Λειτουργία Κυριακής: Πως γκαστρώθηκαν 5 γυναίκες από την Άγια Ζώνη

[Φόρεσα την ζώνη. Σε διάστημα τριών μηνών έμεινα έγκυος και γέννησα ένα υγιέστατο κοριτσάκι]

Στιγμιότυπον εκ της (αφορολόγητης) λαμπροτάτης υποδοχής της Αγίας Ζώνης στην Πάτρα

Ι. Λεμεσός – «Εδώ και πέντε χρόνια προσπαθούσαμε να τεκνοποιήσουμε και είχαμε πολλά προβλήματα και δυσκολίες.

Έχοντας πάντα πίστη στην Υπεραγία Θεοτόκο κάναμε υπομονή και προσευχή και ελπίζαμε ότι θα μας βοηθήσει. Τον περασμένο μήνα μία πιστή μας έδωσε την κορδέλα, που είναι ευλογημένη στην Αγία Ζώνη. Την φόρεσα και με μετάνοια, προσευχή και συμμετοχή στην Θεία Ευχαριστία παρακαλέσαμε την Θεοτόκο να μας βοηθήσει. Την ημέρα του Ευαγγελισμού μαθαίνουμε ότι έμεινα έγκυος. Αυτό το παιδί είναι αφιερωμένο στην Υπεραγία Θεοτόκο».

ΙΙΛεμεσός – «Σε μια επιστολή σας μου αποστείλατε κορδέλα ευλογημένη στην Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Αυτή την έδωσα σε μια καλή προσωπική μου φίλη η οποία έμεινε έγκυος από θαύμα της Παναγίας.

Αν μπορείτε να μου αποστείλετε ξανά κορδέλα για να την χρησιμοποιήσω και εγώ με προσευχή, εξομολόγηση και νηστεία, για να με βοηθήσει και μένα η Παναγία να τεκνοποιήσω».

ΙΙΙΘεσ/νίκη -«Είμαι τριανταπέντε χρονών. Έχω ένα γιό 16 χρονών. Μετά την γέννηση του γιού μου έκανα προσπάθειες να κάνω άλλο ένα παιδί. Δεν τα κατάφερα. Έχω κάνει πέντε αποβολές. Πίστευα όμως ότι η Παναγία θα μου χάριζε ακόμα ένα γερό παιδί. Δεν σταμάτησα να προσεύχομαι παρακαλώντας να πραγματοποιηθεί η επιθυμία μου αυτή.

Πριν από ένα χρόνο μία θεία μου, μου έφερε από την Μονή Βατοπαιδίου μία κορδέλα ευλογημένη στην Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Μου είπε όταν θα μείνω έγκυος αν την φορέσω. Αυτό και έκαμα.

Τον Σεπτέμβριο έμεινα έγκυος. Φόρεσα την κορδέλα, προσευχόμουν, πίστεψα στην δύναμη και την Χάρη της, πήρα κουράγιο για να μπορέσω να αντέξω, να κάνω υπομονή. Έτσι στις 22 Μαΐου έφερα στον κόσμο ένα γερό μωρό. Μέσα από την καρδιά μου ευχαριστώ την Θεοτόκο για το δώρο που μου χάρισε»

ΙV. Φλώρινα -«Είμαι παντρεμένη 4 χρόνια και δεν μπορούσα να τεκνοποιήσω. Τον τρίτο χρόνο του γάμου μου κάποιος συγγενής μου επισκέφθηκε το Άγιον Όρος και μου έφερε κορδέλα της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας. Τρία χρόνια παρακαλούσα θερμά την Παναγία να μου χαρίσει ένα παιδί. Έκανα πολλές παρακλήσεις και πολλές προσευχές, αλλά το ποθητό αποτέλεσμα δεν ερχόταν. Νήστευα και κοινωνούσα τακτικά, αλλά τίποτα.

Φόρεσα την ζώνη. Σε διάστημα τριών μηνών έμεινα έγκυος και γέννησα ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το οποίο ονόμασα Χριστίνα. Τώρα δοξάζω και ευγνωμονώ την Παναγία, την μητέρα όλων μας».

Ασπαζομένη την δεξιάν σας.

VΒόλος -«Προ ενός και πλέον έτους, το καλοκαίρι του 2001, όταν ήλθα και έμεινα στην Μονή Βατοπαιδίου, είχα πάρει τίμιες ζώνες (κορδέλες). Η ανηψιά μου (Μαρία Καποδίστρια), αν και είχε πέντε έτη εγγάμου βίου, δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδί. Όταν της έδωσα την κορδέλα από την Τιμία Ζώνη, αμέσως έμεινε έγκυος και φέτος τον Αύγουστο γέννησε αγοράκι.

Η Χάρις της Παναγίας μας την βοήθησε θαυματουργικά».

Μετά βαθυτάτου σεβασμού

Ειδικό ιερόν λίνκιον εγκυμοσύνης

 

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Λειτουργία Κυριακής, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

7 Responses to Λειτουργία Κυριακής: Πως γκαστρώθηκαν 5 γυναίκες από την Άγια Ζώνη

 1. Ο/Η Ραδιοχρονολόγηση τώρα λέει:

  Τιμία Ζώνη

  Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

  Η Τιμία Ζώνη ή Τίμια Ζώνη ή Αγία Ζώνη (της Θεοτόκου) είναι ένα πανίερο χριστιανικό προσκύνημα που βρίσκεται στη Μονή Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος εντός ασημένιας (μεταγενέστερης) θήκης, αποτελούμενη από τρία τεμάχια.

  Αφιερώθηκε στη Μονή αυτή, σύμφωνα με τη παράδοση, το έτος 1101 από το Λάζαρο της Σερβίας. Ο Συναξαριστής αναφέρει συγκεκριμένα πως ο Βασιλεύς Αρκάδιος, γιος του Αυτοκράτορα Θεοδοσίου, που βασίλευσε το έτος 395 έστειλε και έφεραν από τα Ιεροσόλυμα στην Κωνσταντινούπολη την «Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου».

  Σε άλλο όμως σημείο αναφέρει ότι: η «Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου μετεκομίσθη από της επισκοπής Ζήλας εις την Βασιλίδα των πόλεων, επί Κωνσταντίνου και Ρωμανού του Πορφυρογέννητου το έτος 919, όπου και απετέθη στην Αγία Σορό ή Θεοτόκο των Χαλκοπρατείων στις 31 Αυγούστου».

  Τέλος ο Συναξαριστής σε άλλο επίσης σημείο, (τρίτο), αναφέρει ότι η «Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου ανεκομίσθη από της επισκοπής Ζήλας επί Αυτοκράτορα Ιουστινιανού το έτος 530».

  Κατά την ιερή παράδοση την Αγία Ζώνη παρέδωσε η Παναγία στον Απόστολο Θωμά αμέσως μετά την κοίμησή της και στη συνέχεια την ανάληψή της. Θεωρείται πλέον πανίερο προσκύνημα εκ του γεγονότος ότι αποτελεί το μοναδικό προσωπικό αντικείμενο της Παναγίας που έχει διασωθεί.

  Η καθιέρωση του εορτασμού της Αγίας Ζώνης στις 31 Αυγούστου οφείλεται στον Αυτοκράτορα Μανουήλ Α’ τον Κομνηνό.

  Εσπρέσσο
  Ο Ανδρέας στον δρόμο του Θεού
  Σάββατο, Φεβρουάριος 13, 2016 – 14:30

  Αγνωστα περιστατικά από την τελευταία περίοδο της ζωής του Ανδρέα Παπανδρέου, τα «πιστεύω» και τις θρησκευτικές αναζητήσεις του αποκαλύπτει ο πνευματικός του π. Τιμόθεος Ηλιάκης σε μια συνέντευξη-ποταμό στον Κώστα Παππά και στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια» (κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη).

  Ο ιερέας, που υπηρετεί σήμερα ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη Νέα Φιλαδέλφεια, παραβρέθηκε προχθές στην παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Λιάνη – Παπανδρέου, Η Δήμητρα Λιάνη με τον π. Τιμόθεο Ηλιάκη στην παρουσίαση του βιβλίου τηςμέσω της οποίας είχε γνωρίσει τον Ανδρέα. Εκεί αποκάλυψε ότι ο πολιτικός, που σημάδεψε τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες του 20ού αιώνα και δεν φημιζόταν για τις σχέσεις του με την Εκκλησία, στα τελευταία χρόνια του έκανε μια στροφή, με έντονες υπαρξιακές και θρησκευτικές αναζητήσεις, η οποία ξένισε πολλούς συντρόφους του, που τον επέκριναν.

  «Ηταν η εποχή που πολλοί ζητούσαν να καταργηθεί από το απολυτίκιο «Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου» η φράση «νίκα τοις βασιλεύσι»… Οταν μου είπαν ότι θα κάνω αγιασμό στο σπίτι του προέδρου, δεν τον γνώριζα ακόμα -πρώτη φορά τον συναντούσα-, και ο λογισμός μου ήταν εκεί: Τι να πω στο απολυτίκιο. Ξεκίνησε, λοιπόν, η τελετή και είχα λίγο τρακ…

  Οταν έφτασε η στιγμή για το απολυτίκιο, χαμογελώντας, μου είπε: «Παρακαλώ, να πείτε ό,τι λέει το βιβλίο σας, ό,τι γράφει το βιβλίο σας». Πραγματικά, το είπα όπως το γράφει το βιβλίο.


  Οταν τελείωσε η τελετή και καθίσαμε για να πάρουμε έναν καφέ, ξεκίνησε ο ίδιος τη συζήτηση, σπάζοντας τον πάγο: «Δεν το βρίσκω σωστό να αλλάζουν τα ιερά κείμενα της Εκκλησίας, επειδή ορισμένοι οι οποίοι δεν έχουν γνώσεις το επιθυμούν»… » Ο π. Τιμόθεος αναφέρεται στις ιερατικές καταβολές τις οικογένειας Παπανδρέου και σε ένα ιερό κειμήλιο που είχε πάντα στο γραφείο του από τον ιερέα παππού του.

  «Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε ένα κειμήλιο από τον παππού του, ένα επιγονάτιο, το οποίο ήθελε να βρίσκεται πάντα στο γραφείο του. Κάποτε τον ρώτησα: «Πρόεδρε, γιατί θέλετε πάντα στη διακόσμηση του γραφείου σας Το εξώφυλλο της «Ορθόδοξης Αλήθειας» της περασμένης Τετάρτηςνα υπάρχει και το επιγονάτιο του παππού σας;» Μου απάντησε: «Μα, δεν είναι σύμβολο σοφίας; Οταν σκέφτομαι, το κοιτάζω»… Θέλω να πω ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε βάθος στην πίστη του. Δεν ήταν θρησκόληπτος – ήξερε να ξεχωρίζει την ορθόδοξη πίστη από τη θρησκοληψία». Ο πνευματικός του Ανδρέα Παπανδρέου μεταφέρει ένα συγκλονιστικό περιστατικό, όταν εκλήθη να τον μεταλάβει στην Εντατική του Ωνασείου.

  Η Αγία Ζώνη

  «Μπήκα στην Εντατική, του μετέδωσα τη θεία μετάληψη και αμέσως σηκώθηκα να φύγω χωρίς να πω τίποτα.

  Τότε, μου έπιασε το χέρι και μου είπε: «Δεν είπατε όλα τα λόγια». Ηθελε να ακούσει και την ακολουθία της θείας ευχαριστίας» επισημαίνει.

  Ο π. Τιμόθεος αποκαλύπτει ότι ο Ανδρέας είχε ζητήσει τη μεταφορά της Αγίας Ζώνης από τη Μονή Βατοπαιδίου στο Μέγαρο Μαξίμου για να προσκυνήσει το ιερό κειμήλιο. «Η Αγία Ζώνη είχε έρθει στην Αθήνα δύο φορές. Ζητήθηκε να πάει και στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να προσκυνήσει ο πρωθυπουργός. Αμέσως, το αίτημα έγινε δεκτό.

  Προσκύνησε με ευλάβεια. Θυμάμαι ότι ρώτησε με ενδιαφέρον τον γέροντα Εφραίμ της Μονής Βατοπαιδίου για την ιστορία της Αγίας Ζώνης και, όταν έφυγαν, ζήτησε να του φέρουν όλη τη βιβλιογραφία σχετικά με την Ζώνη και τη μονή. Του είπα: «Κύριε πρόεδρε, είναι πολλά τα βιβλία». «Θέλω να τα δω όλα» μου απάντησε».

 2. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Υπάρχει ανταγωνισμός

 3. Ο/Η Nikolaos λέει:

  Άντε πάλι με αυτά τα θαύματα, πάντα ανώνυμα, χωρίς μια φωτογραφία των ανθρώπων που έλαβαν τη χάρη, ή με ονόματα ανύπαρκτων ανθρώπων που δεν τους έβρισκες παλιά σε κανένα τηλεφωνικό κατάλογο και σήμερα ούτε σαν ψεύτικα προφίλ στο facebook.
  Τυχαίο ότι η πλειοψηφία των ιστοσελίδων με ψευδές ειδήσεις προέρχονται εκ της καθ’ημάς Ανατολής?

  ένα άρθρο που έχει αναδημοσιευθεί πολλάκις εδώ για τα…φαντάσματα που έχουν λάβει χάρη, από μια άλλη επικερδή κομπίνα, επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως

  Το «Ε» προσπάθησε να επικοινωνήσει με όλους όσοι υπογράφουν τις επιστολές και βρίσκονται εντός Ελλάδας. Με εξαίρεση τη μια και μοναδική από τη Μυτιλήνη επιστολογράφο και την κ. Αναγνωσταρά από τη Θεσσαλονίκη, κανένας ή καμμία άλλη επιστολογράφος δε βρέθηκε καταχωρημένη στους τηλεφωνικούς καταλόγους. Δε λέμε ότι δεν υπάρχουν, απλά όλοι – μα όλοι – δε διαθέτουν τηλέφωνο!

  Οι επιστολές αυτές στο σύνολό τους ξεκινούν από την ανάγνωση άρθρου στο «Ε» (το οποίο δεν κατονομάζουν) την περασμένη Λαμπροτετάρτη, που ανέφερε ότι η ηγουμένη δε συμμετείχε για τρίτη συνεχή χρονιά στην περιφορά των λειψάνων των αγίων. Και με αφορμή το δημοσίευμα, όλοι οι επιστολογράφοι θύμωσαν που η «Αγία Μανούλα» «χτυπιέται», την ώρα που τόσα πολλά έκανε για το θρησκευτικό τουρισμό, το μοναστήρι που εκ θεμελίων το ανήγειρε και φυσικά για την ανθρωπότητα ολόκληρη και προπάντων για τη νεολαία της, που την έσωσε από την αμαρτία. Τι άλλο να πούμε εκτός από το ότι εκείνη τη Λαμπροτετάρτη πουλήσαμε όντως πολλά φύλλα στους επισκέπτες του νησιού. Που όλως τυχαίως ήταν λιγότεροι από κάθε άλλη χρονιά…
  Γράφουν, το λοιπόν, οι επιστολές. Κρατήσαμε τη σύνταξη, ενώ ο τονισμός των αποσπασμάτων είναι του υπογράφοντος:

  «Οι πιο απλοί άνθρωποι έχουν αντιληφθεί ότι είναι ύπαρξη πέραν του ανθρώπινου. […] Σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας όλοι οι ασθενείς ψάχνουν απεγνωσμένα το τηλέφωνό της για να επικοινωνήσουν μαζί της. […]. Οι εκδηλώσεις λατρείας των πιστών είναι μεγάλες. Άλλοι προσπαθούν να αγγίξουν το Άγιο Ράσο της και άλλοι πέφτουν στα πόδια της για να περάσει η ηγουμένη από πάνω τους ενώ φέρει στα χέρια της την Αγία κάρα. […]. Στη θέση αυτή έχει τοποθετηθεί από τον ίδιο τον Άγιο Ραφαήλ με την ευλογία του Παντοκράτορα ως η μόνη κατάλληλη για να αντεπεξέλθει στο δύσκολο παγκοσμίως γνωστό μέγα έργο της.» Επιστολή της φαρμακοποιού Αγγελικής Αναγνωσταρά από τη Θεσσαλονίκη στην εφημερίδα «Δημοκράτης» 9 Μαΐου 2009.

  «Εκατομμύρια ψυχές άνοιξαν τα πνευματικά τους φτερά, τα μάτια της ψυχής και είδαν το φως το αληθινό. Η νεολαία μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς είναι ζωντανή χάρη στην πνευματική της καθοδήγηση. […] είναι η γλυκιά Μανούλα όλων των ανθρώπων σε ολόκληρη τη γη. Προσφέρει […] τη θεία νουθεσία της με πόνο και πλήρη αφοσίωση.» Επιστολή της κοινωνικής λειτουργού και επιχειρηματία Ανθής Γιαμάκη από το Ηράκλειο της Κρήτης στην εφημερίδα «Δημοκράτης» 20 Μαΐου 2009. Το όνομά της δεν υπάρχει στον τηλεφωνικό κατάλογο του Ηρακλείου της Κρήτης.
  «Αγία Μανούλα μου ευχαριστώ το Θεό που υπάρχεις.» Επιστολή των Ελισάβετ Σαρογλίδου και Ελένης Δαφέρμου που δηλώνουν δημοσιογράφοι στην εφημερίδα «Δημοκράτης Μυτιλήνης» στις 19 Μαΐου 2009. Τα ονόματά τους δεν είναι στις λίστες των ασφαλισμένων στα δημοσιογραφικά ταμεία και δεν περιέχονται στους τηλεφωνικούς καταλόγους της Αθήνας.

  «Η Ηγουμένη Ευγενία μας εμπνέει με την αγάπη της και μας λυτρώνει. Κοντά της ο πόνος γίνεται αγώνας, προσευχή και ελπίδα. Βιώνουμε το ΘΑΥΜΑ.» Επιστολή της καθηγήτριας Αγγλικών Λεμονιάς Καλαϊτζίδου από τη Θεσσαλονίκη στην εφημερίδα «Δημοκράτης Μυτιλήνης» 20 Μαΐου 2009. Το όνομά της δεν υπάρχει στον τηλεφωνικό κατάλογο της Θεσσαλονίκης.
  «Δεν πρέπει να έχει αγαπηθεί άλλη μανούλα πάνω στη γη εκτός βέβαια από την Παναγία μας, τόσο πολύ όσο η Ηγουμένη Ευγενία Κλειδαρά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο ίδιος ο Άγιος Ραφαήλ την επέλεξε να είναι Ηγουμένη στο μοναστήρι του. Απ’ την ημέρα της σύλληψής της ο Θεός την προόριζε ως το δεξί του χέρι, ως τον άνθρωπο που θα διδάξει την αγάπη και την ταπεινοφροσύνη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.» Επιστολή της αισθητικού Ευαγγελίας Γαλιγάλη από τη Θεσσαλονίκη στην εφημερίδα «Δημοκράτης» 21.5.2009. Το όνομά της δεν υπάρχει στον τηλεφωνικό κατάλογο της Θεσσαλονίκης.

  «Είναι η Ηγουμένη Ευγενία που ένιωσε πως οι ώρες της πάνω στη γη είναι βαρύφορτες από χρέη κι ευθύνη κι αδιάκοπα συνδιαλέγεται με τους Αγίους προσπαθώντας να γνωρίσει το δικό Του θέλημα και να τ’ απλώσει στους ανθρώπους.» Επιστολή της δικηγόρου Βαλεντίνης Ομήρου από την Πάφο της Κύπρου στην εφημερίδα «Δημοκράτης Μυτιλήνης» 25 Μαΐου 2009.

  Τα παραπάνω είναι ένα ελάχιστο μέρος των όσων βλέπουν κάθε μέρα το φως στον τοπικό Τύπο της Μυτιλήνης τις τελευταίες μέρες. Εντύπωση προκαλεί το ότι στην πλειοψηφία τους οι επιστολογράφοι, εκ των Ελλήνων οποίων επικοινωνήσαμε μόνο με τη φαρμακοποιό Αγγελική Αναγνωσταρά, αν μη τι άλλο δε διαθέτουν τηλέφωνο στο όνομά τους. Στο σύνολό τους δε, με εξαίρεση κάποια Αδαμαντία Γκούλλελη, δεν κατοικούν στη Μυτιλήνη. Αλήθεια, κανείς επώνυμος ή ανώνυμος Μυτιληνιός, εξαιρουμένης της κ. Γκούλλελη, δεν υπάρχει να υπερασπίσει το… θεϊκό έργο της ηγουμένης;

  http://www.emprosnet.gr/emprosnet-archive/d043e454-4c80-41c7-850b-86b111793050

 4. Ο/Η atheofobos λέει:

  Η κυρία 43 ετών, που πήγε με την φοιτήτρια κόρη της στον γυναικολόγο του είπε με έντονη αγανάκτηση: Γιατρέ μου εδώ και 10 χρόνια δεν λαμβάνω καμία προφύλαξη, πως έγινε και έμεινα έγκυος τώρα μετά από τόσα χρόνια;
  Ο γιατρός της εξήγησε πως αυτό γίνεται και όσο έχει περίοδο αν δεν θέλει να ξαναμείνει έγκυος και να αναγκαστεί πάλι τότε να κάνει έκτρωση θα πρέπει να προφυλάσσεται.
  Η κυρία θεώρησε υπερβολικές τις συστάσεις και μετά 8 μήνες δυστυχώς ξανάμεινε έγκυος!
  Μήπως χωρίς να το ξέρει είχε βάλει την ζώνη;

 5. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

  Σωπάτε καλέ, τα παιδιά χρειάζονται γραβάτες για να γίνουν

 6. Ο/Η Boλταίρος λέει:

  http://www.athensvoice.gr/ellada/synelifthi-i-mipos-ohi-o-rasoforos-poy-parenohlei

  Συνελήφθη ή μήπως όχι ο ρασοφόρος που παρενοχλεί γυναίκες σε λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη;
  Πώς μια αληθινή είδηση μετατράπηκε σε hoax
  ELLINIKA HOAXES
  26.06.2017

  Πριν από μερικές μέρες έκανε το γύρω του διαδικτύου η είδηση ότι συνελήφθη ο ρασοφόρος που παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες σε λεωφορεία της Θεσσαλονίκης.

  Πράγματι συνελήφθη κάποιος, ο οποίος υποδυόταν τον ιερέα προκειμένου να εκμεταλλευτεί σεξουαλικά γυναίκες, επρόκειτο όμως για το ίδιο πρόσωπο ή για δύο διαφορετικές ιστορίες;

  Η σχετική έρευνα απέδειξε πως ο ρασοφόρος με την πλαστή ταυτότητα δεν σχετίζεται με τον ρασοφόρο επιδειξία των λεωφορείων.

  Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με τα Ellinika Hoaxes, στις 21 Ιουνίου 2017 το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, εξέδωσε ένα απογευματινό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων.

  Το δελτίο ανέφερε:

  Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε βάρος 41χρονου αλλοδαπού, για παράνομη κατακράτηση, αντιποίηση αρχής, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και πλαστογραφία.

  Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 41χρονος, απογευματινές ώρες της 17-06-2017, όντας ενδεδυμένος ως μοναχός, προσέγγισε 48χρονη ημεδαπή στο κέντρο της πόλης, την οποία έπεισε να μεταβούν στο αυτοκίνητό του, προκειμένου να της δωρίσει θρησκευτικά είδη.

  Μετά την είσοδο της γυναίκας στο αυτοκίνητο και προφασιζόμενος ότι θα επισκεφθούν μοναστήρι στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης, εκκίνησε το όχημα παρά την εναντίωση της 48χρονης.

  Κατά την πορεία του οχήματος, ο 41χρονος προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της γυναίκας, η οποία κατάφερε να διαφύγει από το αυτοκίνητο στην περιοχή των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, όπου κατήγγειλε το συμβάν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα

  Ο 41χρονος εντοπίσθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την 20-06-2017, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το προαναφερόμενο αυτοκίνητο, ρούχα κληρικού και ταυτότητα με σφραγίδα Αγίου Όρους επ’ ονόματί του, η οποία ήταν πλαστή.

  Η είδηση δημοσιεύθηκε από διάφορες ενημερωτικές ιστοσελίδες, με αρκετές να χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες του ρασοφόρου επιδειξία των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζουν αν πρόκειται για τον ίδιο άντρα. Παράδειγμα newsit.gr. Αυτό ήταν αρκετό για να γίνει η σύνδεση των δύο περιστατικών. Ωστόσο όπως αποδείχτηκε μετά την επικοινωία με τις αρμόδιες Αρχές, ο ρασοφόρος με την πλαστή ταυτότητα δεν σχετίζεται με τον ρασοφόρο επιδειξία των λεωφορείων.

  Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα, αλλά και το πώς αναπαράχθηκε μια αληθινή είδηση, ώστε να καταλήξει hoax

  http://ellinikahoaxes.gr/2017/06/26/synelifthi-o-rasoforos-pou-parenoxlouse-seksoualika-gynaikes-se-leoforeia-tis-thessalonikis/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.