Λειτουργία Κυριακής: ο Γιάνης κι η ερασιτεχνική κυβερνητική (αστεία) συμμορία

[(Α)Πίστευτοι διάλογοι Τσίπρα-Βαρουφάκη για Γουδί, Grexit και τα 16 δις ευρώ της ΕΚΤ, το «καυτό» καλοκαίρι του 2015]

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι που είχε με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της διαπραγμάτευσης του «καυτού» καλοκαιριού του 2015, όπως τους περιγράφει ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο βιβλίο του «Adults in the Room», που δημοσιεύονται ταυτόχρονα την Κυριακή στο «Πρώτο Θέμα», το «Βήμα» και την «Καθημερινή».

Σύμφωνα μάλιστα με όσα αναφέρει ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, όλοι οι διάλογοι που παρατίθενται είναι καταγεγραμμένοι με το κινητό του και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Και μέσα σε αυτούς αποκαλύπτεται το σχέδιο και τι είχε στο μυαλό του ο πρωθυπουργός για το καλοκαίρι του 2015, όταν η χώρα κρεμόταν σε μία κλωστή. Θέλει να πάρει τα 16 δισ της ΕΚΤ και να «φορτώσει», όπως λέει, τα ΑΤΜ.

Ζητά Plan X από τον Γιάνη Βαρουφάκη, φέρεται να καταρρέει μόλις μαθαίνει τι θα συμβεί. Φοβόταν (σ.σ σύμφωνα πάντα με τον Γιάνη) να μην πάνε στου Γουδί, αν επιμένανε. Μετά υπαινίχθηκε ότι ετοιμαζόταν κάτι σαν πραξικόπημα και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Στουρνάρας και οι μυστικές υπηρεσίες ήταν σε συναγερμό.

«Πάμε να πάρουμε τα 16 δις της ΕΚΤ!»

Σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, σε κάποιο χρονικό σημείο στο τέλος του Ιουνίου του 2015, ο πρωθυπουργός μαθαίνει πως υπάρχουν 16 δις ευρώ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τότε, σύμφωνα πάντα με τον Γ. Βαρουφάκη, διημείφθη ο εξής διάλογος:

Βαρουφάκης: Ανέφερα τοπ απόθεμα των 16 δισ. ευρώ. Τα μάτια του Αλέξη άστραψαν

Τσίπρας: Τι; Υπάρχουν 16 δις ευρώ παραπεταμένα εδώ και εκεί και δεν τα φορτώνουμε στα ΑΤΜ να τα κάνουμε να λειτουργούν κανονικά;

Βαρουφάκης: Αλέξη, η κατάσχεσή τους θα ήταν κλοπή.

Τσίπρας: Ναι Γιάνη αλλά όταν το παιδί μου πεθαίνει της πείνας και εγώ δεν έχω μία, έχω δικαίωμα να κλέψω ένα κουτί γάλα.

Φλαμπουράρης: Εχουμε κάθε δικαίωμα (ούρλιαξε) να πάρουμε αυτά τα λεφτά.

Βαρουφάκης: Αν θέλουμε να παραμείνουμε στην ευρωζώνη, δεν μπορούμε να κατάσχουμε τα λεφτά της ΕΚΤ…

«Προχώρα στο Plan X»

Πριν τις εκλογές του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε στον Βαρουφάκη:

Τσίπρας: Γιάννη θα χρειαστεί να συγκροτήσεις μια ομάδα για να προετοιμαστούμε σε περίπτωση που οι δανειστές μας ωθήσουν εκτός ευρωζώνης.

Βαρουφάκης: Θα το κάνω Αλέξη. Αυτό το σχέδιο το παρουσίασα κάπου στην πρώτη βδομάδα του Ιουλίου του 2015.

Τσίπρας: Είναι κάτι εφικτό που μπορεί να εφαρμοστεί;

Βαρουφάκης: Διάβασε το και κλάψε.

Και συνεχίζει ο πρώην υπουργός: «Η μετάβαση στη νέα δραχμή θα ήταν τόσο επώδυνη ως του σημείου της εξόντωσης.

Βλέποντάς τον να λυγίζει κάτω από την πίεση της πιθανότητας του Grexit (που θα επέβαλλε το Βερολίνο) ήθελα να τον συγχωρήσω, να δικαιολογήσω και να εκλογικεύσω τα συγχώρητα, τα ανήθικα και παράλογα ολισθήματά του».

«Να μην ξαναδώ τον Σταθάκη μπροστά μου»

Σε άλλο σημείο του βιβλίου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών μεταφέρει την πρώτη εντύπωση που αποκόμισε όταν γνώρισε τον μετέπειτα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Όταν τον γνώρισα, είπα στη Δανάη [εννοεί την σύζυγό του], «ευχάριστος τύπος, αλλά δεν έχει τα προσόντα».

Ενώ προσθέτει πως του είχε τονίσει πολλάκις «αν θες να γίνεις πρωθυπουργός, πρέπει να μάθεις αγγλικά».

Ο κ. Βαρουφάκης προχωρά και σε αποκαλύψεις για τις συμπάθειες και τις… αντιπάθειες του κ. Τσίπρα. Όπως αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφέρει σε κάποιο χρονικό σημείο πως «θα χαρώ πολύ να μην ξαναδώ μπροστά μου τον [Γιώργο] Σταθάκη».

Τέλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει τον Γιώργο Χουλιαράκη ως «αποστάτη» και «τον ιδανικό άνθρωπο για να υπογράψει την παράδοση μας στην Τρόικα».

«Φοβάμαι το Γουδί…»

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι διάλογοι στην τελευταία συνάντηση του υπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ του δημοψηφίσματος, όπως τους αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής»:

«Στη 1.30 π.μ. μπήκα στο γραφείο του. Με κοίταξε και μου είπε: Τα κάναμε σαλάτα.» Ο Βαρουφάκης φέρεται να διαφώνησε, παραδέχθηκε ότι έγιναν πολλά λάθη, αλλά μια νύχτα σαν εκείνη θα έπρεπε να πανηγυρίζουν το 62% του «Όχι».

«Με ρώτησε αν θα άνοιγαν σύντομα οι τράπεζες -αναζητώντας δικαιολογίες για τη συνθηκολόγησή του». Ο πρώην υπουργός Οικονομικών από τη μεριά του πρότεινε για πολλοστή φορά να ξεκινήσουν την έκδοση ηλεκτρονικών IOUs στη βάση μελλοντικών τόκων και να «κουρέψουν» τα ομόλογα SMP του Ντράγκι. «’Η ενεργοποιείς το σχέδιό μας ή παραδίνεσαι» είπε στον Πρωθυπουργό. Κατόπιν ο Τσίπρας τού είπε:

«Κοίταξε, Γιάνη, οι προβλέψεις σου ήταν σωστές. Αλλά να ποιο είναι το πρόβλημα. Αν άλλες κυβερνήσεις έδιναν αυτά που έδωσα εγώ, η τρόικα θα είχε κλείσει τη συμφωνία. Τους έδωσα περισσότερα από όσα τους έδωσε ποτέ ο Σαμαράς και ακόμη θέλουν να με τιμωρήσουν, όπως είχες πει. Ας δούμε το θέμα κατάματα. Δεν θέλουν να δώσουν συμφωνία ούτε σε εσένα ούτε σε εμένα… Με το 62% εμένα δεν μπορούν να με αγγίξουν. Εσένα μπορούν να σε καταστρέψουν.»

Και συνεχίζει ο κ. Βαρουφάκης στο βιβλίο του: «Εκείνη τη στιγμή ο Αλέξης μού εκμυστηρεύθηκε κάτι που δεν περίμενα. Μου είπε ότι φοβόταν να μην πάμε στου Γουδί, αν επιμέναμε […] Μετά υπαινίχθηκε ότι ετοιμαζόταν κάτι σαν πραξικόπημα και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Στουρνάρας και οι μυστικές υπηρεσίες ήταν σε συναγερμό.»

Τσακαλώτος: Μας συντρίβουν σε όλα τα μέτωπα

Δραματικό sms Τσακαλώτου σε Βαρουφάκη στις 2 Ιουνίου 2015. Η περιθωριοποίηση του Γιάννη είχε πια συντελεστεί και την Ελλάδα στο Eurogroup την εκπροσωπούσε ο νυν υπουργός Οικονομικών που του στέλνει το εξής μήνυμα.

Τσακαλώτος: Γιάνη μας συντρίβουν σε όλα τα μέτωπα

Τσίπρας: «Θα διώξω τον Στουρνάρα με τις κλωτσιές!»

Πριν από μερικές ημέρες, δημοσιοποιήθηκε άλλο ένα απόσπασμα από το βιβλίο Βαρουφάκη, στο οποίο ο πρώην υπουργός Οικονομικών περιγράφει μια ακόμη σκηνή με πρωταγωνιστές τον Αλέξη Τσίπρα, Δραγασάκη, Τσακαλώτο και Παππά και…θύμα τον Γιάννη Στουρνάρα.

«Το πρώτο πράγμα που θα κάνω ως πρωθυπουργός είναι να απαιτήσω την παραίτηση του Στουρνάρα… και αν χρειαστεί, θα τον σύρω από την κεντρική τράπεζα κλοτσηδόν και ουρλιάζοντας» φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Βαρουφάκη όταν « τον Ιούνιο του 2014 όταν ο ίδιος του εξήγησα τα σχέδια στραγγαλισμού της επερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούσα ότι εξυφαίνονταν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Σύμφωνα με την αφήγηση Βαρουφάκη ο Νίκος Παππάς  υπερακόντισε και πρότεινε «ακόμα πιο δραστικές λύσεις» για την περίπτωση Στουρνάρα.

πηγή

Advertisements
This entry was posted in conspiracy theories, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to Λειτουργία Κυριακής: ο Γιάνης κι η ερασιτεχνική κυβερνητική (αστεία) συμμορία

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  @Σύμφωνα μάλιστα με όσα αναφέρει ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, όλοι οι διάλογοι που παρατίθενται είναι καταγεγραμμένοι με το κινητό του και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

  Η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ γι’αυτό το πρωτοφανές και αθέμιτο γεγονός που δείχνει ότι ο Υπουργός είχε δεύτερες σκέψεις και υπέκλεπτε τον πρωθυπουργό του αλλά και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, του στυλ άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε, είναι εκκωφαντικές.
  Η αναξιοπρέπεια, ενός πρωθυπουργού που δεν τολμάει να διαψεύσει γιατί εκβιάζεται από την υποκλοπή του υπουργού του, ενός πρωθυπουργού που παριστάνει πως δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς συνέβη, είναι εξευτελιστική.

  http://www.skai.gr/news/politics/article/351723/kali-epituhia-sto-neo-tou-viper-euhetai-o-suriza-ston-varoufaki/#ixzz4nercaUSO

  «Καλή επιτυχία στο νέο του βίπερ» εύχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στον Βαρουφάκη
  Χωρίς επί της ουσίας απάντηση στα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ωστόσο απευθύνεται στον πρώην υπουργό λέγοντας ότι έχει βρει τους καλύτερους διαφημιστές για την προώθηση του βιβλίου του.

  Χωρίς επί της ουσίας απάντηση στα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ωστόσο απευθύνεται στον πρώην υπουργό λέγοντας ότι έχει βρει τους καλύτερους διαφημιστές για την προώθηση του βιβλίου του.

  Έχει βρει τη ΝΔ και αυτούς που ο ίδιος αποκαλεί τρόικα εσωτερικού, συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ωστόσο ότι η πολιτική δεν είναι κουτσομπολιό και ο δήθεν ριζοσπαστικός λόγος του αποδεικνύεται διαρκώς ότι είναι η άλλη όψη των πιο αντιδραστικών απόψεων μέσα και έξω από τη χώρα.

  Του ευχόμαστε καλές πωλήσεις στο νέο του βίπερ καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

 2. Ο/Η Psycho λέει:

  Bαρουφάκης-Λαφαζάνης-Γλέζος-Κωνσταντοπούλου-Λαπαβίτσας-Αλαβάνος-Ραχήλ Μακρή.
  Ξεκατινιάσματα και ξεφωνητό απίστευτο

 3. Ο/Η Oυάου! λέει:

  http://www.lifo.gr/now/politics/153716

  «Αλέξη αυτό είναι κλοπή» – Τα «καυτά» αποσπάσματα και το παρασκήνιο με τον Τσίπρα στο βιβλίο του Βαρουφάκη Ο φόβος για το Γουδή, ο ρόλος του Δραγασάκη και η μέρα που ο Τσίπρας ήθελε να πάρει τα 16 δις της ΕΚΤ

 4. Ο/Η του κώλου λέει:

  https://sxoliasths.wordpress.com/2017/07/23/sxoliasths-2017-mignatiou-01/

  Τι; Υπάρχουν 16 δις ευρώ στην ΤτΕ και δεν τα φορτώνουμε στα ΑΤΜ;

  Posted on 23 Ιουλίου 2017 by σχολιαστης

  Οταν η ηγεσία είναι τόσο έξυπνη όσο οι αδερφοί Ντάλτον και ο ραντανπλαν …

  Δεν αρκεί να ξέρεις απέξω -λέμε τώρα- το Κομμουνιστικό Μανιφέστο, αλλά και πούθε παν τα τέσσερα

  …σε κάποιο χρονικό σημείο, ο πρωθυπουργός μαθαίνει πως υπάρχουν 16 δις ευρώ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τότε, σύμφωνα πάντα με τον Γ. Βαρουφάκη, διημείφθη ο εξής διάλογος: Τσίπρας: Τι; Υπάρχουν 16 δις ευρώ στην ΤτΕ και δεν τα φορτώνουμε στα ΑΤΜ; Βαρουφάκης: Αλέξη, αυτό είναι κλοπή. Τσίπρας: Οταν το παιδί μου πεινάει, έχω δικαίωμα να κλέψω ένα κουτί γάλα. Φλαμπουράρης: Εχουμε κάθε δικάιωμα να πάρουμε αυτά τα λεφτά. Βαρουφάκης: Αν θέλουμε να παραμείνουμε στην ευρωζώνη, δεν μπορούμε να κατάσχουμε τα λεφτά της ΕΚΤ…

  “θα χαρώ πολύ να μην ξαναδώ μπροστά μου τον [Γιώργο] Σταθάκη”

  Κατόπιν ο Τσίπρας τού είπε: «Κοίταξε, Γιάνη, οι προβλέψεις σου ήταν σωστές. Αλλά να ποιο είναι το πρόβλημα. Αν άλλες κυβερνήσεις έδιναν αυτά που έδωσα εγώ, η τρόικα θα είχε κλείσει τη συμφωνία. Τους έδωσα περισσότερα από όσα τους έδωσε ποτέ ο Σαμαράς …

  mignatiou.com / Ο Βαρουφάκης πουλάει …βιβλία: “Δίνει στεγνά” τον Αλέξη και ανώτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
  http://mignatiou.com/2017/07/o-varoufakis-poulai-vivlia-dini-stegna-ton-alexi-ke-anotera-stelechi-tou-siriza/

  Σε άλλο σημείο του βιβλίου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών μεταφέρει την πρώτη εντύπωση που αποκόμισε όταν γνώρισε τον μετέπειτα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Οταν τον γνώρισα, είπα στη Δανάη «ευχάριστος τύπος, αλλά δεν έχει τα προσόντα»». Ενώ προσθέτει πως του είχε τονίσει«αν θες να γίνεις πρωθυπουργός, πρέπει να μάθεις αγγλικά».

 5. Ο/Η Ο Μαδούρο θα μας έσωζε λέει:

  Λαφαζάνης: Το εναλλακτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είχε Ρωσία, Βενεζουέλα και Τράπεζα της Ελλάδος

  «Στη Ρωσία είχα πάει εγώ και είχα ζητήσει και χρηματοδοτική στήριξη και την είχα επιτύχει, μέσω του αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο που θα κατασκευάζαμε και θα περνούσε από την Ελλάδα».
  «Ο κ. Τσίπρας βεβαίως είχε συμφωνήσει για την προκαταβολή από τη Ρωσία. Ήταν δεδομένα όλα και γνωστά. Λέει ψέματα ο κ. Τσίπρας ότι δεν υπήρχε συμφωνία. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα. Η Ρωσία δεν είναι φιλόπτωχο ταμείο. Η Ρωσία θα κάνει συμφωνίες στη βάση αμοιβαίου οφέλους», πρόσθεσε
  Παράλληλα, εξήγησε ότι σε περίπτωση που η χώρα έβγαινε από το ευρώ η Τράπεζα της Ελλάδος θα εθνικοποιείτο, «θα περνούσε στον έλεγχο των Αθηνών» και θα προχωρούσε στην εκτύπωση της νέας δραχμής. Τέλος, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι το εναλλακτικό σχέδιο προέβλεπε οποιαδήποτε εμπλοκή του στρατού.

  ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΜΗΧΑΝΟ ΤΣΙΠΡΑ – ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
  Απίστευτη δήλωση Καμμένου: Ο στρατός διασφαλίζει τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας! [βίντεο]

  Απίστευτη δήλωση Καμμένου: Ο στρατός διασφαλίζει τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας! [βίντεο]

 6. Ο/Η Αριστείδης Καρατζόγλου λέει:

  Ο ανασφαλής έφηβος με τα παρδαλά πουκάμισα δεν θα ξαφνιαστώ αν έχει υποκλέψει ακόμα και συνομιλίες με την γυναίκα του. Αυτός είναι το μικρότερο κακό όμως. Όταν ο συγκυβερνήτης βγάλει τους βρώμικους άσσους που κρύβει στο μανίκι, και η ιδιοσυγκρασία και το ιστορικό του λένε ότι θα το κάνει κάποια στιγμή, ο καταληψίας θα τρέχει και δεν θα φτάνει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.