Η Απάτη ονόματι «Αντίμετρα» και η φορολόγηση μηνιαίου εισοδήματος των €475(!)

[Είναι μια συμφωνία για την οποία ουδείς είχε εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση και τους όρους της οποίας καμία δημοκρατική συνταγματική τάξη δεν μπορεί να ανεχτεί]

Τα περίφημα αντίμετρα, η εφαρμογή των οποίων, όμως, τελεί υπό αίρεση. Όπως συγκεκριμένα αναφέρει το άρθρο 15 τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν

 • «Υπό την προϋπόθεση και στο βαθμό που, σύμφωνα με εκτίμηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (…) δεν προκαλείται απόκλιση από τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους».
 • «Αναπροσαρμοζόμενες στον επιτρεπόμενο βαθμό. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών διαπιστώνεται η ακριβής αντιστοιχία προς το δημοσιονομικό στόχο και ρυθμίζονται οι αναγκαίες λεπτομέρειες».
 • «Αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (…) διαπιστώσει ότι, στη βάση μίας προοπτικής εκτίμησης,  είναι αναγκαία η εμπροσθοβαρής εφαρμογή του άρθρου 10  είναι αναγκαία προκειμένου να επιτευχθεί ο συμφωνημένος δημοσιονομικός στόχος πρωτογενούς ισοζυγίου της Γενικής Κυβέρνησης ύψους 3,5% για το οικονομικό έτος 2019» τότε οι διατάξεις αυτές «εφαρμόζονται για εισοδήματα που αποκτώνται από την 1.1.2019 και εφεξής», δηλαδή έναν χρόνο νωρίτερα. Έτσι «οι ελληνικές αρχές μπορούν να εφαρμόζουν τις αναγκαίες προσαρμογές, σε συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας». Η μείωση δεν χρειάζεται να περνάει καν από τη Βουλή, αφού «ο Υπουργός Οικονομικών δημοσιεύει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ανακοίνωση, στην οποία περιέχονται τα συμπεράσματα της ανωτέρω εκτίμησης».

Ποια είναι τα αντίμετρα υπό αίρεση (ή η απάτη συνεχίζεται)

Για το 2020:

 • έκπτωση 30% ή έως 70 ευρώ για συνολικό ΕΝΦΙΑ έως 700 ευρώ
 • μείωση φόρου μισθωτών από 22% σε 20%
 • μείωση φόρου επιχειρήσεων από 29% σε 26%
 • μείωση ειδικής εισφοράς: 0% έως 30.000 ευρώ, 2% αντί 6,5% για έως 40.000 και 6% αντί 7,5% για έως 65.000 ευρώ
 • επίδομα στέγασης για 600.000 ενοικιαστές – δανειολήπτες με εισόδημα έως 9600 ευρώ

Για το 2018:

 • «Βρεφονηπιακή φροντίδα» έως και 45.000 νέων θέσεων για παιδιά
 • Σχολικά γεύματα στα δημόσια σχολεία
 • Αύξηση στο επίδομα παιδιού
 • Μείωση ή κατάργηση συμμετοχής περίθαλψης​
 • -Μείωση φόρου στα γεωργικά εφόδια

Και μείωση του αφορολόγητου στα 5.700 ευρώ: Δηλαδή φορολογείται το μηνιαίο εισόδημα των €475(!)

Το καλύτερο έως τώρα άρθρο περί της απάτης του πολυνομοσχεδίου και των «Αντίμετρων», γράφτηκε (σε όποιους αρέσει!) από τον «φιλελέ» ©Γ. Πρετεντέρη με χαρακτηριστικό τίτλο:

Έκτρωμα

Απολαύστε το:
Οι 941 σελίδες του «εφαρμοστικού νόμου» που κατατέθηκαν νύχτα Σαββάτου στη Βουλή δεν είναι απλώς ένα 4ο Μνημόνιο με σχεδόν 5 δισ. πρόσθετα μέτρα.
Είναι ένα έκτρωμα.
Το οποίο θέτει ένα κορυφαίο πολιτικό ζήτημα: τι συνέβη και η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος 2015-2018 κατέληξε σε ένα νέο πρόγραμμα 2017-2021;
Ποιος επέτρεψε να συμβεί; Με ποια λογική έγινε δεκτό; Πώς αναλαμβάνουν δεσμεύσεις για μετά τη θητεία τους;
Υποθέτω ότι οι ευθύνες αυτής της αδιανόητης εξέλιξης θα τεθούν και θα διερευνηθούν σε όλα τα επίπεδα. Οτι η αντιπολίτευση θα το απαιτήσει και θα το υποσχεθεί. Η εκτρωματική λογική της συμφωνίας επικεντρώνεται σε τρία κυρίως επίπεδα – και σε δεκάδες άλλα, αλλά ας μείνουμε στα βασικά…

Πρώτον, στη νομοθέτηση μέτρων «υπό αίρεση». Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το χαρακτήρισε προ τετραμήνου «ξένο προς το ελληνικό Σύνταγμα», «ξένο προς τους κανόνες της δημοκρατίας» και «ξένο προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο».
Δεύτερον, η εκτίμηση για την πορεία της οικονομίας ανατίθεται αποκλειστικά στο ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Ο υπουργός Οικονομικών δημοσιεύει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ανακοίνωση στην οποία περιέχονται τα συμπεράσματα της ανωτέρω εκτίμησης» (άρθρο 15). Τέτοια ξεφτίλα!
Τρίτον, η Ελλάδα απεδέχθη ένα βαρύτατο πρόγραμμα 2017-2021. Τι πήρε σε αντάλλαγμα; Ενα ευχολόγιο για το χρέος;

Ο Πρωθυπουργός είπε πως αν δεν υπάρξει ελάφρυνση του χρέους, τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν. Παραμύθια. Πουθενά δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη – το βεβαίωσε κι ο υπουργός Οικονομικών…
Και φτάνω στο κορυφαίο.
Στο προσχέδιο συμφωνίας που κατατέθηκε στο γερμανικό Κοινοβούλιο και διέρρευσε στη «Handelsblatt» αναφέρεται ρητά ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται πως όσα συμφωνήθηκαν θα εφαρμοστούν, ακόμη κι αν κριθούν αντισυνταγματικά.
Θέλω να ελπίζω ότι αυτή η ρήτρα θα έχει διαγραφεί έως την ολοκλήρωση της συμφωνίας στο Eurogroup. Διαφορετικά η κυβέρνηση εμφανίζεται να συναινεί στην κατάλυση της εσωτερικής έννομης τάξης.
Κι αυτό, όπως αντιλαμβάνεται κι ο τελευταίος αναγνώστης, συνιστά ευθεία παραβίαση του Συντάγματος.

Με άλλα λόγια, το πρόβλημα του 4ου Μνημονίου δεν είναι μόνο ότι κόβει πάλι συντάξεις και βάζει φόρους. Οτι παρουσιάζει δηλαδή ένα έλλειμμα κοινωνικής δικαιοσύνης και οικονομικής λογικής.

Είναι βαθιά πολιτικό.

Είναι μια συμφωνία για την οποία ουδείς είχε εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση και τους όρους της οποίας καμία δημοκρατική συνταγματική τάξη δεν μπορεί να ανεχτεί.

Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσει η αντιπολίτευση.
Αλλά τα δάκρυα για τους συνταξιούχους και τους ελεύθερους επαγγελματίας δεν είναι αρκετά.
Εδώ συμβαίνει κάτι πολύ πιο σοβαρό, το οποίο επιζητά μια πολύ πιο σοβαρή αντίδραση. Διότι από το έκτρωμα στην εκτροπή, ένας ΣΥΡΙΖΑ δρόμος! – [Τα Νέα]

 

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

7 Responses to Η Απάτη ονόματι «Αντίμετρα» και η φορολόγηση μηνιαίου εισοδήματος των €475(!)

 1. Ο/Η Mimi metallurgico λέει:

  http://www.protagon.gr/epikairotita/44341412688-44341412688

  Η Τασία, η Θεοδώρα και ο Παπαηλιού

  Αλλοι πάλι, εμφανίζονται μεν ως βεριτάμπλ αντιμνημονιακοί, αλλά προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ δεν εντάσσονται ακριβώς σε αυτό που ο Αλέξης Τσίπρας περιγράφει ως νέο – σε αντιδιαστολή πάντα με «το παλιό», που κατά το πρωθυπουργικό αφήγημα, «40 χρόνια κατέστρεψε τη χώρα».

  Οχι ότι και αυτοί έχουν πρόβλημα να παντρέψουν τις ιδιότητες του Πασόκου και του ανανήψαντα Συριζαίου, κανένα ψυχολογικό ζόρι. Ενδεικτικά θα αναφέρω την περίπτωση του Γιώργου Παπαηλιού, βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, που στη Βουλή μας είπε ότι το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε τη χώρα. Για χάρη τη συζήτησης ας προσπεράσουμε το αν το ΠΑΣΟΚ όντως κατέστρεψε τη χώρα και ας προχωρήσουμε στο ποιος είναι ο κ. Παπαηλιού. Το έγκυρο Vouliwatch μας ενημερώνει: επί κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου, μεταξύ Νοεμβρίου 1993 και Οκτωβρίου 1994, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Βιομηχανίας Ενέργειας και Τεχνολογίας (επί υπουργίας Κώστα Σημίτη δηλαδή). Επίσης μετείχε ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στο ψηφοδέλτιο επικρατείας στις εκλογές Νοεμβρίου 1989 και Απριλίου 1990 και στο ψηφοδέλτιο του Νομού Αρκαδίας στις εκλογές 2000, 2004 και 2007. Την εποχή δηλαδή που το ΠΑΣΟΚ κατέστρεφε τη χώρα…

 2. Ο/Η Ηλίθιος του ΣΥΡΙΖΑ λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341411200-44341411200

  Σε μια εικόνα η θηριώδης διαστρέβλωση
  Με την προπαγάνδα γίνεται ό,τι και με τα παιδιά του κόρακα. Οσο πάει και μαυρίζει. Και όσο πιο μαύρη γίνεται, τόσο πιο γελοία καταντάει. Για πρώτη φορά η τηλεοπτική προπαγάνδα ξεπερνάει την κυβερνητική!

  Γιώργος Καρελιάς
  (….)

  https://thecaller.gr/parapolitika/vouleutis-siriza-postare-arthro-kolafo-gia-ert/
  «Γκάφα» βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ! Πόσταρε άρθρο-«κόλαφο» για ΕΡΤ και τα αντίμετρα της κυβέρνησης
  Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας είτε από λάθος είτε λόγω του ότι δεν κατάλαβε τι διάβασε, ανήρτησε αργά το βράδυ στον προσωπικό του λογαριασμό το άρθρο-«κόλαφο» του Γιώργου Kαρελιά στο Protagon για την ΕΡΤ και τον τρόπο παρουσίασης των αντίμετρων.

  Μάλιστα, κάτω από τη δημοσίευση του κ. Κωνσταντινέα ακολούθησαν «σπαρταριστοί» διάλογοι που του λένε «κατάλαβες τι πόσταρες», ωστόσο εκείνος ως πρώην διαιτητής «πετάει τη μπάλα στην εξέδρα», δείχνοντας ότι μάλλον δεν είχε καταλάβει τι γράφει αναλυτικά το κείμενο.

  • Ο/Η Πρεζόνι λέει:

   Βασιλικότεροι του βασιλέως οι εγκάθετοι της ΕΡΤ.
   Με το νέο μνημόνιο θα έχουμε παροχές, κέρδη και όχι απώλειες.
   Λες και απευθύνονται σε ηλίθιους.

 3. Ο/Η του κώλου λέει:

 4. Ο/Η Σωτήριος Καλαμίτσης λέει:

  Ψάχνω στο κείμενο, στο οποίο παραπέμπει ο Πρετεντέρης, και δεν βρίσκω τη ρήτρα που αναφέρει, ήτοι ότι θα εφαμρτοστούν τα μέτρα, έστω και αν είναι αντίθετα με το Σύνταγμα. Μία βοήθεια παρακαλώ! Όχι πως εκπλήσσομαι, αλλά για των γραφομένων του το αληθές.

 5. Ο/Η Σωτήριος Καλαμίτσης λέει:

  Στο κείμενο, στο οποίο παραπέμπει ο Πρετεντέρης, δεν βρίσκω το χωρίο, όπου ορίζεται ότι τα μέτρα θα ληφθούν, έστω και αν είναι αντισυνταγματικά. Μία βοήθεια παρακαλώ.

  • Ο/Η Po λέει:

   Πολύ πιθανό να μην το βρείτε πουθενά, πρόκειται για προσχέδιο, γι΄αυτό πολλοί ζητάνε να απαντήσει η κυβέρνηση, που έως τώρα δεν αντέδρασε καν, γι’ αυτό και ο Πετράκος της ΛΑΕ για παράδειγμα (όπως και πολλοί άλλοι):

   «Οφείλει η κυβέρνηση να απαντήσει με απόλυτη σαφήνεια αν αυτή η αντισυνταγματική δέσμευση υπάρχει και στο τελικό κείμενο ,το οποίο οφείλει να το δώσει στη δημοσιότητα πριν αρχίσει η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής…»

   Γι’ αυτό και ο Πρετεντέρης αν δείτε παρακάτω λέει:
   «Θέλω να ελπίζω ότι αυτή η ρήτρα θα έχει διαγραφεί έως την ολοκλήρωση της συμφωνίας στο Eurogroup. Διαφορετικά η κυβέρνηση εμφανίζεται να συναινεί στην κατάλυση της εσωτερικής έννομης τάξης»

   Επομένως, καλύτερα να ρωτήσετε την κυβέρνηση, ίσως εσάς σας απαντήσει…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.