Η δημοσιογραφία Χατζηνικολάου είναι αντάξια της πρωθυπουργίας Τσίπρα

[Ο ρωμέικος καραγκιοζομπερντές συνεχίζει ανενόχλητος τις παραστάσεις του]

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Αν ήμουν δημοσιογράφος που συζητούσε με τον Τσίπρα, θα του διευκρίνιζα από την αρχή (κάποιος θα πρέπει να του το εξηγήσει επιτέλους), πως το «Γκο μπακ μαντάμ Μέρκελ», θα μπορούσε να το απευθύνει μόνο σε Αγγλίδα πρωθυπουργό με γαλλική καταγωγή και πως αυτό το γλωσσικό μπέρδεμα που επεκτείνεται και στις ελληνικές διατυπώσεις του και στον ταραγμένο (όχι μόνο από αυταπάτες) τρόπο πολιτικής του σκέψης, σε μια κανονική χώρα θα τον είχε στείλει στο γιαπί του «μηχανικού» (μην γίνεστε κακοί), για να κερδίσει το βιοπορισμό του με τα μερεμέτια που θα του εμπιστευόντουσαν παλιοί φανατικοί ψηφοφόροι του. Αλλά ο επιχειρηματίας του Τύπου και πρώην υπάλληλος αυτών που ο Τσίπρας θα αποκαλούσε «μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στον χώρο των ΜΜΕ» (που αποπειράθηκε να τα υποκαταστήσει με τα συμφέροντα των Μαρινάκη, Ιβάν και Άττικα  μπανκ), εξ ορισμού δεν μπορεί να ασκήσει το είδος της δημοσιογραφίας που ελέγχει την εξουσία και δεν χαριεντίζεται μαζί της. Έχει σκελετούς στη ντουλάπα του που δεν του το επιτρέπουν («Οταν ο Νίκος Χατζηνικολάου, μέλος της ηγεσίας της ΟΝΝΕΔ, ζητούσε την κατάργηση του εορτασμού του Πολυτεχνείου»).

Ο κ.Τσίπρας, έχει διαμορφώσει μια παράδοση αμοιβαία επωφελών συνομιλιών με την οικογένεια Χατζηνικολάου, η οποία ξεκινάει από παλιό ερευνητή της ΝΑSΑ με  άγνωστο ερευνητικό έργο (βλ. «Μητροπολίτης Κερατέας: Φαρισαϊσμός και Φονταμενταλισμός», 28/02/2011): «Ο κ.Τσίπρας είχε συναντηθεί μαζί του με αφορμή τα γεγονότα της Κερατέας, αν και υποτίθεται πως επίσημα είναι υπέρ της θεσμικής υποβάθμισης του παρεμβατικού ρόλου του κλήρου. Σαν να μην έφτανε αυτό, θεώρησε «ευκαιρία» και «τιμή» τη συνομιλία του με το δεσπότη, και «τύχη» το να ακούσει από αυτόν πως οι ξεσηκωμένοι της Κερατέας είναι «ευλογημένοι»…».

Από τους «ευλογημένους» αγώνες ενάντια στην ευρωπαϊκή συνωμοσία κατά της Κερατέας, ο κ.Τσίπρας προχτές πέρασε στη νέα ανατρεπτική εποχή που «Εγώ κάνω τον σταυρό μου που πιάσαμε αυτό το πλεόνασμα γιατί εάν δεν το είχαμε πιάσει θα ήμασταν μπαλάκι του πίνγκ πόνγκ ανάμεσα στην κ. Λαγκάρντ και τον κ. Σόιμπλε». Όσο υπάρχουν άνθρωποι που θα ακούνε αυτές τις φτηνιάρικες μπουρδολογίες μεταξύ αιωνίων εφήβων, η χώρα θα βαδίζει αμετανόητη τον αυτοκαταστροφικό της δρόμο κατηγορώντας για φταίχτες την Λέιντυ Μέρκελ και τον Σερ Σόιμπλε.

Advertisements
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

14 Responses to Η δημοσιογραφία Χατζηνικολάου είναι αντάξια της πρωθυπουργίας Τσίπρα

 1. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

  και εγώ ποιροινικοί αιποιστοίμον

  ESPRESSO Η ΑΙΠΟΙΣΤΠΙΜΩΝΟΙΚΟΙ και ΑΛΑΝΙΑΡΑ

  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/963/%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%82

  Espresso

  Ο μητροπολίτης που θα μπορούσε να ήταν… αστροναύτης!

  Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος Χατζηνικολάου

  Θα μπορούσε να ήταν ένας καλός αστροναύτης, αλλά ο Θεός τον ήθελε στη Γη. Ο 53χρονος μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος Χατζηνικολάου που προτίμησε την επισκοπική μίτρα από την αστροναυτική κάσκα διαθέτει επτά πανεπιστημιακά πτυχία και χαρακτηρίζεται «κινητή βιβλιοθήκη».

  Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ρωτούσαν τον Σωτήριο Χατζηνικολάου, συνταξιούχο δικαστικό υπάλληλο και πατέρα του σεβασμιοτάτου, «τι σπουδάζει ο γιος σου;», αυτός συνήθιζε να συμβουλεύεται ένα χαρτάκι που πάντα είχε στην τσέπη του για να δίνει τη σωστή απάντηση, αφού το παιδί του συνεχώς ασχολιόταν και με μία ακόμη επιστήμη. Ο ευτυχισμένος πατέρας είχε χάσει τον λογαριασμό.

  Ο σεβασμιότατος, που είναι εξάδελφος του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου, έχει πνευματικές σχέσεις με τον υπουργό Επικρατείας Θεόδωρο Ρουσόπουλο και είναι πνευματικός πολλών επωνύμων, όπως της κ. Αννας Παναγιωταρέα. Θεωρείται ένας εκ των εν δυνάμει διαδόχων του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας, με συμπάθειες στο Μέγαρο Μαξίμου, όχι όμως και στην Ιεραρχία. Πάντως, ο ίδιος μέχρι σήμερα δεν έχει εκδηλώσει σχετική πρόθεση.

  Η μέχρι σήμερα πορεία του περνά μέσα από πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσα από τη ΝΑSA, όπου για περισσότερο από έναν χρόνο πραγματοποιούσε έρευνες, από το Αγιον Ορος, τη μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και ποιος ξέρει ακόμα από πού αλλού.

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Αγαπητή Ζωζώ,
   εύστοχα παραθέτεις με χιουμοριστική διάθεση, την ιλαροτραγωδία, που σαν κόκκινη γραμμή, διασχίζει την ιστορία του αυτού του θλιβερού κρατιδίου των νεοελλήνων, που αφελώς αισθάνονται υπερήφανοι γι’ αυτήν. Εχει ειπωθεί πως «δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι με το καιρό όλοι αυτοί οι μεγάλοι δάσκαλοι του σκοπού νικήθηκαν από το γέλιο, το λογικό, και τη φύση: η σύντομη τραγωδία επέστρεφε πάντα στο τέλος στην αιώνια κωμωδία της ύπαρξης και τα ¨»κύματα του ατελείωτου γέλιου»¨-για να παραφράσουμε τον Αισχύλο- θα σκεπάσουν μοιραία στο τέλος και τον μεγαλύτερο απ’ αυτούς τους τραγωδούς». Και αν ισχύει για τους μεγάλους τραγωδούς και δάσκαλους του σκοπού, τότε αναμφίβολα, ισχύει πολύ περισσότερου στην περίπτωση της ευτελούς νεοελληνικής κωμικοτραγικής παραζάλης
   . Ή να θυμηθώ τον ποιητή Οράτιο που λέει: «γελώντας να λέμε τα σοβαρά».
   Μέσα από το εύθυμο σχόλιο σου, της ανάρτησης, αλλά και των υπόλοιπων σχολιαστών, αναδεικνύεται η πολιτική ιστορία της χώρας.
   Μόνο τα πρόσωπα, αλλάζουν κάπου- κάπου. Ολα τα άλλα, παραμένουν τα ίδια. Οι υπόγειες και καλά κρυμμένες σχέσεις πολιτικών, ρασοφόρων, μεγαλοδημοσιογράφων, συνδικαλιστών κλπ που παραπέμπουν αλλά και ταυτίζονται με μαφιόζικες μεθόδους και πρακτικές.
   Από την άλλη πλευρά ο πορωμένος ιθαγενής, που στο μέτρο που τον κρατούν επιμελώς ανενημέρωτο, είναι το θύμα αυτών των πολιτικών νταβατζήδων. Που όμως όταν του δίνεται η ευκαιρία, να αντιγράψει τις πρακτικές τους, δεν έχει ενδοιασμούς να το κάνει.
   Όλα αυτά αν τα δει κάποιος από «ψηλά», θα νιώσει την επιθυμία για ευθυμία και γέλιο.

 2. Ο/Η του κώλου λέει:

  Συνειδητά, προδοτικά, ανήθικα οδηγήθηκαν οι Τράπεζες και η Οικονομία σε χρεοκοπία με το τυχοδιωκτικό δημοψήφισμα.

  Τσίπρας σε Χατζηνικολάου πριν πάμε σε δημοψήφισμα θα έχουμε καταρρεύσει -2011

 3. Ο/Η Αλέksις Βατοπεδινός λέει:

  http://dexiextrem.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7191.html

  Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012
  Γιατί και ποιος έδιωξε τον Χατζηνικολάου από την ΟΝΝΕΔ;

  Λοιπόν επειδή πολύ μας έχει ζαλίσει τον έρωτα ο Χατζηνικολάου, ας μοιραστούμε μαζί σας μια ιστορία, όπως μας τη διηγείται συναγωνιστής του ΟΝΝΕΔίτης και ξέρει πολύ καλά ο τότε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ:

  Ο Νίκος Χατζηνικολάου, γιος πολιτικού στελέχους της ΝΔ, ήταν από νεαρή ηλικία οργανωμένος στο κόμμα. Ήταν υπεύθυνος ΜΑΚΙ και αργότερα στην εκτελεστική της ΟΝΝΕΔ κατά τα πέτρινα χρόνια. Ήταν τότε που έκανε ταξίδια σε όλη την Ελλάδα και δήλωνε ότι “τις συγκεντρώσεις των αριστερών πρέπει να τις σπάμε δυναμικά! … Δηλ. με ξύλο (Μη γελάτε! Έτσι έλεγε!). Κάποτε όμως, ο Νίκος, πάντα «καλό παιδί», ηχογράφησε σε κασέτα συναγωνιστή του να κάνει κριτική στον αρχηγό του κόμματος κατά τη διάρκεια συζήτησης σε μια ΟΝΝΕΔίτικη παρέα. Άρχισε λοιπόν να παίζει την κασέτα αριστερά και δεξιά μέχρι που κάποια στιγμή ο τότε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ τον κάλεσε στο γραφείο του και του είπε: “Δύο δρόμους έχει για σένα η ζωή. Αφήνεις την κασέτα και παραιτείσαι, ή ανοίγεις το παράθυρο και πέφτεις από εδώ απ’ τον τέταρτο.”

  Έτσι ο Χατζηνικολάου εξορίστηκε από το κόμμα της ΝΔ… έκτοτε βγάζει, σε κάθε ευκαιρία, την πίκρα του που έχασε την πολιτική καριέρα… κρίμα πάντως για την καριέρα που έχασε… απ’ ότι έδειξε η μετέπειτα πορεία του θα γινόταν λαμπρός πολιτικός στην Ελλάδα

  9 Σχόλια

  http://www.efsyn.gr/arthro/o-efialtis-tis-exegersis

  ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
  Ο εφιάλτης της εξέγερσης
  15.11.2015,

  (…)

  Λίγες μέρες πριν από τον εορτασμό προκλήθηκε πολιτικός σεισμός από την αποκάλυψη του Κ. Αγγελόπουλου ότι «η ΟΝΝΕΔ βρίσκεται στα χέρια φασιστικής κλίκας, με τις ευλογίες του Αβέρωφ» («Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», 13.11.1983).

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «με άξονα τους ακροδεξιούς Β. Μιχαλολιάκο και Μ. Μανωλάκο -αρχηγό και υπαρχηγό αντίστοιχα- με πολιτικό “εκπρόσωπο” του κ. Αβέρωφ τον ακροδεξιό νεαρό βουλευτή Μεσσηνίας κ. Αντ. Σαμαρά και εκτελεστικά όργανα μερικές δεκάδες χούλιγκαν ακροδεξιούς νεολαίους, η ΟΝΝΕΔ βαδίζει στο δρόμο της φασιστικοποίησής της, τρομοκρατώντας ή διώκοντας τα μετριοπαθή στοιχεία».

  Στους σκληρούς συγκαταλέγονταν και οι «Σταθόπουλος, Αγγελίδης και Χατζηνικολάου (γιος βουλευτή της Ν.Δ.)». Ο Αντώνης Σαμαράς υπέβαλε μήνυση κατά της εφημερίδας, αλλά οι εξελίξεις τη δικαίωσαν.

  Επιβεβαιώθηκε επίσης η σχέση της ΟΝΝΕΔ με ακροδεξιές ομάδες, όπως το ΕΝΕΚ, το οποίο μέσω της εφημερίδας του («Συναγερμός») πίεζε την ΟΝΝΕΔ να μη νομιμοποιήσει τον «μύθο του Πολυτεχνείου» και εξήρε τη σκληρή στάση του υπεύθυνου της ΜΑΚΙ Νίκου Χατζηνικολάου που αντιδρούσε.

  Μιλώντας με τον κ. Χατζηνικολάου πριν από τις εκλογές του περασμένου Σεπτέμβρη (32 χρόνια αργότερα), τόσο ο Ν. Μιχαλολιάκος όσο και ο Χρ. Παππάς της Χρυσής Αυγής φρόντισαν με τρόπο να του υπενθυμίσουν τη δράση του εκείνη την περίοδο.

  Τελικά, κάτω από την πίεση των πραγμάτων, η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ δεν συμμετείχε στον επίσημο εορτασμό του 1983, αλλά αναγκάστηκε να διοργανώσει τις δικές της φιέστες για το Πολυτεχνείο.


  11/11/1983

  (…)

  Ενδιαφέρον έχει ότι η Χρυσή Αυγή αντιμετώπιζε τη Ν.Δ. και κυρίως την ΟΝΝΕΔ ως «μαζικό χώρο» και τους απηύθυνε νουθεσίες μέσω του ναζιστικού της περιοδικού:

  «Η Ν.Δ., αν θέλει να περισώσει το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας που της απέμεινε, θα πρέπει να σταθεί μακριά από τέτοιες εκδηλώσεις και μάλιστα να τις καταγγείλει ανοιχτά. Πρέπει να πάψει ακόμα να τιμά “το αληθινό νόημα του Πολυτεχνείου”, γιατί αληθινότερο νόημα από αυτό που προκύπτει από τα ίδια τα γεγονότα, νόημα που το αποδίδουν θαυμάσια με τις εκδηλώσεις τους οι πάσης φύσεως μαρξιστές, δεν υπάρχει.

  »Πρέπει ξεπερνώντας τα συμπλέγματά της, να καταλάβει, ότι η μόνη ορθή πολιτική επιλογή γι’ αυτήν, επιλογή σύμφωνη προς την ιδεολογική της τοποθέτηση και αποδεκτή από το λαϊκό της έρεισμα, είναι να λάβει σαφή αντίθετη στάση έναντι της εξεγέρσεως του Πολυτεχνείου και να την παρουσιάσει όπως ήταν στην πραγματικότητα, σαν μια γνήσια μαρξιστική εξέγερση» (περ. «Χρυσή Αυγή», τχ. 12, Δεκέμβριος 1983).

  (….)

  Ο Καραμανλής στην αντίσταση


  O πρόεδρος του Συνασπισμού ομιλητής σε επίσημη εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για το Πολυτεχνείο

  Ολα αυτά άλλαξαν άρδην μόλις αναδείχτηκε και πάλι στην κυβέρνηση η Ν.Δ., αυτήν τη φορά με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή. Θεωρήθηκε τότε ότι το άνοιγμα προς τον «μεσαίο χώρο» απαιτούσε να αναθεωρηθεί η αρνητική στάση απέναντι στο Πολυτεχνείο. Δεν ήταν καθόλου δύσκολο.

  Η ΟΝΝΕΔ διοργάνωσε ειδική εκδήλωση με ομιλητή τον ίδιο τον Καραμανλή (14.11.2004) και προσκεκλημένο τον τότε πρόεδρο του Συνασπισμού, ο οποίος φρόντισε να εξάρει τον ρόλο των στελεχών της Δεξιάς στην αντιδικτατορική αντίσταση.
  (….)

 4. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/i-simasia-tou-na-eisai-trinto-44341399763

  Η μαριχουάνα και ο Τριντό

  Υπάρχουν δύο είδη πολιτικών: αυτοί που θέλουν να ασκήσουν πολιτική και αυτοί που δεν θέλουν. Ο πρωθυπουργός του Καναδά δείχνει να θέλει να ασκήσει πολιτική. Διαβάστε πώς χειρίστηκε μια οικογενειακή ιστορία για να δικαιολογήσει μια πολιτική απόφασή του

  Κιάρα Σουγκανίδου

  Ανάβεις την τηλεόραση στην Ελλάδα του 2017. Ξέρεις ότι η χώρα κατακερματίζεται. Υποψιάζεσαι ότι αύριο τα παιδιά σου θα παραλάβουν ένα ρημάδι – μία «μη χώρα» στην οποία θα βολτάρουν διάφορα funds ψευδοεπενδυτές που αγοράζουν τα πάντα σε συμβολική τιμή μαζί με πολιτευτές ψευδοπροφήτες μελλοντικών καλύτερων ημερών, πανίσχυρους παπάδες και ξεπεσμένους σταρ του Survivor.

  (….)

  Και μετά, κοιτάζεις τον Τζάστιν Τριντό στην τηλεόραση του Καναδά. Είναι μόνο μερικές ημέρες αφότου η κυβέρνησή του επιβεβαίωσε πως πρόκειται να νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα. Ο Καναδάς θα είναι η πρώτη χώρα από τις G7 που θα προχωρήσει σε τέτοια νομιμοποίηση.

  (….)

  Ο καναδός πρωθυπουργός λοιπόν δεν συμφωνεί απολύτως με το νομοσχέδιο. Θεωρεί ότι η μη αμνηστία είναι άδικη ηθικά και κοινωνικά.

  Ηθικά, διότι στιγματίζει ως εγκληματίες, πολίτες οι οποίοι καταδικάστηκαν στο παρελθόν για κάτι που σήμερα νομιμοποιείται. Η σκέψη του πρωθυπουργού είναι πως αν καταγραφεί στο ποινικό μητρώο σου η χρήση ναρκωτικών, θα δυσκολεύεσαι μετά για πάντα να βρεις δουλειά, να νοικιάσεις σπίτι και να ταξιδέψεις έξω από τη χώρα.

  (…..)

  Ο Πιερ Τριντό το 1998 είχε κινητοποιήσει όλες τις γνωριμίες του στο δικαστικό σώμα προκειμένου ο μικρότερος γιος του, Μισέλ, να απαλλαγεί από τις κατηγορίες για κατοχή μαριχουάνας (Gary Hershorn/Reuters)
  Δείτε λοιπόν τι κάνει, αυτός ο νέος πολιτικός που θέλει να ασκήσει πολιτική. Εμφανίζεται σε τηλεοπτική εκπομπή (καναδικό κανάλι Vice) και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αντιτίθεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησής του. Και για να δώσει στους Καναδούς να καταλάβουν τους λόγους που διαφωνεί, χρησιμοποιεί ένα οικογενειακό παράδειγμα.

  Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τζάστιν Τριντό λοιπόν, έξι μήνες προτού ο αδελφός του, Μισέλ (1975-1998), σκοτωθεί από χιονοστιβάδα στον Καναδά το 1998, σε ηλικία 23 ετών, είχε εμπλακεί σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Εκεί, κατά τον έλεγχο των αστυνομικών, συνελήφθη με μερικά στριμμένα τσιγάρα μαριχουάνας και κατηγορήθηκε για παράνομη κατοχή.

  Το γεγονός αυτό είχε πανικοβάλει τον Μισέλ Τριντό, σύμφωνα με τον σημερινό αρχηγό του κράτους. Ωστόσο ο πατέρας των δύο αδελφών, Πιερ Τριντό (1919-2000), πρωθυπουργός του Καναδά στις περιόδους 1968-1979 και 1980-1984 αλλά και υπουργός Δικαιοσύνης το 1967-68, καθησύχασε τον γιο του που κινδύνευε να στιγματιστεί. Του είπε ότι «θα κανονίσει το θέμα με τις γνωριμίες του». Οπερ και έπραξε. Όπως ανέφερε ο Τζάστιν Τριντό στην τηλεοπτική εκπομπή «Μίλησε σε όλους τους φίλους του από τον δικαστικό τομέα, προσέλαβε τον καλύτερο δικηγόρο και ήταν σίγουρος ότι μπορούσε να απαλλάξει τον Μισέλ από την κατηγορία.

  »Μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό ως οικογένεια επειδή είχαμε την οικονομική δυνατότητα και επειδή ο πατέρας μου είχε τις επαφές. Ετσι εξασφαλίσαμε ότι ο μικρότερος αδελφός μου θα γλίτωνε την καταδικαστική απόφαση για το υπόλοιπο της ζωής του».

  (….)

  «Μία από τις μεγάλες αδικίες στη χώρα αυτή είναι η άνιση και δυσανάλογη επιβολή τέτοιων νόμων» δήλωσε ο Μπλερ συμπληρωματικά των όσων ανέφερε ο Τριντό. «Αυτή η αδικία έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας – στις μειονότητες, στους Αβορίγινες, στους κατοίκους των υποβαθμισμένων συνοικιών».

  Περιττό δε να πούμε πως σε παλιότερη συνέντευξή του στη Huffington Post ο Τζάστιν Τριντό είχε δηλώσει πως συνολικά κάπνισε πέντε έξι φορές μαριχουάνα και πως η τελευταία ήταν δύο χρόνια ΜΕΤΑ την εκλογή του ως βουλευτής.

  Εχει σημασία να είσαι ικανός άνθρωπος και να θέλεις να βελτιώσεις τα πράγματα. Να προσπαθείς προσωπικά να κυβερνήσεις, να ορθώνεις αληθινό πολιτικό λόγο και όχι να αποστηθίζεις μπροστά στον καθρέφτη σου τις εξυπνάδες που σου γράφουν οι επικοινωνιολόγοι για να κερδίσεις μερικά δευτερόλεπτα εντυπώσεων. Βασικά έχει σημασία, πάνω απ΄όλα, να είσαι πολιτικός για τους πολίτες και όχι πολιτικός για το ατομικό συμφέρον σου. Πόσοι τέτοιοι υπάρχουν στην Ελλάδα σήμερα;

 5. διαγράφονται χρέη της ΣΕΚΑΠ, ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη ύψους 38 εκατ. ευρώ.
  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/04/2_28.html
  Με αφορμή την τροπολογία υπέρ του καπιταλιστή Σαββίδη

  Δεσπόζει στην σημερινή ειδησεογραφία η κοκορομαχία που έγινε στην βουλή μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη για μια τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του υπουργείου Οικονομίας με την οποία διαγράφονται χρέη της ΣΕΚΑΠ, ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη ύψους 38 εκατ. ευρώ.
  Σήμερα νομοθέτησαν για τα συμφέροντα του Σαββίδη. Πριν λίγο καιρό για τον Μελισσανίδη  Νομοθετική ρύθμιση χαρίζει στον καπιταλιστή Ι.Σαββίδη 38 εκατ. ευρώ 6. http://www.protothema.gr/politics/article/674626/protofaneis-methodeuseis-gia-na-psifisoun-aron-aron-tin-ntropologia-gia-ta-prostima-lathreborias/

  Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για να ψηφίσουν άρον-άρον την (ν)τροπολογία για τα πρόστιμα λαθρεμπορίας
  Xρήστος Μπόκας 27/04/2017
  Οι εταιρείες στις οποίες περνούν περιουσιακά στοιχεία του κράτους έπειτα από διαδικασίες ιδιωτικοποίησης να απαλλάσσονται από παραβάσεις λαθρεμπορίας που τελέστηκαν κατά την περίοδο που το περιουσιακό στοιχείο ήταν υπό κρατική ιδιοκτησία, προτείνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης

  https://thecaller.gr/politiki/gkafa-tsipra-sti-vouli-fotografise-savvidi/

  Η «γκάφα» Τσίπρα στη Βουλή ανάγκασε Καμμένο να φωτογραφίσει ΣΕΚΑΠ-Σαββίδη για την τροπολογία!

  Μία γκάφα του πρωθυπουργού στην σημερινή συζήτηση στην βουλή σχετικά με την διάτρητη (από παντού…) υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων από την ΣΕΠΑΚ (ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη σήμερα) αποκάλυψε τι είναι αυτό που ενώνει τόσο στενά τον Αλέξη Τσίπρα με τον ακροδεξιό, σύμμαχο της ριζοσπαστικής κυβέρνησης Πάνο Καμμένο: Η συγκάλυψη περιπτώσεων που μυρίζουν από μακριά… διαφθορά!

  Γράφει η Αλίκη Χατζή

  «Την ΣΕΚΑΠ», ξέφυγε του πρωθυπουργού, στην απάντηση του στην ερώτηση του κ. Μητσοτάκη «πέστε μας ποιούς αφορά η τροπολογία για τις παραβάσεις λαθρεμπορίας»….

  Την γκάφα ανέλαβε να διορθώσει ο καλός σύμμαχος Καμμένος, που επιχείρησε να πάρει απάνω του την αποκάλυψη ότι η τροπολογία που κατέθεσε χθες στην βουλή ο βουλευτής Κοζάνης Δημητριάδης, φωτογραφίζει την ΣΕΚΑΠ και τον Ιβάν Σαββίδη. Στην «θύελλα αντιδράσεων» που ξεσήκωσε η παρέμβασή του, παρενέβη ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης… για να βγάλει τον εαυτό του έξω από την εικόνα της στιγμής: «Αναλαμβάνω την ευθύνη για την χθεσινή διαδικασία που ακολουθήθηκε στην ολομέλεια», τόνισε δυο φορές – δηλαδή δεν έχω καμία σχέση μ’ αυτά που γίνονται και λέγονται αυτήν την ώρα!

  Κατόπιν κι αφού οι εκπρόσωποι των κομμάτων μίλησαν εναντίον της «φωτογραφικής διάταξης» τον λόγο ξαναπήρε ο κ. Τσίπρας για να αντιστρέψει κατά τα συνήθη την πραγματικότητα. Κατήγγειλε την προηγούμενη κυβέρνηση για… τις σχέσεις της με επιχειρηματίες και «θαλασσοδάνεια»!

  Πέρα από το ότι η αντιστροφή και κακοποίηση της πραγματικότητας οδηγεί την πολιτική ζωή σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια, είναι προφανές ότι αυτό το δύσκολο για την κυβέρνηση διάστημα το διαχειρίζονται – όπως και την προηγούμενη φορά με την υπόθεση Καλογρίτσα – ο Καμμένος , η ομάδα του Μαξίμου και ολόκληρο το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Τόσο στο ζήτημα – παρωδία του Καλογρίτσα, όσο και στο ζήτημα ΣΕΚΑΠ – Σαββίδη τώρα, «καθάρισε» ο Καμμένος αναλαμβάνοντας ρόλο συν – πρωθυπουργού!

  Για την ιστορία, την επίμαχη τροπολογία επανακατέθεσε – ένα χρόνο μετα την αρχική του κίνηση – ο βουλευτής Δημήτρης Δημητριάδης και αφορά υποθέσεις «παραβιάσεων λαθρεμπορίας», όταν ειδικότερα οι υποθέσεις αυτές μπορεί να προκαλέσουν επιπλοκές σε διαδικασίες πώλησης φορέων και εταιρειών σε επενδυτές.

  Χαρακτηριστική περίπτωση εταιρείας που έχει αποκρατικοποιηθεί και στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο με δικαστική απόφαση για παραβάσεις που βαρύνουν προηγούμενη διοίκηση, αλλά καλείται να το πληρώσει ο υφιστάμενος ιδιοκτήτης της, εν προκειμένω ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, είναι η ΣΕΚΑΠ.

  Στην εταιρεία επιβλήθηκε πρόστιμο το 2008, πριν την ιδιωτικοποίηση της, για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές (λαθρεμπόριο κατ΄ ευφημισμό) που με τις προσαυξήσεις ανέρχεται πλέον σε 38 εκατ. ευρώ.

  Το 2008 μέτοχος της ΣΕΚΑΠ ήταν η Αγροτική Τράπεζα και η ΣΕΚΕ (Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος) ενώ το 2013 η εταιρεία πέρασε στον έλεγχο του Ιβάν Σαββίδη. Ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με πληροφορίες, προσέφυγε πριν από μερικές εβδομάδες στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής, αλλά ακόμη δεν έχει εκδοθεί απόφαση.

  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
  http://www.iefimerida.gr/news/275017/voyleytis-toy-syriza-anevike-sto-vima-kai-katevike-amesos-xehase-tin-omilia-toy#ixzz4faGPmHCX

  Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στο βήμα και κατέβηκε αμέσως: Ξέχασε την ομιλία του
  28|06|2016

  Όλα τα είχαμε δει σ´αυτή τη Βουλή αλλά αυτό που έγινε το απόγευμα της Τρίτης, δεν έχει προηγούμενο. Το πρωτοφανές περιστατικό είχε πρωταγωνιστή τον βουλευτή του ΣυΡιζΑ Δημήτρη Δημητριάδη.

  Ο κύριος Δημητριάδης, ως εισηγητής του ΣυΡιζΑ επί του νομοσχεδίου για προσάρτηση ευρωπαϊκών οδηγιών που αφορούν στις οικονομικές καταστάσεις επιχειρήσεων στην ελληνική νομοθεσία, ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει όμως γρήγορα διαπίστωσε ότι τα μισά χαρτιά της ομιλίας του τα είχε ξεχάσει στο σπίτι του .

  Έτσι κατακόκκινος από ντροπή αναγκάστηκε να διακόψει την τοποθέτησή του .

  Μάλιστα από το βήμα της Ολομέλειας απευθύνθηκε προς συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ για βοήθεια.

  «Για ψάξε στο έδρανο ή στην τσάντα μου μήπως βρεις την υπόλοιπη εισήγησή μου» είπε απευθυνόμενος στην κυρία Φωτεινή Βακή αλλά εισέπραξε αρνητική απάντηση. «Δεν το πιστεύω…», συνέχισε ο κ. Δημητριάδης για να εξηγήσει στους υπόλοιπους: «Χίλια συγνώμη θα σταματήσω εδώ λόγω απώλειας της εισήγησής μου. Τα υπόλοιπα θα τα πω στην δευτερολογία μου»


  Ο Ιβάν Σαββίδης στην προσευχή για την ευημερία του Ροστόφ
  Φωτ.: ivansavvidis.gr
  Η προσευχή έγινε κατά τη διάρκεια πτήσης πάνω από το Ροστόφ με αφορμή τον εορτασμό της 266ης επετείου από την ίδρυση της πόλης.

  • http://maxitisthrakis.blogspot.gr/2016/06/35_30.html

   30 Ιουνίου

   ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΧΑΜΕ! Ο Ιβάν Σαββίδης επενδύει 35 εκατ. ευρώ για την νέα εποχή της ΣΕΚΑΠ!

   Μας λάσπωσαν, μας έστελναν εξώδικα και μας απειλούσαν με αγωγές γιατί δεν στηρίξαμε τον….Τούρκο επενδυτή! Κι όμως…Ο χρόνος και πάλι δικαίωσε την αλήθεια!

   goo.gl/zughFX

   ΒΑΝ ΙΓΚΝΑΤΙΕΒΙΤΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
   Ποιος είναι ο Ιβάν Σαββίδης που από καπνεργάτης έφτασε να αγοράσει τον ΠΑΟΚ και να μπει στη λίστα Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο

   15|02|2013

   Ενας καπνεργάτης από τη Γεωργία

   Ο Ιβάν γεννήθηκε το 1959 στο χωριό Σάντα της «Μικρής Ελλάδας», όπως λέγεται η περιοχή Τσάλκα στον Πόντο της Γεωργίας. Ξεκίνησε να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια της ζωής ως εργάτης στην καπνοβιομηχανία «Ντονσκόι Ταμπάκ», που εδρεύει στο μονίμως παγωμένο Ροστόφ, όπως γράφει η Βίβιαν Μπενέκου στο Εθνος.

   Από το 1980, όταν και ολοκλήρωσε τη στρατιωτική θητεία του, ο Ιβάν Σαββίδης εργάστηκε στο κρατικό καπνεργοστάσιο του Ροστόφ, όπου είχε μετακομίσει με την οικογένειά του μερικά χρόνια νωρίτερα. Από πολύ χαμηλά, κι ολοκληρώνοντας τις σπουδές Οικονομικών στο πανεπιστήμιο της πόλης, αναρριχήθηκε ταχύτατα στην ιεραρχία του εργοστασίου έως τη θέση του υποδιευθυντή. Η ιδιωτικοποίησή του, με την πτώση του σοβιετικού καθεστώτος, τον βρήκε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας το 1992 και έναν χρόνο αργότερα στη θέση του προέδρου της. Σήμερα η καπνοβιομηχανία «Ντονσκόι Ταμπάκ» αποτελεί μία από τις τέσσερις σημαντικότερες εταιρείες του μητρικού ομίλου «Αγκροκόμ», του οποίου πρόεδρος είναι ο Σαββίδης.

 7. Ο/Η Άσχετο με το θέμα λέει:

  Η κατηγορία «ιερές-αταξίες» και άλλες δεν δουλεύουν, κάτι που μας στεναχωρεί βαθύτατα, γιατί το υλικό σας είναι τεράστιο.
  Επίσης η φόρμα επικοινωνίας

  • Ο/Η Po λέει:

   πολλές κατηγορίες δεν λειτουργούν, δυστυχώς φταίει η πλατφόρμα wordpress και πρέπει να τις «τακτοποιήσουμε», πράγμα χρονοβόρο και επίπονο, ιδιαίτερα για ερασιτέχνες και εθελοντές σαν και του λόγου μας που έχουν δουλειές, οικογένεια κλπ.

 8. Ο/Η Εδώ Μόσχα λέει:

  http://www.protagon.gr/epikairotita/44341224625-44341224625

  Το άγαλμα του Ιβάν Σαββίδη

  Τι έχει συμβεί και η Θεσσαλονίκη παραδίδεται στον Ιβάν Σαββίδη; Πώς ο ομογενής επιχειρηματίας από τη Ρωσία καταφέρνει και παίρνει όσα ζητήσει στις επιχειρήσεις και στον πολιτισμό της πόλης;

  Χριστίνα Ταχιάου

  10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

  Σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, ο Ιβάν είναι «Έλληνας στην καταγωγή, Ρώσος στη ζωή και ορθόδοξος στην πίστη». Πάντως, στο προσωπικό του site, η πρώτη ανάρτηση είναι μια φωτογραφία με τον πρόεδρο Πούτιν, κάτω από την οποία αναγράφει: «Είμαστε το κράτος, που μπορεί να ενώνεται γύρω από την ιδέα να γίνει μια ισχυρή πλούσια χώρα με ευτυχισμένο λαό. Είμαι υπερήφανος που είμαι πολίτης της Ρωσίας και πάντα με τιμή θα υπερασπίζω τα συμφέροντα της χώρας μου».


  Ανθρωπογεωγραφία: Μπουτάρης, Πατουλίδου, Κουρουμπλής, Ψωμιάδης, Ανθιμος, στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος

  http://mononews.gr/news-oikonomia-epixeiriseis-nautilia-sta-cheria-tou-ivan-savvidi-ke-ton-sinergaton-tou-o-olth-sta-11-dis-evro-chriso-deal/143531

  Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη και των συνεργατών του ο ΟΛΘ – Στα 1,1 δισ. ευρώ το χρυσό deal
  By Δημήτρης Κατακουζηνός – April 24, 2017

  http://www.iefimerida.gr/news/278152/epta-stelehi-ton-anel-proorizontai-gia-dieythyntikes-theseis-sto-pithano-kanali-toy-ivan#ixzz4fbnmahL2
  OΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ
  Επτά στελέχη των ΑΝΕΛ προορίζονται για διευθυντικές θέσεις στο πιθανό κανάλι του Ιβάν Σαββίδη
  14|07|2016

  Σύμφωνα με πληροφορίες από τον φάκελο αδειοδότησης, πρόκειται για τον Γιώργο Κούσουλα, ο οποίος προορίζεται να αναλάβει την γενική διεύθυνση ειδήσεων του μελλοντικού καναλιού του Ιβάν Σαββίδη. Ο κ. Κούσουλας ήταν διευθυντής γραφείου τύπου των ΑΝΕΛ από το 2012 ως το 2015 και διευθυντής ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, από τον Ιανουάριο του 2015 ως σήμερα.
  Για προϊσταμένη οικονομικού ρεπορτάζ προορίζεται η Ελένη Δουρούκη, η οποία ήταν δημοσιογράφος στη Βουλή των Ελλήνων από το 2012 ως το 2014 και από τον Ιανουάριο του 2015 ως σήμερα βρίσκεται στην διεύθυνση ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
  Τεχνικός διευθυντής προορίζεται να αναλάβει ο Βασίλης Συριόπουλος, ο οποίος από τον Ιανουάριο του 2015 ως σήμερα είναι τεχνικός προϊστάμενος διεύθυνσης ενημέρωσης, υπεύθυνος για την κάλυψη των εκδηλώσεων του Πάνου Καμμένου (βίντεο, φωτογραφίες, μοντάζ) στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
  Προϊστάμενος ελεύθερου ρεπορτάζ προορίζεται να αναλάβει ο Κώστας Λαβίδας, ο οποίος βρισκόταν στο γραφείο τύπου των ΑΝΕΛ από το 2012 ως το 2015 και σήμερα βρίσκεται στην διεύθυνση ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
  Προϊσταμένη αθλητικού ρεπορτάζ προορίζεται να αναλάβει η Αννα Μπάστα, διορισμένη ειδική συνεργάτιδα του Πάνου Καμμένου στο ΥΕΘΑ και υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ στην Α’ Αθήνας, τον Σεπτέμβριο του 2015.
  Επίσης, μετέχουν σε θέσεις στον φάκελλο Σαββίδη η Μανταλένα Παπαδοπούλου, πρόεδρος της νεολαίας ΑΝΕΛ, διορισμένη ειδική συνεργάτιδα στο γραφείο Καμμένου στο ΥΕΘΑ και η Αντιγόνη Δήμιτσα, διορισμένη ειδική συνεργάτιδα στο γραφείο Καμμένου στο ΥΕΘΑ ως τον Φεβρουάριο του 2016.

  http://elzoni.gr/html/ent/290/ent.54290.asp

  Η ρωσική διείσδυση στην Ελλάδα
  Γράφει ο
  Θανάσης Παπανδρόπουλος

  Η ρωσική διείσδυση στην Ελλάδα
  Η ρωσική διείσδυση στην Ελλάδα
  Γράφει ο
  Θανάσης Παπανδρόπουλος
  Τον Γ.Χ. τον γνωρίζω πολλά χρόνια και συναντιόμαστε κατά καιρούς κάπου στα βόρεια προάστια για να πιούμε ένα ποτήρι. Έχει αδυναμία στην καλή ρωσική βότκα, εγώ όμως επιμένω στο ελληνικό κρασί. Κατά κανόνα δε στις συναντήσεις μας η συζήτηση επικεντρώνεται στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις και στο πώς αυτές θα μπορούσαν να γίνουν πιο στενές.

  Τον τελευταίο καιρό, όμως, ο «φίλος» –που είναι μόνιμος κάτοικος Μόσχας αλλά Έλληνας– το πάει πολύ μακριά. Μετά την ρωσική εισβολή στην Γεωργία, το 2008, δείχνει να τον ενδιαφέρει περισσότερο πώς η Ελλάδα θα γίνει δούρειος ίππος υπονόμευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά εμπορικός εταίρος της Ρωσίας. Επίσης, ενώ έως το 2008 το έπαιζε άθεος πρώην κομμουνιστής, σήμερα είναι ένας θεοσεβούμενος χριστιανός, που δεν παύει να αναφέρεται στην «Ελλάδα των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών».

  Τους τελευταίους μήνες τον είχα χάσει, όταν ξαφνικά με πήρε τηλέφωνο και βρεθήκαμε –δύο μέρες μετά την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαδίμηρο Πούτιν. Ο «φίλος» ήταν πολύ χαρούμενος. «Είσαι να κάνουμε καμμιά δουλειά μαζί;», μού λέει. «Σαν τί;» τού απαντώ. «Υπάρχουν κάποια λεφτά για να κάνουμε ένα σωματείο που θα μελετήσει τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας από την εποχή του Βυζαντίου έως σήμερα. Και αυτό σε όλα τα επίπεδα, αλλά με έμφαση την Ορθοδοξία».

 9. Ο/Η Ορθόδοξα τσιγάρα λέει:

  http://elzoni.gr/html/ent/290/ent.54290.asp

  Η ρωσική διείσδυση στην Ελλάδα

  Θανάσης Παπανδρόπουλος

  (….)

  Τον τελευταίο καιρό, όμως, ο «φίλος» –που είναι μόνιμος κάτοικος Μόσχας αλλά Έλληνας– το πάει πολύ μακριά. Μετά την ρωσική εισβολή στην Γεωργία, το 2008, δείχνει να τον ενδιαφέρει περισσότερο πώς η Ελλάδα θα γίνει δούρειος ίππος υπονόμευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά εμπορικός εταίρος της Ρωσίας. Επίσης, ενώ έως το 2008 το έπαιζε άθεος πρώην κομμουνιστής, σήμερα είναι ένας θεοσεβούμενος χριστιανός, που δεν παύει να αναφέρεται στην «Ελλάδα των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών».

  Τους τελευταίους μήνες τον είχα χάσει, όταν ξαφνικά με πήρε τηλέφωνο και βρεθήκαμε –δύο μέρες μετά την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαδίμηρο Πούτιν. Ο «φίλος» ήταν πολύ χαρούμενος. «Είσαι να κάνουμε καμμιά δουλειά μαζί;», μού λέει. «Σαν τί;» τού απαντώ. «Υπάρχουν κάποια λεφτά για να κάνουμε ένα σωματείο που θα μελετήσει τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας από την εποχή του Βυζαντίου έως σήμερα. Και αυτό σε όλα τα επίπεδα, αλλά με έμφαση την Ορθοδοξία».

  Μία πρώτη διαπίστωση είναι ότι η επίσημη Ρωσία, στην σημερινή φάση των σχέσεών της με την Δύση, δεν πρόκειται να κάνει καμία απολύτως κίνηση που θα ενοχλούσε Δυτικοευρωπαίους και Αμερικανούς στις διερευνητικές επαφές της με την Ελλάδα. Παρά τα εδώ γραφόμενα, η υποδοχή του κ. Αλέξη Τσίπρα στην Μόσχα από τον Ρώσο πρόεδρο υπήρξε ψυχρή σε σχέση με τις ελληνικές αναμονές. Και η συνάντηση αυτή δεν θα είχε γίνει ποτέ αν ο Βλαδίμηρος Πούτιν δεν είχε δεχθεί αφόρητες πιέσεις από την ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, από ολιγάρχες που εξαρτώνται από αυτήν και από τους «σιλοβίκι», δηλαδή την νέα νομενκλατούρα, μέρος της οποίας πρόσκειται στους ιδεολόγους του «εθνικομπολσεβικισμού».

  Σημαντικό ρόλο στο επίπεδο αυτό έπαιξε και παίζει ο πάμπλουτος επιχειρηματίας Konstantin Malofeev, χρηματοδότης των Ρώσων ακτιβιστών στην ανατολική Ουκρανία και φίλος του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου. Ο Ρώσος επιχειρηματίας διατηρεί επίσης πολλές σχέσεις και επαφές με τα ακροδεξιά και εθνικιστικά κόμματα της Γαλλίας (Εθνικό Μέτωπο), της Ουγγαρίας (Φιντέζ) και της Αυστρίας (FPO). Παράλληλα, όμως, είναι και ο βασικός χρηματοδότης του κινήματος του Ρώσου ιδεολόγου Αλέξανδρου Ντούγκιν, θεωρητικού του νέο-ευρασιατικού χώρου ή της Ενδιάμεσης Περιοχής, όπως την αποκαλεί ο Έλληνας θεωρητικός Δημήτρης Κιτσίκης. Αμφότεροι οι θεωρητικοί διακρίνονται για το αντιδυτικό μίσος τους και τον άκρατο αντιφιλελευθερισμό τους και επιδιώκουν με κάθε μέσο να αυξήσουν την επιρροή τους στο Κρεμλίνο.

  Από την πλευρά του, ο K.Malofeev δηλώνει φανατικός «αντιαμερικανός», εχθρός του –όπως τον αποκαλεί– «φιλελεύθερου ολοκληρωτισμού» και συνεπής χριστιανός ορθόδοξος. Αρνείται ότι είναι ολιγάρχης και επισημαίνει ότι η γνωριμία του με τον Πάνο Καμμένο έγινε τυχαία, στον γάμο του εφοπλιστή Γιώργου Καραγιώργη στην Μόσχα, όπου ήταν κουμπάρος. Βεβαίως, ο Ρώσος επιχειρηματίας αρνείται ότι χρηματοδοτεί ακροδεξιά κόμματα και ότι έχει σχέσεις με εθνικιστικούς κύκλους στην Ελλάδα. Αυτά ο κ. τα δήλωσε στην συνάδελφο Μ. Καρχιλάκη, η οποία διατηρεί μπλογκ και έδειξε να ενδιαφέρεται για το θέμα που μάς απασχολεί.

  Γεγονός είναι, πάντως, ότι απόψεις και θέσεις του K.Malofeev έχουν αναρτηθεί στο site με τίτλο «The fourth political theory» (Η τέταρτη πολιτική θεωρία), που, κατά τον Α. Ντούγκιν είναι ο «εθνικομπολσεβικισμός», πέραν του φασισμού και του κομμουνισμού. Η θεωρία αυτή εκκολάπτεται με ταχείς ρυθμούς στην Ελλάδα και ενισχύεται από πολλές οπτικές γωνίες και από την ύπαρξη του κυβερνητικού σχήματος, ήτοι την σύμπραξη άκρας αριστεράς και άκρας δεξιάς, με κάποιες παραλλαγές στο εσωτερικό τους.

  Μέσα σε αυτό το κλίμα, αναφορικά με την Ελλάδα σημαντικός είναι ο ρόλος του Γκεόργκι Γκάβριτς, ο οποίος την περίοδο 2009-2013 υπήρξε τρίτος γραμματέας της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα και είχε τακτικές επαφές με ακροδεξιούς εθνικιστικούς κύκλους, όπως και με κάποιους ανθρώπους του αποκαλούμενου «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ». Παράλληλα, ο Γκ. Γκάβριτς επεδίωξε να αποκαταστήσει σχέσεις τόσο με το καραμανλικό περιβάλλον, όσο και με κάποιους εθνικιστές συμβούλους του Αντώνη Σαμαρά, κυρίως πριν αυτός ανέλθει στην εξουσία.

  Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι, όπως αναφέρει η γερμανική Zeit Online από χάκερς που μπόρεσαν να μπουν στα emails του Ρώσου διπλωμάτη, ο τελευταίος είχε τακτική επαφή με τον Ιταλό ακροδεξιό ηγέτη της ιταλικής οργάνωσης Forza Nuova, η οποία μέσω αυτού επιδιώκει να αποκτήσει προσβάσεις στην Χρυσή Αυγή και την ηγεσία της.

  Πληροφορίες μας λένε ότι σήμερα ο Γκ. Γκάβριτς, που δημιούργησε ένα πολυπλόκαμο κύκλωμα σε Ρωσία, Κριμαία, ανατολική Ουκρανία, Ιταλία και Ελλάδα, διαχειρίζεται κάποια εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προφανώς προέρχονται από το Marshall Fund του Ρώσου ορθόδοξου ολιγάρχη και μέρος αυτών προορίζεται για αποσταθεροποιητική προπαγάνδα στην Ελλάδα. Σοβαρός μοχλός αυτής της προπαγάνδας είναι και ένα ρωσικό φιλανθρωπικό ίδρυμα που ασχολείται με θρησκευτικά και πολιτιστικά θέματα και το οποίο διατηρεί πολύ θερμές σχέσεις με Έλληνες ηγούμενους ορθόδοξων μοναστηριών και μητροπολίτες.

  Πέρα από το περίφημο ορθόδοξο τόξο που φιλοδοξεί να δημιουργήσει η ρωσική πλευρά σε συνεργασία με την ελληνική εκκλησία, η ρωσική επιρροή επεκτείνεται και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στον χώρο αυτόν εμπλέκονται ελληνικά εφοπλιστικά συμφέροντα και ρωσικά επενδυτικά ταμεία, τα οποία, μετά την συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν, σχεδιάζουν να επεκτείνουν την δράση τους και άρα την διείσδυσή τους στην χώρα μας. Το θέμα είναι να βρεθούν τα απαραίτητα εταιρικά σχήματα, για να μην γίνουν λάθη ικανά να προκαλέσουν ευρωπαϊκές υποψίες.

  Στο σημείο αυτό επισημαίνουμε ότι η παρούσα κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια επιδείξεως καλής θέλησης προς το «σύστημα Πούτιν» (για το οποίο θα αφιερώσουμε ξεχωριστό ρεπορτάζ), έκανε κάποια δώρα στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, ιδιοκτησία του Ελληνορώσου επιχειρηματία κ. Ιβάν Σαββίδη, παράλληλα δε ξανάκλεισε και τον φάκελο με τις προμήθειες εξοπλισμών από την Ρωσία. Πρόκειται για απόρρητη έκθεση του πρώην γενικού γραμματέα εξοπλισμών Γ.Ζορμπά, που αφορούσε τις προμήθειες των zubr.

  Από δημοσιογραφικής πλευράς, όπως αναφέρει ο συνεργάτης της Zeit Online Ζαχαρίας Ζαχαράκης, την ρωσική διείσδυση στην Ελλάδα στηρίζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, στενός συνεργάτης του Αλ. Ντούγκιν και ανταποκριτής για δέκα χρόνια στην Μόσχα. Φιλικά προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημ. Κωνσταντακόπουλος έχει αρθρογραφήσει κατά καιρούς στην Αυγή και στο περιοδικό Επίκαιρα. Κείμενά του υπάρχουν στο konstantakopoulos.blogspot.com.

  «Όραμα» του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου –αν και δεν το δηλώνει ευθαρσώς– είναι η εγκατάσταση ενός «εθνικομπολσεβικικού» καθεστώτος στην Ελλάδα, που θα αναλάβει να «σώσει» το έθνος από τους «ευρωφιλελεύθερους», την παγκοσμιοποίηση, τους σιωνιστές κάθε λογής, τους τραπεζίτες, τους Αμερικανούς και γενικά το …απόλυτο κακό. Και, βεβαίως, έως ότου επιτευχθεί η «σωτηρία» αυτή, η χώρα θα τελεί υπό την προστασία του «ξανθού γένους» και του ορθόδοξου τόξου.

  Ωστόσο, μέχρι να συμβούν όλα αυτά προέχει η κατάλληλη, δια της προπαγάνδας, προετοιμασία του «πιο έξυπνου λαού στον κόσμο»

  http://www.antinews.gr/action.read/politiki/o-poutin-i-athoosi-tou-efraim-kai-o-elegxos-tou-agiou-orous/2.112684
  6/12/2016

  Ο Πούτιν, η αθώωση του Εφραίμ και ο έλεγχος του Αγίου Όρους

  Οι πληροφορίες μας λένε ότι τον τελευταίο καιρό πέφτει πολύ… ρούβλι σε μοναχούς που κατοικοεδεύουν στο Αγιο Όρος. Γίνονται επισκέψεις στη Μόσχα και επιστρέφουν με βαλίτσες με λεφτά που άγνωστο που «επενδύονται». Ισχυρό ρόλο στην υπόθεση «ρωσικό Αγιο Όρος» παίζει ο ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος απελευθερωμένος πλέον από τα βάρη του παρελθόντος μπορεί να γίνει ο ισχυρός παράγοντας της μοναστηριακής κοινότητας.

  Ο Λαφαζάνης έμεινε απέξω και φωνάζει

  goo.gl/Apuwie
  ISKRA
  Τσίπρας – Καμμένος: Ψηφίζουν φωτογραφικά (ν)τροπολογία διαγραφής προστίμων του Σαββίδη για λαθρεμπορία
  Από Κ. Μ. – 28/04/2017

  Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, δεν φτάνει που έδωσε χαριστικά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στον «ιδιοκτήτη» της Βορείου Ελλάδας Ιβάν Σαββίδη στο πλαίσιο ομίλου εταιρειών, έσπευσε, μετά την πράξη αυτή εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, να προσφέρει άλλο ένα ανέλπιστο χρυσοφόρο δώρο στον «Μακεδονάρχη» Ιβάν Σαββίδη: Με βουλευτική χαριστική (ν)τροπολογία και όργανο τον βουλευτή «ξεπουλητάρι» της ΔΕΗ στην Κοζάνη Δημ. Δημητριάδη, οι Τσίπρας – Καμμένος – Παπαδημητρίου διέγραψαν πρόστιμα για λαθρεμπορία πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη, που αφορούσαν, προφανώς, λαθρεμπορία τσιγάρων της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, την οποία ο επιχειρηματίας αγόρασε, μαζί με τα τόσα άλλα που έχει αγοράσει στην Βόρεια Ελλάδα. Άλλωστε, ο πολυπράγμων Ιβάν, με την καπνοβιομηχανία ασχολείται και στην Ρωσία, στην οποία πολλά λέγονται για τις δραστηριότητές του.

  Η ξεδιάντροπη διαγραφή των προστίμων σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη πραγματοποιήθηκε με το σκεπτικό, όπως αναγνώρισε χωρίς αιδώ ο Αλ. Τσίπρας, να υποβοηθηθούν οι «ξένοι» επενδυτές και εν γένει οι «επενδύσεις», στη χώρα μας αλλά και για να διευκολυνθούν οι ιδιωτικοποιήσεις (βλέπε χαριστικό ξεπούλημα) των δημόσιων επιχειρήσεων και του εθνικού πλούτου.

  (….)
  Πέραν αυτού, είναι δυνατόν να αγοράζει κάποιος μια καπνοβιομηχανία, όταν μάλιστα διαθέτει και μια σχετική εμπειρία και να μην έχει ως πρώτο μέλημά του να ερευνήσει εάν υπάρχει νομική εκκρεμότητα ειδικά για το βαρύτατο έγκλημα της λαθρεμπορίας, που είναι τόσο σύνηθες στις καπνοβιομηχανίες; Γιατί δεν το έπραξε αυτό ο Ιβάν Σαββίδης; Συνέβη μια τόσο κρίσιμη παράλειψη; Κι αν υποθέσουμε ότι υπήρξε, δεν πρέπει να έρθουν όλα τα στοιχεία της λαθρεμπορίας στο φως, μαζί με τους πρωταίτιους όσο και τους αστικά συνυπεύθυνους; Γιατί δεν γίνεται και ο Δημ. Δημητριάδης χρησιμοποιείται ως «βαποράκι» για να βγάλει το φίδι από την τρύπα;

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Έχουμε επισημάνει εδώ και χρόνια (2008) πως τελικά το κάπνισμα μπορεί να αποβεί ευεργετικό για τη σωτηρία της ψυχής. Είναι σημαντικό πως πάντα βρίσκεται ένας Αλέξιος, άνθρωπος του Θεού, για να ενεργήσει τα δέοντα για να σωθεί η πατρίδα.

   https://roides.wordpress.com/2008/12/11/11dec08/
   Μόσχας Αλέξιος, πράκτωρ ‘τσίχλα’, μεγαλέμπορος τσιγάρων
   11/12/2008

   (Ιερές μαφιόζικες ιστορίες)


   …………………..

   Η μετακομμουνιστική ρωσική Εκκλησία, ευλογεί το Χρηματιστήριο, διασυνδέεται με την Μαφία και δραστηριοποιείται σε ύποπτες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Γράφει η «Αυγή» (17-11-’96). «Από το 1991, όταν απέκτησε τον τίτλο του νομικού προσώπου, η ορθόδοξη εκκλησία ασχολείται ενεργά με το εμπόριο. Όπως μάλιστα αποδέχονται ανοιχτά οι εκπρόσωποί της, η πώληση εκκλησιαστικών ειδών…που κατασκευάζει η εταιρεία Σοφρίνσκι, αντιπροσωπεύει το 30% του προϋπολογισμού της. Υπάρχουν όμως και δραστηριότητες τις οποίες παραδέχεται με πολύ λιγότερη ευκολία, όπως τις ξενοδοχειακές για παράδειγμα….στο μοναστήρι Ντανίλοφ…όπου διαμένει ο πατριάρχης Αλέξιος, στεγάζεται ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο των πέντε αστέρων..«. Η ίδια εφημερίδα αποκαλύπτει πως ο βουλευτής και πρώην ορθόδοξος ιερέας Γιακούνιν αποκάλυψε πως η Εκκλησία προσπάθησε να χαρακτηρισθούν «ανθρωπιστικό φορτίο», 200 τόνοι κοτόπουλα, που μια ιδιωτική εταιρεία θα παρέδιδε στο πατριαρχείο, ώστε να ρυθμιστούν οι τελωνειακές διαδικασίες. Αργότερα ο Τύπος έγραψε ότι η οικονομική υπηρεσία του πατριαρχείου ήταν ο βασικός ιδρυτής της διεθνούς εταιρείας οικονομικής συνεργασίας, του κύριου εισαγωγέα πετρελαίου. Έκπληκτοι επίσης οι αναγνώστες των εφημερίδων, έμαθαν πως το πατριαρχείο είχε εισάγει από το εξωτερικό 10 τόνους καπνού, πληρώνοντας στο τελωνείο 21.000.000 δολλάρια, χωρίς όμως να καταβάλει Φ.Π.Α. αφού είχε φροντίσει να χαρακτηριστούν τα τσιγάρα, ανθρωπιστικό φορτίο. Μεγάλες επιχειρήσεις πώλησης τσιγάρων, όπως η «Νόβα», αποδίδουν μέρος των εισπράξεών τους στην Εκκλησία. Τα «Νέα της Μόσχας», υπολογίζουν πως 300.000.000 πακέτα τσιγάρα, έχουν φτάσει στην Ρωσία μ’αυτόν τον τρόπο. Το περιοδικό «Νέοι Καιροί», δημοσιεύει κολάζ ενός Αγίου καπνιστή. Η έγκυρη αγγλική εφημερίδα «Guardian», σε ανταπόκριση της συνεργάτιδός της Ε. Σμιθ από την Αθήνα, με αφορμή δολοφονία του Κύπριου αρχιμανδρίτη Άνθιμου Ε. από την ανισόρροπη έγγαμη ερωμένη του, ισχυρίζεται πως οι Ορθόδοξες Εκκλησίες της Ρωσίας και της Πολωνίας είναι γνωστές για τις στενές σχέσεις τους με τη Μαφία» («Αυγή», 2-8-’97). Ο θρησκευόμενος κ.Ν.Θέμελης, επίτιμος πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποκαλεί: «ζάπλουτο…(ακόμη και από σκοτεινές δραστηριότητες)…» τον πατριάρχη Μόσχας («Καθημερινή», 17-9-2000). Ο Ρώσος πατριάρχης, «προσελήφθη από τη Λουκόϊλ, τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια της διαφημιστική καμπάνια» (Χ.Μιχαηλίδης, «Ελευθεροτυπία», 21-11-2001).

   Στις 26.7.2005, ο 40 χρονος ηγούμενος Γερμανός (Vyacheslav Khapugin) βρέθηκε νεκρός δεμένος με καλώδιο και με σπασμένο κεφάλι. Ήταν ο 21ος ιερωμένος που δολοφονήθηκε την τελευταία δεκαετία και χειροτονήθηκε στα 22 του μόλις έφυγε από τον στρατό. 200.000 δολλάρια έλλειπαν από το χρηματοκιβώτιο κι άλλα 5000 βρέθηκαν απείραχτα στο γραφείο του. Ο ιερωμένος είχε βασανιστεί και οι μοναχοί καθυστέρησαν δυο ώρες από όταν βρήκαν το πτώμα να ειδοποιήσουν την αστυνομία. Ο ηγούμενος ζούσε διπλή ζωή ως επιχειρηματίας, με δεσμούς με την ρωσική Μαφία. Αποκαλύφθηκε πως ήταν πλούσιος και ξόδεψε πολλά για ανακαίνιση της μονής με πατώματα από μάρμαρο, με λεφτά που όπως δήλωσε ο ειδικευμένος στα εκκλησιαστικά δημοσιογράφος Δημήτρι Urushev δεν προέρχονταν από τις γριές. Ο θάνατος ήταν ένα από τα σκάνδαλα της ρωσικής Εκκλησίας, που κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί το ειδικό καθεστώς που απολαμβάνει, για ξέπλυμα χρημάτων με τσιγάρα, μέταλλα, διαμάντια, πετρέλαιο. Το 2004 η κυβέρνηση του Ιρακ κατηγόρησε την Εκκλησία για δοσοληψίες με τον Σαντάμ Χουσεϊν και εμπορία Ιρακινού πετρελαίου. O εισαγγελέας δήλωσε πως ο ηγούμενος συνδεόταν με διάφορους κύκλους και πιθανόν έπεσε θύμα πρώην «αδελφού» του. Στο μοναστήρι του είχαν ταφεί ο διαβόητος γκάγκστερ Ισμαηλόφσκι που σκοτώθηκε σε ατύχημα στην Ν.Αφρική (ΤIMES Λονδίνου, Jeremy Page, 29.7) και ο Γεννάδιος Nedoseka, επικεφαλής της Μαφίας της περιοχής Τσέχωφ που σκοτώθηκε στα 39 του σε ατύχημα τον Νοέμβρη του ‘’04 (Mos.News.com, 28.7). Στο συλληπητήριο μήνυμά του ο πατριάρχης υπογράμμισε πως ο νεκρός αφιερώθηκε «στο χτίσιμο μίας νησίδος πίστεως, αγάπης και βοηθείας του λαού….».

   Ο Άγγλος ορθόδοξος επίσκοπος Τραχείας, ο αγιώτατος Παύλος, που με έδρα τη Νίκαια της Γαλλίας εκπροσωπούσε το οικουμενικό πατριαρχείο και δικάστηκε για παρενόχληση ανήλικου αγοριού, ισχυρίστηκε το 2001 πως οι κατηγορίες εναντίον του οφείλονται στο ότι http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=271 η ρωσική Μαφία συνδεδεμένη και με το Κρεμλίνο ήθελε να ξεπλύνει χρήματα μέσω του καθεδρικού ναού του Αγ.Νικολάου με τους πλούσιους ενορίτες και αυτός αρνήθηκε. Ο δκηγόρος του και πιστοί ισχυρίζονται πως το αγόρι χρησιμοποιήθηκε από τη ρωσική Μαφία για να καταστρέψει τον Επίσκοπο, που κρύβεται έξω από τη Γαλλία για λόγους ασφαλείας. Ο δικηγόρος εξήγησε πως στην Εκκλησία της Ρωσίας έχει γίνει διείσδυση της Μαφίας με τη βοήθεια διεφθαρμένων κυβερνητικών που θέλουν να φέρουν στον έλεγχο της Μόσχας τον ρωσικό καθεδρικό της Νίκαιας αποσπώντας τον από το ελληνικό πατριαρχείο, στο οποίο κατέφυγαν εκείνοι οι Ρώσοι εμιγκρέδες. Η επισκοπή της Νίκαιας είναι κατά τον δικηγόρο η πλουσιότερη ορθόδοξη επισκοπή της Δύσης με 30.000 πιστούς και μεγάλη περιουσία και οι Μαφιόζοι θέλουν σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του να την ελέγξουν για ξέπλυμα χρημάτων μέσω δωρεών τους προς αυτήν. Ο ανταγωνισμός για τον άρμεγμα του κοπαδιού των πιστών μεταξύ Κων/νούπολης και Μόσχας είναι άγριος. Πρόσφατα ο πρωτοπρεσβύτερος του Πατριαρχείου Μόσχας, Δημ. Σμιρνόβ, χαρακτήρισε «Αναίσχυντη» την πρόθεση του κ.Βαρθολομαίου να επισκεφθεί την Ουκρανία, ενώ ο Έλληνας δεσπότης που στάλθηκε από το οικ.πατριαρχείο να βόσκει τους πιστούς στην Εσθονία, κατήγγειλε πως ο Αλέξιος τον απείλησε πως θα δολοφονηθεί, αναγκάζοντάς τον να έχει φρουρά έξω από το σπίτι του (”Αδέσμευτος Τύπος, 28-12-2000).
   ……………………………

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ένα ερώτημα που δεν θα έκανε ποτέ ο Χατζηνικολάου:
  Πόσο Κοστίζει το Άγιο Φως;
  Η κυβέρνηση Τσίπρα περιφρονεί του πολίτες και αρνείται να απαντήσει


  Δεξιά ο Έξαρχος του Αγίου Τάφου όσιος Δαμιανός (ντυμένος casual σε ιδιωτική εκδρομή στην Κίνα), ο οποίος μεταφέρει επίσημα το ανίερο πυροτέχνημα


  Εδώ με τα ρούχα της δουλειάς, μεταφέρει στα χέρια του τον Αρχηγό Κράτους.

  http://union.atheia.gr/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%86%CF%89%CF%82-%CF%8C%CE%BD%CE%B5/

  Δελτίο Τύπου: Υποτίθεται «άγιο» φως: Όνειδος και ασυνέπεια.

  03/04/2017
  Από: Ένωση Αθέων

  Προς:
  Βουλή των Ελλήνων,
  Κοινοβουλευτική ομάδα ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (κοιν. εκπρόσωποι)
  Κοινοβουλευτική ομάδα Ν.Δ. (κοιν. εκπρόσωποι)
  Κοινοβουλευτική ομάδα Δημοκρατική Συμπαράταξη (κοιν. εκπρόσωποι)
  Κοινοβουλευτική ομάδα Κ.Κ.Ε. (κοιν. εκπρόσωποι)
  Κοινοβουλευτική ομάδα Ανεξάρτητοι Έλληνες (κοιν. εκπρόσωποι)
  Κοινοβουλευτική ομάδα Ένωση Κεντρώων (κοιν. εκπρόσωποι)
  Κοινοβουλευτική ομάδα Το Ποτάμι (κοιν. εκπρόσωποι)
  Κοινοποίηση:
  Μη κοινοβουλευτικά κόμματα,
  Ελληνικά και Διεθνή ΜΜΕ (English text follows),

  Τα τελευταία χρόνια κάθε Σάββατο πριν την Κυριακή του χριστιανικού Πάσχα μεταφέρεται αεροπορικώς στην Ελλάδα το λεγόμενο «άγιο φως» από την Ιερουσαλήμ και γίνεται δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους.
  Πρόπερσι, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, αποστείλαμε ερωτήματα προς τα εμπλεκόμενα υπουργεία σχετικά με το κόστος αυτής της παράλογης πολυτέλειας για τους ήδη σκληρά δοκιμαζόμενους φορολογούμενους Έλληνες πολίτες. Με ικανοποίηση είδαμε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης να προβληματίζεται και μια ομάδα βουλευτών να ανταποκρίνεται υποβάλλοντας σχετική ερώτηση, δυστυχώς μόνο για το 2015 και χωρίς να συμπεριλαμβάνεται στους αποδέκτες της (όπως στο δικό μας ερώτημα) το υπουργείο που οφείλει να γνωρίζει τις απαντήσεις, το υπουργείο Οικονομικών.
  Στην ερώτηση αυτή τέθηκαν προβληματισμοί που έθιγε και η δική μας ερώτηση όπως:
  – το γεγονός να αποτελεί “όψιμη και αποκλειστικά Ελληνική και προκλητικά δαπανηρή ιδιοτυπία” μια τέτοια μεταφορά («κανένα από τα κράτη με μεγάλο ποσοστό ορθόδοξων πιστών δεν ναυλώνουν αεροσκάφος για τη μεταφορά του α.φ. ούτε το υποδέχονται ως αρχηγό κράτους.»),
  – που δεν “συνιστά ούτε θρησκευτική υποχρέωση, ούτε καν μακραίωνη παράδοση”
  καθώς και αυτό που επιτάσσει η κοινή λογική:
  – η μεταφορά υποτίθεται αγίου φωτός και λειψάνων “με τιμές αρχηγού κράτους αφενός απαντώνται μόνο σε θεοκρατικά κράτη και αφετἐρου μπορούν να λογιστούν ως περιττές δαπάνες που δεν αρμόζουν στις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις στις οποίες βρίσκεται η χώρα”.
  Οι απαντήσεις (όσες δόθηκαν) από τα υπουργεία, μόνο ικανοποιητικές δεν μπορούν να θεωρηθούν:
  – το Υ.ΕΘ.Α. δεν ενδιαφέρθηκε να απαντήσει.
  – το ΥΠ.ΕΞ., λακωνικότατο, αξιοποίησε την αδυναμία της ερώτησης να αφορά μόνο την χρονιά του 2015 χωρίς να κάνει καμία αναφορά στα παράπλευρα κόστη. Δήλωσε δε αναρμόδιο για κατάργηση ή μη “εθίμων” (μέσα σε εισαγωγικά) του κράτους.
  – το τότε Υ.ΠΟ.ΠΑΙ. δήλωσε πως δεν έχει εμπλοκή με το ζήτημα και πως: “Ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους αποτελεί στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης αλλά είναι διαδικασία μακρόχρονη και σύνθετη και απαιτεί συνετούς χειρισμούς” χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.
  – (Σημειώνεται πάλι και με έμφαση πως θα έπρεπε να ερωτηθεί και το Υπουργείο Οικονομικών και για όλη την περίοδο για την οποία το Ελληνικό Δημόσιο σπαταλά πόρους χωρίς μάλιστα ουσιαστικό αποτέλεσμα για τους πολίτες).
  Πέρυσι, αποστείλαμε και πάλι ερωτήματα, πληρέστερα όπως πάντα, σε σχέση με τα οποία τοποθετήθηκαν μόνο δύο εξωκοινοβουλευτικά κόμματα.
  Επιπλέον, πέρυσι, χωρίς καν να τηρηθεί οιοδήποτε πρόσχημα και ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης, το καντήλι-αρχηγός κράτους ταξίδεψε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος συνοδευόμενο από δύο υπουργούς της κυβέρνησης και άλλους αξιωματούχους.
  Κι όμως, δεν υπήρξε πραγματική αντίδραση από τον πολιτικό κόσμο, γιατί αλήθεια;
  Δεν πρόκειται για μια σκανδαλώδη δαπάνη, και επιπρόσθετα προσβλητική για την νοημοσύνη των σκληρά φορολογούμενων πολιτών μιας πρακτικά χρεωκοπημένης χώρας;
  Δεν είναι οπισθοδρομικό και υποτιμητικό για χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι η μόνη που υποδέχεται επίσημα την τουριστική ατραξιόν κάποιου πατριαρχείου στην Μέση Ανατολή;
  Δεν θεωρούνται τα παραπάνω, εξαιρετική ευκαιρία για κριτική και αντιπαράθεση σε όρους οικονομίας και γοήτρου της χώρας στο εξωτερικό και αν όχι ποιός ο λόγος;
  Σήμερα, δύο εβδομάδες πριν επαναληφθεί αυτός ο εξευτελισμός της Ελληνικής Πολιτείας, απευθύνουμε ερωτήματα και έκκληση στις κοινοβουλευτικές ομάδες, δηλαδή την νομοθετική εξουσία:
  – Υπάρχουν περιθώρια ενεργειών που θα μπορούσαν να αναληφθούν άμεσα και σε διακοινοβουλευτικό επίπεδο και τα οποία θα αναδείξουν το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων και το πόσο πραγματικά αυτά ενδιαφέρονται για τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Πολιτείας και την ευημερία των πολιτών;
  – Θα αναλάβετε κάποια σχετική πρωτοβουλία για τερματισμό αυτής της καταισχύνης;

  Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου στα Αγγλικά
  …………………..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.