Όταν ο Υπουργός μαγνητοφωνεί τον πρωθυπουργό…

[Ο tempora o mores!]

Άλλο ένα τρυφερό τετ α τετ μελών της μεγάλης παλιοπαρέας που μετά αλληλομισήθηκαν

Μπλογκ Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές
Θεωρούμε τη συμπεριφορά του Γιάνις Βαρουφάκηνα μαγνητοσκοπεί τον πρωθυπουργό του, ως πράξη απόλυτα ευτελή και ύπουλη, που δείχνει ότι μεταξύ τους δεν υπήρχε εκτίμηση και εμπιστοσύνη. Σε αυτήν την περίπτωση κάθε σοβαρός υπουργός όφειλε να έχει παραιτηθεί. Μας προκαλεί όμως εντύπωση και η αναξιοπρεπέστατη πρωθυπουργική σιωπή για τις υπουργικές υποκλοπές και οι φτηνιάρικοι εξυπνακισμοί που δόθηκαν ως απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, προς ένα λαμπερό πρόσωπο και πρώην συναγωνιστή, που είχε ενθουσιάσει τον σοφό λαό, όντας η «ελπιδοφόρα» επιλογή του αιώνιου έφηβου αρχηγού του και η αιχμή του δόρατος στην υποτιθέμενη έφοδο ανατροπής στην Κουτοφραγκία, την οποία είχε επωμισθεί με εντολή της πανέξυπνης Ελλάδας ο Αλέξης Μεσσίας. Αυτά ισοδυναμούν με ομολογία ενοχής. Δίνεται η εντύπωση ότι ο ναρκισσευόμενος τ.υπουργός, απειλεί με προειδοποιητικές βολές και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ή καλύτερα στο «κινητό» του. Βεβαίως αν δεχθούμε πως οι συνομιλίες αποκαλύπτουν πρωθυπουργικές εγκληματικές ενέργειες ή έστω προθέσεις, πιθανόν η ποταπή αυτή υπουργική πράξη, να μην είναι και παράνομη, αφού κατά τη διάταξη του άρθρου 177 παρ.2 ΚΠΔ μπορεί να αξιολογηθεί νόμιμα αυτό το αποδεικτικό υλικό, «αν πρόκειται για κακουργήματα που απειλούνται με απειλή (sic, νομίζω η περίπτωση Ζαχόπουλου, έκανε το νόμο τόσο αυστηρό στην αποδοχή αυτού του αποδεικτικού υλικού) ισόβιας κάθειρξης και εκδοθεί για το ζήτημα αυτό ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δικαστηρίου». Ασφαλώς σε μια τέτοια περίπτωση ο κάτοχός των στοιχείων που υποκλάπηκαν, δεν τα χρησιμοποιεί προς ίδιον όφελος, αλλά τα στέλνει στον Εισαγγελέα και τα θέτει (όλα όμως, άμεσα και όχι σε δόσεις) στην κρίση των πολιτών. Στη χώρα μας οι αποκαλύψεις αυτές που έχουν προφανή ποινική διάσταση και για τον υποκλέψαντα, εμφανίστηκαν στον Τύπο απότομα, δυο μήνες μετά τη δημοσίευσή τους στην Αγγλία. Δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες για αυτήν την περίεργη καθυστέρηση, εκτός κι αν δεν είχαν συμπεριληφθεί στο αγγλικό κείμενο. Ίσως πάλι τα Αγγλικά των δημοσιογράφων μας να είναι σαν κι αυτά του Τσίπρα.

Η κα Βάσω Κιντή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε αποχωρήσει το 2011 από τη ΔΗΜΑΡ του μπαρμπα-Φώτη Φανούρη (υποστηρικτή της δικαστικής ασυλίας Μιλόσεβιτς).  Οι εξελίξεις την δικαίωσαν. Προσυπογράφουμε και αναδημοσιεύουμε τις σχετικές διαπιστώσεις της, όπως τις κατέγραψε η ‘Athens Voice’ (22.7.2017, 19:46), από το fb της («Η Βάσω Κιντή σχολιάζει το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη»), με μόνη διαφωνία μας την κρίση της για την περίπτωση Δραγασάκη. Αυτός ο υπουργός διαθέτει εμπειρία, αντίληψη και οικονομικές γνώσεις (απόφοιτος του ‘London School of Economics’) και κατανοούσε, όπως προκύπτει και από το βιβλίο Βαρουφάκη («Adults in the Room», στα Αγγλικά), το οποίο η κα Κιντή ομολογεί πως διάβασε βιαστικά, τα αδιέξοδα της πολιτικής τους. Έλπιζε σε νίκη του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, αλλά από πολιτική δειλία και προσκόλληση στην κυβερνητική καρέκλα της εξουσίας, δεν έκανε τίποτα για να αποσοβήσει τον όλεθρο. Αν συνεδριάσει ποτέ το ‘Ειδικό Δικαστήριο’ (πράγμα απίθανο, οι συμψηφισμοί και τα αμοιβαία κουκουλώματα, πεδία στα οποία και αυτή η κυβέρνηση διαπρέπει, δεν το επιτρέπουν), για τη χαρτοπαικτικών αντιλήψεων πολιτική παλιοπαρέα, που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και που σχεδίαζε συνταγματικές εκτροπές, ο κ.Δραγασάκης δεν θα έχει το ελαφρυντικό της αμάθειας και της ανοησίας, όπως ο αρχηγός του. «Η Βάσω Κιντή σχολιάζει …. ‘Η ανίδεη ομάδα Τσίπρα, Δραγασάκη, Παππά’, ο Λαφαζάνης και οι άλλοι»:«Μετά και τη διαγώνια ανάγνωση του βιβλίου Βαρουφάκη, η δική μου κατανόηση του τι συνέβη είναι η εξής:Η ομάδα Τσίπρα-Δραγασάκη-Παππά ήταν εντελώς ανίδεη για το πώς λειτουργεί ο κόσμος, αγράμματη και παντελώς ανίκανη να σχεδιάσει το οτιδήποτε. Στα μόνα που ήταν καλοί όλοι αυτοί ήταν αφενός στη συνειδητή, κυνική και αδίστακτη προπαγάνδα, παραπλάνηση και εξαπάτηση του κόσμου ακόμη και των μελών τους και αφετέρου στην επίσης αδίστακτη παρασκηνιακή οργάνωση της δικής τους διαπλοκής. Χρειάζονταν λοιπόν κάποιον που να κάνει τη δουλειά με τους ξένους επειδή οι ίδιοι δεν είχαν ιδέα. Τι καλύτερο από τον Βαρουφάκη που είχε τον αέρα, το allure, τα αγγλικά και υποτίθεται και αγωνιστικό σχέδιο για να επιτύχουν τον στόχο της απαλλαγής από τα μνημόνια. Αυτός θα έπαιζε με τους έξω και αυτοί θα έκαναν παιχνίδι μέσα. Η στρατηγική τους και τακτική τους ήταν απλώς ο τσαμπουκάς μπρος τον οποίο περίμεναν ότι θα υποχωρήσουν όλοι γιατί δεν θα ήθελαν οι δανειστές γενικότερη αναταραχή στις αγορές.

Τα Plan B τους πίεζε ο Βαρουφάκης να κάνουν διότι αυτός, ως ειδήμων και πιο σύνους υποτίθεται, ήθελε να είναι (ή να δείχνει εκ των υστέρων) προετοιμασμένος δια παν ενδεχόμενον. Ο Τσίπρας συμφώνησε παρότι τόσο αυτός όσο και η ομάδα του ήταν σίγουροι ότι δεν θα χρειαζόταν Plan B διότι θα τα κατάφερναν με το Plan A να τρομοκρατήσουν τους δανειστές. Αλλά και αν χρειαζόταν, αν συναντούσαν κάποιο εμπόδιο, εννοείται ότι δεν θα είχαν κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο είχαν στη διάθεσή τους, ακόμη και παράνομο (βλ. διάθεση Τσίπρα να βάλει χέρι στο Νομισματοκοπείο). Όλα καθαγιάζονταν από και υποτάσσονταν στους σκοπούς της ηθικά υπέρτερης αριστεράς που δεν πτοείται από αστικές συμβάσεις, δημοκρατικές ευαισθησίες, θεσμούς, ευρωπαϊκές δεσμεύσεις κλπ. Στην ευθεία εκτροπή θα πήγαιναν εφόσον τους έφερναν δυσκολίες οι άλλοι. Μόνοι τους, χωρίς δραματικά γεγονότα, θα το επετύγχαναν σιγά-σιγά, όπως το κάνουν τώρα.

Ο Λαφαζάνης είναι άλλη περίπτωση. Αυτός ήθελε να κάνουν κουμάντο στην Ψωροκώσταινα στην αγκαλιά της Ρωσίας γιατί είναι το μόνο περιβάλλον στο οποίο αισθάνεται οικειότητα. Τον έβαλε δε στην κυβέρνηση ο Τσίπρας και σε οικονομικό υπουργείο για να μην στραφεί εναντίον του – «για να μην κατουράει απ’ έξω προς τα μέσα», όπως γράφει ο Βαρουφάκης ότι του είπε ο Τσίπρας. Ο Βαρουφάκης επίσης καταλάβαινε ότι ήταν ξένος στον ΣΥΡΙΖΑ. Γι΄ αυτό και ζήτησε να μην είναι μόνο διαπραγματευτής αλλά και υπουργός, όχι απλώς «τεχνοκράτης» αλλά εκλεγμένος βουλευτής. Γι’ αυτό και τους κατέγραφε διότι φοβόταν, όπως και έγινε, ότι θα του τα φορτώσουν όλα».

Y.Γ.
Ο Λαφαζάνης του πρωθυπουργικού ουρητηρίου (συγνώμη αλλά αυτό είναι το λεξιλόγιό τους), που υποκλινόταν και επένδυε πολιτικά, χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση, στον πρωτόγονο, περιβαλλοντοκτόνο, αυταρχικό και μαφιόζικο ρωσικό Καπιταλισμό και στα πετρέλαια της Μπανανίας της Βενεζουέλας, κάνει πλακίτσες νομίζοντας πως έτσι ξεμπερδεύει:

 

Advertisements
This entry was posted in conspiracy theories, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Θεωρίες Συνωμοσίας, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

11 Responses to Όταν ο Υπουργός μαγνητοφωνεί τον πρωθυπουργό…

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η λαφαζανική Iskra:
  «Χοντρά ψέματα» λέει ο Βαρουφάκης, μόνο που ο Λαφαζάνης αποφεύγει να τα επισημάνει γιατί υπάρχει και το «κινητό».

  http://www.iskra.gr/%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%83%CE%AF%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BB-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1/

  Ο Βαρουφάκης σε νέο ”σίριαλ” στον Κυριακάτικο Τύπο με φόντο έναν παραδομένο πρωθυπουργό σε μια υπαλληλική κυβέρνηση
  Από Iskra – 22/07/2017

  Νέο σίριαλ δήθεν ”αποκαλύψεων” του Γ. Βαρουφάκη, στην πραγματικότητα ένα κατεβατό από ανακρίβειες, μισές αλήθειες και χοντρά ψέμματα, κάνει την εμφάνιση του σχεδιασμένα και προγραμματισμένα στον Κυριακάτικο τύπο.
  …………………………………

  Προστάτης, λοιπόν, της ”ευρωζώνης” ο Γιάνης Βαρουφάκης και ”φύλακας άγγελος” των χρημάτων της ΕΚΤ απέναντι σε έναν Αλέξη Τσίπρα που όχι μόνο δεν είχε ποτέ σκεφθεί στα σοβαρά την ”κλοπή”των χρημάτων της ΕΚΤ και την έξοδο από το ευρώ αλλά και είχε κατηγορήσει ο ίδιος προσωπικά τον Παναγ. Λαφαζάνη για δήθεν ”ριφιφί στο Νομισματοκοπείο, όταν ο τελευταίος είχε τεκμηριώσει την άποψη ότι η Ελλάδα την επίμαχη περίοδο μπορούσε να αποφύγει την τρίτη μνημονιακή συνθηκολόγηση και ρεαλιστικά να ακολουθήσει την βιώσιμη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα με ριζοσπαστικό πρόγραμμα.
  ……………………………
  ____________________________

  Στο μεταξύ η Iskra μας κρατάει σε αγωνία:

  http://www.iskra.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7-%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1-fm-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B6/

  Αποπροσανατολισμός χωρίς όρια αλλά με σχέδιο: Λεφτά από την Ρωσία, πετρέλαιο από την Βενεζουέλα!
  Από Iskra – 23/07/20170
  ……………………
  Ο Λαφαζάνης συμφώνησε με την Ρωσία, μετά από δική του πρόταση, να δοθεί στην ελληνική δημόσια εταιρεία από την Ρωσία (κρατικές ρωσικές τράπεζες) μια προκαταβολή της τάξης των 2 – 5 δισ., η οποία θα εξοφλείτο σταδιακά από τα κέρδη που θα είχε η ελληνική εταιρεία από την λειτουργία του αγωγού. Αυτή η προκαταβολή προς την ελληνική δημόσια εταιρεία, απολύτως νόμιμη και θεμιτή, συμβατή με ανάλογες συμβάσεις, θα ήταν στην ουσία μια χρηματοδοτική βοήθεια προς το ελληνικό κράτος σε μια δύσκολη γι’ αυτό συγκυρία. Αυτή, λοιπόν, η χρηματοδοτική βοήθεια δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την παραμονή της χώρας ή όχι στην ευρωζώνη, όπως και η συμφωνία για τον αγωγό ρωσικού φυσικού αερίου δεν συνδεόταν καθόλου με αυτό το ζήτημα.
  ………………………

  ΥΓ: Όσον αφορά την άλλη μεγάλη υπόθεση των 16 δισ. τυπωμένου χρήματος που την επίμαχη περίοδο φυλάσσονταν από την Τράπεζα της Ελλάδας, τις ανακρίβειες και τα ψεύδη του Βαρουφάκη γι’ αυτό το ζήτημα, τον βρώμικο ρόλο που διαδραμάτισε στην υπόθεση ο Αλ. Τσίπρας και τη θέση του Λαφαζάνη, θα αναφερθούμε σε άλλη στιγμή και πολλά πράγματα θα ξεκαθαριστούν.
  ______________
  Ο Λαφαζάνης θέλει να τον πιστέψουμε, πως η E.E. θα παρακολουθούσε απαθής την ευφυή Ελλάδα να προσεγγίζει οικονομικά τη Ρωσία (μόνο οικονομικά;) και να σκίζει τα μνημόνια βάσει της πολιτικής Λαφαζάνη, που θα έσβηνε και τα χρέη, σε βάρος των Κουτόφραγκων που δεν θα εφάρμοζαν αντίποινα

 2. Ο/Η του κώλου λέει:

  Τώρα έβαλε μυαλό ο Τσίπρας κι έβαλε τον κατάλληλο Αντιπρόεδρο στη Βουλή

  http://www.protagon.gr/epikairotita/tsipras-na-fygoume-apo-tin-evrwpi-na-pame-pou-se-allo-galaksia-44341450141

  Τσίπρας: «Εμπιστεύτηκα λάθος ανθρώπους»…

  Ενώ η χώρα βοά από τις αποκαλύψεις για τους σχεδιασμούς που θα οδηγούσαν σε Grexit το 2015, ο Πρωθυπουργός σε μια πρώτη αντίδραση μιλά στον Guardian για το «ασαφές σχέδιο Β» που του είχε παρουσιάσει ο Βαρουφάκης και ψάχνει τα δικά του ελαφρυντικά μιλώντας για τα «μεγάλα του λάθη»…

  Από τις αυταπάτες στα λάθη ένας χρόνος δρόμος. Τον Μάιο του 2016 ο Αλέξης Τσίπρας είχε μιλήσει για αυταπάτες, τώρα παραδέχεται ευθαρσώς τα λάθη του. Ενα είδος «mea culpa» που έρχεται ενώ η χώρα ταλανίζεται από τις αποκαλύψεις για τους (όχι και τόσο) κρυφούς σχεδιασμούς της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τελική σύγκρουση με τους δανειστές που θα οδηγούσε σε Grexit. «Εκανα λάθη, μεγάλα λάθη», λέει ο κ. Τσίπρας στην Ελενα Σμιθ, την ανταποκρίτρια του Guardian στην Αθήνα. Με μεγαλύτερο «την επιλογή των ανθρώπων σε βασικές θέσεις»…

  Είναι μια εμφανής μομφή προς τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον υπουργό Οικονομικών του πρώτου εκείνου τραγικού για τη χώρα εξαμήνου του 2015. Τον ίδιο Γιάνη Βαρουφάκη, βέβαια, που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε τότε ως πολύτιμο «asset» της κυβέρνησής του…

  Ποτέ δεν είναι αργά να παραδεχτείς τα λάθη σου, ακόμα και αν αυτά έχουν το ελαφρυντικό ότι εμπιστεύεσαι εύκολα τους ανθρώπους, που θα μπορούσε κανείς να διαβάσει σε εφηβικά λευκώματα. Το ζήτημα είναι πόσο αυτά τα λάθη ζημίωσαν τη χώρα και τον λαό της και αυτό θα αποδειχτεί κάποια στιγμή.

  Στη συνέντευξη πάντως που παραχωρεί στον Guardian, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να περιγράψει μια σαφώς πιο εξωραϊσμένη διαδρομή. Κατά τον Πρωθυπουργό δεν υπήρχε «σχέδιο B» –ή και αν υπήρχε ήταν τόσο «ασαφές» που δεν χρειάζεται να γίνεται λόγος– δεν υπήρχαν σκέψεις για επιδρομή στο Νομισματοκοπείο ή εθνικοποίηση της Τραπέζης της Ελλάδος, ούτε και όνειρα για αποχώρηση από την Ευρωζώνη, δεν υπήρχε τίποτα από τους σχεδιασμούς που αποδίδουν στην πρώτη κυβέρνηση που προέκυψε μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, τόσο ο κ. Βαρουφάκης στο βιβλίο του όσο και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τότε υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης σε πρόσφατη συνέντευξή του.

  Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (της οποίας κορυφαίοι υπουργοί ήταν ο κ. Βαρουφάκης και ο κ. Λαφαζάνης) ποτέ δεν είχε πρόθεση να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ και κατ’ επέκταση την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτό υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στον Guardian, η οποία συμπίπτει με τον σάλο που έχουν προκαλέσει οι τελευταίες αποκαλύψεις για τους χειρισμούς της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το πρώτο εξάμηνο του 2015. Ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «ασαφές» το σχέδιο Β που είχε παρουσιάσει ο Γιάνης Βαρουφάκης και ως εκ τούτου κατά την άποψή του «δεν άξιζε καν να γίνει λόγος».

  Ο κ. Τσίπρας δεν απαντά ειδικά στα όσα ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο ήδη πολυσυζητημένο βιβλίο του «Adults in the Room» (στα ελληνικά «Ανίκητοι ηττημένοι» από τις εκδ. Πατάκη) και έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις -ιδίως από την αντιπολίτευση που ζητά παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Κάνει ωστόσο λόγο για τα όσα κατά καιρούς έρχονταν στο φως για τους εναλλακτικούς σχεδιασμούς της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε περίπτωση που δεν είχαν αποτέλεσμα οι συνομιλίες με τους δανειστές το 2015.

  Ο κ. Τσίπρας παραδέχεται, μεταξύ άλλων, ότι η αρχική στρατηγική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015 ήταν η συγκρουσιακή πολιτική (collision politics), «σε συμφωνία με την εντολή (του λαού) προς εμάς».

  Ωστόσο, η αποχώρηση από το ευρώ και την ΕΕ δεν τέθηκε ποτέ, ούτε και στις ημέρες της κρίσης κατά τις οποίες η Ελλάδα απείχε ελάχιστα από την χρεοκοπία και το Grexit.

  «Να φύγουμε από την Ευρώπη, να πάμε πού; Σε άλλο γαλαξία;» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει ότι η Ελλάδα «είναι συστατικό μέρος της Ευρώπης. Πώς θα έμοιαζε η Ευρώπη χωρίς αυτήν; Θα έχανε ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας και της κληρονομιάς της».

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Α. Κασέτες, μαγνητοσκοπήσεις κλπ

  Κάποτε αν το αποκαλυπτόμενο αδίκημα ήταν μείζον από αυτό της υποκλοπής, εύλογα το αποδεικτικό υλικό γινόταν δεκτό.
  Τώρα τα δικαστήρια αθωώνουν ακόμη και όταν κασέτες της ΕΥΠ αποδεινύουν φοβερές ενοχές

  http://www.skai.gr/news/sports/article/294881/apokalupsi-sok-sti-diki-me-ton-dikasti-ton-stimenon-agonon-sunomilouse-o-kotsonis-kai-kanonize-radevou-me-proedro-megalis-pae/#ixzz4nk8VNNqV

  Αποκάλυψη-σοκ στη «ΔΙΚΗ»: Με τον δικαστή των στημένων αγώνων συνομιλούσε ο Κοτσώνης και κανόνιζε ραντεβού με πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ!
  Δύο νομίμως υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες του προφυλακισμένου για εμπόριο ναρκωτικών Αμίλιου Κοτσώνη με δικαστή αποκάλυψε η «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ». Ο πρώην υπεύθυνος προμηθειών της ΠΑΕ Ολυμπιακός τον Ιούλιο του 2012 συνομιλεί με τον εφέτη Αθηνών Γιάννη Τζιμπλάκη, ο οποίος ήταν ο εισηγητής του σκανδάλου των στημένων αγώνων του 2011 στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.
  ……………

  http://www.sdna.gr/podosfairo/dikastikes-apofaseis/article/202259/athooi-peitharxika-tzimplakis-poylios-gia-koriopolis
  Αθώοι πειθαρχικά Τζιμπλάκης-Πούλιος για το «Koriopolis»!

  Δύο κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011, γνωστή και ως «Koriopolis», ο εφέτης Γιάννης Τζιμπλάκης και ο αντιεισαγγελέας Παναγιώτης Πούλιος απαλλάχθηκαν μετά τον πειθαρχικό έλεγχο που είχε διαταχθεί εις βάρος τους.
  ……………………..
  _________________________________________
  Β.

  Πως γίνεται ο υπουργός να μαγνητοφωνεί εν αγνοία του τον πρωθυπουργό (και άλλους), να δημοσιοποιεί μέρος του υλικού, να το πουλάει σε βιβλίο και οι θιγόμενοι να εύχονται καλές πωλήσεις;
  Ο νόμος για τις ιδιωτικές συνομιλίες, υποκλοπές κλπ έχει γίνει πολύ αυστηρός μετά την ατυχία ενός πρώην πρωθυπουργού, κι όμως ο Βαρουφάκης προκαλεί δημόσια με στοιχεία υψηλής πολιτικής, χωρίς κανείς να τολμά να αντιδράσει νομικά.

  Γ.

  Άρθρο 177 ΚΠΔ (μετά τον Ν. 3674/2008)

  2. Αποδεικτικά μέσα, που έχουν αποκτηθεί με αξιόποινες πράξεις ή μέσω αυτών, δεν λαμβάνονται υπόψη στην ποινική διαδικασία” (άρθρο 10 παρ. 2 του Ν. 3674/2008).

  Δ. Υπόθεση Ζαχόπουλου, 2007-2008

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=224217
  Τα πρόσωπα, το σκάνδαλο και το «ροζ» DVD
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/01/2008

  http://lawandtech.eu/2014/06/26/legal-proof/

  Η οποιαδήποτε καταγραφή και χρήση περιεχομένου συνομιλίας χωρίς τη συγκατάθεση του καταγραφόμενου συνιστά ποινικό αδίκημα, που τιμωρείται με πολυετή κάθειρξη. Μετά το σκάνδαλο Ζαχόπουλου (2008) η σχετική νομοθεσία περί υποκλοπών αυστηροποιήθηκε σε δυσανάλογο βαθμό, αναιρώντας και τις προισχύουσες εξαιρέσεις, που καθιστούσαν ατιμώρητες πράξεις με μειωμένη κοινωνική απαξία.

  Έτσι, σήμερα τέτοια μεταχείριση δυστυχώς επιφυλάσσεται από τον νόμο ακόμη και στην υποκλοπή συνομιλιών που αποδεικνύουν την τέλεση αξιόποινων πράξεων από τον καταγραφόμενο, παραδείγματος χάρη πράξεων διαφθοράς στο δημόσιο και στο πολιτικό / οικονομικό σύστημα ή πράξεων εκβίασης από οργανωμένες εγκληματικές ομάδες. Δημιουργούνται λοιπόν ερωτήματα ως προς το κατά πόσο η αυστηρή απαγόρευση των υποκλοπών ξεπερνά την εύλογη κοινωνική λειτουργία της προστασίας της ιδιωτικότητας των πολιτών και εξυπηρετεί υπόρρητα και τη συγκάλυψη ισχυρών ιδιωτικών συμφερόντων, που λυμαίνονται με οργανωμένες παράνομες πράξεις το δημόσιο ή νόμιμο ιδιωτικό χρήμα.
  ………………………..

 4. Ο/Η Mimi metallurgico λέει:

  Μεγαλεία, εθνική αντίσταση και σοσιαλισμός
  Να σκάσουνε οι ευρωπαίοι καπιτάλες
  Go Home Madam Merkel

 5. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/07/blog-post_53.html

  Βίος και πολιτεία του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίου
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017 | 3:56 μ.μ.

  Εντυπωσιακή η αποκάλυψη που κάνει το Documento. Η βδομαδιάτικη εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη αναφέρει ότι ο βουλευτής της Ν.Δ., Χαράλαμπος Αθανασίου, κατά την διάρκεια της υπουργικής του θητείας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, απελευθέρωσε έμπορο κοκαΐνης και μάλιστα εξ αιτίας αυτού του γεγονότος βρίσκονται «σε στενό κλοιό οι συνεργάτες του, δικαστικοί, οι οποίοι καταγγέλλονται ότι ζήτησαν 800 χιλιάδες ευρώ για να βγάλουν κρατούμενο από τη φυλακή».

  Εδώ να συμπληρώσουμε ότι ο νεοδημοκράτης πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και ο εκδότης της εφημερίδας Documento, έχουν κοινό τόπο καταγωγής, την Αγία Παρασκευή, Λέσβου, και ανοιχτή αντιπαράθεση που κρατάει χρόνια. (Κάντε μια αναζήτηση στον ιστότοπο μας και θα το διαπιστώσετε.

  Και επειδή ο σύντροφος Γ.Γ. που θα μπορούσε καλύτερα να προσεγγίσει το θέμα βρίσκεται σε διακοπές από περασμένη ανάρτηση του αντιγράφουμε:

  Ο «μεγάλος», όπως αποκαλούν τον Χ. Αθανασίου στον τόπο της καταγωγής του, παρουσιάζεται σαν κομματάρχης της δεκαετίας του ’60.
  Εχει επιδοθεί σε όργιο ρουσφετολογίας, έχει εξαγοράσει συνειδήσεις, έχει «βολέψει» αρκετά παιδιά αριστερών οικογενειών, με τα … συνήθη ανταλλάγματα, ενώ πολλά ακούγονται για την εμπλοκή του σε δικαστικές αποφάσεις.

  Αν κάνετε μια αναζήτηση στο μπλοκ μας θα βρείτε ότι υπήρξαν «νόμοι δια χειρός Αθανασίου» με τους οποίους ξεπλένονται εφοπλιστές και μέτοχοι καθώς επίσης και νόμοι με τους οποίους «αθώωσε τους καταχραστές του Δημοσίου». Θα διαβάστε αποκαλύψεις για τον ρόλο του Χ. Αθανασίου που εστιάζονται στην απονομή χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών, καταδικασμένους υπαλλήλους, παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου, οι οποίοι παίρνουν χάρη με πρόταση του πρώην υπουργού.
  Επίσης τροπολογίες που δεν εκπληρούν καμιά νομική αναγκαιότητα, νομοσχέδια που απαλλάσσουν κατηγορίες «υπόπτων» στα μάτια της κοινής γνώμης, άλλα που ισχύουν για μερικά εικοσιτετράωρα και αναιρούνται -έχοντας ωστόσο εξυπηρετήσει νομικά αυτούς που θα τα εκμεταλλευτούν-, κλπ.

  Θα μάθετε, εκτός αυτών ότι ο Χ. Αθανασίου ξεκίνησε σαν ένας φτωχός δικαστής που παντρεύτηκε μια γυναίκα η οποία δεν εργαζόταν, αλλά κατάφερε να δημιουργήσει μια τεράστια ακίνητη περιουσία με έναν μόνο μισθό. (Και φυσικά να αποκαταστήσει και τα παιδιά του, Χριστόφα και Ελένη Αθανασίου που από φοιτητές ακόμα παρουσιάζονται να διαθέτουν πολυτελείς μεζονέτες).

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.lifo.gr/articles/titivismata_blogs/153812

  Adults in the room, πού πας ρε Καραμήτρο;

  Σοκαριστικές αποκαλύψεις στο νέο βιβλίο του Asset που αποδείχτηκε πιο λίγος κι από νερό στην έρημο

  24.7.2017

  ΣΧΟΛΙΑ 17

  Aπό τον aNameToCome


  Μμμμμμ, ελπίζω να βγαίνω ωραίος από αυτή τη γωνία

  Οι Βρετανοί έχουν κάτι πολύ ωραίες φράσεις για να περιγράφουν ιδιαίτερες καταστάσεις και μια από τις αγαπημένες μου είναι το «shit has hit the fan», δηλαδή τα σκατά έφτασαν στον ανεμιστήρα. Είναι μια ωραιότατη, πολύ περιγραφική εικόνα που χρησιμοποιείται όταν τα αίσχη πλέον διαδίδονται ανεξέλεγκτα και χτυπάνε τους πάντες. Στα ελληνικά έχουμε μεταφράσει την έκφραση σαν «λάσπη στον ανεμιστήρα» που είναι πιο κομψή αλλά λιγότερο δυνατή. Αυτό είναι πλέον που έχει συμβεί με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και είναι πλέον εμφανές ότι τα περιττώματα τους εκτοξεύονται προς όλες τις κατευθύνσεις.

  Έχουμε από τη μία το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, αυτού του τεράστιου πρώην asset της κυβέρνησης που αποκαλύπτει διάφορα για τα έργα και τις ημέρες τις δικές του αλλά και του Τσίπρα τότε που τον έβλεπε πραγματικά ως κεφάλαιο. Για μένα και μόνο το γεγονός ότι βλέπεις το Βαρουφάκη, τη Ζωή, τον Φλαμπουράρη, τον Λαφαζάνη, τον Κατρούγκαλο και σκέφτεσαι να κάνεις μια κυβέρνηση μαζί τους αντί για ένα τσίρκο, αποδεικνύει ότι δεν κάνεις όχι για Πρωθυπουργός αλλά ούτε για ελεγκτής εισιτηρίων στη γραμμή Λιανοκλάδι – Τιθορέα. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

  [[[[[[[[[ Η μεγαλύτερη υπηρεσία που πρόσφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην σύγχρονη ιστορία είναι που έκανε το στερεότυπο για «αριστερό ηθικό πλεονέκτημα» μια πατσαβούρα για σφουγγάρισμα. Με αυτό τον τρόπο μας απάλλαξε από ένα τεράστιο τοτέμ και μπορούμε πλέον ελεύθεροι και χωρίς αγκυλώσεις να αναζητήσουμε την αλήθεια σε ένα κόσμο που αλλάζει ραγδαία]]]]]]]]]]].

  Στο βιβλίο του Γιάνη αποκαλύπτονται διάφορα ωραία περιστατικά και παραλειπόμενα από τις μέρες της σκληρής διαπραγμάτευσης που οδήγησε στο περιβόητο Δημοψήφισμα και τα capital controls. Στην ουσία αποκαλύπτεται ότι οι τύποι ήταν μειωμένης αντιληπτικότητας αλλά αυτό το ξέραμε. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι οι ίδιοι δεν είχαν την παραμικρή συναίσθηση της ανεπάρκειας τους και γι’ αυτό το λόγο ονειρεύονταν παιδαριώδεις ενέργειες όπως να πάρουν τα αποθεματικά της ΤτΕ και να «γεμίσουν τα ΑΤΜ» και να λειτουργήσουν παράλληλο νόμισμα. Οι διάλογοι που περιγράφονται είναι σπαρταριστοί, ένα μείγμα πηχτής άγνοιας, κολλώδους λαϊκισμού φτηνής πρόζας ενώ οι συμμετέχοντες ακροβατούν ανάμεσα σε καρικατούρες αρχαίας τραγωδίας και τριτοκλασάτων κομπάρσων του Δελφινάριου.

  Όπως είναι φυσικό, η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό φοβούμενη ότι ο Βαρουφάκης έχει και αποδεικτικά στοιχεία για αυτά που περιγράφει και πολλοί λένε ότι μάλλον τους έχει καταγράψει με το rose-gold iPhone του. Εγώ δεν πιστεύω ότι ο Βαρουφάκης έχει ηχογραφήσει τις συνομιλίες του με τον Τσίπρα και τον υπόλοιπο κυβερνητικό θίασο, ο Γιάνης δεν θα έκανε τίποτα που δεν περιέχει την υπέροχη εικόνα του. Το πιο πιθανό είναι να τους έχει βιντεοσκοπήσει και ίσως έτσι εξηγούνται και οι κάπως εξεζητημένες ενδυματολογικές του επιλογές που μάλλον γίνονταν για να γράφει καλύτερα ο Γιάνης στο φακό, όχι ότι το χρειάζεται βέβαια.


  Πετρέλαιο από Βενεζουέλα, Ρούβλια από Ρωσία και φάσκελα από Ελλάδα Παναγιώτη έτσι;

  Ο άλλος πρώην πυλώνας της κυβέρνησης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήλεψε που ο Βαρουφάκης κέρδισε τον προβολέα της δημοσιότητας και μέσα στην αναμπουμπούλα αποκάλυψε ότι το εναλλακτικό σχέδιο της κυνερνησάρας ήταν να πάρουν λεφτά από τη Ρωσία και πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα ώστε να επιστρέψουμε στη δραχμή και να ολοκληρωθεί ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός της κοινωνίας, σχέδιο που μάλλον κόλλησε διότι το μισό υπουργικό συμβούλιο θα δυσκολευόταν στις μετακινήσεις του στα σπίτια που έχουν αγορασμένα στο Λονδίνο ενώ κάποιοι λένε ότι ο πραγματικός λόγος είναι ότι η μητέρα της Νάντια Βαλαβάνη δεν είχε προλάβει να πάρει όλα της τα Ευρώ από τις Τράπεζες. Ο Παναγιώτης αποκάλυψε ότι γνώριζε τις δυσκολίες του σχεδίου του αλλά αφού είχε σύμμαχο του τον Δημήτρη Στρατούλη, δεν φοβόταν τίποτα.

  Όλες αυτές οι αποκαλύψεις, εκτός από το άφθονο γέλιο που προσφέρουν, δίνουν και αρκετά πατήματα στην αντιπολίτευση να μιλά πλέον για ξεκάθαρες ποινικές ευθύνες μια και στην ουσία η κυβέρνηση κατεργαζόταν -έστω και με αυτό το φαιδρό τρόπο -την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση παρότι διαβεβαίωνε τον λαό για το αντίθετο. Ίσως αυτός είναι και ό λόγος για την πρωτοφανή και απρόκλητη πλέον επίθεση που γίνεται από σύσσωμο το κυβερνητικό επιτελείο στην Δικαιοσύνη. Με αγοραίους τρόπους και χωρίς καμία προκάλυψη, είναι πλέον καθημερινές οι αναφορές βουλευτών και υπουργών που μιλάνε ευθέως για την κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών για υποθέσεις που είτε αφορούν συνομιλίες υπουργών με ισοβίτες, είτε για δήθεν ενδιαφέρον τους για την αποφυλάκιση προφυλακισμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ομάδες.

  Η ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε πριν λίγη ώρα πρωτοφανή ανακοίνωσή που μιλάει για παρακράτος και βρώμικους μηχανισμούς ενώ θυμίζει ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση αγγίζει μετά βίας το 13% το χαμηλότερο σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε άμεσα ταυτίζοντας τους δικαστές με την Νέα Δημοκρατία και όλοι καταλαβαίνουμε που οδηγούν τα πράγματα οι κυβερνητικοί παράγοντες.

 7. Ο/Η της Παναγιωταρέα λέει:

  http://www.eleftherostypos.gr/apopseis/116178-the-%CE%B7ouse-of-alexis/

  The Ηouse of Alexis…
  Δευτέρα 24 Ιουλίου

  Είχε πιστέψει ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα πετούσε τον Γιάνη σαν τη μύγα από το γάλα και θα το κατάπινε; Τόσο καιρό συνεργαζόμενος στενά με το asset της κυβέρνησής του -όπως τον αποκάλεσε περιπατώντας μαζί του στον Εθνικό Κήπο- δεν κατάλαβε με ποιον άνθρωπο είχε να κάνει; Ας του θυμίσουμε κάποια πράγματα τα οποία ένας σοβαρός πρωθυπουργός έχει υπόψη του:

  Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

  Το πρώτο είναι ότι ο Βαρουφάκης δεν τον αντιμετώπισε ως πρωθυπουργό. Ως αρχηγό έτσι κι αλλιώς δεν τον είδε ποτέ του. Ο Βαρουφάκης τον είχε αξιολογήσει όπως τους φοιτητές του: Μετρίων ικανοτήτων, απαίδευτο, μάλλον αφελή, με άγνοια στη διαχείριση των κοινών και άγρια μεσάνυχτα από διεθνή πολιτική.

  Το δεύτερο είναι ότι ο Βαρουφάκης πίστευε ότι έκανε χάρη στον Τσίπρα, στον Παππά, στον Δραγασάκη που μιλούσε μαζί τους. Εβλεπε τον Τσίπρα ως εξαιρετικά κατώτερό του από κάθε άποψη. Εβλεπε τον Παππά ως τον «πονηρό» που δεν ήθελε να τα χαλάσει με κανέναν και πλάσαρε τον εαυτό του ως «τον άνθρωπο» για όλες τις δουλειές. Τον Δραγασάκη είχε κατατάξει στη χορεία των υπαλλήλων που «τα βρίσκουν» με τους τραπεζίτες…

  Το τρίτο είναι ότι ο πρωθυπουργός είχε την αφέλεια να μιλά άθλια για συνεργάτες του μπροστά στον Βαρουφάκη. Αυτό και μόνο θα έκανε τον καχύποπτο Βαρουφάκη να σκέπτεται ότι εν τη απουσία του ποιος ξέρει τι θα έλεγε και γι’ αυτόν: Με κλοτσιές τον Στουρνάρα, στα ορεινά της Βουλής τον Σταθάκη, για να μην τον ξαναδεί…

  Το τέταρτο είναι ότι, όταν γύρισε ο Βαρουφάκης από τη Ρίγα -Μάης 2015- στην καίρια σύνοδο του Eurogroup όπου οι ομόλογοί του του είχαν ρίξει «πολύ ξύλο», αποκάλυψε ότι τους μαγνητοφωνούσε με το κινητό του. Οταν έγινε ο χαμός -«New York Times»- δεν το επιβεβαίωσε, αλλά και δεν το διέψευσε.

  Φαντάστηκε ο Αλέξης ότι υπουργός που μαγνητοφωνεί τους ομολόγους του για να τους «κρατά στο χέρι» δεν θα μαγνητοφωνούσε τις ιδιαίτερες συζητήσεις στον κλειστό κύκλο στο Μαξίμου ή και τις δικές τους;

 8. Ο/Η Ένας λέει:

  Iστοσελίδα Βαρουφάκη

  https://www.yanisvaroufakis.eu/2017/07/25/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BD-%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1/

  Το καθήκον της κυβέρνησης εν όψει μετακύλισης του ομολόγου Στουρνάρα: Ή ζητήστε συγγνώμη από τους κκ. Σαμαρά-Στουρνάρα ή σταματήστε τους προσβλητικούς πανηγυρισμούς
  DiEM25 Ελλάδας Ελληνικά Webmaster YanisVaroufakis 6849 Views 0 Comment

  July 25, 2017

 9. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/o-skoteinos-galaksias-tou-syriza-44341451277

  O απίστευτος Πρωθυπουργός μας

  Αν θέλει πραγματικά ο Τσίπρας να διορθώσει κάπως το κακό που έκανε, πρέπει να μπει σε μια «παιδαγωγική» διαδικασία. Να αποκαλύψει ο ίδιος -όχι ο Βαρουφάκης- πόσο σκοτεινός «γαλαξίας» ήταν το κόμμα του και πώς ήθελε να απορροφήσει σε ένα άλλο σύμπαν τη χώρα

  Ανδρέας Ζαμπούκας

  Οταν ο Γιώργος Παπανδρέου κέρδισε τις εκλογές του 2009, το ΠΑΣΟΚ ήταν ήδη ένα κόμμα που είχε περάσει στην Ιστορία. Και ακριβώς για αυτό τον λόγο δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την κρίση, οδηγώντας τη χώρα στα μνημόνια.

  Από την άλλη, μπορεί οι «κληρονόμοι» να έκρυβαν τον θάνατο του παππού για να εισπράττουν τη σύνταξη, αλλά υπήρχε πολύς κόσμος που ήθελε να ακούει τις ιστορίες του. Αφού λοιπόν, τον αποζητούσε, στη θέση του εμφανίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μερικές ομάδες από καλοζωισμένους συνδικαλιστές βρήκαν την ευκαιρία να «επανεκδώσουν» σε νέα version την πασοκική αφήγηση συνεχίζοντας την πολιτική παράδοση της Μεταπολίτευσης με τον πιο άκομψο και χυδαίο τρόπο…

  Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε σε σκληρό ροκ όλες τις ταπεινές επιθυμίες ενός κακομαθημένου εκλογικού σώματος, προετοιμασμένο από πολλά χρόνια, να μην δέχεται μύγα στο σπαθί του. Να τα θέλει όλα δικά του και να μην διαπραγματεύεται καν μερικές δόσεις αλήθειας.

  Το μοιραίο σύμπτωμα στην εξέλιξη του ιστορικού φαινομένου ήταν ο Αλέξης Τσίπρας. Ενα «υβρίδιο» φτιαγμένο στο εργαστήριο της ιδεοληπτικής Αριστεράς. Ενα σπάνιο είδος πολιτικής περσόνας που συνδύαζε την απολιθωμένη ρητορική του λαϊκιστή με την «αθωότητα» του παιδιού της διπλανής πόρτας. Ενας ωραίος κοντός νέος, τόσο συμπαθής που μπορούσε με την «αγνή» του αυθάδεια να δηλώνει από τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησής του ότι έκανε πολλά λάθη γιατί δεν ήξερε τι γίνεται στην Ευρώπη. Οτι δεν ήταν ψεύτης, αλλά «αυταπατημένος» για όλα όσα καταλαβαίνει ένας μαθητής Λυκείου από το μάθημα των Αρχών της Οικονομικής Θεωρίας….

  Ο Αλέξης όμως, δεν πρόκειται να σταματήσει να προκαλεί. Γιατί διαθέτει την μεγαλύτερη κάλυψη που μπορεί να έχει κάποιος, μέσα στις παρέες: το τεκμήριο της απαλλαγής λόγω «συμπάθειας».

  Πρόσφατα σε συνέντευξή του στον Guardian δήλωσε ότι «δεν μπορεί η Ελλάδα να αποκοπεί ποτέ από την Ευρώπη. Που να πάει σε άλλο γαλαξία;»! Είπε δηλαδή, αυτό ακριβώς με το οποίο ο σκληρός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ (συνιστώσες, Λαφαζάνης, κλπ) μεθόδευσε το υποσυνείδητο αφήγημα και των τριών εκλογικών αναμετρήσεων που κέρδισε το κόμμα του! Χρησιμοποίησε κάθε λέξη, από το μότο που ακόμα χρησιμοποιεί το 40% των Ελλήνων που ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα!

  Δεν είναι απίστευτος; Είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς στην πολιτική ιστορία μία τόσο θρασεία περίπτωση. Αφού ξεσήκωσε όλα τα ταπεινά ένστικτα των Ελλήνων, αφού τους έπεισε να παρακολουθήσουν «πτήσεις γαϊδάρων», τώρα τους γελοιοποιεί. Σαν να τους λέει «ρε μαλάκες, πλάκα έκανα, είναι δυνατόν να ξηλώσουμε τη χώρα και να την πάμε στο Διάστημα; Μεγάλη φαντασία έχετε. Η Ευρώπη είναι το μέρος μας!»

  Και πάλι, με ατάκες δεν μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση. Γιατί αν θέλει, πραγματικά, ο Πρωθυπουργός να διορθώσει κάπως, το κακό που έκανε, του δίνεται η ευκαιρία να μπει σε μια «παιδαγωγική» διαδικασία. Να μιλήσει περισσότερο για την Ευρώπη και να μπει στον κόπο να εξηγήσει με πολιτικούς και οικονομικούς όρους, τι σημαίνει ευρωπαϊκή και διεθνής πραγματικότητα. Να μην παρουσιάζει πλέον, τον εαυτό του σαν το «θύμα» μιας σκληρής πραγματικότητας αλλά σαν το «πειραματόζωο» την κομματικής του «έρευνας» στο περιβάλλον του ρεαλισμού.

  Τέλος, να αποκαλύψει ο ίδιος -όχι ο Βαρουφάκης- πόσο σκοτεινός «γαλαξίας» ήταν το κόμμα του και πώς ήθελε να απορροφήσει σε ένα άλλο σύμπαν τη χώρα του. Αυτό όμως, σημαίνει αυταπάρνηση και θυσία, λέξεις δύσκολες για κάποιον που συνήθισε μια ζωή ολόκληρη, να πραγματοποιεί ανέξοδες εικονικές πτήσεις στο Διάστημα…

  http://www.lifo.gr/print/shortcut/154137

  Για σένα είναι η ζωή, Yani, αγόρι μου, εμείς κομπάρσοι είμαστε

  ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΛΙΤΑΚΗ

  Όσον αφορά το ελληνικό καστ του δράματος, με προεξάρχοντες φυσικά τον Alexis (για τον οποίο γράφει ότι από την πρώτη τους συνάντηση τον βρήκε «συμπαθή, αλλά λίγο / not what it takes») και τον Euclid (ο οποίος εμφανίζεται και ως φανατικός αναγνώστης της Τζέιν Όστεν ο γλυκός μου), ισχύουν τα ίδια πάνω-κάτω (ακόμα κι ο Στουρνάρας, μέχρι ένα σημείο, είναι Γιάννης), με εξαιρέσεις τον σκιώδη Παππά, τον Σταθάκη (με τον οποίο, πάντως, δηλώνει ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα, αφού υπήρξε εξαρχής απολύτως συνεπής στη θέση του ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι πει η Τρόικα, δεν έχουμε επιλογή), και κυρίως τον «προδότη», «πεμπτοφαλλαγίτη» και «άνθρωπο των θεσμών» Χουλιαράκη. Για τα εξόφθαλμα πουκάμισα δεν γράφει τίποτα, γράφει όμως, απολογούμενος, για εκείνο το μόρτικο δερμάτινο παλτό –με το οποίο είχε εμφανιστεί στις επίσημες συναντήσεις στο Λονδίνο και είχε γίνει χαμός τότε– ότι ανήκε στον Έλληνα πρεσβευτή στο Παρίσι (ωραίος) και ότι του το είχε δανείσει επειδή είχε ο ίδιος ξεχάσει τη βαλίτσα του στο ταξί για το αεροδρόμιο στην Αθήνα και βρέθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα Σάββατο βράδυ (το ραντεβού στο Λονδίνο ήταν Δευτέρα πρωί) και ήταν μόνο το Zara ανοιχτό και δεν είχε παλτά και έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα σε ανάρμοστο παλτό και στο να φωτογραφηθεί χωρίς παλτό, τρέμοντας από το κρύο. «Δημιουργική σύγχυση» δηλαδή. Όρος που πρόθυμα καπέλωσε ο Γιάνης στις διαπραγματεύσεις του με το βαθύ ευρωπαϊκό κατεστημένο, παρ’ ότι ανήκε στο διπλωματικό οπλοστάσιο του Κίσινγκερ, άλλη μια ατάκα του οποίου μνημονεύει στο βιβλίο, με την οποία ταυτίζεται: «Όταν θέλω να συμβουλευτώ την Ευρώπη, δεν έχω ιδέα με ποιον πρέπει να μιλήσω στο τηλέφωνο». Το μεγάλο του μαράζι είναι ότι από ένα σημείο και μετά η «Ευρώπη» τού συμπεριφερόταν (αυτού του δηλωμένου πανευρωπαϊστή) όχι απλώς σαν να ήταν ανήλικος αλλά σαν να μην υπήρχε καν στο δωμάτιο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του και τα διαρκώς αναθεωρούμενα πλάνα που κατέθετε.

 10. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.athensvoice.gr/politiki/o-alexis-tsipras-vlepei-toyristes-kai-hamogelasta

  Ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει τουρίστες και χαμογελαστά πρόσωπα στην Αθήνα

  26.07.2017

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.