Οι φαλλοί και οι όρχεις της Θεοκρατίας του Τσιπροκαμενιστάν…

[Το πρόβλημα του εκτσογλανισμού της πολιτικής]

Αριστεροακροδεξιά Ελληνίς επί φαλλού οχουμένη

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Συσσωρεύονται δυστυχώς τα κρούσματα του κυβερνητικού τσογλανισμού. Να τα πάρουμε ένα ένα, τα πιο πρόσφατα. Πρώτα του πρωθυπουργού: Είναι νομίζω πρωτοφανές και δείχνει τεράστια αναξιοπρέπεια, να ξεμπροστιάζεται ένας (εθνικά υπερήφανος) πρωθυπουργός της Ε.Ε. από επίσημους πολιτικούς παράγοντες ευρωπαϊκών χωρών και θεσμών και να κάνει συστηματικά πως δεν άκουσε.  Πριν λίγες ημέρες ο δεξιός Γερμανός Σόιμπλε, στηλίτευσε την αναλγησία της Αριστεράς των αφορολόγητων φιλάνθρωπων Εφοπλιστών, της φοροληστρικής αρπακτικής Εκκλησίας και των ευσεβών Ρώσων καπνεργατών, στους οποίους χαρίζονται αγορασμένα πρόστιμα: «Η κυβέρνηση Τσίπρα επιβαρύνει τους αδύναμους» (2.6.2017). Το ασυνήθιστο ξεμπρόστιασμα Σόιμπλε, συνεχίστηκε με τις άκομψες αποκαλύψεις του ίδιου για την κακή σχέση του πρωθυπουργού με τον Τσακαλώτο και για το ήδη δεδομένο της έτοιμης οικονομικής συμφωνίας, η ανακοίνωση της οποίας καθυστερούσε για να παίζει ο Τσίπρας το γνωστό καταστροφικό θέατρο της Ελλάδας που αντιστέκεται. Ο πρωθυπουργός κατάπιε και τις τρεις προσβολές και δεν μίλησε. Αυτό δείχνει έναν ψευτοπαλικαρά που κομπάζει και προκαλεί, αλλά την κρίσιμη στιγμή κρύβεται. Την ίδια σιωπή είχε κρατήσει και στο Ευρωκοινοβούλιο τη στιγμή που τον ξεμπρόστιαζε ο Βέλγος Κεντρώος Φερχόφσταντ: «Δείξε ότι είσαι ηγέτης και όχι ψευδοπροφήτης… Προτείνω τη μείωση των προνομίων στη χώρα σας… στους εφοπλιστές, στην Εκκλησία, στα κόμματα..» (7.7.2015). Όμως η έκφραση του προσώπου του ήταν πολύ χαρακτηριστική της άδικης οργής του ενόχου, την ώρα που τον συλλαμβάνουν επ’ αυτοφώρω και τον καταγγέλλουν δημόσια.

Δεύτερο επίκαιρο κρούσμα: Ο Ομολογητής της Ορθοδοξίας και υπηρέτης του Αρχιεπισκόπου Υπουργός Στρατού, έδωσε ένα ακόμη δείγμα όχι μόνο  με την άκρως εμβληματική χουλιγκάνικη γραβάτα που δημοσίευσε, η οποία παρέπεμπε ευθέως σε  πρωθυπουργική σαχλαμάρα, αλλά κυρίως με την αντίδρασή του στις επικρίσεις τις οποίες ανοήτως δεν πρόβλεψε και μετά προσπάθησε να μπαλώσει το ρεζιλίκι του. Αν είπε ψέματα, έχουμε έναν δειλό δημόσιο άνδρα (Ελληναρά και λοκατζή παρακαλώ) που κρύβεται άνανδρα πίσω από το γιό του. Αν δεχθούμε προς στιγμήν πως είπε την αλήθεια έχουμε έναν ανεύθυνο Υπουργό Στρατού, που δεν χειραγωγεί τον επιπόλαιο γιό του, ο οποίος μάλιστα μπορεί να παίζει με το υπουργικό twitter και ενδεχομένως να προκαλέσει και διπλωματικό επεισόδιο. Κάτι συμβαίνει πάντως με όσους έχουν το επώνυμο Καμμένος και χρίστηκαν υπουργοί του Τσίπρα. Ο άλλος Καμμένος είχε κατηγορήσει για τα δικά του χυδαία αντισημιτικά, ομοφοβικά, αντιτσιπρικά τιτιβίσματα, τους συνεργάτες του: «θέλω να σας δηλώσω κατηγορηματικά ότι όλοι οι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα είχαν ως διαχειριστές, συνεργάτες σε αριθμό άνω των δεκαπέντε», υπονοώντας ο γενναίος Ελληναράς, πως ο ίδιος δεν τα είχε πληροφορηθεί μέχρι που ο εξουθενωτικά υβριζόμενος Τσίπρας («εγκληματίας»!), που κι αυτός υποκρινόταν πως δεν το ήξερε, τον έκανε Υπουργό και εύλογα βγήκαν στη φόρα!

Τρίτο κρούσμα αυτό του ευσεβή Νίκου Παππά, που έχει στενές σχέσεις με μητροπολίτες. Εδώ δεν χρειάζεται να πω σχεδόν τίποτα. Το twitter του και η προσπάθεια να το εξαφανίσει, είναι αρκετά, μαζί με μια αριστοτελική ρήση: «του αισχρού εστί το γελοίον μόριον» (‘Περὶ Ποιητικής’)

Νομίζω πως ο εύστοχος και περιπαικτικός (και σαν τέτοιος υπεράνω πολλών γραμματικών Κανόνων) όρος «εκτσογλανισμός», παρά τις βάσιμες γραμματολογικές αντιρρήσεις λογίου φιλοκυβερνητικού μπλόγκερ, στις οποίες παραπέμπω πιο κάτω, πρέπει να μπει στα λεξικά, ως απολύτως αναγκαίος σηματοδότης μιας εποχής συλλογικού πανικού. Η σύγκριση του όρου με την κακόηχη, ρατσιστική και εξαιρετικά κακόγουστη «εκπούστευση» του Καργάκου, από τον φιλοκυβερνητικό διαδικτυακό ειδήμονα, είναι άδικη, γιατί το τσογλάνι, δεν είναι όρος χυδαίος ή ρατσιστικός, όπως το δεύτερο συνθετικό του συγκεκριμένου λεκτικού προϊόντος του οπλοστασίου του πατριώτη συγγραφέα. Ο «εκτσογλανισμός» είναι όρος με άρωμα της καθ’ ημάς Ανατολής, που σέβεται την ιστορική διαδρομή του τόπου και παραπέμπει στις γλωσσικές επιδράσεις φίλου και γειτονικού λαού. Οι πολιτικές συμπάθειες δεν πρέπει να αλλοιώνουν τον επιστημονικό λόγω των λογίων. Κι εμείς δεν συμπαθούμε τον Βαγγέλη Βενιζέλο, αλλά ο γεφυρωτικός πολλών αντιθέσεων (δημοτική-καθαρεύουσα, αγνή ελληνική-μπασταρδεμένη με τούρκικα, κλπ) όρος που λάνσαρε, περιγράφει με τόση σαφήνεια τον κυβερνητικό πολιτικό πολιτισμό, που οι πολιτικά στρατευμένες γλωσσολογικές αντιρρήσεις χάνουν κάθε αξία. Η ουσία και το μήνυμα μιας λέξης, προέχουν  της ετυμολογικής αρμονίας της: («Ο εκτσογλανισμός του κ. Β. Βενιζέλου»):  «Ο εκτσογλανισμός χαρακτηρίστηκε γλωσσικό έκτρωμα, διότι συνειδητά συνδυάζει μια λόγια πρόθεση (εκ-) και έναν λόγιο τρόπο παραγωγής λέξεων (εκ+χ+-ισμός) με μια επιδεικτικά λαϊκή λέξη, σχεδόν χυδαία, και επιπλέον δάνεια». Διαφωνώ ριζικά και νομίζω πως η πολιτική καθημερινότητα επιβάλλει να επισημοποιηθεί ο όρος, με την όσο το δυνατόν συχνότερη χρήση του.

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

17 Responses to Οι φαλλοί και οι όρχεις της Θεοκρατίας του Τσιπροκαμενιστάν…

 1. Ο/Η Aκραίος Κεντρώος λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/216071/ferhofstat-se-tsipra-deixe-oti-eisai-igetis-kai-ohi-pseydoprofitis

  ΖΗΤΗΣΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
  Φερχόφστατ σε Τσίπρα: Δείξε ότι είσαι ηγέτης και όχι ψευδοπροφήτης

  Αρκετοί παριστάμενοι ευρωβουλευτές σχολίασαν πως με την ομιλία Φερχόφστατ ο Αλέξης Τσίπρας έδειχνε να νιώθει για πρώτη φορά άβολα.

  Πρέπει να κάνετε μεταρρυθμίσεις
  Μπορώ να έρθω στην Αθήνα και να σας βοηθήσω αν θέλετε
  Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το πελατειακό σύστημα όπως έκανε στο παρελθόν και το ΠΑΣΟΚ
  Μειώστε το κόστος στο Δημόσιο
  Μεταρρυθμίστε τον ιδιωτικό τομέα. Αυτός χρειάζεται τις τράπεζες
  Προτείνω τη μείωση των προνομίων στη χώρα σας
  Των προνομίων στους εφοπλιστές
  Των προνομίων της Εκκλησίας
  Των προνομίων των ελληνικών κομμάτων
  Των προνομίων των ελληνικών νησιών
  Πήρατε τις εκλογές, πήρατε το δημοψήφισμα, άρα είστε ο μόνος πολιτικός που μπορεί να βάλει ένα τέρμα σε αυτή την κατάσταση

 2. Ο/Η Aκραίος Κεντρώος λέει:

 3. Ο/Η Ένας λέει:


  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341429809-44341429809

  Το λούμπεν ήρθε για να μείνει

  Η γλώσσα του περιθωρίου, η γλώσσα της αδιαβάθμητης ανόδου, η γλώσσα των προσωπικών απωθημένων, η γλώσσα της αυτοϊκανοποίησης, έγινε κοινό εκφραστικό εργαλείο για κάποιους που ούτε στα όνειρά τους δεν φαντάστηκαν ότι θα γευτούν εξουσία. Και τώρα την επιβάλλουν στη δημόσια σφαίρα

  Ανδρέας Πετρουλάκης

  Σήμερα μπορεί ένα υπουργός να ανεβάζει στον λογαριασμό του γραβάτες με φαλλούς και να θεωρείται αστείο. Να αναδημοσιεύει άλλος υπουργός τη φράση «στ’ αρχίδια μας» για μέχρι τότε συνεργάτη του κρατικό λειτουργό και να είναι λαθάκι. Να επιτίθεται καθημερινά άλλος υπουργός στους πολιτικούς του αντιπάλους με ανορθόγραφα υβριστικά παραληρήματα, ποταμούς μείγματος μίσους και τεστοστερόνης και αυτό να θεωρείται καθημερινότητα.

  Oλοι αυτοί είναι υπουργοί ενός ανθρώπου που ασφαλώς τον χαρακτηρίζουν απολύτως. Ενός ανθρώπου που συνομιλεί με ηγέτες του κόσμου σε στάση βαρύμαγκα καφενόβιου, που στέκεται στους εθνικούς ύμνους σαν να περιμένει το τρόλεϊ, που μιλά στη Βουλή σαν πολιτικό κουτσαβάκι. Που κάνει αστεία του είδους «μη διαβάζετε εφημερίδες για να βρείτε την υγειά σας» , «αφού το πρόβλημα των προσφύγων είναι καθολικό, φέραμε τον προκαθήμενο των Καθολικών», και πολλά άλλα, κρύα μεν αλλά απολύτως ενδεικτικά ότι ποτέ δεν απέκτησε συναίσθηση του ρόλου που του ανατέθηκε και των προβλημάτων που διαχειρίζεται.

  • Ο/Η Po λέει:

   ευτυχώς κάποιοι αρχίζουν να νιώθουν/καταλαβαίνουν τον επερχόμενο εκτσογλανισμό, πριν είναι, αν δεν είναι ήδη, αργά…

 4. Ο/Η της πουτανιάς λέει:


  Εικόνες Σοκ. Παπάς έβγαλε το πέος του και παρενόχλησε κοπέλα σε λεωφορείο
  13 – Ιουν – 2017

 5. Μιλ παρντόν μοσιούδες μου αλλά για τον μάγκα που πολυκουβεντιάζει τα όργανά του λένε οι περπατημένες φίλες μου καθότι εγώ μικρά και ανήξερη (δεν επιτρέπω σχόλια), πως την έχει μικρή και soft

 6. Ο/Η Psycho λέει:

  Πάνω από 13.000 στο Thessaloniki Gay Pride

  17/06/2017


  Περισσότερα από 13.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Λευκό Πύργο και βάδισαν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του 6ου Thessaloniki Pride.

  Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν την στιγμή που η παρέλαση βρισκόταν στην οδό Τσιμισκή, όπου ομάδα 20-30 Χρυσαυγιτών Μέλη του Ιερού Λόχου (oμοφυλόφιλα ζευγάρια Θηβαίων στρατιώτών, τα αγράμματα και ανιστόρητα Χρυσάβγουλα το αγνοούσαν) προσπάθησαν να εμποδίσουν την διέλευσή της, αλλά τελικά απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, η συμμετοχή ξεπέρασε κατά πολύ τους περσινούς αριθμούς, ενώ υπήρξε προσέλευση και από όμορες χώρες.

  Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης, ο βουλευτής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, στελέχη του κόμματος και της νεολαίας του.

  Από τη Ν. Δ. παρέστησαν ο γραμματέας ειδικών πληθυσμιακών ομάδων Γιώργος Σταμάτης, η αναπληρώτρια γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, Μαίη Ζαννή, το μέλος πολιτικής επιτροπής Βίκυ Νάκου, ο διευθυντής πολιτικού συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ Αλέξανδρος Μίχας και ο τέως υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας Αντύπας Καρύπογλου.

  Στο σημείο του Λευκού Πύργου γίνεται το βράδυ συναυλία με το συγκρότημα Veggas

  http://news247.gr/eidiseis/mixani-tou-xronou/mhxanh-toy-xronoy-ieros-loxos-h-thrylikh-stratia-omofylofilwn-erastwn-poy-katatropwse-toys-spartiates.3998954.html

  Μηχανή του Χρόνου: Ιερός λόχος, η θρυλική στρατιά ομοφυλόφιλων εραστών που κατατρόπωσε τους Σπαρτιάτες

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Κύριος Πρόεδρος της Βουλής

  Ο σύζυγος της πρώην κυρίας Προέδρου

  Ο κύριος πρωθυπουργός

  με πόση μόρφωσις!

  και ήθος

  και φινέτσα

  και Savoir Vivre

 8. Ο/Η Ηγούμενος Αυνάνιος λέει:

  Το εθνικό κεφάλαιο Καμμένος,
  συνομιλεί με τον εθνικό δημοσιογράφο-θεσμό, Αυτιά

  http://www.newsit.gr/ellada/Kammenos-gia-Tsavoysogloy-As-erthoyn-sta-Imia-Na-do-pos-tha-fygoyn-meta/702915
  Θέση στην κόντρα Κοτζιά – Τσαβούσογλου παίρνει ο Πάνος Καμμένος και το θερμόμετρο παραμένει… ψηλά
  – «Αν θέλουν να έρθουν στα Ίμια, να δούμε. Θα φύγουν από εκεί;» είπε ο υπουργός Άμυνας!
  – «Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε άριστη κατάσταση και έτοιμες να απαντήσουν σε κάθε πρόκληση»
  – «Η Ελλάδα δεν έχει πρωθυπουργό τον Σημίτη και υπουργό τον Πάγκαλο που είχε τη θεωρία για τις σημαίες που τις παίρνει ο αέρας»…

 9. Ο/Η Po λέει:

  ΤΖΙΝΙ
  Γιάννης Κ. Πρετεντέρης

  Tο πρώτο ημίχρονο του εκλογικού κύκλου στην Ευρώπη έκλεισε προχθές στη Γαλλία με απόλυτη επιτυχία για την Ευρώπη. Μένει το δεύτερο ημίχρονο με τις γερμανικές εκλογές, τον Σεπτέμβριο. Η επιτυχία κινείται στα όρια του ανέλπιστου.
  Ποιος θα μας έλεγε αρχές του χρόνου ότι έξι μήνες αργότερα, το τζίνι του λαϊκισμού θα άρχιζε να επιστρέφει πίσω στο λυχνάρι! Αλλά έτσι αποφύγαμε τουλάχιστον την Ευρώπη του εφιάλτη. Ενώ κι η Ευρώπη του ονείρου αποδείχθηκε παραμύθι για ανόητους.
  Τρεις παρατηρήσεις.
  Πρώτον, ο αριστερός και δεξιός λαϊκισμός ηττήθηκαν στην Ολλανδία και στη γαλλική προεδρική εκλογή. Ακολούθως κατατροπώθηκαν στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές.
  Ακόμη και οι άγγλοι Συντηρητικοί πλήρωσαν βαρύ τίμημα που άνοιξαν την κερκόπορτα του Brexit.
  Το πολιτικό κλίμα άλλαξε εντυπωσιακά μέσα σε ένα εξάμηνο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εξέλιπε ο κίνδυνος. Ηττημένος εκλογικά, ο λαϊκισμός θα επιχειρήσει να πάρει ρεβάνς στους δρόμους.
  Δεύτερον, τα επιμέρους εκλογικά αποτελέσματα σταθεροποιούν το κυρίαρχο ευρωπαϊκό πλαίσιο.
  Οχι για να μην αλλάξει, προφανώς χρειάζεται αλλαγές – το τζίνι Τραμπ καραδοκεί. Αλλά για να αλλάξει σχεδιασμένα και συντεταγμένα.
  Φυσικά, οι σοβαρές αλλαγές χρειάζονται σοβαρές πολιτικές και σοβαρούς πολιτικούς.
  Οταν λοιπόν ο Μοσκοβισί αναρωτιέται στο Βερολίνο «Πόση Γερμανία αντέχει η Ευρώπη;», θα ήταν ίσως χρησιμότερο να αναρωτηθεί πόσους Μοσκοβισί και πόσους Τσίπρες αντέχει η Ευρώπη. Σίγουρα όχι πολλούς.
  Τρίτον, ο άξονας Δεξιάς – Αριστεράς αποδείχθηκε ανίκανος να διαμορφώσει και να αποκωδικοποιήσει τις εξελίξεις. Στις περισσότερες χώρες έχει πάρει τον δρόμο για τα παλιατζίδικα.
  Αν όλα πάνε καλά, οι δυο μεγαλύτερες χώρες (Γερμανία και Γαλλία) θα κυβερνώνται το φθινόπωρο από δύο «κεντρώους» συνασπισμούς στους οποίους θα συνυπάρχουν η Κεντροδεξιά και η Κεντροαριστερά.
  Εκεί οδεύουν σταδιακά οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Σε λύσεις ασφάλειας και σιγουριάς.

  Οσοι λοιπόν αρέσκονται να υποδύονται τους δεξιούς ή τους αριστερούς θα χρειαστεί να αναπροσδιορίσουν τις ταυτότητές τους μέσα στο υπαρκτό ευρωπαϊκό πλαίσιο αντί να μαϊμουδίζουν τους «ριζοσπάστες» και τους «πατριώτες».
  Διαφορετικά θα κάνουν απλώς θόρυβο στη γειτονιά.

  Διότι η προφανής εξέλιξη είναι ότι το ευρωπαϊκό σύστημα ανασυγκροτείται στη βάση των αρχών που το διαμόρφωσαν και το ανέδειξαν. Δεν δείχνει διάθεση να μετακομίσει στη Λατινική Αμερική, ούτε σε άλλο σημείο του πλανήτη.
  Ενώ η «άλλη Ευρώπη» που υπόσχονταν διάφοροι κομπογιαννίτες είναι σαν την αγάπη που κάπου υπάρχει «μα δεν ξέρω ποια ‘ναι/ μα δεν ξέρω πού».

  Απέναντι λοιπόν σε όσους απορρίπτουν «αυτήν την Ευρώπη», ορθώθηκε ισχυρός αντίλογος: αυτήν την Ευρώπη έχουμε, αυτή θα διαφυλάξουμε κι αυτήν καλούμαστε να βελτιώσουμε.

  Για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε.

  – See more at: http://www.tanea.gr/opinions/all-opinions/article/5453675/tzini/

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.athensvoice.gr/politiki/asygkratita-hydaioi-i-atherapeyta-ilithioi

  Ασυγκράτητα χυδαίοι ή αθεράπευτα ηλίθιοι;
  Πολλοί από σας δεν μπορείτε να αποφασίσετε
  …ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ
  ΜΑΝΟΣ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΣ
  21.06.2017

  25 Σχόλια

  Όταν συναντάς κάποιον που πρόσφατα είχε πάρε-δώσε με αυτή την αρρώστια που δεν θέλεις ούτε το όνομά της να πεις, και δεν είναι ο κολλητός σου που ξενύχτησες στο πλάι του, του λες ένα «περαστικά» ή ένα «σιδερένιος». Δεν προσπαθείς να αστειευτείς λέγοντας «πού ’σαι μωρή αρρώστια» ή «καρκίνος, ε; Εγώ σε είχα για υδροχόο» ή «βλέπω ότι έχεις αδυνατίσει. Μην ανησυχείς, εδώ θα σε ταΐσουμε». Το ότι ο Αλέκσης ο Τσίπρας το έκανε, δεν ήταν έκπληξη. Ήταν όμως άλλη μια αφορμή να αναρωτηθώ αν οι άνθρωποι που κυβερνούν τη χώρα είναι τέρμα χυδαίοι ή τέρμα ηλίθιοι, και να υποβάλω τον εαυτό μου σε ένα ακόμα ψευτοδίλημμα.

  Πριν από λίγες μέρες ο υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Μπαλάφας, αναφερόμενος στο φόνο του 11χρονου στο Μενίδι έκανε λόγο για «στραβή» που έκατσε στην κυβέρνηση κάνοντάς μας να καταλάβουμε πως στραβή δεν είναι μόνο να σου σπάει το τακούνι, να σου σκίζεται το παντελόνι ή να βρίσκεις μια γρατζουνιά στο καινούργιο σου αυτοκίνητο, αλλά και ο ξαφνικός θάνατος ενός παιδιού από τη σφαίρα ενός κουμπουροφόρου γουρουνιού (ζητώ συγγνώμη από τα συμπαθή τετράποδα που ποτέ δεν διανοήθηκαν να βαρέσουν μπαλωθιές μπας και δώσουν κάποιο περιεχόμενο στην κενή ύπαρξή τους).

  Δυο-τρία 24ωρα αργότερα, στον λογαριασμό του τουίτερ του ανθρώπου που είναι επικεφαλής του υπουργείου της Άμυνας ανεβαίνει η φωτογραφία μιας γραβάτας με χαμογελαστά πουτσάκια. Ήταν μια στιλιστική πρόταση στον πρωθυπουργό και συνέταιρό του; Ήταν μια λεπτομερής καταγραφή όλων όσων κέρδισε η χώρα στη διαπραγμάτευση; Ήταν κάποιος τύπος μενού; Κανείς δεν ξέρει. Μπορεί ούτε ο ίδιος ο υπουργός, ο οποίος κατέβασε το τουίτ λέγοντας πως υπεύθυνο για την έκθεση των χαμογελαστών φαλλών ήταν «το παιδί». Ποιο «παιδί» δεν διευκρίνησε, αλλά από εκείνο το βράδυ που καταλάβαμε πως υπουργός της Άμυνας είναι ένας τύπος στου οποίου τον λογαριασμό μπορεί να μπει ένα «παιδί» που άμα γουστάρει μπορεί να ανεβάσει και καμία τουρκική σημαία να φλέγεται, κοιμόμαστε καλύτερα.

  Την επόμενη μέρα παραιτείται ο διευθύνων σύμβουλος της Κυβερνητικής Τηλεόρασης, ο Λάμπης ο Ταγματάρχης. Ένα τρολ τουιτάρει «Παραιτήθηκε λέει ο Ταγματάρχης από την ΕΡΤ. Στ’ αρχίδια μας» και ο Νικόλας ο Παππακός, ίσως για να μην υπάρξει καμία αμφιβολία και για τα αισθήματα των δικών του υπουργικών όρχεων, κάνει ριτουίτ. Στη συνέχεια και μετά από πολύ κράξιμο, ισχυρίστηκε ότι το ριτουίτ του ήταν ένα «ανθρώπινο λάθος» για να μην μπερδευτούμε και πιστέψουμε πως ήταν ένα λάθος γαϊδουρινό ή χοιρινό ή μοσχαρίσιο.

  Χθες, ο υπουργός παιδείας μπάρμπα Μυτούσης ισχυρίστηκε πως ο λόγος που το έγκλημα ζει και βασιλεύει στο ΑΠΘ είναι επειδή «το φοιτητικό κίνημα δεν είναι αρκετά ρωμαλέο». Δεν ξέρω ακριβώς πόσο ρωμαλέο θέλει το φοιτητικό κίνημα ο υπουργός, αλλά μάλλον το θέλει τόσο ώστε να μπορεί να δημιουργήσει Φοιτητικά Τάγματα Ασφαλείας που θα παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους (ή και στα λοστάρια τους) και θα επιβάλλουν τη θέλησή τους στους αποκλίνοντες από όσα το Κίνημα ορίζει.

  Την ώρα που ο Γαβρόγλου παρακινούσε σε οργανωμένη αυτοδικία, ο γενναίος Φίλης χαρακτήριζε τον «πυρήνα» της πολιτικής της κυβέρνησης νεοφιλελεύθερο. Φυσικά, το έκανε με το πορτοφόλι του παχύ-παχύ από τα μισθά που χαρίζει η ψήφος στην πολιτική αυτή, γιατί ο γενναίος Φίλης είναι Αριστερός, δεν είναι κανά κορόιδο. Ακριβώς όπως και ο Σκουρλέτης. Ο υπουργός που μας ενημέρωνε ότι «η έκβαση των αντιφατικών πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ είναι αβέβαιη» ξεχνώντας να διευκρινίσει πως η αβεβαίοτητα δεν αφορά τον ίδιο, καθώς ο Σκουρλέτης ζει με τη βεβαιότητα της εξουσίας την οποία φροντίζει να απολαμβάνει στην υγειά των κορόιδων και της αβεβαιότητας από την οποία πηγάζει η εξουσία του.

  Φαντάζομαι πως πολλοί από σας δεν μπορείτε να αποφασίσετε αν τα παραπάνω είναι παραδείγματα πρωτοφανούς χυδαιότητας ή απύθμενης πνευματικής ανεπάρκειας. Ευτυχώς δεν χρειάζεται. Είναι και τα δύο. Γιατί χρειάζεται να είσαι φοβερά χυδαίος άνθρωπος για να θέλεις να πεις και να κάνεις όλα αυτά που λένε και κάνουν τα στελέχη και οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αλλά πρέπει να είσαι και εξαιρετικά ανεπαρκής πνευματικά για να αποκαλύπτεις με τετοια επιμονή και μεθοδικότητα τη χυδαιότητά σου. Και μπράβο σου!

  *Όλα όσα αναφέρονται στο κείμενο αφορούν την ειδησεογραφία της περασμένης εβδομάδας. ΝΑΙ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΜΟΛΙΣ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΚΑΙ ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!

  • Ο/Η Po λέει:

   κ. Λασκαράτε, με τον Βουλαρινό που μας ανεβάσατε, θα μας πουν δεξιούς φιλελέ.
   Αριστεροί είναι, δεν είναι κορόιδα…
   😉

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο Βουλαρινός κινείται κάποια χιλιόμετρα αριστερότερα από τον Τσίπρα, τουλάχιστον σε αυτό το άρθρο!

 11. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  http://www.lifo.gr/articles/titivismata_blogs/149241

  MINIMALISM IS FOR PUSSIES

  Η χυδαιότητα ως ιδεολογία και καταφύγιο Τρία πρόσφατα κρούσματα κυβερνητικής κατρακύλας που δίνουν το στίγμα του πολιτικού κλίματος που θέλουν να επιβάλουν 19.6.2017 | 09:00

  Aπό τον aNameToCome

  Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστούσε την κύριο Ταγματάρχη για την προσφορά του στο τιτάνιο έργο επαναλειτουργίας της ΕΡΤ και στα καπάκια έκανε αναπαραγωγή τουί που έγραφε επί λέξει: «Στα αρχίδια μας που παραιτήθηκε ο Ταγματάρχης». Επειδή ο κύριος Νίκος δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα για το ήθος του, όλοι έμειναν άναυδοι από το γεγονός. Στα κάγκελα πάλι οι πολέμιοι της κυβέρνησης άρχισαν να σκούζουν ότι δεν είναι δυνατόν υπουργός της κυβέρνησης να επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά και άλλα τέτοια φλώρικα, και έτσι το επίμαχο τουί σβήστηκε. Ο κύριος Παππάς έγραψε στο Twitter ότι επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος, και στο τσακ απέφυγε τον όρο στιγμιαίο λάθος που είχε χρησιμοποιήσει ο δημοφιλής τραγουδιστής Πασχάλης για ένα δικό του λάθος που όλοι θυμόμαστε. Πηγή: http://www.lifo.gr

  Γιατί ο Πάνος είναι λαϊκό παιδί, και αυθόρμητο. Και ντόμπρο. Ε, όχι και τόσο πολύ βέβαια αν κρίνουμε ότι εντός ολίγου ο Υπουργός έγραψε ότι η ανάρτηση έγινε από τον γιό του και την διέγραψε. Οι περισσότεροι πατεράδες ακόμα κι αν ο γιος τους έκανε όντως τέτοια μαλακία, θα προσπαθούσαν να τον καλύψουν, όχι να τον βγάλουν στη σέντρα αλλά φαίνεται ότι άνθρωποι μαρτύρησαν στη Μακρόνησο για να κυβερνάει σήμερα ένας τύπος που κάνει καζούρα στους πολιτικούς του αντιπάλους ανεβάζοντας γραβάτες με πουτσάκια και ρίχνοντας το μετά στο γιό του.

 12. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  http://www.lifo.gr/articles/titivismata_blogs/161523

  MINIMALISM IS FOR PUSSIES

  Ο ελέφαντας στην κυβέρνηση Όσο και να παριστάνεις ότι δεν τον βλέπεις, οι πορδές του δεν θα σου επιτρέψουν να τον αγνοήσεις

  Πιο πριν, πας με την Jaguar του πρέσβη για ψώνια σε λουσάτο πολυκατάστημα και όταν σε τσιμπάνε ρίχνεις την ευθύνη στην κόρη σου λέγοντας ότι έχεις πάει να της ψωνίσεις μια Barbie, προφανώς την Barbie-Τρότσκι. Γενικώς αυτή η τακτική να βάζεις μπροστά τα παιδιά σου όταν χρειάζεται όπως τις προάλλες που πόσταρε γραβάτες με πέη και όταν τον κράξανε τα έριξε στον γιό του, είναι ιδιαίτερα επαναστατική και δείχνει άντρα με μπέσα και αξιοπρέπεια.

  Το κύριο χαρακτηριστικό όμως των εκλογών είναι η θριαμβευτική είσοδος του ξενοφοβικού AfD στη Βουλή που ξύπνησε αναμνήσεις και συνειρμούς που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε. Ένα λαϊκίστικο, ακροδεξιό μόρφωμα με τεράστιες ομοιότητες με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. Γι’ αυτό το λόγο, οι οδυρμοί των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη ενώ συγκυβερνούν με αυτούς τους τύπους είναι κάτι παραπάνω από προκλητικοί. Εκτός αν εσένα σε πείθει ένας τύπος που ανησυχεί για την ακροδεξιά αλλά αγκαλιάζεται με τον Καμμένο οπότε μπράβο σου. Πηγή: http://www.lifo.gr

 13. Ο/Η Κρουπιέρης της βασίλισσας λέει:

  Τι κάνει ο άεργος για την βουλευτική αποζημιωσάρα του, το αμάξι, τους γραμματείς, τη δύναμη και τη δόξα

  http://politika-gr.blogspot.gr/2017/09/blog-post_207.html

  https://emvolos.gr/barbie-zari-ke-velouchioti-ari-grafi-o-nikos-g-sakellaropoulos/

  Barbie – ζάρι και Βελουχιώτη Άρη… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
  25/09/2017

  Λίγες ημέρες πριν τη σημερινή έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για τα καμώματα του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον ισοβίτη ναρκέμπορο, θα περίμενε κάποιος από τον Πάνο Καμμένο να είναι πιο εγκρατής. Η υπόθεση αυτή είναι εξαιρετικά σοβαρή και μπορεί να κλονίσει –ήδη το κάνει- ολόκληρη την κυβέρνηση.

  Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
  Το τι θα συμβεί στη Βουλή, θα το δούμε και θα το κρίνουμε.

  Εκείνο όμως που είναι ακατανόητο, είναι αυτό που αποκαλύφθηκε με τον Πάνο Καμμένο στο καζίνο, να παίζει στη ρουλέτα μεγάλα χρηματικά ποσά.

  Και μάλιστα μετά τις άλλες φωτογραφίες στις οποίες εικονίζεται να χρησιμοποιεί κρατικό αυτοκίνητο (της πρεσβείας στο Λονδίνο) για να κάνει τα προσωπικά του ψώνια και μια… κούκλα Barbie!

  Επιπολαιότητα; Αλαζονεία; Πάθος; Κουταμάρα; Αίσθηση ότι ουδείς θα του πει το παραμικρό αφού χωρίς εκείνον δεν υπάρχει κυβέρνηση;

  Ποιος ξέρει;

  Η ουσία είναι ότι με τη νέα αποκάλυψη ο υπουργός και συγκυβερνήτης αποδεικνύεται ιδιαιτέρως άστοχος, άτυχος και κάλλιστα μπορεί ν’ αναφωνήσει «πάλι ντόρτια ύφερα»;

  Ο Καμμένος για μια ακόμη φορά έχασε. Όχι στο καζίνο, μα στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας.

  Μαζί του κι οι αρχάγγελοι της κάθαρσης κι οι πολέμιοι της ανηθικότητας, απώλεσαν οριστικά κι αμετάκλητα κάθε ίχνος του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος που είχαν.

  Η φωτογραφία του Καμμένου στο Καζίνο, είναι αποτύπωση της σημερινής κυβέρνησης.

  Μιας κυβέρνησης που ενώ έχει οδηγήσει στην ανέχεια τους Έλληνες, διαθέτει υπουργούς που πάνε στους ναούς του τζόγου και καταθέτουν μεγάλα ποσά, δυσθεώρητα με το πόθεν έσχες τους

  Κι ο πρωθυπουργός σιωπά. Qui tacet consentit! Τουτέστιν, ο σιωπών αποδέχεται (συναινεί).

  Κι ας ξέρει ότι ο υπουργός του υπέπεσε σε βαρύτατο ποινικό αδίκημα, αφού ο νόμος απαγορεύει σε δημόσιο υπάλληλο να περάσει τις πόρτες ενός καζίνο. Πόσο μάλλον για υπουργό και συμφώνως με τον κανονισμό του υπουργικού συμβουλίου.

  Η φωτογραφία του Πάνου Καμμένου στο καζίνο είναι ταπεινωτική για όλη την κοινωνία, για όλους όσοι πένονται εξ αιτίας των πολιτικών επιλογών του.

  Δημιουργεί νομικό αλλά πρωτίστως ηθικό και πολιτικό θέμα.

  Ο Καμμένος δεν θα μπορούσε να σταθεί λεπτό αν ήταν υπουργός μιας κανονικής ευρωπαϊκής χώρας. Μα δυστυχώς για όλους μας, δεν είμαστε κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Με συμπεριφορές σαν αυτή, είμαστε μια βαθιά τριτοκοσμική χώρα της υποσαχάριας Αφρικής.

  Κι αυτή η κυβέρνηση είναι ικανή να μας πει ότι ο υπουργός πήγε στο καζίνο για να κερδίσει και να τοποθετήσει τα κέρδη στην εξυπηρέτηση του χρέους! Είναι ικανοί να μας πουν ότι εμείς που αντιδρούμε είμαστε υπηρέτες της λέσχης Μπίλντερμεργκ ή της Μέρκελ ή γερμανοτσολιάδες…

  Σιγά μην μάθουν τώρα τι εστί τσίπα! Άλλωστε, η μόνη περίπτωση να χάσει ο Καμμένος την καρέκλα του είναι να την παίξει στο καζίνο…

  Σκέφτομαι, όμως, τι θα συνέβαινε αν κάποιος από την κυβέρνηση των επάρατων σαμαροβενιζέλων είχε συλληφθεί να τζογάρει σε καζίνο! Σκέφτομαι τι θα είχε συμβεί αν με πρωθυπουργό τον Σαμαρά, ο συγκυβερνήτης του Βενιζέλος μιλούσε με ισοβίτες ή πήγαινε και τα ακουμπούσε στα καζίνο!

  Σκέφτομαι, επίσης, ότι κάποτε επί εποχής Σημίτη είχε «συλληφθεί» να παίζει φρουτάκια σε επαρχιακό μαγαζί τζόγου (Πάτρα) ο βουλευτής Αλέκος Χρυσανθακόπουλος. Κι αποπέμφθηκε πάραυτα.

  Τώρα; Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου!

  Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η κοινωνική συνείδηση φθίνει συνεχώς.

  Η επανάσταση να είναι καλά…

  Και κάτι τελευταίο:

  Ο Πάνος Καμμένος μας έλεγε (Ιανουάριο2013) ότι δεν έχει να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ.

  Προφανώς κατάφερε και στάθηκε στα πόδια του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.