Το 2008 γράφαμε: Ευσεβείς λαθρέμποροι καπνού-Ιερές μαφιόζικες ιστορίες

 • #

  [απόσπασμα από παλιό μας (11/12/2008) δημοσίευμα: «Μόσχας Αλέξιος, πράκτωρ ‘τσίχλα’, μεγαλέμπορος τσιγάρων«]

  «….Ο διάσημος στη Δύση πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Dudko (“The Cry of the New Martyrs – Fr. Dimitri Dudko”), έγινε γνωστός μέσα από τα πύρινα κηρύγματα κατά της αθεϊας, τις χιλιάδες βαπτίσεις, το συγγραφικό του έργο και την αρθογραφία του σε δυτικές εφημερίδες. Κόκκινο πανί για το καθεστώς που τον ανεχόταν χωρίς σοβαρές αντιδράσεις, λατρεύτηκε από χιλιάδες πιστούς με το φωτοστέφανο του ομολογητή. Ξαφνικά στα 1980 φυλακίζεται για 6 μήνες. Έκπληκτοι τότε οι πιστοί είδαν τον νεομάρτυρα να εμφανίζεται στην τηλεόραση και να αρθογραφεί στην «Ισβέστια», ζητώντας συγγνώμη για την δράση του. Παρ’όλο που ο βράχος της πίστης δεν έδωσε ποτέ πειστικές εξηγήσεις για την συμπεριφορά του, οι οπαδοί συνέχισαν να τον τιμούν έστω και χλιαρότερα διαδίδοντας πως βασανίστηκε ή πως μίλησε υπό την επήρεια ναρκωτικών.

  Σα βρεγμένη γάτα μαζεύτηκε για 10 χρόνια, αλλά στα 1990 προσχώρησε στην φανατική εθνικιστική μερίδα, υμνώντας τον Στάλιν και αρθογραφώντας στην ακροδεξιά «Zavtra», όπου προέβαλε το πρώτυπο μιας αυταρχικής διακυβέρνησης που θα ένωνε την αγία Ρωσία ενάντια στον δυτικό Αντίχριστο. Η κηδεία του τον Ιούλιο του 2004 έγινε με εξαιρετικές τιμές από πλευράς Εκκλησίας, αλλά μάταια ο επίσκοπος και οι δεκάδες κληρικοί περίμεναν την άφιξη του Γ.Γ. του Κ.Κ. και του αλλοπρόσαλου ηγέτη των εθνικιστών Ζιρινόφσκι, που φαίνεται πως έκριναν φρόνιμο να απουσιάσουν. (“Εconomist”, 8.7.2004).

  «Είναι δύσκολο….στη …Ρωσία να βρεις αξιωματούχο θρησκευόμενο. Αυτοί που ‘πιστεύουν’ είναι κυρίως οι φτωχοί. Ο Πούτιν όμως επιστρατεύει τους συμβολισμούς των τσάρων….» («Ελευθεροτυπία», 11.9.’05). Το νέο καθεστώς προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τόσο τον μικρό σκληρό πυρήνα όσο και την περιφερειακή μάζα των πιστών που πλησιάζει το μισό πληθυσμό. Όπως μετέδωσαν ξένα πρακτορεία η ασφάλεια ενημέρωσε τον υπουργό Εσωτερικών πως οι πιστοί που συμμετείχαν στην πασχαλινή λειτουργία ήταν περίπου 4,9 εκατομμύρια, δηλαδή μόλις ο ένας στους 30 (Paul Globe, United Press Inernational-2.5.’05). Οι Ρώσοι ενήλικες όμως που δηλώνουν ορθόδοξοι αγγίζουν το 43% του πληθυσμού (Ιούνιος 1996-Κέντρο Κοινωνιολογικής Έρευνας Πανεπιστημίου Λομονόσωφ-Μόσχα), αλλά αυτοί που συμμετέχουν στη ζωή της Εκκλησίας είναι ελάχιστοι και περιορίζονται κυρίως σε ηλικιωμένες χωρικές με μαντήλες και γενειοφόρους άντρες που λες και έχουν δραπετεύσει από έργο του Ντοστογιέφσκι. Ο Αρχιεπίσκοπος μάλιστα της Αικατερινουπόλεως Βικέντιος, που διαδέχτηκε τον έκπτωτο σοδομιστή όσιο Νίκωνα, κάλεσε τις πιστές να φορούν τη μαντήλα και εκτός του ναού όπως κάνουν οι μουσουλμάνες (7/2/2008-Interfax, βλ και «Archbishop Vikenty of Yekaterinburg asks Orthodox Women to Emulate Muslim Women in Wearing Headcoverings in Public»)

  Η μετακομμουνιστική ρωσική Εκκλησία, ευλογεί το Χρηματιστήριο, διασυνδέεται με την Μαφία και δραστηριοποιείται σε ύποπτες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Γράφει η «Αυγή» (17-11-’96). “Από το 1991, όταν απέκτησε τον τίτλο του νομικού προσώπου, η Ορθόδοξη Εκκλησία ασχολείται ενεργά με το εμπόριο. Όπως μάλιστα αποδέχονται ανοιχτά οι εκπρόσωποί της, η πώληση εκκλησιαστικών ειδών…που κατασκευάζει η εταιρεία Σοφρίνσκι, αντιπροσωπεύει το 30% του προϋπολογισμού της. Υπάρχουν όμως και δραστηριότητες τις οποίες παραδέχεται με πολύ λιγότερη ευκολία, όπως τις ξενοδοχειακές για παράδειγμα….στο μοναστήρι Ντανίλοφ…όπου διαμένει ο πατριάρχης Αλέξιος, στεγάζεται ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο των πέντε αστέρων..”. Η ίδια εφημερίδα αποκαλύπτει πως ο βουλευτής και πρώην ορθόδοξος ιερέας Γιακούνιν αποκάλυψε πως η Εκκλησία προσπάθησε να χαρακτηρισθούν «ανθρωπιστικό φορτίο», 200 τόνοι κοτόπουλα, που μια ιδιωτική εταιρεία θα παρέδιδε στο πατριαρχείο, ώστε να ρυθμιστούν οι τελωνειακές διαδικασίες. Αργότερα ο Τύπος έγραψε ότι η οικονομική υπηρεσία του πατριαρχείου ήταν ο βασικός ιδρυτής της διεθνούς εταιρείας οικονομικής συνεργασίας, του κύριου εισαγωγέα πετρελαίου. Έκπληκτοι επίσης οι αναγνώστες των εφημερίδων, έμαθαν πως το πατριαρχείο είχε εισάγει από το εξωτερικό 10 τόνους καπνού, πληρώνοντας στο τελωνείο 21.000.000 δολλάρια, χωρίς όμως να καταβάλει Φ.Π.Α. αφού είχε φροντίσει να χαρακτηριστούν τα τσιγάρα, ανθρωπιστικό φορτίο. Μεγάλες επιχειρήσεις πώλησης τσιγάρων, όπως η «Νόβα», αποδίδουν μέρος των εισπράξεών τους στην Εκκλησία. Τα «Νέα της Μόσχας», υπολογίζουν πως 300.000.000 πακέτα τσιγάρα, έχουν φτάσει στην Ρωσία μ’αυτόν τον τρόπο. Το περιοδικό «Νέοι Καιροί», δημοσιεύει κολάζ ενός Αγίου καπνιστή. Η έγκυρη αγγλική εφημερίδα «Guardian», σε ανταπόκριση της συνεργάτιδός της Ε. Σμιθ από την Αθήνα, με αφορμή δολοφονία του Κύπριου αρχιμανδρίτη οσίου Άνθιμου Ελευθεριάδη από την ανισόρροπη έγγαμη ερωμένη του (ενορίτισσα), η οποία τον χρηματοδοτούσε, ισχυρίζεται πως οι Ορθόδοξες Εκκλησίες της Ρωσίας και της Πολωνίας είναι γνωστές για τις στενές σχέσεις τους με τη Μαφία» («Αυγή», 2-8-’97). Ο θρησκευόμενος κ.Ν.Θέμελης, επίτιμος πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποκαλεί: «ζάπλουτο…(ακόμη και από σκοτεινές δραστηριότητες)…» τον πατριάρχη Μόσχας («Καθημερινή», 17-9-2000). Ο Ρώσος πατριάρχης, «προσελήφθη από τη Λουκόϊλ, τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια της διαφημιστική καμπάνια» (Χ.Μιχαηλίδης, «Ελευθεροτυπία», 21-11-2001).

  Στις 26.7.2005, ο 40 χρονος ηγούμενος Γερμανός (Vyacheslav Khapugin) βρέθηκε νεκρός δεμένος με καλώδιο και με σπασμένο κεφάλιMafia secret of murdered abbot | WWRN – World-wide Religious News», 29/7/2005). Ήταν ο 21ος ιερωμένος που δολοφονήθηκε την τελευταία δεκαετία και χειροτονήθηκε στα 22 του μόλις έφυγε από τον στρατό. 200.000 δολλάρια έλλειπαν από το χρηματοκιβώτιο κι άλλα 5000 βρέθηκαν απείραχτα στο γραφείο του. Ο ιερωμένος είχε βασανιστεί και οι μοναχοί καθυστέρησαν δυο ώρες από όταν βρήκαν το πτώμα να ειδοποιήσουν την αστυνομία. Ο ηγούμενος ζούσε διπλή ζωή ως επιχειρηματίας, με δεσμούς με την ρωσική Μαφία. Αποκαλύφθηκε πως ήταν πλούσιος και ξόδεψε πολλά για ανακαίνιση της μονής με πατώματα από μάρμαρο, με λεφτά που όπως δήλωσε ο ειδικευμένος στα εκκλησιαστικά δημοσιογράφος Δημήτρι Urushev δεν προέρχονταν από τις γριές. Ο θάνατος ήταν ένα από τα σκάνδαλα της ρωσικής Εκκλησίας, που κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί το ειδικό καθεστώς που απολαμβάνει, για ξέπλυμα χρημάτων με τσιγάρα, μέταλλα, διαμάντια, πετρέλαιο. Το 2004 η κυβέρνηση του Ιρακ κατηγόρησε την Εκκλησία για δοσοληψίες με τον Σαντάμ Χουσεϊν και εμπορία Ιρακινού πετρελαίου. O εισαγγελέας δήλωσε πως ο ηγούμενος συνδεόταν με διάφορους κύκλους και πιθανόν έπεσε θύμα πρώην «αδελφού» του. Στο μοναστήρι του είχαν ταφεί ο διαβόητος γκάγκστερ Ισμαηλόφσκι που σκοτώθηκε σε ατύχημα στην Ν.Αφρική (ΤIMES Λονδίνου, Jeremy Page, 29.7) και ο Γεννάδιος Nedoseka, επικεφαλής της Μαφίας της περιοχής Τσέχωφ που σκοτώθηκε στα 39 του σε ατύχημα τον Νοέμβρη του ‘’04 (Mos.News.com, 28.7). Στο συλληπητήριο μήνυμά του ο πατριάρχης υπογράμμισε πως ο νεκρός αφιερώθηκε «στο χτίσιμο μίας νησίδος πίστεως, αγάπης και βοηθείας του λαού….».

  Ο Άγγλος ορθόδοξος επίσκοπος Τραχείας Παύλος, «ένας ενάρετος και ταπεινός ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου» (Διον.Μακρής, «Στύλος Ορθοδοξίας»-Μάιος, 2007), που με έδρα τη Νίκαια της Γαλλίας εκπροσωπούσε την Κωνσταντινούπολη και καταδικάστηκε και φυλακίστηκε το 2006 στην Αγγλία («Bishop Paul Alderson»-PokrovRiviera Times») για παρενόχληση ανήλικου αγοριού (το Oικουμενικό Πατριαρχείο προσποιείται ότι αγνοεί την καταδίκη, βλ. «ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΝΤΕΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ- ὁ Τραχείας κ. Παῦλος, ἐν Γαλλίᾳ»-02.06.1991), ισχυρίστηκε το 2001 πως οι κατηγορίες εναντίον του οφείλονται στο ότι  η ρωσική Μαφία («Mafia linked to sex attack claim facing British cleric – Telegraph») συνδεδεμένη και με το Κρεμλίνο ήθελε να ξεπλύνει χρήματα μέσω του καθεδρικού ναού του Αγ.Νικολάου με τους πλούσιους ενορίτες και αυτός αρνήθηκε. Ο δικηγόρος του και πιστοί ισχυρίζονται πως το αγόρι χρησιμοποιήθηκε από τη ρωσική Μαφία για να καταστρέψει τον Επίσκοπο, που κρύβεται έξω από τη Γαλλία για λόγους ασφαλείας. Ο δικηγόρος εξήγησε πως στην Εκκλησία της Ρωσίας έχει γίνει διείσδυση της Μαφίας με τη βοήθεια διεφθαρμένων κυβερνητικών που θέλουν να φέρουν στον έλεγχο της Μόσχας τον ρωσικό καθεδρικό της Νίκαιας αποσπώντας τον από το ελληνικό πατριαρχείο, στο οποίο κατέφυγαν εκείνοι οι Ρώσοι εμιγκρέδες. Η επισκοπή της Νίκαιας είναι κατά τον δικηγόρο η πλουσιότερη ορθόδοξη επισκοπή της Δύσης με 30.000 πιστούς και μεγάλη περιουσία και οι Μαφιόζοι θέλουν σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του να την ελέγξουν για ξέπλυμα χρημάτων μέσω δωρεών τους προς αυτήν. Ο ανταγωνισμός για τον άρμεγμα του κοπαδιού των πιστών μεταξύ Κων/νούπολης και Μόσχας είναι άγριος. Πρόσφατα ο πρωτοπρεσβύτερος του Πατριαρχείου Μόσχας, Δημ. Σμιρνόβ, χαρακτήρισε «Αναίσχυντη» την πρόθεση του κ.Βαρθολομαίου να επισκεφθεί την Ουκρανία, ενώ ο Έλληνας δεσπότης που στάλθηκε από το Οικ. Πατριαρχείο να βόσκει τους πιστούς στην Εσθονία, κατήγγειλε πως ο Αλέξιος τον απείλησε πως θα δολοφονηθεί, αναγκάζοντάς τον να έχει φρουρά έξω από το σπίτι του (”Αδέσμευτος Τύπος, 28-12-2000).

  Ο κ. Γιανναράς («Καθημερινή», 27.11.’05) συγγράφει τον επικήδειο της ρωσικής Εκκλησίας, προχωρώντας σε συνειρμούς με την περίπτωση Χριστόδουλου: «…η οδυνηρότερη εμπειρία στη σημερινή Pωσία είναι για τον επισκέπτη η κατάσταση της «επίσημης» Eκκλησίας…..H εξωτερική εικόνα της εξαντλείται σε ένα πανίσχυρο μηχανισμό εξουσιαστικής ιδεολογίας……Kάθε εξωτερική έκφανση του εκκλησιαστικού βίου μοιάζει με παιδαριώδη, αλλά μανιασμένη εκζήτηση εξουσίας, επιστροφής στην πριν το 1917 προνομιακή διαχείριση ισχύος. ……Γιατί η δίψα της εξουσίας να συνοδεύεται πάντοτε, σε επίπεδο αισθητικής, με το πιο κραυγαλέο «κιτς». O ανακαινισμένος ναός του Aγίου Bασιλείου στην Kόκκινη Πλατεία παραπέμπει ευθέως (χωρίς υπερβολή) στη Nτίσνεϊ Λαντ. Kαι ο εξ υπαρχής ξαναχτισμένος καθεδρικός ναός του Xριστού Σωτήρος, απέναντι από το Kρεμλίνο, φιλοδόξησε μόνο να επαναλάβει την προκλητική νεοπλουτίστικη πολυτέλεια, χρυσάφι, μάρμαρα ……H «επίσημη» εκκλησία στη Pωσία πουλάει στον κοσμάκη «θρησκεία», εκμεταλλεύεται την ενστικτώδη βιολογική θρησκευτική ανάγκη των ανθρώπων. Tο ίδιο που κάνει η «επίσημη» ιδεολογικοποιημένη εκκλησία και στην Eλλάδα με το αρχιεπισκοπικό «κιτς» σε συνεχείς αποκρουστικές κορυφώσεις. …..».

  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

  1) («Germany Puts Suspected Russian Mafia Boss on Trial» – Spiegel,

  14/8/2007). «Σε δίκη στη Γερμανία ένας Ρώσος, ύποπτος ως αφεντικό της Μαφίας, που ταξιδεύει έχοντας πάντα μαζί του Αγιασμό και πληρώνει το μισθό του παπά της γειτονιάς του στη Μόσχα».

  2) Ο Ρώσος πατριάρχης ήταν πράκτορας της KGB («Russian Patriarch ‘was KGB spy’ The Guardian, 12.2.1999)

  3) «Ορθοδοξία, Λάδι, Καπνός, Αλκοόλ, αναμιγνύονται;» («Orthodoxy, Oil, Tobacco, and Wine: Do They Mix?»-East-West church Ministry Report Vol. 5, No. 1, Winter 1997- Andrei Zolotov).

   

  Advertisements
 • This entry was posted in «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

  4 Responses to Το 2008 γράφαμε: Ευσεβείς λαθρέμποροι καπνού-Ιερές μαφιόζικες ιστορίες

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

   Θα είναι άδικο να νομίσουμε πως όλοι όσοι ευσεβείς ασχολούνται με εμπόριο καπνού στη Ρωσία είναι κομπιναδόροι κλπ.
   Υπάρχουν τιμητικές εξαιρέσεις ανθρώπων, όπως ο ευλαβέστατος Ιβάν Σαββίδης, που με τον τίμιο μόχθο τους και με τη βοήθεια του Ορθόδοξου θεού, πλούτισαν, «ζητούντες τον Κύριον».
   Ο Σαββίδης ξεκίνησε από καπνεργάτης, αλλά όταν έχεις τη βοήθεια του θεού των Ορθοδόξων, μεγαλουργείς. Η Αριστερά με το ηθικό πλεονέκτημα, εκτιμώντας την αρετή του χρησιμοποιεί αυτό το παιδί του λαού, για να εγκαθιδρύσει στην Βαλκανική χερσόνησο ένα νέο καθεστώς άμεσης Δημοκρατίας, με τον λαό (του αγνού ποδοσφαίρου) σε πρώτο ρόλο.
   Αυτά που ξέρατε με το ΠΑΣΟΚ και τη Νου Δου, να τα ξεχάσετε.

   Πρέσβης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ο Ιβάν Σαββίδης
   14/12/2016


   …………………

   http://bsgreeks.blogspot.gr/2016/05/blog-post_71.html
   Και νέο παράσημο για τον Ιβάν Σαββίδη από τη ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία
   Μαΐου 21, 2016

   __________________


   ___________________

   __________________

   Άνθιμος


   _________________

   http://www.economy365.gr/article/14329/ivan-savvidis-apo-kapnergostasio-toy-rostof-thessalonikarhis-kai-tora-kanalarhis

   27.9.2016
   Ιβάν Σαββίδης: Από το καπνεργοστάσιο του Ροστόφ, Θεσσαλονικάρχης και τώρα καναλάρχης

   Γιατί ο Σαββίδης είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε ως καπνεργάτης του Ντον στη Γεωργία και κατέληξε, μεταξύ άλλων, μεγαλομέτοχος μιας ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας, διαχειριστής ενός ιστορικού ξενοδοχείου, ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης ελληνικής καπνοβιομηχανίας και εσχάτως διεκδικητής μιας τηλεοπτικής άδειας.
   ________________________

   Δείτε πως συκοφαντούν έναν άνθρωπο των Πατριαρχείων Μόσχας, Κωνσταντινούπολης, Ιεροσολύμων, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

   http://maxitisthrakis.blogspot.gr/2013/09/blog-post_3322.html
   20 Σεπτεμβρίου

   Ποιοι εξέθεσαν τον Ιβάν; ΣΕ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ Η «ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ;

   20 Σεπτεμβρίου

   Να μας απαντήσουν οι Σάββας Κουρτίδης, Ανισίμωφ και Γρηγόρης Σαββίδης τι σχέση έχουν με τον προμηθευτή Σταμούδη, ποιοι εμπλέκονται στην νέα υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων στις Σέρρες;
   ___________________

   Λαθρεμπόριο τσιγάρων δεν γίνεται στην Ελλάδα

   http://directnews.gr/greece/76623-athoos-gia-to-lathremporio-tsigaron-o-prohn-dieuthunon-sumvoulos-ths-sekap-i-zhnas.html
   Αθώος για το λαθρεμπόριο τσιγάρων ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΣΕΚΑΠ, Ι. Ζήνας

   Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Θράκης, ο πρώην πρώην διευθύνων σύμβουλος της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, Ιωάννης Ζήνας, ο οποίος αντιμετώπιζε την κατηγορία της απόπειρας λαθρεμπορίου. Πρόκειται για την υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων που αποκαλύφθηκε το 2009, όταν εντοπίστηκε…
   ______________

   Δείτε πόσο φθόνος υπάρχει

   http://www.antinews.gr/action.read/ellada/o-talantouxos-ghospodin-ivan-ighnatievich-savvidi/4.110849
   06/10/2016 07:10 Του Сухой​​

   Ο «ταλαντούχος» господин Иван Игнатьевич Саввиди

   Το Μάϊο του 2014, ενώ η Ελλάδα είχε μπει για τα καλά στον αστερισμό της οικονομικής κρίσης, ένα πανάκριβο σούπερ σόου γινόταν στην Χαλκιδική. Αφορμή ήταν τα εγκαίνια ενός χλιδάτου ξενοδοχείου, που μόνον η ανακαίνισή του λέγεται ότι κόστισε περί τα 25 – 29 εκατομμύρια ευρώ. Ως ήταν φυσικόν, και η εκδήλωση των εγκαινίων, δεν θα μπορούσε να υστερήσει. Έτσι, σύμφωνα με τα διάφορα λαϊφστυλάδικα sites, ξεπέρασε τις διακόσιες χιλιάδες ευρώ. Εκεί, «παρήλασαν» εκατοντάδες προσκεκλημένοι, σχεδόν άπασα η πολιτική ηγεσία και οι τοπικοί «άρχοντες» της Βορείου Ελλάδος, και, οπωσδήποτε, «σταρ» από ολόκληρη την Ελλάδα. Βέβαια, το σόου που περιελάμβανε συναυλίες, πυροτεχνήματα, κ.ο.κ., προκάλεσε και … παρατράγουδα, αφού μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, εκλήθη η Αστυνομία για την αποκατάσταση της «κοινής ησυχίας», με τον Αντώνη Ρέμο, όμως, να διαμαρτύρεται και, με αυταπάρνηση, να ζητάει ο ίδιος από τους αστυνομικούς να τον συλλάβουν.

   Τέτοια επένδυση σε χαλεπούς καιρούς, δεν θα περίμενε κανείς από Έλληνες επιχειρηματίες. Ήταν Ρώσοι. Η ρωσική αντιπολίτευση, όμως, και ειδικά το «Ίδρυμα για την καταπολέμηση της διαφθοράς», του γνωστού αντιπολιτευόμενου πολιτικού, Αλεξέϊ Ναβάλνι, «σκάλισε» λίγο παραπάνω το θέμα. Και, σύμφωνα με το Ιδρυμα, χρήμα για την επένδυση στο ξενοδοχείο, είχε βάλει ο Αρτιόμ Τσάϊκα, γιός του γενικού εισαγγελέα της Ρωσίας, Γιούρι Τσάϊκα. Το Ιδρυμα, μάλιστα, σημείωνε ότι «ένα τέτοιο ξενοδοχείο, είναι πολύ ακριβό ακόμα και για τα δεδομένα της διαφθοράς στη Ρωσία, πόσο μάλλον για τον γιό του γενικού εισαγγελέα».

   Βέβαια, η ρωσική αντιπολίτευση και τι δεν λέει για τον Γιούρι Τσάϊκα, το οποίον παρουσιάζει ως επιτομή της διαφθοράς. Ακόμα χειρότερα λέει για τον γιό του, Αρτιόμ, που μόνον για σχέσεις με τα λαθρεμπορικά κυκλώματα στη χώρα του και τη μαφία δεν κατηγορεί. Α, η ρωσική αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι πολύ χρήμα έριξε εκεί και η πρώην σύζυγος του βοηθού γενικού εισαγγελέα της Ρωσίας, την οποία μάλιστα το Ίδρυμα Ναβάλνι κατηγορεί ότι είχε πάρε – δώσε με συζύγους μεγάλων Ρώσων μαφιόζων στη Νότιο Ρωσία. Τι να πει κανείς; Εδώ στην Ελλάδα ουδείς μπορεί να ξέρει τι συμβαίνει στη μακρινή Ρωσία, αν ισχύουν οι καταγγελίες και ποιες.

   Εν πάση περιπτώσει, από αυτό το μεγαλοπρεπές και πανάκριβο γκαλά, δεν θα μπορούσε να λείψει ο Έλληνας Πόντιος από την πρώην Σοβιετική Ένωση, Ιβάν Ιγκνάντιεβις (του Ιγναντίου) Σαββίδης. Εκεί ήταν και ο χαρακτηριζόμενος από τον ρωσικό Τύπο, ως «υπερσυντηρητικός», υπουργός Πολιτισμού της Ρωσίας, Βλαντίμηρ Μεντίνσκι, ο οποίος θεωρείται ότι ανήκει στον «κύκλο Πούτιν». ……….

   Πλάϊ στον Τσίπρα

   Εκτός από τα γκαλά και τα γήπεδα, όμως, ο Ιβάν Ιγκνάντιεβιτς φροντίζει να μην απουσιάζει από οιανδήποτε εκδήλωση έχει να κάνει με τις ελληνορωσικές σχέσεις. Για παράδειγμα, πέρυσι το Μάρτιο, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Μόσχα, η ελληνική πρεσβεία στη ρωσική πρωτεύουσα οργάνωσε ειδική εκδήλωση υποδοχής του και συνάντησής του με το ελληνικό στοιχείο της Ρωσίας. Μόνο που το στοιχείο το οποίο μονοπώλησε την εκδήλωση ήταν ο ίδιος Ιβάν Σαββίδης και Πόντιοι της πρώην ΕΣΣΔ. Πολλοί εξ αυτών, και ιδιαίτερα οι νέοι, έσπευδαν να βγάζουν σέλφι με τον Αλέξη Τσίπρα.

   Από την εκδήλωση, βέβαια, απουσίαζαν οι ελληνικοί επιχειρηματικοί κύκλοι, και, εκείνο που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση, ήταν η απουσία των απογόνων των πολιτικών προσφύγων, που υποτίθεται είναι πιο κοντά πολιτικά στον κ.Τσίπρα. Ο κ.Τσίπρας, πάντως, δεν φάνηκε να δυσαρεστείται από τις απουσίες. Να σημειωθεί πως ο Ιβάν Σαββίδης ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελλήνων της πρώην ΕΣΣΔ, και εξακολουθεί να επηρεάζει καταλυτικά τους Έλληνες Πόντιους. Εξάλλου, ο ίδιος έχει συστήσει Ιδρυμα στο όνομά του, και βοηθά πολλούς, ειδικά στη Νότιο Ρωσία, αλλά και στην Ανατολική Ουκρανία (έχει αποσχισθεί από την υπόλοιπη Ουκρανία, μετά τον πόλεμο).

   Ο Ιβάν Ιγκνάντιεβιτς ήταν βουλευτής του κόμματος του Πούτιν, «Ενωμένη Ρωσία», και επιχειρηματικά, σε τοπικό επίπεδο, στο Νότο της Ρωσίας, σημαντικός παίκτης. Φαίνεται, όμως, ότι στη συνέχεια δεν τον προμόταρε το «σύστημα του Κρεμλίνου» για να ξαναβγεί βουλευτής. Έτσι, το 2010 – 2011, άρχισε σιγά – σιγά να «μειώνεται» η επιρροή του εκεί και σταδιακά να μετατοπίζει το κέντρο βάρος του στην Ελλάδα, όπου πρακτικά έχει εγκατασταθεί μόνιμα. Τι μεσολάβησε εκεί; Λέγεται ότι ήλθε σε μεγάλη ρήξη (μάλλον πόλεμο) με τον Περιφερειάρχη, Βασίλι Γκαλούμπεφ. Ο τελευταίος φαίνεται πως ήταν ο «εκλεκτός» του Κρεμλίνου, και, άρα, οι μπίζνες πλέον θα έπρεπε να γίνονται με τη δική του έγκριση. Να σημειωθεί πως κάτι τέτοιο στη Ρωσία, είναι συνηθισμένο. Η πλήρης διαπλοκή κράτους – πολιτικών – επιχειρηματιών, προς όφελος συγκεκριμένων κύκλων της εξουσίας.

   Τότε, λοιπόν, έγινε προσπάθεια υφαρπαγής του αεροδρομίου του Ροστόφ, το οποίο ήλεγχε μετοχικά ο Σαββίδης. Εκεί, ήλθε σε σφοδρή αντιπαράθεση με έναν μεγαλο-ολιγάρχη, τον Βίκτορ Βέξελμπεργκ, ο οποίος, πιθανώς με τις πλάτες του Περιφερειάρχη (και του Κρεμλίνου;), ήθελε να πάρει το αεροδρόμιο. Ήταν φανερό ότι γίνονταν προσπάθειες για να μπει ο Σαββίδης στη γωνία, και στο μεταξύ τα περιθώρια στένευαν. Ευτυχώς (!), το 2012 έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας χόκεϋ επί πάγου της «Δυναμό» Μόσχας. Δηλαδή, της ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων. Εκεί, συναντήθηκε με εκπροσώπους όλων των «σοβαρών» υπηρεσιών ασφαλείας της Ρωσίας, που επίσης μετείχαν στο ΔΣ. Όπως επίσης, στο ΔΣ μετείχαν και οι επικεφαλής των σημαντικότερων κρατικών και ιδιωτικών εταιρειών της χώρας. Ίσως εκεί να βρήκε κάποιους «υποστηρικτές» για τα συμφέροντά του.

   Πάντως, εκείνη την περίοδο, οι διαρροές στα ρωσικά ΜΜΕ, πιθανότατα από τους αντιπάλους του, έδιναν και έπαιρναν εναντίον του. Τον κατηγόρησαν ότι το 2006-2007 έβγαλε παράνομα 12 εκατομμύρια δολάρια από τη Ρωσία, ότι εξαπάτησε στην περίπτωση της εξαγοράς μιας ιταλικής αεροπορικής εταιρείας, μέχρι και ότι πήρε μεγάλες αποζημιώσεις –που δεν έπρεπε- όταν πέθαναν ζώα του σε εκτροφεία. Τι στην πραγματικότητα ισχύει και τι όχι, είναι άγνωστο. Οι πόλεμοι αυτοί, πάντως, ανάμεσα σε αντιπάλους, είναι πολύ συνηθισμένοι στη Ρωσία. Και βέβαια, είθισται η «διαρροή σκανδάλων», τα οποία συχνά φτάνουν μέχρι τη Γενική Εισαγγελία και την Επιτροπή Ερευνών (Sledstveni Komitet – εδώ τα πράγματα γίνονται πολύ «σκούρα», διότι μπορεί να μπει στη μέση και η διάδοχος της ΚαΓκεΜπε, ΦεΕςΜπε).
   …………………………
   Ο Ιβάν Σαββίδης, ως γνωστόν, στην Ελλάδα πήρε, εκτός από τον ΠΑΟΚ, ένα «Ξενία» στη Χαλκιδική το 2014 από το ΤΑΙΠΕΔ και βέβαια, ως καπνοβιομήχανος που είναι, την ΣΕΚΑΠ. Την αμαρτωλή ΣΕΚΑΠ, για την ακρίβεια, η οποία είναι γνωστό πως, στο παρελθόν, ήταν ταμείο για τα κόμματα που βρίσκονταν στην κυβέρνηση. Επίσης, παλαιότερα είχαν αφεθεί σαφείς αιχμές εναντίον της σχετικά με εμπλοκή ακόμα και σε λαθρεμπόριο τσιγάρων. Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι είχε προβεί μέχρι και σε «πέτσινες» επενδύσεις τόσο στα «λημέρια» του Ιβάν Σαββίδη, στη Νότιο Ρωσία, όσο και στη Ρουμανία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2000, στη Ν.Ρωσία είχε «επενδύσει» πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για να φτιάξει εργοστάσιο, το οποίο όμως, όχι μόνο δεν λειτούργησε ποτέ, αλλά ενώ δεν μπήκε μέσα κει ούτε μια μηχανή καπνού, η ΣΕΚΑΠ κατέβαλε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως μόνο και μόνο για να φυλάσσονται οι τοίχοι.
   ______________________

   http://www.paokplanet.gr/%CF%80%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF/%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%AE-%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BD-%CF%83%CE%B1%CE%B2%CE%B2%CE%AF%CE%B4%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C/

   «Αεροπροσευχή» Ιβάν Σαββίδη με ελικόπτερο! (pics)

   Παρουσία του Ιβάν Σαββίδη, του Μητροπολίτη και άλλων αξιωματούχων του Ροστόφ, πραγματοποιήθηκε η από αέρος προσευχή για την ευημερία της ρώσικης πόλης.

  2. Ο/Η Psycho λέει:

   https://www.the-american-interest.com/2016/10/25/the-russian-orthodox-church-the-mafia-and-the-fugitive-banker/

   THEFT IN BROAD DAYLIGHT

   The Russian Orthodox Church, the Mafia, and the Fugitive Banker
   KARINA ORLOVA

  3. Ο/Η laskaratos λέει:

   Ευσεβείς Μαφιόζοι που πληρώνουν το μισθό του Ορθόδοξου πνευματικού τους και ταξιδεύουν με αεροπλάνο μόνο αν έχουν μαζί τους αγιασμό (από τα χεράκια του).

   http://www.spiegel.de/international/world/money-laundering-germany-puts-suspected-russian-mafia-boss-on-trial-a-499854.html

   Money Laundering

   Germany Puts Suspected Russian Mafia Boss on Trial
   German prosecutors are putting a suspected Russian mafia boss on trial in a case that could set a ground-breaking precedent and make life very hard for money launderers in Germany in future.

   By Andreas Ulrich

   August 14, 2007 04:47 PM


   Kidnappers being arrested in Russia. German prosecutors are opting for a legal trick to put a suspected mafia boss on trial.

   REUTERS

   German investigators are putting a presumed Russian Mafia boss on trial in Germany for the first time — on daring charges.

   Russian citizen Alexander A., 41, is a devout man — so much so that he is reluctant to travel without his very own supply of holy water. He pays the salary of a priest in his Moscow neighborhood, and he is generous with the needy.
   ……………………

  4. Ο/Η Μαφία ποδόσφαιρου-πολιτικής λέει:

   http://to10.gr/dekaria/192667/giati-kiloponai-o-k-kapodistrias/
   Γιατί «κοιλοπονάει» ο κ. Καποδίστριας;
   Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης παίρνει τώρα την απόφαση να επαναρχίσει το πρωτάθλημα χωρίς να έχει ακουστεί η ετυμηγορία για τα γεγονότα στην Τούμπα. Χωρίς να έχουν επιβληθεί οι βαριές ποινές που απαιτούσαν η FIFA και η UEFA.

   Γιώργος Χελάκης -27/03/2018

   Ο πρωτοδίκης κύριος Καποδίστριας έχει δύσκολα «γεννητούρια». Πάνω από δυο βδομάδες πέρασαν από τα ανδραγαθήματα του κ. Σαββίδη στην Τούμπα κι ακόμα να βγει η πρωτόδικη απόφαση. Γιατί καθυστερεί τόσο ο κ. Καποδίστριας μόνο αυτός ξέρει. Ίσως να ξέρουν και κάποιοι άλλοι που έχουν λόγους να μην βιάζονται.

   Μόνο που σε αυτή την ιστορία υπάρχουν κάποια κενά. Το ρημάδι το πρωτάθλημα διακόπηκε από την κυβέρνηση όχι βέβαια από αυτό καθαυτό το μπουκάρισμα του κ. Σαββίδη αλλά από τον διεθνή διασυρμό που προκλήθηκε όταν οι οθόνες στον κόσμο όλο πλημμύρισαν από την θέα του προέδρου του ΠΑΟΚ με το περίστροφο στην μέση.

   Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης παίρνει τώρα την απόφαση να επαναρχίσει το πρωτάθλημα χωρίς να έχει ακουστεί η ετυμηγορία για τα γεγονότα στην Τούμπα. Χωρίς να έχουν επιβληθεί οι βαριές ποινές που απαιτούσαν η FIFA και η UEFA.

   Εδώ κάποιος μας δουλεύει ψιλό γαζί. Το δούλεμα πέφτει από τον κ. υφυπουργό που τάχα συνεννοήθηκε με τις υπερκείμενες αρχές του ποδοσφαίρου και το διέκοψε ενώ ταυτόχρονα εκφράζονταν φόβοι ότι η FIFA εξέταζε στα σοβαρά να μας αποκλείσει από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις. Εξέλιπε ο κίνδυνος επειδή του έστειλε ένα χαρτί η ανυπόληπτη Σούπερ Λίγκα και του κατέθεσε προτάσεις η ΕΠΟ; Εδώ γελάμε…


   Τσίπρας σε Βασιλειάδη: Σε στηρίζω, πέρασε τις πιο αυστηρές ποινές

  Σχολιάστε

  Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

  Λογότυπο WordPress.com

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Google+

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Twitter

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Facebook

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  w

  Σύνδεση με %s

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.