Η κα Ακριβοπούλου δεν είναι ανώνυμη μοδίστρα

[ Η κυβερνητική ευτέλεια ως πολιτικός λόγος]

Ο βασικός εταίρος της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Καμμένος, υποδέχεται την συμφωνία στο Eurogroup με μία γραβάτα με πέη, το γεγονός δεν αποτελεί, σε μας εδώ τουλάχιστον, έκπληξη· έχουμε ήδη πολλές φορές επισημάνει το ποιόν του υπουργού Άμυνας. Όμως, το ζήτημα πήρε διεθνείς διαστάσεις, έκανε το γύρο της Ευρώπης· σχολιάστηκε αρνητικά από τα εγκυρότερα ξένα μέσα και η κυβέρνηση δεν βρήκε λέξη να πει ή να καταδικάσει τη επαίσχυντη πράξη του. Αυτό δείχνει και το ποιόν των ανθρώπων που μας κυβερνούν.

Το δεύτερο «επεισόδιο» είναι του υπουργού προπαγάνδας συνδρόφου Νίκου Παππά που έκανε retweet ενός χρήστη που σχολίαζε την παραίτηση Ταγματάρχη από την ΕΡΤ και ο σύνδροφος Παππάς αντέδρασε γράφοντας: «Παραιτήθηκε λέει ο Ταγματάρχης από την ΕΡΤ. Στα α@@@@@α μας»! – Ασχολίαστο.

Δεν θα πω κάτι για τη φαιδρή συμπεριφορά του συνδρόφου Πολάκη, διότι η αισχρότητα των δηλώσεών του έχει γίνει για τους σοβαρούς σκεπτόμενους ρουτίνα, και εθισμός/must για τα εναπομείναντα αμνοερίφια που τον χειροκροτούν.

Μέσα απ’ όλη αυτή την απροκάλυπτη παραδοχή της ευτέλειας του πολιτικού λόγου, φυσικό είναι να αποθρασυνθούν και φαιδροί φιλοκυβερνητικοί σχολιαστές δημοσιογράφοι, όπως η κα Ακριβοπούλου.

Για την τελευταία, το ζήτημα δεν είναι απλό. Η κα Ακριβοπούλου δεν είναι η ανώνυμη μοδίστρα που έχει την συνταγματικά κατοχυρωμένη ιδιωτική άποψη και να αναρτά ό,τι επιθυμεί. Η κα Ακριβοπούλου είναι δημοσιογράφος, σχολιάστρια και παρουσιάστρια της, έστω κατ’ επίφαση, «δημόσιας» τηλεόρασης. Η εν λόγω δημοσιογράφος πληρώνεται με χρήματα των φορολογουμένων, δηλαδή από όλους εμάς για να ενημερώνει, όσο αντικειμενικά (λέμε και καμιά ανοησία) πάλι εμάς. Η κυρία πληρώνεται από τις δ ι κ έ ς μας, υποχρεωτικές μάλιστα, εισφορές και οφείλει να σέβεται το δημόσιό της ρόλο, να σέβεται την πηγή απ’ όπου προέρχεται ο μισθός της. Η πηγή των απολαβών της είμαστε εμείς· οι (με το στανιό έστω) φορολογούμενοι.

Η κα Ακριβοπούλου ανέβασε φωτογραφία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επαιτεί για εκλογές. Πράξη απαράδεκτη δεοντολογικά και πολιτικά. Η πράξη δικαίως προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ που ζήτησε την απόλυσή της –αν και θα μπορούσε να αντιδράσει με ένα καλύτερο και σαφέστερο Δελτίο Τύπου, για να καταλαβαίνει ο κόσμος περί τίνος πρόκειται. Όμως αυτό δεν μας αφορά.

Μας αφορά όμως η απαράδεκτη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να πράξει τα δέοντα (να την απολύσει!) προς την κα Ακριβοπούλου και να καταδικάσει την απαράδεκτη πράξη της, απάντησε με χυδαία υποκρισία, δικαιώνοντας απολύτως την απορία της συνδρόφισσας με τα γεμιστά: «δηλαδή, απατεώνες είμαστε;»

Η απάντηση/ανακοίνωση της υπεύθυνης αριστερής κυβέρνησης προς τη ΝΔ:
«Είναι πρωτοφανές για ένα κόμμα να ζητά, μέσω ανακοίνωσης, την απόλυση δημοσιογράφου, και μάλιστα για ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης […] η νοοτροπία της φίμωσης και της λογοκρισίας της αντίθετης άποψης, με κορυφαία πράξη το επαίσχυντο ‘μαύρο’ στην ΕΡΤ παραμένει βαθιά ριζωμένη αντίληψη για το κόμμα της ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, όσο κι αν ορκίζεται, κατά τα άλλα, στον φιλελευθερισμό».

Δηλαδή «και στην κορφή κανέλα».

Ντροπή.

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

7 Responses to Η κα Ακριβοπούλου δεν είναι ανώνυμη μοδίστρα

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η Ακριβοπούλου δεν δημοσιογραφεί σε ιδιωτικό μέσο.
  Πληρώνεται και από τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

  Σε μια πολιτική εκπομπή διαλόγου, ως προσκεκλημένη, θα μπορούσε ασφαλώς να πει με ευπρέπεια τη γνώμη της.
  Στο twitter επίσης μπορεί να εκφράζεται, μέσα όμως στα όρια της στοιχειώδους καλής αγωγής και ευπρέπειας.
  Αυτό το φωτομοντάζ επιπέδου σχολής κομμωτριών, δεν έχει ίχνος αισθητικής, καλού γούστου, ευπρέπειας και δεν μεταδίδει το ελάχιστο πολιτικό μήνυμα.
  Αν η κυρία αυτή διαφωνεί με το αίτημα των εκλογών (κι εγώ διαφωνώ) ας επιχειρηματολογήσει.
  Μια δημοσιογράφος κρατικού μέσου, δεν μπορεί να επιδεικνύει τόση εμπάθεια και φτήνια κατά ενός θεσμικού προσώπου.
  Υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό να του ασκήσει έλεγχο και σοβαρή, τεκμηριωμένη και δημοσίως επωφελή κριτική.

 2. Ο/Η Παππάς και Παππάς λέει:

 3. Ο/Η atheofobos λέει:

  Ο πολιτικός λόγος των ΑΝΕΛ από την εποχή του αλήστου μνήμης υπουργού τους Χαϊκάλη είναι καίριος και σαφής και εκφράζεται, για να είναι κατανοητός από τους ψηφοφόρους τους, με ένα ή πολλά πέη.
  Αφ΄ετέρου το χρώμα που προφανώς χαρακτηρίζει τους πούρους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ είναι σαφώς το μπλέ.
  Τον συνδυασμό αυτών των δύο στοιχείων επεξηγεί πλήρως το slamg.gr στο αντίστοιχο λήμμα του.
  https://www.slang.gr/lemma/92-poutses-mple
  1-Μαλακίες, πίπες, αρλούμπες, ψέμματα
  2- Έτσι περιγράφουμε μία κατάσταση στριμόκωλη, δύσκολη, που δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα (εκτόνωση)

 4. Ο/Η Elias λέει:

  Η Ακριβοπούλου καλά κάνει και λέει τη γνώμη της, ακόμα και αν εγώ διαφωνώ κάθετα μαζί της. Το ερώτημα είναι γιατί εγώ πρέπει να πληρώνω να την ακούω? Το πρόβλημα του αυταρχισμού του κρατισμού (γιατί αυταρχισμός είναι να παίρνεις χρήματα από ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη για να βγάλεις στον αέρα σκουπίδια όπως η Ακριβοπούλου), δεν είναι ακόμα περισσότερος αυταρχισμός, δηλαδή η φίμωση της Ακριβοπούλου (γιατί αυταρχισμός είναι και αυτό). Η λύση είναι να έχει τη δυνατότητα ο κάθε χρήστης να επιλέγει πως θα ξοδέψει τα χρήματα του. Αν του αρέσει η Ακριβοπούλου, ας πληρώσει (μέσω διαφήμισης , συνδρομής κλπ) να την ακούσει. Αν δε του αρέσει όμως να μπορεί να μην πληρώσει.

  Το ίδιο ισχύει και για την παιδεία, και για την υγεία και για όλα.

 5. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

  Ως γνωστόν, ο κύριος όγκος τής ΠαΣοΚικής «σαβούρας» κατέληξε στο ΣυΡιζΑ – ok υπάρχουν και κάποιοι που έμειναν, ενώ κάποιοι άλλοι πήγαν στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» (ο Βασίλης Ραφαηλίδης έλεγε ότι ο λαϊκισμός είναι μορφή φασισμού) και όχι μόνο. Παίρνοντας τους, λοιπόν, οι συγκυβερνώντες, επόμενο ήταν να αποκτήσουν και τη χυδαία φρασεολογία τής φυλλάδας «Αυριανή».

 6. Ο/Η Κεντροδεξιός λέει:

  http://www.antinews.gr/action.read/politiki/nd-ekkofantiki-i-siopi-kammenou-kontoni/2.116615
  8/06/2017 18:30
  ΝΔ: Εκκωφαντική η σιωπή Καμμένου – Κοντονή
  Να απαντήσουν με σαφήνεια καλεί η Νέα Δημοκρατία τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, με αφορμή δημοσίευμα που τους εμπλέκει στην υπόθεση του πλοίου NOOR1, το οποίο μετέφερε ναρκωτικά.

  (….)

  Ποτάμι: Τεράστιο σκάνδαλο η εμπλοκή Καμμένου σε συνομιλίες με ισοβίτες

  Με ανακοίνωση του το Ποτάμι, ζητά η υπόθεση να έρθει στη Βουλή και από την κυβέρνηση να κινήσει τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Μάλιστα στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, η εμπλοκή του υπ. Άμυνας σε συνομιλίες με ισοβίτες αποτελεί από μόνη της τεράστιο σκάνδαλο.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποταμιού αναφέρει τα ακόλουθα:

  «Η εμπλοκή του κ. Καμμένου σε συνομιλίες με ισοβίτες αποτελεί από μόνη της ένα τεράστιο σκάνδαλο. Το σκάνδαλο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο από τη στιγμή που ο ίδιος παραδέχεται την ανάμειξή του. Με ποια αρμοδιότητα ο Υπουργός Άμυνας εμπλέκεται στην κατάθεση σε μια υπόθεση που αφορά στη διακίνηση ναρκωτικών; Περιμένουμε απαντήσεις. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη εάν η ίδια δεν κινήσει στη Βουλή τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ώστε η υπουργική ασυλία να μην αποτελεί εμπόδιο για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

 7. Ο/Η Red λέει:

  http://www.iskra.gr/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CE%BB/

  Παραιτήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ όλα τα μέλη της οργάνωσης του στην Εθνική Ασφαλιστική, λόγω ξεπουλήματος της τελευταίας
  Από Iskra – 15/06/20170

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.