Αγονιστέ Επειστίμονε τοις ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: «Η κλιματική αλλαγή κατασκεύασμα συμφερόντων»

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με ανακοίνωσή της επικροτεί την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, και διαβεβαιώνει ότι η παγκόσμια θέρμανση «είναι κατασκεύασμα επιχειρηματικών συμφερόντων«]

Δύο φλογεροί, κυρίως ασυμβίβαστοι αγωνιστές (η Ελλάδα όμηρος των Φωτόπουλων)

Μπλογγκ Ρ & Λ Εμμονές: Εμείς παραθέτουμε κι εσείς κρίνετε

«Μήπως η αποχώρηση των ΗΠΑ από την συμφωνία των Παρισίων, ξεσκεπάζει το «κατασκεύασμα» που λέγεται «κλιματική αλλαγή»;’ αναρωτιέται σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ η οποία υποστηρίζει ότι η Συμφωνία του Παρισιού, την οποία θα εφαρμόσει σχεδόν το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας, είναι εφεύρημα «προκειμένου κάποιοι να πετύχουν το τέλος της εποχής των ορυκτών καυσίμων».

Μάλιστα, διατείνεται πως «γι΄αυτό και ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δίκιο να την απορρίψει».

«Εκτός από το γεγονός ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία δημιουργεί -εκ των πραγμάτων- πλέον ένα νέο σκηνικό και αλλάζει τα δεδομένα, πολλά είναι και τα ερωτήματα που εγείρει (ως προς τα όσα έχουν προηγηθεί) ενώ δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι, ταυτόχρονα, αποτελεί μία κίνηση η οποία μάλλον έρχεται να επιβεβαιώσει κάποια πράγματα’, σχολιάζει και συνεχίζει:

«Αλήθεια, μετά από την εξέλιξη αυτή, ποιο μπορεί να είναι το προφανές: α) ότι πίσω από τον μύθο της κλιματικής αλλαγής βρίσκονται τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και συγκεκριμένες βιομηχανίες που προωθούν φιλοσοφίες, εκστρατείες, «λογικές» και προπαγανδίζουν υπέρ της κλιματικής αλλαγής, με προφανή στόχο να αποκομίσουν κέρδη ή β) το ότι μία υπερδύναμη όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μπορεί να αδιαφορεί τόσο πολύ για το μέλλον και να είναι τόσο «αναίσθητη» αδιαφορώντας για κάτι δήθεν «τόσο τραγικό» όσο το «κατασκεύασμα» της κλιματικής αλλαγής;» [αναλυτικά η ανακοίνωση>>>]

(μερικά) Έργα και ημέρες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Να θυμίσουμε: 5/4/2012 –Στο σκαμνί η ΓΕΝΟΠ – TOURS για τα 31 εκατ.
Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, που επισύρουν ακόμα και ισόβια κάθειρξη, αντιμετωπίζουν μέλη των διοικήσεων της ΔΕΗ και συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη για το «πάρτι εκατομμυρίων» που είχε στηθεί με χρήματα του Δημοσίου. Αφορά ολόκληρη τη δεκαετία 1999-2010…

Βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρει μέχρι και ισόβια κάθειρξη, αντιμετωπίζουν μέλη διοικήσεων της ΔΕΗ, συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ αλλά και στελέχη του Οργανισμού Κοινωνικών Εκδηλώσεων (ΟΚΔΕ) της επιχείρησης, που αφορούν διασπάθιση εκατομμυρίων ευρώ, τη δεκαετία 1999-2010, μέσω της χρηματοδότησης υπερτιμολογημένων εκδηλώσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, πολλές από τις οποίες – αν και πληρώθηκαν, είτε δεν έγιναν ποτέ, είτε δεν ολοκληρώθηκαν…

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε χθες ποινικές διώξεις για το? πάρτι των 31,2 εκατομμυρίων ευρώ με χρήματα του δημοσίου, που αφορά προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους και μέλη ΔΣ της ΔΕΗ, που φέρονται να έχουν υπογράψει τις συγκεκριμένες αποφάσεις την επίμαχη περίοδο, αλλά και τους νόμιμους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, όπως και του Οργανισμού Εκδηλώσεων της Επιχείρησης.

Η ποινική δίωξη, που ασκήθηκε από τους εισαγγελείς Αρ. Κορρέα και Ελ. Σίσκου, οι οποίοι διενήργησαν προκαταρκτική εξέταση, με παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας, Ε. Ράικου. [λινκιον]

Η ποινική δίωξη, που αφορά τρία αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, δεν προσδιορίζει τα πρόσωπα, αλλά τις πράξεις τους, αφού τον επιμερισμό των αδικημάτων στα πρόσωπα θα τον κάνει ο ανακριτής που ανέλαβε την υπόθεση, ο οποίος θα κινηθεί βάσει του αποδεικτικού υλικού της δικογραφίας.

Ωστόσο η ποινική δίωξη «φωτογραφίζει» τους υπευθύνους των πράξεων, καθώς βασίζεται κυρίως στα πορίσματα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, όπως και στο πόρισμα του ΣΔΟΕ, που διενήργησε φορολογικούς ελέγχους στα τιμολόγια της επιχείρησης. κλπ. κλπ.

Άφεση αμαρτιών για το μεγάλο φαγοπότι των συνδικαλιστών της ΔΕΗ από την επιχείρηση

13/12/2016: Η διοίκηση της Επιχείρησης ουσιαστικά αρνήθηκε να εκτελέσει την εντολή από τη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου να παραστεί στο δικαστήριο λόγω της βαρύτητας των αδικημάτων.

Η ΔΕΗ δεν δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο στην κακουργηματικού χαρακτήρα δίκη, που ξεκίνησε προ ημερών, για το σκάνδαλο των παράνομων «χρυσών» επιχορηγήσεων που έλαβε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το πόρισμα-καταπέλτη, η υπόθεση αφορά τα έτη 2008 έως και 2011 και βάσει του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών υπάρχουν 59 κατηγορούμενοι που βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμα και με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Οι κατηγορίες εδράζονται στην έκδοση τιμολογίων τα οποία ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ, όπως επίσης και σε δάνειο ύψους 500.000 ευρώ που χορηγήθηκε στη ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ.

Επίσης, στο βούλευμα γίνεται λόγος για δαπάνη 300.000 ευρώ από τη ΔΕΗ, ποσό που προορίζονταν για μελέτη η οποία, όμως, δεν εκπονήθηκε ποτέ, ούτε, όμως, επεστράφησαν τα χρήματα.

Εν τω μεταξύ, ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποτελεί πολιτική απόφαση η μη παράσταση της ΔΕΗ ως πολιτική αγωγή άφησε ο πρώην επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 98,4.

«Τώρα είναι αργά», δήλωσε ο κ. Ρακιντζής, καθώς χρειαζόταν απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ, η οποία δεν ελήφθη καθώς στο ίδιο μετέχει και ο βασικός κατηγορούμενος, πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση της ΔΕΗ, η επιχείρηση δεν παρίσταται ως πολιτική αγωγή καθώς με βάση όσα λέει το κατηγορητήριο θα έπρεπε να παραπεμφθούν σε δίκη όλες οι διοικήσεις της επιχείρησης την τελευταία 20ετία για δάνεια και επιχορηγήσεις που έλαβε η ΓΕΝΟΠ.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα χρήματα επιστράφηκαν από τη ΓΕΝΟΠ λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη. [λινκιον]

 

Advertisements
This entry was posted in conspiracy theories, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

18 Responses to Αγονιστέ Επειστίμονε τοις ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: «Η κλιματική αλλαγή κατασκεύασμα συμφερόντων»

 1. Ο/Η ataktos λέει:

  Ό ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Δεν χωράει αμφιβολία ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αντιπαρέρχεται με απαράδεκτη ευκολία την υπόθεση της κλιματικής αλλαγής, που υποστηρίζεται από την πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας. Ο βαθμός της κλιματικής αλλαγής, η προσαρμοστικότητα των ανθρωπογενών συστημάτων σ’ αυτήν, η «ευθύνη» των ανθρώπινων δραστηριοτήτων ή των γεωφυσικών παραγόντων, είναι τρια βασικά θέματα που μπορούν να συζητιώνται ακόμη και τώρα, συναρτήσει μάλιστα και των αμφισβητήσεων που εγείρονται : Λαμβανομένου δε υπόψη ότι τα μεγάλα επιστημονικά ζητήματα δεν λύνονται με πλειοψηφίες και ψηφοφορίες, αλλά με την τελική διαμόρφωση συναινέσεων. η υπόθεση της κλιματικής αλλαγής μπορεί να παραμένει στη δημόσια-οικουμενική συζήτηση παρά τις όποιες διεθνείς αποφάσειςς.. Όμως δεν πρέπει να διαφεύγει σε όλους ότι η (ευρωτραφής) ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ, εναντίον της οποίας βάλλουν οι εμπνευστές των συμφωνιών ΤΤΙΡ, επιτρέπει ή επιβάλλει τη λήψη μέτρων για επικείμενο κίνδυνο από ουσία ή διαδικασία εναντίον του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, ακόμη και όταν δεν υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα αλλά απλώς ισχυρές ενδείξεις. Και στην προκειμένη περίπτωση, υπάρχουν ενδείξεις, που δικαιολογούν τη λήψη μέτρων. Τα μέτρα όμως προϋποθέτουν την εμπέδωση και εφαρμογή της Διεθνούς Νομιμότητας και την ύπαρξη πολιτικών συλλογικοτήτων που δεν θα οχυρώνονται πίσω από (αστείους μερικές φορές) αγνωστικισμούς, αλλά θα αντιμετωπίζουν ευθέως τις μεγάλες επικιδυνότητες εναντίον της ανθρωπότητας. Μέτρα εναντίον σεισμών υψηλής ισχύος, εναντίον των τσουνάμι, εναντίον προσβολών από ουράνια σώματα , εναντίον της ραδιενεργού ρύπανσης των θαλασσών κλπ θάπρεπε να είναι στο σκεπτικό ιδιαίτερα των μεγάλων συλλογικοτήτων και να υπαγορεύουν δράσεις προφύλαξης, ανεξάρτητα από τις πιθανότητες επέλευσης των κινδύνων….Η απόφαση του Τραμπ (που είναι κάτι διαφορετικό από την δημόσια έκφραση σκεπτικισμού) δείχνει την αβάσταχτη ελαφρότητα της τρέχουσας πολιτικής, ενώ επίσης προσβάλλει εκείνες τις δυνάμεις της συγκεκριμένης χώρας – με εκφραστή για κάποιο διάστημα τον Άλ Γκορ- που κινητοποιήθηκαν για τη Συμφωνία του Κιότο. Μπορούμε πλέον να αναρωτιόμαστε με τα λόγια του Κορνήλιου Καστοριάδη : Πρόκειται για ένα ακόμη επεισοδιο «ανόδου της ασημαντότητας» ;

  • Ο/Η fronimos λέει:

   http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2017/06/blog-post_5.html
   Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017
   Όμαδα του κόμματος της Μέρκελ της λέει να παρατήσει τις Κλιματολαγνείες και τους εκβιασμούς των «οικολόγων»

   http://www.zeit.de/politik/deutschland/2017-06/klimaschutz-pariser-abkommen-cdu-csu-berliner-kreis (σε αυτόματη μετάφραση στα αγγλικά, εδώ).

   Μόλις δύο μέρες μετά την ανακοίνωση του Τrump ότι εξελέγη να εξυπηρετεί το Pittsburgh και όχι το Παρίσι.

   «Το IPCC έχει γίνει κάτι σαν τσίρκο που δήθεν σώζει το Κλίμα». Γερμανοί του CDU λένε στην Μέρκελ να πάρει τον δρόμο του Trump.

   Να θυμίσω ότι Η πολιτική οδηγεί την ιδεολογία και όχι η ιδεολογία την πολιτική. Η λεγόμενη Κλιματική Αλλαγή δεν έχει καμμία σχέση με κανένα κλίμα. Το κλίμα αλλάζει, ούτως ή άλλως και ακόμα κι αν υπάρχει κάτι το ανθρωπογενές, μάλλον χάνεται σε λεπτομέρειες τρίτου βαθμού…

   Και η ιδεολογία είναι ό,τι εξυπηρετεί τα συμφέροντα. Μάλλον δεν θα τους συμφέρει τους Γερμανούς να συνεχίσουν το αστειάκι χωρίς τους Αμερικάνους. Οι Κινέζοι και οι Ινδοί ήταν ούτως ή άλλως πρακτικά εκτός.

   Η Συμφωνία του Παρισιού ήταν (oh yes) ένα παιχνίδι γνωστό σαν game of chicken, ή δεν ξέρω πώς το λένε, όλοι παριστάνουν τον οικολόγο ξέροντας ότι ο άλλος και το κόμμα του θα πούνε «όχι».

   ΟΥΤΕ η συμφωνία του Παρισιού είχε σχέση με κάποια κλιματική αλλαγή. Ούτε καν με την μούφα που σερβίρεται σαν Κλιματική Αλλαγή από ανά τον κόσμο απατεώνες πλασιέ αιολικών και συναφών.

   http://www.hoover.org/research/forget-paris-accords
   by Richard A. Epstein
   via Defining Ideas (Hoover Institution)
   Tuesday, May 30, 2017

   a treaty that combines bad science with bad economics

   carbon dioxide levels cannot be the main driver of temperature changes

   solar and wind energy amount to at most a trivial portion of the global energy supply, less than one percent in total. Indeed, most of that production comes from state-subsidized ventures that could never survive on their own

   the increase in plant growth on land has vastly outstripped temperature changes, contributing powerfully to the greening of the earth in the last ten years, and suggesting that the social “cost” of carbon dioxide could be positive

   If wind and solar were worth their salt, private capital would flow into their research and development, just as it does for fossil fuels. The accord’s supporters have the basic economics exactly backwards

   Και, μεταξύ μας, μάλλον κανείς δεν είχε ιδέα τι έλεγε η συμφωνία του Παρισιού. Ο σκοπός της συμφωνίας ήταν να …συμφωνήσουν όλοι με κάποιο αόρατο …πράσινο (μαύρο) χέρι, απλά για να συμφωνήσουν. Αλλά διασκεδάζω με τα δάκρυα των κατ’ επάγγελμα κρατικοδίαιτων και των νοικιασμένων καραγκιόζηδων που γράφουν δήθεν «νέα».
   Posted by archaeopteryx at 8:04 μ.μ.

   2 σχόλια:

   Ανώνυμος είπε…
   Θα μας τρελάνουν…!!!???
   https://anapoda.news/2017/06/ollandia-ola-ta-trena-leitourgoun-pleon-me-aioliki-energeia/
   http://www.naftemporiki.gr/story/1243180/ollandia-ola-ta-trena-leitourgoun-pleon-me-aioliki-energeia
   6 Ιουνίου 2017 – 4:19 μ.μ.

   archaeopteryx είπε…
   παλιά μούφα. Με το που γράφτηκε είχαν και κάτι μπλακάουτ και έκατσε.
   6 Ιουνίου 2017 – 7:47 μ.μ.

 2. Ο/Η ataktos λέει:

  ΔΕΗ: Δεν μας εκφράζουν οι απόψεις της ΓΕΝΟΠ για την κλιματική αλλαγή

  «Με αφορμή λανθασμένη πληροφόρηση από κεντρικό τηλεοπτικό σταθμό και για την αποφυγή οποιασδήποτε σύγχυσης», η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της, ξεκαθαρίζει ότι η τοποθέτηση της ΓΕΝΟΠ για την κλιματική αλλαγή «αφορά αυστηρά και μόνο τις απόψεις της ΓΕΝΟΠ και δεν έχει ουδεμία σχέση με τις θέσεις της επιχείρησης οι οποίες και θα εκφραστούν αύριο με σχετική επίσημη τοποθέτηση».

  Υπενθυμίζεται ότι χθες η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με ανακοίνωση της για την ημέρα του Περιβάλλοντος, «ευθυγραμμίζεται» πλήρως με την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ να εγκαταλείψει τη Συμφωνία του Παρισιού.

  Το συνδικαλιστικό όργανο θεωρεί ότι η κλιματική αλλαγή είναι δημιούργημα συμφερόντων τα οποία θέλουν το τέλος των ορυκτών καυσίμων, ενώ θέτει το ερώτημα αν η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία ξεσκεπάζει το «κατασκεύασμα» που λέγεται «κλιματική αλλαγή».

 3. Ο/Η ataktos λέει:

  (Απο Σόνια Περέζ) Μιας και δεν είμαι ειδική για το κλίμα και αφού σημαντικοί (με το κριτήριο τουλάχιστον που επικρατεί από την πανεπιστημιακή προέλευση, τα βραβεία και την καριέρα σε μεγάλους διεθνείς οργανισμούς με κύρος) επιστήμονες παρουσιάζουν δημόσια τεκμηριωμένες αντιρρήσεις ως προς την ανθρωπογενή Κλιματική Αλλαγή ή Υπερθέρμανση του πλανήτη (με κύριο παράγοντα το ανθρωπογενές CO2): τότε ΣΙΓΟΥΡΑ το ελάχιστο που έχω να κάνω είναι να έχω τουλάχιστον αμφιβολία για αυτή την (σχεδόν) παγκόσμια φρενίτιδα να πάρουμε μέτρα δισ- τρις- εκατομυρίων δολλαρίων (ευρώ…) για να σταματήσουμε την ατεκμηρίωτη μέχρι σήμερα ανθρωπογενή αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη τα επόμενα 100 χρόνια!!!! Και μάλιστα στοχοποιώντας το CO2 με όλες τις «θρησκευτικά» επιβαλλόμενες δραστηριότητες να αφορούν στην μείωση του CO2. Ειδικά σε μια χώρα σαν τη δική μας, σε κατάσταση οικονομικής κατάρρευσης και τρομακτική άνοδο της ανεργίας και της φτώχειας, με πολύ μικρή (κοντεύει να γίνει ανύπαρκτη) βιομηχανική παραγωγή και ελάχιστη συμμετοχή (με οποιονδήποτε φυσικό ή μη τρόπο) στα παγκόσμια κλιματικά φαινόμενα.
  Ας βγούμε από τα δόγματα, ας αντισταθούμε σε όσους θέλουν να μας χειραγωγήσουν τη σκέψη και ας προσπαθήσουμε να βάλλουμε τις δικές μας προτεραιότητες, μακριά από κερδοσκοπικές προθέσεις. Είναι δύσκολο να κυνηγάς τη γνώση στα σημερινά δεδομένα όπου η πληροφορία είναι σχεδόν αδύνατο να φιλτραριστεί και να αφομοιωθεί… Αλλά τουλάχιστον ας προσπαθούμε… Είναι το μόνο εργαλείο ελεύθερη σκέψη και πράξη.
  ΥΓ Σας βεβαιώνω ότι ψάχνω πολύ και …. βρίσκω!

  • Ο/Η fronimos λέει:

   http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2010/09/blog-post_29.html
   Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010
   Οι ορδές των ηλιθίων

   Αν τα μισά από όσα λέω, εδώ και 3-4 μήνες, για τις Α.Π.Ε., είναι αλήθεια, το ερώτημα του ανώνυμου σχολιαστή είναι φλέγον:

   «Γιατί επιμένει η κυρία Μπιρμπίλη»;
   Την εντελώς μη διπλωματική αλλά αληθινή απάντηση, την έδωσε ένας Γερμανός (που από τα λεγόμενά του, δεν έχει μεγάλη εκτίμηση για τα αιολικά):

   «Το 1991, η Κυβέρνηση του Helmut Kohl πέρασε ένα νόμο στην Γερμανία (Power Feed-in Act), που αργότερα τροποποιήθηκε από τον Σοσιαλιστικό-Πράσινο Συνασπισμό του Schoeder και έγινε ο Νόμος EEG (Energy Feed-in Act). Ο νόμος αυτός υποχρέωνε εταιρίες παροχής ηλεκτρισμού, να αγοράζουν ρεύμα από ΑΠΕ σε εξωφρενικές τιμές, που όμως μπορούσαν να μετακυλήσουν στον καταναλωτή. Αυτός ο Νόμος έγινε μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγές της Γερμανίας (έτσι τον απεκάλεσε με χαρά ο Σοσιαλιστής Υπουργός Περιβάλλοντος Michael Mueller του SPD). Ο νόμος αυτός εξήχθη σε 46 χώρες, παγκοσμίως, αφού “υπάρχουν ορδές ηλιθίων ανθρώπων, που δεν πρόκειται να εξαφανιστούν σύντομα”». (Αχ Τίνα, αχ Τίνα, για μας λένε… για σένα και το αφεντικό σου δηλαδή, εγώ από την αρχή φωνάζω ότι πρόκειται για απάτη).

   http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2016/05/t-el-hierro.html
   Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016
   Tί κοινό έχουν η Γερμανία, η Ρόδος και το El Hierro (των Καναρίων νήσων);

   Η απάντηση είναι απλή, και γνωστή από τουλάχιστον το 2005: Πολλά αιολικά με πολύ τυχαίο ρεύμα που, αν δεν απορρίπτεται 1) αποσταθεροποιεί τα δίκτυα και 2) δημιουργεί μπλακάουτς. Με βαρύ κόστος διαχείρισης και απόρριψης αυτού του άχρηστου και βλαπτικού, «στοχαστικού», όπως σωστά το αποκαλεί ο ΑΔΜΗΕ, ο κάθε ΑΔΜΗΕ, ρεύματος.

   1. Η Γερμανία πλήρωσε περίπου 460 εκατομμύρια ευρώ σε αιολικούς, το 2015, για να μην λειτουργούν, προκειμένου να μην γίνει ζημιά στο ηλεκτρικό της δίκτυο. Με πολλά αιολικά (και φωτοβολταϊκά), όταν εντελώς τυχαία τύχει να φυσήξει πολύ, υπάρχει κίνδυνος blackout. Για αυτό τον λόγο οι κατά τόπο διαχειριστές του δικτύου (σαν τον ΑΔΜΗΕ) πληρώνουν τους αιολικούς να μην παράγουν. 2,5 φορές (250%) πάνω από ότι τον προηγούμενο χρόνο. Ή πληρώνουν τους καταναλωτές να καταναλώνουν. Εναλλακτικά απορρίπτουν ρεύμα σε γείτονες, μερικοί από τους οποίους βάζουν «φραγμούς» (μετασχηματιστές μετατόπισης φάσης) ώστε να μπλοκάρουν το κουτουρού ρεύμα (για να μην πάθουν αυτοί μπλακάουτ), και κατά κόρον το θέμα στις ειδήσεις (εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ)

   Η Γερμανία όχι μόνο αναγκάζεται να απορρίπτει, συστηματικά, το κουτουρού «ρεύμα», αλλά αναγκάζεται να βάλει και πρόσθετες εφεδρείες σε θερμή λειτουργία για να σταθεροποιεί το δίκτυο όταν περιμένει να φυσήξει! Και η ίδια μπλοκάρει το Δανέζικο αιολικό ρεύμα! Και χρησιμοποιεί τα Γαλλικά υδροηλεκτρικά για «εξαγωγές» αιολικού ρεύματος (πηγή) και τα Ελβετικά, που δεν φαίνεται να το απολαμβάνουν! Τα αιολικά είναι μεγαλύτερο πρόβλημα όταν φυσάει, παρά όταν δεν φυσάει: Όταν φυσάει κάνουν ζημιά στα δίκτυα, όταν δεν φυσάει δεν κονομάνε οι αιολικοί.

   http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2016/02/blog-post_23.html
   Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016
   Κι άλλα συμπεράσματα από τις ΑΠΕ στην Γερμανία

   http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2010/05/blog-post_02.html
   Κυριακή, 2 Μαΐου 2010
   Η Πράσινη Γερμανία και η Υπουργός

   Αν η Αμερική έχει τις πηγές ενέργειας που έδειξα, ενδιαφέρον έχει να δούμε το αντίστοιχο για την Γερμανία. Η Γερμανία δεν δημοσιεύει energy flows σε μορφή που σε μια εικόνα να τα βλέπεις όλα, ωστόσο βρίσκεις. Οι δηλώσεις της Γερμανίας είναι κατά της πυρηνικής και υπέρ των ΑΠΕ και της εξοικονόμησης. Σημαντικό όμως δεν είναι τι λένε αλλά τι κάνουν.

 4. Ο/Η ataktos λέει:

  Μετά από την ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ γίνεται διαγωνισμός πίστης και καταλληλότητας για μιά θέση στη διαχείριση της χώρας

 5. Ο/Η ataktos λέει:

  απο το 1993 φωνάζω τσιρίζω τώρα Μόνον αποκολλήσεις θα γίνουν, λίγο μεγάλες βέβαια. Θα το βεβαιώσει μάλιστα και όλη η επιστημονική κοινότητα..

  https://energypress.gr/news/se-epifylaki-lkdm-gia-tis-rogmes-sto-oryheio-amyntaioy

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.athensvoice.gr/politiki/ekklisia-kai-laikismos-sta-hronia-tis-krisis

  Εκκλησία και λαϊκισμός στα χρόνια της κρίσης
  Ούτε η Εκκλησία απέφυγε τον πειρασμό…

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ
  05.06.2017

  Στα χρόνια της κρίσης υπερπερισσεύει – δυστυχώς – ο λαϊκισμός. Αυτός ο υπεύθυνος για πολλά λαϊκισμός , που πολεμούσε με πάθος ο Μάνος Χατζιδάκις, αλλά τότε κανείς δεν είχε υποπτευθεί την επικινδυνότητά του. Κι έτσι ο Μάνος μαχόταν μόνος…

  Στα χρόνια της κρίσης το φαινόμενο είναι μια βραδυφλεγής ωρολογιακή βόμβα. Έχει εξαπλωθεί παντού και διαβρώνει τα πάντα.

  Έτσι, ούτε η Εκκλησία απέφυγε τον πειρασμό…

  Κληρικοί όλων των βαθμίδων, θεολόγοι, χριστιανικές οργανώσεις, έντυπα και γενικώς ό,τι εκκλησιαστικό, αναμασούν συνέχεια αυτά που πιπιλίζουν τόσο ακροδεξιά όσο και αριστερά στοιχεία. Για την κατάστασή μας φταίνε: η Δύση, οι επάρατοι ξένοι, οι τυραννικοί δανειστές, ο Σόϊμπλε και πολλοί άλλοι, αλλά όχι εμείς. Εμείς, που είμαστε ο «περιούσιος» λαός του Θεού δεν φταίμε σε τίποτα.

  Η Εκκλησία, αναπαράγοντας αυτή την φτηνή ρητορική, υποπίπτει στο προπατορικό αμάρτημα. Δεν φταίει ούτε ο Αδάμ, ούτε η Εύα, αλλά ο όφις! Εμείς είμαστε ο «ευλογημένος λαός του Θεού» και όλοι οι άλλοι έχουν βαλθεί να μας καταστρέψουν! Εμείς είμαστε οι «Ελληνορθόδοξοι» και οι άλλοι είναι οι ξένες δυνάμεις που προσπαθούν να αλλοιώσουν την ταυτότητά μας , να μας υποτάξουν κ.ο.κ.

  Εντελώς πρόσφατη, απτή απόδειξη των παραπάνω είναι το «θαύμα» που διηγείται ο «Γέροντας» Νεκτάριος Μουλατσιώτης (πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Φωκίδος), ο οποίος βλέπει …Σταυρό στον Αττικό ουρανό, λόγω της παρουσίας λειψάνων αυτές τις μέρες και διαβεβαιώνει τον «λαό του Θεού»: «Θα νικήσουμε ΕΛΛΗΝΕΣ, φωνάζει ο Ουρανός. Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ. Κανένας προδότης της Πίστεως και της Πατρίδος.»

  Στην Ορθόδοξη Παράδοση αρετή είναι η αυτομεμψία, ο αυτοέλεγχος, η ανάληψη των ευθυνών μας. Στον λαϊκισμό, που θεραπεύει η Εκκλησία στην Ελλάδα σήμερα, κυριαρχεί η άποψη ότι πάντα φταίνε κάποιοι άλλοι, έξω και πέρα από μας. Οι κληρικοί στα κηρύγματά τους κολακεύουν το εκκλησίασμα – όπως ακριβώς οι περισσότεροι πολιτικοί – και συντηρούν τα ταπεινά ένστικτα του λαού, αντί να τον ανεβάζουν λίγο ψηλότερα.

  Σ’ αυτή τη λογική εντάσσεται και η περιφορά των λειψάνων ανά την επικράτεια, η υπόθαλψη «προφητειών» διαφόρων «γερόντων» (π.χ. για το πώς θα ξαναπάρουμε την Πόλη!), η κατακεραύνωση προσφύγων, ομοφυλόφιλων και άλλων μειονοτήτων, η θαυματολαγνεία, για να καταλήξουμε στο «θαυματουργό κομποσχοίνι» που δίνεται μαζί με κουτσομπολίστικο περιοδικό!

  Έχουν γίνει μελέτες για τον λαϊκισμό στην πολιτική, την τέχνη, την ιστορία, αλλά όχι στην Εκκλησία – εκτός από κάποιες σποραδικές αναφορές. Η Εκκλησία στον καιρό της κρίσης θαρρείς πως έχει γίνει συνώνυμο του λαϊκισμού. Ενός λαϊκισμού που περιέχει σαφώς δημαγωγικά στοιχεία, που αποτελεί προσπάθεια χειραγώγησης των μαζών, που εκφράζεται με κιτς «εκκλησιαστικές» φιέστες, που ξεφωνίζει ακατάπαυστα – σχεδόν υστερικά ενίοτε – και δεν θέλει να συμμαζευτεί!

  Ο θρησκευτικός λαϊκισμός έχει αρκετή αυτοπεποίθηση και υπεροψία, ευνουχίζει την ελευθερία του πιστού, εξισώνει τον Χριστό με την Ελλάδα, και δεν έχει σύνορα. Περιλαμβάνει και δεξιούς και «κεντρώους» και αριστερούς. Θα λέγαμε ότι ο θρησκευτικός λαϊκισμός είναι υπερκομματικός.

  Σαφώς η κρίση επιτείνει τη σχέση Εκκλησίας και λαϊκισμού. Και δεν υπάρχει εύκολη έξοδος από το τούνελ… Γιατί η Εκκλησία έχει χάσει την ουσιαστική επαφή της με την θεολογία, την πνευματικότητα και την ελευθερία.

  ………………

 7. Ο/Η Nikolaos λέει:

  την ίδια στιγμή που εγώ ΦΟΒΑΜΑΙ να βάλω ψητό φούρνο, να αφήσω πέντε λεπτά ακόμα το θερμοσίφωνα ανοιχτό, ή τα φώτα αναμμένα σε περισσότερα από ένα δωμάτια….

  ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ, ΕΜΜΕΣΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ! – See more at: http://www.tanea.gr/news/economy/article/5214468/anti-gia-meiwseis-sto-reyma-emmeses-aykshseis-misthwn-sth-deh/#sthash.jRCT8KC2.dpuf

  Τρία νέου τύπου επιδόματα που συνεπάγονται έμμεσες αυξήσεις αποδοχών στους 15.000 εργαζόμενους, καθιερώνει η τριετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε την Παρασκευή η ΓΕΝΟΠ με τη διοίκηση της ΔΕΗ. Πρόκειται για την πρώτη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφει μετά τις εκλογές εταιρεία του Δημοσίου, και δη, ΔΕΚΟ, γεγονός που έχει προφανώς τη δική του σημειολογία. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τη ΔΕΗ, τη μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση εταιρεία, μέσω της οποίας η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ότι προτίθεται να κάνει κοινωνική πολιτική, παρέχοντας δωρεάν ρεύμα σε άπορα νοικοκυριά, αλλά και έχοντας προαναγγείλει μειώσεις στα τιμολόγια όλων των άλλων. Από τη νέα σύμβαση προκύπτει ότι το πιο άμεσο, και άρα μεγαλύτερο κέρδος για το προσωπικό του ομίλου ΔΕΗ είναι το λεγόμενο «επίδομα σίτισης». Πρόκειται για έναν «κοινωνικό μισθό», όπως τον αποκαλούν οι συνδικαλιστές, μια παροχή σε είδος ή ένα τροφείο στο χώρο εργασίας, που θα φτάνει μέχρι και τα 6 ευρώ την ημέρα, και ουσιαστικά αντιστοιχεί σε έναν επιπλέον μισθό το χρόνο. Γιατί αν πολλαπλασιαθεί με τους 15.000 εργαζόμενους του ομίλου ΔΕΗ (μαζί με ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ), προκύπτουν 90.000 ευρώ την ημέρα ή γύρω στα 20 εκατ. ευρώ ετησίως, που θα τα πληρώσει φυσικά η ΔΕΗ.

  Ακολουθούν άλλα δύο επιδόματα, το «ευδόκιμης παραμονής» και το «παραμονής», τα οποία, σύμφωνα με συνδικαλιστικούς κύκλους, θα τεθούν σε εφαρμογή μετά την ολοκλήρωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής. Τότε, όπως πάντα αναφέρεται στη Συλλογική Σύμβαση θα διευρυνθούν κατά ένα κλιμάκιο και οι μισθοί όλων των εργαζομένων της ΔΕΗ, κάτι που μεταφράζεται σε κανονικές αυξήσεις.

  Τα επιδόματα παραμονής

  Το μεν επίδομα «ευδόκιμης παραμονής», είναι κάτι σαν επιπλέον μπόνους για εργαζόμενους που έχουν φτάσει στο ανώτατο μισθολογικό κλιμάκιο, αλλά δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη καθώς έχουν αυξηθεί τα όρια συνταξιοδότησης. Αρα αντί για αύξηση θα πάρουν μπόνους «ευδόκιμης παραμονής». Οσο για το «επίδομα παραμονής», αφορά σε όσους εργαζόμενους που ενώ έχουν κριθεί «στάσιμοι» λόγω ανεπάρκειας εξαιτίας των προσόντων τους ή της χαμηλής τους απόδοσης για δύο συνεχόμενες χρονιές, εντούτοις εφόσον περάσουν επιτυχώς την τρίτη αξιολόγηση, αντί για αύξηση θα τους δίνεται… επίδομα. Το ερώτημα φυσικά είναι για ποιό λόγο να επιδοτούνται εργαζόμενοι όταν έχει «πιστοποιηθεί» από την ίδια τη ΔΕΗ η ανεπάρκειά τους. Τέλος, με άλλη απόφαση που ενσωματώθηκε στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας παρέχεται η δυνατότητα συνδικαλιστικών εκπροσώπων να πληρώνονται κανονικά τη βάρδιά τους ακόμη και αν δεν πηγαίνουν ποτέ στη δουλειά τους και για όσο χρόνο βρίσκονται σε συνδικαλιστική άδεια. Πρόκειται για απόφαση που αφορά 3 συγκεκριμένους συνδικαλιστές που κέρδισαν ανάλογη απόφαση στο δικαστήριο η οποία προβλέπει ότι η συμμετοχή σε συνδικαλιστικά σωματεία δεν μπορεί να επιφέρει καμία βλαπτική αλλαγή στους όρους εργασίας τους. Σε κάθε πάντως περίπτωση η ΔΕΗ έχει προϋπολογίσει ένα κόστος 3.500 ευρώ το μήνα που αφορά σε 5 συνδικαλιστές.

  Παρακράτηση 2 ευρώ το μήνα

  Τέλος, με τη νέα σύμβαση επεκτείνονται ή θεσπίζονται παροχές που αφορούν σε δάνεια, άδειες, κατασκηνώσεις, βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ προβλέπονται και έσοδα για τη ΓΕΝΟΠ. Συγκεκριμένα, στη νέα ΣΣΕ διασφαλίζεται η απευθείας χρηματοδότηση της οργάνωσης από το προσωπικό της εταιρείας, με παρακράτηση 2 ευρώ μηνιαίως από τη μισθοδοσία των εργαζομένων που είναι μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων.

  και για επιδόρπιο….οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ πληρώνονται υπερωρίες

  http://www.posdei.gr/?contentid=222

  ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ

  Κατά την εξόφληση της κύριας σύνταξης τον Δεκέμβριο, έγιναν σε περιορισμένο αριθμό συναδέλφων (400 περίπου) κρατήσεις στον κωδικό ‘ λοιπές κρατήσεις ‘. Αυτό δεν σημαίνει ελάττωση των συντάξεων αλλά κρατήσεις που προέρχονται από απαιτήσεις της ΔΕΗ κατά τον επανακαθορισμό των υπερωριών . Οι κρατήσεις αυτές θα γίνουν σε μία ή περισσότερες δόσεις ανάλογα με το ύψος του ποσού

  ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ

  ΠΟΣ/ΔΕΗ

  • Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

   Συμφωνώ με όσα γράψατε.

   Θα επιθυμούσα να σταθώ στο επίδομα τών € 6,00 την ημέρα (για το «καφεδάκι» τού «υπαλληλάκου» – όπως λένε κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί). Οι εργαζόμενοι τής ΔΕΗ (υποτίθεται ότι) πίνουν καφέ το πρωί σπίτι τους και γευματίζουν το μεσημέρι (πάλι σπίτι τους). Αποτελεί πρόκληση να εισπράττουν (σε βάρος ημών τών φορολογουμένων) και € 6,00 για καφέ (και κρουασσάν;) που θα πάρουν (αν πάρουν) κατά τη διάρκεια τής εργασίας τους. Στο σημείο αυτό, θα επιθυμούσα να διευκρινίσω ότι, στις ελληνικές φυλακές, τα τροφεία (και για ποινικούς και προσωπικά κρατούμενους) ανέρχονται στο ποσό τών € 2,00 (μόνο) και περιλαμβάνουν πρωινό, γεύμα και δείπνο! Μπορεί να συμβαίνουν τα μύρια όσα αίσχη στις ελληνικές φυλακές, αλλά ποτέ δεν ακούσαμε ότι οι φυλακισμένοι υποσιτίζονται.
   Αυτά για να τονίσω το μέγεθος τής προκλήσεως.

 8. Ο/Η Aκραίος Κεντρώος λέει:

 9. Ο/Η No more coal λέει:

 10. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

  Έχετε δίκιο. Οι βολεμένοι τής ΓενΟΠ ΔΕΗ εξακολουθούν να προκαλλούν και να μάς εκπλήσσουν, αλλά δεν περίμενα να ταυτισθούν και με τον Donald Trump¹! Δυστυχώς, τα γνωστά σκάνδαλα τους παραμένουν ατιμώρητα. Η Ελληνική Δικαιοσύνη …
  Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι, για σειρά 10ετιών οι πιο βολεμένοι «εργαζόμενοι» τού ευρύτερου δημόσιου τομέα ήταν τής «Ολυμπιακής»² και τής ΕΡΤ· όμως, σε επίπεδο «εργατοπατέρων» οι τής ΓενΟΠ ΔΕΗ τούς ανταγωνίζονταν (δεν αποκλείω και να τους ξεπερνούσαν). Και όλα αυτά σε βάρος ημών τών φορολογουμένων!

  ¹ Donald Trump ή Donald Duck?
  ² και μάλιστα, πολλά «καμάκια» συνήθιζαν να καυχόνται στις κοπέλλες [είτε αλήθεια είτε ψέματα (συνήθως ψέματα)] ότι εργάζονται στην «Ολυμπιακή»

  ps και να μην ξεχνιόμαστε (αν και άσχετο με το θέμα μας, πρέπει να μνημονευθεί): σήμερα έχουμε επέτειο· D-Day 6 Ιουνίου 1944 η απόβαση στη Νορμανδία.

  • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

   Ο μπαμπάς θα εσυγκινείτο κε Επαμεινό αν ζούσε. Ενεθυμείτο ετησίως την επέτειον. Ήτο ενθουσιώδης ως έφηβος.

 11. Ο/Η ataktos λέει:

  Οι Τραμπιστές στην ηγεσία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. (του Στέφανου Πράσσου)*

  https://kokinokamini.blogspot.gr/2017/06/blog-post_6.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.