Αν η Βουλή των Ελλήνων είναι «βόθρος»…

[…τότε τι είναι η Ιεραρχία του δεσπότη της Κοζάνης;]

Κοζάνη, 28 Σεπτεμβρίου 2012. Αγιασμός από ιερέα της Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης, των γραφείων των Ταγμάτων Εφόδου, της «σποράς των νικημένων του ’45» (Πλατεία Γιολδάση). Δυόμιση μήνες μετά, ο αγιασμένος Χρυσαυγίτης Θανάσης Καρπούζας καταδικάστηκε στην Κοζάνη (Αυτόφωρο), για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης με σουγιά, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών.

Μπλογκ Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές
Η Βουλή είναι το σύμβολο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Δεν ωραιοποιούμε τίποτα, δεν αγνοούμε τις διαχρονικές θλιβερές καταστάσεις του Κοινοβουλίου, ιδιαίτερα τις σημερινές, όπου διανύει μια περίοδο μεγάλης έκπτωσης. Ο έχων θεωρίαν ταβερνιάρη Πρόεδρός της Βούτσης (πατήρ), είναι ολότελα ανάξιος των περιστάσεων και δεν μπορεί να υπερασπιστεί τίποτα («Βούτσης: Δεν δέχομαι να λένε «βόθρο» τη Βουλή»), έχοντας ο ίδιος («Βούτσης: Ξέρω να χτυπάω εγώ ρε μαλ…κα!») αλλά και το κόμμα του συμβάλει συντριπτικά στην απαξίωσή της («Βούτσης: Πού έχω μπλέξει ρε π@@στη -Τι κ@@@γεροι είναι αυτοί»), ακόμη και μέσω της ανάδειξης της θυγατρός Κωνσταντόπουλου και συζύγου ευγενούς ναύτου («Σύζυγος Ζωής: Αλέξη Τσίπρα έχεις κάτι αρχ@δι@ από εδώ έως την Σιγκαπούρη») ως Προέδρου της ή της συστηματικής νομοθέτησης μέσω τροπολογιών ή μέσω των απαράδεκτων εμφανίσεων του πρωθυπουργού («Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Δε θα έλυνες κουίζ δημοτικού», «Μου θυμίζετε ένα κουίζ που μας έβαζαν στο σχολείο «Τι είναι πιο βαρύ ένα κιλό σίδερο ή ένα κιλό βαμβάκι;». Είμαι σίγουρος ότι δεν θα βρίσκατε την σωστή απάντηση κύριε Μητσοτάκη… Αυτήν την αντιπολίτευση του ό,τι κάτσει, ό,τι λάχει και έτσι και γιουβέτσι, δεν μπορεί να την παρακολουθήσει κανείς»).

Όμως, όταν ο θεσμός δέχεται αισχρές επιθέσεις από Αρχιερείς της Εκκλησίας των ατιμώρητων σκανδάλων, της Εκκλησίας ενός κλειστού, εξουσιαστικού και υπερπρονομιούχου club άγαμων δεσποτάδων, που ως κληρονόμος της βυζαντινής θηριωδίας, ιστορικά στερούμενη δημοκρατικής κουλτούρας και έχοντας παραμερίσει ολότελα από τη διοίκησή της το λεγόμενο ποίμνιο, στήριξε τα καθεστώτα Μεταξά και Παπαδόπουλου, της Εκκλησίας της οποίας και σήμερα ιερείς ευλογούν τα γραφεία των Ταγμάτων Εφόδου της εωσφορικής («ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ WATCH: Λάτρης του Εωσφόρου ο Νίκος Μιχαλολιάκος»), «σποράς των νικημένων του ‘45» («Μιχαλολιάκος: ‘Είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945’ – YouTube»), που οργανώνουν αποκρυφιστικές νυχτερινές τελετές στα αττικά όρη τις ημέρες των ηλιοστασίων («Ημέρα μύησης-ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής … – XYZ Contagion») και ο Αρχιεπίσκοπός της, όπως και κάποιος «σκατιάρης» μητροπολίτης («Μιχαλολιάκος για Άνθιμο: «Σκατιάρης που το έπαιξε δίπορτο»), τόσο αναίσχυντα, δεξιώνεται στο αρχοντικό της Αγίας Φιλοθέης («Σώσον Κύριε τους φασίστες!») το χιτλερικό ζεύγος του ροζ Hotel New Dream («Η φορολογική φωλίτσα του ζεύγους Mιχαλολιάκου») , τότε η Βουλή για μας γίνεται αυτό ακριβώς που τους ενοχλεί, το υπέρτατο έμβλημα της Δημοκρατίας.

Προχτές, μια μέρα μετά την ψήφιση των προκλητικών φοροαπαλλαγών του Άθωνα (με τροπολογία, χωρίς συνοδευτική έκθεση της επιβάρυνσης του προϋπολογισμού, από το Λογιστήριο του Κράτους), με μοναδικό ΟΧΙ αυτό του «Ποταμιού», ένας αχάριστος δεσπότης, ανικανοποίητος από τα δώρα του δουλόφρονα Τσίπρα, προσποιήθηκε τον «αγανακτισμένο» με λεξιλόγιο χαμαιτυπείου («’Βόθρος’ και ‘κόπρος του Αυγεία’ η Βουλή: Απαράδεκτη δήλωση του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης»).

Το συνηθίζουν οι μαλθακοί δεσποτάδες με τις χρυσές ρόμπες, φορτωμένοι με τα μπιζού τους, να υποδύονται με κωμικοτραγικό τρόπο τους οργίλους Επαναστάτες του γλυκού νερού. Στην ομιλία του ο δεσπότης Παναγιώτης Παπαλεξίου συμπεριέλαβε κουτοπόνηρα ως άλλοθι «αντικειμενικότητας» και μια αστεία «γενναιόδωρη» διακομματική παραχώρηση, αναφερόμενος σε πέντε το πολύ εξαιρέσεις (τους μέτρησε και ποιους εννοεί;) από όλα τα κόμματα (τα κόμματα της Βουλής βέβαια είναι οκτώ): «Εκεί είναι όλη η σαπίλα. Ένας βόθρος είναι η Βουλή των Ελλήνων, παρεκτός εξαιρέσεων στα πέντε δάκτυλα της χειρός, από όλους τους συνδυασμούς».

Ένας Χριστιανός Επίσκοπος δεν χρησιμοποιεί αυτές τις λέξεις και μάλιστα μέσα στο ναό, απευθυνόμενος ακόμη και σε γυναίκες και σε μικρά παιδιά. Ο Παπαλεξίου δεν σεβάστηκε την ιερότητα του δικού του χώρου, την αθωότητα κάποιων από τους ενορίτες του, το ίδιο το αξίωμά του. Κατέφυγε στην ποταπή μέθοδο των βωμολοχιών. Αν ήθελε και το μπορούσε, θα ακολουθούσε την απόλυτα θεμιτή οδό της κριτικής επί συγκεκριμένων θεμάτων. Δεν έχουμε χρεία μαρτύρων, ο άνθρωπος αυτός αυτοαποκαλύφθηκε, με το παραδοσιακό μίσος και με το λεκτικό που οι Ναζιστές και οι ακροδεξιοί, αλλά και κάθε είδους αγοραίος ανθρωπάκος αισθάνονται και χρησιμοποιούν για το θεσμό του Κοινοβουλίου, με τις ισοπεδωτικές γενικεύσεις τους. Τους ζήσαμε στην πάνω μεριά της πλατείας των «Αγανακτισμένων», να μουντζώνουν τη Βουλή, δηλαδή στην ουσία όχι το κτίριο, ούτε τους συγκυριακούς κατοίκους του, αλλά όσα κρίσιμα και σεβαστά αυτή εκπροσωπεί.

Την Κοζάνη και τη Μητρόπολή της είχε επιλέξει ο επαναστάτης υπουργός Λαφαζάνης για να λειτουργηθεί στις 25 του Μάρτη 2015, για να δηλώσει πίστη στο μιλιταριστικό θεσμό των μαθητικών παρελάσεων, για να λικνισθεί αυτάρεσκα στους ήχους της μπάντας των στρατιωτικών παιάνων. Ακόμη κι αυτός όμως ο λαϊκιστής ήταν τουλάχιστον εκλεγμένος από πολίτες, ενώ ο Παπαλεξίου είχε εκλεγεί με τις συνήθεις ίντριγκες των παρασκηνίων της δεσποτικής λέσχης το 2004, επί Χουντόδουλου. Το πατριαρχείο τότε, με ομόφωνη απόφαση της διευρυμένης Συνόδου του, που διαβάστηκε στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και είχε υπογραφεί από 42 επισκόπους, είχε θεωρήσει άκυρη την εκλογή του και τον είχε καλέσει να μην τη δεχθεί. Τώρα ο κρατικός υπάλληλος Παπαλεξίου, αν και μίλησε σαν δεκανέας σε φαντάρους, παραμένει ακόμη στη θέση του και οι βουλευτές και πολιτευτές  του νομού του, με πρώτον και χειρότερο τον «λαγό» του ευσεβή πρώην καπνεργάτη, Σαββίδη, τον Δημητριάδη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την ευσεβέστατη Πρόεδρο του ‘Μ.Νι.’, αυτήν που έγινε το ενωτικό σύμβολο όλου του αριστεροακροδεξιού πατριωτικού αντιμνημονιακού φάσματος, υποκρίνονται πως δεν άκουσαν. Κανείς δεν θα του ζητήσει να προσδιορίσει τι καθιστά τη Βουλή, «βόθρο». Η αοριστία είναι το όπλο του λαϊκισμού. Δημιουργική ασάφεια θα την έλεγε ο Γιάνις, που ναρκισσεύεται κι αυτός όπως οι Μιτροφόροι Κήνσορες αξιών πολύ υπέρτερων από τις δικές τους. Ο φιλοχρυσαυγίτης Θανάσης Λενής (πρώην αρχιμανδρίτης-Ταγματάρχης της Χωροφυλακής), δεσπότης Βοστίτσας, υπερασπίστηκε τον Παπαλεξίου, ίσως όχι μόνο από μίσος για τη Δημοκρατία, αλλά επειδή ο Παπαλεξίου γεννήθηκε στη Ροδιά, ένα χωριουδάκι της σατραπείας του. Το έκανε ψευδόμενος πως ο Ζουράρις είχε πάει στη Βουλή με σαγιονάρες (όχι πως θα κριθεί από αυτό ο αντιπαθέστατος ευσεβής υπουργός, αλλά φορούσε πέδιλα, όπως προκύπτει από τη φωτογραφία που επικαλείται ο Λενής): «Παρακαλώ, γνωρίστε μου σε ποιό χώρο της κατοικίας των οι άνθρωποι πάνε, φορώντας όχι παπούτσια και κάλτσες, αλλά τις ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ ΤΟΥΣ; Ασφαλώς στον «καμπινέ»…». (sic). Αντιπαρερχόμενοι τον ανάξιο Επισκόπου αντιαισθητικό όρο, που αναδεικνύει μαζί με το «βόθρο» του συναδέλφου του μια υποβόσκουσα λεκτική δεσποτική κοπροφιλία, να πούμε πως ο αθεολόγητος χωριάτης ξέχασε πως ο αριστοκράτης Επίσκοπος άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς της Σαγκάης λειτουργούσε στο ναό ξυπόλητος ή με παντόφλες ή με πέδιλα και βέβαια ο καθεδρικός του δεν ήταν «καμπινές».

Δυόμιση μήνες (15/12/2012) μετά τον αγιασμό της ναζιστικής συμμορίας, ο αγιασμένος Χρυσαυγίτης Θανάσης Καρπούζας καταδικάστηκε για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης με σουγιά, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών (Απόφαση 1835/2012 Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης). Όποιος λοιπόν θέλει να ανακαλύψει σε ποιους θα ταίριαζε ο χαρακτηρισμός του βόθρου, δεν έχει παρά να μελετήσει ενδεικτικά, κάποια-από τα πολυάριθμα-δημοσιεύματα του Τύπου, που αναφέρονται σε εκκλησιαστικά σκάνδαλα. Δειγματοληπτικά προτείνουμε τρεις διαφορετικές χρονικές στιγμές (2003, 2009, 2013): «Τα «ροζ σκάνδαλα» της Ιεραρχίας…», Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (26.1.2003). «Σε δεινή θέση έναντι της ελληνικής κοινωνίας έχει περιέλθει τον τελευταίο καιρό η διοικούσα Εκκλησία…».   «Προβληματισμός στους εκκλησιαστικούς κύκλους για τα ροζ σκάνδαλα», koutipandoras2 Δεκ 2013. «….έξαρση που παρατηρείται τελευταία, με συνεχή δημοσιεύματα τόσο στο διαδίκτυο όσο και στον Τύπο, με κληρικούς να

Από τη συλλογή έργων του πρώην πρύτανη της ΑΣΚΤ Δημοσθένη Κοκκινίδη «…των δε κακών μνήμη». Φτιάχτηκαν τα περισσότερα από τον Μάιο του 1967 έως την άνοιξη του 1968, δηλαδή τους πρώτους μήνες της Δικτατορίας.

πρωταγωνιστούν σε σκάνδαλα…».  «Στα πλοκάμια της παιδοφιλίας»-Το Βήμα,  1.2.2009. «Τα σεξουαλικά σκάνδαλα με την κακοποίηση ανηλίκων από θύτες κληρικούς δεν είναι πρωτόγνωρη υπόθεση για την ελληνική Εκκλησία…».

Θέλουμε όμως τώρα να θυμίσουμε και κάποια διαδοχικά παρεμφερή δημοσιεύματα τριών μεγάλης κυκλοφορίας και έγκυρων εφημερίδων, που αφορούσαν τον δεσπότη Κοζάνης και στα οποία δεν έδωσε ποτέ απάντηση. Το λιγότερο που θα είχε κάνει κάθε αξιοπρεπής πολίτης και κρατικός λειτουργός, πολύ περισσότερο ένας Επίσκοπος, θα ήταν να είχε στείλει μια ανοιχτή επιστολή και να ρωτήσει δημόσια τις δυο πρώτες εφημερίδες που τον κατανόμαζαν, τι ακριβώς εννοούσαν.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του, για τον δεσπότη που θέλει να υποδυθεί τον τιμητή Κάτωνα, για την Ιεραρχία στην οποία ανήκει και για τον πολιτικό κόσμο που τον ανέχεται, ειδικά όταν πρόκειται για άνθρωπο που χρωστά εξηγήσεις:

«Χθεσινό δημοσίευμα (σημ.Λασκ.: Παρασκευή 4.2.2005, εφημ. «City Press» του Γ.Κύρτσου) αναφέρεται σε «νέες κασέτες» που εμπλέκουν τους μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεο, Σερρών Θεολόγο και Κοζάνης Παύλο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το περιεχόμενο των κασετών «έχει να κάνει με δικαστικές παρεμβάσεις, «ροζ» υποθέσεις και αμφιλεγόμενη διαχείριση σημαντικών ποσών» (‘Ελευθεροτυπία’,  5.2.2005).

Η είδηση δημοσιεύθηκε την επομένη και στο ‘ΒΗΜΑ της Κυριακής’ (6.2.2005, «Οι «Ιφιγένειες» της Εκκλησίας», εδώ και λίγες ημέρες έχει κατέβει από το διαδίκτυο, όπως και όλη η εφημερίδα, ελπίζω προσωρινά), το οποίο όμως δεν κατονόμασε τους 3 Ιεράρχες, απλά τους “φωτογράφισε”: «..Όλοι οι στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου φοβούνται ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα βγουν νέα στοιχεία τα οποία θα εμπλέκουν και άλλους Ιεράρχες σε υποθέσεις σκανδάλων. Δύο Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος και ένας της νησιωτικής χώρας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Καταγγελίες μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επισήμως σε βάρος τους όμως οι ίδιοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους».

Αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο «δεν έκρυβε την ανησυχία του» ο δεσπότης της Κοζάνης.

 

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Δικαιοσύνη, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

13 Responses to Αν η Βουλή των Ελλήνων είναι «βόθρος»…

 1. Ο/Η Αntifa2 λέει:


  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

  https://jailgoldendawn.com/2015/09/07/20-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83/

  20 καταδικαστικές αποφάσεις μελών και στελεχών της Χρυσής Αυγής
  jailgoldendawn / 07/09/2015

  (……)

  16. Απόφαση 1835/2012 Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης: Καταδίκη Καρπούζα, μέλους της Χρυσής Αυγής, για επίθεση με μαχαίρι στην Κοζάνη (15/12/2012).

  Το δικαστήριο καταδίκασε τον Αθανάσιο Καρπούζα για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης δεκατεσσάρων (14) μηνών. Συγκεκριμένα:

  “Κηρύσσει τον κατηγορούμενο ένοχο του ότι στην Κοζάνη στις 15/12/2012… ενεργώντας με πρόθεση, έχοντας αποφασίσει να εκτελέσει το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, επιχείρησε πράξη που περιέχει τουλάχιστον αρχή εκτέλεσης του εγκλήματος αυτού, η οποία δεν ολοκληρώθηκε όχι με δική του βούληση, αλλά από εξωτερικά εμπόδια. Ειδικότερα, στον παραπάνω τόπο και χρόνο, περί ώρα 02:45 διερχόμενος πεζός από την οδό Β. Φόρη μαζί με τους φίλους του Δημήτριο Χαλιούλια και Αθανάσιο Παπαζήση, φθάνοντας στο ύψος του καταστήματος με την επωνυμία “Ποδήλατο” διαπληκτίστηκε φραστικά με δύο θαμώνες που στέκονταν έξω από το κατάστημα αυτό, επειδή οι τελευταίοι, όταν τους είδαν να διέρχονται από το σημείο εκείνο φορώντας μπλούζες της Χρυσής Αυγής, τους αποκάλεσαν “φασίστες”. Αφού ο κατηγορούμενος συνοδευόμενος από τους φίλους του εισήλθε στο εσωτερικό του καταστήματος προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις από τα άτομα που τους αποκάλεσαν φασίστες… εντελώς ξαφνικά ενεργώντας με πρόθεση, έχοντας αποφασίσει να προξενήσει σε άλλον σωματική κάκωση και βλάβη της υγείας του με τρόπο που θα μπορούσε να προκαλέσει στον παθόντα κίνδυνο για τη ζωή του… αφού στράφηκε προς έναν πελάτη του καταστήματος που καθόταν στο μπαρ, τα στοιχεία του οποίου δεν εξακριβώθηκαν μέχρι σήμερα, έβγαλε από την τσέπη του παντελονιού του ένα μαχαίρι, τύπου σουγιά, συνολικού μήκους 15 εκατοστών και σε μήκος λεπίδας 6 εκατοστών, και αγκαλιάζοντάς τον από το λαιμό, τοποθέτησε το προαναφερόμενο όπλο που παράνομα έφερε μαζί του στο λαιμό του άγνωστου μέχρι σήμερα πελάτη, έχοντας σκοπό να προξενήσει σωματική κάκωση και βλάβη της υγείας του με τρόπο που θα μπορούσε να προκαλέσει στον παθόντα κίνδυνο για τη ζωή του. Ωστόσο, η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε όχι από τη δική του βούληση, αλλά από εξωτερικά εμπόδια και συγκεκριμένα επειδή, αφού έγινε αντιληπτή η ενέργειά του από τους λοιπούς θαμώνες του καταστήματος και αυτοί επιτέθηκαν εναντίον του, αναγκάστηκε να πάρει το προαναφερόμενο όπλο από τον λαιμό του παθόντος και να τοποθετήσει αυτό στην τσέπη του παντελονιού του”.

 2. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  https://www.romfea.gr/katigories/10-apopseis/16325-epistoli-kalabruton-ambrosiou-ston-kozanis-paulo

  Επιστολή Καλαβρύτων Αμβροσίου στον Κοζάνης Παύλο

  Σεβασμιώτατε,

  Με πολλήν θλίψιν ανέγνωσα την είδηση, ότι ο κ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ωργίσθη καθ’ Υμών, επειδή είπατε, ότι η Βουλή των Ελλήνων ομοιάζει με βόθρο!

  Ούτε επικροτώ, ούτε όμως και αποδοκιμάζω τόν χαρακτηρισμό! Επιθυμώ όμως να Σας βοηθήσω στην Απολογία Σας.
  (….)

  Κύριε Πρόεδρε,

  * Παρακαλώ, γνωρίστε μου σε ποιό χώρο της κατοικίας των οι άνθρωποι πάνε, φορώντας όχι παπούτσια και κάλτσες, αλλά τις ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ ΤΟΥΣ; Ασφαλώς στον «καμπινέ» και όχι βέβαια στο σαλόνι του σπιτιού τους!
  (….)
  Ώστε, κ. Πρόεδρε, μήπως είναι η ώρα να πάτε σε κάποιο ψυχο-οφθαλμίατρο και να ελέγξετε τήν πνευματική Σας όραση;

  Εμείς για να Σας βοηθήσουμε, παραθέτουμε την φωτογραφία του Υπουργού με τις ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ!
  (…..)
  Κύριε Βούτση, τι είσθε;

  * ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ;
  * ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ;
  * ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΣ;
  * ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ;
  ή *ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ;
  (….)

  Αμβρόσιος: Γλυκιά ελπίδα η Χρυσή Αυγή…
  ΕΘΝΟΣ On Line 12:38, 28/10/2012

  http://www.kalavrytanews.com/2016/11/blog-post_29.html
  Ιερώνυμος: Ο Αμβρόσιος δεν κάνει λάθος, το πρόβλημα είναι ο τρόπος που τα λέει
  11/02/2016 09:02:00 Π.Μ.

  ΑΙΓΙΟ: AΓΙΑΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/04/21/amvrosios-lenis-pirounakis/

  Ταγματάρχης Χωροφυλακής Αμβρόσιος Λενής: Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του παπα-Γιώργη Πυρουνάκη

  Posted by Κλέων Ι. στο 2016/04/21

  Υπάρχει ένα θολό μη διευκρινισμένο σημείο. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος Λενής, σύμφωνα με τη Wikipedia, «υπηρέτησε ως ιερέας της Ελληνικής Αστυνομίας από το έτος 1963 μέχρι το 1974». Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας «επί μία δεκαετία υπηρέτησε ως Πρεσβύτερος στο Σώμα της τότε Βασιλικής Χωροφυλακής, ως Ιεροκήρυκας του Σώματος». Και ο γνώστης των εκκλησιαστικών θεμάτων δημοσιογράφος Θωμάς Τσάτσης μας πληροφορεί:

  «[…] Άλλωστε οφείλει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα στη θητεία του στη θρησκευτική υπηρεσία της χωροφυλακής, (ναι, ναι της χωροφυλακής!) στη διάρκεια της δικτατορίας. Παρέμεινε στη θέση αυτή από το 1968 έως το 1976. Είναι κάτι που καταγράφει και στο βιογραφικό του, χωρίς όμως να προσδιορίζει χρονικά την περίοδο που ήταν ‘προϊστάμενος’ της θρησκευτικής υπηρεσίας των χωροφυλάκων, υπηρεσία που σήμερα έχει μετονομαστεί σε Θρησκευτική Υπηρεσία της Αστυνομίας. Αυτό όμως είναι ένα άλλο ξεχωριστό κεφάλαιο».

  Από ένα πολύ χρήσιμο βιβλίο, Γιάννης Γκίνης, ‘Ιεράρχες διάκονοι της χούντας‘, Α έκδοση 1978, Β’ έκδοση από τις εκδόσεις Βασδέκης, 1981, μαθαίνουμε τελικά ότι το επίσημο δελτίο της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε γράψει τον Σεπτέμβριο του 1976, με αφορμή την χειροτονία του στην ανύπαρκτη Μητρόπολη Ταλαντίου, πως από ιεροκήρυξ είχε λάβει τον βαθμό του Μοιράρχου, και κατόπιν του Ταγματάρχου Χωροφυλακής:
  ………..


  ………………………….

  Μακέτα: Χρήστος Παπαγεωργίου

  Εδώ ‘Η ιστορία ενός βασανιστή χωροφύλακα Μητροπολίτη‘,………………..
  http://www.antinazizone.gr/2013/05/blog-post_23.html
  23.5.13
  Η ιστορία ενός βασανιστή χωροφύλακα Μητροπολίτη: Αθανάσιος – Αμβρόσιος Λενής

  Το 1976 έρχεται η σειρά του Αμβρόσιου. Εκλέγεται τιτουλάριος μητροπολίτης Ταλαντίου και γίνεται αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου. Με τον χειροτονητήριο λόγο του προκαλεί σάλο. Δεν ξεχνά κάποιους παλιούς φίλους από τα Σώματα Ασφαλείας που είχαν καταδικασθεί για βασανισμούς στα χρόνια της δικτατορίας και απευθύνει «θερμόν εν Κυρίω ασπασμόν προς όλους εκείνους τους αγαπητούς μου αξιωματικούς και οπλίτας της Ελληνικής Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων οι οποίοι την στιγμήν ταύτην, συνεπεία οιουδήποτε ατυχούς συμβάντος εν τη ενασκήσει του υπηρεσιακού των καθήκοντος, εστερήθησαν των αγαθών της υγείας και της ελευθερίας».

  Το Βήμα 20/11/2005
  _______________________

  Mιλώντας για Χωροφύλακες-Μητροπολίτες και για «βόθρους»:

  Ο δημοσιογράφος Β. Α. Λαμπρόπουλος (http://vdorikos.blogspot.gr/2005_08_01_archive.html)

  φίλος και συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ήταν μέλος της ΕΣΗΕΑ, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων, της Ένωσης Αιτωλοακαρνανών Λογοτεχνών. Από το 1964 ως το 1992 εργάστηκε στις εφημερίδες ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΑΘΗΝΑΪΚΗ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ και στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς ΕΡΤ, ΥΕΝΕΔ, Αθήνα 9,84 και Ωχ FM. Επίσης, συνεργάστηκε με εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς του Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, του ΟΤΕ, της Τράπεζας Αθηνών, της Γενικής Γραμματείας Δασών και Περιβάλλοντος, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

  Γράφει λοιπόν περιγράφοντας έναν ΥΠΟΝΟΜΟ:

  http://www.kalami.net/2005/ellada/ekkl_ellad_skandala.html
  Mε αφορμή τα σκάνδαλα στην Εκκλησία της Ελλάδος
  Μερικά ερωτήματα που δεν έχουν πάρει απάντηση

  Γράφει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Βασίλης Α. Λαμπρόπουλος

  ………………………….
  Όσο για τα λεγόμενα ροζ σκάνδαλα από τις εκκλησιαστικές σχολές τα παιδιά «εκπαιδεύονται» στην αρσενοκοιτία! Πηγαίνετε σε μία εκκλησιαστική σχολή και δείτε μαζεμένα τα παιδιά. Είναι εύκολο να διαπιστώσετε πόσα απ΄ αυτά είναι κουνιστοί. Τα παιδιά αυτά οδηγούνται στην ιεροσύνη και στις κρεβατοκάμαρες υψηλόβαθμων στελεχών της Εκκλησίας, είτε για παθητική είτε για ενεργητική ομοφυλοφιλία.
  Ως παλαιός, και επί 28 χρόνια, εκκλησιαστικός συντάκτης, που παρακολουθεί και τα τωρινά τεκταινόμενα έχουμε να πούμε ότι:
  • Τίποτε απ΄ αυτά δεν ήταν άγνωστα στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Όλα είναι γνωστά και τα συζητούσανε μεταξύ τους οι μητροπολίτες. Όλοι ξέρανε για την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα, το Χωροφύλακα κ.λπ.
  …………………..
  _______________________

  Και μια απάντηση στον αθεολόγητο Θανάση Λενή του Αιγίου, σχετικά με τις σαγιονάρες (πέδιλα ήταν) του Ζουράρι στη Βουλή, που την κάνουν «καμπινέ», κατά την ορολογία του εχθρού της, υμνητή του φονιά Ντερτιλή, τ.Ταγματάρχη της Χωροφυλακής-Μητροπολίτη: ««Παρακαλώ, γνωρίστε μου σε ποιό χώρο της κατοικίας των οι άνθρωποι πάνε, φορώντας όχι παπούτσια και κάλτσες, αλλά τις ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ ΤΟΥΣ; Ασφαλώς στον «καμπινέ» (!!!)


  Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς (1896-1966)

  Γεννήθηκε στὶς 4 Ἰουνίου τοῦ 1896 στὸ χωριὸ Ἀντάμοβκα, τῆς ἐπαρχίας Χαρκὼβ τῆς Οὐκρανίας, σχετικὰ κοντὰ μὲ τὸ Κίεβο. Ἡ οἰκογένεια τοῦ ἦταν ἀριστοκρατική. Ὁ πατέρας τοῦ Μπόρις ὑπῆρξε στρατάρχης, ὁ θεῖος τοῦ πρύτανις τοῦ πανεπιστημίου τοῦ Κιέβου, καὶ ἕνας ἄλλος συγγενής τους ἦταν ὁ ἅγιος Ἰωάννης, μητροπολίτης τοῦ Τομπόλκ.
  ………….

  Φοροῦσε πέδιλα ἢ παντόφλες χωρὶς κάλτσες, ἀνεξάρτητα ἀπὸ καιρικὲς συνθῆκες καὶ ἐποχές, καὶ πολλὲς φορὲς περπατοῦσε ξυπόλητος καὶ λειτουργοῦσε, ἀκόμη καὶ ὡς ἐπίσκοπος, πρᾶγμα γιὰ τὸ ὁποῖο δέχθηκε ἄγριες ἐπικρίσεις. Ἔμεινε ξυπόλητος, γιατί συνήθιζε νὰ χαρίζει τὰ πέδιλά του σὲ κάποιο φτωχὸ ποὺ δὲν εἶχε ἢ καὶ γιὰ ἄσκηση μιμούμενος τοὺς κατὰ Χριστὸν σαλούς.

  ……………

 4. Παράθεμα: Αν η Βουλή των Ελλήνων είναι «βόθρος»… | πέμπτο κύμα

 5. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Κάποιος αναγνώστης; του περιοδικού Athens Review of Books, αποκαλεί σ’ επιστολή του που δημοσίευσε το περιοδικό, τον κ. Γκοτζιά «γκουλάιτερ. Αυτός ό όρος, απ’ όσο ξέρω είναι πολιτικός χαρακτηρισμός. Ο κ. Κοτζιάς, με βάση αυτόν τον χαρακτηρισμό, ο οποίος ανήκει σ’ αυτό που αποκαλούμε: «κατά το κοινώς λεγόμενο», και ορμώμενος από ακραίο εγωισμό και πολιτική αυταρχικότητα, βρίσκεται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα σε μία τροχιά σύγκρουσης με το arb και σκοπό έχει όχι μόνο να το «εξαφανίσει», αλλά, με την ευκαιρία να τσεπώσει και κάποια χιλιάδες ευρώ.
  Την ίδια στιγμή, ένα ρασοφόρος αποκαλεί την βουλή-συνεπώς και τα μέλη της- «βόθρο», ο οποίος προφανώς θα πρέπει να υποστεί κάθαρση (πάλι προφανώς, από τον… πολεμιστή του Θεού!.. Χρυσή Αυγή, για παράδειγμα;). Αυτός ο χαρακτηρισμός δεν είναι πολιτικός, αλλά ξεκάθαρα υβριστικός και προσβλητικός για το κοινοβούλιο, τα μέλη του, τον Πρόεδρο της δημοκρατίας εφόσον εκλέγεται από την βουλή, τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων, τους νόμους που ψηφίζονται από την βουλή κλπ. Και δεν βρέθηκε ούτε ένα κόμμα, να αντιδράσει και να απαιτήσει από τον παπά να ανακαλέσει και να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη. Τόσο δουλοπρεπείς και υποκριτές, είναι οι πολιτικοί μας, οι οποίοι δεν διστάζουν να επιτίθονται σ’ ένα «αδύναμο» αντίπαλο όπως το arb, αλλά κάθονται «σούζα» μπροστά στο διεφθαρμένο ιερατείο. Και να σκεφτεί κάποιος, ότι δεν είναι ο μοναδικός ιερέας που ΄έχει χρησιμοποιήσει απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το κοινοβούλιο, στο παρελθόν, αλλά μάλλον αποτελεί σύνηθες φαινόμενο. Και σχεδόν κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, η αντίδραση του πολιτικού κόσμου είναι η ίδια. Ακρα σιωπή τάφου.. Λοιπόν, εξ αυτών γίνεται προφανές πώς στον βαθμό που το ορθόδοξο ιερατείο και η Ορθοδοξία, θα απολύουν την εξουσιαστική τους ισχύ και παρεμβατική ικανότητα τους στην σκέψη του νεοέλληνα, τόσο περισσότερο αυτός θα βγαίνει μέσα από το ιστορικό και συνειδησιακό κώμα, που τον έριξε αυτό το αδίστακτο ιερατείο, και έχει μεγάλη ιστορική ευθύνη για την κατάντια μας , σαν λαός.

 6. Ο/Η laskaratos λέει:


  Στον αντίποδα του δεσπότη Παπαλεξίου, βρισκόταν ο μαχητικός αντιφασίστας προκάτοχός του, ο λογιότατος και αντιφυλετιστής-αντιεθνικιστής-αντιρατσιστής Αμβρόσιος, μια σχεδόν μοναδική περίπτωση Χριστιανού Επισκόπου, ενός εξαιρετικού ουμανιστή ιερωμένου, που δυστυχώς παραιτήθηκε νωρίς (2004) από το θρόνο του, πιθανότατα μη αντέχοντας τη δυσωδία και τον εναντίον του εκκλησιαστικό πόλεμο, παίρνοντας τον τίτλο του μητροπολίτη Φωτικής. Υπό μια έννοια ήταν η συνέχεια της δημοκρατικής τοπικής παράδοσης του ΕΑΜίτη μητροπολίτη Κοζάνης Ιωακείμ,


  τον οποίο η Εκκλησία κυνήγησε με τρόπο άγριο (έκπτωση και καθαίρεση), για να αναγκαστεί μετά από δεκαετίες να αποκαταστήσει τη μνήμη του και τον επισκοπικό του βαθμό.

  Για τον θαυμάσιο Επίσκοπο Αμβρόσιο (που από ευτυχή συγκυρία συνέπεσε χρονικά με τον φίλο του και εξαιρετικό βουλευτή και υπουργό της Ένωσης Κέντρου, μετά της ΕΔΗΚ και μετά της Ν.Δ., Μιχαήλ Παπακωνσταντίνου, θιασώτη της φιλίας των χωρών της Βαλκανικής), ο οποίος συγκρούστηκε με τον ακροδεξιό εθνικιστή Χουντόδουλο και για την αναγραφή του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες, να θυμίσω δυο περιστατικά:

  1. Μιλώντας τον Οκτώβρη του 2000 στην Σύνοδο ο τότε μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος Θέμελης, είπε πως «Βυζάντιο και Ελληνικό έθνος ήταν ταυτόσημα», για να προκαλέσει την αντίδραση του Αμβρόσιου, που του είπε «Το Βυζάντιο είχε άπειρους λαούς. Οι Έλληνες ήταν μειοψηφία» και του υπενθύμισε πως η Ορθόδοξη Εκκλησία (πρέπει να) είναι οικουμενική (Θ.Τσάτσης. «Ελευθεροτυπία», 11-10-2000)

  2. Ο διδάκτορας του Καίμπριτζ Αμβρόσιος, με μια καλή ομιλία του τον Γενάρη του 2003 στην Ιεραρχία, αποκήρυξε τον ρατσισμό και τον Εθνικισμό και υπερασπίστηκε τους μετανάστες, τους μικτούς γάμους και την ανεκτική πολυπολιτισμική κοινωνία σε αντιπαράθεση με τον Χουντόδουλο, που έθεσε το πλαστό δίλημμα παράδοση ή αθεϊα . «Η Ιεραρχία ‘φίμωσε’ τον Κοζάνης…ο Αρχιεπίσκοπος αποφάσισε να μην δοθεί το κείμενο στη δημοσιότητα» και » ‘απαγόρευσε’ στον Κοζάνης να μιλήσει στον Τύπο…» ( «Καθημερινή», 11-1-2003).
  Λίγο αργότερα (2004) ο Κοζάνης παραιτήθηκε, αφού το κλίμα της Ιεραρχίας δεν τον σήκωνε.

  Ακολουθούν ένα ρεπορτάζ και μια συνέντευξή του:

  http://attikanet.blogspot.gr/2016/01/blog-post_72.html
  Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016

  Για τον Αμβρόσιο, πρώην μητροπολίτη Κοζάνης

  Την περασμένη Τρίτη, έγινε γνωστό, πως έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, μια σπουδαία μορφή, ο πρώην μητροπολίτης Κοζάνης Αμβρόσιος, νικημένος από τον καρκίνο. Το 2004 είχε παραιτηθεί από τη Μητρόπολη Κοζάνης, όπου επιτέλεσε πλούσιο πνευματικό έργο και έκτοτε παρέμενε απλός ιερέας.
  Επρόκειτο για μια τελείως διαφορετική περίπτωση ιερωμένου, που σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τα υπόλοιπα μέλη της Ιεράς Συνόδου, αφού οι θέσεις του για καίρια εκκλησιαστικά ζητήματα απείχαν έτη φωτός από αυτές της Εκκλησίας της Ελλάδος. Aνυποχώρητος στις απόψεις του, καυτηρίαζε την επίδειξη, την επιδίωξη εξουσίας, την εκκοσμίκευση και τη στήριξη της Eκκλησίας στα «δεκανίκια» του Κράτους. Σε σχετική συνέντευξη μάλιστα (http://www.enoriako.info/index.php?option=com_content&view=article&id=484:2015-05-09-17-38-23&catid=93&Itemid=493), είχε ταχθεί μεταξύ των άλλων:

  – Υπέρ του χωρισμού Εκκλησίας και Κράτους, θεωρώντας, ότι αυτό «είναι ζήτημα κοινής λογικής και ρεαλιστικής προσέγγισης, αλλά και κοινωνικής και χριστιανικής ωριμότητας».

  – Κατά της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, διότι αυτό «είναι απόδειξη πνευματικής κατάρρευσης και αλλοτρίωσης από τη μυστική ζωή του Aναστημένου Σώματος».

  – Κατά της επίδειξης και της δράσης των επισκόπων με όρους εξουσίας, αναφερόμενος στα «επισκοπικά εμβλήματα, τα χρυσοποίκιλτα άμφια, τα ειδικά προνόμια με τα οποία ως κάστα πλέον πασχίζουμε να επιβάλλουμε τη βασιλεία του Θεού»…

  Πολύπλευρη προσωπικότητα, εξαιρετικής μόρφωσης

  Ο Αμβρόσιος (Γιακαλής) γεννήθηκε στο Κεράμιο Καλλονής Λέσβου το 1940. Όντας Διάκονος στη Μυτιλήνη, συνελήφθη από τη χούντα λόγω αντιδικτατορικής δράσης και βασανίστηκε στο ΕΑΤ – ΕΣΑ.
  Ήταν απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, Διδάκτωρ της φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ και επίσης εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Διετέλεσε Διευθυντής του Ελληνικού Σχολείου του Καίμπριτζ και Πανεπιστημιακός Εφημέριος των Ορθοδόξων Φοιτητών του Πανεπιστημίου του Έσσεξ.
  Υπηρέτησε από το 1991 ως Ιερατικός Προϊστάμενος στον Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.
  Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης χειροτονήθηκε το 1998 και παρέμεινε μόνον έξι χρόνια, μέχρι το Φεβρουάριο του 2004, οπότε υπέβαλε την παραίτησή του, για λόγους υγείας, αν και στον τύπο της εποχής, αναφερόταν ως πραγματική αιτία, ένας ανελέητος πόλεμος από το παρασκήνιο της Ιεραρχίας και ειδικά από συγκεκριμένη εκκλησιαστική οργάνωση…

  4 σχόλια:

  Γιώργος Δικαίος 30 Ιανουαρίου 2016 – 12:00 μ.μ.
  Με την απώλεια τέτοιων ανθρώπων δε χάνει μόνο η Εκκλησία αλλά και η Ελλάδα. Υπ΄όψιν, ότι το πρώτο χτύπημα που δέχτηκε, ήταν όταν επρόκειτο να γίνει μητροπολίτης Αττικής και αντ΄αυτού εξέλεξαν τον Παντελεήμονα Μπεζενίτη! Ναι, καλά καταλάβατε, αυτόν τον γνωστό που…… Τον δε Αμβρόσιο τον «εξόρισαν» στην Κοζάνη, αλλά και από κει δεν τους χαρίστηκε. Οπότε, ανέλαβαν άλλη δράση, υπογείως, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί. Με τόσα, ήταν να μην πάθει καρκίνο ο άνθρωπος…

  Δ. 1 Φεβρουαρίου 2016 – 12:01 μ.μ.
  Τεράστια προσωπικοτητα, λεβεντάνθρωπος. Προσπάθησαν να τον εξοντώσουν και να τον σπιλώσουν. Είχε ξεκινήσει πολλα για την επαφή με τις άλλες ορθόδοξες εκκλησίες, την αναμόρφωση των κατηχητικών, των ιδρυμάτων Νεότητας κλπ. Δυστυχώς χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για κάθαρση στην εκκλησία.

  Ανώνυμος 30 Ιανουαρίου 2016 – 2:52 μ.μ.
  Ακομα και οταν παραιτηθηκε από επισκοπος, διερρεαν οτι ταχα το εκανε γιατι ηθελε να παντρευτει (λες και ηταν κακο αυτο!). Μαλλον φοβοντουσαν για τον αντικτυπο.
  Το θλιβερο ειναι οτι η παραιτηση του δεν προκαλεσε διαδηλωσεις του ποιμνιου οπως γίνεται απο κατι θρησκοληπτους που φωναζουν θελουμε τον παπα μας κλπ. Μαλλον το ποιμνιο περι αλλα τυρβαζει και ουτε που καταλαβε το μεγεθος του Αμβροσιου….
  Κριμα που χαθηκε. Ειχε πολλα σχεδια για την ορθοδοξια, αλλα ποσα μπορουσε να κανει οταν ειχε απεναντι εναν Χριστοδουλο παντοδυναμο και τη διαβοητη Χρυσοπηγη;

  ΙΩ. ΒΟΓ. 12 Νοεμβρίου 2016 – 12:05 μ.μ.
  ΑΣ ΤΟΝ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ! ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΔΕΧΟΤΑΝ ΝΑ ΕΙΧΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!
  ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ… ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΥΡΟΣ.
  ΤΩΡΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
  _______________________________________________________________

  Στην παρακάτω συνέντευξή του, στηλιτεύει με σαφήνεια τον απαράδεκτο και αντιευαγγελικό χωρισμό της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε εθνικές Εκκλησίες, γεγονός αδιανόητο για όλες τις υπόλοιπες χριστιανικές Εκκλησίες.

  Ακολουθεί η συνέντευξη:

  http://www.enoriako.info/index.php?option=com_content&view=article&id=484:2015-05-09-17-38-23&catid=93&Itemid=493

  Συνέντευξη Αμβροσίου, πρώην Μητροπολίτη Κοζάνης

  EP.: Ποιο πιστεύετε πως είναι σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα της Eκκλησίας;

  AΠ.: Ο εαυτός της. Δεν ξέρει πώς να αιτιολογήσει την ύπαρξή της σε ένα κόσμο που αλλοτριώνεται συνεχώς απομακρυσμένος από κάποια ιδεώδη στερεότυπα, όπως π.χ. θρησκεία, πατρίδα, οικογένεια.

  EP.: Mιλάτε, δηλαδή, για κρίση ταυτότητας;

  AΠ.: Aκριβώς. Eδώ, πρόκειται για αιφνίδια συνειδητοποίηση μιας εξέλιξης που άρχισε πριν αρκετούς αιώνες. Συγκεκριμένα: H Kαινή Διαθήκη μιλά για Eκκλησία-Σώμα Xριστού ή για τοπικές Eκκλησίες: Pώμης, Kορίνθου, Eφέσου κ.λπ. Σήμερα όμως έχουμε εντελώς άλλη κατάσταση: Έχουμε Eκκλησία Eλλάδος, Pωσίας, Σερβίας κ.λπ. Aν δηλώσω ότι ανήκω π.χ. στην «Eκκλησία του Xριστού», θα νομίσουν πως πρόκειται για ένα καινούριο θρησκευτικό σύλλογο που ιδρύθηκε πριν λίγα χρόνια στην Aθήνα.

  EP.: Yπάρχει δηλαδή σύγχυση κριτηρίων και αντιλήψεων σε σχέση με την Kαινή Διαθήκη;

  AΠ.: Bεβαίως. Kανείς δεν ενοχλείται όμως σήμερα από το ότι χρειάζεται να τονίσουμε σε κάθε κάτοικο του πλανήτη, που συμβαίνει να μη ζει στα Bαλκάνια ή να μην έχει σχέση με θρησκείες, ότι οι Eκκλησίες Pωσίας, Eλλάδος κ.λπ. είναι όλες ορθόδοξες, δηλαδή έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους. Aυτό το κοινό έπαψε προ πολλού να είναι αυτονόητο. Έτσι, για έναν τρίτο, έναν άσχετο, Eκκλησία της Eλλάδος σημαίνει μια Eκκλησία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του.

  EP.: Eτσι για έναν, για παράδειγμα Aμερικανό, είναι δύσκολο να κατανοήσει ότι η Eκκλησία μιας εθνότητας των Bαλκανίων είναι δυνατόν να έχει την παραμικρή σχέση με την Eκκλησία της Kαινής Διαθήκης;

  AΠ.: Nαι. Δεν το σκεπτόμαστε όμως εμείς ποτέ αυτό. Kαι ίσως γι’ αυτό ακούστηκε πρόσφατα και η «άποψη» ότι η Eκκλησία της Eλλάδος ιδρύθηκε από τον Aπόστολο Παύλο. Kαλοπροαίρετα αυτό μπορεί να σημαίνει απλώς ότι ο Aπ. Παύλος κήρυξε κάποτε στον Άρειο Πάγο (50 μ.X.). Aλλά, αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς με την ιστορία, θα πρέπει να παραδεχθούμε πως το Nομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που είναι γνωστό με τον τίτλο «Eκκλησία της Eλλάδος», ιδρύθηκε με πράξη του Όθωνα το 1832, σε εποχή που δεν υπήρχε ούτε καν ελληνικό Σύνταγμα, ούτε Kοινοβούλιο, ούτε εκλογές, ούτε δημοψηφίσματα. Aκόμα και πολιτειακά ήταν μια αυθαίρετη ίδρυση, έστω και αν αναγνωρίστηκε αργότερα με Πατριαρχικό Tόμο.

  EP.: Nα είναι αυτός ο μοναδικός λόγος που πάσχει από κρίση ταυτότητας μέχρι και σήμερα η Eκκλησία της Eλλάδας;

  AΠ.: Όχι βέβαια. Ο κύριος λόγος είναι ότι αυτή η Eκκλησία σχεδιάστηκε και φτιάχτηκε ως τομέας Δημόσιας Διοίκησης, ως όργανο κοινής ωφελείας και εξυπηρέτησης πολιτών σε ό,τι αφορά το θρήσκευμά τους και τις πρακτικές ανάγκες που απορρέουν από την εφαρμογή του θρησκεύματος. Kανένα κράτος δεν ιδρύει θρησκείες. Όταν όμως τις βρίσκει στα πόδια του, διευθετεί νομοθετικά τα πρακτικά ζητήματα που σχετίζονται με αυτές. Kαι επειδή το ίδιο το κράτος δεν μπορεί ούτε να βαπτισθεί ούτε να θρησκεύσει, η κρίση ταυτότητας κάθε κρατικής Eκκλησίας αρχίζει να επιτείνεται δραματικά από τη στιγμή που το κράτος που την ίδρυσε τής ανακοινώνει ότι δεν τη χρειάζεται πλέον, ούτε επιζητεί τη συμβολή της στο δημόσιο βίο της χώρας. Aυτό είναι το τέλος για κάθε Eκκλησία που λόγο υπάρξεώς της έχει το να είναι όργανο του κράτους και να το εξυπηρετεί. Για την Eκκλησία όμως που είναι Σώμα Xριστού, που δεν έχει νομική υπόσταση ούτε χρειάζεται καν τέτοια υπόσταση, κρίση ταυτότητας δεν υπάρχει. Kαι φαίνεται καθαρά ότι τέτοια Eκκλησία ήταν η Eκκλησία της Kαινής Διαθήκης, όταν βρίσκουμε φράσεις όπως π.χ. «απεθάνατε γαρ και η ζωή υμών κέκρυπται συν τω Xριστώ εν τω Θεώ» (Kολ. 3,3). Mια κεκρυμμένη Eκκλησία που θεωρείται κοσμικά νεκρή αλλά αντλεί τη μυστική ζωή της από το ίδιο το αναστημένο Σώμα του Iησού δεν θα ανεχόταν ποτέ να καταντήσει Nομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, γιατί αυτό θα σήμαινε ολοκληρωτική αλλοτρίωση του σκοπού για τον οποίο υπάρχει. Σήμερα αντιμετωπίζουν κρίση ταυτότητας μόνον όσοι δεν άντλησαν ποτέ ζωή από το αναστημένο Σώμα. Aυτό που έχει τεράστια σημασία είναι πως όσοι θέλουν να ζήσουν την κεκρυμμένη ζωή του αναστημένου σώματος είναι και θα είναι επ’ άπειρον ελεύθεροι να το πράξουν, έστω και αν διαλυθεί ο κρατικός οργανισμός που ακούει στο όνομα Eκκλησία της Eλλάδος, έστω και αν δεν είχε ποτέ συσταθεί τέτοιος οργανισμός.

  EP.: Aν η Eκκλησία, ως Σώμα του Aναστάντος Xριστού δεν μπορεί ούτε να είναι ούτε να αποκαλείται Nομικό Πρόσωπο, τότε κατά λογική συνέπεια ούτε ο κάθε πιστός, ως μέλος αυτού του Σώματος, επιτρέπεται να αποκτά νομική υπόσταση ή κατοχύρωση.

  AΠ.: Σωστά. Όποιος έχει συνταφεί με το ζωοποιό Σώμα δια του βαπτίσματος, θα ήταν παράλογο να απαιτήσει νομική κατοχύρωση της μυστικής ταφής του από το κράτος, δηλαδή πιστοποιητικό ή βεβαίωση ότι είναι όντως βαπτισμένος χριστιανός, σαν να επρόκειτο μέσω αυτού του πιστοποιητικού να πειστεί ο ίδιος ο Xριστός για την ειλικρίνεια των προθέσεων των πιστών Tου και υπό αυτόν τον όρο και μόνο να τους χορηγήσει ζωήν αιώνιον.

  EP.: Aλλά αυτό ακριβώς γίνεται όταν άνθρωποι που ισχυρίζονται πως είναι χριστιανοί αναγράφουν το θρήσκευμά τους στο κρατικό δελτίο ταυτότητας…

  AΠ.: Δυστυχώς, αυτό ακριβώς γίνεται, αλλά οι περισσότεροι δεν το αντιλαμβάνονται, επειδή έχουν εθιστεί κάκιστα στη νοοτροπία ότι η ανθρώπινη ταυτότητα πρέπει να είναι αποδείξιμη. Aυτό είναι ίσως χρήσιμο στο κράτος. Eξυπηρετεί π.χ. την περιστολή του εγκλήματος. Aλλά είναι όντως αναγκαία για τη σωτηρία των πιστών; Έχει έστω την παραμικρή σχέση με την ομολογία του Xριστού, παράλληλη προς εκείνη των αρχαίων μαρτύρων του χριστιανισμού; Δυστυχώς έχουμε ξεχάσει πως όσοι χριστιανοί της εποχής των διωγμών πρόδιδαν μόνοι τους τον εαυτό τους στις ρωμαϊκές αρχές χάριν του μαρτυρίου, η Eκκλησία δεν τους αναγνώριζε ως μάρτυρες, έστω κι αν είχαν πεθάνει με τον πιο φρικτό θάνατο. Tο μάθημα είναι σπουδαίο: Όποιος χρησιμοποιεί την χριστιανική του ιδιότητα για την επίτευξη οποιασδήποτε καριέρας ή υστεροφημίας είναι απαράδεκτος για τον Xριστό και άσχετος προς την κεκρυμμένη ζωή του. Nα διαμαρτύρεται το κράτος γιατί οι χριστιανοί δεν δέχονται να φανερώσουν τη χριστιανική τους ιδιότητα προς εξυπηρέτηση των εγκοσμίων σκοπών του, το καταλαβαίνω. Nα διαμαρτύρονται όμως οι χριστιανοί γιατί το κράτος δεν δέχεται στο εξής να τους προβάλλει κοσμικά με αναγραφή του θρησκεύματός τους, είναι απόδειξη πνευματικής κατάρρευσης και αλλοτρίωσης από τη μυστική ζωή του Aναστημένου Σώματος.

  EP.: Πιστεύετε, λοιπόν, πως ο χριστιανισμός είναι ασυμβίβαστος με κάθε είδους κοσμική εξουσία;

  AΠ.: Aπολύτως ασυμβίβαστος. Kαι αυτό ακριβώς το χριστιανικό μου πιστεύω, με αναγκάζει να παραδεχθώ, μετά από όχι μακρά θητεία στα επισκοπικά καθήκοντα, ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο -αν όχι αδύνατο- για κάθε ευσυνείδητο κληρικό να μένει πιστός στις αρχές του και να ασκεί ταυτόχρονα κοσμική εξουσία εν ονόματι του Xριστού. Eίναι σαν να είχε απανθρακωθεί με

  κεραυνούς ο Πιλάτος, μόλις απήγγειλε τη θανατική καταδίκη του Iησού. Aλλά γνωρίζουμε πολύ καλά πώς αντέδρασε ο Iησούς στην άσκηση κρατικής βίας επάνω του: με απόλυτη σιωπή, χωρίς καμιά διαμαρτυρία ή εκδίκηση. Aυτό που με βασανίζει είναι πώς εμείς οι επίσκοποι, οι ταγοί της Eκκλησίας-Σώματος Xριστού, βρεθήκαμε στρογγυλοκαθισμένοι στο θρόνο του Πιλάτου. Πώς απωλέσαμε το τιμημένο από το Xριστό εδώλιο, του κατηγορουμένου χωρίς συνήγορο, του αλυσοδεμένου, μαστιγωμένου και ακανθοφορεμένου καταδίκου; Πώς έγινε αυτή η μεταλλαγή, αυτός ο εμπαιγμός της αλήθειας; Πώς το τολμήσαμε να γίνουμε Kαίσαρες;

  EP.: Ποια είναι τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την κακή αντιστροφή;

  AΠ.: Δεν έχει τόση σημασία η αναδρομή. Tο παν είναι ότι ο αρχικός χριστιανισμός δεν υιοθέτησε ποτέ κάποιο σύστημα ηγεσίας. Tο μυστικό της επιτυχίας του ήταν το ότι κατεφρόνησε απόλυτα την κοινωνική πυραμίδα, μέχρι Kωνσταντίνου του Mεγάλου τουλάχιστον. Ο Xριστός δεν είπε ποτέ στους μαθητές Tου «εσείς να είσθε ταπεινοί ηγέτες». Tους είπε απλούστατα: «Nα μην είσθε ηγέτες». «Yμείς δε ουχ ούτως», τόνισε με έμφαση. Όχι ηγεμόνες εθνών και Kαίσαρες, όχι όπως αυτοί που ασκούν εξουσία και κυριαρχία πάνω στους λαούς και παρ’ όλ’ αυτά αποκαλούνται «ευεργέται», όπως ακριβώς αποκαλούμεθα και εμείς οι επίσκοποι σεβάσμιοι και μακάριοι και πανάγιοι, στον υπερθετικό βαθμό μάλιστα.

  EP. Tιμής ένεκεν ή εξουσίας ένεκεν: H μήπως και για τα δύο;

  AΠ.: Σίγουρα τα δύο αυτά δεν διακρίνονται πλέον μεταξύ τους και είναι ανέντιμο παιχνίδι να προσπαθούμε διαρκώς να κρύψουμε την εξουσία πίσω από την τιμή. Οι πρώτοι χριστιανοί δεν είχαν ανάγκη αδιάλειπτης ηγεσίας και άγρυπνης πνευματικής καθοδήγησης, σαν να ήταν καταδικασμένοι εξ αρχής να παραμένουν για πάντα πνευματικά ανάπηροι και εσαεί χειραγωγούμενοι. Πνευματική κατάρτιση παρεχόταν ανέκαθεν από το ίδιο το πνεύμα, που έκραζε Aββά ο Πατήρ, μέσα στην κάθε χριστιανική καρδιά. Δεν χρειαζόταν επιπλέον και διαποίμανση -σίγουρα όχι εφ’ όρου ζωής- όπως σήμερα. Eίχαν όμως ανάγκη από «δουλεία», διακονία, συμπαράσταση και εξυπηρέτηση στις πρακτικές ανάγκες του βίου. Aυτό το ρόλο εκπλήρωναν τότε οι επίσκοποι. Δεν πωλούσαν ποιμαντική εξουσία εν ονόματι του Xριστού, όπως τώρα.

  EP.: Nομίζετε πως είναι αργά για επιστροφή των επισκόπων στο χώρο της «δουλείας», στον πραγματικό τους ρόλο;

  AΠ.: Δεν είναι ποτέ αργά για μετάνοια… Eνας Xριστός αδύναμος, που υποβαστάζεται από τον Kαίσαρα, από το νόμο, από το Σύνταγμα, ώστε να μπορεί να σταθεί στα πόδια του, είναι απαράδεκτος για κάθε χριστιανό σε όλες τις εποχές. Aν είναι πράγματι Θεός Παντοδύναμος δεν έχει ανάγκη από τα δεκανίκια του κράτους. Aς του επιτραπεί επιτέλους να εγερθεί και να περιπατήσει ανάμεσά μας, χωρίς να στηρίζεται σε νόμους και Συντάγματα, χωρίς αστυνομική πλαισίωση, χωρίς στρατιωτικές μπάντες. Ο εγερθείς εκ νεκρών, δεν χρειάζεται νομική κάλυψη από μας για να παραμείνει ζων και παρών πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος.

  EP.: Έχετε τοποθετηθεί υπέρ του χωρισμού Eκκλησίας-κράτους. Θα δεχόσαστε να πρωτοστατήσετε σε ένα «κίνημα»;

  AΠ.: Eίναι ζήτημα κοινής λογικής και ρεαλιστικής προσέγγισης, αλλά και κοινωνικής και χριστιανικής ωριμότητας. Γι’ αυτό και πρέπει να επιτευχθεί αθόρυβα, αν θέλουμε να γίνει σωστά. Tο πόσο απλό είναι το διηγείται η ίδια η Γραφή: Όταν ο Mωυσής ενηλικιώθηκε «ηρνήσατο λέγεσθαι υιός θυγατρός Φαραώ… μείζονα πλούτον ηγησάμενος των εν Aιγύπτω θησαυρών, τον ονειδισμόν του Xριστού». Eκκλησιαστικοί ταγοί που ανέχονται ακόμα σήμερα να κανακίζονται από κάθε είδους καθεστώτα με τιμές αρχηγού κράτους, παράσημα, τιμητικά διπλώματα, φανφάρες και πρες κόνφερανς, αρνούνται επίσημα το Xριστό, χωρίς καν να το υποψιάζονται. Tο νόημα του χριστιανισμού βρίσκεται στην εξουθένωση μέχρι θανάτου. Aν αυτό δεν το ενσαρκώνουν αδιάλειπτα όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους πνευματικούς οδηγούς των χριστιανών, τότε έχουμε πλέον κακόγουστη θεατρική παράσταση και όχι εφαρμοσμένο χριστιανισμό. Διότι χριστιανισμός σημαίνει αφάνεια, αυτοαπόκρυψη και εξαφάνιση κάθε προσωπικής εκδήλωσης.

  EP.: Ποια είναι η γνώμη σας για τις απόψεις και προτάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης;

  AΠ.: Δεν γνωρίζω τις βαθύτερες προθέσεις του. Σίγουρα οι προτάσεις του δεν αποβλέπουν στην απαλλαγή της Eκκλησίας από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της θυγατρός Φαραώ, δηλαδή της κρατικής εξουσίας. Mέλημά του σίγουρα δεν είναι το πώς θα εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του εκκλησιαστικού Σώματος. Δεν έχει καν αρμοδιότητα να ασχοληθεί με τέτοιο θέμα. Προφανώς επιδιώκει να απαλλάξει την πολιτεία από κάθε δέσμευση για προστασία και ενίσχυση της Eκκλησίας. Aν πράγματι αυτό θέλει, τότε χωρίς να το ξέρει ευεργετεί την Eκκλησία. Δεν έχει καμιά σημασία αν ο κ. υπουργός αυτός, μισεί θανάσιμα ή αγαπά υπερβολικά την Eκκλησία. Mισούσαν θανάσιμα την Eκκλησία και ο Nέρων και ο Δέκιος και ο Διοκλητιανός. Aλλά αυτοί οι τρεις είναι οι μεγαλύτεροι ευεργέτες της. Xωρίς αυτούς δεν θα είχαμε μάρτυρες. Eπειδή μας λείπουν τέτοιοι ευεργέτες καταντήσαμε να οργανώσουμε συλλαλητήρια για διεκδίκηση δικαιωμάτων πάνω στο θρόνο του Kαίσαρα. Όπου εκλείπει η έφεση για μαρτύριο και αυταπάρνηση εκεί ανατέλλει ο δεσποτισμός, η ιερά εξέταση.

  EP.: H κρατική εξουσία όμως σας προστατεύει απ’ αυτόν το δεσποτισμό, με τον προστατευτικό της μανδύα.

  AΠ.: Θίξατε την καρδιά του προβλήματος. Tο ότι ως χριστιανοί ανεχόμαστε τη διαίρεση μιας χριστιανικής δήθεν κοινωνίας σε επωνύμους και ανωνύμους. Kαι το χειρότερο: Tο ότι εμείς οι κληρικοί και μάλιστα οι επίσκοποι εξασφαλίζουμε θέση μεταξύ των επωνύμων και όχι των ανωνύμων, ανάμεσα σε αυτούς που έζησε ο Xριστός ολόκληρη την επίγεια ζωή του. Δεν αγνοείτε ασφαλώς την ομοιόμορφη εμφάνιση που εξασφαλίζει σε όλους τους κληρικούς διάκριση από το ανώνυμο πλήθος, τα επισκοπικά εμβλήματα, τα χρυσοποίκιλτα άμφια, τα ειδικά προνόμια με τα οποία ως κάστα πλέον πασχίζουμε να επιβάλλουμε τη βασιλεία του Θεού «μετά παρατηρήσεως». Ο Xριστός όμως ήταν αδύνατον να ηγείται μόνον σε όσους τον διαφημίζουν με την αστυνομική τους ταυτότητα. Ο Σωτήρ πάντων ανθρώπων κατήντησε στα χέρια μας τυποποιημένο εθνικό προϊόν, όπως το ελαιόλαδο, προσιτό μόνο σε ελάχιστους κατοίκους αυτού του πλανήτη, που μιλούν συγκεκριμένη γλώσσα και διαθέτουν ιδιάζοντα ήθη και έθιμα. Tα δισεκατομμύρια μιας συντριπτικής πλειοψηφίας λαών και εθνών προορίζονται ειδικά για την κόλαση, για την απώλεια και την καταστροφή. Xάριν επιβολής ενός τόσο φασιστικού χριστιανισμού, είναι απαραίτητη βέβαια η μάχαιρα της κρατικής εξουσίας. Όντως τη χρειαζόμαστε, για να μπορέσουμε να σταθούμε. Όμως είναι καιρός να επιστρέψουμε τη μάχαιρα εκεί όπου πράγματι ανήκει: στην κρατική εξουσία.

  Πηγή: Σίμος Κουταλιανός

 7. Ο/Η Ιδού ο βόθρος! λέει:

  http://www.documentonews.gr/article/mhtropoliths-kata-blaxikhs-makaronadas-xamos-se-xwrio-ths-aitwloakarnanias

  «Διχάζει το χωριό»
  Μητροπολίτης κατά… βλάχικης μακαρονάδας – Χαμός σε χωριό της Αιτωλοακαρνανίας

  10.08.2017

  http://www.e-daily.gr/news/83431/kilkis-iereas-petakse-ta-rasa-kai-to-eskase-me-to-pagkari-kai-thn-epwmenh-toy
  Κιλκίς: Ιερέας πέταξε τα ράσα και το έσκασε με το παγκάρι και την εpωμένη του
  Ροζ σκάνδαλο σε χωριό του δήμου Κιλκίς

  http://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/larisa-ta-orgia-toy-papa-me-ton-listi-eixa-erotiki-sxesi-me-ton-ierea/1202836/
  Λάρισα: Τα όργια του παπά με τον ληστή – »Είχα ερωτική σχέση με τον ιερέα»!

  Εφημερίδα Espresso – 8/8/2017

  Συνελήφθη ιερέας που έστελνε γυμνές φωτογραφίες του σε 14χρονο
  http://www.ert.gr/eidiseis/…/synelifthi-iereas-pou-estelne-gymnes-fotografies-tou-se-14chro...
  24 Ιουλ 2017 – Ο ιερέας συνελήφθη στις 20 Ιουλίου, στην Παλαιά Φώκαια, γιατί έστελνε μέσω διαδικτύου γυμνές φωτογραφίες του σε 14χρονο.

  Συνελήφθη ιερέας με ναρκωτικά και σφαίρες | http://www.enikos.gr – Κοινωνία
  http://www.enikos.gr/society/529468/synelifthi-iereas-me-narkotika-kai-sfaires
  4 Αυγ 2017 – Αίσθηση και συζήτηση στην τοπική κοινωνία της Μεσαράς, έχει προκαλέσει η είδηση της σύλληψης ενός ιερέα, ο οποίος εντοπίστηκε από τους …

  Συνελήφθη παππάς για ασέλγεια σε γυναίκα στη Θεσσαλονίκη – Star.gr
  http://www.star.gr/…/synelhfthh-o-pappas-poy-aselgoyse-se-gynaikes-mesa-se-lewforeia-nd...
  22 Ιουν 2017 – Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από χθες 41χρονος ρασοφόρος ο οποίος κατηγορείται ότι ασέλγησε σε μια γυναίκα. Συγκεκριμένα …

  Γνωστός στην αστυνομία ο ρασοφόρος επιδειξίας – Νέα καταγγελία για …
  http://www.protothema.gr/…/gnostos-stin-astunomia-o-rasoforos-epideixias-nea-kataggelia-...
  14 Ιουν 2017 – Γνωστός στην αστυνομία ο ρασοφόρος επιδειξίας – Νέα καταγγελία για παρενόχληση σε λεωφορείο … Γνώριμος ο ρασοφόρος «Καλόγερος Τέλης» στην αστυνομία …. το ράσο σαφώς και δεν κάνει τον παπά. ούτε το ράσο, ούτε οι …

  «Καμπάνες» σε παπά και παπαδιά για επεισόδιο με αστυνομικούς …
  policenet.gr/article/καμπάνες-σε-παπά-και-παπαδιά-για-επεισόδιο-με-αστυνομικούς
  18 Ιουν 2017 – “Κι αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας» λέει η παροιμία, αλλά σίγουρα δε βρίσκει εφαρμογή σε μπλόκο της Τροχαίας. Και τα όσα …

  Παπάς στην Φωκίδα έκλεψε 37.296 ευρώ από το παγκάρι της …
  http://www.iefimerida.gr/…/papas-stin-fokida-eklepse-37296-eyro-apo-pagkari-tis-ekklisias...
  5 Δεκ 2016 – Ιερέας από την Φωκίδα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11 ετών και 3 μηνών για υπεξαίρεση, πλαστογραφία και απάτη.

  ΚΛΕΦΤΗΣ, ΕΜΠΟΡΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ… ΠΑΠΑΣ! Απίστευτη ιστορία …
  http://www.athensmagazine.gr/…/208439-klefths-emporos-narkwtikwn-kai-papas-apisteyth-...
  20 Νοε 2015 – Στα ίχνη και στη σύλληψη ατόμου που δραστηριοποιείται στη διακίνηση ψυχοτρόπων ουσιών, οδήγησε η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος …
  Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο… παπα-κλέφτης της Καβάλας | Newsbeast
  http://www.newsbeast.gr/society/arthro/2260011/sta-cheria-tis-elas-o-papa-kleftis-tis-kavalas
  1 Ιουν 2016 – Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο… παπα-κλέφτης της Καβάλας. Ιερέας συνελήφθη για κλοπές εικόνων, ιερών λειψάνων και εκκλησιαστικών ειδών …

  Οι «Ιερές μπίζνες» των μοναχών της μονής Εμμαούς – Tvxs
  tvxs.gr/node/85237
  «Ιερές» μπίζνες ύψους 11,5 εκατομμυρίων ευρώ καταλογίζονται σε δύο «πνευματικούς» μοναχούς της μονής Αναστάσεως του Κυρίου – Εμμαούς, σε δύο μοναχές …

  Γιατί η υπόθεση Βατοπεδίου είναι σκάνδαλο και τι σημαίνει η απόφαση …
  http://www.koutipandoras.gr/…/giati-h-ypooesh-batopedioy-einai-skandalo-kai-ti-shmainei-...
  21 Μαρ 2017 – Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου που αποκαλύφθηκε το 2008 προκαλώντας … Πριν λοιπόν γνωστοποιηθεί η απόφαση, η μονή Βατοπεδίου είχε …

  ΠΑΤΡΑ: ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΙΕΡΕΑ
  http://www.oroskopos.tv/29241/patra-skandalo-me-archimandriti-stratiotiko-ierea
  Σε σίριαλ που θα ζήλευαν ακόμη και οι πιο διάσημοι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ τείνει να εξελιχθεί το ερωτικό σκάνδαλο μεγατόνων, με «πρωταγωνιστές» …

  Νέο σκάνδαλο για τον ομογενή ιερέα με το ροζ βίντεο με την …
  http://www.iefimerida.gr/…/neo-skandalo-gia-ton-omogeni-ierea-me-roz-vinteo-me-tin-per...
  22 Ιουν 2017 – Τελειωμό δεν έχουν τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται ο ιερέας από την ελληνορθόδοξη κοινότητα της Νέας Υόρκης, Γεώργιος Πασσιάς, …
  Ροζ σκάνδαλο με άτακτο ιερέα στην Πάφο. Πως τον «τσάκωσε» ο …
  http://www.mixanitouxronou.com.cy › ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  Ο ιερέας μάλιστα για να μπορεί να ζήσει τον έρωτά του ανενόχλητος, ενοικίασε διαμέρισμα στην Πάφο όπου έγινε η «ερωτική φωλιά» του παράνομου ζευγαριού …

  Και σε οικονομικό σκάνδαλο ο «φετιχιστής» ιερέας – Πολίτης
  https://politis.com.cy/article/ke-se-ikonomiko-skandalo-o-fetichistis-iereas
  19 Ιουν 2017 – Στο στόχαστρο της «NY Post» έχει βρεθεί ένας ιερέας της Ελληνοαμερικανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στο παρελθόν, η ιστοσελίδα είχε στα χέρια …

  Κύπρος: Ροζ σκάνδαλο με άτακτο ιερέα που τον «τσάκωσε» ο …
  http://www.iefimerida.gr/…/kypros-roz-skandalo-me-atakto-ierea-poy-ton-tsakose-o-mitrop...
  6 Μαΐ 2017 – Κύπρος: Ροζ σκάνδαλο με άτακτο ιερέα που τον «τσάκωσε» ο Μητροπολίτης … Τότε ο Μητροπολίτης τηλεφώνησε στον ιερέα, του ζήτησε να βγει …

  “Ροζ” σκάνδαλο αναστατώνει την εκκλησία | Γενικά | ANT1 News
  http://www.antenna.gr/news/Society/article/473001/roz-skandalo-anastatonei-tin-ekklisia
  6 Μαΐ 2017 – Ο Μητροπολίτης έκανε «ντου» στην παράνομη γκαρσονιέρα. Ο ερωτύλος ιερέας με τα τρία παιδιά και η αρραβωνιασμένη 32χρονη.
  Τα «ροζ σκάνδαλα» της Ιεραρχίας… | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
  http://www.kathimerini.gr/141163/article/epikairothta/ellada/ta-roz-skandala-ths-ierarxias
  26 Ιαν 2003 – Ηδη, οι πληροφορίες λένε πως ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, έμπειρος και άτεγκτος Ιεράρχης, ανέλαβε όχι μόνον να διερευνήσει εάν …
  Τα «ιερά» ακίνητα της οικογένειας του Μητροπολίτη Νίκαιας | LiFO
  http://www.lifo.gr/now/society/20259
  9 Δεκ 2012 – Δίνοντας συνέχεια στα δημοσιεύματα του για ιεράρχες με περιουσία που δεν δικαιολογείται και επικεντρώνοντας στην υπόθεση του Μητροπολίτη …

  Αποδοκίμασαν τους παπάδες του Αμβρόσιου της Αιγιαλείας

 8. Ο/Η Ο Λαφαζάνης στην Κοζάνη λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/198148/o-lafazanis-horeyei-me-ta-emvatiria-stin-parelasi-tis-kozanis-vinteo

  ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ, ΕΙΠΕ

  O Λαφαζάνης «χορεύει» με τα εμβατήρια στην παρέλαση της Κοζάνης [βίντεο]

  Φάνηκε να απολαμβάνει τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση περισσότερο απ’ όλους τους υπόλοιπους επισήμους, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

  Ο υπουργός εκπροσώπησε την κυβέρνηση για τις εκδηλώσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου στην Κοζάνη.

  Τα εμβατήρια τον έκαναν να κινείται ρυθμικά καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης. Οπως θα δείτε στο βίντεο, παρά τη δυνατή βροχή, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης «χόρεψε» στους ρυθμούς των εμβατηρίων με την καρδιά του, πάνω στην εξέδρα.

  Μετά το τέλος της παρέλασης, ο κύριος Λαφαζάνης ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τάσσεται υπέρ της κατάργησης των στρατιωτικών παρελάσεων…

 9. Ο/Η του κώλου λέει:

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Mea culpa και ζητώ συγνώμη από το Ποτάμι που ψήφισε ΟΧΙ.
  Δεν φανταζόμουν πως η κακοήθεια της λαφαζανικής Iskra θα έφτανε στο σημείο να αποκρύψει την αλήθεια, αποφεύγοντας κουτοπόνηρα να μνημονεύσει το μόνο κόμμα που ψήφισε ΟΧΙ.
  http://www.iskra.gr/%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AD%CF%82/

  Αποκατέστησα την αλήθεια στο ποστ, μνημονεύοντας το Ποτάμι.

  https://www.efsyn.gr/arthro/oy-forologitheishttps://www.efsyn.gr/arthro/oy-forologitheis
  «Ου… φορολογηθείς»

  Αγιον Ορος: Πώς καταλήγουν τα «ιερά» ρουσφέτια να γίνονται εν μιά νυκτί νόμος του κράτους και μάλιστα με διακομματική ανοχή, αν όχι «ομερτά» Τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα

  11.08.2017
  Συντάκτης: Χάρης Ιωάννου

  Το μείζον ζήτημα με τις προκλητικές φοροαπαλλαγές στις ιερές μονές του Αγίου Ορους, που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή, εξακολουθεί να μη βρίσκει πειστικές εξηγήσεις, παρά τις αμήχανες προσπάθειες, π.χ. του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρολιάκου. Πώς καταλήγουν όμως τα «ιερά» ρουσφέτια να γίνονται εν μιά νυκτί νόμος του κράτους και μάλιστα με διακομματική ανοχή, αν όχι «ομερτά»;

  Το κόλπο είναι σχετικά απλό. Ενας ή περισσότεροι βουλευτές καταθέτουν στη Βουλή μια βουλευτική τροπολογία, κατά προτίμηση την τελευταία στιγμή. Η διαφορά της με την υπουργική τροπολογία είναι ότι αποφεύγει τη «βάσανο» του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με απλά λόγια γλιτώνει την κοστολόγηση των συνεπειών της.

  Η διατύπωση είναι πάντοτε νομικά αριστοτεχνική και με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δύσκολο με μια πρώτη ανάγνωση να γίνει πλήρως αντιληπτή. Αφού έχει ήδη γίνει η παρασκηνιακή συνεννόηση με την κυβέρνηση, ξαφνικά στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός, το νομοσχέδιο του οποίου συζητείται, λέει –συνήθως σε αδιάφορο τόνο– ότι γίνεται δεκτή η τροπολογία με τον αριθμό τάδε, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

  Στην ψηφοφορία αρκεί ένα απλό «ναι» από τον εισηγητή ή τους εισηγητές της πλειοψηφίας και το «κόλπο» ολοκληρώνεται νομότυπα και αθόρυβα.

  Ακολουθούν τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις με το Αγιον Ορος την τελευταία τριετία.

  ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017

  Ρουσφέτι με τη… δεύτερη

  Η πιο πρόσφατη ρουσφετολογική τροπολογία (1220/14) ήταν μόλις την περασμένη Παρασκευή, στο τελευταίο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν από τη θερινή διακοπή των εργασιών της Βουλής και αποτελεί πλέον το άρθρο 57 στον νόμο Παππά για την πλατφόρμα διαφημιστικού χρόνου.

  Η ρύθμιση κατατέθηκε από τρεις βουλευτές (Πάνος Σκουρολιάκος από τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Λαζαρίδης από τους ΑΝ.ΕΛΛ., Γιάννης Σαρίδης από την Ενωση Κεντρώων) και προβλέπει την αναδρομική απαλλαγή των μονών του Αγίου Ορους από οφειλές σε ΕΤΑΚ και ΦΜΑΠ την περίοδο 2008-2013 ακόμη και για τα εκτός Αγίου Ορους ακίνητα.

  Η τροπολογία πέρασε με τη… δεύτερη, καθώς είχε κατατεθεί χωρίς επιτυχία και σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προ δύο εβδομάδων. ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΑΝ.ΕΛΛ., Χρυσή Αυγή υπερψήφισαν, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ενωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών», ενώ μόνο το Ποτάμι καταψήφισε.

  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

  Ανεξέλεγκτοι λόγω… Μικρασιατικής Καταστροφής

  Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε προηγηθεί ακόμη ένα ρουσφέτι, πάλι πριν από το κλείσιμο της Βουλής για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Την τροπολογία (884/112), που σήμερα αποτελεί το άρθρο 52 του νόμου 4447/2016, κατέθεσαν στη Βουλή πέντε βουλευτές, εκ των οποίων οι τρεις είναι οι ίδιοι με αυτούς της τελευταίας τροπολογίας του 2017: Σκουρολιάκος, Λαζαρίδης, Σαρίδης μαζί με τους Ανδρέα Λοβέρδο (ΔΗΣΥ) και Θανάση Μπούρα (Ν.Δ.).

  Η προκλητική ρύθμιση, που αναιρούσε πρόσφατο νόμο του 2013 επί κυβέρνησης Σαμαρά, προέβλεπε ότι

  ❶ Πλέον οι μονές του Αγίου Ορους δεν υποχρεούνται να υποβάλλουν απολογισμό της οικονομικής τους δραστηριότητας στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

  ➋ Οριζε -και μάλιστα αναδρομικά από τις αρχές του 2016- ότι το ποσό της κρατικής επιχορήγησης του Αγίου Ορους θα είναι ακατάσχετο και

  ❸ Απάλλασσε τις μονές από την υποβολή Ε9 για προγενέστερα έτη, όπως απαλλάσσονται και από τον ΕΝΦΙΑ.

  Ειδικά για το θέμα του απολογισμού, ο Γ. Λαζαρίδης είπε ως επιχείρημα στην Ολομέλεια ότι οι μονές του Αγίου Ορους παραχώρησαν το 1932 για την προσφυγική κρίση μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή αρκετές εκτάσεις στη Χαλκιδική και από τότε το κράτος τούς έδινε κάθε χρόνο ένα αντίτιμο.

  «Είναι αδικία για τα μοναστήρια που έχουν προσφέρει τόσα», είπε χαρακτηριστικά και ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης που την έκανε δεκτή στο χωροταξικό νομοσχέδιο.

  Η τροπολογία ψηφίστηκε με διακομματική συναίνεση από ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ανεξάρτητους Ελληνες, Ενωση Κεντρώων. Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» και το Ποτάμι απουσίαζε.

  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014

  Απαλλαγές και επισκέψεις

  Τον Σεπτέμβριο του 2014, πάλι σε θερινό τμήμα της Βουλής και έπειτα από μια πολύωρη συνεδρίαση 7,5 ωρών είχε περάσει άλλο ένα ρουσφέτι στο Αγιον Ορος, το οποίο αποτελεί πλέον το άρθρο 22 του νόμου 4283/2014.

  Σημειωτέον ότι τον Αύγουστο του ίδιου έτους ο τότε επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί το Αγιον Ορος, ενώ τον Φεβρουάριο είχε προηγηθεί ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

  Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και με υπουργό τον Ανδρέα Λοβέρδο, 16 βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσαν μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής, για την οποία δεν έγινε καν συζήτηση!

  Προέβλεπε μεταξύ άλλων:

  ❶ Απαλλαγή των μονών του Αγίου Ορους ως εργοδοτών από την υποχρέωση παρακράτησης και απόδοσης του φόρου μισθωτών υπηρεσιών, αλλά και από το τέλος χαρτοσήμου στα ακίνητα που νοικιάζουν, με τις σχετικές υποχρεώσεις να βαραίνουν τους αντισυμβαλλόμενους (υπαλλήλους και ενοικιαστές).

  ➋ Αφορολόγητο 9.500 ευρώ για συνταξιούχους μοναχούς, χωρίς προσκόμιση αποδείξεων και χωρίς υποχρεωτική υποβολή φορολογικής δήλωσης.

  ❸ Απαλλαγή από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης ακινήτων Ε9 λόγω… απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ.

  Την τροπολογία υπέγραφαν οι βουλευτές: Ευθ. Καρανάσιος, Γ. Ιωαννίδης, Γ. Πασχαλίδης, Δ. Σταμενίτης, Σ. Αναστασιάδης, Δ. Χριστογιάννης, Κ. Γκιουλέκας, Θ. Καράογλου, Εμμ. Κόνσολας, Μ. Αντωνίου, Στ. Κωνσταντινίδης, Τ. Κοψαχείλης, Δ. Κυριαζίδης, Στ. Καλαφάτης, Γ. Κωνσταντόπουλος.

  Η τότε συμπολίτευση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε, όπως και οι αντιπολιτευόμενοι Ανεξάρτητοι Ελληνες. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ψήφισαν «παρών», η Χρυσή Αυγή απουσίαζε και η ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε να πάρει θέση φωνάζοντας «κατά πλειοψηφία».

 11. Ο/Η Bοθρομητρόπολη λέει:

  http://www.voria.gr/article/mpougelosan-aniliki-zitiana-apo-to-parathiro-mitropolitikou-naou

  ΚΟΖΑΝΗ: ΜΠΟΥΓΕΛΩΣΑΝ ΑΝΗΛΙΚΗ ΖΗΤΙΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ
  MAKEDONIA 04/08/2017

  Ένα ανήλικο κοριτσάκι το οποίο ζητιάνευε δίπλα από την κεντρική είσοδο του μητροπολιτικού ναού καταβράχηκε όταν κάποιος το μπουγέλωσε.

  του Δημήτρη Παπανίκου

  Αλγεινή εντύπωση σε κατοίκους της Κοζάνης προκάλεσε ένα σπάνιο περιστατικό το οποίο συνέβη προ ημερών, έξω από τον μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

  Ένα ανήλικο κοριτσάκι το οποίο ζητιάνευε δίπλα από την κεντρική είσοδο του μητροπολιτικού ναού καταβράχηκε όταν κάποιος, μέσα από την εκκλησία το μπουγέλωσε, πετώντας νερό από το επάνω παράθυρο της εκκλησίας. Πολίτες οι οποίες περνούσαν εκείνη την ώρα από το σημείο έμειναν έκπληκτοι από το περιστατικό. Μάλιστα, ένας εξ αυτών ο οποίος πήγε να ζητήσει το λόγο από τον νεωκόρο και κάποιον ιερέα εντός του ναού, υπέστη και δεύτερο σοκ από τη συμπεριφορά τους.

  Όπως εξηγεί ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της Voria.gr) «περνούσα μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και παρατήρησα ένα μικρό κοριτσάκι που ζητιάνευε. Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν είδα να πέφτει μεγάλη ποσότητα νερού πάνω στο κοριτσάκι και να το κάνει μούσκεμα. Πλησιάζοντας παρατήρησα ότι το παράθυρο της εκκλησίας που βρισκόταν ακριβώς από πάνω, ήταν ανοιχτό. Μπήκα αμέσως στην εκκλησία και είδα έναν νεαρό νεωκόρο, από τον οποίο ζήτησα να μάθω τι ακριβώς συνέβη. Η απάντησή του ήταν ‘μα αφού ζητιανεύει’. Δικαιολογήθηκε δε, ότι ‘εμείς παίρνουμε τηλέφωνο και την αστυνομία για να έρθει να τους διώξει αλλά δεν έρχεται’».

  Έκπληκτος από την εξήγηση του νεωκόρου, ο πολίτης πήγε στο γραφείο των ιερέων, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί. Εκεί συνάντησε κάποιον ιερέα ο οποίος έδειξε να ενοχλείται από την ευαισθησία του αυτόπτη μάρτυρα απέναντι σε αυτό το απαράδεκτο περιστατικό. Του είπε ότι σχεδόν καθημερινά υπάρχουν επαίτες έξω από το ναό και προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πράξη του άγνωστου δράστη είπε: «ε, εντάξει, λίγο νεράκι της έριξαν»! Βλέποντας ότι η στάση του αντί να εξευμενίσει τον διαμαρτυρόμενο πολίτη, τον εξόργισε έσπευσε να συμπληρώσει, εμφανώς ενοχλημένος ότι «καλά, καλά θα τον μαλώσω αυτόν που το έκανε»!

  Πηγή: http://www.voria.gr/article/mpougelosan-aniliki-zitiana-apo-to-parathiro-mitropolitikou-naou

 12. Ο/Η Psycho λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341458925-44341458925

  Οι καλοί χριστιανοί της πολιτικής

  Βούτσης, Καμμένος, Νέα Δημοκρατία, μαλλιοτραβιούνται χωρίς λόγο για τα θρησκευτικά, ο καθένας για το ακροατήριό του. Ενα είναι το θέμα: ο διαχωρισμός κράτους-Εκκλησίας. Και αυτό δεν τίθεται προς συζήτηση

  Κώστας Γιαννακίδης

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/myala-apo-tin-katapsyksi-44341457574

  Μυαλά από την κατάψυξη

  Στον δυτικό κόσμο δεν πρέπει να υπάρχει άλλη χώρα στην οποία τα παιδιά οδηγούνται προς εκκλησιασμό, μετάληψη, ενίοτε και εξομολόγηση. Εδώ όμως αυτά θεωρούνται αποδεικτικά ορθής διαπαιδαγώγησης

  Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος προτίμησε να μη βγάλει κουβέντα. Ο αντιπολιτευόμενος εξανέστη: είναι δυνατόν να καταργηθεί ο εκκλησιασμός των παιδιών; Είναι δυνατόν; «Οχι!» βροντοφώναξε ο αρμόδιος υπουργός για να καθησυχάσει το χριστεπώνυμο πλήθος και τους ανησυχούντες ρεπόρτερ της ελληνορθοδόξου πίστεως, αποδίδοντας τη σχετική πληροφόρηση σε δημοσιογραφική αγυρτεία.

  Υπάρχουν στιγμές που αισθάνεσαι ότι ζεις σε ένα μεσαιωνικό σουρεαλισμό.

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://kozan.gr/archives/99322

  Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλος στη δημόσια διαβούλευση στην Κοζάνη για το «Σκοπιανό», που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων:

  «Αν σήμερα υπογράψουν θα είναι εθνοπροδότες και τίποτα περισσότερο» (Βίντεο & Φωτογραφίες)

  19 Μαρτίου 2018 – 7:50 ΜΜ 12 Σχόλια


  Δημόσια διαβούλευση, για το θέμα της στάσης της Ελλάδας σχετικά με την ονομασία του κράτους των Σκοπίων, διοργάνωσε σήμερα Δευτέρα 19 Μαρτίου στο Λαογραφικό Mουσείο Κοζάνης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο Μητροπολίτης Σερβίων-Κοζάνης, κ. Παύλος τονίζοντας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους: «Δε μπορεί τα Σκόπια να έρχονται σήμερα και να λένε ότι εμείς είμαστε Μακεδονία. Εμείς όμως έχουμε την ευθύνη. Οι πολιτικές της χώρας μας έχουν την ευθύνη. Αν σήμερα υπογράψουν θα είναι, Εθνοπροδότες και τίποτα περισσότερο» (2:18 στο παρακάτω βίντεο).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.