(ο κατ’ εξακολούθηση) Επαγγελματίας «αντιρατσιστής» ξαναχτυπά

[Αλήθεια, μήπως ο κ. Δημητράς είναι μ ό ν ο ρατσιστής ιδεών και απόψεων;]


Μήνυση για άρθρο της στην εφημερίδα Το Βήμα με τίτλο «Το στίγμα της ανθρωπότητας», δέχθηκε η Λώρη Κέζα από τον Παναγιώτη Δημητρά. Πρόκειται για τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνσι και της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδος, που είχε μηνύσει πριν λίγο καιρό την Σώτη Τρινταφύλλου για άρθρο της στην AthensVoice.

Μεταξύ άλλων, η Λώρη Κέζα ανέφερε στο κείμενο: «Υπάρχει μια απαίτηση της πολιτικής ορθότητας να σεβόμαστε τον μουσουλμανικό κόσμο όπως είναι. Να σεβόμαστε δηλαδή την κοινωνία που γαλουχεί τον άνδρα ώστε να βλέπει ως ατιμασμένες όποιες γυναίκες δεν ακολουθούν τους προκαθορισμένους κανόνες. Να σεβόμαστε την κοινωνία που ανέχεται οι άνδρες να πασπατεύουν και να χουφτώνουν χάρη στη ρατσιστική γενίκευση «όλοι οι αλλοδαποί είναι καλοί». Οχι, λοιπόν, κανένας σεβασμός για καμία κοινωνία που προάγει και ενθαρρύνει την καταπίεση

Στην ανάρτησή της, η ίδια τονίζει πως: «Όσες φορές και να συρθώ στα δικαστήρια, τα ίδια θα λέω: η καταπίεση της γυναίκας στον ισλαμικό κόσμο είναι ντροπή της ανθρωπότητας, όσο ντροπή ήταν η σκλαβιά στην αρχαία Αθήνα και τις βαμβακοφυτείες. Κανένας σεβασμός σε καμία καταπίεση.»

 

Advertisements
This entry was posted in φασισμός, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

9 Responses to (ο κατ’ εξακολούθηση) Επαγγελματίας «αντιρατσιστής» ξαναχτυπά

 1. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

  Το άρθρο είναι πολύ καλό Ο Π. Δημητράς έχει χάσει το μέτρο.

 2. Ο/Η Ευρω-ρωμιός λέει:

  Κανένα μέτρο δεν υπήρχε ποτέ στους νεοφασίστες της «πολιτικής ορθότητας» ώστε να λέμε ότι έχει χαθεί. Ζούμε τις φυσικές συνέπειες του φασισμού τους.

 3. Παράθεμα: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επικύρωσε την απαγόρευση του νικάμπ στο Βέλγιο | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 4. Ο/Η Γ.Η. λέει:

  Η Κλήση γράφει: «… καλούμε την ΚΕΖΑ Λώρη-Γεωργία του Ξενοφών …»! Μα, ακόμη κι ένα παιδί δημοτικού (ακόμη κι αν δεν έχει πάει, ακόμη, σχολείο) ξέρει ότι: ονομαστική: ο Ξενοφών, γενική: του Ξενοφώντος (η, έστω, του Ξενοφώντα).

 5. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

  Ο Παναγιώτης Δημητράς έχει χάσει το μέτρο.
  Όμως, η Απόφαση τής ή τού Εισαγγελέως που, αντί να βάλει τη Μήνυση στο αρχείο, διέταξε Προκαταρκτική Εξέταση δεικνύει ότι η Δικαστική λειτουργία ενεργεί μηχανικά (μη γράψω και αδιάφορα, γραφειοκρατικά και ευθυνόφοβα) με αποτέλεσμα να αργεί να γίνει το απαιτούμενο ξεκαθάρισμα τών υποθέσεων από την προδικασία με ό,τι αυτό συνεπάγεται («υπερφόρτωση» και, επομένως, παραγραφή κάποιων σοβαρών υποθέσεων). Άλλωστε, αφενός ο βασικότερος κανών ερμηνείας τού Δικαίου (υποτίθεται ότι πρέπει να) είναι η λογική και αφετέρου η Δικανική κρίση πρέπει να λαμβάνει πρωτίστως υπόψη το πνεύμα τού Νόμου (τελολογική).
  ps ποτέ δεν περίμενα να έβλεπα (και δη σε δημόσιο έγγραφο) ότι Ξενοφών είναι και η ονομαστική και η γενική! Γι’ αυτούς φορολογούμαστε;

 6. Παράθεμα: Περί Ελευθερίας Λόγου συνέχεια | On the way to Ithaca

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.