Χρηματοδότηση Ευρ. Ένωσης: Έργα αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων Δήμου Ευεργέτουλα Λέσβου

[Προϋπολογισμός: €9.793.000]

Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων & Αποχέτευσης Ευεργέτουλα Λέσβου

Κατασκευή τριών εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και των αντίστοιχων δικτύων αποχέτευσης στην περιοχή Ευεργέτουλα της Λέσβου. Το έργο καλύπτει το σύνολο των Δημοτικών Διαμερισμάτων, δηλαδή Κεραμειά, Ίππειος, Συκούντα, Κάτω Τρίτος, Μυχού, Ασώματος, Λάμπου Μύλοι και όλους τους οικισμούς με την εξαίρεση του μικρού οικισμού των Πηγαδακίων. Το έργο συνεχίζεται και κατά την περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οφέλη:  Στην περιοχή Ευεργέτουλα δεν υπήρχαν εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, ενώ τα υπάρχοντα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης ήταν παντορροϊκά και λόγω παλαιότητας σε κακή κατάσταση, τα δε λύματα κατέληγαν, μέσω χειμάρρων, στον ευαίσθητο αποδέκτη του Κόλπου Γέρας, ανεπεξέργαστα. Με την παραπάνω παρέμβαση εξασφαλίζεται η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

ΕΣΠΑ. Η λογική είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βάζει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων (συνήθως πάνω από 80%) και χρηματοδοτούνται έτσι τα προγράμματα αυτά (έργα, καινούριες επιχειρήσεις, σεμινάρια, κλπ).
Το υπόλοιπο καλύπτεται από το κράτος-μέλος. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν απαιτείται ίδια συμμετοχή (δηλαδή παρέχεται το 100% των χρημάτων από το ΕΣΠΑ και το κράτος δεν πληρώνει τίποτα).

espa

Advertisements
This entry was posted in EU. Bookmark the permalink.

2 Responses to Χρηματοδότηση Ευρ. Ένωσης: Έργα αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων Δήμου Ευεργέτουλα Λέσβου

 1. Ο/Η Περίανδρος λέει:

  Ευρωλιγούρη Ροΐδη

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Περίανδρε (υπερήφανε Ελληνα),
   Αν η παράθεση της πραγματικότητας και της αληθινής πληροφορίας, η οποία αποκρύπτεται ακόμα και από τις κυβερνήσεις, αλλά οπωσδήποτε συστηματικά από τους κάθε λογής αντιευρωπαιστές, είναι απόδειξη ευρωλιγουρισμού, τότε όλοι αυτοί που χρησιμοποιούν ή θα χρησιμοποιήσουν τα διάφορα έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ -προφανώς ανάμεσα τους είσαι και εσύ- πώς θα πρέπει να τους ονομάσουμε; Μήπως, αγνώμονες αντιευρωπαϊστές στα λόγια και ζήτουλες της ευρωπαικής συνδρομής στην πράξη; Δηλαδή, το χειρότερο είδος ευρωλιγουρισμού…
   Ολοι γνωρίζουμε την ευφυία του συμπαθούς ζώου, που κρύβει το κεφάλι του στην άμμο..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.