Μία απάντηση σε παράλογη και επικίνδυνη τοποθέτηση συντάκτη του Βήματος

[Η πάταξη της εγκληματικότητας, δεν μπορεί να γίνει μέσω της υποστήριξης καταστάσεων που τη γεννούν]

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ευτυχώς είμαστε στην Ε.Ε. (προς μεγάλη θλίψη των ακροδεξιών και των «αγανακτισμένων» Αριστερών) και το πελατειακό Κράτος των αλληλοσυγκρουόμενων Μαφιών δεν είναι ολότελα ασύδοτο και απάνθρωπο. Έτσι «Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. με τους οποίους επικοινώνησε «Το Βήμα» μιλούν για «σεμινάρια που γίνονται στο πλαίσιο σχετικών προγραμμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Και προσθέτουν ότι «τα δικαιώματα όλων των πολιτών πρέπει να είναι σεβαστά. Κι ούτε πρέπει να υπάρχει στοχοποίηση όλων των Ρομά και λανθασμένες γενικεύσεις». Ομολογώ πως αυτή η αυτονόητη δήλωση είναι για εμένα ευχάριστη έκπληξη και νομίζω πως σηματοδοτεί μια κάποια προσπάθεια μεγάλης αλλαγής στην Αστυνομία (μακάρι να είχαμε κι άλλες παρόμοιες) και οφείλουμε να την πιστώσουμε όχι μόνο στην εκπολιτιστική επιρροή της Ε.Ε. αλλά και στην πολιτική διοίκηση των Σωμάτων Ασφαλείας, η οποία έχει δώσει κι άλλα πρόσφατα δείγματα πολιτισμένης συμπεριφοράς, αδιανόητης παλιότερα («O πρώτος ανοιχτά gay Έλληνας αστυνομικός μιλά στο LIFO»), αν και ποτέ δεν μας ήταν συμπαθής και δεν το κρύψαμε: «Λιβάνης και Τσίπρας κατά νεΟποτισμού» («…Ήδη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μπήκε στην εκλόγιμη 5η θέση ο ανδρεοπαπανδρεϊκός απόστρατος στρατηγός των τεθωρακισμένων κ.Νίκος Τόσκας, τ. επικεφαλής του Γραφείου του πρώην υπουργού Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτη,  εκ των βασικών συντακτών του προγράμματος στρατιωτικών του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009, στέλεχος τώρα της πατριωτικής κίνησης «Πράττω», του πρώην συνεργάτη του ΓΑΠ και προέδρου του ΙΣΤΑΜΕ κ.Ν.Κοτζιά…»). Αυτά γράφαμε (13/01/2015) προεκλογικά για τον άνθρωπο που θα γινόταν μετά Υπουργός Αστυνομίας, αλλά δεν μας εμποδίζουν να αναγνωρίσουμε κάθε θετικό βήμα του, όπως αυτό που έγινε στα πλαίσια μιας νέας κυβερνητικής πολιτικής πολύ καλών μέτρων που ανακοινώθηκαν μετά την τραγωδία στο Μενίδι και μένει να δούμε τι από αυτά θα υλοποιηθεί.

Υπάρχουν στη δημοσιογραφία δυνάμεις που δείχνουν σαν να πιστεύουν στην τυφλή αστυνομική καταστολή, με παράλληλη διατήρηση των μηχανισμών εκείνων που συντηρούν την κοινωνική αδικία και κάθε κοινωνική αιτία γενεσιουργό εγκληματικών συμπεριφορών. Γράφουν λες και τα μέτρα κοινωνικής ένταξης των Ρομά, αντιτίθενται στην μείωση της εγκληματικότητάς τους, ενώ είναι στην πράξη λειτουργούν ως παράλληλα μέτρα μακρόπνοης υποδομής.

Σεμινάρια στην αστυνομία για τα ‘δικαιώματα των Ρομά’», Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.ΤΟ ΒΗΜΑ, 11.7.2017). Στην προηγούμενη παραπομπή υπάρχει το ρεπορτάζ για το οποίο μιλάμε. Είναι όμως αυτονόητο πως η αυξημένη εγκληματικότητα που υπάρχει στους Ρομά (όχι πάντως τόσο επικίνδυνη όσο η εγκληματικότητα των πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά ισχυρών), δεν έχει να κάνει με χρωμοσώματα, αλλά με το στρίμωγμά τους στο κοινωνικό περιθώριο, δηλαδή με τον αναλφαβητισμό τους, την εγγενή φτώχεια τους, την έλλειψη των πιο στοιχειωδών προαπαιτούμενων μιας πολιτισμένης ζωής κι αν αυτά δεν σταματήσουν η δράση της Αστυνομίας, όσο εύστοχη κι αν γίνει, δεν αρκεί. Πιθανόν ο συντάκτης του ‘ΒΗΜΑΤΟΣ’ να θεωρεί πως το τσιγγανάκι που ζει στο τσαντίρι  και που δεν έχει τη δυνατότητα να φοιτήσει όχι στη Σχολή Χιλλ, αλλά ούτε στο 24ο δημοτικό σχολείο Ασπροπύργου, έχει περισσότερες ευθύνες από τον κ.Τσίπρα και από τον κ.Ιερώνυμο για την ενδεχόμενη μελλοντική παραβατική του συμπεριφορά, επειδή δεν φρόντισε να κάνει δωρεάν διακοπές σε εφοπλιστική βίλα του Σουνίου ή να κατοικήσει στο Μέγαρο της Αγ.Φιλοθέης και να κολυμπήσει στην πισίνα των νεόπλουτων συγγενών του αρχιεπισκόπου του Βοιωτοπεδίου.

Αντιγράφω και υπογραμμίζω τις παράλογες ενστάσεις του συντάκτη του ‘Βήματος’, διακρίνοντας σε αυτές ήδη την ευεργετική επίδραση του νέου ιδιοκτήτη του ΔΟΛ, γνωστού φιλάνθρωπου χορηγού της Μητρόπολης του Χρήστου Μεντζελόπουλου (Σεραφείμ), γύρω από το όνομα του οποίου στήθηκε ο νέος άσφαιρος και προσχηματικός σκυλοκαυγάς των κομμάτων ΝΔΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ («δικομματικό» θα τον έλεγε παλιότερα ο ΣΥΝ), τα οποία δεν πληροφορήθηκαν ποτέ τίποτα για τις συνθήκες διεξαγωγής της δίκης του Noor-1, για τα προηγηθέντα πρωτοφανή και για την απόφαση, αλλά ρυθμίζουν τη στάση τους με κριτήριο αν κάποιος μεγαλοεπιχειρηματίας ή εφοπλιστής θέτει στη διάθεσή τους τα ΜΜΕ ή την ποδοσφαιρική του ομάδα, που απέκτησε με τον τίμιο ιδρώτα του, την αγνότητα του οποίου πιστοποίησε πρόσφατα το ΣΔΟΕ των ΣΥΡΙΖΕΛ.

«Την ώρα που η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να σπάσει το «άβατο» στο Μενίδι, να βρει τους δράστες του θανάτου του 11χρονου και να εξαρθρώσει πολλές ανεξέλεγκτες μαφίες Ρομά που λυμαίνονται την Αττική και την υπόλοιπη χώρα διοργανώνει ξαφνικά σεμινάριο και εκπαίδευση μεγάλης κλίμακας για τα «δικαιώματα των Ρομά».
Σε πλήρη επιχειρησιακή και εκπαιδευτική αντίφαση σε σχέση τουλάχιστον με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα η ΕΛ.ΑΣ. από την εγκληματική ασυδοσία πολλών Ρομά. Με την ΕΛ.ΑΣ. να καταγγέλλεται για αδιαφορία, για ύποπτες σχέσεις με πολλούς Ρομά και για υπερβολική ανοχή στην εγκληματική δράση τους που είχε σαν αποτέλεσμα και τον θάνατο του άτυχου μαθητή από άσκοπους πυροβολισμούς. Και αυτό σε γλέντι για μην προφυλάκιση εμπόρων ναρκωτικών από τον καταυλισμό των Ρομά. Το σεμινάριο για την «προστασία των δικαιωμάτων των Ρομά» – σε αντίθετη κατεύθυνση από τα δεδομένα της επικαιρότητας – θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουλίου και για ένα τριήμερο στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης με τη συμμετοχή τουλάχιστον 30 αστυνομικών από αστυνομικά τμήματα της Δυτικής Αττικής, από την Κρατική Ασφάλεια και άλλες υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της χώρας. Μάλιστα αυτοί οι 30 αστυνομικοί θα κληθούν να εκπαιδεύσουν και άλλους αστυνομικούς προκειμένου να μη θίγονται από κανέναν ένστολο τα δικαιώματα των Ρομά. Και όλα αυτά ενώ το κύριο ζητούμενο είναι οι αρμόδιοι αστυνομικοί να περιορίσουν τις συνέπειες από την αίσθηση ατιμωρησίας που έχουν πολλοί Ρομά..». Το ρεπορτάζ-τοποθέτηση καταλήγει με την παράγραφο που αρχικά καταγράψαμε.

Θα συμφωνήσω με αυτό: «Με την ΕΛ.ΑΣ. να καταγγέλλεται για αδιαφορία, για ύποπτες σχέσεις με πολλούς Ρομά και για υπερβολική ανοχή στην εγκληματική δράση τους». Συμφωνώ και με άλλα συναφή που σημειώνει ο συντάκτης, που ξεχνάει όμως να ζητήσει διερεύνηση αυτών των ύποπτων σχέσεων, για να πω το αυτονόητο. Πώς το τσιγγανάκι που δεν πάει σχολείο δεν έχει την ελάχιστη ευθύνη για τις ύποπτες σχέσεις αυτών των «πολλών» Ρομά. Ευθύνες και τεράστιες μάλιστα, έχουν επιμέρους Αστυνομικοί, η διοίκηση της Αστυνομίας, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός του, οι προκάτοχοί τους του ΝΔΠΑΣΟΚ, οι δημοσιογράφοι που δεν τις επισημαίνουν με στοιχεία και με επιμονή, αλλά όχι οι περισσότεροι Ρομά και σίγουρα όχι τα παιδάκια τους, στα οποία ή πλειοψηφία του σοφού και αθώου  λαού, οι κυβερνήσεις τις οποίες επιλέγει και η Εκκλησία του η οποία αδιαφορεί, έχουν στερήσει ο καθένας με τον τρόπο του (με ρατσιστικές συμπεριφορές ο σοφός λαός, το γράφω για τους αριστερούς δημαγωγούς που κάνουν πως δεν το ξέρουν αυτό)  το αυτονόητο δικαίωμά τους να μάθουν γράμματα, τουλάχιστον αυτά τα λίγα που κατάφερε να μάθει ο κακομαθημένος και υποκριτής χαβαλετζής και καλοπερασάκιας καταληψίας του δημόσιου  Λυκείου Αμπελοκήπων, ο οποίος είχε χριστεί από την ευσεβέστατη Παναγιωταρέα και τον ευλαβέστατο ισόβιο ευρωβουλευτή (1981-2004, κι αυτό στον ΣΥΝ το λένε «κυκλική εναλλαγή») της Τήνου κ. Αλαβάνο της δραχμής, οργισμένο νιάτο και κοινωνικός επαναστάτης.  Όση όμως αντιπάθεια χρωστάμε στα «επαναστατημένα» βουτυρόπαιδα της τσογλαναρίας του ΣΥΡΙΖΑ, τόση συμπάθεια και στοργή οφείλουμε στα αδικημένα αδελφάκια μας και παιδιά μας που μεγαλώνουν στα παραπήγματα των συνοικισμών των Ρομά. Aν οι κυβερνήσεις έπαιρναν στα σοβαρά την αποστολή τους, θα είχαμε δεκάδες Ρομά απόφοιτους Πανεπιστημίων όπως ο 23χρονος Βούλγαρος Ρομά Μπροϊσλάβ Μπορίσοφ (φωτ.), που έχει μάστερ λογοθεραπείας και παιδικής ψυχολογίας. Eνδεικτικά να αναφέρω πως στη γειτονική Μακεδονία των Σκοπίων και σε 11 ακόμη ανατολικές χώρες (Ρωσία, Τουρκία, Ουκρανία κλπ), λειτουργεί από το 2005, η μη κυβερνητική οργάνωση «Ταμείο Εκπαίδευσης Ρομά» («Roma Education Fund»-REF), που ιδρύθηκε από τον Τζωρτζ Σόρος και τη Διεθνή Τράπεζα και σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις εργάζεται για την εξάλειψη των υφιστάμενων εκπαιδευτικών διακρίσεων σε βάρος των Ρομά. Αυτά τα γράφω για να χρησιμοποιηθούν ως μέτρο σύγκρισης με την μέχρι χτες πολιτική του υπουργείου Θρησκευμάτων των Ζουράρι-Γαβρόγλου και των προκατόχων τους. Αν δεν στηριχτεί αποτελεσματικά η είσοδος νέων Ρομά στα ΑΕΙ, δεν θα σπάσει η αρνητική στάση της κοινωνίας και δεν θα ενθαρρυνθούν τα τσιγγανόπουλα και ο περίγυρός τους να δουλέψουν και να τολμήσουν με αυξημένη αυτοεκτίμηση τέτοιους στόχους

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
1.«Ο «Αόρατος» Οικισμός των Ρομά στα Σπάτα» 

2.(25.11.2011): Τέσσερις ιερείς του μητροπολίτη της Λούτσας Νίκου Χατζηνικολάου («ερευνητή», με αδημοσίευτο επιστημονικό έργο, της NASA) ευλογούν τα γραφεία της «σποράς των νικημένων του ‘45», παραδοσιακών και βίαιων εχθρών των Ρομά, στη Λούτσα («Η Εκκλησία ευλογεί τη Χρυσή Αυγή»- «Το αυγό του φιδιού στη μητρόπολη Μεσογαίας»)

 

Advertisements
This entry was posted in Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

9 Responses to Μία απάντηση σε παράλογη και επικίνδυνη τοποθέτηση συντάκτη του Βήματος

 1. Ο/Η Carmen λέει:

  https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2017/06/22/1-326/

  Αντιτσιγγανισμός από Βήμα – Νέα – Σκάι – Πάγκαλο – Βουλαρίνο – Δουλγερίδη

  22/06/2017 greekhelsinki

  Τα γεγονότα του Μενιδίου έδωσαν την ευκαιρία να αναδειχθεί ο αντιτσιγγανισμός που χαρακτηρίζει όχι μόνο την ακροδεξιά αλλά και σχεδόν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Δύο κείμενα, του Θόδωρου Πάγκαλου στο Βήμα και του Δημήτρη Δουλγερίδη στα Νέα (21 Ιουνίου 2017) και ένα σχόλιο του Μάνου Βουλαρίνου στη ραδιοφωνική εκπομπή του Ότι Νάναι στο Σκάι 100.3 (19 Ιουνίου 2017) είναι χαρακτηριστικά.

  Και στα τρία χλευάζεται η χρήση του όρου “Ρομά” για τους Τσιγγάνους. Ο Θόδωρος Πάγκαλος κατ’ αρχή ειρωνεύεται τον εαυτό του όταν αναφέρεται σε “εποχή Πασοκαρίας” και “εξευρωπαϊσμένο Σημιταριό (που) εισήγαγε από τη Δυτική Ευρώπη και τους διεθνείς οργανισμούς τη λέξη Ρομά.” Και αυτό γιατί υπήρξε Υπουργός Εξωτερικών στην εποχή εκείνη και άρα αρμόδιος για τη δήθεν εισαγωγή της λέξης Ρομά. Επειδή δε είναι έξυπνος άνθρωπος ήξερε και ξέρει πολύ καλά πως σημερινός του ισχυρισμός πως “το «Ρομά» είχε προέλθει από την αναφορά ως χώρας προέλευσης της Ρουμανίας” είναι ψευδέστατο και προσβλητικό απέναντι στη μεγάλη πλειοψηφία των Ρομά της Ελλάδας που έχουν μητρική γλώσσα τα Ρομανί στην οποία αυτοαποκαλούνται Ρομά, όρο που έχουν βάλει και στις περισσότερες ομοσπονδίες και συλλόγους τους. Επειδή όμως στόχος του Θόδωρου Πάγκαλου (και του Βήματος που δημοσιεύει το άρθρο του) είναι η ρατσιστική προσβολή της μειονότητας των Ρομά γράφεται αυτό το ψεύδος για να απονομιμοποιήσει την εθνοτική ταυτότητα των Ρομά. Είναι επίσης ψευδές πως “όποιος χρησιμοποιούσε την παλιότερη, ευπρεπέστερη λέξη «Τσιγγάνος» ήταν «ρατσιστής», «φασίστας» ή απλώς «ξεμωραμένος αντιδραστικός»” αφού η λέξη “Τσιγγάνος” χρησιμοποιείται εναλλακτικά με τη λέξη Ρομά και από τους ίδιους και γενικότερα. Όποιος/α βρει έστω και μια αναφορά σε ισχυρισμό πως η λέξη Τσιγγάνος θεωρείται ρατσιστική από τις αρχές ή τους δικαιωματικούς ας την προσκομίσει. Ομοίως όποιος/α βρει ένα Ρομ/Τσιγγάνο που να αναρωτήθηκε ποτέ «Τι είναι πάλι αυτό το Ρομά που μας κοπανάτε;». Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα πως ακόμα και Ρομά που έχουν μητρική γλώσσα όχι τη Ρομανί αλλά την Ελληνική χρησιμοποιούν τον όρο Ρομά, πχ. στο όνομα του συλλόγου τους οι ελληνόφωνοι “Χαλκιδαίοι” Τσιγγάνοι/Ρομά Χαλανδρίου:

  https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2017/07/21/1-359/
  11/07/2017: Αντιτσιγγανικό άρθρο στο Βήμα

  http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/ratsistiko_ntelirio_kata_ton_roma_apo_ti_xrysi_augi-63933903/

  «ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ»
  Ρατσιστικό ντελίριο κατά των Ρομά από τη Χρυσή Αυγή

  Πιστή στα φρικώδη προστάγματα της ναζιστικής ιδεολογίας, η Χρυσή Αυγή έθεσε από τα πρώτα βήματά της στο στόχαστρο τους Ρομά. Ενας λαός που κουβαλά στο αίμα του σκηνές εξευτελισμού, βασανιστηρίων, αλλά και εξόντωσης ολόκληρων πληθυσμών στα κολαστήρια του Γ’ Ράιχ, γίνεται σήμερα στόχος στις γειτονιές της Ελλάδας.
  ΕΘΝΟΣ
  7:55, 14/12/2013
  (…..)

  Με όχημα ομάδες δήθεν αγανακτισμένων πολιτών η ΧΑ εξαπολύει επιθέσεις εναντίον των Ελλήνων Ρομά

  (….)

  Τον Ιανουάριο του 2013 στην Αιτωλοακαρνανία ομάδα 80 χρυσαυγιτών έκαψε σπίτια Τσιγγάνων

  (….)

  Ο υποψήφιος βουλευτής της ΧΑ Γ. Ορφανάκος

  (….)
  message
  AΠΟ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΡΟΥΜΠΑΝΗ
  Κήρυκες μίσους

  Αν βρίσκονταν στη Γερμανία του Χίτλερ, θα μπορούσαν να ήταν εθελοντές στα στρατόπεδα εξόντωσης των Τσιγγάνων. Οι χρυσαυγίτες, απευθυνόμενοι στα κατώτερα ένστικτα, πλειοδοτούν σε εκδηλώσεις μίσους εναντίον των Ρομά, όπως και κάθε μειονότητας. Η δημοκρατία είναι υποχρεωμένη να αμυνθεί. Είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από κοινωνική κατηγορία, θρησκεία, φυλή. Αλλά οφείλει να μείνει ερμητικά κλεισμένη στους θιασώτες του Α. Αϊχμαν, του Α.Μπρούνερ, του Β. Σιμάνα.

  (….)

  ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ
  Δηλητήριο από υποψήφιο βουλευτή

  Μνημείο ρατσιστικού παραληρήματος, ενδεικτικό της στάσης της Χρυσής Αυγής απέναντι στους Ρομά, ήταν η ομιλία του υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Ορφανάκου σε χωριό της Σπάρτης τον Απρίλιο του 2013. «Το θέμα μας είναι η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα των γνωστών «ευπαθών ομάδων» που ο νόμος με υποχρεώνει να τους αποκαλώ Ρομά», έλεγε. «Κακά τα ψέματα. Από τους προγόνους μας γύφτους τους μάθαμε, γύφτους τους ξέρουμε. Γύφτοι είναι. Και θα παραμείνουν στον αιώνα τον άπαντα», συμπλήρωνε με συναισθηματική φόρτιση.

  «Πώς θα συμμετάσχουν (οι γύφτοι) στα κοινωνικά δρώμενα μιας πολιτισμένης κοινωνίας, όταν στο DNA τους είναι έμφυτη η παραβατικότητα και η υποκουλτούρα;».
  «Από τότε που οι ανθέλληνες πολιτικάντηδες άφησαν την πατρίδα αφύλακτη και εισέβαλαν τα βάρβαρα κτήνη, από τότε που παραχώρησαν άπειρα δικαιώματα και καθόλου υποχρεώσεις στους Ρομά κινδυνεύουμε και η πατρίδα και η σωματική μας ακεραιότητα», έλεγε και κατέληγε ανακράζοντας «Εξω οι γύφτοι!».
  Βίντεο με την ομιλία του Γ. Ορφανάκου -η οποία ολοκληρώνεται αποδίδοντας τα κοινωνικά προβλήματα μεταξύ άλλων στα «ψυχολογικά προβλήματα των θολοκουλτουριάρηδων μπολσεβίκων»- αναρτήθηκε σε περίοπτη θέση στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής Πελοποννήσου προφανώς ως υπόδειγμα ώστε να βρει άξιους μιμητές…

  • Ο/Η Antifa2 λέει:

   Ο Ορφανάκος που συγκάλυψε βιασμό 13χρονης στα γραφεία της Χ.Α. Σπάρτης, κυνηγός τσιγγάνων και Πακιστανών

   https://jailgoldendawn.com/2014/10/05/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7/

   Χρυσή Αυγή Σπάρτης και ο γραμματέας της Γ. Ορφανάκος: βιασμοί, καταχρήσεις χρημάτων, πογκρόμ

   jailgoldendawn / 05/10/2014

   Οι σημερινές αποκαλύψεις του Έθνους περιλαμβάνουν και την ομολογία του Λαγού ότι ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Σπάρτης συγκάλυψε βιασμό ανήλικου κοριτσιού από μέλος της Χρυσής Αυγής στα γραφεία της Σπάρτης

   Ο Ορφανάκος όμως είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τα ΜΜΕ. Το πρωην μέλος της Χρυσής Αυγής Γρηγορία Στραβοκέφαλου, υποψήφια βουλευτής στη Λακωνία, κατήγγειλε σε εκπομπή του Χαρδαβέλα ότι στα γραφεία της Χ.Α. Σπάρτης έφταναν από χρηματοδότες μεγάλα ποσά, τα οποία στη συνέχεια εξαφανίζονταν. Υπεύθυνος διαχείρισης όλων των χρημάτων ήταν ο Ορφανάκος, σύμφωνα με την Στραβοκέφαλου

   https://jailgoldendawn.com/2014/11/24/%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B8%CF%85%CF%81%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BF-%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%8D%CE%B8/

   Εκπαραθυρώθηκε ο Ορφανάκος από υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης Σπάρτης

   jailgoldendawn / 24/11/2014

   Η Χρυσή Αυγή ελπίζει ότι με τις αλλαγές αυτές θα “ξεχαστούν” οι καταγγελίες για τον βιασμό της 13χρονης και ότι η τοπική οργάνωση θα κάνει μια νέα αρχή. Αυτό που μένει ακόμα να ξεκαθαριστεί είναι τι θα κάνουν οι τοπικές αρχές. Αλήθεια, δεν θα λογοδοτήσει κανείς γι’ αυτή την εστία ανομίας και εγκληματικότητας που στήθηκε στο κέντρο της Λακωνίας, όχι σε κάποιον καταυλισμό “γύφτων” όπως θα έλεγε ο Ορφανάκος, αλλά στα γραφεία του υποτιθέμενα “νόμιμου πολιτικού κόμματος”;

   ΛΑΚΩΝΙΑ: Χρυσή Αυγή και κάτοικοι ενάντια στην εγκληματικότητα των …
   http://www.xryshaygh.com/…/sumparastash-ths-chrushs-aughs-sthn-trapezonth-lakwnias-gi...
   6 Απρ 2013 – Αγανακτισμένοι από την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα των »ρομά» και την … της Χρυσής Αυγής Τ.Ο. Σπάρτης, συναγωνιστή Γεώργιο Ορφανάκο.

   O Oρφανάκος στη Σπάρτη

 2. Ο/Η Hey teacher λέει:

  https://www.vice.com/gr/article/xy8xd3/poios-ftaiei-pou-ta-paidia-twn-roma-den-pane-sxoleio

  Ποιος Φταίει που τα Παιδιά των Ρομά δεν Πηγαίνουν Σχολείο;

  Μελπομένη Μαραγκίδου
  Apr 20 2015,

  Στον Ασπρόπυργο τα παιδιά των Ρομά δεν πηγαίνουν σχολείο, παρά το γεγονός ότι οι γονείς θέλουν. Ποιος φταίει τελικά;

  Φωτογραφίες: Χρήστος Σαρρής

  Ένα δυνατό «ναι» απαντούν με μια φωνή τα παιδιά που έχουν μαζευτεί γύρω μας στην ερώτηση αν θέλουν να πάνε σχολείο. Πρωί καθημερινής, κι ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται στα θρανία τους, βρίσκονται στο καταυλισμό και παίζουν στις λάσπες και τα σκουπίδια. Οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες. Δεν υπάρχει ούτε νερό, ούτε ρεύμα, ούτε αποχέτευση, ενώ η πρόσβαση από το χωματόδρομο είναι δύσκολη. Κάθε πρωί στο σχολικό λεωφορείο ανεβαίνουν στην καλύτερη περίπτωση 18 μόνο από τα πάνω από 100 παιδιά που υπάρχουν στον καταυλισμό του Σοφού στον Ασπρόπυργο. Η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών δεν έχει εγγραφεί καν κι αναρωτιέμαι ποιος ευθύνεται γι’ αυτό.

  Κάποια παιδιά στο σχολείο μας κοροϊδεύουν. Μας λένε γύφτους και Πακιστανούς, αλλά κάποια άλλα μας κάνουν παρέα


  Ο Νίκος είναι κωφάλαλος και δεν έχει πάει ακόμα σε ειδικό σχολείο.

  «Έχω 4 παιδιά από 6 μηνών έως 8 ετών. Δεν τα έχω στείλει ποτέ σχολείο. Ο Νίκος, το μεγαλύτερό μου παιδί είναι κωφάλαλο. Δεν μιλάει, δεν ακούει και χρειάζεται ειδικό σχολείο στην Αθήνα. Εμείς είμαστε αγράμματοι, την διαδικασία δεν την ξέρουμε. Πάμε στο σχολείο και δεν κάνουν τίποτα, σου λέει ε… τσιγγάνος είναι. Θέλω κι αυτός να μάθει πέντε πράγματα για να μπορεί να επικοινωνεί με τους άλλους και θέλουμε κι εμείς να μάθουμε και την γλώσσα των κωφάλαλων. Και τα υπόλοιπα παιδιά μου θα τα στείλω στο σχολείο όταν μεγαλώσουν», μου λέει ο Χαράλαμπος Σιαμπάνης.

  Δεν έρχεται και το σχολικό λεωφορείο και σταμάτησαν τα παιδιά. Εμείς θέλουμε να τα στείλουμε.

  Οι περισσότεροι γονείς στο Σοφό δεν έχουν πάει σχολείο και δεν ξέρουν να διαβάζουν και να γράφουν. Δεν ξέρουν καν την έναρξη και τη λήξη της σχολικής περιόδου και το σχολικό λεωφορείο είναι το μόνο σινιάλο ότι το σχολείο ξεκίνησε. Όμως φέτος, το σχολικό μπήκε από την Περιφέρεια μέσα Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα κάποια παιδιά στον καταυλισμό να χάσουν τη σχολική χρονιά.

  Ο Φώτης Καραχάλιος μου λέει πως παλιά πήγαιναν τα παιδιά σχολείο, αλλά τώρα δεν πάνε: «Ε… δεν έρχεται και το σχολικό λεωφορείο και σταμάτησαν τα παιδιά. Εμείς θέλουμε να τα στείλουμε. Φυσικά. Μα πώς θα μάθουνε; Η κόρη μου όμως δεν θα πάει είναι 16.5, είναι παντρεμένη και τώρα είναι έγκυος».

  Τα παιδιά περνούν τις ώρες τους μπροστά στο Playstation στο καφενείο του καταυλισμού

  Μόνο οι άντρες πάνε σχολείο όχι οι γυναίκες μέχρι κάποια ηλικία, γιατί πρέπει να φροντίσουν το σπίτι, να δουλέψουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά

  Μιλώντας με πολλές οικογένειες καταλαβαίνω ότι υπάρχει ταμπού ως προς την φοίτηση των κοριτσιών στο σχολείο, κυρίως στις μεγάλες τάξεις. Το καφενείο είναι γεμάτο από άντρες που παίζουν μπιρίμπα και παιδιά που αντί να βρίσκονται σχολείο παίζουν Pro στο Playstation. Όπως μου εξηγούν «Μόνο οι άντρες πάνε σχολείο όχι οι γυναίκες μέχρι κάποια ηλικία, γιατί πρέπει να φροντίσουν το σπίτι, να δουλέψουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά». Επίσης όπως μου λένε φοβούνται για να μην τις κλέψουν κάποιοι άλλοι Ρομά που δεν συμφωνεί η οικογένεια ή μην γίνει κανένας βιασμός.


  Η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) για το 12ο σχολείο γκέτο μόνο με παιδιά Ρομά του Ασπροπύργου που τελικά έκλεισε το 2014, μετά τη δεύτερη καταδίκη και οι μαθητές μεταφέρθηκαν στο 11ο δημοτικό σχολείο τον περασμένο Σεπτέμβρη.

  Ο Βασίλης είναι 14 ετών και είναι από τα λίγα παιδιά που πηγαίνουν στο 11ο δημοτικό σχολείο στον Ασπρόπυργο. Είναι μάλιστα από τα παιδιά, που οι γονείς τους είχαν κάνει την προσφυγή στο ΕΔΔΑ: «Πηγαίνω σχολείο, είμαι στο δημοτικό και θέλω να τελειώσω το σχολείο και μετά να γίνω ηθοποιός. Κάποια παιδιά στο σχολείο μας κοροϊδεύουν. Μας λένε γύφτους και Πακιστανούς, αλλά κάποια άλλα μας κάνουν παρέα».

  Ο εγγονός κι ο παππούς Σαμπάνης

  Ο παππούς του, Βασίλης Σαμπάνης είναι πρόεδρος των Ρομά στο Σοφό και όπως μου λέει: «Έχω 5 παιδιά και 8 εγγόνια που πηγαίνουν όλα στο σχολείο. Από την αρχή της χρονιάς δεν είχαμε λεωφορείο. Ο κόσμος εδώ δεν έχει τη δυνατότητα να πάει με το αμάξι και γι’ αυτό πολλά παιδιά δεν πήγαν. Φταίει κιόλας που δεν υπάρχει ρεύμα και νερό στον καταυλισμό. Πώς τα παιδιά θα διαβάσουν μετά το σχολείο; Πώς θα πλυθούν για να πάνε; Εδώ μας θυμούνται μόνο για τις ψήφους. Δεν μας βλέπουν στα προβλήματα. Θέλω βοήθεια από τη νέα κυβέρνηση να μας βάλει ρεύμα, νερό, να πάνε τα παιδιά σε όλα τα σχολεία για να σπουδάσουν να γίνουν γιατροί, ηλεκτρολόγοι, ό, τι θέλουν. Επειδή υπάρχει πολύ ρατσισμός κι από τον δήμαρχο, αν τελικά το Σεπτέμβρη πάνε όλα τα παιδιά από τον καταυλισμό στα σχολεία δεν ξέρω τι θα γίνει. Φοβάμαι πάρα πολύ ότι θα αντιδράσουν οι άλλοι γονείς», μου λέει ο κ. Σαμπάνης.


  Στο βάθος, στον πίνακα ο Λουκάς Ποζιός από την Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής κάνει μάθημα στα παιδιά του καταυλισμού.

  Αυτό που κάνουμε είναι ότι μπαίνουμε μέσα, γινόμαστε ένα με αυτούς, και τους λέμε για το Ευαγγέλιο.

  Προχωρώντας μέσα στον καταυλισμό ανοίγω την πόρτα μίας παράγκας και βλέπω μπροστά μου γύρω στα 30 παιδιά να κάθονται σε μία πρόχειρα κατασκευασμένη τάξη. Παρακολουθώ το μάθημα και μόλις τελειώνει πλησιάζω τον δάσκαλο να τον ρωτήσω τι ακριβώς συμβαίνει. «Εμείς εδώ είμαστε κάποιοι άνθρωποι που μας έχει ελκύσει η αγάπη του Χριστού και κανένας μας δεν πληρώνεται. Αυτό το έργο ξεκίνησε από την Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής. Εγώ έχω δουλέψει σε σχολεία με άτομα με ειδικές ανάγκες, έχω τελειώσει γυμναστική ακαδημία κι έχω σπουδάσει θεολογία, αλλά δεν έχω καμία σχέση με την κράτουσα θρησκεία», μου λέει ο Λουκάς Ποζιός που κάνει μάθημα στα παιδιά και συνεχίζει:

  «Δεν είμαι μόνος μου, είναι κι άλλοι κι ερχόμαστε κάθε Δευτέρα και Πέμπτη για να τους μιλούμε απλά για το Χριστό και για τη δύναμη που έχει το Ευαγγέλιο να αλλάζει τις ζωές. Το Ευαγγέλιο δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία. Η θρησκεία ανά τους αιώνες δεν έχει κάνει καλό στον άνθρωπο. Όμως εμείς δε μιλάμε για θρησκεία. Ξεκινήσαμε και τους διαβάζουμε την Καινή Διαθήκη, και τους λέμε ότι ο Χριστός μπορεί να αλλάξει τη ζωή τους. Και με βάση αυτό ξεκινήσαμε κάποια μαθήματα ελληνικών, γιατί ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να διαβάσει μια ταμπέλα, κάτι απλό, πώς μπορεί να πορευτεί σε αυτή τη ζωή που έχει τόσες απαιτήσεις και πόσο μάλλον στον καταυλισμό; Εκτός από τα μαθήματα στα παιδιά μιλάμε και στους γονείς και τις Πέμπτες γίνεται και κύρηγμα του Ευαγγελίου. Αυτό που κάνουμε λοιπόν είναι ότι μπαίνουμε μέσα, γινόμαστε ένα με αυτούς, και τους λέμε για το Ευαγγέλιο. Σκεφτόμαστε να κάνουμε κι έναν σύλλογο «Φίλοι των Ρομά» για να κινηθούμε σε ένα πιο επίσημο πλαίσιο, γιατί για παράδειγμα πήγαμε στο 11ο σχολείο και δεν μας δέχτηκαν».

  Γιατί ενώ οι ίδιοι οι γονείς θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο, τελικά αυτό δεν συμβαίνει, με αποτέλεσμα την εκπαίδευσή τους να την έχει αναλάβει η Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής;

  Το άρθρο συνεχίζεται στη δεύτερη σελίδα.

 3. Ο/Η Kάποιος λέει:

  Xρειάζονται κονδύλια (να πληρώσει η Εκκλησία που εξαπατά, κλέβει, φοροδιαφεύγει και της περισσεύουν), συστηματική προσπάθεια με στρατηγείο και ειδικούς και διαφώτιση της κοινωνίας.

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=482280
  Παπαματθαίου Μάρνυ

  Γονείς ψήφισαν να αποκλειστούν ρομά μαθητές

  «Η εκπαίδευση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών» δήλωσε στο «Βήμα» ο υφυπουργός Παιδείας
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2012

  «Η εκπαίδευση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών» δηλώνει στο «Βήμα» ο υφυπουργός Παιδείας κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, σχετικά με την κίνηση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σε δύο σχολεία του Χαλανδρίου, οι οποίοι και ζητούν να σταματήσουν να φοιτούν σε αυτά μαθητές Ρομά.

  Το θέμα έχει προκαλέσει αναστάτωση στην περιοχή καθώς πολλοί γονείς κρατούν τα παιδιά τους σπίτι, προκειμένου να μην συναναστρέφονται με παιδιά Ρομά, αλλά και γιατί, όπως λένε «τα μαθήματα παραδίδονται με πιο αργούς ρυθμούς προκειμένου να γίνουν κατανοητά και από τα παιδιά Ρομά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πηγαίνουν πίσω τα δικά τους παιδιά».

  Η κίνηση αυτή που έγινε στο 7ο και 10ο δημοτικό σχολείο προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση των διευθυντών των σχολείων

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=228306

  Έντυπη Έκδοση Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

  ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ
  Παιδιά χωρίς σχολείο
  Της ΝΤΙΝΑΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
  Αποκλεισμό και διακρίσεις εις βάρος των τσιγγανόπουλων κατέγραψε έρευνα σε 28 κοινότητες Ρομά ανά την Ελλάδα

  Σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας οι μικροί Ρομά δεν μπορούν να πάνε στο πλησιέστερο σχολείο γιατί δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο. Σε άλλες περιοχές πάλι τα τσιγγανόπουλα αποκλείονται λόγω αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας.
  Σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας οι μικροί Ρομά δεν μπορούν να πάνε στο πλησιέστερο σχολείο γιατί δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο. Σε άλλες περιοχές πάλι τα τσιγγανόπουλα αποκλείονται λόγω αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας.
  Καλοί οι Τσιγγάνοι, οι Ρομά, όπως τους αποκαλούμε για λόγους πολιτικής ορθότητας, αρκεί να μην μπλέκονται στα πόδια μας. Να τους βλέπουμε από μακριά. Οπως ας πούμε στις ταινίες του Κουστουρίτσα. Οχι όμως και κοντά στα δικά μας παιδιά. Εκεί πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Ετσι γίνεται και στην εκπαίδευση.

  Για να ξεχωρίζουν οι αμνοί από τα ερίφια. Η ισότιμη πρόσβαση των τσιγγανόπουλων στην εκπαίδευση παραμένει γράμμα κενό: Οκτώ κοινότητες Ρομά δεν έχουν πρόσβαση σε παρακείμενα σχολεία λόγω αντιδράσεων, επτά σχολεία έχουν μετατραπεί σε γκέτο. Λειτουργούν αποκλειστικά με μαθητές Ρομά. Ενώ τα παιδιά 13 κοινοτήτων Τσιγγάνων παραμένουν χωρίς πρόσβαση στα σχολεία της περιοχής τους, λόγω απουσίας μεταφορικού μέσου, το οποίο, οι αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών είναι υποχρεωμένες να παράσχουν, όπως κάνουν και με τους γηγενείς μαθητές.

  Τα στοιχεία προέρχονται από την έρευνα που πραγματοποίησε σε 28 κοινότητες των Ρομά το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών των Αρχών του Ελσίνκι, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δικαιωμάτων των Ρομά και η Ελληνική Ομάδα για τα δικαιώματα των Μειονοτήτων.

  Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων εξηγούν ότι η εκπαίδευση στα «αμιγή σχολεία» για τσιγγάνους μαθητές είναι είτε υποβαθμισμένη, είτε ανύπαρκτη. Τονίζουν δε, ότι παρά την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τον εκπαιδευτικό αποκλεισμό μαθητών Ρομά στο Ψάρι Ασπροπύργου, ο σχολικός διαχωρισμός και αποκλεισμός είναι πραγματικότητα για την πλειονότητα των τσιγγανόπουλων.

  Τα τελευταία κρούσματα σημειώθηκαν στο 5ο δημοτικό Λαμίας και στην Περαία (3ο και 4ο). Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων αντέδρασαν έντονα στη δημιουργία τάξεων υποδοχής μαθητών Ρομά, μη στέλνοντας τα παιδιά τους στο σχολείο. Στη συνέχεια, οι αντιδράσεις κάμφθηκαν και τα παιδιά δεν… μπήκαν ποτέ σε σχολική αίθουσα! Στη Λαμία, οι τάξεις υποδοχής δεν έχουν ακόμη στελεχωθεί με εκπαιδευτικούς και στην Περαία η νομαρχία δεν διαθέτει σχολικό για τη μεταφορά τους.

  Ο Μιχάλης Καλογραίας, διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αν. Θεσσαλονίκης, εξηγεί ότι μετά τις αντιδράσεις των γονέων, ακολούθησε ένας εξαντλητικός διάλογος μαζί τους προκειμένου να πειστούν. «Καταγράψαμε 31 παιδιά σχολικής ηλικίας από 6 έως 16 ετών, στα οποία έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και εμβολιασμοί σε συνεργασία με τη διεύθυνση υγεινής. Τα παιδιά όμως δεν πηγαίνουν σχολείο γιατί δεν μπήκε λεωφορείο. Με αλλεπάλληλα έγγραφα ενημερώσαμε τη νομαρχία που είναι και ο υπεύθυνος φορέας. Μας απάντησαν ότι δεν μπορεί να δρομολογηθεί, γιατί δεν περιλαμβάνεται στη σύμβαση που υλοιποιείται το τρέχον διάστημα. Ζητήσαμε βοήθεια και από τον Δήμο Θερμαϊκού, ο οποίος μας διεμήνυσε ότι διαθέτει ένα παλιό λεωφορείο, το οποίο δεν είναι κατάλληλο».

  Και προσθέτει: «Με νέο έγγραφο προς τη νομαρχία ζητήσαμε κατ’ εξαίρεση να μπει μεταφορικό μέσο, καθώς πρόκειται για μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα. Μας πληροφόρησαν ότι πρέπει να κάνουμε ένα καινούριο έγγραφο προς την Περιφέρεια, για να ικανοποιηθεί το αίτημα στην καινούρια σύμβαση, που θα μπει σε ισχύ από το νέο χρόνο».

  Στην εγκύκλιο που στάλθηκε φέτος από το υπουργείο Παιδείας στις αρμόδιες διευθύνσεις αλλά και στο διδακτικό προσωπικό των σχολικών μονάδων της χώρας, επισημαίνονται πρώτη φορά οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που έχουν μέχρι σήμερα χρησιμοποιηθεί για τον αποκλεισμό των τσιγγανόπαιδων από τα σχολεία και ζητάει την παράκαμψή τους. Πολλοί μίλησαν για ένα θετικό πλην όμως αυτονόητο βήμα, το οποίο στην πράξη αποδείχτηκε μετέωρο.

  Ο Παν. Δημητράς, εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι, είναι κατηγορηματικός: «Η Ελλάδα καταδικάστηκε μία φορά και εκκρεμούν άλλες δύο προσφυγές. Εάν δεν θέλει να εισπράττει συνεχώς καταδίκες, πρέπει η κεντρική διοίκηση να αλλάξει πολιτική. Να ανοίξει το δρόμο για την άρση των πάσης φύσεων αποκλεισμών των παιδιών Ρομά από την εκπαίδευση».

  Ο επικαιροποιημένος κατάλογος που συνέταξαν οι προαναφερθείσες οργανώσεις, και που στάλθηκε στο υπουργείο Παιδείας, δεν κάνει περήφανο το εν λόγω υπουργείο για την αποτελεσματικότητα των πολιτικών του στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  *Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων: Οι συντάκτες της έρευνας σημειώνουν:

  «Στον πρότυπο Νέο Οικισμό Σοφάδων, όπου κτίσθηκαν για τους Ρομά σπίτια 140 τ.μ., τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο κατά νόμο πλησιέστερο 1ο δημοτικό σχολείο Σοφάδων, αλλά στο 4ο δημοτικό που λειτουργεί αποκλειστικά με μαθητές και μαθήτριες Ρομά. Αντίθετα τα μη Ρομά παιδιά που μένουν πιο κοντά στο 4ο πηγαίνουν στο 1ο! Υπάρχει δηλαδή συνειδητός εθνοτικός διαχωρισμός των παιδιών κατά παράβαση τόσο της ελληνικής νομοθεσίας όσο και των διεθνών συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικότερα της ΕΣΔΑ όπως αυτή ερμηνεύεται στην υπόθεση Σαμπάνης κατά Ελλάδας».

  *Μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Καστέλλας Ψαχνών. Διαχωρισμός των παιδιών Ρομά από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καστέλλας όπου δεν τους ήθελαν με τη δημιουργία «παραρτήματος» δίπλα στις οικείες των Ρομά, το οποίο στη συνέχεια μετονομάστηκε Μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Καστέλλας.

  *Δημοτικό Σχολείο Γαστούνης (Παλαιά Εθνική Οδό Πάτρας- Πύργου, συνοικία Χελιμοδού). Βρίσκεται δίπλα σε αγελαδοτροφείο. Μόνο για Ρομά του παρακείμενου οικισμού…

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=515434

  Το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Ελλάδα για διακρίσεις εις βάρος Ρομά
  Προήγηθηκε προσφυγή γονέων για αποκλεισμό παιδιών από τα σχολεία
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/05/2013

  https://athens.indymedia.org/post/875503/
  Ευρωκαταδίκη Ελλάδας για το ρατσιστικό «σχολείο-γκέτο» για παιδιά Ρομά Ασπροπύργου

  από ΕΠΣΕ 05/06/2008 8:19 μμ.

  Θεματικές: Μετανάστες/τριες – Πρόσφυγες – Μειονότητες,

  δικαίωση μοναχικού αγωνα
  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)

  http://www.nantiareport.gr/katadiki-gia-tous-treis-astynomikous-apo-katangelia-roma-tis-epivaryntikes-diatakseis-tou-ratsistikou/

  Καταδίκη για τους τρεις Αστυνομικούς από καταγγελία Ρομά, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ρατσιστικού

  Ημερ/νία: 24 Μαρτίου, 2017

  http://mariayannakaki.gr/%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B7/504-triti-katadiki-gia-roma

  Τρίτη καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για εκπαιδευτικό διαχωρισμό εις βάρος των μαθητών Ρομά.

  12 Ιουνίου 2013

  https://www.vice.com/gr/article/ypzzpg/ena-sxoleio-fulaki-sto-ghetto-twn-sofadwn
  Ποιός «Φυλακίζει» τους Μαθητές Ρομά σε Αυτό το Σχολείο Γκέτο;

  Μελπομένη Μαραγκίδου
  Apr 8 2015

  Το 4ο δημοτικό σχολείο Σοφάδων συνεχίζει να λειτουργεί παρά την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Να φορολογηθούν επιτέλους τα μαύρα παγκάρια των Δαναίδων, οι έρανοι, τα έσοδα των αφορολόγητων θαυματουργών σκελετών, οι χωρίς πόθεν έσχες περιουσίες των μητροπολιτών και των συγγενών τους, για την εκπαίδευση των τσιγγανόπουλων.

  Ο αιποιστύμον Μητροπολίτης Μεσογαίας ενδιαφέρεται για την Παιδεία: «Αφού είναι Άθεοι θα φτιάξουμε την δική μας παιδεία και θα τους απαντάμε με άδειασμα» (sic):


  Οι καρποί της «παιδείας» του υμνηθέντος από τον Τσίπρα, μητροπολίτη Νίκου Χατζηνικολάου, διαδόχου του δεσπότη Αγαθόνικου στρατιωτικού παπά από το 1949 έως το 1952 στα Σιάτιστα, το Κιλκίς, τα Λαχανά και την Μακρόνησο. 4 ιερείς του μητροπολίτη της Λούτσας (Μεσογαίας) ευλογούν (22.11.2011) τα γραφεία της σποράς των νικημένων του ’45, θαυμαστών των Νταχάου των τσιγγάνων.
  Το βίντεο των ευλογημένων εγκαινίων των γραφείων των νοσταλγών του Νταχάου και του Άουσβιτς στο φέουδο της Μητρόπολης Μεσογαίας


  Νταχάου. Εδώ εξοντώθηκαν βασανιστικά από τους νικημένους του 45′, που «σπορά» τους δηλώνει και το δείχνει ο Μιχαλολιάκος, χιλιάδες άνθρωποι, Εβραίοι, τσιγγάνοι ομοφυλοφίλοι και άλλων «μολυσμένων» μειονοτήτων.


  05/10/2016: Ο Τσίπρας, μαζί με τον παλαιονεοημερολογίτη Καμμένο της γραβάτας με τους φαλούς και με τον ευσεβή επαναστάτη, ψάλτη και προσκυνητή Φίλη, συζητάει με τους σεσημασμένους φίλους της Χρυσής Αυγής αρχιεπίσκοπο Λιάπη, Λαμίας Νίκο, Μεσογαίας Νίκο και Σπάρτης Στάθη, για την Παιδεία

  https://roides.wordpress.com/2011/02/28/28feb11/
  Μητροπολίτης Κερατέας: Φαρισαϊσμός και Φονταμενταλισμός
  28/02/2011
  Ερωτήματα για τον κ. Αλ.Τσίπρα
  ………………….

  https://www.vice.com/gr/article/qk48qq/roma-spata
  Ο «Αόρατος» Οικισμός των Ρομά στα Σπάτα

  ΑΛΕΞΙΑ ΤΣΑΓΚΑΡΗ
  Aug 11 2015,
  «Αυτές είναι συνθήκες θεσμοθετημένου απαρτχάιντ» λένε όσοι γνωρίζουν την κατάσταση.
  ………..

  …………….


  Τα Γραφεία και η ταπεινή κατοικία του Μητροπολίτη της Λούτσας στα Σπάτα


  Ἐγκαίνια Ἐπισκοπείου στὸ Λαύριο 19.10.2014
  Τὸ ἀπόγευμα τῆς Κυριακῆς 19 Ὀκτωβρίου ἔγιναν τὰ ἐγκαίνια τοῦ Νέου Ἐπισκοπείου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικῆς στὸ Λαύριο.
  Τὸ ἔργο τῆς ἀνακαίνισης ὁλόκληρου τοῦ συγκροτήματος ἔγινε μὲ εὐγενῆ χορηγία τῶν μεγάλων εὐεργετῶν Ἀθανασίου καὶ Μαρίνας Μαρτίνου (σημ.Λασκ.: στη βίλα Μαρτίνου στο Σούνιο, παραθερίζει και ο κ.Τσίπρας) καὶ ἀποτελεῖ πλέον κόσμημα τῆς πόλεως τοῦ Λαυρίου.

  Από τον οικισμό των τσιγγάνων στα Σπάτα


  Λείψανο τοῦ Ὁσίου Σεραφεὶμ τοῦ Σάρωφ, 3.10-2.11.2008
  Ἔλευση λειψάνου Σεραφείμ τοῦ Σάρωφ στὴ Μητρόπολη Μεσογαίας.


  Ο πρώην στρατιωτικός παπάς της Μακρονήσου Αγαθόνικος φορεῖ τὴν ἐπισκοπικὴ Μίτρα στὸ διαδοχό του Νίκο


  Ο διαβόητος Αττικής Παντελεήμων και ο μητροπολίτης Νίκος Χατζηνικολάου

 5. Ο/Η Ο 12λογος λέει:

  Καλά θα αλλαξουν τους ρομά τωρα ο τοσκας κ ο λασκαρατος…ενώ δεν αλλαξαν για 100δες χρόνια. Οι ελαχιστοι «πτυχιουχοι» ρομά, απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Οπου το εκπαυδευτθκο συστημα προσπάθησε να τιυς «εντάξει» απέτυχε παταγωδως. Περνα κ λασκαρατε απο σχολείο της αγ. Βαρβάρας να παρει; μια γευση. Αλλα μαλλον ασχολείσαι κυρίως με την Χιλλ!p

 6. Ο/Η Ο 12λογος λέει:

  Αν κατι θα πρέπει να μαθει ο Τοσκας στους Ρομα ειναι πρώτα απ’ ολα η αντισύλληψη!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Τον έλεγχο των γεννήσεων πρέπει να τον μάθουν όλοι οι πολύτεκνοι.
   Για τους Ρομά θα ήταν ένα πρώτο καλό βήμα.
   Όλα αλλάζουν 12λογε, αρκεί να είναι δίκαιη η αλλαγή, να υπάρχει η πολιτική βούληση και η ενημέρωση και η συνδρομή των πολιτών.

   http://www.kefalonias.gr/2015/10/mpravo-dionisi-19xronos-roma-apo-tin-kefalonia-perase-sto-paidagogiko-panepistimio-patron/

   Μπράβο Διονύση ! 19χρονος Ρομά από την Κεφαλονιά πέρασε στο Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο Πατρών

   Ο άθλος του Διονύση πρώτο θέμα στα Πατρινά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης!
   Είναι 19 ετών, είναι Ρομά και πέρασε στο πανεπιστήμιο Πατρών στο παιδαγωγικό Τμήμα. Δεν είχε χρήματα για να έρθει στην Πάτρα για σπουδές, μα Δήμος και καθηγητές τον στήριξαν και σήμερα ο Διονύσης μένει στην φοιτητική εστία και διαπρέπει στα μαθήματα του.

   Μπράβο στον Διονύση! Άξιος, με πείσμα ακολούθησε το όνειρο του και του ευχόμαστε, μόλις πάρει το πτυχίο του, να διδάξει σύντομα στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, που τόσο πολύ θέλει.

 7. Ο/Η Zωζώ Σαπουνάκη λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.