Παγκόσμια Πρώτη: Πρωθυπουργός ομολογεί για (ν)τροπολογία που χαρίζει €38εκατ. σε επιχείρηση

στον Ιβάν Σαββίδη των ΣΕΚΑΠ, ΟΛΘ και (μ)ΠΑΟΚ [Η Αλητεία ως προνόμιο Λόγω Ηθικού Πλεονεκτήματος (Λ.Η.Π.)]

Σε μια από τις πιο θλιβερές συνεδριάσεις της η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε με ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΔΗ.ΣΥ., η ΝΔ, αλλά και η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την βουλευτική τροπολογία που αποδέχθηκε η κυβέρνηση με την οποία απαλλάσσονται εταιρείες που μετά την μεταβίβασή τους βαρύνονται από πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε προηγούμενες διοικήσεις τους για παραβάσεις λαθρεμπορίας. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 151 ναι, 29 παρών και 76 όχι ενώ η επίμαχη τροπολογία έγινε δεκτή με 149 ναι και 97 όχι.

Η διαδικασία εξελίχθηκε σε σφοδρή σύγκρουση που άγγιξε το «κόκκινο» τόσο ως προς το επίπεδο και τις πρακτικές της κοινοβουλευτικής λειτουργίας όσο και ως προς το περιεχόμενο της επίμαχης ρύθμισης, η οποία, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος αφορά την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα να διευκρινίζει ότι η τροπολογία δεν αφορά μόνον την συγκεκριμένη εταιρεία αλλά «είναι οριζόντια και αφορά κάθε επιχείρηση και αφορά βεβαίως και την ΣΕΚΑΠ αλλά όχι μόνον τη ΣΕΚΑΠ», όπως είπε τονίζοντας ότι «την ευθύνη της λαθρεμπορίας και της χρεοκοπίας την έχουν κάποιοι πιο παλιοί», διερωτώμενος «ποιοι ήταν οι λαθρέμποροι και με ποιες πλάτες έκαναν λαθρεμπόριο επί των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Τσίπρας κατά Στουρνάρα
Απαντώντας στα σφοδρά πυρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση είτε να αποσύρει την τροπολογία είτε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις σε ποιον αφορά αυτή η διάταξη, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι με την εν λόγω τροπολογία «δεν διαγράφεται κανένα πρόστιμο» και κάλεσε την αντιπολίτευση «να σταματήσει τα ψέματα».

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών –και νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος- Ι. Στουρνάρα λέγοντας, απευθυνόμενος προς την ΝΔ ότι «πρόστιμα διαγράφατε εσείς και ο κ. Στουρνάρας ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά σε μεγάλες επιχειρήσεις στο χώρο του πετρελαίου», προαναγγέλλοντας ότι «έρχονται δικογραφίες στη Βουλή».

Όπως εξήγησε εξάλλου σχετικά με το περιεχόμενο της τροπολογίας «οι καταλογισμοί για τις τελωνειακές παραβάσεις ισχύουν για αυτούς που τις διέπραξαν», ενώ τόνισε ότι δεν προκαλείται κάποια επιπλέον δημοσιονομική επιβάρυνση. Και κατηγόρησε την ΝΔ για «μένος απέναντι σε κάθε επενδυτή που δεν θέλει να παραδοθεί στην δική σας διαπλοκή», όπως είπε.

Πυρά Μητσοτάκη
Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε με έμφαση το θέμα του προβληματικού τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το κοινοβούλιο, κάτι που είχε εκθέσει και στον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση μια ημέρα πριν, αλλά, όπως είπε, λίγη ώρα αργότερα κατατέθηκε η συγκεκριμένη τροπολογία η οποία έγινε αποδεκτή από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου «χωρίς καμία εξήγηση». «Εγείρει πολλά ερωτηματικά γιατί διαγράφονται πρόστιμα για λαθρεμπόριο και ποια είναι η επιβάρυνση που προκύπτει», είπε χαρακτηριστικά, καλώντας τον κ. Βούτση να προστατεύσει το κύρος της Βουλής και να παροτρύνει την κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία. «Μην κρύβετε τον αυταρχισμό αυτών που θέλουν να γίνουν καθεστώς», του είπε.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Βουλής έκρινε ότι δόθηκαν σαφείς εξηγήσεις για την τροπολογία και γιατί γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση, ενώ ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για το περιστατικό που σημειώθηκε το προηγούμενο βράδυ κατά την περάτωση της διαδικασίας όταν, όπως κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ. Αν. Λοβέρδος, ο ειδικός γραμματέας της Βουλής έκλεισε το μικρόφωνο του προεδρείου. «Ενώ η συνεδρίαση πήγαινε να κλείσει, υπάλληλός σας αξιωματούχος, ειδικός γραμματέας με κοινοβουλευτικά ανοίκειο τρόπο διέπραξε μια σειρά παραβάσεις όπως η διατάραξη συνεδρίασης κοινοβουλευτικού Σώματος κλείνοντας το μικρόφωνο», είπε ο κ. Λοβέρδος επισημαίνοντας: «Αν θέλετε μεθόδους Μαδούρο να πάτε στη Βενεζουέλα. Είστε υποχρεωμένος απέναντι σε αυτόν να πάρετε όλες τις θεσμικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την λειτουργία της Βουλής. Αν δεν το κάνετε είστε συνυπεύθυνος για την ασχημία που έγινε», πρόσθεσε. Ο κ. Βούτσης διευκρίνισε ότι η συνεδρίαση είχε λήξει, όπως είχε αναγγείλει δυο φορές ο προεδρεύων Δ. Κρεμαστινός, τονίζοντας πως «όταν η συνεδρίαση κλείνει, κλείνουν και τα μικρόφωνα και το κανάλι της Βουλής», επισημαίνοντας στον κ. Λοβέρδο ότι «όχι μόνο δεν δέχομαι αυτό που λέτε, αλλά και είμαι απολύτως υπεύθυνος για την διαδικασία».

ψιλο-Ψεκασμένος: «Φιλάγατε κατουρημένες ποδιές του Σαββίδη»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος είπε ότι η τροπολογία αφορά την ΣΕΚΑΠ και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να ρωτήσει τις βουλευτές του «που εκλιπαρούσαν τον Σαββίδη να μπει και να κάνει επένδυση στη ΣΕΚΑΠ για να μην κλείσει» κατηγορώντας μάλιστα τη ΝΔ ότι «είχε υποσχεθεί την διαγραφή παλαιών προστίμων και ότι τα μηχανήματα που είχαν μπλοκάρει στα τελωνεία θα έβγαιναν χωρίς καταβολή προστίμου και τώρα ζητάει ονομαστική ψηφοφορία». Μάλιστα είπε στη ΝΔ ότι «είναι η μοναδική επένδυση που φέρατε φιλώντας κατουρημένες ποδιές του κ. Σαββίδη».
Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης αναφέρθηκε στην εικόνα όξυνσης της Βουλής, η οποία, όπως τόνισε, «μεταδίδεται στην κοινωνία που σε λίγες μέρες θα την καλέσουμε να υιοθετήσει μέτρα», ενώ για την τροπολογία διερωτήθηκε «ποιος θα αποφασίζει ποια επιχείρηση θα μπαίνει σε αυτή την λογική; Ποιος θα τον απαλλάσσει από πρόστιμα που δεν γνώριζε; Το δικαστήριο, ο υπουργός;».

Ολόκληρο το κείμενο στο ©Βήμα >>>

 

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

4 Responses to Παγκόσμια Πρώτη: Πρωθυπουργός ομολογεί για (ν)τροπολογία που χαρίζει €38εκατ. σε επιχείρηση

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ρωτάει ο Αλέξιος, ο άνθρωπος του Θεού, «ποιοι ήταν οι λαθρέμποροι και με ποιες πλάτες έκαναν λαθρεμπόριο επί των προηγούμενων κυβερνήσεων».

  Γιατί δεν απευθύνει αυτό το ερώτημα στον Εισαγγελέα, στον κρατικό μηχανισμό και στον εαυτό του;
  Αν υπάρχουν τέτοιοι λαθρέμποροι χωμένοι στα παλιά κόμματα, αν υπάρχουν ύποπτες κινήσεις και ενοχές, γιατί δεν κάνει τίποτα, αλλά μονίμως επικαλείται συμψηφισμούς και απειλεί.
  Οι καχύποπτοι θα πουν πως λειτουργούν οι νόμοι της Ομερτά.
  Μην μιλάτε για εμένα γιατί θα μιλήσω για εσάς.

 2. Ο/Η Antifa2 λέει:

  http://www.eleftherostypos.gr/ellada/5605-oligowri-kratisi-sti-thessaloniki-gia-ton-mentora-tou-putin/#more-5605

  Ολιγόωρη κράτηση στη Θεσσαλονίκη για τον μέντορα του Πούτιν, Αλεξάντερ Ντούγκιν
  Τετάρτη 18 Μαΐου 2016,

  Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν προσγειώθηκε χθες, Τρίτη, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με στόχο να μεταβεί στο Άγιο Όρος, για την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Πατριάρχη Κυρίλλου στο ρωσικό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα.

  Οι σχέσεις Κοτζιά-Ντούγκιν

  Στις αρχές του περσινού έτους είχε δημιουργηθεί μείζον θέμα μετά από άρθρο των Financial Times με το οποίο κατηγορούσε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για σχέσεις με τον Αλεξάντρ Ντούγκιν. Ο Ν. Κοτζιάς διέψευσε αρχικά το δημοσίευμα, ωστόσο στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε φωτογραφία τους στον Πειραιά, τον Απρίλιο του 2013. Λίγες μέρες μετά, ο Ν. Κοτζιάς με συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, παραδέχθηκε ότι απηύθυνε πρόσκληση στον γνωστό για τις εθνικιστικές του θέσεις καθηγητή, καθώς, «ήταν ένας από τους συμβούλους του Πούτιν και κατείχε μία από τις σπουδαίες έδρες στο Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας».

  http://www.anixneuseis.gr/?p=144727
  Ποιός κυβερνά αυτήν τη χώρα; Ο Ιβάν Σαββίδης αποτρέπει ελληνορωσικό επεισόδιο.
  19/5/16 |

  Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος.

  Φαίνεται μάλλον περίεργο στις σημερινές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, υπάρχουν όμως ακόμα ορισμένοι ‘Ελληνες με επιρροή, μυαλό και κυρίως πατριώτες να σώζουν τη χώρα από τις κυβερνήσεις της!
  ‘Ενας από αυτούς είναι ο Πόντιος επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης από το Ροστόφ επί του Ντον. ‘Ενας από τους λίγους ‘Ελληνες που έφερε λεφτά στην Ελλάδα της κρίσης, σώζοντας, μεταξύ άλλων, και την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ στη Θράκη.

  Ορισμένοι ομογενείς διατηρούν στο μυαλό τους μια αγάπη για την Ελλάδα, που δεν μοιάζει να χαρακτηρίζει ιδιαίτερα πολλούς “ιθύνοντες” της χώρας. Χρειάστηκε η αποτελεσματική παρέμβαση του κ. Σαββίδη

  http://www.sdna.gr/podosfairo/superleague/article/177101/giorgos-savvidis-goystaroyme-poy-eimaste-pontioi-pic


  Ο Γιώργος Σαββίδης έστειλε μήνυμα στον Ιβάν δείχνοντας την υπερηφάνειά του, που ο πατέρας του τον έκανε Έλληνα και Πόντιο.Η διαρροή του Ολυμπιακού με τους χαρακτηρισμούς για τον Ιβάν Σαββίδη, έφερε και την απάντηση του Γιώργου Σαββίδη, γιο του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, μέσω των social media. Mε μία φωτογραφία αγκαλιά με τον πατέρα του, ο Γιώργος Σαββίδης έγραψε: «Είμαστε πόντιοι και γουστάρουμε! Ευχαριστώ που με έκανες περήφανο Έλληνα και Πόντιο».

  http://www.noiazomai.net/Panagiasoumela2008.html

  Ο ευσεβής και φλογερός Έλληνας του Πόντου και Βουλευτής του Πούτιν Ιβάν Σαββίδης, πέτυχε το πιο απίστευτο! Να μεταφέρει με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη, πιστό αντίγραφο της Παναγίας Σουμελά ξανά στο αθάνατο Μοναστήρι της!


  Ακόμα και τη γαλανόλευκη κατάφερε να μπάσει στον Πόντο ο Ιβάν Σαββίδης, φορώντας τη σα γραβάτα… Στιγμές μοναδικές! Απίστευτοι Έλληνες! Απίστευτη Ρωμιοσύνη!

 3. Ο/Η Αλέξης Καπόνε λέει:

  Τριτοκοσμικά

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341401504-44341401504

  Ο… καλός φίλος Ιβάν Σαββίδης

  Αλέκος Παπαναστασίου

  Κάποια στιγμή είχε ακουστεί ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα κάνει κόμμα. Θα ήταν, λέει, ένα κόμμα πατριωτικό, με έντονο το ποντιακό στοιχείο, αναφορά στις χαμένες πατρίδες και ανοιχτή γραμμή με τη Μόσχα και τα Πατριαρχεία.

  Ανοησίες. Για ποιο λόγο να κάνει κόμμα ένας άνθρωπος που μπορεί, άνετα, να ασκεί επιρροή σε δύο-τρία κοινοβουλευτικά σχήματα, ενώ παραλλήλως εμφανίζεται ως ο καλύτερος φίλος της κυβέρνησης; Εν προκειμένω δε, η σχέση αυτή λειτουργεί και αμφίδρομα: η κυβέρνηση είναι ο καλύτερος φίλος του Ιβάν, φάνηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βουλή. Δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς. ΣΥΡΙΖΑ και Σαββίδης ήταν υποχρεωμένοι όχι μόνο να διατηρούν άριστες σχέσεις, αλλά και να συμβαδίσουν με προορισμό την ενδυνάμωσή τους και τη δημιουργία ενός νέου «συστήματος». Τι ζητούν, άλλωστε, οι κυβερνήσεις; Τα νέα τζάκια. Και τι χρειάζονται τα νέα τζάκια; Κυβερνήσεις πρόθυμες να δημιουργήσουν ένα νέο τοπίο. Δεν είναι συνοικέσιο. Είναι έρωτας που δεν κρύβεται.

  Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έγιναν εξουσία όταν ο Σαββίδης ήταν έτοιμος να κάνει μεγαλύτερα βήματα. Και βρήκε μπροστά του μία κυβέρνηση που θα ήθελε να καλλιεργήσει τις σχέσεις με τη Μόσχα, έχει ανάγκη από νέα τζάκια και έχουν την ίδια ροπή προς τον εθνικά και τα λαϊκά. Αριστερά, πατρίδα, Πόντος, Ορθοδοξία, ΠΑΟΚάρα και μπουγάτσα με τυρί.

  ………
  Το ενδιαφέρον, όμως, είναι άλλο: με τον Τσίπρα να ψελλίζει το όνομα της ΣΕΚΑΠ στη Βουλή, ο Σαββίδης φωνάζει πλέον προς πάσα κατεύθυνση ότι κατεβαίνει Αθήνα, γίνεται κεντρικός «παίκτης» στο εγχώριο παιχνίδι που, όλοι γνωρίζουμε, παίζεται με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Τα βάζει ευθέως με τον Μαρινάκη και τον Αλαφούζο και λέει στον, κατά τα λοιπά φίλο του, Δημήτρη Μελισσανίδη ότι «έρχεται». Και αφού ήρθε, είναι προφανές ότι θα μείνει. Την Πέμπτη σχεδόν 40.000 άνθρωποι φώναζαν το όνομά του στην Τούμπα. Τα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης παραληρούσαν το πρωί της Παρασκευής.

  ………………

 4. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://www.andro.gr/apopsi/greece-france-turkey/

  Σαλώμη Vs Οκτώ και Διεθνής Ανεξυριζαυγιτισμός

  Από τα «ανέκδοτα» του Τσίπρα και τις απειλές του Ερντογάν στις Γαλλικές εκλογές και τον φόβο της Λεπέν. Τι γίνεται πάλι σε αυτόν τον κόσμο;

  Σακελλάρης Σκουμπουρδής.

  «Προσωπικό μου στοίχημα είναι να βγάλω τη χώρα από τα μνημόνια» δήλωσε ο Τσίπρας και έκανε μια χώρα να γελάει.

  Η τυραννία της βλαχαδερής ανικανότητας Του έθνους (που διαθέτει «Χορωδία της ΔΕΗ»* -δεν είναι σύντομο ανέκδοτο) ζώντος στον απόηχο της πρωθυπουργικής τηλεσυνέντευξης με τους αντιδημοκρατικούς μαργαρίτες, ημείς αλλέως άδομεν. Τραγικό χαρμάνι ψευτιάς και ψοφοδεούς ανικανότητας, έβγαλε ψιλοαπαρατήρητα και την Κυριακή ο κ. Τσίπρας. Ποντάρει στην αφασία/ άρνηση των ψηφοφόρων του να παραδεχθούν πόσο κορόιδα πιάστηκαν, συνεχίζοντας να πουλάει τρέλα. «Προσωπικό μου στοίχημα είναι να βγάλω τη χώρα από τα μνημόνια» (πιο απάτη πεθαίνεις), «Το αποτέλεσμα του 2016 εξουδετέρωσε Σώυμπλε και ΔΝΤ. Αφήσαμε άφωνη την Ευρώπη. Έχουμε πια μπροστά μας ανοιχτό ορίζοντα διετίας. Η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί», «Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες. Μιλάμε πια με τα έργα μας. Η καταστροφολογία είναι πλέον γραφική». Συνεχώς νέα ψέματα, όμως, ολοένα λιγότεροι ψωνίζουν, διαπιστώνοντας τραγικά πόσο η ανικανότητα του ανυπόληπτου πρωθυπουργού μας, «εξασφαλίζει» το αδιάκοπο καθοδικό σπιράλ, όπου καταβυθιζόμαστε. Ούτε και οι νέοι τσιμπάνε στις υποσχέσεις του Μαυρογιαλούρου «θα βρούμε δημόσια κτήρια να στεγάσουμε τον έρωτα ζευγαριών που μένουν με τους γονείς τους» (στηρίζουμε το σεξ, όσο-ψηλά-κι-αν-βρίσκεται)… Μην αφεθούμε, μην ανεχθούμε να περνάνε απαρατήρητα όλα αυτά που αρρωστημένα απογοητευμένοι έχουμε συνηθίσει και δεν αντιδράμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.