Ο εμβολιασμός (πρέπει να γίνει) υποχρεωτικός, αλλιώς Πρόστιμο!

Κυβερνώντες που βλέπουν survivor και προσκυνούν μούμιες…[Ανδρέας Ξανθός: Θα υπογράφουν οι γονείς για να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους…]

Ο Ανδρέας Ξανθός δήλωσε ότι μελετάται η σκέψη οι γονείς να μπορούν να αρνούνται τον εμβολιασμό για τα παιδιά τους, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπογράφουν για αυτήν την άρνησή τους…

Ανησυχητικό! 

Από ιστότοπο Υγείας διαβάζουμε: «Λυπούμαστε να το πούμε, αλλά η ευκταία ήττα του αντιεμβολιαστικού «κινήματος» στη χώρα μας, και όχι μόνον στη χώρα μας, απαιτεί δραστικά και, προπαντός, ενεργητικά μέτρα πολιτικής.

Την στιγμή κατά την οποίαν η Ιταλία εφαρμόζει το μέτρο των χρηματικών προστίμων κατά των γονέων οι οποίοι αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και η Αυστραλία δίνει μπόνους ένα ικανό χρηματικό ποσό στις οικογένειες οι οποίες εμβολιάζουν τα παιδιά τους, η σκέψη την οποίαν διετύπωσε σχετικά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστα Μπαργιώτα στη Βουλή, μας αφήνει άναυδους!

Ο Ανδρέας Ξανθός δήλωσε ότι μελετάται η σκέψη οι γονείς να μπορούν να αρνούνται τον εμβολιασμό για τα παιδιά τους, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπογράφουν για αυτήν την άρνησή τους… Το υπογεγραμμένο έγγραφο θα εντάσσεται στον ιατρικό φάκελο του παιδιού! Και;

Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα. Δεν το έχει ακούσει αυτό ο Ανδρέας Ξανθός; Τι θα εμποδίσει αντιρρησίες γονείς να υπογράφουν για να μην εμβολιάζονται τα παιδιά τους;

Πολύ φοβόμαστε ότι η απίθανη αυτή σκέψη επιτρέπει και νομιμοποιεί απλώς την άρνηση και την αντίρρηση ορισμένων γονέων να εμβολιάζουν τα παιδιά τους…

Ας ελπίσουμε ότι στο εσωτερικό της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας θα επικρατήσουν ωριμότερες, πιο ορθολογικές και αποτελεσματικές σκέψεις για αυτό το τόσο ευαίσθητο και ζέον κοινωνικό και ιατρικό θέμα.»

Για του λόγου το αληθές, τέλος, ιδού η επίμαχη αποστροφή του λόγου του Ανδρέα Ξανθού:

«Υπάρχει μια σκέψη να είναι υποχρεωτικό ο γονιός που αρνείται να εμβολιαστεί το παιδί του να υπογράφει ένα έντυπο το οποίο θα καταχωρείται στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού και άρα, στον ηλεκτρονικό φάκελο. Έτσι, θα δίνεται η δυνατότητα να υπάρξουν παρεμβάσεις αλλαγής συνείδησης»...

ΥΓ:
Ιταλία: Πρόστιμο και αφαίρεση επιμέλειας σε όσους δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους
Ο εμβολιασμός θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή παιδιών στο σχολείο, ενώ αργότερα η άρνηση του γονέα στο συγκεκριμένο ζήτημα θα τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο ή ακόμη και αφαίρεση της γονικής επιμέλειας. Την ίδια ώρα στην Ελλάδα αναζητούμε ακόμη κίνητρα, όχι μέτρα...

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι, τελικά, ο μόνος τρόπος να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα είναι με τον νόμο. Με άμεσες ποινές στους γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

Από την επόμενη σχολική χρονιά, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2017, στην Ιταλία ο εμβολιασμός θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή παιδιών σε σχολεία. Οι γονείς θα πρέπει να αποδεικνύουν μέσω του βιβλιάριου υγείας ότι έχουν γίνει και ότι εξακολουθούν να γίνονται τα προβλεπόμενα εμβόλια, προκειμένου να γράψουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο ή το Δημοτικό. Αλλιώς το παιδί δεν θα μπορεί να πάει σχολείο.

Από το Δημοτικό και πέρα δεν θα προβλέπεται η απαγόρευση εγγραφής και παρακολούθησης των μαθημάτων. Εκεί αλλάζει η ποινή. Θα επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι και 7.500 χιλιάδων ευρώ στους γονείς που δεν έχουν φροντίσει να εμβολιαστεί το παιδί τους. Μάλιστα, ειδικό δικαστήριο για ανήλικους θα έχει το δικαίωμα να αποφασίζει, αν το κρίνει αναγκαίο, την αφαίρεση της γονικής επιμέλειας!

Ο λόγος που λαμβάνει τόσο αυστηρά μέτρα η ιταλική κυβέρνηση είναι επειδή, σύμφωνα με ειδικούς, με αυτόν τον τρόπο δεν προφυλάσσονται μόνο τα ίδια τα παιδιά που πρέπει να εμβολιαστούν, αλλά και τα παιδιά που πάσχουν από χρόνια προβλήματα του ανοσοποιητικού συστήματος και τα οποία κινδυνεύουν να υποστούν βαρύτατες συνέπειες αν προσβληθούν από μία από τις ασθένειες που αποτρέπουν τα εμβόλια που θεωρούνται υποχρεωτικά στην Ιταλία -ο αριθμός είναι διαφορετικός σε κάθε χώρα ανάλογα με τις συνθήκες και το περιβάλλον.

Σε συνέντευξη Τύπου ο ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι τόνισε ότι ο νέος κανονισμός αποσκοπεί στην αντιμετώπιση «αντιεπιστημονικών θεωριών» που έχουν οδηγήσει σε μείωση των εμβολιασμών τα τελευταία χρόνια. Και η ιταλίδα υπουργός Υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν υπογράμμισε ότι με αυτά τα εμβόλια αρχίζει η πραγματική μέριμνα για την δημόσια υγεία. [protagon]

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

7 Responses to Ο εμβολιασμός (πρέπει να γίνει) υποχρεωτικός, αλλιώς Πρόστιμο!

 1. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  Tα παιδιά δεν είναι ιδιοκτησία των γονιών τους.
  Η Πολιτεία οφείλει να μην απεκδύεται των ευθυνών της για να μην τα χαλάσει με την εκλογική της πελατεία.

 2. Ο/Η Psycho λέει:

  http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231369978

  Πεισματάρικοι μύθοι
  Πόσο παράλογοι είναι οι αρνητές των εμβολίων

  Όχι, το εμβόλιο της γρίπης δεν προκαλεί γρίπη

  Ουάσινγκτον

  Πολλοί άνθρωποι αρνούνται να εμβολιάσουν τον εαυτό ή τα παιδιά τους λόγω ενός παράλογου φόβου για επικίνδυνες παρενέργειες. Όμως η διάψευση των μύθων στους οποίους στηρίζεται αυτή η άρνηση περιέργως κάνει τους αρνητές των εμβολίων ακόμα πιο πεισματάρηδες, αποκαλύπτει μια ακόμα αμερικανική μελέτη.

  Το πείραμα πραγματοποιήθηκε από δύο ερευνητές που ασχολούνται εδώ και καιρό με τις παράλογες αντιδράσεις των ανθρώπων όταν έρχονται αντιμέτωποι με δεδομένα που συγκρούονται με την κοσμοθεωρία τους.

  Σε προηγούμενες μελέτες τους, ο Μπρένταν Νάιμαν του Κολεγίου Ντάρτμαουθ και ο Τζέισον Ράιφλερ του Πανεπιστημίου του Έξετερ, είχαν δείξει, για παράδειγμα, ότι η διάψευση εσφαλμένων αντιλήψεων για αμερικανούς πολιτικούς παραδόξως κάνει αυτές τις αντιλήψεις πιο πιστευτές.

  Είχαν δείξει επίσης ότι η διάψευση του μύθου ότι το τριπλό παιδικό εμβόλιο MMR (ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς) προκαλεί αυτισμό περιέργως κάνει ακόμα πιο επιφυλακτικούς τους ανήσυχους γονείς.

  Η αλήθεια είναι ότι τα εμβόλια περιέχουν αδρανοποιημένους ιούς ή θραύσματα των ιών και δεν μπορούν να προκαλέσουν γρίπη, παρά μόνο ήπια συμπτώματα όπως ελαφρύ πυρετό και πόνους στους μυς.

  Οι εθελοντές της μελέτης, ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του αμερικανικού πληθυσμού, χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: η πρώτη κλήθηκε να διαβάσει ένα μήνυμα που διέψευδε την ιδέα ότι τα εμβόλια προκαλούν γρίπη, βασισμένο σε κείμενα των CDC. Η δεύτερη διάβασε ένα μήνυμα για την επικινδυνότητα της γρίπης, ενώ η τρίτη ομάδα, η ομάδα ελέγχου, δεν διάβασε κανένα μήνυμα.

  Όλοι οι εθελοντές κλήθηκαν στη συνέχεια να παραθέσουν τις απόψεις τους για το εμβόλιο και να δηλώσουν αν σκοπεύουν να εμβολιαστούν.

  Περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα (43%) δήλωσαν πως πιστεύουν ότι το εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει γρίπη.

  Το θετικό όμως είναι ότι το μήνυμα που διέψευδε το μύθο μείωσε ελαφρώς την πίστη στο μύθο μεταξύ των εθελοντών της πρώτης ομάδας.

  Εδώ, όμως, αρχίζουν τα παράλογα: το μήνυμα που διέψευδε το μύθο έκανε τους εθελοντές της πρώτης ομάδας λιγότερο πρόθυμους να εμβολιαστούν, παρόλο που είχε περιορίσει την πίστη τους στο μύθο.

  Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η επίσημη διάψευση μύθων για τα εμβόλια «μπορεί να είναι αντιπαραγωγική» λένε οι ερευνητές.

  Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Όπως αναφέρει ο Δρ Νάιμαν, οι μύθοι για τα εμβόλια «είναι περισσότερο αποτέλεσμα των αρνητικών απόψεων του κόσμου για τα εμβόλια, παρά η αιτία».

  «Αυτό σημαίνει πως όταν τίθεται υπό αμφισβήτηση μια εσφαλμένη αντίληψη, ο κόσμος φέρνει στο μυαλό του μια άλλη εσφαλμένη αντίληψη ή ανησυχία, και υπενθυμίζει στον εαυτό του τις γενικότερες ανησυχίες που είχε εξ αρχής για τα εμβόλια».

  Με άλλα λόγια, πολλοί άνθρωποι αρνούνται να δεχθούν δεδομένα που έρχονται σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις και την κοσμοθεωρία τους.

  Οι συνέπειες, όμως, είναι σοβαρές: η απροθυμία εμβολιασμού μεταξύ άλλων απειλεί τις παγκόσμιες προσπάθειες για εξάλειψη της ιλαράς και της πολιομυελίτιδας, δύο πραγματικά επικίνδυνων ασθενειών.

  Κάτι παρόμοιο συνέβη και με το εμβόλιο της πανδημικής γρίπης, το οποίο συνδέθηκε με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Γκιγέν-Μπαρέ. Η σύνδεση όμως τελικά διαψεύστηκε.

  Επιμέλεια: Βαγγέλης Πρατικάκης

  Διαβάστε επίσης:

  «Απάτη» η διαβόητη έρευνα που συνέδεσε τα παιδικά εμβόλια με τον αυτισμό
  Ακόμα μια έρευνα που αθωώνει τα παιδικά εμβόλια για τον αυτισμό
  Κομισιόν: Η δυσπιστία απέναντι στα εμβόλια απειλεί να φέρει επιδημίες
  Η τελευταία μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Vaccine, επιβεβαιώνει τα προηγούμενα ευρήματα. Αυτή τη φορά οι δύο ερευνητές καταπιάνονται με το εμβόλιο της γρίπης, για το οποίο κυκλοφορούν διάφοροι μύθοι. Ένας από αυτούς, ο μύθος ότι το εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει γρίπη, είναι τόσο διαδεδομένος ώστε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχουν αναγκαστεί να τον διαψεύσουν επίσημα.

  • Ο/Η Po λέει:

   χρήσιμες πληροφορίες

  • Ο/Η αυτά και άλλα πολλά λέει:

   αντί να μας γράφετε τι κατάλαβε ο blogger (ή/και δημοσιογράφος)
   που έγραψε την περίληψη,
   θα μπορούσατε να μας παραπέμψετε εδώ.
   https://www.cdc.gov/flu/about/qa/vaccineeffect.htm

   Σας διαβεβαιώ πως σε ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ,
   υπάρχουν σημεία προς συζήτηση
   και να ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ
   πως η επιστήμη εξελίσεται
   εξαιτίας ΤΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ και όχι της συμφωνίας

 3. Ο/Η αυτά και άλλα πολλά λέει:


  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2017/01/31/anti-vaccine-shadow-network.aspx


  https://thepeopleschemist.com/reasons-dont-vaccinate-children-vaccine-supporters-shouldnt-give/


  https://en.wikipedia.org/wiki/Jeff_Bradstreet

  Personal life and death
  Bradstreet’s body was found dead from a gunshot wound to the chest in the Broad River in Rutherford County, North Carolina, in June 2015, after his Buford, Georgia, medical office was raided by the Food and Drug Administration (FDA) in connection with an investigation into GcMAF treatments.[4][19][20] At the time of his death, he lived in Braselton, Georgia and ran his medical practice in Buford.[4] While the police ruled Bradstreet’s death a suicide, several family members and supporters believe he was murdered in connection with his criticism of vaccines.[21]
  Bradstreet’s son is autistic, which Bradstreet attributed to a vaccination his son received at age 15 months.[22]


  ΣΗΜ. υπάρχει (και έχω) μια ατελείωτη λίστα με εκατοντάδες αξιολογότατους γιατρούς και νοσοκόμες, συμβατικούς και εναλλακτικούς που τάσσονται εναντίον του εμβολιασμού. Στην ιστοσελίδα όπου τη βρήκα δίνονται σύνδεσμοι για τον καθένα ξεχωριστά και μπορεί κανείς να ανατρέξει στα επιχειρήματά τους αλλά και το έργο τους γενικότερα. Δεν έχω το χρόνο όμως να ψάξω να βρω πού τα έχω αποθηκεύσει. Το ζήτημα είναι τεράστιο και καλό θα ήταν να μην προτρέχουμε.

  Να υπενθυμίσω μόνο πως η λίστα με τις ΠΑΤΑΓΩΔΕΙΣ αποτυχίες
  (πολλές φορές με εφιαλτικά αποτελέσματα)
  της κλασικής ιατρικής είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ.

 4. Ο/Η Nikolaos λέει:

  Ξεχασανε κάποιοι οτι χωρίς τα εμβόλια πριν 100 χρόνια ενα στα 2 παιδιά πέθαινε στην Ευρώπη πριν κλείσει τα 10 του χρόνια. Θυμάμαι τη μακαρίτισσα τη γιαγιά μου που μέχρι το θάνατο της αναστεναζε για τα δύο πρώτα της παιδιά που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το 2ο έτος ζωής. Η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα φέτος θέρισαν ζωές στη γείτονα Ιταλία, ίσως και εδώ αλλά δεν τα λένε επειδή το κίνημα κατά των εμβολίων (και των αντιβιοτικών) είναι πολύ πιο διαδεδομένο από όσο πιστεύουμε ή γνωρίζουμε. Μόνο να αναζητάμε ευθύνες από γιατρούς ξέρουμε όταν συμβαίνει στα αγγελούδια το μοιραίο. Για να συνέλθουμε!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.