Ιερείς βασανιστές ζώων στον καιρό του προσκυνητή Αλέξη

[Ρασοφόροι για τους οποίους δεν ισχύει το αυτόφωρο, όπως και ο αντιρατσιστικός νόμος]

Το ιερό είδωλο

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Στο νησί της Σαπφούς, αναπαύτηκε η κακούργα και εικονόδουλη Αγία Ειρήνη η Αθηναία, η ευσεβής αυτοκράτειρα που τύφλωσε με πυρωμένα σίδερα τον ίδιο το γιό της για να του αρπάξει τον θρόνο. Συγκινημένη από την αγριότητα της μέγαιρας, η Μητρόπολη Μυτιλήνης σημειώνει στην επίσημη ιστοσελίδα της: «Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης | Ιστορία» «…5ος – 8ος αιώνας… …..Ας αναφέρουμε το παράδειγμα της αγίας Αυτοκράτειρας Ειρήνης της Αθηναίας, η οποία εξορίστηκε στη Λέσβο, όπου και πέθανε το 803. Η παραμονή της στο νησί έχει συνδεθεί με διαφόρους τόπους και μνημεία, καθώς θρύλοι και προφορικές παραδόσεις τη συνδέουν π.χ. με την ίδρυση της Μονής Υψηλού, της Παναγίας της Τρουλωτής και της Παναγίας της Αγιάσου. Πίσω όμως από όλους αυτούς τους θρύλους κρύβεται η ιστορική αλήθεια, ότι η διαμονή στη Λέσβο της Αυτοκράτειρας, η οποία πρωτοστάτησε στην αναστήλωση των εικόνων κατά την Ζ’ Οικουμενική Σύνοδο του 787, συνέβαλε σίγουρα στο να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το εικονόφιλο πνεύμα,…». Πιστοί και εμείς στην ιερή της μνήμη είχαμε ζητήσει να εορτάζεται την ημέρα της γυναίκας, ως πρότυπο μητέρας το οποίο προβάλει η κρατική Εκκλησία, χωρίς να ενοχλείται το υπουργείο Παιδείας «H παιδοκτόνος Αγία Ειρήνη (ή+9/8ου) να εορτάζεται 8 Μάρτη! [2]».

Αντιλαμβάνεται κανείς πως σε ένα τέτοιο θρησκευτικό περιβάλλον, το οποίο εξέθρεψε ακόμη και μαστροπό παπά, τον πατέρα Κωνσταντίνο Πνακά της Παναγίας της Πέτρας (συνελήφθη να εκδίδει 20χρονη Πολωνή, 14.10.2005), η βαρβαρότητα θα ξεχειλίζει, αφού μάλιστα μένει ατιμώρητη, σαν τις παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου από κληρικούς που κατήγγειλε ο κ.Δημητράς στην αρμόδια Εισαγγελεία και εκείνη επέλεξε να ασκήσει δίωξη μόνο στην κα Σώτη Τριανταφύλλου.  Αυτή η βαρβαρότητα εκδηλώνεται συνεχώς και ποικιλότροπα στους κόλπους της τοπικής Εκκλησίας, με σκάνδαλα για τα οποία δεν θα διαμαρτυρηθεί ποτέ το ισχυρό ΚΚΕ της Λέσβου, το οποίο εκλέγει και βουλευτή στο νησί. Έναν βουλευτή που βρίσκει απολύτως φυσιολογικό να ξεπαγιάζουν προσφυγόπουλα στις σκηνές και να ζεσταίνονται οι καλόγριες στο τεράστιο συγκρότημα της ανίερης αφορολόγητης και κερδοφόρας βιομηχανίας θαυμάτων «Μονή Αγίου Ραφαήλ» ΑΕ, που στήθηκε από την αθεόφοβη απατεώνισσα ηγουμένη Κλειδαρά, η οποία πλούτισε πουλώντας θαύματα,  χωρίς η αδέκαστη Δικαιοσύνη να προκάνει να την καθίσει στο σκαμνί: «Άσχημα τα νέα της… Ευγενίας!…Από μέρα σε μέρα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης αποφασίζει σχετικά με την άσκηση δίωξης σε βάρος της ηγουμένης του Αγίου Ραφαήλ, η οποία ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΝΩΜΟΤΙ, δηλαδή ως υποψήφια κατηγορουμένη για υπεξαίρεση αντικειμένου μεγάλης αξίας..» (01|07|2012). Τιμώντας την μακαρία μνήμη της παραπέμπω σε παλιό μας δημοσίευμα: «Θαύματα Λεσβίας ηγουμένης».

Είναι γνωστό το τοπικό έθιμο του σοφού λαού, ο βασανισμός και η σφαγή ενός ταύρου προς τιμήν του τοτέμ του Ταξιάρχη Μανταμάδου. Πρωτοστατεί ο πρωτοπρεσβύτερος Στρατής Δήσσος, που δεν ντρέπεται να πει για το ανοσιούργημα: «Ίσως το χαρακτηρίζουν λίγο άγριο, αλλά και η αγριότητα έχει την ομορφιά της!». Αξίζει να διαβάσετε, όσοι έχετε γερά νεύρα, «Τι απαντά ο πρόεδρος της «ΚΙΒΩΤΟΥ Μυτιλήνης» στον ιερέα«-zoosos.gr, (26.4.2017). Πρόκειται για μια εύγλωττη απάντηση του Ιωσήφ Μποτετζάγια, αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εκεί θα δείτε και το σχετικό βίντεο: «…Επειδή είμαι ένας από αυτούς τους «ζωόφιλους» πάτερ, πρέπει να σας πω ότι γράφετε ψέματα. Και ότι γράφετε ψέματα αποδεικνύεται από τα κάτωθι video, τα οποία δείχνουν ότι ΠΡΙΝ σας «νοθέψουν» το έθιμο οι «ζωόφιλοι» το 2015 (με το να καταγγείλουν την πραγματικότητα στην Εισαγγελία Λέσβου, η οποία και προφανώς απαγόρευσε αυτή τη φρίκη), ο ταύρος και τα άλλα ζώα κατακρεουργούνταν και πέθαιναν με ένα αργό και βασανιστικό θάνατο, πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας και ανθρωπιάς…».

Νομίζω πως το απαντητικό κείμενο του ιερέα και οι απειλές με το φάσγανο του Ταξιάρχη προς τους ζωόφιλους, είναι επαρκέστατο αποδεικτικό στοιχείο της ποιότητας ενός μεγάλου μέρους των έμμισθων κρατικών ιερέων και ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει το γεγονός πως ούτε ο μητροπολίτης του, ούτε η Σύνοδος, ούτε οι συλλειτουργοί του,  ούτε οι ενορίτες του τον αποδοκιμάζουν.

Ιερέας απειλεί με ξίφος

Αυτή η τελετή Μαύρης Μαγείας, μια από τις πολλές που τελούνται στην Ορθόδοξη Εκκλησία (βλ. σειρά άρθρων «Ορθόδοξη Μαύρη μαγεία», (12β)Αίρεση νηπιοβαπτισμού: Βασανισμός ανηλίκου»), περιλαμβάνει και βούτηγμα στο αίμα του ταύρου μαγικών «φυλαχτών» («Η θυσία του ταύρου στο Μανταμάδο – Φυλαχτά βουτηγμένα στο αίμα», lesvosnews.net, 4.4.2015). O ιερέας του τεμένους έχει συγγράψει και βιβλίο στο οποίο διαφημίζει τα «θαύματα» του ιερού ειδώλου (Βλ. «ο παπα στρατης -ο πιστος φιλος του ταξιαρχη»-διατήρησα την ορθογραφία του τίτλου).

Λαϊκός πολιτισμός

Η άνοδος των ευσεβών ΣΥΡΙΖΕΛ στην κυβέρνηση, με επικεφαλής τον προσκυνητή του Παναγίου Τάφου και ατζέντη του Αγίου Φωτός Αλέκσι, άνοιξε νέους δρόμους στο απαγορευμένο έθιμο: «Έγινε τελικά η απαγορευμένη σφαγή του ταύρου»: «Φωτογραφίες ντοκουμέντα από το τελετουργικό...Η αμφιλεγόμενη παράδοση που απαγορεύτηκε το 2015, επανήλθε φέτος προκαλώντας αντιδράσεις.. Δεν χρησιμοποιείται αναισθητικό και αμέσως μετά το ζώο σφαγιάζεται με μαχαίρι στο λαιμό πάνω από ένα ειδικό δοχείο που συγκεντρώνει το αίμα του για να γίνουν τα ματωμένα φυλαχτά από βαμβάκι….Η τελευταία φορά που οι πιστοί είδαν το τελετουργικό αυτό, ήταν το 2014. Η πρώτη βολή με καρφί δεν κατάφερε να σκοτώσει το ζώο και χρειάστηκαν τουλάχιστον τέσσερα ακόμη χτυπήματα. …. φέτος, πίσω από την εκκλησία, οι πιστοί αψήφησαν τη νομοθεσία και η σφαγή του ταύρου έγινε κανονικά.   Στα χέρια του «Σύλλογου Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων ‘ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης» έφτασαν τα ντοκουμέντα της παράνομης σφαγής και αρχικά κανείς δεν πίστεψε πως τελικά παρά την εισαγγελική εντολή, ο ταύρος θανατώθηκε για ακόμη μια χρονιά….Πριν από μερικές εβδομάδες, σε ένα περιοδικό που τιτλοφορείται «Τα Μανταμαδιώτικα», ο αρχιπρεσβύτερος Στρατής Δήσσος της Ι.Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο της Λέσβου, αναφέρθηκε στο έθιμο της σφαγής του ταύρου στα πλαίσια του τοπικού πανηγυριού. Μεταξύ άλλων είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την απαγόρευση και δήλωνε πως τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει τους πιστούς να καταργήσουν την παράδοση αυτή.  Ο κος Μποτετζάγιας είχε ενημερωθεί για το κείμενο του ιερέα και είχε απαντήσει με μια επιστολή για να αντικρούσει τα επιχειρήματα του ιερέα. Μας εξηγεί επίσης πως επειδή θορυβήθηκε από τα γραφόμενα του ιερέα ενημέρωσε τις αρχές για τις προθέσεις που εκφράζονταν μέσω του κειμένου ενώ εκτός από την αστυνομία είχε κάνει επαφές και με τον Μητροπολίτη Μηθύμνης κ. Χρυσόστομο ο οποίος δήλωσε πως τίποτα παράνομο δεν επρόκειτο να γίνει στο ναό και καθησύχασε τα μέλη του Συλλόγου,..». Ο Μητροπολίτης έλεγε ψέματα και η απόδειξη είναι πως δεν τιμώρησε τον ιερέα.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
«Το αρνάκι στην εξέδρα του αρχιμανδρίτη»
«Σαδιστής και φασίστας μητροπολίτης, βασανιστής σκύλων, αναφωνεί «παρούσα» στη Σύνοδο».

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία, φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

12 Responses to Ιερείς βασανιστές ζώων στον καιρό του προσκυνητή Αλέξη

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://roides.wordpress.com/2013/03/06/6mar13/
  Ιερείς που δε σέβονται τα ζώα
  Κληρικοί με όπλα, κυνηγοί ή βασανιστές ζώων

  https://roides.wordpress.com/2012/02/27/27feb12/
  Δεσπότης ευλόγησε χουντικούς κυνηγούς
  «Η ευλογία του κυνηγιού από την Εκκλησία αποτελεί από μόνη της μια βαρβαρότητα…»

  http://www.kilkis24.gr/%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BE%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%BD%CE%B7%CE%B3%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B9%CE%BB%CE%BA%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%89%CF%80/

  Χουντοσυναξη κυνηγων ενωπιον Εμμανουηλ!
  Αναρτήθηκε από Kilkis24 on Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου, 2012 · 12 Σχόλια

  http://taxiarxis-kai-arxaggelos-michael.blogspot.gr/2013/07/blog-post_260.html

  8 ΙΟΥΛΊΟΥ 2013
  Ο ΠΑΠΑ ΣΤΡΑΤΗΣ -Ο ΠΙΣΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ

  Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΔΗΣΣΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ….. Ο ΠΑΠΑ-ΣΤΡΑΤΗΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ…. ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΜΑΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!!

  Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ, ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΗΚΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΗΓΗΘΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΗΣ ΑΝΑΓΛΥΦΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ ΘΕΛΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ, ΞΥΠΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ Η ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

  Ο ΠΑΠΑ-ΣΤΡΑΤΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5000 ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ!!!

 2. Ο/Η Μητροπολίτης Σαπφώ λέει:

  Καλοί Χριστιανοί, ευγενικές ψυχές, γενναίοι άνθρωποι, ορθόδοξα έθιμα

  Λέσβος, Mαστρωπός παπάς

  Ο καταδικασμένος μαστροπός πατήρ Κωνσταντίνος Πνακάς
  http://www.naftemporiki.gr/story/102871/mutilini-sunelifthi-42xronos-iereas-gia-mastropeia
  Μυτιλήνη: Συνελήφθη 42χρονος ιερέας για μαστροπεία

  Συνελήφθη στις 2:10′ μετά τα μεσάνυχτα σήμερα, ο ιερέας του προσκυνήματος της Παναγίας της Πέτρας στη βόρεια Λέσβο Κ.Π. 42 ετών, κατηγορούμενος για μαστροπεία.

  Ο ιερέας συνελήφθη μετά από συμφωνία που έγινε σε κέντρο διασκέδασης της Πέτρας με αστυνομικό ο οποίος παρουσιάστηκε σαν πελάτης και από τον οποίο έλαβε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

  Το αντίτιμο των 100 ευρώ ήταν να συνευρεθεί ερωτικά με 20χρονη Πολωνή υπήκοο την οποία ο ιερέας μαζί με τον αστυνομικό οδήγησε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής.

  https://www.pokrov.org/?s=pnakas&submit.x=14&submit.y=6&submit=Go

  https://www.pokrov.org/wp-content/uploads/Pnakas-Fr-Constantine.bmp
  Father Constantine Pnakas
  Convicted, Sanctioned

  Fr. Constantine Pnakas was a married Orthodox priest from Petra on the island of Lesvos in Greece. In 2005 he was sentenced to two and a half years in jail for running a call-girl service. Fr. Constantine was also suspended from the priesthood.

  10/17/2005
  Priest Ran Vice-Girl Network
  Author:
  https://www.pokrov.org/priest-ran-vice-girl-network/
  A married parish priest has been jailed for two and a half years for running a call-girl service using immigrants from Eastern Europe and the former Soviet Union. Father Constantine Pnakas, 42, was arrested by an undercover policeman who had paid around
  https://www.pokrov.org/pimping-priest-found-guilty/
  10/17/2005
  Pimping priest found guilty
  Author:
  A Lesvos court found an Orthodox priest guilty of procurement and sentenced him to two-and-a-half years in jail late on Saturday for prostituting women, but set him free pending his appeal, court sources said yesterday. The 42-year-old Constantinos Pnakas was arrested early Friday after arranging for a policeman to have sex with one of the […]

  10/15/2005
  https://www.pokrov.org/lesvos-priest-nabbed-for-prostitution-racket/
  Lesvos priest nabbed for prostitution racket
  Author:
  An Orthodox priest was arrested yesterday on the Aegean island of Lesvos in connection with operating a prostitution racket, police said. The 42-year-old priest, Constantinos Pnakas, was arrested in the early hours of yesterday morning after he allegedly arranged for an undercover policeman to have sex with a prostitute for 100 euros. The suspect, the […]

  http://www.dogma.gr/ellada/poios-dioikei-ti-mitropoli-mytilinis-anastati-i-topiki-koinonia/4229/
  Οι αντιδράσεις για την απόλυση ενός Αρχιμανδρίτη ανέδειξε ένα θέμα που μέχρι σήμερα όλοι ψιθύριζαν στο νησί αλλά κανείς δεν έθετε επίσημα

  Λουδάρος Ανδρέας

  ΔΟΓΜΑ

  «Ποιος διοικεί τη Μητρόπολη Μυτιλήνης»; Αυτό το ερώτημα συζητιέται όλο και πιο έντονα στην πρωτεύουσα της Λέσβου, ύστερα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αποπομπή ενός ιδιαίτερα αγαπητού Αρχιμανδρίτη στην τοπική κοινωνία.

  Την ώρα που η τοπική κοινωνία «βράζει» όπως περιγράφεται στα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος όχι μόνο δεν έχει μιλήσει για το θέμα αλλά και μια ανακοίνωση που κυκλοφόρησε αμφισβητείται για την αυθεντικότητά της.

  Σε όλα αυτά έρχεται ο Μητροπολίτης Ικονίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην τοπική εφημερίδα «Εμπρός» παρεμβαίνοντας ευθέως στα εσωτερικά της Μητρόπολης Μυτιλήνης εμφανίζοντας τον Μητροπολίτη κ. Ιάκωβο ούτε λίγο ούτε πολύ να μην μπορεί να ελέγξει τι συμβαίνει στη Μητρόπολή του!

  Η «ΠΕΤΡΑ» ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ

  Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Συκής άλλοτε στενός συνεργάτης του Μητροπολίτη κ. Ιακώβου έλαβε απολυτήριο από την Μητρόπολη Μυτιλήνης.

  Στην Εκκλησία όταν ένας κληρικός λάβει «απολυτήριο» από μια Μητρόπολη σημαίνει πως ουσιαστικά χάνει την θέση του και πλέον πρέπει να αναζητήσει νέα εκκλησιαστική «στέγη» για να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του.

  Η απόλυση προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις στην Μυτιλήνη αλλά και στο Φανάρι. Το θέμα κάλυψε με εκτεταμένα ρεπορτάζ ο τοπικός Τύπος ενώ ταυτόχρονα άρχισαν να γίνονται συζητήσεις στο νησί τόσο για το περιβάλλον του Μητροπολίτη και τον τρόπο που διοικείται η Μητρόπολη όσο και για ζητήματα οικονομικής διαχείρισης.

  Το παράδοξο είναι πως ενώ η Μητρόπολη αφήνει υπονοούμενα για τους λόγους που οδήγησαν στην απόλυση του Αρχιμανδρίτη εντούτοις δεν κινεί τις προβλεπόμενες από την εκκλησιαστική δικαιοσύνη διαδικασίες εις βάρος του αλλά απλά τον απολύει. Είναι ενδεικτικό το απόσπασμα της εφημερίδας «Εμπρός».

  Γράφει ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας:

  «Απομάκρυνση» κι όχι απόλυση χαρακτήρισε, μιλώντας στο «Ε», ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μυτιλήνης, π. Ιάκωβος Καραμούζης, την εντολή προς τον αρχιμανδρίτη Κύριλλο Συκής να αναζητήσει άλλη Μητρόπολη και να αποχωρήσει από τη Μητρόπολη Μυτιλήνης.

  «Δεν απολύθηκε, αλλά έλαβε εντολή απ’ το σεβασμιώτατο Μητροπολίτη να προσπαθήσει να βρει, εντός ολίγων ημερών, άλλη μητρόπολη», ανέφερε ο πρωτοσύγκελος, αρνούμενος να επεκταθεί στους λόγους για τους οποίους ο Μητροπολίτης έκρινε σκόπιμο να «απαλλαγεί» η επικράτεια της Μητρόπολης Μυτιλήνης, Πλωμαρίου και Ερεσού απ’ τον αρχιμανδρίτη.

  «Ο σεβασμιώτατος δεν τιμωρεί, αλλά με την εντολή του απομακρύνει τον π. Κύριλλο Συκής», διευκρίνισε ο π. Ιάκωβος Καραμούζης, ο οποίος στις επίμονες ερωτήσεις μας για το τι ήταν εκείνο που οδήγησε σε μια τέτοια απόφαση, ανέφερε ότι «από παλιά, αλλά και πρόσφατα συνέβησαν πολλά».

  Το ερώτημα που γεννάται από την δήλωση του Πρωτοσυγκέλλου είναι εύλογο. Ποια είναι «πολλά» που συνέβησαν και γιατί ο Μητροπολίτης δεν προσφεύγει στην εκκλησιαστική Δικαιοσύνη;

  ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ Ο «ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ»

  Ένα επίσης παράδοξο στην υπόθεση αυτή, είναι η εμπλοκή του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Παράδοξο γιατί το μέγεθος της υπόθεσης δεν είναι τέτοιο που να δικαιολογούσε την παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη σε αυτήν, αλλά και να ήταν, πρόκειται για μια αυστηρά εσωτερική υπόθεση μιας Μητρόπολης.

  Η Μητρόπολη Μυτιλήνης ανήκει μεν στις λεγόμενες «Νέες Χώρες» αλλά όπως είναι γνωστό διοικητικά υπάγεται στην Εκκλησία της Ελλάδος και πνευματικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

  Κι εδώ είναι που το θέμα περιπλέκεται. Ο Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος, άνθρωπος της πατριαρχικής αυλής, βρέθηκε στο νησί και από άμβωνος «κατακεραύνωσε» όσους έπλεξαν την «σκευωρία» κατά του Αρχιμανδρίτη.

  Η ομιλία ήταν ιδιαίτερα σκληρή και «διανθισμένη» με κατάρες. Αυτά ειπώθηκαν την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

  Το Σάββατο, η εφημερίδα «Εμπρός» δημοσίευσε συνέντευξη του Μητροπολίτη Ικονίου κ. Θεόληπτου, από τα λεγόμενα του οποίου, παρά το γεγονός πως σημειώνει ότι «…είναι ένα εσωτερικό πρόβλημα της Μητρόπολης Μυτιλήνης, και ο εδώ μητροπολίτης έχει κάθε δικαίωμα να διορίσει και να παύσει και να δώσει» υπάρχει άμεση παρέμβαση και έμμεση παραδοχή ότι ο Μητροπολίτης κ. Ιάκωβος δεν ελέγχει την Μητρόπολη του.

  Είναι ενδεικτικό πως όπως καταγγέλλει ο κ. Θεόληπτος , μετά την αδυναμία του να επικοινωνήσει με τον Μητροπολίτη μέσω του Πρωτοσυγκέλλου αναγκάστηκε να ζητήσει από την νύφη του Μητροπολίτη να μεσολαβήσει για να τον δεχτεί, κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί μέχρι την δημοσίευση της συνέντευξης.

  Τι συμβαίνει στον Μητροπολίτη και είναι «άφαντος»; Από πότε οι απεσταλμένοι του Πατριάρχη πρέπει επικοινωνούν με τους συγγενείς των Μητροπολιτών για υπηρεσιακά ζητήματα;

  Άθελα ή ηθελημένα, ο Μητροπολίτης Ικονίου ανέδειξε ένα τεράστιο θέμα που κατά καιρούς έχει «βασανίσει» την Εκκλησία και έχει να κάνει με την διοίκηση των Μητροπόλεων όταν οι φυσικοί διοικητές τους, οι Μητροπολίτες, αδυνατούν.

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=259396

  Αντωνιάδου Μαρία

  Εντός των προσεχών ημερών ο Αρειος Πάγος αναμένεται να επικυρώσει ή να ανατρέψει τις καταδικαστικές για τον Μητροπολίτη πρώην Αττικής αποφάσεις της ποινικής Δικαιοσύνης

  Γιατί η Ιερά Σύνοδος έδωσε άφεση αμαρτιών στον Παντελεήμονα

  Οι επτά μητροπολίτες, το… απύθμενο αρχείο της Εκκλησίας και η θύελλα των αντιδράσεων

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ 15/03/2009 07:12

  Ο ιεράρχης που κατακλύζεται από τον ορυμαγδό των επικρίσεων των αρχιερέων είναι ο Μητροπολίτης Ιερισσού και Αρδαμερίου κ. Νικόδημος , καθώς ουδείς ανέμενε ότι θα ηγούνταν μιας προσπάθειας, και μάλιστα θα την έφερε εις πέρας με τέτοια επιτυχία. Βραχύσωμος και με μακριά γενειάδα, ο κ. Νικόδημος αποφεύγει συστηματικά να εμπλέκεται σε κρίσιμες καταστάσεις. Πάντοτε καμαρωτός, έχει συγκεντρώσει πολλές φορές τα ειρωνικά σχόλια των πνευματικών αδελφών του. Φίλος επί δεκαετίες του Μητροπολίτη πρώην Αττικής, ο κ. Νικόδημος είναι ο κληρικός που έπεισε τα μέλη της Ιεράς Συνόδου να θέσουν την υπόθεση στο αρχείο. Γεννημένος στη Μυτιλήνη το 1931 είχε πνευματικές σχέσεις με τον μακαριστό Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβο Β΄ (κατά κόσμον Κλεόμβροτο), ο οποίος κατά τη διάρκεια της τοποτηρητείας του στη Χίο στις αρχές της δεκαετίας του ΄60 χειροτόνησε πρεσβύτερο τον κ. Παντελεήμονα. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν, ο μακαριστός Ιάκωβος και ο τότε Μητροπολίτης Ζακύνθου και μετέπειτα Αττικής κ. Παντελεήμων στήριξαν την εκλογή του στον μητροπολιτικό θρόνο της Ιερισσού το 1981 και ήταν παρόντες την ημέρα της χειροτονίας του σε επίσκοπο στον Αγιο Νικόλαο Πατησίων.

  Ο πάντοτε χαμηλών τόνων Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος Γ΄ συνδέεται φιλικά με τον συμπατριώτη του κ. Νικόδημο και υπηρέτησε επί πολλές δεκαετίες ως αρχιμανδρίτης και πρωτοσύγκελος στη Μητρόπολη Μυτιλήνης. Χειροτονήθηκε, όπως και ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής, από τον μακαριστό Ιάκωβο (Κλεόμβροτο), τον οποίο και διαδέχθηκε το 1988 στον θρόνο της Μυτιλήνης με τη στήριξη και του τότε Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Παντελεήμονα Μπεζενίτη.

  Ο Μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος ποιμαίνει ένα κομμάτι του Νομού Λέσβου και έχει καλές σχέσεις με τους μητροπολίτες Ιερισσού και Μυτιλήνης. Εξελέγη μητροπολίτης το 1984 και υπηρέτησε επί πολλές δεκαετίες ως κληρικός της Μητρόπολης Αττικής. Και ο κ. Παντελεήμων από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90, οπότε και μετατέθηκε από τη Μητρόπολη Ζακύνθου στην Αττική, τον καλούσε στα μεγάλα πανηγύρια της νέας του επαρχίας.

  http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/27535/trizoyn-ta-kokkala-toy-ag-rafahl-sth-mytilhnh#ixzz4glfe0gxE
  1 Φεβρουαρίου 2011 15:36
  Τρίζουν τα κόκκαλα του Αγ. Ραφαήλ στη Μυτιλήνη

  Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Αγίου Ραφαήλ στη Μυτιλήνη με όσα συμβαίνουν στο μοναστήρι του. Το τρίτο σε επισκεψιμότητα μοναστήρι της Ελλάδας, μετά την Παναγία της Τήνου και την Παναγία Σουμελά, η ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ στις Καρυές Μυτιλήνης με τα εκατομμύρια των πιστών που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από αυτήν έχει μοναδική περιουσία 450 τ. μ. (δηλαδή ούτε μισό στρέμμα).
  Αντίθετα η ηγουμένη του Ευγενία – κατά κόσμον Ειρήνη Κλειδαρά – και μοναδική κάτοικος του μοναστηριού εμφανίζεται από το 1964 να αποκτά ιδιόκτητη περιουσία αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
  Αυτό το θρησκευτικό παράδοξο έχει σκανδαλίσει τη Μυτιλήνη και ήδη έχει αρχίσει εισαγγελική έρευνα για να βρεθεί πως απέκτησε αυτή την προσωπική περιουσία η ηγουμένη.
  Έγγραφα από το υποθηκοφυλάκειο Μυτιλήνης παρουσιάζουν τη Μονή του Αγίου Ραφαήλ από το 1968 μέχρι σήμερα από δωρεές και κληδοροτήματα να έχει μόνον 450 τετραγωνικά μέτρα περιουσία.
  Δηλαδή για 20 χρόνια τα εκατομμύρια των πιστών που πέρασαν από το μοναστήρι και ευεργετήθηκαν από τον Άγιο Ραφαήλ προσέφεραν μόνο 450 μέτρα τετραγωνικής γης.
  Σε άλλο επίσημο έγγραφο του υποθηκοφυλακείου Μυτιλήνης εμφανίζεται η ιδιόκτητη κτηματική μόνον περιουσία της ηγουμένης Ευγενίας, που αποκτήθηκε από την ημέρα που ανέλαβε τη θέση αυτή στη Μονή.
  Η μοναχή Ευγενία διαθέτει αυτή την στιγμή 25 στρέμματα γης σε περιοχές φιλέτο της Μυτιλήνης και η εισαγγελική έρευνα ψάχνει να βρει με ποιο τρόπο η ηγουμένη απέκτησε την περιουσία αυτή, δεδομένου ότι πολλοί λένε ότι οι εκτάσεις που έχει στην ιδιοκτησία της η ηγουμένη προέρχονται από δωρεές πιστών στη Μονή του Αγίου Ραφαήλ.
  Τα ευρήματα της εισαγγελικής έρευνας θα προκαλέσουν σάλο σε πανελλαδική κλίμακα γιατί στην ιστορία αυτή εμπλέκονται δικαστικοί, κρατικοί παράγοντες που είναι προσωπικοί φίλοι της μοναχής Ευγενίας.

  http://www.documentonews.gr/article/mytilhnh-pagwmenos-o-kataylismos-sth-moria

  Μυτιλήνη: Παγωμένος ο καταυλισμός στη Μόρια

  8.01.2017 | 17:40

  Δύσκολες ώρες περνάνε εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζούνε στον καταυλισμό της Μόριας για δεύτερη μέρα σε συνθήκες πολικών θερμοκρασιών. Τα χιόνια είναι εμφανώς λιγότερα, αλλά όχι επειδή έλιωσαν αλλά γιατί μετατράπηκαν σε πάγο.

  Γυναίκες και παιδιά και άλλα ευάλωτα άτομα ζεσταίνονται σε δύο μεγάλες σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στις οποίες λειτουργεί ένα σύστημα θέρμανσης. Οι υπόλοιποι, κυρίως Αφρικανοί άνδρες, ζουν στην πλειονότητά τους στο ανατολικό και στο βόρειο τμήμα του καταυλισμού σε καλοκαιρινές σκηνές σκεπασμένες από τέντες, θαμμένες κυριολεκτικά στον πάγο με κουβέρτες που τους έχουν διανεμηθεί.

 3. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2008/09/blog-post_6457.html

  Η «αγία» της Λέσβου της σχολής Εφραίμ
  Από giorgis , Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2008 | 7:25 μ.μ.

  Είναι μια νέα «Αγία Αθανασία» η Ευγενία Κλειδαρά, ηγουμένη της Μονής του Αγίου Ραφαήλ στη Θερμή της Λέσβου;

  Πολλοί είναι αυτοί που απλά την αντιμετωπίζουν σαν μια «γραφική περίπτωση» μιας γυναίκας με απωθημένα λογοτέχνη, που δεδομένων των χρημάτων που διαθέτει αγοράζει «λογοτεχνικά εύσημα», ενώ η κολακεία, στην οποία είναι επιρρεπής, μερικές φορές φτάνει την υπερβολή της «Αγιοποίησης»!

  Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι κάθε άλλο παρά μια αθώα γραφική περίπτωση είναι η λειτουργία της ηγουμένης. Λένε πως δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα – και μάλιστα επικίνδυνο στην εποχή μας – υπαρκτό παραθρησκευτικό φαινόμενο, μέσω του οποίου, μάλιστα, μια ολόκληρη κοινωνία εθίζεται στη λογική του «καλό κι άγιο είναι ό,τι φέρνει χρήμα».
  Και αφού το να έρχονται χρήματα σε ένα νησί σαν τη Λέσβο, με σχεδόν καθόλου επενδύσεις είναι «θαύμα», ας ανεχθούμε και τη «θαυματουργή» δράση της «Αγίας» κ. Κλειδαρά.

  Γιατί εκτός από ιδιοποίηση των εσόδων της Μονής – βαρύτατα αντικανονική πρακτική σε ένα κοινοβιακό μοναστήρι που κανείς μοναχός δεν επιτρέπεται να έχει την παραμικρή ιδιοκτησία – η ηγουμένη του Αγίου Ραφαήλ κάνει και… «θαύματα».

  Μάλιστα στο παρελθόν είχε υπάρξει και επιστολή διαμαρτυρίας 15 ιερέων της Μητρόπολης Μυτιλήνης προς το μητροπολίτη για την πρακτική της ηγουμένης στο μοναστήρι. Έμεινε αναπάντητη… Χρέος του μητροπολίτη Μυτιλήνης αυτή τη φορά είναι με κάποιον τρόπο επιτέλους να αντιδράσει.

  Η ίδια πάντως δε φείδεται δημόσιων επαίνων προς το προσωπικό της «πνευματικό» έργο, μέσω του οποίου συντελούνται και θαύματα. Άρα ένα έργο που – δε διστάζει να το πει κιόλας – είναι «θεόπνευστο».

  «Το ποιο συγκινητικό (έλεγε στον Αρχηγό ΓΕΣ που την επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου 1997, αμέσως μετά τα σκανδαλιστικά εγκαίνια του Αγίου Θεοδώρου στην Παγανή με την προσωπογραφία της μαζί με τον Άγιο Θεόδωρο, ως κτήτορος της Μονής, για να της επιδώσει τη διαμνημόνευση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την οικονομική συνδρομή της στην ανέγερση του ναού στην έδρα του Στρατηγείου) είναι ότι το πνευματικό μου έργο έχτισε αυτήν την εκκλησία. Τα 65 βιβλία μου, που πάνε σε όλα τα κράτη, μου επιτρέπουν να κινούμαι, να χτίζω και να βοηθώ και το Στρατό μας.

  Και το σπουδαιότερο είναι ότι ένα βιβλίο μου, αν το πάρει κανείς, αλλάζει ο ψυχικός του κόσμος. Καθηγητές πανεπιστημίου εκφράζουν τα καλύτερα λόγια γιατί αισθάνονται και αυτοί την αλλαγή του ψυχικού τους κόσμου. Και αυτό δεν είναι ανθρώπινο. Είναι του Θεού υπόθεση. Δεν είναι δυνατό να πάνε σε όλα τα κράτη του κόσμου τα βιβλία μου. Και δεν μπορεί να αλλάζει ο ψυχικός σου κόσμος από ένα βιβλίο αν αυτό δεν είναι του Θεού υπόθεση. Δεν είναι ανθρώπινο».

  Πέρα από την ίδια βέβαια, για τα «θαυματουργά βιβλία» που έφτασαν – κατά την «Αγία Ηγουμένη» – έχουν μιλήσει κι άλλοι. Ο πρώην ιερέας του μοναστηριού του Αγίου Ραφαήλ Ιωσήφ Αντωνακάκης, ο οποίος παρουσιαζόταν, όσο ζούσε στη Μυτιλήνη, σαν καθηγητής πανεπιστημίου του New Jersey των ΗΠΑ. Σε βιβλίο του που κυκλοφόρησε το 1990 με τον τίτλο «Τρύγος στα σαράντα θεόπνευστα συγγράμματα της Ηγουμένης Ευγενίας» (και το οποίο διανέμονταν από την ίδια την κ. Κλειδαρά στους επισκέπτες της και πουλιόταν από τα περίπτερα-βιβλιοπωλεία της Μονής), αφού τονίσει ότι «η μεγαλειώδης Μορφή της Ηγουμένης την καθιστά αντάξια των Αγίων» (σελ. 21), προσθέτει ότι «σήμερα μόνο μια Πνευματική Μητέρα έχουμε, την Αγία Ηγουμένη Ευγενία, που με τη χάρη του Θεού γεννά πνευματικά εκατομμύρια ανθρώπους. […] Είναι πραγματική απόγονος των Αγίων ενδόξων Αποστόλων και Θεοφόρων Πατέρων της Εκκλησίας μας» (σελ. 32).

  Σα να μην έφταναν τα παραπάνω, ο ιερέας σημειώνει ότι «όποιος πληγωμένος μελετήσει το “Σύγχρονο άνθρωπο” (σ.σ. βιβλίο) της σεπτής Ηγουμένης Ευγενίας αμέσως θαυματουργικώς θεραπεύεται σα να ακουμπά επάνω στην ματωμένη πλευρά του Θεανθρώπου Ιησού» (σελ. 101).

  Και κοντά στη «θαυματουργή» δράση των βιβλίων της κ. Κλειδαρά, ο κ. Αντωνακάκης προσθέτει: «Το μεγάλο γεγονός και η θριαμβευτική εμφάνιση τόσο των Μεγάλων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, όσο και της Αγίας Ηγουμένης Ευγενίας έχει πλέον γίνει γνωστό σε όλη την ανθρωπότητα από τους πιστούς που γιατρεύτηκαν θαυματουργικά από τους Αγίους και από τα ολοφώτεινα συγγράμματα της Αγίας Ηγουμένης Ευγενίας, την οποία πάντες αναγνωρίζουν ως Αγία. Και πολύ δικαίως.» (σελ. 213).

  «Αγία» και «ισαπόστολος»

  Ήταν όμως η πρώτη φορά που η Ευγενία Κλειδαρά παρουσιάσθηκε σαν Αγία στην εικόνα που φιλοτεχνήθηκε στο ναό του Αγίου Θεοδώρου της Μυτιλήνης.
  Το προαναφερθέν βιβλίο του κ. Αντωνακάκη – που ένα πρωί το 1992, λόγω των αντιδράσεων που προκάλεσε, εξαφανίσθηκε μαζί με το συγγραφέα του (όπως εξαφανίσθηκε και η πρόσφατη εικόνα της κ. Κλειδαρά στη Μυτιλήνη, μόνο που αυτή είχε από νωρίτερα γίνει γνωστή στο πανελλήνιο) – συχνά-πυκνά αναφέρεται στην «Αγία», «Ισαπόστολο», «Άγια Θεοφόρο» ακόμα και στην… «εικονίζουσα το πρόσωπο του ίδιου του Χριστού» και άλλα πολλά, ηγουμένη της Μονής του Αγίου Ραφαήλ.

  Γράφει, λοιπόν, το βιβλίο του ιερέα Αντωνακάκη, που και αυτό όπως και όλα τα άλλα βιβλία που αναφέρονται στο «πνευματικό έργο της Αγίας Μητέρας» χρηματοδοτήθηκαν από την ίδια, και μάλιστα μερικές φορές ελαφρώς … «υπερτιμολογημένα»:
  «Ατενίζοντες το Φως του Θεού θα βυθίζεστε στη γαλήνη Του, την οποία εκφράζει η Βιβλική Μορφή της Οσιολογιωτάτης Ηγουμένης Ευγενίας, που άγγιξε την ανεξιχνίαστη και μυστηριακή Μορφή του Κυρίου. Σαν άλλος Ευαγγελιστής Ιωάννης προσφέρει την αγάπη του Θεού μέσα από τα βάθη της καρδιάς της…» (σελ. 12).
  «Η Αγία Ηγουμένη Ευγενία είναι κλητή και εκλεκτή Απόστολος του Χριστού, στύλος της εκκλησίας και το Μουράγιο της καλής ελπίδας» (σελ. 16).
  «Στο πρόσωπο της Ηγουμένης Οσίας Ευγενίας βλέπουμε τον Ιησού, τον Λυτρωτή μας και Σωτήρα του κόσμου» (σελ. 39).
  «Όταν κοιτάξουμε την Αγία Μητέρα, όταν βλέπουμε τη Μορφή της αισθανόμαστε ένα δέος, γιατί συναντούμε τον Ιησού Χριστό και δεν νιώθουμε πως βλέπουμε άνθρωπο» (σελ. 45). «Η Αγία Ηγουμένη κατέστη αληθής Ισαπόστολος των Αγίων Αποστόλων του Κυρίου» (σελ. 91). «Η Αγία Ηγουμένη Ευγενία είναι η θεωμένη εν Χριστώ Ισαπόστολος που εκφράζει δια των έργων και της ζωής της τον Χριστό» (σελ. 92). «Δεν την είδα ποτέ να πατεί στη γη, πέφτουν στη γη σαν ακτίδες οι σκέψεις της και γίνονται φως […].

  Τέτοια ταπείνωση, τέτοια απλότητα έχουν μόνο οι Άγγελοι, μα κι Εκείνην “βραχύ τι παρ’ αγγέλοις την έπλασε”» (σελ. 140). «Είναι μαζί μας ο Κύριος μέσω των Αγίων του και της Αγίας Μητέρας Ευγενίας. Είναι ανάμεσά μας. Μας ομιλεί με τα αγιασμένα χείλη της σεβασμίας Ηγουμένης και τα συγγράμματά της». (σελ. 159).

  «Η Αγία Ηγουμένη Ευγενία λοιπόν, η πάμφωτη και ευλογημένη ψυχή της Αγίας Τριάδος, η Μήτηρ που είναι Θεολόγος σαν τους Άγιους Πατέρες» (σελ. 253).
  «Στο Αγιασμένο της Πρόσωπο συναντούμε το μεγαλείο των Μεγάλων Αγίων» (σελ. 287).
  «Χριστιανική ειλικρίνεια, που στο Αγιασμένο Πρόσωπο της Αγίας Ηγουμένης Ευγενίας, Ο Θεάνθρωπος Ιησούς μας την υποδεικνύει Φως να μπορέσουμε να δούμε την Προφήτιδα και Ισαπόστολο Του» (σελ. 305).

  Να πεθάνει η 26χρονη καλογριά μαζί της!

  Κοντά σε όλα τα παραπάνω, η «Αγία» προφανώς επέβαλε τη λατρεία της πρώτιστα στις μοναχές της Μονής, οι οποίες δίπλα στην εικόνα του Χριστού έχουν την εικόνα της Ηγουμένης!
  «Η Αντωνία», γράφει η κ. Ντόρα Πολίτη σε κείμενό της, δημοσιευμένο στην εφημερίδα «Δημοκράτης» της Μυτιλήνης στις 23 Ιουνίου 1996, «οκτώ χρόνια στη μοναστική ζωή, είναι τώρα 26 χρόνων και στο προσευχητάρι της δίπλα στην εικόνα του Χριστού έχει κολλήσει και μια μικρούλα φωτογραφία της Ηγουμένης.
  “Παρακαλώ να την έχει καλά γιατί η μανούλα δεν είναι μόνο η δική μας παρηγοριά, είναι και το στήριγμα τόσων συνανθρώπων μας που πονούν.
  Ένα τάμα έχω κάνει μόνο. Να μ’ αξιώσει ο Θεός να πεθάνω στα χέρια της μανούλας μου, της Ηγουμένης μας”».

 4. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/i-kyvernisi-me-ton-ivan-i-ekklisia-me-ton-olybiako-44341407717

  Η κυβέρνηση με τον Ιβάν, η Εκκλησία με τον Ολυμπιακό


  Το προηγούμενο Σάββατο, τις ημέρες που είχαν προηγηθεί και εκείνες που ακολούθησαν, ο Ιβάν Σαββίδης, το Μέγαρο Μαξίμου και η κυβέρνηση εν γένει, τα έδωσαν όλα.

  Τροπολογίες ψηφίστηκαν στην Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ προσγειώθηκε με ελικόπτερο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο λίγες ώρες πριν από τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, τον υποδέχθηκε ο εκλεγείς και εν αργία δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, η ομάδα του πήρε το κύπελλο με ένα γκολ οφσάιντ, το Μέγαρο Μαξίμου έφτασε να εκδώσει έως και επίσημη ανακοίνωση για το θέμα.

  Λίγες ημέρες αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας (Πρωθυπουργός) κατέφθασε στην Θεσσαλονίκη για να περιγράψει υποτίθεται την πολιτική του για την Υγεία και δεν ξέχασε τον… ΠΑΟΚ. Οπως είπε, αναφερόμενος στην αντιπολίτευση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την γνωστή του πλέον άνεση της γηπεδικής αργό: «Τα βλέπουν όλα πέτσινα. Πέτσινα τα αντίμετρα, πέτσινο το Κύπελλο στον ΠΑΟΚ, πέτσινο και το Κέντρο Υγείας, όλα πέτσινα είναι. Πέτσινη είναι η κοινωνική τους ευαισθησία. Και ο ελληνικός λαός το έχει καταλάβει πάρα πολύ καλά».

  Ο,τι κι αν έχει καταλάβει ο ελληνικός λαός, το παιχνίδι της κυβέρνησης μοιάζει πολύ επικίνδυνο. Ο διχασμός που καλλιεργήθηκε τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια συνεχίζεται και προσλαμβάνει πλέον οπαδικά και τοπικιστικά χαρακτηριστικά.

  Ο Ιβάν Σαββίδης και η Θεσσαλονίκη μαζί μας, οι άλλοι απέναντί μας.

  Είναι μία εξίσωση, την οποία στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι την έχουν λύσει, αλλά μάλλον ήταν αδιάβαστοι.

  Οσο επενδύουν πολιτικά στον ΠΑΟΚ και τον στρατό του, βάζουν έναν άλλο στρατό απέναντί τους. Αυτόν του Ολυμπιακού – τουλάχιστον. Που είναι και ο πιο ισχυρός και πολυπληθής. Το επέλεξαν και πιθανώς έτσι να παίζουν τα ρέστα τους…

  Μία ημέρα αφότου ο ΠΑΟΚ με τόσο εξωγηπεδικό κόπο κατέκτησε ένα Κύπελλο, ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη γιόρταζε το 44ο Πρωτάθλημά του. Ισως το λιγότερο αμφισβητήσιμο από όλα τα προηγούμενα.

  Και όπως έγινε γνωστό, στη φιέστα για την κατάκτηση αυτού του τίτλου ήταν παρών ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Τα ενημερωμένα τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν: «Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον οποίο τον συνδέει μακρά και ισχυρή φιλία, εκφράζοντας την εκτίμησή του προς το πρόσωπό του, ευχόμενος να χαρίζει ο Θεός δύναμη και υγεία σε όλους και να συνεχίσει η ομάδα του Ο.Σ.Φ.Π. την ανοδική της πορεία. Επεσήμανε για μία ακόμη φορά πως η τοπική μας Εκκλησία θα βρίσκεται πάντα δίπλα στην τοπική ΠΑΕ, υπογραμμίζοντας παράλληλα την σημαντικότατη προσφορά της στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, αφού χωρίς την στήριξη του Ο.Σ.Φ.Π. η τοπική μας Εκκλησία δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στην αντιμετώπιση καθημερινών δυσκολιών χιλιάδων συνανθρώπων μας».

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341407505-44341407505
  Τι ξέρει τελικά ο Γαβρόγλου;

  Ο υπουργός Παιδείας παραδέχτηκε ότι δεν ξέρει πώς θα γίνουν πολλά από αυτά που εξήγγειλε ο Τσίπρας για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Το χειρότερο όμως το αποκάλυψε η Διαμαντοπούλου και αφορά στα όσα έχει ήδη δεσμευτεί η κυβέρνηση και πρέπει να παρουσιάσει τον Μάιο

 5. Ο/Η Lawyer λέει:

  Oι παπάδες είναι αλλιώς

  Οι εισαγγελικές εγκύκλιοι υποδεικνύουν άμεση εκδίκαση αυτών των υποθέσεων και σε περίπτωση αναβολής τους τον προσδιορισμό τους σε σύντομη δικάσιμο, κάτι που δεν φαίνεται πάντως να έγινε στην περίπτωση του 65χρονου ιερέα

  http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/ti_allazei_me_tis_eisfores_ton_eleutheron_epaggelmation_apo_to_2019-65138409/

  ΑΥΤΟΦΩΡΟ
  Δίκες-εξπρές για τους βασανιστές ζώων

  Σε εγρήγορση καλούνται οι εισαγγελείς προκειμένου να οδηγούν πάραυτα στο εδώλιο και με την αυτόφωρη διαδικασία τα «κτήνη» που βασανίζουν, κακοποιούν και θανατώνουν ανυπεράσπιστα ζώα.
  ΕΘΝΟΣ
  14/4

  Οι εισαγγελικές εγκύκλιοι 1/13 και 4/14 εκτός από την αυτόφωρη διαδικασία υποδεικνύουν άμεση εκδίκαση αυτών των υποθέσεων και σε περίπτωση αναβολής τους τον προσδιορισμό τους σε σύντομη δικάσιμο, κάτι που δεν φαίνεται πάντως να έγινε στην περίπτωση του 65χρονου ιερέα, ο οποίος οδηγήθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών κατηγορούμενος ότι σκότωσε δύο σκυλιά με καραμπίνα (την οποία κατείχε νομίμως μολονότι η Εκκλησία με εγκύκλιό της απαγορεύει την οπλοφορία και την οπλοχρησία σε κληρικούς, ακόμα και για κυνήγι) μπροστά μάλιστα στα μάτια παιδιών.

  Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον διαταραγμένο ψυχικό κόσμο όσων καταφεύγουν σε τέτοιες πράξεις, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι εύκολα θα μπορούσαν να επιδείξουν αντίστοιχη βιαιότητα και ωμότητα απέναντι και σε ανθρώπους, γεγονός που σημαίνει στην πράξη ότι μπορεί να έχουν χαρακτηριστικά εν δυνάμει δολοφόνων.

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.lifo.gr/articles/mikropragmata/144159

  Τι είναι στ’ αλήθεια το «θαυματουργό αίμα» που τρέχει από αυτό το δέντρο στη Λάρισα;

  Σύμφωνα με την παράδοση βασανίστηκε εκεί ένας Άγιος Νικόλαος τον 8ο αιώνα, όμως αυτό είναι μάλλον άσχετο…

  11.5.2017

  Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ

  «ΑΙΜΑ ΑΓΙΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ !!!Τό αίμα τού Αγίου Νικολάου τού έν Βουνένοις !!!!!!» διαβάσαμε και φέτος σε θρησκευτικά και μη σάιτ, που υποστήριξαν πως όπως κάθε Μάιο, το συγκεκριμένο δέντρο έβγαλε για μία και μόνο ημέρα το θαυματουργό αίμα του Αγίου Νικολάου του Νέου (όχι του διάσημου). Ο ιερέας τραβάει με σωληνάκι (!) το αίμα και το μοιράζει σ’ όσους είναι εκεί γύρω για να τους γιατρέψει. Έπειτα το βάζει σε πλαστικά μπουκάλια και το κρατά για μια ώρα ανάγκης. Ο Δημήτρης Αλικάκος, απ’ τον οποία είδα στο Facebook το παραπάνω βίντεο γράφει: Ο τσαρλατανισμός σε όλο του το μεγαλείο. «Παπάς βάζει σωληνάκι σε κορμό δέντρου το οποίο βγάζει «ΑΙΜΑ» και το μοιράζει στους πιστούς ως θαυματουργό! Και τούτο γιατί σύμφωνα με την παράδοση βασανίστηκε τον 8ο αι. ο Άγιος Νικόλαος ο νέος (όχι ο γνωστός -άλλος είναι αυτός). Όλα αυτά συμβαίνουν κάθε χρόνο στο χωριό Βούναινα, 25 χλμ από τη Λάρισα. «Το «αίμα» αρχίζει να τρέχει το απόγευμα της 8ης Μαΐου, παραμονή της μνήμης του, και συνεχίζει τη θαυμαστή εμφάνισή του μέχρι το πρωί της εορτής του, 9 Μαΐου» (πηγή: http://www.impantokratoros.gr/8AB002A3.el.aspx ) Λοιπόν, ούτε θαυματουργό, ούτε ευλογημένο, ούτε θαυμαστό είναι το «αίμα» του βγαίνει από τον κορμό του δέντρου (φτελιά).
  Είναι ένα φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει συνήθως την άνοιξη σε αρκετά δέντρα (υγιή και μη). Εκτός από τις φτελιές, παρατηρείται σε λεύκες, σφεντάμια, ιτιές, καρυδιές, σημύδες, μουριές, κ.α., σε ΟΛΟ τον πλανήτη (bleeding trees).


  (Λέει η Kathy Conrad που τράβηξε στις ΗΠΑ ένα απ’ τα δεκάδες παρόμοια βιντεάκια που υπάρχουν στο YouTube: «Νόμισα ότι ο άντρας μου έκοψε το πόδι του κι αιμοραγούσε, αλλά τελικά ήταν απλά το δέντρο.») Το κόκκινο υγρό (άλλοτε σκούρο, άλλο ανοιχτό) που ρέει από αυτά τα δέντρα (άλλοτε με την επέμβαση του ανθρώπου, άλλοτε χωρίς) είναι η τροφή τους που έρχεται από το χώμα (από πού αλλού), και αποτελείται από νερό, ζάχαρη και μεταλλικά στοιχεία.

  Ωστόσο [οι της Εκκλησίας στη Λάρισα] ισχυρίζονται ότι το πήγαν στο Χημείο του Κράτους (!) και έλαβαν την απάντηση ότι «όντως αυτό το κόκκινο υγρό περιέχει στοιχεία γνήσια και αληθινά ανθρώπινου αίματος και ότι δεν μπορεί να καταταχτεί σε κάποια γνωστή ομάδα αίματος» (πηγή: http://ikivotos.gr/…/dentra-poy-matwnoyn-kanoyn-polloys-na-… ) Αν υποθέσουμε ότι είναι αλήθεια (πού είναι η χημική ανάλυση;), και BEBAIA οι χυμοί ενός δέντρου περιέχουν στοιχεία του ανθρώπινου αίματος*. (Χημικά στοιχεία του ανθρώπινου αίματος περιέχει ένα πορτοκάλι ή ακόμα και μια κόκα-κόλα). Μιλάμε για κραυγαλέα απάτη που εκμεταλλεύεται το θρησκευτικό αίσθημα και την άγνοια των πιστών. Ντροπή τους! (Εδώ και τώρα διαχωρισμός ανθρώπου – βλακείας)» *«Όλοι οι οργανισμοί που δημιουργήθηκαν στον πλανήτη Γη περιέχουν περίπου τα ίδια χημικά στοιχεία ( μέταλλα η αμεταλλα) που περιέχονται και στο φλοιό της γης, πχ σίδηρο, μαγνήσιο , κάλιο, νάτριο κλπ αλλά σε διαφορετική δοσολογία ανά οργανισμό. Το ότι αυτό το υγρό περιέχει σε κάποιες δοσολογιες στοιχεία ιδια με αυτα που περιέχει και το ανθρώπινο αίμα ειναι λογικό, δεν είναι άξιο αγιοποίησης του υγρού. Απλά τα ίδια στοιχεία ή θρεπτικά συστατικά μεταβολιζονται διαφορετικά στους ανθρώπους και διαφορετικά στα φυτά.» (σχόλιο της Ε. Μπούτσικα) *** Δεν ξέρω αν θα ήμουν τόσο αυστηρός, γιατί δεν γνωρίζω α) αν το αίμα το πουλάει η εκκλησία, αν δηλαδή βγάζει άμεσο ή έμμεσο κέρδος και β) αν οι ίδιοι οι παπάδες γνωρίζουν ότι είναι απλώς ένα γνωστό φυσικό φαινόμενο που φυσικά δεν συμβαίνει μόνο την παραμονή της γιορτής του Αγίου αλλά κάθε άνοιξη. 6.5.2017 Προσοχή: Τι θα γίνει επιτέλους με τον αντιεμβολιαστή «Δρ». Κωνσταντίνο Μουρούτη; Επίσης, αν κάποιοι πιστεύοντας ότι έχοντας το θαυματουργό αίμα (που αλήθεια, τι το κάνουν μετά;) νιώσουν καλύτερα και αυθυποβαλλόμενοι γιατρέψουν κάποιο ψυχοσωματικό του ή κάποια μικροενόχληση που περνάει με placebo, τότε πρόκειται για κάτι καλό. Τεράστιο βέβαια πρόβλημα δημιουργείται όταν τσαρλατανισμοί ωθούν ασθενείς να αγνοούν συμβουλές των γιατρών και να δοκιμάζουν τις «θαυματουργές» ή «εναλλακτικές» θεραπείες και μόνο αυτές… (Δείτε αυτήν την κυρία με τι ανυπομονησία το ρουφάει ώστε να πάρει επιτέλους μπρος)

 7. Ο/Η Ζωόφιλος λέει:

  https://www.zoosos.gr/o-ratsistis-iereas-pou-theorei-tin-uparksi-ton-adespoton-axristi/#axzz4kbiAjpi5

  Ο ρατσιστής χρυσαυγίτης ιερέας που θεωρεί την ύπαρξη των αδέσποτων άχρηστη!
  16 Οκτωβρίου 2015 13:57 | Καταγγελίες


  Χριστιανική αγάπη… μόνο για Έλληνες!

  Ο π. Σεραφείμ Μάτσας που αυτοχαρακτηρίζεται ως Γ.Ο.Χ. (Γνήσιος Ορθόδοξος Χριστιανός επειδή πιθανότατα είναι οπαδός του παλαιού ημερολογίου) στην προσωπική του σελίδα στο facebook δημοσίευσε την 1η Οκτωβρίου 2010 την δική του άποψη για τ’ αδέσποτα τονίζοντας ότι θεωρεί «τήν ύπαρξη αυτών τών ζώων άχρηστη, χωρίς κανένα νόημα καί λόγο» γι’ αυτό και ζητάει από τότε «νά μαζευτούν σέ κάποιον χώρο μακρυά από τούς ανθρώπους γιά όσο καιρό ζήσουν».


  Ο ρατσιστής ιερέας εμφανώς υποστηρίζει τις απόψεις της Χρυσής Αυγής..

  Οι λόγοι που μας αναγκάζουν να ασχοληθούμε τόσα χρόνια μετά με τα λόγια και τις πολιτικές απόψεις του ιερέα – ο οποίος προβάλλει διαδικτυακά και μέσα από τον ιστότοπο του τις ρατσιστικές δράσεις της Χρυσής Αυγής και το έργο του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου – είναι πολλοί.

  Ο χρυσαυγίτης π. Σεραφείμ Μάτσας επισημαίνει στο άρθρο του μεταξύ άλλων ότι είναι «αντίθετος πρός τήν ύπαρξη αδέσποτων ζώων, καί ειδικά αυτών πού μπορούν νά προκαλέσουν έστω καί μικρό τραυματισμό σέ άνθρωπο» αλλά δεν έχει καμιά συστολή στο να υποστηρίζει δημόσια τα μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης, που φοράει το «προσωπείο» ενός κόμματος, και δίνει εντολή στα μέλη του να δολοφονούν ανθρώπους…

 8. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

  Η Νορβηγία ετοιμάζεται για το πιο φρικτό ετήσιο έθιμο: τη σφαγή εκατοντάδων εγκύων φαλαινών. Αλλά έχουμε ένα σχέδιο για να τις σώσουμε!

  Είναι πανέξυπνα πλάσματα: επικοινωνούν μεταξύ τους τραγουδώντας και βιώνουν συναισθήματα παρόμοια με τα δικά μας. Όμως, κάθε χρόνο στη Νορβηγία κομματιάζουν έγκυες φάλαινες για να φτιάξουν καλλυντικά και ζωοτροφές. Οι φαλαινοθήρες θεωρούν την εγκυμοσύνη των θηλυκών ως «δείγμα καλής υγείας»! Είναι παρανοϊκό.

  Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η Νορβηγία είναι ο νούμερο 1 δολοφόνος φαλαινών. Όμως, αν δημιουργήσουμε μια πρωτοφανή παγκόσμια κατακραυγή, μπορούμε να πιέσουμε την Ευρώπη να κλείσει τα λιμάνια της στα φαλαινοθηρικά της Νορβηγίας. Έτσι σταματήσαμε και την Ισλανδία – ας το ξανακάνουμε!

  Υπόγραψε εδώ για να σώσουμε τις φάλαινες
  https://secure.avaaz.org/campaign/el/norway_save_the_whales_onb/?bfDufmb&v=91951&cl=12781083876&_checksum=962fddc2c46fc3a334c75cb0a6ab63e49dd96da9d68817bb609b5e7052be383f

  Ήδη, το κίνημά μας και οι συνεργάτες μας πείσαμε τη Γερμανία και την Ολλανδία να κλείσουν τα λιμάνια τους για τα ισλανδικά φαλαινοθηρικά, αναγκάσαμε έναν Ισλανδό εκατομμυριούχο φαλαινοθήρα να σταματήσει το κυνήγι, κάναμε τη Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας (IWC) να απαγορεύσει το κυνήγι για δήθεν «επιστημονικούς» σκοπούς και βοηθήσαμε να ανοίξει ο δρόμος για την προστασία του 30% της θαλάσσιας έκτασης του πλανήτη.

  Ως τώρα η Νορβηγία δεν έχει δεχθεί κυρώσεις για τις μαζικές δολοφονίες που διαπράττει εδώ και χρόνια. Μάλιστα η κυβέρνηση προτίθεται να διπλασιάσει τον αριθμό των φαλαινών που σκοτώνει! Όμως, για να βγάλουν κέρδος, πρέπει να εξάγουν το κρέας στο εξωτερικό, μέσω ευρωπαϊκών λιμανιών.

  Βοήθησε να σώσουμε αυτά τα υπέροχα πλάσματα από τα νορβηγικά καμάκια. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να βγάλουμε στη φόρα το μυστικό της Νορβηγίας, μέχρι να την μποϊκοτάρουν όλα τα ευρωπαϊκά λιμάνια και να αναγκαστεί να σταματήσει οριστικά τη φαλαινοθηρία. Πρόσθεσε τώρα το όνομά σου και διάδωσέ το παντού. Ας δημιουργήσουμε την παγκόσμια κατακραυγή που θα σώσει φάλαινες!

  Υπόγραψε εδώ για να σώσουμε τις φάλαινες
  https://secure.avaaz.org/campaign/el/norway_save_the_whales_onb/?bfDufmb&v=91951&cl=12781083876&_checksum=962fddc2c46fc3a334c75cb0a6ab63e49dd96da9d68817bb609b5e7052be383f

  Η πίεση για να απαγορευτεί αυτή η βάρβαρη σφαγή δυναμώνει. Αλλά είμαστε αντιμέτωποι με το φαλαινοθηρικό λόμπι. Οι φάλαινες δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, αλλά όλοι μαζί μπορούμε να τραγουδήσουμε το τραγούδι τους, τόσο δυνατά που θα είναι αδύνατον να μας αγνοήσουν. Ας βάλουμε τέλος στη φαλαινοθηρία μια για πάντα.

  Με ελπίδα,
  Rewan, Caroline, Diego, Allison, Emma, Danny, Alice και όλη η ομάδα του Avaaz

  Περισσότερες πληροφορίες:

  Το έγκλημα συνεχίζεται – Η οικολογικά ευαισθητοποιημένη Νορβηγία εξολοθρεύει τις φάλαινες – Mononews
  http://mononews.gr/egklima-sinechizete-ikologika-evesthitopiimeni-norvigia-exolothrevi-tis-falenes-video/54007

  Νορβηγία: Το 90% των φαλαινών που θανατώνονται είναι θηλυκές – Ναυτεμπορική
  http://www.naftemporiki.gr/story/1214280/norbigia-to-90-ton-falainon-pou-thanatonontai-einai-thilukes

  Η Νορβηγία σκοτώνει περισσότερες φάλαινες από την Ιαπωνία και την Ισλανδία μαζί – Ναυτεμπορική
  http://www.naftemporiki.gr/story/1214280/norbigia-to-90-ton-falainon-pou-thanatonontai-einai-thilukes

  Δε θα γίνει κυνήγι πτεροφαλαινών στην Ισλανδία φέτος το καλοκαίρι (στα Αγγλικά) – The Guardian
  https://www.theguardian.com/environment/2016/feb/25/no-fin-whales-to-be-hunted-in-iceland-this-summer

  Πώς η Νορβηγία έγινε αθόρυβα υπερδύναμη στη φαλαινοθηρία (στα Αγγλικά) – The Christian Science Monitor
  http://www.csmonitor.com/Environment/2016/0614/How-Norway-quietly-became-a-whaling-powerhouse

  Το πρόγραμμα φαλαινοθηρίας της Νορβηγίας μόλις έγινε ακόμη πιο αμφιλεγόμενο (στα Αγγλικά) – National Geographic
  http://news.nationalgeographic.com/2016/03/160331-norway-minke-whaling-fur-farms/

  Παγωμένη στο χρόνο – Πώς η σύγχρονη Νορβηγία παραμένει προσκολλημένη στο φαλαινοθηρικό παρελθόν της (στα Αγγλικά) – Ocean Care
  https://oceancare.org/wp-content/uploads/2016/07/Report_Walfang_OC_AWI_PW_Frozen-in-time_EN_2016.pdf

 9. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/dikes_ekspres_gia_tous_basanistes_zoon-65112442/

  ΑΥΤΟΦΩΡΟ
  Δίκες-εξπρές για τους βασανιστές ζώων
  Σε εγρήγορση καλούνται οι εισαγγελείς προκειμένου να οδηγούν πάραυτα στο εδώλιο και με την αυτόφωρη διαδικασία τα «κτήνη» που βασανίζουν, κακοποιούν και θανατώνουν ανυπεράσπιστα ζώα.

  ΕΘΝΟΣ
  11:31, 14/4

  Οι εισαγγελείς καλούνται να οδηγούν άμεσα στο εδώλιο με την αυτόφωρη διαδικασία όσους βασανίζουν, κακοποιούν ή θανατώνουν ζώα

  Ανησυχώντας για τις συνεχείς καταγγελίες και την έξαρση των φαινομένων βασανισμού και κακοποίησης ζώων, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρεμβαίνει δυναμικά και ζητεί από τους εισαγγελείς Εφετών της χώρας να φροντίσουν για την πιστή τήρηση της προστατευτικής για τα ζώα νομοθεσίας, καθώς και την αντίστοιχη εφαρμογή των εισαγγελικών εγκυκλίων, που επιβάλλουν συλλήψεις, διώξεις και αυτόφωρη διαδικασία για τους απάνθρωπους δράστες, απειλώντας τους με ποινές φυλάκισης έως 5 ετών και πρόστιμα έως 30.000 ευρώ για κάθε κακοποίηση ή φόνο ζώου.
  Σε σχετική παραγγελία του προς τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας ο αντεισαγγελέας ΑΠ Β. Πλιώτας, επικαλούμενος συνεχείς καταγγελίες αποτρόπαιων πράξεων κατά ζώων, ζητεί από τους εισαγγελείς διαρκείς παρεμβάσεις και ελέγχους προκειμένου να τηρείται πιστά η νομοθεσία για την υγεία και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση, τη χρησιμοποίησή τους για κερδοσκοπία, την κακοποίησή τους, τους βασανισμούς τους κ.ά.
  Οι εισαγγελικές εγκύκλιοι 1/13 και 4/14 εκτός από την αυτόφωρη διαδικασία υποδεικνύουν άμεση εκδίκαση αυτών των υποθέσεων και σε περίπτωση αναβολής τους τον προσδιορισμό τους σε σύντομη δικάσιμο, κάτι που δεν φαίνεται πάντως να έγινε στην περίπτωση του 65χρονου ιερέα, ο οποίος οδηγήθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών κατηγορούμενος ότι σκότωσε δύο σκυλιά με καραμπίνα (την οποία κατείχε νομίμως μολονότι η Εκκλησία με εγκύκλιό της απαγορεύει την οπλοφορία και την οπλοχρησία σε κληρικούς, ακόμα και για κυνήγι) μπροστά μάλιστα στα μάτια παιδιών.
  Η δίκη του αναβλήθηκε για τις 24/1/2018 λόγω κωλύματος ενός εκ των δικηγόρων του που παρευρισκόταν σε άλλη δίκη.

  Εξαρση της αγριότητας

  Εκτός από την ποσοτική αύξηση των φαινομένων βασανισμού και θανάτωσης, παράλληλα διαπιστώνεται έξαρση της αγριότητας με την οποία «συνάνθρωποί μας» αντιμετωπίζουν ανυπεράσπιστα ζώα.
  Ανατριχιαστικές σε περιεχόμενο δικογραφίες – πολλές από αυτές βρίσκονται, δυστυχώς, σε διαδικασία αναζήτησης των συχνά άγνωστων δραστών- φέρνουν στο προσκήνιο θανατώσεις και κακοποιήσεις γατιών και σκυλιών με καυτό λάδι, με βέλη τοξοβολίας και αεροβόλα, αποκαλύπτουν απαγχονισμούς, ακρωτηριασμούς, εμπρησμούς, πνιγμούς, χτυπήματα με σκουπόξυλα, λοστούς, μαχαίρια, ακόμα και με ξιφολόγχες, καθώς και δηλητηριάσεις μαζικές ή ατομικές με χάπια και φόλες, μέχρι και στραγγαλισμό πάπιας!
  Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον διαταραγμένο ψυχικό κόσμο όσων καταφεύγουν σε τέτοιες πράξεις, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι εύκολα θα μπορούσαν να επιδείξουν αντίστοιχη βιαιότητα και ωμότητα απέναντι και σε ανθρώπους, γεγονός που σημαίνει στην πράξη ότι μπορεί να έχουν χαρακτηριστικά εν δυνάμει δολοφόνων.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://ellinikahoaxes.gr/2014/06/30/%CE%BF-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BE%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%83/

  Ο Ταξιάρχης του Μανταμάδου, άνοιξε το στόμα. Ψευτοθαύμα
  In Hoax, Ψευτοθαύματα by Θοδωρής Δανιηλίδης30 Ιουνίου 2014

  5 Comments
  Ταξιάρχης Μανταμάδου Λέσβου

  Ακόμη ένα ψευτοθαύμα παρουσιάστηκε και διαδόθηκε. Η ανάρτηση ισχυρίζεται ότι ο Ταξιάρχης του Μανταμάδου στη Λέσβο, άνοιξε το στόμα σα να’ θελε να μιλήσει και το κατέγραψαν σε φωτογραφία.

  Πριν αναλύσουμε τη φωτογραφία του «θαύματος» ας δούμε την ανάρτηση και τα όσα ισχυρίζεται.

  Είναι η ίδια εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ αυτό που βλέπεται στις φωτογραφίες από το ομώνυμο μοναστήρι στο χωριό Μανταμάδος Λέσβου.Υπάρχει όμως μια πολύ μεγάλη διαφορά!!! Στην επάνω φωτό ο Ταξιάρχης είναι με ανοιχτό το στόμα, ενώ στην κάτω με κλειστό, όπως είναι καθημερινά όταν επισκέπτεται κάποιος τον ιερό ναό για να προσκυνήσει.
  Τι έχει συμβεί;;;

  Η επάνω φωτό είναι τραβηγμένη προ 20ετίας περίπου από προσκυνητή που είχε πάει εκεί για να προσκυνήσει.Καθώς περίμενε στη σειρά,καθ’ ότι πολύς κόσμος συρρέει καθημερινά εκεί, μια γυναίκα μπροστά του προσεύχονταν με δάκρυα στα μάτια στον άγιο να την βοηθήσει σε ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζε.Και τότε όλοι οι παριστάμενοι έμειναν έκθαμβοι, όταν το στόμα του Ταξιάρχη στην εικόνα άνοιξε σαν να της μιλούσε.Ο προσκυνητής που προείπαμε,καθώς είχε φωτογραφική μηχανή μαζί του, απαθανάτισε το φοβερό αυτό στιγμιότυπο.Ήταν ένα φοβερό θαύμα του Ταξιάρχη που συγκλόνισε τότε τους παριστάμενους προσκυνητές και που θα συνεχίζει να συγκλονίζει όσους βλέπουν αυτή τη φωτό και μαθαίνουν για το θαύμα. Η αγία εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ είναι ανάγλυφη, φτιαγμένη από χώμα και το αίμα των μοναχών που κατεσφάγισαν από πειρατές κατά την διάρκεια επιδρομής και λεηλασίας του μοναστηριού.
  Την διπλή αυτή φωτογραφία μου την είχε δώσει ο εκλεκτός φίλος και αδελφός εν Χριστώ,Γιάννης Καμπουρόπουλος-Φαρμακοποιός στο επάγγελμα στην Αθήνα και Μυτιληνιός στην καταγωγή.Κατά την μετακόμισή μου στην Βαλύρα το 1994,η φωτογραφία αυτή είχε εξαφανιστεί μέσα σε πακέτα σημειώσεων και βιβλίων.Παρά τις επίμονες κατά καιρούς προσπάθειές μου για τον εντοπισμό της,αδυνατούσα να την βρώ.Ξαφνικά προ ολίγων ημερών,κατά την εορτή των Αγιών Αρχαγγέλων Μιχαήλ,Γαβριήλ και Ραφαήλ,βρέθηκε, από εκεί που δεν το περίμενα, απροσδόκητα μπροστά μου!!! Τυχαίο;;; Ο καθένας ας το ερμηνεύσει όπως θέλει.Εκείνο που με ενδιέφερε πάντα ήταν να γίνει γνωστό το θαυμαστό αυτό γεγονός στους πάντες.Σε πιστούς σε απίστους και σε …»ηθοποιούς της» αθεϊας.
  Γιάννης Ερρίκου Λινάρδος

  Η φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση είναι σε άθλια ανάλυση, για να μπορείς να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα, και υπάρχουν αναρτήσεις που δεν έχουν καν τη φωτογραφία όπου βλέπουμε το θαύμα αλλά χρησιμοποιούν μια άλλη!!!! Γιατί άραγε και τι αξία έχει να μιλάς για μια φωτογραφία που απεικονίζει ένα θαύμα και να χρησιμοποιείς μια άλλη;

  Ψάξαμε να βρούμε την αρχική ανάρτηση και βρήκαμε τη φωτογραφία σε λίγο καλύτερη ανάλυση.

  Ταξιάρχης Μιχαήλ Μανταμάδου Λέσβου: Ένα ακόμα χειροπιαστό θαύμα!!!

  Στη φωτογραφία φαίνεται ολοκάθαρα ότι το στόμα, μόνο ανοιχτό δεν είναι. Απλά υπάρχει μια αντανάκλαση στα χείλη, που αποτυπώθηκε στη φωτογραφία. Με λίγο ζοομ φαίνεται ολοκάθαρα.

  .

  Αυτό είναι το φοβερό και τρομερό θαύμα, μια απλή αντανάκλαση.
  Όπως έχω ξαναγράψει, όλα αυτά τα ψευτοθαύματα μόνο καλό δεν κάνουν στο χριστιανισμό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.