Γιατί η «Αυγή» κρύβει/δεν σχολιάζει συναντήσεις Ιερώνυμου με Μιχαλολιάκο, Ζαρούλια, Κασιδιάρη;

[Το ίδιο κάνουν και ο ‘Ριζοσπάστης’ και η ‘Iskra’]

«Έθνος» (17/5/2015): «Κόκα τιμή Χρυσή Αυγή» (τροποποίηση Ρ&Λ Εμμονές)

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Θριαμβολόγησε ο επίσημος ναζιστικός ιστότοπος: «Θερμή υποδοχή του Nικολάου Μιχαλολιάκου στις εκδηλώσεις της Ιεράς   Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Αρχοντικό της Οσίας Φιλοθέης – Φωτορεπορτάζ» (19.2.2017). Ο Τύπος, πλην των ‘ΝΕΩΝ’, σύσσωμος τήρησε σιγή. Η χρεοκοπημένη Ελλάδα δεν λέει να αλλάξει τα αμαρτωλά χούγια της επαρχιώτικης και μικροαστικής συλλογικής υποκρισίας. Την επομένη και τη μεθεπομένη τα διαδικτυακά ναζιστικά σκουπίδια επιτέθηκαν στην ιστορική εφημερίδα του Κέντρου, που θέλει να την κλείσει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ενοχλήθηκε η χρεοκοπημένη φυλλάδα «Τα Νέα» από την συνάντηση..» (Χ.Α., 20.2.2017), «ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΑ «ΝΕΑ» ΕΠΕΙΔΗ Ο… Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΝΑ ΤΟΥ ΦΙΛΗΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ, ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ!..», ‘Ο Στόχος’). Μια ημέρα μετά ξεκινήσαμε μια σειρά άρθρων: «Ιερώνυμος-Μιχαλόλιάκος-Γαβρόγλου-Ζουράρις-Ζαρούλια….Ο Παρρασκεβώπουλλλως τώρα δικαιώνεται» (21.2.), «Ένα ερώτημα στους Έλληνες μετανάστες της Σουηδίας», Ο Έλληνας μητροπολίτης Σουηδίας σε εκδήλωση δίπλα στον Μιχαλολιάκο». Από όλους τους αριστερούς ιστότοπους, ευαισθητοποιήθηκε, πέντε ημέρες μετά, μόνο ένας, o «Hμερόδρομος» και στις 28/2 η preza.tv: «Σώσον Κύριε τους φασίστες!» | Ημεροδρόμος (26.2).

Είχε ήδη από καιρό λογοκριθεί επίμονα η συνάντηση του Γιάννη Λιάπη με τον Κασιδιάρη στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοϊου (4.10.2016). Γράψαμε τότε: «Το ένα θέμα είναι η συμπεριφορά του Αρχιεπισκόπου προς τον εκπρόσωπο μιας υπόδικης (και με τουλάχιστον 21 καταδίκες μελών μέχρι στιγμής) χιτλερικής σατανιστικής οργάνωσης και η απόλυτη σιωπή όλης της Αριστεράς γι’αυτήν την φωτογραφία, που πάρθηκε στην τελετή υποδοχής των οστών των νεκρών του Νοράτλας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τατοϊου. Το άλλο είναι η συνήθης δολοφονία της Ιστορίας. Οι 31 Έλληνες στρατιώτες του Νοράτλας, στις 22 Ιουλίου 1974, σκοτώθηκαν κατά λάθος από πυρά της χουντικής κυπριακής Εθνοφρουράς, απεσταλμένοι χωρίς ενημέρωσή της, πρόχειρα, από την πανικόβλητη Χούντα της Αθήνας, που με το προδοτικό της πραξικόπημα είχε προκαλέσει την τουρκική εισβολή. Στην υποδοχή των οστών αυτών των θυμάτων της Χούντας, παραβρίσκεται και ο πολιτικός κληρονόμος της Δικτατορίας στην πιο ακραία ναζιστική εκδοχή της. Τον χαιρετά ο Ιερώνυμος Β΄ της Εκκλησίας του Ιερώνυμου Α΄, η οποία συνεργάστηκε απόλυτα και με τρόπο εξευτελιστικό με τη Χούντα και που μόλις προχτές, επωφελούμενη από το καθεστώς λήθης που έχει επιβάλλει-δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού-η παρέα του ΣΥΡΙΖΑ, τόλμησε να διεκδικήσει και αντιστασιακές δάφνες (βλ. «ΚΚΕ και ΛΑΕ ανακαλύπτουν τον κ.Ιερώνυμο»).

Το παραπάνω είχαν γραφτεί με αφορμή την ενόχληση των δυο κομμουνιστικών κομμάτων, για μια αιφνιδιαστική αντικομμουνιστική έκρηξη του Λιάπη, με την οποία έσπασε προς στιγμήν την μακροχρόνια Ομερτά ΚΚΕ-Εκκλησίας, που είχε φτάσει μέχρι την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ από παλιό φασίστα κουμπουροφόρο Αρχιεπίσκοπο (Σεραφείμ. Ο αντάρτης που έγινε Αρχιεπίσκοπος. Οπλοφορούσε, έβριζε…», “Κατάντησα αρχιεπίσκοπος πούστηδων”, mixanitouxronou-8.4.2015) και από τον ρατσιστή και μαφιόζο (μαστροπό και λαθρέμπορο χρυσού) πατριάρχη Ιεροσολύμων άγιο Διόδωρο (Βλ. «H Λιάνα Κανέλλη συνομιλεί φιλικά με Μαφιόζο φυλετιστή πατριάρχη», «ΚΚΕ και Εκκλησία, μια διαρκής Ομερτά» 17/4/2017). Όμως είναι απολύτως φυσιολογικό ένας Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος να είναι αντικομμουνιστής, από τη στιγμή που τα κομμουνιστικά κόμματα της Ανατολικής Ευρώπης, εξόντωσαν μεταπολεμικά εκατοντάδες ιερείς, όχι μόνο άκακους και έντιμους, γεγονός που ασφαλώς δεν θα ενοχλούσε την κρατική μας Εκκλησία, (Βλ. άρθρο μας «Δυο Ορθόδοξοι ιερείς κατά του αντισημιτισμού», «Αλέξανδρος και Αλέξιος Αλεξάνδροβιτς Γκλαγκόλεφ, μια αντιπαραβολή τους με τον κυρίαρχο ελληνορθόδοξο αντισημιτισμό»), αλλά και πάρα πολλά καθάρματα (Βλ. άρθρο μας «Οι εκτελέσεις επισκόπων από τους Μπολσεβίκους», «Μια ματιά στο βίο του Αγ. Ερμογένους επισκόπου Τομπόλσκ»), κι αυτό το τελευταίο είναι γεγονός που η ελλαδική κρατική Εκκλησία δεν μπορεί να ξεχάσει. Ασφαλώς δεν τίθεται θέμα για την χιτλερική διαστροφή, τη νοσταλγία της ναζιστικής κατοχής, τα μαχαιρώματα, τους τραμπουκισμούς, τις δολοφονίες, τις παιδεραστίες, τον ρατσισμό, την κρυφοομοφυλόφιλη «ομοφοβική» και θρησκευτική υποκρισία κλπ. Το επισκοπάτο δεν είναι ξένο προς αυτά. Αυτό που είναι απολύτως αδιανόητο όμως, είναι το να συναγελάζεται στα φανερά, χωρίς να τηρούνται προσχήματα, ένας Ορθόδοξος Αρχιερέας με την ιδιοκτήτρια ενός πορνοξενοδοχείου και με ηγετικά στελέχη μιας σατανιστικής οργάνωσης, όπως έχει ομολογήσει ένας φίλος της και συνεργός της στη δίωξη καλλιτεχνών (θέατρο «Χυτήριο»), ο μητροπολίτης Μεντζελόπουλος Χρήστος («Τάγμα σατανιστών η Χρυσή Αυγή» επιμένει ο Μητροπολίτης Πειραιώς», ΤΑ ΝΕΑ, 24.5.2013). Γεγονός που άλλωστε προκύπτει από πλήθος στοιχείων και μαρτυριών, από τα οποία παραθέτω εντελώς ενδεικτικά: «Αριος σατανισμός, η… μελωδία του νεοναζισμού» (Ελευθεροτυπία,27.3.2014), Δ. Καζάκης: «Η Χρυσή Αυγή ανήκει σε σατανιστική αίρεση» (Protothema, 4.5.2012), «Αποκάλυψη! Χρυσαυγίτης ο πατέρας της μικρής Μαρίας», «Ύποπτη για σατανικές τελετές η μητέρα της!», youweekly (4.5.2016),  «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Το Έρεβος που αποζητά να ΣΚΕΠΑΣΕΙ την Ελλάδα … ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: το φρικιαστικο πρόσωπο ενος Σατανιστή Φασίστα», logiosermis.net (26 Απρ 2012).

Η τυφλά αντιμνημονιακή ΛΑΕ, που θέλει να χρεώσει την κρίση στην Ε.Ε., ξέχασε πολύ γρήγορα τον καημό της και δεν ντράπηκε να επικαλεστεί τον τυχοδιωκτικό, υποκριτικό και συγκυριακό «ευρωσκεπτικισμό» του εχθρού των δημοκρατικών, ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων Λιάπη, που τάχα τον πήρε απότομα και επιλεκτικά ο πόνος («δεν είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης, αλλά της εκμεταλλεύσεως»!!!): «Βόμβα Ιερώνυμου: Η ΕΕ μετατράπηκε σε Ευρώπη εκμεταλλεύσεως – iskra» (9.5.2017): «…Σε κάθε περίπτωση άλλοι πολιτικοί παράγοντες τόνιζαν ότι οι “ευρωσκεπτικιστικές” δηλώσεις του Ιερώνυμου απηχούν, έτσι κι αλλιώς, αισθήματα των λαϊκών στρωμάτων που σαρωτικά, πλέον, γυρίζουν την πλάτη στην ευρωζώνη και την ΕΕ και οποία ματαίως προσπαθούν να υποβαθμίσουν οι δημοσκοπήσεις και να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα τα ποσοστά δυνάμεων, όπως της ΛΑ.Ε, που δίνουν στο εθνικό νόμισμα και την ρήξη με την ΕΕ, ένα βαθύ δημοκρατικό ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόσημο» (βλ. «Η υποκρισία της ΛΑΕ και ο «ευρωσκεπτικιστής» Αρχιεπίσκοπος», 15.5). Τα πράγματα γίνονται τραγικά για την υποκρισία των στελεχών του ΚΚΕ και της ΛΑΕ, αν ληφθούν υπ’όψιν συνωμοσιολογικές και κινδυνολογικές δηλώσεις μίσους του Λιάπη (Προκαθήμενου των ιερέων που αγιάζουν ναζιστικά ορμητήρια) κατά προσφύγων: «Στις 27.10. 2016 ο κρατικός Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στο στρατιωτικό φυλάκιο (!) του Αγίου Ευστρατίου είπε πως «Στις Βρυξέλλες εξελίσσεται ένα σχέδιο αποχριστιανοποίησης της Ευρώπης και πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση» (Romfea). Tην επόμενη ο κ.Λιάπης, σκεπτόμενος πιθανότατα και τον Πακτωλό των ευρωπαϊκών κονδυλίων που απομυζά η Εκκλησία του,  διέψευσε τον εαυτό του: «Διευκρινίσεις του Ιερώνυμου …Ο αρχιεπίσκοπος με αφορμή χθεσινά δημοσιεύματα με αναφορά σε «αποχριστιανοποίηση» κατέστησε σαφές ότι δεν αναφερόταν στην Ευρώπη, ούτε σε θεσμικά όργανα της ΕΕ» (Enikos.gr). Λίγες ημέρες  μετά όμως επανήλθε χειρότερος: «Ο τόπος μας μας περνάει από στιγμή σε στιγμή στον αφελληνισμό και στον αποχριστινιασμό» («Πρώτο Θέμα», 2.11.2016, βλ. «Ο Αρχιεπίσκοπος και οι τραμπούκοι Ναζιστές της Λέρου», 9.5).

Η τελευταία συνάντηση του Λιάπη με τον Κασιδιάρη («γάμησα μια αδελφή» κλπ), έγινε στην τελετή (5.5) της γιορτής του αφορολόγητου εκατομμυριούχου αποκρουστικού σκελετού Εφραίμ, που ανήκει σε άγνωστο άτυχο νεκρό που του έλαχε να τον ξεθάψει η απατεώνισσα τυμβωρύχος μακαρία Μακαρία και ο οποίος έγινε μήλο της έριδος κάποτε μεταξύ του πορνομητροπολίτη Παντελεήμονα της Αττικής και των ευσεβών πολιτικών και νομικών παραγόντων, που ανταγωνίζονταν με αυτόν, με κίνητρο την άδολη ευσέβειά τους. Στην τελετή ο Λιάπης είχε την ευκαιρία να ευλογήσει τον ευσεβή υπερκομματικό καραμανλικό Πρόεδρό μας (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-ΝΔ-ΑΝΕΞΕΛ) αλλά και τον αρχιερέα των νυκτερινών τελετών του χειμερινού ηλιοστασίου στην Πάρνηθα, βουλευτή της «σποράς των νικημένων του ’45» («Η Χ.Α. υιοθετεί τον αφορολόγητο και επινοημένο σκελετό Εφραίμ 25/05/2017»).

Στα σοβαρά πιστεύουν τα στελέχη του ΚΚΕ, της ΛΑΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, πως δεν θα λογοδοτήσουν στους τίμιους ανθρώπους και στην Ιστορία της Αριστεράς, για τη σιωπή τους και πως δεν υπάρχει τεράστιο θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης, όταν ο πρώτος κρατικός Αρχιερέας (των μητροπολιτών που ξεχνά να τους ελέγξει, αυτούς και τους συγγενείς τους, το ΣΔΟΕ), φίλος και εντολέας του πρωθυπουργού, συναγελάζεται με ηγετικά στελέχη μιας υπόδικης χιτλερικής προδοτικής εγκληματικής οργάνωσης;  Την ίδια στιγμή μάλιστα που είναι ορατή η καταστροφική προσπάθεια ηγετικών κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ (Βούτσης, Βίτσας, Παρασκευόπουλος) να νομιμοποιήσουν τη διαρκή παρουσία της Χ.Α. που προσφέρεται (με ανιδιοτέλεια) σε πολλαπλές χρήσεις. Τα κόμματα που διεκδικούν την κληρονομιά της Εθνικής Αντίστασης, δεν ντρέπονται να σιωπούν όταν οι πολιτικοί και φυσικοί κληρονόμοι των Ναζιστών δολοφόνων και των Ρωμιών συνεργατών τους [«Η ιστορία του αρχιφύλακα Γεώργιου Μιχαλολιάκου: Πρόδωσε το ΕΑΜ για να πάει στα Τάγματα Ασφαλείας, μένοντας πιστός στον όρκο του προς τον Χίτλερ μέχρι το τέλος» (2015/02/19), “Όνομα: Μπαρμπαρούσης – Βαθμός: Ανθυπασπιστής (ΠΖ)» (2012/07/29), xyz.contagion)], γίνονται δεκτοί από έναν ανώτατο κρατικό παράγοντα;  Ο Λιάπης μπορεί γερνώντας να έχει αποφασίσει να είναι και δημόσια ο πραγματικός εαυτός του (Βλ.: «Οι σχέσεις… «Ζωής» Ιερωνύμου – Αμβροσίου», ΤΟ ΒΗΜΑ 6.11.2016, «Η «Ζωή» μέσα από τα μάτια του Χ. Γιανναρά (μέρος 2ο)», «Η «Ζωή» μέσα από τα μάτια του Χ. Γιανναρά (μέρος 1ο)». Όμως γιατί ΚΚΕ, ΛΑΕ και ΣΥΡΙΖΑ (δεν εννοώ την ηγεσία του, αυτή ξέρει τι θέλει) πρέπει να συνεργούν, τη στιγμή που ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας της κρίσης παραλογίζεται τραγικά και η δίκη της Χ.Α. βραδυπορεί (δεν έβρισκε αίθουσα ο Παρασκευόπουλος), σε τόσο επικίνδυνες για τη Δημοκρατία ενέργειες εθισμού των πολιτών στη ναζιστική πανούκλα που κάποτε ρήμαξε τον τόπο μας, ως νόμιμου παράγοντα της δημόσιας ζωής;

ΥΓ
«Καταγγελίες παιδεραστίας Χρυσαυγιτών», «Από τη δράση Νεοελλήνων χιτλερικών στο χώρο των ανήλικων», 23.8.2013.

 

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

21 Responses to Γιατί η «Αυγή» κρύβει/δεν σχολιάζει συναντήσεις Ιερώνυμου με Μιχαλολιάκο, Ζαρούλια, Κασιδιάρη;

 1. Ο/Η laskaratos λέει:


  Από την Εφημερίδα τωνΣυντακτών


  Από το ξενοδοχείο New Dream της κυρίας Φύρερ

  http://www.iefimerida.gr/news/340206/poedin-i-hrysi-aygi-eythynetai-gia-alaloym-se-eyaggelismo-kai-attiko-ohi-o-papadimos

  ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
  ΠΟΕΔΗΝ: Η Χρυσή Αυγή ευθύνεται για το αλαλούμ σε Ευαγγελισμό και Αττικό
  -Οχι ο Παπαδήμος

  «Ενημερωθήκαμε ότι στην εφημερία του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ την Πέμπτη 25/5/2017 δεν υπήρξε καμία ανάσχεση εκτάκτων περιστατικών από την προσέλευση και μετά του κου Λουκά Παπαδήμου που διεκομίσθη τραυματισμένος μετά από άνανδρη τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε (6μ.μ.).
  Αντιθέτως αναστάτωση προκλήθηκε στα ΤΕΠ του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ από τις 3:30μ.μ. έως 6μ.μ., την ώρα που στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου βρίσκονταν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής με συγγενή ασθενή που αντιμετώπιζε έκτακτο πρόβλημα υγείας.

  Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής συνοδευόταν από αυξημένο αριθμό εύσωμων συνοδών, ενοχλώντας ασθενείς και παρεμποδίζοντας το προσωπικό να κάνει τη δουλειά του.

  Εύσωμα στελέχη της Χρυσής Αυγής παραμένουν έξω από το Νοσοκομείο και μπαινοβγαίνουν εναλλάξ στους διαδρόμους του 10ου ορόφου που νοσηλεύεται η συγγενής του αρχηγού τους, ενοχλώντας και παρεμποδίζοντας σε μεγάλο βαθμό το έργο των εργαζομένων.


  Μιχαλολιάκος: »Σκατιάρης» ο Άνθιμος.

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500068527
  Bούλευμα του Συμβουλίου
  Απαλλαγή Ανθιμου και του «Παπάφειου» για την υπόθεση βιασμού ανηλίκου
  31 Μαρ. 2016

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=225462

  Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

  Παπάφειο: με περιουσία 37 ακίνητα ζητά κονδύλια!
  Διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία κι όμως χρωστάει 260.000 ευρώ και ζητά έκτακτη χρηματοδότηση από το υπουργείο Υγείας για να ξεπληρώσει τα χρέη του το Παπάφειο Ιδρυμα Θεσσαλονίκης, το οποίο φιλοξενεί 45 ορφανά παιδιά.

  Mπλογκ olympia του συνεργάτη του Καμμένου, που διορίστηκε σύμβουλος
  https://olympia.gr/2011/07/09/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%88%CE%AC%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%B5/

  Συνεργάτης του αρχιεπισκόπου «ψάρευε» παλικάρια στο διαδίκτυο! Μακελειό απόψε, με το ν Στέφανο Χίο.

  Posted by olympiada στο Ιουλίου 9, 2011

  Το Μακελειό απόψε αποκαλύπτει

  -Βίντεο ντοκουμέντο με στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου την ώρα που επιδίδεται σε cyber sex με νεαρούς στο διαδίκτυο.

  -Οι κολεγιές του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας με τον μεγαλέμπορο οπλικών συστημάτων Τζόρτζ Χάλαγκ και το πρωθυπουργικό περιβάλλον.
  …………………

  https://olympia.gr/2011/07/12/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B2%CE%AF%CE%BD/

  Μετά τον μερακλή Αρχιμανδρίτη και βίντεο με πολιτικά στελέχη να ψαρεύουν παλικαράκια στο διαδίκτυο…

  Posted by olympiada στο Ιουλίου 12, 2011

  ΕΔΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΙΕΡΑ «ΨΩΝΙΣΤΗΡΙΑ». …………..

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/49497/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B6%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%86%CF%84%CE%B5%CF%81%CF%8C-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%B4%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%89%CF%83%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85#ixzz4ZIWqhg8Z

  ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕ ΤΟΝ.. ΣΑΤΑΝΙΣΜO
  Όταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος υμνούσε το Αστραφτερό Σκοτάδι Του Εωσφόρου
  08|05|2012 13:29

  https://jailgoldendawn.com/2017/04/01/%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/

  Αμείλικτα τα ερωτήματα προς αρχές και κυβέρνηση μετά τη χρυσαυγίτικη επίθεση στον 24χρονο σπουδαστή Αλέξη Λάζαρη
  jailgoldendawn / 1 day ago
  (Κείμενο: Θανάσης Καμπαγιάννης, jailgoldendawn.com, 1/4/2017)

  http://xa-watch.blogspot.gr/2012/04/blog-post_26.html

  Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

  Παρουσίαση υποψηφίων: Ο σατανιστής

  Οι εκλογές πλησιάζουν και οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής πρέπει να ξέρουν ποιόν θα «σταυρώσουν». Για να τους διευκολύνουμε, θα κάνουμε ένα αφιέρωμα στους υποψήφιους της Χρυσής Αυγής. Καθώς το θέμα αφορά το «σταύρωμα», ξεκινάμε από τον υποψήφιο που θα ενοχληθεί περισσότερο από την χρήση του σταυρού.
  Όπως είναι ευρύτερα γνωστό, ο Μιχαλολιάκος παλαιότερα δήλωνε ανοιχτά λάτρης του Εωσφόρου, έγραφε σε βιβλία για την έλευση του Αντιχρίστου και έγραφε ποιήματα για ανθρωποθυσίες στον Σατανά. Πολλοί άσχετοι που δεν γνωρίζουν τίποτα για ότι συμβαίνει στην Χρυσή Αυγή, όμως νομίζουν ότι αυτά τα έκανε ο Μιχαλολιάκος μόνο στο παρελθόν και ότι τώρα πλέον έχει σταματήσει να στηρίζει τον Σατανισμό.

  Κάνουν λάθος… Δείτε ποιόν διόρισε ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος, με προσωπική του απόφαση, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής στο 7ο Συνέδριο. Πρόκειται για τον Γιώργο Γερμενή, γνωστό με το ψευδώνυμο «Καιάδας», που μάλιστα θεωρείται ο ηγέτης της σατανιστικής μπάντας «Naer Mataron»! Οι φωτογραφίες από μόνες τους προκαλούν σοκ. Επειδή όμως πιθανόν κάποιος πει πως το κάνουν για … πλάκα και χάριν του θεάματος, βρήκαμε μία συνέντευξη του «Καιάδα», όπου εξηγεί τις απόψεις του.

  – Πιστεύετε ότι οι πολιτικές απόψεις έχουν θέση στο black metal;

  Ας είμαστε ρεαλιστές. Τίποτε δεν μένει αγνό όταν «μολύνεται» από το ανθρώπινο μυαλό. …..Το black metal είναι αντιχριστιανικό και παγανιστικό όσον αφορά στην μουσική, και αναζητά την κατάργηση του χριστιανικού συστήματος και την δημιουργία ενός καινούργιου. ….

  – Συμφωνείς με την ετικέτα του εθνικιστικού black metal;

  Ποιος είμαι εγώ να κρίνω τους άλλους; Οποιοσδήποτε μπορεί να λέει την μουσική του όπως θέλει. Μόνο οι Έλληνες πιστεύουν αυτές τις ηλίθιες ταμπέλες, κανένας άλλος! Ποτέ δεν ήμασταν πολιτική μπάντα. Πάντα μας γοήτευαν το αντιχριστιανικό πνεύμα και η αρχαιότητα όπως το καταλαβαίνεις και από το όνομά μας.
  ………………………………

  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%81%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%A4%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%A7%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82_%CE%91%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82

  Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής
  Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

  Το Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής (Λατινικά: Ordo Hermeticus Aurorae Aureae‎, ή περισσότερο κοινά, Η Χρυσή Αυγή) ήταν μια οργάνωση αφιερωμένη στην μελέτη και πρακτική του αποκρυφισμού, της μεταφυσικής, και παραφυσικές δραστηριότητες κατά τον ύστερο 19ο και πρώιμο 20ο αιώνα. Γνωστό ως ένα μαγικό τάγμα, το Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής ήταν ενεργό στη Μεγάλη Βρετανία και εστίαζε τις πρακτικές του στην θεουργία και την πνευματική ανάπτυξη. Πολλές σύγχρονες έννοιες τελετουργίας και μαγείας που είναι στο κέντρο σύγχρονων παραδόσεων όπως της Γουίκα,[1][2] και του Θελήματος, έχουν εμπνευστεί από την Χρυσή Αυγή, που έγινε μια από τις μεγαλύτερες επιρροές στον Δυτικό αποκρυφισμό του 20ού αιώνα.
  ………………………..

  http://jungle-report.blogspot.gr/2012/03/blog-post.html


  Εφημερίδα «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [08.08.2007].

 3. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Politismos καλέ

  http://iaath.gr/content/stathmos-ston-politismo-tis-athinas-patriko-spiti-tis-agias-filotheis

  Σταθμός στον πολιτισμό της Αθήνας το πατρικό σπίτι της Αγίας Φιλοθέης

  19.02.2017

  Σταθμό στον πολιτισμό της Αθήνας χαρακτήρισε το πατρικό σπίτι της Αγίας Φιλοθέης που από σήμερα λειτουργεί ως μουσείο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
  Το μουσείο της Αγίας Φιλοθέης εγκαινιάσθηκε σήμερα από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο παρουσία των Μητροπολιτών Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, Σουηδίας κ. Κλεόπα, Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος, ο Επίσκοπος Νεοχωρίου κ. Παύλος, ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Γαβρόγλου που εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό, (…) η Εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. & Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο ιδρυτής και γενικός γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Νίκος Μιχαλολιάκος,

  και η οργάνωση με τα σάπια κοτόπουλα, Αλληλεγγύη-Αποστολή

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=228143
  Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

  ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
  Ιδού το αμαρτωλό φαγοπότι
  Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ

  Εκατομμύρια ευρώ, που επί χρόνια έρρεαν αφειδώς από τον δημόσιο κορβανά στα ταμεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθήνας «Αλληλεγγύη», προκειμένου να υλοποιήσει συγκεκριμένα ανθρωπιστικά προγράμματα, κατασπαταλήθηκαν σε πολυτελείς αγορές, ταξίδια και άλλους «ανοίκειους σκοπούς», αφήνοντας μια τεράστια «μαύρη τρύπα» (9,5 εκατομμύρια ευρώ) στα ταμεία της ΜΚΟ, ανάλογη του χρέους της προς το ελληνικό Δημόσιο.

  http://www.mkoapostoli.com/?p=9701

  Αγιασμός Εγκαινίων του Αρχοντικού της Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
  19/02/2017 Χωρίς Σχόλια

  Στην εκδήλωση παρέστησαν: Η Εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. & Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο ιδρυτής και γενικός γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Νίκος Μιχαλολιάκος

 4. Ο/Η Left λέει:

  Ο «σκατιάρης» που κυνηγάει τους gay, λέμε τώρα, και αγαπά τον ζουμπά που τον βρίζει
  Από τα Ενθέματα της Αυγής, που έχουν φύγει από την εφημερίδα για να κρατήσουν την αξιοπρέπειά τους

  https://enthemata.wordpress.com/2015/10/18/anthimos/

  Παπάφειο Ορφανοτροφείο. Η συγκάλυψη του Άνθιμου

  18 Οκτωβρίου 2015 4 Σχόλια

  του Γιάννη Κωνσταντίνου


  O Άνθιμος καλεσμένος στην πρεμιέρα της εκπομπής «AννίταGR» της Αννίτας Πάνια, πέρσι τον Σεπτέμβριο

  Το Παπάφειο Ορφανοτροφείο, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1903, είναι, σήμερα, όπως μας πληροφορεί η ιστοσελίδα του, νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου που εποπτεύεται από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης και κατ’ επέκταση από τον υπουργό Υγείας. Για κακή τύχη –όχι μόνο του Παπαφείου– διοικείται από τον εκάστοτε «Άνθιμο» Θεσσαλονίκης. Ο νυν Άνθιμος ελέγχεται ποινικά διότι το 2012 συγκάλυψε μια υπόθεση βιασμού ανηλίκου αγοριού από άλλο ανήλικο αγόρι εντός του ορφανοτροφείου. Η υπόθεση διερευνήθηκε για πάνω από δύο χρόνια από έναν Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος την έστειλε στο αρχείο. Ευτυχώς, τον τρίτο χρόνο (κατά τας Γραφάς;) η Εισαγγελέας Εφετών διαφώνησε και παρήγγειλε διώξεις. Ο ίδιος ο Άνθιμος παραδέχεται ότι γνώριζε από την πρώτη στιγμή το περιστατικό και ομολογεί τη συγκάλυψη με τη δικαιολογία ότι πίστευε πως είναι καλύτερο το θέμα να αντιμετωπιστεί από το επιστημονικό προσωπικό του ιδρύματος. Μόνο που ο βιασμός επαναλήφθηκε, το παιδί νοσηλεύτηκε με βαριά βλάβη σε νοσοκομείο και το ζήτημα ξέφυγε από τους δαιδαλώδεις διαδρόμους και τα ψηλοτάβανα δωμάτια του νεοκλασικού της οδού Παπάφη.

  Αμέσως προκύπτει το πρώτο ερώτημα: Μπορεί ο Άνθιμος να παραμείνει στη διοίκηση του ιδρύματος; Η κυβέρνηση, υποθέτω, θα απαντήσει ότι μπορεί γιατί καλύπτεται από το τεκμήριο αθωότητας μέχρι να καταδικαστεί από το ποινικό δικαστήριο και γιατί η πράξη του δεν είναι κακουργηματική, αν και συγκαλύπτει κακούργημα. Δεν συμφωνώ: το τεκμήριο αθωότητας είναι η δικονομική εγγύηση του κατηγορούμενου ότι στο πλαίσιο της ποινικής δίκης η κατηγορούσα αρχή και μόνο φέρει το βάρος απόδειξης της κατηγορίας. Εκτός ποινικής δίκης, το τεκμήριο αθωότητας δεν απαγορεύει στην πολιτεία, σταθμίζοντας, να περιορίζει άλλα δικαιώματα του κατηγορούμενου προς προστασία υπέρτερων αγαθών. Στην περίπτωσή μας η γενετήσια αξιοπρέπεια των ανήλικων τροφίμων είναι υπέρτερο αγαθό από το δικαίωμα του Άνθιμου να διοικεί το Παπάφειο. Το προσπερνώ, για να ρωτήσω αν ο αρμόδιος υπουργός θα ζητήσει ο ίδιος την πειθαρχική έρευνα του θέματος ή αν θα κρυφτεί πίσω από την ιερατική ιδιότητα του Άνθιμου περιμένοντας τον έλεγχο της Ιεράς Συνόδου.

  Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα: Θα διωχθεί ένας διαρκής και πάγιος «μακεδονομάχος» σε αυτή την (νυν και αεί) κρίσιμη στιγμή του εθνικού θέματος; («Δεν βλέπετε την επίθεση; Εδώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν πάει εκεί που οι αμερικάνοι καλούν τους σκοπιανούς με το συνταγματικό τους όνομα;» θα ρωτήσει ο ανήσυχος πατριώτης). Θα διωχθεί ένας δημοφιλής τηλεοπτικός αστέρας; («Ξεχνάτε ότι τοποθετήθηκε υπέρ του ανοίγματος της ΕΡΤ3 που συνεχίζει να μεταδίδει την κυριακάτικη λειτουργία;» θα ρωτήσει ο ανεξίκακος αντιμνημονιακός πολίτης). Θα διωχθεί ένας ιεράρχης από μια (ακόμη) κυβέρνηση που ομνύει στους διακριτούς ρόλους και την καλή συνεργασία Εκκλησίας κράτους; («μήπως σας πειράζει που δεν κρύβει τα λόγια του για τους “ανώμαλους” και τις παρελάσεις τους;» θα ρωτήσει κάποιος ανεξάρτητος έλληνας).

  Φοβάμαι ότι κι αυτή τη φορά θα επιδειχθεί ανοχή στον Άνθιμο. Όπως έγινε όταν ξεχέρσωνε δάσος για να χτίσει το ενδιαίτημα του Πανοράματος, όπως έγινε όταν απειλούσε τον Μπουτάρη, όπως έγινε όταν υπερθεμάτιζε σε ομοφοβία και ρατσισμό. Δυστυχώς αυτό προοιωνίζεται η υπαναχώρηση στο θέμα της απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών και η προνομιακή εξαίρεση των ορθόδοξων μητροπόλεων από τους περιορισμούς στην κίνηση των κεφαλαίων. Γιατί («διατί να το κρύψωμεν άλλωστε;») όσο δεν υπάρχει πλήρης κι απόλυτος διαχωρισμός Εκκλησίας-κράτους, οι Άνθιμοι θα νοσφίζονται κρατικές αρμοδιότητες (από την πρόνοια μέχρι την εξωτερική πολιτική) και θα επιδιώκουν να απολαμβάνουν το πέπλο της γενικευμένης ασυλίας των λοιπών κρατικών λειτουργών. Εξαιτίας αυτής της ασυλίας, η θρησκευόμενη δικαιοσύνη μας επί τρία χρόνια δίσταζε να αντιμετωπίσει τον Άνθιμο όπως κάθε άλλο κοινό κοσμικό θνητό.

  Ο Γιάννης Κωνσταντίνου είναι δικηγόρος Θεσσαλονίκης.

 5. Ο/Η ataktos λέει:

  Πόσο αμείβονται οι Αρχιερείς της Εκκλησίας

  http://www.economy365.gr/article/38666/poso-ameivontai-oi-arhiereis-tis-ekklisias

 6. Ο/Η του κώλου λέει:

  stoxos.gr/2017/02/blog-post_2012.html

  ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ: ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ!..
  Writen by ΣΤΟΧΟΣ 3 months ago – 0 Comments

  http://www.stoxos.gr/2016/01/blog-post_7169.html

  ΝΑ ΡΕ ΤΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ: ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΑΝΤΟ ΜΕ ΜΙΑ ΠΟΥΛΑΔΑ ΝΑΑΑΑ!!!
  Writen by ΣΤΟΧΟΣ about a year ago – 0 Comments

 7. Ο/Η O παιδόφιλος Στράιχερ λέει:

  Το πουλί (της Χούντας) του Χρίστου Παππά

  http://www.ethnos.gr/politiki/arthro/to_nazistiko_euaggelio_tou_xristou_pappa-63804855/

  Το ναζιστικό ευαγγέλιο του Χρήστου Παππά

  Την περασμένη Δευτέρα, ανήμερα την 25η Μαρτίου, η Χρυσή Αυγή βρήκε έναν… ανορθόδοξο τρόπο για να γιορτάσει την εθνική επέτειο.

  ΕΘΝΟΣ
  14:00, 31/3/2013


  Ανήμερα της 25ης Μαρτίου γιόρτασε την επέτειο «ξαλαφρώνοντας» στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

  Μέλη της συγκεντρώθηκαν έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega διαμαρτυρόμενα για την προβολή των τουρκικών σίριαλ, έστω κι αν εκείνο που μονοπώλησε τα συνθήματά τους παίζεται σε άλλο κανάλι. Το «μενού», εκτός από ύβρεις, περιελάμβανε… ταραμοσαλάτα την οποία εκσφενδόνισαν στην είσοδο του σταθμού.
  Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς θέλησε να «ξαλαφρώσει» στην τζαμαρία του ισογείου (δίπλα στις πασαλειμμένες ταραμοσαλάτες). Μάλιστα, επιστρέφοντας στο συγκεντρωμένο πλήθος, καυχήθηκε για την πράξη του και αναφώνησε: «Πήγα και τους κατούρησα. Να μας έχει ο Θεός καλά, πάντα να τους κατουράμε».
  Τη φωτογραφία του βουλευτή… επί το έργον δημοσίευσε την επόμενη κιόλας μέρα ο διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega, Χρήστος Παναγιωτόπουλος. «Υποδυόμενος τον γνήσιο απόγονο του Νικηταρά του Τουρκοφάγου επέδειξε το πουλί του στην άοπλη τζαμαρία, πίσω από την οποία διείδε την ύπαρξη του φοβισμένου τούρκικου ασκεριού… Ο κύριος που διακρίνεται στη φωτογραφία είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος του λαού! Χιλιάδες συμπολίτες μας τον έστειλαν στο Κοινοβούλιο να τους εκπροσωπήσει! Να τον χαίρονται!», ανέφερε -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση που συνόδευε τη φωτογραφία.

  Πρωτοστάτησε στα πρωτοφανή επεισόδια σκοταδισμού έξω από το θέατρο «Χυτήριο».


  Σκίτσο που απεικονίζει τον Γερμανό δίπλα σε παιδιά. Ο Στράιχερ έχει χαρακτηριστεί ως «καλοσυνάτος παιδόφιλος».

  Οπως έχει αποκαλύψει η ιστοσελίδα Jungle Report, άρθρα που έχει δημοσιεύσει σε χρυσαυγίτικα περιοδικά εξυμνούν τον μισάνθρωπο ναζιστή, φανατικό αντιεβραίο και γνωστό παιδεραστή Γιούλιους Στράιχερ. «Είναι ο μόνος που απ’ τα χείλη του θα βγει ο γνώριμος χαιρετισμός «Heil Hitler!»», σημειώνει με θαυμασμό σε άρθρο που έχει γράψει για το περιοδικό «Αντεπίθεση», (τεύχος 9, Σεπτ. – Οκτ. 2002). «Με την καταδίκη του και τον απαγχονισμό του κλείνει μια ζωή έξι δεκαετιών αφιερωμένη στην Πατρίδα που αγάπησε και στον αγώνα εναντίον του δηλητηριαστή όλων των Λαών, του διεθνούς Ιουδαϊσμού», προσθέτει.

  Λίγα λόγια για το «ίνδαλμα» του Χρήστου Παππά είναι αρκετά για να καταλάβουμε τη νοοτροπία του. Ο Γιούλιους -Ιούλιος όπως επιμένει να τον λέει επί το ελληνικότερον ο Παππάς- Στράιχερ έχει χαρακτηριστεί ως «καλοσυνάτος παιδόφιλος», σκληρός αντισημίτης, πρωτεργάτης της ναζιστικής προπαγάνδας και αρχιεγκληματίας. Ο άνδρας που περιγράφεται ως «θηριώδης» από τον εκπρόσωπο της ΧΑ δεν είχε παραπάνω από 1,52μ. ύψος και η φυσιογνωμία του έχει καταγραφεί σε ζωγραφιές και φωτογραφίες της εποχής ανάμεσα σε παιδάκια. Στα βιογραφικά του στοιχεία που κυκλοφορούν στο Ιντερνετ, μπορεί να διαβάσει κανείς ότι οι ίδιοι οι Γερμανοί τον ονόμασαν «κτήνος της Φρανκονίας». Ο χαρακτηρισμός αυτός αφορούσε αφενός τις πολλές και… ακατονόμαστες διαστροφές του αλλά και την εμμονή του να δημοσιεύει στην εφημερίδα του προκλητικά και συκοφαντικά άρθρα εναντίον άλλων ναζί, ακόμα και της ηγεσίας τους, για τα οποία μάλιστα είχε καταδικαστεί.

 8. Ο/Η Κάσυ Διάρη, βιτσιόζα λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/171115/%CF%84%CE%BF-%C2%AB%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF%C2%BB-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%B1-%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%80%CF%80%CE%AC%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CE%BD%CE%B1-%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CE%B5-%C2%ABheil-hitler%C2%BB-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CE%B9

  ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ

  Το «σχολείο» της ΧΑ: Ο Χρήστος Παππάς μαθαίνει σε παιδιά να λένε «Heil Hitler» και να χαιρετούν ναζιστικά [βίντεο]

  http://www.palo.gr/thessalia-nea/mitropolitis-peiraiws-serafeim-psifizei-xrysi-aygi/3580711/
  http://volostv.blogspot.gr/2011/11/blog-post_3320.html
  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ: “Ψηφίζει”… “Χρυσή Αυγή”

  Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, είχε πριν από δέκα μέρες σύμφωνα με πληροφορίες του… parapolitika.gr, ο επικεφαλής της «Χρυσής Αυγής» Νίκος Μιχαλολιάκος. Η συνάντηση των δύο ανδρών, που κινήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της … Μητροπόλεως στο Πειραιά. Κατά την διάρκεια της κουβέντας, υπήρξε και ταύτιση απόψεων, σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τα εθνικά θέματα, αλλά και τα ζητήματα της εσωτερικής ασφάλειας. Ο Σεραφείμ, που μένει στην Κυψέλη, βιώνει καθημερινά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο της Αθήνας, κυρίως από την λαθρομετανάστευση. Ο Μητροπολίτης, δώρισε μια εικόνα την Παναγίας στον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις από το γραφείου του ιεράρχη Πειραιώς. ParaPolitika.gr
  Volostv · Πριν από 5 χρόνια, 6 μήνες ·

  http://xristospappas.blogspot.gr/2013/04/blog-post_2735.html

  ΧΡΗΣΤΟΣ Η. ΠΑΠΠΑΣ
  Ο ιστότοπος του εθνικιστή βουλευτή Επικρατείας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.

  Ο Μητροπολίτης Πειραιώς ασχολείται με το μόνο κόμμα που διαθέτει εθνικά ανακλαστικά και μάχεται για τα δίκαια της Ελλάδος, αλλά δεν θέτει θέμα στην Ιερά Σύνοδο για τα δημοσιεύματα που φέρουν Μητροπολίτη μέλος μασονικής στοάς, ούτε για συναδέλφους του Μητροπολίτες οι οποίοι εμπλέκονται στην πολιτική και σχεδιάζουν τυχοδιωκτική και ανίερη προσέγγιση της άθεης αριστεράς με την Ορθόδοξη Εκκλησία με απώτερο στόχο την παραπλάνηση του λαού, ούτε για την εμπλοκή Μητροπολιτών στην λίστα Λαγκάρντ, αλλά ούτε και για την ιδιαίτερη προτίμηση πολλών συναδέλφων του στα ’’οθωμανικά’’ ήθη.

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Σε τι περιβάλλον ανδρώθηκε ο συνθαλαμίτης του φιλοχρυσαυγίτη Αμβρόσιου, στο οικοτροφείο Αμπελοκήπων της Ζωής Γιάννης Λιάπης που απολύει τον υπουργό Παιδείας του σαλτιμπάγκου πρωθυπουργού και προσκαλεί το χιτλερικό ζεύγος του Νew Dream Hotel στο σπίτι της Αγίας Φιλοθέης.
  Το παρακάτω άρθρο τα εξηγεί όλα και δείχνει έναν ζοφερό κόσμο φασιστικού μίσους, κρυμμένο στο ημίφως.

  «Οι δεσποτάδες είναι πούστηδες», ούρλιαζε ο Αυγουστίνος, όπως μαρτυρεί ο Γιανναράς. Τόση αγιότητα!

  http://falsefaith.blogspot.gr/2009/06/2.html

  Η «Ζωή» μέσα από τα μάτια του Χ. Γιανναρά (μέρος 2ο)
  Τάδε έφη Ανορθόδοξος

  Το όραμα της «καινούριας Ελλάδας» φάνηκε να ανασταίνεται ξαφνικά, μερικά χρόνια αργότερα, με το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967. Κυκλοφόρησε τότε η φήμη πως όλα τα στελέχη της δικτατορίας προερχόταν από τους κύκλους «πνευματικής επιμόρφωσης» των στρατιωτικών που είχε οργανώσει το «Ελληνικόν Φως» (παρακλάδι της «Ζωής») στα χρόνια του εμφυλίου. Πάντως, τη μέρα της χειροτονίας και αναρρήσεως του Ιερώνυμου Κοτσώνη στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, η Μητρόπολη των Αθηνών παρουσίαζε την εικόνα γενικής σύναξης των παλαιών στελεχών της «κινήσεως», που χειροκροτούσαν έξαλλα τους στρατιωτικούς πραξικοπηματίες, «τα παλικάρια που μας έσωσαν». Αυτά τα στελέχη επάνδρωσαν στη συνέχεια τον εκκλησιαστικό οργανισμό στο σύνολό του και, τον πρώτο καιρό, προωθήθηκαν και σε δημόσιες θέσεις… Πραγματικά, τους πρώτους μήνες της δικτατορίας είχε κανείς την εντύπωση πως το καθεστώς προσπαθούσε να αντλήσει την ιδεολογική του βάση από το κίνημα της «Ζωής». Κυριαρχούσαν τα ίδια συνθήματα για την «καινούρια», τη «χριστιανική» Ελλάδα, τα ίδια ηθικολογικά κριτήρια «κάθαρσης», οι ίδιες μεσσιανικές επαγγελίες.

  Διακρίνουμε εύκολα τη συμπόρευση και τη διαπλοκή των φανατικών οργανώσεων με την εξουσία, και μάλιστα στην πιο ολοκληρωτική και αντιδημοκρατική της μορφή. Για την ιστορία, αναφέρω οτι ανάλογοι φιλόδοξοι αρχιερείς είχαν συνεργαστεί στενά και με το «άθεο» δικτατορικό καθεστώς της Σοβιετικής Ένωσης, όπως ο πρόσφατα θανών Πατριάρχης Μόσχας και παλιός πράκτορας της KGB, Αλέξιος ο Β’. Στη συνέχεια, θα σας μεταφέρω μερικά λόγια του κ. Γιανναρά για ένα πρόσωπο με το οποίο ασχολήθηκα πρόσφατα, τον πρώην Μητροπολίτη Φλώρινας και ακραίο φανατικό, Αυγουστίνο Καντιώτη:

  Στη «Ζωή» μιλούσαν ανοιχτά για τον π. Αυγουστίνο Καντιώτη (αρχιμανδρίτη τότε, που η δικτατορία των συνταγματαρχών το 1967 τον έκανε μητροπολίτη στη Φλώρινα). Τον ήξεραν καλά, γιατί ήταν πνευματικό γέννημα και θρέμμα, αλλά και αποστάτης της αδελφότητας. Τον θεωρούσαν εξαιρετικά εγωπαθή και ελαφρώς παράφρονα… Και βέβαια αρκούσε να τον ακούσει κανείς, σε κήρυγμα ή ομιλία, για να επαληθεύσει τους χαρακτηρισμούς του Παναγιωτόπουλου: Ξεκινούσε μιλώντας ήρεμα, μα προοδευτικά ερεθιζόταν από τα ίδια του τα λόγια, μέχρι που έφτανε σε πραγματική κρίση υστερίας: ωρυόταν, άφριζε, χτυπούσε τα έδρανα, έχανε κάθε αυτοέλεγχο. Κάθε φορά που μιλούσε, έπρεπε σε κάποιον να επιτεθεί… Τα έβαζε με τη βασίλισσα, την κυβέρνηση, τους δεσποτάδες, τους έβριζε όλους χυδαία, κάποτε με βρισιές καραγωγέα («οι δεσποτάδες είναι πούστηδες», ούρλιαζε από την έδρα).


  Όλη αυτή την ψυχοπαθολογική υστερία οι οπαδοί του την εισέπρατταν σαν άφοβη παρρησία και ακατάβλητο θάρρος, γι’ αυτό τον παρομοίαζαν πάντοτε με τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Τους μάζευε – στίφη ολόκληρα μαινόμενων ανθρώπων με ρόπαλα και σφεντόνες – να σπάσουν τα τζάμια των ξενοδοχείων όπου γίνονταν «καλλιστεία», ή να αποτρέψουν ανάλογες ηθικές παρεκτροπές. Και ούρλιαζαν μέσα στους δρόμους: «Ζήτω ο Χριστός» – «Κάτω η αμαρτία»!

  Αυτές οι οπαδικές χριστιανικές εκδηλώσεις έχουν ευτυχώς ή δυστυχώς περιοριστεί σήμερα. Ευτυχώς, καθώς αυτό είναι δείγμα προόδου και πιθανού εξευρωπαϊσμού της «μπανανίας». Δυστυχώς, γιατί έχουμε μόνο την κυρία Λουκά και τον παπα-Τσάκαλο να μας διασκεδάζουν με τα καμώμωτά τους! Αμέσως μετά, θα περάσω στην περίοδο της ζωής του συγγραφέα, στην οποία βρισκόταν εσώκλειστος στο οικοτροφείο της οργάνωσης, με σκοπό να γίνει αργότερα δεκτός σαν «αφιερωμένος» στην αδελφότητα. Αυτό σήμαινε οτι θα έμενε άγαμος για μια ζωή, θα σπούδαζε θεολογία και θα έμενε σε ένα κοινόβιο μαζί με άλλους «αδελφούς». Μια δυσοίωνη και θλιβερή προοπτική, την οποία ευτυχώς απέφυγε αποχωρώντας λίγο αργότερα από τη «Ζωή». Στο απόσπασμα που ακολουθεί, αναφέρεται η προσφιλής μέθοδος της χρησιμοποίησης του πνευματικού ως πληροφοριοδότη μέσα στο οικοτροφείο, μέθοδος που έχει εφαρμοστεί αμέτρητες φορές σε ολοκληρωτικά καθεστώτα (όπως και στη «δική μας» Μακρόνησο):

  Με το σύστημα της ετήσιας εναλλαγής του πνευματικού η Αδελφότητα εξασφάλιζε διασταυρωμένες κρίσεις και γνώμες για κάθε υποψήφιο μέλος της. Μοιάζει απίστευτο, όμως οι πληροφορίες των εξομολόγων – έμμεσες ή άμεσες – ήταν από τις καθιερωμένες μορφές ελέγχου του ήθους των μελών και συνεργατών της Αδελφότητας. Όλοι ξέραμε συγκεκριμένα παραδείγματα εργαζομένων στη «Ζωή» φοιτητών , που μόλις εμπιστεύτηκαν στον πνευματικό τους δυσκολίες ή επιφυλάξεις για την οδό της «ολοκληρωτικής αφοσίωσης» και κάποιες άλλες σκέψεις τους για τον έγγαμο βίο, δέχονταν αμέσως ειδοποίηση να συναντήσουν το Γεράσιμο Καρατζά. Κι αυτός τους ανακοίνωνε την απόλυσή τους από τη δουλειά… Όπως ξέραμε και συγκεκριμένα παραδείγματα ομαδαρχών, που συνέβη να εξομολογηθούν στον πνευματικό τους οτι πήγαν στον κινηματογράφο παρά τις απαγορεύσεις της κινήσεως. Με αποτέλεσμα να κληθούν αμέσως μετά από τον Λεωνίδα Διαμαντόπουλο και να τους αφαιρεθεί η ευθύνη του ομαδάρχη.


  Όπως παρατηρούμε, το «ιερό μυστήριο της εξομολόγησης» δεν ήταν και τόσο ιερό, τουλάχιστον στη συγκεκριμένη αδελφότητα. Αποτελούσε έναν αποτελεσματικότατο τρόπο ολοκληρωτικού ελέγχου, αλλά και καθοδήγησης των άβουλων προβάτων που αποκαλούσαν υποψήφια μέλη. Ακόμα, τα «παραπτώματα» για τα οποία μπορούσες να γίνεις ανεπιθύμητος και να φύγεις από τους εσωτερικούς κύκλους της οργάνωσης ήταν κωμικοτραγικά… Λίγες αμφιβολίες (μια σπίθα ίσως λογικής μετά από χρόνια στυγνής πλύσης εγκεφάλου) και επισκέψεις στον… κινηματογράφο, ήταν αρκετά για να πάρεις πόδι! Οι ηθικοί κώδικες που επέβαλαν τα ανώτερα μέλη της οργάνωσης ήταν απελπιστικά καταναγκαστικοί και αναχρονιστικοί, ώστε συχνά συγκρούονταν με την κοινή λογική. Για να σχηματίσετε μια πληρέστερη εικόνα, συνεχίζω με το ακόλουθο κομμάτι:

  Όσο για τον Παναγιωτόπουλο, μετέφερε κι εκεί τις μικρονοϊκές του ηθικολογίες… που σκιαγραφούσαν τον τύπο του «καλού θεολόγου»: Αυτόν που αρνείται να πιει ούζο, που δεν κάθεται ποτέ σταυροπόδι, που προχωράει πέντε βήματα μπροστά από την αδελφή του αν χρειαστεί να περπατήσουν στο δρόμο μαζί, και που άμα συμβεί να βρεθεί σε ταξί μαζί με γυναίκα, βάζει όρθια τη βαλίτσα του προς τη μεριά της, ώστε να δημιουργείται διαχωριστικό φράγμα και να αποφεύγεται ο σκανδαλισμός των ευσεβών…

  Ο Μπάστας είχε προσκαλέσει κάποτε στη συγκέντρωσή μας τον τότε μητροπολίτη Λήμνου Διονύσιο, και το θέμα που συζητούσαμε ήταν, αν ο θεολόγος επιτρέπεται να παρακολουθεί έργα αρχαίας τραγωδίας ή όχι (για τα υπόλοιπα θεατρικά έργα δεν υπήρχε πρόβλημα, η απαγόρευση ήταν αυτονόητη). Ο Παναγιωτόπουλος και ο Μπάστας αναπτύξανε διεξοδικά την άποψη πως κι η αρχαία τραγωδία είναι εξίσου ηθικά επιλήψιμη και βλαβερή, όπως κάθε θεατρικό έργο, αφού έρωτες ανθρώπων παρουσιάζει κι αυτή, κι αφού δεν μπορούσαμε να ξέρουμε ποιος θα καθίσει δίπλα μας στην κερκίδα. Τότε ο καημένος ο Διονύσιος εξερράγη διαμαρτυρόμενος, και δεν ξεχνώ την ανακούφιση που ένιωσα, αφού κι ένας Επίσκοπος αντιδρούσε στον πουριτανικό κρετινισμό των ηγετών μας.


  Δεν έχω να σχολιάσω και πολλά από τις τραγελαφικές απαγορεύσεις που επέβαλαν στους πιστούς τους οι «εγκέφαλοι» της αδελφότητας. Το μίσος τους προς τις αρχαίες τραγωδίες δε μου έκανε καθόλου εντύπωση (άλλωστε είναι γνωστή η απέχθεια των χριστιανών για οτιδήποτε ελληνικό), περισσότερο μάλλον με παραξένεψε πως βρέθηκε ένας ορθόδοξος επίσκοπος να αντικρούσει τη θέση τους. Υπάρχουν ακόμα πολλά παραδείγματα ψυχοπαθολογικών απαγορεύσεων, ολοκληρωτικού ελέγχου και καθυστερημένου πουριτανισμού στο βιβλίο, δε θα αναφερθώ όμως άλλο σε αυτά χάριν συντομίας. Θα κλείσω το άρθρο μου με μια, όσο το δυνατόν περιληπτική, αναφορά στη διάσπαση της «Ζωής» και την ίδρυση του «Σωτήρα», για τα οποία ο συγγραφέας αφιερώνει πολλά κεφάλαια στο τέλος του βιβλίου.

  Αρχικά, πρέπει να πω οτι ο βασικός λόγος της διάσπασης ήταν η διαφωνία στη νομή της εξουσίας, που αργότερα εμφανίστηκε συγκαλυμμένη σαν ιδεολογική διαμάχη μεταξύ «γερόντων» (συντηρητικοί) και οπαδών του Τσιριντάνη (προοδευτικοί). Η κρίση ξέσπασε λίγα χρόνια μετά το θάνατο του ηγέτη της «Ζωής», πατέρα Σεραφείμ Παπακώστα. Με τη διαθήκη που άφηνε, έχριζε… διάδοχό του τον «τσιριτανικό» κληρικό Ηλία Μαστρογιαννόπουλο. Οι «γέροντες», όπως ήταν φυσικό, ενοχλήθηκαν και αποσιώπησαν τη διαθήκη για αρκετά χρόνια, ώστε να κρατήσουν αυτοί την εξουσία. Τελικά, οι «προοδευτικοί» αντιλήφθηκαν την απάτη και έβαλαν στη θέση του προϊσταμένου τον εκλεκτό του Σεραφείμ, σχεδόν πραξικοπηματικά. Ας περάσουμε όμως και στα λόγια του ίδιου του κ. Γιανναρά:

  Μετά το θάνατο του π. Σεραφείμ οι γέροντες γαντζώθηκαν στη διοίκηση και φρόντισαν για την κατοχύρωσή τους. Αποσιώπησαν εντελώς την ύπαρξη διαθήκης και το γεγονός οτι υπήρχε προκαθορισμένος διάδοχος για τη θέση του προϊσταμένου… Έτσι σχηματίστηκαν δύο παρατάξεις μέσα στη «Ζωή»: Τα νεότερα στελέχη, που αναδείχθηκαν στην περίοδο της συνεργασίας Σεραφείμ – Τσιριντάνη, αποτέλεσαν την «τσιριντανική» ομάδα και άρχισαν να αντιπολιτεύονται ανοιχτά τους γέροντες. Αντίστοιχα συσπειρώθηκαν και οι καινούριες συντηρητικές επιλογές των γερόντων και σχημάτισαν ένα σκληρό μέτωπο αντίδρασης στις «μοντερνιστικές» τάσεις των τσιριντανικών… Η ανάδειξη του π. Ηλία στη θέση του προϊσταμένου της «Ζωής» ήταν μια νίκη της μερίδας των τσιριντανικών μέσα στην Αδελφότητα… Έμοιαζε με παράδοση της εξουσίας «άνευ όρων» στους τσιριντανικούς. Αργότερα οι γέροντες μιλούσαν για «πραξικόπημα», για «μπολσεβικικό κίνημα», για «επανάσταση, ανατροπή, οχλοκρατία»…

  Φαίνεται πως ήταν πια αποφασισμένοι να αποσπαστούν και να φτιάξουν δικιά τους Αδελφότητα και «κίνηση», αφού αποτύχανε να ξαναπάρουν στα χέρια τους τη διοίκηση της «Ζωής». Έτσι, από τις πρώτες κιόλας μέρες του Αυγούστου άρχισαν μια φρενιασμένη εκστρατεία για να σπείρουν το διχασμό μέσα σε κάθε σωματείο του έργου, και να εξασφαλίσουν πλειοψηφία δικών τους οπαδών στις γενικές συνελεύσεις. Τη μεγάλη μάχη τη δώσαν για τα σωματεία που είχαν κτηματική περιουσία: τη Γ.Ε.Χ.Α. (Ένωση Γονέων η Χριστιανική Αγωγή) που ήταν ιδιοκτήτης των περισσότερων κτιρίων και αιθουσών της κίνησης σε όλη την Ελλάδα, την «Ελληνική Παιδεία», ιδιοκτήτη μεγάλων εκπαιδευτηρίων…

  Η αθλιότητα, η συκοφαντία, η μανιασμένη ψευδολογία ήταν τα όπλα που επιστράτευσε ο ηθικισμός των γερόντων για να αγρεύσει περιουσίες και οπαδούς. Ήταν απίστευτο. Άνθρωποι που τους ξέραμε στενοκέφαλους, μικρονοϊκούς, αλλά και με ασυμβίβαστο φανατισμό για την ηθική συνέπεια, και που μια ζωή δεν ήξεραν να λένε τύποτε άλλο έξω από παραινέσεις πρακτικής ηθικής, οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι δεν δίσταζαν ούτε ελάχιστα να χρησιμοποιήσουν χονδροειδέστατα ψεύδη, να συκοφαντήσουν ασύστολα αδελφούς τους και να εκβιάσουν με όλα αυτά συνειδήσεις απλοϊκές και αφελείς.

  Τέτοιοι άνθρωποι είναι πραγματικά για λύπηση. Μια ζωή να κηρύττουν την τιμιότητα και την προσκόλληση στις ηθικές αξίες, ενώ με την πρώτη ευκαιρία να τα παραβιάζουν κατάφωρα όλα αυτά, στο βωμό της νομής της εξουσίας… Δεν είναι παρά στενοκέφαλοι και φανατικοί πουριτανοί, οι οποίοι συνεχώς κατακρίνουν τον κόσμο, βλέποντας παντού τη σήψη και τη διαφθορά. Το μόνο που κάνουν όμως είναι να προβάλλουν τον κακό τους εαυτό στους άλλους, για να μιλήσουμε και λίγο στη γλώσσα της ψυχανάλυσης. Όταν τα πράγματα δυσκολέψουν και αναγκαστούν να δείξουν ποιοι πραγματικά είναι, τότε συχνά εκπλήσσουν τον περίγυρό τους, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ίδιο το συγγραφέα. Για να τελειώσω το σημερινό αφιέρωμα θα παραθέσω τα αποσπάσματα του βιβλίου που αναφέρονται στην ίδρυση της νέας οργάνωσης:

  Έτσι φτάσαμε στις 20 Απριλίου του 1960, μέρα Τετάρτη της Διακαινησίμου. Το συμβούλιο συνεδρίαζε και πάλι, όταν η πόρτα άνοιξε και οι δύο γέροντες, Παναγιωτόπουλος και Κολιόπουλος, προχώρησαν και άφησαν πάνω στο τραπέζι δυο έντυπα κείμενα: Το ένα είχε τίτλο «Τα αίτια του διαχωρισμού των ευθυνών μας». Και το άλλο ήταν ένα είδος διαγγέλματος «Προς τον ευσεβή ελληνικόν λαόν», που ανήγγειλε την ίδρυση της «Αδελφότητος Θεολόγων Ο ΣΩΤΗΡ»… Το δεύτερο κείμενο ήταν σωστός λίβελλος. Για να εξηγήσουν οι γέροντες «τα αίτια του διαχωρισμού των ευθυνών» τους, επιστράτευαν καταρχήν τις διαπιστώσεις τους για την σεξουαλική ελευθεριότητα που είχε εισαχθεί στο «έργον»:

  «…Ελευθερία τείνει να καθιερωθεί εις την αναστροφήν των δύο φύλων… Πληθύνονται τον τελευταίο καιρόν πάρτυς νεαρών και δεσποινίδων μέχρι προχωρημένων πρωινών ωρών… Νέος θεολόγος έκαμεν εύφημον μνείαν εν ώρα τραπέζης του σαφώς αντιχριστιανικού περιεχομένου του βιβλίου του Αντώνη Σαμαράκη, Σήμα Κινδύνου. Απίστευτον δε αλλά αληθές είναι οτι έτερος νεαρός θεολόγος εθεάθη ανερυθρίαστος μελετών βιβλίον του Καζαντζάκη… Γενικότερον εις την Αδελφότητα ήρχισεν επικρατούν πνεύμα κοσμικόν. Γλωσσομάθεια, γνώσεις, ξένα ονόματα…»


  Το φανατισμένο μένος των ηγετών της καινούριας αδελφότητας «ο Σωτήρ» δεν άργησε να προχωρήσει σε μηνύσεις και δικαστικούς αγώνες διεκδικώντας περιουσιακά στοιχεία από τη «Ζωή»… Οι δημοσιογράφοι μυρίστηκαν το «λαυράκι», κατακλύσανε τις αίθουσες των δικαστηρίων, ο τύπος γέμισε με πολύστηλες περιγραφές της διαμάχης, η διαπόμπευση ήταν αμείλικτη.

  «Επιχείρησις… θρησκεία»! Έγραφε η «Αθηναϊκή». «Ο Παν. Τρεμπέλας αποκαλύπτει δια την Ζωήν: Οι άνθρωποι αυτοί δεν επιδιώκουν αρετήν, αλλά βίλλες…». «Η ηγεσία της αδελφότητος, όπως είπε ο κ. Τρεμπέλας, απολαμβάνει πολυτελή ζωή με κούρσες, με βίλλες και με εξοχές, ενώ οι κοινοβίτες εκχωρούν κάθε περιουσιακό τους στοιχείο και κάθε εισόδημα εφ’ όρου ζωής». «Ηθικήν απαξία και κοινωνικήν επικινδυνότητα αποδεικνύει η διένεξις των μελών της Ζωής», διακήρυττε η «Μεσημβρινή». «Φαίνεται οτι το αγαπάτε αλλήλους απευθύνεται μόνο εις το χριστιανικόν… προλετάριον, και δεν δεσμεύει τους κηρύσσοντας αυτό…». «Περιουσίαν 150.000 λιρών διαχειρίζονταν 50 άτομα, κατήγγειλε ο Τρεμπέλας» – ήταν η είδηση στο «Βήμα»… «Η γλυκειά Ζωή και η κότα με τα χρυσά αυγά», ευθυμογραφούσε ο «Ταχυδρόμος».

  Όπως φαίνεται και από τις εφημερίδες, θα πρέπει να είχε ξεσπάσει σκάνδαλο ανάλογο με το σημερινό του Εφραίμ. Η δημοσιότητα που παίρνουν τέτοια θέματα ξυπνάει για λίγο το χριστιανικό ποίμνιο από το λήθαργό του και το κάνει να αναρωτηθεί για την ποιότητα των ηγετών του, για την τιμιότητα όσων αρπάζουν το υστέρημά του. Δυστυχώς όμως, αυτές οι κρίσεις κρατούν λίγο και σε σύντομο διάστημα ο κόσμος επιστρέφει στην εκκλησία να καταθέσει τα χρήματά του. Ξεχνούν εύκολα και ζαλισμένοι από τις υποσχέσεις, οι οποίες μοιράζονται αφειδώς, για μεταθανάτια ευδαιμονία και προστασία από την «κόλαση», γλυκαίνονται και ονειρεύονται έναν κόσμο ουτοπικό. Αυτός είναι ένας από τους κυριότερους λόγους για τη διαχρονικότητα της θρησκείας και όχι το «έμφυτο θρησκευτικό συναίσθημα», για το οποίο προσπαθούν τόσο λυσσασμένα να μας πείσουν οι απολογητές…

  http://falsefaith.blogspot.gr/2009/05/1.html
  Η «Ζωή» μέσα από τα μάτια του Χ. Γιανναρά (μέρος 1ο)


  ……………………..

  Ο Χρήστος Γιανναράς είναι καθηγητής θεολογίας και φιλοσοφίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Σπούδασε θεολογία στην Αθήνα και φιλοσοφία στη Βόννη και το Παρίσι. Έχει επιδείξει πλούσιο συγγραφικό έργο θρησκευτικού και φιλοσοφικού περιεχομένου, ενώ έργα του έχουν μεταφραστεί σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες. Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί τακτικά στις εφημερίδες «Το Βήμα» (παλαιότερα) και «Η Καθημερινή» (σήμερα). Μέσα από τα άρθρα του αυτά παρεμβαίνει στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, συχνά εκφράζοντας ακραίες απόψεις. Ενδεικτικά θα αναφέρω οτι ζήτησε να τεθούν εκτός νόμου (!) τα κόμματα της Αριστεράς, επειδή χρησιμοποιούν «φασιστικές πρακτικές», κατήγγειλε οτι συγκεκριμένο κόμμα (το ΣΥΡΙΖΑ) έχει νοοτροπία Ναζί, πρότεινε την αναβίωση της μαθητικής στολής, της «ισχυρότερης εμφάνισης δημοκρατίας μέσα στα σχολεία» (!!), κατηγόρησε την τότε υπουργό παιδείας κ. Γιαννάκου οτι είναι «καυχόμενη για την αθεΐα της», ενώ συμπέρανε οτι «χρειαζόμαστε έναν Πούτιν» για να λύσει το πολιτικό πρόβλημα της χώρας… Περισσότερα διαβάστε στο εξαιρετικό άρθρο του κ. Βασιλάκη εδώ.
  http://greek-orthodoxy.blogspot.gr/2008/06/blog-post_15.html

  Αφού λοιπόν πήρατε μια γεύση για το ποιόν του κ. Γιανναρά, θα περάσω στην παρουσίαση αποσπασμάτων από το βιβλίο. Λόγω της μεγάλης του έκτασης, αποφάσισα να χωρίσω το άρθρο στα δύο, αναφερόμενος σήμερα στα παιδικά και εφηβικά χρόνια του συγγραφέα και αφήνοντας για την άλλη φορά τη ζωή του στο πανεπιστήμιο. Αρχικά, θα ξεκινήσω με την κρίση του για την οργανωτική δεινότητα των ανθρώπων της «Ζωής», της μεγαλύτερης παραεκκλησιαστικής οργάνωσης του 20ου αιώνα:

  Δεν ξέρω αν υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα μεθοδικότερο και αποτελεσματικότερο οργανωτικό σχήμα από την «κίνηση» της «Ζωής». Ίσως οι κομμουνιστές να υπερτερούσαν σε συνωμοτική οργάνωση και δομή, μα στην τεχνική της άγρας οπαδών και στον σχεδιασμό του ελέγχου των οπαδών, η «Ζωή» ήταν ανυπέρβλητη. Την ευρύτατη εμπροσθοφυλακή της οργάνωσης αποτελούσαν τα κατηχητικά – την εποχή μας μιλούσαν για 2.000 περίπου τέτοια σχολεία σε όλη την Ελλάδα, με αριθμό μαθητών που ξεπερνούσε τις 200.000. Κάθε μαθητής είχε ως πρωταρχικό καθήκον να προσελκύσει και άλλα παιδιά στο κατηχητικό… Και κάθε καινούριος που γραφόταν στο κατηχητικό, δεν μπορούσε πια να ξεφύγει εύκολα. Οι απουσίες του ή η διακοπή της φοίτησης θα προκαλούσαν την επίσκεψη της «εφορείας» στο σπίτι… Στόχος ήταν να στρατολογηθούν και οι γονείς στην κίνηση ή το λιγότερο να γραφτούν συνδρομητές στο φύλλο της «Ζωής».


  Φυσικά, τα χιλιάδες παιδιά που στρατολογούνταν μαζικά από την οργάνωση δεν παρακολουθούσαν απλά τα κατηχητικά. Τα χρησιμοποιούσαν στη συνέχεια για «εθελοντική εργασία», που μεταξύ άλλων περιελάμβανε την πώληση περιοδικών και άλλων εντύπων της οργάνωσης. Κάτι ανάλογο με τα σημερινά παιδιά των φαναριών δηλαδή, με χριστιανικό μανδύα βεβαίως:

  Οι διαστάσεις που πήρε η διάδοση της «Ζωής του παιδιού» δεν πρέπει να έχουν το όμοιό τους. Ίσως ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα τόσο μεγάλος αριθμός παιδιών δεν στρατεύθηκε με τόση μεθοδικότητα για να προπαγανδίσει ένα έντυπο. Όλα τα παιδιά σε κάθε κατηχητικό χρεώθηκαν με πέντε τουλάχιστον φύλλα. Η αγορά του σχολείου δεν επαρκούσε για να απορροφήσει την πραμάτεια μας. Γι’ αυτό, πήραμε τους δρόμους… Δεν μπορώ να υπολογίσω τον αριθμό των φύλλων που πουλήθηκαν από το πρώτο τεύχος, μα πρέπει να ξεπερνούσαν τις 200.000… Ποτέ δεν ρωτήσαμε – ούτε νομίζω πέρασε κι από το νου μας – τι εμπορικό όφελος είχε η «κίνηση» από την εμπορική κινητοποίηση των χιλιάδων παιδιών του κατηχητικού.

  Η τελευταία πρόταση έχει όλο το ζουμί. Τι έκαναν άραγε όλα αυτά τα λεφτά; Σε άλλο σημείο του βιβλίου, ο συγγραφέας αναφέρει πως ήταν σε θέση να γνωρίζει οτι ειδικά η αδελφότητα της «Ζωής» δεν διέθετε ποτέ ούτε τον ελάχιστο οβολό για φιλανθρωπίες… Στη συνέχεια, θα περάσω στις ειδικά μελετημένες ψυχολογικές μεθόδους που χρησιμοποιούσε η οργάνωση για να ελέγχει τα μέλη της, τις οποίες με γλαφυρότητα εκθέτει ο Χρήστος Γιανναράς:

  Ήταν 19 Οκτωβρίου του 1947, μετά το μάθημα του κατηχητικού, που ο κ. Μουρατίδης ζήτησε να με δει «ιδιαιτέρως». Σε μια γωνιά της εκκλησίας, λίγο σαν εξομολόγηση, με ρώτησε αν ξέρω τις Χριστιανικές Μαθητικές Ομάδες και αν ήθελα να ενταχθώ. Η χαρά που ένιωσα ήταν απερίγραπτη. Ήξερα οτι έπρεπε να σε δοκιμάζουν πολλούς μήνες στο μέσο κατηχητικό προτού σε επιλέξουν για την «ομάδα»… Ξεχείλιζα όχι μόνο από χαρά, αλλά και από περηφάνεια. Δεν ήξερα οτι αυτή η περηφάνεια για την ιδιαίτερη τιμή που σου γινόταν, ήταν από τις πιο μελετημένες ψυχολογικές μεθόδους που χρησιμοποιούσε η «κίνηση» σε όλες τις βαθμίδες της άρθρωσής της, για να στρατολογεί και να ελέγχει τα στελέχη της. Κάθε ένταξη ή προαγωγή σου την εμφάνιζαν εξαιρετικά δύσκολη – σε άφηναν να περιμένεις ή να ζητάς και να «φλέγεσαι» από επιθυμία. Έτσι, όταν τελικά σε χρησιμοποιούσαν, σου είχαν πια υποβάλει οτι είσαι ο εκλεκτός, ο προνομιούχος, ο ιδιαίτερα ευεργετημένος.
  …………………………..

  Εδώ θα ήθελα να παρατηρήσω οτι ο συγγραφέας ταυτίζει αυτού του είδους τις αντιλήψεις με τους προτεστάντες, αφήνοντας να εννοηθεί οτι η ορθόδοξη παράδοση και η διδασκαλία των Πατέρων είναι διαφορετική [UPDATE 11/10/12: Μετά από σχόλιο αναγνώστη εξακρίβωσα οτι ο Tihamer Toth είναι δεν είναι προτεστάντης, αλλά καθολικός και μάλιστα έχει αγιοποιηθεί]. Δυστυχώς όμως, οι απόψεις αυτές απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, κάτι που μάλλον το γνωρίζει. Σχεδόν όλοι οι ορθόδοξοι πατέρες και ιδιαίτερα ο Νικόδημος ο Αγιορείτης που τόσο θαυμάζει (συγγραφέας του «Πηδαλίου», του «Εξομολογητάριου» και του «Αόρατου Πολέμου» μεταξύ άλλων) μιλούν με τα χειρότερα λόγια για τον έρωτα, σαν να είναι κάτι το βρωμερό και μιασμένο. Συγκεκριμένα στο «Πηδάλιον» ο Νικόδημος περιγράφει επακριβώς τις βλαβερές συνέπειες τις… μαλακίας, οι οποίες είναι σχεδόν πανομοιότυπες με αυτές που αναφέρονται στο βιβλίο του προτεστάντη καθολικού Toth (για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ). Θα κλείσω το σημερινό άρθρο με μια αναφορά στις ύποπτες σχέσεις της «Ζωής» με το παλάτι και τον «αντικομμουνιστικό αγώνα»:

  Από την κατασκήνωση κάναμε εξορμήσεις στα νοσοκομεία, να επισκεφτούμε τους τραυματίες του πολέμου, ή στους δρόμους και στα καταστήματα για να πουλήσουμε τα φυλλάδια: «Διατί αγωνιζόμεθα», «Εις τον αγώνα του Έθνους», «Για μια καινούρια Ελλάδα». Από κάποια στιγμή, οι εξορμήσεις μας άρχισαν να περιλαμβάνουν και τις «Παιδουπόλεις»… Στα χρόνια του εμφύλιου ολόκληρη η χριστιανική «κίνηση» ζούσε έναν παροξυσμό στράτευσης στον αντικομμουνιστικό αγώνα. Αργότερα, συσχετίζοντας τις εμπειρίες μου, κατάλαβα οτι η στράτευση ήταν επιμελημένα μεθοδευμένη και συμφωνημένη απευθείας με το παλάτι, το κέντρο τότε των πολιτικών αποφάσεων. Μέσω του Ιερώνυμου Κοτσώνη, που είχε προωθηθεί έγκαιρα στη θέση του πρωθιερέα των ανακτόρων, πρώτος ο Τσιριντάνης και στη συνέχεια ο π. Σεραφείμ ήρθαν σε επαφή με το βασιλιά Παύλο και τη βασίλισσα σύζυγό του, τη Φρειδερίκη.

  Από το παραπάνω απόσπασμα κρατήστε το όνομα του Ιερώνυμου Κοτσώνη, μετέπειτα αρχιεπισκόπου Αθηνών επί χούντας, που θα ασχοληθώ όμως στο επόμενο άρθρο. Ας δούμε όμως τι ανταλλάγματα έδωσε το παλάτι στην οργάνωση της «Ζωής» και στα ηγετικά στελέχη της συγκεκριμένα, αν εξαιρέσουμε τον Ιερώνυμο που ευνοήθηκε από τους συνταγματάρχες. Ανταλλάγματα που σοκάρουν και τον πιο υποψιασμένο αναγνώστη:

  Ο κρατικός μηχανισμός διευκόλυνε με πολλούς τρόπους το έργο της «κινήσεως»… το τεράστιο εύρος των εκδοτικών της επιχειρήσεων είχε πλήρη φορολογική απαλλαγή – δεν πλήρωνε ούτε το χαρτόσημο που βάζει στην αίτηση ο πολίτης. Μόνο τρεις οργανισμοί ήταν απαλλαγμένοι από το χαρτόσημο, το παλάτι, η αμερικανική πρεσβεία και η «Ζωή». Ήταν επίσης απαλλαγμένη από το να ασφαλίζει στο ΙΚΑ τους εργαζομένους της. Στρατιωτικά αυτοκίνητα, σκηνές και άλλο βοηθητικό υλικό ήταν στη διάθεση της «Ζωής» για την οργάνωση κατασκηνώσεων και την εξυπηρέτηση των ιεροκηρύκων της… Στελέχη της «κινήσεως» είχαν διοριστεί σε καίριες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό και το «Ελληνικόν Φως» είχε οργανώσει ειδικούς «κύκλους» πνευματικής επιμόρφωσης για ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς όλων των όπλων.

  Ο καθηγητής Τσιριντάνης, ο Θεόδωρος Μερτικόπουλος και ο καθηγητής Ράμμος χρησιμοποιήθηκαν επανειλημμένα ως υπουργοί υπηρεσιακών κυβερνήσεων… Και πρέπει να ήταν το 1963, όταν σε ιδιωτική συζήτηση ο γαμπρός του Τσιριντάνη, Αρίστος Ασπιώτης, μου εμπιστεύθηκε: «Ξέρετε τι προσωπικότητα είναι ο κύριος Αλέξανδρος αγαπητέ μου; Είχε τρεις φορές την πρόταση να αναλάβει τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης με απεριόριστη θητεία, και αρνήθηκε». Που σημαίνει – αν το ερμηνεύω σωστά – οτι ο Τσιριντάνης είχε τρεις φορές επιλεγεί ως το κατάλληλο πρόσωπο για την επιβολή δικτατορίας στην Ελλάδα.

  Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς από όλα αυτά; Τη σκανδαλώδη φοροαπαλλαγή της οργάνωσης, που μοιραζόταν μόνο με… την αμερικανική πρεσβεία; Τη νόμιμη απαλλαγή από το ΙΚΑ και τις λοιπές εξυπηρετήσεις ή τις κυβερνητικές θέσεις που ανέλαβαν οι υψηλά ιστάμενοι της «Ζωής». Ο Αλέξανδρος Τσιριντάνης μάλιστα είχε την πρόταση τρεις φορές να εγκαθιδρύσει δικτατορία υποστηριζόμενη από το παλάτι, αλλά για τους δικούς του λόγους αρνήθηκε. Κρατήστε πάντως στη μνήμη τους «κύκλους πνευματικής επιμόρφωσης» για στρατιωτικούς, από τους οποίους αργότερα ξεπήδησαν τα περισσότερα ηγετικά στελέχη της δικτατορίας των συνταγματαρχών! Με αυτά όμως θα ασχοληθώ εκτενέστερα στο επόμενο άρθρο, όπως και με άλλα, όχι λιγότερο σημαντικά…

  • Ο/Η Θεολόγος λέει:


   Άγιος Πρεβέζης
   https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82_%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82
   Ήδη, στην Άρτα είχε ξεσπάσει το «σκάνδαλο με ιερέα του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος έκλεβε λεφτά από το παγκάρι, για να καλύψει δαπάνες παροχής αφροδισιακών υπηρεσιών από μπαργούμαν της Άρτας, και ο οποίος μετατέθηκε σε ναό του Κολωνού Αθηνών» [7]. Ο Στυλιανός Κορνάρος τελικά απολογείται στην Ιερά Σύνοδο, όπου απειλεί ότι «αν αποσχηματισθεί θα δώσει στη δημοσιότητα τους φακέλους με τις φωτογραφίες ομοφυλοφιλικών σχέσεων οκτώ μελών της Ιεράς Συνόδου», τους οποίους είχε αποκτήσει από την τότε Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ), μέσω του διευθυντή της Δημήτριου Ρουφογάλη [9]. Ο μητροπολίτης Στυλιανός Κορνάρος τελικά δεν αποσχηματίστηκε, απώλεσε απλώς τη θέση του στη Μητρόπολη Πρέβεζας και στη συνέχεια διέμενε στην Αθήνα.[1]

   http://kandilatoxoriomas.blogspot.gr/2017/02/blog-post_15.html
   Αναμνήσεις…από καρναβάλια στην Κανδήλα

 10. Ο/Η Kάποιος λέει:

  Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος


  Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαΐ 2015
  Βασισμένο το δηημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής» είναι το βίντεο που παραθέτουμε. Η εφημερίδα με αναλυτικό ρεπορτάζ που τιτλοφορείται «Κόκα τιμή Χρυσή Αυγή» παραθέτει αποσπάσματα από την δικογραφία που έχει σχηματιστεί για υπόδικα στελέχη του ναζιστικού μορφώματος τα οποία εκτός των άλλων κατηγορούνται και για χρήση ναρκωτικών.

  Από το ρεπορτάζ το οποίο υπογράφουν οι Μαρία Ψαρρά και Λευτέρης Μπιντέλας πληροφορούμαστε ότι ανάμεσα στους κατηγορουμένους για κατοχή ναρκωτικών είναι και ο βουλευτής της Χ.Α Νίκος Μίχος ενώ, στις φωτογραφίες-ντοκουμέντα που δημοσιεύει η εφημερίδα παρουσιάζονται δύο πρωτοπαλίκαρα του «Πυρήνα Νίκαιας» να κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών, με τον έναν εξ αυτών να κραδαίνει απειλητικά μία μαχαίρα τύπου «ματσέτα». Επίσης, το «Εθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει και την άγνωστη δικογραφία στην οποία μνημονεύεται ο «υπαρχηγός» της Νίκαιας Γιώργος-Χρήστος Τσακανίκας σε υπόθεση διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

  Πολυχρόνιο Αττικής Παντελεήμονος

 11. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://news247.gr/eidiseis/koinonia/anthimos-h-xrysh-aygh-prepei-na-mimhthei-thn-ekklhsia-sta-syssitia-ths.2385576.html

  Άνθιμος: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να μιμηθεί την Εκκλησία στα συσσίτια της»
  27 Αυγ 2013


  Το πρώτο από τα κείμενα του μικρού αυτού βιβλίου γράφτηκε τον Μάιο του 2012, την επαύριο της πρώτης μεγάλης εκλογικής επιτυχίας της Χρυσής Αυγής. Το δεύτερο σχετίζεται με τη βίαιη δημόσια εμφάνισή της προς υπεράσπιση της Ορθοδοξίας, με αφορμή τη θεατρική παράσταση του «Corpus Christi» στην Αθήνα. Η οπτική του κειμένου αυτού, που έχει ως θέμα του τη βλασφημία, ορίζει την οπτική και των άλλων τεσσάρων κειμένων που ακολουθούν: η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, η παγανιστική, αντισημιτική, αντιισλαμική και ό,τι άλλο κακό βάλει ο νους του ανθρώπου, είναι ταυτόχρονα και μια αντιχριστιανική οργάνωση. Την οργάνωση αυτή έχει ως εκ τούτου υποχρέωση, αρχικώς και κυρίως, να την καταγγείλει ρητά και να την αποδοκιμάσει η ίδια η Εκκλησία. Παράλληλα εξηγούνται και οι λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεται να το κάνει.

  Στα έξι αυτά κείμενα πρόσθεσα δύο παλαιότερα για τον Ορθόδοξο αντισημιτισμό και φονταμενταλισμό, γιατί έκρινα ότι το πνευματικό κλίμα που περιγράφουν φωτίζει τους λόγους οι οποίοι εμποδίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία να αποδοκιμάσει δίχως περιφράσεις τη Χρυσή Αυγή.

  Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης και τον κοινωνικό πόνο της ανεργίας, πολλοί είναι εκείνοι που υποτιμούν σήμερα τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής. Κάνουν λάθος. Όταν η νεοναζιστική μπόρα περάσει, ας μη θεωρήσουν πάντως ότι είχαν δίκιο που δεν ανησυχούσαν. Η μπόρα τούτη θα περάσει, επειδή ορισμένοι άλλοι, μέσα στην ίδια αυτή δίνη, δεν την υποτίμησαν μα την αντιπάλεψαν.

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/melanoxitwnes-stis-ekklisies-pws-i-xrusi-augi-dieisduse-stin-ekklisia

  Μελανοχίτωνες στις Εκκλησίες: Πως η Χρυσή Αυγή διείσδυσε στην Εκκλησία

  του Δημήτρη Παπαγεωργίου | 22 Φεβ. 14

  Αλλωστε δεν είναι τυχαίο πως τα χρόνια της αφάνειας της, η Χρυσή Αυγή δεν είχε καμία παρουσία στα εκκλησιαστικά και θρησκευτικά δρώμενα και οι αναφορές της ήταν κυρίως παγανιστικές και ειδωλολατρικές. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε παλαιότερα δημοσιεύματα περιοδικών και εφημερίδων της Χρυσής Αυγής τα οποία απορρίπτουν τον Χριστιανισμό ως «ιουδαιοεβραΐκή» θρησκεία, ενώ ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε ένα παραληρηματικό ποίημα του έκανε ωδές προς τον θεό Πάνα. Ανάλογη παγανιστική συμπεριφορά έχουν δείξει τα περισσότερα παλαιά στελέχη της Χρυσής Αυγής, όπως ο Γιώργος Γερμενής ο οποίος ήταν τραγουδιστής metal συγρκοτήματος με αντιχριστιανικό περιεχόμενο.

  Ενα από τα κομβικά σημεία του «φλερτ» της Χρυσής Αυγής με την Εκκλησία, ήταν η κηδεία του χουντικού Ντερτιλή, όπου αρκετοί βουλευτές της Χρυσής Αυγής (ανάμεσα τους και ο Παναγιώταρος) έδωσαν το παρών, με τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο να βγάζει έναν σκληροπυρηνικό φιλοχουντικό λόγο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εμφάνιση των βουλευτών του ακροδεξιού κόμματος δεν ήταν τυχαία καθώς «γλυκοκοίταζαν» αρκετά φιλοχουντικά πρόσωπα σε μια προσπάθεια διεύρυνσης.

  Παράλληλα, τα επεισόδια στο θέατρο Χυτήριο για την παράσταση Corpus Christi θεωρείται ότι ενίσχυσαν σε μεγάλο βαθμό τις σχέσεις Χρυσής Αυγής- Εκκλησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ακροδεξιό κόμμα περίμενε για καιρό ένα τέτοιο «σόου», προκειμένου να πείσει τα θρησκόληπτα στρώματα πως μπορεί να υπερασπιστεί εκείνο τα χριστιανικά ιδεώδη, ενώ μάλιστα ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κατέθεσε μήνυση κατά των συντελεστών του θεατρικού έργου για «κακόβουλη βλασφημία». Τον Μητροπολίτη συνόδευσαν στο Α.Τ. Ομονοίας οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Ευστάθιος Μπούκουρας.

  Ασχετο βέβαια που οι περισσότεροι από τα μέλη της Χρυσής Αυγής τάσσονται υπέρ του φυλετικού μίσους και του παγανισμού.

  Οι «μελανοχίτωνες» ιεράρχες

  Ο Μητροπολίτης Σπάρτης φαίνεται πως έβαλε ένα γηροκομείο να ψηφίσει την Χρυσή Αυγή
  Aν και η πλειοψηφία της Εκκλησίας δεν έχει σχέση με την ακροδεξιά και τον νεοναζισμό, συγκεκριμένοι ιεράρχες έσπευσαν να καλλιεργησουν τους δεσμούς με το ακροδεξιό κόμμα, όπως ο Αμβρόσιος ο οποίος είχε τονίσει ότι η Χρυσή Αυγή «θα μπορούσε να αναδειχθεί σε «γλυκιά ελπίδα αλλά… δεν μας άκουσε».

  Την καλύτερα εικόνα ίσως για τις σχέσεις Χρυσής Αυγής- Εκκλησίας την έδωσε ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος σε ένα από τα βίντεο που βγήκαν στη δημοσιότητα λέει για τους Μητροπολίτες που έχουν καλές σχέσεις με το κόμμα:
  «Ο Σπάρτης είναι πολύ καλός, δέχτηκε τα παιδιά από την τοπική οργάνωση, έβαλε ένα γηροκομείο ολόκληρο και μας ψήφισε στις εκλογές». Ως καλός αλλά πολιτικάντης, παρά τα πύρινα λόγια του» χαρακτηρίζεται ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

  «Αυτοί που είναι διαμάντια στην εκκλησία, τους έχω μετρήσει και ζυγίσει, να ξέρεις είναι: Ο Ανδρέας ο Κονίτσης, ο λεβέντης. Πλήρωνε και το γραφείο μας όποτε είμαστε… Ο Πειραιώς Σεραφείμ και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος βοήθησε τώρα στις εκλογές με όλες του τις δυνάμεις και παρά λίγες χιλιάδες ψήφους θα έβγαινε για πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου εθνικιστής…» λέει στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής.

  http://www.enikos.gr/politics/199378/i-xrysi-avgi-kaiei-tin-ekklisia
  Η Χρυσή Αυγή «καίει» την Εκκλησία
  07:37 πμ, Σάββατο 14 Δεκ 2013

 12. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:


  Εγκαίνια γραφείων Χρυσής Αυγής στην Τρίπολη, Οκτώβριος 28, 2012

 13. Ο/Η Lawyer λέει:


  Συνήγορος ο Καπερνάρος, τ.βουλευτής ΑΝΕΛ

  Οπως ανέφερε ο νοιμικός εκπρόσωπος του, δικηγόρος της Αθήνας κ. Βασίλης Καπερνάρος «στον δευτερο βαθμό εκτιμώ ότι θα υπάρχει καλύτερη αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού που θα οδηγήσει στην απαλλαγή του πελάτη μου».

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=876300

  Πολυετής κάθειρξη σε αξιωματικό της ΕΛΑΣ για σχέσεις με τη «Χρυσή Αυγή»

  Ηταν φρουρός του βουλευτή του ακροδεξιού μορφώματος Γιώργου Γερμενή ή «Καιάδα»
  27/04/2017

  Σύμφωνα με τις τότε ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ και αναφορές προ τετραετίας «στο σπίτι του κατασχέθηκαν: τέσσερις πτυσσόμενοι μεταλλικοί ράβδοι και σιδερογροθιά, δερμάτινη θήκη με δύο μεταλλικούς γεμιστήρες πιστολιού, σπρέι εκτόξευσης πιπεριού και μαχαίρι με μήκος λάμας 6,5 εκ., δύο λαστιχένιες αστυνομικές ράβδοι, αεροβόλο τυφέκιο και αεροβόλο πιστόλι, εκατόν σαράντα πέντε φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm , σαράντα δύο φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, φορητός ασύρματος, δισέλιδο έγγραφο, δελτίο αποστολής και βεβαίωση παραλαβής από εταιρεία, που αφορά την οριστική διαγραφή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, καθώς και πιστοποιητικό καταστροφής αυτού, δυο επιγράμματα με την ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ», αφίσα με τίτλο «ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ».Επίσης, έξω από το σπίτι του, βρέθηκε αμάξι χωρίς πινακίδες». Επιπλέον σε δευτερη φάση φερεται να βρεθηκε στο γραφείο του μικρή ποσότητα ηρωίνης.

  Συνηγορος ο Καπερνάρος, τ.βουλευτής ΑΝΕΛ
  http://aplhrotoiergazomenoi.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5450.html


  24 Σεπτεμβρίου 2012
  ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΚΟΡΔΕΛΗ!

  Μετά από αίτηση στην Εισαγγελία του Β. Καπερνάρου, συνηγόρου ενός εκ των δύο συγκατηγορουμένων της Χρυσαυγίτισσας Θ.Σκορδέλη για υπόθεση μαχαιρώματος Αφγανού πρόσφυγα, η αυριανή τους δίκη αναβάλλεται επ’ αόριστον με σημερινή δικαστική απόφαση. Το αιτιολογικό είναι πως την ίδα μέρα o κ. Καπερνάρος έχει άλλο δικαστήριο. Η ημερομηνία της νέας δικάσιμου θα ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών.

 14. Ο/Η Po λέει:

  By the way: Ισλαμικός διαφωτισμός

 15. Ο/Η laskaratos λέει:


  Ο Βούτσης πάλι επί των εθνικών επάλξεων, στο πλευρό της σποράς των νικημένων του ’45

  http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9373112

  Σάββατο 27 Μάη 2017
  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
  Σελίδα 8

  Τελετή παραλαβής των λειψάνων 17 Ελλήνων στρατιωτικών πεσόντων στην Κύπρο
  Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Αμυνας καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στην τελετή, για την πρόσκληση στην εκδήλωση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής
  Τελετή υποδοχής των λειψάνων 17 Ελλήνων στρατιωτικών, πεσόντων στην Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή στο νησί, πραγματοποιήθηκε χτες στην αεροπορική βάση Δεκέλειας στο Τατόι, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.
  Το ΚΚΕ στην τελετή εκπροσώπησαν ο Ν. Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέλος της ΚΕ του Κόμματος, και ο Κ. Δρόσος, Εφεδρος Αξιωματικός παρασημοφορηθείς επ’ ανδραγαθία για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή το 1974.
  Νωρίτερα, αντίστοιχη τελετή είχε πραγματοποιηθεί και στη Λευκωσία, παρουσία του Κύπριου Προέδρου Ν. Αναστασιάδη, του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχου Ευ. Αποστολάκη, και του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή.
  Προσβολή στη μνήμη των νεκρών η παρουσία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής
  Με δήλωσή τους, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στην τελετή κατήγγειλαν την παρουσία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας:
  «Καταγγέλλουμε την προκλητική παρουσία της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, στην τελετή υποδοχής των ταυτοποιηθέντων λειψάνων Ελλήνων στρατιωτικών πεσόντων στην Κύπρο.
  Αποτελεί πρόκληση οι ιδεολογικοί απόγονοι του Μεταξά, οι υμνητές της χούντας, που ευθύνεται για την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, να παρευρίσκονται στη συγκεκριμένη εκδήλωση.
  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχουν τεράστιες ευθύνες για την πρόσκληση που τους απηύθυνε και η οποία αποτελεί προσβολή στη μνήμη των νεκρών».
  ______________

  και εδώ

  http://archive.is/PSO5W

  Το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής

 16. Ο/Η Nikolaos λέει:

  «Κασιδιάρη δεν είσαι Έλληνας»

  Μπορεί ο Ηλίας Κασιδιάρης να αισθάνεται Έλληνας, και ως γνήσιος εθνικοσοσιαλιστής να διαλαλεί την «ανωτερότητα της λευκής φυλής», όμως οι ομοϊδεάτες του ανά την Ευρώπη, φαίνεται πως έχουν διαφορετική άποψη για τον ίδιο. Στο εθνικιστικό φόρουμ stormfront.org, έχει ανοίξει συζήτηση με θέμα: «Είναι ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, λευκός άντρας;» Οι συμμετέχοντες σε αυτήν, απ’ ότι φαίνεται θεωρούν τον Ηλία Κασιδιάρη, κάθε τι άλλο, αλλά σίγουρα όχι λευκό, Ευρωπαίο ή Έλληνα.

  Μάλλον έχει αφρικανικές ρίζες.
  Μοιάζει με Αιγύπτιο. Μοιάζει με Βραζιλιάνο μιγά, δεν είναι λευκός.
  Φαίνεται σαν έχει νέγρικο αίμα, δεν θα τον συμπεριλάμβανα στους λευκούς.
  Δεν έχει νέγρικο αίμα, αλλά θα μπορούσε να έχει αίμα από Ρομά από Τούρκους.
  Αν τον έβλεπα στον δρόμο μάλλον θα υπέθετα πως δεν είναι Έλληνας.
  Τα χείλη του είναι μεγάλα, θυμίζουν Αφρικανό.
  Τον συμπαθώ πολύ τον τύπο, αλλά δεν θα συμφωνούσα να παντρευτεί καμία γυναίκα από την οικογένειά μου.
  Αυτά είναι ορισμένα από τα σχόλια των ευρωπαίων νενοναζί για τον Ηλία Κασιδιάρη.

  http://www.koutipandoras.gr/article/kasidiari-den-eisai-ellinas

  Μόρα και κασίδα

  εμείς εδώ λεξιλογούμε και το επώνυμο του τραμπούκου έχει ήδη σχολιαστεί πολύ. Θυμίζω ότι η κασίδα είναι δερματοπάθεια του τριχωτού της κεφαλής που προκαλεί τριχόπτωση. Τα μαλλιά του κασιδιάρη (ή κασίδη) πέφτουν, αλλά όχι όλα μαζί παρά τούφες-τούφες. Έτσι εξηγείται και η παροιμία «στου κασίδη το κεφάλι έμαθα να μπαρμπερεύω» (υπάρχουν και άφθονες άλλες παραλλαγές, ενώ καμιά φορά λέμε απλώς «μαθαίνει στου κασίδη το κεφάλι», για κάθε αρχάριο επαγγελματία). Όπως είχαμε συζητήσει και στα σχόλια ενός παλιότερου άρθρου, ο μαθητευόμενος κουρέας μπορεί να εξασκηθεί με τον κασιδιάρη, αφού κι αν στραβοκόψει δεν έγινε και τίποτα.

  Για την ετυμολογία της κασίδας είχαμε συζητήσει χωρίς να βρούμε σίγουρη άκρη. Το ετυμολογικό του Μπαμπινιώτη παράγει τον κασίδη απο το κασσίς-κασσίδος = κράνος (και φυσικά το γράφει με δύο σίγμα). Το ΛΚΝ από το μεσαιωνικό κασίδιν < κάσσις (ίδια λέξη με άλλο τονισμό). Αυτά ανάγονται στο λατ. cassis. Οι κρητικοί θυμίζουν ότι κάσα = λέρα, απλυσιά.

  Την κασίδα τη βρίσκουμε και σε δυο λαϊκές «παρηχητικές ατάκες»: «Μόρα και κασίδα», που τη λέμε όταν έχουμε τα μπουρίνια μας και ο άλλος μας πει «μωρέ…», ή «νέκρα και κασίδα» που τη λέμε όταν ο άλλος μας πει «ναι». Λέω «παρηχητικές ατάκες» (μόλις έπλασα τον όρο) ελλείψει άλλου καλύτερου όρου. Δεν ξέρω αν κάποιος έχει ονοματίσει αυτό το είδος αγενών ή αστείων απαντήσεων. Στο slang.gr που έχει τα πάντα, τις λένε «γειώσεις», αλλά το εννοούν πολύ ευρύτερα, μια και εξετάζουν κάθε λογής αποστομωτικές απαντήσεις, ενώ εγώ εννοώ μόνο όσες χρησιμοποιούν μια πρώτη λέξη παρεμφερή με αυτήν που άρθρωσε ο συνομιλητής μας, όπως το «νέκρα» για το «ναι» και το «μόρα» για το «μωρέ». Παρεμπιπτόντως, μόρα είναι ο βραχνάς (από τη σλάβικη mora που σημαίνει θανατικό).

  https://sarantakos.wordpress.com/2012/06/08/kasida/

  Δεν ξαναπάω σε αρχαιολογικό μουσείο να πάρω μάτι τους κούρους και τους αρχαίους στρατιώτες. Θαυμάζω από την οθόνη του pc τον απόγονό τους που δεν είχε καν την προνοητικότητα να αλλάξει το επίθετό του (Liakο »»’αλβανικα και αρβανιτικα επιθετα »»»»» …
  »’Κακλαμάνης , Λιακος , Γκουρας , Κοτζιας ,Κιοσες »)

  Για να μην πω για τον εκ Μικράς Βλαχίας κύριο Barbarushi (Μπαρμπαρούσης, από το μπαρμπαρέσος, αυτός που κατάγεται από την Μπαρμπαριά, παλαιότερη ονομασία χώρας της Β. Αφρικής, Μπαρμπερία κατά το Αρπερία)

  ΖΑΡΟΥΛΙΑΣ=Επώνυμο το οποίο προέρχεται από την ιδιωματική λέξη που έπειτα δόθηκε ως παρατσούκλι και σημαίνει : η πτυχή, η πιέτα, η ζάρα.με την κατάληξη -ούλιας, πολύ συνηθισμένη.
  είτε από σλάβικη (ζάρα = χόβολη), είτε από ιταλική (ζάρω = συνηθίζω), είτε από αλβανική (ζάρος = καύσωνας), η δε κατάληξη -ούλιας στα επίθετα εμφανίζεται πρώτη φορά τον 13ο αιώνα (μαντέψτε το λόγο)

  Αλήθεια, αφού έχουν άμεση καταγωγή από τους αρχαίους έλληνες, και εφόσον η επικρατούσα φυλή σε μια περιοχή επιβάλλει τα δικά της τοπωνύμια, επίθετα, παρατσούκλια …γιατί οι προαναφερθέντες …δανείζονται μη ελληνικά επίθετα? Τόσο πλούσια γλώσσα έχουμε!

 17. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/entasi-kai-prosorini-diakopi

  Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
  Αναγνώρισε 10 από τους 18 κατηγορούμενους για τη δολοφονία Φύσσα


  Κατάθεση του Γιάννη Μπασκάκη δημοσιογράφου της «Εφημερίδας των Συντακτών», στην δίκη της «Χρυσής Αυγής» την Τρίτη 4 Ιουλίου 2017 | EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  05.07.2017,

  efsyn.gr

  Ασχολούμενος συστηματικά ως ερευνητής δημοσιογράφος με τη δράση της Χρυσής Αυγής από το 2012, ο δημοσιογράφος της «Εφημερίδας των Συντακτών», Γιάννης Μπασκάκης, αναγνώρισε -τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής του- με χαρακτηριστική ευκολία τα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης, μέσα από δεκάδες φωτογραφίες που είδε στο δικαστήριο.

  Ο Γ. Μπασκάκης κλήθηκε να αναγνωρίσει μέσα από δεκάδες φωτογραφίες μέλη της Χ.Α. που έλαβαν μέρος σε εκδηλώσεις όπως την κατασκήνωση στη Νέδα, την πορεία στα Καμίνια και από συγκεντρώσεις στελεχών που διακρίνονται με κουκούλες, σημαίες των SS (Ες-Ες), κράνη, κ.α.

  Ο μάρτυρας αναγνώρισε σε μία από τις πολλές φωτογραφίες που είδε στο δικαστήριο, 10 από τους 18 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

  Στην ερώτηση της προέδρου: «Από που τους ξέρετε;» ο Γιάννης Μπασκάκης επικαλέστηκε την εμπεριστατωμένη δημοσιογραφική έρευνα που έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα.

  Επίσης, ο μάρτυρας, επιβεβαίωσε τις επιθέσεις στο «Συνεργείο» και την «Αντίπνοια» και κατέθεσε πως ήταν εν γνώσει της ηγεσίας της Χ.Α. και πως ήταν οργανωμένες επιθέσεις.

  Προσωρινή διακοπή

  Στο ξεκίνημα της 169η ημέρας, η διαδικασία διεκόπη για δέκα λεπτά έπειτα από ένταση που προκάλεσε η δικηγόρος υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής, η οποία απευθυνόμενη σε δικηγόρο της πολιτικής αγωγής της είπε: «Άντε που θα μιλήσεις εσύ τσόκαρο».

  Η κατάθεση του Γ. Μπασκάκη συνεχίστηκε με ερωτήσεις από την έδρα και ερωτήσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής.

  Είναι χαρακτηριστικό πως σε επανειλημμένες ερωτήσεις των δικηγόρων προς το δημοσιογράφο της «Εφ.Συν.» αποδείχθηκε πως παρά τα δεκάδες ρεπορτάζ για τη δράση της Οργάνωσης, ο ίδιος δεν έχει δεχθεί ούτε μία μήνυση από στελέχη ή το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Επίσης, δεν έχει λάβει καμία επιστολή διαμαρτυρίας.

  «Μήνυση υποβάλλεται όταν τα γεγονότα που λέγονται είναι ψευδή» τόνισε με νόημα ο Γιάννης Μπασκάκης.

  Απαντήσεις με νόημα

  Ιδιαίτερη σημασία έχουν τα ερωτήματα που δέχθηκε ο μάρτυρας από το συνήγορο της πολιτικής αγωγής Θανάση Καμπαγιάννη και ενώ χθες η εισαγγελέας εγκάλεσε τον μάρτυρα γιατί δεν έδωσε τον λόγο στους δράστες χρυσαυγίτες ώστε, όπως είπε, να φιλοξενούνται και οι δύο απόψεις.

  Θ. Καμπαγιάννης: Έχετε ασχοληθεί με άλλες εγκληματικές οργανώσεις;

  Γ. Μπασκάκης: Φυσικά

  Θ. Καμπαγιάννης: Ψάχνετε να πάρετε συνέντευξη από τον έμπορο ναρκωτικών;

  Γ. Μπασκάκης: Όχι βέβαια.

  Πολιτική αγωγή-Υπεράσπιση

  Το δεύτερο μέρος της εξέτασης του μάρτυρα ξεκίνησε με τις ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής.

  Αρχικά ο Γιάννης Μπασκάκης ρωτήθηκε για την υπόθεση των αλιεργατών.

  «Ο Λαγός είχε προαναγγείλει την επίθεση πράγμα που οδηγεί στο συμπέρασμα πως πρόκειται για οργανωμένη επίθεση», απάντησε ο μάρτυρας.

  Στην ερώτηση αν ισχύει «η αρχή του αρχηγού στη Χ.Α.», τόνισε: «Σύμφωνα με το καταστατικό της Χ.Α. που έχει κατατεθεί στο προανακριτικό από το δημοσιογράφο της ΕΦ.ΣΥΝ. Δημήτρη Ψαρρά, υπάρχει ειδικό κεφάλαιο που μιλάει για την αρχή του αρχηγού λέγοντας πως είναι ο νούμερο ένα της οργάνωσης και αυτός που έχει την τελική ευθύνη των αποφάσεων».

  Ακολούθησαν οι ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης.

  Ο δικηγόρος του Μπούκουρα αναφέρθηκε στη συμπλοκή στην Κόρινθο και ρώτησε το μάρτυρα αν γνωρίζει το Κοινοβουλευτικό έργο της Χ.Α. και αν έχει επαφές με το γραφείου τύπου του κόμματος για να λάβει αρνητική απάντηση.

  Η δίκη συνεχίστηκε με το Γιάννη Μπασκάκη να απαντά σε ερωτήσεις άσχετες με την υπόθεση όπως «πότε έγινε μέλος της ΕΣΗΕΑ» και «τι έχει σπουδάσει».

  Τρεις ερωτήσεις της υπεράσπισης απορρίφθηκαν από το προεδρείο:

  Για την προσωπική του ιδεολογία
  Για το αν γνωρίζει αν η ΕΦ.ΣΥΝ. έχει φιλοξενήσει αρθρογραφία προσώπων που έχουν κατηγορηθεί για τρομοκρατία και
  Για το αν γνωρίζει περιστατικά βίας εις βάρος της Χ.Α.

  http://www.efsyn.gr/arthro/i-einai-minyma-tis-ha

  Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
  «Η βία είναι το μήνυμα της Χ.Α.»

  06.07.2017

  Γιώτα Τέσση

  Σε συνταρακτικές αποκαλύψεις σχετικά με την άμεση γνώση των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής για τη δράση των ταγμάτων εφόδου, την απόλυτη παντοδυναμία του Αρχηγού και τον στενό πυρήνα της ναζιστικής οργάνωσης προχώρησε χθες, καταθέτοντας για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στη δίκη της Χ.Α., ο δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.» Γιάννης Μπασκάκης.

  Οι απαντήσεις του μάρτυρα για όλα όσα γνωρίζει σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και δράσης της οργάνωσης μέσα από την πολύχρονη έρευνά του ήταν τόσο εμπεριστατωμένες που έριξαν στο κενό τις προσπάθειες της υπεράσπισης να αφήσει υπονοούμενα για την αξιοπιστία του δημοσιογράφου.

  Χαρακτηριστική άλλωστε ήταν η ευκολία του μάρτυρα να αναγνωρίζει και να κατονομάζει, στις πλείστες φωτογραφίες που του επιδείχθηκαν, επιτελικά στελέχη των τοπικών πυρήνων της οργάνωσης (Πατέλης, Ρουπακιάς, Μιχάλαρος, Τσακανίκας, Αγγος, Καζαντζόγλου, Δήμου, Κορκοβίλης, Χρυσαφίτης, Αναδιώτης, Κομιάνος) να χαιρετούν ναζιστικά, φορώντας ρούχα μαύρα ή παραλλαγής, γάντια, αρβύλες, καπέλα, μπουφάν, περιβραχιόνια της Χ.Α., να κρατούν όπλα· εικόνες που, όπως είπε, «παραπέμπουν σε τάγματα εφόδου».

  «Εδώ βλέπω κουκούλες και κράνη, κοντάρια με σημαίες. Μου θυμίζει το μαχαίρι με το οποίο σκοτώθηκε ο Παύλος Φύσσας, το έχω δει γιατί έχει δημοσιευτεί. Αυτή είναι από την Τοπική Νίκαιας» περιέγραψε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος, ενώ ενδεικτικό είναι ότι μόνο σε μία φωτογραφία υπέδειξε 10 από τους 18 κατηγορούμενους για τη δολοφονία Φύσσα.

  «Τους ξέρω όλους αυτούς από την έρευνά μου, γνωρίζω υλικό, παρακολουθώ βίντεο, τις δημοσιεύσεις στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα τους, έχω πληροφόρηση επειδή ασχολούμαι με τη δράση τους» απάντησε πολλάκις και κατηγορηματικά ο Γ. Μπασκάκης στις συνεχείς αιτιάσεις της υπεράσπισης για τις «πηγές» του, καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισης αδυνατούσαν να κατανοήσουν πώς ένας δημοσιογράφος επικαλείται το δημοσιογραφικό απόρρητο!

  Συνήγορος υπεράσπισης μάλιστα ζήτησε να μη ληφθεί υπόψη η διήμερη κατάθεση του μάρτυρα επειδή κάποια από τα στοιχεία του ρεπορτάζ του περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

  «Δεν μπορεί να μη μας λέει από πού τα πήρε» εξανέστη.

  Αρχηγός και κλειστή ομάδα επιτελικών

  Ιδιαίτερα κατατοπιστική ήταν η κατάθεση του δημοσιογράφου για τη δομή της ναζιστικής οργάνωσης που βασίζεται στην απόλυτη παντοδυναμία του Αρχηγού, ο οποίος είναι το ανώτατο πρόσωπο και έχει την τελική ευθύνη των αποφάσεων.

  «Στο αυθεντικό καταστατικό της οργάνωσης της δεκαετίας του ‘80 υπάρχει κεφάλαιο που αναφέρεται στην αρχή του Αρχηγού» είπε ο μάρτυρας και εξήγησε ότι για όλα ξέρει ο Αρχηγός, παίρνει όλες τις αποφάσεις ο ίδιος και ο στενός πυρήνας του.

  Και είναι βέβαια ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος που αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα, κίνηση που δείχνει ότι εκείνος είναι υπεύθυνος για το έγκλημα, όπως εξήγησε ο Γ. Μπασκάκης.

  Κάτω από τον Αρχηγό είναι το Πολιτικό Συμβούλιο, τα σταθερά μέλη του οποίου -σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα- είναι «οι Γ. Λαγός, Ηλ. Κασιδιάρης, Ηλ. Παναγιώταρος, Αρτ. Ματθαιόπουλος, Γ. Γερμενής, οι οποίοι αποτελούν τον στενό ηγετικό πυρήνα».

  Αναφέρθηκε δε στον διπλό λόγο που χρησιμοποιεί η Χ.Α., ο οποίος «οφείλεται στα δύο διαφορετικά ακροατήρια στα οποία απευθύνεται: στο δικό της, το στενό ακροατήριο, στο οποίο θέλει να περάσει το μήνυμά της, τη βία, και στο άλλο, το ευρύτερο, στο οποίο θέλει να αποποιηθεί κάθε ποινική ευθύνη καταδικάζοντας τη βία».

  Σκαιότητες

  Κατά την πάγια τακτική τους οι συνήγοροι υπεράσπισης επιδόθηκαν σε ανοίκειους χαρακτηρισμούς και θέλησαν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκράτησης του μάρτυρα εκτοξεύοντας απειλές ότι θα κάτσει εκείνος στο εδώλιο αν αθωωθεί η Θέμις Σκορδέλη για όσα ο δημοσιογράφος έχει καταθέσει, ενώ έφτασαν στο σημείο να αναρωτηθούν πώς είναι δυνατόν ο μάρτυρας να γνωρίζει τι είναι «η σπορά των ηττημένων του ‘45;» αφού τότε δεν είχε γεννηθεί…

  Παραθέτουμε ενδεικτικά κάποιες από τις φράσεις που χρησιμοποίησαν απευθυνόμενοι στον δημοσιογράφο: «Εχετε σπουδάσει κάτι;», «Ξέρετε αν είναι ο Νέδας ή η Νέδα και ποια είναι η μορφολογία του εδάφους στην περιοχή;»,«Εδώ οι εικονιζόμενοι φοράνε μαγιό, είστε συντάκτης μόδας;», «Δεν θα περάσετε τόσο εύκολα μαζί μου, κύριε μάρτυρα», «Δύο μέρες κακώς είστε εδώ», «Εξακολουθεί ο κύριος το βιολί με το δημοσιογραφικό απόρρητο», «Εκτός από τη δολοφονία Φύσσα, ξέρετε άλλες περιπτώσεις συσχέτισης πολιτικής και ποινικής ευθύνης, για παράδειγμα την περίπτωση Μαρκεζίνη;»

  Αξίζει να σημειωθεί ότι, θορυβημένη προφανώς από το περιεχόμενο της κατάθεσης του μάρτυρα, η υπεράσπιση έκανε συνεχείς ερωτήσεις στον δημοσιογράφο της «Εφ.Συν.» για τη συνεργασία του με τον συνάδελφό του Δ. Ψαρρά στις αποκαλύψεις για τη λειτουργία και τη δράση της ναζιστικής οργάνωσης.

  7 ερωτήσεις…

  Οι κορυφαίες επτά ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης προς τον Γιάννη Μπασκάκη:

  Εδώ, κάποιοι από τους εικονιζόμενους φοράνε μαγιό, κάποιοι παραλλαγή. Είστε συντάκτης μόδας;

  Πώς γνωρίζετε τι είναι «η σπορά των ηττημένων του ‘45» αφού δεν είχατε γεννηθεί τότε;

  Ξέρετε άλλες περιπτώσεις συσχέτισης πολιτικής και ποινικής ευθύνης, π.χ. την περίπτωση Μαρκεζίνη;

  Αν και ασχολείστε με τη δημοσιογραφία για χρόνια στην ΕΣΗΕΑ μπήκατε το 2014. Πώς γίνεται αυτό;

  Ποια είναι η άποψη της Χ.Α. για τα μνημόνια, τις γερμανικές αποζημιώσεις, το νόμισμα;

  Ξέρετε πόσες καταδικαστικές αποφάσεις έχει ο εκδότης του «Εθνους» για συκοφαντικά δημοσιεύματα;

  Είναι εναντίον της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης τα τραγούδια του Φύσσα;
  και 3… διαπιστώσεις

  «Δύο μέρες κακώς είστε εδώ».

  «Η Θέμις Σκορδέλη θα αθωωθεί και ο μάρτυρας θα καθίσει στο εδώλιο».

  «Εξακολουθεί ο κύριος το βιολί με το δημοσιογραφικό απόρρητο».

 18. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  Πολύ χαμηλές κυκλοφορίες, με τεχνητή αναπνοή η Αυγή

  http://www.lykavitos.gr/archives/471719

  Οι Πανελλαδικές κυκλοφορίες των ημερησίων εφημερίδων (δελτίο)
  Ιούλιος 28, 2017

  Οι Πανελλαδικές κυκλοφορίες των ημερησίων εφημερίδων (δελτίο)

 19. Ο/Η Το ΚΚΕ στο ίλιον λέει:

  ΚΚΕ για τον Δήμο Ιλίου Σταυρούλα Τσίτσου

  http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/16616-arxiepiskopos-einai-ntropi-stin-ellada-na-mas-apasxolei-to-sxeseis-ekklisia-kratos

  Romfea.gr. Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017

  Αρχιεπίσκοπος: »Είναι ντροπή στην Ελλάδα να μας απασχολεί το σχέσεις Εκκλησία – Κράτος»

  Σε μία μεγαλειώδη και συγχρόνως λιτή τελετή, παρουσία χιλιάδων λαού, στην πλατεία του Αγίου Φανουρίου Ιλίου, αναγορεύθηκε πριν από λίγο επίτιμος δημότης του Δήμου Ιλίου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

  Στην ομόφωνη αυτή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία μάλιστα γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου, αναφέρθηκε στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νικόλαος Ζενέτος, ο οποίος καλωσόρισε με ιδιαίτερη θέρμη τον Μακαριώτατο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.