τη Χαιρώνεια, τη Λιβαδειά και το Δίστομο έως τη θάλασσα στην Αντίκυρα.

  Μία από τις πιο ενδεικτικές κινήσεις είναι, ίσως, η ανακοίνωση που εξέδωσε στις 14 Μαΐου 2007 μέσω του «Κέντρου Οικολογικών-Βιολογικών Καλλιεργειών» της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών & Λεβαδείας. Σημειωτέον ότι το κέντρο αυτό ιδρύθηκε από τον Ιερώνυμο το 2001 με στόχο «την εμπέδωσιν των βιολογικών και οικολογικών καλλιεργειών για το γενικότερον όφελος». Ομως ο μετέπειτα αρχιεπίσκοπος προχώρησε τον Δεκέμβριο του 2005 σε τροποποίηση του καταστατικού του κέντρου θέτοντας πρώτο σκοπό την «καταγραφή και κατοχύρωση της ιδιοκτησίας και οριθέτηση της μοναστηριακής περιουσίας». Λέει, λοιπόν, στην ανακοίνωση εκείνη:«Τα κτήματα που διεκδικούνται προς το παρόν είναι:

  1) Ακρινό Νερό

  2) Νεοχώρι-Καμάρα

  3) Λούγαρη-Διχάλα

  4) Ποιμνιοστάσιο Παρορίου

  5) Βόσκημα Ελικώνος

  6) Βόσκημα Λυκούρεσι

  7) Τσέρεσι

  8) Ζαλτσα

  9) Σκροπονέρια»

  Η ανακοίνωση παραθέτει τις εκτάσεις που «προς το παρόν» διεκδικούνται χωρίς αναφορά στην έκτασή τους, εκτός από το Νεοχώρι-Καμάρα. Χρειάστηκε μακρά έρευνα αρχείου και συζήτηση με τον πρόεδρο της «Εταιρείας Μελέτης Δημοτικών Προβλημάτων Δαύλειας» Γιάννη Πραγιάννη για να αντιληφθούμε έως ένα βαθμό την έκταση της διεκδίκησης.

  Νεοχώρι-Καμάρα

  Γιατί λοιπόν αναφέρει ότι η συγκεκριμένη έκταση είναι 5.000 στρέμματα; Ισως διότι αναγγέλει αμέσως μετά τη συνεργασία στην αξιοποίηση της έκτασης με την Αδαμαντία Ματθαίου, σύζυγο του ανιψιού Αναστάσιου Λιάπη. Παρακάτω όμως, δηλώνει ότι δεν θέλει να απομακρύνει κανέναν «εκ των επιθυμούντων να βόσκουν εντός τα αιγοπρόβατά των». Καλεί μάλιστα άλλον ενδιαφερόμενο κτηνοτρόφο σε συνεργασία «με τον όρο ασφαλώς ότι θα δεχθεί την κυριότητα της μονής επί του αγροκτήματος»…

  «Πρόκειται για τον κτηνοτρόφο Ζαχαρία Καρούζο», μας λέει ο κ. Πραγιάννης, μέλος οικογένειας που εδώ και χρόνια βόσκει τα πρόβατα στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος ποτέ δεν αναγνώρισε την κυριότητα της μονής και είχε το θάρρος να κινηθεί δικαστικά εναντίον της οικογένειας Λιάπη σε αγωγή που εκδικάστηκε την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008.

  Ζητούμε να γνωρίσουμε τον κ. Καρούζο και ξεκινούμε μαζί με τον κ. Πραγιάννη από τη Δαύλεια. Τον συναντούμε μαζί με τα γίδια του στο δρόμο για Παρόρι. Μας δείχνει ψηλά πίσω από το βουνό για να καταλάβουμε πού είναι η Καμάρα, «εκεί που έβοσκα τα ζωντανά από τότε που γεννήθηκα». «Από το 2005 ταλαιπωρούμαι, αλλά δεν το βάζω κάτω. Τα κρατώ εδώ, κουβαλώ νερό με το βυτίο για να τα ποτίζω. Ο Λιάπης ήθελε να περιφράξει ακόμη και την ποτίστρα που είχε φτιάξει η κοινότητα. Ηρθε, είπε ότι θα με διώξει, θα με λιώσει. Μαλώσαμε. Ηρθε μετά ο δεσπότης, είπε ότι θα τα κανονίσουμε. Επειτα από 10 μέρες, ήρθαν και με τρέχανε στον εισαγγελέα»… Τον ρωτούμε αν είναι ο μόνος κτηνοτρόφος που θίγεται.

  «Υπάρχουν και άλλοι. Αλλά δεν μιλάνε. Περιμένουν από τον δεσπότη να τους διορίσει τα παιδιά. Φοβούνται». Εκείνος δεν φοβάται; Μισό χαμόγελο. «Φοβάμαι μόνο που έχουν πλακώσει λύκοι και μου έφαγαν μόνο φέτος 70 ζωντανά». Μας μιλά για τα δύο παιδιά του, μαθητές. Μάλλον δεν πρέπει να ελπίζουν σε διορισμό…

  «Εγώ ήξερα ότι η Εκκλησία είναι κοντά στους φτωχούς ανθρώπους», μας λέει η Μαργαρίτα Αργυράκου-Miernik, αντιπρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βοιωτίας, η οποία κατάγεται από την Πολωνία αλλά ζει εδώ και χρόνια στην περιοχή: «Εδώ όμως κοιτάζει να μας στερήσει ακόμη και τα βασικά και ο δήμος δεν κάνει τίποτε γι’ αυτό».

  Στον δρόμο για την Καμάρα όπου έχει το ποιμνιοστάσιο η οικογένεια Λιάπη, ο κ. Πραγιάννης μάς δείχνει χοντρούς ξύλινους πασσάλους και σίδερα: «Εδώ η οικογένεια επιχείρησε να περιφράξει δημόσια δασική έκταση. Θέλουν σιγά σιγά να βάλουν πόδι σε όλο τον Παρνασσό».

  «Εδώ και χρόνια οι υπεύθυνοι της Εκκλησίας ζητούσαν από τους βοσκούς να υπογράφουν χαρτιά ότι πλήρωναν για να βάζουν τα ζώα τους ακόμη και αν δεν έδιναν δραχμή», συμπληρώνει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Δαύλειας Θανάσης Μπαϊρακτάρης.

  Δημόσιες-δασικές

  Πάντως, η έκταση «Νεοχώρι-Καμάρα» περιγράφεται ως «δημόσια» και «δασική» σε έγγραφα του Δασαρχείου Λιβαδειάς με χρονολογίες 22/6/1987, 22/8/1996, 12/9/2001, 6/11/2003, 10/4/2006 και 7/12/2007. Στα ίδια έγγραφα, ο δημόσιος χαρακτήρας αποδίδεται και στις εκτάσεις Λαπαθιάς, Ανω Τσέρεσι, Ακρινό Νερό, Λούγαρη που διεκδικεί η μητρόπολη. *

  Ιερώνυμος: Ζείτε από τα χωράφια μας…

  «Αν έχει το μοναστήρι ιδιοκτησία τόσο, δεν φταίμε εμείς. Το βρήκαμε. Το έχουμε. Τουναντίον πρέπει να είστε ευγνώμονες γιατί όλοι έχετε τα χωράφια του μοναστηριού και ζείτε»…

  Μπορεί σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να εμφανίζεται σκεπτικός και να προτρέπει τον ηγούμενο Εφραίμ σε επίδειξη σύνεσης, λίγα χρόνια πριν όμως, ως μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας είχε ήδη εκδώσει μόνος του δικαστικές αποφάσεις, θεωρούσε εκκλησιαστικά δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στον Παρνασσό και ζητούσε λαλίστατος συνεργασία με τοπικούς φορείς.

  Η μονή Ιερουσαλήμ, μέσω της οποίας διεκδικούνται δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στον Παρνασσό. Ο Ιερώνυμος ήθελε να μετατρέψει το προαύλιό της σε προπονητικό κέντρο
  «Εμείς δεν έχουμε ανάγκη από κτήματα, να τα κάνουμε τι τα κτήματα ως Εκκλησία; Τα κτήματα παίρνουν αξία όταν μεταμορφώνονται στα χέρια των ανθρώπων. Οχι ποιος θα μαζέψει από 20 ρίζες ελιές να κάνει 5 κιλά λάδι. Αυτό είναι αστείο. Αλλά πώς μπορούμε να το κάνουμε μια μονάδα, η οποία θα έχει ενδιαφέρον (…). Ξέρετε τι μαγεία είναι αυτό, να μπορεί να έρθει ο εκδρομέας να δει το μοναστήρι, να πάει κάπου να φάει, να πιει τον καφέ του…».

  Τα παραπάνω λόγια του Ιερώνυμου μαζί με άλλα ακόμη περιλαμβάνονται στα επίσημα πρακτικά συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Δαύλειας στις 13 Οκτωβρίου 2003. Χωρίς την περίσκεψη που τον χαρακτηρίζει σήμερα, ο νυν αρχιεπίσκοπος αρνείται κάθε συζήτηση για το αν είναι δημόσια τα κτήματα σε τεράστιες εκτάσεις του ανατολικού Παρνασσού αλλά και έως τη Χαιρώνεια, το Δίστομο και τη Λιβαδειά: «Να μην το κουβεντιάσουμε». «Δεν φταίω εγώ που είναι δικά μας». «Οι αιώνες το λένε». Με αυτές τις φράσεις αντικρούει κάθε αμφισβήτηση αλλά και τα έγγραφα του Δασαρχείου που χαρακτήριζαν τις εκτάσεις δημόσιες. Ο Ιερώνυμος μιλά σε «μια ιστορική βραδιά», όπως λέει, με αμεσότητα για τα σχέδια αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, άλλοτε αυστηρά και άλλοτε «παιδευτικά»: «Εγώ, αν δεν κουβεντιάσουμε, μόνος μου δεν κάνω τίποτα. Εγώ βλέπω ότι αυτό το πράγμα είναι ένας ωραίος χώρος που πάει χαμένος» (σ.σ. μιλά για κατασκηνώσεις της Εκκλησίας στον Παρνασσό δίπλα στη Μονή Ιερουσαλήμ με αυθαίρετα -κατά την Πολεοδομία- κτίσματα).

  Αμέσως μετά όμως: «Εάν το δημοτικό συμβούλιο μου πει άστε μας ήσυχους, εγώ έχω τα σχέδιά μου. Ηδη έβαλα θέρμανση στο πάρκο, θα τον θερμάνω όλο τον χώρο και θα έρθω σε επαφή με τις ομάδες της επαρχίας μας. Ελάτε εδώ πέρα, έχει διανυκτέρευση, έχει εστιατόριο. Και ποια οργανωμένη ομάδα δεν θα θέλει τα παιδιά της να τα γυμνάσει εκεί πέρα;».

  Επίδειξη δύναμης

  Ο Ιερώνυμος αποδεικνύεται εξαιρετικά πολιτικός και ευέλικτος. Αλλοτε μιλά για τα αγαθά της συνεργασίας ανάμεσα στους τοπικούς παράγοντες: «Στην Ιστορία, είτε επίσκοποι είμαστε είτε δήμαρχοι είμαστε, είτε καλόγεροι στα μοναστήρια, όταν ο σκοπός που βάζουμε δεν έχει όραμα το γενικό συμφέρον αλλά έχει προσωπικές επιδιώξεις, πάντοτε αυτό θα αποτύχει, θα βυθιστεί και αντί να βοηθήσει αυτούς που εργάζονται θα γίνει μπούμερανγκ».

  Αλλοτε όμως κάνει ξεκάθαρα επίδειξη δύναμης: «Μπορώ αυτά τα χρήματα να πω στον κύριο Χριστοδουλάκη (τότε «τσάρο» της Οικονομίας), θα τα κόψεις από την περιφέρεια και θα μου τα δώσεις εμένα κατευθείαν. Το καταφέρνω»!!! (Η επιτυχία αφορά 20 εκατ.δραχμές για κατασκευή δεξαμενών.)

  Αμέσως παρακάτω, ο νυν αρχιεπίσκοπος πέφτει κάπως ιεραρχικά αν και τα ποσά ανεβαίνουν: «Είμαστε στη Λαμία, βλέπω τον κύριο περιφερειάρχη και του λέω «σας παρακαλώ πολύ θέλω να μου δώσετε 30 εκατομμύρια (δραχμές) για να φτιάξω τα γήπεδα της κατασκηνώσεως». Και μου λέει «ευχαρίστως τα έχετε» (…). Ξαναπάω στον περιφερειάρχη και του λέω, «σας παρακαλώ πολύ εκεί που θα βάλετε εμένα 30 εκατ. θα βάλετε -και είπε ναι- και 70 εκατ. για το γήπεδο της Δαύλειας»».

  «Αποσυνάγωγος», ο κτηνοτρόφος Ζ. Καρούζος κινήθηκε δικαστικά κατά των συγγενών του αρχιεπισκόπου. «Οι άλλοι δεν μιλούν, περιμένουν διορισμούς για τα παιδιά τους», μας λέει
  Για να επανέλθει δριμύτερος μόλις τον ρωτούν γιατί δεν έφτασαν τα χρήματα στην πόλη: «Γράφω στον περιφερειάρχη και του λέω «σας ευχαριστώ πολύ για τον κόπο που κάνατε (!), τα λεφτά δεν τα χρειάζομαι, κρατήστε τα και δώστε τα στη Λαμία»».

  Ο τότε μητροπολίτης παίζει και σε άλλα σημεία δεξιοτεχνικά με τους τοπικούς ανταγωνισμούς. Λέει και λέει για τις προόδους που έχει πετύχει η Αράχοβα σε αντίθεση με τη Δαύλεια, παρά το γεγονός ότι κάποτε ήταν και τα δύο μικρά χωριά σε δύο διαφορετικά σημεία του Παρνασσού: «Η Αράχοβα μπροστά στη Δαύλεια δεν ήταν τίποτε. Η Δαύλεια ήταν ένα κόσμημα (…). Σήμερα δείχνει μια λεηλατημένη πόλη».

  Εμπορική περισυλλογή

  Την ευελιξία του δείχνει ο νυν αρχιεπίσκοπος και δίνοντας ορισμούς για το τι είναι ένα μοναστήρι: «Είναι μια οικονομική μονάδα. Οπως λέμε σήμερα η «Πεσινέ» ή η «Λάρκο», για την εποχή εκείνη (σ.σ. Τουρκοκρατία και περασμένος αιώνας) ήταν το αντίστοιχο γιατί είχε εκτάσεις πολλές, πολλούς εργάτες, μοναχούς, υπηρέτες (…) ήταν μια βιομηχανική μονάδα (…) ένα εμπορικό κέντρο». Τα λέει όλα αυτά καταλήγοντας ότι σήμερα είναι «ο τουρισμός που μπορεί να δώσει μια ελπίδα γι’ αυτόν τον τόπο». Οταν όμως παρακάτω ο τότε δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Πραγιάννης αναφέρεται ειδικά στις περιφράξεις με τις οποίες έχει κλείσει παρανόμως δημόσιος δασικός χώρος γύρω από τη Μονή Ιερουσαλήμ, ο Ιερώνυμος αλλάζει ρότα: «Το μοναστήρι είναι τόπος αυτοσυγκεντρώσεως, τόπος προσευχής, τόπος περισυλλογής και έτσι πρέπει να το βλέπουμε»…

  «Να είστε ευγνώμονες»

  Ο τότε μητροπολίτης δεν σπεύδει απλώς να θεωρήσει δεδομένη την ιδιοκτησία της Εκκλησίας στα αμφισβητούμενα κτήματα. Μιλά απαξιωτικά για την κυβέρνηση: «Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν η κυβέρνηση είναι πράσινη ή μπλε ή κόκκινη, κοιτάω να κάνω τη δουλειά μου». Επιτίθεται σε όσους σχολιάζουν τις παράνομες περιφράξεις στο δάσος: «Εσείς τα σπίτια σας τα φράζετε (…). Γιατί δεν το απελευθερώνετε και εσείς να μπορούμε να κάνουμε κάτι εκεί πέρα να περπατάμε; (…). Μας ρώτησες εμάς πώς έφτιαξες τη μάντρα σου; Αν έχει το μοναστήρι ιδιοκτησία τόσο, δεν φταίμε εμείς. Το βρήκαμε. Το έχουμε. Τουναντίον πρέπει να είστε ευγνώμονες γιατί όλοι έχετε τα χωράφια του μοναστηριού και ζείτε»…

  Επαναστατικό δίκαιο

  Με αφορμή όσους αμφισβητούν την ιδιοκτησία της Εκκλησίας στα κτήματα, ο Ιερώνυμος δεν χάνει την ευκαιρία να «καρφώσει» τον τότε αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο για τη διαμάχη που είχε ξεσπάσει με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Υπενθυμίζεται ότι κεντρικό σημείο τριβής ήταν η εκλογή μητροπολιτών στις Νέες Χώρες (Θεσσαλονίκη κ.λπ.).

  Και ο νυν αρχιεπίσκοπος λέει ότι η Μονή Ιερουσαλήμ (μέσω της οποίας διεκδικούνται εκτάσεις) επιθυμεί κάποια συνεννόηση, «αλλά όμως όχι επαναστατικό δίκαιο όπως κάνουμε εμείς τώρα στο Πατριαρχείο (…). Γιατί είναι δικό του και αφού είναι δικό του πώς θα σ’ το δώσει;».

  Εκταση, τρεις ώρες περπάτημα!

  Τις διεκδικήσεις της Εκκλησίας σε όλα τα σημεία του ορίζοντα μας δείχνουν η Μ. Αργυράκου – Miernik, ο Γ. Πραγιάννης και ο Θ. Μπαϊρακτάρης
  Αν και ο Ιερώνυμος δεν… πέτυχε όσα ο ηγούμενος Εφραίμ στο Βατοπέδιο, εκμεταλλεύθηκε ωστόσο στο έπακρο ένα κράτος που λειτουργεί με συνθήκες 19ου αιώνα και δεν έχει καταφέρει να οργανώσει σύγχρονο κτηματολόγιο. Πώς αλλιώς δηλαδή να ερμηνεύσει κανείς το γεγονός ότι το 2002, το τοπικό Υποθηκοφυλακείο παρέχει επίσημο έγγραφο και περιγράφει το μεν «βόσκημα Ακρινό Νερό» ως «έκτασης 3 ωρών περιφερειακώς», το δε «βόσκημα Διχάλια-Λούγαρη έκτασης 4 ωρών περιφερειακώς»; Ισως ότι θα πληρώσει φόρο 20 λεπτών και τριάντα δευτερολέπτων… Το άλλο δεδομένο είναι ότι ο νυν αρχιεπίσκοπος εμφανίστηκε και με περιβολή επενδυτή στην τοπική κοινωνία: Στο δημοτικό συμβούλιο Δαύλειας στις 3/12/2003, η τότε δήμαρχος Κατερίνα Παπαβασιλείου θα πει μεταξύ άλλων: «Η πρότασή μας είναι να γίνει αυτή η συνεργασία (σχετικά σε διπλανό άρθρο) και επιτέλους να ξεκινήσουμε σε μια σωστή βάση με έναν επενδυτή, γιατί, αν προσέξατε, τον αναφέρω και ως επενδυτή τον μητροπολίτη εδώ, γιατί είναι από τους μοναδικούς επενδυτές που έχουμε στον δήμο»… Στις τότε εμφανίσεις του ο νυν αρχιεπίσκοπος θεωρούσε δεδομένο ότι η έκταση «Ακρινό Νερό», δηλαδή όλος ο ανατολικός Παρνασσός έως τη Δαύλεια όπως εξηγεί ο Γ. Πραγιάννης, είναι μοναστηριακή. Επικαλούνταν μάλιστα δικαστική απόφαση του 1992 που όμως «τον δικαίωνε μόνο για 1 στρέμμα και 250 τ.μ. από τα 38.000 στρέμματα που θεωρεί ότι είναι». Η δίκη του ’92 έγινε για εκκρεμότητα που υπήρχε από το 1952, αλλά ακόμη και γι’ αυτό το 1,25 στρ. δίπλα στη Μονή Ιερουσαλήμ, υπάρχει σε εκκρεμότητα δίκη σε δεύτερο βαθμό προσδιορισμένη για τις 3/5/2010.

  Λυκούρεση

  Μια άλλη δίκη είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Νοέμβριο και αφορά 17.000 στρέμματα (ίσως εγείρει διεκδικήσεις και για 14.000 ακόμη) γύρω από τη Μονή Λυκούρεση. Η συγκεκριμένη μονή είναι ανάμεσα σε εκείνες που είχαν υπογράψει με βάση τον νόμο Τρίτση (παραχώρηση εκτάσεων μονών) του 1987, αλλά τώρα ζητεί πίσω εκτάσεις που σε ένα βαθμό έχουν παραχωρηθεί ήδη από προηγούμενες δεκαετίες σε ακτήμονες με τίτλους. Στη Μονή Λυκούρεση, όπου και η κατοικία του εκάστοτε μητροπολίτη, ολοκληρώνουμε την επίσκεψη στην περιοχή. Πίσω από ψηλούς τοίχους η μονή, περικυκλωμένη από λοφάκια με χαμηλά δέντρα, γεννήματα αναδάσωσης ύστερα από πυρκαγιά. Περικυκλωμένη και από γίδια που βόσκουν ανενόχλητα χωρίς να νοιάζονται για δικαστική δικαίωση…

  arihadj@enet.gr

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 04/10/2008

  http://www.kavalapost.gr/171477/ntokoumento-apodiknyi-afto-vinteo-ti-steni-schesi-kalantzi-lavrentiadi/

  Μιχαλολιάκος για Άνθιμο: «Σκατιάρης που το έπαιξε δίπορτο».

  http://tvxs.gr/news/blogarontas/n-mixaloliakos-o-roz-ksenodoxos
  Ν. Μιχαλολιάκος: Ο ροζ ξενοδόχος

 5. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Από όσο γνωρίζω, το σύνταγμα της χώρας απαγορεύει το προσηλυτισμό σε ανήλικους. Και όμως, στην πράξη, ουδέποτε εφαρμόστηκε, καθόσον όλοι γνωρίζουμε ότι η Ορθοδοξία, προσεγγίζει τα παιδιά από την πρώτη παιδική ηλικία, είτε άμεσα είτε διαμέσου της «ορθόδοξης παιδείας». Κανείς ποτέ, από τους πολιτικούς, τους πνευματικούς ταγούς, από την δικαιοσύνη ή τους πολίτες δεν αντέδρασε. Αυτό σημαίνει, ότι όλοι μας θεωρούμε φυσιολογικό, να καταστρατηγείται το σύνταγμα και παρ’ όλα αυτά κανείς νομοθέτης δεν τόλμησε να απαλείψει το άρθρο που προστατεύει τους ανήλικους, μιας και δεν εφαρμόζεται ποτέ. Αυτό ονομάζεται πολιτική υποκρισία, και όχι μόνο πολιτική.. Ο Τσίπρας, στον προεκλογική του εκστρατεία διαβεβαίωνε ότι θα σχίσει τα μνημόνια και οι αγορές θα του χορεύουν. Σχεδόν όλοι γνώριζαν ότι ψεύδεται, αλλά κανείς δεν νοιάστηκε για αυτό, αφού οι ψηφοφόροι άλλα είχαν στο μυαλό τους: Το βόλεμα σε κάποια θέση δημοσίου, την διαγραφή χρεών που δεν πολυνοιάστηκαν να πληρώσουν, πρόωρες συντάξεις, εφάπαξ κλπ. Όταν ο Α. Παπανδρέου έλεγε εκείνο το περίφημο (και άθλιο) σύνθημα: «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες», σχεδόν όλοι γνώριζαν ότι η Ελλάδα, ανήκει στο εκκλησιαστικό ιερατείο και στην εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά κανείς δεν νοιαζόταν για την αλήθεια, διότι αυτή (η αλήθεια) είναι «μανίκι» και ζητωκραύγαζαν μπροστά σ’ αυτό το βολικό ψέμα.
  Θέλω να πω, ότι είμαστε τουλάχιστον πολιτικά, υποκριτές.
  Αυτό το γνωρίζουν οι ιερείς και οι πολιτικοί και το χρησιμοποιούν. Ξέρουν να λένε αυτά που εκφράζουν τους οπαδούς τους και το πολιτικό πρόγραμμα τους, αλλά κάνουν ακριβώς τ’ αντίθετα, διότι ξέρουν επίσης, ότι οι οπαδοί τους και γενικά οι πολίτες, δεν ενδιαφέρονται για προγράμματα και τα παρόμοια, αλλά να συνεχιστεί η πολιτική και θρησκευτική… παράδοση της χώρας. Της θρησκοληψίας, του ρουσφετιού και της πελατειακής σχέσης μεταξύ δημοσίου και ψηφοφόρου.
  Είμαστε όλοι, τουλάχιστον πολιτικά υποκριτές.
  Μάλιστα, στην περίπτωση του Βούτση, η εκκλησία γνωρίζει μάλλον, ότι οι δηλώσεις είναι ένα εικονικό πολιτικό άλλοθι και πως στην πράξη, δεν θα τολμήσει να στραφεί εναντίον της. Οπερ και εγένετο..
  Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο. Εδώ, ο Κοτζιάς που ναί μεν γεννήθηκε το 1950, αλλά το 1924, (που γεννήθηκε για πρώτη φορά, για λίγο), συμμετείχε στην ίδρυση του ΚΚΕ! και επέστρεψε στην ανυπαρξία και γεννήθηκε ξανά το 1950. Πάντα, κατά τους ισχυρισμούς του.. Και οι δικαστές εξέλαβαν τους ισχυρισμούς του ως αληθείς. Και στην βουλή, οι συνάδελφοι του, δεν τον «τρέλαναν» στο δούλεμα, αλλά το προσπέρασαν σαν να μη συνέβει ποτέ. Γιατί λοιπόν ο Βούτσης να μην παριστάνει τον Βολταίρο;
  Οσο μπόρεσα, παρακολούθησα τις αντιδράσεις των πολιτών, από το διαδίκτυο, για την δίωξη του arb. Πλην κάποιων αντιδράσεων, οι περισσότεροι δεν ασχολήθηκαν με τον εξωφρενικό ισχυρισμό του Κοτζιά, ούτε γενικότερα με το θέμα. Πιστεύω ότι αυτό έγινε επειδή τέτοια γεγονότα περί ελευθερίας λόγου, διακίνηση ιδεών, διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθεια κπλ όταν δεν άπτονται με το οικονομικό συμφέρον του νεοέλληνα (ή έτσι νομίζει..), του προκαλούν αδιαφορία. Και οι εκκλησιαστικοί ταγοί και πολιτικοί το γνωρίζουν. Και ψεύδονται ασύστολα.
  Είμαστε όλοι, τουλάχιστον πολιτικά υποκριτές.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ο Κοτζιάς δεν ισχυρίστηκε πως ίδρυσε το ΚΚΕ.
   Οι δικαστές μέσα στην προχειρότητά τους έγραψαν αυτήν την παραδοξολογία.

   • Ο/Η Γιάννης λέει:

    Εχετε δίκαιο. Και εγώ, μέσα στην προχειρότητα και βιασύνη μου, έχω γράψει επανειλημμένα αυτή την ανακρίβεια. Ευχαριστώ που με διορθώσατε.

 6. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Ενόψει της κατάθεσης της πρότασης της κυβέρνησης
  Βούτσης για Χρυσή Αυγή: Δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι
  30/06/2016

  http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/677068/dilosi-vomva-voutsi-gia-ti-hrusi-augi
  Δήλωση «βόμβα» Βούτση για τη Χρυσή Αυγή
  «Κάποια στοιχεία δεν έχουν καμία τύχη στο δικαστήριο»
  08/05/2014

  http://www.parapolitika.gr/article/voutsis-spirtzis-ke-tzoufi-mazi-me-ton-pappa-tis-chrisis-avgis

  Βούτσης και Τζούφη μαζί με τον Παππά – Οι 53+ «ξεπλένουν» τη Χρυσή Αυγή
  ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, 21.02.2017 21:20

  https://omadeon.wordpress.com/2015/05/28/voutsis-yper-koykoylomatos-skandalwn/
  Ο Βούτσης ζητάει κουκούλωμα σκανδάλων!

  Ο Νίκος Βούτσης (υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης) στις 7 Μαΐου 2015 δήλωσε τα εξής, που αναπαράχθηκαν… θριαμβευτικά από τη Χρυσή Αυγή και χρυσαυγίτικα -κυρίως- blogs:

  «Σε ομιλίες μου ήμουν σαφής και προειδοποίησα: Δεν θα κερδίσει κανείς εάν αυτοί οι φάκελοι βγουν στη δημοσιότητα. Η μόνη που θα βγει κερδισμένη θα είναι η Χρυσή Αυγή, που θα τρίβει τα χέρια της ενόψει της δίκης. Δεν θα το κάνουμε, αλλά δυστυχώς σε αυτόν τον φάκελο υπάρχουν αποτυπώματα. Δεν θα ξανανοίξει αυτός ο κύκλος»…


  Βούτσης: Η αποκάλυψη των σκανδάλων ωφελεί ΜΟΝΟ την Χρυσή Αυγή

 7. Ο/Η laskaratos λέει:


  Ο Λαφαζάνης με τον κληρονομικό δικτάτορα του Αζερμπαϊτζάν και «άρχοντα» του τζόγου και των γυναικών Αλίγιεφ (που θα μας βοηθούσε να «πάμε σε άλλο Γαλαξία»)

  Πού ήταν η ΛΑΕ;
  Δεν συγκυβερνούσε με τους ΑΝΕΞΕΛ και με το ΣΥΡΙΖΑ;
  Δεν στέγασε την Ραχήλ Μακρή;
  Δεν έκανε το κορόιδο όταν οι συνεργαζόμενοι μετά μαζί της Κωνσταντοπούλου και Γλέζος στήριζαν απροκάλυπτα τη Χ.Α.;
  Υπάρχει έστω και μια (1) δήλωση του Λαφαζάνη κατά της Χ.Α.;
  Υπάρχει έστω και μια καταγγελία στελέχους της ΛΑΕ ή του Λαφαζάνηκατά της αρχικής ολιγωρίας του κρατικού μηχανισμού, της ανοχής του και της συνδρομής του στη Χ.Α.;
  Υπάρχει έστω και μια δήλωση στελέχους της ΛΑΕ που να στήριξε την πρόταση του Νιλς Μούιζνιεκ επιτρόπου ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ε.Ε. όταν κατήγγειλε την αστυνομική ολιγωρία και ζήτησε να τεθεί εκτός νόμου η ναζιστική συμμορία;
  Υπάρχει έστω και μισή δήλωση αποδοκιμασίας από τη ΛΑΕ των ευλογιών που παρέχει η κρατική Εκκλησία στα γραφεία των Ταγμάτων Εφόδου;
  Υπάρχει μισή διαμαρτυρία της ΛΑΕ για την πρόσκληση Ιερώνυμου στο ζεύγος Φύρερ στα εγκαίνια του οίκου της αγ.Φιλοθέης ή υπάρχει η πλήρης αποσιώπηση από την Iskra της είδησης;
  Θα ζητήσει ποτέ συγνώμη ο θιασώτης των μαθητικών παρελάσεων Λαφαζάνης για την ανοιχτή του υποστήριξη στον Σέρβο φασίστα και ηθικό αυτουργό χιλιάδων εγκλημάτων Μιλόσεβιτς;
  Θα πάψει να κάνει πως δεν ξέρει για τη συμμετοχή 12 Χρυσαυγιτών στην πολιορκία της Σρεμπρένιτσα την οποία διερευνά εδώ και δυο δεκαετίες η αδέκαστη Δικαιοσύνη και δεν λέει να βρει άκρη;

  http://www.iskra.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%84%CF%83%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3/

  Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τσάκισε τη Χρυσή Αυγή;
  Ανδρέας Ζαφείρης – 01/04/20170

  Δύο χρόνια «αριστερής» κυβέρνησης και θα περίμενε κανείς η οργανωμένη πολιτεία να έχει πάρει δραστικά μέτρα κατά της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας.

  Το περιστατικό με τη δολοφονική επίθεση στον 20χρονο φοιτητή ήρθε να υπενθυμίσει ότι όχι απλά δε έχει γίνει κάτι τέτοιο (και το ότι η Χρυσή Αυγή παραμένει ασύδοτη και ατιμώρητη), αλλά και το ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δημιουργήσει συνθήκες «επανένταξης» της Χ. Α. στο πολιτικό σκηνικό.

  Δύο χρόνια τώρα η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε εξαφανίσει τη Χ.Α. Όχι μόνο έχοντας σα βάση τη υπόθεση Φύσσα και τις άλλες δολοφονικές επιθέσεις της. Θα μπορούσε να είχε αξιοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο, απέναντι σε μια συμμορία που η παραβατικότητά της διατρέχει το σύνολο του ποινικού κώδικα.

  Από δολοφονίες και προστασίες έως trafficking, η Χ.Α. –εκτός από νεοναζιστική ομάδα- αποτελεί από μόνη της τη μεγαλύτερη μαφιόζικου τύπου εγκληματική οργάνωση της σύγχρονης ιστορίας μας.

  Η γιγάντωσή της- και το «εύρος» των δραστηριοτήτων της- δε θα μπορούσε να είχε συμβεί χωρίς, όχι απλά την ανοχή, αλλά την πριμοδότηση από πολιτικούς, οικονομικούς, επικοινωνιακούς κύκλους, εντός και εκτός της χώρας.

  Και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δε έκανε τίποτα αλλά φρόντισε να «ξεπλένει» τους νεοναζί ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

  Ποιος δε θυμάται την επίσκεψη βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά Καστελόριζο και Ρω υπό την …επίβλεψη του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Βίτσα.

  «Η επίσκεψη της κυβέρνησης μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά ξεπλένουν ένα υπόδικο κόμμα με εγκληματική δράση» έγραφαν τότε οι 53 (παρ όλο που συνέχισαν να στηρίζουν τη κυβέρνηση που ξεπλένει νεοναζί-άβυσσος η ψυχή μπροστά στην εξουσία).

  Και αυτό δεν ήταν απλά ένα άτυχο περιστατικό. Λίγο μετά ακολούθησε η δήλωση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, για την ανάγκη «μιας σύγκλισης» με τη Χ.Α.

  Και μάλλον δεν προβλήθηκε, όσο θα έπρεπε, η δήλωση του Νίκου Βούτση , σε ερώτηση που κατέθεσε η Χ.Α. για την απόφαση του Δήμου Πατρέων να μη «διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητά της και άρα την εγκληματική της δράση, με τη διάθεση στοιχείων του, χώρων που του ανήκουν ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο», ότι δε συμφωνεί – διαφωνεί– «με την πολιτική θέση αυτού του δημάρχου».

  Σίγουρα όμως προβλήθηκε η –καθαρά επικοινωνιακού τύπου- επίσκεψη Τσίπρα στο Κίεβο και η νομιμοποίηση ενός καθεστώτος που η εγκληματική, νεοναζιστική του δράση κάνει την αντίστοιχη της Χ.Α. να μοιάζει με επίσκεψη Παρθεναγωγείου στο Λεμονόδασος.

  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δε θέλησε και δε θέλει να συντρίψει τους νεοναζί λούμπεν-τη στιγμή μάλιστα που η Χ.Α. αποσυντίθεται οργανωτικά (το κλείσιμο δεκάδων γραφείων της σε όλη την Ελλάδα είναι δείκτης της οργανωτικής της διάλυσης).

 8. Ο/Η 700 Θεσπιείς λέει:

  Ξεχασμένα, θαμμένα, κρυφομιλημένα

  http://thespiaka.blogspot.gr/2008/09/blog-post_3403.html

  Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008
  Εκκλησιαστικές διεκδικήσεις δημόσιας γης στην Βοιωτία.

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Με αφορμή την κρίση που έχει ξεσπάσει με τις αποκαλύψεις για τις «ιερές» αυθαιρεσίες στο Άγιο Όρος αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, καταγγέλλουμε ότι τα Μοναστήρια και η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας:
  -Διεκδικούν εδώ και χρόνια δεκάδες χιλιάδες στρέμματα σε ολόκληρο το νομό και συγκεκριμένα στις περιοχές Λιβαδειάς- Χαιρώνειας (Βόσκημα Λυκούρεσι), στην κοιλάδα των Μουσών (Βόσκημα Ελικώνος), στον Παρνασσό (Τσέρεσι, Ακρινό Νερό, Καμάρα, Λούγαρη-Διχάλα), σε παραλίες (Ζάλτσα, Σκροπονέρι) κλπ.
  -Έχουν περιφράξει και έχουν δημιουργήσει τεράστια οικοδομικά συγκροτήματα μέσα σε δάση – Xαρακτηριστικά παραδείγματα οι Μονές Ευαγγελίστριας και Λυκούρεσι – σε πολλές περιπτώσεις με την ανοχή των αρμόδιων φορέων και της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης
  Ζητάμε από την εκκλησιαστική κοινότητα να ανακαλέσει τις όποιες μέχρι σήμερα διεκδικήσεις ή άλλες δραστηριότητες που περιορίζουν την πρόσβαση των πολιτών στη δημόσια γη, σε δάση και περιοχές φυσικού κάλλους.
  Ζητάμε από όλους τους αιρετούς του νομού να υπερασπίσουν τη δημόσια περιουσία. Ταυτόχρονα με δεδομένο την ισχυρή επιρροή που η εκκλησία ασκεί στους τοπικούς πολιτειακούς παράγοντες διεκδικούμε άμεσα από την κυβέρνηση α. τη λεπτομερή καταγραφή των καταπατήσεων και διεκδικήσεων σε όλες τις περιοχές και β. τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

  19 σχόλια:

  (……)

  Ανώνυμος είπε…
  Big story 2
  Σε μια υπόθεση που διήρκεσε απο το 2001 έως το 2003, η Μητρόπολη προσπάθησε να δημιουργήσει νέα Μονή στην κοιλάδα των Μουσών, πήρε χρήματα από το ΥΠΕΧΩΔΕ και σε δημόσια δασική έκταση 40 στρεμμάτων εκχέρσωσε, ισοπέδωσε, τσιμεντοποίησε και άρχισε να εγκαθιστά προκατασκευασμένους οικίσκους. Η συνέχεια περιλάμβανε πλάγιες χρηματοδοτήσεις μέσω του Δήμου Θεσπιών, την ανοχή της Θ΄ ΕΠΚΑ και του ΚΑΣ (όταν παρενέβη η 1η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων). Τελικά μετά την παρέμβαση πολιτών, αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη και καταγγελία στον Εισαγγελέα Θηβών καθώς και την αλλαγή της δημοτικής αρχής, με δεύτερη απόφαση απο το Κ.Α.Σ. αποσύρθηκε η έγκριση του για την ίδρυσή της μονής. Η αυλαία έπεσε με έγγραφο από το Δασαρχείο Θηβών της 9-6-2003, με θέμα «Πρόσκληση-κλήτευση για κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων» για τον αντιπρόσωπο της Μητρόπολης.
  Δ.Σπ.
  5 Οκτωβρίου 2008 – 5:44 μ.μ.
  Ανώνυμος είπε…
  «Στον Κορυδαλλό η σκήτη του Εφραίμ…»
  .
  …είπε ο Αλέκος Αλαβάνος!
  .
  «Οι Εφραιμ να βρουν τη σκήτη τους εκεί που πρέπει, στον Κορυδαλλό…» τόνισε ο Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας στο συλλαλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ουρανούπολη. Και πρόθεσε ότι «ορισμένες Μονές έχουν γίνει έδρες Μαφίας…»
  ————————–
  5 Οκτωβρίου 2008 – 5:48 μ.μ.
  Ανώνυμος είπε…
  Στη Βοιωτία σύντροφε Αλαβάνο, ο Don Corleone αντικατέστησε το Χριστό εδώ και χρόνια. Τώρα όμως γίνανε παραρτήματα της «οικογένειας» και η Νομαρχία, οι Δήμοι και όλες όι δημόσιες υπηρεσίες, με πρώτο και καλλίτερο το Δασαρχείο.
  Θα πάρει χρόνια αγιασμούς, εξορκισμούς και δεήσεις, και ποιό σημαντικό, πολιτική βούληση για να εξυγειανθεί αυτή η πολύ νοσηρή κατάσταση. Σίγουρα η πρωτοβουλία πρέπει να έρθεί από το Κέντρο, γιατί η Βοιωτία, όπως και η αντίστοιχη Σικελία, δεν διαθέτει πλέον τα αντισώματα για να αντιδράσει.
  5 Οκτωβρίου 2008 – 6:11 μ.μ.
  ΖΘ είπε…
  Τα αντισώματα αγαπητέ ανώνυμε των 6.11 μμ, τα παράγουν οι ασθένειες. Και ο καπιταλισμός παράγει και αναπαράγει τον στρατό της ανατροπής του. Η «παραγωγή» επιταχύνεται με την εμφάνιση των συμπτωμάτων, δηλαδή των γενικών κρίσεών του, καλή ώρα. Το αξιοπερίεργο είναι οτι ο καπιταλιστής, για να αυξήσει τα υπερκέρδη του, είναι ικανός να πουλήσει ακόμα και το σκοινί που θα τον κρεμάσει ο Λαός.
  5 Οκτωβρίου 2008 – 7:14 μ.μ.
  Ανώνυμος είπε…
  Στην ιστοσελίδα «Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον»

  http://symparataxi.blogspot.com/

  εντόπισα άρθρο της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (14 Σεπτ. 2008), όπου ένας επιχειρηματίας από την Αθήνα, ‘αγόρασε’ από την Μονή Σεραφείμ 800 στρέμματα γης φιλέτο στην Ζάλτσα, πάνω στην θάλασσα, και προσπαθεί να τα μεταπωλήσει για εξοχικές κατοικίες.
  Από το άρθρο προκύπτει πως το Συμβούλιο της Επικρατείας τον έχει σταματήσει, αλλά τώρα, με βάση το πρόσφατο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο του κ. Σουφλιά (πού ξεπουλάει την Βοιωτία), ευελπιστεί ότι θα ξεπεράσει τα εμπόδια που προκύπτουν από το Σύνταγμα και θα προχωρήσει με την εκμετάλλευση τ ης περιοχής.
  Προφανώς η Μονή Σεραφείμ ισχυρίζεται πως της ανήκει όλος ο κάμπος της Ζάλτσας (!).
  Και τον έχει βγάλει στο σφυρί…
  6 Οκτωβρίου 2008 – 4:23 μ.μ.
  Ανώνυμος είπε…
  Ο Χατζηνικολάου για τις διεκδικήσεις της Εκκλησίας στη Βοιωτία

  H διεκδίκηση αγροτολιβαδικών και άλλων εκτάσεων από τη Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας στη Βοιωτία θα είναι μεταξύ των θεμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες, που θα βρεθούν στο στόχαστρο του Νίκου Χατζηνικολάου, κατά τη διάρκεια της αποψινής εκπομπής (21:00) «Πρόσωπο με πρόσωπο» στο ALTER. Σχετικό ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας μπορείτε να δείτε εδώ:

  http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=80643840

  —————————–
  6 Οκτωβρίου 2008 – 8:45 μ.μ.
  Ανώνυμος είπε…
  Σε μια εκπομπή που θα την ζήλευε και ο Σπαθάρης, με τον Άδωνη εκ δεξιών και τον …Κούγια εξ ευωνύμων, και με τον Άγιο Περιστερίου Αλζχάϊμερ στη μέση, νάσου και μια πονεμένη Κούρκουλα. Συγχώρεσε τον αμαρτωλό Αμβρόσιο και έπλεξε το εγκώμιο του Μακαριωτάτου. Ακούσαμε ξανά για το δράμα της πλούσιας θείας της στην Ελβετία και δακρύσαμε.
  Ξαφνικά πίσω από το σεντόνι, ως απο μηχανής θεός, πετάχτηκε ο …Πάχτας και φώναξε και βρόντισε και μας γέμησε νοσταλγία για τις παληές καλές μέρες.
  Βγήκε και ο …Καλοκαιρινός στο ρόλο του Χατζατζάρη. Ο Κουναλάκης έπαιζε τον Βεληγκέκα.
  Όσο για τα ‘διακατεχόμενα’ στη Βοιωτία, μούγκα στην στρούγκα!
  Άν έβλεπε την εκπομπή ο Σπύρος Καρατζαφέρης θα γέλαγε με τον μπεϊζεμπεντέ του ALTER.
  Τουτούν τσόκ κεμπάπ γιόκ…
  7 Οκτωβρίου 2008 – 3:55 μ.μ.
  Ανώνυμος είπε…
  Έσπασε η Ομερτά:

  https://roides.wordpress.com/2008/10/06/fallen_facets/
  8 Οκτωβρίου 2008 – 6:21 μ.μ.
  ακάκιος είπε…
  Για όσους θα θέλανε να ρίξουνε μια ματιά στην εκπομπή …που δεν έγινε, εδώ είναι μερικά από τα ενσταντανέ.
  (Δείτε το ως Slideshow, κάνοντας κλίκ το τετραγωνάκι “Slideshow” πάνω από την πρώτη εικόνα)

  http://picasaweb.google.gr/jketseas/ALTER#

  Αφορούν τον βίο και πολιτεία του Αγίου Καλαβρύτων Αμβροσίου και το παραθεριστικό θέρετρο ΣΗΜΑΝΤΡΟΝ που έχτισε στα Καλάβρυτα με (διπλές) κρατικές επιχορηγήσεις και χωρίς άδειες.
  Θα μάθετε πως η πισίνα στα μοναστήρια λέγεται κολυμβητική δεξαμενή…
  Σας υπόσχομαι πως θα δείτε βιβλικά σημεία και τέρατα, αλλά και τον …Κούγια και την Κούρκουλα και ένα σωρό άλλα αστέρια της δημοσιότητας. Θα μάθετε πόσο θα σας κοστίσει μια σουΪτα, εντός και εκτός σαιζόν στο ιερό ησυχαστήριο. Θα δείτε και τον …Πάχτα να σας εξηγεί την νομιμότητα του οικονομικού χάους των ημερών του. Κάποιοι από εσάς ίσως να αισθανθούν και κάποια νοσταλγία για τους καλούς παλιούς καιρούς όταν ήμασταν όλοι αγνοί.
  8 Οκτωβρίου 2008 – 6:25 μ.μ.
  Ανώνυμος είπε…
  Όταν σε πνίγει το δίκαιο:


  10 Οκτωβρίου 2008 – 7:15 μ.μ.

  Ανώνυμος είπε…

  http://www.paron.gr/v3/article_print.php?id=33152&colid=&catid=26&dt=2008-10-12%200:0:0
  12/10/2008
  ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 12-10-2008

  «Αποκεφαλίζει» τους λογιστές του Χριστόδουλου ο Ιερώνυμος!

  Πόσο κόστισε η ανακατασκευή του αρχιεπισκοπικού διαμερίσματος στην Αγία Φιλοθέη;

  Χωρίς διαγωνισμό πάνε να δώσουν σε μεγαλοξενοδόχο το κτίριο της Μητροπόλεως όπου στεγαζόταν το υπουργείο Παιδείας!

  «Θα τα πούμε όταν τελειώσει αυτή η ιστορία», έλεγε, με το ύφος του δασκάλου, πριν από μερικές εβδομάδες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όταν οι δημοσιογράφοι του ζητούσαν να κρίνει τον ηγούμενο Εφραίμ για τις γνωστές στο πανελλήνιο… αταξίες του.
  Ο κ. Ιερώνυμος τη στάση της εκκωφαντικής σιωπής τη γνωρίζει καλά. Και δεν την τηρεί μόνο στην περίπτωση του Εφραίμ, αλλά και για όσα έρχονται στη δημοσιότητα και αφορούν ανθρώπους του στενού συγγενικού του κύκλου.
  Τα αρχιεπισκοπικά χείλη παραμένουν ερμητικά κλειστά. Καμία διευκρίνιση δεν δόθηκε στην αποκάλυψη της «Ελευθεροτυπίας» σχετικά με τις επιχειρήσεις που διατηρούσαν οι συγγενείς του κ. Ιερωνύμου και αξιοποιούσαν την ακίνητη περιουσία της Μητρόπολης που διαποίμανε. Ο Εφραίμ βγήκε διακαναλικά και ψέλλισε ορισμένες δικαιολογίες για τις δραστηριότητες της Μονής Βατοπεδίου. Ο Αρχιεπίσκοπος δεν μπήκε καν στον κόπο να πει μια λέξη… Για τα όσα σταδιακά έρχονται στην επιφάνεια και ανησυχούν ήδη τους συνεργάτες του πότε θα δώσει μια πειστική απάντηση; Για το… Βοιωτο-πέδι, το κτίριο του Υπουργείου Παιδείας στη Μητροπόλεως ή την ανακαίνιση -χωρίς προσφορές και διαγωνισμούς- του μικρού αρχιεπισκοπικού διαμερίσματος που κόστισε όσο η αγορά ενός καινούργιου στα βόρεια προάστια;
  Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και το περιβάλλον του είναι θορυβημένοι με τις εξελίξεις. Θεωρούν ότι εύκολα ο κρότος για τη Μονή Βατοπεδίου μπορεί να σπάσει τζάμια και από το δικό τους σπίτι. Να ξαναζήσει η Εκκλησία της Ελλάδος ημέρες του 2005, τότε που τα σκάνδαλα για τον Αττικής γίνονταν πρώτο θέμα και ο Χριστόδουλος δεν ήξερε ποιον να πρωτομαζέψει. Ήδη εκπομπές με υψηλή τηλεθέαση προανήγγειλαν ότι τις επόμενες ημέρες θα δώσουν συνέχεια στο θέμα του Βοιωτο-πεδίου.
  13 Οκτωβρίου 2008 – 11:11 π.μ.

 9. Ο/Η 700 Θεσπιείς λέει:

  http://www.antinews.gr/action.read/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%9A%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CE%92%CE%BF%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%AF%CE%BF%CF%85/2.32328

  05/10/2008 20:46 18 ΣΧΟΛΙΑ
  Και σκάνδαλο ….Βοιωτοπεδίου

  Αναγνώστης μου επισημαίνει ότι μήνες τώρα μας έχουνε ζαλίσει με τον Εφραίμ, αλλά για τις τεράστιες εκτάσεις που διεκδικεί η εκκλησία ανά την Επικράτεια, κουβέντα.

  Όπως και για τις σχετικές δραστηριότητες του μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στην Βοιωτία και το Σκάνδαλο …Βοιωτοπεδίου.

  ΣΧΟΛΙΑ

  Θηβαίος 05/10/2008 23:53:01
  Γνωστά αυτά στη Βοιωτία μας, αλλά τα στόματα κλειστά. Ακόμη και ο Συριζα δεν λέει λέξη. Ιερή Μαφία λυμαίνεται τη χώρα.

  http://www.antinews.gr/action.read/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%A0%CF%8E%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B2%CE%B3%CE%AE%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%92%CE%BF%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-alter/2.32398

  07/10/2008 23:56 5 ΣΧΟΛΙΑ
  Πώς δεν βγήκε το θέμα του Βοιωτοπεδίου στο Alter

  «Φαγώθηκαν» προχθές ορισμένοι μπλόγκερς να λένε και να ξαναλένε ότι ο πολύς κ. Χατζηνικολάου θα έλεγε στην χθεσινοβραδινή εκπομπή του για το εφάμιλλο του Βατοπεδίου σκάνδαλο του ….Βοιωτοπεδίου. Άνθρακες ο θησαυρός όμως. Άφησε, μας λένε, τον Γρηγόρη Παγάνη να περιμένει στην Λιβαδειά με το μικρόφωνο στο χέρι. Και τους δημοτικούς σύμβουλους να θαυμάζουνε την δορυφορική αντένα. Διαψεύδονται όμως ως εντελώς αναληθείς κάποιες πληροφορίες που λένε ότι έπεσαν κάποια τηλέφωνα πριν από την εκπομπή. Προς Θεού. Ο κ. Χατζηνικολάου δεν θυσιάζει με τίποτα την ακροαματικότητα του.

  Εμείς όμως επιμένουμε και θα επανέλθουμε:

  Σκάνδαλο ….Βοιωτοπεδίου

  Συνέχεια σκανδάλου Βοιωτοπεδίου

  Η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας δια στόματος Ιερωνύμου, διεκδικεί «όλη» την έκταση από την Μονή Σεραφείμ μέχρι την θάλασσα. σε απόσταση 4.5 χιλιομέτρων.

  Παρ’ όλον που δεν φαίνεται στην συγκεκριμένη φωτογραφία, από το μοναστήρι διακρίνεται το Ξυλόκαστρο στην Β. Πελοπόννησο. Πίσω από τον πράσινο λόφο αριστερά είναι ο όρμος της Ζάλτσας.

  Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον: Σκάνδαλο …Βοιωτοπεδίου
  symparataxi.blogspot.com/2008/10/blog-post_1848.html
  4 Οκτ 2008 – «Νέες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο του….Βοιωτοπεδίου για το οποίο γράψαμε χθες. Στις 14 … (Συνέχεια εδώ:) http://www.antinews.gr/.
  Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον: O Όσιος πάει …Ζάλτσα
  symparataxi.blogspot.com/2008/10/o.html
  7 Οκτ 2008 – Το Βοιωτοπέδιο έγινε πάλι δόλωμα για το επόμενο διαφημιστικό πακέτο. … και για το Βοιωτοπέδι:

  https://symparataxi.wordpress.com/2008/10/02/ieresaftheresies/

  «Ιερές αυθαιρεσίες» – Ευαγγελίστρια

  Posted by symparataxi στο Οκτώβριος 2, 2008

  Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ
  ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΙΣΜΟΥ

  Ένα τεράστιο μοναστηριακό συγκρότημα
  κτίζει αυθαίρετα o κ. Ιερώνυμος στο δάσος του Ελικώνα

  Η Μητρόπολη Θηβών ‐ Λεβαδείας κατέλαβε σταδιακά μία μεγάλη
  έκταση του όρους Ελικώνα πλησίον σημαντικών αρχαιολογικών χώρων
  [Άσκρης, Κοιλάδας Μουσών(*) κ.ά.]. Ο πρώην μητροπολίτης Θηβών
  Ιερώνυμος παρερμηνεύοντας τη νομοθεσία για την εκκλησιαστική
  περιουσία (νόμος Τρίτση) κατέλαβε τεράστιες εκτάσεις πευκοδάσους γύρω
  από το νεοσυσταθέν μοναστήρι του Ζαγαρά ή Ευαγγελίστριας, χώρος, που
  σύντομα εξελίχθηκε σε ένα τεράστιο μοναστηριακό συγκρότημα. Δίπλα
  του ανεγέρθηκε ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο, ενώ τώρα ετοιμάζεται
  και δεύτερο.
  Όλα αυτά γίνονται χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας ή πολεοδομικές άδειες
  μέσα σε δασικό χώρο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ο οποίος σταδιακά
  υποβαθμίζεται με την ανοχή όλων των αρμοδίων φορέων του Κράτους
  (Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δασαρχείου, Πολεοδομίας, Αρχαιολογικής
  Υπηρεσίας κ.ά.), που λειτουργούν υπό την ασφυκτική πίεση της Εκκλησίας.

  Ο “Μυστράς” του Ελικώνα
  Πλησίον του χωριού Ευαγγελίστρια (Ζαγαράς) υπήρχε μόνο ένας μικρός
  βυζαντινός ναός χαρακτηρισμένος από την Αρχαιολογική Υπηρεσία ως ιστορικό
  μνημείο. Αυτομάτως ο περιβάλλον χώρος σε ακτίνα χιλίων μέτρων θεωρείται ως
  ζώνη προστασίας του εκάστοτε μνημείου. Στην «Ιστορία των Θηβών» του
  Γεωργίου Τσεβά, γραμμένη το 1928, ο συγγραφέας αναφέρεται με
  λεπτομέρειες στα μοναστήρια της Βοιωτίας. Παρ’ όλο που αναφέρει πλείστα όσα
  μοναστήρια, δεν κάνει καν νύξη για ύπαρξη μοναστηριού στην θέση
  Ευαγγελίστρια. Προφανώς η μονή Ευαγγελίστριας δεν υπήρχε το 1928 ούτε καν
  σαν ιστορική μνήμη, γιατί στο βιβλίο αναφέρονται άλλα μοναστήρια που
  προϋπήρξαν, αλλά δεν ήταν σε λειτουργία τις ημέρες του. Η ύπαρξη βυζαντινού
  ναού στο συγκεκριμένο χώρο δεν συνεπάγεται την ύπαρξη μοναστηριού, λόγος, ο οποίος θα δικαιολογούσε ενδεχομένως την επανίδρυση κάποιας μονής εκεί.

  (*) Για την καταπάτηση και καταστροφή της Κοιλάδας των Μουσών από τον κ. Ιερώνυμο, βλ.
  «Δ», τ. 248‐249, 251, 257, 260‐261, 279 και 310.


  Σπασμένο τεμάχιο αρχαίου
  μαρμάρου με σκαλισμένο ένα βραχύ
  ξίφος. Φωτογραφήθηκε πλησίον
  του βυζαντινού ναού, όπου
  προφανώς προϋπήρχε αρχαίο
  Ελληνικό ιερό ‐πιθανώς Νυμφαίο‐
  λόγω των άφθονων νερών της
  περιοχής
  .

  Εντός του χώρου προστασίας του βυζαντινού μνημείου σταδιακά
  κατασκευάστηκε ένα ολόκληρο κτιριακό συγκρότημα, η Ιερά Μονή
  Ευαγγελίστριας. Ο κ. Ιερώνυμος, μητροπολίτης Θηβών ‐ Λεβαδείας από το 1981ενέτεινε τις προσπάθειές του και η μονή αυτή, όπως φαίνεται και στις
  φωτογραφίες, μετεξελίχθηκε σε ένα μοναδικό μοναστηριακό συγκρότημα έξω από το Άγιο Όρος με εκκλησίες, δρόμους, αίθουσες, καταλύματα, βοηθητικούς χώρους, εγκαταστάσεις ρεύματος, τηλεφώνου κ.λπ., σε ένα σύγχρονο μικρό “Μυστρά”.
  Σε ερωτήσεις που της τέθηκαν η Α΄ Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
  δεν ήταν σε θέση να δώση εξηγήσεις για την ύπαρξη του τεραστίου αυτού
  συγκροτήματος. Τον μόνο προβληματισμό που εξέφρασε ήταν πως με την
  ενσωμάτωση του βυζαντινού μνημείου στο μοναστήρι αυτό έπαψε να είναι
  επισκέψιμο στο ευρύ κοινό παρά μόνον με την συναίνεση των μοναχών.
  Από οικολογικής πλευράς ο χώρος είναι δασικός με δάση πεύκων και
  ελάτων. Το οροπέδιο από την Ευαγγελίστρια μέχρι την Κορώνεια είναι ιδιαίτερου
  φυσικού κάλλους με σπάνια βότανα. Μεγάλης κλίμακας επεμβάσεις έχουν
  άμεσες αρνητικές συνέπειες στο οικοσύστημα. Η Δασική Υπηρεσία όμως, δεν
  επεμβαίνει. Ούτε η Πολεοδομία επεμβαίνει παρ’ όλο, που οι κατασκευές, όπως θα
  εξετάσουμε στη συνέχεια, δεν έγιναν μόνον χωρίς οικοδομική άδεια, αλλά και σε
  χώρο, στον οποίο η Εκκλησία δεν διαθέτει νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας.

  Στη θέση των δένδρων “φύτρωσαν” δύο συνεδριακά κέντρα
  Μερικές δεκάδες μέτρα από το μοναστηριακό συγκρότημα κι αφού
  κόπηκαν πλήθος αιωνόβιων δένδρων του δάσους του Ελικώνα, ο κ. Ιερώνυμος
  ανέγειρε ένα διώροφο σύγχρονο συνεδριακό κέντρο. Διαθέτει τεράστια αίθουσα
  διαλέξεων και μεγάλη κουζίνα, η οποία μπορεί να παρασκευάση γεύματα για
  200‐300 παρευρισκομένους.


  Δεξιά στη φωτογραφία διακρίνεται ένα μικρό μέρος του χωμένου στο δάσος
  μοναστηριακού συγκροτήματος. Επάνω αριστερά φαίνονται τα δύο συνεδριακά κέντρα.
  Στη μέση, στο άνοιγμα του δάσους μόλις διακρίνεται μέρος της οδού, που συνδέει τη
  μονή με τα συνεδριακά κέντρα. Κάτω από το άνοιγμα δεν υπάρχουν δένδρα, γιατί εδώ
  ρίχνουν τα σκουπίδια τους οι μοναχές· πρόσφατα τα σκουπίδια πήραν φωτιά και κάηκε
  μέρος του δάσους.

  Το συνεδριακό αυτό κέντρο φαίνεται πώς δεν επαρκούσε για τις
  συνεδριακές ανάγκες της μητρόπολης, διότι πρόσφατα ξεκίνησε η ανέγερση
  δεύτερου κτιρίου ‐τριώροφου αυτή τη φορά‐ ακριβώς δίπλα στο προηγούμενο. Το ‐ημιτελές ακόμα‐ δεύτερο συνεδριακό κέντρο φαίνεται ακόμα πιο επιβλητικό από
  το πρώτο, η δε αρχιτεκτονική του μοιάζει με πολυτελούς ξενοδοχείου.
  Τα συνεδριακά κέντρα δεσπόζουν στην περιοχή. Είναι ορατά και από το
  Φράγκικο κάστρο της Κοιλάδας των Μουσών, όπου, όπως ο «Δ» έχει
  επανειλημμένα καταγγείλει, ο κ. Ιερώνυμος έχει ξεκινήσει την αυθαίρετη
  κατασκευή ενός ακόμα μοναστηριού, της Μονής Μεταμορφώσεως του
  Σωτήρος. (βλ.: «Έγγραφο Ζαχόπουλου βάζει την «ταφόπλακα» στην
  Κοιλάδα των Μουσών», «Δ», τ. 310.)
  Μυστήριο πρέπει να θεωρηθή σε τι αποσκοπούν αυτά τα «συνεδριακά
  κέντρα». Δεν είναι μόνιμα στελεχωμένα, και δεν προσφέρονται λόγω των
  αποστάσεων και της δύσκολης προσβασιμότητας. Σε σπάνιες περιπτώσεις
  πολυήμερων συνεδρίων, που λαμβάνουν χώρα στο συνεδριακό κέντρο της
  Λιβαδειάς μία ημέρα παρουσιάσεων ανατίθεται στις εγκαταστάσεις της μονής
  Ευαγγελίστριας. Είναι αξιοσημείωτο, ότι σε περίπτωση ενός οικολογικού
  συνεδρίου με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος αποφασίστηκε οι
  παρουσιάσεις να λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις της Ευαγγελίστριας. Το
  ειρωνικό αυτής της πρωτοβουλίας ήταν πως εκδήλωση που αποσκοπούσε στην προώθηση της προστασίας του περιβάλλοντος συνήλθε σε οικολογικά
  βεβιασμένο χώρο νομιμοποιώντας τρόπον τινά την παραβίαση.

  Ο χώρος, όπου κτίσθηκαν τα κτίρια είναι δασικός. Παρά το ότι, το
  Δασαρχείο Λιβαδειάς με το Α.Π. 1301/17‐8‐93 έγγραφό του ισχυρίζεται, ότι ο
  χώρος στερείται δασικής βλάστησης, με το συνημμένο του ίδιου αυτού εγγράφου
  αυτοδιαψεύδεται. Στο τοπογραφικό διάγραμμα της περιοχής, που έκαναν το
  λάθος κι επισύναψαν, φαίνονται σημειωμένα το δάσος, που καλύπτει την
  περιοχή (βλ. εικόνα.)

  Στο έγγραφο αυτό το συνεδριακό κέντρο αναφέρεται ως πνευματικό κι
  αυτό ίσως γιατί βάσει του δασικού νόμου, δεν επιτρέπεται να ανεγείρουν επάνω
  στο βουνό συνεδριακό, αλλά μόνο πνευματικό κέντρο. Η μετονομασία έγινε
  αργότερα.


  Το έγγραφο Α.Π. 1301/17‐8‐1993 του Δασαρχείου Λιβαδειάς, σύμφωνα με το οποίο ο χώρος όπου θα ανεγερθή το πνευματικό (συνεδριακό) κέντρο της
  Μητρόπολης Θηβών‐ Λεβαδείας «στερείται δασικής βλαστήσεως».
  Στο συνημμένο του εγγράφου τοπογραφικό διάγραμμα του χώρου φαίνονται
  σημειωμένα γύρω από το συνεδριακό κέντρο πλήθος δένδρων.

  Χωρίς οικοδομική άδεια

  Ο μηχανικός κ. Ιωάννης Κετσέας απευθύνθηκε στη Νομαρχιακή
  Πολεοδομία Βοιωτίας και ζήτησε τον αριθμό αδείας του υπό ανέγερση
  τριώροφου συνεδριακού κέντρου (αίτηση 6/6/05). Προκειμένου να πάρη την
  απάντηση χρειάστηκε να ζητήση την βοήθεια του εισαγγελέα τρείς φορές.
  Τελικά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας του απάντησε, ότι δεν υπάρχει
  οικοδομική άδεια, αντί δε να επέμβη στο χώρο, να σταματήση τις εργασίες, να
  κατάσχη τα μηχανήματα και να συλλάβη τον εργολάβο, προσπάθησε να
  δικαιολογηθή λέγοντας πως “έχει υποβληθή μελέτη οικοδομικής άδειας
  προσθήκης κατ’ έκταση” (Α.Π. 2201, 8‐7‐05). Ισχυρίζονται δηλαδή, ότι δεν
  χρειάζεται άδεια για το τριώροφο κτίριο, αφού υπάρχει, (αν υπάρχει), η προ
  πολλών ετών εκδοθείσα άδεια για το παραπλεύρως κτίριο.

  Ο νόμος Τρίτση 1700/1987

  Στο θέμα όμως, υπάρχει και άλλη μία πολύ σημαντική παράμετρος. Ο χώρος, όπου έχουν ανεγερθή οι τεράστιες αυτές εγκαταστάσεις δεν ανήκει κάν στην Εκκλησία, αλλά στο Δημόσιο. Στην παρ. α΄ του παραπάνω εγγράφου του
  Δασαρχείου διαβάζουμε: “Μετά την αυτοψία αρμοδίου υπαλλήλου μας
  διαπιστώθηκε, ότι η έκταση, στην οποία θα κατασκευασθεί το “Πνευματικό Κέντρο
  Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδέων” αποτελεί τμήμα έκτασης του
  Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπου ήταν εγκατεστημένες οι θερινές κατασκηνώσεις. Το εν λόγω τμήμα παρέμεινε στην ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής σύμφωνα με το από 13.4.1989 Πρακτικό Α΄ της επιτροπής, που
  συγκροτήθηκε δια της υπ’ αριθμ. 3044/22.3.1989 απόφασης του Νομάρχη Βοιωτίας, που προβλέπεται υπό του άρθρου 2 παρ. 2 του Νόμου 1811”.


  1. Τα δύο συνεδριακά κέντρα μέσα στο δάσος του Ελικώνα.


  2. Εικόνα από την καταστροφή τεράστιων αιωνόβιων δένδρων.


  3. Το πρώτο συνεδριακό κέντρο (μερικά πεύκα διασώθηκαν στον προαύλιο χώρο του.)


  4. Το υπό ανέγερση δεύτερο συνεδριακό κέντρο (ωρισμένα δένδρα του δάσους σχεδόν
  εφάπτονται στην οικοδομή.)

  Ο χώρος που βρίσκονται τα συνεδριακά κέντρα ανήκε στο ΥΠ.Ε.Π.Θ.. Την
  δεκαετία του ’70, όπως και στον Παρνασσό, είχαν ιδρυθεί εκεί από την εκκλησία κατασκηνώσεις οι οποίες όμως μετά από μια δεκαετία έπαυσαν να λειτουργούν.
  Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας
  καταπάτησε με νομιμοφανή τρόπο το χώρο των κατασκηνώσεων κι άρχισε την ανοικοδόμηση ‘Πνευματικού Κέντρου’. Ο λόγος για την χρήση του όρου ‘Πνευματικό Κέντρο’ προφανώς αποσκοπούσε στη εκμετάλλευση ενός ‘παράθυρου΄ στον Δασικό Νόμο, που επιτρέπει την κατασκευή ‘Πνευματικών Ιδρυμάτων’ εντός δασικών εκτάσεων στους ιδιοκτήτες τους. Ας δούμε πώς.

  Ο τότε υπουργός, Αντώνης Τρίτσης, τα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης
  της χώρας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., τη δεκαετία του ’80, εισήγαγε νομοθεσία, σύμφωνα
  με την οποία η εκκλησιαστική περιουσία θα περιερχόταν στο Δημόσιο με σκοπό
  να αποδοθή σε κτηνοτρόφους και αγρότες, ώστε να γίνη παραγωγική (νόμος Τρίτση).

  Η Εκκλησία φυσικά αντέδρασε εντόνως στην πρωτοβουλία αυτή.
  Μετά από πολλές διαβουλεύσεις βρέθηκε η εξής συμβιβαστική λύση:
  Αποδιδόταν στα μοναστήρια μία ζώνη 200 μέτρων γύρω τους. Αυτό σήμαινε, ότι
  και 0 τ.μ. εμβαδόν να είχε κάποιο μοναστήρι, θα αποκτούσε τώρα με 4 πλευρές (200+200=400 μέτρων), εμβαδόν 160 στρέμματα. Επομένως αν ένα
  μοναστήρι είχε έστω 30‐40 στρέμματα, θα κατέληγε με το νέο νόμο να έχη στην
  κατοχή του 200 περίπου στρέμματα. Όσα μοναστήρια δεν είχαν περιουσία γύρω
  από τον χώρο τους, όπως η μονή Ευαγγελιστρίας, αποδέχθηκαν το νέο νόμο (Ν.1811, Φ.Ε.Κ. 231, 13.10.88, παρ. 53), γιατί αποκτούσαν αυτόματα τουλάχιστον 160 στρέμματα. Όσα μοναστήρια όμως, ήταν κάτοχοι μεγάλων εκτάσεων αρνήθηκαν να αποδεχθούν τον νόμο Τρίτση.
  Σύμφωνα με τον νόμο Τρίτση συστήθηκαν επιτροπές και παραχώρησαν τις ‘ζώνες προστασίας’ σε όσα μοναστήρια αποδέχθηκαν την τη νομοθεσία.
  Η Εκκλησία της Ελλάδος όμως, …προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και κατέθεσε μήνυση εναντίον του Ελληνικού Κράτους για καταπάτηση της περιουσίας της.

  Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποδέχθηκε την προσφυγή της Εκκλησίας, κρίνοντας ότι δεν έχει δικαίωμα ένα Κράτος να θεσπίζη νομοθεσία, με
  την οποία να καταλαμβάνη εκκλησιαστική περιουσία. (Υπάρχουν ανοικτές
  υποθέσεις στην Ευρώπη, και η Καθολική Εκκλησία ποτέ δεν θα επέτρεπε να
  συμβή κάτι τέτοιο, για δικά της αποκλειστικά συμφέροντα).

  Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εκτίμησε τότε την εκκλησιαστική περιουσία σε
  2,5 τρις δραχμές. Ο μόνος τρόπος, που θα μπορούσε το Ελληνικό Κράτος να
  αποκτήση την εκκλησιαστική περιουσία ήταν να πλήρωνε στην Εκκλησία αυτό το
  ποσόν. Επειδή αυτό εκ των πραγμάτων δεν ήταν εφικτό για τον κρατικό
  προϋπολογισμό, ο νόμος Τρίτση απέβη άκαρπος και ανενεργός, και σύμφωνα
  με το άρθρο 55 του νόμου 2413 (Φ.Ε.Κ. 124 / 17.06.96), παρ. 2, ανακλήθηκαν,
  από τότε που εκδόθηκαν και θεωρήθηκαν “ως μηδέποτε εκδοθείσες, όλες οι διοικητικές πράξεις οποιουδήποτε είδους” για τις μονές.
  Κατά συνέπεια λοιπόν, οι εκτάσεις, που είχαν παραχωρηθή σε μοναστήρια όπως η μονή Ευαγγελίστριας σύμφωνα με τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Τρίτση, έπαυσαν να ανοίκουν πλέον στα μοναστήρια στα οποία απεδώθησαν, και επανείλθαν στην ιδιοκτησία του κράτους (ΥΠ.Ε.Π.Θ.).

  Η νομική βάση δηλαδή επάνω στην οποία τα μοναστήρια βασίζουν την ιδιοκτησία του χώρου έχει εκπέσει και δεν έχουν πλέον νόμιμα
  Δικαιώματα στον χώρο, δηλαδή δεν είναι ιδιοκτήτες αλλά καταπατητές του χώρου ο οποίος έχει επανέλθει στην ιδιοκτησία του Δημοσίου.

  Δεν πίνουν καθαρό νερό, έχουν όμως μοναστήρια

  Η Θήβα και οι γύρω περιοχές πίνουν δηλητηριασμένο νερό. Δεν είναι
  μόνον ο Ασωπός δηλητηριασμένος· όλο το υπέδαφος της Θήβας έχει
  δηλητηριαστή και σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις το νερό της είναι
  επικίνδυνο προς πόση. Τη στιγμή, που η Νομαρχία δεν διαθέτει τις πιστώσεις να
  συνδεθή με τον ταμιευτήρα του Μόρνου, ώστε να πίνουν υγιεινό νερό οι Θηβαίοι,
  πληροφορίες από τη Θήβα αναφέρουν, ότι ίσως η ίδια η Νομαρχία να είναι
  εκείνη, η οποία χρηματοδότησε το δεύτερο συνεδριακό κέντρο του κ. Ιερώνυμου.
  Θα θέλαμε να μας πληροφορήση η Νομαρχία Βοιωτίας αν έχη συμμετάσχει
  στην χρηματοδότηση αυτών των «συνεδριακών κέντρων», με ποιο σκεπτικό και
  βάσει ποιών κοινοτικών προγραμμάτων. Γιατί θα ήταν όλως απαράδεκτο να
  αγνοήται η δημόσια υγεία και να δίνεται έμφαση σε φαραωνικού τύπου
  κατασκευές «προς σωτηρίαν των ψυχών ημών».
  Θα θέλαμε επίσης να πληροφορηθούμε γιατί έκλεισαν οι παιδικές
  κατασκηνώσεις, και δεν επαναλειτούργησαν επί διακονίας του νυν
  αρχιεπισκόπου, όταν στον επιβατήριο λόγο του έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα
  τις ανάγκες της νεολαίας. Μήπως επειδή η λειτουργία κατασκηνώσεων κοστίζει;

  Οι δέσμιοι της ευσεβούς ψήφου παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης
  όχι μόνο στη Θήβα, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα, πλήρως εξαρτώμενοι από τις
  “ευλογίες” των κατά τόπους μητροπολιτών, είτε “κάνουν τα στραβά μάτια”, είτε
  ωθούνται σε παρανομίες προβαίνοντας σε ενέργειες καταφανώς εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.

  Με την εκλογή του ο κ. Ιερώνυμος παρουσιάστηκε ως εμπνευσμένος
  άνθρωπος, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και πεφωτισμένος πατριάρχης.
  Όμως η Μητρόπολη Θηβών επί των ημερών του καταπάτησε όχι μόνο την Κοιλάδατων Μουσών και μέρος του Ελικώνα, αλλά κι άλλες περιοχές της Βοιωτίας, τις
  οποίες θα παρουσιάσουμε σε επόμενο τεύχος.

  Γιάννης Λάζαρης

 10. Ο/Η του κώλου λέει:


  Βρε Καμμένο τι έγραφε ο υπάλληλός σου στο μπλογκ του, πριν νοικοκυρευτείτε με τον Αλέξη;
  Από δω και πέρα σας θέλω του Κατηχητικού (με γραβάτα)

  https://olympia.gr/2011/07/09/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%88%CE%AC%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%B5/

  Συνεργάτης του αρχιεπισκόπου «ψάρευε» παλ ικάρια στο διαδίκτυο! Μακελειό απόψε, με το ν Στέφανο Χίο.

  Posted by olympiada στο Ιουλίου 9, 2011

  Το Μακελειό απόψε αποκαλύπτει

  -Βίντεο ντοκουμέντο με στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου την ώρα που επιδίδεται σε cyber sex με νεαρούς στο διαδίκτυο.

  -Οι κολεγιές του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας με τον μεγαλέμπορο οπλικών συστημάτων Τζόρτζ Χάλαγκ και το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

  «Σχετικά με κληρικό της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την περίπτωση του οποίου έγινε αναφορά στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής, ο Μακαριώτατος διέταξε την άμεση διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης ….» (iaath.gr/, «Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κυριακή, 10 Ιούλιος 2011 17:01»).

  https://olympia.gr/2012/09/21/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%AE%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF/

  Πως οι πακιστανοί επιβήτορες χρησιμοποιούνται για να εκβιάζουν αξιωματούχους με «αδυναμίες». Για τον μητροπολίτη μάθαμε. Για τον τραπεζίτη;

  Posted by olympiada στο Σεπτεμβρίου 21, 2012

  Για τις υψηλές και εκλεκτές παρέες της Πάρου;

  ΜΑΚΕΛΕΙΟ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

  Ο καταγγέλλων ιεράρχης

  Συνελήφθησαν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του makeleio.gr , από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής την Πέμπτη, ένας Βούλγαρος μοναχός και ένας Αλβανός υπήκοος με τη κατηγορία της εκβίασης γνωστού μητροπολίτη της Ελλαδικής Εκκλησίας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο ποινικά διωκόμενοι απαιτούσαν συνεχώς και πιεστικά από τον ανώτατο κληρικό, 100.000 ευρώ για να μην «αναγκαστούν να βγάλουν στη φόρα» βίντεο στο οποίο κατά τους ισχυρισμούς τους απεικονίζονταν ο Μητροπολίτης να συνευρίσκεται ερωτικά με τρείς Πακιστανούς! Ο ρασοφόρος κατέφυγε στην αστυνομία κι αυτή βέβαια έκανε τη δουλειά της.

  Το makeleio.gr είναι σε θέση να γνωρίζει την υπόθεση εδώ και καιρό. Από καλά πληροφορημένες εκκλησιαστικές πηγές. Όπως και να είναι εις γνώσιν του… το …πυρακτωμένο προανακριτικό υλικό. Όντως σε οπτικό υλικό απεικονίζεται ο σεβασμιότατος να είναι όρθιος και γυμνός και να έχουν πέσει πάνω του δύο μαυριδεροί λαθραίοι με σκοπό την γεννετήσια ικανοποίηση του. Το …γύρισμα πρέπει να έχει γίνει σε χώρο της Μητρόπολης ή στο σπίτι του γέροντα.

  Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης φέρεται να έχει ισχυριστεί ότι την ώρα της συνεύρεσης «του είχαν ρίξει κάτι στο ποτήρι που έπινε με αποτέλεσμα να ζαλιστεί και να τον διαπομπεύσουν» οι εκβιαστές και οι συνεργάτες τους.

 11. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.ereportaz.gr/rachil-makri-taverniaris-o-voutsis-katevase-apo-to-sait-tis-voulis-ta-stichia-gia-to-dimosio-chreos-ichitiko/
  Tα πυρά της Ραχήλ Μακρή δέχτηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης στην εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού, Νυχτερινό Ρεπορτάζ, στον ALPHA 989.

  Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε ταβερνιάρη τον κ. Βούτση, ζητώντας μάλιστα συγγνώμη από το συγκεκριμένο κλάδο, ο οποίος όπως τόνισε η ίδια «παλεύει να βγάλει τίμια το ψωμί του, καθώς είναι δύσκολο να έχεις ταβέρνα σε μια τόσο δύσκολη εποχή».

 12. Ο/Η Παλιός λέει:

  Οι γιοί είναι αλλιώς

  http://www.protothema.gr/greece/article/729948/kai-o-gios-tou-nikou-voutsi-metaxu-ton-allilegguon-pou-perimenan-ton-koufodina-exo-apo-ton-korudallo/

  Ο Γιώργος Βούτσης-Βογιατζής καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλακή για τη ληστεία και αφέθηκε ελεύθερος, αφού εξέτισε 17 μήνες και έκανε 223 μεροκάματα στο τυπογραφείο των φυλακών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s