Ποδόσφαιρο, θρησκεία, μαύρο χρήμα και καπνός, για το σοφό λαό

[Η κυβερνώσα Αριστερά της Ανατολικής Σικελίας πέταξε και το φύλλο συκής]

To ‘Aλ’ βγαίνει από το Αλεκσέι;

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Υπάρχει ένα σχετικά άγνωστο κρατίδιο-νησάκι, οι γεωγράφοι το λένε Ανατολική Σικελία, είναι όμως πιο γνωστό σαν «Σικελία της Ευρασίας» ή Σικανιστάν, πνιγμένο στην ομίχλη της μεγάλης μογγολικής λίμνης  Ουβς Νούουρ, κάπου στην αχανή στέπα κοντά στα σύνορα με την Μπουργιατία. Έχει πρωτεύουσα την Παλερμαθηνούλ και το αποίκησαν το 69 π.Χ. τυχοδιώκτες από τη Μεγάλη Ελλάδα της Ιταλίας, αφού πρώτα πέρασαν από τις Συμπληγάδες πέτρες του Οδυσσέα (αναφέρονται από την «Αλεξίου του Θεσπρωτέως Ομηρική Γεωγραφία», εκδ. Αυγή-2017). Οι κάτοικοι είναι ένα μίγμα Ελλήνων, Λατίνων Ρως και Μογγόλων, αλλά το αθάνατο ελληνικό DNA έχει υπερισχύσει και αυτό το βλέπεις τόσο στη λεβεντιά και στην εντιμότητα των ανθρώπων όσο και στη γλώσσα, όπου επικρατούν τα ελληνικά, ανάμικτα με λατινικά, ρωσικά και ελάχιστα μογγολικά στοιχεία. Θα το δούμε παρακάτω και στην πολιτική επικαιρότητα του νησιού, που λες και μιλάμε για βίους παράλληλους με την πρώτη πατρίδα, σαν να συνδέεται το νησί της ομίχλης μαζί της με ένα «ευλογημένο» (που θα έλεγε και ο Μέγας Σταυροφόρος του Παναγίου Τάφου, πρωθυπουργός της) νήμα. Η θρησκεία είναι επίσημα κρατική (στα έξοδα) και ταυτόχρονα ιδιωτική (στα έσοδα) επιχείρηση, με την  νομική μορφή της Α.Α.Α.Ε (καθεστώς: Ανεξέλεγκτη-Αφορολόγητη-Αναίσχυντη Εταιρεία) και ονομάζεται Μεγάλη Μογγολορθόδοξη Ρωμέικη Εκκλησία της Ανατολής, με Προκαθήμενο τον Μεγάλο Πρωτόπαπα της Αγίας Παλερμαθηνούλ, Ιεροχάν Λιάπ τον 69ο τον Ελεήμονα.  Η συνεχής ομίχλη την έχει κάνει απρόσιτη στους τουρίστες και έχει διαμορφώσει στον πληθυσμό της την ευγενική συνήθεια της δημιουργικής ασάφειας, που σπάει τα νεύρα των συμπλεγματικών και ζηλόφθονων Δυτικών.

Δεν πάει καιρός, που ο αρχηγός της χαρούμενης παρέας που κυβερνά την ευλογημένη Νήσο εμφανίστηκε στο Κοινοβούλιο. Ο αντίπαλός του τον κατηγόρησε ανοιχτά για τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο, χωρίς όμως να βρει το θάρρος να αναφέρει ονοματεπώνυμα, κατά την πάγια τακτική των Σικανών πολιτικών να μιλούν με δημιουργική ασάφεια, η οποία αφήνει ανοιχτή την πόρτα για νέες λυκοσυμμαχίες με αυτούς που κάποτε κατηγορούσαν αόριστα, κλπ κλπ. Και βέβαια ακολουθήθηκε και εδώ από την αντιπολίτευση η εύκολη πολιτική των συνθημάτων και των εντυπώσεων  και όχι η δύσκολη αναλυτική και δεσμευτική τοποθέτηση στην ουσία του θέματος, που δεν είναι τόσο απλή. Το επίδικο όνομα τελικά αποκαλύφθηκε από τον προσκυνητή (στα τέσσερα) Παν (από τον αρχαίο θεό Πάνα, απόγονο Σαλαμινομάχων) Κάμενεφ, έναν ευφυέστατο ακροδεξιό συνέταιρο του πρωθυπουργού Λεξ Τσογλάν και έτσι πέρασε στον Τύπο, όπου οι αντιπάλων συμφερόντων εκδότες και καναλάρχες βρήκαν την ευκαιρία να αποκαλύψουν σημαντικά στοιχεία, που δεν ειπώθηκαν στη Βουλή.  Έτσι επισημάνθηκε το γεγονός, ότι το σβήσιμο των χρεών, που τελικά έγινε, δεν συμπεριλαμβανόταν στην προκήρυξη του διαγωνισμού με έπαθλο κάποια μικρή και τίμια κρατική επιχείρηση καπνών που έκανε λαθρεμπόριο με αγνούς σκοπούς. Αυτό το κρίσιμο στοιχείο δεν μπορούσαν να το μαντέψουν όσοι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες δεν επικοινωνούσαν με κάποιον Άγιο, από τους πολλούς που θαυματουργούν μέσα στην ομίχλη της λίμνης. Όμως ένας ευλαβικός πρώην καπνεργάτης το γνώριζε, από όραμα του μοναχού Πορφύριου της Mala Casa, που του παρουσιάστηκε στον ύπνο του καπνίζοντας ένα μικρό πούρο και κρατώντας το βιβλίο των Προφητικών του Απάντων, από αφιέρωμα της εφημερίδας «δεινοκρατία», όπου έγραφε πρωτοσέλιδα: «η ΣΕΚΑΠ (Σικελική Ελληνική Κομπίνα Αγίας Προκοπής) είναι δική σου!». Έτσι κέρδισε την κούρσα με την πίστη του και με τον τίμιο παρά του, έχοντας πλουτίσει από καιρό με τον ιδρώτα του, χάρις στη θεία εύνοια στη Βολγοουραλία, όπου ακόμη και σεβάσμιοι πατριάρχες της Εκκλησίας ασχολούνται με δουλειές του υποκόσμου, για να βοηθήσουν τους μαφιόζους να μετανοήσουν (Bλ. “The Russian Orthodox Church, the Mafia, and the Fugitive Banker”, 25.10.2016) 

Όταν ένας Kαπνεργάτης γίνεται ολιγάρχης, σημαίνει πως έχουμε περάσει στον Σοσιαλισμό.

Ο περίεργος τρόπος που έγινε η φτιάξη, δηλαδή με την αναπάντεχη κατάθεση της πρότασης από έναν πανσικελίως άγνωστο βουλευτή της βορεινής πόλης «Ερντενέτ» (πήρε το όνομά της τιμητικά από τις ΕΡΤ και ΝΕΤ), που η μέχρι τότε δημιουργική απουσία του από τη Βουλή είχε κορυφωθεί με μια κρίση αμνησίας ενώ βρισκόταν στο βήμα της ως ομιλητής, μου θύμισε ένα ανάλογο περιστατικό που είχε συμβεί στο Ελλαδιστάν με κάποιον βουλευτή Κοζάνης Δημητριάδη (Ναι ο Νομός αυτός βγάζει ταλέντα, Ραχήλ Μ, Θ. Καρυπίδη, κλπ), στο μακρινό Ελλαδιστάν (βλ.: «Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στο βήμα και κατέβηκε αμέσως: Ξέχασε..») και το επικαλούμαι για να δείξω πως τα ιστορικά γεγονότα επαναλαμβάνονται, ειδικά στα νομοταγή Ορθόδοξα καθεστώτα (βλ. «Πού πάρκαρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ» Δημητριάδης;)

Για να επιτρέψω στην ευρασιατική Σικελία, η χώρα αυτή εισέρχεται σε μια νέα περίοδο της μακραίωνης Ιστορίας της. Ο πρωθυπουργός της ακολουθεί μια πολιτική δημιουργικής ασάφειας (στην αργκό του νησιού λένε «το έχει δίπορτο»). «Κάνει παιχνίδι» (ξανά η αργκό) και με τους Κουτόφραγκους, που «τα ακουμπάνε κανονικά» (αργκό) και ακούνε κι από πάνω από κάθε πικραμένο Καρμπονάρο και Καρμπονάρα (Ζώε Κωνσταντούλ κλπ) τα εξ αμάξης και ταυτόχρονα έχει ανοιχτές τις πόρτες  στην ομόδοξη Βολγοουραλία. Αν δώσει ο Θεός του Παϊσιου και του Εφραίμ (μεγάλων στάρετς του αφορολόγητου Αγίου Βουνού) και νικήσει η Λεπέν τον γεροντόφιλο φιλελέ, γίνει και το Brexit, σαλτάρει εντελώς και ο Δόναλδ, κάνει καμιά αρπαχτή στη Ρώμη ο Μπέπε και αποτρελαθεί ο κουμπάρος του κουμπάρου της Ραφηνούλ Ταγίπ, ο μηχανικός Λεξ Τσογλάν θα κάνει στροφή 360 μοιρών, που ανάμεσα σε πυροτεχνήματα από την καύση του CO2, χωρίς να υπολογίσει προσχώματα, θα την παρουσιάσει μέσα σε χρόνο έτους φωτός, στο πόπολο σαν εθνική επανάσταση (Vespri Siciliani) και θα τραβήξει τη χώρα προς την παλιά Σταλινία των εφηβικών του οραμάτων, για να θρέψει τους καρπούς των πόθων του. Υπάρχει στη Βολγοουραλία σοβαρή  Ορθόδοξη  Δημοκρατία με πλούσιους θεσμούς, που έχει επενδύσει στρατηγικά της συμφέροντα σε ασκητικούς ηγούμενους του ελληνικού Αγίου  Βουνού, αθώους, με πιστοποιητικό από την γνωστή ευλαβική ελληνική Δικαιοσύνη (π.χ. «Ξεκίνησε η δίκη για το δεύτερο παραδικαστικό» – ΑΥΓΗ, 9.2.2017»-η εφημερίς δεν έβαλε στον τίτλο πως η δίκη που εκκρεμεί εδώ και χρόνια, ανεβλήθη την ίδια ημέρα, κλπ κλπ).

Στη γειτονική Βολγοουραλία επιτρέπεται στον Ηγέτη να ξεφορτωθεί τα ενοχλητικά στοιχεία της αντιπολίτευσης (ακόμη και με δηλητηριασμένες ομπρέλες) και να υλοποιήσει τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του επ’αγαθώ του εαυτού του, της οικογένειάς του, του ιερού κλήρου και των επιχειρηματιών φίλων του. Για να γίνει αυτό και στην Ανατολική Σικελία, θα βοηθήσουν ασφαλώς και οι ευλαβικοί υπόγειοι σύμμαχοί του Τσογλάν, η «σπορά των νικημένων του Στάλιγκραντ», με τους οποίους προτιμά «τη σύγκλιση και όχι τη ρήξη», όπως ανοιχτά ομολόγησε ο υπουργός Venerdini (μετανάστης από τη Δυτική Σικελία), μόλις ξεμπερδέψουν με κάτι δικαστικές μικροεκκρεμότητες. Θα ήταν όμως επίσης καλό για την πατρίδα και τη (λαϊκή) Δημοκρατία, να έχει δικό του τηλεοπτικό κανάλι και ένας εφοπλιστής, του ποδοσφαιρικού κόσμου κι αυτός, που δέχτηκε δεκάδες άδικες επιθέσεις με δημοσιεύματα κατευθυνόμενα από την οργή της αντιζηλίας σε βάρος του, για δήθεν υποψίες συμμετοχής του «στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κύκλωμα ηρωίνης» (Τελικά έφταιγαν κάτι λοστρόμοι). Ευτυχώς η αδέκαστη σικελική Δικαιοσύνη (Παρόμοια ηρωικά συμβαίνουν και στο Ελλαδιστάν, βλ. «3 «ξαφνικοί» θάνατοι, 2 «εξαφανίσεις», πολλές απειλές») δεν υπέκυψε σε πιέσεις (όπως και στο Ελλαδιστάν, βλ. «Αποκάλυψη στη «Δίκη»: Πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ συναντήθηκε…. Ο βουλευτής της ΧΑ, Νίκος Κούζηλος, προτάθηκε για πλοίαρχος του Νουρ-1!…»..). Σημειωθήτω, πως ο εφοπλιστής των αλιευτικών υπερωκεανίων της μεγάλης λίμνης, διαθέτει πεντακάθαρο ‘Πόθεν Έσχες’ (πέρασε από την σκληρή δοκιμασία του άτυχου Νόμου Confratello) και πως βοηθάει τον πονόψυχο και γλυκομίλητο καρδινάλιο του λιμανιού της Ανατολικής Κατάνια στις φιλανθρωπίες του. Αν τελικά πάρει και τηλεοπτικό κανάλι, με κάποιον καινούργιο εμπνευσμένο νόμο, θα συμβάλει αποφασιστικά στην πολιτισμική αναβάθμιση του νησιού, που είναι ο στρατηγικός στόχος του διανοούμενου πρωθυπουργού της.

 

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to Ποδόσφαιρο, θρησκεία, μαύρο χρήμα και καπνός, για το σοφό λαό

 1. Ο/Η Ένας λέει:

  https://toparatiritirio2012.wordpress.com/

  Αυτός και το είδωλό του.

  Ήμαστε λίγο μετά το Πάσχα του 2014 και ο Αντώνης Σαμαράς ερωτάται από δημοσιογράφο, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, για την ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσαν τα μνημόνια και απαντά «Σιγά ρε παιδιά! Εγώ κυκλοφόρησα, βγήκα έξω. Είδα τη μεγαλύτερη έξοδο που έχει γίνει ποτέ τα τελευταία χρόνια της κρίσης».

  Μπορεί κάποιος να φανταστεί να απαντά με αυτόν τον τρόπο ο Σαμαράς; Σίγουρα όχι. Κανείς από τους δύο προηγούμενους πρωθυπουργούς δεν θα μπορούσε να απαντήσει με αυτόν τον τρόπο, διότι α. την ίδια ημέρα θα είχαν πάρει οι πλατείες (επί ΓΑΠ), ή, τα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης (επί Σαμαρά) φωτιά, β. γιατί κανείς από τους δύο προηγούμενους δεν ήταν τόσο ρηχός, αγενής και αμόρφωτος, ώστε να εκφραστεί με αυτόν τον τρόπο.

  Μπόρεσε όμως ο τρίτος «μνημονιακός» πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας. «Για να μη μας δουλεύουν ψιλό γαζί», «Έχω κουραστεί να προσπαθώ να εξηγώ», «Δεν την καταλαβαίνετε την απάντηση;» (δύο φορές, προς τον συνομιλητή του) είναι κάποιες επιπλέον εκφράσεις που δεν αρμόζουν σε πρωθυπουργό και ελπίζω πως δεν θα ακούσουμε ξανά στο μέλλον.
  Πέραν, όμως, της πρωτόγονης αυθάδειάς του, για άλλη μια φορά έδειξε την πρόθεσή του να προσβάλλει τη νοημοσύνη όσων είχαν την αντοχή να τον ακούσουν, με τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει. Διαστρεβλώνοντας πλήρως την αλήθεια. Και αυτό, υπό την ασφάλεια του ότι ο δημοσιογράφος που βρίσκεται απέναντί του δεν θα αποκάλυπτε την αλήθεια.
  «Δεν νομιμοποιούν, ή απονομιμοποιούν μια κυβέρνηση οι δημοσκοπήσεις. Προέρχονταν απο την ίδια την κοινωνία. Ξεχνάτε ότι το 2011 είχαμε, επί 1,5 ολόκληρο μήνα, στο Σύνταγμα, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να διαδηλώνουν ενάντια στα μνημόνια; Έχετε την αίσθηση ότι υπάρχει τώρα αυτή η απονομιμοποίηση στην ελληνική κοινωνία και την ελληνική κυβέρνηση; Δεν υπάρχει και ξέρετε γιατί; Γιατί αυτή η κυβέρνηση έχει δώσει πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους, γιατί με το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης…», απάντησε, κουνώντας τους ώμους του δεξιά και αριστερά και κοιτώντας συνεχώς στο μόνιτορ τον εαυτό του.
  Και κανείς δεν βρέθηκε να του απαντήσει πως, η πολιτική απονομιμοποίηση της δικής του κυβέρνησης δεν αντανακλάται στην ελληνική κοινωνία, όπως ο ίδιος το αντιλαμβάνεται, διότι, σήμερα, δεν υπάρχει κανείς που να παραμυθιάζει την κοινωνία. Σήμερα, δεν θα δει κανείς βουλευτές και στελέχη της αντιπολίτευσης να στήνουν τραπέζια στις πλατείες οργανώνοντας λαϊκές συνελεύσεις και δικαστήρια, ούτε θα ακούσει κάποιον από τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης να προτρέπει τους πολίτες σε «ανυπακοή απέναντι στο κράτος». Δεν διακινείται πλέον προπαγανδιστικό υλικό με αναφορές στις χιλιάδες αυτοκτονίες και παιδιά που λιποθυμάνε.
  Αν τον ρωτούσε κάποιος γι’ αυτά, θα του έδινε την ευκαιρία να αναμετρηθεί με το παρελθόν του και κατ’ επέκταση με τον ίδιο του τον εαυτό, μπροστά στα μάτια του κόσμου και είναι σπουδαίο αυτό. Αλλά, απέμεινε μόνος, ο δυστυχής, μπροστά στο είδωλό του, να προσπαθεί να πείσει πως είναι μεγάλος και θαυμαστά τα έργα του, την ώρα της κατάρρευσης και γελοιοποίησής του.

 2. Ο/Η Ένας λέει:

  http://www.lifo.gr/articles/titivismata_blogs/143094

  Ιβάν ο Αριστερός.
  Από τον aNameToCome

  Ο αγώνας κατά της διαπλοκής συνεχίζεται αν και χάνουμε 5-0 και έχουμε μείνει με 153 παίχτες
  1.5.2017 | 20:00

  Να εκεί είναι η εξυγίανση, την βλέπω να έρχεται, αν περάσει με κάνα κόκκινο να της σβήσετε το πρόστιμο

  Στο αριστούργημα του Αϊζενστάιν, ο Ιβάν ο Tρομερός παρουσιάζεται σαν τον σιδερένιο ηγέτη που τα βάζει με το παρηκμασμένο καθεστώς των βογιάρων και αφού συμμαχήσει με ελάχιστους γενναίους άντρες, σώζει τη Ρωσία από την παρακμή. Στο αριστούργημα του Τσίπρα, ο Ιβάν ο αριστερός παρουσιάζεται σαν τον ατσάλινο ολιγάρχη που τα βάζει με το κατεστημένο των Αθηνών και αφού συμμαχήσει με τους γενναίους κυβερνητικούς, σώζει τον ΣΥΡΙΖΑ από την αντιπολίτευση και τους αντίπαλους καπιταλιστές. Ο ρόλος τους Ιβάν Σαββίδη, φαίνεται να είναι σημαντικός για την κυβέρνησή μας που χρειάζεται ισχυρούς φίλους με πολλά λεφτά για να τα βάλει με το κατεστημένο και να δημιουργήσει το δικό της. Θυμάστε το διαγωνισμό φιάσκο του Νίκου Παππά και το ινστιτούτο της Φλωρεντίας που μας έλεγε ότι στην Ελλάδα χωράνε μόνο 4 ιδιωτικά κανάλια; Μπορεί να αποδείχτηκε ότι τελικά η χώρα μας είναι αρκετά ευρύχωρη και μπορούν να εκπέμπουν παραπάνω σταθμοί χωρίς να παρατηρείται κάποιο ιδιαίτερο μποτιλιάρισμα στους αιθέρες, αλλά ο Ιβάν ήταν αυτός που είχε βγει αμέσως από το τέλος της διαδικασίας-παρωδία και είχε πει φόρα παρτίδα ότι εκείνος συμμετείχε απλώς και μόνο για να ανεβάσει το τίμημα, δηλαδή είχε παραδεχτεί on camera ότι λειτούργησε ως λαγός της κυβέρνησης χωρίς καν να τον ρωτήσει κάποιος. Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει την επιρροή που έχει το ποδόσφαιρο στις μάζες. Ένας από τους τρόπους για να δημιουργήσεις νέα πλέγματα νομής της εξουσίας είναι να επιβάλεις το δικό σου ποδοσφαιρικό κατεστημένο. Έτσι στο όνομα της «εξυγίανσης» η πιάτσα έχει βουίξει ότι προωθείται η αλλαγή του αφεντικού του παρασκηνίου, από την ομάδα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, του Πειραιά, σε αυτή του δεύτερου μεγαλύτερου λιμανιού, της Θεσσαλονίκης. Άλλωστε στην αγορά του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) – η οποία δεν θα γινόταν ποτέ υποτίθεται – συμμετέχει ο κ. Σαββίδης. Και φτάνουμε στην πρόσφατη σκανδαλώδη ρύθμιση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη Βουλή από σχεδόν σύσσωμη την αντιπολίτευση. Με την τροπολογία αυτή χαρίζονται τα πρόστιμα που έχουν καταλογιστεί για λαθρεμπόριο σε εταιρείες που έχουν αποκρατικοποιηθεί. Κι αναρωτιέται κανείς, είναι δυνατόν να ξύπνησε ένα πρωί ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης (για τους φίλους Μίμης) Δημητριάδης και να είπε τι θα φάμε για πρωινό και αφού είδε ότι είχε τελειώσει το φυστικοβούτυρο να σκέφτηκε δεν τρώμε κάτι δεκάδες εκατομμύρια πρόστιμα; Η τελευταία φορά που ο Μίμης απασχόλησε την επικαιρότητα ήταν όταν πιάστηκε να παρκάρει το αυτοκίνητο του σε πεζόδρομο της πόλης που τον εξέλεξε και η αμέσως προηγούμενη όταν κατέβηκε από το βήμα της Βουλής ενώ αγόρευε (LOL) διότι είχε ξεχάσει την εισήγηση του σπίτι του. «Κρίμα είναι να πληρώνουν οι καπιταλιστές πρόστιμα, τους λυπάται η ψυχούλα μου» Κοίτα να δεις όμως μια διαβολεμένη σύμπτωση, εντελώς τυχαία μια εταιρεία που ιδιωτικοποιήθηκε και μετέπειτα έφαγε πρόστιμο για λαθρεμπόριο και άρα εμπίπτει στην περίπτωση που σκέφτηκε ο Μίμης, τυχαίνει να είναι η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ που έτυχε να έχει αγοραστεί από τον Ιβάν Σαββίδη. Είναι κάτι τέτοιες συμπτώσεις που βγάζουν το όνομα σε κάποιους και όπως είναι γνωστό, καλύτερα να σου βγει το πρόστιμο παρά το μάτι. Στην αρχή της συνεδρίασης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ότι δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει φωτογραφική ρύθμιση για να βγει ο ίδιος ο πρωθυπουργός να τους κάνει ρόμπα παραδεχόμενος ευθέως ότι η τροπολογία αφορά τη ΣΕΚΑΠ προσπαθώντας να κρατήσει ένα φύλλο συκής λέγοντας ότι θα ισχύσει και για άλλες στο μέλλον λες και θα μπορούσαν να ψηφίσουν νομοσχέδιο που να λέει ότι ισχύει μόνο για εταιρείες των οποίων το όνομα αρχίζει από σίγμα και τελειώνει σε εκαπ. Φταίει ο Ιβάν για το πρόστιμο που επιβλήθηκε το 2008 ενώ ο ίδιος αγόρασε την εταιρεία το 2013; Προφανώς και όχι, το λαθρεμπόριο κατά του κράτους έγινε όταν ακόμα η εταιρεία ήταν κρατική γιατί έτσι δουλεύουν οι υπεύθυνοι κρατικοί λειτουργοί, πουλάνε λαθραία κρατικά τσιγάρα στην Αίγυπτο. Όμως όταν είσαι επιχειρηματίας αναλαμβάνεις ένα επιχειρηματικό ρίσκο, κάποιες φορές κερδίζεις, κάποιες χάνεις. Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο ο συμπαθής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να έχει τόση πρεμούρα να χαρίσει τα πρόστιμα στον επιχειρηματία που ατύχησε στο ρίσκο που πήρε; Πόσα παιδάκια θα μπορούσαν να πάνε παιδικό σταθμό με τα πρόστιμα που χάρισαν στον Ιβάν Σαββίδη για να θυμηθούμε και τις μέρες του νόμου για τα ιδιωτικά κανάλια, τότε που η κυβερνητική εκπρόσωπος μας έλεγε ότι οι πλούσιοι πρέπει να πληρώνουν για τις άδειες και κατηγορούσε όσους ήταν αντίθετοι με το γελοίο εκείνο νομοσχέδιο ότι είναι τσιράκια των καναλαρχών για να μην πληρώσουν τις άδειες; Είναι δουλειά μια αριστερής κυβέρνησης να χαρίζει πρόστιμα σε εκατομμυριούχους καπιταλιστές την ώρα που ο λαός για τον οποίο κόπτεται πυκνώνει τις ουρές των συσσιτίων; Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Μα φυσικά η διαπλοκή που πνέει τα λοίσθια στα κεραμίδια μετά τον έντιμο αγώνα που έχει εξαπολύσει εναντίον της η λαοπρόβλητη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

 3. Ο/Η Ε.Γ. λέει:

  Ιβάν: Ο Τσίπρας μου θυμίζει τον Πούτιν. Ύμνοι στον Καραμανλή, ανοίκεια επίθεση στον Μητσοτάκη. Θα πάρει και κανάλι.
  http://www.paraskhnio.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B8%CF%85%CE%BC%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B9%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9/

 4. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Νομός Κοζάνης, ένα προπύργιο της Αριστεροακροδεξιάς που θα απελευθέρωνε την Ευρώπη από τα δεσμά του Καπιταλισμού

  Αφιέρωμα στον βουλευτή Δημητριάδη:

  http://www.iefimerida.gr/news/275017/voyleytis-toy-syriza-anevike-sto-vima-kai-katevike-amesos-xehase-tin-omilia-toy#ixzz4fwYEHi4Z
  Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
  Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στο βήμα και κατέβηκε αμέσως: Ξέχασε την ομιλία του

  http://mononews.gr/news-politiki-panos-kammenos-tropologia-gia-lathremporio-egine-gia-ton-ivan-savvidi-video/145010

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης για την τροπολογία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Δημητριάδη, η οποία και έγινε αποδεκτή στο παραπέντε της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
  Ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε γιατί αυτή η τροπολογία «πέρασε» χωρίς να δοθεί καμία απολύτως εξήγηση από την κυβέρνηση

  Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε «είχε σκοπό η τροπολογία να προστατεύσει επενδυτές; Γιατί έρχεται η τροπολογία ως βουλευτική;»

  «Θα την αποσύρετε, θα την καταθέσετε ξανά ως υπουργική με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους όπως επιτάσσει το σύνταγμα και θα συζητήσουμε επί της ουσίας» δήλωσε κλείνοντας τον γύρο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Που είναι η επιχείρηση αυτή; Είναι στην Κοζάνη; Ούτε ο βουλευτής της περιοχής στην οποία ανήκει η εταιρεία δεν είχε το θάρρος να την υποστηρίξει. Αν θέλετε να βελτιωθεί το ύφος, τότε αποσύρετε την τροπολογία αλλιώς θα είστε υπόλογος για τα ερωτήματα που θα δημιουργηθούν».

  Είναι τουλάχιστον δικό του ή βουλευτικό το αυτοκίνητο, από αυτά που θα καταργούσε ο Τσίπρας;

  http://kozanimedia.gr/2017/03/10/kozanimedia-%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85/#.WQauA9ryiM8

  Kozanimedia: Δείτε πού πάρκαρε το βουλευτικό του αυτοκίνητο ο Μίμης Δημητριάδης στην 10 Μαρτίου 2017 • 9 Comments

  https://thecaller.gr/callers-choice/karipoglou-gia-dilosi-vouleuti-siriza-dimitriadi/

  Καρίπογλου: «Η δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μ. Δημητριάδη πρέπει να κινητοποιήσει ΕΣΥ και Εισαγγελέα!»
  22 Σεπτεμβρίου 2016

  Την πρωτοφανή δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Μίμη Δημητριάδη ότι «δεν επιδιώξαμε ποτέ να ανεβάσουμε το τίμημα για το Ελληνικό γιατί θα πήγαινε στο χρέος» σχολίασε με οξύτητα ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος της Δράσης Αντύπας Καρίπογλου μέσω των social media.
  Ο κ. Καρίπογλου κάνει λόγο για κινητοποίηση του… Εθνικού Συστήματος Υγείας και της Δικαιοσύνης μετά από αυτή τη δήλωση.

  Αναλυτικά όσα γράφει στο facebook ο Αντ. Καρίπογλου:

  «Ο κ. Μίμης Δημητριάδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, δήλωσε ότι: «Δεν επιδιώξαμε ποτέ να ανεβάσουμε το τίμημα για το Ελληνικό γιατί θα πήγαινε στο χρέος».

  Πέραν του ότι η δήλωση αυτή θα έπρεπε να κινητοποιήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, έστω και στην κατάσταση που το έχει φέρει το μπουλούκι Τσίπρα, διότι προφανώς δεν μπορεί να μένει χωρίς περίθαλψη ένας άνθρωπος σε τόσο βαρειά κατάσταση, ελπίζω ότι θα κινητοποιηθεί και η «ισταμένη» δικαιοσύνη. Η δήλωση βουλευτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας ότι εσκεμμένα επιδίωξαν να μην εισπράξουν μεγαλύτερο τίμημα αποτελεί όχι απλώς αποχρώσα, αλλά σοβαρή ένδειξη για την διάπραξη του αδικήματος της απιστίας εις βάρος του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος και δικαιολογεί (επιβάλλει, για την ακρίβεια) την διενέργεια τουλάχιστον προκαταρκτικής εξέτασης.

  Ως εκ τούτου, καλώ τον ρέκτη εισαγγελέα κ. Ζαγοραίο, που μόλις προ λίγων ημερών εξελέγη προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, όλως συμπτωματικώς μετά την παραγγελία που έδωσε στην προεκλογική περίοδο για ένα θέμα «πιασάρικο» που έδωσε μεγάλη δημοσιότητα στο πόσο αΦστηρός φύλαΚΣ του νόμου είναι, να διατάξει και για το ζήτημα μια προκαταρκτικούλα, αν βέβαια τελείωσε με τα σοβαρά θέματα που ασχολείται η ελληνική δικαιοσύνη, δηλαδή αν ξαναπαραχώσανε το πτώμα του Βέλλιου που είχανε ξεθάψει για να διαπιστώσουν νομικώς και ιατροδικαστικώς εάν ο νεκρός ήταν εντελώς πεθαμένος και εάν η επιτυχής απόπειρα αυτοκτονίας οδήγησε εν τέλει στον θάνατό του».

 5. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη Ρωσοποντία πρόσφυγξ λέει:

  Τελικά υπάρχουν
  Volgo–Uralia is a crustal segment that together with the Sarmatian Craton and the Fennoscandian Craton makes up the East European Craton

  Greenpeace – Бассейн Убсунура (Uvs Nuur Basin) 01

  Greenpeace – Бассейн Убсунура (Uvs Nuur Basin) 03

  Greenpeace – Бассейн Убсунура (Uvs Nuur Basin) 08

 6. Ο/Η Ζωζώ Μαδούρου Σαββίδη λέει:

  http://www.lifo.gr/articles/mikropragmata/142930

  Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν να μας χαρίσει τα χρέη, δεν περιμέναμε πως, τελικά, θα τα χάριζε μόνο σε μεγαλοεπιχειρηματίες

  Το αν η κυβέρνηση διαπλέκεται με τον Σαββίδη είναι το λιγότερο

  Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ

  Τις προάλλες οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κούλογλου, Παπαδημούλης και Κούνεβα σόκαραν πολύ κόσμο (δικαίως) επειδή καταψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο ένα κείμενο που καταδίκαζε τα αίσχη του Μαδούρο στη Βενεζουέλα. ΝΑΙ – ΤΟ ΚΑΤΑΨΉΦΙΣΑΝ (για σένα Αθηναϊκό Πρακτορείο το λέω, που έγραψες ψευδώς ότι απείχαν, και σε αντέγραψαν χιλιάδες ελληνικά ΜΜΕ – να πώς γίνεται η Προπαγάνδα). Παρακάτω είναι ο ισχυρισμός του ΑΠΕ και δεξιά η απόδειξη πως όντως ψήφισαν…

  Όπως είχαν τα πράγματα μέχρι σήμερα, παρότι ο Σαββίδης δεν είχε κάνει το λαθρεμπόριο, απ’ τη στιγμή που αγόραζε μια εταιρία ήταν υπεύθυνος και για τα χρέη της, είτε λέει πως τα γνώριζε είτε όχι. Και ως δισεκατομμυριούχος, θα έπρεπε να τα αποπληρώσει. Είτε τα χάρισαν στον Σαββίδη είτε στον Δημοκίδη, το γεγονός παραμένει: 153 άνθρωποι εκλεγμένοι απ’ το λαό για να πατάξουν τη διαφθορά και να σβήσουν τα χρέη του λαού, χωρίς καμία ντροπή υπερψήφισαν την τροπολογία σε ονομαστική ψηφοφορία. Ακουγόταν δηλαδή στην αίθουσα το όνομά τους κι αυτοί έλεγαν, ο ένας μετά τον άλλο, «ΝΑΙ» στην τροπολογία που λέει πως κάποιοι δισεκατομμυριούχοι που θα έπρεπε από δω και πέρα να πληρώσουν για λαθρεμπόριο εταιριών που τώρα κατέχουν, δε χρειάζεται πια να πληρώσουν. Και ποιος θα τα πληρώσει τα πρόστιμα αν όχι ο νυν ιδιοκτήτης της εκάστοτε εταιρίας; Προφανώς κανένας. Ό,τι έγινε έγινε, κι όσο λαθρεμπόριο γίνει από εδώ και πέρα σε άλλες κρατικές εταιρίες, κανένα τίμημα δεν θα χρειαστεί να πληρωθεί όταν αποκρατικοποιηθούν. Δεν φτάνει που ξεπουλιούνται για ψίχουλα δηλαδή, αλλά δίνεται και δωράκι στους αγοραστές, που μπορεί να είναι Έλληνες αλλά το πιθανότερο είναι πως θα είναι Γερμανοί ή Κινέζοι. Φυσικά όλοι οι υπόλοιποι, απ’ τους Δεν Πληρώνω, μέχρι αυτούς που ψήφισαν Τσίπρα για να καταργήσει ΕΝΦΙΑ και να μειώσει τους φόρους, πρέπει να πληρώσουν κανονικά τα χρέη τους, μέχρι το τελευταίο ευρώ. Ας είναι ήσυχοι πάντως. Αν ποτέ γίνουν δισεκκατομυριούχοι επενδυτές και βρεθούν με εταιρίες που είχαν παλιότερα πρόστιμα για λαθρεμπόριο, όλο και κάποιος καλός κυβερνητικός βουλευτής θα φροντίσει και γι’ αυτούς…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.