Τρεις οι εξυπηρετήσεις σε μία τροπολογία-σκάνδαλο στον Ιβάν τον Τρομερό

[Η θ ι κ ό Πλεονέκτημα εκεί; Είναι α κ ρ ι β ώ ς Αυτό που νομίζεις...]

Η τροπολογία που ψήφισαν οι 149 της συγκυβέρνησης, με την οποία απαλλάσσεται ο Ιβαν Σαββίδης από ένα άγος 38 εκ. ευρώ της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ δεν είναι ΕΝΑ σκάνδαλο. Είναι τρία μεγάλα σκάνδαλα που ξεπλένουν και άλλους από το λαθρεμπόριο καπνού και τσιγάρων και από το (λαθρ)εμπόριο του Τύπου.

 1. Γλιτώνει από τον Ιβάν Σαββίδη 38 εκ. ευρώ, με τα οποία βαρύνεται η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, της οποίας είναι ο ουσιαστικός ιδιοκτήτης. Σε κάθε ευνομούμενη χώρα, αυτή η απόφαση θα προσβαλλόταν από ανταγωνιστικές βιομηχανίες. Δεδομένου ότι στην πράξη επιδοτεί τον επιχειρηματία με 38 εκ. ευρώ και μάλιστα άτοκα.
 2. Εδώ και πολλά χρόνια το ελληνικό δημόσιο χάνει περίπου 2 δις ευρώ το χρόνο εξ αιτίας εκτεταμένου λαθρεμπόριου. Τα χρήματα είναι τόσα που θα αρκούσαν για να μην περικοπούν οι συντάξεις! Επίσης, το δημόσιο εισπράττει 3,2 δις το χρόνο από φόρους καπνού. Τεράστιο μέγεθος.
 3. Τα 38 εκ. που χαρίζονται ουσιαστικά στον κ Σαββίδη από την κυβέρνηση εξυπηρετούν και ένα άλλο σχέδιό της: Υπερκαλύπτουν τα 20-25 εκ. ευρώ που καλείται να συμβάλει ο επιχειρηματίας στις εκδόσεις «Πήγασος» του κ Φώτη Μπόμπολα για να μπει ως μέτοχος ή κύριος, ανάλογα με το πώς θα καταλήξουν οι συμφωνίες.

Διαβάστε ολόκληρο το απολαυστικό άρθρο του φίλου ©Γ Παπαδόπουλου- Τετράδη με τίτλο: Τρία σκάνδαλα και όχι ένα εξυπηρετεί η τροπολογία για τον Σαββίδη

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

16 Responses to Τρεις οι εξυπηρετήσεις σε μία τροπολογία-σκάνδαλο στον Ιβάν τον Τρομερό

 1. Ο/Η Φρέντυ Ιταλός λέει:

  H εποχή Κοσκωτά, οι παλιές διαπλοκές, δεν έχουν τελειώσει.
  Το σχήμα κανάλι-εφημερίδα-ομάδα-μαύρο χρήμα-τράπεζα ή μεγάλη επιχείρηση, ξαναγεννήθηκε.
  Μένει να δούμε και 7ο πόλο, το ναρκωεμπόριο, να μπαίνει στο χορό των μίντια και να νικάει..

  • Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

   «H εποχή Κοσκωτά, οι παλιές διαπλοκές, δεν έχουν τελειώσει.»
   Εάν τυχόν το γράψατε μεταφορικά, θα επιθυμούσα να σάς υπενθυμίσω ότι ο Τσίπρας, μόλις ανέλαβε πρωθυπουργός, διόρισε αρχηγό τής ΕΥΠ τον … (διαπλεκόμενο με το σκάνδαλο Κοσκωτά) Ρουμπάτη!

   • Ο/Η Πράκτωρ 000 λέει:

    Φαίνεται πως έχει εμπιστοσύνη μόνο σε ανθρώπους που έχουν τις ίδιες σταθερές αρχές με αυτόν, γιατί ΕΥΠ είναι αυτή, δεν είναι παίξε γέλασε

 2. Ο/Η Ε.Γ. λέει:

  https://scontent.fath3-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/18221794_10209740538494391_1749276386534167900_n.jpg?oh=2d6b5bf59feec826fd1b16ce33c59975&oe=59C0926F

  http://www.athensvoice.gr/politiki/i-koryfosi-tis-apatis

  Η κορύφωση της απάτης

  (…)
  Η τελευταία τηλεοπτική εµφάνιση του πρωθυπουργού µε συνοµιλητή πολύ γνωστό άνκορµαν και ιδιοκτήτη ΜΜΕ, ήταν όλα τα λεφτά. Ο κ. Τσίπρας, εκνευρισµένος, µάλλον ανασφαλής, επιχειρούσε το πολιτικό σλάλοµ ανάµεσα στον παλιό ιδεολογικό εαυτό του και τη σηµερινή πολιτική εικόνα του. Τι µαραθώνιος και τούτος. Να ξεκινήσεις µε τη συνθηµατολογία της Κάτω Πλατείας και να καταλήξεις σε νέα οριζόντια περικοπή συντάξεων κύριων και επικουρικών χωρίς να ανοίξει µία µύτη. Ούτε για δείγµα. Θέλει µαεστρία να το πετύχεις. Θέλει και υπερβάλλοντα κυνισµό. Τα έβγαλε πέρα όµως. Με το παραπάνω. Ποτέ στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία ένας αριστερός πρωθυπουργός µε ένα αριστερό κόµµα δεν εφάρµοσαν τόσο δεξιά µέτρα και δεν υλοποίησαν τόσο ακραία καπιταλιστικά πρότυπα. Ακόµη και οι ψυχροί συνοµιλητές του, ακόµη και οι κυνικοί τραπεζίτες, οι Οίκοι, τα Funds, του έβγαζαν το καπέλο. Υποκλίνονταν. Οι καθηγητές πολιτικής επιστήµης στα µεγάλα πανεπιστηµιακά κέντρα της Ευρώπης άρχιζαν να σκέπτονται στα σοβαρά να συµπεριλάβουν στη µεταπτυχιακή ύλη το ιδιαίτερο κεφάλαιο µε το γενικό τίτλο «Greek talking and bargaining». Όταν δηλαδή ο στόχος µιας κατ’ όνοµα φιλολαϊκής κυβέρνησης δεν είναι να ικανοποιήσει τους ψηφοφόρους της αλλά να τους κάνει να νοµίζουν ότι ικανοποιούνται. Αυτό λέγεται και «η κορύφωση της απάτης» αλλά στην τρέχουσα πολιτική ορολογία χρησιµοποιείται ο όρος «πολιτικό θέαµα». Είναι δηλαδή η µετάβαση της πολιτικής από την πραγµατικότητα στην κατάσταση Survivor. Το τέλειο προϊόν. Για να πετύχεις τη συνταγή υπάρχει µία προϋπόθεση. Να µη διακατέχεσαι από κανενός είδους ενοχή. Μιλάµε για τον τέλειο, τον ιδανικό homo politicus. Την αυθεντική ερµηνεία του παγωµένου ηγεµόνα.

  Την επόµενη ηµέρα η πόλη έµαθε από τους σύγχρονους τελάληδες τα νέα. «Habemus Memorandum» διαλαλούσαν τα digital channels της σύγχρονης ενηµέρωσης. Μόνο που δεν αποκαλείται «νέο µνηµόνιο» αλλά «έντιµη συµφωνία» µετά από «σκληρή διαπραγµάτευση» όπου για πρώτη φορά υπάρχουν και «αντίµετρα». Οι λέξεις χρησιµοποιούνται µε εικονικά νοήµατα, όχι αυτά που η γλώσσα έχει προβλέψει. Ο ηγεµόνας οµιλεί µε virtual περιεχόµενο των όρων. Άλλωστε το ακροατήριό του είναι συγκεκριµένο. Η συλλογική του µνήµη έχει αποστεωθεί. Κινείται στα όρια µεταξύ Κάτω και Πάνω Πλατείας, αυτής της σύγχρονης αρένας ψευδούς συνείδησης. Κατά την ηγετική οµάδα αυτός ο «κοινωνικός χυλός» προσφέρει ικανοποιητική δόση συλλογικού αναισθητικού. Το αναισθητικό προβλέπεται να καλύψει αποτελεσµατικά το 30% της κοινωνίας κατά δικούς τους αριστερούς υπολογισµούς. Στη Γαλλία ο «χυλός» καλύπτει έως και 35-40% µετά από µία περίεργη ιστορικά αλλά απολύτως λογική πολιτικά παρά φύσει σύµπραξη ενός ακροδεξιού και ενός αριστερού λόγου. Στη Βρετανία το ποσοστό έσπασε το κοντέρ. Στην Ουγγαρία τα έχει ισοπεδώσει όλα. Στην Αυστρία κέρδισε το 50% περίπου. Ο σύγχρονος πολιτικός ιός, η µεταµοντέρνα digital πανώλη. Όταν η πολιτική ασκείται µε όρους εικονικής πραγµατικότητας, µε fake επιχειρήµατα, η ∆ηµοκρατία ισοπεδώνεται.

 3. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Βαστάει χρόνια αυτή η κολόνια. Από την εποχή του 1821. Ισως,, το μεγαλύτερο ιστορικό ψέμα, της άθλιας Ρωμιοσύνης. Μία σύγκρουση με την Οθωμανική εξουσία αλλά και μεταξύ των, από αδίστακτους κλέφτες, κοτσαμπάσηδες και πατριαρχείου, για το ποιος θ’ αρπάξει και θα ληστέψει περισσότερο τους αποβλακωμένους ραγιάδες, ονομάστηκε εθνική επανάσταση. Ο πορωμένος κάτοικος του Ελλαδιστάν, οφείλει να βρίσκεται σε κατάσταση έσχατης παρακμής, αλλά δεν θα πρέπει να το γνωρίζει. Ετσι κατασκεύασαν το παραμύθι, της ένδοξης καταγωγής. Ώστε ο νεοέλληνας να φαντασιώνεται ότι εξ ορισμού ξεχωρίζει, από τους υπόλοιπους λαούς και συμβολίζει την ακμή και την πρόοδο.
  Από τότε και μετά, όλη ιστορία του, είναι ιστορία της παρακμής, της διαφθοράς, της κλεψιάς, της ραδιουργίας, του ραγιαδισμού, της αγνωμοσύνης και των μηχανορραφίας.
  Όπως τότε, έτσι και τώρα, ο καθηλωμένος πνευματικά νεοέλληνας, παρακολουθεί τις μηχανορραφίες των διάφορων εξουσιαστικών κέντρων, στην μάχη ποιοι θα επιβληθούν, οργίζεται, νιώθει ανίκανος να αντιδράσει και περιορίζεται μέσα στην απελπισία του, να βρεί κάποιο κόμμα, σαν αποκούμπι, το οποία θα του υποσχεθεί ότι δεν θα του μειώσει την σύνταξη ή θα δώσει ένα τέλος στα μνημόνια. Και όλα αυτά, επειδή μέσα στον φανταστικό του κόσμο, εκλαμβάνει τον εαυτό του, σαν το κέντρο των εξελίξεων. Και παρ’ ότι η ιστορία του έχει αποδείξει αναρίθμητες φορές, τα αδιέξοδα των φαντασιώσεων του, εξακολουθεί να μεγιστοποιεί τα ατομικά συμφέροντα του και να αδιαφορεί για τα συλλογικά.
  Αυτή την αρρωστημένη εγωπάθεια που με τον καιρό του προκάλεσε αδιαφορία για τα κοινά, κάνει την εξουσία να νιώθει ασφαλής, και καταφεύγει σε κάθε είδους πολιτικής, οικονομικής ή οποιασδήποτε άλλης αθλιότητας, γνωρίζοντας εκ των προτέρων και εκ πείρας, ότι ο πορωμένος υπήκοος του, στην καλλίτερη περίπτωση θα θυμώσει για λίγο, θα μεμψιμοιρήσει και στο τέλος θα αποδεχθεί κάθε είδος αθλιότητας. Μάλιστα, αν του δοθεί η ευκαιρία, θα προσπαθήσει να συμμετάσχει σ’ αυτό το σκηνικό της προδοσίας και του ξεπεσμού.
  Η αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, συνίσταται, στο ότι βρέθηκε σχεδόν κατά λάθος στην κυβέρνηση και έχουν αντιληφθεί ότι δεν θα κυβερνήσουν για πολύ ακόμα. Ετσι, μέσα στο λίγο χρονικό διάστημα που τους απόμεινε, προσπαθούν να στήσουν ένα πολιτικό, οικονομικό, πελατειακό, των μίντια, της διαπλοκής, σκηνικό, με βασικά εργαλεία τον πολιτικό αμοραλισμό, την διαφθορά, το μαύρο χρήμα και μαφιόζικες μεθοδολογίες, ελπίζοντας ότι θα παραμείνουν στην εξουσία.
  Είναι τόση η σπουδή τους, που εκ των πραγμάτων γίνονται ορατοί και για αυτό προκαλούν αηδία.
  Σε μένα όμως, αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη αηδία, είναι η θεληματική αδιαφορία και άγνοια, του λαού που έχει το θράσος στο όνομα μια ανύπαρκτης υπερηφάνειας και για να κρύψει την παρακμή του, καταφεύγει σε διάφορα τρυκ, όπως να ζητάει πίσω την πολιτιστική του.. κληρονομιά. Εννοώ, τα ελγίνεια μάρμαρα.

 4. Ο/Η του κώλου λέει:

  Πρεσβευτής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ο Σαββίδης
  Επιμέλεια: Sport24.grΔημοσίευση: 14 Δεκ. 2016

  Πνευματικός πρεσβευτής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Ανατολική Ευρώπη και στο ρωσόφωνο κόσμο, διορίστηκε ο Ιβάν Σαββίδης

 5. Ο/Η Zωζώ Σαπουνάκη, ογκολόγος ψυχίατρος λέει:

  Moσιού Λασκ ρίψατε βλέφαρον στου tralala
  il est très charmant, n’est-ce pas?

  https://leftg700.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αγαπητή Ζωζώ,
   μου το είχανε πει.
   Μην δίνεις σημασία, σε ευχαριστώ.
   Θα ήθελε τόσο πολύ να είμαι τόσο γελοίος που το πιστεύει.
   Όποιος του αφήσει σχόλιο με την υπογραφή Ομέρ Βρυώνης, θα τον πιστέψει κι αυτόν;
   Αν μιλούσα έτσι, θα είχα βάλει πλώρη για διάδοχος του Αμβρόσιου.

   ΠΈΜΠΤΗ, 4 ΜΑΪ́ΟΥ 2017

   Ω, πόσο ανεπαίσθητα γρατζουνίσματα κάνουν επάνω στην Κόκκινη Ασπίδα μας οι κατάρες τών αστών!…

   Αν ξύσεις έναν αστό, ο λυσσαλέος αντικομμουνισμός του δεν θα αργήσει να φανεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα αποκαλυφθεί μπροστά σου και η ανθρώπινη καθαρή Κακία. Τέτοια περίπτωση είναι ο φίλος μας ο Λασκαράτος που μας προσφέρει μία απεχθή όψη αυτής τής Κακίας με το καθυστερημένο σχόλιό του στην προπροηγούμενη ανάρτηση:

   laskaratos είπε…

   laskaratos

   Ειλικρινά με έχεις βγάλει εκτός εαυτού αυτήν τη στιγμή, βγάζω αφρούς από τη χυδαιότητά σου. Μη τολμήσεις και με ξαναπιάσεις στο στόμα σου και μη σε ξαναδώ μπροστά στην οθόνη μου, όπου γράφω. Σου εύχομαι από ψυχής να πάθεις καρκίνο.

   Πέμπτη, Μαΐου 04,2017 3:02:00 μ.μ.

   • Ο/Η Po λέει:

    Παλιά η τέχνη του είδους.
    Μόνο όσοι δεν σε/μας γνωρίζουν θα το πιστέψουν.

    Αν πράγματι πιστεύει ότι είναι δικό σου το σχόλιο, τότε έχει μυαλό νηπίου και κακώς μιλάμε γι αυτόν, διότι τα νήπια δεν κρίνονται.

   • Ο/Η Ζωζώ-39 ετών λέει:

    Τo έσβησε, δεν είναι κακός, κουτούτσικος είναι, εγώ τον συμπαθώ καθότι και παλαιά λάτρις της της ονειροπόλου νεότητος (πλατωνικώς).
    Τέλος καλό everything o.k.

   • Ο/Η Po λέει:

    Ζωζώ, o λέφτης δεν είν’ κακός, λίγο έως πολύ αφελής ναι.
    αν ήταν ο μόνος… Εδώ κυβερνά το σύριζα με τους ψεκασμένους και έχουν και φανατικούς οπαδούς.
    τι να λέμε.

 6. Ο/Η Zαμπέτα Σαπουνάκη, μετακλητή υπάλληλος λέει:

  Λάβατε πληζ και το τοιούτον

  http://www.athensvoice.gr/trending/viral/emenaaigaleo-tha-seveste-i-frasi-toy
  #Εμενα_Αιγαλεω, θα σέβεστε – Η φράση του Τζανακόπουλου που άναψε το κέφι στο Twitter

  Η φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει στο όνομα των ανέργων και των εργαζομένων στο Κερατσίνι και το Αιγάλεω. Δεν τις ξέρει αυτές τις περιοχές, δεν τις έχει δει ποτέ του. Εγώ τουλάχιστον έχω μείνει δύο χρόνια στο Αιγάλεω!» ήταν αρκετή για να ανάψει το πάρτι στο Twitter.

  ?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.athensvoice.gr%2Ftrending%2Fviral%2Femenaaigaleo-tha-seveste-i-frasi-toy

 7. Ο/Η Mimi metallurgico λέει:

 8. Ο/Η Παλιός λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.