Κοτζιάς: «Οι ΑΝΕΛ δεν είναι ‘Γκρίζοι λύκοι’»

[Είναι όμως αυτό ικανή δικαιολογία για τη συγκυβέρνηση;]

Ο κ.Αντιπρόεδρος της Βουλής δεν είναι Γκρίζος Λύκος

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Δεν πάνε πολλές μέρες που ένας νεαρός δημοσιογράφος (προφανώς όχι φίλος της δικής μου άποψης για τη δημοσιογραφία) απολύθηκε (υποψιάζομαι με ενέργειες της κυβέρνησης), γιατί αποτόλμησε να ισχυριστεί την ύπαρξη σχέσεων ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες. Την ίδια στιγμή Υπουργός Στρατού είναι κάποιος που στα 23 του «έδινε εντολές στην Καλλιθέα για το πώς θα «καταστρέψουν τα περίπτερα του ΚΚΕ» ( «Το παρελθόν που θέλει να ξεχάσει ο Καμμένος», Newsbomb, 17.10.2015-12:45), ο οποίος δηλώνει και «συγγραφέας» (ο Γεωργαλάς της Χούντας διεκδικούσε κι αυτός δημόσια την πατρότητα του έργου και την χρωστούμενη αμοιβή του) ενός ασύστολου υποπροϊόντος  («Τρομοκρατία, θεωρία και πράξη»-1992), όπου ο Ανδρέας Παπανδρέου αναφερόταν ως αρχηγός της «17Ν» (!!!). «Έβριθε από ανακρίβειες, ψέματα και λάθη. Κυρίως ήταν διαποτισμένο από μια ταύτιση με τις μυστικές υπηρεσίες της χούντας και μια απέχθεια για τον αντιδικτατορικό αγώνα» («Ποιος… ψεκάζει τον Π.Καμμένο», Έθνος-30.10.2013).

Η παγκόσμιας πρωτοτυπίας ελληνική συγκυβέρνηση Αριστεράς-Ακροδεξιάς, έδωσε το δικαίωμα ακόμη και στον υπουργό του Ερντογάν να την καταγγείλει για να πάρει απάντηση από τον Έλληνα Υπ.Εξ. «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένα δημοκρατικό, λαϊκό, συντηρητικό κόμμα. Δεν είναι οι Γκρίζοι Λύκοι που έχετε εσείς». Βέβαια εδώ μπορούν να διατυπωθούν μερικές παρατηρήσεις, όπως πως ο όρος «λαϊκό» είναι ο φερετζές του λαϊκίστικου και ο όρος δημοκρατικό, το πλυντήριο ενός απροκάλυπτου πρωτόγονου δεξιού αυταρχισμού με αποφορά ακροδεξιάς, πράγματα που όσο και να θέλουν οι αριστεροί φίλοι των ΑΝΕΞΕΛ, δεν κρύβονται, γιατί scripta manent, όσο κι αν η «Λαϊκή Ημερήσια της Αθήνας» (Αυγή) κάνει την ανήξερη. Επιπλέον:

1. Οι Γκρίζοι Λύκοι δεν μετέχουν στην τουρκική κυβέρνηση.

2. Ο κ.Κοτζιάς απειλούσε τον Συνήγορο του Πολίτη (11.6) που άσκησε την εκ του Νόμου υποχρέωσή του να διερευνήσει την ανίερη υπόθεση των παράνομων και βίαιων παραδόσεων από το καθεστώς Τσίπρα, Τούρκων φυγάδων σε μασκοφόρους του καθεστώτος Ερντογάν (δηλαδή στα βασανιστήρια και στις δολοφονίες), όπως καταγγέλθηκαν από διεθνείς και ελληνικές οργανώσεις και οργανισμούς, τονίζοντας ότι «θα δούμε» αν οι πράξεις του Συνηγόρου είναι νόμιμες, αν και γνώριζε πως προφανέστατα ήταν όχι μόνο νόμιμες, αλλά υποχρεωτικές. Φώναξε ο κλέφτης να τρομάξει ο νοικοκύρης.

3. Ο κ. Κοτζιάς είχε κατηγορηθεί και το διέψευσε αρχικά για να το ομολογήσει μετά ότι είχε (αυστηρώς επιστημονικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα) επαφές με τον Ρώσο Ναζιστή Ντούγκιν, συνομιλητή της Χ.Α. και της Κου Κλουξ Κλαν: «Aleksandr Dugin and the SYRIZA connection», «‘Fascist’ Dugin» – Radio FreeEurope «New Greek Government Has Deep, Long-Standing Ties With Russian ‘Fascist’ Dugin», «Russia-Greece: The link between Moswcow and Syriza» | ZEIT ONLINE.

4. Ο κ.Κοτζιάς ως Υπ.Εξ βαρύνεται (μαζί με τον Τσίπρα) για το κατάπτυστο βέτο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σχετικά με την καταδίκη του τυραννικού καθεστώτος της Κίνας, αγαπημένου (δωρεάν) τουριστικού προορισμού της κας Τσίπρα, για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (ρεκόρ δολοφονιών, βασανιστηρίων, φυλακίσεων).

Ο κ.Κοτζιάς μπορεί να έχει μια τεράστια εμπειρία πολιτικού τουρισμού [ΚΚΕ-ΝΑΡ-ΓΑΠ-αποτυχημένη πολιορκία Σαμαρά-πολιτική φιλία με Φαήλο-υπουργός (εκ προσωπικοτήτων αρχικά, χωρίς να έχει μπει στα ψηφοδέλτια) του Τσίπρα], όμως δεν είναι ο καταλληλότερος για να γνωματεύσει για τους ΑΝΕΛ. Σίγουρα οι ΑΝΕΛ δεν είναι Γκρίζοι Λύκοι, όμως εκφράζουν σαφέστατα ομοφοβικές, αντισημιτικές, ρατσιστικές, εθνικιστικές, θρησκοκαπηλευτικές απόψεις.

5.Θα σταθώ σε δυο μόνο πρόσφατα περιστατικά από τις δεκάδες που μπορώ να αντλήσω από τα Ακροδεξιά Άπαντα των ΑΝΕΞΕΛ, επισημαίνοντας και μια τάση που έχουν να ενοχοποιούν τα παιδιά τους ή τους συνεργάτες τους όταν συλλαμβάνονται κλέπτοντες οπώρας (γραβάτες με πέη, αντισημιτικά σχόλια κλπ). Το πρώτο είναι η προκλητική πανηγυρική ανάδειξη σε θέση αντιπροέδρου της Βουλής του κ.Δ.Καμμένου, χωρίς ούτε μια αρνητική ψήφο από τον ΣΥΡΙΖΑ, έστω για την τιμή των όπλων. Νομίζω πως κάθε σχολιασμός της περίπτωσης θα είναι λίγος, αλλά δεν μπορώ να μην παρατηρήσω πως στην ψήφο των 182 (!) εκφράζεται μια περιφρόνηση προς τον θεσμό της Βουλής, ένας ευτελισμός των δημοσίων αξιωμάτων, μια άνωθεν συνολική παρακμή και έκπτωση αξιών, που λειτουργεί μηδενιστικά για «το της πόλεως όλης ήθος». Ούτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν φιλοτιμήθηκε να πει στον αδίστακτο πρωθυπουργό του: «Μη δώτε το άγιον τοις κυσὶ μηδὲ βάλητε τους μαργαρίτας υμών έμπροσθεν των χοίρων». Το δεύτερο είναι η μετά από 6 χρόνια 11 δικαστικών αναβολών (Γ.Μπασκάκης, «Εφ.τ.Συντακτών», 11.7.2017), καταδίκη σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή του Γιάννη Λουκιανού, ως Χρυσαυγίτη τραμπούκου συνενόχου της Σκορδέλη, στο μαχαίρωμα τουλάχιστον ενός δύστυχου Αφγανού πρόσφυγα. Η λεπτομέρεια που μας αφορά εδώ είναι ότι ο τότε βουλευτής των ΑΝΕΛ Καπερνάρος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί (7.11.2013) από το ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή 5,5 εκατ. ευρώ, υποθέτω από λάθος γιατί έκτοτε δεν ακούστηκε τίποτα, ήταν συνήγορος του Λουκιανού: «Στις 22/01/2014 ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση της υπόθεσης αυτής …μετά από δέκα αναβολές. Πριν ξεκινήσει η συζήτηση της υπόθεσης, η συνήγορος της Σκορδέλη Χριστίνα Τσαμπάζη ζήτησε αναβολή λόγω τραυματισμού που είχε υποστεί στο χέρι της, ενώ ο συνήγορος των άλλων κατηγορουμένων (και υποψήφιος βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων) Βασίλειος Καπερνάρος ζήτησε αναβολή για να παραστεί στη Βουλή όπου συζητούνταν η άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Το δικαστήριο αναβλήθηκε …» («Υπόθεση Σκορδέλη, κλπ» | JailGoldenDawn).

Επλανήθη ο κ.Καπερνάρος

 

Ο κ.Καπερνάρος είχε τότε ισχυριστεί πως ο πελάτης του δεν είναι μέλος της Χ.Α. Φαίνεται πως απλά είχε ακούσει φασαρία και έτρεξε. Σαφέστατα ένας δικηγόρος έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί μαστροπούς, ναρκωεμπόρους ή ακόμη και οπαδούς «της σποράς των νικημένων του ’45», όμως μπορεί αναλόγως να κριθεί γι’αυτό και νομίζω πως κρίνεται δέκα φορές περισσότερο όταν είναι βουλευτής «λαϊκού δημοκρατικού κόμματος» και η υπόθεση που υπερασπίζεται έχει προφανέστατη και ιδιαίτερα επίδικη και εμβληματική πολιτική χροιά, συνοδευόμενη μάλιστα από τη γνωστή μακρόχρονη αρνησιδικία, που παράτεινε το αίσθημα αδικίας των θυμάτων. Να σημειώσω πως το κόμμα του δεν τον είχε αποδοκιμάσει για αυτήν την επαγγελματική του επιλογή, η οποία νομίζω πως θα σόκαρε ακόμη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Xτες το δικαστήριο (απόφαση 2384/2017), αθώωσε την περιγραφή του Ανδρέα Πετρουλάκη για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης των Τσίπρα-Λαφαζάνη-Κωνσταντοπούλου-Βαρουφάκη: «Είναι βγαλμένος από την ίδια μήτρα της έξαλλης εθνολαϊκίστικης ακροδεξιάς με κάπως πιο εμπλουτισμένο ρεπερτόριο με αεροψεκασμούς, υδατάνθρακες και οπερετικές αλληλοδωροδοκίες σε μοντάζ Λαζόπουλου. Επιπλέον, ο ίδιος ο αρχηγός, παρά το φλογερό ταμπεραμέντο του δεν έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις για τις οff shore εταιρείες και το αδήλωτο κότερο που του καταλογίζουν. Θα περίμενε λοιπόν εύλογα κανείς, όλοι οι αριστεροί δημοσιολόγοι να υποδέχονταν με την ίδια φρίκη τη συμμετοχή του κόμματος των ΑΝΕΛ στην Κυβέρνηση, και μάλιστα της πρώτη φορά Αριστεράς, όπως είχε συμβεί και με το ΛΑΟΣ. Αμ δε. Άκρα του τάφου σιωπή..δεν ακούσαμε τώρα για τους λόγους και τα βιβλία που έγραφε ο Γεωργαλάς για τον κ. Καμμένο…». Δεν έχει λοιπόν ιδιαίτερο νόημα να αναφερθώ εκτενέστερα στους Πάνο και Δημήτρη Καμμένο και στους κ.κ. Νικολόπουλο, Χαϊκάλη, υιό Κατσίκη, που έχουν εμπλουτίσει τη διαδικτυακή ανθολογία του ρατσισμού, των χυδαιολογιών, των συνωμοσιολογιών, του αντισημιτισμού, της θρησκοκαπηλίας κλπ, στα εξυπνακίστικα έως προκλητικά έπεα του πολιτικού περιηγητή κ.Ζουράρι («οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα πρέπει να περιστοιχίσουν την κα. Ρεπούση») ή στην επίσης περιπλανώμενη Ραχήλ Μακρή και στην «οραματίστρια κλεπτομανή κα Ξουλίδου». Το τι είναι οι ΑΝΕΛ και ο παλαιο-νεοημερολογίτης αρχηγός τους, που δηλώνει πως εξομολογείται στη σχισματική Μονή Εσφιγμένου του καταδικασμένου σε 20ετή φυλάκιση (δεν έχει συλληφθεί ακόμη) ηγούμενου Μεθόδιου, που μιλώντας (7.2.2016) μπροστά σε Χρυσαυγίτες βουλευτές απειλεί τους Εβραίους με «Έλληνα Χίτλερ», και που οργάνωσε μαζί με τον Βίτσα την εκδρομή στα ανατολικά σύνορα με την «σπορά των νικημένων του ‘45», είναι προφανές και τις υπερασπιστικές αρλούμπες του, έτσι κι αλλιώς αφερέγγυου να κρίνει, κ.Κοτζιά, δεν τις πιστεύει κανείς. Στα σοβαρά οι Τσίπρας-Λαφαζάνης έλπιζαν πως με τον ακροδεξιό θίασο των ΑΝΕΛ, άντε και με τη συνδρομή του στοργικού μπαμπά Πολύδωρα, του εκδρομέα Φωτόπουλου της ΔΕΗ, των Καραμανλή-Παπαγγελόπουλου-Παυλόπουλου και του Ζαπατίστα Εφραίμ Βατοπεδινού, θα ξεσήκωναν τους «καταπιεσμένους» λαούς της Ευρώπης, θα διαφώτιζαν τους Κουτόφραγκους, θα επέβαλαν το διεθνή σεβασμό στη χρεοκοπημένη Ψωροκώσταινα και θα τρομοκρατούσαν το ΔΝΤ; Να θυμηθούμε όμως μια σχετική συζήτηση (2013) για το τι ακριβώς είναι και τι εικόνα έδιναν στη Γερμανία οι ΑΝΕΛ, που είχε λήξει με λιποταξία του Τσίπρα, όταν ο Γερμανός (πραγματικός) δημοσιογράφος, τον έφερε αντιμέτωπο με παλιότερες δηλώσεις του, που ως συνήθως τον εξέθεταν ως ανακόλουθο: «FAZ: Δημοσιεύει την επεισοδειακή συνέντευξη Τσίπρα στον Μίχ. Μάρτενς» (ΤΟ ΒΗΜΑ, 28.7.2013):

«Αν τέτοιες δηλώσεις προέρχονται μόνο από εθνικιστές, γιατί φλερτάρετε με ημι-φασιστικά κόμματα, όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες;». «Φλερτ με…;», ερωτά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Με ημι-φασιστικά κόμματα», επαναλαμβάνει ο δημοσιογράφος. «Ημι…;», λέει ξανά ο κ. Τσίπρας. «...φασιστικά κόμματα», επανέρχεται ο κ. Μάρτενς.  «Και πάλι, δεν είστε καλά πληροφορημένος. Δεν μπορείτε να χαρακτηρίζετε ημι-φασιστικό ένα κόμμα το οποίο εκπροσωπείται στη Βουλή (σημ. Λασκ.: και η Χ.Α. εκπροσωπείται) και έχει μια διαφοροποιημένη δημοκρατική παρουσία στην πολιτική ζωή (sic). ….«Ο Τσίπρας έχει δίκιο» παραδέχεται ο δημοσιογράφος. «Η λέξη «ημι-φασιστικό» είναι ανάρμοστη, μια ανόητη υπερβολή. Ο χαρακτηρισμός «λαϊκιστικό δεξιό» θα ήταν καλύτερος για το κόμμα. …Στο να με πετάξει έξω συνέβαλε η πέμπτη ερώτηση. Αυτή ήταν: «Τον Ιούνιο του 2012 είπατε ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στην Ανγκελα Μέρκελ….«Δεν θυμάμαι να έχω πει κάτι τέτοιο» απαντά ο Αλέξης Τσίπρας.  Με αυτή τη φράση, αναφέρει στο άρθρο του ο κ. Μάρτενς, ο κ. Τσίπρας έδωσε τέλος στη συνέντευξη, παραπονούμενος για κακοήθεις ερωτήσεις και λέγοντας ότι ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις παρέδωσαν την ελληνική σημαία στην κυρία Μέρκελ. Ο Γερμανός δημοσιογράφος αναφέρεται, σε αυτό το σημείο, σε βίντεο από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα…».

ΥΓ
Τον δημοσιογράφο του Σκάι τον τακτοποίησε υπογείως, χάρις στην εγνωσμένη δημοσιογραφική ευαισθησία του ευσεβή (Μονή Βατοπεδίου) εφοπλιστή-καναλάρχη-εκδότη. Με το Spiegel και την αγωγή στη Bild, που είχαν ισχυριστεί το ίδιο περί τρομοκρατίας, τι απέγινε; Γιατί τόση σιωπή; Πέρασαν πεντέμισι χρόνια. Δεν βρήκε καιρό να ασχοληθεί η κα Θάνου;

«Αγωγή Τσίπρα στα ελληνικά δικαστήρια κατά της Bild» (24.2.2012). Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα, η μεν Bild έγραψε στην ηλεκτρονική της σελίδα ότι «ο μεγάλος φόβος για την Ελλάδα είναι τα υψηλά ποσοστά της ριζοσπαστικής Αριστεράς, η οποία είναι σχεδόν συνυφασμένη με την τρομοκρατία», ενώ το περιοδικό Der Spiegel κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο, υποστηρίζοντας ότι «χρηματοδοτεί όλες εκείνες τις οργανώσεις που καίνε την Αθήνα». Και βέβαια δεν απαντάς με διαπλεκόμενες απολύσεις δημοσιογράφων ούτε με αγωγές (απειλές αγωγών για τη δημιουργία εντυπώσεων ή πραγματικές αγωγές) σε πολιτικές καταγγελίες των ΜΜΕ, όσο υπερβολικές, άδικες ή ανακριβείς και πρόχειρες κι αν είναι (αν είναι). Απαντάς με τα επιχειρήματά σου, εκτός κι αν θεωρείς πως η χώρα πρέπει να διατηρήσει τις τριτοκοσμικές της παραδόσεις.

 

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

3 Responses to Κοτζιάς: «Οι ΑΝΕΛ δεν είναι ‘Γκρίζοι λύκοι’»

 1. Ο/Η Γελοίοι και επικίνδυνοι λέει:

  Απορρίφθηκε η αγωγή Καμμένου κατά Protagon-Πετρουλάκη
  Δικαίωση για το Protagon και τον Ανδρέα Πετρουλάκη, καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο απέρριψε την αγωγή που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Σας θυμίζουμε τι έγραφε ο Ανδρέας Πετρουλάκης και τι είχε γίνει κατά την ακροαματική διαδικασία

  Protagon Team
  12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017
  Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε με την 2384/2017 απόφασή του την αγωγή του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμένου κατά του Protagon και του Ανδρέα Πετρουλάκη, χωρίς να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής το σκεπτικό των δικαστών. Ο υπουργός είχε ασκήσει αγωγή κατά του Ανδρέα Πετρουλάκη και του Protagon, για το άρθρο με τίτλο «Πάνος Καμμένος: Εχουν αρχίσει να του μοιάζουν». Σημειώνεται ότι αγωγή είχε κατατεθεί και κατά του Σταύρου Θεοδωράκη καθώς ο Πάνος Καμμένος θεωρούσε, εντελώς εσφαλμένα, ότι ο επικεφαλής του Ποταμίου διατηρούσε, ακόμα, σχέση με το Protagon.


  Σχολιάζοντας την απόφαση, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος περιελήφθη λόγω εμμονής από τον κ. Καμμένο στην αγωγή -είχε από καιρό εκχωρήσει τις μετοχές του Protagon στα υπόλοιπα μέλη της ιδρυτικής συντακτικής ομάδας- τόνισε ότι «οι πολιτικές μάχες δίνονται στη Βουλή και τον Τύπο και όχι στα δικαστήρια». Και πρόσθεσε: «Ηχηρό ράπισμα στην αμετροέπεια του κ. Καμμένου και στην αλαζονεία της εξουσίας».

 2. Ο/Η Λαϊκό δημοκρατικό συντηρητικό κόμμα λέει:

  ww.xryshaygh.com/enimerosi/view/basilhs-kapernaros-kataskeuasma-kai-paranomh-h-diwjh-ths-chrushs-aughs

  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
  Βασίλης Καπερνάρος: Η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση – Είναι θύμα πολιτικής σκευωρίας
  Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 – 15:29

  http://elldiktyo.blogspot.gr/2015/03/XA-politiki-dioxi.html
  Βασίλης Καπερνάρος: «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση – Είναι θύμα πολιτικής σκευωρίας»

  ΒΙΝΤΕΟ – ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ, ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ-ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ

  4:12 μ.μ.
  Την ωμή αλήθεια, το ότι δηλαδή η δίωξη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αποτελεί μια πολιτική σκευωρία, παραδέχεται με συνέντευξη του στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» ο πρώην βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος.

  https://www.efsyn.gr/arthro/katadiki-tis-skordeli-gia-mahairoma-afganoy-ston-ag-panteleimona
  Καταδίκη της Σκορδέλη για το μαχαίρωμα Αφγανού στον Αγ. Παντελεήμονα


  Οι καταδικασθέντες Σκορδέλη και Μαρκουλάκης με τον πυρήνα της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο το 2013

  11.07.2017,

  Γιάννης Μπασκάκης

  Χρειάστηκαν έξι χρόνια και πάνω από δέκα αναβολές για να φτάσουμε τελικά στη δικαστική απόφαση για το μαχαίρωμα Αφγανού από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής το 2011 στον Αγ. Παντελεήμονα.

  Η απόφαση αυτή λοιπόν ήρθε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, το οποίο καταδίκασε τη Θέμιδα Σκορδέλη, επικεφαλής του τάγματος της ναζιστικής οργάνωσης στην περιοχή, σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

  Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επιβλήθηκε και στους άλλους δύο κατηγορουμένους, Ιωάννη Λουκιανό και Γεώργιο Μαρκουλάκη, που κρίθηκαν ένοχοι ως φυσικοί αυτουργοί για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ σε κανέναν από τους καταδικασθέντες δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

  Η δίκη ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο δικασίμους κατά τις οποίες το θύμα, ο Αλί Ραχίμι από το Αφγανιστάν, αφηγήθηκε όλα όσα έζησε το βράδυ της 16/9/2011, όταν μαχαιρώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης 15μελούς τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής σε βάρος του ίδιου και δύο φίλων του την ώρα που κάθονταν στα σκαλιά μια πολυκατοικίας, στην οδό Περγάμου στον Αγ. Παντελεήμονα.

  Δίπλα από την καρδιά

  Οπως ο ίδιος είχε περιγράψει στην «Εφ.Συν.» (11.6.2013), ο Αλί ήταν αυτός που δεν πρόλαβε να ξεφύγει και μαχαιρώθηκε κοντά στην καρδιά.

  «Οταν πήγα στο νοσοκομείο, οι γιατροί ήταν πανικόβλητοι γιατί πίστευαν ότι το μαχαίρωμα ήταν στην καρδιά και φώναζαν μεταξύ τους «τον έχουν πετύχει στην καρδιά!» Οι εξετάσεις έγιναν γρήγορα και διήρκεσαν 10 λεπτά. Αυτά τα 10 λεπτά πίστευα ότι ήταν τα τελευταία μου» μας είχε πει.

  Στο δικαστήριο ο Αλί αναγνώρισε σε φωτογραφία που του επιδείχθηκε τη Σκορδέλη, για την οποία κατέθεσε ότι αυτή έδωσε την εντολή να τους χτυπήσουν, ενώ στην ίδια φωτογραφία αναγνώρισε και τον Μαρκουλάκη.

  Πρόκειται για ντοκουμέντο από την παρουσία της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο το 2013, στο οποίο μαζί με τους δύο καταδικασθέντες εικονίζονται μέλη των ταγμάτων εφόδου με παντελόνια παραλλαγής και μπλούζες της ναζιστικής οργάνωσης.

  Ο Αλί περιέγραψε επίσης και τον τρίτο κατηγορούμενο, τον Λουκιανό, ενώ από τις καταθέσεις του Γιώργου Κόρρα, σκηνοθέτη και κατοίκου της περιοχής του Αγ. Παντελεήμονα, της Ελένης Πορτάλιου, πρώην δημοτικής συμβούλου Αθηναίων, και του Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού σύμβουλου στην Αθήνα και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, αναδείχθηκε η οργανωμένη δράση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται βέβαια το μαχαίρωμα του Αλί.

  Μάλιστα ειδική αναφορά έγινε στις γνωστές δηλώσεις του Παναγιώταρου στα «ΝΕΑ» πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2010, κατά τις οποίες εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα ο Ν. Μιχαλολιάκος, ότι «άμα η Χρυσή Αυγή βγάλει δημοτικό σύμβουλο στην Αθήνα, θα γίνει πογκρόμ».

  Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι η Σκορδέλη, η οποία επιχειρούσε να εμφανιστεί ως «αγανακτισμένη κάτοικος» της περιοχής, ήταν υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής το 2012, ενώ η ίδια βρισκόταν ανάμεσα στα έξι άτομα που υπέγραφαν την περιβόητη πολυμήνυση (8/5/2009) σε βάρος κομμάτων της Αριστεράς και αντιρατσιστικών οργανώσεων.

  Στους μηνυτές βρισκόταν βέβαια και ο Παναγιώταρος καθώς και η έτερη υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής το 2012 στην Αθήνα, Γεωργία Δημοπούλου.

  Σημειώνουμε ακόμα ότι αυτή είναι η δεύτερη καταδίκη της Σκορδέλη. Προ μηνών καταδικάστηκε και για την επίθεση με πέτρες, αυγά, γιαούρτια, ντομάτες κ.λπ. σε βάρος των εκπροσώπων του αυτοδιοικητικού συνδυασμού «Ελεύθερη Αττική» και του επικεφαλής της Αλέκου Αλαβάνου, τον Οκτώβριο του 2010.

  Ο δικηγόρος

  «Η καταδίκη των Σκορδέλη, Μαρκουλάκη και Λουκιανού είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη δικαίωση των θυμάτων μετά από έξι χρόνια. Είναι σημαντικό επειδή ύστερα από αυτήν την καταδίκη ξέρουμε ότι το συγκεκριμένο έγκλημα έγινε στην περιοχή με την προτροπή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Ξέρουμε ότι έγινε από ομάδα κρούσης της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής την Σκορδέλη, η οποία τότε δρούσε υπό τον μανδύα επιτροπής «αγανακτισμένων»» αναφέρει στην «Εφ.Συν.» ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Τάκης Ζώτος, και προσθέτει ότι «το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό σε κανέναν, ακριβώς λόγω του σχεδιασμένου και οργανωμένου της επίθεσης».

  http://24wro.com.gr/146460/b_25-3/#

  Bουλευτής των Ανεξ.Ελλήνων στο πλευρό της χρυσαυγίτισσας Σκορδέλη!

  25-09-2012 12:12

  Ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπόθεση της δίκης της υποψήφιας με τη Χρυσή Αυγή,Θέμιδος Σκορδέλη, η οποία κατηγορείται μαζί με τους Γιάννη Λουκιανό και Γιώργο Μαρκουλάκη για δολοφονική επίθεση με μαχαίρια εναντίον τριών Αφγανών τον Σεπτέμβριο του 2011.
  Η δίκη αναβλήθηκε για έβδομη φορά, όμως το ενδιαφέρον δεν εστιάζεται εκεί, αλλά στο πρόσωπο του συνηγόρου του «συνοδοιπόρου» της κυρίας Σκορδέλη, Γ. Λουκιανού, που δεν είναι άλλος από τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρο.

  http://www.iefimerida.gr/news/129586/%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CE%BC%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CE%B8-55-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%BF

  Για φοροδιαφυγή 5,5 εκατ. ευρώ κατηγορεί το ΣΔΟΕ τον βουλευτή Βασίλη Καπερνάρο
  07|11|2013 22:54

  Από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και τον έλεγχο πόθεν έσχες σε βάθος 10ετίας, το πρώτο λαβράκι ήταν ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και δικηγόρος, Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος είχε αποκρύψει εισόδημα 5,5 εκατ. ευρώ.

  Το πρόστιμο ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ και όπως τονίζει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, εάν ο βουλευτής δεν προσέλθει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να καταβάλει ή να ρυθμίσει την οφειλή, θα ασκηθεί ποινική δίωξη.

  https://www.paraskhnio.gr/ti-gyreyei-apo-ton-efraim-o-kammenos/
  Τι γυρεύει από τον Εφραίμ ο Καμμένος;
  04/01/2016

  Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

  Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη «μυστική» επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στο Άγιο Όρος, προκειμένου να συναντηθεί με τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου, γέροντα Εφραίμ, με τον οποίο συνομίλησε για μία ώρα.

  Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδεία τριών ανώτατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, χρησιμοποιώντας στρατιωτικό ελικόπτερο και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους νόμους που διέπουν την Αθωνική Πολιτεία, πραγματοποίησε στα τέλη Νοεμβρίου ταξίδι-αστραπή που γέννησε πολλά ερωτήματα. Το θέμα αναδείχθηκε λόγω της επιστολής διαμαρτυρίας της Ιεράς Επιστασίας στις Καρυές, για το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος δεν εξασφάλισε διαμονητήριο, ούτε ζήτησε άδεια για προσγείωση και απογείωση (σ.σ. αμέσως πριν διενεργείται τελωνειακός έλεγχος από τον οποίον περνούν οι πάντες) ελικοπτέρου. Μάλιστα, οι μοναχοί έστειλαν επιστολή στην οποία κάνουν λόγο για «νέα προκλητική και ασεβή ενέργεια του κυρίου υπουργού, ο οποίος δεν ακολούθησε τους κανόνες που προβλέπονται και αποτελούν μέρος και της ελληνικής νομοθεσίας».

  http://www.iefimerida.gr/news/54347/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%87%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82

  ΠΗΓΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
  Αντιδράσεις για την επίσκεψη Καμμένου σε σχισματικούς στον Άγιον Όρος

  Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο Πάνος Καμμένος μεταφέρθηκε στην Μονή Εσφιγμένου με ταχύπλοο της ίδιας της Μονής απο το λιμάνι της Ιερισσού, χωρίς να έχει ενημερώσει την διοίκηση του Αγίου Όρους. Οι μοναχοί της νόμιμης αντιπροσωπείας της Μονής υποστηρίζουν ότι σκοπός της επίσκεψης ήταν «να προσεταιριστεί τις ψήφους των παλιοημερολογιτών που ασπάζονται τις θέσεις των ζηλωτών Εσφιγμενιτών».

  ww.xryshaygh.com/gengramateas/view/bouleutes-ths-chrushs-aughs-sthn-megalh-sugkentrwsh-enantia-sthn-karta-tou
  Χιλιάδες Λαού διαδήλωσαν κατά του ηλεκτρονικού φακελώματος: Στην πρώτη γραμμή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής – Φωτορεπορτάζ
  Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

 3. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/07/blog-post_52.html

  Θράσος και προκλητικότητα από την έντυπη κυβερνητική ντουντούκα
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

  Ισως για κάποιους/ες να θεωρηθεί πλεονασμός το να ξαναασχοληθούμε με το εργοδοτικό έγκλημα στα Γιαννιτσά που είχε θύμα μια εργαζόμενη στις επιχειρήσεις «Καρυπίδη», αφού χτες είχαμε αναλυτική ανάρτηση. Αυτό που πλεονάζει όμως –σε βαθμό προκλητικότητας- είναι το θράσος του κυβερνητικού κόμματος, όπως αυτό εκφράζεται σήμερα μέσα από την έντυπη ντουντούκα του ΣΥΡΙΖΑ.
  Οπότε ας γράψουμε τηλεγραφικά δυο πράγματα. «Ζητείτε δικαιοσύνη ως το τελευταίο καταφύγιο του για τον ανυπεράσπιστο πολίτη», κραυγάζει πρωτοσέλιδα η σημερινή «Αυγή».
  Δεν θα επαναλάβουμε τις πάγιες θέσεις μας για την αστική δικαιοσύνη. Σημειώνουμε μόνο αυτό.

  Όταν χτες γράφαμε ότι το αστικό κράτος «θωρακίζει» με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των εργοδοτών αναφέροντας την πρόσφατη νομολογία του «Αρείου Πάγου» σύμφωνα με την οποία: «Η μη καταβολή δεδουλευμένων δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας», δεν θεωρήσαμε σκόπιμο ν αναφέρουμε την μήτρα απ’ την οποία προήλθε αυτό το νομοθετικό έκτρωμα. Λοιπόν, αυτή η δικαστική απόφαση (677/2017) πάρθηκε μετά από εισήγηση και προεδρίας του Αρείου Πάγου από την Βασιλική Θάνου. Και αυτή η ανώτατη δικαστική λειτουργός «ανταμείφτηκε» από την κυβέρνηση με το να την τοποθετήσουν σαν επικεφαλής του νομικού γραφείου του Τσίπρα.
  Και μόνο αυτό το γεγονός δείχνει πόσο υποκριτικό είναι το «ενδιαφέρον» της Συριζαίικης φυλλάδας για τους «1.500.000 απλήρωτους εργαζόμενους.

  Από κει και πέρα τα πράγματα είναι απλά και δεν δικαιούται το κομματικό έντυπο να προχωράει σε έναν δημοσιογραφικό σχολιασμό και να πετάει το μπαλάκι στους δικαστές. Εκφράζει μια κυβέρνηση που κρατάει και το «μαχαίρι και το πεπόνι». Ας κάνει ένα νόμο που να προβλέπει ότι αν ένας εργοδότης καθυστερεί για ένα χρονικό διάστημα -3 μήνες π.χ- να πληρώσει τους εργαζόμενους του, τότε η σύμβαση λύνεται αυτοδίκαια σε βάρος του επιχειρηματία. Ο εργαζόμενος να παίρνει την αποζημίωση του και ότι άλλο δικαιούται. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του εργοδότη να του κατάσχονται τα περιουσιακά του στοιχεία.
  Αλλά ούτε και αυτό το αστικοδημοκρατικό μέτρο είναι διατεθειμένη να φέρει αυτή η άθλια συγκυβέρνηση. Συνεχίζοντας τον ρόλο των προηγουμένων δίνει «γη και ύδωρ» στα αρπακτικά ντόπια και ξένα, οδηγώντας τον κόσμο της εργασίας και τους απόμαχους της δουλειάς στην έσχατη φτώχεια για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μιας κλίκας παρασιτικών καθαρμάτων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.