H περίεργη αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για τον πατριωτισμό

[Η περίπτωση της βουλευτίνας Τζούφη]

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Δεν μπορώ να διανοηθώ πως μπορεί κάποιος υψηλός θεσμικός κρατικός παράγων της ελληνικής Δημοκρατίας, να παίρνει μέρος σε μια πατριωτική γιορτή για την απελευθέρωση ενός τμήματος της χώρας,  δίπλα στον εκπρόσωπο ενός στρατού που εισέβαλε, από αυτήν την περιοχή μάλιστα, για να εγκαταστήσει το πιο βάρβαρο και αιμοβόρο καθεστώς Κατοχής που έζησε ποτέ η πατρίδα μας στην Ιστορία της. Κι όμως το είδαμε κι αυτό. Δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρος της Βουλής Βούτσης και η Τζούφη, παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, δίπλα στον εκπρόσωπο «της σποράς των νικημένων του ’45» με τις περίεργες ενδυματολικές συνήθειες («Φέσι και αγκυλωτός σταυρός. Mουσουλμάνοι εθελοντές με γερμανικές…»).  Στήθηκαν καμαρωτοί σα γύφτικα σκεπάρνια, πλάι στον δηλωμένο  θαυμαστή του Ιταλού φασίστα εισβολέα («Στην υγειά του Μουσολίνι έπινε ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής»), και του παιδεραστή Στράιχερ («Χρήστος Παππάς: ο υμνητής του παιδόφιλου αρχιναζιστή Γιούλιους…»), στον άνθρωπο που ούρησε δημόσια μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες («Ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς ούρησε στην είσοδο του MEGA», 26.3.2013), στο γιό προδότη στρατιωτικού («Χουντικός πραξικοπηματίας ο Ηλίας Παππάς»).

Στο πρόσωπο του επιπλοποιού αυτού, συναντιούνται συμβολικά ο γερμανικός ναζισμός, ο ιταλικός φασισμός και η επτάχρονη δικτατορία. Ασφαλώς δεν υπάρχει τίποτα περίεργο στη συμπεριφορά του Βούτση (πατρός), ο οποίος όπως έχουμε επισημάνει δεν έχει κρύψει τα φιλικά του αισθήματα προς τη Χ.Α., είτε ψευδολογώντας ασύστολα πως δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον της, είτε διαφημίζοντάς την έμμεσα πως είναι κόμμα αδιάφθορο (λέγοντας πως αν εκδικαστούν τα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, τότε οι πολίτες θα στραφούν προς τη Χ.Α.!),  είτε δηλώνοντας πως περιμένει τη γνώμη της (την ψήφο της ήθελε να πει) για την απλή αναλογική, είτε συνομιλώντας φιλικά με βουλευτές της στο Κοινοβούλιο στα έδρανά τους, είτε έχοντας δώσει εντολή στις κάμερες να στρέφονται αλλού όταν οι Χρυσαυγίτες δέρνουν στη Βουλή, είτε καλύπτοντας σκανδαλωδώς την φρουρά που έκανε την κουφή στις κωμικές εκκλήσεις του γελοίου αντικαταστάτη του να επέμβει. Όμως η βουλευτίνα Τζούφη, είναι μέλος της «αντιμνημονιακής» φατρίας των «53» του Τσακαλώτου, η οποία είχε καταγγείλει τους Βίτσα, Αυλωνίτου, Κασιμάτη κλπ για ξέπλυμα της υπόδικης εγκληματικής συμμορίας, με αφορμή την εκδρομή τους στα ανατολικά μας σύνορα με τους Παππά και Κασιδιάρη. Είχαν ανακοινώσει τότε οι υποκριτές, που έκαναν μετά πως δεν είδαν τη Τζούφη: «Η επίσκεψη της κυβέρνησης μαζί με τους νεοναζί στα ακριτικά νησιά ξεπλένει ένα υπόδικο κόμμα με εγκληματική δράση. Ο συναγελασμός μαζί τους σε ένα σόου τόσο εύκολης όσο και πατριδοκάπηλης λογικής…» («Βούτσης και Τζούφη μαζί με τον Παππά»- Οι 53 «ξεπλένουν» τη Χρυσή Αυγή», «Παραπολιτικά»-21.2.2017).). Ασφαλώς αυτή η κυρία δεν είναι το μόνο μνημείο φιλοναζιστικής ασυνέπειας του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως το περίεργο είναι πως η περί ής ολόγος, δεν είναι η μέση λαϊκή Κατίνα βουλευτίνα του κόμματος Τσίπρα. Είναι παιδίατρος, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής της πόλης της με λαμπρές σπουδές στο Εξωτερικό, πολιτισμένη στην εμφάνιση, χωρίς τα κωμικά χαρακτηριστικά του Βούτση, που θυμίζει μπακάλη της δεκαετίας του ’50, επιβεβαιώνοντας το αρχαιοελληνικό οία η μορφήτοιάδε και η ψυχή.  Ομολογώ πως η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω, είναι ότι ο Τσίπρας είναι η Κίρκη, που άγγιξε με το γουρουνοποιητικό ραβδί της ακόμη και ανθρώπους με μόρφωση, αξιοπρέπεια και επαγγελματική οντότητα. Για τον επίσης παρόντα Σπίρτζη (εκ ΓΑΠ) δεν νομίζω πως πρέπει να γίνεται θέμα. Δεν βλέπω τίποτα το περίεργο στην συνύπαρξή του ιδρυτή της ΡΑΣΚ («Ριζοσπαστική Αριστερή Σοσιαλιστική Κίνηση»)   με τον εθνικοσοσιαλιστή, πιθανότατα δεν θα το αντελήφθη.

Δίπλα στον Παππά στήθηκε και το σκεύος εκλογής του Αρχιεπισκόπου Βουλιαγμένης και Βοιωτοπεδίου Γιάννη Λιάπη, ο δεσπότης Βασίλης Παπαγιάννης, διάδοχος του στρατιωτικού παπά (επί Χούντας) Σετάκη, της Μητρόπολης των Ιωαννίνων. Για το μικρό αυτό επαρχιακό φέουδο του θεού Μαμμωνά μπορείτε να διαβάσετε ενδεικτικά:

Α. «Η ιστορία των εθνικών κληροδοτημάτων που παρακρατά η Εκκλησία», (‘Ημερόδρομος’, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, 30.6.2014).

Β. «Πόδι στην Εθνική Τράπεζα βάζει η Εκκλησία» (‘ΤΑ ΝΕΑ’-14.1.2010):  «…σήμερα πραγματοποιείται Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας και γι΄ αυτόν τον λόγο η Εκκλησία παρακαλεί και απαιτεί από τους υπόλοιπους μετόχους να εκλεγούν ακόμη τρία μέλη στο νέο Δ.Σ. της Τράπεζας και μία από αυτές τις θέσεις να είναι δική της. Η νέα ηγεσία, πάντως, έχει προτείνει 12μελές Δ.Σ. Σε αυτό έχει προταθεί και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων…».

Γ.  «H μάχη των Ιωαννίνων για τα κληροδοτήματα» : «Παιχνίδι εξουσίας πάνω στα «χρυσοφόρα» ιδρύματα μεταξύ δημάρχου και μητροπολίτη. Καταγγέλλουν ότι το κράτος δεν εφαρμόζει το Σύνταγμα και τους νόμους όσον αφορά τα εθνικά κληροδοτήματα και ότι η Μητρόπολη Ιωαννίνων διαχειρίζεται τα επίμαχα κληροδοτήματα ως εκκλησιαστική περιουσία. Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος τηρεί σιγήν ιχθύος. Ωστόσο, όπως λένε τοπικοί παράγοντες, έχει μεγάλη εμβέλεια επιρροής…Φιρμάνια του σουλτάνου και διατάγματα των τριών δικτατορικών καθεστώτων – Πάγκαλου, Μεταξά και Παπαδόπουλου – διατηρούν σε ισχύ το τελικό σχέδιο Κώδικα Εθνικών Κληροδοτημάτων, καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα για τα Ηπειρώτικα Κληροδοτήματα. Οπως τονίζουν τα μέλη της επιτροπής, στα Ιωάννινα ισχύει για τα παλαιά κληροδοτήματα έως και σήμερα ένα καθεστώς χειρότερο και από εκείνο της Τουρκοκρατίας,…», (‘ΤΟ ΒΗΜΑ’, 4.12.2005).

Δεν ξέρω αν ο ναζιστής βουλευτής των Σατανιστών, βρήκε την ευκαιρία να θέσει στον μητροπολίτη το ερώτημα  που είχε θέσει στον συναγωνιστή του στην υπόθεση του θεάτρου Χυτήριο, δεσπότη Μεντζελόπουλο Χρήστο, διάδοχο και συλλειτουργό του γνωστού Καλλίνικου, ο οποίος έκανε πως δεν το άκουσε. Για να το δείτε, κλείστε τη μύτη σας και επισκεφθείτε τον ιστότοπό του: («ΧΡΗΣΤΟΣ Η. ΠΑΠΠΑΣ: Τώρα πέφτουν οι μάσκες», «23 Απριλίου 2013), «…. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς …. δεν θέτει θέμα στην Ι. Σύνοδο … ούτε για την εμπλοκή Μητροπολιτών στην λίστα Λαγκάρντ, αλλά ούτε και για την ιδιαίτερη προτίμηση πολλών συναδέλφων του στα ‘οθωμανικά’ ήθη. ….».

Να υπενθυμίσω κλείνοντας πως η παρουσία του επιπλοποιού στην εξέδρα των επισήμων προκάλεσε την αντίδραση αντιεξουσιαστών νέων, που συγκρούστηκαν με την Αστυνομία [«Αντιφασιστικη Συνελευση No Pasaran (Ιωάννινα)», 7.3.2017], σε μια σύγκρουση που απέδειξε τη θαυμαστή συνέχεια των γνωστών μεθόδων του συμπαθητικού αυτού σώματος: «…χαρακτηριστικά είναι τα πλάνα που κυκλοφόρησαν με ανώτατο αξιωματικό με πολιτική περιβολή να χτυπάει σύντροφο με σημαία, ενώ ήδη αυτός έχει ακινητοποιηθεί από άλλους μπάτσους…».

 

 

Advertisements
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

7 Responses to H περίεργη αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για τον πατριωτισμό

 1. Ο/Η Psycho λέει:

  Βούτσης: Η αποκάλυψη των σκανδάλων ωφελεί ΜΟΝΟ την Χρυσή Αυγή

  http://www.protothema.gr/politics/article/591276/grifos-voutsi-gia-hrusi-augi-kai-eklogiko-nomo/

  Βούτσης για Χρυσή Αυγή: Δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://roides.wordpress.com/2017/04/05/5apr17b/

  Ο αμαρτωλός Αρχιεπίσκοπος Σπύρος Βλάχος και ο Μπελογιάννης
  Posted on 05/04/2017 by Po
  [Μία απάντηση στους λογογράφους του ανιστόρητου Αλ. Τσίπρα]


  ……………………………

  Επειδή η υπόλογη για πολλά αμαρτωλή Μητρόπολη Ιωαννίνων, έχει αρπάξει πλούτη και σφετεριστεί κληροδοτήματα (“Η ιστορία των εθνικών κληροδοτημάτων που παρακρατά η Εκκλησία»-imerodromos, 30.7.2014), ο Βλάχος, από το 1949 που έγινε Αρχιεπίσκοπος της Αθήνας ως το 1956 που πέθανε, κρατούσε αντικανονικά τον θρόνο των Ιωαννίνων σε χηρεία και διατηρούσε την Τοποτηρητεία του, αν και δεν διοικούσε όμορη επισκοπή. Αλλά και ο από Ιωαννίνων φασίστας και κουμπουροφόρος Αρχιεπίσκοπος Ιωαννίδη, Φλωράκη, Κόκκινης Προβιάς και Νίκου Κωνσταντόπουλου Σεραφείμ («Αρχιεπίσκοπος με αποθήκη όπλων!»), επέλεξε αντικανονικά για διάδοχό του στα Ιωάννινα, όταν έφυγε για να γίνει πραξικοπηματικά αρχιεπίσκοπος, έναν φίλο του τον αρειμάνιο καπνιστή και στρατιωτικό παπά επί Χούντας Θεόκλητο, που κυκλοφορούσε φορώντας και πολιτικά. Άλλωστε ο εκάστοτε ρασοφόρος διάδοχος του Αλή Πασά έχοντας τη διαχείριση της περιουσίας των κληροδοτημάτων αλλά και τις μετοχές της Εκκλησίας της Ελλάδος, συμμετέχει και στο ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας. Για το πώς διαχειριζόταν το ιερό (ανίερο) χρήμα ο Βλάχος, καταφεύγω σε μια μαρτυρία που δεν διαψεύστηκε από κανέναν: Με αφορμή τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα του 2005, έγραψε ο Στέφανος Μπέττης στον «Πρωϊνό Λόγο» Ιωαννίνων: «Θυμάμαι, όταν ήρθε στην πόλη μας ένας οικονομικός επιθεωρητής, Μισθός το επίθετό του, άνθρωπος εγγυημένης εντιμότητας ….προκειμένου να ελέγξει τα οικονομικά της Μητρόπολής μας. …..αρχιερατεύοντος του φοβερού Σπυρίδωνα του ανακοίνωσε το σκοπό της επίσκεψής του. Κι ο Δεσπότης, όνομα και πράμα, αφού τον κέρασε ένα καφέ, του έδειξε χωρίς περιστροφές την έξοδο. Ο δυστυχής υπάλληλος υπάκουσε. Σπυρίδων γαρ διέταζε. Λίγο αργότερα επί μεταξικής δικτατορίας, ένας Γενικός Διοικητής, Κυρίμης τ’ όνομά του, είχε το «θράσος» να πει στον ίδιο Δεσπότη που έμπαινε χωρίς άδεια στα χωράφια του: «Δεσπότη μου εσύ να κοιτάς τα Ευαγγέλιά σου» και την επόμενη κιόλας μέρα βρέθηκε ο ίδιος Γενικός μετατεθειμένος στη Θεσσαλονίκη». Αλλά και πρόσφατα(2014) όταν πέθανε ο Θεόκλητος, ο Αρχιεπίσκοπος Λιάπης δεν άφησε από τα μάτια του ούτε δευτερόλεπτο τη ζάπλουτη Μητρόπολη. Αυτοδιορίστηκε Τοποτηρητής παράνομα και μετά δεν ενέδωσε να πάρει το θρόνο ο καταγγελθείς ως «μακρυχέρης» (Βλ. «Του… πήραν την υπογραφή και 4.000 ευρώ») παλιός υποστηρικτής του κληρικός, που είχε στο μεταξύ μεταπηδήσει στο στρατόπεδο του Βαρθολομαίου, ο οποίος τον προωθούσε ανυπόμονα.
  ………………………

 3. Ο/Η Παστίτσιος λέει:

  https://currentodysseys.wordpress.com/2012/09/25/520/

  Την Πίστη μου μέσα” κ’ Επιστολή προς κ. Παππά της Χ.Α:

  SEPTEMBER 25, 2012 BY CURRENTODYSSEYS

  Είπα πως δε θα γράψω αλλά δεν αντέχω άλλο…, δεν είναι για τον Παστίτσιο τον ντολμαδάκιο ή τον Σπανακορύζιο εν Χριστό Αδελφό, αλλά για τον εξευτελισμό της πίστης (…την πίστη μου μέσα) και την καφρίλα που είναι μεταδοτική… το ότι ένας υποκριτής φασίστας δεν αντιμετωπίζεται από ΚΑΝΕΝΑΝ πολιτικό στην ουσία εντός κοινοβουλίου και πως οι Εισαγγελείς πρέπει να έχουν φρίξει με τις πράξεις του συναδέλφου τους…

  λοιπόν να τα πάρουμε με τη σειρα:


  Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

  Βουλευτής κ. Χρήστος Παππάς της Χ.Α που έκανε την ερώτηση για την ύβρη μέσω του “Γέροντα Παστίτσιου”

  Η ερώτηση έχει ως εξής και είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά:

  “ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ :

  1) ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

  2) ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

  ΘΕΜΑ : «ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΠΟ ΧΡΗΣΤΗ TOY FACEBOOK»

  Στην ιστοσελίδα http://www.facebook.com/gerontas.pastitsios έχει δημιουργηθεί προφίλ με την ονομασία “ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ/ELDER PASTITSIOS”, όπου ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο. Ενδεικτικά αναφέρονται αναρτήσεις όπως «Γέρων Παστίτσιος ο Πατσαφαρίτης», «το νέο θαύμα-τρολιά του Γέροντα στις Σέρρες», καθώς και πολλές προκλητικές και ανάρμοστες φωτογραφίες.

  Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί :

  1) Έχουν ενημερωθεί σχετικά με την προβολή της εν λόγω ιστοσελίδας στο διαδίκτυο;

  2) Θα προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες μέσω της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για την άμεση αφαίρεση του συγκεκριμένου προφίλ από το διαδίκτυο; Ή μήπως θα συνεχίσουν να κωφεύουν και να ανέχονται τον επονείδιστο αυτό εμπαιγμό του Γέροντα Παΐσιου, όπως ανέχονται την ύπαρξη της ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου athens.indymedia.org μέσω της οποίας διαπράττονται επανειλημμένα τα αδικήματα της εξύβρισης, της συκοφαντικής δυσφήμισης, της απειλής και άλλες παράνομες πράξεις;

  Αθήνα, 18/09/2012

  Ο Ερωτών Βουλευτής

  ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ”

  ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΠΑ

  Κύριε Παππά, μπορεί να μην είμαι βουλευτής αλλά έχω και γω μία ερώτηση. Μιας και αρχίσατε την “κάθαρση” σας παρακαλώ να προβείτε στην επέκταση της πρακτικής αυτής για να “καθαρίσει” για καλά από τους βλάσφημους ο τόπος. Στο πνεύμα του αγώνα σας σας ζητώ να κάνετε επίκαιρη ερώτηση για τον ίδιο λόγο στο θέμα ενός βλάσφημου τραγουδιστή σατανιστικού συγκροτήματος ο οποίος εξευτελίζει, υβρίζει και απαξιώνει τον ιερότερο όλων, Τον Κύριο Ιησού Χριστό (τον Υιό του Θεού Τον Μονογενή), μέσω της σατανιστικής του μουσικής και των υβριστικών φωτογραφιών των δίσκων του. Πρόκειται για τον κ. Γεώργιο Γερμενη ο οποίος μέσω του μουσικού του συγκροτήματος ΝAER MATARON κυκλοφορεί τον δίσκο “I am the light of the world” χλευάζοντας τον Ιησού Χριστό.

  Ερωτάται ο κ. Βουλευτής: 1)Έχει ενημερωθεί για την προβολή των εν λόγω τραγουδιών και τη σατανιστικής χροιάς μπάντα του κ. Γ. Γερμενη;

  Θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες μέσω της κοινοβουλευτικής του ιδιότητας και βάση του όρκου του ως βουλευτή, να προστατεύσει τη Χριστιανοσύνη κάνοντας επίκαιρη ερώτηση στη βουλή και ζητώντας να ενεργήσει η δικαιοσύνη με όλη την αυστηρότητα στο εν λόγω θέμα που προσβάλει με κατάπτυστο τρόπο την Ορθοδοξία;
  Θα τιμήσει το Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια που είναι το τρίπτυχο του Ελληνικού Έθνους, του οποίου η προστασία από άπαν εχθρό αποτελεί βασική επιδίωξη του κόμματός του Χρυσή Αυγή; Θα διεκδικήσει με θέρμη την παραδειγματική τιμωρία του κ Γερμενη για το ντροπιαστικό αυτό θέμα ή Ή μήπως θα συνεχίσει να κωφεύει και να ανέχεται τον επονείδιστο αυτό εμπαιγμό του Ιησού Χριστού, Υιού του Θεού αφού ενώ έχουν σατανιστικό στοίχο και εικονογραφία, σε τελευταίο τους άλμπουμ βάζουν εξώφυλλο την εικόνα του Κυρίου με το μιασμένο από το σατανισμό όνομα του συγκροτήματός τους με τους φιλοσ-ατανικούς στοίχους;
  Απάντηση… : Δε νομίζω να κάνει τίποτα από όλα αυτά ο Βουλευτής….

  Παραθέτω εικόνες σχετικές με τον κ. Γερμενη ή Καιάδα ή απλά “ΕΓΕΡ-ΘΟΥ-ΤΟΥ”εδώ:

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Έσχως, τρωμωκρατούν αθόους χρεισαβγοίταις.

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/06/blog-post_0.html

  Αντιφασιστική επίθεση στα Γραφεία – ορμητήρια ρατσιστικών επιθέσεων της Χ.Α στον Ασπρόπυργο
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 | 10:03 μ.μ.

  Η είδηση που διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της ημερήσιας εφημερίδας της Δυτικής Αττικής «Θριάσιο» μας λέει ότι σήμερα περίπου 15 άτομα αιφνιδίασαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ άνοιγαν τα γραφεία του Τομέα της Δυτικής Αττικής στον Ασπρόπυργο και τους επιτέθηκαν με σφυριά.

  «Με αλεξίσφαιρα και αντιανεμικά που έφεραν διακριτικά της ΕΛΑΣ και την προσταγή «πέστε κάτω Αστυνομία»», οι επιτιθέμενοι πραγματοποίησαν «καταδρομική επιδρομή» που είχε σαν αποτέλεσμα να χτυπηθούν 4 μέλη της Χ.Α.

  «Με ασθενοφόρο οι τραυματίες (δυο άνδρες και δυο γυναίκες) μεταφέρθηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο και τον Ευαγγελισμό, με δύο να φέρουν πιο σοβαρά τραύματα, ο άνδρας τραύμα στο κεφάλι ενώ πιο σοβαρά- βαρύ συντριπτικό κάταγμα -στο χέρι φέρει η νεαρή γυναίκα η οποία νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό», αναφέρει το δημοσίευμα.

  Εδώ να σημειώσουμε ότι οι μετανάστες, εργάτες γης, της περιοχής Ασπρόπυργου-Γκορυτσάς έχουν καταγγείλει σειρά ρατσιστικών δολοφονικών επιθέσεων που δέχονται συστηµατικά από το περασµένο Αύγουστο από οργανωµένη οµάδα φασιστοειδών.

  «Οργανωμένη συμμορία φασιστών βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, κάτι που γνωρίζει καλά και το τοπικό αστυνομικό τµήµα. Βγαίνουν ως ομάδα, καλύπτουν τα πρόσωπα τους, χρησιμοποιούν σιδερογροθιές και ρόπαλα και έχουν επιλέξει ως κεντρικό στόχο τους Πακιστανούς εργάτες γης.

  Επιθέσεις έφτασαν να γίνονται µέχρι και μέσα στα χωράφια σε ώρα εργασίας. Οι επιθέσεις τους αποτελούν συνέχιση της δράσης των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που έδρασαν ξανά στην ίδια περιοχή την περίοδο 2011-2012 µε δεκάδες θύματα, ακόμη και γκρεμισμένα σπίτια από το πογκρόµ. Η Χρυσή Αυγή διατηρεί Γραφεία-ορμητήρια στον Ασπρόπυργο», αναφέρει ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ¨ΚΕΕΡΦΑ» η οποία μαζί με άλλες συλλογικότητες καλούν σε αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο 17/6 στην Πλατεία του Δημαρχείου Ασπροπύργου.
  ……………………………………

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://mikropragmata.lifo.gr/wtf/salos-me-to-reportaz-tou-star-gia-syzygo-iptamenou-tis-polemikis-aeroporias-pou-stin-pragmatikotita-einai-anypantri/

  Σάλος με το ρεπορτάζ του STAR για «σύζυγο ιπτάμενου της Πολεμικής Αεροπορίας» που στην πραγματικότητα είναι ανύπαντρη
  Κάποιος λέει ψέματα εδώ…

  Κείμενο: Άρης Δημοκίδης

  Ποια είναι στα αλήθεια η γυναίκα που μίλησε σε ρεπορτάζ της τηλεόρασης;
  Μια φορά πριν περίπου 15 χρόνια, είχα δει στις Ειδήσεις έναν γνωστό μου -που στην πραγματικότητα είχε μια επιχείρηση με t-shirts- σε ρεπορτάζ για «Πτυχιούχους που δουλεύουν ως σερβιτόροι». Αφού τον προλόγισε ο/η ρεπόρτερ, τον είδα έκπληκτος να λέει ότι ήταν απόφοιτος Ιατρικής (ναι, καλά!) και αναγκαζόταν να δουλεύει ως γκαρσόνι (άλλο ψέμα).

  Ποιος ξέρει πόσα τέτοια έχουν γίνει.

  Το θυμήθηκα με αφορμή αυτό το βίντεο, και το άρθρο Πρωτοφανές περιστατικό στημένου και ψευδούς ρεπορτάζ από το STAR:

  Εκείνος ο γνωστός μου μου είχε πει ότι τον πλησίασε το συνεργείο και του είπε τι να πει. Δεν έχω ιδέα τι έγινε στο παραπάνω βίντεο, αλλά θα έχει ενδιαφέρον να το μάθουμε.

  Τι ακριβώς έγινε: «Στις 22.3.2018 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, προβλήθηκε μια συνέντευξη της «συζύγου ενός μάχιμου ιπτάμενου της Πολεμικής Αεροπορίας», η οποία δήλωσε πόσο πολύ ανησυχεί κάθε μέρα για τον σύζυγό της, ειδικά «όταν δεν απαντάει στο τηλέφωνο». Στο «ρεπορτάζ», η γυναίκα αυτή εμφανίζεται με το όνομα «Κατερίνα Παπαϊσιδώρου» και αναφέρει ότι έχει «ένα μικρο παιδάκι που τη ρωτάει που είναι ο μπαμπάς», όταν ο… ιπτάμενος σύζυγός της απουσιάζει. Το ρεπορτάζ του καναλιού παρουσιάστηκε με τίτλο: «Οι ηρωίδες γυναίκες των μάχιμων στρατιωτικών μας». Τίποτα όμως από αυτά δεν είναι αλήθεια, το ρεπορτάζ είναι ψευδές και στημένο.

  Η γυναίκα αυτή ΔΕΝ ονομάζεται Κατερίνα Παπαϊσιδώρου. Το πραγματικό της όνομα είναι Αθανασία (Νάνσυ) Παναγιώτου, και ΔΕΝ έχει σύζυγο μάχιμο ιπτάμενο της Πολεμικής Αεροπορίας γιατί απλά δεν έχει σύζυγο, είναι ανύπαντρη. Φυσικά δεν υπάρχει ούτε και τρίχρονο παιδάκι να την ρωτάει «που είναι ο μπαμπάς».

  «Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο πέραν πάσης αμφιβολίας, καθώς το βεβαιώνουν όχι μόνο τα μάτια μας, αλλά και πρόσωπο από το φιλικό της περιβάλλον. (Τα στοιχεία του είναι στη διάθεση των αρμοδίων.)

  Με βάση τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει το ακόλουθο ερώτημα: Ο ρεπόρτερ του καναλιού, Λάμπρος Δεμερτζής, που πήρε τη συνέντευξη από την Νάνσυ Παναγιώτου, και την παρουσίασε ως «σύζυγο πιλότου», γνώριζε ότι μιλούσε με μια ανύπανδρη γυναίκα χωρίς παιδί και με άλλο ονοματεπώνυμο;

  Το θέμα είμαι πολύ σοβαρό! (και θα έχει συνέχεια).»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.