Μαύρα, αφορολόγητα και άγνωστου προορισμού ιερά κέρδη, στον καιρό της χρεοκοπίας;

[Φταίει η Μέρκελ αγανακτισμένε αριστερέ ριζοσπάστη Τσακαλώτο;]

Η ιδιοκτήτρια του Hotel New Dream και ο Παναγιώταρος («γαμημένες αλβανικές κωλοτρυπίδες») στην υποδοχή του «λειψάνου». Δεν διακρίνεται η επίσης παρευρισκόμενη κα Αυλωνίτη του ΣΥΡΙΖΑ (που συνηθίζει να φωτογραφίζεται με Χρυσαυγίτες)

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Τι απέγινε με τα κέρδη του κούφιου (με μερικά αηδιαστικά μικροτεμάχια άγνωστου πτώματος) εστεμμένου ασημένιου ομοιώματος γυναίκας, το οποίο η κρατική Εκκλησία έθεσε σε δημόσιο προσκύνημα; Τα ΝΕΑ (13.6)  έγραψαν: «Τεράστιες ουρές από χιλιάδες πιστούς για το λείψανο της Αγίας Ελένης»:  Πέραν κάθε προσδοκίας είναι η προσέλευση των πιστών στον ναό όπου φιλοξενείται από τις 14 Μαΐου το λείψανο της Αγίας Ελένης και Τίμιο Ξύλο. Εντυπωσιασμένος ο γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, δηλώνει ότι «…από ολόκληρη τη χώρα προσέρχονται κατά χιλιάδες για να προσκυνήσουν τη μεγάλη ισαπόστολο. Σύμφωνα με υπολογισμούς, καθημερινά περνούν για να προσκυνήσουν 10.000 – 15.000 πιστοί κατά μέσο όρο. Το λείψανο και το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνουν έως το βράδυ 15 Ιουνίου».

Έχουμε λοιπόν έναν ολόκληρο μήνα (31 ημέρες) με 10-15.000 κεφάλια ημερησίως (Μ.Ο.=12.500) και ένας απλός πολλαπλασιασμός οδηγεί στο νούμερο των 465.000 προσκυνητών. Δυο ευρώ (νομίζω το λιγότερο) να αφήνει κατά μέσον όρο ο κάθε ένας «πιστός», η είσπραξη γίνεται, με μετριοπαθείς υπολογισμούς, ένα εκατομμύριο. Μιλάμε για ανθρώπους που πιστεύουν πως ο Θεός θέλει τάματα και ανταλλάγματα για να τους κάνει αναλόγως κάποιο ρουσφέτι, με ενδιάμεσο ένα τοτέμ που αποδίδεται σε μια γυναίκα, η οποία πέρασε διαδοχικά από την αναγκαστική πορνεία στην ταβέρνα του πατέρα της, στην συμμετοχή στην τυραννική εξουσία του αυτοκράτορα εραστή της και μετά στην ακόμη χειρότερη συσκοτισμένη δεσποτεία του διαδόχου του εγκληματία γιου τους και στον συνακόλουθο αθέμιτο πλουτισμό της ίδιας σε βάρος του «λαού» που ζούσε μέσα στον τρόμο, στην κρατική βία και στην αθλιότητα, τρεφόμενος με βίους Αγίων και με θαύματα. Η Ορθόδοξη παραμυθιογραφία με βυζαντινές ταχυδακτυλουργίες θεωρεί όλα αυτά τα βιογραφικά της μέγαιρας, στοιχεία ανυπέρβλητης Αγιότητας, που μάλιστα θαυματουργεί μυστηριωδώς μέχρι τις μέρες μας, με τον βλάσφημο τίτλο της Ισαποστόλου. «Κύριος … από κοπρίας εγείρει πτωχόν καθίσαι μετά δυναστών λαού και θρόνον δόξης κατακληρονομών αυτοίς» (Βασιλειών Α’, 2,8). Από κοντά όλος ο εσμός των φαρισαίων της πολιτικής, από την εωσφορική συμμορία της Χ.Α. και τους ΑΝΕΛ μέχρι και τον ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε να υποβάλει τα σέβη του.

Είναι γεγονός πως η αμφιλεγόμενης Ηθικής κυβέρνηση Σημίτη, παραμονές εκλογών του 2004, ελπίζοντας στις ψήφους μερίδας του κλήρου και των ακολούθων της, με το σκεπτικό ότι έτσι κι αλλιώς τηρούνταν παράνομα στις ενορίες (και όχι μόνο) διπλά βιβλία, αντί να εφαρμόσει τους νόμους, να τιμωρήσει και να διεκδικήσει για το καλό των πολιτών και το κομμάτι της προκλητικής φοροδιαφυγής των παγκαριών, νομοθέτησε φοροαπαλλαγή: «Από απαλλαγή σε απαλλαγή οι παγκαριώτατοι» (‘Ελευθεροτυπία’, 20.9.2011-Γ.Κιούσης).«Με το Ν. 3220/2004, που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παραμονές των εκλογών του 2004, …η Εκκλησία απαλλάχθηκε από την υποχρέωση της εισφοράς 35% των εσόδων της. Η εισφορά είχε θεσπιστεί το 1945, όταν το κράτος ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλλει τους μισθούς των κληρικών και η Εκκλησία να εισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό το 25% των ακαθάριστων εσόδων της, ποσοστό που το 1968 αυξήθηκε στο 35%». Ο Συνασπισμός τότε υποδυόταν το δημοκρατικό κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς, το οποίο διαφωνούσε με αυτές τις πολιτικές αθλιότητες: «Με εντολή μητροπολιτών διπλά βιβλία σε εκκλησίες» (ΕΘΝΟΣ-Λ. Γαλανός, Γ. Πίκουλας-29/3/2005) «…Mε διπλά βιβλία λειτουργούσαν πολλές εκκλησίες, οι οποίες -κατ’ εντολή μητροπολιτών- εξακολουθούν και σήμερα να κρύβουν το 90% των εσόδων από τα παγκάρια, ενώ δεν δίνουν τίποτα από το δίσκο στο Tαμείο κληρικών. Tη συστηματική εισφοροδιαφυγή, που γίνεται σε ναούς με την καθοδήγηση μητροπολιτών, αποκάλυψε, χθες, στη Bουλή ο βουλευτής του ΣYN, Γ. Δραγασάκης. Kατέθεσε, μάλιστα, στα πρακτικά της Bουλής απόφαση του μητροπολίτη Kαλαβρύτων Aμβρόσιου -που έχει δημοσιευθεί και στο ΦEK στις 20/4/2004- που δίνει οδηγίες στους κληρικούς για το πώς θα αποφεύγεται η πλήρης καταβολή των εισφορών. Aποτέλεσμα της παραπάνω πρακτικής είναι να μην αποδίδεται ολόκληρη η εισφορά υπέρ του Tαμείου Aσφάλισης Kληρικών (TAKE). Σύμφωνα με την απόφαση, από τις εισπράξεις του παγκαριού μόνο το 10% θεωρείται ως τακτικό έσοδο και επ’ αυτού υπολογίζεται η εισφορά υπέρ του TAKE, ενώ το υπόλοιπο 90% θεωρείται ως δωρεά υπέρ του ναού, όπως και το σύνολο των εσόδων «εκ της περιαγωγής δίσκου υπέρ του ναού και εκ της τελέσεως ιεροπραξιών». Aκόμη, εντύπωση προκαλεί η εντολή-οδηγία του κ. Aμβρόσιου για «οριστική και αμετάκλητη κατάργηση των πάσης φύσεως ανεπισήμων δεύτερων και μυστικών λογιστικών βιβλίων».

Ο υπεύθυνος για το προσκύνημα του ανίερου ασημένιου σκιάχτρου, επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας η οποία δεν φαίνεται αθώα στις σχέσεις της με την αποκρυφιστική Ακροδεξιά Γνωρίζει η

Τέρατα εν τω ουρανώ άνω και σημεία επί της γης κάτω: Ο «Άγιος Γεράσιμος» (!!!) 

Εκκλησία της Ελλάδας ότι η Αποστολική Διακονία…» , xyz.contagion-27.12.2015), όπως έχουμε ξαναγράψει, έχει καταγγελθεί στο παρελθόν για οικονομικά ζητήματα, χωρίς να έχει ανακοινωθεί  η κατάληξη αυτών των υποθέσεων: [«‘Στέγνωσε’ από μετρητά λόγω… WC» (‘Espresso’, 5.8.2008) & “Ανεπαρκείς οι εξηγήσεις Αγαθάγγελου για τα οικονομικά της Εστίας”(21. 9.2008)].

Νομίζω πως προκύπτουν μερικά ερωτηματικά και μερικά συμπεράσματα.

Α. Ως πότε θα συνεχίζεται στη χρεοκοπημένη χώρα μας η νόμιμα αφορολόγητη κερδοσκοπία της θεομπαιχτικής εκκλησιαστικής βιομηχανίας θαυμάτων, πολλώ μάλλον που αυτή στο πρόσφατο παρελθόν φορολογούνταν, από δεξιές μάλιστα κυβερνήσεις;

Β. Ως πότε το μέγεθος, η διαχείριση και η διάθεση αυτών των εισπράξεων δεν θα υπόκεινται στην αυτονόητη διαφάνεια που πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε οικονομική δοσοληψία, ιδιαίτερα αυτήν που αφορά μια υπηρεσία του Κράτους και τους δημόσιους υπαλλήλους εργαζόμενούς της.

Γ. Από πού αντλεί η κρατική Εκκλησία το δικαίωμά της να παρουσιάζει και να εκθέτει δημόσια εκτός τάφου, χωρίς την ελάχιστη ιστορική ή επιστημονική απόδειξη προς ίδιον οικονομικό και εξουσιαστικό όφελος, εξαχρειώνοντας (κι άλλο) τους «πιστούς» της, τεμαχισμένα πτώματα και προϊόντα της πιο αισχρής τυμβωρυχίας σε τάφους αγνώστων, ως ανήκοντα δήθεν σε ιστορικά πρόσωπα και στη συνέχεια, δεύτερο ατόπημα, να χρίζονται εν είδει μαύρης μαγείας με αποκρυφιστικό σκεπτικό ως δήθεν θαυματουργά, τρίτο οδοδώτα, αποκρουστικά και τυμπανιαία
να αρωματίζονται με βυζαντινές επισκοπικές αλχημείες με αισχρά πατσουλιά, ακόμη και με σύστημα σωλήνων όπως ο «μυροβλήτης» Δημήτριος, τέταρτο να παρουσιάζονται σαν βρυκόλακες που περπατούν τις νύχτες χτυπώντας το μπαστούνι τους ή φθείροντας τις παντόφλες τους και πέμπτο και ίσως χειρότερο, αυτά να συμβαίνουν ακόμη και παρά το ιστορικά καταγεγραμμένο εγκληματικό παρελθόν των προσώπων, το δικό τους ή και των μελών της οικογενείας τους, γεγονός που τινάζει στον αέρα κάθε περί Ηθικής ευαγγελική διδαχή;

Δ. Το να αποδώσουμε αυτά τα αίσχη αποκλειστικά στην πολιτική παλιοπαρέα Τσίπρα, θα ήταν άδικο. Τα ίδια και χειρότερα γινόντουσαν και επί Χούντας και επί ΝΔΠΑΣΟΚ, μόνο που ο ΣΥΝ  εμφανιζόταν στο παρελθόν και σε αυτό το ζήτημα, με δημοκρατικό και ορθολογιστικό προσωπείο, το οποίο όταν χρειάστηκε να αποδειχθεί, έπεσε.

Ε. «Η Ορθοδοξία ιδεολογικὰ-πνευματικὰ ανταποκρίνεται σε μια νοοτροπία λαϊκή, σ᾿ ένα εσωτερικὸ ψυχικὸ δεσμό, που ο Ευρωπαίος κοσμοπολίτης ονομάζει «ανατολικὸ πνεύμα» και ο ξεπεσμένος και έκφυλος Λεβαντίνος περιφρονεί, μα που συγκεντρώνει και εκφράζει εσωτερικὴ λαϊκὴ ενότητα και εκδηλώνει ανώτερα ιδεώδη και χαρίσματα, άσχετα αν στα χρόνια εκείνα της μεσαιωνικής κατάστασης και του ασιατικού δεσποτισμού του Βυζαντίου κάνουν τὴν εμφάνισή τους με μορφὴ θρησκευτικο-εκκλησιαστική». Αυτή είναι η γελοία, αντιδυτική, ανατολίτικη και ανιστόρητη ζαχαριαδική κληρονομιά του 1945 (ΚΟΜ.ΕΠ., 7.1984). Έτσι, η συνενοχή του ΚΚΕ επίσης, που μέχρι να γίνει η λαϊκή Επανάσταση, δεν θίγει (με εξαίρεση τα εργασιακά) τα κακώς κείμενα, είναι αδιαμφισβήτητη και όχι και τόσο αφελής ή ανεξήγητη: (Ριζοσπάστης, 21 Δεκ. 2000, «Κηδεύεται αύριο ο πατριάρχης Διόδωρος»): «…Ο πατριάρχης Διόδωρος, μετά τις καταστροφές που υπέστη το κτιριακό συγκρότημα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό από την πλημμύρα της 21ης Οκτώβρη 1994 ..είχε προβεί στη συμβολική χειρονομία της προσφοράς ενός εκατομμυρίου δραχμών. ‘Διαθέτουμε,… συμμεριζόμενοι δε ολοψύχως την αγωνία αυτής διά τας ζημίας, αίτινες ενέσκηψαν εις τα περιουσιακά στοιχεία του κόμματος ..’…». Έχω την υποψία ότι ο αδίστακτος μαστροπός, λαθρέμπορος χρυσού, ρατσιστής, κλέφτης, ιερόσυλος, έμπορος ταμάτων, αρχαιοκάπηλος και πολλά ακόμη πατριάρχης Διόδωρος από τη Χίο [δημοσιευμένα αυτά αργότερα στην αστική Καθημερινή («Όλο το παρασκήνιο στα Ιεροσόλυμα», 22.07.2001, Γρ. Καλοκαιρινός) και στην Ελευθεροτυπία (22 και 29.5.2005-Β.Σιούτη, «Τα προικιά του πατριάρχη»), αλλά το κόμμα δεν είχε ακούσει ποτέ (ούτε από τις σοβιετικές υπηρεσίες στην Παλαιστίνη) τίποτα, ούτε έκανε ποτέ την αυτοκριτική του, ούτε τα αναδημοσίευσε ο Ριζοσπάστης], όπως επίσης και ο διεφθαρμένος φασίστας αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, που είχε και γι’αυτόν ανακοινωθεί ότι έδωσε χρήματα στο κόμμα, νομίζω πως δεν χάριζαν λεφτά του ‘Φιλόπτωχου’ στο μουσκεμένο αρχείο του ΚΚΕ λόγω του πάθους τους για την ιστορική έρευνα ή λόγω των αριστερών τους φρονημάτων, ούτε για τη σωτηρία της ψυχής τους, αλλά ως ηθική επιβράβευση της μακρόχρονης, ανιδιοτελούς και εκκωφαντικής ιερής σιωπής του, ακόμη και για τον υποβιβασμό των Παλαιστινίων Ορθοδόξων ως ανθρώπων κατώτερου εκκλησιαστικά είδους, από τους Ρωμιούς ρασοφόρους εισβολείς, άρπαγες, επικυρίαρχους και εμπόρους του Ναού (Βλ. σχετικώς «H Λιάνα Κανέλλη συνομιλεί φιλικά με Μαφιόζο φυλετιστή πατριάρχη»).

 

 

 

 

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερή» Εξουσία, φασισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

14 Responses to Μαύρα, αφορολόγητα και άγνωστου προορισμού ιερά κέρδη, στον καιρό της χρεοκοπίας;

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://archive.efsyn.gr/?p=159217

  3/12/2013 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

  Οι «ιερές σχέσεις» Εκκλησίας με Χρυσή Αυγή
  ……………………………….
  Αποκαλύπτονται στα βίντεο που προέρχονται από το ηλεκτρονικό υλικό που κατάσχεσαν οι αστυνομικές αρχές, από τους υπολογιστές του Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων κατηγορούμενων βουλευτών του ναζιστικού μορφώματος.
  Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ακούγεται να λέει: «Έχουμε Μητροπολίτες που αξίζουν. Ο Πειραιώς Σεραφείμ που δεν καταλαβαίνει τίποτε… Αποκαλεί τον Άνθιμο: ΄Μεγάλο πολιτικάντη και σκατιάρη΄».
  «Αυτός ο σκατιάρης αν δεν ήτανε δεν θα ήταν Αρχιεπίσκοπος ο Ιερώνυμος, θα ήταν ο Ευστάθιος που είναι καθαρός… Το έπαιξε δίπορτο ο Άνθιμος…. Ο Σπάρτης είναι πολύ καλός, δέχτηκε τα παιδιά από την τοπική οργάνωση, έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο και μας ψήφισε στις εκλογές ο Σπάρτης.
  _____________________
  Δυο χρόνια μετά
  Η Λιάνα Κανέλλη ασπάζεται τη δεξιά του μητροπολίτη Σπάρτης
  Πέμπτη, 26 Μάρτιος 2015
  Προσκεκλημένη του Ινστιτούτου Σπάρτης είναι η Γερακίτισσα βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, η οποία θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα «Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και ειδικότερα στις γυναίκες και στους νέους».
  Η ενημερωτική δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου και ώρα 7 μμ, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σπάρτης, (ισόγειο Κεντρικής Βιβλιοθήκης). Την παρουσίαση της κ. Κανέλλη θα πραγματοποιήσει η κ. Κωνσταντίνα Τζαβιδοπούλου.
  Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Δήμου Σπάρτης.

 2. Ο/Η laskaratos λέει:


  Φλωράκης-Γρ.Μιχαλόπουλος στον Περισσό


  ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: «Τα κόμματα της Αριστεράς με τη γνωστή φιλοσοφικο-κοινωνική βιοκοσμοθεωρία του κομμουνιστικού κοσμοειδώλου, όπως γνώρισε τον χωρισμό αυτό ο καταρρεύσας υπαρκτός σοσιαλισμός στο ανατολικό μπλοκ, που στην ουσία ήταν ο διωγμός της θρησκευτικής πίστεως, ελαύνονται από αποτυχημένα αθεϊστικά ιδεολογήματα και συναντώνται με τα υπόλοιπα κόμματα του νεοφιλελεύθερου χώρου κάτω από τις ντιρεκτίβες της νέας εποχής και της νέας τάξεως. Μιλούν γα χωρισμό εκκλησίας και Κράτους επικαλούμενοι δήθεν προοδευτικά συνθήματα. Οι αντιλήψεις, όμως, περί χωρισμού είναι του περασμένου αιώνα που γεννήθηκαν κάτω από μισαλλόδοξο αντιθρησκευτικό και αντικληρικαλιστικό λαϊκιστικό πνεύμα που δεν συμβιβάζεται με τις σημερινές πολιτειακές και θρησκευτικές αντιλήψεις», είπε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δανειζόμενος, όπως σημείωσε, «τις σκέψεις του αγαπητού αδελφού, σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
  ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Ο Αμβρόσιος δεν κάνει λάθος, το πρόβλημα είναι ο τρόπος που τα λέει  Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ: Ο τύραννος των τυφλών

  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
  Τρίτη 14 Απρίλη 1998

  Κηδεύτηκε χτες ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ
  Επικήδειο, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, απηύθυνε ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης
  «Μακαριστέ Σεραφείμ,
  Διπλό χρέος μού υπαγορεύει τα στερνά τούτα λόγια στο σημερινό ξόδι σου. Είναι το χρέος του κοντοχωριανού και συντοπίτη, καθώς και το χρέος του συναγωνιστή.
  Μαζί ξεκινήσαμε στη δεύτερη δεκαετία του αιώνα, από τα χωριά του κάμπου της Καρδίτσας εσύ, και των Αγράφων εγώ. Και οι δύο αγωνιστήκαμε για την πατρίδα, από διαφορετικό ταμπούρι, φυσικά, ο καθένας, αλλά ενάντια στον κοινό κατακτητή, στον κοινό εχθρό. Η ζωή και η πορεία σου επιβεβαιώνουν μια ιστορική αλήθεια: Οτι, δηλαδή, έντιμοι αγωνιστές και πατριώτες υπήρξαν σε όλες τις οργανώσεις της Εθνικής Αντίστασης.
  Στο τέλος της δεκαετίας του ’20, χωρίστηκαν οι δρόμοι. Υστερα από χρόνια ανέβηκες ψηλά κι έγινες αρχηγός της Εκκλησίας. Οσο ψηλά, όμως, κι αν έφτασες, δε χάθηκε από μέσα σου ο ξωμάχος του θεσσαλικού κάμπου και η ντομπροσύνη του, ούτε, φυσικά, η παλικαριά του αντάρτη. Και παρά τη μακρά θητεία σου και στη δημόσια ζωή, δεν ενέδωσες στον πειρασμό της υποκρισίας και της μισαλλοδοξίας. Η στάση σου απέναντι στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα στη χώρα μας, η εθνική σου υπερηφάνεια, οι χωρίς προκαταλήψεις σχέσεις σου απέναντι σ’ εκείνους που είχαν διαφορετική θρησκευτική, φιλοσοφική ή πολιτική θεώρηση, συνέβαλε στο χτύπημα της μισαλλοδοξίας και στο άνοιγμα του δρόμου της εθνικής συμφιλίωσης. Η ιστορία θα στο αναγνωρίσει αυτό.
  Εκ μέρος της ΚΕ του ΚΚΕ, καλό σου ταξίδι μακαρίτη συντοπίτη».

  http://www.mixanitouxronou.gr/serafim-o-antartis-pou-egine-archiepiskopos-oploforouse-evrize-ke-diikouse-me-stathero-ke-vari-cheri-tin-ekklisia/

  ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
  Σεραφείμ. Ο αντάρτης που έγινε Αρχιεπίσκοπος. Οπλοφορούσε, έβριζε και διοικούσε με σταθερό και «βαρύ» χέρι την εκκλησία 08/04/2015…

  Πρωτοχρονιά του ΄79. Ο τότε αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ, επισκέφθηκε στο προεδρικό μέγαρο τον πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Καραμανλή. Την ώρα που τον χαιρέτησε του έπεσε ένα περίστροφο. “Εδώ το έχω ακόμα”, είπε με καμάρι στον έκπληκτο Καραμανλή. “Δεν το αποχωρίζομαι ποτέ”, ανέφερε την ώρα που το ξαναέκρυψε κάτω από τα ράσα του. Ο Σεραφείμ Τίκας, αν και αρχιεπίσκοπος, δεν έπαψε ποτέ να οπλοφορεί. Ποτέ δεν έδωσε εξηγήσεις γιατί κουβαλούσε όπλο πάντα μαζί του. Μπορεί να ήταν κατάλοιπο του βουνού, από τα χρόνια που ήταν αντάρτης στα βουνά στην πλευρά του ΕΔΕΣ του Ναπολέοντα Ζέρβα….

  Τα “γαλλικά” του Σεραφείμ
  Το 1949 έγινε μητροπολίτης Άρτας και στη συνέχεια Ιωαννίνων, ενώ τον Ιανουάριο του 1974 ανέβηκε στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, με τη βοήθεια του πρώην συμπολεμιστή του και δικτάτορα Δημήτρη Ιωαννίδη. Ο Σεραφείμ σε όλη τη διάρκεια του 60χρονου αρχιεπισκοπικού έργου του έμεινε ένας αυθεντικός επαρχιώτης, όπως τον αποκαλούσαν οι αντίπαλοι του. Διάβαζε σπάνια, πίστευε στην κοινή λογική, ενώ στα δύσκολα θέματα ήταν της άποψης “άστο να περάσει”. Και σχεδόν πάντα «πέρναγε». Η αθυροστομία του ήταν πασίγνωστη. «Γαμώ το κέρατο σας”, φώναξε μέσα στην εκκλησία προς τους παρεκκλησιαστικούς που αποδοκίμασαν στη Λάρισα το 1974 την ενθρόνιση του μητροπολίτη Σεραφείμ Ορφανού. “Τενεκέ ξεγάνωτο”, αποκάλεσε πρώην υπουργό της Ν.Δ. που ενεργούσε για την επιστροφή των 12 μητροπολιτών που είχε εκθρονίσει χωρίς δίκη, ως χουντικούς. Το 1982, που το ΠΑΣΟΚ είχε αποφασίσει να καθιερώσει τον πολιτικό γάμο στην Ελλάδα, δεν δίστασε να αρπάξει το μικρόφωνο από το χέρι του μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως και να του επιτεθεί, γιατί κατηγόρησε στο κήρυγμα του τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Κάποια άλλη περίοδο εμφανίστηκε αγανακτισμένος για την κατάντια στην εκκλησία από τα ομοφυλοφιλικά όργια κληρικών, που είχαν δημοσιοποιηθεί και δήλωσε: “Κατάντησα αρχιεπίσκοπος πούστηδων”….

  http://e-homoreligiosus.blogspot.gr/2014/08/archbishop-seraphim-of-athens-monastery.html

  Saturday, August 2, 2014
  Ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, η Μονή Βελλάς & τα όπλα /


  * HotDoc τεύχος/issue 58,
  31 Ιουλίου 2014,
  «Πριν ο λύκος φορέσει
  την «Κόκκινη Προβιά»»,
  σσ. 20, 24-26. 3. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  https://www.paraskhnio.gr/sokaristiko-vinteo-gynaika-oyrliaze/

  Σοκαριστικό βίντεο! Γυναίκα ουρλιάζει την ώρα που περνά από πάνω της ο Άγιος Γεράσιμος (ΒΙΝΤΕΟ)

  http://www.pemptousia.gr/2015/11/ager4/


  Λεπτομέρεια από τις παλάμες του άφθαρτου λειψάνου του Αγίου Γερασίμου

  • Ο/Η Psycho λέει:

   Yπάρχουν και χειρότερα
   ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ ΠΑΠΠΑ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΕΩΣ

   και στις χώρες που οραματίζεται να μας πάει ο Λαφαζάνης

 4. Ο/Η laskaratos λέει:


  Η αποσιώπηση, η διαστρέβλωση, το κρύψιμο των σκουπιδιών κάτω από το χαλί, μπορεί να εξυπηρετεί ανομολόγητες κομματικές σκοπιμότητες και φαντασιακές προσωπικές λυκοφιλίες, αλλά υπονομεύει την ιστορική αλήθεια που απελευθερώνει τους πολίτες από τα δεσμά των εθνικών και θρησκευτικών μύθων.

  @ «Αν δεν υποχωρήσουν, θα τους προσθέσω άλλη μια αναπηρία», απειλεί δημόσια (και… χριστιανικά) ο τότε διευθυντής της Χριστιανικής Αλληλεγγύης.

  Διευθυντής ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος Εμμανούλ Σχοινιωτάκης, με τα ανθρωποφάγα σκυλιά και Αρχιεπίσκοπος ο Σεραφείμ.

  Λεπτομέρειες εδώ:

  https://roides.wordpress.com/2015/01/09/9dec15/
  τριλογία κατά του φασισμού -2
  09/01/2015
  Η εξέγερση των τυφλών κατά της κρατικής Εκκλησίας & τα ανθρωποφάγα σκυλιά ενός τυραννικού παπά
  ……………
  Στον κ.Τσίπρα έχει απαντήσει ο συντηρητικός μακαρίτης Εισαγγελέας Δ. Τσεβάς, στη δίκη των τυφλών που είχε προκαλέσει η Αρχιεπισκοπή: «Στο εδώλιο αυτό κάθονται ήρωες, ενώ θα έπρεπε να κάθονται άλλοι που με τον μανδύα της φιλανθρωπίας προσπαθούν να προβληθούν κοινωνικά». ……………….
  Πρωταγωνιστές της ιστορίας μας είναι ο αγράμματος, αγροίκος, διεφθαρμένος, φασίστας και κουμπουροφόρος Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, που το όνομά του ήλθε πρόσφατα στη δημοσιότητα με αφορμή μια παρακρατική αποθήκη όπλων του δικτύου «Κόκκινη προβιά» και από τους ιερείς του Δ.Σ. του ιδρύματος που θα δούμε, ο πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σχοινιωτάκης (του οικουμενικού Θρόνου!). Ο Σχοινιωτάκης, τ.Διευθυντὴς της Γεν. Διεύθυνσης Χριστιανικής Αλληλεγγύης της Αρχιεπισκοπής και τ.Αντιπρόεδρος του Οίκου Τυφλών, πέθανε την πρωταπριλιά του 2009, τιμημένος με πολλά παράσημα Ορθόδοξων πατριαρχείων, κηδεύτηκε από δυο επισκόπους με εξαιρετικές εκκλησιαστικές τιμές και με εκδηλώσεις πένθους του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και των πατριαρχών Κωνσταντινούπολης και Αλεξάνδρειας. Όμως ο άνθρωπος αυτός έφυγε κουβαλώντας το ασήκωτο βάρος πελώριων δημόσιων αμαρτημάτων για τα οποία δεν ζήτησε ποτέ συγνώμη, ούτε αυτός ούτε η συνένοχη Εκκλησία του.
  …………………..

  Το φιλάνθρωπο έργο του πρωτοπρεσβύτερου Σχοινιωτάκη δεν τελείωσε εδώ. Το απόγευμα της 17ης Ιουλίου του 1978 τα δυο άγρια μπουλντόγκ που εκγύμναζε στο κτήμα του στη Β.Εύβοια, κατασπάραξαν με πάνω από 500 δαγκωνιές την άτυχη νεαρή ποδηλάτισσα δικηγόρο Αριάδνη Αλεξάνδρου. Ο Σχοινιωτάκης κάθισε στο σκαμνί και η καταδικαστική ετυμηγορία, μετά από μια πολύ σκληρή αγόρευση του Εισαγγελέα εκδόθηκε στις 2.11.1979. Φυλάκιση δυο χρόνων και 15 ημερών και χρηματική αποζημίωση στη μητέρα του θύματος. Η έφεση είχε, ως είθισται, ανασταλτικό αποτέλεσμα και ο σκληρόκαρδος πρωτοπρεσβύτερος, που όπως κατέθεσε ο μάρτυρας κατηγορίας δημοσιογράφος Βασίλης Καββαθάς του είχε δηλώσει ψυχρά στην Αρχιεπισκοπή λίγες ημέρες μετά το ατύχημα: «Οι νεκροί με τους νεκρούς και οι ζωντανοί με τους ζωντανούς», δεν μπήκε ποτέ στη φυλακή. Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον κατά την πολιτική αγωγή «εθελοντή κατηγορούμενο», «άβουλο όργανο» του παπά, «υποτακτικό» του και επιστάτη του κτήματος, στον οποίο έγινε προσπάθεια να μεταβιβασθεί η προφανής ευθύνη του αφεντικού του, που εξέτρεφε «Κέρβερους». Η υπεράσπιση προσπάθησε πολλές φορές να θολώσει τα νερά φτάνοντας στο σημείο να καταθέσει ανώνυμη καταγγελία σε βάρος υπαλλήλου της ΔΕΗ φερόμενου ως δήθεν δράστη δήθεν δολοφονίας της δικηγόρου. Πάντως η πρόβλεψη του Εισαγγελέα στον παπά πως το συμβάν «θα σας καταδιώκει σε όλη σας τη ζωή» («Απογευματινή», 1.11.1979) δεν επαληθεύτηκε. Άλλωστε η Εκκλησία όχι μόνο δεν καθαίρεσε ή έστω έθεσε σε αργία τον παπά αλλά όπως είδαμε του επιδαψίλευσε τίτλους και τιμές.

  Άρθρο της Ελευθεροτυπίας, που ξεχνάει να αναφέρει ποιός ήταν ο Αρχιεπίσκοπος και ποιος ο εγκάθετός του παπάς που τυραννούσε τα τυφλά παιδάκια

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=158256

  Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr, 17:10 Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

  Ενάντια στο κατεστημένο, επέμειναν και δικαιώθηκαν

  Ο εξεγερμένος Μάης των ελλήνων τυφλών

  Λεπτομέρειες και ντοκουμέντα από την ιστορική εξέγερση του 1976

  Ακριβώς πριν 34 χρόνια έλαβε χώρα η “κρίσιμη πράξη” που έθεσε τις βάσεις για την χειραφέτηση των ελλήνων αναπήρων και για την δημιουργία τα μετέπειτα χρόνια οργανωμένου αναπηρικού κινήματος. Πρόκειται για την κατάληψη του Οίκου Τυφλών Καλλιθέας από ομάδα εξεγερμένων τυφλών, που δεν δίστασαν να αντιπαρατεθούν μετωπικά με το κατεστημένο (οικονομικό, πολιτικό, θρησκευτικό), έχοντας όλο το δίκιο με το μέρος τους αλλά και όλες τις πιθανότητες εναντίον τους.

  Ο αγώνας των Ελλήνων τυφλών που ξεκίνησε τον Μάϊο του 1976, ανήκει σε κείνους που αποδεικνύουν ότι η δύναμη του δικαίου επικρατεί των πιθανοτήτων όταν συνοδεύεται από βαθιά πίστη.

  Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Κατά παράφραση του κλασικού «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» που εξέφρασε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το σύνθημα-ορόσημο των τυφλών εξεγερμένων που κατέλαβαν τον Οίκο Τυφλών στις 2 Μαΐου 1976 ήταν το “ψωμί, παιδεία και όχι επαιτεία”. Ως σύνθημα γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη των εξεγερμένων να αποτινάξουν τον χρόνιο πατερναλισμό των αθλίων φιλανθρώπων και αποδίδει όσο κανένα το στίγμα ενός αγώνα που σε επάλληλες φάσεις διήρκεσε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Ήταν η πρώτη στην ελληνική ιστορία φορά που ένα κομμάτι του αναπηρικού χώρου εμπράκτως αμφισβήτησε τον περιθωριακό ρόλο που του είχε επιβληθεί, επιτέθηκε μετωπικά στον κοινωνικό πατερναλισμό και τους φορείς-εκπροσώπους του, θέτοντας τις βάσεις, ώστε συνολικά το κίνημα των αναπήρων να διεκδικήσει κοινά σημεία εκκίνησης με την υπόλοιπη κοινωνία.

  Το χρονικό της εξέγερσης περιληπτικά έχει ως εξής: Απόγευμα γύρω στις 6, μια ομάδα τυφλών παραβιάζει-γκρεμίζει την αλυσοκλειδωμένη πόρτα του Οίκου Τυφλών επί της οδού Σπάρτης. Μια άλλη ομάδα εισβάλλει πηδώντας τον τοίχο του ιδρύματος από παρακείμενο οικόπεδο. Μπλοκάρονται τα τηλέφωνα ώστε να μην ειδοποιηθεί άμεσα η αστυνομία και τοποθετούνται μεγάφωνα. Εντός ολίγου, οι τυφλοί καταληψίες είναι περίπου 300, ανάμεσα στους οποίους όλοι οι μαθητές (γύρω στους 100) του ιδρύματος. Βράδυ στις 10 πριν γίνει ακόμα σαφές το βάθος της εξέγερσης, σπεύδει στον Οίκο Τυφλών ο εισαγγελέας Μεταξάς και ζητάει από τη δημιουργηθείσα Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (19μελής) αποχώρηση των καταληψιών, εισπράττοντας κάθετη άρνηση. Αργά το βράδυ στη 1 καταφθάνει επιστολή του τότε αρχιεπισκόπου που μη αντιλαμβανόμενος την συνειδητότητα της εξέγερσης … πατρικά νουθετεί: «Αποχωρήστε και δεν θα διωχθείτε ποινικά». Κανείς δεν τη λαμβάνει σοβαρά υπόψη.

  Τα πράγματα σε χρόνο μηδέν αγριεύουν. Απ’ την επόμενη κιόλας μέρα τα μέλη της Συντονιστικής καλούνται για ανακρίσεις στο Α.Τ. Καλλιθέας (διοικητής ο περιβόητος Καραθανάσης) όπου επίμονα ρωτούνται για τα πολιτικά τους φρονήματα. «Αποτελούν άμεσο εθνικό κίνδυνο, εφαρμόστε εναντίον τους τους νόμους περί συμμοριτοπολέμου» απαιτεί με επιστολή της στον τότε υπουργό Υγείας-Πρόνοιας η Εκκλησία της Ελλάδας λίγες μέρες μετά. «Αν δεν υποχωρήσουν, θα τους προσθέσω άλλη μια αναπηρία», απειλεί δημόσια (και… χριστιανικά) ο τότε διευθυντής της Χριστιανικής Αλληλεγγύης. Κινούνται μηχανισμοί δίωξης και τα μέλη της Συντονιστικής κατηγορούνται για παράβαση του Ν4000 περί τεντιμποϊσμού! Οχι απλώς δεν κάμπτονται με την συντονισμένη απόπειρα εκφοβισμού τους οι εξεγερμένοι τυφλοί, αλλά συνειδητοποιούνται ακόμα περισσότερο …

  Η προχωρημένη συνειδητοποίηση, η χειραφέτηση, αποτυπώνεται στα αιτήματα των καταληψιών που δημοσιοποιούνται. Υπερβαίνουν τα αναμενόμενα περί βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας του Οίκου Τυφλών και αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών. Αγγίζοντας την αιτία του όλου προβλήματος ρητά ομιλούν για παραχώρηση του Ιδρύματος και ολόκληρης της περιουσίας του από την Εκκλησία στο κράτος! Η χειραφέτηση των αγωνιζομένων σύντομα αγγίζει χορδές των προοδευτικών ΜΜΕ της εποχής, προεξαχούσης της Ελευθεροτυπίας. «Θα νικήσουμε ή θα πεθάνουμε», τιτλοφορείται σχετικό δημοσίευμα της «Ε» στις 11/5/76, στηρίζοντας απερίφραστα το δίκαιο των τυφλών και καθιστώντας τις διεκδικήσεις τους κεντρικό κοινωνικό ζήτημα. «Αξιώστε όλα σας τα δικαιώματα», μηνύει ο Μενέλαος Λουντέμης από τη μονάδα εντατικής παρακολούθησης όπου νοσηλεύεται, ο άγώνας πλέον έχει αναγορευτεί σε κρίσιμη κοινωνική υπόθεση. Λίγες μέρες μετά, 20.000 και πλέον άνθρωποι δίνουν το «παρών» στο γήπεδο του Πανιωνίου εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους τυφλούς. Στο πλευρό των εξεγερμένων και ξένοι ραδιοφωνικοί σταθμοί (όπως το BBC και η Ντόιτσε Βέλε) δίνουν στο θέμα διεθνή διάσταση.

  Η ωρίμανση έχει πλέον κατακτηθεί, έχει αποσαφηνιστεί ότι ο αγώνας είναι ανυποχώρητος, έχει φτάσει η ώρα για τις πρώτες νίκες. Κατάληψη του Δημαρχείου Αθηνών 1/10/76, υποχρεώνει τον Δήμο Αθηναίων και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να ανταποκριθούν στο αίτημα επίδοσης άδειας μικροπωλητή σε τυφλούς που είχαν διωχθεί από τον «Οίκο» τους στο παρελθόν και αντιμετώπιζαν πρόβλημα βιοπορισμού. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, εκατοντάδες τυφλοί κοιμούνται έξω από την Αρχιεπισκοπή απειλώντας να την καταλάβουν (!) εάν δεν προχωρήσει η παραχώρηση του Οίκου Τυφλών στο κράτος. Στις 12 τη νύχτα, 8 Οκτωβρίου 1976, εκπρόσωποι της Εκκλησίας υποχρεώνονται να υπογράψουν τη σχετική ιστορική συμφωνία.

  Ο εξαναγκασμός της Εκκλησίας σε συμβιβασμό από μια ομάδα εξεγερμένων τυφλών, ήταν η πρώτη (και μοναδική μέχρι σήμερα) έμπρακτη αμφισβήτηση του απαραβίαστου θεσμού της εκκλησιαστικής περιουσίας και του εκκλησιαστικού κατεστημένου. Το ευρύτερο (εκκλησιαστικό και πολιτικό) κατεστημένο της εποχής αντιλαμβανόμενο την πράξη υπογραφής συμφωνίας ως μια απλή τακτική υποχώρηση, με δριμύτητα τα επόμενα χρόνια αντεπιτέθηκε. Το Μάιο του 1977, ένα χρόνο ακριβώς μετά την κατάληψη, σε αγωνιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας των Ελλήνων τυφλών στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη παρεμβαίνουν αστυνομικές δυνάμεις, το ξύλο πέφτει σύννεφο και κατά δεκάδες οι τυφλοί προσάγονται στην Ασφάλεια Αθηνών! Επίσης, κάθε λίγο και λιγάκι, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του Μαΐου 1976 σύρονται στα δικαστήρια (συνολικά 114 την τετραετία ’77-’81) με βαρύτατα κατηγορητήρια αλλά και επιπτώσεις στον προσωπικό και κοινωνικό τους βίο. Το μόνιμο τίμημα των πραγματικών αγώνων που αληθώς αμφισβητούν κατεστημένα συμφέροντα αυτό και μόνο αυτό είναι.

  Στον αντίποδα, όμως, αυτού του κατασταλτικού κλίματος, το παγιωθέν κλίμα συμπαράστασης σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, δεν επέτρεπε στο ποτάμι να γυρίσει πίσω. Με εργαλείο το ντοκιμαντέρ-ντοκουμέντο της Μαρίας Χατζημιχάλη – Παπαλιού «Ο αγώνας των τυφλών» που ολοκληρώθηκε μέσα στο 1977 και έκτοτε έκανε τον γύρο της Ευρώπης, τα δίκαια αιτήματα των Ελλήνων τυφλών έγιναν υπόθεση όλου του πολιτισμένου κόσμου.

  Σαρτρ, Μποβουάρ, Φουκό, Σινιορέ, Βεργόπουλος, Πουλαντζάς, Μοντάν, Γαβράς, Ζέη, Πετρόπουλος, Φασιανός, οι πλέον επώνυμοι από τους συμπαραστάτες. Ελέω λοιπόν και της διεθνούς συμπαράστασης τα πράγματα οδηγούνται στη νομοτέλειά τους: Τρία χρόνια μετά τη λήξη της κατάληψης του Οίκου Τυφλών και τη συμφωνία του Οκτώβρη ’76, ολοκληρώνεται η διαδικασία δημοσιοποίησης και η μετατροπή του σε Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Ν.Π.Δ.Δ.). Στις 9 Δεκεμβρίου 1981, έγινε και η τελευταία εκκρεμούσα δίκη σε βάρος 11 μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, απ’ την οποία συγκρατούμε μια φράση της αγόρευσης του εισαγγελέα Τσεβά: «Στο εδώλιο αυτό κάθονται ήρωες, ενώ θα έπρεπε να κάθονται άλλοι που με τον μανδύα της φιλανθρωπίας προσπαθούν να προβληθούν κοινωνικά». Διαχρονική η σημασία της, πιθανώς και προφητική. Δεδομένου ότι οι εποχές μοιάζουν με ταχύτατα βήματα κινούμενες προς τα πίσω, βέβαιον είναι ότι εποχές σαν τον Μάϊο του 76 δεν συνιστούν παρά φρέσκες αναμνήσεις από το μέλλον που λίαν συντόμως σπεύδει…

 5. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Ελεύθερος ο παπάς, δεν δόθηκε το όνομά του, μέχρι να γίνει η πολιτική [γιατί η εκκλησιαστική μάλλον δεν θα γίνει ποτέ] δίκη, αν στο μεταξύ δεν επέλθει συμβιβασμός (έχει το παγκάρι), έχει ο θεός, η ιστορία μπορεί να ξεχαστεί και ο ανώνυμος παπάς να μετατεθεί σε άλλη ενορία που δεν θα τον ξέρουν

  http://www.sport-fm.gr/article/o-saturos-papas-apeilouse-ton-14xrono-gia-na-min-apokalupsei-tis-gumnes-fwtografies/3378432
  25/07/2017, 17:01

  Ο σάτυρος παπάς απειλούσε τον 14χρονο για να μην αποκαλύψει τις γυμνές φωτογραφίες
  Ο ιερέας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έως ότου οριστεί τακτική δικάσιμος

  Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιερά Μητρόπολη Μεσoγαίας και Λαυρεωτικής η είδηση της σύλληψης 39χρονου ιερέα που έστελνε φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου σε ανήλικο αγόρι.

  Όπως αποδείχθηκε από τις αστυνομικές έρευνες, ο 39χρονος ιερέας που συνελήφθη στο σπίτι του σε περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας, έστελνε σε 14χρονο, απρεπή μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου και γυμνές φωτογραφίες του σε διάφορες πόζες.

  Από τα σύννεφα έχουν πέσει φίλοι και γνωστοί του 39χρονου ιερέα, ο οποίος, σύμφωνα με τους ίδιους, ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δώσει αφορμή για κάτι, ενώ πάντα ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο ποίμνιο του.

  Ο ιερέας, με σπουδές στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, βρήκε το θύμα του μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.
  [….]
  Η αστυνομία εξετάζει αν ο ιερέας έχει παρενοχλήσει και άλλα παιδιά.

  Δείτε βίντεο:
  Αττική: Χειροπέδες σε ιερέα για σεξουαλική παρενόχληση 14χρονου

  http://www.protothema.gr/politics/article/624628/ieronumos-nuhtomenoi-osoi-den-vlepoun-oti-i-hora-prohoraei-ston-afellinismo-kai-apohristianismo/
  Ιερώνυμος: Νυχτωμένοι όσοι δεν βλέπουν ότι πάμε σε αφελληνισμό και αποχριστιανισμό
  02/11/201606:4802/11/201615:13 (upd) 247

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=842149
  Οι σχέσεις… «Ζωής» Ιερωνύμου – Αμβροσίου
  Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος κάλυψε τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και συντάχθηκε με τους ακραίους της Εκκλησίας
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/11/2016 05:45

  Βίοι παράλληλοι
  Επί πολλούς μήνες ο Αρχιεπίσκοπος φαινόταν ότι είχε εναγκαλιστεί τις θέσεις των συντηρητικών της Εκκλησίας και η δήλωσή του στην τηλεοπτική εκπομπή, ότι «αυτά που επισημαίνει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων δεν είναι λάθη, είναι ο τρόπος που τα λέει. Αν ψάξουμε τα κείμενά του και τα ψηλαφίσουμε, θα δούμε ότι για το θέμα το κεντρικό που θίγει δεν κάνει λάθος», αποτέλεσε την πλήρη επιβεβαίωση. Για όσους όμως γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην Εκκλησία, ο κ. Ιερώνυμος ουδέποτε θα «άδειαζε» τον κ. Αμβρόσιο. Οι δύο άνδρες μεγάλωσαν μαζί, έζησαν μαζί, μοιράστηκαν το ίδιο αναγνωστήριο και τον ίδιο θάλαμο οικοτροφείου. Οι ζωές τους είναι σχεδόν παράλληλες. Τον Μάρτιο του 1938 στα Οινόφυτα γεννιέται ο Γιάννης Λιάπης και μόλις τέσσερις μήνες αργότερα στην Πάτρα ο Αθανάσιος Λενής. Και οι δύο ζουν φτωχικά παιδικά χρόνια και δουλεύουν από μικροί. Ο Γιάννης βοηθάει τους γονείς του στις αγροτικές δουλειές και στην εκτροφή των προβάτων. Ο Θανάσης ασχολείται με δουλειές του ποδαριού και στηρίζει τη μοδίστρα μητέρα του.

  Το 1956 και σε ηλικία 18 ετών συναντιούνται για πρώτη φορά στην οδό Βουρνάζου και στον αριθμό 4 στους Αμπελοκήπους, όπου η Αδελφότητα Θεολόγων «Η Ζωή» διατηρούσε οικοτροφείο στο οποίο ζούσαν περισσότεροι από 200 νέοι της ελληνικής επαρχίας που φοιτούν σε πανεπιστήμια της Αθήνας. Ο Γιάννης σπουδάζει Φιλολογία και ο Θανάσης Θεολογία. Ανάμεσά τους αναπτύσσεται από την πρώτη στιγμή ένας αμοιβαίος σεβασμός, μια φιλία που με την πάροδο των χρόνων ενισχύθηκε. Ετσι οι δυο τους βρέθηκαν να μένουν στον ίδιο θάλαμο, μαζί με άλλους έξι φοιτητές από το 1956 ως το 1960.

  [….]

  Ο Γιάννης Λιάπης φεύγει στο εξωτερικό, επιστρέφει το 1967 και χειροτονείται λαμβάνοντας το όνομα Ιερώνυμος προς τιμήν του επίλεκτου κληρικού της «Ζωής», του τότε Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Α’ Κοτσώνη.

  […]
  «Η Ζωή» διατηρούσε οικοτροφείο στο οποίο ζούσαν περισσότεροι από 200 νέοι της ελληνικής επαρχίας που φοιτούν σε πανεπιστήμια της Αθήνας. Οι δύο φίλοι ουδέποτε σταμάτησαν τις σχέσεις τους. Η εκλογή του Ιερωνύμου στη θέση του Αρχιεπισκόπου γέμισε με χαρά το περιβάλλον του Μητροπολίτη Καλαβρύτων διότι οι φιλίες εκείνης της εποχής ουδέποτε έσπασαν…

  http://www.imerodromos.gr/ieronymos/
  ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄:
  Η ώρα της Αποκάλυψης και του αντικομμουνισμού παλαιάς κοπής

  [….]
  Προς τιμήν του αρχιεπισκόπου των τανκς

  Παρατήρηση δεύτερη: Είναι ίσως γνωστή από παλιότερη ανάρτηση στον «Ημεροδρόμο», όμως θα την επαναλάβουμε εμπλουτισμένη αυτή τη φορά προς εμπέδωσιν. Με την ομιλία του στην Ιεραρχία ο αρχιεπίσκοπος «συνάντησε» ξανά το νεαρό φιλόλογο Γιάννη Λιάπη ( αυτό είναι το κοσμικό του όνομα) , καθηγητή του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης που χειροτονήθηκε διάκονος το Δεκέμβριο του 1967. Πνευματικός πατέρας του νεαρού διακόνου ήταν ο μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Νικόδημος Γραικός.


  Νικόδημος Γραικός
  O Νικόδημος ήταν στέλεχος της παραεκκλησιαστικής οργάνωσης «Ζωή», με υπηρεσία στο Στρατό όπου υπηρέτησε ως διευθυντής της Θρησκευτικής Υπηρεσίας με το βαθμό του αντισυνταγματάρχη στα χρόνια του Εμφυλίου Πολέμου. Μετά το χουντικό πραξικόπημα τον Απρίλιο του 1967, την αναγκαστική απομάκρυνση ( ουσιαστικά εκπαραθύρωση) του γηραιού αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου και την άνοδο στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, με την ωμή παρέμβαση της Χούντας, του πρωθιερέα των ανακτόρων, εξομολόγου της βασιλικής οικογένειας και στελέχους της «Ζωής» Ιερώνυμου Κοτσώνη, ο Γραικός ήταν ένα από τα πρώτα στελέχη της παραεκκλησιαστικής οργάνωσης που έγινε μητροπολίτης αναλαμβάνοντας τη μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας τον Ιούνιο του 1967. Από τους πρώτους που πήρε κοντά του ο Νικόδημος ήταν και ο νεαρός Γιάννης Λιάπης που όταν χειροτονήθηκε διάκονος, ο πνευματικός του πατέρας του έδωσε το όνομα Ιερώνυμος προς τιμήν του αρχιεπισκόπου των τανκς.

 6. Ο/Η O Mυροβλήτης λέει:


  Δημοσιεύτηκε στις 9 Σεπ 2008
  Ψευδο-μυροβλύτης ο Άγιος Δημήτριος!
  O Νίκος Ζαχαρόπουλος ομότιμος καθηγητής θεολογικής πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παραδέχεται: Με αγωγό στέλνουν το μύρο στον δήθεν μυροβλύτη Αγ. Δημήτριο της Θεσσαλονίκης! Οι μουμιοποιήσεις είναι φυσικό φαινόμενο το μύρο είναι στημένο θαύμα;
  17-4-08

 7. Ο/Η Πνεύμα και Ηθική λέει:


  Ο Κασιδιάρης με τον Αρχιεπίσκοπο στην ζάπλουτη αφορολόγητη Μονή Εφραίμ Νέας Μάκρης.


  Ο «σκατιάρης» του Μιχαλολιάκου με την ξενοδόχα του Νιού Ντριμ


  ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ NEW DREAM
  Η φορολογική φωλίτσα του ζεύγους Mιχαλολιάκου
  Είναι ιδιοκτήτες ακινήτων αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά τα παραχωρούν δωρεάν σε τρίτους αποποιούμενοι κάθε οικονομικό όφελος και στην Εφορία εμφανίζονται ως «βιοπαλαιστές».
  ΕΘΝΟΣ
  2/12/2012

 8. Ο/Η του κώλου λέει:

  Θαύμα! Η Αγία Ελένη εμφανίστηκε σε πιστή που ήταν άρρωστη
  Espresso Δευτέρα, Μάιος 22, 2017 – 12:54

  http://www.sportdog.gr/life/ellada/article/396671/apisteyto-i-larnaka-tis-agias-elenis-axnizei-san-na-anapneei-binteo
  Απίστευτο! Η λάρνακα της Αγίας Ελένης αχνίζει σαν να αναπνέει (ΒΙΝΤΕΟ)  • Ο/Η Zωζώ Σ . το σκάω και δέρνω λέει:


   Στα σαλόνια και στ’αλώνια άμα λάχει να ουμ

   Εspresso
   ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ • Από τη Βίβιαν Μπενέκου
   Ελένη Αυλωνίτου: Ειμαι μια χορτασμενη γυναίκα!
   Σάββατο, Ιούλιος 1, 2017 – 15:00

   Δεν αίρεται η ασυλία της Ελένης Αυλωνίτου για το επεισόδιο με τον διευθυντή του ΟΑΚΑ
   Xρήστος Μπόκας 22/02/201714:37

   Σύμφωνα με τον κ. Χάντζο, η κυρία Αυλωνίτου του επιτέθηκε και τον έγδαρε με τα νύχια της

   Την βουλευτική της ασυλία διατηρεί η κυρία Ελένη Αυλωνίτου καθώς η πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής ψήφισε κατά του σχετικού αιτήματος.

   Συνολικά 143 βουλευτές ακολούθησαν την εισήγηση της επιτροπής Δεοντολογίας και καταψήφισαν το αίτημα για την άρση ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, 42 ψήφισαν υπερ και 5 δήλωσαν «παρών».

   Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Αυλωνίτου είχε αλληλομηνυθεί με τον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) στο ΟΑΚΑ Σταύρο Χάντζο για επεισόδιο που συνέβη το 2012 πριν δηλαδή την είσοδό της στο κοινοβούλιο.

   Σύμφωνα με τον κ. Χάντζο, η κυρία Αυλωνίτου του επιτέθηκε και τον έγδαρε με τα νύχια της. Η Ολομέλεια φαίνεται τελικά πως δέχθηκε τα επιχειρήματα της κυρίας Αυλωνίτου ότι δηλαδή η μήνυση είχε πολιτικά κίνητρα.

   http://www.athensvoice.gr/politiki/i-eleni-aylonitoy-syriza-katigoreitai-gia-xylodarmo

   Σε δημοσίευμά τους τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» παρουσιάζουν στοιχεία για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, όταν εργαζόταν ως εργοφυσιολόγος στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών του Ολυμπιακού Σταδίου (ΟΑΚΑ).

   Σύμφωνα με το δημοσίευμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα από την συγκεκριμένη θέση στα τέλη του 2013, λόγω ανήλικου τέκνου και λίγο καιρό μετά πήρε τη θέση της Ρένας Δούρου στη Βουλή.

   Στο ρεπορτάζ αναφέρει ότι η διοίκηση του οργανισμού είχε κινηθεί εναντίον της τον Οκτώβριο του 2013, ζητώντας να παραπεμφθεί με τις κατηγορίες της μη τήρησης ωραρίου και της αδικαιολόγητης απουσίας από την υπηρεσία. Καταγγέλλων, ο τότε διευθυντής του Κέντρου Ερευνών, Στ. Χάντζος, ο οποίος σε υπόμνημά του (αρ. πρωτ. 19/5862/11-10-2013) προς τον γενικό διευθυντή, Β. Κάκκο, επεσήμαινε μεταξύ άλλων: «Η υπάλληλος κ. Ελένη Αυλωνίτου εξακολουθεί να χτυπά την κάρτα της κατά την έναρξη και τη λήξη του ωραρίου της, χωρίς να βρίσκεται στον χώρο που της έχει οριστεί… Ενημέρωσα άμεσα τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, όπου και διαπιστώθηκε η παράνομη απουσία της για πολλοστή φορά. Παρόλο που σας έχω επισημάνει πολλάκις ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και, παρά την απόφαση (με ποινή) του Πειθαρχικού Συμβουλίου που έχει περάσει η συγκεκριμένη υπάλληλος, συνεχίζει να δρα ελεύθερα, υπό το καθεστώς της ανοχής, της αδράνειας και της συγκάλυψης, για το οποίο είστε απόλυτα υπεύθυνοι».

   Ενδεικτικά, όπως προκύπτει από το Δελτίο Ημερήσιας Αναφοράς Προσωπικού, δηλαδή το «απουσιολόγιο», στο διάστημα 2 έως 7 Αυγούστου 2013 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «απουσίαζε μετά από αίτημα κανονικής άδειας, χωρίς να ακολουθήσει την τυπική διαδικασία έγκρισης και χορήγησης αδείας».

   Σύμφωνα με την αναφορά του διευθυντή γιατρού Στ. Χάντζου (αρ. πρωτ. 17/1692/5-04-2012) προς τον πρόεδρο του ΟΑΚΑ και τα διευθυντικά στελέχη, υπέστη άγριο ξυλοδαρμό από την κ. Αυλωνίτου το πρωί της 22ας Φεβρουαρίου 2012, στην είσοδο του γραφείου της. Ο εγκαλών περιγράφει τα εξής: «Εκτός εαυτού και χωρίς απολύτως κανέναν έλεγχο, μου επιτίθεται, με τραυματίζει με τα νύχια της στα χέρια και συνεχίζει να με σπρώχνει προκειμένου να κλειδώσει την πόρτα του γραφείου της και να φύγει.

   Επιπροσθέτως, στην προσπάθειά μου να διαφυλάξω την ιδιαίτερα ευαίσθητη μέση μου, όπου έχω κατά το παρελθόν υποβληθεί σε σοβαρότατο χειρουργείο, χάνω την ισορροπία μου και πέφτω στο έδαφος, χτυπώντας το κεφάλι μου και καλώ σε βοήθεια. Παρούσα ήταν και η συνάδελφος κ. Σ., η οποία όχι μόνο με βοήθησε να σηκωθώ, αλλά μου έφερε γάζες και οινόπνευμα… Η κ. Αυλωνίτου όχι μόνον δεν ηρεμεί, αλλά εξακολουθεί να ωρύεται… Με σπρώχνει βίαια με την τσάντα της και με ρίχνει κάτω. Στο σημείο αυτό έχουν έλθει όλοι οι εργαζόμενοι στο Κέντρο».

   Κατόπιν, έφτασε κι ένας συνάδελφος του κ. Χάντζου, ιατρός. Ο κ. Χάντζος σημειώνει: «Ο γιατρός μού δίνει τις πρώτες βοήθειες, διαπιστώνοντας ότι, όπως αναφέρει: “ευρέθη στο έδαφος (σ.σ.: ο καταγγέλλων) ακίνητος, εμφανίζοντας συμπτώματα εγκεφαλικής διάσεισης, με παροδική απώλεια μνήμης, συγχυτικά φαινόμενα, έντονη αμφοτερόπλευρη οσφυαλγία με αιμωδίες άκρων. Κατά την ψηλάφηση της κεφαλής διαπιστώθηκε οίδημα στη βρεγματική χώρα”.

   Ο γιατρός, αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα της κατάστασης, κάλεσε το ΕΚΑΒ, το οποίο κατέφθασε και με διακόμισε στο ΚΑΤ για νοσηλεία». Σημειώνεται ότι ο κ. Χάντζος επικαλείται ονομαστικώς αρκετούς μάρτυρες, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ότι για το συμβάν ενημερώθηκε και η Αστυνομία.

   Όταν η Αυλωνίτου έλειπε από την δουλειά με την «βοήθεια» του Κουράκη

   Επίσής το δημοσίευμα αναφέρει ότι τον Απρίλιο του 2013, είχε επιβληθεί στην κ. Αυλωνίτου ποινή στέρησης μισθού 2 μηνών για συστηματική απουσία από την υπηρεσία της, ενώ μία εκ των μαρτύρων είχε δηλώσει πως θα κατέθετε μόνον παρουσία του δικηγόρου της, επειδή στο παρελθόν είχε πέσει και εκείνη θύμα ξυλοδαρμού από τη βουλευτή. Στο δε πρώτο Πειθαρχικό, μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο σημερινός αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως όχι μόνον δεν έπρεπε να διωχθεί η κ. Αυλωνίτου, αλλά αντιθέτως «θα πρέπει να ενθαρρύνονται οι υπάλληλοι όταν ασκούν κριτική στα κακώς κείμενα της διοίκησης». Τότε, η βουλευτής, ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε σε τηλεοπτική εκπομπή όπου παρουσίαζε τα κατά την κρίση της κακώς κείμενα του Ολυμπιακού Σταδίου. «Οχι μόνον είχε δικαίωμα, αλλά και καθήκον ως υποψήφια βουλευτής και πολιτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να εκφραστεί ελεύθερα στην τηλεόραση», έλεγε ο κ. Κουράκης.

 9. Ο/Η Zωζώ Σαπουνάκη, γελάνε τα σκηνώματα λέει:

  http://www.tanea.gr/opinions/all-opinions/article/5446883/gelan-kai-ta-skhnwmata/
  ΤΑ ΝΕΑ
  ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/05/2017 08:00 |

  Αύριο Κωνσταντίνου κι Ελένης, η Αγία Ελένη θα προσφέρει φοντάν και λικεράκι στο salon de reception της Αγίας Βαρβάρας. Θα φορά μπροκάρ τουαλέτα και μια τιάρα στηριγμένη σε ανέμελο σινιόν. Εχουν ήδη κρατηθεί ρεζερβέ στασίδια για τους εκλεκτούς καλεσμένους της βεγγέρας και ιδιαιτέρως τον κύριο Γιακουμάτο, την κυρία Αυλωνίτου – τους χωρίζει το κόμμα, τους ενώνει η ψυχοσύνθεση – τον κ. Κουμουτσάκο, και κυρίως τον Κωστή Χατζηδάκη που ομολογώ δεν του το ‘χα και με εξέπληξε δυσάρεστα. Αυτοί μεταξύ άλλων πολιτικών. Πολλών και ανόητων.
  Οταν ήμουν μικρή νόμιζα πως η Αγία Ελένη ήταν μια πανέμορφη ευλαβής Βυζαντινοπούλα που παντρεύτηκε τον Κωνσταντίνο τον πρίγκιπα στο άσπρο άλογο. Πολύ με χάλασε όταν πληροφορήθηκα πως ήταν η μητέρα του κι όχι η σύζυγός του. Βέβαια η σκοπίμως κι ενσυνειδήτως κατευθυνόμενη εκπαίδευση μας προφύλαξε από άλλα παιδικά τραύματα: π.χ. δεν μας είπαν ποτέ πως η Βυζαντινοπούλα της καρδιάς μας ήταν στην πραγματικότητα η Ρωμαία Φλαβία Ιουλία Ελένη που, μαζί με τον γιο της Κωνσταντίνο, ξεπάστρεψαν χώρες και λαούς. Κι αφού εξολόθρευσαν ό,τι ανέπνεε, πετούσε ή κολυμπούσε, έγιναν μετά χριστιανοί για να ξεπλύνουν αίματα και κρίματα.
  Και να προστεθούν κι αυτοί με τη σειρά τους στην κατηγορία των αγίων-δολοφόνων:
  Οι «άγιοι-δολοφόνοι» είναι συνήθως αυτοκράτορες, επίσκοποι ή πατριάρχες και γυναίκες σύζυγοι ή μητέρες αυτοκρατόρων που εξαγόρασαν την αγιοποίησή τους με «υπηρεσίες» όπως δωρεές, ανέγερση εκκλησιών, ευνοϊκούς νόμους. Ο Μέγας Κωνσταντίνος είναι ένας κατά συρροήν δολοφόνος αφού σκότωσε γαμπρό, γιο, εγγονό και τη σύζυγό του μαζί με χιλιάδες θύματα στους πολέμους του. (Πηγή http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=444281)

  Οι χαρακτηρισμοί «καλός χριστιανός» και «καλός άνθρωπος» συμπίπτουν ενίοτε, αλλά όχι πάντα. Γιατί καλός χριστιανός δεν είναι αυτός που παπαγαλίζει ευαγγέλια, κοντάκια, ύμνους, κανόνες, εορτές αγίων, οσίων, οσιομαρτύρων και πότε πέφτει Πάσχα το 2039. Καλός χριστιανός δεν είναι αυτός που ταμπουρώνει την πίστη του πίσω από κάρες αγίων, πίσω από λείψανα και σκηνώματα κι αγιασμένες παντόφλες. Που πιστεύει ειλικρινά πως ο σταυρός στον λαιμό του έχει μέσα κομμάτια από το Τίμιο Ξύλο και πως το Αγιο Φως είναι όντως άγιο.
  Καλός χριστιανός δεν είναι αυτός που σταυροκοπιέται απ’ το πρώτο στασίδι της εκκλησίας. Δεν είναι αυτός που με σφιγμένα χείλη κλείνει την πόρτα στην κάθε μορφής διαφορετικότητα: θρήσκευμα, υπηκοότητα, εμφάνιση, ύψος, βάρος, ηλικία, προσωπικές επιλογές, ατομικά δικαιώματα.
  Τι γίνεται «εκεί πάνω» κι αν υπάρχει «εκεί πάνω», ουδείς γνωρίζει. Αν όντως υπάρχει, ο γνώμονας που χωρίζει την Κόλαση από τον Παράδεισο, συγγνώμη αλλά αποκλείεται να είναι η τέλεια αποστήθιση της ακολουθίας του Μεγάλου Απόδειπνου.
  Καλός άνθρωπος είναι αυτός που καταλαβαίνει και κατανοεί. Που απλώνει το χέρι και σφίγγει το χέρι. Που χαμογελά από τα μάτια, όχι από τα χείλη. Που στηρίζει. Που βοηθάει, που είναι παρών, που δεν αποστρέφει το βλέμμα. Και που, στην τελική, από τους δυο τους χιτώνες δίνει τον έναν. Οχι γιατί έτσι τον έμαθαν τα Θρησκευτικά του Δημοτικού. Αλλά γιατί τη γενναιοδωρία τη φέρει εντός του.
  Αυτά για όποιον θεωρήσει τον τίτλο του κειμένου ασεβή, αναιδή ή βέβηλο. Δεν είναι. Ομως ο Χριστός καταδίκαζε όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια με σκηνώματα, αγιασμένες ελβιέλες και τα ντεπιές του τάφου. Και σίγουρα θα έδιωχνε βίαια τους πολιτικούς φαρισαίους από τον ναό του.

  Στις πύλες του Παραδείσου – αν υπάρχουν – δεν μπαίνουν αυτοί που παπαγαλίζουν τα δώδεκα ευαγγέλια. Μπαίνουν αυτοί που αγαπούν τον πλησίον τους. Και που τους αγαπάει κι αυτός. Με μια αγάπη που ενέχει τη στοργή. Την τρυφερότητα. Την αφοσίωση. Και πάνω απ’ όλα τη γενναιοδωρία ψυχής.

  • Ο/Η Antifa2 λέει:

   Οι Ναζίδες του Stoxos υπερασπίζονται την Αγία Ελένη και επιτίθενται στην Ελένη Ακρίτα

   stoxos.gr/2017/05/blog-post_8745.html
   ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ ΣΤΑ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΑ «ΝΕΑ»: Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΑΝ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!..
   Writen by ΣΤΟΧΟΣ 2 months ago – 0 Comments

   Μεταφέρουμε χωρίς σχόλια το κατάπτυστο άρθρο της γνωστής δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα που δημοσιεύθηκε στο οπισθόφυλλο των σημερινών (Σαββάτο) «ΝΕΩΝ» και καθυβρίζει τους θεμελιωτές της Χριστιανικής μας Πίστεως, Μέγα Κωνσταντίνο και Αγία Ελένη, που γιορτάζουν αύριο Κυριακή.

   Είχαν αναγκαστεί πριν δυο χρόνια να της ζητήσουν συγνώμη

   http://www.topontiki.gr/article/151294/i-dimosia-syggnomi-toy-stohoy-stin-elena-akrita-ti-egrapse-sto-facebook-i
   30.11.2015 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ WEB
   Η δημόσια συγγνώμη του Στόχου στην Έλενα Ακρίτα – Τι έγραψε στο Facebook η δημοσιογράφος (Photo)

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Τσακαλώτος τους έβαλε να το ζητήσουν:

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/tropologia-suriza-anel-gia-toniero-enfia-tou-agorous

  του Αντώνη Γαλανόπουλου 27 Ιουλ. 2017

  Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον…«ιερό» ΕΝΦΙΑ του Αγ.Ορους!

  Ειδικό ενδιαφέρον να μην πληρώσει το Αγιο Ορος ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που διαθέτει εκτός της Μοναστικής Πολιτείας δείχνουν τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ,Εν.Κεντρώων.

  Τρεις βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ (Π. Σκουρολιάκος) τους ΑΝΕΛ ( Γ. Λαζαρίδης) και από την Ενωση Κεντρώων ( Ι.Σαρίδης) κατέθεσαν τροπολογία ζητώντας να «καθαρίσουν» τυχόν εκκρεμότητες που έχουν διάφορες μονές με το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας ( το 2013 ενσωματώθηκε στον ΕΝΦΙΑ) για τα ακίνητα εντός και εκτός μοναστικής Πολιτείας.

  Επικαλούνται το «αρχαίο προνομιακό καθεστώς τους όπως αυτό ρητά και εν συνόλω προστατεύεται από το άρθρο 105 του Συντάγματος) και ότι η Μοναστική Κοινότητα απαλλάσσεται και από το Φόρο Μεγάλης Περιουσίας!

  Βουλευτής που υπογράφει την τροπολογία έλεγε στο TOC πως προηγήθηκε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών και πως αναμένουν η βουλευτική τροπολογία να γίνει δεκτή!

  Το κείμενο της τροπολογίας είναι τόσο τεχνικό και λεπτομερές που «αποκαλύπτει» από μόνο του ότι δεν έχει συνταχθεί από βουλευτές και αλλά από αρμόδιους παράγοντες με πλήρη γνώση του αντικειμένου.

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://users.uoa.gr/~nektar/history/3contemporary/nikos_zachariades_orthodoxia.htm

  Νίκος Ζαχαριάδης – Ὀρθοδοξία

  «Μπαρουταποθῆκες καὶ λαϊκὰ φρούρια τὰ Μοναστήρια κατὰ τὸ 1821»

  Τὸ κείμενο πρωτοδημοσιεύτηκε στὴν πρώτη σελίδα τοῦ Ριζοσπάστη στὶς 9 Σεπτεμβρίου 1945 μὲ τίτλο «Ὀρθοδοξία». Ἀκολούθησαν ἀναδημοσιεύσεις στὴν Κομμουνιστικὴ Ἐπιθεώρηση (τεῦχος Ἰουλίου -Αὐγούστου 1984) καὶ στὴν ἐφημερίδα «Ποντίκι», 31 Αὐγούστου 2000.

  Σημείωση: Στὸ παρακάτω ἄρθρο τοῦ ἄλλοτε Γενικοῦ Γραμματέα τοῦ ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη, ὁ ὁποῖος κάθε ἄλλο ἀπὸ ἀναθεωρητισμό-ρεβιζιονισμὸ ὡς πρὸς τὸ φιλοσοφικὸ μαρξιστικὸ ὑλισμό, μπορεῖ νὰ κατηγορηθεῖ. Ὀρθόδοξος μαρξιστής-λενινιστὴς ὁ Ν.Ζ., στὰ δύσκολα χρόνια τοῦ 1945 κρίνει ὅτι τὸ κόμμα του δὲν μπορεῖ καὶ δὲν πρέπει νὰ παραβλέψει μία ἀντικειμενικὴ ἀλήθεια, ὅτι δηλαδὴ «ἡ Ὀρθόδοξη Ἀνατολικὴ Ἐκκλησία ἔπαιξε ἕναν προοδευτικὸ ρόλο τόσο σὰν παράγοντας ποὺ διευκόλυνε καὶ ἐπιτάχυνε τὴν ἐθνικὴ διαμόρφωση, συσπείρωση καὶ ἀνάπτυξη… ὅσο σὰν στοιχεῖο ποὺ στὰ χρόνια τῆς σκλαβιᾶς… συνέτεινε σημαντικὰ στὸν ἐθνικοαπελευθερωτικὸ ἀγῶνα…», γι᾿ αὐτὸ καὶ εἰσηγεῖται γραμμὴ πλεύσης ποὺ νὰ βοηθᾷ τὴν Ἐκκλησία «νὰ ξαναβρεῖ τὴν ἰσορροπία της καὶ νὰ γίνει παράγοντας συμφιλίωσης, ἀδελφοσύνης, εἰρήνης καὶ συνεργασίας ἀνάμεσα στοὺς λαοὺς τῆς Ὀρθοδοξίας»! Ἔτσι ἔβλεπε ὁ σκληρὸς αὐτὸς ἡγέτης τοῦ ΚΚΕ τὸ ρόλο τῆς Ἐκκλησίας μας, ρόλο ἄμεσης λειτουργίας μέσα στὴν κοινωνία γιὰ συμφιλίωση καὶ συναδέλφωση καὶ ὄχι ρόλο τοῦ περιθωρίου καὶ τῆς ἰδιωτικῆς μας ζωῆς. Ἂς τὸν διαβάσουμε ἢ μᾶλλον ἂς τὸν ξαναδιαβάσουν οἳ σημερινοὶ ἀρνητὲς τῶν πάντων.

  σ.δ. Ἐπίσης, δηλοῦμεν ὅτι τὸ ἄρθρο ἐκφράζει σὲ ὅλην του τὴν ἔκταση μόνον τὸν συγγραφέα του. Ἡ διαχείριση τοῦ παρόντος δικτυακοῦ τόπου ἔχει διαφωνίες σὲ κάποια σημεῖα τοῦ κειμένου ποὺ σχετίζονται μὲ ἰσχυροὺς ἑλληνικοὺς θεσμούς.

  Πληροφορίες ποὺ δημοσιεύτηκαν σὲ ἀθηναϊκὲς ἐφημερίδες μᾶς πληροφοροῦν ὅτι στὸ Λονδίνο ὁ Μακαριότατος θὰ συζητήσει μὲ τοὺς ὑπεύθυνους ἀγγλικοὺς κύκλους καὶ τὸ ζήτημα τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου. Εἶναι ὁλοφάνερο ὅτι ξαναγίνεται προσπάθεια στὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο τῆς Πόλης νὰ μεταβληθεῖ πάλι ὄχι μόνο σὲ στίβο προσωπικῶν ἀντιζηλιῶν καὶ ἐπιδιώξεων ποὺ ἔχουν συναμεταξύ τους διάφοροι χρεοκοπημένοι ἱεράρχες, μὰ καὶ σὲ ὄργανο μεγαλοδυναμικῶν ἐξωορθοδοξιακῶν βλέψεων.

  Στὸ σημεῖο αὐτὸ ὁ ἑλληνικὸς Λαὸς πρέπει νὰ προσέξει ἐξαιρετικά. Χωρὶς νὰ ὑπάρχει κίνδυνος νὰ πέσει σὲ ἀνακρίβειες, μπορεῖ κανεὶς νὰ ἰσχυριστεῖ ἐδῶ ὅτι ἡ λαοφθόρα διαμάχη ἀνάμεσα στοὺς βαλκανικοὺς λαοὺς χρονικὰ συμπίπτει μὲ τὴν ἐποχὴ ποὺ τὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο ἀρχίζει νὰ κομματιάζεται καὶ νὰ γίνεται ὄργανο ξένων, ἀνθελληνικῶν, ἀντιβαλκανικῶν καὶ ἀντιορθοδοξιακῶν συμφερόντων.

  Ὁ μεγαλοτυχοδιωκτικὸς ἐθνικισμὸς μέσα στὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο δὲν ἔβλαψε καὶ αὐτὸς λίγο τὸ ἔργο γιὰ μία δημοκρατικὴ συνεργασία καὶ συμβίωση στὰ Βαλκάνια καὶ μὲ τοὺς φατριασμοὺς τῆς φαναριώτικης παπαδοκρατίας τράφηκε πολλὲς φορὲς καὶ ἐνισχύθηκε τὸ τοπικιστικὸ διασπαστικὸ πνεῦμα μέσα στοὺς κόλπους τῆς ὀρθοδοξίας, ποὺ τόσο ἔβλαψε τὴ λαϊκὴ καὶ ἐθνικὴ ἐξέλιξη καὶ πρόοδο ὅλων τῶν βαλκανικῶν λαῶν.

  Τὸ ξάπλωμα καὶ ἡ ἐπικράτηση τῆς Ὀρθοδοξίας στὶς χῶρες καὶ τοὺς λαοὺς τῆς Ἀνατολικῆς καὶ Νοτιοανατολικῆς Εὐρώπης καθὼς καὶ στὴ Μικρασία καὶ τὴ Μέση Ἀνατολὴ ἀνταποκρίνεται ἱστορικὰ στὴν ἀντίδραση ποὺ προκαλοῦσαν οἱ τάσεις γιὰ πνευματική, πολιτικὴ καὶ οἰκονομικὴ ἐπέκταση καὶ ἐπιβολὴ τοῦ Δυτικοῦ Ρωμαϊκοῦ Κράτους καὶ τοῦ καθολικισμοῦ – παπισμοῦ. Μὰ ἡ ἐπικράτηση αὐτὴ δὲν ὀφείλεται μονάχα σὲ ἀρνητικὰ αἴτια. Ἔχει καὶ θετικὰ βάθρα, γιατί χωρὶς νὰ παραγνωρίζουμε τὶς ἐθνικὲς καὶ τοπικὲς ἰδιομορφίες, ἡ Ὀρθοδοξία ἰδεολογικὰ – πνευματικὰ ἀνταποκρίνεται σὲ μία νοοτροπία λαϊκή, σ᾿ ἕνα ἐσωτερικὸ ψυχικὸ δεσμό, ποὺ ὁ Εὐρωπαῖος κοσμοπολίτης ὀνομάζει «ἀνατολικὸ πνεῦμα» καὶ ὁ ξεπεσμένος καὶ ἔκφυλος Λεβαντίνος περιφρονεῖ μὰ ποὺ συγκεντρώνει καὶ ἐκφράζει ἐσωτερικὴ λαϊκὴ ἑνότητα καὶ ἐκδηλώνει ἀνώτερα ἰδεώδη καὶ χαρίσματα, ἄσχετα ἂν στὰ χρόνια ἐκεῖνα τῆς μεσαιωνικῆς κατάστασης καὶ τοῦ ἀσιατικοῦ δεσποτισμοῦ τοῦ Βυζαντίου κάνουν τὴν ἐμφάνισή τους μὲ μορφὴ θρησκευτικο-ἐκκλησιαστική.

  Ἐδῶ θὰ πρέπει ἐπίσης νὰ τονίσουμε ὅτι ἡ Ὀρθόδοξη Ἀνατολικὴ Ἐκκλησία καὶ ἡ Χριστιανικὴ θρησκεία γενικότερα, ὅπως τὴν ἐκφράζει ἡ Ἐκκλησία αὐτή, παῖξαν ὄχι μόνο στὴ Ρωσία μὰ καὶ στὰ Βαλκάνια ἕναν προοδευτικὸ ρόλο τόσο σὰν παράγοντας ποὺ διευκόλυνε καὶ ἐπιτάχυνε τὴν ἐθνικὴ διαμόρφωση, συσπείρωση καὶ ἀνάπτυξη, παρέχοντάς της ἑνιαία ἰδεολογικὰ πλαίσια, ὅσο σὰν στοιχεῖο ποὺ στὰ χρόνια του ἐξανδραποδισμοῦ καὶ τῆς σκλαβιᾶς κάτω ἀπὸ τὴν ὀθωμανικὴ τυραννία συνέτεινε σημαντικὰ καὶ οὐσιαστικὰ στὸν ἐθνικοαπελευθερωτικὸ τότε ἀγῶνα, παρὰ καὶ ἐνάντια στὴν ἀντίδραση καὶ προδοσία ποὺ ἔκαναν σημαντικοὶ καὶ σημαίνοντες παράγοντες καὶ κορυφὲς τῆς Ὀρθοδοξίας ἰδιαίτερα στὸ Φανάρι. Εἶναι ἀναρίθμητα τὰ παραδείγματα ποὺ δείχνουν ὅτι Ταγοὶ καὶ ἁπλοὶ στρατευόμενοι τῆς ἐκκλησιαστικῆς ἱεραρχίας πάλεψαν καὶ μὲ τὸ ντουφέκι στὸ χέρι στὸ πλευρὸ τοῦ Λαοῦ καὶ ὅτι μοναστήρια καὶ μοναστήρια εἶχαν μεταβληθεῖ σὲ μπαρουταποθῆκες καὶ λαϊκὰ φρούρια.

  * * *

  Στὰ χρόνια της χιτλεροφασιστικῆς ὑποδούλωσης στὴν Ἑλλάδα, παρὰ τὴν οὐσιαστικὴ ἀντίδραση τῆς κεφαλῆς τῆς Αὐτοκέφαλης Ἐκκλησίας, ποὺ συνέχιζε τὴν προδοτικὴ καὶ ἀντιλαϊκὴ στάση της κατὰ τὴν περίοδο τῆς τεταρτοαυγουστιανῆς δικτατορίας, ἕνα μεγάλο μέρος τοῦ Κλήρου τάχθηκε στὸ πλευρὸ τοῦ Λαοῦ καὶ πολέμησε μαζί του. Σήμερα ἡ μοναρχοφασιστικὴ ἀντίδραση προσπαθεῖ κάτω ἀπὸ ξένες ἐμπνεύσεις νὰ σπάσει καὶ τὴν ἡρωικὴ αὐτὴ δημιουργία τοῦ Κλήρου στὸν καιρὸ τῆς Ἐθνικῆς Ἀντίστασης. Καὶ νὰ κάνει τὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο μαζὶ μὲ τὴν Αὐτοκέφαλη Ἑλληνικὴ Ἐκκλησία ξανὰ ὄργανο ξένων ἐπιρροῶν στὰ Βαλκάνια, ὄργανο διάσπασης ἀνάμεσα στοὺς λαοὺς τῆς Ὀρθοδοξίας. Καὶ αὐτὸ τὸ σκοπὸ ὅπως φαίνεται ἐξυπηρετεῖ τὸ ταξίδι τοῦ Μακαριώτατου στὸ Λονδίνο, ὅπου θὰ πάει νὰ μηχανορραφήσει. Τὸ ὅλο ζήτημα καταντᾷ πολὺ πιὸ ὕποπτο γιατί εἶναι ἀνακατεμένος καὶ ὁ πολὺς τέταρτο-αὐγουστιανὸς Χρύσανθος.

  Ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες πρέπει νἄμαστε στὸ σημεῖο αὐτὸ πολὺ εὐαίσθητοι, προσεκτικοὶ καὶ ἄγρυπνοι. Ἡ ἀντιδραστικὴ μοναρχοφασιστικὴ δεξιὰ καὶ οἱ συνεργάτες της θέλουν σήμερα νὰ καπηλευθοῦν καὶ αὐτὸ τὸ ἁγνὸ καὶ ἀκμαῖο θρησκευτικὸ αἴσθημα τοῦ Λαοῦ μας. Νὰ ἐμπορευθοῦν τὴν Ὀρθοδοξία καὶ νὰ τὴν ξανακάνουν ὄργανο διχασμοῦ καὶ διχόνοιας στὰ Βαλκάνια, στὴν Εὐρωπαϊκὴ Ἀνατολὴ καὶ στὴ Μέση Ἀνατολή.

  Αὐτοῦ βρίσκεται σήμερα ἕνας σοβαρὸς κίνδυνος. Τεταρτοαυγουστιανοί, δοσίλογοι καὶ συνθηκολόγοι καθοδηγητὲς στὴν Ἑλληνικὴ Ἐκκλησία εἶναι μία ἀπειλὴ ἐθνικὴ καὶ πρὸς τὰ μέσα καὶ πρὸς τὰ ἔξω. Ἡ Ἑλληνικὴ Ὀρθοδοξία καὶ γενικότερα ἡ Ὀρθόδοξη Ἀνατολικὴ Ἐκκλησία, πρέπει νὰ ἀποβλέψουν στὸ μοναδικὸ προορισμό τους ποὺ μπορεῖ νὰ τοὺς δώσει καὶ μία ἀτράνταχτη ἱστορικὴ δικαίωση: Νὰ γίνουν συνδετικοὶ κρίκοι ἀνάμεσα στοὺς λαοὺς τῆς Ὀρθοδοξίας, ἀπόστολοι τῆς πνευματικῆς, πολιτικῆς καὶ οἰκονομικῆς συνεννόησης καὶ συνεργασίας. Σ᾿ αὐτὸν τὸν ρόλο καὶ τὴν ἀποστολή, πρωτοπόρο καὶ πρωτεργάτη θέλει ὁ Λαὸς τῆς Ἑλλάδας τὴν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία του. Τὸ πρῶτο βῆμα θὰ γίνει μὲ τὴν ἀποκατάσταση συνεργασίας καὶ ἑνότητας στοὺς κόλπους τῆς Ὀρθόδοξης Ἀνατολικῆς Ἐκκλησίας.

  Σὲ μία τέτοια κίνηση, ποὺ ἀπὸ πολλοὺς τώρα μῆνες συνεχίζεται καὶ καρποφορεῖ, δὲν παίρνει ἐπιδειχτικὰ μέρος ἡ Ἑλληνικὴ Αὐτοκέφαλη Ἐκκλησία, ποὺ στὶς ἀντιορθοδοξιακὲς πλεκτᾶνες τῆς προσπαθεῖ νὰ μπλέξει καὶ τὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο τῆς Πόλης.

  Εἶναι μία καθαρὴ ξενοκίνητη διασπαστικὴ κίνηση ποὺ ἂν παρουσιάζει μερικὲς ἐπιτυχίες, εἶναι γιατί ἐπικρατεῖ στὴν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδας ἕνα τεταρτοαυγουστιανὸ ἐσωτερικὸ καθεστὼς ποὺ πνίγει τὴ φωνὴ τοῦ λαϊκοῦ κλήρου καὶ κρατᾷ στὴν ἀρχὴ προδότες, δοσίλογους, συμβιβαστές, ποὺ ἐξυπηρετοῦν μόνο ξένους σκοποὺς καὶ συμφέροντα.

  Εἶναι ἀπαραίτητο, λοιπόν, ἕνα ἐσωτερικὸ σάρωμα, θαρραλέο καὶ ἐξυγιαντικὸ μέσα στὶς γραμμὲς τῆς Ἑλληνικῆς Ἐκκλησίας. Γιὰ νὰ ξαναβρεῖ τὴν ἰσορροπία της. Καὶ νὰ γίνει ὅπως τὴ θέλει ὁ Λαός, παράγοντας συμφιλίωσης, ἀδελφοσύνης, εἰρήνης καὶ συνεργασίας ἀνάμεσα στοὺς Λαοὺς τῆς Ὀρθοδοξίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.