Μια απάντηση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου

[Δεν νοιάζονται για τα θύματα του συστήματος, όσοι επωφελούνται σκανδαλωδώς από αυτό]

Μια άλλη Ζωή, από την Ιερή μας Ρωμιορθόδοξη Παράδοση, που τόσο την φθονούν οι Κουτόφραγκοι: Με φωτοστέφανο αγίας σε τοιχογραφία του «νέου Παρθενώνα του Ελληνισμού» που έχτισε ο Αλβανο«σκοπιανός» αιμοβόρος τύραννος άγιος Ιουστινιανός, εκτίθεται στους ανόητους προσκυνητές η σεξομανής και έκφυλη, ματαιόδοξη, ναρκισσευόμενη και σαδίστρια (εκτυφλώτρια), πρώτη και χειρότερη από όλες τις διαστροφικές Ορθόδοξες Αυτοκράτειρες, η αγράμματη γριά τεκνατζού και ευνουχίστρια Ζωή η Πορφυρογέννητη, που έκανε τρεις γάμους, ξύνοντας κάθε φορά από την αγιογραφία τον προηγούμενο σύζυγο για να επιζωγραφιστεί πάνω του ο καινούργιος (και νεότερός της) εραστής-σύζυγος, με φωτοστέφανο αγιοσύνης κι αυτός.

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Tην κυρία την είχε διορίσει ο αιώνιος έφηβος για να μας «τρελάνει» («Άμα θέλω να τους τρελάνω όλους, θα κάνω εσένα Πρόεδρο της Βουλής»), όπως η ίδια ομολόγησε πως της είχε πει, μέσα στο παραλήρημα της ανέλπιστης κοινωνικής του ανέλιξης. Αναδημοσιεύω τώρα ένα  μικρό αποσπασματικό δείγμα του τελευταίου Μονόλογου της κυρίας: «Κωνσταντοπούλου: Εγώ δεν θα βγω να «καταδικάσω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Δεν θα το κάνω αυτό σήμερα. Καταδικάζω … τη βία των Μνημονίων. Καταδικάζω τη βία της οικονομικής δολοφονίας του λαού μας. Καταδικάζω τη βία του να ζεις χωρίς ρεύμα. Τη βία του να ψάχνεις να φας στα σκουπίδια. Τη βία του να σου παίρνουν το σπίτι με το πάτημα ενός κουμπιού. Τη βία του να πουλιούνται οι ακτές, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το νερό, η ενέργεια. Τη βία του να μην μπορείς να κυκλοφορήσεις στη χώρα σου αν δεν πληρώσεις διόδια στους νταβατζήδες….» .

Σε έναν ξένο προς την ελληνική πραγματικότητα, μοιάζει να μιλάει μια κοινωνική Επαναστάτρια. Για κάθε γνώστη των πραγμάτων είναι ένα ακόμη μνημείο υποκρισίας. Θέλω να κάνω πέντε παρατηρήσεις, προς τους ακροαριστερούς, τους απολίτικους και τους ακροδεξιούς, κουτοπόνηρους  και κακομαθημένους Ρωμιούς, που συγκροτούν το πολιτικό της ακροατήριο, που από τύχη θα μας διαβάσουν,  προς αυτούς στην εθελοτυφλία των οποίων απευθύνεται  αυτή η γυναίκα.  Σε αυτούς  που  νομίζουν πως ο «ελληνικός λαός» είναι πάνω από τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, οι οποίοι χρωστάνε να μας χρηματοδοτούν με δανεικά κι αγύριστα, που η χώρα εισέπραξε και οι πολίτες της καρπώθηκαν χωρίς να τους εξαναγκάσει κανείς, χωρίς κανένα κόμμα να είχε διαμαρτυρηθεί για τον ασύστολο δανεισμό και για την αντιπαραγωγική του σπατάλη. Σε αυτούς που κοροϊδευόντουσαν πως  ο καταφερτζής Έφηβος θα ξεγελούσε τους Κουτόφραγκους οι οποίοι θα μας χάριζαν τα δανεικά, χάρις στις γνωστές ικανότητες που οι συμπλεγματικοί Νεοέλληνες φαντασιώνονται πως έχουν, ειπωμένες δια στόματος του συζύγου της κας Προέδρου («Αλέξη Τσίπρα έχεις κάτι Αρχίδια από εδω μέχρι τη Σιγκαπούρη»). Σε αυτούς που με τόσο θράσος διακηρύσσουν στην πράξη, πως πρέπει να πληρώσουν οι Λιθουανοί και οι Ρουμάνοι συνταξιούχοι και όχι οι ευσεβείς μεγαλοαπατεώνες λούμπεν κεφαλαιοκράτες των διάφορων Noor-1, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και κρατικοί

Μπαρουφάκης, Λαφαζαναραίοι, Ζωή, οι «αγανακτισμένοι» πατριώτες της αντιμνημονιακής Αριστεράς δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους, ενώ η πατρίς κινδυνεύει. Έρχεται όμως το «Μ. ΝΙ.»

λειτουργοί, οι κάθε λογής ληστές, φοροκλέφτες και διασπαθιστές του δημόσιου χρήματος,  οι διαπλεγμένοι με ευλαβικούς Ρώσους μαφιόζους παράγοντες της δημόσιας ζωής και oι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες απατεωνίσκοι που συγκροτούν ένα μέρος της εκλογικής πελατείας του «σοφού λαού» των Ελληνορθοδόξων. Ο ρόλος της Αριστεράς στη δεδομένη στιγμή, δεν ήταν η ανατροπή του Καπιταλισμού, ούτε η επαναβαλκανοποίηση της χώρας, ήταν η εκπόνηση εφικτών και δίκαιων προτάσεων, οι προοδευτικές νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, η εξεύρεση και κατάσχεση του ληστευμένου δημόσιου χρήματος και η συντριβή του Νεοναζισμού:

Α) Η κα Κωνσταντοπούλου έφτασε όπου έφτασε, ως προνομιούχος θυγατέρα ευκατάστατου δικηγόρου και  προβεβλημένου πολιτικού, με ισχυρούς δεσμούς με το οικονομικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο  (Βαρδινογιάννη, Αλαφούζο).  Η θέση που κατέλαβε δεν αντιστοιχούσε στο ανύπαρκτο πολιτικό της παρελθόν. Αυτό λέγεται ευνοιοκρατία.

Β) Η κα Κωνσταντοπούλου έχει δείξει αχαρακτήριστη συμπάθεια  προς τους Νεοναζί των οποίων τον έπαινο έχει αποσπάσει (“ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή στη Βουλή: Ένα χρονικό ..», leninreloaded -7.3.2015) και γενικά προς την Άκρα Δεξιά,  μια συμπάθεια που την έχουν καταγγείλει σχεδόν όλα τα αντιπολιτευόμενα κόμματα (ΝΔ,  ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ) και  αναγκάστηκαν να την παραδεχθούν ακόμη και οι ανεκτικοί και εθελοτυφλούντες  σύντροφοί της από τον ΣΥΡΙΖΑ  Φίλης: Η Κωνσταντοπούλου συμπλέει για πολλοστή φορά με τη Χρυσή…»), αλλά και στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  (Όλοι τους όταν θίχτηκαν οι ίδιοι). Υποστήριξε λοιπόν τη Χ.Α., όπως έχουμε ξαναγράψει, σε τέσσερα επίπεδα: 1. Άρνηση ψήφου στην άρση της δικαστικής ασυλίας της και γενικά αρνητική τοποθέτηση στην ποινικοποίηση της εγκληματικής πολιτικής της δράσης. 2.Άρνηση ψήφου στην διακοπή της κρατικής χορηγίας. 3.Επίμονη απαίτηση παρουσίας των προφυλακισμένων στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις βουλευτών της λες και πρόκειται για κανονικό κόμμα. 4. Επίμονη ανοχή στις ασχήμιες τους μέσα στη Βουλή. Να προσθέσουμε και ένα 5ο; Βρείτε μας ένα κείμενο της κας Κωνσταντοπούλου που να καταδικάζει τη Χ.Α. Πιο εύκολα νομίζουμε πως θα βρείτε του Μπαλτάκου, του Βούτση, του Βίτσα, του Παρρασκεβώπουλλλου  ή του Λαφαζάνη της Σρεμπρένιτσα. 

Δεν ντράπηκε να συναντηθεί (4.5.2016), μαζί με την πρώην  στενή πολιτική φίλη της κα Ραχήλ Μακρή των ακροδεξιών ΑΝΕΛ, με  φιλοναζιστή ιερωμένο στη Φλώρινα και να βραβευτεί από αυτόν («Εθνικοθρησκευτική περιοδεία Ζωής-Ραχήλ»). Δεν αποδοκίμασε το ακροδεξιό έντυπο που της πρότεινε (3.1.2017)  πρωτοσέλιδα συνεργασία με τους Κασιδιάρη και Φαήλο Κρανιδιώτη («Ενωθείτε κ’ συντρίψτε τους μαζί με το Στρατό»), όπως επεσήμανε τότε και η κα Δ.Κουτσούμπα: «Έχουν περάσει πάνω από 28 ώρες και δεν έχει βγει ούτε μια καταγγελία ούτε μια δήλωση διαφοροποίησης από την Πλεύση Ελευθερίας ή από την ίδια την Ζ. Κωνσταντοπούλου …»).

Γ) Φέρθηκε με απόλυτη ανεντιμότητα, ασυνήθιστα απροκάλυπτη, αυταπόδεικτα ψευδή και ευτελή  για τα πολιτικά μας ήθη, απέναντι σε μια γυναίκα του μικρού κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Δ.Κουτσούμπα:  «Για τις (συνεχιζόμενες) αθλιότητες της Ζωής Κωνσταντοπούλου», 9.1.2017), χωρίς να έχει ακόμη ζητήσει συγνώμη και χωρίς να διαφοροποιούνται τα «στελέχη» που της απέμειναν, κάτι νεαροί και νεάζοντες ηθοποιοί και γενικά άνθρωποι άγνωστοι στον κόσμο της Αριστεράς.

Δ) Ως προς το σκέλος της συμπόνιας της ψηφοφόρου του κ.Παυλόπουλου για την δυστυχία των συνανθρώπων της, ούτε η καλοπέρασή της, ούτε τα παλαιοκομματικά προνόμια τα οποία με τόσο πάθος διεκδίκησε και ως τέως Πρόεδρος της Βουλής («Βρέθηκε γραφείο για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου»), ούτε το επίδομα ανήλικης κόρης της τ. δημάρχου, δημοσιογράφου και μέλους του ΕΡΣ μητέρας της, ούτε η αποφυγή της να ζητήσει, από την υψηλή μάλιστα θεσμική της θέση, συρρίκνωση των κάθε λογής βουλευτικών απολαβών, ούτε η μεγαλομανία της με τα αγήματα (κοστίζουν κι αυτά) και με τις φανφάρες και τις παράτες του ακροδεξιού συγκυβερνήτη της, ούτε η σιωπή της για την προκλητική ασυλία πολλών οικονομικών σκανδάλων, ούτε η απουσία κάθε εφικτής πρότασης για μια παραγωγικότερη και δικαιότερη δημόσια οικονομική διαδικασία, πιστοποιούν μια τέτοια ευαισθησία, η οποία κινείται αποκλειστικά στα όρια της ανέξοδης και φτηνής δημαγωγίας.

Να μην πληρώνει διόδια ο κόσμος; Πλούσιοι και φτωχοί; Να μην εκλογικευθούν τα ποσά ανάλογα με το μήκος της διαδρομής και με την προσβασιμότητα στον τόπο της κατοικίας; Να μην πληρώνει. Οφείλει όμως η κα Κωνσταντοπούλου να μας πει πολύ συγκεκριμένα και όχι με αόριστες γενικολογίες (Το Κεφάλαιο, η Ε.Ε. ο Ιμπεριαλισμός, οι Καπιταλιστές κλπ) ποιος θα πληρώσει. Ας πούμε να φορολογηθεί η Εκκλησία, να ελεγχθούν από το ΣΔΟΕ οι εκατομμυριούχοι αντιμνημονιακοί μητροπολίτες των ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-ΠΛΕΥΣΗΣ («Τι απέγινε ο Μητροπολίτης των εκατομμυρίων;») και τα συγγενολόγια τους, ανιψιοί, κλπ, να εφαρμοστεί ‘Πόθεν Έσχες’ (πραγματικό, όχι αυτό που εφαρμοζόταν επί Προεδρίας της στη Βουλή) στους πολιτικούς, επίσης σε δικαστικούς, δημοσιογράφους, εφοριακούς, γιατρούς, δικηγόρους, ελεύθερους επαγγελματίες, υποψήφιους καναλάρχες κλπ, να εκδικάζονται γρήγορα οι υποθέσεις διαφθοράς (χωρίς τις γνωστές αναβολές που πετυχαίνουν κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι δικηγόροι από την εγκληματικά βραδυπορούσα Δικαιοσύνη («Κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, ήταν τόσο απολύτως απαραίτητο..»;), με συγκεκριμένες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις του συνυπουργεύσαντος μαζί της κ.Παπαγγελόπουλου (που είναι υπερώριμες και δεν τις είδαμε), με έλεγχο των κινήσεων των καταθέσεων σε βάθος χρόνου, ειδικά όσων χρωστούν, κλπ, κλπ κλπ, για τα οποία δεν έχει βγει από το λαλίστατο στοματάκι της ούτε λέξη.

Ε) Τέλος η φράση της: «Εγώ δεν θα βγω να «καταδικάσω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», είναι πονηρά διατυπωμένη, έτσι που να μπορεί να εκληφθεί ως απλή καταδίκη της πράγματι  ανέντιμης εξίσωσης της βίας του αδύναμου αδικημένου με τη βία αυτού του ισχυρού που αδικεί, συνήθως με την άνομη κρατική και παρακρατική βία. ‘Όμως και από τα συμφραζόμενα προκύπτει σαφώς πως πέρα από όλα αυτά, θεωρεί τον πρώην πρωθυπουργό όχι στόχο άδικης βίας, το λέει αυτό ατεκμηρίωτα, σε στιγμή αυστηρά ακατάλληλη και φαίνεται πως έμμεσα, σε συνδυασμό με το γεγονός πως αποφεύγει να την καταδικάσει, εγκρίνει την ενέργεια. Λέει: «Στον τραυματισθέντα δοτό Μνημονιακό Πρωθυπουργό, που κατέλαβε το αξίωμα με πραξικόπημα και υπηρέτησε πιστά την Μνημονιακή τυραννία, εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Όταν αποκατασταθεί η Δημοκρατία και λειτουργήσει η Δικαιοσύνη στη χώρα, θα κριθεί».

Θέλω να προσθέσω πως ο προσβλητικός όρος «δοτός», που χαϊδεύει τα αυτιά των αδαών, προσβάλλει και το Σύνταγμα, που δεν δικαιολογεί για τον απολύτως νόμιμο πρωθυπουργό μιας ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας τέτοιο απαξιωτικό χαρακτηρισμό. Όσο για τα περί «πραξικοπήματος», «μνημονιακής τυραννίας» και «αποκατάστασης της Δημοκρατίας», είναι υβριστικά λόγια μιας αυταρχικής πολιτικού, που το κόμμα της, όταν ανήκε ακόμη σε αυτό, αρνήθηκε κάθε δημοκρατική μεταρρύθμιση (ακόμη και το σύμφωνο συμβίωσης), συγκυβερνούσε με ακροδεξιούς, με αντισημίτες, με ρατσιστές και η ίδια συνεργάστηκε μετά με τη «ΛΑΕ» των φίλων των Κάρατζιτς και Μιλόσεβιτς, που απροκάλυπτα ήθελε να σύρει τη χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς συνεργασίας με απολυταρχικά καθεστώτα της Ανατολής. Αυτά τα λόγια είναι για τα σκουπίδια. Αυτή η γυναίκα είναι Νομικός και χρημάτισε, εμφανώς ανεπιθύμητη μετά από κάποιο διάστημα, Πρόεδρος της Βουλής, κάτω από την έκδηλη αποδοκιμασία της πλειοψηφίας. Μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου;

Υ.Γ.
«Επίθεση Ζωής Κωνσταντοπούλου προς Κρέτσου»
«Αν δεν σας αρέσει η κατάσταση στην Ελλάδα να πάτε στη χώρα μου, στη Ρουμανία, να δείτε εκεί πώς ζουν οι άνθρωποι…έχουμε κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Αυτά είναι ανοησίες. Δεν θα υπήρχε ούτε ένα χιλιόμετρο δρόμος σε αυτή τη χώρα χωρίς ευρωπαϊκά χρήματα! Αυτό είναι προσβολή….έρχομαι από μια πραγματικά φτωχή χώρα, τη Ρουμανία. Εκεί οι άνθρωποι πεθαίνουν από τη φτώχεια».

 

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

29 Responses to Μια απάντηση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου

 1. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  Καραμανλικοί, 2/3 ΑΝΕΛ, ΧΑ, ΚΚΕ δεν ψήφισαν
  Η ΛΑΕ και η Ζωή δεν ήταν πια εκεί
  Έξι μήνες στη Βουλή, δεν είχαν βρει καιρό να το προτείνουν
  Ούτε την απλή αναλογική.
  Την θυμήθηκαν όταν βρέθηκαν έξω από τη Βουλή
  Δεν είχαν δα και πρεμούρα να αλλάξουν τίποτα
  Οι απαντήσεις ήταν εύκολες για όλα
  Φταίνε οι δανειστές

  http://www.iefimerida.gr/news/242250/psifistike-symfono-symviosis-syriza-pasok-potami-ek-psifisan-nai
  23|12|2015

  Υπερψηφίστηκε η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια με 194 ψήφους υπέρ και 55 ψήφους κατά, αλλά και 51 απόντες.

  Ωστόσο η Ολομέλεια της Βουλής χθες τα είχε όλα: ρήγμα στον κυβερνητικό σχηματισμό, ηχηρές απουσίες, ομοφοβικά παραληρήματα, κουβέντες πεζοδρομίου, χυδαία υπονοούμενα, φιλιά και αγκαλιές στα θεωρεία.

  Ποιοι υπερψήφισαν

  Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε ουσιαστικά από ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ενωση Κεντρώων και Ποτάμι ενώ η ΝΔ όπως και οι ΑΝΕΛ διχάστηκαν. Κάθετα αρνητική ήταν η Χρυσή Αυγή όπως και το ΚΚΕ.

  Από την ψηφοφορία απουσίαζαν μεταξύ άλλων, ο υπ. Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, ο Ευ. Μεϊμαράκης, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Κώστας Καραμανλής, ο Αδωνις Γεωργιάδης.

  Από την ΝΔ, όπου ψήφισαν κατά συνείδηση υπήρξαν διαφοροποιήσεις. Υπέρ ψήφισαν μόλις 19 βουλευτές, 29 επέλεξαν «όχι» και 27 ήταν απόντες. Από τους ΑΝΕΛ υπήρξαν 3 «ναι», 5 «όχι» και 1 απών.

  Ηχηρές ήταν οι απουσίες βουλευτών, μεταξύ άλλων: Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Σοφία Βούλτεψη, Γιάννης Τραγάκης, Μάριος Σαλμάς, Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Τζαβάρας, Κώστας Τσιάρας, Ευάγγελος Μπασιάκος, Κώστας Κατσαφάδος, Βασίλης Κικίλιας, Κώστας Καραγκούνης, Ελενα Ράπτη

  «Οχι» ψήφισαν μεταξύ άλλων οι Μάκης Βορίδης, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιάννης Βρούτσης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Αννα Καραμανλή, Γιώργος Βλάχος, Δημήτρης Κυριαζίδης, Μάνος Κόνσολας, Αν. Δημοσχάκης, Κ. Μπούρας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Κώστας Κουκοδήμος, Καρασμάνης, Ιω. Κεφαλογιάννης

  Από τον ΣΥΡΙΖΑ απόντες ήταν οι ο Γιάννης Δραγασάκης, Μάρκος Μπόλαρης, Ιωάννης Θεοφύλακτος, Στάθης Παναγούλης, ενώ από τους ΑΝΕΛ «όχι» ψήφισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης, η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

  «Ναι» πάντως ψήφισαν μεταξύ άλλων, ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη κ.α.

  Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη απουσίαζε η Φώφη Γεννηματά, από το Ποτάμι «όχι» ψήφισε ο βουλευτής του Ποταμιού Κ. Κατσίκης, απούσα ήταν η Κατερίνα Μάρκου. Από την Ενωση Κεντρώων απών ήταν ο Αριστείδης Φωκάς, όπως απούσα ήταν και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, ο Θανάσης Παφίλης, ενώ «όχι» ψήφισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

  Τσίπρας: Συγνώμη που καθυστερήσαμε

 2. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  Να σε στηρίζουν μόνο η Χ.Α. και ο Λαφαζάνης και συ να παριστάνεις την Πρόεδρο της Βουλής και να κόπτεσαι για Δημοκρατία.
  Ένα μήνα μετά ο λαός που συνεχώς τον κολακεύεις, σου έδωσε 2.8 % και σε έστειλε στα αζήτητα.

  http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/615197/zoi-konstantopoyloy-sto-trapezi-protasi-momfis-kata-tis-proedroy-tis-voylis#ixzz4iRSFnPOb

  13 Αυγούστου 2015 11:28 ΠΟΛΙΤΙΚΗ newsbomb
  Ζωή Κωνσταντοπούλου: Στο… τραπέζι πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής

  Οργισμένος εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας με τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Το Μαξίμου εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής.
  Για πρώτη φορά και μετά από μια περίοδο γεμάτη εντάσεις στο μέγαρο Μαξίμου έχει αρχίσει να κυοφορείται η άποψη ότι πλέον έχει επέλθει ο χρόνος για υποβολή πρότασης μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου!

  Μέχρι τώρα και παρά το πολύ βαρύ κλίμα στις σχέσεις μεταξύ Τσίπρα και Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο πρωθυπουργός ήταν από διστακτικός έως και αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
  Τώρα όμως έχει αλλάξει γνώμη. Και μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι στην παρατήρησή του ότι τη στηρίζει «μόνο η Χρυσή Αυγή», πρόσθεσε πως «δεν την είδα να διαμαρτύρεται καθόλου γι’ αυτή τη στήριξη, όπως όφειλε».

  http://www.efsyn.gr/arthro/i-zoi-konstantopoyloy-anoigei-thema-me-ti-hrysi-aygi

  Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανοίγει θέμα με τη Χρυσή Αυγή

  05.03.2015
  Συντάκτης:
  efsyn.gr
  Με μια τοποθέτηση που προκαλεί ερωτήματα και πυροδοτεί σφοδρές αντιδράσεις, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιμένει στο ζήτημα της μη νόμιμης λειτουργίας της Βουλής λόγω της απουσίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, θέτοντας επιπλέον και θέμα εγκυρότητας των «μνημονιακών» νόμων που έχουν ψηφιστεί την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

  Η πρόεδρος του Κοινοβουλίου προειδοποίησε χθες ότι θα αναλάβει άμεσα τις σχετικές πρωτοβουλίες, ενώ διευκρίνισε ότι αυτό αφορά νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί, κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια, και έχουν πάρει λιγότερες από 151 ψήφους, με απόντες τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

 3. Ο/Η Left and Liberal λέει:

 4. Ο/Η Nikolaos λέει:

  και επειδή μια φορά δεν είναι αρκετή….

 5. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://luben.tv/blogosphere/blogs/37453

  8 αληθινά περιστατικά της Βυζαντινής ιστορίας που κάνουν το Game of Thrones να μοιάζει με τα Στρουμφάκια

  Όλοι οι αποκεφαλισμοί, το σεξ και οι Μεσαιωνικές μάχες εξουσίας που δεν μας είπαν όταν πηγαίναμε σχολείο

  04.04.2014 · Από: Leo Ellion

  Ζήτω η τρισχιλιετής συνέχεια του Ελληνικού Πολιτισμού!

  Κατάμαυρες εποχές της ανθρωπότητας που ο πολιτισμός σχεδόν σβήνει μέσα σε έναν κατακλυσμό βαρβαρότητας; Τσεκ. Κτηνώδεις κόντρες για χάρη του πιο γκλαμουράτου θρόνου όλου του γνωστού κόσμου; Τσεκ. Αίμα, σπέρμα, προδοσίες, κι άλλο αίμα, κι άλλο σπέρμα, κι άλλες προδοσίες; Τσεκ, τσεκ, ΤΣΕΚ.

  Χίλια χρόνια πριν γεννηθεί καν ο Άγιος Βασίλης των νέρντουλων Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη υπήρξε μια Αυτοκρατορία τόσο παράλογη μέσα στη βία και το χάος της, που ο σύγχρονος κόσμος την έχει θάψει στα πιο σκοτεινά υπόγεια της συλλογικής μνήμης σαν ένα κοσμικό λάθος που καλό είναι να μην επαναληφθεί ποτέ. Σκαλίσαμε τα 1.100 χρόνια ύπαρξης του Βυζαντίου και παρουσιάζουμε ένα αφιέρωμα στους αεκτζήδες αυτοκράτορες που ήταν εξίσου κάφροι και λυσσασμένοι για εξουσία με τους τύπους του Game of Thrones, με τη σημαντική διαφορά πως εκείνοι ήταν και υπαρκτά πρόσωπα!

  (πηγές: Wikipedia, luc.edu, byzantium.xronikon.com)

  1

  Ο Μέγας Κωνσταντίνος Ήταν Ελαφρώς Οξύθυμος


  Μέγας Κωνσταντίνος: ιδρυτής της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, σημαντικότερος στην ιστορία του Χριστιανισμού κι από τον ίδιο τον Χριστό και βέβαια Άγιος της Ορθοδοξίας που εδωσε το όνομά του στο Σημίτη, τον Τσάκωνα, τον Φραντζέσκο και πολλούς ακόμα. Γιατί ήταν Μέγας, όμως;

  Απάντηση: επειδή ήξερε να αναγνωρίζει τα λάθη του.

  Ο Κωνσταντίνος είχε ένα μπάσταρδο γιο από πριν γίνει Αυτοκράτορας, τον οποίον υπεραγαπούσε. Η γυναίκα του Κωνσταντίνου, Αυτοκράτειρα Φαύστα, του έκανε τρεις γιους αλλά έβλεπε πως το μαγαζί τελικά θα το πάρει ο μπάσταρδος. Την πέφτει ερωτικά στον μπάσταρδο για να τον εκθέσει στον Κωνσταντίνο, εκείνος δεν της κάθεται. Οπότε αποφασίζει να το πιάσει αλλιώς: Κώστα, του λέει του Μέγα, ο γιος σου πήγε να με βιάσει. Ε, να τον σκοτώσω τότε, λέει αυτός. Και τον σκοτώνει.

  Περνάει λίγος καιρός και εξιχνιάζεται η σκευωρία: Κυρ-Κώστα το μαλάκισες, του λένε. Η κυρά σου την έστησε τη δουλειά. Ε, να την σκοτώσω τότε λέει αυτός (βλ. “Μέγας που αναγνωρίζει λάθη”) – και πνίγει τη γυναίκα του μέσα σε βραστό νερό.

  Μετά από αυτά όπως είναι φυσικό ακολούθησε μια περίοδο awkwardness στα οικογενειακά τραπέζια, η οποία λύθηκε όταν ο αδερφός της Φαύστας συνωμότησε για να του φάει το θρόνο και ξεσήκωσε διάφορες περιοχές της Αυτοκρατορίας εναντίον του, με βασικότερη την Καρθαγένη της σημερινής Ισπανίας. Για να μην αποσταθεροποιηθεί το αναπτυξιακό του πρόγραμμα, ο Κωνσταντίνος έκοψε το κεφάλι του κουνιάδου του και το έστειλε με κούριερ στην Καρθαγένη.

  “ΟΚ”, του λένε οι Καρθαγενέζοι, “you da man”.

  2

  Ο Αυτοκράτορας Φωκάς Δεν Έκανε Συστάσεις Από Τα Μεγάφωνα Του Γηπέδου


  Είναι ένα ήσυχο απόγευμα γύρω στο 605 μ.Χ. και ο λαός της Κωνσταντινούπολης έχει μαζευτεί στον Ιππόδρομο να παίξει κανένα στοίχημα να ρημαδοπεράσει η μέρα. Τα άλογα ρουθουνίζουν ανυπόμονα, οι τσακατσούκες έχουν ξεπουλήσει ό,τι πατατάκια είχαν, όλα είναι έτοιμα αλλά οι κούρσες δεν μπορούν να αρχίσουν αν δεν καλυφθεί πρώτα η θέση του Αυτοκράτορα στα επίσημα.

  Ο Αυτοκράτορας Φωκάς όμως δεν φαίνεται πουθενά.

  Το κοινό έχει στραβώσει για τα καλά με τον (γνωστό λεχρίτη μπεκρή) Φωκά και, όταν τελικά εμφανίζεται μαζί με το entourage του, κάτι λίγοι θεατές τον χειροκροτάνε σε φάση “άιντε μαλάκα τελείωνε”… αλλά το μεγαλύτερο μέρος του κοινού τον γιουχάρει και γρήγορα απλώνεται από στόμα σε στόμα το σύνθημα “Πάλι τον καύκον έπιες, πάλι τον νουν απώλεσας”, το όποιο στα νέα Ελληνικά σημαίνει “Πάλι τα κοπάνησες και άργησες” και σε κάθε είδος Ελληνικών σημαίνει “Φωκά μπινέ/ Πουτάνας γιε”.

  “Χμ”, σκέφτεται ο Φωκάς και κάνει νόημα στον τέταρτο διαιτητή. “Το βλέπεις εκείνο το πέταλο;” του λέει. “Το βλέπω” λέει ο τέταρτος. “Αν δεν το εκκενώσουμε, δεν ξεκινάνε οι κούρσες”. “ΟΚ, εσύ είσαι αυτοκράτορας” του λέει εκείνος και πιάνει το υπονοούμενο. Το αποτέλεσμα είναι η ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 3.000 ΘΕΑΤΩΝ.

  Οι ιπποδρομίες εκείνης της ημέρας ολοκληρώθηκαν χωρίς άλλα παρατράγουδα.

  3

  Ο Ιουστινιανός ο Δεύτερος Είχε το Bling Που Θα Ζήλευαν Όλοι οι Ράπερ


  iουστινιανός β

  Ίσως με τα παραπάνω να δημιουργείται η εντύπωση πως κάθε τυχαίος μαχαιροβγάλτης μπορούσε να γίνει Αυτοκράτορας, μα στην πραγματικότητα υπήρχε μια, τουλάχιστον, προϋπόθεση για να κάτσει κάποιος στο Βυζαντινό θρόνο: να είναι αρτιμελής, δηλαδή να μην του λείπει κανένα κομμάτι από το σώμα του.

  Όταν λοιπόν το 695 μ.Χ. γίνεται συνομωσία εναντίον του τότε Αυτοκράτορα Ιουστινιανού Β’, ο αρχηγός του αντίπαλου clan τον συλλαμβάνει και επιχειρεί να εκμεταλλευτεί αυτό το παραθυράκι του νόμου με έναν απλό τρόπο: πιάνοντας τη μύτη του Ιουστινιανού με το ένα χέρι, το σπαθί του με το άλλο και δίνοντας τέλος στη μακρόχρονη σχέση της μύτης του Ιουστινιανού με το πρόσωπό του.

  Ο Τζάστιν, όμως, δε μάσησε.

  Και στην εξορία που βρέθηκε μετά την εκθρόνιση, ξαναέκανε τον εαυτό του νόμιμο διεκδικητή του Θρόνου με τον πλέον swag τρόπο: φτιάχνοντας μια ψεύτικη μύτη από χρυσάφι και κολλώντας τη στο πρόσωπό του. Λίγους μήνες αργότερα μόνταρε ένα μισθοφορικό στρατό, την έπεσε στην Κωνσταντινούπολη και πήρε πίσω το θρόνο που του είχαν στερήσει. Για να το γιορτάσει διέταξε να φέρουν δεμένο στη μέση του Ιπποδρόμου τον στρατηγό Λεόντιο που τον είχε ανατρέψει, του πάτησε το λαρύγγι μπροστά σε χιλιάδες θεατές και έδωσε τέλος στη μακρόχρονη σχέση του κεφαλιού του Λεόντιου με το υπόλοιπο σώμα του – ουρλιάζοντας πως μόνο αυτός είναι Αυτοκράτορας με μία φωνή που αναμφίβολα έφερνε σε αυτήν του Τόλη Βοσκόπουλου.

  4

  Ο Μιχαήλ ο Τρίτος Ήταν Μια Μίξη Τζόφρι, Κιμ Γιόνγκ-Ουν και Τζίγγερ

  Επίσημος Αυτοκράτορας από 3 ετών, ο Μιχαήλ είπε να το φχαριστηθεί το αξίωμα. Από μικρός το έριξε στο αλκοόλ, τα όργια και την πίστη πως η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols, μα η μεγάλη του αγάπη ήταν μια: να τρέχει ο ίδιος σε αρματοδρομίες. Το να μην πας στον Ιππόδρομο να δεις τον Αυτοκράτορα να κάνει παντιλίκια ήταν έσχατη μορφή προδοσίας και, για την ακρίβεια, ο Μιχαήλ διέταξε να καταργηθεί το σύστημα συναγερμού που ειδοποιούσε για επιθέσεις Αράβων στα σύνορα, μην τυχόν γίνει καμια επίθεση όσο τρέχει αυτός σε κούρσα και αποσπαστεί η προσοχή του κοινού.

  Σε γενικές γραμμές ο Μιχαήλ βασίλεψε με μόνιμο χανγκόβερ: αγαπημένο χόμπι του ήταν να διατάζει το βράδυ κλασμένος αποκεφαλισμούς φίλων του και την επόμενη μέρα να στέλνει αγγελιοφόρους να τους προσκαλέσουν για ποτάκι στα ανάκτορα – ενώ η κορυφαία στιγμή της θητείας του ήταν ξεκάθαρα όταν διέταξε να ξεθάψουν τα κόκκαλα του πρώην Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του Πέμπτου, τα έφερε στον Ιππόδρομο και τα μαστίγωσε. Μέταλ!

  5

  Ο Βούλγαρος Βασιλιάς Κρούμμος Είχε Αδυναμία Στα Βυζαντινά Σερβίτσια

  Ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας Νικηφόρος Α’ Λογοθέτης θα έμενε όπως και να ‘χει στην ιστορία ως κολοσσιαίος loser, αφού υπό την ηγεσία του ένας Βυζαντινός στρατός 80.000 αντρών την έπεσε στους Βούλγαρους και τελείωσε τη μάχη με μείον 80.000 άντρες.

  Όμως ο νικητής βασιλιάς των Βούλγαρων, ο Κρούμμος, είπε να το σιγουρέψει πως οι Βυζαντινοί δεν θα ξεχάσουν ποτέ το τρέξιμο που έφαγαν: κράτησε το κομμένο κεφάλι του Νικηφόρου, το έγδαρε να μείνει κόκκαλο μόνο, το έντυσε με ασήμι και κάθε φορά που ερχόταν Βυζαντινός πρεσβευτής στο παλάτι του τον έβαζε να πιει πρώτα κρασί από το συγκεκριμένο κύπελλο-κρανίο, στην υγειά της Βουλγαρίας και του μερακλή βασιλιά της.

  6

  Ο Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος Έκανε Συλλογή Από Μάτια Βούλγαρων

  … ε, και καμιά πενηνταριά χρόνια μετά, ο Βασίλειος Β’ ο Βουλγαροκτόνος ήθελε να πιει το κρασάκι του σε λίγο πιο χαμηλό ποτήρι: τσακίζει στη μάχη τους Βούλγαρους και ικανοποιημένος θέλει να στείλει emoticon “Κωλοδάχτυλο” στον ηττημένο διάδοχο του Κρούμμου.

  Μαζεύει λοιπόν όσους αιχμαλώτους έχει πιάσει, τους μοιράζει σε γκρουπάκια των εκατό ατόμων και διατάζει να ξεριζώσουν τα μάτια των 99 κάθε ομάδας και να αφήσουν ένα μάτι στον εκατοστό για να τους οδηγήσει ποδαράτο πίσω στη χώρα τους. Το happening είχε τόση επιτυχία, που ο τότε βασιλιάς της Βουλγαρίας Σαμουήλ ΠΕΘΑΝΕ από ξενέρωμα όταν άρχισαν να φτάνουν στο παλάτι του οι Στίβι Γουόντερ της ήττας.

  7

  Η Αυτοκράτειρα Ζωή Ήταν το Μεγαλύτερο Κούγκαρ της Ορθοδοξίας

  Εκτός από τα ξεκοιλιάσματα όμως, το Βυζάντιο υπερτερούσε του Game of Thrones και στο σεξ. Πρώτη μεταξύ ίσων στο συγκεκριμένο σπορ ήταν η Αυτοκράτειρα Ζωή Α’ η Πορφυρογέννητη, η οποία ήταν η μόνη νόμιμη διάδοχος του θρόνου, δηλαδή όποιος την παντρευόταν γινόταν Αυτοκράτορας, δηλαδή:

  – 48 χρονών παντρεύεται τον ξάδερφό της, Ρωμανό τον Τρίτο

  – Σε λίγα χρόνια τον δολοφονεί στα ντουζ και παντρεύεται την ίδια μέρα το τεκνό της, έναν επιληπτικό μπάτλερ των ανακτόρων (ο οποίος φυσικά ανακυρήσσεται και αυτοκράτορας, με το όνομα Μιχαήλ ο Τέταρτος)

  – Γρήγορα βαριέται τον μπάτλερ, τον στέλνει σε μοναστήρι και παντρεύεται έναν ανιψιό του – ζήτω ο Μιχαήλ ο Πέμπτος!

  – Ο ανιψιός λέει “έχει πάει εξήντα χρονών η θείτσα, να τη φάω λάχανο να γίνω μοναδικός άρχων”, η Ζωή το μαθαίνει και επειδή Βυζάντιο είσαι, του ξηγιέται όπως κάθε γυναίκα θα ονειρευόταν να ξηγηθεί σε κάποιον που σχεδιάζει να τη στείλει: διατάζει να τον συλλάβουν, να τον τυφλώσουν και να του κόψουν τον φιρφιρίγκο! Και, επειδή ήταν τόσο καλή στις σχέσεις:

  – Παντρεύεται αυτόν που είχε προσπαθήσει να ανατρέψει τον προηγούμενο άντρα της και, εφόσον βρήκε επιτέλους την αγάπη για την οποία μπορεί να κάνει θυσίες, του επιτρέπει να ζήσει στο παλάτι μαζί με την ερωμένη του, ξαδέρφη της πρώην γυναίκας του!

  Πέντε Αυτοκράτορες. ΠΕΝΤΕ ΤΥΠΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ επειδή μπήκαν ανάμεσα στα κατάλληλα μπούτια.

  8

  Ο Ανδρόνικος Κομνηνός Ήταν ο Πιο Σκληρός Καριόλης Στην Ιστορία των Σκληρών Καριόληδων

  Κανένα αφιέρωμα σε Βυζαντινές καφρίλες δεν θα έστεκε χωρίς μια αναφορά στον Ανδρόνικο Κομνηνό. Τον τύπο που πήρε την εξουσία στραγγαλίζοντας με τα ίδια του τα χέρια τον 14χρονο Αυτοκράτορα, τη μάνα του, την αδερφή του και τον άντρα της αδερφής του. Τον τύπο που πολιορκούσε μια πόλη και, όταν είδε πως δεν πέφτει με τίποτα, έφερε τη μάνα του αντίπαλου βασιλιά και την έδεσε πάνω στον πολιορκητικό κριό με τον οποίο βάραγε τα τείχη. Τον άνθρωπο που κατά τη διάρκεια της ζωής του έκανε παιχνίδι με την ανιψιά του Βυζαντινού Αυτοκράτορα, την κόρη του Πρίγκηπα της Αντιοχείας, τη χήρα του Βασιλιά της Ιερουσαλήμ, την αδερφή του Βασιλιά της Γεωργίας – μέχρι να νοικοκυρευτεί τελικά και να παντρευτεί, σε ηλικία 65 χρονών, την 12χρονη κόρη του Βασιλιά της Γαλλίας.

  Μα η στιγμή της Υπέρτατης Καφρίλας, το γεγονός που του δίνει έκτοτε πάντα την πρώτη θέση στα charts των πιο Ψυχοπαθών Βυζαντινών Αυτοκρατόρων, έφτασε το 1182. Το Βυζάντιο τότε είχε κλατάρει σε τέτοιο βαθμό που, προκειμένου να μην μπουν στον κόπο να το καταλάβουν οι Δυτικοί, είχε παραχωρήσει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των λιμανιών του ολοκληρωτικά σε Λατίνους. Άλλα ο Ανδρόνικος δεν ένιωθε από πολιτισμένα ντιλ και μια μέρα διατάζει την εκτέλεση ΚΑΙ ΤΩΝ 60.000 ΛΑΤΙΝΩΝ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ. Από το μακελειό που ακολουθεί δεν γλιτώνουν ούτε οι γυναίκες, ούτε τα παιδιά, ούτε ο Καρδινάλιος Ιωάννης, εκπρόσωπος του Πάπα στην πόλη, το κεφάλι του οποίου δέσανε στην ουρά ενός σκυλιού και άφησαν να πλατσουρίζει στο αίμα για μέρες.

  Το τέλος του badass Ανδρόνικου ήταν αντίστοιχο της καριέρας του – για την ακρίβεια, χρειάστηκε να τον σκοτώνουν επί μια εβδομάδα: πρώτα τον φέρανε μπροστά στο νέο Αυτοκράτορα Ισαάκιο ο οποίος του έβγαλε τα δόντια με τανάλια, μετά του έκοψαν το ένα χέρι και 2-3 μέρες αργότερα του βγάλανε τα μάτια και τον έδεσαν σε μια καμήλα η οποία έκανε το γύρο της Βασιλεύουσας όσο ο λαός του πέταγε καυτό νερό, τον σημάδευε με πέτρες και του έχωνε αγελαδοκουράδες στα ρουθούνια. Τελικά τον έφεραν στον Ιππόδρομο, όπου τον κρέμασαν ανάποδα και δύο Λατίνοι μισθοφόροι έκαναν κόντρα ποιος μπορεί να βάλει το σπαθί του πιο βαθιά στο λαρύγγι του Ανδρόνικου – και όταν με τα πολλά είδαν πως δεν αντιδράει τον έκοψαν στα δύο και τον πέταξαν στο Βόσπορο.

  http://luben.tv/blogosphere/blogs/84641

  6 λόγοι που η εορτάζουσα σήμερα Αγία Όλγα είναι η Σέρσεϊ Λάνιστερ της Ορθοδοξίας

 6. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη Βουγιουκλάκη λέει:

  Υψηλή Τέχνη και Επανάσταση

  Periodista.gr – Ο άνδρας που… χώρισε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και …
  http://www.periodista.gr/…/o-andras-pou-chorise-ti-zoi-konstantopoulou-kai-ti-rachil-makri
  17 Δεκ 2016 – Ένας άνδρας, που κατάφερε να εδραιωθεί στο κόμμα της Ζωής … προέδρου της Βουλής και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας με την Ραχήλ Μακρή. … τους, εξαιτίας της επιρροής που άρχισε να ασκεί πάνω της ο ηθοποιός και …

  Αποχώρησε η νεολαία του κόμματος της Ζωής με βαριές καταγγελίες …
  http://www.iefimerida.gr/…/apohorise-i-neolaia-toy-kommatos-tis-zois-me-varies-kataggelie...
  3 Ιαν 2017 – Με αιχμές κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου και των στενών συνεργατών της … σχεδόν όλη η ηγετική ομάδα της νεολαίας του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας. … του κόμματος και Λαρισαίου ηθοποιού Διαμαντή Καραναστάση.

  «Πλεύσης Ελευθερίας» – Ποιοι είναι οι στενοί συνεργάτες της Ζωής …
  http://www.pronews.gr/…/«πλεύσης-ελευθερίας»-ποιοι-είναι-οι-στενοί-συνεργάτες-της-ζωής
  26 Απρ 2016 – Το νέο εγχείρημα στηρίζει και ο γνωστός από το σίριαλ «Καλημέρα ζωή», ηθοποιός Γ. Ευαγγελίδης, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της …

  Απίστευτο: Ποιος γνωστός ηθοποιός υποψήφιος με τη Ζωή … – Φήμες
  http://www.fimes.gr/2017/02/pasxalis-tsarouxas-konstantopoulou/
  7 Φεβ 2017 – Ποιος γνωστός ηθοποιός κατεβαίνει υποψήφιος με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου; … με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Πλεύση Ελευθερίας.

  Αρχείο Πλεύση Ελευθερίας – TheCaller.gr
  thecaller.gr/tag/πλεύση-ελευθερίας/
  «Οργή» Ζωής για τις επικρίσεις στην «Πλεύση Ελευθερίας»! … έχουν πια την ίδια σχέση και ο λόγος φαίνεται να είναι ένας γοητευτικός σκηνοθέτης και ηθοποιός.

  Γνωστός ηθοποιός σε εκδήλωση της Κωνσταντοπούλου – ΦΩΤΟ | www …
  http://www.enikos.gr/politics/…/gnostos-ithopoios-se-ekdilosi-tis-konstantopoulou-photo
  20 Ιουλ 2016 – Οι επόμενοι στόχοι και οι δράσεις του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας, … δίπλα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου καθόταν ο γνωστός ηθοποιός …

  Κόντρα της Κωνσταντοπούλου με πρώην στελέχη της νεολαίας – Enikos
  http://www.enikos.gr/…/kontra-tis-konstantopoulou-me-proin-stelexi-tis-neolaias-tis-plefsis-...
  3 Ιαν 2017 – Οργισμένη ήταν η απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου που … Καζάνι που βράζει είναι η «Πλεύση Ελευθερίας» μετά την αποχώρηση της ηγετικής ομάδας της … Κωνσταντοπούλου, ο ηθοποιός Διαμαντής Καραναστάσης.

  Ραχήλ-Ζωή: O «τρίτος» άνθρωπος και το πάρτυ στο Λυκαβηττό – Tam …
  tamtam.news/news-desk/rachil-zoi-pios-o-tritos-anthropos-pou-bike-anamesa-tous/
  17 Δεκ 2016 – Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης με το εντυπωσιακό χαμόγελο [ΕΙΚΟΝΕΣ] … Πλεύσης Ελευθερίας από την Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Άρειο Πάγο, …

  Γνωστό ηθοποιό παίρνει στο κόμμα της η Ζωή Κωνσταντοπούλου …
  http://www.tribune.gr/…/gnosto-ithopio-perni-sto-komma-tis-zoi-konstantopoulou-fotovint...
  6 Φεβ 2017 – Γνωστός ηθοποιός ανακοίνωσε την απόφασή του να πολιτευτεί με την «Πλεύση Ελευθερίας«, το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

 7. Ο/Η Παλιός λέει:

  Πέθανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

 8. Ο/Η κομμουνόπανο λέει:

  σε ένα από τα υπουργεία Αλήθειας εξαφάνισαν τις φωτογραφίες,
  http://archive.is/fpraL

  αλλά τα (άλλα τα) κομμούνια εδώ
  http://archive.is/PSO5W
  και τα ναζίδια εδώ
  http://archive.is/8IgeC

  τους μαρτύρησαν

 9. Ο/Η Αναρχικός του Κέντρου λέει:

  Η Ζωϊτσα έχει σχέδιο με τη Χ.Α.
  Βλέπει πολύ μακριά

  https://www.ksm.gr/74-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-1939-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CF%84%CE%BF%CF%86-%CF%81%CE%AF%CE%BC/

  74 χρόνια από το 1939: Το σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ

  Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 74 χρόνια από την κήρυξη του Β΄ Παγκόσμιου Πόλεμου –που τόσες συμφορές έφερε στους λαούς παγκόσμια. Οι νικητές του –οι «Δημοκρατικές» χώρες Βρετανία-Γαλλία-ΗΠΑ σε συμμαχία με την «κομμουνιστική» Ρωσία του Στάλιν– βάφτισαν αυτό τον πόλεμο «αντιφασιστικό». Δύσκολα μπορεί κανείς σήμερα στην Αριστερά –και όχι μόνο– να θεωρήσει τις ΗΠΑ του Ρούσβελτ και τη Βρετανία του Τσόρτσιλ «αντιφασιστικές» δυνάμεις, επειδή πολέμησαν –όταν δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς– τη Γερμανία του Χίτλερ. Είναι γνωστό ότι πολεμούσαν για τα δικά τους ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και μοιρασιές –και όχι για το «καλό των λαών». Όταν όμως έχουμε να κάνουμε με το ρόλο του Στάλιν στο Β΄ Παγκόσμιο, τότε υπάρχει θαυμασμός και θολούρα ακόμα και σε πολλούς/ες που έχουν ξεκάθαρο ότι ο σοσιαλισμός στην ΕΣΣΔ είχε ήδη ηττηθεί από τις αρχές της δεκαετία του ’30. Ο «αντιφασισμός» της ΕΣΣΔ του Στάλιν δύσκολα τίθεται σε αμφισβήτηση. Όμως, τα ιστορικά γεγονότα τον θέτουν. Το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ και ό,τι επακολούθησε είναι αποκαλυπτικά.
  Στις 23 Αυγούστου του 1939 υπογράφτηκε στη Μόσχα, μεταξύ της ναζιστικής Γερμανίας του Χίτλερ και της Σοβιετικής Ρωσίας του Στάλιν, ένα Σύμφωνο μη Επίθεσης. Το σύμφωνο έμεινε γνωστό σαν «σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ» από τα ονόματα των υπουργών Εξωτερικών των δυο χωρών που το υπέγραψαν. Τη γερμανική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε στο Κρεμλίνο εκτός από τον Μολότοφ και ο ίδιος ο Στάλιν.

  Το σύμφωνο όριζε ότι οι δυο χώρες υποχρεούνταν να μην επιτεθεί η μια στην άλλη. Επίσης, καθεμία έπρεπε να μείνει ουδέτερη, αν η άλλη εμπλακεί σε πόλεμο. Εκτός αυτού, σε μυστικό συμπληρωματικό πρωτόκολλο αποφασίστηκε η δημιουργία γερμανικών και σοβιετικών «σφαιρών επιρροής» στην Ευρώπη. Δηλαδή, με απλά λόγια, ολόκληρη η Ανατολική Ευρώπη μοιραζόταν ανάμεσα στις δυο δυνάμεις. Η Πολωνία θα μοιραζόταν μεταξύ των δυο χωρών με σύνορα τους ποταμούς Νάφερ, Βιστούλα και Σαν. Οι Βαλτικές χώρες και η Φινλανδία θα ανήκαν στη σοβιετική σφαίρα επιρροής –με εξαίρεση τη Λιθουανία. Οι γερμανικές μειονότητες στη σοβιετική σφαίρα θα έπρεπε να την εγκαταλείψουν.

  Πρώτο θύμα του Συμφώνου ήταν η Πολωνία. Στη 1 Σεπτέμβρη 1939 οι ναζί επιτέθηκαν στη χώρα –με την έγκριση ή τη βολική ανοχή των Ρώσων. Δόθηκε έτσι το έναυσμα για το ξέσπασμα του Β΄ Παγκόσμιου, αφού μετά την εισβολή (στις 3/9/1939) η Αγγλία και η Γαλλία κήρυξαν τον πόλεμο κατά της χιτλερικής Γερμανίας. Λίγες μέρες αργότερα (17/9) εισέβαλε και ο στρατός του Στάλιν από ανατολικά. Σε ελάχιστες μέρες η Πολωνία ηττήθηκε και μέχρι την 1η Οκτώβρη οι νικητές τη μοιράστηκαν, όπως είχαν συμφωνήσει, και μετακίνησαν τα σύνορά τους αναλόγως. Στις 28 Σεπτέμβρη ο Ρίμπεντροπ πήγε ξανά αεροπορικώς στη Μόσχα για να συγκεκριμενοποιηθεί η μοιρασιά. Έτσι η Λιθουανία πέρασε τελικά στη σοβιετική σφαίρα επιρροής, ενώ η Γερμανία έλαβε για αντάλλαγμα μεγαλύτερο κομμάτι της Πολωνίας.

  Κατίν

  Με την εισβολή και κατοχή της Πολωνίας ο ρώσικος στρατός βρέθηκε με εκατοντάδες χιλιάδες αιχμάλωτους στρατιώτες, αλλά και άμαχο πληθυσμό. Πολλοί απ’ αυτούς απελάθηκαν στη Σιβηρία και την κεντρική Ασία, ενώ φτιάχτηκαν και «στρατόπεδα εργασίας». Όμως, οι περίπου 40.000 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του πολωνικού στρατού, που έπεσαν στα χέρια των Ρώσων, είχαν πολύ χειρότερη τύχη. Μετά από μια συνδυασμένη προσπάθεια ανακρίσεων και προπαγάνδας, διαχώρισαν αυτούς που ήταν πρόθυμοι να συνεργαστούν από τους «απείθαρχους». Οι τελευταίοι αποκαλούνταν «Πολωνοί εθνικιστές και αντεπαναστάτες» από την NKVD (μυστική αστυνομία του Στάλιν) και παρέμεναν φυλακισμένοι.

  Στις αρχές του Μάρτη του 1940, ο Μπέρια, αρχηγός της NKVD, πρότεινε στο Στάλιν την εκτέλεση όλων των Πολωνών αιχμαλώτων που αρνούνταν να συνεργαστούν. Επρόκειτο για ανθρώπους που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την ηγεσία των μελλοντικών αντιφρονούντων στα σχέδια της ρώσικης ηγεσίας για την Ανατολική Πολωνία-δορυφόρο τους. Κάθε απόφοιτος πανεπιστημίου στην Πολωνία γινόταν αμέσως υπαξιωματικός ή αξιωματικός του πολωνικού στρατού. Άρα, ανάμεσα στους κρατούμενους βρισκόταν μεγάλο μέρος από στρατιωτικούς, τεχνικούς, γιατρούς, καθηγητές, διανοούμενους κλπ., που δεν δέχονταν τη ρώσικη κατοχή. Οι σφαγές πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα στρατόπεδα, αλλά πήραν συμβολικά το όνομα Κατίν, από το δάσος κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με τη Λευκορωσία, όπου βρέθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός από τους μαζικούς τάφους. Περίπου 20.000 Πολωνοί εκτελέστηκαν με πυροβολισμό στον αυχένα και τα χέρια δεμένα πίσω.

  Μετά το διαμελισμό της Πολωνίας, ο Στάλιν προχώρησε στην υλοποίηση και των υπόλοιπων όρων του Συμφώνου. Οι χώρες της Βαλτικής εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν συνθήκες «αμοιβαίας βοήθειας» με τη Ρωσία. Αυτό σήμαινε ότι ο στρατός της Ρωσίας αποκτούσε το δικαίωμα να στρατοπεδεύει σε βάσεις της Βαλτικής. Η Φινλανδία, που αρνήθηκε να «συμμορφωθεί» με τέτοια συνθήκη, δέχθηκε τη στρατιωτική εισβολή των Σοβιετικών.
  Τον Ιούνη του 1940, ο σοβιετικός στρατός εισέβαλε στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία. Οι νεκροί και οι αιχμάλωτοι ήταν δεκάδες χιλιάδες. Στο τέλος του ίδιου μήνα κατέκτησε και μέρη της Ρουμανίας (Βεσσαραβία και Βόρεια Μπουκοβίνα).
  Αλλά εκτός από τις εδαφικές, υπήρχαν και εμπορικές συναλλαγές λόγω του Συμφώνου Μολοτοφ-Ρίμπεντροπ. Στους 17 μήνες της συμμαχίας, η ΕΣΣΔ προμήθευσε τη Γερμανία με 865.000 τόνους πετρέλαιο, 648.000 τόνους ξυλεία, 14.000 τόνους χαλκό και 1,5 εκατομμύριο τόνους σιτηρά.
  Χρήσιμη βοήθεια στο Χίτλερ τόσο για τον πόλεμο που ήδη διεξήγαγε με τους Αγγλογάλλους, όσο και για την εκστρατεία που τελικά εξαπέλυσε ενάντια στην ΕΣΣΔ τον Ιούλη του 1941!
  Eλιγμός;

  Οι απολογητές του σταλινισμού μιλάνε για υποχρεωτικό «ελιγμό» του Στάλιν, που του έδωσε τη δυνατότητα να προετοιμαστεί για τον πόλεμο ενάντια στο φασισμό. Ο «Ριζοσπάστης» (19/8/2009) μιλάει για το Σύμφωνο, έχοντας τίτλο: «Μοναδικό μέτρο αυτοάμυνας που διέθετε η ΕΣΣΔ».
  Όμως, ιστορικά από πουθενά δεν προκύπτει αυτό. Ο Στάλιν αντιμετώπιζε το φασισμό και τον πόλεμο από τη σκοπιά των συμφερόντων της ρώσικης εξωτερικής πολιτικής, ακριβώς όπως και οι υπόλοιπες καπιταλιστικές χώρες.

  Το σύμφωνο Μολότοφ – Ρίμπεντροπ είναι η καλύτερη απόδειξη. Ο Στάλιν αποφάσισε τη συμμαχία με τους ναζί, όταν διαπίστωσε ότι του προσέφεραν όσα του αρνούνταν οι δυτικές δυνάμεις. Όταν στις 3/9/1939 η Γαλλία και η Αγγλία κήρυξαν τον πόλεμο στον Χίτλερ μετά την εισβολή στην Πολωνία, η Ρωσία έμεινε έξω από την αντιπαράθεση, έχοντας έτσι την άνεση να φροντίσει όχι την προετοιμασία της για τον αντιφασιστικό πόλεμο –αφού ήταν σε συμμαχία με τους φασίστες– άλλα την ιμπεριαλιστική επέκτασή της στην Ανατολική Ευρώπη, όπως και έκανε.
  Ο πόλεμος ξαναβαφτίστηκε από τους σταλινικούς «αντιφασιστικός», μόνο μετά την επίθεση του γερμανικού στρατού στη Ρωσία, το καλοκαίρι του 1941.

 10. Ο/Η Αναρχικός του Κέντρου λέει:

  Ο δημοσιογράφος ρωτάει κάτι λογικό.
  Θα είστε η μόνη υποψήφια για αρχηγός στο κόμμα Πλεύση.
  Η Κωνσταντοπούλου τα χάνει και δεν ξέρει τι να απαντήσει

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Α ο κ.Βούτσης (πατήρ) και η βουλεφτύς Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ)

  http://www.parapolitika.gr/article/voutsis-spirtzis-ke-tzoufi-mazi-me-ton-pappa-tis-chrisis-avgis

  Μεγάλος σάλος είχε προκληθεί όταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν βρεθεί στο Καστελόριζο μαζί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής αλλά όπως φαίνεται υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην Κουμουνδούρου.
  Όπως φαίνεται στη φωτογραφία ο Νίκος Βούτσης ως Πρόεδρος της Βουλής και η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται δίπλα δίπλα με το Νο2 της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά.
  Η Μερόπη Τζούφη μάλιστα ανήκει στην εσωκομματική ομάδα των 53 που τότε είχαν εκδώσει και ανακοίνωση. (Από τα «Παραπολιτικά»)

  Η ηθική του Βούτση (πατρός)
  Να γιατί κουκουλώνουμε τα σκάνδαλα

  Βούτσης: Η αποκάλυψη των σκανδάλων ωφελεί ΜΟΝΟ την Χρυσή Αυγή

  xryshaygh.com/enimerosi/view/dhlwsh-bomba-boutsh-an-oi-fakeloi-tou-susthmatos-diaplokhs-bgoun-sthn-dhmos#ixzz4iT4gXGDf
  Βόμβα Βούτση: «Αν οι φάκελοι του συστήματος διαπλοκής βγουν στην δημοσιότητα, μόνο η Χρυσή Αυγή θα βγει κερδισμένη»!
  Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015 – 15:21

  https://omadeon.wordpress.com/2015/05/28/voutsis-yper-koykoylomatos-skandalwn/

  28/05/2015
  Ο Βούτσης ζητάει κουκούλωμα σκανδάλων!…..

  Ο Νίκος Βούτσης (υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης) στις 7 Μαΐου 2015 δήλωσε τα εξής, που αναπαράχθηκαν… θριαμβευτικά από τη Χρυσή Αυγή και χρυσαυγίτικα -κυρίως- blogs:

  «Σε ομιλίες μου ήμουν σαφής και προειδοποίησα: Δεν θα κερδίσει κανείς εάν αυτοί οι φάκελοι βγουν στη δημοσιότητα. Η μόνη που θα βγει κερδισμένη θα είναι η Χρυσή Αυγή, που θα τρίβει τα χέρια της ενόψει της δίκης. Δεν θα το κάνουμε, αλλά δυστυχώς σε αυτόν τον φάκελο υπάρχουν αποτυπώματα. Δεν θα ξανανοίξει αυτός ο κύκλος»…
  ……………………

  https://roides.wordpress.com/2016/07/05/5jul16-3/
  Η διαφορά ήθους μεταξύ του κ. Λάμπρου και του Ν. Βούτση έναντι της Χ. Αυγής

  Ο δάσκαλος και προπονητής του αθλητικού συλλόγου White Tiger Muay Thai Camp, Ηλίας Λάμπρου, προχώρησε σε ακύρωση αγώνα αποσύροντας την αθλήτρια του, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής. Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο κ. Λάμπρου υπογράμμισε ότι: «Οι σχολές και τα γυμναστήριά μας δε χωρούν τους φασίστες και τους ναζί».

  Νίκος Βούτσης, πρόεδρος της βουλής και επαγγελματίας αριστερός: «Επειδή ο εκλογικός νόμος είναι ένα κορυφαίο ζήτημα και κάθε κόμμα έχει τη δική του άποψη, περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η Χρυσή Αυγή».
  ………………

  _______________________
  Το κουκούλωμα σκανδάλων ειδικότητα του Βούτση;

  http://www.koutipandoras.gr/article/aios-o-misoos-soy-niko-boytsh

  Άξιος ο μισθός σου Νίκο Βούτση
  ………..

  Του Κώστα Βαξεβάνη
  Την μέρα που ο Κασιδιάρης αποκάλεσε στη Βουλή τον Υπουργό Οικονομικών «Μαντάμ Τσακαλώτος» εσύ μίλησες στους δημοσιογράφους για το κακό Documento. Αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν έκανες μια δήλωση για τον εσμό των ΜΜΕ στην Ελλάδα, για τις βρωμιές που έκαναν μέτρο της χώρας, παρά μόνο όταν σε κανιβάλισαν εσένα και την οικογένειά σου. Ούτε με το Πρώτο Θέμα τα χάλασες, ούτε με το ΒΗΜΑ. Ακόμη και όταν αποκαλύψαμε τις Offshore του Ψυχάρη , δεν έκανες τον κόπο να κάνεις μια δήλωση βρε αδερφέ, πως πρέπει να ερευνηθεί το Πόθεν Έσχες. Ανάμεσα στη βρωμιά, τις σεξιστικές επιθέσεις των φυλλάδων σε συντρόφους σου, στα ψέματα αλά «12% μίζα Κατρούγκαλου» εσύ είδες και αισθάνθηκες την ανάγκη να μιλήσεις για το «μακαρθισμό» του Documento.

  Παράγεις θεσμικές ωραιότητες που θα αγιογραφηθούν από αυτούς που εξυπηρετούνται. Την ίδια ώρα, 62 δικογραφίες για πρώην Υπουργούς στη Βουλή ακολουθούν το δρόμο της παραγραφής. Εδώ δεν παράγεις καμιά θεσμικότητα, ούτε κάνεις δηλώσεις…….

  http://www.fimes.gr/2016/02/voutsis-tragoudistis/#ixzz4iT8PEJwS
  Βούτσης: Ποιον λαϊκό τραγουδιστή διόρισε σύμβουλο του προέδρου της Βουλής

  Φεβ 15, 2016

  Πολιτικός πολιτισμός:
  http://www.avgi.gr/article/10842/5489676/entase-ste-boule-kata-te-syzetese-gia-ten-kyrose-tes-pnp
  Η ΑΥΓΗ
  25 Απριλίου 2015 03:00
  ……………
  Από την πλευρά της αντιπολίτευσης υπήρξαν αντιδράσεις και ο Ν. Βούτσης σχολίασε: «τι πάθατε και υπάρχει νευρικότητα τώρα παιδιά; Έλα, έλα». «Σας το κάνω πενηνταράκια για να μην παρεξηγείστε. Θα πείτε για μισθούς, συντάξεις, ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις, τις κόκκινες γραμμές που έβαλε ο Πρωθυπουργός», συνέχισε ο Υπουργός Εσωτερικών.

  ……………………
  Όρθιος ο Βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας φώναζε. «Έλα μωρέ τώρα, τι φωνάζεις;», του είπε ο Ν. Βούτσης.

  Ο Ν. Βούτσης δεν ανακάλεσε λέγοντας ότι η αντιπολίτευση στηρίζει τα επιχειρήματα των δανειστών. «Αν θεωρείτε ότι έχετε μια ασυλία επειδή κρέμεστε σε μειοψηφία του λαού, αλλά πλειοψηφία μέσων της διαπλοκής είστε γελασμένοι», είπε και νομίζοντας ότι έχει κλείσει το μικρόφωνό του επεσήμανε στον διπλανό Υπουργό: «τι νομίζεις; Ξέρω να χτυπάω εγώ ρε μαλάκα»!

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.athensvoice.gr/politiki/gramma-se-enan-ilithio

  Γράμμα σε έναν ηλίθιο
  Γνωρίζω ότι το αυτί σου δεν ιδρώνει
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
  ______________________
  “…η αναφορά σου για τον Παπαδήμο, τουλάχιστον άστοχη. Ο Άνθρωπος διετέλεσε πρωθυπουργός χωρίς να ψηφιστεί απο κανέναν, έκλεισε την μεγαλύτερη χρηματοοικονομική απάτη στην ιστορία της ΟΝΕ (το PSI), πτώχευσαν Έλληνες κάτοχοι ομολόγων και ελληνικά ταμεία, πλούτισαν απο το εξωτερικό και ούτε γατα ούτε ζημιά… Job done και κανένα κόμα δεν έφταιξε ε; Δεν είπα ότι πανηγύρισα, αλλά μην ανάγουμε και τον Παπαδήμο σε κάτι που δεν είναι. Με την υπογραφή του ξεπουληθήκαμε για 50 χρόνια τουλάχιστον….”

  __________

  Εσύ που έγραψες τα πιο πάνω λόγια, στα σχόλια μίας αθλητικής ιστοσελίδας, δεν είσαι ο μοναδικός ηλίθιος που πιστεύει και υποστηρίζει κάτι παρόμοιο. Μην το παίρνεις προσωπικά, λοιπόν, που απευθύνομαι σε σένα. Είσαι ένας μόνο ανάμεσα σε εκατομμύρια παρόμοιους που με την ηλιθιότητά σας σπρώχνετε την χώρα προς την καταστροφή και την εξαφάνιση, μία μοίρα που φοβάμαι ότι θα είναι πολύ δύσκολο να αποφύγουμε. Σας ακούω σχεδόν κάθε μέρα να τα λέτε αυτά και συνήθως δεν κάθομαι να τα συζητήσω γιατί θεωρώ μάταιο να χάνω τον χρόνο μου και την ψυχική μου ηρεμία. Όμως το “επαναστατικό δέμα” που έσκασε στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου, και ο οχετός της βρωμιάς και της ηλιθιότητας που διοχετεύθηκε στο διαδίκτυο στην συνέχεια, με έκανε να καταλάβω ότι η σιωπή είναι τραγικό λάθος. Σήμερα γίνεται στην χώρα μία άνιση μάχη-μέχρι θανάτου. Συγκρούονται η λογική από την μία, (που την εκπροσωπεί είτε μία μειοψηφία, είτε μία πολύ σιωπηλή και πολύ αδρανής πλειοψηφία), με τον φανατισμό και την ηλιθιότητα, από την άλλη. Από την έκβαση αυτής της μάχης νομίζω πως θα κριθεί το μέλλον της πατρίδας μας για πολλά χρόνια-μπορεί και η ίδια η ύπαρξή της. Γι’ αυτό αισθάνομαι εθνικό καθήκον να σου γράψω ετούτο το γράμμα.

  Δεν ξέρω βέβαια τι εννοείς λέγοντας ότι ο Παπαδήμος φταίει επειδή “ξεπουλήθηκατε για 50 χρόνια”. Δεν ξέρω και δεν το καταλαβαίνω γιατί εμένα δεν με ξεπούλησε και δεν μπορεί να με ξεπουλήσει κανένας. Υποθέτω πως θα εννοείς ότι δεν θα μπορούν για τα επόμενα 50 χρόνια κάποιοι που τους θεωρείς εκλεκτούς, να τεμπελιάζουν, να κλέβουν, να παρασιτούν και να περνάνε μία ζωή χαρισάμενη στην πλάτη αλλονών και με λεφτά που θεωρείς ότι θα ήταν δίκαιο να τους πληρώνουν κάποια κορόιδα, είτε από το εξωτερικό, είτε από το εσωτερικό. Γι’ αυτό όμως πρέπει να σου πω πως δεν φταίει κανένας Παπαδήμος. Φταίει εξ ολοκλήρου η χρεοκοπία στην οποία οδήγησαν την χώρα, πολύ πριν από το PSI, “πολίτες”, ψηφοφόροι και πολιτικοί που σκέπτονται ακριβώς σαν και σένα και τους ομοίους σου.

  Γιατί όμως εσύ και οι όμοιοί σου, αφού ισχυρίζεστε ότι το PSI ήταν η “μεγαλύτερη χρηματοοικονομική απάτη στην ιστορία της ΟΝΕ”, δεν μας εξηγείτε καμιά φορά να μάθουμε κι εμείς, τέλος πάντων, πως έγινε η “απάτη” αυτή; Μιας λοιπόν και δεν μας εξηγείτε εσείς, θα ήθελα να σου εξηγήσω εγώ μερικά πράγματα. Πρώτο και καλύτερο, μάλιστα, που έχω να σου πω, είναι ότι δεν πτώχευσε κανένα ταμείο από το PSI γιατί, όπως έχει ειπωθεί χιλιάδες φορές -αλλά εσείς κάνετε ότι δεν το ακούτε-, τα ταμεία έχασαν στο PSI 15 δισεκατομμύρια ευρώ. (Σημειώνω εδώ πως τα “ταμεία” υπήρξαν το εργαλείο μέσω του οποίου οι πολιτικοί που επέλεξες και υποστήριξες επί μακρόν, -ή τους κατηγόρησες ότι εφαρμόζουν αντιλαϊκή πολιτική λιτότητας όταν σκόρπαγαν τα δανεικά στους τέσσερις ανέμους- χρεοκόπησαν την χώρα αφού από το 2000 έως το 2010 απορρόφησαν πάνω από 200 δισεκατομμύρια ευρώ δανεικών του Δημοσίου για να μοιράσουν συντάξεις που δεν είχαν την παραμικρή σχέση με την συνταξιοδοτική δυνατότητα της εθνικής οικονομίας).

  Τα “ταμεία” λοιπόν έχασαν στο PSI όσο περίπου παίρνουν ενίσχυση από το κράτος σε ένα χρόνο. Από το 2012 που έγινε το PSI και έχασαν τα 15, έχουν ήδη πάρει, σαν ενίσχυση από το Δημόσιο, πάνω από 60 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα οποία, μάλιστα, το Δημόσιο, εάν δεν είχε γίνει το PSI, δεν θα είχε να τους τα δώσει! Δηλαδή, το PSI, όχι μόνο δεν κατέστρεψε αλλά, αντιθέτως, έσωσε τα ταμεία από την καταστροφή! Για έναν πολύ απλό λόγο που ακόμη κι εσύ αν ήθελες θα μπορούσες να τον καταλάβεις: διότι πριν από το PSI το κράτος έπρεπε να πληρώνει στους δανειστές (δηλαδή στους κατόχους των ομολόγων των οποίων την αξία το PSI απομείωσε), για ετήσιους τόκους, 15 δισεκατομμύρια ευρώ. Μετά το PSI και την απομείωση της αξίας των ομολόγων, χρειάζεται να πληρώνει 6 δισεκατομμύρια ευρώ. Την διαφορά -δηλαδή τα 9 δισεκατομμύρια που γλυτώσαμε σαν χώρα- το κράτος την δίνει τώρα στα ταμεία για να πληρώνουν συντάξεις. Εάν δεν είχε γίνει το PSI αντί να τα δίνει στα ταμεία, θα έπρεπε αυτά τα 9 δισεκατομμύρια να τα δίνει στους κατόχους των ομολόγων. Και επειδή οι περισσότεροι ήταν ξένοι θα έπρεπε να τα δίνει σε ξένους. Να τα στέλνει δηλαδή έξω από την Ελλάδα, στην οποία δεν θα ξαναγυρνούσαν ποτέ. Τώρα, τουλάχιστον, αφού γίνονται συντάξεις, μένουν μέσα στην Ελλάδα.

  Επίσης, εάν έχεις πάρει κάπως είδηση τον καυγά που γίνεται στις ημέρες μας για το “πρωτογενές πλεόνασμα”, πρέπει να έχεις υπ’ όψιν σου το εξής: οι “δανειστές” μας ζητάνε να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, (κι εμείς τρελαινόμαστε δεδομένου ότι μας φαίνεται πολύ), γιατί αυτό αντιστοιχεί περίπου στα 6 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο που πρέπει να πληρώνουμε για τόκους εξυπηρέτησης του χρέους. Επειδή, λοιπόν, όντας χρεοκοπημένοι κανείς δεν μας δανείζει πλέον για να πληρώνουμε τους τόκους μας, (γιατί όσο βλάκες και να είναι οι υποψήφιοι δανειστές ξέρουν ότι αν μας τα δανείσουν δεν θα τα πάρουν ποτέ πίσω), πρέπει μόνοι μας να βρίσκουμε τα 6 δισεκατομμύρια που μας χρειάζονται. Μόνο που αν δεν είχε γίνει το PSI δεν θα μας χρειάζονταν 6 δισεκατομμύρια αλλά 15! Ξέρεις πόσο πρωτογενές πλεόνασμα χρειάζεται να έχεις για να πληρώνεις εξ ιδίων 15 δισεκατομμύρια τόκους τον χρόνο; Με το τωρινό εθνικό μας εισόδημα πρέπει να έχεις πρωτογενές πλεόνασμα 8,5% του ΑΕΠ! Για να το βρίσκαμε αυτό το 8,5%, ώστε να μην χρεοκοπήσουμε και πεθάνει ο μισός πληθυσμός από την πείνα, θα έπρεπε να κόψουμε τις συντάξεις κατά 40% τουλάχιστον. Δεν τις κόβουμε όμως διότι υπήρξε το PSI!

  Το οποίο PSI δεν “χρεοκόπησε” μόνο Έλληνες, όπως αφήνετε να εννοηθεί εσύ και οι όμοιοί σου. Στην πραγματικότητα δεν “χρεοκόπησε” κανέναν γιατί όλοι οι κάτοχοι των ομολόγων, Έλληνες και ξένοι, πήραν πίσω νέα ομόλογα που ήταν μεταξύ 30 και 50% της αξίας των αρχικών, και αυτό δεν το λες χρεοκοπία. Εάν μάλιστα κάποιος “χρεοκόπησε” κατά κυριολεξίαν από την μείωση της αξίας των ομολόγων, και δεν είχε να φάει, αυτό σημαίνει ότι δεν τα είχε σαν αποταμίευση, που του μειώθηκε, αλλά σαν μοναδική πηγή εισοδήματος και ζούσε αποκλειστικά από αυτά. Ήταν δηλαδή ένας “ραντιέρης”, ένα άτομο όχι με ιδιαίτερα χρήσιμη κοινωνική συμβολή, και μου φαίνεται περίεργο να χαλάτε τον κόσμο, εσείς οι αντιϊμπεριαλιστές, ή οι πολεμιστές της “βαθειάς γης”, και να κοντεύετε να γκρεμίσετε την χώρα, για το χατήρι του εισοδηματία που ζούσε αποκλειστικά από τα ομόλογά του.

  Όμως, το χειρότερο ψέμα είναι ότι ισχυρίζεστε πως το PSI ήταν μία απάτη εις βάρος των Ελλήνων και υπέρ κάποιων ξένων. Ποιοι ξένοι ήταν αυτοί και δεν μας τους λέτε να τους μάθουμε κι εμείς λοιπόν; Διότι από τα στοιχεία που ξέρουμε εμείς η αλήθεια φαίνεται τελείως διαφορετική: από τα 126 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν η συνολική ονομαστική μείωση του χρέους από το PSI και τα επακολουθήσαντα PSI+ και OSI, (επαναγορά και επιμήκυνση), περισσότερα από τα μισά τα έχασαν ξένοι. Ακόμη και αν αφαιρέσουμε αυτά που έχασαν οι Έλληνες και περιοριστούμε μόνο σε αυτά που έχασαν οι ξένοι πρόκειται και πάλι για την μεγαλύτερη διαγραφή χρέους στην παγκόσμια ιστορία! Πως είναι δυνατόν λοιπόν να τους δαγκώσαμε τόσο πολύ, (και μάλιστα όχι για κανέναν άλλον λόγο, -επειδή, ας πούμε, χάσαμε έναν πόλεμο-, αλλά επειδή πέσαμε έξω που δίναμε συντάξεις 3.000 ευρώ τον μήνα σε 45ρηδες συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΠΕ), και παρ’ όλα αυτά να είμαστε εμείς τα κορόιδα και όχι αυτοί; Θα ήθελα πάρα πολύ να μου το εξηγήσεις αυτό, παμπόνηρε αντιϊμπεριαλιστή ψιλιαδόρε, αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν μπορείς, γιατί όσες φορές και να το ρώτησα δεν μου το έχει εξηγήσει κανείς από εσάς.

  Θα μπορούσε, μήπως, να γίνει μία διαγραφή χρέους μόνο για τους ξένους; Το ρωτάω, ρητορικά, γιατί απ’ ότι φαίνεται αυτό είναι που θα ήθελες εσύ και οι όμοιοί σου. Πολλοί άλλωστε σαν και σένα έκαναν το συγκεκριμένο αίτημα πολιτικό σύνθημα και στηριγμένοι σε αυτό κατάφεραν να σταδιοδρομήσουν πολιτικά (μέχρι ενός σημείου, βέβαια-μετά τους πήρανε χαμπάρι). Παρ’ ότι δεν έχω καμμία εμπιστοσύνη στις διανοητικές σου ικανότητες θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω γιατί δεν θα ήταν δυνατόν κάτι τέτοιο (που άλλωστε, δεν γνωρίζω να έχει συμβεί στην ιστορία άλλη φορά). Δεν θα ήταν δυνατόν, λοιπόν, για δύο λόγους, και ο πρώτος από αυτούς δεν χρειάζεται καν να εξηγηθεί. Ας σκεφθεί κάθε ένας που έχει λίγο μυαλό τι θα συνέβαινε εάν πήγαινε ο υπουργός οικονομικών της Ολλανδίας, φερ’ ειπείν, στο κοινοβούλιό του και έλεγε ότι θα διαγραφούν οι οφειλές του ελληνικού κράτους προς Ολλανδούς κατόχους ελληνικών ομολόγων, όχι όμως και οι οφειλές προς Έλληνες κατόχους. (Και επιπλέον ότι η Ολλανδία πρέπει να εγγυηθεί στον ESM και για ένα νέο δανειάκι κάποιων δισεκατομμυρίων προς την Ελλάδα γιατί και πάλι η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να λειτουργήσει, πάρα την απομείωση τους χρέους της). Αυτός είναι ο ένας λόγος.

  Ο δεύτερος είναι ότι ο τρόπος με τον οποίον δανείζεται μία χώρα και συμπεριφέρεται προς τους δανειστές της είναι καθορισμένος και στηρίζεται σε μία απλή λογική αρχή: ότι η χώρα δεν μπορεί να κάνει διακρίσεις σε ποιούς εξοφλεί τα χρέη της και σε ποιούς όχι, εάν αυτό δεν είναι ρητά συμφωνημένο εξ αρχής, κατά την σύναψη του δανείου. (Όπως, για παράδειγμα, είναι συμφωνημένο σε κάθε δάνειο του ΔΝΤ που συνομολογείται ότι ο εν λόγω οργανισμός έχει προτεραιότητα, (seniority), στην εξόφληση). Όμως, εάν η κάθε χρεώστρια χώρα, που χρωστάει, ας πούμε, σε 100 δανειστές, όταν έβλεπε τα σκούρα, συνεννοούνταν με κάποιους που επέλεγε η ίδια και συμφωνούσε ότι θα εξυπηρετεί τα δάνεια μόνο αυτών, ενώ άφηνε τους υπόλοιπους απλήρωτους, τότε η διεθνής οικονομία θα γινόταν μία πραγματική ζούγκλα, και κάθε είδος συναλλαγής θα κατέρρεε εξ αιτίας της πλήρους έλλειψης αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο υπάρχει η έννοια του “πιστωτικού γεγονότος’. Εάν μία χώρα δεν πληρώσει τα οφειλόμενα, εγκαίρως, έστω και σε έναν από τους πιστωτές της, τότε, με δήλωσή του, θεωρείται χρεοκοπημένη και ξεκινάει η διαδικασία να πληρωθούν όλοι οι πιστωτές της δίκαια, με τον καταμερισμό των υπαρχόντων, ώστε να μην ευνοηθούν ορισμένοι μόνο εις βάρος κάποιων άλλων.

  Εάν, λοιπόν, η Ελλάδα επιχειρούσε να πράξει κάτι ανάλογο, δηλαδή να διαγράψει μόνο το χρέος της προς τους ξένους και όχι προς τους Έλληνες πολίτες, ή και ελληνικούς οργανισμούς, τότε θα ξεκινούσε ένας παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος εναντίον της. Στο τέλος και θα πλήρωνε τα οφειλόμενα, και θα είχε καταστραφεί οικονομικά, και δεν θα ξανάβγαινε να δανεισθεί στις αγορές για τα επόμενα 200 χρόνια. (Η πείνα και η δυστυχία θα ήταν αδιανόητου μεγέθους). Ο ισχυρισμός ότι τα χρέη προς τους ξένους θα μπορούσαν να διαγραφούν ή να απομειωθούν, και μάλιστα μονομερώς, αλλά προς τούς Έλληνες όχι, είναι ένας ισχυρισμός που μόνο από τελείως ηλίθιους ή ολοκληρωτικά απατεώνες μπορεί να προέλθει.

  Κάθε λογικός άνθρωπος προσφεύγοντας σε στοιχειώδη και γνωστά σε όλους δεδομένα, και στην απλή λογική, μπορεί να αντιληφθεί ότι το PSI, αντί για μία κολοσσιαία απάτη όπως ισχυρίζονται οι δημαγωγοί και οι ψευδολόγοι, ήταν μία ευεργετική διευθέτηση για την ελληνική οικονομία διότι απέτρεψε την ανοιχτή χρεοκοπία της. Με την έννοια αυτή, η χώρα οφείλει ευγνωμοσύνη στον Λουκά Παπαδήμο ο οποίος, μαζί με άλλους, όχι ως “δοτός” πρωθυπουργός αλλά ως πρωθυπουργός τον οποίον είχαν επιλέξει τα εκλεγμένα από τον ελληνικό λαό πλειοψηφούντα κόμματα, έφερε εις πέρας την όλη διαδικασία. Μόνο που, δυστυχώς, με την λυσσαλέα και κακοποιό πρακτική της δαιμονοποίησης των πάντων από τους δημαγωγούς, τους απατεώνες και τους κακοποιούς, χάνεται από το οπτικό πεδίο της κοινής γνώμης μία πολύ απλή αλήθεια που είναι και η πλέον σημαντική. Η αλήθεια αυτή είναι πως το PSI (όπως, άλλωστε, και τα Μνημόνια), δεν είναι μία “επιλογή”, είτε σωστή είτε λάθος, που αποφασίσθηκε από κάποιους (τον Παπαδήμο, το ΔΝΤ, τον Σόιμπλε ή την τρόικα), και είχε σοβαρές συνέπειες σε κάποιους άλλους (στους “ομολογιούχους”, στις τράπεζες και στα “ταμεία”). Έτσι θέλουν να το παρουσιάζουν όσοι έχουν το μίσος και την υστερία ως κινητήριες δυνάμεις και τον παραλογισμό και την ψευδολογία ως όπλα της κοινωνικής τους πρακτικής.

  Η αλήθεια είναι ότι το PSI, (όπως και τα Μνημόνια), δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά μία πρακτική διευθέτηση η οποία αναπόφευκτα αναγνωρίζει και επικυρώνει μία ήδη προϋπάρχουσα πραγματικότητα. Δηλαδή, τα ομόλογα των οποίων η αξία “κουρεύθηκε” κατά 126 δισεκατομμύρια ευρώ στα PSI, PSI+, και OSI, ακόμη και πριν το “κούρεμά” τους, δεν είχαν ως πραγματική τους αξία την επ’ αυτών αναγραφόμενη. Γιατί; Μα διότι, με δεδομένη την χρεοκοπία του ελληνικού Δημοσίου, οι “ομολογιούχοι”, οι τράπεζες και τα “ταμεία” που τα διακρατούσαν, δεν επρόκειτο ποτέ να εισπράξουν τα τοκομερίδια που τους αντιστοιχούσαν ονομαστικά, αλλά ούτε και να λάβουν πίσω κατά την λήξη των ομολόγων το κεφάλαιο που είχαν καταβάλει για την αγορά τους. Οι ζημιές για τους κατόχους των ομολόγων ήταν, συνεπώς, κάτι που δεν το καθόρισε το PSI αλλά, πριν από αυτό, η χρεοκοπία του ελληνικού Δημοσίου. Το ουσιαστικό γεγονός δηλαδή ήταν ότι ούτε το ελληνικό Δημόσιο θα είχε, εξ ιδίων, να διαθέσει αυτά τα χρήματα την στιγμή που θα απαιτούνταν, αλλά ούτε και κάποιος ξένος ήταν διατεθειμένος να του δανείσει τα απαιτούμενα για την ανακύκλωση του συγκεκριμένου χρέους, (δεδομένου ότι κανείς δεν δανείζει κάποιον άλλον όταν είναι φανερό ότι θα χάσει τα χρήματά του). Οι πραγματικές αξίες των ομολόγων είχαν ήδη απομειωθεί στην οικονομική ζωή, και το PSI ήταν ο μόνος τρόπος για να μην μετατραπεί αυτή η μείωση της πραγματικής αξίας τους, (δηλαδή η διαπιστωμένη, πλέον, αδυναμία εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του), σε άτακτη και καταστροφική χρεοκοπία της χώρας.

  Το ίδιο, άλλωστε, συμβαίνει και με τα Μνημόνια. Όσοι εξεγείρονται εναντίον τους το κάνουν λες και οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί που τα συνομολόγησαν είχαν επιλογή ανάμεσα σε μία αύξηση των παροχών και των εισοδημάτων και σε μία μείωσή τους, και προτίμησαν την δεύτερη! Μα τα Μνημόνια φυσικά δεν ήταν θέμα επιλογής! Ήταν θέμα αδήριτης αναγκαιότητας, λόγω της προηγηθείσας ουσιαστικής χρεοκοπίας και της αδυναμίας να εξευρεθούν τα ποσά που η κοινωνία θεωρούσε πλέον ως “θεμιτά” εισοδήματά της. Αυτό, το ότι δηλαδή τα Μνημόνια ήταν το αποτέλεσμα του αδιεξόδου και όχι η αιτία του το αποδεικνύει, άλλωστε, η κατάληξη κάθε αντιμνημονιακού πολιτικού φορέα που ήρθε στην εξουσία και, παρά την ρητορική του, κατέληξε πάντοτε μπροστά στο πραγματικό δίλημμα: ή ολική καταστροφή ή προσαρμογή στις πραγματικές δυνατότητες της χώρας!

  Το ίδιο πράγμα, αποδεικνύεται, επίσης, πονηρεμένε παραλήπτη της επιστολής αυτής, από το γεγονός ότι κανείς από όλους εσάς δεν είχε την δυνατότητα να απαντήσει, έστω και μία φορά, σε μία απλή ερώτηση: ωραία· ας πούμε ότι διώχνουμε τους ξένους και καταργούμε το Μνημόνιο. Μετά από αυτό τι θα γίνει; Που θα βρείτε χρήματα για να δώσετε στον λαό όλα αυτά που διεκδικείτε για χατήρι του ως “αντι-μνημονιακοί”; Το ίδιο ερώτημα, επίσης, μπορεί να επαναληφθεί και στην περίπτωση του PSI: ωραία· ας πούμε ότι δεν είχε γίνει το PSI. Που θα βρίσκατε χρήματα για να πληρώσετε τους τόκους όλων αυτών των ομολόγων και για να τα εξοφλήσετε στην λήξη τους; Και πως θα πετυχαίνατε 8,5% πρωτογενές πλεόνασμα χωρίς να μειώσετε καταστροφικά μισθούς και συντάξεις;

  Περαίνων την επιστολή μου σου δηλώνω πως γνωρίζω ότι το αυτί σου δεν ιδρώνει από όσα σου λέω. Σου τα έγραψα, όμως, όλα αυτά γιατί αγανάκτησα. Φυσικά, εσύ, δεν είσαι ο χειρότερος από όσους ελεεινολόγησαν έναν αξιοπρεπή άνθρωπο σαν τον Λουκά Παπαδήμο. Αντιθέτως. Σε σύγκριση με τους υπάνθρωπους που πανηγύρισαν για τον τραυματισμό του ή παρακάλεσαν για τον θάνατό του (!), μοιάζεις ένας γίγαντας ήθους και ένας κολοσσός ευφυίας. Αντιπροσωπεύεις όμως, και εσύ, επάξια, κάτι ενώπιον του οποίου ακόμη και οι Θεοί ηττώνται. Και αυτό που αντιπροσωπεύεις είναι σήμερα η πιο μεγάλη και η πιο πραγματική απειλή για την αγαπημένη μας πατρίδα. Οι καλοί Έλληνες οφείλουν να το πολεμήσουν με όλες τους τις δυνάμεις.

 13. Ο/Η Γκόλφω Κουλουβάχατα, Δαφνί λέει:

  Η Επαναστάτρια που θα κατατροπώσει την μαντάμ Μέρκελ

  http://www.parapolitika.gr/article/o-ithopoios-diamantis-karanastasis-sto-pleuro-tis-zois-konstantopoulou-foto

  Ο ηθοποιός Διαμαντής Καραναστάσης στο πλευρό της Ζωής Κωνσταντοπούλου (

  Ζωή Κωνσταντοπούλου: Βραδινή έξοδος με τον Πασχάλη Τσαρούχα

  • Ο/Η κομμουνόπανο λέει:

   http://archive.is/hrldf

   Δέσποινα Κουτσούμπα @dkutsumba

   Νταξει, το τερμάτισαν! Συνέλαβαν τον Φιλιππακη για ανάρτηση στο facebook.
   Προφανώς είμαστε όλοι-ες πλάι του
   Στουρναρα, άντε τσακίδια!

   Retweets
   38
   Likes
   69
   ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΤΣΟΥΛΙΑΣ
   Omar
   Dora Attard
   vana daskagianni
   KOSTAS STOYPOS XIOS
   κωλοδαχτυλος γιανης
   Ελενη Ζαρα
   Ioanna Kleftogianni
   Γιάννης Φωτηλας

   4:04 PM – 27 May 2017

  • Ο/Η κομμουνόπανο λέει:

   Ελλάδα 29|05|2017 21:32
   Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΤΗΣ 17Ν
   Εκτορας Κουφοντίνας: Συλλάβετε κι εμένα, συμφωνώ με τον Φιλιππάκη

   Με ανάρτησή του στο facebook ο Εκτορας Κουφοντίνας, γιος του εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα και της Αγγελικής Σωτηροπούλου, δηλώνει ότι συμφωνεί με την ανάρτηση του Γ. Φιλιππάκη για τον Λουκά Παπαδήμο.

   Οπως δηλώνει ο Εκτορας Κουφοντίνας: «Συνέλαβαν τον Φιλιππάκη επειδή δήλωσε πως δεν θα τον πείραζε μια τέτοια βόμβα να έσκαγε στα πόδια του Στουρνάρα; Τότε ας συλλάβουν καλύτερα κι εμένα που ‘μαι απόλυτα σύμφωνος με αυτή τη δήλωση κι αλληλέγγυος στον Φιλιππάκη, καθώς και δεκάδες χιλιάδες άλλους Έλληνες που αισθάνονται το ίδιο. Και για να μην υπεκφεύγω:

   Για να είμαι ξεκάθαρος λοιπόν δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα και αρκετών άλλων ακόμα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook».

   http://www.iefimerida.gr/news/340792/ektoras-koyfontinas-syllavete-ki-emena-symfono-me-ton-filippaki

   22 comments
   https://disqus.com/home/discussion/iefimerida/e9b9ec04f6bf4c358ae18663e6feb340/

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Κατ’αρχήν ο Φιλιππάκης δεν συνελήφθη.
    Κατά δεύτερον ο κομπάζων Κουφοντίνας υιός,ξέρει πως ούτε αυτός θα συλληφθεί.
    Κάνει το παληκάρι εκ του ασφαλούς.

    Ο θρασύτατος νεαρός κάνει πως δεν ξέρει την επιείκεια που έδειξε η Πολιτεία (και καλώς, κάλλιστα την έδειξε) και την τεράστια ανοχή σε κάποιο τρίτο μέλος της οικογένειάς του, ώστε ο μικρός να προστατευτεί, αλλά προκαλεί κι όλας. Ο Μπακογιάννης που δεν έφταιγε σε τίποτα δολοφονήθηκε, αλλά ο πατέρας του δεν εκτελέστηκε από το αστικό καθεστώς-και κάλλιστα δεν εκτελέστηκε. Όμως αν ίσχυαν οι αισχροί νόμοι της ζούγκλας και το οφθαλμόν αντί οφθαλμού, σε ένα άλλο καθεστώς, θα είχε εκτελεστεί.
    Όταν υπάρχουν αθώα παιδιά που ορφάνεψαν, καλύτερα να μην μιλάει.
    Αν πιστεύει στον πόλεμο, τότε θα πρέπει να ζητήσει να εφαρμόζονται στους Κουφοντίνες και στους Ξηρούς και οι νόμοι του πολέμου.
    Προσωπικά έχω ταχθεί υπέρ της αποφυλάκισης του Σάββα, που έμεινε σωστό ερείπιο, ανίκανο να σκοτώσει και πολύ κακώς η Πολιτεία δεν το κάνει.Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, μόνο τιμωρεί για να προστατεύσει και να προλάβει και για να αποδώσει δικαιοσύνη στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.
    Οι δολοφονίες θα φέρουν εκτελέσεις και αστυνομικό Κράτος, εμείς όμως πιστεύουμε στην κοινωνία του Διαφωτισμού, της πειθούς και και του διαλόγου.

   • Ο/Η κομμουνόπανο λέει:

   • Ο/Η Po λέει:

    το νέο φυντάνι θέλει κι αυτό τη δημοσιότητά του…

 14. Ο/Η Nikolaos λέει:

  με τα θλιβερά γεγονότα των τελευταίων ημερών ξεχάσαμε ότι σήμερα είναι η «αποφράδα ημέρα» και ποιοί την προκάλεσαν… η ιστορία επαναλαμβάνεται

 15. Ο/Η kostas topoliana λέει:

  Dikio exei i zoi

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.europeanbusiness.gr/page.asp?pid=1767

  Ζωή Κωνσταντοπούλου: Το νέο πρόσωπο του Εθνολαϊκισμού

  Με καφκαϊκά και οργουελιανά κριτήρια, η πρόεδρος της Βουλής εκπροσωπεί μία μορφή ολοκληρωτισμού του 21ου αιώνα

  Από: Athanase Papandropoulos – 17 Αυγούστου 2015


  Ήταν φανερή η πρόθεση της ΠτΒ να προκαλέσει τους συναδέλφους της βουλευτές σε μία επιχείρηση ανταλλαγής άνευ σημασίας απόψεων, με μοναδικό στόχο την καθυστέρηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Επίσης, είναι πλέον απροκάλυπτη η επιδίωξη της κυρίας Κωνσταντοπούλου να καλλιεργήσει, κατά οργουελιανό τρόπο, το μίσος στην ελληνική κοινωνία, εμφανιζόμενη παράλληλα η ίδια ως ο αμείλικτος διώκτης παντός κακού και προστάτις όλων των αδυνάμων.

  Πάλι λάθος έκανε ο άνευ χαρτοφυλακίου υπουργός κ. Αλέκος Φλαμπουράρης. Η πρόεδρος της Βουλής (ΠτΒ) κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου (θυγατέρα του Νίκου Κωνσταντόπουλου και της Λίνας Αλεξίου) δεν χρειάζεται φροϋδική ανάλυση. Το προφίλ της, όπως σε μεγάλο βαθμό το περιέγραψε και ο Μαν. Βασιλάκης στο Athens Review of Books (ARB) είναι ένα μείγμα που ανταποκρίνεται στα κριτήρια του Φ. Κάφκα και του Τζ. Όργουελ, με την προσθήκη ισχυρών δόσεων ιεροεξεταστικής κοσμοαντίληψης. Είναι δε και απολύτως ξεκάθαρο πλέον ότι η ΠτΒ, πέρα από νομικές σπουδές, θα πρέπει να ακολούθησε και ολοκληρωτικού τύπου τεχνικές επικοινωνίας –γεγονός, βέβαια, που δίνει και ιδιαίτερη διάσταση στην πολιτική της παρουσία και στις προοπτικές της.

  Μία τεχνική που η κυρία Ζ. Κωνσταντοπούλου διδάχθηκε στις ΗΠΑ, είναι αυτή του filibustering. Όπως ανέφερε και η Εστία στο κύριο άρθρο της την 12η Αυγούστου, ο παραπάνω όρος «εισήχθη στην παγκόσμια κοινοβουλευτική διάλεκτο στα μέσα του 19ου αιώνος και αναφέρεται στα τερτίπια που μετέρχονται βουλευτές για να καθυστερήσουν ή και να ματαιώσουν την ψήφιση νόμων. Συνήθης πρακτική είναι η εγγραφή τεράστιου αριθμού ομιλητών, η μεγάλη διάρκεια των αγορεύσεων, οι συνεχείς παρεμβολές και η κατάθεσις πολλών τροπολογιών, ώστε να παρατείνεται η κοινοβουλευτική διαδικασία, να εκπνέουν οι προθεσμίες και να τινάζεται το νομοθετικό έργο στον αέρα. Σημειωτέον ότι ο όρος filibuster προέρχεται από το ισπανικό filibustero που σημαίνει “πειρατής” ή “ληστής”. Χρησιμοποιείται δε στην κοινοβουλευτική διάλεκτο, προδήλως επειδή όσοι καταφεύγουν στην πρακτική αυτή στην πραγματικότητα “κλέβουν” κοινοβουλευτικό χρόνο και προσπαθούν να αποτρέψουν την ψήφιση νόμων με τρόπο “πειρατικό”».

  Είναι δηλαδή σαφές ότι πρόκειται για μία βαθύτατα προκλητική αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική πρακτική, την οποία η ΠτΒ εφαρμόζει κατά κόρον επικαλούμενη την …δημοκρατία! Την οποία, βέβαια, και χλευάζει κατάμουτρα. Ενισχύει δε αυτή της την πρακτική με μία ακατάσχετη τυπολατρική λογοδιάρροια, από την οποία κανείς δεν καταλαβαίνει τίποτε –πλην όμως, τής είναι χρήσιμη για να περάσει στο ευρύ κοινό συνθήματα, ύβρεις, υπονοούμενα και ψεύδη. Με άλλα λόγια, η τακτική της εμπλουτίζεται και με οργουελιανά στοιχεία, τα οποία χρησιμοποιούνται για να μετατρέψουν τις ιδέες της ΠτΒ σε πίστη –προφανώς γιατί η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει ευρύτερες πολιτικές «φιλοδοξίες», τόσο για την Ελλάδα όσο και για την δημοκρατία.

  Πριν τον Τζωρτζ Όργουελ, ο «μαιτρ» της ολοκληρωτικής επικοινωνίας Γ. Γκαίμπελς είχε καταλάβει σε όλες τις διαστάσεις της την δύναμη της Προπαγάνδας, όταν διαπίστωσε ότι οι ιδέες αυτές καθ’ εαυτές, οποιαδήποτε και αν είναι η πραγματική τους αξία, δεν κατέκτησαν ποτέ μόνες τους τον κόσμο. Ο Χίτλερ έλεγε «η ιδέα δεν έχει αξία παρά μόνον αν μετατραπεί σε πολιτική και αγωνιστική πίστη, σαφώς καθορισμένη, αυστηρά οργανωμένη, με ανθρώπους αποφασισμένους και εμψυχωμένους από ένα μοναδικό δόγμα και μια ενιαία θέληση». Απήχηση της αλήθειας αυτής αποτελεί η τακτική της ΠτΒ να χρησιμοποιεί και μία εκτός τόπου και χρόνου φραστική βία, προεξοφλώντας την ευγένεια και ανοχή του συνομιλητή της.

  Για παράδειγμα, στα τελευταία της γελοία σόου στη Βουλή –την οποία, είναι πλέον ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι θέλει να εξευτελίσει– η ΠτΒ χρησιμοποίησε απίθανα υπονοούμενα, γεμάτα κακία και δόλο, κατά των συναδέλφων της Γιώργου Σταθάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Νίκου Φίλη –οι οποίοι και δεν τής απάντησαν γιατί δεν ήθελαν να πέσουν στην παγίδα της απώλειας χρόνου.

  Επίσης, απαντώντας επί 10 λεπτά σε μία παρατήρηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τους 40.000 πολίτες που θέλουν την αποπομπή της από το αξίωμά της, η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, για λόγους τηλεοπτικής αγυρτείας, αντί να απαντήσει επί του θέματος άρχισε να ομιλεί για το θέμα της Siemens, για τα «λαμόγια δημοσιογράφους» με ειδική αναφορά στην εφημερίδα Καθημερινή και τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ, καταλήγοντας σε υπονοούμενα εις βάρος του βουλευτή της ΝΔ.

  Ήταν φανερή η πρόθεση της ΠτΒ να προκαλέσει τους συναδέλφους της βουλευτές σε μία επιχείρηση ανταλλαγής άνευ σημασίας απόψεων, με μοναδικό στόχο την καθυστέρηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Επίσης, είναι πλέον απροκάλυπτη η επιδίωξη της κυρίας Κωνσταντοπούλου να καλλιεργήσει, κατά οργουελιανό τρόπο, το μίσος στην ελληνική κοινωνία, εμφανιζόμενη παράλληλα η ίδια ως ο αμείλικτος διώκτης παντός κακού και προστάτις όλων των αδυνάμων. Ωστόσο, στην ακατάσχετη λογοδιάρροιά της –η οποία, για λόγους προπαγανδιστικούς, είναι και τυποποιημένη– η ΠτΒ ουδέν προτείνει ως λύση στα προβλήματα του λαού. Απλώς, πιστή στις μεγάλες αρχές της ολοκληρωτικής προπαγάνδας, μεταφέρει στο κοινό μίσος, απειλές, φόβο και κατασυκοφάντηση με υπονοούμενα.

  Όταν η ΠτΒ κάνει λόγο για επονείδιστο χρέος και άλλα παρόμοια, στόχο έχει να αποτρέψει το άτομο από το να εξετάσει τις συνέπειες και τις αιτιώδεις σχέσεις ενός σοβαρού θέματος, που είναι ο παγκόσμιος δανεισμός κρατών και επιχειρήσεων. Έτσι, αν θεωρήσουμε ότι η αιτιότης είναι παραγωγός της νοητικής διαδικασίας, στην ουσία η ΠτΒ δεν επιδιώκει τίποτε περισσότερο από την συλλογική αποβλάκωση.

  Συμπερασματικά, η ΠτΒ, επιδιώκοντας την τεχνητή επιβολή του εντοπισμού της προσοχής στην ηθελημένη άποψή της, δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να πτύει επί της γνώσεως. Και το γεγονός αυτό, σε μία εποχή που η γνώση αποτελεί κορυφαία πρώτη ύλη και η απόκτησή της ύπατο ανθρώπινο δικαίωμα, σίγουρα μάς παραπέμπει σε μορφές ολοκληρωτισμού του 21ου αιώνα.

 17. Παράθεμα: Ξέπλυμα Χρυσής Αυγής παράλληλα με το Tέρας της Tρομοκρατίας που εξέθρεψαν | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 18. Ο/Η κομμουνόπανο λέει:

  Ελλάδα 29|05|2017 17:41
  ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK
  Ο Γιάννης Κανελλάκης ζήλεψε τον Φιλιππάκη: Εγώ δεν θα τσιγκουνευτώ τις βόμβες

  Υπερ της άποψης που διατύπωσε ο συνάδελφός του Γιώργος Φιλιππάκης τάχθηκε ο δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

  Μεταξύ άλλων είπε: Εγώ δεν θα …τσιγκουνευτώ τις… βόμβες- πακέτα που θα μπορούσαν να «σκάσουν» στα πόδια του κάθε Στουρνάρα και άλλων διεφθαρμένων πολιτικών, αλλά όπως λένε συμπολίτες μας, «δεν θα ήταν καθόλου παράλογο να έσκαγαν δύο και τρεις βόμβες στα πόδια και του Στουρνάρα και του Παπαντωνίου και του Αλογοσκούφη και του Σουφλιά και του Καραμανλή και του Παπακωνσταντίνου και πολλών άλλων διεφθαρμένων πολιτικών, οι οποίοι θεωρούνται υπεύθυνοι για την οικονομική τραγωδία , την εξόντωση, την εξαθλίωση και την χρεοκοπία, που ζει σήμερα ο ελληνικός λαός!

  Ολόκληρη η ανάρτησή του

  «…Και δύο και τρεις βόμβες!»

  Του Γιάννη Κανελλάκη

  «Αντί ο μεγαλοτραπεζίτης και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, να απαντήσει στα απανωτά και επίμονα ερωτήματα, για το μέγεθος της περιουσίας του σήμερα, που έχει αποκτήσει μαζί με την σύζυγό του, καταθέτει μηνύσεις σε βάρος δημοσιογράφων, οι οποίοι διατυπώνουν απόψεις και σχόλια σχετικά με την «πορεία, τα έργα και τις πράξεις πουλημένων πολιτικών», οι οποίοι αγνοούν τα «πάθη, τα μαρτύρια, την φτώχεια και τις περιπέτειες» στα οποία έχουν οδηγήσει τις τελευταίες δεκαετίες τον ελληνικό λαό και συνεχίζουν να πλουτίζουν σε βάρος του !

  Εγώ δεν θα …τσιγκουνευτώ τις… βόμβες- πακέτα που θα μπορούσαν να «σκάσουν» στα πόδια του κάθε Στουρνάρα και άλλων διεφθαρμένων πολιτικών, αλλά όπως λένε συμπολίτες μας, «δεν θα ήταν καθόλου παράλογο να έσκαγαν δύο και τρεις βόμβες στα πόδια και του Στουρνάρα και του Παπαντωνίου και του Αλογοσκούφη και του Σουφλιά και του Καραμανλή και του Παπακωνσταντίνου και πολλών άλλων διεφθαρμένων πολιτών, οι οποίοι θεωρούνται υπεύθυνοι για την οικονομική τραγωδία , την εξόντωση, την εξαθλίωση και την χρεοκοπία, που ζει σήμερα ο ελληνικός λαός!»

  Τα πρωτοφανή οικονομικά μέτρα, τα μνημόνια, και τόσα άλλα βάρβαρα χαράτσια, που καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες, είναι αποτέλεσμα της διεφθαρμένης, βρώμικης και διαπλεκόμενης πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών και πρέπει οι ένοχοι, όπως είπε και ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Καρ. Παπούλιας, να πληρώσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο !

  Και φυσικά οι συμπολίτες μας δεν σταματούν μόνο στις καταγγελίες τους κατά των διεφθαρμένων και απατεώνων πολιτικών, αλλά μιλούν και για τα βαποράκια, τρωκτικά και πουλημένα «δημοσιογραφάκια της δημοσιογραφίας της λάσπης και της εξάρτησης», για τα οποία «δεν θα είχαν αντίρρηση αν στα πόδια κάποιων απ΄αυτούς έσκαγαν βόμβες-πακέτα προς παραδειγματισμό !!!». Αυτά προς το παρόν…».

  http://www.iefimerida.gr/news/340744/o-giannis-kanellakis-zilepse-ton-filippaki-ego-den-tha-tsigkoyneyto-tis-vomves

  20 comments
  https://disqus.com/home/discussion/iefimerida/2c815a009f2a42839b37f2d1a7f42d7f/

 19. Ο/Η κομμουνόπανο λέει:

 20. Ο/Η του σύζυξ λέει:

  http://makpress.blogspot.gr/2015/06/blog-post_126.html

  Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015
  Αλέξη Τσίπρα έχεις κάτι Αρχίδια από εδω μέχρι τη Σιγκαπούρη

  Κατενθουσιασμένος από την απόφαση του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, φάνηκε ο σύζυγος της Ζωής Κωσνταντοπούλου, ο οποίος με…
  αλλεπάλληλες αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook εξήρε την απόφαση του, ενώ δεν παρέλειψε να επικρίνει όσους είχαν αντίθετη άποψη καθώς και τον κόσμο που έσπευσε στα ΑΤΜ φοβούμενος ένα κεφαλαιακό έλεγχο.

  Αργότερα ανέφερε «Θεέ μου σε ευχαριστώ που με έκανες Έλληνα!Ψυχή Βαθιά ΡΕ!» ενώ αποδοκίμασε όσους έδειξαν να αμφιβάλλουν για το μέλλον γράφοντας «Κυρά Σοφία γρήγορα στο μάρκετ για κωλόχαρτα….!»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.