Η Ζωή Βισίνσκι κατά του Γερμανού πρέσβη στο Δίστομο

[Απίστευτη κίνηση της Εθνικής μας Μουρλής κατά του Γερμανού πρέσβη στο Δίστομο. Επενέβη ο Γλέζος]

Ένα γραφικό περιστατικό έλαβε χώρα στην επίσημη τελετή μνήμης του Δήμου Διστόμου για την επέτειο της σφαγής από τους Ναζί.

H τέως πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Βισίνσκι, επιχείρησε να εμποδίσει τον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι, στη διάρκεια της τελετής μνήμης του Δήμου Διστόμου, για την επέτειο της σφαγής από τους ναζί. Επενέβη ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος πήρε από το χέρι τον Γερμανό πρέσβη, προκειμένου εκείνος να μπορέσει να καταθέσει το στεφάνι του.

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

30 Responses to Η Ζωή Βισίνσκι κατά του Γερμανού πρέσβη στο Δίστομο

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Πόση αγανάκτηση και οργή δείχνει η αντίδραση της κόρης Κωνσταντοπούλου-Αλεξίου!

  Για τους κακούς Γερμανούς που κουβαλούν το προπατορικό αμάρτημα όσων ψήφισαν τον Χίτλερ, μας έχει πει τη γνώμη της.
  Είναι καιρός να μας πει τη γνώμη της και για τους απογόνους των Ελλήνων του 1922, που δεν φτάνουν όσα έκαναν στην εισβολή τους στην Τουρκία, έλεγαν και Τουρκόσπορους και κυνηγούσαν αμείλικτα του Ρωμιούς Χριστιανούς πρόσφυγες, που εξ αιτίας τους έχασαν τα πάντα και κατάντησαν ικέτες του ανύπαρκτου ελέους τους

  http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=145158

  Λιάκος Αντώνης

  Τι αποκαλύπτουν τα γαλλικά στρατιωτικά αρχεία

  Ο πόλεμος μέσα από τις εκθέσεις των αξιωματικών, οι αναφορές στις πολιτικές διαφωνίες στο ελληνικό μέτωπο, οι βιαιοπραγίες και ο φάκελος της Σμύρνης
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/09/2002 00:00

  …………………………

  * Οι ελληνικές βιαιότητες

  Οι ελληνικές βιαιοπραγίες εναντίον του μουσουλμανικού πληθυσμού σημειώνονται στα αρχεία σε τέσσερις περιπτώσεις. Η πρώτη αφορά την απόβαση του ελληνικού στρατού στη Σμύρνη. Αναφέρεται τριήμερη λεηλασία των τουρκικών καταστημάτων και έκτροπα εναντίον του μουσουλμανικού πληθυσμού χωρίς ο ελληνικός στρατός να παρέμβει για να αποκαταστήσει την τάξη (αναφορά 1.6.1919). Η δεύτερη περίπτωση αφορά τους βομβαρδισμούς ανοχύρωτων τουρκικών χωριών στην Προποντίδα και στον Πόντο από ελληνικές κανονιοφόρους με πολλά θύματα και καταστροφές σπιτιών (τηλεγρ. 16.4.1921 και 15.6.1921). Η τρίτη αφορά την περίπτωση της Νικομήδειας/Izmit: «Η ελληνική φρουρά εκκένωσε την Ιζμίτ τη νύχτα της 27/28 Ιουνίου 1921 αφού επιβίβασε στα πλοία τον ελληνικό πληθυσμό. Οι έλληνες στρατιώτες πυρπόλησαν ένα μέρος της πόλης, έσφαξαν μουσουλμάνους και διέπραξαν πολυάριθμες υπερβολές» (τηλεγρ. 29.6.1921). Σε άλλη αναφορά: «Οι πυρπολήσεις, οι σφαγές, οι βιασμοί και οι λεηλασίες στις μουσουλμανικές συνοικίες της Ιζμίτ κράτησαν από 24 ως 27 Ιουνίου. Τις διέπραξαν Αρμένιοι που τους χρησιμοποίησαν οι Ελληνες και έλληνες στρατιώτες και ναύτες. Ο λοχαγός Delord είδε με τα μάτια του 64 πτώματα, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι με τα χέρια δεμένα στην πλάτη, τα αφτιά κομμένα και έχοντας διάφορα ίχνη αγριοτήτων. Παρενέβη με μεγάλο θάρρος, έσωσε 4.000 μουσουλμάνους που κατέφυγαν σε γαλλικό σχολείο και στην καθολική εκκλησία. Οι Ελληνες έκαψαν και εβραϊκά σπίτια» (τηλεγρ. 1.7.1921). Πυρπολήθηκαν επίσης και όλα τα μουσουλμανικά χωριά της νότιας ακτής του κόλπου της Νικομήδειας (τηλεγρ. 2.7.1921). Αναφορικά με τους εβραίους, σε άλλη αναφορά σημειώνεται «γενική έξοδος εβραίων και καθολικών παρά τις διαβεβαιώσεις του τουρκικού στρατού» (18.9.1922).

  Η τέταρτη περίπτωση με τις πιο εκτεταμένες καταστροφές αφορά την υποχώρηση μετά την ήττα στον Σαγγάριο. Σε τηλεγραφήματα από τις 5 ως τις 8 Σεπτεμβρίου αναφέρεται ότι οι μουσουλμανικές συνοικίες των πόλεων Αφιόν Καραχισάρ και Εσκί Σεχίρ καθώς και μεγάλος αριθμός χωριών πυρπολήθηκαν συστηματικά. Σε μερικά μέρη όλοι οι κάτοικοι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, πυρπολήθηκαν ζωντανοί μέσα στα τζαμιά. Οι πληροφορίες αυτές, κατά τις αναφορές, προήλθαν από καθολικούς μισιονάριους και από εκπροσώπους αμερικανικών και ευρωπαϊκών ανθρωπιστικών οργανώσεων που δρούσαν στην περιοχή. Ο επικεφαλής της καθολικής αποστολής μάλιστα έγραψε στην αναφορά του ότι «εξαιτίας αυτών των φρικαλεοτήτων οι Ελληνες έχασαν κάθε δικαίωμα να μιλούν για τουρκικές βαρβαρότητες» (τηλεγρ. 8.9.1922). Η συγκέντρωση γυναικοπαίδων στα τζαμιά και η πυρπόλησή τους έγινε ένα μείζον θέμα την εποχή αυτή. Ο γάλλος στρατιωτικός απεσταλμένος στην Κωνσταντινούπολη έγραψε προς το Παρίσι στις 8.9.1922: «Οι Ελληνες δίνουν στην πάλη αυτή ένα χαρακτήρα ανεξήγητο και δύσκολα θα αποφευχθούν τα αντίποινα», και ζήτησε από την κυβέρνησή του να παρέμβει στην Αθήνα ώστε να σταματήσουν οι «βλακώδεις και εγκληματικές αντεκδικήσεις». Ο γάλλος πρόεδρος Πουανκαρέ έστειλε στις 28.9.1922 ένα τηλεγράφημα προς τους πρεσβευτές της χώρας του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στο οποίο έγραφε: «Οι Ελληνες κατέστρεψαν τις πόλεις και τα χωριά της Ανατολίας κατά την αποχώρησή τους. Χρειάζεται να εμποδιστούν ώστε να μην καταστρέψουν και τις πόλεις της Αν. Θράκης».

  * Οι αναφορές για την πυρκαγιά

  Ενας ογκώδης φάκελος με αναφορές και τηλεγραφήματα αφορά την καταστροφή της Σμύρνης. Ανάμεσα στους πρόσφυγες ήταν γάλλοι πολίτες, παλαιοί προστατευόμενοι της Γαλλίας, Γαλλολεβαντίνοι και μισιονάριοι. Εκείνο όμως το οποίο ενδιέφερε τις γαλλικές αρχές ήταν να μάθουν ποιοι, γιατί και πώς κατέστρεψαν πολλές εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις γαλλικών συμφερόντων και ιδιοκτησίας, όπως τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, σχολεία και καθολικές αποστολές. Σύμφωνα με τις αναφορές, η πυρκαϊά είχε πολλές εστίες και επομένως θεωρήθηκε σκόπιμος εμπρησμός. Ποιος όμως έκαψε τη Σμύρνη; Ο ίδιος ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας ενδιαφέρθηκε και ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα γιατί είχε αντιφατικές πληροφορίες (τηλεγρ. από το Παρίσι 21.9.1922). Εκείνοι που είχαν φτάσει στην Αθήνα, ανάμεσά τους γάλλοι πρόσφυγες και κληρικοί, είχαν πει ότι τη Σμύρνη την έκαψαν τούρκοι στρατιώτες και άτακτοι. Αντίθετα από την Κωνσταντινούπολη έφταναν πληροφορίες ότι οι Τούρκοι δεν είχαν συμφέρον να κάψουν μια άδεια πόλη που θα την είχαν πλέον στη διάθεσή τους, ότι την πυρπόλησαν φεύγοντας οι Ελληνες, ή ότι τη φωτιά την έβαλαν ελληνικά και αρμενικά ένοπλα σώματα ως αντιπερισπασμό στην υποχώρησή τους (τηλεγρ. από την Κωνσταντινούπολη 21.9.1922). Κάποια άλλη πληροφορία έλεγε ότι την έκαψαν Τούρκοι γιατί Ελληνες και Αρμένηδες τους πυροβολούσαν μέσα από τα κτίρια (τηλεγρ. 23.9.1922). Ολες οι εκθέσεις υποστήριζαν ότι βασίζονταν σε πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων. Από τον σχετικό φάκελο δεν προκύπτει ότι οι γάλλοι στρατιωτικοί κατέληξαν σε κάποιο συμπέρασμα. Ούτε βέβαια ανάμεσα στις αναφορές θα βρει κανείς το λαϊκό άσμα «Η Σμύρνη μάνα καίγεται, καίγεται κι η καρδιά μου». Τα αρχεία έχουν και αυτά τους περιορισμούς τους.

  Κλείνοντας και επιστρέφοντας τους φακέλους στη σιωπή του αρχείου με απασχολούσε το ερώτημα: Σήμερα, 80 χρόνια έπειτα, έχουμε την ωριμότητα να δούμε τα πράγματα και από τις δύο πλευρές και κάθε πλευρά τις σκιές της δικής της ιστορίας;

  Ο κ. Αντώνης Λιάκος είναι καθηγητής της Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

  • Ο/Η Nikolaos λέει:

   α π ο κ λ ε ί ε τ α ι! όπως παπαγαλίσαμε στο γκρι βιβλίο ιστορίας Δέσμης της Γ’ Λυκείου «Θέματα Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας από της πηγές» που γράφτηκε από κάποιον Φ.Κ. Βώρο, αυτά ήταν προβοκάτσιες των Γάλλων και των Ιταλών…… Αν έπεφτε τέτοια ερώτηση και απαντούσες το αντίθετο, απλά κοβόσουν….

 2. Ο/Η jane λέει:

  Ο τίτλος δείχνει το επίπεδό σας.

  • Ο/Η Po λέει:

   αδιάλλακτη χλεύη προς κάθε μισαλλόδοξο, κάθε τρομολάγνο και προς κάθε λαοπλάνο.
   εξου κι ο τίτλος.

 3. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

  Η Ζωή Κωνσταντοπούλου (Νομικός ούσα) θα έπρεπε να γνωρίζει αφενός την, υπογραφείσα την 27.2.1953 στο Λονδίνο, «πιλοτική» συνθήκη [κυρωθείσα με το Νόμο 3480/1956 (ΦΕΚ 6 α΄)] και αφετέρου την, υπογραφείσα την 18.3.1960 στη Βόννη, διμερή συνθήκη [κυρωθείσα με το Νομοθετικό Διάταγμα 4178/1961 (ΦΕΚ 133 α΄)]. Η Ελλάς έλαβε το ποσό τών DM 115000000,00. Αυτή η αποζημίωση καλύπτει τα πάντα· το μόνο αμφισβητήσιμο (που δεν προκύπτει από την διατύπωση) είναι εάν καλύπτεται, ή όχι, και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο.
  Όσες και όσοι επιθυμούν να διαβάσουν, τους παραπέμπω στα πιο πάνω ΦΕΚ.

  • Ο/Η ΜΠΡΑΒΟ Ζωή αλλά μόνο γι αυτό λέει:

   Γιατί δεν της το λέτε ο ίδιος; Αυτά που γράφετε είναι μέρος και όχι όλη η υπόθεση. Δημοσιεύστε και το διάλογο μετά, να τον διαβάσουμε κι εμείς

   • Ο/Η Nikolaos λέει:

    Πού να τολμήσει? Εγώ τόλμησα να της την πώ στη σελίδα της στο Facebook για εκείνο το ποστ που επικρατούσε τη βία από όπου και αν προέρχεται μετά την επίθεση στον Παπαδήμο και μέσα σε 10 λεπτά η κυρία είχε διαγράψει το σχόλιό μου και με είχε μπλοκάρει από τη σελίδα της. Το ίδιο έκανε και με τους υπόλοιπους πριν και μετά από μένα που είχαν το ανείπωτο θράσος να πουν κάτι διαφορετικό. Δηλαδή καθόταν πάνω στο Facebook έτοιμη να διαγράψει οτιδήποτε το ορθολογικό. Ετσι έμεναν μόνο τα λίγα δεκάδες σχολια που συμφωνουσαν με την ηλιθιότητα της. Δημοκρατία νότιου Αμερικής.
    Φυσικά το παραπάνω σχόλιο μου για την ιστορία Δεσμης ηταν πέρα για πέρα σαρκαστικό.

   • Ο/Η ΜΠΡΑΒΟ Ζωή αλλά μόνο γι αυτό λέει:

   • Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

    Αδυνατώ να κατανοήσω τι εννοείτε «… μέρος και όχι όλη η υπόθεση.» ούτε σε ποιον διάλογο αναφέρεσθε.

  • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη, μια γυναίκα στην Αντίσταση λέει:

   Mεσιέ Νοντάς μιλ μερσί θα τις ταράξω τις εθνομπολσεβίκες φίλες μου στο πινάκλ.με το θέμα αυτό

   http://www.helleniclawyer.eu/2013/09/blog-post.html

   Ν.Δ. 4178 της 21/24 Αυγούστου 1961. Περί κυρώσεως

   της μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας συμβάσεως περί

   εθνικοσοσιαλιστικών μέτρων διώξεως και άλλων

   παροχών υπέρ Ελλήνων υπηκόων θιγέντων υπό

   τινων συναφών διατάξεων (Α` 133).

   Αρθρο :1

   Αρθρον 1. -Κυρούται και έχουσι πλήρη ισχύν νόμου η μεταξύ της

   Ελληνικής Κυβερνήσεως και της Κυβερνήσεως της Ομοσπόνδου Γερμανικής

   παροχών υπέρ Ελλήνων υπηκόων θιγέντων υπό εθνικοσοσιαλιστικών μέτρων

   Δημοκρατίας υπογραφείσα εν Βόννη την 18ην Μαρτίου 1960 σύμβασις «περί

   διώξεως», αι ανταλαγείσαι την ιδίαν ημερομηνίαν δύο επιστολαί και το

   πρωτοτύπω εις την Ελληνικήν και την Γερμανικήν.

   από 12 Αυγούστου ιδίου έτους διορθωτικόν πρωτόκολλον μετά του
   προσηρτημένου αυτώ παραρτήματος, ων το κείμενον έπεται ως έχει εν

   Αρθρο :2

   Αρθρον 2. -Το εις δραχμάς αντίτιμον των καταβληθησομένων υπό της

   Ομοσπονδιακής Γερμανικής Κυβερνήσεως ποσών, εις εκτέλεσιν της δια του

   εντόκους τρεχουμένους λογαριασμούς κατά προτίμησιν παρά τη Τραπέζη της

   παρόντος κυρουμένης ως άνω Συμβάσεως, κατατίθεται εις ειδικούς

   Ελλάδος, τω Ταχ. Ταμιευτηρίω, τω Ταμείω Παρακαταθηκών και Δανείων και

   ων συντρέχουσιν αι δια των επομένων διατάξεων του παρόντος οριζόμεναι

   τέλος παρά ανεγνωρισμέναις Τράπεζαις εν Ελλάδι, ίνα διατεθή δια τας
   αποζημιώσεις των προσώπων περί ων προβλέπει η συμφωνία αύτη και περί
   προϋποθέσεις.

   Αρθρο :3

   Αρθρον 3. -1. Της ως άνω αποζημιώσεως διακαιούνται Ελληνες υπήκοοι

   διωχθέντες από 6 Απριλίου 1941 μέχρι τέλους Μαϊου 1945, υπό οργάνων

   θρησκευτικούς ή αντιθέσεως προς την εθνικοσοσιαλιστικήν κοσμοθεωρίαν,

   του Γερμαν. Εθνικοσοσιαλιστικού Καθεστώτος δια λόγους φυλετικούς,

   εφ` όσον εκ των τοιούτων ενεργειών του διωγμού επήλθε:

   (….)

   • Ο/Η ΜΠΡΑΒΟ Ζωή αλλά μόνο γι αυτό λέει:

    που να διαβάζουν τώρα οι έρμες

    http://tgotn.blogspot.gr/2016/08/5.html
    5 βιβλία για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις (upd)

   • Ο/Η Psycho λέει:

    http://www.imerodromos.gr/merten-karamanlis/

    Η σκοτεινή «υπόθεση Μέρτεν» και ο … εθνάρχης


    Από αριστερά: Τάκος Μακρής, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Μάξ Μέρτεν

    Σαν σήμερα, στις 16 Οκτώβρη του 1960, κατά τη διάρκεια μιας θυελλώδους συνεδρίασης στη Βουλή για τη διαβόητη «υπόθεση Μέρτεν », βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος της ΕΡΕ επιτίθενται κατά βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της ΕΔΑ. Σημειώνονται συμπλοκές και η συνεδρίαση διακόπτεται. Το επεισόδιο υπογράμμιζε τη σημασία της υπόθεσης αυτής, η οποία είχε ως κεντρικό πρόσωπο τον πρώην ναζί αξιωματικό Μαξ Μέρτεν , ο οποίος ευθυνόταν για σειρά εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής στη Θεσσαλονίκη.

    Το ταξίδι Καραμανλή στη Γερμανία

    Ο Μέρτεν συνελήφθη, κατά σύμπτωση, στην Αθήνα το Μάη του 1957. Το Μάρτη του 1958, εκδόθηκε το παραπεμπτικό βούλευμα και ορίστηκε η δίκη του. Το Νοέμβρη του 1958, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και ο υπουργός Εξωτερικών Ε. Αβέρωφ πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Δυτ. Γερμανία. Οι Δυτικογερμανοί ηγέτες ενδιαφέρονταν για τη διείσδυση του γερμανικού κεφαλαίου στην Ελλάδα. Ηθελαν, όμως, να σταματήσει και η δίωξη των εγκληματιών πολέμου στην Ελλάδα, ώστε παράγοντες της οικονομικής και πολιτικής ζωής της Δυτ. Γερμανίας, που βαρύνονταν με εγκλήματα ή είχαν εντάλματα για την κατοχική τους δράση, να μπορούν να μπαινοβγαίνουν ανενόχλητα στη χώρα μας.

    Αβέρωφ- Καραμανλής- Αντενάουερ υπογράφουν συμφωνία
    Αβέρωφ- Καραμανλής- Αντενάουερ υπογράφουν συμφωνία
    Οπως αποδείχτηκε, η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σ’ αυτήν την κατάπτυστη συμφωνία, με αντάλλαγμα μερικά εκατομμύρια μάρκα. Στα τέλη του Γενάρη του 1959, ήρθε για συζήτηση στη Βουλή νομοσχέδιο «περί αναστολής διώξεως εγκληματιών πολέμου»… Μπροστά στις αντιδράσεις των βουλευτών της ΕΔΑ, η κυβέρνηση εξαίρεσε την περίπτωση Μέρτεν . Ολοι, όμως, γνώριζαν ότι επρόκειτο για παραπλανητικό ελιγμό.

    Η δίκη

    Η δίκη του Μέρτεν άρχισε στις 11 Φλεβάρη του 1959 και κράτησε 20 μέρες. Ο Μέρτεν καταδικάστηκε σε ποινές από 6 έως 20 χρόνια για διάφορα αδικήματα, όπως παράνομες φυλακίσεις και εγκλεισμούς σε στρατόπεδα συγκέντρωσης Ελλήνων και Ισραηλιτών, φόνους και θάνατο από ασιτία Ισραηλιτών, «γκέτο» σε βάρος 56.000 Ισραηλιτών, καταστροφή του εβραϊκού νεκροταφείου Θεσσαλονίκης, εκτόπιση στα γερμανικά στρατόπεδα 40.000 Εβραίων κλπ. Τελικά, το Νοέμβρη του 1959, με τροποποίηση του προηγούμενου νόμου, ο Μέρτεν αποφυλακίστηκε και απελάθηκε. Στη Γερμανία συνελήφθη, αλλά γρήγορα αφέθηκε ελεύθερος…


    Ο ΜΑΞ ΜΕΡΤΕΝ, ΔΕΞΙΑ, στη δίκη του με τον δικηγόρο του. Φλεβάρης 1959. Υπόθεση Εβραίοι Θεσσαλονίκης

    Λίγο αργότερα, το Σεπτέμβρη του 1960, η γερμανική εφημερίδα «Ηχώ του Αμβούργου» και το περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ» δημοσίευσαν αφηγήσεις του Μέρτεν , σύμφωνα με τις οποίες ο Κ. Καραμανλής και ο υπουργός Εσωτερικών Δημ. Μακρής ήταν συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων.


    Το εξώφυλλο του Spiegel με τις αποκαλύψεις για τον Καραμανλή

    Το γεγονός προκαλεί σάλο στην Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση απορρίπτει μετά βδελυγμίας τις «αποκαλύψεις», αρνείται, όμως, να απαντήσει στα ερωτήματα και τις καταγγελίες της ΕΔΑ για τους πραγματικούς λόγους απελευθέρωσης του Μέρτεν . Προκαλώντας έτσι και ένταση στη Βουλή.

    Ο Μποστ για την «υπόθεση Μέρτεν»

    Απολαύστε μια γελοιογαφία της εποχής, δια χειρός Μπόστ (Μέντη Μποσταντζόγλου)

   • Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

    Mme Ζωζώ Σαπουνάκη, μια γυναίκα στην Αντίσταση,
    Θα σάς πρότεινα να «κατεβάσετε» το συγκεκριμένο ΦΕΚ σε pdf από την ιστοσελίδα τού Εθνικού Τυπογραφείου (www.et.gr), διότι η πηγή που παραθέτετε έχει μόνο το Νομοθετικό Διάταγμα που κύρωσε τη Σύμβαση· ενώ στο ΦΕΚ παρατίθεται και η ίδια η Σύμβαση.

 4. Ο/Η ΜΠΡΑΒΟ Ζωή αλλά μόνο γι αυτό λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/343410/i-stigmi-poy-o-glezos-paramerizei-tin-zoi-kai-pianei-apo-heri-ton-germano-presvi-gia-na

  Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του βουλευτή του Ποταμιού Γιάννη Μαυρωτά για το επεισόδια με πρωταγωνίστρια την Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Δίστομο.

  Σύμφωνα με τον κ. Μαυρωτά, το Σάββατο, στην επίσημη τελετή του δήμου Διστόμου με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της σφαγής του Διστόμου, στις 10 Ιουνίου του 1944, όταν οι Ναζί εκτέλεσαν εκατοντάδες Έλληνες, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επιχείρησε να εμποδίσει τον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι. Τότε, σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο κ. Μαυρωτάς στο Twitter, επενέβη, ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος προηγουμένως είχε ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Διστόμου, και πήρε από το χέρι τον Γερμανό πρέσβη «για να την παρακάμψει».

  Αργότερα κυκλοφόρησε και βίντεο από το περιστατικό στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα η κυρία Κωνσταντοπούλου να στέκεται μπροστά στους επίσημους προσκεκλημένους και να «ανακοινώνει» στον Γερμανό πρέσβη ότι δεν έχει το δικαίωμα να καταθέσει στεφάνι λέγοντας του ότι πρέπει η χώρα του να καταβάλει τις γερμανικές αποζημιώσεις.

  Μετά από μερικά λεπτά αμηχανίας τη λύση έδωσε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος όπως φαίνεται στο βίντεο πήρε από το χέρι τον Γερμανό πρέσβη, παρακάμπτοντας την κυρία Κωνσταντοπούλου και του έδωσε το στεφάνι για να το καταθέσει στο μνημείο των εκτελεσθέντων.

  Στην ομιλία του μετά το συμβάν, μάλιστα, ο κ. Γλέζος είπε ότι «το παιδί του εγκληματία όσα εγκλήματα κι αν έχει κάνει ο πατέρας και η μάνα του δεν ευθύνεται για αυτά».

  Από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου με ανάρτησή της στο Facebook επιχείρησε να εξηγήσει γιατί προχώρησε στην πράξη αυτή επιμένοντας ότι δεν έχει δικαίωμα η Γερμανία να καταθέτει στεφάνι γράφοντας ότι «τα στεφάνια που επικυρώνουν την άρνηση αποκατάστασης αυτών των εγκλημάτων δεν είναι συγγνώμη, αλλά κοροϊδία».

  Συγκεκριμένα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έγραψε:

  Δίστομο 2017.
  73 χρόνια μετά.
  Έχει δικαίωμα η Γερμανία να καταθέτει στεφάνι με τη σημαία της φαρδιά-πλατιά επάνω στο μνημείο των σφαγιασθέντων;
  Δεν έχει το δικαίωμα.
  Την ίδια ώρα αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση να αποζημιώσει για τα εγκλήματά της. Σε συμφωνία με κάθε ελληνική Κυβέρνηση μέχρι σήμερα.
  Η Γερμανία οφείλει να πληρώσει για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, το ολοκαύτωμα, την καταστροφή.
  Αυτό είπα σήμερα στον Γερμανό πρέσβυ.
  Λίγο μετά την εκφώνηση των ονομάτων των εκτελεσθέντων κατοίκων, ανθρώπων κάθε ηλικίας, που παραμένουν χωρίς δικαίωση, 17 χρόνια μετά την αμετάκλητη δικαστική απόφαση που υποχρεώνει τη Γερμανία να πληρώσει.
  Τα ιστορικά γεγονότα δεν εξαλείφονται με εθιμοτυπίες ούτε εξανεμίζονται με χειρονομίες.
  Διαμορφώνουν συνειδήσεις και στάση ζωής.
  Πολύ πέρα από τους «καλούς τρόπους», σε συνθήκες επιβολής μιας νέας κατοχής, που δεν υπηρετούν αλλά ακυρώνουν τις αξίες.
  Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ονομάστηκαν έτσι, γιατί τραυματίζουν τον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης, πλήττουν ολόκληρη την ανθρωπότητα και κάθε άνθρωπο χωριστά.
  Τα στεφάνια που επικυρώνουν την άρνηση αποκατάστασης αυτών των εγκλημάτων δεν είναι συγγνώμη, αλλά κοροϊδία.
  Που δεν την ανέχεται η ψυχή των ανθρώπων που συγκλονίζονται στη σκέψη και μόνον της ανείπωτης θηριωδίας.
  Η ψυχή της ανθρωπότητας.

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Mιλάνε όλοι μιλάνε και οι ….

  https://roides.wordpress.com/2016/05/30/30may16/
  Εθνικοθρησκευτική περιοδεία Ζωής-Ραχήλ
  30/05/2016
  [Σε «φωλιά των φανατικών Δεξιών»-Βράβευση από «Χρυσαυγίτη» ιερωμένο]

  ………………………

  • Ο/Η ΜΠΡΑΒΟ Ζωή αλλά μόνο γι αυτό λέει:

   Χάσαμε τον Μηταφίδη.ΣΤΟΠ. Χάσαμε τον Μπαλαούρα. ΣΤΟΠ. Χάσαμε τον Μανιό. ΣΤΟΠ. Απασχολημένοι με Μέρτζο. ΣΤΟΠ. Τι είναι συριζογαργάρα; ΣΤΟΠ. Αντιναζιστής όποτε με συμφέρει. ΣΤΟΠ.

 6. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.kathimerini.gr/756839/article/politismos/vivlio/oi-sygxronoi-8aymastes-enos-aimatovammenoy-diktatora

  Οι σύγχρονοι θαυμαστές ενός αιματοβαμμένου δικτάτορα
  ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

  ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΧΑΤΖΗΠΡΟΔΡΟΜΙΔΗΣ
  Ο Σταλινισμός και οι μεταμοντέρνοι θαυμαστές του
  εκδ. Επίκεντρο, σελ. 240

  Το τέρας του σταλινισμού –που είχε ως αποτέλεσμα εκατομμύρια νεκρούς, πολλοί δε εκ των οποίων ήταν κομμουνιστές και πρωτεργάτες της επανάστασης των Μπολσεβίκων– δεν παρθενογεννήθηκε. Ηταν φυσική εξέλιξη της μονοκρατορίας του κόμματος που επέβαλε, πριν από τον Στάλιν, ο Λένιν. «Η εξίσωση: αλήθεια=κοσμοθεωρία του προλεταριάτου=κοσμοθεωρία του κόμματος=σκέψη του ηγέτη είναι εντελώς σωστή στη λενινιστική εκδοχή του κόμματος» έγραψε στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ένας μεγάλος και άγνωστος στην Ελλάδα Πολωνός στοχαστής ονόματι Λέσελ Κολακόφσκι (1927-2009) που παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό ο Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης με το βιβλίο του «Ο σταλινισμός και οι μεταμοντέρνοι θαυμαστές του».

  Ο Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης γνωρίζει καλά πώς λειτουργεί ο σταλινισμός. Υπήρξε κομμουνιστής· φυλακίστηκε την περίοδο της χούντας· ήταν ανταποκριτής της «Αυγής» και της «Ελευθεροτυπίας» στη Γιουγκοσλαβία την περίοδο 1975-1989. «Επειδή βίωσα οδυνηρά την γιουγκοσλαβική τραγωδία», γράφει ο ίδιος στον πρόλογο του βιβλίου, «μπορώ να καταθέσω τη μαρτυρία μου για την εντυπωσιακή, στην ιστορική της αφέλεια, κουτοπονηριά… στην υποστήριξη του Μιλόσεβιτς, ως εκφραστή του ιδεολογικού μηδενισμού, ο οποίος πέρασε γρήγορα από τον κομμουνισμό στον εθνικισμό, αλλά με τους οπαδούς του να μη διακόπτουν το χειροκρότημα…».

  Ενα μεγάλο μέρος του βιβλίου είναι αφιερωμένο στις διαβόητες, και σχεδόν άγνωστες στην Ελλάδα, Δίκες της Μόσχας (1936-1939) που είχαν ως αποτέλεσμα τη θανάτωση όλης της γενιάς των μπολσεβίκων που έκαναν την επανάσταση του 1917. Οπως συνηθίζει να λέει ο κ. Χατζηπροδρομίδης «ο σταλινισμός ξεπάστρεψε περισσότερους κομμουνιστές, από όσους ξεπάστρεψαν οι αντιδραστικοί όλου του κόσμου». Αυτό προκύπτει και από τα στοιχεία της ανθρωπογεωγραφίας των συνεδρίων του ΚΚΣΕ: «Με τις εκκαθαρίσεις ο χαρακτήρας του κόμματος άλλαξε εντελώς. Στο 17ο Συνέδριο (1934) συμμετείχαν 22,6% των μπολσεβίκων που είχαν μπει στο κόμμα πριν από το 1917. Στο 18ο Συνέδριο το ποσοστό των παλιών μπολσεβίκων έπεσε στο 2,4%… Από τα 2.800.000 μέλη και υποψηφίους (του ΚΚΣΕ), το 1934 συνελήφθησαν το λιγότερο 1.000.000 από τους οποίους τα 2/3 σκοτώθηκαν… Το 1939 το 70% των μελών του κόμματος μπήκαν μετά το 1929, όταν ο Στάλιν είχε αναλάβει απόλυτα την εξουσία στο κόμμα, ενώ τα μέλη που είχαν μπει πριν από το 1917 (σ.σ.: και κινδύνεψαν τη ζωή τους για να κάνουν τη Ρωσική Επανάσταση) ήταν λιγότερα από 3%».

  Εξευτελισμός

  Τα μέλη της ηγεσίας του Μπολσεβικικού Κόμματος (Τρότσκι, Ζηνόβιεφ, Μπουχάριν, Καμένεφ και πολλοί άλλοι) εξευτελίστηκαν πριν θανατωθούν. Οργανο της δολοφονικής αυτής εκστρατείας ήταν ο Γενικός Εισαγγελέας της ΕΣΣΔ Αντρέι Βισίνσκι, ο οποίος «πριν την Οκτωβριανή επανάσταση, ως Μενσεβίκος και πρόεδρος του δικαστηρίου στην Πετρούπολη, ζητούσε να συλλάβει τον Λένιν με την εντολή “Βρείτε, συλλάβετε και παραδώστε στη δικαιοσύνη τον Γερμανό κατάσκοπο Βλαντιμίρ Ιλιτς Ουλιάνοφ Λένιν”».

  »Για πρώτη φορά στην ιστορία της Δικαιοσύνης στα κατηγορητήρια αντί για αποδείξεις περιέχονται οι πιο απίθανες βρισιές όπως: σκουπίδι, κατσαρίδα, πύον, βρώμικα ανθρώπινα περιττώματα, λυσσασμένα και βρώμικα σκυλιά. Ετσι αποκαλούσε ο Βισίνσκι τους στενότερους συνεργάτες του Λένιν, που πρωτοστάτησαν τον Οκτώβριο του 1917 στην επανάσταση. Για τον Μπουχάριν επινόησε κάτι ιδιαίτερο (λέγεται ότι αυτό του το είπε ο Στάλιν) “καταραμένη διασταύρωση αλεπούς και γουρουνιού”. Τους Ζηνόβιεφ και Καμένεφ τους αποκαλούσε “συμμορία ματωμένων δολοφόνων”».

  «Οι δίκες των ετών 1936-1939», συνεχίζει ο κ. Χατζηπροδρομίδης, «δεν είχαν στόχο την αναζήτηση της αλήθειας, την εξεύρεση πρακτόρων, αλλά στόχευαν στην κατάργηση της διάκρισης αλήθειας – ψεύδους, στο τσάκισμα της σπονδυλικής στήλης των ανθρώπων ώστε να χαθεί κάθε κριτήριο αναζήτησης του ορθού και του λογικού». Αυτό το λογικό χάθηκε και δυστυχώς σε ένα μεγάλο μέρος της σταλινογενούς αριστεράς είναι ακόμη χαμένο: «το νεκρό τοπίο της Αριστεράς που έχει επιλεκτική μνήμη, η οποία θυμάται μόνο τους θριάμβους, ως στιγμές ενθουσιασμού και μέθης, αλλά απωθεί το τελικό αποτέλεσμα και την ήττα, που καταβρόχθισε δεκάδες εκατομμύρια πιστούς ιδεολόγους, αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή», καταλήγει ο κ. Χατζηπροδρομίδης. «Η Ιστορία όμως επαναλαμβάνεται, χωρίς να διδάσκει. Είναι η ιστορία μιας Αριστεράς, σε πλήρη σύγχυση, που είναι ευχαριστημένη γιατί απλώς υπάρχει και κυκλοφορεί στους δρόμους, με κραυγές και συνθήματα για επιβεβαίωση του εαυτού της».

  Έντυπη

 7. Ο/Η Ζωή Νάχη λέει:

  http://obhxos.blogspot.gr/2011/11/blog-post_8353.html

  Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011
  ΑΝΤΡΕΪ ΒΙΣΙΝΣΚΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟ ΤΕΡΑΣ

  Πάλι η γνωστή σοβιετική εφημερίδα «Λιτερατούρναγια Γκαζέτα» , με ολοσέλιδο άρθρο της, φέρνει στο φως της δημοσιότητας νέα συνταρακτικά στοιχεία της σταλινικής περιόδου.

  Το άρθρο ξεσκεπάζει τον ολέθριο ρόλο του Αντρέι Βισίνσκι, που το 1917, πριν από την Οχτωβριανή Επανάσταση, με την ιδιότητα του Αστυνομικού Επιθεωρητή της Κυβέρνησης Κερένσκι, υπέγραψε το ένταλμα σύλληψης του Λένιν ως «κατασκόπου των Γερμανών»!

  Αυτόν τον πωρωμένο και αδίσταχτο αστό τον έκανε ο Στάλιν Υπουργό Εξωτερικών της ΕΣΣΔ και αντιπρόσωπό της στον ΟΗΕ.

  Είκοσι χρόνια αργότερα, στις στημένες δίκες που σκάρωσε ο Στάλιν, με επινοημένες και προκατασκευασμένες κατηγορίες, με τις οποίες εξόντωσε πάρα πολλά κομματικά και κρατικά στελέχη, Γενικός Εισαγγελέας της ΕΣΣΔ και Δημόσιος Κατήγορος ήταν ο Βισίνσκι.

  Έτσι ο άνθρωπος αυτός, αφού δεν μπόρεσε να συλλάβει και να σκοτώσει το Λένιν, πρωτοστάτησε και κατόρθωσε να εξοντώσει πολλούς από τους άμεσους συνεργάτες του Λένιν, θρυλικές μορφές των μπολσεβίκων, άξιους γιους του σοβιετικού λαού.

  Ο αρθρογράφος Αρκάντι Βάξμπεργκ περιγράφει με λεπτομέρειες και άλλες περιπτώσεις από τη «δράση» του Βισίνσκι. Μία από αυτές ήταν και η σύλληψη και εκτέλεση του κορυφαίου σοβιετικού σκηνοθέτη Μέγερχολντ.

  Υπογραμμίζει επίσης την τεράστια ζημιά που προκάλεσε ο Βισίνσκι στο θέμα της ερμηνείας και τήρησης των νόμων, στη διαπαιδαγώγηση των νομικών, στην επαγγελματική τους κατάρτιση κ.λπ., και παρατηρεί ότι πολλές από τις σημερινές αδυναμίες στον τομέα της Δικαιοσύνης έχουν τις ρίζες τους σ’ εκείνα τα χρόνια.

  Διαβάζοντας τις ειδήσεις γι’ αυτά τα συνταρακτικά και συνάμα τραγικό γεγονότα η σκέψη μου στρέφεται στο παρελθόν.

  Αιώνες τώρα οι λαοί όλου του κόσμου παλεύουν ενάντια στην απανθρωπιά, στην κτηνωδία και στην αδικία, που τις γεννούν και τις αναπαράγουν ασταμάτητα όλα τα ως τώρα εκμεταλλευτικό κοινωνικοοικονομικό συστήματα.

  Σ’ ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη μας οι λαοί ανέτρεψαν τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής, κύρια αιτία της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, και προχωρούν νικηφόρα στο χτίσιμο του σοσιαλισμού.

  Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, στη θέση των παλιών αφεντικών στρογγυλοκάθισαν ο αυταρχισμός, η προσωπολατρία και η στυγνή γραφειοκρατία. Έτσι καταπατήθηκε κάθε έννοια ηθικής και σοσιαλιστική ς νομιμότητας.

  Η ωμή κατάχρηση εξουσίας οδήγησε όχι μόνο στην εξόντωση αμέτρητων αγωνιστών, αλλά και δυσφήμισε το σοσιαλισμό, τη μόνη ελπίδα για την απελευθέρωση των εργαζομένων από τον καπιταλιστικό ζυγό, και έδωσε όπλα στους κάθε λογής εχθρούς του.

  Γι’ αυτόν το λόγο τα συνταραχτικό γεγονότα που ξεσκεπάζει με επαναστατική τόλμη η περεστρόικα μας διδάσκουν πως ο σωστός κομμουνιστής, ο πραγματικός επαναστάτης δεν παλεύει μόνο τον ταξικό εχθρό. Πρέπει να παλεύει και ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ κάθε αυθαιρεσία και αυταρχισμό. Πρέπει να παλεύει τον αριβίστα και τον καριερίστα, που υπονομεύουν το κομμουνιστικό κίνημα. Και η ζωή έδειξε ότι αυτοί είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από τον ταξικό εχθρό.

  Χωρίς την απομάκρυνση όλων αυτών των παρασιτικών στοιχείων, που είναι ξένα στο σοσιαλισμό, δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος.

  Δεν μπορεί ο σοσιαλισμό ς να αναπτύξει τις ακατανίκητες και αστείρευτες δυνάμεις του, τον ουμανισμό του, και να δείξει στους εργαζομένους των καπιταλιστικών χωρών την ανωτερότητά του.

  Να τους πείσει ότι είναι το σύστημα που θα τους λυτρώσει από τους πολέμους και από την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

  Όσο για το κομμουνιστικό κίνημα της Δύσης, υπονομεύεται Και αυτό σήμερα από παρόμοια στοιχεία, που τα καλλιεργούν και Τα προστατεύουν ο οπορτουνισμός και οι διάφορες ρεφορμιστικές αυταπάτες.

  Να γιατί είναι ζωτική ανάγκη η εργατική τάξη να ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ιδεολογικά τον οπορτουνισμό μαζί με όλες τις παραφυάδες του.

  Χωρίς τη συντριβή του οπορτουνισμού και του ρεφορμισμού, το εργατικό κίνημα δεν μπορεί να προχωρήσει στον επαναστατικό του δρόμο, στη δημιουργία των αντικειμενικών και υποκειμενικών προϋποθέσεων για την πραγμάτωση της Σοσιαλιστικής Επανάστασης.

  ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΜΠΑΝΗΣ, ΦΩΝΗ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ, Φύλλο 127 15 Φλεβάρη 1988
  Αναρτήθηκε από Παναγιώτης Βήχος στις 12:50 μ

 8. Ο/Η Λύσσα λέει:

  http://www.lifo.gr/articles/opinions/148222

  Η αγανακτισμένη γόνος. Από τον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο

  Η ανεύθυνη, διχαστική μαγκιά μιας πρώην Κυρίας Προέδρου

  11.6.2017 | 12:00

  Χρησιμοποιήθηκε στεγνά από τον Τσίπρα (όπως ο «αείμνηστος» Κουτσόγιωργας) για να φανατίσει τους εύπιστους αντιμνημονιακούς ψηφοφόρους του και παραπετάχτηκε όταν έγινε η δουλειά…

  SHARES 4002 ΣΧΟΛΙΑ 19

  Από τον ΣΤΑΘΗ ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΣΙΑΝΟ

  Πολλοί χαρακτηρίζουν «σούργελο» τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και ξεμπερδεύουν. Είναι ο εύκολος τρόπος για να διαχειριστείς κάτι εξόχως τοξικό, όπως η περίπτωσή της. Όμως η γυναίκα αυτή υπήρξε Πρόεδρος της Βουλής και τώρα είναι αρχηγός ενός (ασήμαντου) κόμματος.

  Η Κωνσταντοπούλου, γόνος μιας πλούσιας οικογένειας με μεγάλη επιρροή, εξακοντίστηκε σε λίγους μήνες στην κορυφή της πολιτικής σε μια κρίσιμη ιστορικά στιγμή. Και τα έκανε πανθομολογουμένως μπάχαλο. Το τραμπούκικο, σαδιστικό ύφος της που έφτασε το κοινοβούλιο στα όριά του, οι επιτροπές της για το χρέος που ήταν μια κοστοβόρα τρύπα στο νερό, οι λεονταρισμοί της που τελικά αντιμετωπίζονταν με θυμηδία, ένας δικανικός ναρκισσισμός που δεν είχε προηγούμενο― όλα αυτά συνέθεσαν μια πολιτική μορφή θορυβώδη και γελοία, που χρησιμοποιήθηκε από τον Τσίπρα (όπως ο «αείμνηστος» Κουτσόγιωργας) για να φανατίσει τους αντιμνημονιακούς ψηφοφόρους του και παραπετάχτηκε όταν έγινε η δουλειά.

  Η Κωνσταντοπούλου ήταν ένα από τα βασικά πρόσωπα που δίχασαν, δηλητηρίασαν και καθυστέρησαν την Ελλάδα κατά την παρωδία του Δημοψηφίσματος. Η απάτη εκείνη τιμωρήθηκε. Η ίδια (και ο Βαρουφάκης) γυρνάνε σαν παρίες από θέατρο σε θέατρο, εκλιπαρώντας το κοινό να μη τους εγκαταλείψει, ο δε Τσίπρας ζει μέρες αντιδημοφιλίας, καταγεγραμμένος ιστορικά ως πολιτικός ψεύτης.

  Κι όμως η Κωνσταντοπούλου, με το πείσμα της κακομαθημένης γόνου, θέλει να επαναφέρει εκείνο το αποτυχημένο στυλ στη δημόσια ζωή.

  • Ο/Η ΜΠΡΑΒΟ Ζωή αλλά μόνο γι αυτό λέει:

   Diamantis Karanastasis

   Για όσους δεν κατάλαβαν, στη σφαγή του Διστόμου εκτελέστηκαν 218 άνθρωποι, μωρά, παιδιά και έφηβοι και πιο μεγάλοι και ηλικιωμένοι… Εκτελέστηκαν…
   Όσοι έχουν παιδιά ή γονείς καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό. Όσοι έχουν ζωή καταλαβαίνουν. Όσοι μπορούν να καταλάβουν, καταλαβαίνουν.
   Για όσους δεν κατάλαβαν, ο πρέσβης δεν έρχεται σε εκδηλώσεις ως φυσικό πρόσωπο. Δεν έρχεται για αναψυχή. Ο πρέσβης εκτελεί καθήκοντα πρεσβεύοντας μια χώρα.
   Μια χώρα που αρνείται ακόμη να ζητήσει συγνώμη και να καταβάλει στο χωριό αυτό την δικαστική αποζημίωση από το 2000, στους συγγενείς και σε όσους λίγους ζούνε ακόμη.
   Για όσους δεν κατάλαβαν, ο πρέσβης εκπροσωπεί μια χώρα που αρνείται να ζητήσει συγνώμη και να αναλάβει τις συνολικές αποζημιώσεις των 341 δις ευρώ. Τουλάχιστον…
   (Αν κάποιος δεν τα θέλει ή δεν τα χρειάζεται, μπορεί να αράξει στην ησυχία του. Και εμείς να ζητήσουμε τα υπόλοιπά).
   Για όσους δεν κατάλαβαν το “παιδί του εγκληματία” σύμφωνα με το Μανώλη Γλέζο, εκπροσωπεί αυτήν τη χώρα (κι ας είναι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου). Δεν ήρθε εκδρομή στο Δίστομο.
   Για όσους δεν κατάλαβαν, η χώρα αυτή έχει καταλάβει τη χώρα μας.
   Έχει επιβληθεί και εξοντώνει τη χώρα μας. Εξοντώνει εμάς έναν-έναν. Για όλους θα έρθει η σειρά…
   Για όσους δεν κατάλαβαν, μια γυναίκα βγήκε και στάθηκε μπροστά χτες για να μη μπει η γερμανική σημαία πάνω στο μνήμα αυτών που εκτελέστηκαν, χωρίς καμία δικαίωση ακόμη για αυτούς. Το κατάλαβες;
   Και προς τιμήν του ο πρέσβης έκανε πίσω, γιατί αυτός κατάλαβε. Γιατί είναι άνθρωπος.
   Αυτό το καταλάβαμε.
   Ο Γλέζος είναι ο ήρωας που πριν 76 χρόνια κατέβασε τη σημαία από την ακρόπολη.
   Ο Γλέζος είναι αυτός που χτες την έβαλε πίσω. Αυτή τη φορά πάνω στο μνήμα των νεκρών.
   Την άρπαξε και την έβαλε με μανία.
   Οδηγώντας τον εκπρόσωπο του κατακτητή από το χέρι.
   Μπροστά σε έναν δήμαρχο, βγαλμένο από τη χειρότερη ελληνική ταινία κατοχής, που επαναλάμβανε με λεπτή φωνή “bitte, bitte sen… bitte, bitte sen”.
   Για όσους δεν κατάλαβαν ο Μανώλης Γλέζος αυτό έκανε χτες. Και αυτό δε χρειάζεται να είσαι ήρωας για να έχεις δικαίωμα να το λες.
   Ήταν αυτός που παραμέρισε το “εμπόδιο” που στάθηκε μπροστά του.
   Το έσπρωξε, για προσωπικούς λόγους.
   Μετά τη μικροπρέπεια στην έναρξη του βιβλίου του, λίγους μήνες πριν, πάλι για προσωπικούς λόγους.
   Ο Μανώλης Γλέζος, φοβήθηκε χτες ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου -που μπορεί να έχει μαζί της ό,τι προσωπικό θέλει- θα του πάρει τη σημαία που κατέβασε κάποτε.
   Και προτίμησε να τη βάλει πίσω από το να την αφήσει στα χέρια άλλου.
   Να σπρώξει αυτή τη γυναίκα και να βάλει τη σημαία πίσω. Πάνω στους νεκρούς πια.
   Αρκεί να μην την πάρει άλλος.
   “Παιδί εγκληματία” δεν είμαι και σίγουρα δεν είμαι παιδί του Γλέζου.
   Μακριά από εμένα αυτή η ντροπή που είδα χτες.
   Για όλους τους Έλληνες και για όλους τους Γερμανούς φίλους πολίτες.
   Κάτι πολύ άρρωστο συμβαίνει στη χώρα μας.
   Το βλέπουμε όλοι.
   Και κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.
   δ

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Ξέρουμε πολύ καλά τι συνέβη και δεν θα μας κάνει κανένα μάθημα ο όψιμος αερόλιθος Καραναστάσης, που ανακάλυψε την πολιτική.
    Οι Γερμανοί Ναζί δεν έκαναν μόνοι τους ότι έκαναν.
    Είχαν και Έλληνες συνεργάτες τα συμφέροντα των φυσικών και πολιτικών κληρονόμων των οποίων, επανειλημμένα προστάτευσε η κόρη Κωνσταντόπουλου και οι οποίοι δέρνουν και μέσα στη Βουλή χωρίς να έχει ενοχληθεί δημοσίως η θυγάτηρ Αλεξίου. Ασχημονούσαν και επί των ημερών της ανενόχλητοι και προστατευόμενοι
    Είναι από εκείνους που δεν δικαιούται δια να ομιλεί.

    Αποτελέσματα αναζήτησης
    Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανοίγει θέμα με τη Χρυσή Αυγή | Η …
    http://www.efsyn.gr/arthro/i-zoi-konstantopoyloy-anoigei-thema-me-ti-hrysi-aygi
    5 Μαρ 2015 – Με μια τοποθέτηση που προκαλεί ερωτήματα και πυροδοτεί σφοδρές αντιδράσεις, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιμένει στο ζήτημα της μη νόμιμης …
    Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε να καταδικάσει τη Χρυσή Αυγή …
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113519799
    7 Μαΐ 2015 – 7/5/2015 – Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε να καταδικάσει τη Χρυσή Αυγή – Η Πρόεδρος της Βουλής και ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ …
    Periodista.gr – Κυρία Κωνσταντοπούλου, θα μας πείτε γιατί σας …
    http://www.periodista.gr/…/kuria-konstantopoulou-tha-mas-peite-giati-sas-sumpathei-toso-i-...
    Κυρία Κωνσταντοπούλου, θα μας πείτε γιατί σας συμπαθεί τόσο η Χρυσή Αυγή;;;. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ένα αποκαλυπτικό άρθρο για την κυρία Ζωή …
    Χρυσή Αυγή | Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πολιτικές και αντιδημοκρατικές …
    http://www.xryshaygh.com/…/zwh-kwnstantopoulou-politikes-kai-antidhmokratikes-oi-diwj...
    Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πολιτικές και αντιδημοκρατικές οι διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής – ΒΙΝΤΕΟ. Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 – 13:46 …
    Σάλος με την Χρυσή Αυγή και την Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή …
    http://www.thetoc.gr/politiki/…/salos-me-tin-xrusi-augi-kai-tin-zwi-kwnstantopoulou-sti-bo...
    18 Μαρ 2015 – Η επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου να υιοθετήσει πρόταση της Χρυσής Αυγής για ονομαστική ψηφοφορία προκάλεσε σάλο στη Βουλή.
    Πού το πάει η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τη Χρυσή Αυγή | iefimerida.gr
    http://www.iefimerida.gr/news/194626/poy-paei-i-zoi-konstantopoyloy-me-ti-hrysi-aygi
    5 Μαρ 2015 – Φουρτούνες σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση προκάλεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
    H Ζωή Κωνσταντοπούλου για τους προφυλακισμένους βουλευτές της …
    Βίντεο για χρυση αυγή κωνσταντοπούλου▶ 3:02

    24 Φεβ 2015 – Μεταφορτώθηκε από JailGoldenDawn
    Συνεδρίαση της Βουλής, 24/02/2015: Η Ζωη Κωνσταντοπούλου … γιατί δεν παρίστανται οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
    Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή 14.06.2016 …
    Βίντεο για χρυση αυγή κωνσταντοπούλου▶ 2:35

    25 Ιουν 2016 – Μεταφορτώθηκε από ΓΡΑΦΙΔΑ ΣΙΝΤΙΚΗΣ
    Απόσπασμα από την Κεντρική πολιτική εκδήλωση της Πλεύσης Ελευθερίας στο Ωδείο Δράμας (14.06.2016) Με εκτίμηση Η ΓΡΑΦΙΔΑ ΤΗΣ …
    Φίλης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συμπορεύεται με τη Χρυσή Αυγή …
    http://www.news.gr/politikh/…/filhs-h-zoh-konstantopoyloy-symporefetai-me-th-hr.html
    13 Ιουλ 2015 – Φίλης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συμπορεύεται με τη Χρυσή Αυγή! … Ενώ έκανε συγκεκριμένη αναφορά και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου …
    Φίλης: Η Κωνσταντοπούλου συμπλέει για πολλοστή φορά με τη Χρυσή …
    http://www.protothema.gr/…/filis-i-konstadopoulou-subleei-gia-pollosti-fora-me-ti-hrusi-au...
    13 Ιουλ 2015 – Φίλης: Η Κωνσταντοπούλου συμπλέει για πολλοστή φορά με τη Χρυσή Αυγή … Επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξαπέλυσε μέσω του Ant1 ο …

   • Ο/Η ΜΠΡΑΒΟ Ζωή αλλά μόνο γι αυτό λέει:

    http://www.topontiki.gr/article/164548/oi-germanoi-einai-filoi-mas-alla-ohi-ta-mesa-enimerosis-toys-kai-kyrios-oi-efimerides
    24.3.2016 / TO ΠΟΝΤΙΚΙ WEB
    «Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας», αλλά όχι τα Μέσα Ενημέρωσης τους και κυρίως οι εφημερίδες τους

    Έρευνα για τα Γερμανικά ΜΜΕ και την Ελλάδα, δείχνει ενδιαφέροντα πράγματα. Όπως π.χ ότι στη Bild δεν βρέθηκε ούτε ένα άρθρο που να περιέχει κάποια θετική τοποθέτηση απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση

    Σύμφωνα με έρευνα του -προσκείμενου τα γερμανικά συνδικάτα- ιδρύματος Χανς-Μπέκλερ, η ενημέρωση των γερμανικών ΜΜΕ για την ελληνική οικονομική κρίση συχνά δεν ήταν αντικειμενική και υπήρξε επιφανειακή, ενώ τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης παρουσιάστηκαν κυρίως με αρνητικό τρόπο.

    Όπως γράφει στο σημερινό φύλλο της η εφημερίδα του Βερολίνου Tagespiegel, επιστήμονες του πανεπιστημίου του Βίρτσμπουργκ εξέτασαν συνολικά 1.142 δημοσιεύματα διαφόρων γερμανικών εφημερίδων (Die Welt, Bild, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Süddeutsche Zeitung και Tageszeitung, καθώς και της ηλεκτρονικής σελίδας Spiegel Online) του πρώτου εξαμήνου του 2015 και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το θέμα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων δεν αναλύθηκε ικανοποιητικά.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι αρθρογράφοι ασχολήθηκαν πρωτίστως γενικά με το πρόγραμμα βοήθειας καθώς επίσης και με το παρεπόμενο θέμα της διεκδίκησης των πολεμικών αποζημιώσεων για τις καταστροφές που προκάλεσε η Γερμανία στην Ελλάδα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε πολλά άρθρα τα προς ανάλυσιν θέματα δεν κατονομάζονταν σαφώς, ενώ αντιθέτως γινόταν λόγος πολύ συχνά για ενδεχόμενο Grexit ως πιθανή συνέπειά τους. Σε βάθος ανάλυση περιείχαν μόνο λίγα άρθρα, κατά τους συντάκτες της έρευνας.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές, το 26% των άρθρων περιείχε γνώμες και οι αξιολογήσεις των ίδιων των συντακτών και στο 45% των περιπτώσεων οι δημοσιογράφοι τοποθετούνταν αρνητικά απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση. Μόνο το 16% εκφράσθηκε θετικά και το 39% ουδέτερα.

    Στη εφημερίδα Bild δεν βρέθηκε ούτε ένα άρθρο το οποίο να περιέχει κάποια θετική τοποθέτηση απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση. Στην εφημερίδα Die Welt τα αρνητικά άρθρα ανέρχονταν σε 60%, στην Süddeutsche Zeitung σε 49%, στο Spiegel Online 35%, και στην Frankfurter Allgemeine Zeitung σε 33%. Η αριστερή-εναλλακτική Tageszeitung ήταν η μοναδική εφημερίδα της έρευνας στην οποία τα αρνητικά και θετικά άρθρα για την ελληνική κυβέρνηση ανέρχονταν στο ίδιο ποσοστό (23,9%). Στην Frankfurter Allgemeine Zeitung υπερίσχυαν τα ουδέτερα άρθρα.

    Ποιοτικά δημοσιογραφικά κριτήρια όπως η ισορροπημένη προσέγγιση και η ουδετερότητα δεν ελήφθησαν ιδιαίτερα υπόψη, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Γλέζος χάλασε την παράσταση της οργίλης κόρης με μια μεγάλου ήθους κίνησή του, τέτοια που δεν μας έχει συνηθίσει.

  Πιθανολογώ, με κίνδυνο να με πείτε κακόπιστο, πως δεν άντεξε το γεγονός πως πήγε να του κλέψει την παράσταση στην υπ.αριθμ. 6.666 τιμητική εκδήλωση που του διοργανώθηκε.

  Του είχανε και σκαλιστή πολυθρόνα. Η εγωκεντρική κόρη το παράκανε

 10. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

  Κύριοι κύριοι Ροΐδη και Λασκαράτε,
  Στην ήδη παρατεθείσα βιβλιογραφία σχετικά με τις ήδη καταβληθείσες Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις (επαναλαμβάνω, το μόνο αμφισβητήσιμο είναι εάν καλύπτεται και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο), θα επιθυμούσα να προσθέσω και την έρευνα τής Kateřina Králová: «Nesplacená minulost» (εκπονηθείσα το 2012), και για την Ελληνική: «Στη Σκιά της Κατοχής – Οι ελληνογερμανικές σχέσεις την περίοδο 1940-2010», «Αλεξάνδρεια», Αθήνα 2013, σελ. 265-327.
  Καλή εβδομάδα.

  • Ο/Η ΜΠΡΑΒΟ Ζωή αλλά μόνο γι αυτό λέει:

   Ο Κάρλ Χάιντς Ροτ είναι καθηγητής Ιστορίας και Ιατρικής στα Πανεπιστήμια Κολονίας, Βόννης, Ντίσελντορφ, Αμβούργου και Βρέμης και συγγραφέας του βιβλίου «Γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις – Η Ελλάδα μπορεί».

   http://gerontakos.blogspot.gr/2016/02/blog-post_888.html

   από επιστολή του Αριστομένη Ι. Συγγελάκη
   Μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου
   Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα
   και της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου

   http://martiriko-kommeno.gr/index.php/grafoun/2016-06-07-18-07-16/arthra/85-germanikes-ofeiles-propaganda-kai-alitheia

   Γερμανικές οφειλές: προπαγάνδα και αλήθεια

   Μύθος 1ος: το ζήτημα έχει κλείσει με υπογραφή Καραμανλή το 1960 και την καταβολή 115 εκατομμύρια μάρκων.
   Αλήθεια:

   Μύθος 2ος: 70 χρόνια μετά την Κατοχή, οι όποιες αξιώσεις της Ελλάδας έχουν πλέον απολέσει τη νομιμοποιητική τους βάση.
   Αλήθεια:

   Μύθος 3ος: Η Χάγη έκλεισε οριστικά το θέμα των αποζημιώσεων.
   Αλήθεια:

   Μύθος 4ος: τώρα, εν μέσω κρίσης, θυμήθηκε η Ελλάδα τις γερμανικές οφειλές;
   Αλήθεια:

   • Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

    Και πάλι, αδυνατώ να κατανοήσω τι εννοείτε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.