Φιλανθρωπία: Ο μητρ. Σεραφείμ απολύει πόρνο οδηγό (έλυσε το Μυστήριον του Γάμου!)

[Ο οδηγός της Μητρόπολης παραπέμφθηκε στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Εκκλησίας για «ανάξια διαγωγή και έλλειψη εκκλησιαστικού φρονήματος»]

Όπως έγινε γνωστό από το Βήμα της Ορθοδοξίας που καλύπτει αποκλειστικά, εκκλησιαστικά θέματα, ο γνωστός για τις συντηρητικές και αναχρονιστικές του θέσεις Μητροπολίτης Σεραφείμ, κίνησε πειθαρχική δίωξη με σκοπό την απόλυση του οδηγού του στην Ι. Μητρόπολη Πειραιώς, επειδή ο τελευταίος ήρθε σε διάσταση με τη σύζυγο του.

Ο οδηγός της Μητρόπολης παραπέμφθηκε στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Εκκλησίας για «ανάξια διαγωγή και έλλειψη εκκλησιαστικού φρονήματος», με το πρωτοβάθμιο συμβούλιο να επικυρώνει την απόλυσή του.

Η υπόθεση έχει οδηγηθεί στο δευτεροβάθμιο εκκλησιαστικό συμβούλιο που θα λάβει και την τελική απόφαση για την υπόθεση που φυσικά, δεν αφορά άτομα που έχει εκκλησιαστική ιδιότητα.

Το σκεπτικό θυμίζει Κανόνα του Μεγάλου Βασιλείου περίπου 1700 χρόνια πριν, σύμφωνα με τον οποίο ως λόγος εγκατάλειψης της συζύγου δικαιολογείται μόνο «η πορνεία και η μοιχεία».

Η απόλυση αποτελεί την βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή που μπορεί να επιβάλει το εν λόγω Συμβούλιο, όπως σημειώνει το Βήμα της Ορθοδοξίας, το οποίο κάνει μάλιστα λόγο για «Μεσαίωνα» στη Μητρόπολη Πειραιώς

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Λειτουργία Κυριακής, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

3 Responses to Φιλανθρωπία: Ο μητρ. Σεραφείμ απολύει πόρνο οδηγό (έλυσε το Μυστήριον του Γάμου!)

 1. Ο/Η Καλλίνικος Gay λέει:

  Τι υποκρισία!

 2. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.zougla.gr/greece/article/an8ropos-tou-kalinikou-parenoxlouse-12xroni
  Άνθρωπος του Καλλίνικου παρενοχλούσε 12χρονη
  25 Νοεμβρίου 2009,

  Ένας ακόμη πολίτης, υπεράνω υποψίας, στενός συνεργάτης του πρώην Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικου -του ισχυρού άνδρα της θρησκευτικής οργάνωσης «Χρυσοπηγή»- συνελήφθη με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης σε ανήλικη.

  Πρόκειται για τον Ανδρέα Ντουμάνη, ο οποίος εργαζόταν ως οδηγός του πρώην αγίου Πειραιώς, αλλά και ως οδηγός του σχολικού λεωφορείου στο Δημοτικό Σχολείο της Μητρόπολης.

  Ο 36χρονος συνελήφθη χθες το απόγευμα μετά από ραντεβού που έκλεισαν μαζί του οι γονείς της 12χρονης μαθήτριας, η οποία φοιτούσε στο συγκεκριμένο σχολείο.

  Φυσικά, ο ίδιος πίστευε ότι στο ραντεβού στο Ρέντη θα έβλεπε επιτέλους την ανήλικη, την οποία προσπαθούσε απεγνωσμένα να προσεγγίσει τον τελευταίο χρόνο, στέλνοντάς της μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο.

  Ωστόσο, στο καθορισμένο σημείο συνάντησης πήγε η αστυνομία.

  Η μητέρα του κοριτσιού, που κατάλαβε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει, έλεγξε το κινητό της μικρής και είδε τα αρρωστημένα μηνύματα του 36χρονου.

  Απευθύνθηκε στην αστυνομία και με περισσή ψυχραιμία απάντησε σε ένα από τα μηνύματα του δράστη, προσποιούμενη ότι είναι η 12χρονη κόρη της.

  Του έκλεισε ραντεβού, χθες το απόγευμα, στην περιοχή του Ρέντη και εκεί ο παιδόφιλος συνελήφθη.

  Ο διευθυντής του σχολείου, Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος, δήλωσε στην zougla.gr αναφορικά με το συμβάν:

  Τι συμβαίνει με τις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Πειραιώς
  Ένταση στις σχέσεις Σεραφείμ-Καλλίνικου για το Καπανδρίτι

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=164776
  ΤΟ ΒΗΜΑ
  Εργα και ημέρες του κ. Καλλίνικου

  «Τον επεσκέφθην κάποιο πρωινό στο Επισκοπείο και δεν δίστασε να κατεβάσει μπροστά στα μάτια μου το παντελόνι του και να μου ζητεί, πράττοντας το ίδιο και εγώ, να επιδοθούμε σε ανήκουστες πράξεις». Αυτός, κατά τον θεολόγο και ιεροψάλτη κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος. Κατά τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο ο Μητροπολίτης Πειραιώς «υπήρξε φάρος και δείκτης πορείας πνευματικής, πρότυπον ιεραποστολικού ζήλου, αυστηρός τηρητής του ηθικού νόμου του Ευαγγελίου, πρότυπο ζωής και πολιτείας».

  (….)

  Ο Καλλίνικος Καρούσος γεννήθηκε το 1927 στο Βαρθολομιό της Ηλείας, εκεί, δηλαδή, απ’ όπου, σύμφωνα με κάποιες σημερινές καταγγελίες, έφυγε άρον άρον έπειτα από ψιθύρους περί ομοφυλοφιλίας που εκείνα τα χρόνια των αυστηρών ηθών ήταν ολέθριοι και καταστρεπτικοί για τους νέους που ζούσαν ιδιαίτερα στις κλειστές κοινωνίες.

  Ο Καλλίνικος κατά κόσμον Κωνσταντίνος Καρούσος, όπως και η συντριπτική πλειονότητα των ελλήνων ιεραρχών, προέρχεται από τις απλές οικογένειες της ελληνικής υπαίθρου. (…..)

  Ξαφνικά όμως το 1991 ένας ιεροψάλτης καταγγέλλει τον κ. Καλλίνικο για σεξουαλική παρενόχληση. Ο ιεροψάλτης με επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ περιγράφει τέσσερις στιγμές σεξουαλικής παρενόχλησής του από τον Μητροπολίτη Πειραιώς, μία εκ των οποίων καταγγέλλει ότι εκτυλίχθηκε μπροστά στην Αγία Τράπεζα.

  * Οι καταγγελίες

  Ο κ. Τούμπας περιγράφει τις δύο από τις τέσσερις σκηνές ως εξής: «Στα μέσα Σεπτεμβρίου εκλήθην στο Επισκοπείον πρωινήν ώρα, όπου μου επρότεινε ιεροψαλτικήν θέσιν εις τον Πειραιά και μου εζήτησε να του προτείνω το ποσόν (…). Κατόπιν (…) μου εξεδήλωσε τον θαυμασμόν του για τις πνευματικές μου ικανότητες και εκ νέου προέβη σε θωπείες. Με εφίλησε εις την περιοχήν των χειλέων και μου επρότεινε να κανονίσουμε ραντεβού το απόγευμα της Πέμπτης για να κουβεντιάσουμε καλύτερα. (…) Προφασιζόμενος εργασίαν αρνήθηκα εκ νέου, υποσχόμενος τηλεφωνικήν επικοινωνίαν περί καθορισμού απογευματινού «ραντεβού». Πράγματι, επήγα, όπου αντιμετώπισα ένα απροκάλυπτο ερωτικό μένος, εκ μέρους του σεβασμιωτάτου, ο οποίος μου επρότεινε να με οδηγήσει στο ιδιαίτερο δωμάτιο, όπου εγκαταβιούσε εντός του Επισκοπείου. Αντέτεινα τη φυσιολογική σεξουαλική μου ταυτότητα και το γεγονός της αναζητήσεως στο πρόσωπό του πνευματικού πατρός και ουχί προσώπου προς τέρψιν σεξουαλικήν».

  Ο κ. Τούμπας όμως με νέα επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ αναίρεσε τις καταγγελίες του οι οποίες δημοσιοποιούνται ξανά σήμερα. Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος αποδίδει αυτή την υπόθεση στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, σε έναν ανώτερο κληρικό και στη μάχη που έδινε εκείνη την περίοδο ο ίδιος υπέρ της αποκαταστάσεως των ιερωνυμικών μητροπολιτών. «Δεν θα πεθάνω αν δεν φάω τον Πειραιώς» δηλώνει ότι είχε πει τότε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ.

  * Οι επιθέσεις

  Από την ημέρα της εκλογής του κ. Χριστόδουλου στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο ο κ. Καλλίνικος άρχισε να δέχεται διάφορες επιθέσεις ακόμη και από τα πνευματικά παιδιά και τους φίλους του ίδιου του πνευματικού του παιδιού. Ο κ. Καλλίνικος όμως δεν δίσταζε να μιλάει για τους «παρδαλούς» και τους αναξίους του αρχιεπισκοπικού περιβάλλοντος και της Ιεραρχίας…

  (….)

  http://www.tanea.gr/news/greece/article/4234967/?iid=2
  Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έχει απογαλακτιστεί από την εκκλησιαστική οργάνωση και έχει δίπλα του μια ισχυρή ομάδα κληρικών και λαϊκών

  ΑΠΕΤΑΞΑΤΟ ΤΗ «ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ»

  «Κόκκινο πανί» για το περιβάλλον του ο Μητροπολίτης Καλλίνικος

  ΠΑΝΟΣ ΜΠΑΙΛΗΣ | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2002 |

  (….)

  Τα ερωτικά σκάνδαλα. Βεβαίως, τον τελευταίο καιρό πονοκεφαλιάζει και με όσα έχουν ακουστεί για ερωτικά σκάνδαλα Μητροπολίτη.
  (…)
  600 κασέτες.
  Εκτός αυτών, ο κ. Χριστόδουλος εντελώς ξαφνικά βρέθηκε μπροστά σε ένα άλλο πρόβλημα. Αυτό της διαρροής κασετών με ερωτικό περιεχόμενο με φερόμενο ως πρωταγωνιστή έναν εν ενεργεία Μητροπολίτη. Οι κασέτες αυτές μοιράστηκαν σε όλη την Ιεραρχία και αλλού. Τουλάχιστον 600 (δεν έχουν όλες το ίδιο περιεχόμενο) κυκλοφορούν μεταξύ των κληρικών προκαλώντας αμηχανία στο επιτελείου του Αρχιεπισκόπου αλλά και τον ίδιο που φοβάται μήπως η Εκκλησία βρεθεί στη δίνη ερωτικών σκανδάλων.

 3. Ο/Η του ξέκωλου λέει:

  http://www.tanea.gr/news/greece/article/5019476/tagma-satanistwn-h-xrysh-aygh-epimenei-o-mhtropoliths-peiraiws/

  «ΤΑΓΜΑ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2013 11:33 |

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.