Σχεδιάζει δολοφονίες αντιπάλων και ομοφυλόφιλων ο Αλ Τσίπρας;

[Γιατί δεν απαντά στις εναντίον του προσβολές του Σαββίδη ;]

H ρωσική Oρθοδοξία τιμωρεί τις αμαρτωλές καλλιτέχνιδες

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Το σκεύος της εκλογής του Ορθόδοξου θεού, ο πρώην καπνεργάτης και νυν ευσεβής Ρωσοέλληνας ολιγάρχης Ιβάν Σαββίδης, Ιππότης του ελληνικού Παναγίου Τάφου, ο οποίος έχοντας εξασφαλίσει εκτός από τη θεία ευαρέσκεια και την πολύτιμη εύνοια του αποφοίτου των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και βουλευτή της αγνής ελληνικής επαρχίας (των Θ.Καρυπίδη και Ραχήλ Μακρή),  Δ. Δημητριάδη, γλύτωσε πρόστιμο πολλών εκατομμυρίων («τα κάνανε και οι άλλοι αυτά καλέ»), που τώρα θα το πληρώσουν οι συνταξιούχοι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε στον μηχανικό και Μεγάλο Σταυροφόρο του ελληνικού Παναγίου Τάφου Αλ Τσίπρα λέγοντας πως του θυμίζει τον Πούτιν. Όμως ο πρωθυπουργός της ηθικά και οικονομικά χρεοκοπημένης χώρας της Ε.Ε. κατάπιε την προσβολή του Λιμενάρχη-Καπνάρχη, Ποδοσφαιράρχη και υπό εκκόλαψιν Καναλάρχη-Εφημεριδάρχη και Κομματάρχη (μόλις μάθει ελληνικά του επιπέδου του Αλέκση) και έκανε πως δεν άκουσε. Την ίδια σιωπή τήρησε και ο πολιτικός προϊστάμενος του Τσίπρα Κ.Καραμανλής, που κατάπιε τις καθόλου κολακευτικές αναφορές σε αυτόν του ολιγάρχη: «Με τον Καραμανλή έχω υπέροχη σχέση, τον σέβομαι και τον αγαπώ…».

Από την προσκυνηματική επίσκεψη (5.2016) των «Λύκων της νύχτας» του Πούτιν, στην Ελλάδα

Παραθέτω από τα δεκάδες ντοκουμέντα που υπάρχουν μόνο δυο, για να αντιληφθούμε την ποιότητα του νέου ελληνικού καθεστώτος, όπως το οραματίζονται, και το λένε αφελώς, τα νέα του τζάκια που φιλοδοξούν να διαμορφώνουν ασφυκτικά, από πολλές μεριές (Τηλεόραση, Τύπος, ποδόσφαιρο, επιχειρήσεις, Εκκλησία, Βουλή), την επιρρεπή κοινή γνώμη, πατώντας στις αδυναμίες της ηγετικής παρέας που φιλοδοξούσε μέσα στις «αυταπάτες» της παχυλής της άγνοιας, στη δίψα για εξουσία και καλοπέραση, στον αδίστακτο τυχοδιωκτισμό της και στην ψυχοπαθητική παραζάλη της, να μας στείλει για βουτιά στις ζεστές πετρελαιοπηγές του Μαδούρο και στην παγωμένη οικολογική αγκαλιά της Gazprom του Λαφαζάνη, του συνήγορου (μαζί με πάρα πολλούς ακόμη) των δήμιων των παιδιών της Σρεμπρένιτσα, μια προσπάθεια που έσπασε τα μούτρα της μέχρι σήμερα λόγω κατοχυρωμένων διεθνών συσχετισμών, παρά την ευρύτατη πολιτική συμφωνία που υπήρχε (Ιερού αθώου Εφραίμ και πνευματικών τέκνων, Μαρκεζίνη, Χ.Α., Καμμένου, ηγετικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ, κύκλων της Ιεραρχίας, ενδεχομένως και μικρού Καραμανλή, αν δεχθούμε δηλαδή πως υπάρχει ίχνος αλήθειας στην διαδιδόμενη από δικούς του εξαγνιστική ανοησία, πως τον έριξαν για τον αγωγό του ρωσικού αερίου, κλπ), αλλά συνεχίζεται και χτίζεται με νέες προοπτικές, ελπίζοντας σε νίκη της Λεπέν, στο Brexit, στην άνοδο της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς («Κούλογλου: Ηλπιζα να βγει ο ακροδεξιός στην Ολλανδία«), και στην απορρύθμιση του Ντόναλντ, έχοντας εξασφαλίσει και την ευρεία υποστήριξη των αγνών και σοφών λούμπεν λαϊκών τάξεων, που πιστεύουν πως μας ψεκάζουν και αγανακτούν γιατί οι Ευρωπαίοι συνταξιούχοι αρνούνται πλέον να πληρώνουν τις ευρηματικές συντάξεις τους, τα ταξίδια του Φωτόπουλου της ΔΕΗ, τη φοροκλοπή, την Υποδοχή του Αγίου Φωτός και του κρανίου της Αγ.Βαρβάρας (έρχεται και η λεκάνη της Ελένης), τα Γραφεία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, τα δίδακτρα των ιδιωτικών Σχολείων των τέκνων των γονέων που υποστηρίζουν τη δημόσια Παιδεία, τις αριστερές βόλτες με επιχειρηματικά σκάφη, τους μισθούς και τα ατιμώρητα σκάνδαλα των Ρωμιών παπάδων, τις πολεμικές δαπάνες του Άκη (και πολλών ακόμη, όνομα και μη χωριό), τις εμπνευσμένες κομπίνες δεκάδων πολιτικών και εκκλησιαστικών ανδρών που σαπίζουν στα δικαστικά συρτάρια, τις διακοπές των Ελλήνων στο Σούνιο και στο εξωτερικό, τις μίζες της Ζήμενς, τις μετακινήσεις περιζήτητων Πανεπιστημιακών μεταξύ Αθήνας-Κοζάνης-Λαμίας, τα τραπεζικά θαλασσοδάνεια, τις καταθέσεις που μεταφέρθηκαν σε σεντούκια και όλες αυτές τις χαριτωμένες γαλαντομίες του ελληνικού Δημόσιου Ταμείου.

Το πρώτο δημοσίευμα είναι από γραφίδα και πηγή υπεράνω κάθε υποψίας. Η γνωστή Γιάμαλη της ΕΡΤ Μυκόνου, περιγράφει στην αντιπολιτευόμενη τότε ‘Αυγή’ της 17.8.2013:    «Τα μαρτύρια των gay στη Ρωσία του Πούτιν» (έκτοτε όμως απέσβετο το λάλον ύδωρ της τραπεζικής τώρα εφημερίδος), «….έφηβοι και νεαροί ομοφυλόφιλοι άνδρες είτε ψεκάζονται με ούρα, είτε καλούνται «διά ροπάλου» να χρησιμοποιήσουν δονητές, είτε αναγκάζονται να πιουν νερό από τη λεκάνη της τουαλέτας, είτε τραμπουκίζονται έξω από το Κρεμλίνο. Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα OccupyPedofilyay τους «θεραπεύει» με τις ευλογίες της ρωσικής κυβέρνησης και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία, παρά τους καταγεγραμμένους θανάτους από τέτοιες αιτίες, μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει θέση. Μόλις πρόσφατα, Ρώσος πολιτικός, ο Βίταλι Μιλόνοφ, εκ των αρχιτεκτόνων του νόμου κατά της ομοφυλοφιλίας, μιλώντας στο bbc radio 5 εξομοίωσε την ομοφυλοφιλία με την κτηνοβασία, ενώ δεν παρέλειψε να τη χαρακτηρίσει «ανωμαλία». Στις αρχές της εβδομάδας, παρουσιαστής της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης, ο Ντμίτρι Κισέλιοφ, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τους πρόσφατους θανάτους ομοφυλόφιλων εφήβων είπε πως «προκαλούν οι ίδιοι τέτοιες καταστάσεις ώστε να θυματοποιηθούνΟ 60χρονος πάλαι ποτέ πράκτορας Βλάντιμιρ Πούτιν που βρίσκεται στην εξουσία 13 χρόνια τώρα, αρχικά ως πρόεδρος, μετά ως πρωθυπουργός και μετά ξανά ως πρόεδρος έχει επιλέξει ένα «μάτσο προφίλ». Ως άλλος Κουταλιανός, παλεύει με τίγρεις, απελευθερώνει αρκούδες, έχει καβαλήσει chopper μηχανή, ανακαλύπτει αρχαία, κολυμπά σε ποτάμια, κάνει γυμνόστηθος ιππασία στο κρύο πάντα με μία κάμερα να καταγράφει. Χώρισε τη σύζυγό του …».

Από τις επαφές Ρώσων και Ελλήνων διανοούμενων

Το δεύτερο δημοσίευμα είναι ένα από τα δεκάδες σχετικά του ελληνικού Τύπου και από τα εκατοντάδες του ξένου: «Ολες οι «ανεξιχνίαστες» δολοφονίες αντιπάλων του Πούτιν» (‘Π.Θ.’, 28.2.2015): «…Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press συγκέντρωσε τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου την τελευταία δεκαετία, πολέμιοι του Πούτιν έχουν χάσει τη ζωή τους. Αννα Πολιτκόφσκαγια , Αλεξάντερ Λιτβινένκο, Στάνισλαβ Μαρκέλοφ, Νατάλια Εστεμίροβα, Μπόρις Νεμτσόφ. ……Όπως σημειώνει πάντως το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μεταξύ των δολοφονημένων αντιπάλων του Πούτιν, των οποίων οι θάνατοι ερευνώνται ακόμα, βρίσκονται και άλλοι. Μπόρις Μπερεζόφσκι, Σεργκέι Μανίτσκι, Πολ Κλεμπνίκοφ, Σεργκέι Γιουσένκοφ».

ΥΓ
«Die Zeit: Το δίκτυο της Ρωσίας στην Ελλάδα– ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ» (iefimerida, 7.2.2015)….»Τα Mails ρίχνουν φως στις επαφές που δημιουργούν Ρώσοι ιδεολόγοι του αντιευρωπαϊσμού με μεμονωμένους πολιτικούς της χωρών-μελών της ΕΕ. Ψηλά στη λίστα των καλεσμένων βρίσκεται το όνομα του Πάνου Καμμένου, του νέου υπουργού Άμυνας στην Αθήνα, ηγέτη του λαϊκίστικου δεξιού κόμματος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικού εταίρου του αριστερού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Το ντοκουμέντο με τον τίτλο «Τελική Λίστα των Ελλήνων» περιέχει συνολικά 90 ονόματα. Εκτός από τον Πάνο Καμένο υπάρχουν δικηγόροι, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και τέλος μία ολόκληρη… ορχήστρα…… ο Garwisch διατήρησε ένα εκτεταμένο δίκτυο επαφών, με προφανή στόχο τη δημιουργία φιλορωσικής και ταυτόχρονα αντιευρωπαϊκής «πλατφόρμας». Υπάλληλοι της αμερικανικής πρεσβείας, στελέχη επιχειρήσεων, μέχρι και εκδότες, άνθρωποι που μπορούσαν να ασκήσουν  επιρροή σε πολιτικούς εντελώς διαφορετικής κατεύθυνσης: Από τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ και τον εθνικιστικό κυβερνητικό εταίρο του ΑΝΕΛ μέχρι το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής… Ο Malofejew δεν χρηματοδοτεί μόνο αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία και ελληνικά κόμματα, αλλά φαίνεται να φέρεται να εμπλέκεται ως μεσάζων στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως Ορθόδοξο Χριστιανό πατριώτη και στο γραφείο του κρέμεται ένα πορτρέτο του τσάρου Αλεξάνδρου Γ ‘, ενώ επιθυμεί την επιστροφή στη Ρωσική Αυτοκρατορία. Το ίδρυμά του ο «Αγιος Βασίλειος» είναι ένας από τους μεγαλύτερους χορηγούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας… Για την Ελλάδα, υπάρχουν τρεις άνθρωποι που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, συμπεριλαμβανομένου και του Αλέξη Τσίπρα, τότε ηγέτη της αντιπολίτευσης. Αυτή είναι η μόνη αναφορά στα e-mails, εκτός από τις επαφές με τους Eλληνες Ακροδεξιούς και τον Καμμένο, όπου εμφανίζεται ως δυνητικός εταίριος και ο σημερινός πρωθυπουργός….Αυτό ισχύει επίσης και για άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ίδια λίστα δίπλα στον συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, υπάρχει και ένας τρίτος Ελληνας: Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος (σ.σ. πρώην ανταποκριτής του ΑΠΕ στη Μόσχα, εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης στην εφημερίδα Επενδυτής). Με όλους αυτούς τους ανθρώπους, όπως αναφέρεται σε μια υποσημείωση, έχει συναντηθεί αυτοπροσώπως είτε ο Ντούγκιν είτε εκπρόσωποί του, για να διερευνηθούν οι πιθανότητες συμμετοχής τους στην Οργάνωση που θα προωθεί το σχέδια της Ρωσίας….Ο Κωνσταντακόπουλος συνδέεται στενά με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ….».

Στα αγγλικά το πλήρες ρεπορτάζ παρακάτω και να μην ξεχνάμε πως η Ιστορία διδάσκει πως ό,τι σήμερα φαίνεται αδιανόητο, αρκεί μια σύμπτωση συγκυριών για να γίνει η Κόλαση που θα μας απειλεί:
«Caught in the web of the Russian ideologues» («Πιασμένοι στον ιστό Ρώσων ιδεολόγων»).
««Pro-Russian friends» among right-wing extremists» («Φιλορώσοι μεταξύ δεξιών εξτρεμιστών»).
«Russia-Greece: The link between Moswcow and Syriza» («Ρωσία-Ελλάδα. Ο δεσμός μεταξύ Μόσχας και Σύριζα»).

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

15 Responses to Σχεδιάζει δολοφονίες αντιπάλων και ομοφυλόφιλων ο Αλ Τσίπρας;

 1. Ο/Η Antifa2 λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341402824-44341402824

  Τσίπρας-Σαββίδης: τρίτη (απόπειρα διαπλοκής) και φαρμακερή;

  Με τις δηλώσεις του, δίκην πολιτικού, ο Ιβάν Σαββίδης υπερέβη τα εσκαμμένα. Όχι μόνο τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης και ενός Πρωθυπουργού και κατά ενός κόμματος και ενός αρχηγού. «Βλέπει» τον Τσίπρα σαν τον Πούτιν, μια σύγκριση ανοίκεια για χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης

  Γιώργος Καρελιάς

  Ως γνωστόν, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας ήρθαν στην εξουσία για να απαλλάξουν τη χώρα (και) από το φαινόμενο της «διαπλοκής». Η οποία, κατά τον παλιό και γνωστό ορισμό, είναι η οικονομική γιγάντωση μεγαλοεπιχειρηματιών μέσω (και) της επιρροής τους σε μέσα ενημέρωσης, για να εξυπηρετήσουν έτσι και πολιτικά συμφέροντα.
  Αντί, λοιπόν, να πατάξουν τη διαπλοκή, έχουν καταγραφεί απανωτές απόπειρες είτε προσεταιρισμού της παλιάς διαπλοκής είτε δημιουργίας νέας είτε και τα δύο ταυτόχρονα:

  1. Πριν ακόμα γίνει κυβέρνηση, ο Τσίπρας νταραβερίστηκε με το υπ’ αριθμόν ένα μιντιακό συγκρότημα. Όμως η συναλλαγή κάπου χάλασε. Ο παλαιότερος των διαπλεκομένων εκδοτών παραμερίστηκε και τα ιμάτια του παλιού συγκροτήματος είναι προς διαμοιρασμόν.

  2. Ο δεύτερος διαπλεκόμενος μιντιάρχης (Μπόμπολας) έχει σχεδόν «παραδοθεί». Το συγκρότημά του έχει τεθεί στην υπηρεσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η βασική του εφημερίδα (Εθνος) έχει γίνει κάτι σαν απογευματινή Αυγή.

  3. Στην όζουσα υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών έκανε την εμφάνισή του ο προοριζόμενος για «μιντιάρχης του ΣΥΡΙΖΑ». Ο παλαιός «αριστερός» εργολάβος βγήκε μπροστά (τον έβγαλαν), αλλά η απόπειρα δεν είχε ευτυχές τέλος. Κάτι τα «βοσκοτόπια», κάτι η αμαρτωλή Τράπεζα Αττικής, το «χαρτί Καλογρίτσας» κάηκε.

  4. Στην ίδια υπόθεση έλαμψε η περίπτωση Ιβάν Σαββίδη. Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει άδεια (στην πρώτη φάση, πριν ο διαγωνισμός ακυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας), αλλά οι δηλώσεις του έδειχναν πού το πάει από τότε. Εμφανίστηκε ως υπερασπιστής των κυβερνητικών επιδιώξεων είτε καταφερόμενος εναντίον άλλων επιχειρηματιών είτε παραδεχόμενος ότι έπαιξε ο ίδιος αμφιλεγόμενο ρόλο (εδώ).
  Η φάση εκείνη πέρασε, αλλά το όνομα του Ιβάν Σαββίδη δεν έφυγε ποτέ από το προσκήνιο χάρη στην πολυσχιδή του δραστηριότητα(επιχειρηματική, ΠΑΟΚ κ.α). Αλλά η πρόσφατη θυελλώδης συνεδρίαση της Βουλής μόνο και μόνο για χάρη του πήγε το θέμα ένα βήμα παραπέρα και ήδη προκαλεί ένα μίνι πολιτικό σεισμό και με δική του πρωτοβουλία.
  Είναι πλέον γνωστή η ιστορία με την ψήφιση της κυβερνητικής τροπολογίας, με βάση την οποία απαλλάχθηκε ο Σαββίδης από ένα πρόστιμο της Εφορίας, το οποίο «κουβαλά» η παλιά κρατική (συνεταιριστική) καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ που αγοράστηκε από τον ίδιο. Οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου επιδιώκει έτσι να διευκολύνει τον Σαββίδη να εξαγοράσει μέσα ενημέρωσης και να τα θέσει στην υπηρεσία της έπεσαν βροχή.
  Και πριν αλέκτορα φωνήσαι ήρθε ο ίδιος ο επιχειρηματίας να τις επιβεβαιώσει. Στην πολύκροτη ήδη συνέντευξή του παρατηρείται κάτι σπάνιο για χώρα του δυτικού κόσμου. Ένας επιχειρηματίας παίρνει σαφή θέση υπέρ μιας κυβέρνησης κι ενός Πρωθυπουργού και, ταυτόχρονα, καταφέρεται εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της.
  Αν ο κ. Σαββίδης υπερασπιζόταν μόνο την τροπολογία, η οποία του χάρισε σχεδόν 40 εκατομμύρια ευρώ, δεν θα υπήρχε ιδιαίτερο πρόβλημα. Αν έλεγε ότι στο παρελθόν και άλλες κυβερνήσεις έκαναν παρόμοιες ρυθμίσεις, δεν θα είχε πολύ άδικο. Πράγματι αυτό συνέβη. Επίσης, έχει δίκιο όταν λέει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά τον παρότρυνε να αγοράσει από τότε την ΣΕΚΑΠ.

  Όμως, ο κ. Σαββίδης δεν έμεινε σ’ αυτά. Εκανε δηλώσεις δίκην πολιτικού και σαφώς υπερέβη τα εσκαμμένα:

  Πρώτον, δεν αρκέστηκε στον εγκωμιασμό («ήμουν έτοιμος να τον χειροκροτήσω») της στάσης και πράξης του Πρωθυπουργού στο θέμα που τον ενδιαφέρει (τροπολογία). Προέβη σε μια σύγκριση», η οποία δεν περιποιεί καμιά τιμή στον Αλέξη Τσίπρα. Μπορεί ο Σαββίδης να έχει μεγαλώσει, πολιτικά και επιχειρηματικά, με αυταρχικά καθεστώτα, αλλά θα έπρεπε να συνυπολογίζει ότι η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρώπης. Και η οποιαδήποτε συσχέτιση του Πρωθυπουργού της με έναν, τουλάχιστον αμφιλεγόμενο ως προς τη χρήση μεθόδων διακυβέρνησης, ηγέτη αυταρχικού καθεστώτος (Πούτιν) είναι ανοίκεια.

  Δεύτερον, ο κ. Σαββίδης δεν αρκέστηκε σε(πολιτική, πάντως) επίθεση στον αρχηγό της αντιπολίτευσης(«ο κύριος αυτός είπε πράγματα που ούτε καν αστεία δεν μπορώ να χαρακτηρίσω»), τον οποίο απειλεί και με προσφυγές στα δικαστήρια. Επιχειρεί να ενσπείρει καινά δαιμόνια στο κόμμα της ΝΔ δια της μεθόδου του εγκωμιασμού του πρώην Πρωθυπουργού και αρχηγού της(«έχω υπέροχη σχέση με τον Καραμανλή»).

  Τρίτον, αφήνει να αιωρείται (εν είδει απειλής;) ότι ενδέχεται να εισβάλει ο ίδιος απευθείας στην πολιτική («αν εγώ δώσω συνέντευξη στα ελληνικά, αυτή θα είναι η έναρξη της πολιτικής μου καριέρας στην Ελλάδα»). Κάτι σαν τον Μπερλουσκόνι.
  Τέταρτο (και τελευταίο, αλλά όχι έσχατο), ο κ. Σαββίδης επιβεβαιώνει απολύτως τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι η σύμπλευσή του με την κυβέρνηση Τσίπρα –Καμμένου αποσκοπεί και στην εξαγορά παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης: συγκρότημα Πήγασος του Μπόμπολα, κανάλι Μέγκα, εφημερίδες Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

  Εν κατακλείδι: Μπορεί οι δύο προηγούμενες απόπειρες δημιουργίας της «αριστερής» διαπλοκής (Ψυχάρης, Καλογρίτσας) να μην ολοκληρώθηκαν. Όμως, η εκκολαπτόμενη τρίτη (Σαββίδης) μπορεί να είναι η φαρμακερή. Μόνον έτσι μπορεί να εξηγηθεί το «όνειρο» ενός παλιού ολιγάρχη (εκ Ρωσίας ορμωμένου) και νυν Βορειοελλαδάρχη(επί του παρόντος) να δει τον Τσίπρα κάτι σαν τον Πούτιν…

  Εντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης για τη συνέντευξη Σαββίδη
  http://www.protagon.gr/epikairotita/vomves-savvidi-poutin-o-tsipras-o-mitsotakis-den-tha-ginei-prwthypourgos-44341402730

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κατ’αρχήν μια σοβαρή ανάλυση που βάζει κάποια πράγματα στη θέση τους

  http://www.kathimerini.gr/757311/opinion/epikairothta/politikh/amesh-analysh-poioi-einai-oi-nazi-sthn-oykrania
  ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
  Αμεση ανάλυση: Ποιοί είναι οι ναζί στην Ουκρανία;

  08.03.2014

  Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα -από blogs και (δυστυχώς) καθιερωμένα ΜΜΕ- οι Ναζί κυριαρχούσαν στις διαδηλώσεις της Πλατείας Μέιντεν του Κιέβου και άλλων πόλεων της Ουκρανίας. «Οι φασίστες απέκτησαν την κυριαρχία των δρόμων», μας έλεγαν, και μάλιστα σύμφωνα με διάφορους από τον ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσαν να βγάλουν και πρωθυπουργό (πρβλ. left.gr και Δημήτρης Παπαδημούλης) αφού ανέτρεψαν τον «δημοκρατικά εκλεγμένο» πρόεδρο Γιακούκοβιτς.

  Τελικά το καρέ ενός βίντεο που προωθούσε η ρωσική προπαγάνδα δεν έλεγε όλη την αλήθεια. Αν δει κάποιος ολόκληρο το βίντεο (εδώ στο στο 0:11) θα διαπιστώσει ότι ο Ουκρανός πρωθυπουργός απλώς χαιρετούσε (και όχι ναζιστικά) του συγκεντρωμένους.

  Η αλήθεια είναι ότι στην Πλατεία της Ουκρανικής Αγανάκτησης υπήρξαν πολλές βιαιότητες, εκατέρωθεν. Επιθέσεις όμως κατά δημοσιογράφων δεν υπήρξαν, παρά το γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς μετέδιδαν ειδήσεις και φωτογραφίες από μέλη νεοφασιστικών οργανώσεων. Οι ακροδεξιοί της Ουκρανίας προφανώς μετείχαν στις διαδηλώσεις και πιθανότατα να ήταν οι πιο βίαιοι απ’ όλους τους υπόλοιπους διαμαρτυρόμενους.

  Έπρεπε να έρθουν οι «απελευθερωτές» χωρίς διακριτικά του Πούτιν για να δούμε εγκληματικές επιθέσεις σαν αυτή που έγινε στον ανταποκριτή της «Καθημερινής» κ. Κώστα Ονισένκο. Πρβλ. εδώ.
  Δεν είναι το πρώτο συμβάν. Υπάρχει και ο ξυλοδραμός μετά ληστείας του Βούλγαρου δημοσιογράφου• με γρονθοκοπήματα, κλωτσιές και ένα πιστόλι στον κρόταφο: Το βίντεο εδώ.

  Το πρώτο ερώτημα που εγείρεται είναι: ποιοι ακριβώς είναι οι Ναζί στην Ουκρανία; Το δεύτερο ερώτημα είναι: τι προσπαθούν να κρύψουν οι «απελευθερωτές» του Πούτιν από τα δυτικά και ανατολικά Μέσα Ενημέρωσης; Δεν είναι περήφανοι για τα έργα τους;
  Εκτός αν αυτοί οι φασίστες χωρίς διακριτικά δεν είναι του Πούτιν, οπότε ο Ουκρανικός στρατός μπορεί να τους μαζέψει χωρίς να φοβάται αντίποινα από την μεγάλη και απειλητική Ρωσία. Κι αυτό διότι οι καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας δεν προστάτευσαν ούτε τους ακτιβιστές, ούτε συναδέλφους σαν τον Κώστα…
  _____________________________________

  Aπό την παράνοια της σημερινής αυταρχικής και μαφιόζικης Ρωσίας του Πούτιν, της εθνικής τσαρικής Εκκλησίας και των ολιγαρχών.
  Ορθόδοξοι νοσταλγοί του Στάλιν και του σταλινισμού:
  Εικόνες του «Αγίου» Στάλιν
  http://euromaidanpress.com/2015/06/01/moscows-top-five-myths-fakes-and-stupidities-about-ukraine-this-week/
  2015/06/01
  Moscow’s Top Five Myths, fakes and stupidities about Ukraine this week
  PAUL A. GOBLE
  …………………………

  The Stalin icon was used by Russian Orthodox Hieromonk Afinogen of the St. Afon Abbey for memorial service for Soviet WWII fighters and to give out Prokhorov literary awards to writers belonging to the state-run Russian Writers’ Union. Here with representatives of Russian army veterans and youth military organization. (Image: zavtra.ru)

  Ο ισχυρός μητροπολίτης Ιωάννης του Μπέλγκοροντ (Belgorod)
  Παρακάτω τον βλέπουμε να ανακοινώνει (φέτος στις 30.3) το θαύμα της μυροβλησίας της εικόνας της σταλινικής αγίας Ματρώνας της Μόσχας της τυφλής

  http://choratouaxoritou.gr/?p=48730
  Η Αγία Ματρώνα συμβουλεύει τον Στάλιν στην κρισιμότερη στιγμή του πολέμου

  ……………………………

  http://www.pravoslavie.ru/english/102396.htm
  ICONS OF ST. MATRONA OF MOSCOW STREAM MYRRH IN BELGOROD

  Moscow, April 3, 2017


  Metropolitan John addressed the faithful of the Church of St. Matrona on March 30, declaring that the phenomena had been established as a miracle, as a sign of God’s goodwill, and the mercy and favor of St. Matrona for the church.
  ………………………
  _______________________________

  Η εικόνα του ‘Αγίου’ Στάλιν


  2 November 2012

  Ο μητροπολίτης Ιωάννης του Μπέλγκοροντ επισκέπτεται την Εκκλησία που ευλόγησε τους φονιάδες των 8.000 άμαχων και των αγοριών της Σρεμπρένιτσα.
  Επίσκεψη στον πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίο (2/ 11/ 2012)

  Δεξιά και ο κατηγορούμενος ως παιδεραστής (σε βάρος 5 αγοριών) μητροπολίτης Βρανίων Παχώμιος, συχνός επίσημος προσκεκλημένος της ελληνικής Μητρόπολης του Βώλου (Δημητριάδος)

  Για τον εθνικιστή και καλυμμένο από την Εκκλησία παιδεραστή άγιο Παχώμιο
  https://cpj.org/2003/03/editor-threatened-for-reporting-on-allegations-aga.php
  LETTERS | SERBIA
  Editor threatened for reporting on allegations against bishop

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/2964793.stm

  A bishop of the Serbian Orthodox Church has been charged with the sexually molesting five teenage boys.


  Σελ 59
  Religious and Sexual Nationalisms in Central and Eastern Europe: Gods, Gays and Governments
  BRILL, 19 Ιουν 2015 – 196 σελίδες

  Religious and Sexual Nationalisms in Central and Eastern Europe: Gods, Gays, and Governments presents case studies from some ten countries that serve to explore the ways in which religion, nationalism, and (homo)sexuality intersect in public discourse.

  https://books.google.gr/books?id=v_TjCQAAQBAJ&pg=PA59&lpg=PA59&dq=pahomije+vranje+pedophilia&source=bl&ots=Zkgwx8j5Gh&sig=tw3P5RxMEogKFm8CkKldHDd-ke8&hl=el&sa=X&ved=0ahUKEwjv3PTk99LTAhXCWhQKHWCeCacQ6AEIITAA#v=onepage&q=pahomije%20vranje%20pedophilia&f=false
  ______________________
  Η σερβική Εκκλησία κατηγορείται για κάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης (από τον άγιο Παχώμιο των Βρανίων):
  «Μια ισχυρή συμμαχία Ορθόδοξου κλήρου, υψηλών δικαστικών και πολιτικών, ίσως πέτυχε να προστατεύσει κληρικούς που βίασαν παιδιά από τη Δικαιοσύνη».

  http://www.b92.net/eng/insight/opinions.php?nav_id=70774
  Αν όμως ο πατήρ Άρσιτς πίστευε ότι η εκκλησία ενδιαφερόταν σοβαρά να διερευνήσει τους ισχυρισμούς των κληρικών πως κακοποιούνται παιδιά, απογοητεύτηκε πολύ

  Όταν ο ίδιος, και δυο διάκονοι με ένα από τα φερόμενα ως θύματα του Παχώμιου συναντήθηκαν με τον πατριάρχη Ειρηναίο στη Νις, ο πατήρ Άρσιτς συνειδητοποίησε σύντομα ότι είχαν κληθεί να ακούσουν μια διέλεξη αντί να ακουστούν.

  Ο πατριάρχης Ειρηναίος ήταν θυμωμένος με τον Άρσιτς – και τους τρεις έφηβους – επειδή είχαν συζητήσει προηγουμένως τους ισχυρισμούς τους με τα τοπικά ΜΜΕ.

  http://www.b92.net/eng/insight/opinions.php?nav_id=70774
  Serb Church accused of sex abuse cover-up

  «A powerful alliance of Orthodox clergy, judicial officials and politicians may have succeeded in shielding clerical child abusers from justice.»
  IVAN ANGELOVSKI SOURCE: MONDAY, NOVEMBER 8, 2010 | 14:07
  Fr Arsić says the church commission was formed in early 2003 to examine accusations against Bishop Pahomije, who was then – and still is – head of the Vranje diocese.
  ……………..

  But if Fr Arsić thought the church was serious about investigating allegations of clerics abusing children, he was in for a big disappointment.

  When he, two church deacons and one of Pahomije’s alleged victims met the now Patriarch Irinej in Niš, Fr Arsić soon realised they had been summoned to receive a lecture, rather than be heard.

  Patriarch Irinej was angry with Fr Arsić – and the three teenagers – because they had previous discussed the allegations with the local media.
  _______________
  https://roides.wordpress.com/2013/04/23/23apr13/
  Σερβία: Επίσκοποι εθνικιστές, παιδόφιλοι και ομοφοβικοί ομοφυλόφιλοι

  __________________

  Ξεδιαντροπιά
  https://roides.wordpress.com/2010/01/31/31jan10/

  Τρεις Ιεράρχαι εις λιτανείαν (του Βώλου) – [2]
  31/01/2010

  Ο τρίτος της Σύναξης του Βώλου που συκοφαντήθηκε βαρύτερα όλων είναι ο Σέρβος πατριώτης Πανιερότατος Βρανίων Παχώμιος, ο οποίος έχει υποδεχθεί τον εκπρόσωπο της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», όπως την αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της σερβικής Εκκλησίας.

  http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-serbias/5586-onomastiria-episkopou-branion-paxomiou-foto
  Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2016

  Ονομαστήρια Επισκόπου Βρανίων Παχωμίου (ΦΩΤΟ)


  Με λαμπρότητα εορτάστηκε το Σάββατο, 2 Ιανουαρίου ο Πολιούχος στα Βράνια της Σερβίας, Άγιος Ιγνάτιος Αντιοχείας με το παλαιό εορτολόγιο.

  Την ημέρα αυτή άγει και τα ονομαστήριά του, ο επιχώριος Επίσκοπος Βρανίων κ. Παχώμιος.

  Το απόγευμα της προτεραίας τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, όπου χοροστάτησε ο Επίσκοπος Φρανκφούρτης και πάσης Γερμανίας κ.Σέργιος, πλαισιούμενος από τους Επισκόπους Κρουσέβου κ.Δαυίδ, πρώην Μιλεσέβου κ.Φιλάρετο, Έγγρας κ.Ιερώνυμο, βοηθό επίσκοπο του Πατριάρχη κ.Ειρηναίου και τον οικείο Ιεράρχη Βράνιας κ.Παχώμιο.

 3. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.lifo.gr/articles/titivismata_blogs/143094
  Ιβάν ο Αριστερός. Από τον aNameToCome Ο αγώνας κατά της διαπλοκής συνεχίζεται αν και χάνουμε 5-0 και έχουμε μείνει με 153 παίχτες


  «Κρίμα είναι να πληρώνουν οι καπιταλιστές πρόστιμα, τους λυπάται η ψυχούλα μου»

  Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει την επιρροή που έχει το ποδόσφαιρο στις μάζες. Ένας από τους τρόπους για να δημιουργήσεις νέα πλέγματα νομής της εξουσίας είναι να επιβάλεις το δικό σου ποδοσφαιρικό κατεστημένο. Έτσι στο όνομα της «εξυγίανσης» η πιάτσα έχει βουίξει ότι προωθείται η αλλαγή του αφεντικού του παρασκηνίου, από την ομάδα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, του Πειραιά, σε αυτή του δεύτερου μεγαλύτερου λιμανιού, της Θεσσαλονίκης. Άλλωστε στην αγορά του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) – η οποία δεν θα γινόταν ποτέ υποτίθεται – συμμετέχει ο κ. Σαββίδης.

  http://www.lifo.gr/articles/mikropragmata/143206
  7 λόγοι που ο Τσίπρας είναι ΙΔΙΟΣ ο Πούτιν

  Με το άνευ προηγουμένου γλείψιμό του, ο Ιβάν Σαββίδης συνέκρινε τους δύο. Το γέλιο ξεκινάει εδώ >>>


  Μόνο μη μιλήσει κανείς για διαπλοκή παρακαλώ!

  Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ

  Ο Ιβάν Σαββίδης, προς έκπληξη κανενός, διαφήμισε/έγλειψε άνευ προηγουμένου τον Πρωθυπουργό (αφότου η κυβέρνηση πέρασε τροπολογία χαριζοντάς του τα χρέη από το γνωστό πρόστιμο λαθρεμπορίας, για το οποίο ο ίδιος είπε πως γνώριζε ότι υπήρχε «αντιδικία» πριν αγοράσει την εταιρία) και συμβούλεψε το λαό:

  «Θα ήθελα μονάχα να πω με μια λέξη: Να κρατηθείτε από τον Τσίπρα. Είναι η προϋπόθεση επιτυχίας του μέλλοντος. Της επόμενης ημέρας. Αυτός έχει τη μικρότερη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. Μικρότερη ευθύνη έχει αυτός. Εγώ θα έλεγα δεν έχει μάλιστα καμία ευθύνη.»

  Μπορεί εγώ να θεωρώ τον Πούτιν έναν αντιδημοκράτη ρατσιστή και τραμπούκο, όμως ο κ. Σαββίδης που είναι φίλος του τον θεωρεί παράδειγμα προς μίμηση και τον συγκρίνει με τον Αλέξη Τσίπρα: Στην ερώτηση αν θα ψήφιζε τον Τσίπρα, και χωρίς προφανώς να έχει παίξει κανένα ρόλο το ότι ο Τσίπρας του χάρισε 38 εκατομμύρια ευρώ, απάντησε χωρίς δισταγμό: «Αν θα ψήφιζα τον Τσίπρα; Σήμερα ναι. 100%. Όταν την Παρασκευή είδα την ομιλία του, αισθάνθηκα αυτό ακριβώς που είχα αισθανθεί το 2000 όταν άκουσα τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Εγώ θέλω έναν τέτοιο πρόεδρο. Όταν άκουγα τον κ. Τσίπρα ήμουν έτοιμος να χειροκροτήσω…»

  http://www.lifo.gr/articles/mikropragmata/143206

  *Και σε άλλους θυμίζει ο Τσίπρας τον Πούτιν..

  ?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.lifo.gr%2Farticles%2Fmikropragmata%2F143206

 4. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.protagon.gr/epikairotita/44341403027-44341403027

  Γιατί τελικά ο Τσίπρας καθυστέρησε τόσο τη διαπραγμάτευση;

  Tο περασμένο φθινόπωρο ο κ. Τσίπρας είχε την επιλογή να κλείσει την αξιολόγηση συμφωνώντας μόνο στις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και στα περιορισμένα δημοσιονομικά μέτρα για το 2018 που έχουν συνολική επιβάρυνση μέσω της κατάργησης των φοροαπαλλαγών στα ιατρικά έξοδα, την έκπτωση της προκαταβολής φόρου 1,5% των μισθωτών και συνταξιούχων και τον περιορισμό των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

  Τα μέτρα αυτά υπολογίζονται σε 480 εκατομμύρια ευρώ και φαντάζουν… ψίχουλα μπροστά στο πακέτο των περικοπών στις συντάξεις και των φόρων που θα φέρει η μείωση του αφορολόγητου ορίου και τα οποία ανέρχονται σε 3,6 δισ. ευρώ για τη διετία 2019 -2020.

 5. Ο/Η Kάσυ Διάρη λέει:

  Night Wolves: Putin’s Hairy Biker Gang


  As a dental surgeon and biker in the late Eighties (left) and attending services at the Christ The Saviour Cathedral in Moscow (right). “I’m doing exactly what God saved me for,” he says.

 6. Ο/Η Kάσυ Διάρη λέει:

  http://tvxs.gr/news/ellada/financial-times-sxeseis-kotzia-me-roso-akrodeksio-%E2%80%93-diapseydei-ypeks
  Financial Times: Σχέσεις Κοτζιά με Ρώσο ακροδεξιό – Διαψεύδει το ΥΠΕΞ

  http://www.protothema.gr/politics/article/450091/strofi-180-moiron-apo-kotzia-paradehetai-tin-prosklisi-ston-roso-fasista-dougin/
  Συνέντευξη στο Spiegel
  «Στροφή 180 μοιρών» από Κοτζιά: Παραδέχεται την πρόσκληση στον Ρώσο εθνικιστή Ντούγκιν
  09/02/2015

  Financial Times: Alarm bells ring over Syriza’s Russian links

  By Financial Times. Published Jan. 28, 2015

  http://www.antinews.gr/action.read/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%9F-%CE%A4%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%82/2.94437

  29/06/2014 06:54 53 ΣΧΟΛΙΑ
  Ο Τσίπρας και ο Μαρκεζίνης

  Μαθαίνω ότι τακτική επικοινωνία έχει ο σερ Βασίλης Μαρκεζίνης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα…Ο νεαρός που θέλει να γίνει πρωθυπουργός έχει ρίξει γέφυρες στον Μαρκεζίνη, τον οποίο θεωρεί «σοφό» και «γκουρού» επί διεθνών και διπλωματικών θεμάτων

  goo.gl/cBChC9
  Aποκάλυψη: Ο Βασίλης Μαρκεζίνης είναι πίσω από το ταξίδι Τσίπρα στη Μόσχα

  http://www.triklopodia.gr/%CE%B4-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B9%CF%83%CE%BF%CF%81/

  Δ.Κωνσταντακόπουλος: Παγκόσμια «ισορροπία» πυρηνικού τρόμου
  19 Απριλίου 2017 11:14

  Το μικρό κάδρο των εξελίξεων στη Τουρκία που συνιστούν πολιτικά ήττα για τον Ερντογάν και…
  Διαβάστε περισσότερα

 7. Ο/Η Εκδοτικά και Ολυμπιακά καρφώματα λέει:

  Υπέροχη Αριστερά-1

  http://www.tovima.gr/media/article/?aid=814136
  TO BHMA
  Ιβάν Σαββίδης: Ο τσιγαράς από το Ροστόφ που επιθυμεί τώρα και κανάλι

  Ενας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην Ελλάδα της κρίσης ή το μάτι και το αφτί του Πούτιν;
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2016

  Από εργάτης διευθυντής

  Καθόλου άσχημα για ένα παιδί από οικογένεια εργατών ελληνικής καταγωγής από τον Πόντο που γεννήθηκε τα 1959 στο χωριό Σάντα της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας της Γεωργίας. Η οικογένεια του μικρού Ιβάν μετακόμισε στο Ροστόφ του Ντον όταν ο τελευταίος ήταν στο δημοτικό. «Μάμα Οντέσα, πάπα Ροστόφ» έλεγαν παλιά στη Σοβιετική Ενωση αναφερόμενοι στη μαφία, υποστηρίζοντας ότι μαμά της μαφίας είναι η Οδησσός και πατέρας το Ροστόφ!

  Το Κιλκίς και το σαράβαλο

  Ο κ. Ιβάν Σαββίδης το 1990, πριν αναλάβει τον έλεγχο της Donskoy Tabak είχε επισκεφτεί την Ελλάδα και ειδικότερα το Κιλκίς όπου στο χωριό Μεγάλη Βρύση ζούσε η αδελφή του με την οικογένεια του άντρα της. Σύμφωνα με αξιόπιστες μαρτυρίες ο σημερινός επιχειρηματίας κυκλοφορούσε με ένα σαράβαλο και 100 δραχμές στην τσέπη αναζητώντας την τύχη του. Ευτυχώς για εκείνον, δεν τα κατάφερε και επέστρεψε στο Ροστόφ και στην καπνοβιομηχανία, η οποία δύο χρόνια μετά μαζί με την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης, κατέρρευσε και αυτή περιμένοντας τον ιδιώτη που θα την οδηγούσε στη νέα εποχή. Συγγενείς του κ. Σαββίδη κατοικούν και στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης.

  Ποδοσφαιρικά μαχαιρώματα
  http://www.gavros.gr/blog/arthrografia/iban-rikse-mia-matia-sto-rumafia-com
  Κυριακή, 03 Απριλίου 2016 – 00:33

  Ιβάν ρίξε μια ματιά στο rumafia.com…


  Βαρεθήκαμε να ακούμε απο τον Ιβάν Σαββίδη κυρήγματα ηθικής! Λες και έρχεται ο Σαββίδης και οι πρακτικές τους απο την πάλλευκη Ανταρκτική! Και όχι απο τη Ρωσία των ολιγαρχών που μετά την προδοσία της Περεστρόικα και της Γκλάντσνοστ κόπηκε σε κομματάκια ο Εθνικός Πλούτος και μοιράστηκε σε ολίγους.

  http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/150721/mpoympoyki-iban-sabbidis-part-1

  ΤΟ »ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ» ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ PART 1
  Γράφτηκε απο savvas gridlock στις 10:57 | 21-07-2015

  Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές στο παρελθόν, τους επιχειρηματίες που βάζουν λεφτά από την τσέπη τους σε άλλες, ανταγωνιστικές του Ολυμπιακού ομάδες, τους σεβόμαστε και δεν ασχολούμαστε με το »ποιόν» τους, αρκεί να μην θίγουν τον Ολυμπιακό. Ο Ρωσοπόντιος Ιβάν Σαββίδης έχει βάλει αρκετά χρήματα από την περιουσία του στον ΠΑΟΚ κι εδώ κι έναν χρόνο περίπου είχε σταματήσει τις δηλώσεις εις βάρος του Θρύλου. Χθες όμως τις ξανάρχισε. Έδωσε μια πρώτη απάντηση ο dono, αλλά σήμερα θα ανοίξουμε για τα καλά το φάκελο του Σαββίδη.

 8. Ο/Η Mimi metallurgico λέει:

  Υπέροχη Αριστερά-2

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-3

   (σημ.Λασκ.: για όσους αγνοούν την κλασσική σκηνή:)

   http://www.athensvoice.gr/politiki/lepen-ayto-komma-stin-ellada-einai-pio-konta-sto

   Λεπέν: Αυτό το κόμμα στην Ελλάδα είναι πιο κοντά στο Εθνικό Μέτωπο
   Τι είπε σε συνέντευξή της σε ελληνικό κανάλι

   03.05.2017 – 16:33

   Όταν ρωτήθηκε πιο ελληνικό κόμμα θα μπορούσε να συμμετέχει σε αυτό τον συνδυασμό ευρωσκεπτιστικών κομμάτων είπε: «Έχω την αίσθηση ότι πλησιέστεροι σε μας είναι οι Ανεξάρτητοι ¨Ελληνες αλλά αντιλαμβάνομαι ότι έχουν συμμετάσχει σε μια πολιτική ( κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ ) που καθιστά την επιρροή τους περιορισμένη». Παράλληλα τόνισε ότι το Εθνικό Μέτωπο δεν έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή.

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  O Λιτβινένκο, θύμα του αυταρχικού καθεστώτος Πούτιν.
  Αφιερώνεται στους αργόμισθους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που, πέρα από τα υπόλοιπα ευκόλως εννούμενα, δεν ντρέπονται να ακούνε από τον ευσεβή καπνεργάτη του Ροστόφ, να παρομοιάζει τον ευσεβή αρχηγό τους με τον ευσεβή Πούτιν.

  Ο συγγραφέας και πράκτορας Λιτβινένκο, είχε κατηγορήσει τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, ότι έδωσε εντολή για την δολοφονία της δημοσιογράφου, Άννας Πολιτκόφσκαγια

  η οποία πολεμούσε το διεφθαρμένο και απολυταρχικό καθεστώς του Ρώσου Προέδρου και δολοφονήθηκε και ο ίδιος με ραδιενεργό ισότοπο πολώνιου.

 10. Ο/Η Red λέει:

  http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/iban-sabbidis-royblia-mpiznes-kai-koytoxorto

  Ιβάν Σαββίδης: Ρούβλια, μπίζνες και κουτόχορτο

  Αλέξανδρος Ζέρβας

  δε γίνεται να μην «υπενθυμίσει» κανείς την τακτική που ακολούθησε ο ίδιος όταν ανέλαβε τη διοίκηση της ΣΕΚΑΠ τον Αύγουστο του 2013, προχωρώντας σε μαζικές απολύσεις αλλά και μεγάλες μειώσεις μισθών. Δεν είναι επίσης δυνατό να μην ανακαλέσει κανείς στη μνήμη του την αντιπαράθεση που είχε πριν από ένα περίπου χρόνο με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν τους «νουθέτησε» σε έντονο ύφος να προχωρήσουν άμεσα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να περιοριστεί το δικαίωμα στην απεργία. Μακάρι όμως να ήταν αυτό το κύριο πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση.

  Κι αυτό γιατί η προσέγγιση του Ιβάν Σαββίδη φαίνεται να «κοπιάρει» τις χειρότερες πρακτικές που έχουμε συναντήσει στο απώτερο ή και το πρόσφατο παρελθόν. Δεν είναι τυχαίο πως δε διστάζει καθόλου να υποδαυλίσει το οπαδικό μίσος και να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού με επίκεντρο την ποδοσφαιρική αντιπαράθεση, ξεθάβοντας ακόμη και την υποτιθέμενη κόντρα Βορρά-Νότου.

 11. Ο/Η Κάποιος λέει:

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/i-rosia-xrimatodotoyse-ti-lepen-gia-na-proothei-tis-rosikes-theseis

  Η Ρωσία χρηματοδοτούσε τη Λεπέν για να προωθεί τις ρωσικές θέσεις

  http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/i-rosia-piso-apo-tin-epithesi-xaker-kata-toy-makron
  06 Μάιος. 2017
  Η Ρωσία πίσω από την επίθεση χάκερ κατά του Μακρόν;

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.lifo.gr/now/world/144355

  Ρωσία: Καταδικάστηκε ο νεαρός που έπαιζε Pokemon σε εκκλησία

  Κρίθηκε ένοχος για υποκίνηση θρησκευτικού μίσους 11.5.2017

  Ρώσος δικαστής έκρινε σήμερα ότι ένας νεαρός μπλόγκερ, ο οποίος έπαιζε Pokemon Go μέσα σε μια εκκλησία, είναι ένοχος για υποκίνηση θρησκευτικού μίσους, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA. Όπως διευκρινίζει το BBC στην ιστοσελίδα του, ο 22χρονος Ρουσλάν Σοκολόφσκι συνελήφθη το 2016 όταν ανήρτησε ένα βίντεο που έδειχνε τον ίδιο να παίζει Pokemon Go μέσα σε μια ορθόδοξη εκκλησία της περιοχής του, η οποία είχε χτιστεί προς τιμήν του τσάρου Νικόλαου ΙΙ και της οικογένειάς του. Το δικαστήριο του Εκατερίνμπουργκ στα Ουράλια Όρη αναμένεται να ανακοινώσει την καταδικαστική ποινή εις βάρος του.

  Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 14. Ο/Η Κεντροδεξιός λέει:

  http://www.antinews.gr/action.read/ellada/sunexizoun-na-mas-pnigoun-ta-ntoumania-ton-tsigaradikon/4.116620

  18/06/2017 20:04

  Συνεχίζουν να μας… πνίγουν τα ντουμάνια των «τσιγαράδικων»

  Είναι η ΝΔ στην κυβέρνηση και κάποιος επιχειρηματίας «τσιγαράς» που συνδέεται πολλαπλώς μαζί της, «φωτογραφίζεται» ως λαθρέμπορος. Τι θα είχε γίνει; Θα είχαν ή όχι γκρεμιστεί και τα τσιμέντα της πλατείας Συντάγματος;

  Θα έγραφαν όλες οι εφημερίδες για το μέγα σκάνδαλο; Θα έβρισκαν φωτογραφίες ή όχι ακόμη και από την παιδική ηλικία του επιχειρηματία ή του αρχηγού της ΝΔ; Θα ανακάλυπταν νέες πτυχές της υπόθεσης και θα έκαναν τηλεδικαστήρια κάθε μέρα;

  Τι έχει γίνει άραγε μέχρι σήμερα μετά και τις αποκαλύψεις όχι για ένα αλλά για δύο πλοία γεμάτα με τσιγάρα που υπάρχει έστω και μια μικρή υπόνοια ότι είναι λαθραία;

  Επί επτά μήνες ένα πλοίο γεμάτο με πακέτα που θα ντουμάνιαζαν όλη την Ευρώπη, βρίσκεται ακινητοποιημένο στα Χανιά, και δεν υπάρχει η παραμικρή παρέμβαση των δικαστικών αρχών. Έπρεπε να αποκαλυφθεί από δημοσιεύματα για να ξεκινήσει η έρευνα;

  Τι έκαναν οι αστυνομικοί και οι δικαστικοί επί επτά μήνες; Η κυβέρνηση πώς αντιμετώπιζε το θέμα;

  Αν στην υπόθεση των δύο πλοίων με τα τσιγάρα εμπλέκεται και η ΣΕΚΑΠ του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη τότε έχουμε να κάνουμε με ένα καραμπινάτο πολιτικό σκάνδαλο το οποίο δεν μπορεί να ξεπλυθεί με τις αστειότητες που εκστόμισε ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής. Πώς ξέρει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα κι ότι όλα ήταν νόμιμα; Προκαταλαμβάνει τις δικαστικές αρχές και την έρευνα που διεξάγεται;

  Και για να έχουμε και καλό ερώτημα. Τους επτά αυτούς μήνες που ο Σαββίδης αγόραζε το Mega, έπαιρνε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, διεκδικούσε άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, χτύπαγε τον ΔΟΛ, έβριζε τον Μητσοτάκη και επαινούσε τον Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον ως Πούτιν της Ελλάδας, τα τσιγαράδικα πήγαιναν κι έρχονταν στη Μεσόγειο και μπορεί να είχαν και πακέτα της ΣΕΚΑΠ μέσα;

  Πρέπει να απαντηθούν το ταχύτερο ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα:

  – Τα τσιγαράδικα από τη Ρωσία είχαν ή όχι σχέση με την εταιρεία της Ξάνθης συμφερόντων του Ιβάν του τρομερού;

  – Αν όντως έχει γίνει νόμιμη πώληση προϊόντων της ΣΕΚΑΠ σε άγνωστο αγοραστή από το Μαυροβούνιο υπάρχουν παραστατικά, υπάρχουν λεφτά και λογαριασμοί που κατατέθηκαν;

  – Το Λιμενικό Σώμα, οι αστυνομικοί και οι εισαγγελείς ερευνούσαν, έστω και κρυφά, την υπόθεση με το πλοίο στην Κρήτη; Και πόσο τυχαίο είναι και το δεύτερο τσιγαράδικο με την ίδια πάνω – κάτω διαδρομή;

  – Ήξερε η κυβέρνηση για το πλοίο αυτό και για τις υπόνοιες περί εμπλοκής της ΣΕΚΑΠ; Κι αν ήξερε γιατί επέτρεψε στον Σαββίδη να το παίζει κυρίαρχος παντού και να βρίζει όποιον δεν συμπαθεί;

  – Και κάτι τελευταίο για όλους εκείνους τους ανόητους , και μέσα στη ΝΔ, που έβριζαν την ηγεσία της γιατί σήκωσε το θέμα με το πρόστιμο που χάρισε η κυβέρνηση στον Σαββίδη για την ΣΕΚΑΠ. Τι έχουν τώρα να πουν, μετά τις νέες εξελίξεις; Διότι αν υπήρχαν πλοία – φαντάσματα με λαθραία τσιγάρα, υπήρξε αμέλεια των αρχών ως προς την έρευνα και ταυτόχρονα χαρίζονταν πρόστιμα στον Σαββίδη, τότε πρόκειται για μείζον σκάνδαλο που μπορεί να τινάξει στον αέρα την κυβέρνηση του… ηθικού πλεονεκτήματος. Αλλά και όλους εκείνους που κολάκευαν τον ομογενή επιχειρηματία ή ήθελαν να φτιάξουν μέχρι και «ρωσικό κόμμα» για να διαλύσουν τη ΝΔ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.